Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 martie 2024, ora locală: 10:52

 

(UPDATE Video) Conferinta de presa: “Pro Cetatenie Romana”

adăugat 19 mai 2009, 19:41, la Ştiri de Top

Va invitam la lansarea Campaniei

Pro Cetatenie


Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti in colaborare cu Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara anunta lansarea Campaniei de sustinere a redobandirii cetateniei romane pentru basarabeni si bucovineni, “Pro Cetatenie Romana”.

 

Parteneri media campaniei “Pro Cetatenie Romana” sunt: portalul informational www.basarabeni.ro si www.cetatenia.ro

 

Lansarea va avea loc joi, 21 mai, cu incepere de la ora 12.00, in sala 5 a Casei de Cultura a Studentilor, aflata pe Calea Plevnei, nr. 61, Sector 1, Bucuresti. Invitati speciali: Alexandru Lesco, fost detinut politic in temnitile rusesti de la Tiraspol timp de 12 ani; Florin Postolachi, Presedinte al Asociatiei "15 Noiembrie1987", Deputat; Ilie Badescu, Presedintele Asociatiei Romane de Sociologie.


Cateva cuvinte despre Campania Pro Cetatenie:


Campania noastra are scopul de a informa si sensibiliza opinia publica romaneasca si europeana asupra temei redobandirii cetateniei romanesti.

Cerem sustinere publica pentru aplicarea Ordonantei Guvernului Romaniei OUG nr. 36/2009 pentru modificarea si completarea Legii cetateniei romane nr. 21/1991, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 259 din 21 aprilie 2009.

Aceasta masura legislativa este de o importanta covarsitoare pentru toti romanii din afara granitelor Romaniei, privati de dreptul lor natural, cetatenia, datorita consecintelor pactului Ribbentrop – Molotov. Romanii din vechea provincie romaneasca, Basarabia, trec printr-o criza identitara majora. Pretutindeni in fostul spatiu ex-sovietic populatia de origine romaneasca are inca de suferit.

Evenimentele care au avut loc recent la Chisinau, revolta tinerilor impotriva regimului dictatorial-comunist si aspiratia fireasca catre libertate si democratie nu ne pot lasa nepasatori in special pe noi, studentii basarabeni, aflati la studii in Romania.

Intreaga societate romaneasca a urmarit cu sufletul la gura drama tinerilor basarabeni, deveniti victime ale unor salbatice represiuni comuniste.

Publicul din Romania este putin familiarizat cu situatia romanilor din afara. Dramele si suferintele romanilor captivi din fostul lagar sovietic sunt necunoscute inca. Prin intermediul acestui proiect se ofera sansa de a fi aduse la lumina datele acestei situatii, astfel incat cei din tara sa se poata implica in mentinerea identitatii nationale in randurile romanilor din Basarabia.

In regiunile Ucrainei, pe cuprinsul Republicii Moldova, in zona Transnistriei, traiesc romani care indura persecutii din partea unor regimuri nedemocratice totalitare, cu manifestari antiromanesti viscerale.

Masura acordarii cetateniei romane, care apartine de drept celor care au avut de suferit de pe urma consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov, reprezinta o minima forma de protectie, in scopul garantarii drepturilor democratice care decurg din calitatea de cetatean european.

Cetatenia romana, respectiv europeana, reprezinta o modesta compensatie pentru chinurile pe care romanii uitati in afara granitelor le-au indurat de aproape 80 de ani.

Desfasurarea Campaniei

In Piata Universitatii din Bucuresti, in locatii din Timisoara si din alte orase ale Romaniei, se vor creea puncte de informare despre situatia romanilor de peste Prut si despre modalitatea de obtinere a cetateniei romane de catre acestia.

Sloganul campaniei este: „Basarabia, Cetatenia este dreptul tau!”, iar afisul campaniei reprezinta harta Romaniei Mari, in culorile tricolorului, cu o sarma ghimpata de-a lungul raului Prut, exprimand astfel drama sfasierii poporului roman. In josul hartii se afla citatul „Basarabia Pamant Romanesc”, iar mai jos, este trecut numele celui caruia ii apartin cuvintele, „Petre Tutea”, si care ne-a inspirat prin exemplul luptei sale de o viata pentru Basarabia.

Obiectivele Campaniei sunt:

• Informarea basarabenilor despre modalitatea de obtinere a cetateniei romane – drept natural de care au fost deposedati datorita conjuncturilor istorice.

• Facilitarea integrarii in mediile romanesti a tinerilor basarabeni veniti in Romania.

• Restabilirea adevarului istoric cu privire la teritoriile romanesti aflate in afara granitelor Romaniei.

• Mentinerea legaturilor si a suportului reciproc intre romanii de pe ambele maluri ale Prutului.

Speram in sprijinul presei romanesti pentru a acorda atentie si suport acestui proiect de informare.








Petre Tutea: Basarabia Pamant Romanesc


Autor: Basarabeni Press
Sursa: www.basarabeni.ro
BUNA,EU I-MI DORESC F MULT SA FIU CETATEAN AL ROMINII, DAR CE CREDETI CE MA ORESTE VIZA...,AM AICI O GRAMADA DE RUDE, VERI AM FACUT AICI FACULTATEA SI MASTERU IMPREUNA CU SORA MEA SI ACU NE UITAM UNA LA ALTA CE FACEM MAI DEPARTE CA SA NE DESCURCAM SI CUM SA NE REZOLVAM PROBLEMA CU VIZA MAI DEPARTE.
NU MAI INTELEG NIMIC-DE CE ATITA VALVA CU CETATENIA ASTA DOAR SUNTEM BASARABENI SINGE DIN SINGELE ROMIINII NU?SPER SA SE REZOLVE CIT MAI REPEDE PROBLEMELE ASTEA CARE CREAZA NUMAI PROBLEME.
A comentat Natalia Victorovna 19 mai 2009, 20:04
va multumim pt implicarea voastra...sa va ajute domnu
A comentat alex 19 mai 2009, 20:07
Ba, voi ce intentai aveti.......? Sa va larghiti cu Romania....?Mai kreste kopkii.. ii trimiti si faca carte da ii...si ocupa cu prostiile. NIMERNIsCILOR !!!!!!!!!! (folclor popular moldovenesc)
A comentat Ion 19 mai 2009, 21:12
ion decat sa fii mare si prot mai bine taci dracului din gura si cautati de besinile tale...caci gandesti cu fundu si nu cu capu...Moldova este Romania...iar vb pe care le-ai scris dau dovada de incultura,mai bine ai mere sa inveti sa vorbesti corect romana si dupa aceia sa vii si sa te pui in gura cu noi...Republica Moldova nu exista ci exista Romania...eu sper catre un viitor mai bun alaturi de fratii nostri...si un viitor mai bun pt copiii si nepotii nostri...Doamne ajuta...
A comentat 23 19 mai 2009, 22:18
Bravo baieti!
A comentat Nicu 19 mai 2009, 22:26
Natalia Victorovna

pentru inceput ivata cum se scrie corect tara al carei cetatean doresti sa devii.
A comentat vitalik Z 20 mai 2009, 00:04
Succes!!!!asta e tot ce va doresc...si sper ca toti cei ce-si doresc aeasta cetatenie ...sa o obtina...mai ales ca e dreptul nostru.
A comentat Ady 20 mai 2009, 00:44
Desi e clar ca nu ne vom uni cu Romania suntem in drept sa avem aceasta cetatenie.....mai ales ca o dorim ...acestia sunt cei care tin la istorie,la tara si la popor in general...iar de unire uitati...sunt si tineri care nu doresc unirea cu Romania,si nu avem ce face aici doar e opinia lor...si trebuie sa tinem cont si de ea doar sunt si ei cetateni ai Republicii Moldova....
A comentat andra 20 mai 2009, 00:49
Va respect copii
nu stiu de ce asa tarziu sa luat o masura in privinta asta, sa se faca o campanie PRO Cetateniei,dar in fine ,sper sa va reuseasca proiectul din plin.

Si bravo voua .....sunteti unicii care nu aveti harta ciopartita.

Doamne Ajuta!
A comentat Filiusa 20 mai 2009, 01:00
cât adevăr există in vorbele c..ul in două luntri :)

cate alte drepturi de astea mai doriti, "cetateni ai Republicii Moldova" :))
A comentat mda 20 mai 2009, 01:26 | mergi sus ▲
Sunt la o varsta inaintata si-mi doresc din suflet redobindirea cetateniei Romane. Am depus actele in august 2003. Am solicitat urgentarea in octombrie 2008. Nu inteleg de ce atita volochita, ca nu primesc macar un careva raspuns. Orice perfectare dinnou a actelor costa bani. Dezmetiti-ne, va rog, ce acte trebuiesc pentru redobindire dupa ce ai fost publicat in partea III a M. Oficial
A comentat Maria 20 mai 2009, 03:57 | mergi sus ▲
Pentru Maria.
Draga Maria, e nevoie de niste hartii emise de Banca Centrala Europeana. Nu ti-a spus asta nimeni? Cauta-le si ataseaza-le la dosarul cu celelalte acte (in numar cat mai mare posibil). Efect garantat aproape 100%.
Mult succes.
A comentat Gummy Bear 20 mai 2009, 05:51 | mergi sus ▲
Bravo baieti! E primul pas catre reunirea celor doua maluri. Doamne ajuta!
A comentat Ion 20 mai 2009, 11:35 | mergi sus ▲
Bre G.B., spune- dnei Maria pe sleau, ca trebuie sa dea cuiva niste euroi, ca sa nu inteleaga ca e vorba de vre-o "spravca" de la Banca...
A comentat Babacu 20 mai 2009, 11:42 | mergi sus ▲
In loc sa criticati(unii)mai bine ati contribui si voi la acest proiect....nu ami fiti asa nepasatori si ganditi'va la viitorul vostru si al copiilor...nepotilor.....MULTA BAFTA ....SI RESPECT PENTRU CEI CARE NU TREC CU VEDEREA...SI LUPTA ....DOAMNE AJUTA....sa fie intr'un ceas bun....
A comentat dudu 20 mai 2009, 12:35 | mergi sus ▲
Bravo!O sa sustin campania. E o idee exceptionala!
A comentat Nicu 20 mai 2009, 12:45 | mergi sus ▲
Bravo baieti! O idee exceptionala si sunt sigur ca va fi sustinuta..sper sa nu aveti parte de atacuri mari din partea rauvoitorilor.
A comentat Nicu 20 mai 2009, 12:48 | mergi sus ▲
pentru cel care a zis a Republica Moldova nu exista ci exista doar Rominia ar treb sa se mai gindeasca inainte de a mai zice ceva,caci vad ca nu prea gindeste lucid,si eu invat in Rominia,la fel zic ca suntem k totii romini,insa sa zic ca Republica Moldova nu exista asta ar fi o mare prostie.
A comentat ....... 20 mai 2009, 13:09 | mergi sus ▲
Super tare, bravo OSB!
A comentat nadia 20 mai 2009, 13:12 | mergi sus ▲
care OSB uai oameni....!!!!!OSB o organizatie de rahat ...care nu pot duce la capat nimik bun
A comentat $$$$$$$$ 20 mai 2009, 13:33 | mergi sus ▲
sus cu UNTB jos cu OSB
A comentat $$$$$$$ 20 mai 2009, 13:34 | mergi sus ▲
Eram convins ca vor aparea provocatori la acest comunicat, imi vine sa rad in hohote cand va vad. Nu va scremeti (latrati) degeaba
A comentat basarabeni.ro 20 mai 2009, 13:41 | mergi sus ▲
la drept vorbind asta am vrut sa vad...ca toate partidele studentesti din rominia promit multe insa intre ele se maninca asa cum se maninca partidele dde la noi din moldova...nam treaba k nici unul dintre ele insa era mult mai bine cind acu citiva ani era 1 sau 2 insa la moment sunt o mie si tot degeaba
A comentat $$$$$$$ 20 mai 2009, 15:05 | mergi sus ▲
Sunt de acord cu persoana de mai sus care afirma ca inainte erau 1-2 asociatii si acum sunt mai multe. Eu de cat timp ma aflu in Romania stiu de OSB(Timisoara, Bucurresti) si acum au aparut tot felu de asociatii ale basarabenilor care habar n-au ce vor. Bravo baieti!Succes!
A comentat Gicu 20 mai 2009, 16:49 | mergi sus ▲
Daca aceasta actiune va avea succes teritoriile romanesti zmulse din trupul Patriei Muma vor fi readuse inapoi. Succes in continuare baieti si Doamne ajuta!!!
A comentat Cavalerul 20 mai 2009, 17:34 | mergi sus ▲
Mersi de incurajari baieti, avem nevoie de sprijinul vostru!!!
A comentat Corina Ciobanu, OSB Buc 20 mai 2009, 17:51 | mergi sus ▲
si eu imi fac studiile de licenta in romania ..si mi se pare o prostie felul in kare putem ajunge akolo..ba kai viza ..ba nu ne lasa sa intram sau sa iesim din tara din kauza regimului de aici...si mai au si tupeu sa ne abureaska kapul ku "demokratia" lor..asa ca va sustin si bravo voua..
A comentat olea 20 mai 2009, 18:29 | mergi sus ▲
Am depus dosarul spre redobandire a Cetateniei romane la consulatul Romaniei de la Chisinau in noiembrie 2008, cum as putea sa aflu daca dosarul a ajuns la Bucuresti?
A comentat vorel 20 mai 2009, 18:44 | mergi sus ▲
Adevarat a spus marele Petre Tutea!!!!
A comentat Basarabia, pamant romanesc! 20 mai 2009, 19:12 | mergi sus ▲
Bravooooooooo
Va iubesc copii ,ati trezit in mine spiritul de luptator...sa luptam pentru Tara noastra ROMANIA
A comentat ion 20 mai 2009, 19:34 | mergi sus ▲
Bravo baeitii care o facut mouvementul si situl ista, merci , on est avec vous de tout notre coeur , on garde espoir grace a vous . BPR
A comentat loi93300 20 mai 2009, 20:17 | mergi sus ▲
Vedeti ca BPR a spus Eminescu intai, dupa aia Tutea. Dar e greu cu oamenii astia verzi care va invata prostii....

Si BPR parca ziceau altii, nu voi? Il copiati pe huliganii aia?
A comentat Beee 20 mai 2009, 20:55 | mergi sus ▲
Basarabia nu e Pamant Romanesc.Nu va arucanti ca animalele asupra acestui pamant schilodit.Aveti Moldova din dreapta Prutului,cred ca va ajunge.Suteti ca niste caini ,nebuni, imprejurul unei prede ranite.LASATI-NE IN PACE!Basarabia nu e Pamant Romanesc!
A comentat Moldova mea 20 mai 2009, 22:17 | mergi sus ▲
nu copie nimeni pe nimeni, e ca si cum ai spune "pamantul e rotund" sau "soarele rasare dimineata"
A comentat BPR 20 mai 2009, 22:23 | mergi sus ▲
Romanii-Falsi binefacatori.Moldovenii Pro Romani-Tradatori a Neamului (a fost o scurta caracteristica a speciei voastre de vagbonzi)
A comentat Moldova mea 20 mai 2009, 22:24 | mergi sus ▲
sunt româncă! din păcate trebuie să luptăm pentru identitatea noastră naţională, ca aceasta să fie menţionată şi ân acte....
...sunt recunoscătoare tuturor care ne servesc drept sprijin ân aşa-numita bătălie....
vă mulţumesc mult!!!!!
bravo!!!
A comentat Katea 20 mai 2009, 22:27 | mergi sus ▲
Katea,esti romanka ,stai atunci in romania si lupta-te cu tiganii de acolo pentru identitatea voastra nationala.Batalie usoara .Tot respectul
A comentat Moldova mea 20 mai 2009, 22:33 | mergi sus ▲
Basarabia este pamant romanesc, au spus-o si o stiu toti romanii care simt si gandesc romaneste.
Unii insa au spus-o adaugand si munca lor de-o viata jertfindu-se si indurand ani grei de puscarie.
Eminescu n-a murit de moarte buna iar Petre Tutea a incasat de la bolsevici 13 ani de temnita grea.
Petre Tutea a fost supravietuitorul unei generatii de varf a Romaniei si mai ales a reusit sa dea cate ceva mai departe.
El a fost cel care i-a invatat pe studenti sa se organizeze, el este autorul moral al Pietei Universitatii din 1989 si tot el a fost "instigatorul" Campaniei Ligii Studentilor de readucere a numelui Basarabia in atentia publica.
Primele transporturi de carte catre Basarabia, in februarie 1990, au plecat dinspre Liga Studentilor bucuresteni, primele mitinguri pro-Basarabia tot studentii, vechii golani de atunci, le-au organizat si deasemenea miscarea studenteasca a initiat si Drumul Crucii din 1992 - uriasa manifestatie cu sute de mii de romani care au intampinat crucea adusa de studentii din Chisinau in Piata Universitatii. Acest moment a determinat re-infiintarea Mitropoliei Basarabiei, pana una alta singura institutie clar romaneasca din Basarabia (ca in privinta ambasadei nu se poate baga mana in foc).
In rest totul este poveste.
Niste tineri care merita respect si-au dedicat o parte din viata, infruntandu-i pe rusoi "la ei acasa" incluzand in aceasta sintagma si Romania, capturata de o grupare moscovita, cu agenti GRU si KGB notorii la varful statului.
Acum acesti tineri au incaruntit dar (inca) nu au murit.
Sa va fereasca Dumnezeu de intorcerea vechilor golani, ca spre deosebire de anii 90, cand erau niste pusti, astazi sloganul nonviolentei s-ar putea sa nu mai functioneze.
Cum spunea chiar invatatorul nostru Petre Tutea putem pune intre paranteze, pentru o perioada, principiile crestine ale nonviolentei, pana rezolvam diversiunea, ticalosia si impostura celor care se joaca cu foarfeca ruseasca peste conturul Basarabiei.

Bravo studentilor basarabeni care au readus Basarabia istorica in harta Romaniei, dupa ce o mana de noi cacati si-au permis sa propage harta desenata de Brejnev pe zidurile oraselor romanesti.
Le transmit un mesaj deschis semnat si asumat tuturor "anonimilor" din aceasta grupare care duhneste de la o posta si din altele mai mult sau mai putin conspirate: pasol la turbinca, ca avem ac de cojocul vostru...
A comentat George Roncea 20 mai 2009, 22:50 | mergi sus ▲
Citindu-te G.R. ma intreb : cum p..a ati ajuns voi in Europa.Cu asa judecata nazzi-fashista i-ti faceai cariera la Auschwitz,BASTART de K...t .Tu esti un pericol pentru o societate civilizata(cum ar vrea sa apara Romania in fata lumii intregi) cu asa "ganditori" o s ajunge-ti la sapa de lemn.
A comentat Moldova mea 20 mai 2009, 23:10 | mergi sus ▲
MOLDOVA - PAMANTUL MEU,TARA MEA!
A comentat Moldova mea 20 mai 2009, 23:12 | mergi sus ▲
"moldova mea" esti un mare idiot, ce natiune, ce neam? esti dus rau de tot cu capul daca ajungi sa scrii ineptiile astea chiar si pt banii care ii primesti...
cu asemenea judecata bolsevica o sa ramai in continuare un mare rahat si o mare carpa de care se vor folosi cei ce au nevoie de tine, cat au nevoie, apoi te vor arunca ca pe o masea stricata!
A comentat radu 20 mai 2009, 23:28 | mergi sus ▲
Moldova mea,suntem aci de 2000 ani,dar traitai pe sub pamint de stii asta inca,roman prost ce esti
A comentat Chisinau,Romania 21 mai 2009, 00:27 | mergi sus ▲
C.R. tu esti inca mai prost de nu stii ca Basararia e pamint rominesc. tatii si buneii nostri au fost educati in aceste traditii pe care sau staruit se le nimiceasa comunistii, dar totusiSINGE APA NU SE FACE!
ei au luptat cu arma in mina pentru apararea regatului Romin, cintau cintece Romine si au ramasi analfabeti dupa venirea rusilor, care le-au luat paminturile si iau trimis in Siberia.
dupa asta in 46 le-au maturat prin poduri ultemele graunte si AU RAMAS MAMELE CU COPII SA MOARA DE FOAME! spre asta ne aduc din nou comunisti pentru a se tine la putere cu orice plata.
si niste debili FARA NEAM ca tine ii sustin!
A comentat liana 21 mai 2009, 06:08 | mergi sus ▲
George, ce faci Capitane??

Asa de penibili ati ajuns, ajungeti sa propagati si voi sloganele noilor cacati, cum bine le zici tu
A comentat Beee 21 mai 2009, 06:25 | mergi sus ▲
Desigur, daca astazi multe Neamuri au scapat, macar in parte, de comunism, aceasta se datoreaza in primul si in ultimul rand Neamului crestin-Romanesc !
""Imbecili sunt acei ce uita/neaga/mintesc acest adevar !!""
Cati dintre maruntii/anonimii/emfatuatii, ce cutreera astazi netul, pot spune "" Am miscat un fir de praf sa avem/am si acest drept""
Raspunsul este unul eroic, ""Niciunul dintre acei ce detesta Elita Crestin-Romaneasca si in special aceia a secolului trecut, Elita care fara de precupetire si cu putere de Jertfa, a urcat Golgota Neamului crestin-romanesc, intru Ridicarea spre Plinatate a Sa ""
Toti acei ce neaga Elita si Proprietatile de drept ale Neamului crestin-romanesc, printre care si pe cele teritoriale nu sunt decat sarmani pseudonimii/nimicuri/cazaturi sau cel mult biete trupuri fara de ceva Dumnezeiesc !!
In comportamentul Elitei crestine-romanesti, din perioada interbelica, este un obicei DEmn :"" Nu raspundeti defaimatorilor ""
Aceste trei cuvinte, spun/califica/definesc ce/cine/cata importanta/cadere au denigratorii care aduc atingeri Neamului crestin-romanesc sau/si proprietatilor Sale
Si Neamul crestin-romanesc, Viaza (Traieste absolut)nu prin denigratorii Sai ci prin Elita Sa Reprezentativa Lui.
Acele nimicuri/denigratorii/defaimatorii/mincinosii care aduc atingeri Neamului crestin-romanesc, chiar si negandu-I Proprietatile de Drept teritoriale, nu fac parte din Neamul crestin-romanesc, ci sunt sarmani TRADATORI supusi/sluji ai diavolului si a dusmanilor care urasc in genere Neamurile si cu precadere pe cele apartinatoare Crestinatatii, precum Neste si Neamul crestin-romanesc.
""Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac !!!""
petru borodi/Cluj
P.S. Draga domnule Roncea, dragi Oameni, nu le mai dati importanta, discutand cu ei, ei dispar cand sunt ignorati !!
Asa spune Marele Eminescu, Eliade,Cioran, Noica, Tutea, Codreanu si in ffapt toata Elita Neamului crestin-romanesc !!
A comentat petru borodi 21 mai 2009, 07:00 | mergi sus ▲
Auzi Moldova mea de cand Basarabia nu e pamant romanesc? Tu ce limba vorbesti?
Tu stii cati oameni si-au dat viata pentru Basarabia? Si no mai fa pe victima securist imputit. Strabunicul meu a luptat impotriva canilor comunisti ca Basarabia sa nu cada din nou in ghearele sovieticilor si pana la urma a cazut in lagarul de prizonierat de la Floresti de unde nu s-a mai intors acasa, o parte din neamul meu a fost deportat in Siberia. Si tu acuma sa afirmi ca Basarabia nu e pamant romanesc. Tampitule!!!! Romania e Patria noastra Muma, Basarabia e o fica care i-a fost rapita cu forta de catre sovietici. Traiasca Romania Mare!!!!! Si fie ca aceasta actiune sa fie binecuvanta de catre bunul Dumnezeu. Va veni ziua cand Basarabia si celelalte teritorii romanesti vor fi readuse la Patria Muma. Succes baieti suntem alaturi de voi. Doamne ajuta!
A comentat Cavalerul 21 mai 2009, 11:19 | mergi sus ▲
Basarabia a fost rupta de catre Rusia din trupul Moldovei Mari.Cand Moldova din dreapta Prutului sa "unit"cu Tara Romaniasca, noi ( Basarabia) nu faceam parte din Moldova ceia.Daca e sa vorbim ,in cazul nostru, de o UNIRE,(pentru a realiza cum spuneti "ADEVARUL ISTORIC")atunci noi putem sa ne unim NUMAI , NUMAI si NUMAI cu acea MOLDOVA ,care am lasat in 1812. R.MOLDOVA nu a facut parte din statul Roman, decat 22 de an de pana la Razboiul II M..R.MOLDOVA si MOLDOVA din dr.Prutului au fost aceias Tara si au avut aceias istorie pana la 1812.Moldovenii din Romania acum sunt romani,noi AM FOST SI AM RAMAS MOLDOVENI.Acei moldoveni din R.Moldova ,care se socot romani si duc propaganda unionista ,injosand si batjocorind poporul si Tara de une provin ,fara indoiala ,POT FI CONSIDERATI -TRADATORI A NEAMULUI. BASARABIA ,PAMANT MOLDOVENESC.
A comentat Moldova mea 21 mai 2009, 11:50 | mergi sus ▲
Despre limba : Eu vorbesc limba romana,dar asta nu inseamna ca sunt roman.Imbecili ,acei care socot contrar.Tot respectul, romanilor care mai pot judeca..
A comentat Moldova mea 21 mai 2009, 11:56 | mergi sus ▲
Avea Radu Gyr o poezie faimoasa: "Ridica-te Ghoerghe, ridica-te Ioane". A fost condamnat la moarte pentru aceasta poezie iar apoi i-a fost comutata pedeapsa. In puscarie s-a cunoscut cu un om, simplu, care avea de executat sapte ani de puscarie pentru ca a recitat public poezia lui Radu Gyr. Am auzit aceasta istorie de la un fost detinut politic.
Ideea este ca atat cei care lanseaza o idee forta cat si cei care o preiau pot fi egali in jertfa - atat vreme cat isi asuma mesajul.
Pentru Basarabia s-au jertift multi, si oameni de seama si oameni simpli. Au murit sub gloante sau in lagare romani de toate felurile, pentru Basarabia.
Acest cuvant trebuie sa uneasca nu sa dezbine.
Cei care lucreaza cu dezbinarea nu pot fi decat din tabara adversarilor - fie ei ucraineni sau rusi.
A comentat Gheorghe & Ion 21 mai 2009, 12:25 | mergi sus ▲
Bravo baieti...salut cu bucurie aceasta initiativa. Odata cu aceasta ordonanta basarabenii vor avea nevoie de multe informatii, deci de ajutorul campaniei. Nu luati in seama vorbele unor compatrioti prost crescuti. Mult succes!
A comentat Nicu 21 mai 2009, 12:51 | mergi sus ▲
pentru natalia victorovna-domnisoara dupa atația ani petrecuți in ROMANIA ar fi frumos sa va prezentați mai pe romaneste
A comentat tgh 21 mai 2009, 13:46 | mergi sus ▲
PENTRU CEL CARE A SEMNAT -MOLDOVA MEA-CARE E DIFERENȚA DINTRE ROMANESCUL BUNA ZIUA SI MOLDOVENESCUL BUNA ZIUA? TE INTREB IN IDEEA CA INCA NU AI AJUNS LA VARSTA SCOLARA
A comentat tgh 21 mai 2009, 13:54 | mergi sus ▲
As transmite celui care se defineste ca fiind "Moldova mea" sa-si schimbe acest pseudonim romanesc in "Basarabia mea". Probabil ca "Pruto-Nistria mea" ti s-ar potrivi cel mai bine, pentru ca si denumirea istorica de Basarabia tot romaneasca este. Asta pentru ca Moldova este o provincie romaneasca si romaneasca va ramane.

Noi suntem romani intre Prut si Carpati. Noi romanii dintre Prut si Carpati am luptat din greu pentru a fauri Dacia moderna care se numeste Romania. Noi, romanii dintre Prut si Carpati putem renunta cu inima usoara la tinutul dintre Prut si Nistru, dar nu putem renunta sub nici o forma la Muntenia, Ardeal, Dobrogea, Maramures si toate celelalte provincii istorice ale Romaniei.

Dupa logica ta ar trebui sa ne luptam si noi sa formam statul Iasilor, tara Vaslui, Tara Bacau etc. Eventual si limba ieseana, limba bacauana, bucovineana, vasluiana.....Absurd! Cat de absurzi pot fi unii pruto-nistreni?! Ramai tu acolo "Pruto-nistria mea" si abandoneaza etnonimele romanesti romanesti, personalitatile istorice si culturale romanesti etc. Daca iese partidul vostru comunist din nou la alegeri, precis ca Voronin va schimba orice denumire care aminteste de poporul roman. Probabil ca veti deveni o gubernie ruseasca si veti vorbi numai ruseste!
A comentat roman moldovean din Iasi 21 mai 2009, 14:07 | mergi sus ▲
mai copii ai durerii!
pe buneii vostrii i-au calcat pe gat fascistii rusi cu cismele(paslarii),i-au impuscat in ceafa cu naganul,i-au batut cu cnutul.Spuneti un stat vecin cu\" imperiul raului\" care nu sufera sau nu a suferit din cauza ca doar sint vecini cu ei.republica moldova e o facatura fascisto ruseasca
A comentat moldovalahul 21 mai 2009, 16:09 | mergi sus ▲
Iesianule,ai facut o "kasha malasha",ia seama ca o sa te frece romanasii tai "patrioti" pentru ceia ce ai scris tu aici ,citez: -"Noi, romanii dintre Prut si Carpati putem renunta cu inima usoara la tinutul dintre Prut si Nistru, dar nu putem renunta sub nici o forma la Muntenia, Ardeal, Dobrogea, Maramures si toate celelalte provincii istorice ale Romaniei."-Din partea mea ,EU stiam demult ca sunteti niste curve cu .....multe,multe fete.As vrea sa vad cum le vei explica tu , ROMANOZOMBIlor din R.Moldova cea ce ai scris.Cum adica, "saracii" au lasat sa li se spele creierii atata timp,PENTRU CE...?Ca tu(voi) ,sa le spui acum ca la prima primejdie , Romania i va baga intr-un loc.Hai ca incepi sa-mi placi,unicul roman SINCER,esti tu.
La capitolul limba : ce vorbesti prostii acolo,EU ti-am spus ca ,VORBESC LIMBA ROMANA - SUNT MOLDOVEAN ,nu roman.

A comentat Moldova mea 21 mai 2009, 19:54 | mergi sus ▲
Moldova mea,securist nenorocit ,esti asa de prost incat te dai singur de gol .LOL !
Se pare ca urmaresti site-ul acesta de multa vreme,daca ai intuit ca o sa ma leg de tipul aiurit din Iasi,numai ca,imbarligatorule,nu ai priceput ca asta se intimpla inainte de 6 aprilie cand maturam pe jos cu astfel de indivizi ,a trecut si m-am reprofilat doar pe capcauni ca tine care interpreteaza istoria romanilor dupa manualele sovietice.
In fine,se pare ca ati primit alte ordine si ai schimbat putin filozofia intoxicarii diverselor site-uri cu gunoie sovietice si recunosti faptul ca vorbesti limba romana,ramanand in schimb doar moldovean.
E ok abordarea ta,este moderna,numai ca si eu sunt dat draqului si nu cad asa de usor in capcanele intinse de tine.In fine,amice,nu poti confunda RAUL PRUT cu OCEANUL ATLANTIC,spunand ca esti moldovean,doar numai nu roman,ca americanii care si-au castigat indepedenta fata de englezi in secolul al -18-lea si s-au administrat singuri,deoarece nu poti compara ditamai tara de mare ca USA cu Basarabia,pentru ca fi independent insemna sa ai forta sa-ti impui vointa in asa zisa politica regionala,ceea ce Romania reuseste cu mare greutate,dalminteri Basarabia de una singura.
Dar eu intuiesc ca te-ai obisnuit sa fii sclav si acum te inspaimana sansa pe care ti-o acorda Bucurestiul,aceia de a fi liber in Europa Unita.
Trezeste-te bre,ca au venit alte timpuri peste noi si tu inca dormitezi pe tine ! LOL !
A comentat micael 23 mai 2009, 15:27 | mergi sus ▲
Va invitam sa descarcati, sa printati afisul Campaniei si sa-l lipiti pretutindeni, pentru a intelege cat mai multi romani cum arata Romania, de fapt, si de unde si pana unde se intind Basarabia si Bucovina, teritoriile de dupa sarma ghimpata.

A comentat Vlad 23 mai 2009, 17:57 | mergi sus ▲
Eu am 37 ani, si sunt mindru de jeneratia voastra- BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat Marcel 23 mai 2009, 22:13 | mergi sus ▲
O.S.B. - invatati,invatati si iar invatati. Aveti inca multe de invatat si de inteles din viata aceasta.Sunteti intr-o perioada a varstei cand e foarte usor sa fii MANIPULAT.Nu va lasati atrasi in aceasta Campanie murdara pusa la cale de securistii romani,Tara voastra e Republica MOLDOVA,nu uitati.
A comentat Moldova mea 24 mai 2009, 00:33 | mergi sus ▲
Pentru - tgh , lamureste-mi te rog care e diferenta intre rusescul buna ziua ( добрый день), si bielarusul buna ziua !!! Incearca tu si alti destepti sa va bagati in problema asta . Adica cine sunt toti astea - rusii ,bielarusii si ucrainenii.Si chiti bani finanseaza SUA diferite programe in ucraina pentru a educa generatia tinara si pe cei mai in virsta cum ca nu au numic comun cu rusii , si sunt ucraineni , asa si noi suntem moldoveni . Bielarusia in genere au doua litere in vorbire diferit de rusi , si exista ca stat independent cu numela bielarus si limba bielerusa , la fel si ucraina ,la fel si moldova cu romania si nu vad nimic groaznuc in toate astea .
A comentat j.PHILIPS 24 mai 2009, 10:35 | mergi sus ▲
Micael ce pui la baza chind numesti securisti si KGB-ist pe cineva care nui deacord cu tine si altii, au alte pareri , privesc in alt mod problema . Si cel mai mult mias dori sa vad cum maturi strada cu mine ca eu nici nam fost nici no sa fiu de parerile tale .Spuneai ca maturai strazile cu tipi ca moldova mea si alti ca el. E ultima miscare a corpului tau in veata asta -chind o sa intizi mina spre mine ca sa maturi strada . Fara LOL!!!
A comentat j.PHILIPS 24 mai 2009, 10:49 | mergi sus ▲
Bre, Micaele, tu il faci aiurit pe romanul din Iasi, dar tu esti mult, mult mai aiurit si infinit mai prost decat el. Esti de fapt un semidoct, un profan care nu stie pe ce lume traieste, dar i se pare ca stie totul. Ieseanul in schimb ii cunoaste bine pe locuitorii dintre Prut si Nistru si cred ca stie cu cine are de-a face. Si nu neg ca mai sunt si ceva romani pe acolo, dar extrem de putini au mentalitate si constiinta romaneasca.

Un om cu cat este mai destept, cu atat realizeaza ca stie foarte putin din imensitatea cunoasterii umane. Dar un om cu cat este mai prost, cu atat mai mult crede ca stie totul. Oare ce tupeu si cat de prost poti fi de crezi ca detii adevarul absolut in ceea ce priveste republicuta dintre Prut si Nistru? Asculta ce iti spun eu! Daca noi romanii moldoveni am fi la minte ca alde tine, Romania ar fi fost doar un vis frumos. Asa ca nu mai polua forumurile pruto-nistrene cu aberatiile tale! Sau vrei sa te intreci in prostie cu comunistii pruto-nistreni? Macar comunistii grohaitori de limba rusa sunt motivati in prostia lor pentru ca isi apara feuda medievala si sclavii pe care sa-i tina in robie si sa-i fure cat mai mult timp posibil. Dar tu, cu ignoranta ta faci inconstient mai mult rau tarii noastre decat toti rusofonii comunisti.

Lasa-i domnule pe pruto-nistreni in legea lor pentru ca saracia lucie si mizeria crunta vor fi cea mai buna scoala pentru ei! Studiaza putin filosofia greaca si nu mai polua pe aici! La buna auzire, ignorantule micael (cu minuscula pentru ca si tu esti minuscul)!
A comentat altul de la Iasi 24 mai 2009, 13:26 | mergi sus ▲
j.PHILIPS, nu te cunosc ,imi pare bine si-ti multumesc ca-mi tii partea.Norok si numai bine.
A comentat Moldova mea 24 mai 2009, 15:29 | mergi sus ▲
j.PHILIPS,frate,se pare ca am suparat multa lume in ultima vreme cu atitudinea mea vadit pro-unionista si pro-democratizare a stravechiului pamant romanesc al Basarabiei,sunt absolut convins de asta si de faptul ca in ultima vreme mi-am facut multi dusmani pe site-urile basarabene,care sunt poate surprinsi de tenacitatea si perseverenta de care dau dovada prin aceste comentarii de doi bani si fara nicio relevanta,asa precum ar zice unii mai malitiosi dintre noi,numai ca nu imi pasa ca sunt facut in fel si chip de unii care au impresia ca daca traiesc langa granita nefireasca dintre romani a Prutului,automat ei detin adevarul absolut,iar eu sunt un biet ignorant(apropo Iasule,habar n-ai ce insemna ignorant,dar in fine vorbesti doar pentru tine)insa uite cum vad eu lucrurile :
Se pare ca dupa 6 aprilie cei din securitatea comunista de peste Prut au inceput sa ia mult mai in serios puterea de convingere a netului,pentru ca daca ai ramas in continuare acelasi fin observator al evolutiei razboiului informatic,este imposibil sa nu fii realizat ca de o luna incoace au aparut fel de fel de indivizi sub nick-name-uri cat mai revelante care se declara a vorbi limba romana,dar inca sustin ca nu sunt romani nicidecum,ci doar moldoveni,incepand sa polueze din nou site-ul cu teorii sovietice,ceea ce este inacceptabil pentru mine si nu ma lasa inima sa nu-i dau un raspuns,pentru ca frate,nu trebuie ca sa fii vreun geniu innascut ca sa te prinzi de lucrurile murdare care ies la iveala in razboiul informatic dintre cei ce sunt pentru democratizarea Basarabiei si cei care doresc sa va tina in continuare inchisi in cusca !

Eu realizez ca ati inceput sa nu mai suportati nick-name-ul meu,vazandu-l de mai bine de un an, cum tot ma iau la harta cu diversi indivizi fara niciun D-zeu si care se simt extraordinar de bine cand va improsca cu noroi si sunt la randul lor improscati cu noroi de voi,pentru ca asta-i calea cea mai sigura ca status-quo-ul de la nivel inalt dintre Bucuresti si Chisinau sa ramana acelasi si intre noi,oamenii simpli,ceea ce si daca mi-as calca pe inima si pe constiinta nu as putea sa accept asa ceva.ca asa-i fire mea,mai rebela,mai nesupusa la asa zisele cutume inventate de sovietici pentru noi romanii de pe ambele maluri ale Prutului.
A comentat micael 24 mai 2009, 15:29 | mergi sus ▲
LOL,j.PHILIPS,frate,abia acum mi-a picat fisa,tu esti suparat pe mine doar pentru am zis intr-un comentariu anterior ca nu mai ma leg de durii astia de la Iasi,si ca-i las in plata Domnului !
Fac acest lucru frate ,deoarece am trecut si eu Prutul si sunt foarte ocupat uneori pe Unimedia si oricat as incerca eu sa fac fata pe doua site-uri in acelasi timp,nu prea reusesc,de aceea nu le mai dau replica celor din patria Mama si ii trec cu vederea,dar asta nu inseamna absolut deloc ca sunt de acord cu aiurerile lor sau tu inca simti nevoie de o pofta buna de ras ,simtidu-te oarecum dezamagit de mine in aceasta privinta ...deocamdata! :-)
A comentat micael 24 mai 2009, 15:47 | mergi sus ▲
Micael ce pui la baza chind numesti pe cineve ,care nui deacord cu tine , securist si KGB-ist. Ai careva informatie despre om cum ca a lucrat la securitate , agent KGB, ai tinut in mina legitimatia cuiva . Eu nu exclud ca nus pusi pe aici baeti de la SIS . Dar nu ai nici o dovada .Chind inteleg lucrurile astea , mii scirba de asa oameni si nu mii interesant sa mai discut pe aici . Si am mai observat la tine mari greseli in timpul evenimentelor de la Chisinau pe la 6 apr. Mai baeti nu vati pus intrebarea de ce la prinz mininci mai intii supa , pe urma felul doi si la urma compotul . In toate este o ordine . Dar voi vreti sa in cepeti cu compotul in revolutie . In timp ce comunistii umblau prin sate in compania electorala , Chirtoaca umbla pe la omagieri prin Romania . Asa zise omagieri , mai precis la consultatii cu baeti din servicii secrete romine . Aici nui nici o taina . O stie orice copil . Ca mai apoi sa racneasca in gura mare ca sau fraudat alegerile. Eu tiam intrebat cumva daca ai fost macar odata prin Basarabia . Dar eu is deacalo . Si tu nu stii ce studii am eu (asta nui pricipalul aici )Important este unde lucreaza multi colegi si ce informatii am . Eu chind vorbesc cu colegii ,nu oficial , dar ca prieteni care in timpul studentiei am uscat nu un butoi de vin .Iti spun ca multi prieteni ai mei sunt impotriva lui Voronin, nul mai vreau la volan, dar au fost nevoiti sa recunoasca ca Vor .&com a invins .Numai ca oamenii astea respecta legea , nu organizeaza lovituri de stat si devastari de cladiri administrative. vandalizm .si tu numesti toate porcariile astea democratie!!!!Opozitia este ca in fabula - racul, lebada si stiuca . Si pina la urma carul tot in loc a ramas . Acum nu demult chind au aparut listele deputatilor din partide ,aici pe forum . Mie mia fost totul clar . Cu multi am fost la facultate si-i cunosc bine .Am vorbit cu cineva la Ghisinau care tot cunoaste asa oameni . Destul de frumos mia zis . Mai usor si mai repede sa faci sa curga Prutul invers decit pe asa oameni sasi schimbe parerea despre romani , romanie , europa si america . NUMAI BANUL E RELIGIA LOR. Da , baetii nus cu Voronin, sunt in opozitie. Micael sunt foarte multe de spus la subiect ,dar nu prea am interes. Apropo eu nam votat ca aici nam avut posibilitatea . Eu primul sunt impotriva lui Voronin si politicii sale.El nui cel mai bun . Dar la moment mai buni nus acolo . Sanatate Micael si nu numi oamenii securisti si KGB-isti daca nui cunosti.Dar cu ai tai de prin Iasi fa ce vreai - paralel !!!!
A comentat j.PHILIPS 24 mai 2009, 17:50 | mergi sus ▲
A comentat bl000g 24 mai 2009, 21:06 | mergi sus ▲
j.PHILIPS,frate,cand numesc pe careva de pe aici KGB-ist sau cripto-comunist,o fac la peiorativ,pentru ca in realitate n-am de unde sa-i cunosc pe acesti oameni,dar felul cum scriu comentariile spun multe lucruri despre felul lor de a gandi si automat isi dau pe fata simpatiile politice.
Bre,fratele meu,eu te inteleg perfect,imi inchipui ca toata aceasta incertitudine va afecteaza,ca tot acest razboi impotriva cripto-comunistilor pe net ti se pare inutil,pentru ca tu personal ai mai trecut printr-un asemenea evenimente in 2005,cand la fel sperantele ti-au fost inselate si tot comunistii au castigat in cele din urma,numai ca acum sunt in 2009 si toata aceea razbugnire spontana a tinerilor in 6 aprilie ti se pare ca a fost de pomana,numai ca tu uiti ca au murit oameni,3 oameni pana acum.
Eu ca roman patriot nu pot sa iert asa ceva,nici sa ma resemnez ca soarta voastra a fost din nou pecetluita pentru urmatorii 4 ani,pentru ca eu copil fiind am vazut in `89 ca se poate scapa de comunism,comunismul nu este etern,nimic nu este etern pe lumea asta trecatoare,noi insine care corespondam intre noi pe acest site,mai devreme sau mai tarziu vom murii si poate ne vom intalni pe lumea cealalanta,daca e sa acordam credit crestinismului in care am fost botezati,asa ca de ce m-as resemna,de ce as renunta la lupta,cand cu 20 ani in urma o duceam cu totii mult,mult mai rau decat acum,voi in URSS,noi sub Ceausescu ?
Oare imi poti tu raspunde la asa intrebare?
De ce sa nu avem incredere in fortele proprii si sa credem cu tarie ca totul in lumea aceasta se poate schimba,daca exista destula vointa spre a crea presiune asupra celor ce ne vor a ne tine intr-o noua cusca ca pe animale?
Oare tu te consideri un animal si esti dispus sa accepti dominarea cripto-comunistilor pana la sfarsit ?Vrei cu tot dinadinsul sa-ti dai ultima suflare intr-o noua cusca dupa ce te-ai nascut in inchisoare,in inchisoare blestemata a popoarelor numita URSS ?!
Oare sunt si eu la fel un animal ?!
Raspunsul frate,la aceasta cruda intrebare este: NU,CATEGORIC NU SUNT UN ANIMAL,dar recunosc ca m-am nascut animal si am trait si eu cativa ani intr-o inchisoare,poate nu la fel de dura si rece ca URSS-ul,dar la fel de cenusie si urata ca locul in care te-ai nascut si tu !
Frate,iti spun un secret despre mine ;sunt foarte incapatanat si de fiecare data cand m-am apucat de un lucru,l-am dus pana la capat,existand totusi si o singura exceptie si anume,n-am terminat o carte de teologie grea de care ma apucasem,dat fiind ca o incepusei spre sfarsitul religiozitatii mele din prima tinerete,deci n-am sa renunt sa ma zbat pentru libertatea si normalitatea voastra pana cand nu ii voi vedea pe cripto-comunisti in opozitie si in cartile de istorie.
Sunt al draqului,frate si este greu sa ma dovedeasca cineva cand aceea persoana n-are dreptate ! :-)))))
A comentat micael 24 mai 2009, 23:44 | mergi sus ▲
Un amanunt pe care l-am uitat sa-l specific referitor la ultimile tale cuvinte :
"Dar cu ai tai de prin Iasi fa ce vreai - paralel !!!! "
Frate,ma simt jignit in mandria mea de roman prin prisma cuvintelor tale,vorba aceea ma stii prea bine inca de cand am descoperit eu acest site si m-aM bagat si eu in seama cu voi,tu fiind unul dintre veteranii acestui site :Oare am facut eu vreodata diferenta intre voi,romanii basarabeni si restul romanilor din Patria Mama?!
Faptul ca folosesc un limbaj mai dur impotriva celor din Tara si sunt mai tolerant cu voi,asta nu inseamna ca va desconsider cu ceva,numai ca mi s-a parut dintotdeauna aiurea si ciudat sa intru pe diverse site-uri cu o anumita tematica si sa incep sa injur ca nebunul pe cei care cred si se implica in astfel de actiuni.
Niciodata n-am putut sa inteleg astfel de oameni,pentru ca este ca si cum ai intra intr-o biserica doar sa o profanezi,iar nu sa te rogi si sa meditezi. Sanatate,frate !
A comentat micael 25 mai 2009, 00:14 | mergi sus ▲
La început a fost MOLDOVA și apoi Romănia, cam de ce nar exista MOLDOVA fără Moscova și București?...
A comentat Botna 25 mai 2009, 00:20 | mergi sus ▲
Din acelasi motiv din care Germania comunista a revenit intre granitele Germaniei firesti sau din cauza ca vorbim aceiasi limba si trebuie sa ajungem sa locuim din nou impreuna stransi laolalta.
A comentat micael 25 mai 2009, 00:37 | mergi sus ▲
Stimabile MOLDOVA MEA si BOTNA, sint basarabean din Chisinau si am fost o perioada antiroman si nu m-am schimbat pentru ca daca te maturizezi e foarte greu sa te schimbi, insa REPUBLICA MOLDOVA NU POATE EXISTA CA STAT INDEPENDENT PENTRU CA ARE ASEMENEA CETATENI VINDUTI PE O SUMA MODICA, ASA CUM SINTETI VOI CEI 5% MOLDOVENI VINDUTI, 20% RUSOFONI si 10% BATRINI DIN CARE MULTI SUFERA DE DEMENTA SENILA! REPUBLICA MOLDOVA A FOST VINDUTA RUSIEI DE CLANUL COMUNIST DE LA PUTERE INSA TOTI MOLDOVENII CARE AUJ SUB 45 ani SI VORBESC LIMBA ROMANA CA LIMBA MATERNA, AU INTELES DUPA 7 APRILIE CA NU MAI EXISTA ALTERNATIVA ORI ROMAN ORI RUS! PREFER SA MA INJURE ROMANII DAR SA FIU CETATEAN EUROPEAN DECIT SA MA BATJOCOREASCA RUSII SI SA TRAIESC CUM TRAIAU ROMANII PE VREMEA LUI CEAUSESCU! Noi sintem moldoveni acum pentru ca ne-am nascut ori in CCCP ori in R Moldova! Copii nostrii care se vor naste in Romania vor fi romani100%! Sirma ghimpata exista inca pentru ca Moldova nu e independenta! Batrinii cu creierul ^palzat mor de foamer si din lipsa de medicamente iar 86% din copii si tineri vorbesc limba romana si considera Romania drept singura lor patrie! R Moldova are zile numarate iar moldovenismul este fascism de tip sovietic!
A comentat belleurrul 25 mai 2009, 09:38 | mergi sus ▲
Va rog mult sa imi iertati prostia, pastilele psihiatrului au efecte secundare din pacate. Uneori nu stiu ce vorbesc, ma pierd in discutii, nu inteleg bine despre ce merge vorba. Basarabia e pamant romanesc, nu putem contesta asta, oricat de nebuni nu am fi. Inca odata scuze, chiar nu imi dadeam seama de ce vorbesc. Noroc la toti
A comentat Moldova Mea 27 mai 2009, 11:09 | mergi sus ▲
Rog acel care a scris cu nickname-ul meu "Moldova mea" sa se mai controleze,sa incerce alt medic(poate mai bun).Sa spui tu ca :"Basarabia e pamant romanesc" e semn ca pastilele inca nu functioneaza si trebuie de trecut la altele. Nureusesti se-ti alcatuesti un nickename, spune si vom vedea ceva si pentru tine. By MOLDOVA MEA ORIGINAL
A comentat Moldova mea 27 mai 2009, 11:42 | mergi sus ▲
Ce aiurea e... Niciodata nu stii cand te apuca agonia. Nu luati in consideratie, imi va trece, cu ajutorul domnului si medicilor voi scapa de aceasta boala.
A comentat Moldova Mea 27 mai 2009, 11:54 | mergi sus ▲
Iaca si eu cu mandrul meu nume de pruto-nistrean. Sa fiu de la Chisinau sau de la Taraklia? Numele neu sa cie Mîşin, Greceannîi sau orice alt nume de rusnac. Sa va govoresc pa ruskii sau pe turco-gagauza? Ca iaca, romanii moldoveni vorghesc romaneste, dar noi pruto-nistrenii govorim sau grohaim pa ruskii iazik, наш родной язык. Русский мой родной язык и Россия мой родной стране. Здоровье! Здравствуйте!
A comentat Pruto-Nistria mea 27 mai 2009, 12:23 | mergi sus ▲
Sunt din Chisinau, am 17 Ani
RESPECT fratilor!!!
sunt mindru de jeneratia noua tinara care doreste sa scape de (comunisti)Rusi !!!!
A comentat Antycomunist 27 mai 2009, 16:55 | mergi sus ▲
Respectele mele ptr tinerii care au infiintat aceasta campanie. Doamne ajuta!!!
Eu sunt anticomunist si ma doare sufletul cand vad cat sufera Moldova noastra in aceste momente!
imi pare rau ca exista tineri pro-comunisti la noi in tara....kiar mi-e rusine de ei :( ..... si vreau sa stie k rusii ne vor intoarce spatele di moment ce nu le vom mai trebui !
Traiasca Romania Mare !!!
A comentat Romanu' 28 mai 2009, 15:20 | mergi sus ▲
bai asta cu moldova mea ,bai rus imputit, tu ai uitat ca astai un site pt. basarabenii care vor sa faca ceva cu tara aia asa ca marche.
A comentat edy 29 mai 2009, 07:16 | mergi sus ▲
Basarabia Pamant Romanesc eu personal vreau sa aiba cetatzenie romana toatzi acei ce vorbesc si gandesc romaneste
A comentat clao2alpes 30 mai 2009, 14:53 | mergi sus ▲
inainte de toate draga domnisoara invata sa scrii cuv "ROMANIA" corect. mai zici ca ai facut si master, dar nu se vede.
A comentat x 31 mai 2009, 11:21 | mergi sus ▲
http://www.youtube.com/watch?v=29y0uCcIC3A mi-e rusine de cei ce considera limba moldoveneasca,limba lor...e o română stricată de rusă..
A comentat Nastica 02 iunie 2009, 09:55 | mergi sus ▲
Republica Moldova este un stat independent din 1990,va rog frumos nu duceti lumea in eroare.Ca a fost o parte din România ,este din trecutul nostru,acum trebuie sa fim realisti si sa nu visam.De ce va simtiti ai nimanui?tocmai acum cind mai avem un pas pina la democratie.
Pina acuma rusii s-au sters de noi,acuma românii urmeaza sa ne fure.Mai calmati-va cu unirea.
A comentat Lika 02 iunie 2009, 13:25 | mergi sus ▲
Lika sunt totalmente de acord cu tine, cea mai tare concluzie e a ta, pur si simplu nu inteleg ce draku sa ne mai fure romanii daca au furat tot rusii, adika comunistii nostri, rusii nu sau bagat asa mult peste noi, ce aia ca au facut invetitii nu inseamna ca neau furat pur si simplu sau gasit oameni inteligenti, oameni de afaceri care au investit, neau furat conducerea statului, toti cei care au puterea in parlament, sau in alte institutii publice, stiu cazuri reale fiindca am cunoscuti cu putere si astea care se numesc parlamentari marea majoritate din ei is asa numitii jlobii moldovei. Romania cu Rep. Moldova niciodata nu se vor uni, asta e un fact sigur pur si simplu e imposibil, Moldova va ajunge peste 100 de ani o bucata de teren scoasa la licitatie si o va cumpara cineva si gata asta e tot, iar noi toti vom fi aruncati kare si pe unde la mama-drakului in toata lumea! Deci mai bine luptam pt binele nostru si pt familiile noastre decit pentru niste pardite care orikum ne vor destrama.
Bafta la toti, si multa sanatate
A comentat Nikolae 02 iunie 2009, 15:14 | mergi sus ▲
eu am o intrebare, daca noua "emblema", cea cu basarabia de sud si bucovina vor declansa un scandal interstatal, OSB va raspunde? va rog sa nu va contrarieze intrebarea, dar n v-a spus nimeni ca e total deplasat si idiot? exista in componenta OSB reprezentanti din regiunile respective? daca da, poate ca initiativa e de o idiotenie atenuata. daca nu, tind sa cred ca suferiti de un fel de sindrom al "contaminarii" : adica atasati cauzei voastre niste parti ale comunitatii locale si nu numai care nu si-au declarat in nici un fel suportul sau asentimentul pentru ceea ce faceti. deja se fac auzite declaratii in presa ale unor influenete voci ucrainene care intreaba Romania (atentie, am zis romania, nu OSB!!!) despre pretentiile tale teritoriale. sa lasam lipsa de perspicacitate pe seama fervorii tineretii, dar sper ca aceeasi fervoare va va face sa iesiti din randuri si sa va asumati vina in cazul cand romanilor li s evor aduce acuzatii de iredentism datorate numai si numai unui nucleu entuziast dar cam iresponsabil. s anu lasati Romania sa se disculpe singura pentru boacana altora. ;)
A comentat trilu lilu 03 iunie 2009, 17:48 | mergi sus ▲
*pretentiile sale teritoriale
A comentat trilu lilu 03 iunie 2009, 17:51 | mergi sus ▲
Doresc succes acestei campanii , cetăţenia ne va integra în Europa mai repede decît toate ''eforturile'' guvernării comuniste.
A comentat Marcel 05 iunie 2009, 10:55 | mergi sus ▲
intotdeauna am fost si voi ramane roman, pt mine nu conteaza ca locuiesc in Moldova...am vrut vreau si voi dori intotdeauna sa am cetatenia, sa se reuneasca tara asta cu Romania, sa scape de stupiditatile si aberatiile care i-au fost impuse de catre rusi...si sa redevenim din nou o tara unita...o Romanie mare...desi e cam dificil sa traiesti azi in Moldova sper ca in timpul apropiat vom reusi sa ne reunim...
A comentat Deliu Cristina 06 iunie 2009, 16:40 | mergi sus ▲
Sa dea Domnul sa nu mai fie alesi comunistii astia la chisinau
A comentat jos comunistii 12 iunie 2009, 03:12 | mergi sus ▲
Am depus actele la ambasada di Chisinau in decembrie2008 am platit 30 euro am bonu de plata am scris in mai scrisoare de urgentare sun la Ministeru de justitie din romania si la ambasada Romaniei din Chisinau dar nici un rezultat si inca una sint casatorit cu o doamna din Romania de 3 ani cum se ceama asta fratilor mincuni si ear mincuni mai bine costa 1000de euro stiu ca leam dat statului Romin simi garanteaza ca in timp de 3 luni eu am cetatenie dar asa telebingo Romanesc
A comentat valeriu 12 iunie 2009, 11:53 | mergi sus ▲
trebuie sa dispara odata pentru totdeauna granitele intre romani
A comentat george 16 iunie 2009, 14:44 | mergi sus ▲
foarte frumoasa campania si comuncarea.
felicitari!
A comentat cristina 17 iunie 2009, 15:22 | mergi sus ▲
Voi astia care abia ati realizat ca suntem in sec XXI va rog sa nu mai sariti cu gura....Moldova e a rusilor nu e ta ....nici a mea.....e a comunistilor care conduc si fac ce vor cu oamenii care au ramas acasa.
Tu asta care te numesti <Moldova mea> calmeaza-te si lasa-te de droguri si revinoti odata frate.deschide ochii si incearca sa vezi realitatea istorica:NOI SUNTEM ROMANI!!!! asa au fost bunicii nostri si bunicii bunicilor nostri si asa va fi ....oricat de mult ai vrea tu sa nu fie asa.Decat sa-mi jignesti inteligenta prin vb precum k noi nu sutem romani te sfatuiesc sa ei cartea de istorie care si aia are un nume care pt tn va fi dubios<Istoria Romanilor> si incearca sa afli ce esti.
A comentat irinuk 27 iunie 2009, 19:20 | mergi sus ▲
E si logic ca tu ,vrand sa vezi cine esti si cine ai fost, vei deschide o carte ce se chiama "Istoria Romanilor" si din ea practic in afara de aceia ca toti suntem romani nu vei mai sti nimic.Asculta ,irinuk,"Ist.Rom." deatata si se cheama ea asa pentru ca e alcatuita pentru romani.Noi suntem moldoveni si istoria noastra trebuie sa se cheme "Istoria Moldovei",unde sa fie descrise toate etapele istorice din Mold.de la Epoca Romana pana in prezent.Ce zice RO in cartile ei de istorie, pe noi putin ce ar trebui sa ne intereseze.Dat fiind ca toate statele, au istorici care sunt obligati sa scrie istoria lor in asa mod ca aceste state sa aiba un trecut valid pentru a exista.
A comentat Moldova mea 27 iunie 2009, 21:19 | mergi sus ▲
am citit istoria aia. enciclopedia sovietica moldoveneasca, volumul 8, editata prin 1976. agitprop ieftin. mai ales ce diferente inventau: intre romani si moldoveni, si apoi intre moldovenii din stanga si dreapta prutului.

insa literatura moldoveneasca e capitolul cel mai tare. modul in care diferentiau literatura romana (asachi, balcescu, caragiale) de cea moldoveneasca (alecsandri, eminescu, creanga). cu siguranta, voronin in paranoia sa statalista si antiromaneasca a avut de unde se inspira.

acuma, daca tu crezi pe bune ce s-a scris in enciclopedia aia, la capitolul istorie, jos palaria. sa-mi spui daca mai crezi in mos craciun, sunt curios
A comentat blestemat 27 iunie 2009, 22:19 | mergi sus ▲
eu nu inteleg ce va agitati asa de tare.....las sa-si bata ei capu...............
A comentat magu 29 iunie 2009, 04:53 | mergi sus ▲
Moldova mea ; Basarabia mea ; pamant romanesc? Noi suntem romani ...Moldova este Romania; ce vorbiti voi va dati macar seama ;vorbiti asa fiindca aveti cite o curelusa la git ; sunteti liberi in ocol ;si sunteti dusi de cei de sus;un cine daca nul poti hrani ii dai drumul;incercati sa fiti liberi;? ? ?si eliberativa de curelusa;
A comentat Cezar 29 iunie 2009, 11:30 | mergi sus ▲
Mai Cezar ,este R.Moldova tara independenta si aste regiunea Moldova din Romania(aceasta Moldova este parte a Romaniei)Noi cu Romania am fost numai 22 ani ,din 650 de existenta,deci cum dreacu puteti sa ne spuneti ca suntem romani si R.M. e Romania iaka nu inteleg ,ori sunteti nebuni ori lucrati in SISul Ro.Mai studiati istoria mai baieti nu fiti asa duri la capatina.
A comentat Moldova mea 29 iunie 2009, 11:44 | mergi sus ▲
Imi pare f. rau ca in Moldova tara mea de pana in 1775, cand nemtii sau austriecii cum se numeau atunci au jefuit o bucata de tara si au numito Bucovina, apoi rusii iarasi au rupt o bucata si au numito Basarabia, iar partea ramasa sa pastrat in regatul Romaniei. De alt fel avem sa fim cu totii in turbinca slava. Numai acum aveti marea onoare sa salvati neamul, noi din asa numita Bucovina santem tot infectati de slavizm. Numai natiunea Romana si limba Romana ne poate uni pe toti intr-un popor europian. In caz contrar ne mistue slavii pentru totdeauna.

Cu stima din Cernauti.
A comentat Mircea 29 iunie 2009, 14:06 | mergi sus ▲
baselu are deja un plan in chelia lui asa ca sa nu ne mai facem atatea probleme.
A comentat tudor 30 iunie 2009, 11:05 | mergi sus ▲
va certati intre voi ca 'desteptii' ,iar rusii rad de noi.ar trebui sa fim uniti in cuget si simtiri!
A comentat edy 30 iunie 2009, 11:21 | mergi sus ▲
si vine "inteleptul" sa ne invete ce sa facem. ce propui, sa il proclamam pe base salvatorul natiei (ali khameni al romaniei) si sa mergem orbeste dupa el? fii si tu mai specific, ce inseamna uniti in cuget si simtiri?

pana una alta, eu o sa profit de dreptul meu constitutional (si de obligatia morala) de a da in basescu
A comentat blestemat 30 iunie 2009, 11:42 | mergi sus ▲
avem aceasi limba, aceasi cultura, avem o istorie izbitor de asemanatoare, avem acelasi sange, suntem urmasii dacilor, iar un popor nu poate fi puternic decat daca este unit!
un popor dezbinat va fi o prada usoara pentru factorii externi, ce cauta doar a si rezolva probleme lor la costul cetatenilor altor tari...
majoritatea tarilor europene nu au dorit niciodata crearea unei romanii mari, care ar inseamna inca un pol de putere de care trb sa tina cont, asa ca am ramas 1000 de ani cetateni de mana a doua in propia tara...
salutari din bucuresti!
A comentat radu 02 iulie 2009, 21:24 | mergi sus ▲
Fratilor suntem romani si punctul !!!!!!!!! Hunta bolshevika kade de aia da din membre ka un ultim kiine kare a imbatrinit si nu poate latra. Ajunge cit ne skilodesk mintile noua si kopiilor nostri. Fratilor UNIREEEEEEEE!!!!!!!!! sa rupem sirma la Prut
A comentat Dumitru 03 iulie 2009, 21:56 | mergi sus ▲
Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 03 iulie 2009, 23:06 | mergi sus ▲
SUNTEM MOLDOVENI.Cu romanii nu avem nimic in comun in afara de faptul ca vorbim aceiasi limba.Notiunea de roman poate fi atribuita numai cetatenilor din statul care poarta acelasi nume ,adica Romania.Nu-mi doresc nici o unire,doresc sa traiesc intr-un stat european R.Moldova.Jos komunistii .Votati PPCD.
A comentat Yura 04 iulie 2009, 10:00 | mergi sus ▲
In lume civilizata nu sunt precedente ,unde un stat mai mare sa aspire la teritoriul unui stat mai mic din simplu motiv ca vorbesc aceiasi limba .Nu este asa ceva in lumea civilizata.Romania trebuie sa recunoasca frontierele cu R.M. si sa respecte acest stat.
A comentat Yura 04 iulie 2009, 10:11 | mergi sus ▲
Prostia nu are limite. Prostia nu doare. Prostia inca domneste pe ambele maluri ale Prutului. Ajuta-ne doamne, ajuta-ne sa scapam de ea...
Yura, fa si tu un test de IQ, daca ai mai sus de 95, apuca-te de citit si tocmai dupa asta, posteaza pe site-uri.
A comentat Romania 04 iulie 2009, 10:24 | mergi sus ▲
Nu am nevoie de test IQ ,daca te indoiesti de capacitatile tale intelectuale ,atunci continua sa-ti faci testurile care vrei.Eu repet la toata lumea ca noi din R.M. suntem moldoveni din stramosi moldoveni si nu avem nimic in comun cu Romania decat cum am spus mai sus ,limba romana ,care se vorbeste in ambele tari.
A comentat Yura 04 iulie 2009, 10:36 | mergi sus ▲
Bre Yura, pune mâna pe carte, băiatule, că nici nu ştii istoria Ţării tale, darămite lucrurile pe care le avem în comun (nu numai limba) cu România.
A comentat Prinţesă 04 iulie 2009, 12:47 | mergi sus ▲
yura,spune-mi atunci ce limba se vorbeste in Suceava,Iasi,Bacau?Cum ramine cu Moldova de peste Prut?Vad ca duci mai departe spusele lui Rosca.pentru cine a luptat Stefan cel Mare?Regreta ca vede inculti ca tine.Citeste si iar citeste,apoi vom mai vorb.
A comentat tatka 04 iulie 2009, 12:57 | mergi sus ▲
mă omule, Moldova mea, chiar și rușii au recunoscut că au taiat cu secera o bucată din pământul românesc. Ia te uită pe youtube la filmulețul ăla cu Jirinovshi. A semnat o româncă din Basarabia.
A comentat magdalena 04 iulie 2009, 13:16 | mergi sus ▲
niște oameni intelectuali mi-au povestit cum numele noastre de familie au fost supuse rusificării intense. Din Ciobanu au transformat Ceban, din Ciubotaru în Cibatari, din Moroșanu au făcut Marașan etc. Or, dacă numele mamei mele era Eleonora Cibatari (Dumnezeu s-o ierte) nu e mai logic sa ma găndesc că a chemat-o de fapt Eleonora Ciubotaru. Parcă și sună mai bine...

A comentat magdalena 04 iulie 2009, 15:05 | mergi sus ▲
Tot respectul pt OSB . Multumim ca va ganditi si la cei din Basarabia. Va sustinem
A comentat Daniela C 06 iulie 2009, 14:14 | mergi sus ▲
dupa tradarea din 1991 nu pot numi populatia din R.Moldova romini
A comentat neinfricat 11 iulie 2009, 19:34 | mergi sus ▲
Bai neinfricatule, nu se stie cine pe cine a tradat. Vezi momentul cand Iliescu a decis cu Moscova
A comentat Iulian 11 iulie 2009, 19:39 | mergi sus ▲
ei au tradat Moldova pentru asi pastra interesele politice pentru a nu irita Moscova. nu cred ca acesta a fost motivul pentru ca din istorie vedem ca ,la unirea principatelor sub Alexandru Ioan Cuza ,tsarul rus nu a facut piedici acestei uniri.de cite ori se va mai vinde acest pamint si a citor interese va fi scop, nu avem nimic di patriotizmul lui Stefan. va numiti Romini dar nu stiti ceva fi dupa unire poate veti deveni sclavi al altor interese in tara pe care doriti sa o refaceti .poate miine copii nostri vor vrea sa cunoasca istoria MOLDOVEI si ce le vom spune ca am facut aceasta unire pentru a putea liber sa colindam europa ca ei si copii lor sa nu cunoasca traditiile poporului nostru . asa va credeti in tara numita Rominia.
A comentat neinfricat 12 iulie 2009, 19:30 | mergi sus ▲
neinfricat, de ce sa te unesti tu cu Romania? Nici voi si nici noi nu dorim unirea. Iar patriotismul luiS tefan il avem noi romanii. Stefan Musatinul este unuldin cei mai mari romani. Mamalui Oltea era de origine olteana dar s-a nascut si a trait la Targoviste,capitala de atunci a Munteniei.


Voi aveti patriotismullui Stalin si al poporului rus. Noi suntem mandri de Stefan cel Mare, Mihai Viteazul si Al. I. Cuza. Voi pruto-nistrenii trebuie sa fiti mandri de Stalin, de soldatii sovietici comunisti care v-au deportat in minunata Siberie, De NKVD etc.

Asa ca mai informeaza-te, ca sa nu mori prost si dezinformat!
A comentat Balaur 13 iulie 2009, 08:14 | mergi sus ▲
E foarte ciudat cum o mana de indivizi ajunsi la putere intr-un stat proclama o ideologie care nu are nimic comun cu realitatea insa multi oameni in prostia, nesimtirea si rautatea lor o iau de buna! Daca prutonistrenii spun ca sint urmasii moldovei lui Stefan e OK! Dar care moldova? Ca e a Romaniei, Stefan s-a nascut in partea romaneasca a trait in partea romaneasca, a cladit bisericile care acum sint in patrimoniul mondial al umanitatii in partea romaneasca, a avut capitala in partea romaneasca, si a lasat cu limba de moarte sa fie ingropat tot in parte romaneasca! Citi domnitori ai statului medieval moldova sau nascut pe teritoriul actual al rep moldova? NICI UNUL! Atunci prutonistrenii trebuie sa-si scrie istoria cum teritoriul actual al repmold a fost ocupat de romani timp de aproape 500 ani si a venit tarul Nicolae si i-a izbavit de romani dar izbavirea asta n-a durat mult ca a venit celalalt tar STALIN si i-a izbavit pe multi in Siberia! SA SE SCRIE DE ASEMENEA CUM ROMANII I-AU OCUPAT IAR IN 1918 SI NU I-AU LASAT SA MOARA DE FOAME CU MILIOANELE IN TIMPUL CIOLECTIVIZARII DIN ANII 30! PE CINE NU LASI SA MOARA NU TE LASA SA TRAIESTI! IN SCHIMB CEI CARE SDE CONSIDERA ROMANI in repmold AU DREPTUL LA TOT CE AU ROMANII DIN ROMANIA , BA INCA SI CEVA IN PLUS asa e drept iar romanii din Romania respecta pe cei care nu si-au trada
A comentat Doina 13 iulie 2009, 08:51 | mergi sus ▲
vrei sa spui ca Stefan trebuia sa spue sa fie ingropat in basarabia .Voi ati fost sub comunisti pina la plecarea lui Iliescu dela putere si acum spuneti ca noi suntem stalinisti .
A comentat neinfricat 13 iulie 2009, 18:17 | mergi sus ▲
Tragicomedie!
"noi vrem" şi cârnaţi ...şi fasolici.
încă nu v-aţi hotărât ce anume ?
Trăiţi cu ideea ca sunteţi aplaudaţi ? viaţă cât mai lungă (vă va fi necesară)
A comentat comic 14 iulie 2009, 14:04 | mergi sus ▲
Frati romani,va multumim pt sustinere!Comunistii au pus o pata pe numele Republicii Moldova.Imi pare nespus de rau ca Rusia e de partea lor,nu a noastra-a poporului!Va rugam sa ne primiti asa cum santem si sa intelegeti ca nu avem unde ne duce decat pe pamantul natal!Romania te iubesc!
A comentat Tinka 15 iulie 2009, 12:53 | mergi sus ▲
dati-mi si mie va rog lista doc pt admiterea la studii liceale a Moldovenilor in Romania
A comentat diana 15 iulie 2009, 14:22 | mergi sus ▲
Spuneti-mi, va rog, luminati-ma, am citit atitea si acu nu mai pricep nimic, sunt foarte confuza.Am depus cererea pt redobindirea cet.rom. in 2006, peste putin timp am primit avizul.Altceva nu am facut nimic, stau in asteptare.Trebuie sa mai primesc o instiintare pt a trimite dosarul cu acte ori ce urmeaza.Ajutati-ma, va rog.
A comentat dana 15 iulie 2009, 19:29 | mergi sus ▲
Spuneti-mi, va rog, luminati-ma, am citit atitea si acu nu mai pricep nimic, sunt foarte confuza.Am depus cererea pt redobindirea cet.rom. in 2006, peste putin timp am primit avizul.Altceva nu am facut nimic, stau in asteptare.Trebuie sa mai primesc o instiintare pt a trimite dosarul cu acte ori ce urmeaza.Ajutati-ma, va rog.
A comentat dana 15 iulie 2009, 19:30 | mergi sus ▲
Spuneti-mi, va rog, luminati-ma, am citit atitea si acu nu mai pricep nimic, sunt foarte confuza.Am depus cererea pt redobindirea cet.rom. in 2006, peste putin timp am primit avizul.Altceva nu am facut nimic, stau in asteptare.Trebuie sa mai primesc o instiintare pt a trimite dosarul cu acte ori ce urmeaza.Ajutati-ma, va rog.
A comentat dana 15 iulie 2009, 19:30 | mergi sus ▲
Spuneti-mi, va rog, luminati-ma, am citit atitea si acu nu mai pricep nimic, sunt foarte confuza.Am depus cererea pt redobindirea cet.rom. in 2006, peste putin timp am primit avizul.Altceva nu am facut nimic, stau in asteptare.Trebuie sa mai primesc o instiintare pt a trimite dosarul cu acte ori ce urmeaza.Ajutati-ma, va rog.
A comentat dana 15 iulie 2009, 19:31 | mergi sus ▲
Spuneti-mi, va rog, luminati-ma, am citit atitea si acu nu mai pricep nimic, sunt foarte confuza.Am depus cererea pt redobindirea cet.rom. in 2006, peste putin timp am primit avizul.Altceva nu am facut nimic, stau in asteptare.Trebuie sa mai primesc o instiintare pt a trimite dosarul cu acte ori ce urmeaza.Ajutati-ma, va rog.
A comentat dana 15 iulie 2009, 19:48 | mergi sus ▲
Eu nu neg faptul ca noi avem multe comune cu Romania... da vorbim aceeasi limba, avem aproape aceleasi traditii, cultura... insa sunt ferm convins ca nu avem nevoie de unire. Sunt doarpentru relatii de prietenie si buna vecinatate cu statul Roman. Aceste convingeri le am dintr-un singur motiv, ei ne-au tradat si ne-au lasat pradacomunishtilor in 1940, iar tradarea nu se uita asa ushor mai ales din partea fratilor tai
A comentat neinfricat 17 iulie 2009, 14:16 | mergi sus ▲
eu sunt elev basarabean...am aproape 3 ani de cand sunt in romania......si vreau sa spun ca sunt fff multumita D-lui ca am avut ocazia si inca am de am face studiile aici.noi tinara generatie trb sa ne gindim ce vrem de la viitor poate ca comunistii nu sunt in pas cu evolutia,ei inca au ramas dupa legile lui stalin,dar oare noi vrem asa viata?fiecare intrbativa ce vreti de la viitor?
A comentat ilinca 19 iulie 2009, 21:16 | mergi sus ▲
Pentru "neinfricat".

In 1940, sub conducerea MS Regele Carol al II-lea, Romania a cedat Basarabia si Bucovina de Nord in urma unui ultimatul dat de rusi.

Am avut la dispozitie doar 48 de ore sa cedam aceste teritorii. Bruiajul NKVD-ului (KGB) a facut ca ambasadorul nostru sa nu poate transmite in timp util acest ultimatum oficialilor nostri, asa incat s-a mai pierdut o multime de timp din aceste 48 de ore.

Poti citi mai multe despre asta la:
http://www.orionmedia.ro/mdd/index.php?option=com_content&task=view&id=1388&Itemid=37

O alta sursa foarte buna este:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ocupa%C5%A3ia_sovietic%C4%83_a_Basarabiei_%C5%9Fi_Bucovinei_de_nord

Te sfatuiesc sa citeste cu atentie pagina de pe wikipedia, unde vei vedea cum s-a desfasurat firul evenimentelor si cam ce puteam face noi atunci...

De asemenea, te rog sa urmaresti acest scurt material video in care vei putea vedea durerea romanilor din momentul "Evacuarea Basarabiei, iunie 1940".

Priveste momentul de reculegere!
Este de-a dreptul emotionant!

Apoi, as vrea sa iti amintesc faptul ca un an mai tarziu, la 22 iunie 1941, sub conducerea Maresalului Antonescu am intrat in razboi impotriva URSS cu scopul de a recupera Basarabia si Bucovina de Nord, lucru care s-a si intamplat.

Priveste "Ordinul Maresalului":
http://www.youtube.com/watch?v=wItjXS90q5I&feature=related

Urmarind materialul vei vedea bucuria romanilor din Cernauti dezrobiti de Armata Romana.

Apoi priveste un film despre "Eliberarea Basarabiei". Vei vedea si podul de flori cu care a fost intampinat Maresalul Antonescu.
http://www.youtube.com/watch?v=_ClU779W6S8

Din pacate insa, dupa lovitura de la Palat din 23 august 1944 cand MS Regele Mihai I a dispus arestarea Maresalului Antonescu Armata Romana a dat semne de slabiciune si a sistat ofensiva in Est.

La scurt timp leprele din URSS si-au impus cerintele si au pus din nou laba pe Basarabia si Bucovina de Nord.

Tanarul Rege Mihai I a comis o grava eroare tactica in acel moment. Inteleg totusi gravitatea acelor momente, lipsa de experienta de viata a MS, contextul international, dar si dorinta MS (Majestatii Sale) de a opri sirul mortilor din Armata Romana.

Soldatii nostri manati de omul de arme extraordinar care a fost Maresalul Antonescu au patruns foarte mult pe teritoriul URSS.

Cu cat inaintam mai mult cu atat pierderile in randul armatei noastre erau mai mari.

Intentia Maresalului, ca un om de arme (unde onoarea este cel mai important lucru) a dorit sa-si respecte angajamentul militar asumat fata de Germania (invingerea URSS).

Asadar, personal consider ca Maresalul Antonescu nu trebuie tras la raspundere pentru continuarea ostilitatilor chiar si dupa ce a recuperat teritoriile noastre. Domnia sa era un om de onoare si a trebuit sa respecte angajamentul luat fata de aliati.

De asemenea cred ca si MS Regele Mihai I are circumstante atenuante, data fiind varsta domniei sale din acele momente si dorinta sa legitima de a curma varsarea de sange a soldatilor nostri.

Pacat insa ca nu am semnat cu armistitiu care sa ne fi garantat pastrarea teritoriilor eliberate inca din iunie-iulie 1941.

Revenind la zilele noastre, consider si sustin cu tarie eliberarea Basarabiei de comunism! Aceasta este ultima relicva a ocupatiei sovietice.

Apoi, sustin Unirea Basarabiei cu Romania. Consider acest lucru drept un act de dreptate si o masura care ar aduce Romaniei in primul rand "mandria de a fi roman", iar Basarabiei un trai mai bun si o securitate sporita (Armata Romana si o natiune de 25 de milioane de cetateni, nu doar 4 milioane).

JOS COMUNISMUL!
A comentat Mihai Romanul 19 iulie 2009, 22:20 | mergi sus ▲
suntem multi si ba chear foarte multi,care am dori unirea cu Romania,dar nimeni nu ne aude,si nici nimeni nu asculta parerile celor tineri,care doresc sa duca o viata linistita.
A comentat natalia 21 iulie 2009, 16:35 | mergi sus ▲
Natalia ,nu vorbi prostii te rog,cu ro. nu vrea nimeni sa se uneasca,decat cativa imbecili care nu si-au gasit inca identitatea ,sau si.au gasit-o intr-o tara straina .Acestea ori sunt copii,care mai trebuie sa creasca ori sunt persoane slabe de fiere manipulate de niste persoane in serviciu la securitatea ro..Acele persoane ce isi doresc o viata linistita ,se gandesc la tara lor ,la imbunatatirea nivelului de trai in tarisoara lor R.M..Prin acea ca aceste persoane gandesc la altceva decat la bunastarea lor si a tarii in care traiesc,ei fac numai rau in primul rand R.M. in al doilea rand ,isi fac rau chiar lor ,pentru ka sa ceri ceva de la tara trebuie sa faci ceva pentru ea.La noi se primeste altfel noi nu facem nimic ,chiar ancercam sa-i punem bete in roate,in schimb cerem sa avem o viata decenta.
A comentat Alexandru 21 iulie 2009, 17:13 | mergi sus ▲
Neinfricat, nu-ti fa probleme cu unirea! Ea nu poate avea loc decat dupa un referendum. Iar la referendum cel putin 70% din romani vor fi impotriva.


Noi nu dorim o asemena belea, o pacoste atat de mare pe capul nostru cum este republica dintre Prut si Nistru.


Iar relatii normale intre tarile noastre nu mai pot fi cel putin 100 de ani de acum incolo. Dupa toate cate ati grohait voi la adresa Romaniei si romanilor, sa fiti multumiti ca inca mai puteti intra in tara noastra. Banuim ca nu pentru multa vreme, insa. Vom face noi tot posibilul sa nu mai puteti intra la noi si sa sugeti sudoarea poporului roman. Afara cu voi din Romania!
A comentat Tiranozaur 21 iulie 2009, 17:35 | mergi sus ▲
Eih si Slava Domnului .Sa te auda Cel de Sus..ca si noi ne-am "zaibit "de voi.
A comentat Alexandru 21 iulie 2009, 17:50 | mergi sus ▲
Mihai Romanul - Poate ai auzit de asa un om , Otto von Bismarck, unul din cei mai destepti oameni. Chit a urmarit si a studiat despre rusi nu stim ,dar a inteles el ce a inteles . Dupa primul razboi mondial are o adresare , oscrisoare catre natia germana unde -i roaga , niciodata si nicichind sa nu pornesca razboi , sa nu lupte impotriva rusilor . Hitler, Antonescu ,Mussolini s.a. nau citit scrisoarea ceia se vede , rezultatul il cunoastem cu totii. Mai sus interesante lucruri descrii, totul e in puf de lebada . Diferenta dintre Europeni si rusi stii care ? nU ma refer la slavi . Sunt serbi ,bulgari ,poloneji ,sloveni ,toti din europa , Rusii sunt altii .Acolo e o amestecatura de singe mare .Uite nu stiu daca o sa pot sa trduc corect . As ruga pe cineva care cunoaste mai bine romana sa traduca pentru cei ce nu stiu rusa , Sunt la ei doua proverbe care-i caracterizaza . Unul spune asa " Мы за ценой не постоим " si altul " Цель оправдывает средства" ,deaceia au si murit cu milioanele numai sa nui ocupe nimeni. Ai inteles care-i diferenta dintre europeni si rusi ?Noroc!!!!
A comentat j.PHILIPS 21 iulie 2009, 22:10 | mergi sus ▲
auziti Rominilor da mai ducetiva voi mai aproape spre reegiunea hmmmm......mati inteles da Moldova suntem noi!e pamintul nostru ce ****mea vrati,neati lasat in anii 40 rusilor?acuma nu va bagati,e tara noastra si nu avem nevoie de voi sa ne faceti lege!!!
A comentat Cherius 28 iulie 2009, 12:12 | mergi sus ▲
da inca ceva,consider ca daca ne unim cu Rominia va fi cu mult mai rau decit acuma...si sa numi spuna careva adica ce limba vorbesc,le vorbesc pe ambele si rusa si romana desi am invatat la scoala rusa
A comentat Cherius 28 iulie 2009, 12:14 | mergi sus ▲
tot timpu am spus clar si tare
BASARABIA A FOST SI VA FI MEREU PAMANT ROMANERSC
CEEA CE SE PETRECE ACUM IN BASARABIA SUNT INTERESELE RUSII SI AUNOR CONDUCATORI CARE SE AFLA IN CONDUCERE SI SE TEM CA NUKUMVA SASE UNEASCA BASARABIA CU ROMANIA DEACEEA SI A INTRODUS AKTUALA ISTORIE INTEGRATA IN SKOLI SI KIND AUZI KOPIII ESTEA CE PROSTII SPUN KIND DISCUTI CU EI DESPRE ISTORIE MAMA DRAGA.......
ORCUM MAI DEVREME SAU MAI TIRZIU UNIREA VA FI
PLINGE PRUTU CA DISPARTE SORA DE SORA -, FRATE DE FRATE
A comentat anatolii chisinau 08 august 2009, 07:17 | mergi sus ▲
pentru cretinoizii rusofoni.
bai creiere netede;asazisa republica moldova(Basarabia) ,gubernie ruseasca,este deja ocupata de slavi cu ajutorul mancurtilor;au kgb-isti scoliti in stepa rusa sau casatoriti cu slavone infiltrati in toate structurile asazisului stat;economic sinteti aserviti slavilor;presa scrisa si audiovizuala este aservita slavilor;v-au luat identitatea si traditiile iar voi puneti botul la jocul lor mirsav.
Noi romanii nu avem nevoie de 3-4 judete saracite(Basarabia) aservite rusilor,dar dorim ca Natiunea Romana sa fie unita ca sa le dam peste bot slavilor si hunilor care ne-au calcat in picioare de sute de ani.Daca va place sa fiti slugi pe pamintul vostru(romanesc),ramineti slugi rusofone,dar lasati Natiunea Romana (din care faceti parte) sa-si duca crucea.
Idiotilor,tendinta popoarelor(natiunilor) de pe tot globul este de a se uni:(vietnamezi;nemti;coreeni;kurzi;etc.etc.)
A comentat moldovalahul 08 august 2009, 09:43 | mergi sus ▲
Mai Cherius mai dute tu nauhui cu mintea ta de gaina. Tu esti moldova ce pamint ai bre daca tot e a lui voronin si mafiei lui. Crezi ca romanii au nevoie de tara asta .
A comentat WapSter 08 august 2009, 11:14 | mergi sus ▲
WapSter in borta pulii ma doare de ce au nevoie romanii,da sa nu se bage in viata Basarabiei...pentru antirusi spun asa,Russia doar sufla in partea voastra si so dus pe pizdamariucai toata Rominia afurisita cu tot cu Europa!Russia e un stat puternic .....asa a fost este si va fi!!!!
A comentat Cherius 17 august 2009, 10:24 | mergi sus ▲
moldovalahul ba da prost mai esti da de unde teai luat?deal nostru basarabean sau romin?daca Romin apoi nu ti sta mintea si nu ai de unde sa stii ce se petrece aici,ceea ce va arata pe televizor,atita stiti,si pe urma va credeti tare mari politicieni.Sa ne unim?Da,de acord dar nu cu Rominia!!!aveti un pic de creer si ginditiva cum a se ne calce in piciore si cum a sa lingeti glodul de pe incaltamintea lor....moldovan la ei tot rus e....4 ani in Brasov petrecut' miau dat o imagine asupra situatiei
A comentat Cherius 17 august 2009, 10:29 | mergi sus ▲
Uite, asta se intampla daca se acorda burse si alte ajutoare strainilor basarabeni. Aviz guvernantilor romani! Basarabenii sunt o populatie atipica! Ei nu se comporta ca toti ceilalti straini care profita de pe urma statului roman. Basarabenii musca de obicei mana care ii hraneste. Sau: Daca-i dai un deget unui basarabean, el iti rupe toata mana!


Domnule Basescu! Intrerupeti orice legatura cu aceasta republicuta bolsevica de carton! Scoateti-i pe toti basarabenii afara din tara noastra si veti fi reales. Altfel, nu mai pupati Cotroceniul!
A comentat Tiranozaur 17 august 2009, 11:09 | mergi sus ▲
Eu cred ca tot ce se discuta despre romini e o prostie si o minciuna gogonata
A comentat Larisa 18 august 2009, 12:01 | mergi sus ▲
Eu doresc Unirea cu Romania, pentru ca BASARABIA E PAMANT ROMANESC; SUS ROMANISMUL! JOS MOLDOVENISMUL! Dar pentru asta e nevoie de un proces de romanizare apoi de un plebiscit.
A comentat nicu 21 august 2009, 13:00 | mergi sus ▲
pentru anatoli chisinau,nicu:iata de'al de prostii acestia se face mari prostii in tara noastra...mari romanizatori pu..mele...daca asa de tare vreti cu romii facetiva cetatenie rom. si datii pace la alti oameni sa traiasca asa cum traiau bunicii nostri cu rusii dar in pace,dar nu cu curvele si in galagie...pentru tiranozaur:da'ti si tu seama ce spui de noi,ca'ti faci tara de rusine...imi pare ca toti boii traiesc acolo...dar asta nui drept unii sunt si cuminti dar tu faci contra...
A comentat misa 22 august 2009, 11:30 | mergi sus ▲
pentru cherius:bravo tie...!!!russia in totdeauna a fost de partea noastra...dar voi ca curvele cind cu rusii,cind cu europa...dar peste vreo 10 ani cu cine ve'ti fi?mie imi pare ca cu AFRICA veti fi...
A comentat misa 22 august 2009, 11:33 | mergi sus ▲
traiasca romania mare
A comentat ioan 06 septembrie 2009, 20:00 | mergi sus ▲
ma doare sufletu pt. sirma ghimpata, ce ne desparte pe noi romani.cu ajutorul lui dumnezeu,vom fi tari, pina cind vom putea face unirea dintre frati.indiferent de ce spun alti noi,vorbim aceas limba,suntem urmasi dacilor,si intr-o zi vom calca pe sirma ghimpata cea nea fost pusa intre noi fratilor.frati din stnga si dreapta prutuli fiti tari ca singele apa nu se face si iubirea dintre noi,nimeni nu poate sa neo ia.noi suntem stapani aici.ardeleni,basarabeni,olteni,banateni etc. vorbitori de limba romana.dumnezeu sai binecuvinteze pe toti romani.
A comentat vasile 06 septembrie 2009, 20:53 | mergi sus ▲
Da Basarabia, basarabeni vorbind romaneste asta eu numai inteleg, tara romaniei este o tara artificiala formata din principate formind romania. Sau cineva imi lamureste invers?
A comentat Galileo 07 septembrie 2009, 08:45 | mergi sus ▲
decit o mama curva(romania),mai bine copil orfan(MOLDOVA)
A comentat misa 10 septembrie 2009, 18:07 | mergi sus ▲
ma misa esti singurul care vb urat si aiurea, faci parte din aia --% care nu vor Unirea ,foarte bine daca nu vrei fugi in rusia.Ce castig crezi ca o sa aiba romania de pe urma Rep. Moldova, unde toate afacerile is ale mafiotilor si Voronin? Aici e vb de cei care au sange de roman in vene ca suntem frati si ca vrem sa ne reintregim, acuma ca unii au alte interese precum UE sau altele e alta problema.Nu va dat romania rusilor, rusi va luat va furat de langa Mama.Ai creierul spalat de rusi se vede,iti doresc numai bine si succes in viata
A comentat marin 10 septembrie 2009, 18:21 | mergi sus ▲
Sunt uimita de unele comentarii stupide! Cei cu coeficientul inteligentimii ridicat, nu reactionati la provocarile analfabetilor! Baicotati comentariile lor, caci sunt comentarii bolnave. Doctorul doar nu se supara pe cei bolnavi la cap, tace si isi face concluziile sale! Sa fiti uniti! Puternici! Saraci, bogati, prosti sau destepti, mamalugari cum ne mai spun rusii, dar suntem ROMANI!!!!! Si ma mindresc, desi stau in asteptarea cetateniei din 2004. Da sunt probleme si divergente, dar se merita alupta pentru un viitor mai bun. Oare chiar nu s-au saturat toti sa ni se subestimeze identitatea? Nu ne este rusine oare ca am ajuns sa nu putem practic normal comunica romaneste, caci ne-au rusificat fara mila? Nu am nimic contra limbii ruse, caci e bine sa cunosti multe limbi, dar nu cred ca e bine sa cunosti o alta limba cu pretul distrugerii limbii materne! De asta am ajuns ca un roman nu se intelege cu un moldovean. Exemlu! Moldoveneste - fac remont intr0o cvartira, la cuhne varesc niste trube!!! Si respectiv romaneste - fac reparatie intr-un apartament, la bucatarie sudez niste tevi!! Tinerilor basarabeni-romani chiar e de risul ciinilor. Asa va doriti Moldova? Se ride Europa de noi! pai de asta se spune ca exista si limba moldoveneasca. Poate si dictionar roman-moldovenesc de editat? Rusine! Succese la toti! Fiti mindri de ceia cine suntem! Greu dar spre ovictorie intelectuala, spirituala! Jos degradarea! Doresc copiilor mei o alta viata!
A comentat speranta 17 septembrie 2009, 09:58 | mergi sus ▲
pt Galileo
mergi inapoi in scoala generala, da vezi ai grjia sa alegi alt profesor decat Vovca Nicolaevici
A comentat Vero 17 septembrie 2009, 16:29 | mergi sus ▲
Baieti ! Uitati de tot acum nu exista Basarabia !!! Acum e MOLDOVA !!! Romania n-avut pamint nici o data . Ea sa format din citeva pariti a altor tari .Ea nare nici un argument sa spuna ca are ... ea sa format dintr-o parte de Ungaria o parte de Bulgaria si o parte din MOLDOVA si acum este o parte numita MOLDOVA !!! Romanii nau nici un obicei normal tot e luat de la alte popoare si ce fel de popor fara de obiceiul sau ? Imi vine a ride de voi si imi este rusine ca sunteti \"vecinii\" nostri
A comentat dreed 18 septembrie 2009, 14:12 | mergi sus ▲
Da de video am o intrbare "De ce l-ati imbatat pe un batrin ?"
A comentat dreed 18 septembrie 2009, 14:15 | mergi sus ▲
dreed, avortonule polietnic, copil din buruieni, urmas al violurilor soldatilor asiatici asupra unei basarabence nenorocite. Nu confunda Romania, stat unitar cu 90% romani, cu minusculul tau imperiu numit pe nedrept RM. Moldovenii, muntenii, transilvanenii, oltenii si dobrogenii sunt cu totii romani de vita veche si vorbesc limba romana!








Minusculul imperiu RM este cârpit din pamant furat de la romani, ucraineni, gagauzi, bulgari si alte natii, pamant pe care traiesc vreo 50 de lifte care mai de care mai asiatice, cu ochii oblici, puturosi si cersetori congenitali. De asta sunteti niste impostori fara istorie, fara identitate etnica si care traverseaza o criza identitara, materiala si spirituala nemaiîntalnita pana acum pe fata pamantului. Nu sunteti voi, basaraboii, unica republicuta polietnica din lume? Dumnezeu a varsat carul cu prosti intre Prut si Nistru. Pana si veneticii veniti de aiurea se prostesc pe pamantul vostru.









Minusculul imperiu avorton, cersetor si polietnic dintre Prut si Nistru este format, deci, din mai multe parti furate de la alte tari. La fel si Rusia este un imperiu urias care s-a format prin furt de la toate popoarele cu care a venit in contact. Ia spune tu dreed, avortonule basarabean, de la cate tari a furat pamant Ucraina? Asa ca avortonule dreed, pupa-i in fund pe toti romanii!







Dar sa nu dea Dumnezeu cel sfant, avortonule polietnic si comunist basarabean, ca noi romanii urmasi ai lui Stefan cel Mare, Mihai Viteazul si Avram Iancu sa vrem sange! Sper sa nu imbatranesc pana nu omor un basarabou polietnic, cel putin, pe campul de lupta! Urasc de moarte toti avortonii polietnici dintre Prut si Nistru! Moarte voua, polietnicilor venetici dintre Prut si Nistru!
A comentat roman din Iasi 18 septembrie 2009, 15:24 | mergi sus ▲
sa stiti ca foarte multi romani sunt de acord cu acordarea cetateniei romane.consider ca aceasta trebuie sa fie prima masura pana la reunificarea basarabiei cu romania,fratilor nu trebuie sa ne pirdem speranta reunificari tarii si o sa va dau un exemplu,dobrogea a fost la turci 600 ani cine mai credea ca o sa se alipeasca din nou romaniei si totusi sa intamplat,e drept ca in basarabia romani au fost supusi la deznationalizare fortata si torturi.si pt ca policieni si ai nostri si cei de la chisinau nu fac destul pt reunificare trebuie sai impingem noi cu forta de la spate,la anul vreau sa vizitez pt prima oara basarabia pamantul noatru sramosesc smuls cu forta de rusi printrun tratat barbar si rusinos.tot respectul meu pt tineri basarabeni care au luptat si lupta pt reunificarea romaniei mari,sa stiti ca nu sunteti singuri si noi de aici din romania respectiv orasul braila luptam pt aceleasi idealuri.traiasca romania mare,si frati nostri de peste prut jos falsa si nedrepta granita de la prut.
A comentat marius braila 22 septembrie 2009, 06:41 | mergi sus ▲
nota;si de o parte si de alta a prutului trebuie sa se gaseasca cateva uscaturi si secaturi impotriva uniri romaniei mari la voi comunisti pro-rusi si la noi cativa fomisti si mancai ca vezi doamne ne scade forta economica,de parca am fi franta sau alta mare putere ec dar stati linistiti ca si la reunificarea germaniei au secaturi dinastea care nu ia bagat nimeni in seama,daca neam unii romanilor de dincolo de prut lear creste nivelul de trai si spunetile comunistilor de acolo ca iesti altfel vazut intro tara mai mare ue si nato reunificata decat r moldova la care iti trebuie o lupa sa o vezi pe harta,reunificand romania mare si controland un teritoriu strategic mult mai mare o sa aiba toti nevoie de noi americanii etc plus ca romanilor de dincolo de prut lear fi mult mai social si economic bine plus ca ar scapa de rusi si comunisti.
A comentat marius braila 22 septembrie 2009, 07:13 | mergi sus ▲
Romania nu va vrea. Cu exceptia unor bosorogi si a unor frustrati nazistoizi. De ce sa va tinem pe voi in spate? Romanii se duc la munca in Spania ca sa va dea voua de mancare, lenesilor? Puneti mana si mai si munciti si poate ne mai gandim la unire.
A comentat antimoldova 30 septembrie 2009, 06:58 | mergi sus ▲
roman din Iasi, tu esti doar urmasul lui Stefan (cel mare daca vrei tu). Pe Mihai Viteazu' si Avram Iancu lasa-i in, pace ca nu sunt de nasul tau.
A comentat antimoldova 30 septembrie 2009, 07:21 | mergi sus ▲
Doamne fereste de oameni prosti!fiekare tupeste kum stie!
A comentat Marina 14 octombrie 2009, 22:54 | mergi sus ▲
Nu comunic
A comentat Om 17 octombrie 2009, 15:37 | mergi sus ▲
CAMPANIE PENTRU DEMNITATE In R. Moldova traiesc ca in orice alt stat civilizat mai multe comunitati etnice, ce constituie de jure cetatenii moldoveni, cetateni ai R. Moldova. Comunitatile etnice se bucura de protectia actelor normative adoptate in tara noastra, in acord cu prevederile Conventiei Europene a Drepturilor Omului. Statul R. Moldova este constituita din grupul etnic majoritar, alaturi de care traiesc rusi, ucrainieni, gagauzi, precum si alte grupuri etnice. Statul R. Moldova respecta dreptul la demnitate etnica, limba, cultura, pastrarea identitatii nationale pentru toate grupurile etnice minoritare, fara ca de acelasi tratament sa se bucure si etnia majoritara. Etnia majoritara din R. Moldova a fost supusa in mod sistematic in ultimele doua secole unor campanii de deznationalizare fortata, pentru pierderea identitatii nationale, a limbii si a culturii sale. In prezent, statul R. Moldova nu recunoaste etniei majoritare dreptul la identitate nationala, limba si cultura. Astfel, potrivit Constitutiei R. Moldova, pe teritoriul statului R, Moldova nu se pot amplasa armate straine, de ocupatie, insa niciun partid politic nu a condamnat public statul Federatia Rusa pentru amplasarea armatei sale pe teritoriul R. Moldova, ca stat suveran si independent. Cetatenii modoveni apartinand grupului etnic majoritar nu se bucura de protectia deminitatii lor nationale si identitatii lor etnice, culturale si lingvistice. Potrivit Academiei R. Moldova, limba cetatenilor moldoveni majoritari este limba romana, etnia acestora este romana, iar cultura romanilor din R. Moldova este parte integranta a culturii Romane. Acest fapt a fost confirmat si de catre Academia Romana, precum si de alte foruri academice internationale din Germania, Franta, SUA, etc. Avand in vedere situatia constatata, facem apel forurilor de conducere ale R. Moldova, precum si mass-media pentru promovarea unei campanii de recapatare a demnitatii nationale de catre cetatenii moldoveni majoritari. Totodata, facem apel catre Guvernul R. Moldova si presedintele R. Moldova, pentru asigurarea demnitatii si identitatii nationale a cetatenilor majoritari ai R. Moldova. Dea semenea, facem apel pentru stoparea procesului de deznationalizare a etnicilor romani, prin asimilarea formata in procesul de invatamant si in institutiile publice din R. Moldova. In concluzie, constatand grava incalcare a drepturilor cetatenilor moldoveni de etnie romana in R. Moldova, solicitam Comisiei Europene si Parlamentului European constatarea prin rezolutii si declaratii comune a gravei incalcari a drepturilor Omului in R. Moldova. Prezentul manifest va fi comunicat tuturor institutiilor publice din R. Moldova si Consiliului Europei. 25 octombrie 2009
A comentat Grupul pentru Initiativa pentru Demnitate Civ 25 octombrie 2009, 07:30 | mergi sus ▲
bravo....imi pare rau ca nu se aude de asta la craiova ))) chiar foarte rau ) doar buc si timis sunt asa bine organizate ) bravo!¬
A comentat valentin 26 octombrie 2009, 14:06 | mergi sus ▲
Pentru acei care gindesc ca PATRIOTUL MOLDOVA MEA. El e convins ca MOLDOVA este a lui. MI SE PARE CA ESTE A RUSILOR. LA TIRASPOL SE STRIGA IN GURA MARE ... PUTERIA NOATRA E IN UNIRE CU RUSIA. DAR IA NOI CE SE FACE. PROSTIA E LA PUTERE. CIND DOI SE CEARTA AL TREILIA CISTIGA. PATRIOTILOR DIN R. MOLDOVA GINDITIVA BINE CE SPUNETI, TIMPUL ESTE INPOTRIVA NOASTRA.
A comentat Thigina 26 octombrie 2009, 16:46 | mergi sus ▲
Imi creste inima vazand k acest ideal plecat din timpuri stravechi , d p vremea lui Mihai Viteazu, nu a pierit :) . Sunt un aprig sustinator al unirii tuturor terirtoriilor care formau odata Romania Mare si Unita . Lasati scandalurile d orice forma si p orice tema ar fi acestea , si ganditiva k in anul 1859 marele principe roman Al I Cuza reusea unirea printr-o dubla alegere . Atunci a fost mai greu , acum poate fi mai ushor , o simpla adunare si o rostire intr-un glas a vointei tuturor romanilor d p ambele maluri ale Prutului este d ajuns . Nimeni nu poate nega apartenenta Basarabiei la Tara Mama , iar uniunea europeana este cu noi . DUMNEZEU SA NE AJUTE SA REALIZAM ACESTE IDEAL D SECOLE AL STRABUNILOR NOSTRI .TRAIASCA ROMANIA MARE , O ROMANIE MAI FRUMOASA , MAI MANDRA SI MAI PUTERNICA CA NICIODATA .ROMANI DESTEPTATIVA CACI PE-AL NOSTRU STREAG E SCRIS UNIRE !!! (Am20 d ani sunt student in Timisoara la USAMVBT si voi fi aluturi d voi pana vom realiza acest ideal .FELICITARI FACETI O TREABA MINUNATA ! TOTUL TREBUIE SA PLECE DE LA NOI TINERII CACI NOI SUNTEM VIITORUL ACESTEI TARI MINUNATE , IAR CUI NUI PLACE INSEAMNA K NU O MERITA SI ESTE LIBER SA PLECE DIN EA ORICAND . DUMNEZEU SA NE AJUTE)
A comentat Craciun Dorin 29 octombrie 2009, 21:05 | mergi sus ▲
La această oră există o realitate dureroasă exită de facto şi de drept 2 două state Romăneşti despărţite de rîul PRUT .Reunificarea juridică a celor 2 state Romăneşti se va putea realiza de facto şi de drept numai după aderarea REPUBLICII MOLDOVA la UNIUNEA EUROPEANĂ .ATUNCI NU VA EXISTA NICI UN OBSTACOL ÎN CALEA UNIFICĂRII A 2 STATE MEMBRE U.E. IAR ATUNCI ROMĂNIA MARE VA DEVENI O ADEVĂRATĂ FORŢĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ DATORITĂ NUMĂRULUI MARE DE EUROPARLAMENTARI
A comentat ŞIMANDAN LIVIU ARAD 21 noiembrie 2009, 15:33 | mergi sus ▲
Si eu astept ca s s faca unirea cat mai repede ca sa o syibeasca rusii cat mai repede sa ramina cvartiri goale in Kisinau sa ne mutam noi...Padrujii rusoaisi sa ramina ca noi rominii sa avem ce fute...
A comentat Capac 27 noiembrie 2009, 21:32 | mergi sus ▲
Basarabia trebuie sa se uneasca neaparat cu Romania.Sunt 2 state gemene , vorbim aceasi limba , avem aceleasi culori si aceasi ordine a culorilor la drapel.DUMNEZEU SA NE AJUTE SA INFAPTUIM UNIREA DIN NOU.Voi faceti o treaba nemaipomenita.Bravo.
A comentat florin 27 noiembrie 2009, 23:29 | mergi sus ▲
Salut! Sunt dni România şi vă susţin în asceastă încercare de a uni cele două ţări surori. Susţin şi eu aceleaşi idealuri ca şi voi, unirea, reîntregirea patriei, însa sunt putin confuz în legătură cu anumite probleme. Aş începe cu o întrebare: Având în vedere faptul ca majoritatea românilor şi majoritatea moldovenilor (care până la urma tot români sunt la rădăcini) işi doresc unirea, de ce nu se intampla cu adevarat? Problema unirii este pusa de mult timp, însă din păcate nu prea văd să se întample. Ce trebuie făcut pentru a uni două ţări care au mai fost odată împreuna? Unirea s-a înfăptuit odată, de ce nu se mai poate face încă odată?
Aş vrea de asemenea să mai spun că, cel puţin în oraşul meu, dar pot paria că şi în celelalte, apar peste tot fluturaşi şi pliante gen Basarabia Pământ Românesc, ceea ce înseamnă că noi, românii din România, chiar ne dorim înapoi fraţii de dincolo de Prut şi sperăm că în viitorul cel mai apropiat vom fi din nou împreuna... Aveţi toata susţinerea mea în această campanie si vă garantez şi pe susţinerea majorităţii românilor... Vă aşteptăm cu drag din nou printre noi, fraţi basarabeni!!!
A comentat DREPTATE_FRĂŢIE 06 decembrie 2009, 20:10 | mergi sus ▲
A comentat ASB Craiova 11 decembrie 2009, 06:57 | mergi sus ▲
Stie ceva cum se poate declansa de catre popor o procedura de referendum. Sa facem un referendum in care sa ne manifestam dorinta de unire intre cele 2 tari Romanesti.
A comentat Roman Basarab 11 decembrie 2009, 20:07 | mergi sus ▲
DRAGĂ DOAMNĂ SAU DOMNIŞOARĂ NATALIA VICTOROVNA . CHIAR DACĂ ROMĂNII ŞI BASARABENII SUNT FRAŢI ACEŞTIA AVÎND ÎN COMUN NU NUMAI LIMBA ROMĂNĂ , DAR ŞI ISTORIA ......CHIAR ŞI STEMA CELOR DOUĂ ŢĂRI .......DEOCAMDATĂ EXISTĂ ACEASTĂ REALITATE DUREROASĂ ......EXISTĂ DE FACTO ŞI DE DREPT DOUĂ STATE ROMĂNEŞTI . O REUNIFICARE A CELOR DOUĂ ŢĂRI ROMĂNEŞTI ÎN VIITORUL FOARTE APROPIAT ESTE IMPOSIBILĂ DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC!!!!!!DIN CEL PUŢIN DOUĂ MOTIVE ADICĂ MAI ÎNTÎI CĂ PE TERITORIUL REPUBLICII MOLDOVA ÎN TRANSNISTRIA EXSTĂ STAŢIONATE TRUPE RUSEŞTI DE OCUPAŢIE .......HALAL NEUTRALITATE........IAR CONFORM UNUI PRINCIPIU FUNDAMENTAL AL U.E. NU POT ADERA ŢĂRI CU POTENŢIAL MARE DE INSTABILITATE MILITARĂ ....................IAR ÎN AL DOILEA RÎND PE TERMEN SCURT ŞI MEDIU TRATATUL DE LA LISABONA ÎMPIEDICĂ ÎN MOD EXPLICIT O NOUĂ EXTINDERE A U.E.
A comentat ŞIMANDAN LIVIU ARAD 12 decembrie 2009, 09:31 | mergi sus ▲
PROCEDURA DE REFERENDUM NAŢIONAL SE DECLANŞEAZĂ PRIN DECRET AL PREŞEDINTELUI ŢĂRII .........................................
A comentat DORU PENTRU ROMAN BASARAB 12 decembrie 2009, 22:59 | mergi sus ▲
VORBA PROSTEASCA CARE AU SKOSO NISHTE IMMBEVILI DE ROMI O VORBA NE ADEVARATA IN CARE CRED TOTI
A comentat IGOR 17 decembrie 2009, 22:04 | mergi sus ▲
Cabinet de Avocat Tone Silviu-Marian, ofera servicii de consultanta juridica cetatenilor Republicii Moldova pentru obtinerea permiselor de sedere pentru afaceri/studii, permise de sedere temporara/permanenta, rezidenta, obtinerea cetateniei romane la preturile cele mai mici si rapid.
Contact: 0758.274.428
E-mail: consulting_grup_royal@yahoo.com
Program: Luni-Vineri 8-22
A comentat Silviu 01 ianuarie 2010, 16:17 | mergi sus ▲
ESTE BINE CĂ SE GÎNDEŞTE CINEVA ŢI LA ACEASTĂ PROBLEMĂ -INTERESUL ESTE RECIPROC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat LITIA 01 ianuarie 2010, 18:02 | mergi sus ▲
A comentat 04 ianuarie 2010, 17:28 | mergi sus ▲
Basarabia nici cind na fost pamint rominesc.Noi moldovenii am fos vom fi in veciul,veciului,ier voi romini sunteti un popor artificial sa nu fost uniria dintre moldoveni si volahi unde erat voi?
A comentat Eu 20 ianuarie 2010, 20:54 | mergi sus ▲
eu, moldovenii au fost, sunt si vor fi romani. Iar pruto-nistrenii nu sunt nici moldoveni si deci nici romani. Pruto-nistrenii sunt un amestec indigest de lifte asiatice venite de aiurea de prin Asia centrala, adica un micut imperiu polietnic in care se vorbeste rusa, ucraineana, tiganeasca, turca gagauza, bulgara si cate si mai cate alte limbi straine in totalitate de limba romana. Asa ca acest imperiu polietnic mititel, vechi de vreo 20 de an, este cu totul artificial pentru ca nu are identitate etnica, istorie, cultura si civilizatie proprie. Micutul imperiu Pruto-Nistria va disparea in cativa ani fiind inglobat fie in Ucraina, fie in Transnistria si va avea capitala la Tiraspol. Si cu cat mai curand se va intampla sa dispara micutul imperiu Pruto-Nistria, cu atat mai bine va fi pentru noi toti! Asa sa ne ajute Dumnezeu!
A comentat Mircea din Iasi, Romania 21 ianuarie 2010, 07:45 | mergi sus ▲
Pamantul si locuitorii acestei tari apartin nu Romei, Romanilor venetici, scursurei de colonizatori veterani (batrani), cei careau au venit aici sa fure aurul Daciei si sa puna la cale genocidul dacilor. Nici limba pe care o vorbiti nu apartine deplin Romei. Aceasta e tara mea, a stramosilor si urmasilor mei de la vest si est de Carpati, care n-au disparut niciodata, dar pe care perfizii cotropitori si azi rescriu istoria si vor sa-i lipseasca de numele falnic de geto-dac, de istorie, de identitate. Numele vostru adevarat nu e de Romani, ci de Daci si tara voastra e nemuritoarea Dacie, care se va elibera de projeniturile tradatoare.
A comentat Decebalus 24 ianuarie 2010, 19:44 | mergi sus ▲
POPORUL ROMĂN A EXISTAT DINTOTDEAUNA ÎNTRE SPAŢIUL PRUT ŞI NISTRU ............... AI ÎNSĂ PERFECTĂ DREPTATE CU PARTEA ARTIFICIALĂ FIIND VORBA DE .........................................ÎMI VINE SĂ VOMIT ......CICĂ LIMBA...MOLDOVENEASCĂ............CARE NU EXISTĂ......GUNOIULE!!!!!!!!!!!TRĂIASCĂ ROMĂNIA MARE...!!!!!!!!
A comentat pentru eu 29 ianuarie 2010, 20:27 | mergi sus ▲
A comentat Seva 08 februarie 2010, 16:10 | mergi sus ▲
Pentun istorie 180 de ani puţn
A comentat Seva.D 08 februarie 2010, 16:14 | mergi sus ▲
eu azi, 16 februarie 2010 am stat toata ziua la coada sa depun actele mele pentru redobandire a cetateniei romane. am pregatit toate declaratiile, cazierele.. MA BUCURASEM PREA DEVREME DE DECLARATIILE LUI TRAIAN BASESCU cand a venit la Chisinau si a zis ca s-au scos programarile cu invitatii. ne-a promis ca o sa stam pur si simplu la coada cu toate actele si o sa ne primeasca. Cand am ajuns la ghiseu stiti ce mi s-a zis? FARA INVITATIE NU-MI IAU ACTELE. mentionez ca am scris cerere prin posta in septembrie anul 2006,NU AM PRIMIT RASPUNS, i-am aratat confirmarile celea rosii pe care le-am primit de la posta si a zis ca nu au valoare. oameni buni, unde ramane cu declaratiile lui basescu cand a fost la Chisinau? Ei programeaza iameni care stau cu speranta zeci de ani de zile iar cererile noastre stau pe undeva tavalite aruncate !!! VREAU SA SCOATETI INVITATIILE!

pe pereti la ambasada sunt lipite foi unde se scrie: NU PRIMIM DOSARUL CU ACTE PERSOANELOR CE VOR SA REDOBANDEASCA CETATENIA ROMANA SI NU AU O INVITATIE CU PROGRAMARE CU EI (pe care o primesc prin posta)
LA DRACU CU CETATENIA ASTA SI CU TOT CU BASESCU! TOT TARANI MOLDOVENI O SA RAMANEM ILEGAL PRIN EUROPA PENTRU TOTDEAUNA!
A comentat albu 16 februarie 2010, 11:27 | mergi sus ▲
Mai intii de toate ce-a spus Basescu e adevarat, numai ca tu na-i ascultat bine sau n-ai citit corect. Se primesc dosarul de acte fara invitatii numai pentru cei moldoveni care au permis de sedere in Romania, adica numai acolo poti sa depui actele fara invitatie. Si este o anumita perioada. Eu tot am scris cerer in 2006, dar in 2009 am primit invitatie, si peste jumate de an, cu chinuri mari am depus dosarul la consulat. Chinuri, atentuionez ca tot aici in Moldova se fac greseli pe acte de stare civila, Se nasc cu un nume, se casatoresc cu al, si mor in alt nume, ma refer la bunicii nostri. Stefan-Stepan, Ion-Ivan, Vasile-Vasilii-Vasili. Pentru noi nu sunt greseli, dar pentru cei ce primesc actele noastre- asa ceva nu se admite. Cam asta.
A comentat Natalia 24 februarie 2010, 07:56 | mergi sus ▲
si povestea cu cartonasul cel rosu, pastreaza-l ca in baza lui poti sa te duci la ambasada cu buletinul si poate hotarasti ceva, si iti trimit prin posta o invitatie. Am vazut asemenea cazuri. Atentionez am vazut, n-am auzit. Adica clarifici pe unde e invitatia ta, poate sa pierdut de la posta pina la tine acasa, sau altceva. Cu asta ar trebuie sa incepi. Bafta.
A comentat Natalia 24 februarie 2010, 08:00 | mergi sus ▲
Bunicul si bunica din partea mamei mele au fost basarabeni. In timpul celui de al doilea razboi mondial, cand armatele romane si germane se retrageau in fata armatei ruse ... zeci de mii de basarabeni, intre care si bunicii mei s-au refugiat in Romania la auzul vestilor despre ce faceau soldatii rusi. Soldatii rusi cand au intrat in Basarabia, si-au facut de cap, au omorat pe cine au vrut, au violat ce femei au vrut. Erau pline drumurile de carutele basarabenilor, iar bunicii mei s-au stabilit in Ardeal. Eu m-am nascut in 1975 in Bucuresti, doi bunici fiind basarabeni si alti doi bunici fiind din Muntenia, deci sunt pe jumatate basarabean si pe jumatate roman. Pacat ca din cauza rusificarii, multi moldoveni ii considera frati pe rusi si dusmani pe romani. Eu am neamuri in Republica Moldova pe care nu i-am cunoscut, si pe care nu ii voi cunoaste niciodata, pentru ca bunicii mei basarabeni au murit, si nu stiu unde locuiesc neamurile din Republica Moldova. Sa nu ii uitati nici pe cei 20.000 basarabeni care traiesc acum in Kazahstan, si care ca si alti basarabeni au fost deportati de rusi in alte regiuni din URSS. Sa nu ii uitati nici pe basarabenii ale caror pamanturi le-au fost date Ucrainei. Mihai, Bucuresti.
A comentat Mihai 28 februarie 2010, 23:52 | mergi sus ▲
Cum sa fac sa ajung la Rominia ca cu salariu nostru din Moldova o sa ne uscam de foame daca stiti ce spoate de facut scriti pe mail eduardbutucel@bk.ru voi astepta cu nerabdare mesajele dumnevoastre o zi placuta in continuare
A comentat Eduard 08 martie 2010, 18:56 | mergi sus ▲
Orice replica la povocarile imbecililor este inutila. Nu va perdeti timpul cu toti ingratii. Eu vorbesc limba romana si sunt roman si, din pacate, traiesc in r.m.. Cel care afirma ca nu e adevarat sa mearga la medic sau in clasa intii, ca nu e capabil sa inteleaga cele mai elimentare lucruri. Sa nu turnam apa la moara lor. Problema e a lor nu a noastra.
Eu cred ca atunci cind vom inceta sa le mai demonstram acest lucru, ei singuri vor recunoaste. Subiectul acesta este un fel de provocare ca sa ne scaoata din fire. Sa fim vulnerabil, adica usor de influentat şi prostit.
NU MAI DEMONSTRATI NICI UNUI COMUNIST CE LIMBA VORBIM SI CE SÎNGE CURGE IN VINELE NOASTRE.
Eu nu mai raspund \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"prostilor\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\".
Eu stiu cine sint, fara ca ei sa-şi dea acordul.
Luaţi microfonul lui laguta şi ieşiti chiar mîne în stradă. Dar eu voi merge la Putna ca e postul mare.
A comentat simplu 12 martie 2010, 19:54 | mergi sus ▲
CETATENIA ESTE DREPTUL VOSTRU, macar atata punem face pentru voi, AR TREBUI SIMPLIFICATA SI SCURTATA PROCEDURA.
Ne cerem scuze ca v-am abandonat in 1940, ne cerem scuze ca am esuat in a va apara de IMPERIUL RUS, ne cerem scuze ca in prezent politicienii nostrii nu sunt capabili sa faca mai multe pentru voi.
Sunt un roman din stanga Prutului. Sunt trist sa vad atata dezbinare. Se pare ca 50 de ani de comunism i-au indobitocit pe unii dintre noi atat de tare incat au facut ca fratii sa se certe intre ei.
Imi cer scuze in numele celor care va jicnesc. Numai o persoana inferioara isi jicneste propriul popor. Ei nu reprezinta Romania. Avem si noi scursurile noastre dar majoritatea va vrea inapoi.
A comentat un roman 12 martie 2010, 23:29 | mergi sus ▲
este foarte interesant
A comentat natasa 24 martie 2010, 16:28 | mergi sus ▲
,, ROMÂNIA NEAJUTORATĂ DE NIMENI A CEDAT ÎN FAŢA ACTULUI DE VIOLENŢĂ SOVIETIC" AŞA SCRIA ZIARUL ,, THE NEW YORK TIMES" S.U.A. LA 28 IUNIE 1940 LA O ZI DUPĂ CE STALIN A PREZENTAT NOTA ULTIMATIVĂ PRIND CEDAREA CĂTRE C.C.C.P. A TERITORIULUI DINTRE PRUT ŞI NISTRU
A comentat OLEG 24 martie 2010, 20:11 | mergi sus ▲
Recent intr-o emisiune la TV Moldova 1 marele naist Gheorghe Zamfir a lansat si a argumentat ideia ca in situatia ce exista acum in Romania (nu deschid parantezele) - UNICA SPERANTA DE RENASTERE NATIONALA A ROMANIEI VA FI DE LA CHISINAU. AICI SUNT ADEVARATII ROMANI, MULT MAU PROFUNZI SI MULT MAI CURATI DATORITA SUFERINTELOR PRIN CARE AU TRECUT. Din aceste considerente nu cred ca R.Moldova trebuie sa indeplineasca visul colonial al celora care vor o noua dictatura fascista in Romania. Traim in veacul XXI - intr-o tara UE ca Romania fascizmul, legionarizmul e o intoarcere la dictatura si totalitarism, el nu are perspective. Viitorul e legat de libertate si democratie - inclusiv si pentru basarabeni. Deci nimeni cu nici un fel de mijloace nu va putea lichida libertatea si democratie cat de firava n-ar fi ea in R.Moldova, nimeni nu va putea lichida de pe harta statul nostru cuceriot prin lupta de 150 de ani cu imperiul de la rasarit (dar daca va fi nevoie si cu oricine de la apus, rasarit, nord sau sud). UNIREA NU POATE FI DECAT SUFLETEASCA, CULTURALA, DAR NU TRANSFORMAREA R.MOLDOVEI IN TREI JUDETE VASALE ALE UNEI NOI METROPOLE COLONIALE - ROMANIA. BASARABENII DE AZI NU MAI SUNT OROPSITII SOARTEI DE LA 1918. Orice actiune ce vizeaza distrugerea statului R.Moldova va fi curmata hotarat si firesc, nimanui nu ii este permis sub nici un motiv acest lucru.
Traiasca R.Moldova si Romania - doua state, doua tzari romanesti surori pe hartta lumii!
A comentat ion 25 martie 2010, 07:28 | mergi sus ▲
Da, este bine cum spune ion din Basarabia. Doua state independente, cu frontiera intre ele, iar basarabenii sa inceteze sa mai ceara cetatenia romana. Este inechitabil pentru romani ca noi sa avem doar cetatenia Romaniei, cum e si firesc, iar strainii din Basarabia sa aiba doua cetatenii, adica si pe cea romana. Puteti lua cetatenia Rusiei si a Ucrainei daca vreti. Si apoi fiecare cu tara lui si banii lui. Sa se inceteze odata si cu acordarea de burse si alte ajutoare date pe de-a moaca basarabenilor. Altfel ne vom revolta noi romanii fata de guvernul tradator Basescu + Boc care ia de la gura romanilor si da strainilor basarabeni. Sper ca am fost clar, si subscriu la ideea de a exista doua state independente, fiecare cu scolile, banii si bursele lui.
A comentat Un roman de langa Prut 25 martie 2010, 13:05 | mergi sus ▲
DESIGUR FIECARE AVEM DREPUL ÎNTR-O DEMOCRAŢIE LA PĂRERE PERSONALĂ . . .OARE CU CE SUNT DE VINĂ LA MOMENTUL DE FAŢĂ BASARABENII CĂ TĂTUCUL STALIN ŞI HITLER ÎN 1940 S-AU ÎNŢELES SĂ RUPĂ O BUCATĂ DIN ROMÂNIA ŞI SĂ INVENTEZE O REPUBLICĂ RSS MOLDOVENEASCĂ . . . . . .INDIFERENT DE PĂREREA UNORA SAU ALTORA ÎN STÎNGA PRUTULUI SUNT ROMÂNI ŞI ESTE O DATORIE MORALĂ SĂ LI SE QACORDE DREPTUL DE LIBERĂ CIRCULAŢIE ŞI DE A MUNCI LIBER ÎN U.E PRIN INERMEDIUL CETĂŢENIEI ROMÂNE
A comentat pentru un român de lîngă PRUT 09 aprilie 2010, 15:45 | mergi sus ▲
Domnule sau tovarase din Basarabia! Nu este normal ca eu ca roman sa nu am nici un drept in tara ta, dar tara mea sa va acorde voua drepturi si ajutoare. Toate aceste lucruri presupun cheltuieli pe care nu le suporta guvernul tradator de la Bucuresti, ci le suporta romanul obisnuit. Adica tradatorii Basescu, Boc si toata compania lor dispun de banii contribuabilului roman in mod discretionar dandu-i de-a moaca strainilor din alte tari! Va fi si la noi o revolta pentru ca nu ne convine ca banii nostri sa fie folositi pentru strainii din alte tari, cu atat mai mult cu cat Basarabia si basarabenii sunt o tara si un amestec de populatii neromanesti si dusmane.
A comentat un alt roman, tot de langa Prut 09 aprilie 2010, 19:15 | mergi sus ▲
EI DA , VĂ ÎNŞELAŢI ROMÂNILOR DE LÎNGĂ PRUT CUM SINGURI V-AŢI BOTEZAT , DACĂ SUNT PENTRU ACORDAREA CETĂŢENIEI ROMÂNE BASARABENILOR V-AŢI GÂNDIT CĂ SUNT ŞI EU BASARABEAN ,,,,,, EU SUNT DIN ARAD 0257511002 IAR MULŢI DINTRE BASARABENI SUNT MAI ROMÂNI DECÂT CEI CE SE PRETIND ROMÂNI
A comentat pentru un alt român tot de lâng 10 aprilie 2010, 04:53 | mergi sus ▲
ma, voi va vedeti ce scriti si cum scriti...voi vedeti ca nici pe net nu va puteti intelege da nu si inpreuna sa fim.....haide sa ne gindim logic...ce o sa avem daca o sa ne intrunim...???
otara de tigani....!!!!!????NOUA ASTA NU NE TREBUIE......
A comentat vano 18 aprilie 2010, 18:30 | mergi sus ▲
dacă nu ai ştiut ţiganii reprezintă 2, 3 % populaţia româniei nu O ŢARĂ DE ŢIGANI CUM ZICI TU şi niciodată ţiganii nu au migrat spre sărăcie , în dreapta prutului aşa fii liniştit în privinţa ţiganilor în al doilea rînd prin re-unificare va creşte salariul di basarabia chiar aşa săracă cum este ROMÂNIA ESTE CU MULT ÎNAINTEA BASARABIEI CA NIVEL TRAI .... ŞI APROPO CĂ TOT ŢI-E FRICĂ DE INVAZIA ŢIGANILOR ........ NU AM VRUT SĂ AMINTESC ACEST SUBIECT DA AI ÎNCEPUT SĂ MĂ ENERVEZI ...LA ORA ACTUALĂ ROMÂNII SE BAT PE CETĂŢENIE CICĂ ,,MOLDOVENEASCĂ,, SAU INVERS CHIAR PE SAITE AICI ÎN STÎNGA TE ROG SĂ CITEŞTI CARE ESTE PRINCIPALUL SUBIECT ? CĂ TOT EŞTI DEŞTEPT. . . . ŞI ÎNCĂ CEVA CINE CREDEA LA 1850 CĂ ÎN MAI PUŢIN DE 10 ANI SE VOR UNI MUNTENIA ŞI MOLDOVA ?..... CINE CREDEA LA 1870 CĂ ÎN MAI PUŢIN DE 10 ANI PRINCIPATELE UNITE VOR FI INDEPENDENTE ? ........ CINE CREDEA ÎN 1914 CĂ ÎN MAI PUŢIN DE 10 ANI TOŢI ROMÂNII VOR TRĂI ÎNTR-UN SINGUR STAT ?........ CINE CREDEA ÎN 1940 CĂ ÎN 5 ANI VA EXPLODA PRIMA BOMBĂ ATOMICĂ ? ...... SAU CĂ OMUL VA AJUNGE PE LUNĂ ? UNIREA CELOR DOUĂ ŢĂRI ROMĂNE ESTE INEVITABILĂ ......ÎNTREBAREA NU ESTE ....DACĂ SE VOR RE-UNI CELE DOUĂ ŢĂRI ROMĂNE CI MAI DE GRABĂ CÎND ?
A comentat pentru vano 19 aprilie 2010, 04:33 | mergi sus ▲
Vrei o Moldova Independentă sau poate una Unită cu România ? Vrei ca cuvântul tău să conteze ? Vrei să conduci propriul partid sau ai tăria de a conduce o ţară ? Ai dîrzenia de a deveni un General de renume mondial ? Atunci eRepublik e pentru tine, doar aici ai şansa de a demonstra ce poţi ! Un joc de strategie politică, economică, militară si socială
-
Acceptă invitaţia şi te voi purta într-o lume nouă în care tu vei fi singurul om care îţi va guverna paşii.
-
http://www.erepublik.com/en/referrer/OchiReci
-
Ajută-ne să obţinem Independenţa Moldovei şi hai să trăim întro ţară Liberă.
A comentat Românul 21 aprilie 2010, 06:02 | mergi sus ▲
Nu trebuie sa avem grija nimanui (romani,rusi,moldoveni,tigani,spanioli,francezi,englezi, americani,etc...) trebuie doar sa adoptam un comportament de oameni civilizati, faptul ca ne certam si ne injuram pe site nu ajuta absolut cu nimic!
Eu sunt in Romania de 8 ani, am respectat in totalitate conditiile legale pentru cei cu statut de strain si am avut rabdare si credinta ca putin cate putin voi ajunge sa realizez ceea ce mi-am propus! Scopul meu era sa obtin cetatenia romana si sa-mi asigur un trai mai bun, reusind sa lucrez in sfera pentru care m-am pregatit si am facut 6 ani de facultate si master! Dupa acesti 6 ani ma chinui incontinuu cu acte pentru angajare si permise de sedere etc...Vroiam cetatenie ca sa scap de alergatul asta continuu dupa acte, de grija incadrarii in termene legale, de plata taxelor care sunt exagerate si multe altele pe care le intelege doar cine a trecut prin asta! Vroiam cetatenia romana pentru ca aveam dreptul sa depun dosar de redobandire.
Strabunicul meu Stefan nu stia o boaba rusa, cu toate astea s-a casatorit cu o rusoaica si asa am ajuns sa fim un neam amestecat! In familia mea suntem 5 copii: 2 surori in spania, o sora in portugalia si fratele in Rusia! Fiecare a ales drumul sau! Fiecare a plecat in lume in cautarea unui trai mai bun, nu cred ca cineva poate fi condamnat pentru asta!!! Din tarisoara noastra nu se pleaca nimeni de bine ce e, se pleaca cu frica in san sau poate chiar in inconstienta de ce ne asteapta!!! E totusi o tara straina!
E usor sa judeci intr-adevar, dar oare are cineva dreptul sa judece persoanele care au ales sa ramana in strainatate??? Cand m-am inscris la facultate nu credeam ca o sa ajung sa vreau sa raman in Romania, iar multi dintre colegii mei moldoveni au ales sa se intoarca in Moldova, nu mi-am permis sa-i judec! Sunt persoane care pur si simplu nu se pot rupe de casa parinteasca; dorul de casa, rudele si locurile dragi ii macina si nu-i lasa sa se acomodeze printre straini!!!!
Am citit aici multe lucruri care mi se par scrise la repezeala, din impuls, lucruri care nu au fost gandite prea mult!!!! Sa avem rabdare unul cu celalalt, sa acceptam si parerea celor din jur chiar daca nu o impartasim!
Eu le doresc rabdare si mult succes tuturor celor care asteapta solutionarea dosarului de re/dobandire a cetateniei, iar celor care au re/dobandit-o sa se bucure de toate avantajele!
Eu acu cateva zile am primit scrisoare de la Min.Just. sa merg sa ma programez pentru depunerea juramantului...a mai ramas putin si voi putea respira usurata sa nu mai am grija actelor...
Eu sunt fericita, banuiesc la fel ca si ceilalti care au luat cetatenia si vor fi fericiti si cei care urmeaza sa o ia!!!
Celor care nu inteleg aceasta bucurie vreau sa le zic ceva: pe langa sistemul de legi in vigoare, care uneori cresc ca niste bariere intre oameni, nu uitati ca raman intotdeauna legile nescrise care ne ajuta sa mergem inainte, sa lasam granitele dintre tari sa ramana trasate doar pe harta, pentru ca oameni suntem cu totii !!!
A comentat anastasia 22 aprilie 2010, 13:44 | mergi sus ▲
EŞTI O FEMEIE CU CAPU PE UMERI ....... TE ADMIR SINCER ... MAI CĂ NU AM CE ADĂUGA ..... ........ UN ARĂDEAN
A comentat BRAVO anastasia 22 aprilie 2010, 16:24 | mergi sus ▲
Multumesc pentru apreciere!!
A comentat anastasia 23 aprilie 2010, 06:54 | mergi sus ▲
APRECIERILE MELE CHIAR SUNT SINCERE , NU AM INTERES SĂ TE LAUD , DA ŞI CÂND INTRĂ PE SAIT GUNOAIE PRECUM CIUCIU APOI LE SCRIU SĂ MĂ ŢINĂ MINTE ..... CU RESPECT LIVIU Ş, ARAD
A comentat UN ARĂDEAN 23 aprilie 2010, 07:01 | mergi sus ▲
Multumim OSB!
A comentat Laura 07 mai 2010, 13:16 | mergi sus ▲
La început a fost MOLDOVA și apoi Romănia,shi voi zaibali romini ibu4ie nishte tigani proshti stati la voi sh nu va daibitz di moldova k va futem botu kan4iujilor
A comentat moldovan 12 mai 2010, 20:08 | mergi sus ▲
este o treaba buna ce au facut studentii astia mai dar consider ca e prea putin, dar este bine. Contam pe tinerii romaniei si pe tinerii basarabeni ca impreuna sa ne unim mai devreme sau mai tarziu si sa refacem un stat in care cetatenii sa fie mandri ca sunt romani si sa contribuie impreuna la inlaturarea coruptiei ,destramarii economiei ,traditiei si nivelului prost de trai ...deci dragi basarabeni va asteptam sa contribuim la bunastarea romaniei...........nu imi permit sa comentez altceva decat strict articolul,fiecare este liber sa spuna ce doreste ,dar in cunostinta de cauza ,bineinteles
A comentat rom 14 mai 2010, 18:45 | mergi sus ▲
baieti spuneti-mi si mie va rog de ce nimeni nu a zis UNIRE CU ROMANIA atunci kind romania inka nu intrase in UE, akuma kind face parte din UE toti v-ati gasit frati...derbedeilor...eu tot vreau cetatenie dar ii urask pe romani ka sunt niste karaghiosi si niste zdrente ...smecheri ...kare intr-un lok ne au pe noi moldovenii da voi ii numiti pe ei FRATI si strigati in gura mare UNIRE...sa fi fost si RM in UE ap atunci eram sa vad eu daka tot frati ii numeati...PROSTILOR...makar nu va dati seama despre ce vorbiti...
A comentat Zaberejnii Igor 27 mai 2010, 08:08 | mergi sus ▲
Pentru ca NE REDATI DREPTUL NOSTRU STRAMOSESC la CETATENIA ROMANA,ROMANII basarabeni VA MULTUMESC domnule Presedinte!
Traian Basescu,Primul Presedinte Patriot al Tarii Mama NU VA ABANDONA NICIODATA Basarabia in ghearele CALAILOR OCUPANTI RUSI!

MIHAI EMINESCU:
“Cu sabia n-a fost luată însă nici Bucovina de austriaci, nici Basarabia de ruşi, ci prin fraudă”.

“«Basarabia» este numele medieval al Ţărei Româneşti şi vine de la numele dinastiei Ţărei Româneşti, a Basarabilor.”

“Insuşi numele «Basarabia» ţipă sub condeiele ruseşti."

«Dar cu ce drept pretinde Rusia bucata noastră de Basarabie, pe care am căpătat-o inapoi, drept din dreptul nostru şi pamânt din pământul nostru ? "


“Drepturile noastre asupra intregii Basarabii sunt prea vechi si prea bine intemeiate, pentru a ni se vorbi cu umbra de cuvant de onoarea Rusiei angajata prin tratatul de Paris. Basarabia intreaga a fost a noastra, pe cand Rusia nici nu se megiesa cu noi, Basarabia intreaga ni se cuvine, caci e pamant drept al nostru si cucerit cu plugul, aparat cu arma a fost de la inceputul veacului al patrusprezecelea inca si pana in veacul al nouasprezecelea.”


“A rosti numele Basarabia e una cu a protesta contra dominațiunii rusești"-MIHAI EMINESCU

AFARA CU ARMATA RUSA DE OCUPATIE de pe pamantul ROMANESC,sfant si stramosesc al Basarabiei!
A comentat Vanatorul.de.forumisti.KGB 21 iunie 2010, 00:38 | mergi sus ▲
Atenţie la FORUMIŞTII KGB cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut forumurile şi blogurile de pe ambele parţi ale Prutului!
FORUMIŞTII KGB împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE.
Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!!
Ii recunoasteti imediat,ei promoveaza strategiile CALAILOR OCUPANTI RUSI:"moldovenismul","limba moldoveneasca","romani=tzigani","romani=AROGANTZI","romani=FASCISTI","romani=OCUPANTI","romani=tot raul din lume","RUSII=frati",'RUSIA=MAMA",ei sunt ANTI-UNIONISTI,etc.
MANIPULATORI KAGHEBISTI,nu intelegeti?
RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!
AFARĂ CU ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE!
A comentat Vanatorul.de.forumisti.KGB 21 iunie 2010, 00:44 | mergi sus ▲
Sa auda TOTI ROMANII Basarabeni ce inseamna RUSIA si COMUNISMUL!
EXPLOATAREA Basarabiei de catre CALAII OCUPANTI RUSI A DUS la CANIBALISM!!!

ORORILE provocate de CALAII OCUPANTI RUSI:
CANIBALISM in Basarabia!!!!

Strict Secret
09-96 CC Secretarul CC al PC (b) din Moldova
21.01.47 tov. Coval
În raionul Cotovski, satul Caracui a avut loc un caz de ucidere şi folosire în mîncare a unui copil de 2 ani. Cetăţeana Şveţ Evdochia Sergheevna a plecat în ziua de 18 ianuarie 1947 ca să-şi primească porţia de pîine, unde s-a reţinut o oră – două. Revenind acasă ea a găsit-o omorîtă pe fiică-sa Vasiliţa în vîrsta de 2 ani. Corpul fetiţei era tăiat în două părţi.
Criminali s-au dovedit cei trei copii ai ei: Serghei – anul naşterii 1935, Maria – anul naşterii 1938 şi Gavril – 1941. Cu o zi mai înainte de omor, Serghei i-a propus mamei sale s-o omoare pe Vasiliţa. Mama s-a opus categoric şi i-a interzis să facă această crimă odioasă. Dar cînd s-a întors de la punctul de distribuire a pîinii, cei trei copii de acum mîncaseră corpul şi picioarele.
În urma controlului s-a constatat că familia Şveţ trăieşte într-o sărăcie de neînchipuit. Soţul ei a murit acum 10 zile, la întreţinere i-au rămas patru copii. Deţine 3,5 ha de pămînt. A fost scutită de impozite.
În anul 1946 a primit de la stat 130 kg de seminţe şi 160 kg pentru produse. Copiii sunt bolnavi de distrofie de gradul 1 – 3. Actualmente ei au fost izolaţi într-o casă cu bolnavi de distrofie.

Procuror al RSSM S. Colesnic

28.02.1947 Strict Secret
Procurorului RSSM tov. Colesnic
Notă specială
În primele zile ale lunii februarie
Petru Bursacovschi din satul Olăneşti a tăiat din trupul tatălui mort în vîrstă de 63 de ani şi a mîncat o parte din corp.

La cîteva zile a decedat şi cet. P. Borsacovski.
Procuror ad-interim al judeţului Bender Scripnic”

Strict secret
009-579 C
18.IV-47
Locţiitorul procurorului general al URSS
general – locotinent de justiţie
tov. Vavilov A.P.
Notă specială
Vă aduc la cunoştinţă că Repkin Ivan Vasilievici, anul naşterii 1898 din judeţul Soroca împreună cu cetăţeana Repaţkaia Evdochia Ivanovna, în martie 1947, au ucis-o pe Repaţkaia Eufrosinia şi au mîncat-o.
În noaptea de 8 aprilie a-c- aceiaşi cetăţeni l-au ucis pe Mukomol Grigori Alexeevici în vîrstă de 12 ani şi o parte din corp au folosit-o în mîncare.
Persoanele în cauză au fost arestate şi trase la răspundere penală conform art. 56-17 al Codului Penal.
Procuror ad-interim al RSSM Drugobiţki

STRICT SECRET
27 C Locţiitorului procurorului RSSM
tov. Drugobiţki
Notă specială
La 27 martie 1947 Procuratura judeţului Bălţi le-a arestat pe locuitoarele satului Singereni – Ţurcan Afajia – anul naşterii 1887, Ţurcan Daria I., a.n.1928, Ţurcan Eudochia I. – a.n. 1932. Ele sunt învinuite că la 17 martie 1947 au invitat-o în ospeţie pe cetăţeana Chiriac Zinovia I. şi au gâtuit-o. O parte din carne au folosit-o în mîncare, iar altă parte au vîndut-o la piaţa din Bălţi la preţul de 40 de ruble kilogramul.
Locţiitorul procurorului judeţului Bălţi
Tureţki
SURSA : ANRM , F.3085 , inv. 1 , d. 129

Cazuri de acest fel au fost cu sutele. Nu avem mare plăcere să publicăm asemenea lucruri, dar istoria trebuie cunoscută aşa cum a fost, Făptaşii înfometaţi de mult şi-au dat seamă în faţa lui Dumnezeu. Foametea organizată a fost o tragedie naţională şi a fiecărei familii in parte.

Lenuţa Chiriac, absolventă a facultăţii de istorie (2010)
Universitatea de Stat “Ion Creangă”

Istoricul Anton Moraru în lucrarea „Istoria românilor. Basarabia şi Transnistria 1812 – 1993” (Chişinău, 1995) scrie:

„Foametea care s-a abătut pe capul nostru odată cu venirea armatei roşii şi a puterii sovietice a fost una dintre cele mai îngrozitoare pagini din istoria basarabenilor.
Numărul morţilor şi a distroficilor creştea necontenit. Conform datelor colectate de organele de ocrotire a sănătăţii, dacă la 25 decembrie 1946 erau înregistraţi în RSSM 53 mii de bolnavi de distrofie, apoi la 1 februarie 1947 numărul lor crescuse pînă la 190 mii.
În timpul foametei din anii 1945 – 1947 în RSSM au decedat, doar din motive de subalimentaţie, peste 200 mii de oameni…”.
A comentat Vanatorul.de.forumisti.KGB 21 iunie 2010, 00:47 | mergi sus ▲
A comentat bogdan 26 iulie 2010, 09:16 | mergi sus ▲
Nu are rost să mai vin şi eu cu argumentele cunoscute de toată lumea de bună credinţă cum că moldovenii, ardelenii, oltenii, bănăţenii, dobrogenii etc. suntem cu toţii români. Singurii contestatari sunt cei care se afla pe aceste meleaguri doar de o scurtă perioadă de timp, aduşi aici de prin alte zări cu scopul clar de a înlocui populaţia românească, precum şi acei oameni născuţi, crescuţi şi îndocrinaţi zeci de ani cu neadevăruri de regimul comunist din Moldova, aservit Rusiei ori propriilor interese.
Pe de altă parte, greşeli politice şi trădări au fost făcute după 1990 atât la Bucureşti cât şi la Chişinău. Însă nu uitaţi că nu de puţine ori cei de la putere aleg calea greşită, alegând soluţiile nepotrivite pentru ţară si popor.
Am observat că mulţi moldoveni au încă resentimente faţă de decizia României din 1940 de a se retrage din Basarabia fără luptă, lasând aceasta parte a României în mâinile ruşilor. Este un adevăr istoric, aşa s-a intâmplat şi nu poate fi contestat. Însă tot adevăr este şi faptul ca România a fost OBLIGATĂ de Rusia sa cedeze acele teritorii în contextul în care nu i s-a oferit ajutor militar de către nimeni! A fost o retragere de pe un front de luptă din faţa unui inamic, nu o cedare voită a unei părţi a ţării sau a unui abandon al populaţiei româneşti! Ţara a fot pusă în faţa faptului împlinit şi, deşi la momentul respectiv părea cea mai bună soluţie de moment pentru evitarea pierderilor de vieţi, acum nu cred că a fost aşa, dacă e să calculăm genocidul la care au fost supuşi românii din Basarabia după ocuparea ei de către ruşi. Ba mai mult, decizia a fost luată de conducerea ţării, nu de românul de rând, desculţ şi înfometat, printr-un referendum!
Şi nu cred că a existat atunci sau există acum vreun român adevărat care să nu regerete din suflet acea nefericită decizie.
Mă mai deranjează foarte tare faptul că românii sunt numiţi ţigani... De răspuns la acest lucru nici nu cred că se cade. Le las celor care spun acest lucru plăcerea de a se documenta. Puţină educaţie nu strică nimănui.
Dacă e să discutăm despre subiectul articolului, şi anume acordarea cetăţeniei române, nu pot spune că sunt încântat de idee, dar totodată este un drept ce aparţine celor cărăra au fost deposedaţi de acest drept, de a fi români. De ce spun că nu este chiar pe placul meu această iniţiativă? Ei bine, pentru că a devenit foarte evident interesul cetăţenilor R. Moldova pentru România (a se citi U.E.) şi "renaşterea sentimentelor naţionale" de când România este membră a Uniunii. Poate că mă înşel (şi aş vrea sa mă înşel), însă pentru moment asta este percepţia mea.
În rest, mult noroc celor care vor binele acestui popor, indiferent de graniţele statului în care se află!
A comentat UnEscu 20 septembrie 2010, 14:03 | mergi sus ▲
---Pentru "un roman" - iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale, sunt de 5 ani in Romania dar cuvinte atat de dulci si de sincere nu am auzit, miam redobandit si eu cetatenia romana si sper ca bunelul meu care sa nascut roman sa fie mandru de mine ca nu miam uitat radacinile si ma mandresc cu ele...

---Pentru "un alt roman..." care a scris:
"Nu este normal ca eu ca roman sa nu am nici un drept in tara ta, dar tara mea sa va acorde voua drepturi si ajutoare. Toate aceste lucruri presupun cheltuieli pe care nu le suporta guvernul tradator de la Bucuresti, ci le suporta romanul obisnuit. Adica tradatorii Basescu, Boc si toata compania lor dispun de banii contribuabilului roman in mod discretionar dandu-i de-a moaca strainilor din alte tari! Va fi si la noi o revolta pentru ca nu ne convine ca banii nostri sa fie folositi pentru strainii din alte tari"...
1. oricand vrei tu cu aceleasi privelegii care le avem noi poti strange dosarul si sal depui la Chisinau ca sati obtii si tu cetatenie moldoveneasca si sa avem drepturi egale;
2. bursele care se platesc pt basarabeni se platesc de ministerul Rep. Moldova, la fel cum Romania plateste bursele romanilor plecati in Spania, Germania etc;
3. Ajutoarele pe care le primeste tara (acei bani) nicidecum nu vin din contributiile cetatenilor romani, acei bani vin de la Uniunea Europeana prin intermediul Romaniei......
NOROC DE TINE CA BUNEII TAI SAU NASCUT PE PARTEA ACEASTA DE PRUT SI NU PE PARTEA CEALALTA CA SA SIMTI SI TU CE SIMTIM SI NOI cand auzim unul ca tine aruncand cu vorbe care nusi au rostul...
A comentat NADIA SANDU 28 septembrie 2010, 16:51 | mergi sus ▲
Succes , si pt Rusii aia imputiti de au lasat comentarii pe aici ... va zic pe romaneste ! De pomana mancati CACAT ca nu tine :) , si romanii de peste prut au sustinerea noastra (eu sunt din Bucuresti ) si am prieteni ROMANI de peste Prut ! Si poate nu acuma .. da curand vomi fi iar o singura tara ! Asa ca aratati cat de multi suntem acolo e inca un pas inainte ! Basarabia pamant romanesc ! http://www.youtube.com/watch?v=oJd16_8WZkk
A comentat Romania-MARE 27 noiembrie 2010, 11:45 | mergi sus ▲
Atenţie la FORUMIŞTII KGB tip "un alt roman de langa Prut" cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut forumurile şi blogurile de pe ambele parţi ale Prutului!
FORUMIŞTII KGB împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE.
Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!!
Ii recunoasteti imediat,ei promoveaza strategiile CALAILOR OCUPANTI RUSI:"moldovenismul","limba moldoveneasca","romani=tzigani","romani=AROGANTZI","romani=FASCISTI","romani=OCUPANTI","romani=tot raul din lume","RUSII=frati",'RUSIA=MAMA",ei sunt ANTI-UNIONISTI,etc.
A,si mai au ceva in comun cu STAPANII lor ,OCUPANTII RUSI,il urasc de moarte pe Presedintele TUTUROR romanilor ,TRAIAN BASESCU.
Observati cu cata URA RUSEASCA il ataca.
De ce?
Pentru ca datorita Presedintelui BASESCU,RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Tara Mama ROMANIA ESTE IN PLINA DESFASURARE!
De aceea OCUPANTII RUSI si slugile lor forumistice sau din partidele tip COLOANA a-5-a gen PCRM-Pasat-Lupu in Basarabia si Partidul UNIC PSD-PNL-KGB in Tara Mama IL URASC pe Basescu.
DAR E PREA TARZIU!
Manipulatori KAGHEBISTI,nu intelegeti?
Astazi AIE A INVINS bolsevicii KGB la vot!
RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!
AFARĂ CU ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE!
A comentat Vanatorul.De.Forumisti.KGB 28 noiembrie 2010, 17:18 | mergi sus ▲
Am depus dosarul in 2010 in septembrie la Bucureshti,Tatal meu la ambasada in octombrie 2010,fratele meu tot la fel niciun raspuns,am platit shiun avocat ,dar la aceshtea care au depus in 2011 le vin la fugulita sau trebuie de dat mita??? sau BIROKRATIA Romaneasca nu are margine, lege cetateniei fffffoarte rau lukreaza,strigator la CER!!!
A comentat Andrei 12 octombrie 2011, 08:44 | mergi sus ▲
MULTUMIM MAN mari de la Dumnezeu ...

Numele meu este KARI, am fost în mare angajament de aproape 2 ani care suferă în mâinile unui soț inselat, am fost fericit și lăsând bine până când el a însemnat lui prietena timp vechi și a început intalniri ei în afara căsătoriei noastre. Înainte de a stiut sa oprit grija pentru propria familie. A ajuns într-o măsură, el a fost de planificare să se căsătorească cu ea și mi-a divorțeze de soția lui, i-au strigat și l-au raportat la familia lui, dar el nu a ascultat nimeni, dar pentru a reduce povestea mea scurta am venit în căutarea unui spiritist reală care ar putea distruge relația lor și să-l întoarce pe mine și ne 2 copii.

    Pe căutare Am văzut oameni dat mărturii cu privire la modul în care căsătoriile lor restaurate de Dr Solo Înțelept. Am alege de e-mail lui și narat povestea mea la el și a fost de acord să mă ajute. După locul de muncă sa se face pentru mine, în a treia zi de sotul meu si prietena a avut o ceartă și el o bătut și a venit acasă mine și copiii cerșetorie și cere iertare. El a spus ochii lui sunt clare acum și el nu va face nimic pentru a rănit din nou familiei sale și promisiunea de a fi un tată grijuliu și nu trișeze din nou. Sunt atât de atât de fericit încât nu l-am pierdut la fata tuturor apreciere merge la Dr Solo înțelept pentru tine sunt un mare om trimis de Dumnezeu pentru a ajuta oamenii din această lume. Am gust de minunile de ajutorul tău și i se va continua să-i spuneți de faptele voastre bune. și la care aceasta poate referi Acesta este e-mail lui: drsolowisetemple@gmail.com
   
     Dr Solo mi-a spus i-ar putea, de asemenea, să-l contacteze pe multe alte probleme, inclusiv:

(1), în cazul în care aveți mereu coșmaruri.
(2) Vrei sa fie promovat în biroul tău.
(3) pe care doriți femei / bărbați pentru a rula după tine.
(4) În cazul în care doriți un copil.
(5) pe care doriți să fie bogat.
(6) pe care doriți să dețină soțul / soția să fie a ta pentru totdeauna.
(7) În cazul în care aveți nevoie de asistență financiară.
(8) de îngrijire pe bază de plante
(9) Dacă nu sunt în măsură să satisfacă dorința de sex soția din cauza erectie scazuta.
(10) Probleme cu flux menstrual
(11), dacă a refuzat să fie plătit, persoane pe care le cauza ?.
(12) rezolva o problema de teren și să-l înapoi.
(13) Familia ta Denny vă de dreptul dumneavoastră?
(14) Cure de orice fel de boli sau de boală.

     Contactați-l azi și să fie sigur de tine fericire doar are a făcut pentru mine. E-mail: drsolowisetemple@gmail.com
A comentat Kari 30 iulie 2015, 03:54 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.8150 secunde