Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

28 martie 2024, ora locală: 23:22

 

Dan Dungaciu se întreabă: „Basarabia e România?”

adăugat 06 iunie 2011, 13:21, 16:21 la Interviu / Reportaj • Articol publicat de Alexandru Rîșneac

Dan Dungaciu, Basarabia e România

La Editura „Cartier” din Chişinău a apărut recent cel de-al treilea volum dedicat R. Moldova şi semnat de profesorul universitar Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române: „Basarabia e România? Dileme identitare şi (geo)politice în R. Moldova”. 


Coperta cărţii prezintă un banner imens afişat la meciul de fotbal Franţa - România din 5 septembrie 2010, de pe faimosul Stade du France şi pe care scria „Basarabia e România!”.


Profesorul de la Bucureşti pune un semn de întrebare în titlul cărţii sale, pentru că „dincolo însă de spectaculozitatea gestului, o asemenea afirmaţie presupune, astăzi, în special după alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, o serie de dubitaţii pe care nici măcar aerul apodictic al afişului nu le poate înlătura”.


Şi această chestiune constituie miza acestui nou volum semnat de Dan Dungaciu: „Ce se întâmplă, de fapt, acolo? Ce (mai) este „Basarabia”, din punct de vedere identitar? Şi ce date ar mai trebui incluse în acest dosar pentru a reuşi să înţelegem, fie şi parţial, metamorfozele, uneori surprinzătoare, aluziile şi iluziile electorale ale unei populaţii care pare că, la fiecare ciclu electoral, găseşte şi răspunsul. Sau nu îl găseşte şi vrea să încurce lucrurile şi mai abitir”.


Autorul precizează că volumul nu este o lucrare de sociologia naţiunii şi a naţionalismului, dar că „sunetul de fundal al acestei cărţi este, de cele mai multe ori, dosarul identitar”. În realitate, crede Dungaciu, el a fost deseori „principalul mobil şi obiectiv al majorităţii guvernărilor de peste Prut, mai ales al guvernării comuniste, fără ca mizele sale să dispară nici astăzi”.

Mai mult, „o serie de discursuri vehiculate în spaţiul public de la Chişinău – de la invocarea emfatică a „problemelor principale ale societăţii” până la discursuri care aduc în prim-plan integrarea europeană” sau „noi suntem europeni!” – sunt conştiinţa falsă a unei tematici identitare, pe care, voit sau nu, cei care rostesc asemenea slogane doresc, într-o oarecare măsură, să o oculteze. Să nu o abordeze abrupt. Să nu fie, altminteri spus, obligaţi să răspundă la întrebări la care nu vor să răspundă sau nu vor ca ceilalţi să cunoască răspunsul lor la ele”.

Dan Dungaciu crede chiar că şi arhitectura noii puteri instalate după 28 noiembrie 2010 la Chişinău este şi ea consecinţa, fie şi tacită, „inclusiv a unei mutaţii identitare semnificative în stânga Prutului” şi face această demonstraţie în introducerea cărţii, intitulată sugestiv „Identitatea, moldovenismul şi alegerile de la 28 noiembrie 2010”. Aici autorul abordează problematica „dosarului identitar” din R. Moldova şi identifică patru tipuri de discursuri identitare: „Discursul moldovenist sovietic”, „Discursul polietnic şi multicultural”, „Discursul moldovenist-europenist” şi „Discursul pro-românesc”. Autorul sugerează o corelaţie între discursul politic al unor partide din R. Moldova şi discursurile identitare. De cel mai mare interes şi noutate este analiza detaliată a unui nou discurs identitar, pe care Dan Dungaciu îl numeşte „moldovenismul europenist” şi pe care îl consideră unul dintre factorii importanţi care au influenţat rezultatul alegerilor din 28 noiembrie.

„Basarabia e România?” se bazează pe cronica evenimentelor din R. Moldova pe care Dan Dungaciu a realizat-o, aproape doi ani de zile, în fiecare vineri, pentru publicaţia Timpul. Cartea are patru secţiuni în funcţie de principalele evoluţii din stânga Prutului: I. Liniştea dinaintea furtunii (decembrie 2008 - martie 2009); II. 7 aprilie - „revoluţia oranj” fără CNN. Spre noi alegeri (aprilie 2009 - iulie 2009); III. Dilemele noii puteri. Proiectul politic şi proiectul identitar (iulie 2009 – februarie 2010); IV. Referendum, anticipate şi tensiuni pre-electorale. R. Moldova, încotro? (februarie 2010 – iulie 2010); V. Europenizarea R. Moldova, referendumul constituţional şi campania electorală. Analiza şi explicarea rezultatelor alegerilor din 28 noiembrie este făcută, după cum am menţionat deja, în ampla introducere a volumului.


Dan Dungaciu precizează că, „dacă analiza discursurilor identitare şi a predispoziţiilor populaţiei din acest punct de vedere nu epuizează chestiunea politică şi geopolitică în R. Moldova, ponderea lor nu trebuie, totuşi, subestimată”, dar nu se grăbeşte să facă pronosticuri: „Ce se va întâmpla în partea noastră de lume, vom vedea. Viitorul R. Moldova a fost mereu impredictibil. La fel ca şi trecutul ei...”.


Autor: Sorina Stefârţă, Timpul.md
Sursa: www.rgnpress.ro
ami permit sa am o parere aici. republica moldova nu va vrea unirea cu romania pana nu va trece un oarecare timp ,o oarecare perioada de timp in care cetatenii sa aibe acces la democratie si libertate . pai daca tie ti se spune ca romania este dusmanul fascist care te-a cotropit ,tise spune odata de doua ori de 10 de 100 de 100 de 1 milion de ori ,tu ce spui cand dupa ce pleaca comunismul rusilor de la tine din tara si vine alt partid ,si te intreaba daca vrei unirea cu romania ? oare tu ca cetatean ce-ai zice?
A comentat romanu 08 iunie 2011, 13:31
da ,bineinteles ,vreau sa ma unesc cu romania despre care mi sa zis de 60 de ani ca m-a cotropit si rusii m-au eliberat din mainile fascistilor ........ hahahahaha .... ce mai rad rau de tot ! hai sa vedem si sa incepem sa o luam treptat . oricat am vrea noi ca romani neatinsi de rusificare sa facem lumea sa inteleaga ca unirea trebuie sa se infaptuiasca ,ca noi suntem romani si nu alta natiune ,tut tot nu o sa-l faci pe ala sa inteleaga ca tu-i spui adevarul si vii cu ceva in care ala a invatat opus
A comentat romanu 08 iunie 2011, 13:35
daca dorim o unire a republicii moldova cu romania si chiar nu numai ,trebuie in primul si in primul rand sa mergem la vot sa votam doar fortele democratice din republica moldova in felul urmator : spre ex. in chisinau . stiu ca avem 2 mari candidati ,unul comunist ,altul liberal. alegem din cei 2 pe cel care ne asigura democratia si orientarea europeana ,sa putem intai scapa de comunism. alt exemplu : in basarabeasca , dintre 2 ,3 candidati favoriti la primarie ,votam cel care asigura democratizarea republicii . dar nu votam in chisinau un vitalia pavlicenco sau un godea . da ,sunt partide si candidati independenti care vor chiar unul o unire a celor 2 tari romanesti
A comentat romanu 08 iunie 2011, 13:40
dar stim ,ne duce capul ,ca doar 2 favoriti sunt ,unul liberal si altul comunist . alegem pe cel liberal care ar avea cele mai multe sanse sa ajunga primar . asa si in calarasi si in cahul si in drochia si in ce sat sau oras vreti voi .
A comentat romanu 08 iunie 2011, 13:41
asta este primul pas spre unirea celor 2 tari romanesti fratilor . nu votul acordat unui partid mic precum p.n..l. din republica sau mai rau partidului comunisitlor . tre sa votam cel mai puternic candidat democrat din regiunile din care facem parte . astfel implinim pasul unu spre unire ,acela de a scapa de comunisti din republica moldova
A comentat romanu 08 iunie 2011, 13:45
pasul 2 : in paralel cu negocierile de aderare a republicii moldova la u.e. sa incepem sa facem actiuni de constientizare a romanilor din romania si republica moldova de ideea unirii celor 2 tari ,despre beneficiile unirii lor . acest pas 2 al putem face doar daca si numai daca avem democratie in tara . pasul 3 - unirea asociatiilor de diferite meserii din republica moldova cu romania . exemplu . asociatia scriitorilor din basarabia se uneste cu asociatia scriitorilor din romania . asociatia artisitlor plastici din republica se uneste cu asociatia artidstilor plastici din romania . asociatia sau grupul studentilor din romania se uneste intr-unul cu asociatia studentilor din republica moldova
A comentat romanu 08 iunie 2011, 13:51
pasul 4 . la nivel inalt ,paralel cu negocierile de intrare in u.e. , partidele politice din republica moldova si romania sa incheie acorduri de legaturi economice a celor 2 tari . ex. energie electrica sa fie in mare parte consumata de republica moldova prin retelele romanesti ,la preturi foarte joase ,mai joase ca la cetatenii romaniei,deoarece cetatenii republicii sunt si mai saraci ca ai romaniei. alt ex . republica moldova sa nu mai depinda de gazul rusesc ,sa se aprovizioneze cel putin 90 la suta prin conductele de gaz venite din romania . pasul 5 . ce spunea lupu cand a venit aci in romania . societati romanesti ,va indemn treceti prutul adica toate societatile din toate domeniile posibile romanesti sa asi deschida filiale in orasele si satele din republica moldova . pasul 6 pe fondul unor realegeri pe inca 4 ani a partidelor democratice in republica moldova si in romania unor partide demne de a conduce tara ,vom incepe cooperarea invatamantului dintre cele 2 maluri prutene . numerosi profesori si invatatori vor merge in delegatie in republica moldova pentru a invata adevarata istorie pe floarea republicii moldova ,copii republicii ,in timp ce in romania vor veni in numar mai mare profesori si invatatori romani care se vor specializa pe diverse activitati ,obiecte de studiu in care deja sut formati de republica . ei tre sa vina la floarea romaniei din scoli sa ai puna la curent pe copii romaniei despre istoria basarabiei si tragedia romanilor dezradacinati din spatiul romanesc strabun tot in pasul 6 ,se va elabora ,cu participarea marilor profesori doctoranzi si nu numai din amundoua state ,a unei istorii a romanilor comuna ,prin asta spargand propaganda comunista ruseasca si invatand tanara generatie o istorie adevarata a romanilor pentru ca acestia sa fie constienti de drama ,pe alocuri tregedia prin care au trecut si trec romanii . acest pas 6 este unul foarte important fiindca desteapta in fiecare roman dintre cele 2 state constiinta nationala ,aceea ca romanii sunt un popor numeros ,urmas al marilor culturi dace {trace in unele teorii} si romane , stapanitori a teritoriilor dintre nipru si tisa in vechime si acum ,la ora actuala ,cati au mai ramas trebuie ,au datoria de a se uni sub acelasi nume intr-un singur stat unitar romanesc numit romania .
A comentat romanu 08 iunie 2011, 14:12
pasul 7 de acum pasii vor fi foarte importanti. acordul de stationare a trupelor romanesti in republica moldova sau /si aderarea la nato asta pentru ca in urma drumului apucat de republica pe calea europenizarii si unirii rusiei nu o sa-i pice bine si o sa vrea sa o atace . daca republica moldova este membra nato rusii pot sa se linga pe bot de acest teritoriu care nu le-a apartinut nicioadata . astfel republica moldova asi asigura si militar independenta de rusia si poate continua eforturile de integrare in u.e. si in unirea cu romania in acelasi timp ,in republica moldova se va accepta ca limba de stat a republicii sa fie limba romana ,invocand adevarul istoric printr-un teanc de cateva tone de dosare istorice ,in favoarea acestei decizii ,fara precedent in republica moldova
A comentat romanu 08 iunie 2011, 14:18
pasul 7 nu l-am terminat paralel cu luarea unor decizii istorice de catre parlamentul republicii moldova vor avea loc de 3 ori pe an intalnirea celor 2 parlamente ale tarilor romanesti in comun pentru a pune la punct urmatorii pasi pentru a inbunatati relatiile celor 2 tari
A comentat romanu 08 iunie 2011, 14:21
dupa aproape 8 ani de guvernare necomunista in republica ,partidele democratice ,astfel vor face loc unor partide unioniste la puterea republicii moldova ,precum partidul national liberal din moldova cu vitalia pavlicenco sau miscarii pentru unirea republicii moldova cu romania , cu initialele M.U.R.M. sigur ,principalele partide politice precum p.l. sau pldm.sau pd pot sa raman la guvernare prin reorientarea clara de la integrarea europeana pe care au facut-o sau sunt pe cale sao faca in cateva luni ,la mesajul politic unic . UNIREA REPUBLICII MOLDOVA CU ROMANIA INTR-UN SINGUR STAT UNITAR ROMANESC
A comentat romanu 08 iunie 2011, 14:27 | mergi sus ▲
pasul 8 acela de a alerta toate tarile europene cu privire la nedreptatea care sa facut la 1812 si la 1940 prin smulgerea din sanul romaniei a unui teritoriu populat de romani de catre rusia . acest pas 8 va dura 2 ani ,pentru ca tarile externe sa nu aiba nici o obiectie la o eventuala unire a celor 2 state romanesti . insfarsit pasul 9 si ultimul . venirea la guvernare in republica moldova sau ramanerea unor partide care sa decida invocand latura istorica ,latura limbii comune ,invocand relatiile excelente intre cele 2 state adevarul istoric , obiceiurile si traditiile comune ale celor doua state , unirea prin majoritate de deputati a republicii moldova cu romania in 2018 . asta este adevarata unire fratilor . avemmult de munca dar nu o sa muncim in zadar ,pentru ca poporul roman ori de unde ar fi el,ca din romania ,ca din republica moldova ,ca din nordul si sudul moldovei rasaritene adica basarabiei, ca o fi din voivodina cu valea timocului ca o fi din regiunea debreten si jula ,merita si este demn sa mai vietuiasca ,sa mai existe in mileniul 3 .Dumnezeu cu noi si fie ca unirea celor 2 tari romanesti sa se infaptuiasca si nimic sa nu ne intoarca de l adrumul stabilit in 2009 cand tinerii si-au dat viata pentru libertate si unitate . noi ,cei ce am ramas in viata trebuie si avem datoria sa ducem la bun sfarsit visul ca basarabia sa fie parte a romaniei.
A comentat romanu 08 iunie 2011, 14:41 | mergi sus ▲
si dupa 2018 ,razboiul pentru recuperarea adevaratei romanii abia a inceput prin recuperarea republicii moldova ,prin revenirea acestui teritoriu ocupat de romani de drept in sanul romanitatii . dupa unirea republicii moldova cu romania ,pe fondul unei istorii adevarate invatate in spatiul romanesc liber ,vom incepe cel de-al 2 ea razboi , recuperarea sudului basarabiei,bugeacului precum si nordului bucovinei . dar asta e o alta poveste care poate deveni realitate daca si numai daca voi va implicati alaturi de noi in slvarea nationala de la un dezastru iminent daca nu intervenim aici ,acum ,in clipa asta pentru ca altfel ,nepasarea noastra va avea consecinte dezastruase privind supravietuirea noastra ca popor ,urmas al dacilor si romanilor {al tracilor si romanilor } din care ne-am tras si din care am mostenit un teritoriu cuprins intre nipru si tisa ,teritoriu in care dusmani au facut ce au vrut cu noi . nepasarea noastra ne va duce la extinctia poporului nostru roman de pe harta globului pamantesc ,terra . Dumnezeu sa ne binecuvanteze sa ducem la bun sfarsit planul de reinviere nationala . la revedere ! romanul unul dintre patriotii poporului
A comentat romanu 08 iunie 2011, 14:50 | mergi sus ▲
Excelentă prezentare FRATE ROMÂNE "Romanu"!
Să bage la cap SLUGI RUSEŞTI care încearcă să ne învenineze:
NOI SUNTEM ROMÂNI şi am fost smulşi de Ocupanţii Ruşi în 1812 de lângă FRAŢII ROMÂNI de peste Prut la fel cum şi ROMÂNII bucovineni au fost rupţi de către Ocupanţii austro-hungari la 1775.
Nu MUMIA RSSM ci România REÎNTREGITĂ este ţara noastră!

JOS CU ZIDUL Prutului!
Zeci de ani germanii au avut un singur gând :SĂ SFĂRÂME ZIDUL RUSESC al Berlinului şi să RE-UNIFICE Germania!Mii de germani au murit împuşcaţi sau în puşcăriile ruseşti pentru că au încercat să treacă la FRAŢII LOR de după Zidul Berlinului.În 1989 GERMANII AU ZDROBIT ZIDUL RUSESC al Berlinului!Iar în 1990 RDG-STATUL MARIONETĂ creat de ocupanţii ruşi a dispărut la lada de gunoi a istoriei.
Aţi auzit tovarăşi MANKURŢI?
Germanii nu s-au lăsat până ce NU AU ARUNCAT LA LADA DE GUNOI a istoriei „RespubliKAKA maldavski” a lor .
Tocmai pentru că GERMANII NU AU UITAT NICIODATĂ CINE SUNT există azi Germania.
Tocmai pentru că NOI ROMÂNII basarabeni REFUZAM SĂ UITĂM CINE SUNTEM zi după zi înfăptuim MAREA RE-UNIFICARE cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 08 iunie 2011, 21:08 | mergi sus ▲
cu cat mai multi vom lucra intru renasterea nationala ,cu atat rezultatele vor veni mai repede . ma bucur ca avem printre noi alti patrioti ai neamului precum vanatorul de forumisti kgb sau altii precum unescu . cu totii sa ne unim fortele sa starpim veninul dusmanilor poporului romanesc ,fie in est si nord rusia ,care a facut cel mai mare rau poporului roman ,fie ca in vest ungaria ,fie ca in sud vest serbia ,care a avut si are in continuare un cuvant de spus pentru deznationalizarea romanilor din timocul sarbesc . cu cat mai multi cu atat mai bine . spre unirea neamului romanesc !
A comentat romanu 08 iunie 2011, 21:49 | mergi sus ▲
Aici găsiţi cîteva poze de la prezentarea lui Dan Dungaciu a cărţilor sale Cine suntem noi? şi Basarabia e România? de la Universitatea Alecu Russo din Bălţi

http://blog.profor.us/2011/12/02/dan-dungaciu-la-balti/
A comentat Vanea 03 decembrie 2011, 11:04 | mergi sus ▲

de Alexandru la 6 March 2012 - 11:05 pm

Dan Dungaciu: “O Rusie europenizată este cel mai mare inamic al Europei de Est, inclusiv al României”
Vezi interviul la “VOCEA BASARABIEI”


Ceia ce toaca Dan Dungaciu este atât de aproape de realitate, cat este visul matei de pe horn, cu viziunile despre energie libera, real aplicabile, a marelui savant Roman, Nicolae Teslea.

Problema nu este în ce face rusu bun, rusu rău, s-au rusu rezonabil. Problema nu este ce fac nemții, austriecii, Imperiul Jewdo-Saxson, s-au turcii. Ei fac ce fac și ce au făcut dintotdeauna.

Problema este cum răspundem noi, romanii la ce se face si cum se schimba geopolitica și etnogeneza în jurul nostru și la noi acasă. Problema este ce facem noi, romanii? Ce face guvernul României pentru națiunea romana? Ce face noua intelectualitate a României? A crescut sistemul implantat de Carol al II, de Silviu Brucan și de Ana Pauker, o intelectualitate sănătoasa, s-au în locul intelectualității asasinate de călăii trotkisti l-a luat o specie corcita de lingăi, ticăloși, ascultători, carieriști, colecționari smecheri de titluri și mențiuni? Ce facem cu realitatea Birobidhan în România și Rep. Moldova, ce controlează și paste ca pe cirezile de bovine umane intelectualitatea conformista și clasa politica din România?, când dictatura Ghelfandista-Trotkista controlează și modifica tot ce mișca în teritoriile istorice romanești?

In ceia ce-l privește pe Rasputin, Domnul Dungaciu, și restul celor ce gândesc ca dumnealui, trebuie să-și bage bine în căpățânile lor, ca dacă proiectele de reforme ale lui Rasputin ar fi aplicate azi în România, România ar deveni una din cele mai înfloritoare tari din Europa. Cine nu crede, poate lesne sa se documenteze. Materialele stau disponibile. Grandiosul succes ce ar fi putut garanta proiectele de reforme a lui Rasputin a fost pricina de baza ce a provocat asasinarea lui. Daca Rasputin nu ar fi fost asasinat, și proiectele lui de reforme ar fi fost aplicate, popoarele din Imperiul Rus n-ar fi fost atât de ușor prostite sa lupte și sa moara cu milioanele pentru o ideologie inventata de către o mana de hoți și asasini, finanțați de către Rechinii Oligarhiei Financiare ale Austriei, Germaniei, MB și SUA.

In ceia ce-l privește pe Zyuganov, pe care dl Dungaciu l-a introdus în pomelnicul "Rusului rău", el câștigaseră alegerile din 1996, în fata lui Yeltsin. Insa alergiile din 1996 au fost fraudate de către Yeltsin, clasat de dl Dungaciu în tabăra "Rusului bun". Eltin a fost susținut tot de aceiași mana de hoți și teroriști ai Oligarhiei Financiare Transnationale.

Asocierea, "un Rasputin sau un Ziuganov", de către dl Dungaciu, cu cei "care poate să arunce cu bomba atomică .... " deși textul curge fluid, dar în esență în contextul actual și istoric, se lipește ca nuca de perete, și nu conține nici cel mai insignifiant crampei de realitate, chiar dacă domnia sa sta la umbra ciupercilor Japoneze. (Apropo, pentru mine toți rusii și ucrainenii sunt rai atât timp cat amenință existenta și integritatea teritoriala a României și a Poporului Roman, atât timp cat Pan-Slavismul Imperiului Rus administrează teritoriile Romanești de sub ocupație ucraineana, sârba, bulgara, maghiaro-baschira și rusa.)

Din ce considerente oare Dl Dungaciu trece cu vederea Ucraina, ce tine sub ocopație circa 30% din teritoriile moldovenești ale României?

Este rea armata rusa în Transnistria, dar Moldova de sub ocupația ucraineana este de un milion de ori mai rea, mai grea și mai dăunătoare. Poate tăcerea și tratatul de pace cu Ucraina sa fi fost impuse de Marele Licurici în detrimentul intereselor naționale ale României și a romanilor băștinași ce duc o existenta de sclavi pa cale de dispariție în acelea teritorii?

Dl Dungaciu este orb s-au chior dea binelea, când spune de "un rus de formulă troţkistă care va face mari probleme regiunii". România azi, (însa nu numai de azi, ci de la infiltrarea rețelei lui Alexander Parvus/Israel Lazarovich Ghelfand, de la Carol al II, la Ana Pauker/Hannah Rabinsohn si Silviu Brucan/Saul Bruckner, Iliescu, Nastase, Hrebenchiuk, Tariceanu, Basescu, Ungureanu, toți succesori ai dictaturii Trotkiste/Ghelfandiste), trăiește sub teroarea dictaturii Trotkiste a Corporatocratiei Financiare Transnationale. Parvus, Trotki, Lenin și urmașii acestora au lucrat și continua sa lucreze mana-n mana cu finanțatorii din Berlin, Londra și Jew York.

Daca Dl Dungaciu se considera pe el și regimul din România "DEMOCRAT ca noi" atunci puterea din Imperiul Fascist al Federației Ruse este o "mana cereasca", chiar sub atacul vehement al teroriștilor trotkisti din imperiul Oligarhiei Financiare Mondiale. Reiese conform Domnului Dungaciu, ca Khodorkhovski și grupul lui trotkist de oligarhi criminali, hoți și asasini este "rus rezonabil". Halal gândire analitica de sub presiunea prostocratiei egoismului îngâmfat a unui sclav încătușat, care se târaște spre Vest, pe puntea unei corăbii ce plutește la Est, și în sine e cuprins de imaginea iluziei ca trăiește culmea democrației și libertății pământești. Probabil ca Dl Dungaciu nu știe ca beții Romani au ajuns sa plătească impozite chiar și din micile pensii, și ca multi sunt lipsiți de orice venit în general. Domnia Sa nu știe ca rezidenții Marelor Democrații au transformat România și Rep. Moldova într-un bordel internațional, și li-au distrus industria și agricultura, lipsindu-i de orice sursa de existenta?! In Rusia au făcut-o la fel. Occidentul dacă vrea sa-i inblanzeasca pe rusi o pot face într-o clipa - "Don't ask, Don't buy, Don't comply", nu cumpăra nimic din Imperiul Federației Ruse. Occidentul a folosit deja aceasta arma împotriva rușilor și știe ca aplicând-o "se face miracolul".

Dl Dungaciu vede vreo diferența dintre drepturile omului în "Democrația" Dictaturii Oligarhice din România, s-au din Imperiul Judo-Saxon și drepturile omului din Imperiul Fascist al Federației Ruse? Probabil este o diferența substanțială în favoarea Imperialiștilor Fasciști Rusi. Probabil ca Dl Dungaciu ar trebui sa se pună pe sine intre paranteze și sa nu ducă în eroare pe Romanii de pretutindeni, ca investițiile nu vin în Rep. Moldova și România din pricina Rușilor, a lui Putin și a Germanilor, etc. Fals, Dl Dungaciu ar trebui sa se uite sub nas în aceasta privință.

Totala vina o poarta guvernele mafiote de la București, ce în goana lor de hoție și jaf în procesul de concentrare a capitalului/banilor, în buzunarele lor, a celor câtorva OLIGARHI, care prin ereditate preiau puterea guvernamentala de la Ana Pauker/Hannah Rabinsohn și Silviu Brucan/Saul Bruckner încoace.

Unicul lucru ce nu-i mulțumește pe Mafioții Oligarhiei Transnationale este ca acestea din urma vor tortul întreg pentru ei numai, cum e cazul și cu Rosia Montana.

Guvernele anti naționale de la București și din Rep. Moldova, iau fără rezistenta opiumul oferit de Corporatocratia Financiara Mondiala, ca apoi sa taie mai toate proiectele și asistentele sociale, ca sa fie în stare să-și plătească creditorii străini.

Alergiile din România nici nu exista. Exista un sistem securist ce transmite posturile cheie din Guvern prin ereditate în sânul clanului oligarhiei trotkist-securiste. Funcțiile și posturile, fiecare în parte, au un anumit preț și se vând ca la un actinon mafiot, când ar trebui sa fie alese de popor, conform legii.

Clasa Politica din România cu mult succes a format Elita Politica din Rep. Moldova și a introdus sistemul anti național Bucureștean de vânzare a posturilor guvernamentale și a ori și cărei funcție din tara. Cam tot asa se face și în Occident, în cele mai mari și glorioase democrații. Diferența este doar în preturile monstruoase. Ăsta e sistemul de alegeri în Remania și Rep. Moldova. Pe ambele maluri a Prutului Diavolul Rus își baga și el codita și pune bete în roate, dar nu-i vina lui. Asa ii este natura, dar cum răspundem noi, romanii, la ce face El.?

În România nu sunt alegeri ca să fie ales preşedintele, ci ca să se valideze alegerea deja făcută de urmașii hoți și asasini a lui Carol al II, Anei Pauker, Silviu Brucan,.. și restul verigilor din lanțul teroriștilor mafioți, care au construit un comunism subiectiv pentru ei, și un capitalism obiectiv pentru poporul terorizat și îndobitocit.

Cum a câştigat Eltin alegerile din 1996? Fracția Organizației Oligarhiei a Corporatocratiei Transnationale din Imp. Federației Ruse a fraudat rezultatul alegrilor și l-a făcut pe Eltin, liderul al acestui clan mafiot, Președinte al FR.

Nu în 1995 Moscova a înțeles ca România a devenit colonia Americii. România lui Ceaușescu cu gașcă securista a oligarhiei corporatocratice a lui Silviu Brucan in opozitie, era mai de dreapta decât unile guverne din statele "democratice" din Occident. Odată cu venirea lui Nicolae Ceauşescu la putere, ca secretar general al P.C.R., și preşedinte al R.S.R. el, Ceaușescu cu lopata, Prutul cu apa a săpat Rusului groapa. O contribuție substanțiala la dezintegrarea Imperiului Sovietic.

România nicicând n-a putut deveni o colonie americana, deoarece Statele Unite singure au devenit o prada grasa pentru Corporatocratia Oligarhiei Financiare Transnationale devenind protectoratul Sionismului Politic cu un guvern net corporatocratic fără nici o aluzie la DEMOCRAȚIE.

America nu poate fi un refugiu pentru noi, romanii. La fel ca Dl Dungaciu a judecat și Saddam Hussein, Ortega, și multi alții.

Refugiu pentru noi suntem noi însuși, cu un guvern ce apară interesele tarii Romanești și a cetățenilor acestei tari, în investițiile din scoli, armata, știința, industrie, agricultura, in cultura naționala din România și din teritoriile de sub ocupație străină, în formarea unei ideologii naționale, etc. Aici este cel mai sigur refugiu, da NU în Statele Unite, s-au în blamarea Imperiului Austro-German, Rus, Judo-Saxon...

România a devenit, după asasinarea lui Nicolae Ceaușescu de către fracția Oligarhiei Financiare a Evreimeii Mondiale din România, o colonie și un instrument ieftin de apărare și promovare a intereselor unor tari naziste, teroriste, care promovează o politica de ura, jaf și război în lume.

Tot americanii spun: "There is NO free meals". Nimic nu-i pe gratis. Prețul pentru refugiu devine insuportabil când vine sa plătești pentru refugiu și coloniei, da și Metropolei acestei colonii. Atunci ajungi în starea în care a ajuns România de azi. Indiferent de serviciul de "sugere" făcut pentru Licuriciul cel Mare. Pana la urma Marii Licurici se înțeleg intre ei și tu ramai jertfa ieftina pentru Văduva Păianjenului Negru.

Toata piața n-a fost blocata de Imperialiștii Fasciști Rusi, ci de Prezidentul Statelor Unite, Ronald Reagan, care i-a salvat pe hoții și asasinii din Imperiul Fascist Sovietic, averile lor de sute de mii de tone de metale prețioase, trilioane de dolari, obiecte de arta, tezaure istorice, etc. Reagan i-a salvat și le-a deschis larg ușa unui refugiu sigur și garantat în Imperiul Oligarhiei Financiare Mondiale, de unde astea continua îndeletnicirea lor de secole de prada și jaf developat la o perfecțiune ingenioasa desăvârșită.

Guvernul anti Romanesc al României nu are nimic de calitate sa ofere Romanilor de sub administrație străina, doar starea de reîndobitocire sociala și mizerie, șpagă și ciubuc, catusele și lanțurile dictaturii trotkiste în care romanii se bălăcesc în propria lor tara.

Dl Dungaciu trebuie sa convingă ca guvernul de la București are mai mult devotament și tragere de inima pentru romanii din România și a acelora de pretutindeni, decât imperialiștii rusi, germani, americani, austrieci. Insa nu l-am prea văzut pe Dl Dungaciu, s-au pe alți intelectuali s-au oameni de cultura, filosofi, ideologi, sociologi, în Piața Unirii, uniți cu poporul la protestele acestora de a schimba din rădăcină sistemul clasei politice din România, asa cum o face intelectualitatea și oamenii de cultura la Moscova, și oriunde în Rusia. Intelectualitatea romanească sa identificat și s-a dizolvat în otrava națiunii romanești.


Această generaţie trebuie sa facă o vărsare de sânge, în România, cu tel terapeutic, ca sa se convingă că în Republica Moldova și în România elitele și clasa politica, intelectualitatea de lingăi, de cozi de topor, care s-au detașat de popor și s-au identificat cu mafioții, hoții și asasinii națiunii romanești, sunt neutralizați și anihilați din sistemul sangvin al dulcei Romanii.

Autoritățile de la București sunt complectamente responsabili de ce se perinda azi în Transnistria, în Rep. Moldova și în particular în ținuturile Moldave ce se afla sub ocupația naziștilor ucraineni, maghiari, sârbi și bulgari.

Dl Dungaciu și restul, reușesc sa facă mai puțin decât ar dori, și latră la copacii în care nu stau ascunse veverițele, când ar trebui sa urle la reflecția propriei imagini, în loc sa stea în capul mesei și sa se prefacă ca viata nu e chiar atât de rea când "America rămâne un refugiu pentru noi". Oare?, nu tot asa s-au gândit multi alții și au terminat-o în ștreang, s-au după gratii, si tarile acestora devastate de jaf si abuz?!
"De nu-ți hrănești propria armata, vei ajunge sa lustruiesc cizma militarilor străini".

Pentru Fratie si Dreptate! Pentru o Armata Puternica si Unita Iubita si Venerata de Tot Neamul Romanesc.

A comentat Alexandru 09 martie 2012, 17:47 | mergi sus ▲
Nu uitaţi de ULTIMELE PROVOCĂRI ALE KGB:

1)ASASINAREA unui ROMÂN basarabean la Nistru
2)Trimiterea unui aşa zis CONTRABANDIST la Galaţi la GRANIŢA MOLOTOV pentru a PROVOCA INTENŢIONAT FRAŢII ROMÂNI
3)ATACAREA BURSELOR STUDENŢEŞTI prin sondajul MINCINOS al BOZGORULUI KGB Soros prin care NOI ROMÂNII basarabeni care am studiat în Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA suntem consideraţi nişte gunoaie,iar bursele acordate de Preşedintele Băsescu o pierdere de bani
4)CA "DOVADĂ" CĂ SONDAJUL E CORECT se difuzează pe toate SPĂLĂTOARELE DE CREIERE aparţinând COLOANEI a-5-a RUSE de manipulare în masă DE PE AMBELE maluri ale Prutului un reportaj în care STUDENŢII ROMÂNI basarabeni dintr-un cămin sunt prezentaţi ca nişte ABRUTIZAŢI care sunt la un pas de a-şi tunde cu forţa un coleg care dă să sară pe fereastra dormitorului
5)SONDAJUL MINCINOS FRANCEZ prin care se afirmă că PESTE 70% dintre femeile din R.M. SUNT PROSTITUATE!!!
6)CA "DOVADĂ" CĂ SONDAJUL E CORECT este lansat pe zeci de SPĂLĂTOARE DE CREIERE SCANDALUL "SEX CONTRA CETĂŢENIE!
COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă ATACĂ DREPTUL LA REDOBÂNDIREA CETĂŢENIEI ROMÂNE DE CĂTRE ROMÂNII basarabeni .
SCANDALUL "SEX CONTRA CETĂŢENIE-ŞPAGĂ CONTRA CETĂŢENIE" este pornit EXACT înainte de a se desfăşura REUNIREA ISTORICĂ a guvernelor de pe malurile Prutului şi este dezbătut ZILE ÎNTREGI pe zeci de SPĂLĂTOARE DE CREIERE ale KGB de la Bucureşti şi Chişinău.

Observaţi TEHNICA DE MANIPULARE A KGB prin COLOANA a-5-a RUSĂ:

întâi se lansează SONDAJUL MINCINOS şi apoi după ce discuţiile se aprind SPĂLĂTOARELE DE CREIERE lansează şi "DOVADA" FABRICATĂ menită să demonstreze că sondajele sunt reale!!!


7)LIPSA VIZEI aduce ÎNJURĂTURI ANTI-BĂSESCU PE AEROPORTUL din Bucureşti:
Este trimis un aşa zis CĂLUGĂR basarabean SĂ ÎL ÎNJURE cu cele mai porcoase cuvinte pe Preşedintele Băsescu pe aeroportul Otopeni pentru că nu ar fi primit viză!
Bineînţeles O CAMERĂ TV era pregătită să îl filmeze că doar KAGHEBIŞTII ŞTIAU CARE E SCENARIUL!
Ştirea rulează o zi întreagă pe SPĂLĂTOARELE DE CREIERE!
8)COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă ATACĂ ŞI PRIN MARILE ZIARE bucureştene!
În Evenimentul Zilei MANKURTUL ABJECT Igor CAŞU afirmă:
"NIMENI NU SE GÂNDEŞTE LA UNIRE la Chişinău!"
Şi asta chiar în ziua în care se forma CONSILIUL UNIRII!
ATACUL MURDAR KGB este aruncat în Evenimentul Zilei pentru că acesta APARENT este un ziar apropiat Preşedintelui Băsescu.
Deci unde bate MANIPULAREA KGB ?
KGB vrea să VIRUSEZE creierele ROMÂNILOR UNIONIŞTI de pe ambele maluri ale Prutului cu MINCIUNA ORDINARĂ că Preşedintele Băsescu NU ar fi alături de NOI UNIONIŞTII!
FALS MIZERABIL atacat imediat şi de Romanian Global News!
9)PROVOCAREA Lucian VIZIRU.

ATENŢIE încă odată!
Pregătiţi-vă!
SE VOR ÎNMULŢI PROVOCĂRILE KAGHEBISTE !

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 09 martie 2012, 18:33 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Interviu / Reportaj

Previziuni SUMBRE. Anatol Țăranu: „Schimbarea guvernării la Chișinău în anul 2018 ar putea într-un mod FATAL să deterioreze relația moldo-română”
Schimbarea guvernării în R. Moldova după alegerile parlamentare de anul acesta ar putea deteriora într-un mod fatal relația moldo-română, consideră analistul politic Anatol Țăranu.
Potrivit acestuia, România nu este doar un vecin pentru R. Moldova. „România devine, într-un ritm foarte rapid, o țară europeană, [...] mai mult
ȘALARU: „MILITARII PLEACĂ PE CAPETE DIN ARMATA NAȚIONALĂ, DEOARECE NU MAI VĂD PERSPECTIVE”

Fostul ministru al apărării despre blocarea participării militarilor moldoveni la exercițiile din străinătate. 



Militarii din Republica Moldova nu au mai participat la vreun antrenament în străinătate din luna februarie, când Igor Dodon blocase plecarea lor la un exerciţiu în România, ce avusese loc în cadrul [...] mai mult
USATÎI A FOST INLCUS ÎN "LISTA NEAGRĂ" A UCRAINEI
Preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost inclus la 21 iulie, de Centrul de analiză şi cercetare „Mirotvoreţ”, în Lista persoanelor acuzate de infracţiuni comise împotriva securităţii naţionale a Ucrainei.

Centrul „Mirotvoreț” este cunoscut prin colectarea [...] mai mult
(video) Acasă la Maia Sandu. Candidata la președinție răspunde la 13 întrebări într-un interviu acordat în apartamentul său
Ziarul de Gardă a realizat un interviu video cu candidata la funcția de președinte al țării, Maia Sandu, la ea acasă, unde i-au fost adresate 13 întrebări.
În interviu, Maia Sandu vorbește despre zvonurile apărute în ultima perioadă la adresa ei, despre închiderea bisericilor, siucidul în rândul tinerilor din cauza [...] mai mult
REPORTAJ // La PAS prin satul de baștină al Maiei Sandu. De ce s-a SUPĂRAT politiciana?
Rădăcini // Descendenta unei familii de gospodari din Risipeni, Fălești, Maia Sandu se bucură de mare respect în satul de baștină
Pe un drum de țară, îngust și înnămolit, înaintând cu greu în cizmulițele lor de cauciuc și sprijinindu-se una pe alta ca să nu cadă, două fetițe, cu rucsacuri cât ele de mari în [...] mai mult
Victor Ciobanu: „DNA nu a trecut Prutul, dar Plahotniuc l-a trecut, în sens invers”
Unionismul nu a fost niciodată un proiect realist nici la Chişinău, nici la Bucureşti. A fost doar exploatat în diferite scopuri obscure şi pentru asta trebuie să aibă finalitate, afirmă editorialistul Ziarului NAȚIONAL Victor Ciobanu.
Într-un interviu pentru ziare.com, Victor Ciobanu avertizează în privinţa probabilităţii fraudării [...] mai mult
Morțile suspecte din „dosarul miliardului”
Pe par­cur­sul lunii noiem­brie 2014, peste 13 mili­arde de lei au fost scoși de la Banca de Eco­no­mii (BEM), Banca Soci­ală (BS) și Uni­bank și trans­fe­rați pe con­turi din stră­i­nă­tate. Pe 27 noiem­brie 2014, o mașină plină cu acte de la cele trei bănci [...] mai mult
Siegfried Mureșan: „Sper că în R. Moldova avem un guvern care să dorească să implementeze reformele”

Un interviu cu europarlamentarul român de la Bruxelles realizat de europalibera.org



La 1 iulie intră în vigoare Acordul de Asociere al Uniunii Europene cu Republica Moldova, semnat acum doi ani la sfârşitul lunii iunie… Ce ar trebui să urmeze? Şi a devenit sau promite măcar acest acord să devină cel mai important generator [...] mai mult
BANII DISPĂRUȚI ÎN ASFALT PRIN CONTRACTE ORCHESTRATE
Bugetul municipiului Chișinău a fost păgubit cu peste 8 milioane de lei prin semnarea, de către primarul Dorin Chirtoacă, a unui contract de împrumut cu o firmă din SUA pentru lucrări de reparaţie a unor străzi. Împrumutul a fost contractat ilegal, iar Primăria Chișinău a folosit drept „argument” [...] mai mult

randat în 	0.2969 secunde