Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

16 aprilie 2024, ora locală: 06:55

 

COMUNICAT DE PRESĂ al studenţilor basarabeni din Bucureşti, Braşov, Timişoara, Constanţa, Galaţi, Chişinău

adăugat 27 noiembrie 2008, 12:33, la Eveniment

Cine şi de ce îl susţine pe tânărul istoric Eugen Tomac, cine şi cum susţine Troika Panţâru-Dabija-Roman

Constatam cu stupoare si mahnire campania de manipulare a opiniei publice realizata profesionisit de catre unii candidati la functia de deputat in Parlamentul Romaniei prin intermediul unor bieti tineri studenti, ca si noi, cazuti insa in pacatul minciunii si al slujirii unor interese meschine. Si aici ne referim atat la Tudor Pantiru, care a capacitat in staff-ul sau electoral mai multi studenti basarabeni, dupa cum stau dovada marturii publice, cat si la preluarea in scopuri mizere electorale, de catre Nicolae Dabija, a unui apel a catorva « grupuri studentesti de initiativa ».

Totodata consideram regretabila prezentarea acestui apel cu atata aplomb fara a se verifica autenticitatea si reprezentativitatea grupusculelor respective. Majoritatea acestora, dupa cum le spune chiar numele, sunt doar « grupuri de initiativa » si nimic altceva, in nici un caz organizatii legal constituite si inregistrate ca atare la Tribunal. Maine-poimaine presa se poate trezi cu un comunicat asemanator din partea Grupului de Initiativa pentru Eliberarea Basarabiei, afiliat la Organizatia pentru Eliberarea Palestinei, sau, mai curand, dupa cum sta cazul in situatia noastra, arondat la PSD si PNL, membre ale unei aliantei murdare care guverneaza subteran Romania si care acum isi arunca zoaiele si asupra Basarabiei.

Dupa cum am aflat si noi din presa, simpatizantii sau chiar angajatii lui Pantiru si Dabija considera ca ne-am depasit « nedeontologic » statutul de organizatie studenteasca apolitica. Gresit : organizatia noastra este si ramane apolitica, dupa cum ar trebui sa fie si « initiativele » semnatarilor replicii electorale a aliantei PSD-PNL. Dar, dupa cum probabil bietii nostri colegi constransi sa semneze comunicate « apolitice » nu stiu, si The New York Times, de exemplu, celebrul si prestigiosul ziar american de renume mondial este la fel de apolitic si obiectiv, din punct de vedere deontologic, ca si noi. Si, cu toate acestea, asta nu l-a impiedicat sa il sustina deschis si public pentru presedintia Statelor Unite ale Americii pe tanarul candidat Barack Obama. Si sa aiba dreptate si castig de cauza in demersul sau. Si nu este singurul for apolitic care a luat acesta decizie. Acelasi crez il impartasim si noi.

Motivatia este simpla, desi, cu toate acestea, pentru unii inaccesibila: exista momente in cursul vietii unei natiuni cand un gest, cat de mic, dar hotarator, poate schimba chiar destinul unei tari, a unui popor, trasat gresit de « guvernantii din umbra ». Chiar daca, de cele mai multe ori, acest destin este deja scris in cabinetele secrete ale acestora, puterea poporului - vox populi - poate zadarnici orice masinatiunii, in folosul cetatenilor si a viitorului acelui neam.

Intr-un astfel de moment-cheie suntem si noi acum. Si de aceea facem apel la mass media romaneasca de pe ambele maluri ale Prutului sa nu ne uite, sa nu ne ignore : adevarul trebuie spus neincetat. Despartiti samavolnic de o granita unde sarma ghimpata ne sfasie si trupul si sufletul nu putem sta cu mainile incrucisate si sa privim « apolitic » cum ne este strambat viitorul prin oameni care nu numai ca nu ne reprezinta dar sunt deja stampilati : cu mentiunea « expirat ».

Asa cum buneii si parintii nostri si-au varsat sangele in Prutul cel negru asa creste, zi de zi, suferinta noastra: multi siliti sa ramanem departe de tara-mama, vitregiti de dreptul nostru natural, cetatenia romana furata de bolsevici. Si noi suntem izvoare si unde ale acelor rauri de sange care se scurg in Prut si in marea cea mare de la ocuparea Basarabiei de trupele sovietice, de la odiosul Pact Stalin-Hitler. Avem o datorie fata de trecut, fata de viitor.

Acum, asadar - dupa cum din pacate putinii nostri colegi nu au simtit sau nu vor sa vada - este dar un moment cand, dupa ce podurile de flori ale parintilor nostri s-au ofilit de mult, putem sa refacem Podul de Piatra al neamului romanesc, mai trainic si mai frumos. Aceasta nu se va putea face insa niciodata cu oameni compromisi, cu « fosti » ai regimului sovietic, comunist si blosevic: un « fost » judecator comunist si un « fost » secretar al Comsomolului Uniunii Scriitorilor din RSSM si « fost » membru al CC al Uniunii Comunist-Leniniste a Tineretului din Moldova sovietica, un « fost » nomenklaturist « dandy » de Primavarii, respectiv « tovarasii de drum» Pantiru, Dabija si Roman.

De aceea cerem solidarizare si nu pulverizare. Am invatat din experienta trista a colegilor nostri mai mari ca, de-a lungul anilor, organizatiile studentilor basarabeni - si numai ale studentilor - au fost intotdeauna infiltrate si divizate de catre reprezentanti ai unor organisme speciale (este binecunoscut, spre exemplu, « cazul Radauta »). Am fost mereu la mezat. Am constituit mereu subiect de vanzare-cumparare intre cei care negociaza soarta zonei, serviciile speciale rusesti sau « moldovenesti » . Acum este momentul sa spunem NU acestor incercari si DA alegerii unui tanar la fel ca si noi, care a patimit ce patimim noi, care a recitat in gand din Eminescu privind cu lacrimi in ochi la gardul de sarma ghimpata, care a cautat zadarnic o bisericuta romanesca ca sa se roage in limba lui, care a mancat coltucul nostru de paine uscata, intr-un colt igrasios de camera de camin, pentru a studia Istoria neamului, care a stat ani de zile la coada si « verificari » ca sa-si obtina dreptul sau, cetatenia sfanta, si care stim ca va lupta pentru noi si pentru Basarabia cum a luptat si pana acum, in fiece clipa a vietii sale.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care noi am ales sa il sustinem pe fata, deschis, pe Eugen Tomac, asa cum face la fel de tanarul primar al Chisinaului, Dorin Chirtoaca. Si nu pe la spate, pe ascuns, cum fac altii pentru Troika Pantiru-Dabija- Roman.

Nu vorbim si nu am pretins ca vorbim in numele tuturor studentilor basarabeni. Ar fi o absurditate. Noi vorbim insa in numele celor angajati civic, celor carora le pasa de viitorul european al Basarabiei si basarabenilor, acum, intr-un ceas hotarator, la pragul aniversarii a 90 de ani de la Marea Unire.

Romani, votati pentru Basarabia, votati pentru Romania, votati cu noi, viitorul tarii, in gand si fapta!

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Semnează:

Alexandru Rîşneac - Senator şi fost preşedinte al OSB Timişoara

Sergiu Bucşa - Senator şi fost preşedinte al OSB Timişoara

Lucia Răzmeriţă - Senator şi fost preşedinte al OSB Timişoara

Aurel Tudoroi - Senator şi fost preşedinte al OSB Timişoara

Corina Ciobanu - preşedinte al OSB Bucureşti

Sergiu Răcilă - vicepreşedinte al OSB Bucureşti

Vlad Durnea - vicepreşedinte al OSB Bucureşti

Ştefan Miron - secretar general al OSB Bucureşti

Octavian Apostol - preşedinte al OSB Braşov

Iulian Munteanu - preşedinte al OSB Constanţa

Anatol Tinică - vicepreşedinte al OSB Constanţa

Alexandru Jurcăneanu - preşedinte al Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni, din cadrul Ligii Studenţilor din Galaţi

Ion Buga - preşedinte al Şcolii de Vară "Comunităţi Româneşti şi Identitate Europeană"


Autor: Studenţii basarabeni din Bucureşti, Braşov, Timişoara, Constanţa, Galaţ
Sursa: www.timpul.md
Bravo baieti. Asa si trebuie sa sustienm oameni noi
A comentat Tudor 27 noiembrie 2008, 13:27
Cea mai tare minciuna din acest articol:

"Majoritatea acestora, dupa cum le spune chiar numele, sunt doar « grupuri de initiativa » si nimic altceva, in nici un caz organizatii legal constituite si inregistrate ca atare la Tribunal." -
A comentat Topor 27 noiembrie 2008, 16:19
Eugen Tomac te votam si suntem siguri ca vei castiga
A comentat Vasile 27 noiembrie 2008, 16:27
Trebuie de apreciat insa faptul ca nu se face declaratie in numele tuturor ci nominal spre deosebire de baietasii de la Bucuresti.
A comentat Topor 27 noiembrie 2008, 16:46
Bravo pentru atitudine
A comentat Andrei Savciuc 27 noiembrie 2008, 19:16
Majotitatea romanilor cu drept din Basarabia ar trebui sa-l sustina pe Eugen Tomac la alegeri!De ce ?
Pentru ca partidul PLD e singurul partid din Romania care-i pasa cu-adevarat de romanii din afara Romaniei lipsiti de cetatenia romana!E suficient sa citesti si sa compari programul PDL cu PSD si PNL.
De ce Eugen Tomac?Pentru ca e inteligent, n-are un trecut sovietic comunist,e tinar ,activ ,un adevarat patriot!
Eugen Tomac merita sa ne reprezinte in Parlamentul Romaniei!
DA vom vota Eugen Tomac!
A comentat Nicolae 27 noiembrie 2008, 19:34
eugen tomac este tanarul spion rus infiltrat in Romania prin ofiterul FSB iurie rosca.
asa ca nu il voteaza nimeni. asa zisele organizatii studentesti de la timisoara si altele care le enumerati voi ca-l sustineti pe tomac fac parte din ramura tineretului ppcd-ist al ofiterului fesebist iurie rosca

ignore criminalilor, radatorilor
va castiga patriotii romani adevarati ca nicolae dabija si pantari
A comentat Ghunter 27 noiembrie 2008, 19:37
eugen tomac este tanarul ppcd-ist sustinut pe banii lui rosca si ai moscovei. la fel si asa zisele organizatii studetesti de la timisoara in care sunt tinerii lui rosca si filiera rusa.

nu tomac a facut independenta moldovei si a scoso de sub rusi ci acad. Niocolae Dabija si Grigore Vieru, Matcovschi, Mosanu, Lari, Doina si Ion Aldea Teodorovici, Ungureanu, Ilascu, Crulicovschi, Druc, ...,.. dar nu actualii ppcd-isti cu tomac..
tomac este omul comunistilor si servicilor secrete externe ruse.
nu veti pacali voi si de data asta pe romanii basarabeni.
noi avem valorile noastre nationale care si-au pus viata in pericol ca noi sa ajungem barem, l a acest stadiu. restul nu a depins de noi ci de conjunctura internationala si puterea rusiei
acum vreti sa aducem oamenii rusiei la putere, care prin rosca vrea o moldova separata de romania, o limba moldoveneasca, o istorie integrata si nu a romanilor, un tricolor nu cu stema romaniei, o alta limba decat cea romana, o alta grafie.. asa cum rosca a votat mereu alatui de comunsti.
rusine sa va fie spurcatilor. romanii basarabeni nu va va vota in veci vecilor.
Nicolae Dabia este romanul nostru care este pentru noi. pe El il votam, ok spurcatilor ppcd-isti, tradatorilor de neam romanesc!

NATALIA
A comentat Natalia 27 noiembrie 2008, 19:45
Frati romani din Basarabia, nu faceti greseala si votati iarasi ciuma PSD-ista comunista cu gasca Iliescu Pantiru Geoana etc. Votati fratilor PDL si Eugen Tomac, pt ca impreuna cu Basescu vor fi mai puternici , astfel incat sa ajute ca Basarabia sa se regaseasca cat mai devreme langa Uniunea Europeana.
A comentat Cornel 27 noiembrie 2008, 19:50
Majotitatea romanilor cu drept din Basarabia ar trebui sa-l sustina pe Eugen Tomac la alegeri!De ce ?
Pentru ca partidul PLD e singurul partid din Romania care-i pasa cu-adevarat de romanii din afara Romaniei lipsiti de cetatenia romana!E suficient sa citesti si sa compari programul PDL cu PSD si PNL.
De ce Eugen Tomac?Pentru ca e inteligent, n-are un trecut sovietic comunist,e tinar ,activ ,un adevarat patriot!
Eugen Tomac merita sa ne reprezinte in Parlamentul Romaniei!
DA vom vota Eugen Tomac!
A comentat Nicolae 27 noiembrie 2008, 19:51 | mergi sus ▲
MATCOVSCHI ÎL VREA PE EUGEN TOMAC DEPUTAT



"Lume nebună, se murdăreşte, se arată cu degetul, Basarabie-maică, cei cu tine? Deasupra tuturor acelaşi mititel, mi-e ruşine. Cum să-l compare pe Dabija cu Eminescu? Poet bun Dabija, dar politica e altceva. Înseamnă cinste în primul rând, curăţenie morală. Nu am cetăţenie română, nici soţia mea, care a copilărit la Alba, nu are. Ea nu vrea să cerşească, eu lupt cu morile de vânt. Mi-e groază, impostorii, politrucii, se duc şi vin de la Bucureşti, ca de la Moscova altădată. Au documentele în ordine. Cine a luptat şi cine a cules rodul acestei lupte? Mi s-a lehămit de atâţia "patrioţi", sunt ca nebunul care nici nu crede, dar nici nu poate fără Dumnezeu. De-aş avea cetăţenie, tot pe Eugen Tomac l-aş vota. Câţiva ani i-au mai rămas până la vârsta marilor iubiri. La 30 de ani aveam şi eu o carte arestată. Pe scurt, nimic nou, aici şi acum. Obraznicul mănâncă praznicul! I-am trimis lui Nicolae Dabija o scrisoare. Poate că o va publica! Obraznicul mănâncă praznicul!"
A comentat Viorel 27 noiembrie 2008, 19:52 | mergi sus ▲
ХДНП-Исти глупо, даже если они находятся в российской Бессарабии, я не хочу иметь deaface с Москвой и нажмите кнопку вашего коммунисты запах действительно плохо.
Рассмотрим, что Pantari Dabija и любит свой народ и своих предателей Румынское как вам, что Рошка, TOMAC и кто дал Киртоакэ с коммунистами и Москве.
Я хочу ДЕМОКРАТИЧЕСКОЙ, и я хочу NO OCCIDENTALISMUL возврат к коммунизму еще раз о том, что его РОШКА И,
JOS TOMAC, вниз ХДНП и агентства в Румынии.
БОРИС Самсонов
A comentat БОРИС Самсонов 27 noiembrie 2008, 19:56 | mergi sus ▲
Sunt un fost membru ppcd. Stiu ca rosca este omul rusilor si de aceea am plecat din partid de la el. la fel si toata haita de siponi ai rusilor de acolo care aclatuieste PPCD-ul.
Rosca nu mai are sanse. degeama il sustine pe tomac din umbra in campanie., degeama are oamenii lui infiltrarti in randul studentilor in romania, timisoara, galati, brasov.... ca stim ca sunt ai lui
Pantari si Dabija au sanse sa ne reprezinte. Dar va castiga Nicolae Dabija, marele savant si marele patriot al tuturor romanilor care si-a pus viata in pericol pereu pt noi romanii basarabeni inca din frageda copilarie.
Ura! Va castiga Nicolae Dabija.
jos tomac si haita lui de fesebisti din ppcd si de la ziarul Ziua de la Bucuresti al lui Rosca Stanescu si Victor Roncea, spionii Federatiei Ruse. Stiu asta de cand eram membru marcant la ppcd.


Viva, Dabija, Jos comunismul si vesebismul in frunte cu tomac si rosca si haita lui

alexandru c.

**************

Я являюсь членом ХДНП. Я знаю, это Рошки человек русских, и поэтому покинула сторону от него. , а также весь пакет siponi русских там кто aclatuieste ХДНП.
Рошка имеет никаких шансов. degeama он TOMAC поддержать кампанию в тени., degeama являются народные infiltrarti среди учащихся Румыния, Тимишоара, Галац, Брашов .... Мы знаем, что являются его
Pantari Dabija и имеют шансы представлять нас. Но Николай Dabija победит, великого ученого и великого патриота всех румын, которые поставила его жизнь в опасности качка за ноябрь Bessarabian румыны с раннего детства.
Ура! Николас Dabija победит.
TOMAC вниз и блок его fesebisti от ХДНП и газеты День в Бухаресте в Рошка Stanescu и Виктор Roncea, шпионов Российской Федерации. Я знаю, что, поскольку я был решительным в ХДНП.


Вива, Dabija, вниз коммунизма и vesebismul руководства с TOMAC и Рошка и его блок

Александру C.
A comentat Alexandru c. / Александру C. 27 noiembrie 2008, 20:04 | mergi sus ▲
Acestia sunt oamenii lui Iurie Rosca care il sustin pe tomac. Alexandru Rîşneac - Senator şi fost preşedinte al OSB Timişoara

Sergiu Bucşa - Senator şi fost preşedinte al OSB Timişoara

Lucia Răzmeriţă - Senator şi fost preşedinte al OSB Timişoara

Aurel Tudoroi - Senator şi fost preşedinte al OSB Timişoara

Corina Ciobanu - preşedinte al OSB Bucureşti

Sergiu Răcilă - vicepreşedinte al OSB Bucureşti

Vlad Durnea - vicepreşedinte al OSB Bucureşti

Ştefan Miron - secretar general al OSB Bucureşti

Octavian Apostol - preşedinte al OSB Braşov

Iulian Munteanu - preşedinte al OSB Constanţa

Anatol Tinică - vicepreşedinte al OSB Constanţa

Alexandru Jurcăneanu - preşedinte al Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni, din cadrul Ligii Studenţilor din Galaţi

Ion Buga - preşedinte al Şcolii de Vară \"Comunităţi Româneşti şi Identitate Europeană\"

Acestia sunt oamenii comunistilor infiltrati in romania la studii, inbuibati de moscova, de servicile secrete ruse sa faca agitatie, scenarii in romania, sa mistifice advarul cu ceea ce se intampla in basarabia si cu adevaratii patrioti rromani.
mi-au fost colgi de partid pe cand eram la ppcd si de aceea ii cunosc foarte bine pe asti tradatori de neam romanesc.
mi-e sila cand ii va in continuare ca fac voia moscovei in romania, fara ca oarganele de drept romanesti sa se sesizze din oficiu.
la fel de cei doi spioni al federatiei ruse care au ziarul Ziua de la Bucuresti, Sorin Rosca Stanescu si Victor Roncea.
Asa ca romani basarabeni nu votati cu toma, el nu este reprezentantul nostru ci al moscovei sustinut de servicile secrete ruse.
fiti vigilenti romani basarabeni!

Viva Dabja si Pantaru

********************

Эти люди в Юрие Рошка мы поддерживаем TOMAC. Александр Rîşneac - сенатор и бывший президент OSB Тимишоара

Сергей втулки - сенатор и бывший президент OSB Тимишоара

Люсия размер - сенатор и бывший президент OSB Тимишоара

Аурел Tudoroi - сенатор и бывший президент OSB Тимишоара

Corina Чобану - Президент OSB Бухаресте

Сергей вражда - вице-президент OSB Бухаресте

Влад Durnea - вице-президент OSB Бухаресте

Стивен Мирон - генеральный секретарь OSB Бухаресте

Апостол Октавиан - президент OSB Брашов

Юлиан Мунтяну - Президент OSB Констанца

Анатолий Tinică - вице-президент OSB Констанца

Александр Jurcăneanu - председатель клуба молдавских студентов и Bucovina, студенты Лиги Галац

Ион Буга - председатель Летняя школа \"Сообщество рассказов и европейской идентичности\"

Эти люди, коммунисты проникнуть в Румынии исследования, inbuibati Москва, Российская секретными службами сделать суеты, сценарии, в Румынии, фальсифицировать ADVAR с тем, что происходит в Бессарабии и истинного патриота рома.
Я был участником Colgate, когда я был на ХДНП, и поэтому я очень хорошо знаю этих предателей из румынского народа.
Я сила, если она будет продолжать делать это Москва, разыскиваемых в Румынии, без oarganele румынский закон sesizze полномочий.
в качестве двух шпионов из Российской Федерации в тот день газета \"в Бухаресте, Сорин Рошка Stanescu и Виктор Roncea.
Так румынские Bessarabian не с Томе голосования, он не является представителем нашей Москве, но утверждал российских разведывательных служб.
Румынский молдавских vigilenti быть!

Вива Dabja и Pantaru
A comentat Alexandru c. - Александр C. 27 noiembrie 2008, 20:15 | mergi sus ▲
Facem parte din Uniunea Nationala a Tineretului Basaraban ( UNTB) veniti la studii in Romania, organizatie legal constituita si inregistrata oficial in Romania.
Noi nu facem politica de partide, dar nu permitem ca tinerii ppcd-isti ai lui Iurie Rosca care s-au constituit in organizatii studentesti la timisoara, galati, brasov, bucuresti sa vorbeasca in numele nostru al tuturor, ca il sustinem pe Tomac.

Stim cine este tomac ca la unii din noi ne-a fost coleg.
Este omul lui Iurie Rosca, ofiterul fesebist care indepartat si distrus pe adevaratii patrioti romani basarabeni din miscarea nationala care a eliberat in 1991 Basarabia de sub rusi si acum face proaganda falsa si masinatiuni ca sa castige in romania tot oamenii moscovei ca eugen tomac.

Noi nu sustinem pe acest neavenit eugen tomac si care este membru ppcd si omul servicilor secrete ruse.
Deci ne delimitam de ei si alaturi de ceilalti studebti basarabeni din tara care sunt patrioti, vom decide singuri pe cine votam ci nu facem politica partidului lui Iurie Rosca in Romania.

Avem valori nationale ca Nicolae Dabija si Pantaru si nu tinichele de doi bani ca tomac.
Degeaba basescu il sustine ca tot degeaba ca noi nu il votam ca stim cine este tomac si chirtoaca care s-a dat cu rusii ca sa reziste la primaria chisinaului.
poate sa-i dea si pe fisa elena basescu ca noi tot nu-l votam si nu ne poate pacali ca se alatura de el in aceasta campanie murdara.

A comentat Chiriluc Sevold, Andrei Savciuc, Casu D, Corn 27 noiembrie 2008, 20:27 | mergi sus ▲
UNTB este o structura a serviciilor secrete moldovenesti . Cornel Radauta este cunoscut ca fiind securist trimis de SIS in Romania inca pe vremea cand era student. Cum se explica ca el are 35 de ani si este presedinte la o organizatie studenteasca? Jos securistii
A comentat Colea 27 noiembrie 2008, 20:31 | mergi sus ▲
Votati Lenin. Votati Iliescu, votati PSD
A comentat Vanea 27 noiembrie 2008, 20:37 | mergi sus ▲
Nu am subscris mai sus.
Sfat pentru cel care a semnat cu numele meu: -mai bine lasa-
A comentat Andrei Savciuc 27 noiembrie 2008, 21:17 | mergi sus ▲
E trist sa ciresti comentariile de mai sus... Romanii moldoveni nu se dezmint - toarna zoaie unii in capul altora fara argumentare, pur si simplu toarna... Am 2 intrebari: Prima-cum o sa votati voi, studentii si tinerii din Romaniap, pentru candidatii din colegiul care cuprinde RM? ca sa votati trebuie sa fiti acasa, nu? Si a doua-chiar credeti ca Presedintele Romaniei ar fi acceptat un "om al Moscovei" in functie de consilier personal, adica pe Tomac? Iar faptul ca a fost candva cu PPCD si Rosca, nu e nimic rau, multi din noi am fost cu PPCD pina in 2005, iar daca Rosca ne-a tradat, asta nu inseamna ca suntem toti ca el! Un lucru am de reprosat celor care mai sunt membri PPCD cu acte in regula: de ce nu-l schimbati pe Rosca? Chiar nu vedeti ca se duce dracului PPCD-ul din cauza lui? Sau toti ganditi la fel ca el? El va candida in 2009 pe lista PCRM, ca numai asa mai poate ajunge in Parlament, iar voi o sa ramaneti cu buza umflata... Discut mult cu oameni care candva erau sustinatori si votanti PPCD, acuma nici nu vor sa auda de PPCD si de Rosca!!! Treziti-va, fratilor! Iar daca cei cu drept de vot pentru Parlamentul Romaniei nu stiti pe cine sa votati, va dau un sfat gratis - ascultati-l pe martirul neamului Dumitru Matcovschi, ca nu o sa gresiti... Eu, din pacate, nu am cetatenie romana, deci nu voi putea vota, dar voi, cei care veti vota, aveti grija le ce a spus Domnul Matcovschi: /"impostorii, politrucii, se duc şi vin de la Bucureşti, ca de la Moscova altădată. Au documentele în ordine. Cine a luptat şi cine a cules rodul acestei lupte? Mi s-a lehămit de atâţia "patrioţi"/. Daca nu veti vota, vor vota "politrucii" pentru voi, si atunci sa nu va aud ca va plangeti de soarta voastra ca si pana acum...
A comentat Babacu 27 noiembrie 2008, 21:23 | mergi sus ▲
Am observat un lucru: mesajele pentru sustinerea lui Tomac sunt calme, civilizate, fara injurii si etichetari... Andrei, faptul ca cei ce sunt impotriva lui Tomac semneaza mesajele cu nume false dovedeste inca o data ca sunt niste lasi, si e pacat pentru dl Dabija daca are esemenea sustinatori...
A comentat Babacu 27 noiembrie 2008, 21:38 | mergi sus ▲
Am recitit de cateva ori mesajele lui Alexandru C si am urmatoarea intrebare; pentru cine dracu' a tradus mesajele sale tampite in rusa? Sa fie oare votanti cu cetatenie romana care nu cunosc limba romana? Daca e asa, atunci are dreptate dl Matcovschi cand zice de "impostori" si "politruci" care au cetatenie romana... Apropos, rusa lui Alexandru il da de gol, cine cunoaste rusa va intelege, ca numai un roman din Romania, care nu a trait niciodata printre rusi, putea face asemenea traducere... Sa fie vorba de vre-un PSD-ist, sau cineva de pe la SRI, SIE?
A comentat Babacu 27 noiembrie 2008, 21:58 | mergi sus ▲
Lista sustinatorilor lui Eugen Tomac se mareste.

Eroii din Transnistria sunt alături de Eugen Tomac

Eugen Tomac s-a întâlnit vineri, 21 noiembrie 2008, cu combatanţii care au luptat în războiul de pe Nistru pentru apărarea independenţei Republicii Moldova, membri ai Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă.
La întâlnire au luat cuvântul Eduard Moican, preşedintele UNVRI, Niculae Popa, secretar Consiliul Mondial Roman şi Alexandru Leşco, fost deţinut politic în Transnistria.
Eugen Tomac a ţinut să se întâlnească cu combatanţii pentru că îi consideră nişte eroi şi, deşi aceştia nu posedă cetăţenia română şi nu vor putea vota la alegerile din 30 noiembrie 2008, ei sunt cei care au contribuit la democratizarea Rep. Moldova şi la consolidare independenţei.
Eugen Tomac le-a prezentat programul politic pentru Basarabia şi i-a asigurat pe luptătorii din Transnistria că îi va susţine necondiţionat, considerând că este o nedreptate ca ei, eroi ai naţiunii române, să fie oarecum marginalizaţi de către societate.
De asemenea, Eugen Tomac a menţionat că eroii care au luptat în Războiul din Transnistria ar trebui să aibă prioritate în a-şi redobândi cetăţenia română şi că va lupta pentru a li se acorda cât mai multe facilităţi, la fel ca şi eroilor din România.
A comentat Viorel 27 noiembrie 2008, 22:20 | mergi sus ▲
Eugen Tomac va castiga detasat, deoarece este singurul candidat care tine mult la ideile lui si nu face demagogie ca si ceilalti doi. Eugen Tomac va castiga, deoarece are un aliat de nadejde pt Basarabia, acesta fiind Traian Basescu si PDL. Eugen Tomac va castiga pt ca il are ca aliat pe Dorin Chirtoaca, pe fostii detinuti politici de la Tiraspol LEsco si si Popa. Eugen Tomac va castiga, deoarece are experienta in relatiile cu romanii de pretutindeni. Eugen Tomac va castiga, deoarece are in spate cel mai mare partid din Romania si singurul care are in programul de guvernare ca principala prioritate romanii de pretutindeni. Eugen Tomac va castiga, deoarece spre deosebire de ceilalti doi candidati nu are un trecut comunist. Basarabia are nevoie de asa Basescu-Tomac-Chirtoaca si de aceea Eugen Tomac va castiga cu un scor zdrobitor. Tomac va castiga, deoarece nu propune loteria vizelor cum o face Geoana, nu primeste case de la RAPPS cum a primit Pantiru de la Iliescu, nu a primit cetatenia romana pe pile cum a primit Pantirovici. Eugen Tomac are solutii concrete pt noi. Eugen Tomac este primul basarabean care ne va reprezent in Parlamentul Romaniei cu adevarat.
A comentat Viorel 27 noiembrie 2008, 22:20 | mergi sus ▲
Eugen Tomac, tanarul basarabean din comuna maresalului Averescu are cele mai consistente sanse de a invinge. Acest lucru se vede cu atat mai clar acum, cand am trecut de jumatatea campaniei. Tocmai din cauza ca dispune de energia tineretii si de elanul unuia care nu are nimic de pierdut ci numai de castigat, Eugen Tomac s-a distantat clar. Pe deasupra, Eugen Tomac mai beneficiaza si de suportul unor oameni puternici, ei insisi invingatori, un Basescu si un Chirtoaca, cu audienta inclusiv in Basarabia. Pe langa acesti oameni politici Tomac mai are si sprijinul simbolic, dar important in plan moral, al fostilor detinuti politici de la Tiraspol, Alexandru Lesco si Tudor Popa si suportul entuziast al romanilor din America si nu numai, prin Consiliul Mondial al Romanilor.
A comentat Cristian 27 noiembrie 2008, 22:20 | mergi sus ▲
n plus, motorul de campanie reprezentat de tinerii din jurul lui Eugen Tomac functioneaza excelent. S-a vazut cel mai clar puterea lor, a tinerilor ca si el, la lansarea oficiala de la Chisinau unde, nu doar simbolic, a fost prezenta si cea mai tanara membra a familiei Basescu, cot la cot cu Tomac. Lansarile oficiale ale candidatilor Tomac, Dabija si Pantiru nici macar nu pot fi comparate ca audienta si reverberatie.

Intr-o sala intunecoasa, mucegaita, Dabija s-a pipait si s-a cobzait cu sinistrul acolit al lui Ion Iliescu, un Petre Roman ofilit si trimis in desuet si penibil de fosta-i nevasta care i-a atarnat budigaii murdari la geam, sa-l rada lumea. Pe deasupra si aflat, in curand, in cercetarea Agentiei Nationale de Integritate, pentru conflictul de interese strident in care se afla: pe banii vaduvei romane si a bietilor pensionari se plimba prin Occident, ca "Inalt Reprezentant al Guvernului" pentru romanii de pretutindeni si, in acelasi timp, isi face cu nerusinare campanie electorala PNL-ista.

Pantiru, saracul, nu a avut nici macar pe cine sa invite la lansarea sa iar campania pe care o duce taras-grapis arata foarte clar ca nu dispune de nici un fel de sprijin din partea PSD. Liderii acestui partid de altfel l-au indreptat catre Diacov - care i-a cerut bani, si in plus este tras in jos de ideile tembele si fanteziste ale lui Geoana - loteria vizelor la basarabeni, inca o nesfarsita magarie a unuia care a scos din rabdari pana si mumia bolsevica Ion Iliescu, cel care l-a tintuit definitiv cu calificativul Prostanacul…Sictirul la adresa PSD a izbucnit chiar public, la o emisiune a TVRi cand Pantiru a recunoscut ca s-ar fi bucurat sa intre pe listele PDL, daca ar fi fost chemat.
A comentat Cristi 27 noiembrie 2008, 22:21 | mergi sus ▲
Pana intr-atat de tare e scarbit Pantiru de propriul partid incat afisele si insemnele sale electorale sunt lipsite de orice trimitere la cromatica partidului - culoarea rosie a fost inlocuita cu albastrul, iar sigla PSD este absenta complet. Desigur, ca om al legii Pantiru ar trebui sa fie oarecum framantat nu de ideea ca ar savarsi o ilegalitate prezentandu-se ca un independent ci ca savarseste o frauda, o inselaciune in dauna electorilor, nepreveniti ca distinsul candidat cu mina serioasa de pe afisele albastre ar fi totusi membru PSD, ba a mai si platit niste mii de euro pentru asta.

Contracandidatilor mai in varsta ai lui Tomac, crescuti in spirit komsomolist, nu le-a ramas decat varianta de contrapropaganda clasica - de tip sovietic, care excela in uzul dezinformatii tactice si al intoxicarii strategice respectiv, mai pe romaneste, improscarea cu zoaie a celui aflat cel mai in frunte
A comentat Cristi 27 noiembrie 2008, 22:21 | mergi sus ▲
Nicolae Popa, Fost Presedinte Consiliul Mondial Roman

Am primit aseara un mesaj, pe care il postez mai jos in forma sa intacta, prin care Neculai Popa, secretarul General al CMR, si-a prezentat demisia de onoare.

"Dragii mei,

Pentru inceput doresc sa va aduc la cunostina faptul ca sunt un ardent sustinator a lui Eugen Tomac, pe care il cunosc inca de cand era student si de care ma leaga amintiri si activitati frumoase in slujba fratilor din Basarabia. A fost apreciat de intreaga conducere CMR si invitat la Conferinta de la Vatra Dornei sa faca parte din conducerea CMR,, membru al Comitetului Director.
Nu ne-a fost usoara alegerea avand in balanta cei doi eruditi dar, pentru a fi fidel doctrinei organizatiei noastre de distantare fata trecutul rusinos al unora, am decis sa-l sustinem pe Eugen Tomac pent ru functia de deputat in Parlamentul Romaniei..
Aceasta a fost decizia CMR si cu acest mandat am pornit spre Basarabia
A contribuit la decizia mea si scrisoriea de raspuns al domnului Dabija, in care spunea negru pe alb cum ca, nimeni nu a iesit cu incaltamintea curata din acel trecut mocirlos. Ei bine, Eugen Tomac are avantajul de a nu fi cunoscut acea mocirla cu pacatele ei si de a nu fi participat la ele intr-un fel sau altul, majindu-si pantofii.
In aceasta scrisoare de raspuns a domnului Dabija se incearca o deculpabilizare a tot ce este in continuare culpabil, o tendinta de promovare a celor care au reusit sa iasa din mocirla cu pantofii murdari si care, reciclati la scoala noii democratii, au dreptul de a fi promovati in functii de conducere.Sunt multe de spus, dar daca astazi Basarabia inca mai tanjeste dupa acel trecut mocirlos si viata cea de toate zilele este din ce in ce mai insuportabila ( zilele de Vineri, Sambata ,Duminica si Luni le-am dormit cu paltonul pe mine ), iar sute de mii fug incotro vezi cu ochii, se naste o intrebarea fireasca si anume, daca mai este justificata pretentia unor putini, dar cu ambitii de promovare la functii inalte de stat .
Recent a aparut o scrisoare de sustinere a unor colegi de deputatie a domnului Dabija. Il vor deci in cotinuare in parlament si nici o vorbulita despre dezastrul la care au contribuit intr-un fecu totii.
Nici-o parere de rau, nici-o remuscare. E ca un fel de dinastie care se cere reciclata; un fel de falsa mandrie patriotica, multumirea unei misiuni indeplinite. Care? Unde este Basarabia astazi?
Ai impinge in fata pe aceiasi oameni care prin prezenta lor au girat dezastrul de astazi al Basarabiei este o eroare.
Daca s-ar fi votat legea lustratiei, cu certitudine domnul Dabija ar fi fost oprit sa candideze. De ce atata indarjire si de ce cei vechi numai ei? De ce tocmai acum reciclarea cadrelor?

Am plecat spre Basarabia joi, 6 Noiembrie, cu gandul de a stabili un fel de armistitiu intre candidati si ziare care, dupa cum stiti, isi arunca unul altuia cu noroi in asa hal, incat alesii vor fi la un moment gramezi de gunoi, nelasand alegatorului posibilitatea de a le vedea adevarata fata.
Am obtinut promisiuni cam de la toti. Spun promisiuni, caci rezultatul il cunoasteti.
Nu am avut decat sporadic acces la computer si nu am putut tine pas cu avalansa de scrisori. Abia marti, 25 noiembrie, am aflat de declaratia domnului Dabija, in care isi anunta membria de onoare la CMR, organizatie pe care din cate cunosc a ignorat-o cu desavasire si nu a contribuit la nici o actiune de protest a ei. Mai mult, pe lista Bioului Director al CMR nu apare nicaieri numele de Dabija, fapt care m-a determinat sa spun interlocutorului meu ca nu-mi amintesc in nici un fel si l-am rugat sa amane decizia unui comunicat pentru a doua zi , data cand voi sosi acasa in L.A.
Miercuri, 26 noiembrie in jurul orei 11 AM cand ma pregateam20de imbarcare, am fost sunat de catre un student care mi-a citit comunicatul chiar in momentul in care discutam cu cei de la Lufthansa, (care imi cereau $ 200 in plus pentru schimbare de data) si fara sa ma concentrez prea mult le-am dat O.K.
Imi recunosc greseala grava, de aceea cer iertare colegilor care impartasesc alte opinii si pe care nu am avut timp sa-i consult. Am fost depasit de situatie, raman, insa la parerea ca, acest comunicat ar fi putut fi redactat in alti termini, fondul ramanand acelasi. Dar fratilor,
negandu-i apartenenta la CMR nu s-a scufundat pamantul. Organizatia noastra a fost tot timpul ignorata de catre domnia sa. De unde pana unde a devenit CMR atata de important in viata domnului Dabija incat sa simta nevoia de a-si dezvalui membria de onoare? Daca ar fi fost cat de cat activ, mi-ar fi fost imposibil sa nu-mi amintesc.
Nu uitati, dragii mei ca suntem o organizatie democrata care am luptat pentru validarea Legii Lustratiei, pe care acum o aruncam la gunoi. Nu uitati ca prin statut ne declaram impotriva totalitarismului, impotriva comunismului - ucigasul buneilor vostri si a aproximativ a 250.000.000 de suflete.
Iar daca am fost nevoiti sa induram temnite si depotari este datorita aceluiasi flagel - comunismul, pe care acum practic vrem sa-l reciclam prin alegera fostilor.
Acum la plecare propun Presedintelui Mihai Stan si Biroului Director a-si reafirma pozitia clara si fara ambiguitate fata de Legea Lustratiei si daca sustin erea noastra fata de aceasta propusa Lege poate fi actuala.sau nu. Consider ca astfel de oameni trebuie sa treaca printr-o perioda de carantina penru a rupe definitiv lantul reciclarii, iar noi sa refuzam cel putin membria temporara a acestor doritori de a ne face binele cu forta.
Am sentimentul da instrainare fata de opinia unor membri ai Biroului Director CMR, membri pe care ii respect si carora le cer sa-mi aprobe demisia de onoare.
Asa am gandit, asa gandesc neschimbat si sutin in continuare alegerea lui Eugen Tomac

Neculai Popa
A comentat NiCOLAE Popa 27 noiembrie 2008, 22:42 | mergi sus ▲
Те, кто поддерживает Рошку, Roncea и TOMAC поддерживает фашистского румынского национализма. Мы молодые люди из Молдовы должны понимать, что мы являемся нацией полиетнической и мы должны иметь хорошие понимание с русскими и украинцами и другие. НЕТ фашистского национализма. Проголосуйте за Dabijу или Panţâru
A comentat nick 28 noiembrie 2008, 13:34 | mergi sus ▲
Interesant totusi, de ce Dabija si Pantiru sunt aprig sustinuti numai de rusofoni gen nick, care sustine ca moldovenii sunt o "natie polietnica", dar nu stiu de ce toti trebuie sa vorbeasca numai in rusa! altfel esti catalogat drept roman "nationalist si fascist"...
A comentat Babacu 28 noiembrie 2008, 17:14 | mergi sus ▲
Asculta postul de Radio "Vocea Basarabie"

http://www.voceabasarabiei.net
A comentat Vot 28 noiembrie 2008, 17:56 | mergi sus ▲
Pentru Alexandru C. si toti ceilalti=
Eugen Tomac nu are nici o tangenta cu Iurie Rosca !!!

il sustin pe Eugen!
A comentat Fibonacci 28 noiembrie 2008, 20:19 | mergi sus ▲
Alexandru c. -
1. Sustinatorii lui Eugen Tomac NU sunt oamenii lui Rosca!
2. Care e sensul sa scrii un comentariu privind alegerile din Romania - in limba rusa...
si 3. ...totusi revin la 2 - In Limba Rusa?
A comentat yera otag 28 noiembrie 2008, 22:14 | mergi sus ▲
Sunt student la Iasi si am auzit ca vine Chirtoaca aici. Oameni buni, eu il respect cu adevareat pe Chirtoaca. Dar am citit acum un mesaj pe forum scris de Maxim si chiar m-a pus pe ganduri.... politica asta e curva mare
A comentat Vitalie 29 noiembrie 2008, 10:15 | mergi sus ▲
in primul rand cei ce au declarat sustinere politica lui Tomac nu trebuie sa faca parte dintr-un ONG, mai precis Organizatia Studentilor Basarabeni - trebuie sa fie nonpolitici nu precum unii vicepresedinti ai acestora care isi vad doar scopul lor personal si ii manjesc cu noroi pe restul semenilor lor.
A comentat aaa 29 noiembrie 2008, 10:49 | mergi sus ▲
Voteaza pentru Basarabia

Dragi prieteni, dragi colegi de generatie, frati romani! In data de 30 noiembrie se implineste un moment istoric deosebit. Eu cred ca de la acest punct de reper incepe un nou orizont politic pentru basarabeni, bucovineni si pentru Romania.

Aceasta zi marcheaza un moment foarte important. Pentru prima data Basarabia incepe sa conteze in contextul politic romanesc. La alegerile din 30 noiembrie, basarabenii sunt chemati sa-si aleaga reprezentantii lor in cele doua camere legislative de la Bucuresti.

30 noiembrie este, insa, mai intai de toate, ziua Sfantului Apostol Andrei, Apostolul romanilor, ocrotitorul Romaniei. In ziua urmatoare, imediat dupa ziua votului, in data de 1 decembrie, se implinesc 90 de ani de la Marea Unire.

Sper ca in Duminica zilei binecuvantate de 30 noiembrie, romanii din Basarabia sa se prezinte la vot si sa aleaga ceea ce e mai bun pentru viitorul lor. Este o sansa istorica, ce nu trebuie ratata. De peste 60 de ani basarabenii nu au mai putut vota in spatiul politic.

Stiu si stim prea bine ca ceilalti doi contracandidati nu reprezinta doar o generatie mai in varsta ci si apusul unei epoci - epoca sovietica. Generatia mea are alte obiective si alte valori, a crescut in alt spirit si respinge din rasputeri trecutul sovietic bolsevic.

Eu am intrat in politica dintr-un indemn national, cu un obiectiv concret, principial si de suflet. Vreau sa particip, alaturi de alti tineri din generatia mea, la constructia unei altfel de Romanii, o Romanie mai puternica. Dupa ce l-am consiliat pe presedinte Romaniei, Traian Basescu, privind problemele romanilor din jurul granitelor, am descoperit, acum, ca este o si mai mare provocare munca in spatiul politic. Politica este insa singura cale prin care poate fi construita noua Romanie. Implicarea directa a tinerilor, aportul lor de energie si entuziasm este absolut necesar. Asa cred eu si nu numai eu.

Fac parte dintr-o generatie a tineretului Basarabiei care si-a asumat vibrant o misiune istorica - anularea consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov, acordul secret Hitler- Stalin si restituirea demnitatii basarabenilor lipsiti de dreptul lor natural, dreptul cetateniei romane. Basarabia este o piatra de hotar si cariera mea politica debuteaza, nu intamplator, aici, pe pamantul istoric al buneilor nostri.

Motivatia morala a votului este in afara de orice indoiala. Poate depinde si de tine soarta acestei bucati de Tara. Celula etnica si culturala romaneasca s-a regenerat, miraculos, in doar doua decenii de la momentul 1989. Multi basarabeni curajosi, energici si luptatori care s-au luptat - fara violenta -, pentru a-si obtine libertatea si pentru a iesi de sub gheara Imperiului. Suntem datori sa implinim lupta acestor inaintasi.

Ma bucur sa incep acest drum aici in Basarabia, unde, cred eu, politica are o miza mult mai mare. Basarabia concentreaza una dintre cele mai insemnate mize nationale ale Romaniei.

Stiu ca este extrem de greu sa redai speranta basarabenilor, care sufera pana astazi de pe urma mostenirii otravite a odiosului pact Ribbentrop-Molotov. Stim cu totii ca politica este un teritoriu al compromisurilor. Eu nu voi face insa nici un fel de compromis in privinta dreptului cetateniei.

Avem nevoie sa mergem cu fruntea sus inspre Europa. Tinerii basarabeni au acum o sansa foarte serioasa, de a-si pune unul de-al lor, dintre ei, in Parlamentul de la Bucuresti. Fac parte din singura formatiune politica care si-a asumat deschis Problema romanilor din afara granitelor in chiar Programul de Guvernare: Partidul Democrat Liberal - PDL.

Cred ca votul pentru Eugen Tomac reprezinta mai mult decat un simplu vot politic, ci este mai degraba un vot geopolitic, un vot pentru destinul european al Basarabiei istorice. Crezul meu este crezul unei generatii romanesti care isi cauta implinirea.

Sunt convins ca basarabenii vor conta din ce in mai mult in ecuatia politica romaneasca. Mai ales dupa ce isi vor primi cetatenia toti aceia care au dreptul natural de a se numi romani. Acesta este de altfel principalul punct al misiunii mele politice.

Va salut cu dragoste si caldura si va urez sa votati pentru implinirea destinului romanesc, pentru restituirea demnitatii nationale, pentru dreptul vostru si pentru dreptul natural al fiecarui basarabean, cetatenia romana.

In acest moment decisiv avem datoria morala de a vota din inima, pentru Basarabia, pentru Romania.

Al dvs,

Eugen Tomac

Un basarabean pentru Romania
A comentat Vlad 29 noiembrie 2008, 18:54 | mergi sus ▲
Sa ne fie rusine!trezitiva oameni buni la realitate!Suntem romani si sa terminat demult "povestea"frumoasa a comunismului!e timpul cind trebuie sa luptam pentru tara noastra si in mintea fiecaruia sa fie faptul ca doar impreuna vom reusi!Unde sunt oamenii curajosi din Moldova?unde este dorinta de libertate si pace?va pup si succes Moldovei!
A comentat maria 03 decembrie 2008, 20:11 | mergi sus ▲
Acum cand au luat sfarsit alegerile si oamenii sau mai calmat, as vrea sa zic ca unul din rezultatul urat al acestei campanii electorale a fost destramarea relatiilor intre unii oameni, si e urat e pacat ca dupa o perioada de incredere si sustinere sa renunti la bunele relatii si sa declari razboi...ori nu santem oameni civilizati si nu stim sa ne comportam politicos. Urmeaza alegerile din Moldova, un indemn tuturor organizatiilor apolitice e sa fie atente, totusi este un statut ce trebuie respectat...caci daca continuam asa, nu vom fi niciodata impreuna.
A comentat PRO UNIRE 23 ianuarie 2009, 11:39 | mergi sus ▲
De ce Tomac tace despre dezvaluirile facute de Asociatia Studentilor Basarabeni privind colaborarea lui cu SRI....
Unire frati romani si nu va dati tentatiilor SRI!!!
A comentat A. Tomita 24 martie 2009, 08:00 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1728 secunde