Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

4 mai 2024, ora locală: 23:50

 

Basarabia intra sub scutul antiracheta american

adăugat 16 februarie 2010, 13:16, la Eveniment

Basarabia intra sub scutul antiracheta american

Surse militare solicitate de catre Romanian Global News sa analizeze situatia declarau, cu ceva timp in urma, ca scutul antiracheta care va fi instalat in Romania va acoperi si teritoriul Basarabiei. Iata ca la scurt timp dupa aceste declaratii, Ministrul Apararii de la Chisinau, Vitalie Marinuta confirma acest fapt.

Chişinăul ar putea renunţa la statutul de neutralitate, după ce Bucureştiul a anunţat că va găzdui elemente ale scutului american antirachetă, a declarat ministrul Apărării din Republica Moldova, Vitalie Marinuţă, într-un interviu acordat Radio România Actualităţi.

Marinuta a  declarat că „în urma finalizării Analizei strategice a apărării Republicii Moldova, realizată cu sprijinul NATO, şi care nu s-a mai realizat până în prezent, va fi pusă în dezbaterea forţelor politice şi a opiniei publice problema constituţională a neutralităţii Republicii Moldova".

Marinuţă a recunoscut, în calitate de specialist militar, că amplasarea elementelor scutului anti-rachetă pe teritoriul României plasează şi Republica Moldova sub protecţia sa, dar din punct de vedere politic ar putea anula retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei.


Autor: RGN press
Sursa: www.rgnpress.ro
Deoarece scutul ne va apara, cum s-a spus si cum credem - de rachetele IRANIENE, e mai bine sa ramanem stat NEUTRU, fara cheltuieli militare din buget si concomitent sa stam sub DOUA umbrele, doua SCUTURI - cel american si cel rusesc. Perfect! Cu asta ii intrecem pe toti!
A comentat beni 16 februarie 2010, 13:33
NEUTRALITATEA COSTĂ MAI MULT DECĂT APARTENENŢA LA NATO
A comentat M 16 februarie 2010, 14:11
NEUTRALITATEA SI STATUL SUB DOUA SCUTURI sau umbrele va VA ADUCE NUMAI NECAZURI. NU EXISTA STAT NEUTRU PE PLANETA PAMANT. TREBUIE SA VA HOTARATI CU CINE VRETI SA FITI. SI DACA NU VA HOTARATI F. REPEDE, VE-TI RAMANE DE CARUTA (foarte saraci) SAU...MAI RAU, VE-TI PIERDE TOTUL.
A comentat Ducele 16 februarie 2010, 15:56
Cu Romania am fost deja, ne-ati jurat ca unire va fi pe veci, dar la 28 iunie 1940 ne-ati lepadat fara nici o mustrare de constiinta, nici atunci, nici azi. N-ati pus un deget ca sa obtineti macar cateva zile, dar nu o singura noapte la dispozitie ca nenorocitzii de basrabeni si bucovineni sa reuseasca in mai mult de o noapte sa ia o decizie - ce sa faca cu gospodaria lor, cu viata lor, sa ramana, sa plece, cu ce sa se evacueze. Mai mare ticalosie, cinism si iresponsabilitate din partea Bucurestiului nu putea sa existe. Istoria nu ne permite sa mai credem o data in povesti de acelasi fel, cu atat mai mult iarasi singuri n-aveti cu ce va apara- nici flota, nici avioane de lupta, totul e fier vechi, desi va numiti tzara membra a NATO. Putem avea incredere doar in stapanul scutului, dar nu in slugile sale. Decat sluga la sluga - mai bine sluga direct la stapan.
Deocamdata nu e nevoie, ne putem asigura securitatea si singuri, Dumnezeu e cu noi.
A comentat kizil-orda 16 februarie 2010, 16:44
Nu noi v-am lasat ci rusii v-au luat cu forta. Cand maresalul Antonescu a vrut sa dea o contraofensiva rusilor carem ajunsesera la granita de pe Nistru, exact in ziua in care armata romana urma sa apere Basarabia, comunistii din Romania sprijiniti de URSS au preluat puterea, arestandu-l si impuscandu-l pe maresalul Antonescu, apoi l-au fortat pe Regele Mihai sa abdice. Consulta istoria reala a celui de-al II-le razboi mondial. Oricum, dupa cum decurg lucrurile in R.Moldova, chiar si tu care nu esti roman vei cere in foarte scurt timp cetatenia romana.
A comentat Ducele 16 februarie 2010, 17:07
SIGUR EŞTI BOLŞEVIC DE-A LUI VORONIN , DA TOT ROMĂN SE CHEAMĂ CĂ EŞTI . . . . . . . ŞI HÎRTIA SUPORTĂ GREU CUVINTELE CARE V-AR CARACTERIZA CU ADEVĂRAT PE VOI BOLŞEVICII . . . .ACUM 8 ANI V-AŢI LEPĂDAT DE LIMBA VOASTRĂ MATERĂ . .LIMBA ROMĂNĂ DUPĂ MODELUL LUI IUDA . . SI ÎNCĂ VĂ MAI ZICEŢI CREŞTINI. . . . . .ÎN ISTORIA NU A EUROPEI ŞI NUCI A LUMII NU SE MAI CUNOAŞTE NAŢIE (O PARTE DIN EA ) CARE SĂ SE LEPEDE DE PROPRIA LIMBĂ MATERNĂ . . . VOI A-ŢI FĂCUT ACEST LUCRU . . . PUTEŢI STA CU FRUNTEA SUS ÎN FAŢA MOSCOVEI ,. . .NUMAI CĂ VEŢI PRIMI O JUDECATĂ ASPRĂ ŞI FĂRĂ MILĂ DIN PARTEA ISTORIEI . . . .CARE NU IARTĂ . . . . . .JOS PCRM ŞI MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
A comentat pentru kizil-orda 16 februarie 2010, 17:12
ma coplexatule kizil-orda are dreptate...
iar daca tu ai fost odata un bolsevic si acum esti cu liberalii si ai vazut cai mai bine,inseamna ca esty o curva ordinara
A comentat pe pentru kizil-orda 16 februarie 2010, 21:18
iar in cceea ce priveste istoria si cele intimplate pe timpul lui Antonescu: a fost pura tolerantza
si jok de piesa... stii cum joaka o piesa intr-un asamblaj? la fel ka o kurva...
A comentat pe pentru kizil-orda 16 februarie 2010, 21:22
Lasam istoria la o parte si revenim la prezent. Poate mirele Romania sa garanteze miresei Basarabia ca macar pe viitor, daca vreun vecin huligan va incerca sa i-o ia cu fortza (evident ca-i place de ea) mirele de aceasta data nu se va speria, nu va fugi dupa ajutor la alti vecini, dar ca un barbat adevarat o va apara cu pretul propriei vetzi? Ce dovezi are mirele ca nu mai este cel care a fost si merita sa fie crezut de mireasa?
A comentat mosu 16 februarie 2010, 22:43
"eu as intreba mireasa daca si ea nu va fi curva si va fugi la alt barbat?"

Asa se poate de continuat mult si bine, ajunge sa dam vina uni pe altii, e timpul sa ne maturizam si sa luam decizii de care sa se mindreasca si nepotii nostri, e timpul sa ne ridicam demnitatea nationala !!!

Unire Fratilor !!!!
A comentat otel 16 februarie 2010, 22:52 | mergi sus ▲
Ci ochii inchisi? ...
Lasam si alegoria si trecem la direct? Oare isi inchipuie cineva ca in Basarabia sefii de azi nu vor vrea sa fie sefi si maine, sa plece din contul statului cu pasapoarte diplomatice peste hotare, sa-si trimita odraslele la invataturala cele mai bune universitati, sa asiste acum la jocurile olimpice. Administratia unui judet nu poate pretinde la legaturi directe cu marile capitale ale lumii. Va dori cineva sa faca R.Moldova un judet si asa cum ii Iasul sau Vasluiul sa astepte la infinit ca sa ajunga si la ei careva investitii si fonduri pe carele detine Bucurestiul? Vor dori sportivii moldoveni sa concureze la locuri in selectionata Romaniei, cand ei au acum participare directa cu propria selectionata? Ce poate Romania sa ofere R. Moldova din cele ce ia nu le are? Noua nu ne trebuie administratie din primari si jandarmi olteni ca la pana la 1940, noi o vrem pe a noastra. La fel si preoti, dascali, profesori, ingineri, medici, la fel, caci ii avem pe ai nostri. In plus nu vrem ca cineva sub motivul mereu invocat din 1918 si pana azi - ca basarabenii sunt bolsevici, comunisti (nu fascisti) ei au dreptul sa-i discrimineze incepand de pe acum (sub acelasi motiv de colaborare cu bolsevicii sute de mii de evrei au fost deportati in Transnistria si lichidati). Romania de azi nu-i condamna pe faptasi, inseamna ca totul ar putea inca cumva sa se repete in istorie. Nu dorim sa ne conduca nici strainii si nici neamurile, orice frate are dreptul de a avea casa, gospodaria, familia, numele, destinul si libertatea sa. Pe a altcuiva n-o dorim, dar nici pe a noastra pentru motiv ca vorbim aceeasi limba nu o vom da. Si nici in gluma, nici in serios nu ne propuneti nimic - e ofensator sa discutam pe aceasta tema.
A comentat hincu 17 februarie 2010, 03:04 | mergi sus ▲
CINE AZI NU ŢINE PASUL CU REALITATEA MÎINE VA FI ZDROBIT DE EA . . . . ASTA LE-A SPUS MIHAIL GORBACIOV COMUNIŞTILOR DIN GERMANIA DEMOCRATĂ CU NUMAI O LUNĂ ÎNAINTE DE REUNIFICAREA GERMANIEI . . . . . . .NUMAI PRIN REFORMĂ VEŢI SUPRAVIEŢUI . . . . NU A FOST BĂGAT ÎN SEAMĂ . . . . . DUPĂ REUNIFICAREA GERMANIEI . PARTIDUL COMUNIST EST-GERMAN A DISPĂRUT LA FEL DE BRUSC CUM A APĂRUT ÎN 1945 AVĂND O ,,PUTERNICĂ SUSŢINERE " DIN PARTEA . -.HA. .HA B. ARMATEI ROŞII . . .JOS BOLŞEVICII
A comentat L 17 februarie 2010, 08:16 | mergi sus ▲
cei ce va socotiti marii unionisti coboritiva pe pamint si intrebatii pe cei ce va asigura viata zi de zi prin munca lor pe deal, la uzini si asa mai departe.., ca nu sunt mai prosti ca voi, ce doresc ei si ce cred ei despre marea unire.
A comentat maria 18 februarie 2010, 10:22 | mergi sus ▲
Unire? Niciodata!
A comentat iana 18 februarie 2010, 11:45 | mergi sus ▲
Asa mai pruto-nistrenilor! Nici noi romanii nu dorim "unire" cu voi pentru ca nu ne plac strainii in tara noastra. Asa va vreau! Antionisti toti pruto-nistrenii!
A comentat Balaur 18 februarie 2010, 13:28 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1488 secunde