Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

2 mai 2024, ora locală: 13:06

 

Boc creeaza functii de inalti reprezentanti ai Guvernului pentru Basarabia si romanii din afara

adăugat 20 februarie 2009, 10:50, la Ştiri de Top

Premierul Emil Boc a dispus reorganizarea Cancelariei sale, incluzând în schemă patru posturi de înalţi reprezentanţi ai Guvernului, printre care doi dintre ei sunt numiti pentru a gestiona relatia cu Republica Moldova, si românii din străinătate, transmite Romanian Global News.

Oficiul pentru gestionarea relaţiilor cu Republica Moldova devine Înaltul Reprezentant pentru Republica Moldova, Premierul înfiinţand inca un post ce va purta denumirea de Înaltul Reprezentant pentru Românii din Străinătate.

Reamintim ca Presedintele Basescu a promis in Ungaria revenirea Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni in subordinea Guvernului, care, prin infiintarea noului post, va avea suficiente institutii pentru a aplica programul de guvernare in ceea ce priveste romanii de pretutindeni.

În subordinea directă a şefului Cancelariei Primului-Ministru va funcţiona şi "Departamentul Monitorizare şi Implementare Programe", care va monitoriza derularea proiectelor finanţate din fonduri UE şi internaţionale la nivelul autorităţilor centrale şi locale şi care va urmări "cu prioritate" absorbţia acestor fonduri.

Conform deciziei semnate de premier, numărul maxim de posturi alocat Cancelariei este de 167, structura sa fiind reorganizată "conform prevederilor legislaţiei muncii în vigoare".

Autor: RGN press
Sursa: www.rgnpress.ro
A comentat micael 21 februarie 2009, 02:25
Votati PL ,PLDM si AMN !

Forza PLDM, PL si AMN !
A comentat micael 21 februarie 2009, 16:32
A comentat micael 21 februarie 2009, 23:18
"Ateii mor primii. N-am văzut om fără credinţă în Dumnezeu care să reziste, oricât de robust fizic ar fi fost".

Mi-au placut foarte mult aceste cuvinte ale eroului nostru.Cat de mult adevar contin in ele !
A comentat micael 21 februarie 2009, 23:23
Sus Inima, TRAISCA PPCD,

Sunt eroi doar cei care lupta cu adevarat pt.popor chiar daca mai fac pact cu inamicu,

Exista un proverb romanesc : Fa-te frate cu dracu pana treci podu.. de aici si invatatura.

Cine vrea, i-a aminte, cine nu, o i-a in dinte.
A comentat Felix 22 februarie 2009, 22:36
A comentat micael 23 februarie 2009, 02:38
Iar pentru cei ce n-au apucat sa citeasca faptele pline de vitejie ale romanului din Basarabia,ce a luptat pentru acel pamant pana la capat si a facut tot ce era omenesc posibil ca Basarabia sa nu ajunga iarasi sub cizma blestemata rusesca din nou,patimind si suferind in tacere pentru noi cei de azi si pentru cei ce vor veni dupa noi.
Cinste voua,cinstea voua,eroilor !

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/836729/Amintirile-omului-care-s-a-intors-din-Iad/

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/836751/Un-om-cat-tot-secolul-XX/

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/836882/Purgatoriul-sovietic-in-32-de-trepte/

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/836908/quotRazboaiele-nu-rezolva-nimic-aduc-doar-ura-si-moartequot/
A comentat micael 23 februarie 2009, 02:45
Moarte tradatorilor de neam si de tara,moarte cripto-comunistilor si PPCD-istilor !

Dati o sansa noii generatii de politicieni sa se afirme si sa inscrie pe culoarul reinvierii romanismului si a valorilor acestuia in stravechea povincie romaneasca a Basarabiei .
A comentat micael 23 februarie 2009, 02:48
Nu uitati cine au fost stramosii nostri!iubesteti neamul ca pentru noi au trait,sa ne facem datoria fata de ei si pentru vitorii nostrii!!!!!!!!!!!!!!
A comentat Marin 23 februarie 2009, 12:09
Sa skoatem jugul comunist ca ne destruge voteaza omenirea si nu porcaria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat Marin 23 februarie 2009, 12:14 | mergi sus ▲
B R A V O, Marin. Jos comuniştii!!! Trăiască România Mare!!!
A comentat Prinţesă 23 februarie 2009, 15:52 | mergi sus ▲
JOS COMUNISTII!!! BASARABIA PAMANT ROMANESC.
A comentat Gogu 23 februarie 2009, 17:14 | mergi sus ▲
Hehee se vede ca se apropie alegerile :) iote ce galagie e p'acilea. Ma bucura ca vad din ce in ce mai multi care vor ca Basarabia sa revina unde ii e locul. Acum sincer am o banuiala vaga ca cei care cer chestiile astea sunt romanii si nu basarabenii. Se pare ca noi romanii am invadat forumurile fratilor nostrii. Bine nu am facut asta cu rea vointa am facut asta sa incercam si noi cum putem sa va mai deschidem ochii.

Mesaj pentru micael. Tu ai rabdare nene... O sa ramai in istorie ca promotorul unirii :).
A comentat intrebatorul 24 februarie 2009, 01:37 | mergi sus ▲
Se pare ca ce n-am face oricum e fara folos.
Nu-s prea optimist eu referitor la alegerile din 5 aprilie.
- Comunistii oricum vor lua minim 30 de mandate.
- PSD-ul e sustinut de comrat => ca toti gagaujii vor vota PSD - intra si ei in parlament asta inca vreo 10 mandate. (ca o paranteza stiti ce inseamna gagauz in turceasca? Tradator. )
- PD - are shanse sa fraireasca mintile alegatorilor si e mare risc ca si ei intra in parlament. Cine nu stia PD = Lucinschi, Dar daca eu as avea de ales intre Lucinschi si Voronin, fara nici o indoiala l-as alege pe Voronin fiindca din 2 rele se alege cel mai bun...faceti concluzii. So, PD - vreo 8 mandate.
- AMN - Urechean tarfa tarfelor. Se vinde oricui. Criminal si corupt. Are sanse sa ia inca vreo 15-20 mandate.
- PDLM - chiar nu stiu ce sa spun aici. E un semn de intrebare = 10 mandate.
- PL - unicul partid care inca nu s-a "curvit". Dar cine da garantii ca nu o va face cand va veni la putere? Ceea ce face chirtoaca in Municipiu e bine, dar din pacate ceea ce am vazut pana acuma e o mare campanie electorala care s-a inceput in 2007 de cand a fost ales ca Primar. = 10-20 mandate. Dar mai degraba 10 decat 20.

Asaca nu stiu...
Ce sa facem dragi Romani?
A comentat 300 24 februarie 2009, 11:21 | mergi sus ▲
Pt.300,: Interesanta analiza,a cat ar putea sa obtina fiecare partid. Dar ma gandesc decat sa castige comunistii pentru a treia oara alegerile(majoritatea in parlament),totusi ma-i bine ar fi sa se formeze o coalitie de cateva partide(dintre cele care ar intra in parlament)sa formeze majoritatea si sa guverneze(daca au majoritate).Orice varianta este mult mai buna decat sa vina iarasi comunistii.Nici varianta unei coalitii nu este perfecta 100% dar ar fii mai bine decat partidul unic(care isi spala rufele in familie).Oricum cine va venii acum la putere va da vina multi ani pe greaua mostenire lasa-ta de comunisti in cei 8 ani de guvernare(ceea ce nu zic ca nu ar fi adevarat)dar politicienii pun mereu aceeasi placa ca sa se scuze,sa arate incompetenta lor,ori care ar fi ei.
A comentat Gogu 24 februarie 2009, 17:02 | mergi sus ▲
300, poate mulţi îşi pun întrebarea asta pe care ţi-ai pus-o tu înainte de alegeri... "Ce să facem dragi Români?" Eu personal ţin cu Chirtoacă pt. că am văzut că măcar încearcă să facă cv dk nu a făcut. Dar nu se ştie ce va face & acesta dk va fi votat. Tara noastră este sortită să fie condusă de idioţi, hoţi, leneşi & măgari. Dar poate ne va da D-zeu să avem & noi noroc, că unii dintre noi, basarabenii (care nu stau cu Mama Rusia), nu merită să trăiască în aşa condiţii, în aşa ţară, cu aşa conducători.
A comentat Prinţesă 24 februarie 2009, 20:42 | mergi sus ▲
Pt. Goru:
Ceea ce tine de coalitie, ai dreptate, mai bine o coalitie decat un partid unic.
La fel cu mostenirea ai zis-o bine, toti politicienii vor da vina pe precedenta conducere si astfel vor da la umbra afacerile lor murdare.
Totusi iti dau eu o varianta mai rea decat comunistii: sa vina la putere iarasi Agrarienii (Lucinschi e de acolo) asta inseamna Diacov, Urechean, Andronic, Sangheli. Ei au facut mult mai mult rau decat au facut comunistii. Ei sunt tatucii moldovenismului, ei sunt cei care au adus tara la dezastru (in 1991 PIB-ul era de 10 ori mai mare decat in 2001).
Un plus considerabil care putem da comunistilor e acela ca ei au respectat planul lor electoral. Ei au promis: curent electric in case fara intreruperi, gaz in casa, apa calda, caldura iarna, pensii/salarii la timp, eliminarea crimei organizate. Si intr-adevar in Moldova e ordine, fi-i de acord nu se compara ce a fost prin anii '90 in MD si ce ii acuma. Tineti minte timpurile cand pe strada dupa 10 seara era periculos de iesit? Cand iti cumparai masina si puteau sa te opreasca chiar in drum si sa ti-o eie? Cand ultima data vi s-a stins lumina in casa? Dar gazul? Dar caldura?

Din pacate asta e adevarul. Comunistii sunt mult mai buni decat Urechean-Diacov, dar mult mult mult mai RAU decat ceea ce meritam noi.
Ceea ce am spus mai sus, nu inseamna ca simpatizez comunistii. Pur si simplu lucrurile aceste trebuie de luat in calcul. Ca sa nu ne facem prea mari iluzii ca dupa 5 aprilie comunistii vor disparea de pe arena politica.
Pentru ca sa dispara, pentru ca s-o luam pe calea cea dreapta, pentru ca sa ne apropiem de fratii nostri de peste prut, cei care vor intra in parlament (ma refer la echipa PL) trebuie sa faca tot posibilul ca sa insufle increderea in oameni ca acel putin care au dat comunistii pentru un trai MINIM de existentza, macar acel minim sa nu dispara. Ei trebuie sa demonstreze ca vor face mult mai mult decat au facut comunistii INAINTE de a lua majoritatea in parlament. cu 10 mandate poti face multe lucruri. Poti arata oamenilor ca esti in stare sa aduci moldova la un vis european. Si numai atunci, oamenii care au votat pana acuma comunistii vor da voturile lor.
Deci sa fim realisti, sa nu fim visatori. Dupa 5 aprilie cardinal nimic nu se va schimba, pur si simplu noi- poporul, le vom da PL-ului o sansa sa se manifeste. o sansa de 10 la suta.

Pt. Printesa:
Pentru ca sa traim peste 10 ani bine, noi azi trebuie sa gasim raspuns la aceasta intrebare.

A comentat 300 24 februarie 2009, 21:15 | mergi sus ▲
Bre,300,fratele meu,este o iluzie sa crezi ca datorita venirii cripto-comunistilor la putere peste Prut in 2001 lucrurile s-au simplificat ca prin minune,infractionalitatea a scazut doar pentru ca,comunistii au ajuns la putere !
Bre,frate,am trait si noi astia din Patria Mama ,experienta la care faci tu referire si anume in 2000 cand PSD-ul a castigat din nou puterea dupa 4 ani dezastruosi ai coalitiei -Conventia Democrata-,numai ca vezi cripto-comunistii de peste Prut si mare majoritate a neo-comunistilor care se aflau in PSD in 2000 au ceva in comun,si anume,rigoare de partid .
Bre,frate ,in 2000-2004 nu misca nici musca in Romania fara ca PSD-ul sa nu cunoasca,numai ca actionau sub acoperire,marile acte de coruptie atunci au avut loc in ROU,numai ca nimeni n-avea curajul sa sufle nimic pentru ca le era frica sa nu li intimple ceea ce i s-a intimpla lui Mugur Ciuvica,care doar pentru ca a dat niste date confidentiale presei,a fost ridicat de pe strada de oamenii lui Nastase,fara ancheta preliminara,fara nimic,pur si simplu il bagase la zdup.
Norocul sau a fost ca au inceput sa urle cancelariile occidentale si psd-istii n-au mai avut ce-i face si iau dat drumul.
Si multe,multe alte magarii ordinare se faceau atunci,dar de care am auzit abia dupa ce Basescu a castigat putere si nenorocitii psd-isti bateau toata ziua drumul pe la DNA.
Eu de atunci nici nu mai vreau sa aud de PSD,cu toate ca poate in PSD sunt cei mai buni specialisti in diverse domeni de activitate,dar degeaba au ei specialisti daca Leader-ship-ul era corupt pana in maduva oasele.
Hey,frate,si acum incearca sa faci un exerciu de imaginatie si sa-i transpui in locul PSD-ul pe cripto-comunistii de la Chisinau si vei vedea ca nu exista mari diferente intre ei ,CU MENTIUNEA,ca PSD-ul indiferent cati de multi neo-comunisti au fost si poate ca inca in partid,nu asculta vocea Moscovei si are urechire ciulite doar spre occident,spre Bruxelless si Washignton.
Si asa cum noi am reusit sa-i mai cernem pe neo-comunistii din PSD,alegand din 4 in 4 ani pe altcineva si fortand PSD-ul sa treaca in opozitie,tot la fel trebuie sa faceti si voi cu cripto-comunistii de la Chisinau,nu-i mai votati,lasati sa fiarba in sucul propriu 4 ani in opozitie si iti garantez eu ca in 2013 la viitoarele alegeri de peste Prut,cripto-comunistii nu vor mai reusi sa impresioneze multa lume cu idiotenile lor si minciuni gen ca vor ieftini painea si alte produce de stricta necesitate,pentru ca peste 4 ani,voi basarabenilor,nu va veti mai gandi la ce veti manca maine,ci va veti gandi ce exscurisi sa faceti si unde.
300,frate,in 4 ani de zile daca nu vor ajunge caracterele acestea limitate gen Beleurrul,Iakana,Marele Ochi,Ivan sa se caiasca de cat de prosti au fost in trecut punand botul si crezand promisiunile cretine si goale,fara continut si acoperire ale cripto-comunistilor de acum,sa nu mai imi zici mie frate ! LOL !


Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM, PL si AMN !
A comentat micael 25 februarie 2009, 03:04 | mergi sus ▲
Nu ai toata dreptatea micael, eu stiu ce se petrece la noi in tara mai bine din pacate.
Referitor la criminalitate, ceea ca la noi aceasta criminalitate a aparut este vina Agrarienilor si in special Lucinschi. Cand au venit comunistii, criminalitatea a scazut, ce-i drept ea a aparut intr-o noua forma. Nu-ti mai vine nimeni cu Colasnikov ca sa-ti ceara 20% din profitul intreprinderii tale, nu te mai opreste nimeni pe drum sa-ti ia masina, poti iesi in strada la ce ora vrei tu si n-o sa vina la tine niste marlani de "patzani" si n-o sa-ti fure telefonul/banii/geaca. In schimb criminalitatea a trecut intr-o noua forma - "legala". Acum la intreprinderea ta n-o sa vina cu colashnikov baietii din mafia, dar o sa-ti vina diferite inspectii care o sa-ti inchida absolut "legal" intreprinderea daca n-ai sa-i platesti 20% din profit. Masina pe strada nimeni nu ti-o ia, numai ca ce folos oricum nimeni nu poate sa-si permita sa procure una noua. Pe strada "patzanii" nu te opresc sa-ti ceara bani, dar in schib exista politia noastra brava si "legala" care ne apara de huliganism, si care in caz daca treci drumul pe rosu iti poate da asa un "pizdon" ca data viitoare sa nu incalci legea!!! Partea a doua ca iti dezbat toti renichii si restul vietii va trebui sa traiesti cumparand pastile, important este ca LEGEA nu se va incalca, strada pe rosu nu se va mai trece!!! (Sa furi 10 tone de petrol din rezervele statului asta nu e crima, e absolut legal, asta ca sa stiti. Pt asta maxim amenda de 10 salarii minime poti primi.)

Deci asta e realitate. Criminalitatea o trecut in categoria "legala". Dar din pacate, oamenii de rand vad doar una: Atunci au fost timpuri naspa si criminale, acum nu mai sunt.

De aceea eu inca odata repet, trebuie sa fim realisti. Pentru oameni de rand care nu pot sau nu vor sa citeasca ce e scris intre paranteze, vad toate acestea si voteaza comunistii. Pentru ei, comunistii au realizat minimul necesar. In perioada Urechean - Sangheli- Luchinschi, oamenii nici macar asta nu primeau.
Datoria noastra e sa-i deschidem ochii oamenilor de rand s-ai aratam ca "binele" facut de comunisti nu e bine. Datoria celor noi care pretind sa intre in parlament este sa demonstreze oamenilor ca vor face treaba acolo.

P.S: Doamne fereste AMN - Urechean suge cucu rusului!!! Va rog numai nu AMN - un partid de talhari si tradatori ai neamului.
A comentat 300 25 februarie 2009, 10:52 | mergi sus ▲
Micael,fratele meu,mai putin AMN.Liderul acestui partid Urechean a declarat intr-un interviu ca nu vrea in NATO.Ori toate tarile foste comuniste care au intrat in UE,au intrat ma-i intai in NATO(absolut toate).Oare ar putea RM sa fie o exceptie de la regula dupa gandirea lui Urechean?.
A comentat Gogu 25 februarie 2009, 11:09 | mergi sus ▲
Bre,fratilor,nu vreau sa va contrazic de pomana ca poate cunoasteti realitatile din Basarabia mai bine decat mine,dar eu din cand in cand mai urmaresc stirile la ProTv Chisinau si acolo il vad alaturi de Chirtoaca si pe Urechean si mi-am inchipuit ca ar fi democrat,iar nu rosofon cum spuneti voi.
Maiculita,incurcate mai sunt atele in Basarabia !
Atunci ce sa fac,oare sa-mi modific mesajul scurtandul putin cam in genul asta ?:

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !
Forza PLDM si PL !

Cu toate ca ma informez constiincios despre realitatile din Basarabia de cam un an,nu pot sa ma declar specialist sau politolog a vietii politice de peste Prut ,stiti cum se zice :Omul cat traieste,invata ! LOL !
A comentat micael 25 februarie 2009, 15:53 | mergi sus ▲
Bre,300,abia acum mi-a cazut fisa,tu vrei sa zici ca daca AMN-ul ar prinde Parlamentul,ar exista mari sanse sa se coalizeze tot cu cripto-comunistii,asa cum au facut-o PPCD-stii 8 ani de zile si sa tradaze cauza nationala romaneasca ?!
A comentat micael 25 februarie 2009, 15:57 | mergi sus ▲
Nu, de aliat cu comunistii nu cred ca se va alia fiindca nici macar comunistii nu-l vor, il vaneaza. Dar sincer sa-ti spun nu bag mana in foc ca asa va fi. Pt Urechean nu are nici o importantza cui i se vinde, el e tarfa politica, cine ii da mai multi bani acolo trece.
Dar daca AMN-ul va castiga doamne fereste majoritatea, atunci ne va vinde rusilor la un pret foarte foarte ieftin. Comunistii macar au o pozitie, dar asta ii ca o tarfa unde-i pica acolo o ia...
Despre PLDM chiar ma tem sa zic ceva. Nu stiu = nu zic.
Ramane doar PL-ul, sperantza noastra...
Sa vedem ce va iesi din asta....
A comentat 300 25 februarie 2009, 16:57 | mergi sus ▲
Bre,300,esti prea pesimist frate,norocul tau ca sunt trecut si eu prin cateva experiente mai grele si stiu ca speranta intr-o soarta mai buna la timp de rascruce,nu e chiar o absurditate !
Vorba aceea s-a destramat el,imperiul raului-URSS-ul,dalminteri niste cripto-comunisti amarati care au impotriva nu doar Bucurestiul,ci intreaga comunitate euro-atlantica !
Frate,hotarateste odata, AMN-ul asta e cat de cat bun sau nu merita sa-l adaug in lozincile mele revolutionare ! LOL !
Sincer sa fiu si mie mi-ar placea sa intre in viitorul Parlament de la Chisinau doar doua partide pro-europene si pro-democratice,PL si PLDM,dar este riscat ca poate nu castiga destule voturi si nu vor reusi sa faca viitoarea coalitie si sa acceada la putere !
Tu ce zici ?

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 25 februarie 2009, 18:14 | mergi sus ▲
Micaele,si eu urmaresc de ceva timp presa din Basarabia,Pro tv,Jurnal tv,Timpul,Unimedia,etc ,si nu sunt chiar specialist sau expert.Dar l-am vazut pe Urechean intru-n interviu tv(nu mai stiu unde,paremi-se la Jurnal tv)unde intrebat fiind daca vrea RM in NATO,el a spus:"in NATO nu".Asa ca dupa parerea mea PL si PLDM sunt singurele partide pro occident si pro unire(cel putin declarativ).
A comentat Gogu 25 februarie 2009, 19:52 | mergi sus ▲
Micaele ,am uitat sa ma-i spun in comentariul de mai sus,ca vicepresedintele PL, Dorin Chirtoaca a facut facultatea in Romania,are cetatenie romana si chiar a lucrat in Romania.A fost director la emisiunea "Surprize,surprize" prezentata de Andreea Marin pe TVR1. Presedintele PLDM Vlad Filat,de asemenea a facut facultatea in Romania in anii 1990-1994 ,si are afaceri si aici.Nu stiu sigur,dar probabil o avea si cetatenia romana. De-ci in concluzie se poate vedea clar de ce sunt aceste doua partide cele mai pro romanesti(pt. ca liderii lor se simpt cu adevarat romani). Votati: PL sau PLDM. BASARABIA PAMANT ROMANESC!!!!!
A comentat Gogu 25 februarie 2009, 20:20 | mergi sus ▲
Gogule,n-am fost ironic absolut deloc,doar ca imi place sa provoc pe alti la dialog prin aceste jocuri de cuvinte,ca doar nu degeaba m-a numit cineva aici "moderatorul" sau ceva in genul asta ! LOL !


Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 25 februarie 2009, 22:03 | mergi sus ▲
Cică s-a ieftinit pâinea & petrolul. Stiţi de ce? Ca să votăm din nou comuniştii. O să vedeţi că se va scumpi la loc după alegeri. Că aşa au fost, sunt & vor fi hoţii comunişti. Mai mult nu vreau să spun. Mai pe scurt sunt BOI. Votaţi PL! Jos comuniştii! Trăiască România Mare!
A comentat Prinţesă 26 februarie 2009, 05:34 | mergi sus ▲
Bre,fratilor,am si eu o curizitate :Care este al doilea oras ca marime(loicuitori)din Basarabia ?
A comentat micael 26 februarie 2009, 20:17 | mergi sus ▲
Izmail
A comentat hi hi 26 februarie 2009, 23:06 | mergi sus ▲
Buna, micael! Cred ca '"hi hi" a vrut sa te ia la misto. dar de fapt a spus un adevar: cand vorbim de Basarabia, tre sa vorbim de fapt doar de Cetatea Alba, Izmai, Chilia, Reni, si nu de actuala RM! Am ascultat recent un comentariu pe aceasta tema a distinsului istoric roman Mircea Dogaru, la TVRM, care spunea cu argumente ca Imperiul Rus a extins intentionat aceasta denumire asupra intregului teritoriu romanesc dintre Prut si Nistru, ca dupa razboiul ruso-turk, in tratatul de pace, sa introduca aceasta denumire cerand partea de sud a regiunii numita Basarabia, ca apoi sa pretinda si sa obtina toata regiunea pe care o numea gresit cu acelasi nume - Basarabia... La fel, spunea M.Dogaru, s-a procedat si cu denumirea "Bucovina", de fapt in bucovina nici nu ar exista paduri de fag (buk), ideia era ca rusii numeau bucati din teritoriile istorice romanesti cu alte denumiri, ca apoi sa pretinda ca aceste teritorii nu ar avea nimic cu statul roman... Politica imperialista, care a lasat urma adanci in istoria neamului romanesc! De asta nu o sa-i inteleg niciodata pe acei romani moldoveni, care simpatizeaza Rusia... Referitor la AMN-ul lui Urechean, nici eu nu-l simpatizez, e o adunatura de persoana fara doctrina politica, fara perspective clare privind viitorul acestui neam de romani-moldoveni... Sunt cateva persoane de treaba, dar tonul este dat de Urechean, care tine de trecut. Cat face numai denumirea Alianta Moldova Noastra - cam ce ar trebui sa intelegem din asa o denumire a unui partid? Ca Moldova e doar a lor? Si care Moldova? Tampenii de politica de pe B
A comentat Babacu 27 februarie 2009, 09:12 | mergi sus ▲
Scuze, am vrut sa spun "politica de pe Bîc", asa se numeste un parau care curge prin Chisinau, si care in traducere inseamna Bou...
A comentat Babacu 27 februarie 2009, 09:16 | mergi sus ▲
Babacu, profesorul meu de istorie mereu ne zicea: Daca te intreaba cineva cat e ceasul, tu nu trebuie sa-i zici ca azi e vineri :)
Micael: Cel mai mare din RM dupa chisinau e Balti.
Din toata basarabia cred ca tot Balit, de fapt nu stiu sigur, googaleste putin prin net si ai sa vezi :P.

Dar in rest Babacu ai absoluta dreptate, sper ca nu te superi ca te-am luat un pic peste picior, eu in gluma am zis-o si prieteneste :)
A comentat 300 27 februarie 2009, 12:38 | mergi sus ▲
nu am luat pe nimeni la misto. Bafta :)
A comentat hi hi 27 februarie 2009, 15:01 | mergi sus ▲
Babacule,frate,n-ai mai aparut de cam multisor pe aici,de ce oare ?! :-)Oare astenia de primavara si efectul vinuletului rosu de peste Prut au inceput sa-ti schimbe metabolismul ! :-)

300,frate,chiar imi doresc sa ne mai luam peste picior,ca sincer iti marturisesc ca m-am saturat sa tot fiu serios si poate sa dau impresia de rigiditate,asta timp cat in viata de toate zilele sunt un spirit mai liber,ca sa nu zic libertin(ca mentlitate si volubilitate). LOL !

Pt . Hi Hi,pe tine chiar nick-name-ul te da de gol si e greu de crezut ca ai fi 100% serios,dar e ok si te inteleg atata timp cat nici mie nu imi mai arde de seriozitate acum la inceput de primavara ! :-)

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 27 februarie 2009, 15:36 | mergi sus ▲
Micael mi se pare ca esti cam egoist un pic la comentariul postat mai sus, dar ce tine de nume nu cred ca asta chiar conteaza atat de mult, important mesajul care vrei sa il transmiti sa fie unul corect si prietenos. Am si o intrebare pentru tine ce te face sa crezi ca PLDM lupta pentru neamul, istoria si interesele poporului nostru mic si batut de soarta? sper ca nu te-am suparat cu nimic dar daca am facut-o imi cer scuze.
A comentat hi ha 27 februarie 2009, 16:30 | mergi sus ▲
Hi Ha,nu trebuie sa iti ceri scuze daca ma ironizezi,acest lucru ma supara cel mai putin in viata,insa cel mai adesea imi sare capsa cand sunt ironizati basarabenii de ceilanti romani din Patria Mama,atunci chiar mi se intimpla sa iau foc si sa apelez la altileria grea din dotare si sa fiu mai caustic in exprimare ! :-)

Bre,frate,stii cum pui tu intrebarea : Ce te face sa crezi ca o blonda e mai buna decat o roscata ?!
Pai e simplu,roscata a facut tot ceea ce a vrut ea din tine(8 ani de zile ),asa incat ai ajuns piele si oase,in timp ce ea s-a facut durdulie nevoie mare,pe cand blonda e subtirica si dragatoasa,poate chiar mai romantica si sentimentala !
Acum te intreb eu pe tine,oare n-ai vrea sa o pui si pe blonda la incercare,cine poate stii,poate vei ajunge sa iubesti blonda mai foc si chiar sa mai pui si ceva carne pe tine,ca aunci cand vei iesi afara pe o zi mai furtunoasa,sa nu te ia vantul ! :-)

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 27 februarie 2009, 17:11 | mergi sus ▲
MIcael nu ma intereseaza ce te inerveaza cel mai mult in viata si nici nu sa pus problema astfel "ironizez", si de artileria ta poti sa o tii inca in buzunar o scoti numai cand e SOS nevoie mare. Si dupa cum ai zis tu mai devreme cu blondele si roscate atunci inseamna ca suntem ca niste mosnegi la loto incercindune soarta ......da ....poate....poate ..o sa pice cifrele. NU trebuie sa gandim asa aparentele inseala eu sincer nu prea am nici o simpatie de vreun partid politic si R.M. nici nu cred ca la noi exista politica exista bani, manipulare si rest coruptie. Ca sfat ti-as da mai citeste si din presa rusa si atunic o sa ai o viziune clara asupra situatiei social politca din basarabia prinsa in plina campanie electorala
A comentat hi ha 27 februarie 2009, 17:40 | mergi sus ▲
Hi Ha,frate,n-am fost in stare sa invat rusa,mi-a fost peste putintele mele asa ceva ! LOL !
Daca incepi cu asemenea fraze cum ca niciun partid nu e bun,etc...,nu veti ajunge departe!
Puneti si tu intrebarea in mod logic: De ce in occident partidele se succeda la putere de sute de ani chiar,si au fost in stare sa faca din aceea parte de lume,cea mai ravnita de catre oamenii din regiunile mai sarace ale Terrei.
Spune-mi si mie,ce a adus bun comunismul pentru oamenii de rand din emifera estica a planetei,in afara de suferinte si torturi !
Comunismul a facut mult mai multe victime decat ororile nazismului,trebuie sa te gandesti la asta si sa intelegi ca sunt absolut mai bune PL si PLDM decat cripto-comunistii.
Poate ma vei intreba pe buna dreptate totusi,dar ce au facut bun aceste doua partide pentru Basarabia?
Faptul ca ele sunt pro-europene este de ajuns,ca voi veti scapa din confuzia si incertitudinea in care traiti din `90 incoace doar cand veti adera la NATO si UE,asa precum s-a intimpla si cu noi cei din Patria Mama,dar pana atunci veti ramane niste biete papusi in mainile unor papusari nenorociti care se gandesc si se vor gandi doar la interesul propriu,iar nu la interesul vostru comun.
Fara schimbarea conduitei morale la nivel inalt in Basarabia,veti ramane acelasi frunze in vant care se vor indrepta intr-acolo unde bate vantul,pe cand daca veti intra in NATO si UE,fereastra dispre rasarit se va inchide si nu veti mai fi marionetele Moscovei care pur si simplu va tine prizonieri intr-o cusca de sticla in care va vor amagi in continuare cu povesti sterile si fara sens!
Zi-mi si mie o tara,doar una singura careia Rusia ia facut vreodata vreun bine ca apoi sa n-o oblige sa plateasca cu varf si indesat acea binefacere ?
Si eu am sa-ti spun doar atat : Planul Marshall !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 27 februarie 2009, 18:12 | mergi sus ▲
micael, sa stii ca am fost prezent mereu, in sensul ca am citit toate articolele si comentariile de pe acest site, si nu numai (te-am observat si la Stela pe blog), nu am vrut sa ma mai implic in disputele care au loc, si nici nu am avut timp sa mai stau sa raspund unora, sunt ocupat in sensul ca imi fac bagajele, plec din Basarabia, vre-au sa incerc sa o iau de la capat in alta parte, cat mai pot (am deja 51 ani), nu mai am timp sa astept schimbarile promise si, sincer, nici nu cred ca se va schimba ceva in curand... Vad ca ai scos AMN din lozinca ta, sa fie din cauza mea? Noapte buna, ne mai auzim.
A comentat Babacu 27 februarie 2009, 22:29 | mergi sus ▲
Da,Babacule,am ascultat sfaturile de mai sus printre care si de al tau si am scos AMN-ul pe tusa.
E trist frate ca din cauza unor politicieni iresponsabili,tradatori,iar in cazul cripto-comunistilor chiar dementi,trebuie sa ne facem bagajul si sa emigram spre alte zari,unde speram sa dam de mai bine,cu toate ca nu e raiul pe pamant nici in occident,dar oricum in comparatie cu Tara Mama si mai ales fata de Basarabia se casca o prapastie considerabila intre nivelul occidental de viata si cel al nostru.
Oricum iti doresc noroc indiferent ce vei hotari sa faci pe viitor ! Sanatate !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 27 februarie 2009, 23:45 | mergi sus ▲
Îţi mulţumesc, Micaele, că şi acum mai continui să susţii Basarabia şi basarabenii, şi mai ales că încerci să le deschizi ochii celor care tentează să aleagă un partid greşit care stă la putere doar pentru a ne prăda ţara. Sper că penultimul comentariu scris de tine să le lumineze minţile celor care vor comuniştii. Este foarte bine gândit. Bravo!
A comentat Prinţesă 28 februarie 2009, 06:07 | mergi sus ▲
A comentat gabi h 28 februarie 2009, 14:28 | mergi sus ▲
Excelent link Gahi H,prin muzica ,mai ales hip-hop se pot schimba usor constiintele oamenilor in special celei a noii generatii din care face parte si Printesa noastra .
ROMANIA MARE este ideal de tara spre care trebuie sa tindem cu totii,romanii de pe ambele maluri ale Prutului nostru sfant si inca ranit a carui ape sunt mai mult rosiatice decat albastre,semn ca si pe acest element al naturii il doare si il sfasie ca acelasi neam nu este unit precum ar trebuii sa fie !
A comentat micael 28 februarie 2009, 15:25 | mergi sus ▲
Foarte frumos link-ul, Gabi, şi mie mi-a plăcut.
Am găsit şi eu unul. Sper să vă placă
"Mai bine mor decât comunist!"

http://www.trilulilu.ro/Soldatino/f4320127f58033?video_google_com=
A comentat Prinţesă 01 martie 2009, 06:42 | mergi sus ▲
Printesa,spune in cantec "mai bine mort decat comunist"
A comentat George 01 martie 2009, 08:31 | mergi sus ▲
Pentru mine nu are importanţă! Jos comuniştii!
A comentat Prinţesă 01 martie 2009, 08:41 | mergi sus ▲
"Mai bine mor decât comunist!" sau "Mai bine mort decât comunist!" pentru mine e cam acelaşi lucru! Tot am vrut să spun că nu-i suport pe comunişti.
A comentat Prinţesă 01 martie 2009, 08:46 | mergi sus ▲
e si hip- hopul o arma de incredere. la noi a prins.pun pariu ca Parazitii au deschis cateva minti si nu vad de ce baietii astia nu ar avea succes. draga Printesa, linkul dat de tine e nemaipomenit! am piesa de ceva vreme si imi gadila placut urechile.
A comentat gabi h 02 martie 2009, 21:56 | mergi sus ▲
Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 02 martie 2009, 22:49 | mergi sus ▲
Gabi H., mă bucur că ţi-a plăcut link-ul atât de mult! Succese.
A comentat Prinţesă 03 martie 2009, 04:10 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1795 secunde