Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

28 aprilie 2024, ora locală: 09:38

 

9 mai şi dodoniada antiromânească de pe Bâc

adăugat 07 mai 2010, 13:50, la Interviu / Reportaj

9 mai şi dodoniada antiromânească de pe Bâc, Constantin Tănase

Ziua de 9 mai arată clar că şi după 65 de ani de la capitularea Germaniei fasciste istoria este înţeleasă şi (re)trăită în mod diferit. În aceste zile, presa comunistă de la Chişinău este plină cu materiale antiromâneşti de o violenţă fără precedent şi de un cinism şi o neruşinare cu adevărat remarcabile. Astfel, miercuri, „Nezavisimaia Moldova” publică un… „articol ştiinţific” semnat de un oarecare Dodon, probabil, fostul ministru comunist în timpul lui Voronin. A doua zi, joi, acelaşi articol apare în traducere în „Moldova Suverană”.

Inepţiile pe care le conţine „articolul” sunt atât de evidente, încât s-ar părea că nici nu trebuie luate în seamă. Există un dar însă… Tot în „Nezavisimaia Moldova” de miercuri apare un articol semnat de un oarecare Petro Rojenko, reluat din publicaţia „Ceas pik” din Ucraina. Ambele articole ar trebui să-i pună serios pe gânduri pe istoricii din România şi istoricii normali de la Chişinău, dar şi pe politicienii din aceste ţări. Da, după terminarea războaielor, istoria o scriu învingătorii. Din acest punct de vedere, e „normal” ca Rusia şi Ucraina să-şi scrie istoria lor. Dar şi învinşii au dreptul la replică.

În „articolul” său, Dodon, cu mină serioasă, scrie, de exemplu, că pe 22 iunie 1941 „Romania şi-a însuşit teritoriile Basarabiei şi Bucovinei”, că în 1943 au fost legalizate pedepsele corporale ale muncitorilor din Basarabia şi, până la sfârşitul războiului, torturilor a fost supus fiecare al zecelea cetăţean al republicii moldoveneşti. Circa 200 mii de oameni au murit de foame în primii doi ani de guvernare română. Iar în lagărele de concentrare au murit alte 270 de mii”, că „fasciştii români, împreună cu hitleriştii” au transformat în ruine satele şi oraşele Basarabiei, Bucovinei, Ucrainei, jefuind cetăţenii până la ultima bucată de pâine, omorând copii, femei, bătrâni...”. Şi niciun cuvânt despre crimele odioase ale regimului comunist instalat în Basarabia de tancurile sovietice după 28 iunie 1940! Niciun cuvânt despre foametea organizată de sovietici în 1946-47 în RSSM. Să întoarcă astfel lucrurile cu fundul în sus poate doar un individ bolnav sau un infractor politic plătit. Asemenea „interpretări” ale istoriei sunt grave şi nu trebuie lăsate fără răspuns. Apropo, în acest context, tot miercuri, când la Chişinău apar aceste halucinaţii antiromâneşti dodoniene, la Bucureşti, deputatul de Basarabia Tudor Panţâru face o declaraţie politică în plenul Parlamentului despre Exemplul polonez vs exemplul românesc. Citez un fragment în care se vede adevărul istoric adevărat, spus cu curaj şi demnitate de un român basarabean în Parlamentul României:

Domnilor parlamentari!

Moartea Preşedintelui Poloniei Lech Kaczynski, împreună cu cea a vârfurilor politico-militare ale ţării sale, în catastrofa de la Smolensk, produsă pe 10 aprilie, a readus în discuţiile publice deja cunoscutul masacru de la Katyn. Despre Katyn s-a vorbit în aceste săptămâni mai mult decât despre cei care se aflau în avionul prăbuşit la Smolensk. Preşedintele Kaczynski a murit pentru că a vrut să dea comemorării masacrului importanţa pe care considera el că o merită evenimentul.

Dar în acelaşi aprilie, de data aceasta al anului 1941, 3000 de români bucovineni au fost seceraţi criminal de mitralierele bolşevicilor în localitatea Fântâna-Albă din nordul Bucovinei, în încercarea de a trece în ţara lor peste o graniţă instaurată pe nedrept în urma ocupaţiei sovietice. Din iunie 1940 până în martie 1953, au fost deportaţi în Siberia sute de mii de români basarabeni, iar destinele altor câteva milioane, rămase sub ocupaţie, au fost distruse prin alte metode inumane. Documentele istorice de arhivă ne dezvăluie şi numărul victimelor care au decedat ca urmare a Foametei organizate în Basarabia în 1947 - trei sute de mii. Prin Rezoluţia nr. 1723 din 28 aprilie 2010, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei califică Foametea organizată de regimul stalinist şi soldată cu moartea a milioane de oameni nevinovaţi, inclusiv în R. Moldova, ca fiind o crimă împotriva umanităţii.

Astfel: masacrul românilor bucovineni de la Fântâna-Albă, foametea din ’47 şi martiriul basarabenilor deportaţi în gulaguri, acestora adăugându-li-se torturile din beciurile NKVD-iştilor şi gropile cu var din preajmă, gropi în care erau aruncaţi de vii românii noştri basarabeni. Este greu să ştergi din memorie asemenea crime. Pentru aceste crime încă nu şi-a cerut nimeni iertare!”.

În celălalt articol, din publicaţia ucraineana „Ceas pik”, autorul încearcă să se menţină în limitele bunei cuviinţe ştiinţifice, dar nu reuşeşte, amestecând brutal adevărul cu minciuna. Preocupat de situaţia geopolitică a R. Moldova şi de „pericolul” înghiţirii acesteia de către România, el declară că „Moldova este punctul fierbinte al diplomaţiilor ruse şi ucrainene”, deoarece, „activizarea eforturilor Bucureştiului de a-şi întoarce Moldova va avea ca urmare serioase schimbări geopolitice la frontierele noastre”. Autorul îşi permite îndemnuri directe pentru a opri … românizarea moldovenilor: „Kievul va fi obligat să intervină pentru a păstra identitatea naţională moldovenească nu numai a moldovenilor din Ucraina, dar şi a moldovenilor din însăşi Moldova”. Potrivit lui „şi pentru Rusia, şi pentru Ucraina ideea României Mari prezintă un pericol imens pentru securitatea naţională”, deoarece, citez: „pierderea Moldovei va deschide calea amestecului străinilor din direcţia occidentului”, a ţărilor de dincolo de Carpaţi.

Cred că acest articol trebuie să fie citit cu multă atenţie în ministerele de Externe de la Bucureşti şi Chişinău, pentru că punctul de vedere al Kievului se sincronizează perfect cu punctele de vedere ale Moscovei şi ale comuniştilor de la Chişinău. Acest fapt demonstrează dacă mai era nevoie de spus că comuniştii de la Chişinău sunt coloana a cincea a Rusiei, sunt duşmanii înveteraţi ai independenţei şi suveranităţii R. Moldova şi există deci motive suficiente ca să fie puşi în afara legii. Aceasta pe de o parte. Pe de altă parte, sunt cu totul periculoase încercările Alianţei de la guvernare de a cocheta cu comuniştii şi moldovenismul, pentru că moartea R. Moldova nu vine de peste Prut - moartea R. Moldova este comunismul (şi moldovenismul). Adică dodoniada antiromânească de pe Bâc, dirijată de la Kiev şi Moscova.
P.S. Când am zis „cochetarea” cu comuniştii, m-am referit nu doar la cazurile de… colaborare discretă în plan ideologic dintre unii din actuala Alianţă şi comunişti. Eliberarea celor 24 de poliţişti vorbeşte şi despre un alt gen de colaborare. În 2004, pentru a purifica sistemul de interne, preşedintele Georgiei, Saakaşvili, a eliberat din funcţii, într-o singură zi, 14 mii de ofiţeri de poliţie. Asta-i diferenţa între moldoveni şi georgieni. Nu vă jucaţi cu focul, băieţi, ca să nu se întâmple ca, mâine, cei 24 de poliţişti să se ocupe de voi…


Autor: Constantin Tănase
Sursa: www.timpul.md
D-Multumesc mult pentru acest articol
A comentat patriot 08 mai 2010, 12:17
D-le Constantin, Multumesc mult pentru acest articol. Am gasit prin internet ceva mai devreme un articol foarte interesant, care vreau sa-l prezint aici, ca toti cititorii sa-l cunoasca. L-am afisat pe mai multe saituri ale ziarelor comuniste, inclusiv si ziarul Flux a lui ROSca, dar indata i-l stergeau.
http://paccka3.blogspot.com/

О чем молчала Мариэтта Шагинян?
Сенсационные документы о семье Ульяновых


В октябре в одной из петербургских газет*) было опубликовано интервью с Александром КУТЕНЕВЫМ, где прозвучала информация о внебрачных детях Александра III. Поскольку наша газета интересуется царской семьей, то мы решили связаться с Александром Павловичем и уточнить у него этот вопрос.

- Александр Павлович, не можете ли подробнее рассказать о внебрачных детях Александра III?

- У Александра III, действительно, было немало внебрачных детей, поскольку он был человеком безудержным и страстным. Среди детей были и исторические знаменитости. В частности, Александр Ульянов, старший брат Владимира Ильича Ленина. Дело в том, что Мария Александровна, мать Ленина, была фрейлиной при дворе Александра II. Когда Александр III был просто великим князем, у него был роман с Марией Александровной, от него она в девичестве родила сына Александра. История знает немало подобных примеров: в России к бастардам относились гуманно - давали княжеский титул, приписывали к гвардейскому полку. Известно, что Ломоносов был сыном Петра I, князь Бобринский - сыном Потемкина и Екатерины II, Разумовский - внебрачным сыном Елизаветы. Все они, как вы знаете, сделали прекрасную карьеру, и никогда не чувствовали себя изгоями. Такая же участь была уготована и Александру, брату Ленина.

Но Мария Александровна все испортила: вслед за Александром она родила еще ребенка - девочку, и к Александру III эта девочка уже никакого отношения не имела. Держать при дворе фрейлину с двумя детьми было неприлично. Чтобы замять скандал, решили передать дело охранке. Охранка нашла в Петербурге несчастного человека - гомосексуалиста Илью Ульянова. Как человек с не традиционной сексуальной ориентацией, он был на крючке у охранки. Ему дали в приданое к Марии Александровне дворянский титул, хлебное место в провинции, и молодожены отправились в Симбирск.

И вся бы эта предыстория замялась, если бы не страстный нрав Марии Александровны. Она и в Симбирске не отличалась строгим поведением, и хотя сексуальная жизнь с Ильей Николаевичем у нее сложиться никак не могла, она родила еще четырех детей, неизвестно от каких отцов.

Можете представить, каково было детям Ульяновых в гимназии. В маленьком городке все сразу становится известным, и мальчишки дразнили своих сверстников Ульяновых: припоминались и мамочка, и царь, и Илья Николаевич. В конечном счете все это отрицательно повлияло на Александра: он вырос очень озлобленным с желанием во что бы то ни стало шлепнуть папочку. С этими планами он и отбыл в Петербург на учебу. Остальное все организовала охранка. Как в наше время спецслужбы организовали Народный фронт и другие демократические организации. Там в те далекие времена охранка помогла Александру Ульянову войти в народовольческую революционную организацию и принять участие в покушении на царя.

Как только Мария Александровна узнала, что сын арестован за покушение на царя, она сразу же поехала в Петербург и явилась к Александру III. Удивительное дело: ни один источник не поражается тому, что никому не известная бедная симбирская дворянка без всяких проволочек попадает на прием к царю! (Впрочем, историки никогда не удивлялись и тому факту, что даты рождения двух первых детей Ульяновых предшествуют дате свадьбы Ильи и Марии.) А Александр III принял свою старую пассию сразу и они вместе посетили Сашу в крепости. Царь простил «цареубийцу», пообещав дать ему княжеский титул, записать в гвардию. Но Сашенька оказался с характером, он сказал все, что думает об обоих своих родителях. И пообещал им, что как только очутится на свободе, предаст гласности всю их бесстыдную историю и обязательно швырнет бомбу в папочку! Поэтому на свободу Александра Ульянова так и не выпустили, а отправили в психушку, где он своей смертью умер в 1901 году. Историки не сходятся на способах казни, но казни никакой не было.

Так Мария Александровна косвенно повлияла на судьбу своего старшего сына. Не очень повезло в такой семье и последующим детям. Поскольку Илья Николаевич знал, что дети не его, то он относился к ним как к потенциальным объектам своей любовной привязанности. Сашеньку как сына царя он никогда не трогал, а вот Володе досталась вся его пылкая неотцовская любовь. В юности Владимир Ильич был очень привлекателен. Как мать ни протестовала, она была бессильной отстоять сына: Илья Николаевич попрекал ее собственным поведением.

- И что Ленин?

- Он оставался до конца дней своих гомосексуалистом. Кстати, это известно во всем мире, только советские люди ничего не знали и жили в благоговейном поклонении вождю пролетариата. У Антониони снят фильм о великих гомосексуалистах, и Ленину в нем отведена особая глава. Об этом написано уже несколько книг.

Страдал Ленин или нет впоследствии от своей ориентации, мы не можем сказать, но вот в детстве это для него тоже было нелегким испытанием: он вырос озлобленным, возненавидил весь мир. В гимназии он вымещал свое зло на сверстниках, дрался, бил своих супостатов, при всем при том он, конечно, был очень талантливым человеком.

- А откуда у вас такая ошарашивающая информация?

- Это тоже особая и интересная история. У ее истоков стоит Мариэтта Шагинян. В 70-х годах эта писательница писала книгу о Ленине и получила доступ к архивам. Видимо, хранители архивов сами не знали, что спрятано в бумагах за семью печатями. Когда Мариэтта Шагинян ознакомилась с бумагами, она была потрясена и написала докладную записку Леониду Ильичу Брежневу лично. Брежнев познакомил с этой информацией свой круг. Суслов три дня лежал с давлением и требовал расстрелять Шагинян за клевету. Но Брежнев поступил иначе: он вызвал Шагинян к себе и в обмен на молчание предложил ей премию за книгу о Ленине, квартиру и т.д. и т.п.

- И Шагинян ведь действительно получила какую-то премию за книгу о Ленине?

- Да, она получила Ленинскую премию за книгу «Четыре урока у Ленина». А записку засекретила и она лежала в архиве Центрального комитета партии. Когда я прочел в архиве эту записку, мне захотелось увидеть и сами архивные материалы. И я запросил копии. Все именно так и было…

(1995, 27 октября)

От редакции.
Мы отдаем себе отчет, сколь неоднозначной будет реакция читателей на эту публикацию. Но времена замалчиваний и недосказанностей миновали, надеемся, навсегда. И точка зрения историка, исследовавшего эту «острую ситуацию», имеет полное право быть услышанной.

---------------------
*) газета «24 часа», С-Петербург


================================================== ===================


ДОПОЛНИТЕЛЬНЫЕ МАТЕРИАЛЫ


Известно, что
Ленинское правительство в декабре 1917 года, действительно, отменило все законы царской Росси, направленные против гомосексуалистов. То есть, Ленин был за сексуальную свободу.

Была полная половая свобода. К тому же, в ленинской России были разрешены нудисты (это те, кто придерживается идеи ходить в чем мать родила). Так, известен факт, когда в начале 1920-х по Киеву прошла демонстрация нудистов. В колонне демонстрантов прошел, в частности, пролетарский поэт Владимир Маяковский; как и все демонстранты, он был совершенно голый, и только на бедрах висели на веревке деревянные ложки.

Закон о свободе гомосексуализма в Советской России (с первого месяца 1917 г.!) можно сравнить с Украиной. В первые же месяцы независимости один из видных депутатов Верховной Рады пишет законопроект о свободе гомосексуализма в Украине; закон был утвержден Верховной Радой. Автор проекта был подозреваем в мужеложстве и сам он этого не скрывал, во всяком случае, от этих подозрений он никогда не защищался. Места его работы за последние 17 лет: Верховна Рада, Кабинет Министров и опять Верховна Рада. Как видим, закон, очевидно, был проведен в жизнь, в первую очередь, под себя. Не так ли было и в случае с Лениным и его ближайшими соратниками?


Большинство из геев прошлых лет практически являлись бисексуалами, а не чистыми гомосексуалами. Они вступали в браки, имели детей и любовников обоего пола. Подобная ситуация наблюдалась и в более далеком прошлом, к примеру, такие известные гомосексуалы, как убийца Распутина Феликс Юсупов, великий князь Константин Константинович или Петр I были женаты и имели детей.


Известно, что
все дети семьи Ильи и Марии Ульяновых были по жизни очень жестокими людьми. Не потому ли, что в семье все было ужасно? Например, в телеграмме в Нижний Новгород от 9 августа 1918 года (период контрреволюционного восстания), Ленин демострирует свою любовь к беспричинному насилию; Ленин предписывал, что каждую женщину, замеченную в проституции, следовало расстреливать или подвергать высылке без суда и следствия (ПСС, том 50, стр. 142).


Вопреки ложным словоизлияниям в защиту прав женщии, на деле Ленин показывал женоненавистничество в переписке с Иннесой Арман. Не обладая чувством сострадания, Ленин красноречиво и мощно мог писать только об угнетении и эксплуатации.


Кроме того, Ленин ведь умер от сифилиса мозга. Значит последние лет 10 он был просто-таки невменяемым шизофреником. И очевидно, это тоже привносило дополнительную агрессию и ни с чем не сравнимую жестокость (ведь и песни он любил об унижтожении: «…весь мир до основания мы разрушим…» ) .


Известно
следующее высказывание Сталина о Ленине: «Страшный был человек».


В 1930-е годы Сталин решил покончить с гомосексуализмом. 17 декабря 1933 г. было опубликовано Постановление ВЦИК, которое 7 марта 1934 г. стало законом, согласно которому мужеложство снова стало уголовным преступлением, эта норма вошла в уголовные кодексы всех советских республик. Сталин очистил Политбюро и старших офицеров Красной Армии от гомосексуалистов.

Ниже показаны портреты Императора Александра III и Александра Ульянова. Схожи по форме носы, глаза и бровные дуги. На второй подборке портретов приведены для сравнения фотографии матери Ленина Марии Александровны Ульяновой, самого Ильи Николаевича Ульянова, Владимира Ульянова-Ленина и Александра Ульянова. Черты лица Ильи Николаевича Ульянова не присутсвуют в лицах Александра и Владимира Ульяновых, не правда ли?
A comentat patriot 08 mai 2010, 12:36
De-a lungul istoriei sale RO e sortita ghinoanelor si infrangerilor din simplu motiv ca cei aflati la conducere sunt incapabil de a aprecia situatiile reale - de multe ori ceea ce isi doresc se da drept realitate, dar cand se ajunge la momentul realizarii in viata - nimic nu coincide - nici autoaprecierea propriului potential, nici a potentialului adversarului etc. - motivul sta intr-o trasatura specifica legata de subiectivism, narcisim, nationalism instinctiv irationalist, incapacitate de a vedea tabloul real al lumii, adica insuficienta de obiectivism si rationalism. se judeca prin cliseee si sentimente de "ura" inainte si nici peste 50-100 ani nu se fac corectarile de vigoare, recunoasterea greselilor, reevaluarea istorica etc. RO de azi a intrat in UE smechereste si continua in aceeasi modalitate sa se afirme, desi intelegenta si fina UE demult a observat si vede finturile. Definitia prostiei ar fi credinta proasta ca cineva e mai prost decat tine si poate fi usor manipulat. Insuficienta intelectuala nu-i permite prostului de a vedea ca sunt si persoane mai destepte decat el.
Din 4 componente ale aliantei numai PL accepta jocul RO, dar si in interiorul acestui partid s-ar putea sa ramana in final doar mosu si nepotu - iarasi o infrangere pentru Ro. Vina va fi ca de obicei data pe basrabenii "prosti", "intunecati", "bolsevici". In realitate vina o poarta acei experti ai politicii Ro in RM care orio s-au vandut demult Rusiei, ori sunt atat de mediocri ca nu pot vedea realitatile din RM fara ochelari in roz.
A comentat bic 08 mai 2010, 12:45
Nu suntb expert - dar obiectiv Ro ar avea de castigat daca si-ar corela interesele sale cu cele ale UE si ale RU si s-ar limita in relatiile cu MD doar la actiuni 100% reale, pragmatice, de interes reciproc. A pune acum la indoiala existenta RM este un lucru contraproductiv, la fel si campaniile antiidentitare etc. Dumnezeu va daruit la hotare nu URSS de ieri, ci un stat cu aceeasi limba si cultura. Beneficiati din plin din privilegiu ca un popor sa fie reprezentat pe arena internationala de 2 state, aflate in regimuri fiscale diverse, uneori mult mai favorabil conditiilor din UE. Multumitzi Domnului ca Basarabia s-a eliberat a doua oara fara contributii de sange ale RO. Respectati-o conform moralei crestine si normel;or UE si abtzineti-va de la actziuni agresive, obraznice, tziganesti, care ar departa-o mult de RO spre RU.Renasterea RO va porni de la rasrit, de la MD.
A comentat bic 08 mai 2010, 13:04
Chiar crezi ca Basarabia s-a eliberat? Nu mi se pare deloc asa. Politicienii din Chisinau cu mici exceptii sunt sinte marionete ale Moscovei, ca sa nu mai vorbim de asmata rusa de ocupatie. Care-i libertatea ? Crezi ca au fost alegeri libere si corecte? Nici macar atat. Armata rusa si comunistii au grije sa iasa cine trebuie. Romania trebuie sa actioneze si sa ne elibereze. Multi dintre noi sunt cetateni romani, iar ceilalti in majoritate sunt etnici romani care au nevoie de ajutor de la patria mama pentru a se elibera de Rusia
A comentat pentru bic 08 mai 2010, 13:15
JOS BOLŞEVICII
A comentat GHIMPATU ÎI OMU CARE NE TREBUIE ........ 08 mai 2010, 13:26
Patria-mama RO a avut un comportament total neadecvat, colonial fata de basarabeni in perioada interbelica. Acum culege roadele. Vina nu-i a basarabenilor ca tot ce exista azi in MD a fost construit nu de RO, ci de RU. Smecherii s-au pus singuri in situatia totalmente nefrateasaca, deaceea acum conteaza nu atat comunitatea lingvistica, cat cea morala, de idealuri, de credintza. Cu necredinciosul hotz nu potzi fi frate nicidecum si unirea in conceptia smecherilor e cea mai grasa hotzie pusa la cale. In RO nu mai exista decat gandire si aspiratii dupa clisheee primitive ale manelistilor,ca sa nu zic a tzganilor devenitzi mario romani. Natziunea adevarata romana pe care noi o stim din literatura de fapt la Bucuresti e substituita de smecherii tzigani - de Vanghelie seful PSD Bucuresti, de Adrian Nastase, Mircea Geoana etc. Ei deja si-au ales fratzii de incrucisare, edifica Ro ca stat rromesc si n-ai cu cine te uni. Ro adevaratzi sunt absorbitzi de tzigani. Ei asteapta sa fie salvatzi de peste Prut. Un Dan Balan, o Cleopatra strica balantza tziganilor in favoarea romanilor. Fara infuzia curata basarabeana sunt pierdutzi.
A comentat bic 08 mai 2010, 13:33
MĂI GUNOIULE EŞTI PE UN SITE ROMÂNESC ŞI CRED CĂ AR TREBUI SĂ SCRII ÎN LIMBA ROMÂNĂ............. HUUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO JOS BOLŞEVICII
A comentat PENTRU,, PATRIOT,, 08 mai 2010, 13:54
Intradevar este gresala mea. Nu trebuia sa stau la discutii cu comunistii rusofoni. Voi nu puteti dialoga, voi nu ganditi, voi faceti numai ce vi se comanda de la Moscova
A comentat pentru bic 08 mai 2010, 14:07
Sunt o persoana particulara, putetzi sa nu-mi cititi opiniile, nu va rog. Socotitzi ca dialogatzi cu peretele de beton din fatza. dar dacadin ceea ce spun ceva e adevarat, evident ca nu va trege pe langa urechile voastre. Voia Mariei Voastre. Devetzi citi, bine vetzi face, de nu vetzi citi tot bine vetzi face.
A comentat bic 08 mai 2010, 14:18 | mergi sus ▲
sigur rusia impreuna cu acolitul nr.1 ucraina doresc sa impiedice apropierea moldovei de romania prin orisice mijloace ,dar cheia puterilor si influentelor asupra acestui teritoriul va ramane tot comunicarea dintre sua si rusia ,adica ce stabilesc acestea in situatia din viitor, . daca sua asi va da acordul ca pentru o perioada de x ani sa nu se implice in sfera de influenta ruseasca , in cel mai scurt timp comunistii vor veni iar la putere sa cenzureze tot si sa imbuibe lumea cu istorii mincinoase ,dar daca se va ajunge la ideea si acordul dintre cele 2 tari ca moldova sa faca parte din sfera de influenta americana , atunci regimul de un an de zile se va stabiliza ,se va alege pana la urma un presedinte care sa continue demersurile pentru integrarea in ue. .....vom trai si vom vedea
A comentat romanu 08 mai 2010, 21:42 | mergi sus ▲
Moldova are un potential intelectual deosebit daca e sa calculezi pe km patrat. Moldova nu va accepta rolulul de copoi pe care si-l asuma Georgia si Romania contra Rusiei, cu atat mai mult ca ni se propune de a fi nu sluga directa a SUA ci sluga slugii - Romania, careasteapta de la Moldova sa hamaie si sa ia cu mana ei jaratecul. NO PASSARAN! Suntetzi vopi smecheri, dar nu totzi in jur sunt prostii vostri. L-atzi gasit pe un SCHIN antirusesc, dar intreaga popultzie vrea pace si prietebnie si cu SUA, si cu Rusia. NU VREM ROLUL DE COADA DE TOPOR pe carel-au acceptat unii. Vointza Moldovei o vetzi vedea clar la viitoarele alegeri.
A comentat dic 09 mai 2010, 02:28 | mergi sus ▲
EXZISTA PUTINI CETATENI DIN MOLDOVA CA D-UL TANASE. VA MULTUMESC CA DORITI SA PATRUNDETI IN INTERIORUL CREERULUI UMAN A CETATENULUI MOLDOVEAN SA CUNOASCA CE E BINE SI CE E RAU.
DIN PACATE MAJORITATEA AU PAIANGEN PE CREER SAU MAI RAU CREERUL E ATROFIAT.
CE AU FACUT COMUNISMUL RUSESC LA NOI E PERCEPUT CA LUCRU NORMAL CA ANTONESCU A REINTREGIT TARA NU E NORMAL.
CU STUPEDITATE IN ASA ZISA MOLDOVA INDEPENDENTA (ma refer de URSS) SI DEPENDENTA DE CSI SARBATORIM SI ASTAZI ZIUA ELIBERARII DE SUB NAZISTI. DAR NOI NU AM FOST OCUPATI DE NAZISTI SI NU AM AVUT NEVOE SA FIM ELIBERATI. IMI CER SCUZE NU ELIBERATI DAR OCUPATI DE COMUNISTI. NU SUSTIN NAZUSMUL E CACI E EGAL CU COMUNISMUL.
LASAI PE RUSII IN TARA LORA SA FACA PARADA SI IN FIECARE ZI DE LA MOSKOVA PANA LA VLADIVOSTOK E TARA LORA.
SARBATORIND ZIUA ELEBERATIEI IN MOLDOVA NOI SARBATORIM OCUPATIA. STUPID DAR ADEVARAT.
A comentat ION CONDREA 09 mai 2010, 10:06 | mergi sus ▲
Dle Tanase, nu asi vrea sa fac o comparatie, dar foto d-voastra are ceva cu Hitler.
A comentat abc 09 mai 2010, 11:10 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Interviu / Reportaj

Previziuni SUMBRE. Anatol Țăranu: „Schimbarea guvernării la Chișinău în anul 2018 ar putea într-un mod FATAL să deterioreze relația moldo-română”
Schimbarea guvernării în R. Moldova după alegerile parlamentare de anul acesta ar putea deteriora într-un mod fatal relația moldo-română, consideră analistul politic Anatol Țăranu.
Potrivit acestuia, România nu este doar un vecin pentru R. Moldova. „România devine, într-un ritm foarte rapid, o țară europeană, [...] mai mult
ȘALARU: „MILITARII PLEACĂ PE CAPETE DIN ARMATA NAȚIONALĂ, DEOARECE NU MAI VĂD PERSPECTIVE”

Fostul ministru al apărării despre blocarea participării militarilor moldoveni la exercițiile din străinătate. 



Militarii din Republica Moldova nu au mai participat la vreun antrenament în străinătate din luna februarie, când Igor Dodon blocase plecarea lor la un exerciţiu în România, ce avusese loc în cadrul [...] mai mult
USATÎI A FOST INLCUS ÎN "LISTA NEAGRĂ" A UCRAINEI
Preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost inclus la 21 iulie, de Centrul de analiză şi cercetare „Mirotvoreţ”, în Lista persoanelor acuzate de infracţiuni comise împotriva securităţii naţionale a Ucrainei.

Centrul „Mirotvoreț” este cunoscut prin colectarea [...] mai mult
(video) Acasă la Maia Sandu. Candidata la președinție răspunde la 13 întrebări într-un interviu acordat în apartamentul său
Ziarul de Gardă a realizat un interviu video cu candidata la funcția de președinte al țării, Maia Sandu, la ea acasă, unde i-au fost adresate 13 întrebări.
În interviu, Maia Sandu vorbește despre zvonurile apărute în ultima perioadă la adresa ei, despre închiderea bisericilor, siucidul în rândul tinerilor din cauza [...] mai mult
REPORTAJ // La PAS prin satul de baștină al Maiei Sandu. De ce s-a SUPĂRAT politiciana?
Rădăcini // Descendenta unei familii de gospodari din Risipeni, Fălești, Maia Sandu se bucură de mare respect în satul de baștină
Pe un drum de țară, îngust și înnămolit, înaintând cu greu în cizmulițele lor de cauciuc și sprijinindu-se una pe alta ca să nu cadă, două fetițe, cu rucsacuri cât ele de mari în [...] mai mult
Victor Ciobanu: „DNA nu a trecut Prutul, dar Plahotniuc l-a trecut, în sens invers”
Unionismul nu a fost niciodată un proiect realist nici la Chişinău, nici la Bucureşti. A fost doar exploatat în diferite scopuri obscure şi pentru asta trebuie să aibă finalitate, afirmă editorialistul Ziarului NAȚIONAL Victor Ciobanu.
Într-un interviu pentru ziare.com, Victor Ciobanu avertizează în privinţa probabilităţii fraudării [...] mai mult
Morțile suspecte din „dosarul miliardului”
Pe par­cur­sul lunii noiem­brie 2014, peste 13 mili­arde de lei au fost scoși de la Banca de Eco­no­mii (BEM), Banca Soci­ală (BS) și Uni­bank și trans­fe­rați pe con­turi din stră­i­nă­tate. Pe 27 noiem­brie 2014, o mașină plină cu acte de la cele trei bănci [...] mai mult
Siegfried Mureșan: „Sper că în R. Moldova avem un guvern care să dorească să implementeze reformele”

Un interviu cu europarlamentarul român de la Bruxelles realizat de europalibera.org



La 1 iulie intră în vigoare Acordul de Asociere al Uniunii Europene cu Republica Moldova, semnat acum doi ani la sfârşitul lunii iunie… Ce ar trebui să urmeze? Şi a devenit sau promite măcar acest acord să devină cel mai important generator [...] mai mult
BANII DISPĂRUȚI ÎN ASFALT PRIN CONTRACTE ORCHESTRATE
Bugetul municipiului Chișinău a fost păgubit cu peste 8 milioane de lei prin semnarea, de către primarul Dorin Chirtoacă, a unui contract de împrumut cu o firmă din SUA pentru lucrări de reparaţie a unor străzi. Împrumutul a fost contractat ilegal, iar Primăria Chișinău a folosit drept „argument” [...] mai mult

randat în 	0.1888 secunde