Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

4 mai 2024, ora locală: 07:56

 

Dan Negru: Am obosit să tot aud idioţenia cu “limba moldovenească”

adăugat 11 aprilie 2012, 13:16, la Eveniment • Articol publicat de Alexandru Rîșneac

dan-negru,limba-de-stat,limba-moldoveneasca,limba-oficiala,limba-romana,prezentator-tv,

Cunoscutul prezentator TV se arată nedumerit într-o postare pe blogul său de faptul că în Republica Moldova continuă să circule povestea cu limba moldovenească.

"Am filmat zilele astea la Chişinau şi am auzit din nou povestea cu marea tâmpenie despre care se tot vorbeşte în ultima vreme - limba oficială din Republica Moldova... Am obosit să tot aud idioţenia cu "limba moldovenească". Cică în Moldova se vorbeşte limba moldovenească, oficial", scrie Dan Negru pe blogul său.

"De aproape trei ani, showurile pe care le prezint la Chişinau fac cifre de audienţă zdrobitoare, spre pildă, niciun produs de divertisment n-a atins vreodată audienţă pe care o face în mod constant showul "Da sau Nu", privit de mai mult de jumătate din populaţia Moldovei in fiecare sâmbată seara. Totuşi, eu nu cunosc limba moldovenească, deci cum e posibil să fiu înţeles? Vorbesc romana si moldovenii ma inteleg perfect, altminteri nu s-ar uita in numar atât de mare, nu? Nu sunt vorbitor de limbă moldovenească şi totuşi săptămânal se uită la mine aproape jumătate din populaţia Moldovei, potrivit cifrelor de audienţă oferite de AGB Nielsen Media Research.

Limba oficială în Austria nu e austriaca, ei vorbesc germana şi n-au nicio jenă în a recunoaşte asta, deşi Imperiul Austro-Ungar are ditamai istoria!. Americanii vorbesc engleza... Una e statalitatea şi alta e limba care se vorbeşte pe teritoriul unei ţări... Deşi, tind să-i dau dreptate lui Octavian Goga... "Graniţele unei ţări se ţin cu o armată sau cu statuia unui poet"...

Acest post a fost scris în limba română deşi ştiu ca blogul are zeci de vizitatori din Moldova... Sper să-l înţeleagă...".


Autor: Maria Ursu
Sursa: www.adevarul.ro
Dan Negru, dar nu stii ce a spus rusul Eduard Baghirov despre maldavani? Ei bine, iti sun eu. Cica maldavanii sunt niste maimute cu mintea stricata genetic. O fi adevarat san nu, eu totusi inclin sa-i dau dreptate rusului.
A comentat un iesean 11 aprilie 2012, 15:58
Iesene! Uits-te in oglinda si-ti vei vedea mutra ''maldaveneasca''... Voi sunteti ''mai de soi'' moldoveni de cit cei de peste Prut,adica,a-i urcat la onoua treapta de evolutie-orangutang.Felicitari! ...Dupa ''Podul de flori'',am fost in Vaslui si Iasi-mai pociti oameni n-am vazut nicaeri, din spusele lor-din cauza ca se fecundeaza intre ei-intest...
A comentat grig 11 aprilie 2012, 18:37
Da grig, si eu am vizitat republicuta ta si mai prosti oameni nu am vazut nicaieri. Eu ii condamnam pe rusi si ucraineni cand spuneau ca maldavanii sunt prosti, dar acum le dau dreptate. Pentru tine, noi, iesenii, om fi "pociti" pentru ca suntem romani, urmasii lui Stefan cel Mare, iar voi sunteti un amestec multietnic si multilingv ca in Turnul Babel, dar in care predomina insa limba rusa. Deci si pentru mine, voi sunteti ciudati pentru ca sunteti un amestec de venetici asiatici, multi cu ochi oblici si nas borcanat tataresc sau mongoloid, iar altii cu o infatisarea buhaita de betivi slavi. Hai sa traiesti mos grig si nu mai veni prin Iasi si Vaslui ca avem oroare de maldavanii sovietici.
A comentat un iesean 12 aprilie 2012, 05:01
"Limba este tezaurul cel mai de pret pe care îl mostenesc copiii de la parintii lor, depozitul sacru lasat de generatii trecute si care merita sa fie pastrat cu sfintenie de generatiile ce-l primesc."
Vasile Alecsandri

Limba romana: Inspirata de la natura, daruita de Dumnezeu
http://foc-in-agora.blogspot.de/2012/03/limba-romana-inspirata-de-la-natura.html
A comentat Homerillum 12 aprilie 2012, 15:32
Iesene!-presupus urmas al lui Stefan cel Mare! Daca ti-ar fi auzit El afirmatia-precum ca si pe el i-l socoti ''roman''-te-ar fi tras in tiapa,necatind la faptul,ca acasta era ocupatia preferata al varului sau-Vlad Tepes.Da! Pe parcursul a 200 ani (-22 ani) am fost rusificati fortat,dar necatind la aceste presiuni,ne-am pastrat limba-poate n-ui cea mai cizelata,dar e putina diferenta de cea vorbita in satele judetelor Suciava,Vaslui,Galati... M-a amuzat nespus faptul,ca ii socoti mai betivi pe basarabeni,decit ''urmasii'' lui S-M? Poznatule-i,uita-te mai des la Stiri-90% din toate cpimele in RO se produc in tinutul stravechi Moldova-preponderent,in stare de betie.Cit ni te-ai tine de roman-muntenii,oltenii,mai ales transilvaneni,te vor socoti de mina a doua,ba mai mult-mai mult ii stimeaza pe basarabeni,decit pe voi-care vreti sa fiti mai romani decit romanii... Cit priveste ca suntem o amestecatura de asiatici-apoi se vede ca esti sfadit cu istoria-Hoardele tataro-mongole au ajuns sub zidurile Vienii,si-au spalat si cizmele in Adriatica,si nu cred ca au ''ocolit'' tinutul viitorilor urmas a lui S-M...Asa ca din Turnul Babel pina la urma sa ales,ca la noi iti curg ochii de frumusetea fetelor,i-ar in prezent-scapind de imperiul sovietic,ne simtim la noi acasa natiune de titlu,pe cind in componenta RO,v-ati fi sters picioarele de noi.Sunteti pociti nu numai la infatisare,dar cinosi si la suflet.Crede-l pe cel care a cutreerat RO in lung si lat.Cit priveste sfatul dat lui ''mos grig'',afla mancurtulei,ca am a doua casa in Oltenia-asa ca poti sa plesnesti de furie-de atita nu-i aveti la inima pe basarabeni-deoarece pe unde trec ei - evreii n-au ce face...Bucurate-ai meritat atentia mea.Hau-eu tot am spus.
A comentat grig 12 aprilie 2012, 17:11
Fratilor terminati...toti suntem romani,ce conteaza ca basarabenii au stat in influenta ruseasca atatia ani,important este ca au ramas cu suflete de romani,cat despre corcit Homerrilum iti zic ca si in romania sunt atatea natii....sarbi,unguri,nemti...etc etc.Sunt romani si imi place sa recunosc adevarul,este de apreciat faptul ca moldova a luptat atata timp cu imperiul sovietic si inca nu si'au uitat limba "moldoveneasca" adica romana asta arata ca sunt romani.Toate aprecierile pentru moldoveni,si grig numai da si tu cu parerile aiurea ca nu se stergea nimeni cu tn pe picioare...intereseaza'te citeste politica sa vezi cat ajutor a primit basarabia de la romania...inclusiv anii precedenti pe cand rusii va macina,va trimit gazele lor imputite super scumpe si produsele lor vi le baga pe gat.Romania cand a fost in criza de gaze iarna trecuta a platit de 4 ori suma normala pe gazul rusesc,apreciaza asta ca eu romanul de rand si altii am ajutat moldova prin taxele care ni le impune romania.Numai bine...si lasati certurile nu exista limba moldoveneasca suntem romani si sper sa se imbunatateasca relatiile intre noi care le'a stricat rusul inca de pe acum 200 de ani.
A comentat alexandertm 12 aprilie 2012, 20:18
Dle Negru, va invidiez....va invidiez de faptul ca auziti aceasta tampenie, doar cand aveti filmari la Chisinau si nu zi de zi, cum se intampla cu mine sau alti basarabeni cu inima treaza....Dar tinand cont, ca timp de 200 de ani am fost sub ocupatia ruseasca, chiar as zice ca ma mandresc cu bietul popor, caci pe langa toate chinurile, presiunile si incercarile indobitocirii acestui popor, a avut puterea si curajul, tinand piept la toate ispitele sa pastreze valorile sfinte....dar voi, frati Romani, va rog sa aveti curajul de a ne da o mana de ajutor, ca sa scapam de urgia rosie.
A comentat Sergiu 14 aprilie 2012, 11:30
FRAŢI ROMÂNI de ce VĂ LĂSAŢI PROSTIŢI de TEATRUL KGB jucat de PROVOCATORUL(II)"grig-un iesean" ???

Comentariile tovarăşilor "grig-un iesean" nu sunt nimic altceva decât
O PAGINĂ DE SCUIPAT RUSESC ANTI-ROMÂNESC !


Atenţie deci la FORUMIŞTII KGB tip "grig-un iesean" cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut forumurile şi blogurile de pe ambele parţi ale Prutului!

FORUMIŞTII KGB împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE.

Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!!

AFARĂ CU ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE şi cu slugoii ei din presă şi TV-COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă!

"grig-un iesean",MANIPULATOR KAGHEBIST,nu înţelegi?

RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!

NU mai suntem nici în 16 Mai 1812,
NU mai suntem nici în 23 August 1939
NU mai suntem nici în 28 Iunie 1940,
NU mai suntem nici în 23 August 1944!

SUNTEM ÎN 2012 şi
RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!


A comentat Vânătorul de forumişti KGB 17 aprilie 2012, 16:29
Iată ADEVĂRUL ASCUNS de TEATRUL GREŢOS al FORUMIŞTILOR KGB tip "grig-un iesean" şi de TELEVIZIUNILE RUSEŞTI în limba română numite NIT-PubliKaGB tv şi Antena 3-RealitateaTV peste Prut:

Scrisoare din BASARABIA
de Grigore VIERU

Cu vorba-mi strâmbă şi pripită
Eu ştiu că te-am rănit spunând
Că mi-ai luat şi grai şi pită
Şi-ai năvălit pe-al meu pamânt.
În vremea putredă şi goală
Pe mine, FRATE, cum să-ţi spun,

PE MINE M-AU MINŢIT LA ŞCOALĂ
CĂ-MI EŞTI DUŞMAN,NU FRATE BUN.


Din Basarabia vă scriu,
DULCI FRAŢI DE DINCOLO DE PRUT.
Vă scriu cum pot şi prea târziu,
Mi-e dor de voi si vă sărut.
Credeam ca un noroc e plaga,
Un bine graiul cel sluţit.
Citesc azi pe Arghezi, Blaga

CE TARE, DOAMNE,-AM FOST MINŢIT !

Cu pocăinţă nesfârşită
Mă rog iubitului Isus Să-mi ierte vorba rătăcită
Ce despre tine, FRATE,-am spus.
Din Basarabia vă scriu,
DULCI FRAŢI DE DINCOLO DE PRUT.

Vă scriu cum pot şi prea tarziu,
Mi-e dor de voi şi vă sărut.

AFLÂND CĂ FRATE-MI EŞTI,

odată Scăpai o lacrimă-n priviri
Ce-a fost pe loc şi arestată
Şi dusă-n ocnă la Sibiri.
Acolo-n friguroasa zare,
Din drobul mut al lacrimei Ocnaşii scot şi astăzi sare
Şi nu mai dau de fundul ei.
Din Basarabia vă scriu,
DULCI FRAŢI DE DINCOLO DE PRUT.
Vă scriu cum pot şi prea târziu,

MI-E DOR DE VOI ŞI VĂ SĂRUT.


A comentat Vânătorul de forumişti KGB 17 aprilie 2012, 16:32
HRISTOS A ÎNVIAT FRAŢI ROMÂNI!

Oricâtă manipulare şi venin anti-românesc scuipă FORUMIŞTII KGB tip "grig-un iesean" şi viperele RUSE -“STATALIST-MALDAVANISTE”
NOI ROMÂNII basarabeni SIMŢIM ROMÂNEŞTE!
Iată mesajul unui ROMÂN din Chişinău postat pe net.
Este dovada că ROMÂNII REFUZĂ SĂ UITE CINE SUNT!


Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

"Astăzi, 16 martie, sunt onorat să vă vorbesc din Chișinău. Dar altă onoare îți este ție oferită. Care onoare? Răspunsul vine cu această întrebare.

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Așa este și vreau să țineți minte asta pe tot parcursul vieții. Eu voi cuceri ceea ce nu a fost cucerit! Înfrângerea nu va fi în crezul meu. Eu voi crede ceea ce alţii au pus la îndoială. Eu mă voi strădui să ridic prestigiul, onoarea și respectul neamului meu. Mi-am antrenat mintea şi trupul urmează.

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Eu confirm faptul că adversarii mei nu se așteaptă să câștig, dar eu niciodată nu mă voi preda! Slăbiciunea nu are loc în inima mea! Eu voi privi spre camarazii mei, spre cei care m-au adus în această lume şi cei care m-au instruit şi voi lua putere de la ei.

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Asemeni strămoșilor care și-au vărsat sângele pentru apărarea gliei străbune de pleava ce-a vrut să ne suprime, eu voi merge cu plăcere pe câmpul de luptă şi voi mișca, brăzda şi voi face tot ceea ce pot să ajung la țelul meu prin orice mijloace ce-mi stau la dispoziție și când voi ajunge acolo, violent voi nimici dușmanul meu și îl voi lăsa la pământ, pentru că el nu mă poate opri! Cultura, limba și credința îmi vor da putere!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

De partea mea, am camarazi, camarazi care au fost cu mine prin sacrificii mari și mici, prin sânge, prin transpiratie, prin lacrimi. Niciodată nu-i voi lăsa să cadă, nu-i voi lăsa jos şi nu-mi va fi frică de nici un adversar, deoarece adversarul nostru nu ştie ce e în inima mea!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Nimeni nu mă va nega, nimeni nu mă va sfida şi nimeni nu-mi va spune cine şi ce sînt sau pot fi! Credinţa va schimba lumea mea! Ea a mutat continente şi ţări şi a pus omul pe Lună şi mă va susține în această bătălie!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Invingerea, retragerea, aceste cuvinte nu au loc în vocabularul meu. Nu înţeleg aceste definiţii! Eu nu înţeleg atunci când lucrurile merg rău! Eu nu inteleg greșelile, dar eu înțeleg altceva - înțeleg victoria şi înțeleg că niciodată nu voi lăsa mâinile jos! Nu contează cât de rău merg lucrurile, inima mea şi mintea mea vor purta corpul meu atunci când membrele mele vor fi prea slabe!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Urăsc pe mancurt! Urăsc separatismul maghiar! Zeci de ani sînt umilit în propria Țară, zeci de ani privesc pasiv drama neamului meu în așteptarea momentului când asta va lua sfârșit. Astazi va fi acel moment, nu mâine, nu saptamana viitoare, dar chiar acum, chiar aici, în casa ta și în Țara ta!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

Istoria își va aminti de mine! Eu mă voi defini, voi scri propria mea laudă şi nimeni nu-mi va spune ce pot şi ce nu pot fi! Eu nu voi merge niciodată acasă, nu fără a da tot ce am și ce pot pentru cauza noastră! Mă voi renaște din propriul scrum asemeni păsării Phoenix și generațiile ce vor veni îmi vor urma exemplul. Era toleranței a luat sfârșit. A început o nouă era - o eră Pentru Patrie!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN !

HRISTOS A ÎNVIAT FRAŢI ROMÂNI!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 17 aprilie 2012, 16:33 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.3494 secunde