Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 aprilie 2024, ora locală: 11:18

 

Drept la replica: www.moldovenii.md

adăugat 01 iunie 2011, 14:55, 17:55 la Eveniment • Articol publicat de Octavian Balan

moldovenii.md,drept la replica,romani,basarabeni,studentii,

Site-ul www.moldovenii.md îşi exprimă regretul pentru faptul că membrii Grupului de Iniţiativă Basarabeană din Cluj şi Bacău sînt forţaţi de anumiţi reprezentanţi ai societăţii civile din România să întrerupă colaborarea cu proiectul pe care îl derulăm.

Ne exprimăm regretul pentru faptul că pe mai multe pagini web au apărut articole cu critici nefondate şi denigratoare la adresa site-ului şi a partenerilor noştri. Aceste materiale reprezintă o formă primitivă de intimidare a unor tineri, care nu au făcut nimic altceva decît să accepte un schimb de banere, susţinînd totodată inițiativa de promovare a imaginii patriei lor - Republicii Moldova. O astfel de activitate se impune în special în România, unde conform sondajului realizat de Fundaţia Soros (România) nu mai puţin de 82% dintre români spun că sînt puţin, foarte puţin sau deloc informaţi cu privire la Republica Moldova.

Este inexplicabil de ce au apărut declaraţii calomnioase la adresa membrilor acestor ONG-uri, iar sigla GIB a fost asociată cu simbolurile unor partide politice, făcîndu-se aluzii eronate şi la conţinutul site-ului www.moldovenii.md.

Cu această ocazie, site-ul nostru, în mod repetat subliniază că nu susține şi nu promoveaza nici un partid politic. Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.

Susţinem libertatea de gîndire şi libertatea de exprimare în limita bunului simţ şi a unor idei constructive. Nu vedem motive pentru care studenţilor moldoveni, aflaţi la studii în străinătate, li se interzice să susțină un site cu caracter social care promovează cultura, arta şi istoria Moldovei. Stimaţi cetăţeni ai României, vizitaţi site-ul www.moldovenii.md şi nu intimidați tinerii moldoveni care îşi iubesc patria – Republica Moldova.

Comunicat trimis la adresa redactiei basarabeni.ro

Disponibil si la http://moldovenii.md/news/view/section/1/id/161


Autor: www.moldovenii.md
Sursa: www.basarabeni.ro
Da, se pare ca pana la urma este adevarat ca exista o colaborare, pacat pt aceste organizatii din Romania. La capitolul credibilitate stati foarte prost Gib Cluj si Gib Bacau.
Sper ca o sa faceti ceva in aceasta privinta si o sa schimbati situatia, mult succes...
A comentat confirmare 01 iunie 2011, 15:19
Astia de la GIB se joaca cu focul. Aduceti-va aminte cazul Virginiei Bilici de la Sibiu a fost la fel. Desi cei de la basarabeni aveau toate materialele, pozele de la toate intalnirile cu comunistii, au preferat sa le dea pe rand, mai intai text, apoi cate o poza si tot asa. Fiti sigur ca au pozele de la semnarea parteneriatului intre GIB si moldovenii.md dar o sa vi le dea pe rand probabil
A comentat Cunoscatorul 01 iunie 2011, 15:49
Eu văd că site-ul moldoveni.md sunt foarte indignați față de români. Se înțelege din prima parcurgere a rândurilor că sunt contra românilor/româniei mari! Decât ar pierde timpul pe contradicții aiurea și fără folos (oricum noi știm că suntem români), mai bine ar crea o pagina care ar ajuta studenții BASARABENI (și nu moldoveni) să ajungă la studii în românia, că acuma e momentul când ei întradevăr au nevoie de ajutor.
Chestia cu colaborarea dintre acele organizațiile ''basarabene'' și site-ul moldoveni.md era clară din primele negări a acestui fapt.
A comentat basarabeanul 01 iunie 2011, 16:07
pacat ca jucati asa murdar moldovenii.md . nu ne era de ajuns ideologia voastra gresita ati incercat sa trageti noroi si niste organizatii din Romania care isi respecta toata TARA nu numai o parte din ea.
A comentat mihaela p. 01 iunie 2011, 16:08
bai moldovenii.md, eu si multi romani, in special romanii moldoveni din Moldova adevarata, cerem imperativ guvernului roman actual sa intrerupa finantarea burselor si ajutoarelor banesti pentru pruto-nistreni si republica pruto-nistreana. Cerem imperativ sa nu se mai acorde cetatenie romana strainilor, iar strainilor pruto-nistreni doar celor de care ar putea eventual avea nevoie Romania. Si noi, romanii, suntem indignati de prezenta pruto-nistrenilor pe teritoriul Romaniei, de comportamentul lor inadecvat unor populatii civilizate. Ma indigneaza deosebit de mult devastarile facute de pruto-nistreni la caminelor studentesti, la statiile de asteptare la transportul in comun din orasul Iasi, si cred ca din intreaga tara, iar autoritatile romane se fac ca nu observa. Cum romanii nu merg la voi decat foarte putini si foarte rar, cerem ca nici voua, strainilor pruto-nistreni, sa nu vi se mai acorde dreptul de a intra si face stricaciuni Romania.
A comentat Gica Contra 01 iunie 2011, 18:21
Corectare: Ma indigneaza deosebit de mult devastarile facute de pruto-nistreni la caminele studentesti, la ........
A comentat Gica Contra 01 iunie 2011, 18:23
Atenţie la FORUMIŞTII KGB tip "Gica Contra" cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut forumurile şi blogurile de pe ambele parţi ale Prutului!

FORUMIŞTII KGB împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE.
Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!!

"Gica Contra",MANIPULATOR KAGHEBIST,nu intelegi?

RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!
A comentat Vanatorul.De.Forumisti.KGB 01 iunie 2011, 19:48
Textul de mai jos NU îmi aparţine dar SUNT MÂNDRU că oricâtă manipulare şi venin anti-românesc scuipa viperele mankurte şi SLUGILE FORUMISTICE PLĂTITE de Ocupanţii Ruşi,ROMÂNII basarabeni SIMT ROMÂNEŞTE !
Este mesajul unui ROMÂN din Chişinău postat pe 16 Martie 2011 pe net.
Este dovada că ROMÂNII REFUZĂ SĂ UITE CINE SUNT!

“Astăzi, 16 martie, sînt onorat să vă vorbesc din Chișinău. Dar altă onoare îți este ție oferită. Care onoare? Răspunsul vine cu această întrebare.
Cine sînt eu? Sînt român!
Așa este și vreau să țineți minte asta pe tot parcursul vieții. Eu voi cuceri ceea ce nu a fost cucerit! Înfrângerea nu va fi în crezul meu. Eu voi crede ceea ce alţii au pus la îndoială. Eu mă voi strădui să ridic prestigiul, onoarea și respectul neamului meu.
Cine sunt eu? Sînt român!
Eu confirm faptul că adversarii mei nu se așteaptă să câștig, dar eu niciodată nu mă voi preda! Slăbiciunea nu are loc în inima mea! Eu voi privi spre camarazii mei, spre cei care m-au adus în această lume şi cei care m-au instruit şi voi lua putere de la ei.
Cine sunt eu? Sînt român!
Asemeni strămoșilor care și-au vărsat sângele pentru apărarea gliei străbune de pleava ce-a vrut să ne suprime, eu voi merge cu plăcere pe câmpul de luptă şi voi mișca, brăzda şi voi face tot ceea ce pot să ajung la țelul meu prin orice mijloace ce-mi stau la dispoziție și când voi ajunge acolo, violent voi nimici dușmanul meu și îl voi lăsa la pământ, pentru că el nu mă poate opri! Cultura, limba și credința îmi vor da putere!
Cine sunt eu? Sînt român!
De partea mea, am camarazi, camarazi care au fost cu mine prin sacrificii mari și mici, prin sânge, prin transpiratie, prin lacrimi. Niciodată nu-i voi lăsa să cadă, nu-i voi lăsa jos şi nu-mi va fi frică de nici un adversar, deoarece adversarul nostru nu ştie ce e în inima mea!
Cine sunt eu? Sînt român!
Nimeni nu mă va nega, nimeni nu mă va sfida şi nimeni nu-mi va spune cine şi ce sînt sau pot fi! Credinţa va schimba lumea mea! Ea a mutat continente şi ţări şi a pus omul pe Lună şi mă va susține în această bătălie!
Cine sunt eu? Sînt român!
Invingerea, retragerea, aceste cuvinte nu au loc în vocabularul meu. Nu înţeleg aceste definiţii! Eu nu înţeleg atunci când lucrurile merg rău! Eu nu inteleg greșelile, dar eu înțeleg altceva – înțeleg victoria şi înțeleg că niciodată nu voi lăsa mâinile jos! Nu contează cât de rău merg lucrurile, inima mea şi mintea mea vor purta corpul meu atunci când membrele mele vor fi prea slabe!
Cine sunt eu? Sînt român!
Urăsc pe mancurt! Urăsc separatismul maghiar! Zeci de ani sînt umilit în propria Țară, zeci de ani privesc pasiv drama neamului meu în așteptarea momentului când asta va lua sfârșit. Astazi va fi acel moment, nu mâine, nu saptamana viitoare, dar chiar acum, chiar aici, în casa ta și în Țara ta!
Cine sunt eu? Sînt român!
Istoria își va aminti de mine! Eu mă voi defini, voi scri propria mea laudă şi nimeni nu-mi va spune ce pot şi ce nu pot fi! Eu nu voi merge niciodată acasă, nu fără a da tot ce am și ce pot pentru cauza noastră!Era toleranței a luat sfârșit.
A început o nouă era – o eră Pentru Patrie!
Cine sunt eu? SUNT ROMÂN!“
A comentat Vanatorul.De.Forumisti.KGB 01 iunie 2011, 19:51
"moldovenii.md" = demolarea bisericilor CU TANKURILE de catre CALAII OCUPANTZI RUSI=preoti si calugari UCISI de NKVD-KGB prin DEPORTARE si SPANZURARE IN PUBLIC=calugarite VIOLATE si ucise cu mitralierele de catre "ELIBERATORII" RUSI.
"moldovenii.md" = FOAMETE REGIZATA=CANIBALISM
"moldovenii.md" = RUSIFICARE cu kalasnikovul la frunte
"moldovenii.md" = DEZNATIONALIZARE
"moldovenii.md" = respubliKAKA maldavski
"moldovenii.md" = "limba maldav`neasca
"moldovenii.md" = "poporul maldav`nesc"
"moldovenii.md" = mitropolia "maldavski" = PASAT kgb = mitropolitul COLONEL KGB Vladimir
"moldovenii.md" = Lenin,Stalin,Beria,Hrusciov,Gorbaciov,Eltin,Putin,Medvedev,SMIRNOV
"moldovenii.md" = NKVD-KGB-FSB
"moldovenii.md" = Armata a-14-a RUSA DE OCUPATZIE
"moldovenii.md" = Toata COLOANA-a-5-a RUSA de ZOMBARE in masa.
"moldovenii.md" = SIBERIA=GULAG=EXECUTZII=TORTURA=MOARTEA IN MASA a ROMANILOR basarabeni si bucovineni
"moldovenii.md" = Imperiul RAULUI ABSOLUT-CCCP-URSS=RUSIA
"moldovenii.md" = TEROAREA ROSIE
"moldovenii.md"= KAGHEBISTII.md
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 01 iunie 2011, 19:55
Iata un documentar de unde moldovenii (.md) ar putea sa mai afle cate ceva despre adevarata fata a "fratelui de la rasarit". Povestea Sovietelor, un documentar extraordinar pe care il recomand: http://www.jurnaltv.ro/video/The_Soviet_Story_Povestea_sovietelor_incredibil
A comentat UnEscu 01 iunie 2011, 21:03 | mergi sus ▲
Contribuţia moldovenilor la crearea României
După Pacea de la Bucureşti din 16 mai 1812, care a încheiat următorul, dar nu ultimul, război ruso-turc, Imperiul otoman a cedat Rusiei raialele din Basarabia și nu a fost împotriva transmiterii Rusiei pămînturilor dintre Prut şi Nistru ce aparțineau Moldovei.

Din 1812 Moldova sfîşiată (fără Bucovina) şi Valahia existau în condiţii social-economice, în context social-politic şi spiritual diferite în raport cu cele în care se dezvolta Moldova dintre Prut şi Nistru sau „Moldova Răsăriteană”. Valahia şi Moldova dintre Carpaţi şi Prut (fără Bucovina) rămîneau sub stăpînire turcească și suplimentar sub protectoratul rusesc care se extindea și asupra Valahiei. Moldovenii din dreapta Prutului şi valahii rămăseseră sub o triplă asuprire: plăteau contribuţii otomanilor, erau presați de reprezentanții administrației ruse, erau jecmăniţi de caracuda fanariotă și sufocaţi spiritual de politica grecizantă.

Moldovenii dintre Prut şi Nistru, după 1812, pentru prima dată în istorie au fost scutiţi de orice impozite, de alte prestaţii şi obligaţii, inclusiv serviciul militar. Noul regim a păstrat în ţinut legislaţia autohtonă, n-a introdus iobăgia (крепостничество). În 1822 tînărul boier moldovan Ionică Tăutul propunea ca boierii din Moldova din dreapta Prutului să aibă aceleaşi drepturi, ca şi cei din stînga acestui rîu.
A comentat Nicu 02 iunie 2011, 19:44 | mergi sus ▲
1. Iubiţi-vă Patria – Moldova! Niciodată nu vorbiţi de rău ţara voastră. Rezistaţi obiceiului meschin, răspîndit la noi, de a critica pe toți și toate. Nu putem construi un viitor mai bun fără gînduri bune despre trecutul, prezentul şi viitorul ţării noastre.
2. Nu aduceţi ca exemplu alte ţări, dezapreciind propria ţară. Adică, în America totul este minunat, în Europa – formidabil, la noi, însă, totul merge prost. Posibil am rămas, în anumite sfere, în urmă, avem ce îmbunătăţi, însă critica sterilă n-o să ne ajute să depăşim situaţia, doar va genera pesimism şi lipsa dorinţei de autodezvoltare. Experienţa altor ţări trebuie studiată şi implementată, dar e inadmisibil să subapreciem posibilităţile noastre.
3. Еste imposibil să faci lucruri bune, gîndind negativ. Ţineţi minte, numai gîndurile pozitive despre viitorul ţării şi al poporului sînt capabile să genereze planuri de dezvoltare a personalităţii, a familiei, a afacerilor, a societăţii, care la rîndul lor să ducă la schimbări pozitive în viața noastră. Numai o persoană care crede în viitorul prosper al ţării sale poate făuri pentru şi întru această ţară − proiecte noi, locuri de muncă; se poate implica eficient în politică, este capabilă să promoveze idei noi în diverse domenii ale vieţii publice.
4. Fiţi optimişti, schițați planuri de anvergură, dar și de importanță locală. Este imposibil să realizezi ceva, fără a avea o idee clară despre aceasta.
5. Stabiliţi-vă obiective de lungă durată. Realizîndu-le – fixaţi-vă noi scopuri. O permanentă existenţă a scopurilor face viaţa plină de sens şi conţinut.
6. Nu aduceţi negativul vieţii cotidiene în familie. Încetaţi să discutaţi acasă în termeni negativi despre colegi, prieteni, cunoscuţi şi rude, chiar dacă aceștia greşesc. Discutaţi despre ceva frumos şi lumea se va colora pentru Dvs numai în culorile bucuriei.
7. Nu înjuraţi, mai ales în familie. Cuvintele urîte afectează sănătatea celui, care pronunţă aceste cuvinte, dar şi a celor din jur. Pentru un moldovan este inadmisibil să înjure în prezenţa copiilor şi femeilor.
8. Ţineţi minte, fericirea nu depinde de cantitatea banilor, de renume sau de recunoştinţă, de posibilitatea de a fi văzut pe ecranul televizorului sau de a defila pe podium. Fericirea depinde de durata şi frecvenţa emoţiilor pozitive, dăruite de lumea înconjurătoare şi de voi înșivă. Căutaţi în lumea ce Vă înconjoară motive pentru bucurie şi neapărat le veţi găsi. Ţineţi minte – emoțiile negative, trimise de Dvs. în spaţiu, se vor întoarce neapărat sub forma unei proaste dispoziţii sau boli. Aşa-i orînduită lumea.
9. Trăiţi aşa ca să nu incomodaţi alte persoane. Este un mare păcat să Vă îmbogăţiţi, creîndu-le oamenilor dificultăţi, pentru ca ulterior să le soluţionaţi contra unei remunerări. Parlamentari, funcţionari de stat, judecători, medici, lucrători ai poliţiei şi de alte profesii, care sînteţi în slujba poporului – ţineţi minte cît de importantă este atitudinea pozitivă față de Dvs. a oamenilor ce depind de voi. Ajutaţi oamenii, fiți onești şi Vă veţi găsi calea în viaţă.
10. Dăruiţi-le oamenilor atenţia Dvs., dragostea, bunăvoinţa şi posibilităţile Dvs. de a avea o viaţă fericită se vor înmulţi. Fiţi amabili, însă zîmbiţi nu atunci cînd trebuie, ci cînd doriţi să o faceţi.
11. Fericirea supremă pentru un moldovan – slujirea eficientă întru familie şi Societate. Ajutaţi, în măsura posibilităţilor, toti oamenii care Vă solicită ajutorul, indiferent de naţionalitatea şi statutul lor social. Ţineţi minte: nu sînt mulţi moldoveni pe pămînt, de aceea datoria moldovanului este să propună ajutor altor moldoveni, chiar dacă cel, care are nevoie de ajutor, nu vi-l cere.
12. Ţineţi-vă de cuvînt. Gîndiţi-vă, înainte de a promite ceva. Dacă aţi spus Da, atunci trebuie să vă ţineţi promisiunea! Dacă nu sînteţi sigur, trebuie să fiţi în stare să spuneţi Nu – este mai bine, decît, ulterior, să-i dezamăgiţi pe cei, care au contat pe ajutorul Dvs. şi au pierdut timpul.
13. Un moldovan adevărat nu strigă la fiecare colţ despre ajutorul acordat şi mai ales, despre o binefacere. Noi ajutăm din suflet, dar nu pentru a ne face publicitate. Trebuie să fim recunoscători pentru orice ajutor şi nu face să-i credem pe acei, care se străduie să expună în mass-media orice acţiune de binefacere.
14. Nu invidiaţi. Ceea ce aveţi – este marea Dvs. bogăţie personală, străduiţi-vă să o descoperiţi în sine. Posibil, că ea constă în cunoştinţele Dvs., pe care mulţi nu le posedă, în talentul de a găti gustos, a relata, a compune, a cînta, a prieteni, în bunătatea şi dragostea faţă de lumea înconjurătoare şi oameni, în calitatea de a crea o armonie şi o viaţă interesantă şi fericită în familie, chiar dacă nivelul de trai mai lasă de dorit. Căutaţi motive pentru a Vă stima pe Dvs. înșivă şi pe cei apropiaţi, le veţi găsi, cu siguranţă, întotdeauna. Ţineţi minte: e absurd să tînjeşti pentru cele nerealizate şi să faci pasiuni pentru cele irealizabile.
15. Fiţi mărinimoşi. Iertaţi greșelile neînsemnate şi jignirile, în primul rînd, acelor apropiaţi. Întindeţi primul mîna persoanei care v-a jignit, iertaţi-l pe cel, care nu mai prezintă pericol pentru Dvs. şi familia Dvs. Supărarea şi răzbunarea sînt sentimente, care distrug sănătatea şi personalitatea.
16. Nu iertaţi agresiunea (inclusiv cea informaţională şi psihologică), îndreptată contra apropiaţilor voştri, poporului şi ţării, crimele contra legii, trădarea, hoţia, lipsa dragostei faţă de pămîntul vostru şi memoria strămoşilor. Fiţi gata să ripostaţi, pentru a Vă apăra prin orice mijloace familia şi ţara de orice gen de agresiune.
17. Mîndriţi-vă de faptul că sînteţi moldoveni. Creaţi-vă stilul Dvs., moldovenesc. Păstraţi tendinţele moldoveneşti în modă, bucătărie, arhitectură etc. Nu căutaţi să imitaţi străinii, convingeţi tineretul să urmeze stilul moldovenesc acasă şi peste hotare.
18. Păstraţi tradiţiile şi obiceiurile moldoveneşti, răspîndiţi-le, mai ales printre tinerii. Marcați sărbătorile tradiţionale moldoveneşti aşa, cum o făceau strămoşii noştri. Informaţia despre aceasta o puteţi găsi la rubrica „Sărbători şi obiceiuri” a proiectului moldovenii.md.
19. Nu condamnaţi istoria voastră. În toate epocile au fost atît momente pozitive, cît şi negative. În aceste perioade au trăit strămoşii noştri – au făurit, au creat, au iubit, s-au bucurat ori s-au mîhnit. Blamînd istoria – blamaţi memoria strămoşilor noştri.
20. Nu vă ruşinaţi de originea voastră ţărănească. Printre strămoşii fiecăruia dintre noi neapărat sînt ţărani. Va veni timpul, cînd toţi moldovenii vor construi case şi se vor întoarce „la pămînt”. Ţineţi minte, cultura noastră s-a născut şi s-a păstrat la ţară. Un moldovan trebuie să ştie, că în limba noastră s-a păstrat vechiul cuvînt indo-european „ara” − a ara, de la care au provenit cuvintele „arian” şi „aristocrat”. Majoritatea familiilor aristocratice europene au rădăcini ţărănești.
A comentat Nicu 02 iunie 2011, 19:45 | mergi sus ▲
Este normal să se întâmple aşa ceva din moment ce există suspiciunea că site-ul www.moldoveni.md este un instrument de propagandă al serviciilor secrete ruseşti, FSB şi SVR.
A comentat valcor 03 iunie 2011, 14:10 | mergi sus ▲
Lui "Nicu" un tovarăş "statalist-maldavanist" îi răspunde MARTIRUL ROMÂN ASASINAT DE KGB-Grigore VIERU:

"A murit tămâia,
Duhoarea stă să crească.
NE-A UMPLU CA RÂIA
„LIMBA MOLDOV’NEASCĂ“.

Mi-a pierit şi somnul,
Pacea creştinească.
Mârâie spre Domnul
„LIMBA MOLDOV’NEASCĂ“.

O biată bătrână
N-are nici de pască.
Stă cu halca-n mână
„LIMBA MOLDOV’NEASCĂ“.
Îşi creşte frumosul
LIMBA ROMÂNEASCĂ.

Îi arată dosul
„LIMBA MOLDOV’NEASCĂ“.
Gangavă, TOT LINGE
CIZMA MUSCĂLEASCĂ.


Spre Evropi se-mpinge
„LIMBA MOLDOV’NEASCĂ“.
Palida mi-e faţa
Sub un cer ce cască.
ÎMI MĂNÂNCĂ VIAŢA
„LIMBA MOLDOV’NEASCĂ“.

Voi muri, se pare,
Pentru-a mea lumină…
„Mă va plânge oare
LIMBA CEA ROMÂNĂ?!“
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 03 iunie 2011, 16:21 | mergi sus ▲
"Iubiţi-vă Patria – Moldova" zici?????
"Nicu" eşti un mankurt cu creierii spălaţi de propaganda ANTI-ROMÂNEASCĂ a Ocupanţilor Ruşi.
La care "MOLDOVA" te referi?
"Moldova" cu OHRANA-CEKA-NKVD-KGB-GRU-FSB băgate peste tot(partide,oameni de afaceri,biserică,sport,artă,armată,servicii)?
"Moldova" cu tancurile,elicopterele şi rachetele Armatei a-14-a RUSĂ DE OCUPAŢIE peste Nistru?
"Moldova" cu basarabeni bătuţi,ameninţaţi şi arestaţi zilnic de gorilele lui Smirnov?
"Moldova" cu copiii ROMÂNI basarabeni de peste Nistru închişi în şcoli şi licee şi păziţi cu mitralierele de ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE numai ca să renunţe la LIMBA ROMÂNA STRĂMOŞEASCĂ?
"Moldova" cu alegători goniţi cu puştile de la urne?
"Moldova" cu COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă PCRM-Pasat-Lupu la putere?
"Moldova" cu 95% din presă OBLIGATORIU RUSEASCĂ?
"Moldova" cu TVR INTERZIS de RUSIA şi CENZURAT de colonelul KGB PlaHOŢniuc?
"Moldova" cu limba "maldavanească" IMPUSĂ DE OCUPANŢII RUŞI în Constituţie?
"Moldova" cu exporturile de vin,fructe,legume supuse ŞANTAJULUI RUSIEI?
"Moldova" cu importul de gaze,curent electric,petrol la fel supus ŞANTAJULUI OCUPANŢILOR?
"Moldova" cu mitropolia "moldovei" creată de KGB şi condusă de colonelul KGB Vladimir?
"Moldova" cu ADEVĂRATA mitropolie,cea a BASARABIEI,şantajată şi persecutată de agenţii KGB ascunşi sub sutanele pravoslavnice?
"Moldova" cu sărbatorile INTENŢIONAT ţinute de OCUPANŢII RUŞI pe stil vechi pentru a ne rupe de FRAŢII ROMÂNI de peste Prut?
"Moldova" cu o istorie FALSIFICATĂ ORDINAR tot de RUŞI şi băgată pe gâtul copiilor ROMÂNI basarabeni drept ADEVĂR?
"Moldova" cu tancurile-monumente închinate Călăilor RUŞI OCUPANŢI ţinute cu ţevile îndreptate CU URĂ RUSEASCĂ spre Ţara NOASTRĂ Mamă ROMÂNIA?
"Moldova" cu SIS-ul filială a KGB în Basarabia?
Bagă la cap "NICU" mankurtule,asta nu e Moldova,asta e "respubliKAKA maldavski"!

ADEVĂRATA Moldovă S-A UNIT cu Muntenia în 1859.
Aşa cum în 2012 ,după 200 de ani de OCUPAŢIE RUSEASCĂ
Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA se va REÎNTREGI cu mult chinuita ei fiica BASARABIA.
Aşa să ne ajute Dumnezeu.
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 03 iunie 2011, 16:30 | mergi sus ▲
O natiune are o istorie mai bogata cu ranile si cu succesele sale depinde de locul unde sa petrecut actiunea. O natiune se promotes in integral nu doar dupe regiuni.
Cum se indreptatesc ? Numai teza ii da care de gold. Ma mir de ce nu au introdus ca Romania a ocupat in 1941 pamantul sau la Est de Prut.
Ref. la delimited tarii ea trebue sa fie DACIA nu Romania. Sa ne ajute Domnul sa refacem Dacia boasts din nou noi de pe ambele maluri ale Prutului.
A comentat I.C. 03 iunie 2011, 18:49 | mergi sus ▲
O natiune are o istorie mai bogata cu ranile si cu succesele sale depinde de locul unde sa petrecut actiunea. O natiune se promotes in integral nu doar dupe regiuni.
Cum se indreptatesc ? Numai teza ii da care de gold. Ma mir de ce nu au introdus ca Romania a ocupat in 1941 pamantul sau la Est de Prut.
Ref. la delimited tarii ea trebue sa fie DACIA nu Romania. Sa ne ajute Domnul sa refacem Dacia boasts din nou noi de pe ambele maluri ale Prutului.
A comentat I.C. 03 iunie 2011, 18:49 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.3631 secunde