Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 11:35

 

Deşi Eugen Tomac a acumulat cele mai multe voturi, Tudor Panţîru devine deputat în Parlamentul României

adăugat 02 decembrie 2008, 19:34, la Politică

Deşi candidatul Eugen Tomac a obţinut cele mai multe voturi în circumscripţia uninominală nr. 2 (din care face parte şi Republica Moldova), funcţia de deputat în Parlamentul României i-a revenit prin redistribuirea mandatelor judecătorului Tudor Panţîru, care se clasase pe locul trei în topul preferinţelor alegătorilor. Eugen Tomac a avut cele mai mari şanse să obţină fotoliul de deputat, dar nu i-au ajuns 46 de voturi.

Potrivit legislaţiei electorale româneşti, pentru ca un candidat să obţină fotoliul de deputat era nevoie ca să obţină 50% + 1 dintre voturile alegătorilor. În circumscripţia uninominală nr. 2 au participat în alegeri 3243 de alegători, dintre care 3000 de voturi au fost validate. Astfel, pentru a obţine fotoliul de deputat era nevoie ca unul dintre candidaţi să obţină 1601 voturi.

Potrivit rezultatelor, Eugen Tomac s-a plasat pe locul 1 în preferinţele electoratului cu 44,59% dintre voturi, fiind urmat de Nicolae Dabija cu 30,03% şi Tudor Panţîru cu 16,65%.

Având în vedere că mai multe partide nu au trecut pragul electoral, voturile candidaţilor de la aceste formaţiuni politice au fost redistribuite. Astfel, după redistribuirea voturilor, Eugen Tomac a obţinut 48,59% (1555 voturi). Pentru obţinerea mandatului de deputat a mai avut nevoie de 46 de voturi.

După redistribuirea mandatelor între circumscripţiile uninominale ale diasporei, Tudor Panţîru a obţinut fotoliul de deputat.

Amintim că în Republica Moldova, cei trei principali candidaţi au obţinut următorul scor electoral: Eugen Tomac (PD-L) a obţinut 1152 voturi, Nicolae Dabija (PNL) - 757 voturi, Tudor Panţîru (PSD) - 306 voturi, Balazs Attila (UDMR) - 3 voturi, ceilalţi candidaţi ale căror partide nu au trecut pragul electoral - 77 de voturi.

Autor: UNIMEDIA
Sursa: www.unimedia.md
:)) Ce kkt e sistemul uninominalului asta!
A comentat Philadelphia 02 decembrie 2008, 20:37
Totusi cine va fi deputat de la Basarabia - Pantaru sau Dabija? Ca citisem alta stire ca a fost distribuit mandatul lui Dabija...
http://www.basarabeni.ro/stiri/politica/pd-l-castiga-alegerile-in-circumscriptia-43-a-romanilor-de-pretutindeni-1866/
A comentat Babacu 02 decembrie 2008, 22:04
Mai, voi chiar credeti ca Pantaru sau Dabija sau Tomac schimba/ar fi schimbat ceva?
MAI, VOI CHIAR CREDETI LUCRU ASTA?
Chiar nu va dati seama ca (asa cum am zis) clasa politica romaneasca marunta si meschina, care degeaba poarta numele de "romaneasca", nu poate si mai ales nu vrea sa dea lumii pe cineva care ar face ceva pentru romani, mai ales pentru romanii din afara granitelor Romaniei?
Copii, potoliti-va. Baietii destepti s-au gandit bine si la sitemul votului uninominal astfel incat sa ajunga in parlament cine "trebe". Un om care sa stea linistit in fotoliul lui de deputat, sa mai atipeasca din cand in cand dupa un pranz caldut la cantina parlamentului si, cel mai important, sa nu-i deranjeze pe ceilalti oameni sa-si rezolve treburile mult mai importante printre care se numara si examinarea (citeste : Vanzarea) cererilor de redobandire a cetateniei.
In ceea ce-l priveste pe Basescu cu PD-L-ul lui, care acum are o majoritate simpla in parlament, va doresc sincer si din toata inima ca el si cu ai lui sa-si aminteasca de Basarabia si sa FACA in sfarsit ceva. Sa faca, nu sa tot vorbeasca. Insa mi-i tare teama ca ei isi vor aminti de Basarabia cam peste un an, cand vor fi alegerile prezidentiale si vor avea nevoie de votul vostru.
Pana atunci, vise placute.


A comentat Gummy Bear 03 decembrie 2008, 06:51
Gummy Bear,nu mai este chiar asa cum voi inca credeti ,nu vedeti ce lupta accerba se da pentru ciolan,pentru ca abia de la anul sau din 2010 vor intra euroi cei multi de la UE in contul Romaniei,cine va fi la putere in urmatorii 4 ani se va capatui si isi va asigura existenta politica de mare partid si cu muuuulta,muuuulta influenta in urmatorul deceniu.
Voi nu observati ce prostii debiteaza PNL-istii si PSD-istii,au deja palpitatii,sunt ca fecioarele care abia asteapta sa se marite ca sa nu intre in foame sau sa nu se abata foametea peste ei.LOL
A comentat micael 03 decembrie 2008, 23:55
Micael, frate cu tot respectul, dar te contrazici: nu esti de acord cu afirmatiile lui Gummy, si imediat afirmi ca se da o lupta pentru ciolan! Deci adevarul este ca toti lupta pentru a fi la putere de dragul ciolanului, si nu de dragul romanilor amarati, cu atat mai mult a basarabenilor, pe care "unii de la Iasi" i-au exlus deja din neamul romanesc...
Referitor la votul "uninominal" ce sa zic - LOL! (vorba ta), mai bine lasau pe liste ca era mai clar si nu mai zapaceau lumea cu "alegeti omul si nu lista", ca s-a vazut ca pina la urma nu s-a ales nici omul, nici lista, a hotarat algoritmul si calculatorul dar nu cei ce au votat! Pai cum dracu' sa te mai duci la vot, daca stii ca ai votat una iar ti se da alta? Ne mai miram de absenteism... Da cel mai tare e maghiaru care cu 34 de voturi va reprezenta romanii din Africa! Cred ca nici Caragiale nu putea inventa o asemenea situatie stupida si haioasa... Acum sa vedem cum va fi format Guvernul, tot dupa algoritm? Ca vad ca in opozitie nu prea vrea nimeni, se vede ca e tare bun ciolanul european...
A comentat Babacu 04 decembrie 2008, 08:09
Pai domnule Babacu, prin "unii de la Iasi" ma consider si eu vizat, deoarece locuiesc in acest minunat oras romanesc care este una din capitalele religioase si culturale ale Romaniei. Aveti dreptate doar partial, d-le Babacu. Noi, romanii din estul Romaniei ii cunoastem pe basarabeni cel mai bine dintre toti romanii. Suntem doar la 15 - 20 de km departare de Basarabia, adesea am mers acolo si pot afirma din tot sufletul ca nu prea mai sunteti moldoveni, deci nu mai prea sunteti romani, domnilor. Daca nu stiati, va informez ca romanii dintre Prut si Carpati vorbesc limba romana, au contribuit la cel mai mult la formarea poporului roman si se mandresc ca sunt cei mai romani dintre romani. Dar dumneavoastra, basarabenii vorbiti prioritar limba rusa, iar amestecul de limbi cu fel de fel de cuvinte si expresii arhaice, pe care il numiti "moldoveneasca", este orice, dar numai nu limba romana. Deci nu ne acuzati pe noi romanii de la Iasi de rea vointa, domnule Babacu. Eu am intrat si in casele taranilor din Basarabia, si nu cred ca veti mai reusi asa usor sa redeveniti romani, domnule Babacu. Diferente uriase de mentalitate, limba, civilizatie si comportament. Pentru mine cel putin, dar aud ca si altii spun la fel, o excursie in Basarabia echivaleaza cu o intoarcere de 50 de ani in timp. Sa auzim de bine!
A comentat Marius 04 decembrie 2008, 08:37
Pai da domnule Marius, cel mai roman dintre toti romanii, nu uita ca vinovati pentru acesti 50 de ani diferenta sunteti tot voi fratilor. Acum mai bine de 60 de ani in urma ne-ati dat rusilor, si tot voi sunteti cei care ne invinuiti pe noi ca suntem aia naspa. Dupa fapte si rasplata.
Am zis-o de repetate ori domnule Marius ca diferenta dintre un popor mandru si cel romanesc este ca poporul roman (ma refer la toti romanii inclusiv si cei din basarabia) linge curul tuturor natiunilor inclusiv si americanilor care nici macar natiune nu-i poti zice, si rusilor care e un popor barbar si alcoolic, in schimb pe fratii lor de drept cum sunt basarabenii le injositi si le numiti in tot felul din cauza unei greseli istorice enorme care au comis-o politicienii Romani!!! Si asta nu a fost o singura data, ci de 2 ori!!! Prima data cand ne-ati cedat rusilor si a doua oara cand l-ati tradat pe Antonescu, eroul care lupta pentru granitile istorice ale romanilor!!!
In fine istoria sa va judece pentru ce ati facut si mai ales ce faceti acuma.
Daca vom face o comparare intre taranul roman si unul basarabean, poate si taranul roman are TV modern in casa, geamuri termopane si Fier de calcat Filips, cuparate din fondurile europene date de pomana, insa tot ascunde gunoiul sub covor cand vin oaspetii la el in casa, cum e in buna traditie moldoveneasca (intre carpati si nistru).
Si in final sa va zic domnule Marius de ce basarabenii nu iubesc romanii: Fiindca noi ca si voi avem aceeasi mentalitate spurcata de a iubi strainul si de a uri fratii. Fiindca avem aceeasi mentalitate domnule. Desi sunteti in UE mentalitatea nu v-ati schimbat. Si replicile din comentariile voastre aceasta o demonstreaza. Voi domnilor nu vedeti problema in perspectiva. Nici nu incercati sa va intrebati de ce asa ceva se intampla in moldova. Care este motivul? Uita-te domnule pe ce sait esti: basarabeni.RO. Nu v-ati intrebat niciodata de ce e RO? De ce intr-o tara in care tu afirmi ca predomina limba rusa sunt atat de multi basarabeni care lupta pentru unire?
Imi este rusine de voi fratilor. Cu comportamentul vostru va tradati bunicii si strabunici care sunt sigur aveau alta parere despre problema in cauza.
V-ati manelit si ati uitat istoria. V-ati facut lenosi si hapsani.
A comentat 300 04 decembrie 2008, 11:54
Babacule,frate, imi place de voi,basarabenii,ca suntem inocenti si idealisti,ganditi in alb si negru,sunteti ca batranii nostri care tot se minuneaza de cate grovazii si nedreptatii se intampla in Romania Democratica,zicand ca pe timpul lor legea era lege si securitatea puternica,nu misca unul in front si acum toti derbedii fac tot ceea ce vor in Tara Romaneasca,dar frate,eu fiind putin mai tanar,iubesc democratia cu toata nebunia declansata de unii sau de altii in numele libertatii de exprimare !
Deci,daca te astepti ca un oltean sa gandesca in alb si negru,sa decreteze ca ceva este cu adevarat bun si altceva rau,inseamna ca nu cunoasteti in ce "nebunie "traim,dar totusi traim in libertate.
Asa ca pot sa contrazic pe cineva si imediat dupa aceea sa ma contrazic singur,a devenit o obisnuinta pentru mine sa fiu in acest fel,pentru ca daca as fi astfel si as avea vederea limitata precum calul de zabrele,ar insemna ca n-am invatat nimik in 20 ani de democratie. LOL
A comentat micael 04 decembrie 2008, 14:59
Marius,frate,astfel de comentarii ca al tau de mai sus,imi aduc inevitabil aminte de ce ziceau occidentalii despre noi in anii `90,ca niciodata nu vor reusi sa ne apropriem macar de mentalitatea vestica,dalminteri de stilul de viata de acolo s.a.m.d.,tu chiar ai uitat vremurile acelea sau esti prea tanar ca sa iti amintesti ?!
Bre,oameni buni,au intrat in Ue si NATO "sovieticii" din tarile Baltice,cum puteti sa fiti asa rai si sa nu le acordati nicio sansa romanilor basarabeni,ce au oamenii acestia de nu-i suferiti deloc si nu le acordati nici macar sansa sa viseze ca intr-o buna zi vor ajunge si ei sa realizeze ca-s romani si sa doreasca sa traiasca ca atare.
Macar daca tot ii considerati straini,macar acordatile respectul pe care il acordati strainilor adevarati,nu-i mai demoralizati,ca sunt oameni si ei,au sentimente,se enerveaza cand citesc asemenea mesaje nelalocul lor.
Sunt tareee ciudati Iesienilor si ceilanti moldoveni din Patria Muma,daca nu aveti un minim respect pentru om ca fiinta creata de D-zeu !
Sper sa ajung sa va inteleg si pe voi odata si odata,dar ma tem ca va fi imposibil !
A comentat micael 04 decembrie 2008, 15:24
Domnule 300, ce o mai fi insemnand si asta, 300? Sunteti tare ciudat, domule 300. De la pseudonim si pana la felul de a privi cum stau lucrurile intre romani si basarabeni. Pai domnul meu, pentru mine orice persoana care nu vorbeste romaneste de la mama de-acasa este un strain. Iar eu cat am fost prin Basarabia, am vazut ca prin familiile taranesti, deci din talpa tarii, se vorbeste ruseste si probabil ucraineana, pentru ca eu nu pot face diferenta intre ele. Mai mult, taranii dumneavoastra au un cult al rusilor si al limbii ruse, adica au un cult al strainilor, daca rusii pot fi definiti ca straini pentru basarabeni. Si spun asta deoarece am vazut totul cu ochii mei si am auzit cu urechile mele, deci nu numai din auzite. Si da, e adevarat ca romanii incep sa aiba aversiune fata de tradatori, pentru ca si noi va consideram pe voi basarabenii tradatori. Eu nu doresc sa va jignesc, dar romanii din judetele limitrofe Basarabiei spun ca sunteti cu doua feţe. Mai mult nu doresc sa va spun ca sa nu va jignesc. Dar pentru mine, ori un ungur, ori un basarabean, tot una e! Ba din contra, maghiara o mai pot inghiti, iar cu ungurii te mai poti descurca, dar eu rusa sa ma tai si nu o pot accepta, iar cu rusii nu ma pot impaca. Si acum un banc:

"Cica un rus si un roman gasesc impreuna o suma de bani. Hai s-ompartim frateste, spune rusul. Nu, hai s-ompartim jumi-juma, spune romanul"

Asta e chintesenta relatiilor dintre romani si basarabeni. Voi ne acuzati ca v-am tradat si ca noi va suntem datori. Dar realitatea e ca si noi am fost ocupati de rusi, iar la retragerea armatei romane din Basarabia, multi basarabeni s-au comportat ca neoamenii cu militarii romani. Ce mai, au atacat armata romana. Si asta imi spune bunicul care a luptat pentru eliberarea Basarabiei. Si atunci, ca si acum, erau basarabeni care spuneau ca ei nu pot trai fara limba rusa. Iar voi vreti ca eu sa inghit toate treburile astea? Niciodata! Stati acolo, domnilor, si vorbiti ruseste pana nu mai puteti, dar lasati-ne pe noi in pace.

Cand am trecut pe la vama si am scapat de limba rusa si de rusii de la frontiera, parca am scapat din iad in rai. Dumneavoastra cum de ati invatat limba romana, domnule 300? Va scuz anticipat daca nu-mi puteti raspunde la aceasta intrebare. Multa sanatate, domnule 300. Si sa dea bunul Dumnezeu sa va mai reparati si soselele, ca parca sunt bombardate. Probabil ca au fost bombardate de transnistreni. Salutare, 300!
A comentat Marius 04 decembrie 2008, 16:49 | mergi sus ▲
Corectez:

"Cica un rus si un roman gasesc impreuna o suma de bani. Hai s-o-mpartim frateste, spune rusul. Nu, hai s-o-mpartim jumi-juma, spune romanul"

Nu am corectat textul inainte de a-l posta, si transpus de cele ce am vrut sa va spun, nu am mai respectat o norma elementara a limbii romane. Dar dumneavoastra ati observat eroarea, domnule 300? Sau conoasteti romana doar superficial? Deh, ca a doua sau a treia limba!
A comentat Marius 04 decembrie 2008, 16:54 | mergi sus ▲
Din comentariile lui Marius de la Iasi fac concluzia ca sunt mai multi moldoveni din Tara care se cred buricul Romaniei (citez din Marius: "Daca nu stiati, va informez ca romanii dintre Prut si Carpati vorbesc limba romana, au contribuit la cel mai mult la formarea poporului roman si se mandresc ca sunt cei mai romani dintre romani."). Mi-am amintit de vremuri recente, cand primarul Iasului dl Semirad fondase un partid, care se numea Partidul Moldovenilor... Asa ca fii atent, micael, moldovenii vostri la o ananghie se vor lepada de voi tot la fel cum se leapada acum de noi, romanii basarabeni... De fapt noi suntem tot romani-moldoveni, ca initial "Basarabia" era numita doar partea de sud de la gurile Dunarii, cu Reni, Izmail, Chilia si Cetatea Alba, care acum e la Ucraina... Ce sa mai zic, e regretabil ca sunt romani din Iasi care gandesc la fel ca Marius, sper ca nu sunt multi... Nu degeaba PSD-ul ia cele mai multe voturi in Moldova (asta ca sa fiu si eu doar un pic rautacios, ca as avea mai multe sa-i spun lui Marius, dar spre deosebire de el nu vreau sa-mi jignesc fratii, ca de aia suntem frati, nu?). Da, si inca ceva: Marius, daca-ti plac ma tare ungurii si limba maghiara, decat fratii tai moldoveni, si daca nu poti accepta rusa nici sa te taie cineva, asta-i problema ta, dar nu spune povesti de genul ca la noi taranii vorbesc ruseste... Nu stiu in ce case ai fost tu, probabil ca in vre-o localitate de gagauzi, bulgari, lipoveni, sau ucraineni, ca sunt si esemenea localitati... Si sa nu-mi spui tu mie ca daca te duci in Harghita ori Covasna, o sa vorbeasca cu tine toti pe romaneste... Iar faptul ca cunoastem si limba rusa, nu e deloc un handicap, ba din contra...
A comentat Babacu 04 decembrie 2008, 23:06 | mergi sus ▲
Babacu zici bine :)
Sa-i raspun la mesajul Domnului Marius inseamna sa ma cobor la nivelul lui.
Nici nu merita atentie, in special fraza cu drumurile. Se lauda gura ca a luat p..a. Domnule Marius, tine minte frate-tradator ce esti, drumurile au fost construite din fonduri europene aici in RO.
Apropo eu tot acuma traiesc in frumosul oras Iasi unde guverneaza PSD-ul. Si drumurile aici sunt naspa rau.
Eu zic ca nu trebuie sa-i luam prea serios pe acesti oameni care papa caca aiurea.
A comentat 300 05 decembrie 2008, 10:16 | mergi sus ▲
Apropo de limba taranilor.
ANYWAY, e cam NASHPA daca oamenii nu vorbeste PE romaneste corect si ia la MISHTO tot ce e bun in aceasta tara. Dar sa speram ca perioada asta NASOALA va trece. WHATEVER...
Am prezentat o mica mostra a limbajului taranilor din orasele Romaniei.
Pentru cei care se cred mai breji le propun sa asculte melodia aia de Taxi unde se spune ca sunteti anglofoni, americanofoni si in final BUFONI.
Iar cu cultul rusilor este exact ca in vorba aia: rade ciob de oala sparta. La ce cult al rusilor exista in Romania, care nici n-a stat vreodata sub ocupatia ruseasca... N-am cuvinte. Va uitai la rusi ca la Dumnezeu: unii cu frica, altii cu admiratie. Asa ca VALEA! cu acuzatiile despre cultul rusilor.
A comentat Gummy Bear 05 decembrie 2008, 14:07 | mergi sus ▲
Bre,basarabenilor,ati pomenit odata de o televiziune ruseasca de stiri in limba engleza,dati-mi si mie linkul ca am uitat sa-l pastrez atunci si acum vreau sa urmaresc funerariile Patriarhului Alexei online,pentru ca nu cred ca romanii o sa trasmita prea mult in direct de la Moscova cu alegeriile astia pe cap,iar CNN,BBC nu cred ca o sa acopera prea mult acest lucru,poate doar EURONEWS,dar ma cam indoiesc.
A comentat micael 05 decembrie 2008, 15:18 | mergi sus ▲
Bre,Bacabule,sunt si moldoveni care tin la voi,numai eu cunosc citiva,dar mai sunt si de astia care vorbesc sa se afle si ei in treaba.:-)
A comentat micael 05 decembrie 2008, 15:23 | mergi sus ▲
Pt. Micael - http://www.yohttp://www.russiatoday.com/en utube.com/RussiaToday
A comentat j.PHILIPS 05 decembrie 2008, 21:28 | mergi sus ▲
A comentat j.PHILIPS 05 decembrie 2008, 21:30 | mergi sus ▲
j.PHILIPS,frate,mersi mult pentru link,il copiai in bookmarks.
Sper sa dea funerariile Patriharhul in direct,asa ca o prima impresia despre canal,as zice ca daca n-as stii ca-i russesc,as crede ca-i post tv occidental :-)
A comentat micael 05 decembrie 2008, 22:29 | mergi sus ▲
Micael, frate, nu te supara, dar spune-mi si mie, te rog, de ce atata interes pentru Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii? Sau nu cunosti nimica din ce a facut el pentru biserica neamului din Basarabia? Se spune ca despre morti numai de bine, dar totusi... O fi el un "mare om de stat", asa au spus si Medvedev, si Putin (cum poate fi un patriarh om de stat, fara sa faca politica acelui stat? Iar politica Rusiei fata de alte tari, mai ales fata de Basarabia, o cunosti...). Datorita lui avem in RM doua Mitropolii, una a Basarabiei, supusa canonic BORsi prigonita in continuare de stat, si una a Chisinaului si (fii atent) "a intregii Moldove"!? care se supune canonic Moscovei.... Nu-ti aminteste de nimic asemenea denumire? Ar trebui sa-i puna pe ganduri mai ales pe "unii de la Iasi",... Stiai ca Mitropolia Basarabiei a fost recunoscuta si inregistrata oficial de statul comunist doar in 2002, dupa vre-o 12 ani de prigoana, si doar datorita unei decizii CEDO? Si rolul principal in acele prigoniri l-a avut Alexii II, am citit o carte cu corespondenta dintre PF Teoctist si Alexii II din acea perioada, sa vezi ce argumente staliniste avea Alexii despre Basarabia si basarabeni, ca e teritoriu rusesc si moldovenii nu sunt romani... In rest, Dumnezeu sa-l ierte, ca nu stia ce face, cred...
A comentat Babacu 06 decembrie 2008, 06:49 | mergi sus ▲
Am uitat sa-ti spun principalul: presa rusa de opozitie a afirmat nu o data ca Alexii II era general KGB... Doamne iarta-ma, doar am scris ce am citit si eu.
A comentat Babacu 06 decembrie 2008, 06:59 | mergi sus ▲
Babacule,frate,noi cei de dincoace de Prut am scapat de aceasta fobia numita Rusia care nu mai este o sperietoare pentru noi,iar Alexei a fost capul Bisericii Ruse care este dupa cea Greaca cea mai importanta din punct de vedere canonic si teologic,deci nu pot sa nu respect asa ceva,cat despre mortii,numai de bine cum ai spus si tu.
Cat priveste marele rau facut de rusi neamului romanesc de-a lungul istoriei,e deja trecut si trebuie sa depasim aceasta faza,cat priveste revenirea Basarabiei in Trupul Tarii,eu unul nu mai am absolut nicio indoiala ca se va intimpla asta in urmatorul deceniu.
A comentat micael 06 decembrie 2008, 15:17 | mergi sus ▲
Micael, frate, esti un optimist irecuperabil, incep sa ma molipsesc si eu de la tine, LOL!Cred ca ai dreptate, trebuie sa privim inainte, sa stim sa ertam, dar totodata cred ca nu trebuie sa uitam trecutul, fara trecut nu exista viitor! Apropo, cine va fi Prim Ministru al Romaniei, cum crezi? Eu zic ca Stolo...
A comentat Babacu 06 decembrie 2008, 16:23 | mergi sus ▲
Bre,fratilor,nu vreau sa va supar,dar eu cred ca Stolo nu mai e in toate mintile,are o privire ciudata sau poate o fi doar orgoliul omului care se stie deja Prim-Ministru.LOL
Acum vorbind serios,mi-ar place sa ajunga la Palatul Victorie un om ceva mai tanar,care vede astfel lucrurile,ca de astia mai in varsta care vorbesc mult si fara rost m-am saturat,vreau actiune,vreau sa se miste lucrurile in tara asta mai repede,sa nu ne mai chinuim sa facem 200Km de autostrada(cu indulgenta)in 20 ani si sa facem ca spaniolii anul trecut 750 km intr-un an,asa da eficenta,iar nu palavre.
Noi,Babacule in Tara Muma uram cel mai mult promisiunile desarte.
Cand ma uit la Sarbi,la Greci,la Croati,la Macedoneni unde se desfasoare campionatul european de hanball,ce sali sportive au ,ce autostrazi,imi vine sa urlu ,frate,asa ca vreau un Prim -Ministru mai tanar, dornic de munca si de afirmare,care sa foloseasca functie de Prim-ministru al ROmaniei doar ca o pe lampa de lansare spre un post important de viitor comisar european.
ASa ca Stolo,Geaona,Tariceanu sa iasa la pensie.
Dintre toti astia cu parul mai incaruntit,il doaresc sa fie PM pe Blaga,asta are cojones incat si Basescu cat e el de afurisit se gandeste de doua ori inainte sa se ia de el si imi pare un om dornic de afirmare,bani are cu gramada,ca a furat si el destul pana acum,dar se pare ca are orgoriul de lider mare si e flamand de afirmare ca Oprescu ,pentru au stat amandoi in umbra altora oameni politici si nu s-au putut afirma pana acum.Parerea mea !
A comentat micael 06 decembrie 2008, 17:18 | mergi sus ▲
aoleu, votul asta uninominal. Cum Dzeu este uninominal, daca iese candidatul care nu este dorit de electorat, ci unul dorit de partide. Pai, asta mai e uninominal? Cine o sa vina la Pantiru? Cei 1601 alegatori, cat de reprezentativi sunt ei pentru majoritatea? Pai, degeaba au mai alergat alegatorii sa-l sustina. TARA LUI PAPURA VODA!!! DE CE E ATATA CONFURZIE SI LIPSA DE LOGICA???? CE IDIOTENIE..
A comentat Irena 08 decembrie 2008, 12:30 | mergi sus ▲
Salutare! Nu imi spune si mie cineva adresa de mail sau a lui eugen tomac. multumesc anticipat
A comentat fane 04 martie 2009, 07:23 | mergi sus ▲
Baieti, se organizeaza transport pentru studentii basarabeni, spre centrele de vot de pe teritoriul Romaniei?
A comentat fane 04 martie 2009, 10:07 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.1576 secunde