Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 aprilie 2024, ora locală: 03:40

 

Eliminarea vizelor pentru moldoveni, susținută de România și Italia

adăugat 21 aprilie 2010, 08:59, la Eveniment

Eliminarea vizelor pentru moldoveni, susținută de România și Italia

Eliminarea vizelor pentru cetăţenii din Republica Moldova este unul dintre primele elemente ale unei acţiunii comune la nivel european, convenite de ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi omologul său italian, Franco Frattini.

Cei doi oficiali s-au întâlnit ieri, la Roma, în cadrul unei întrevederi oficiale, în cadrul căreia au discutat mai multe inițiative, printre care și
consolidarea cooperării în zonele de interes strategic pentru ambele ţări, cum ar fi Balcanii, Caucazul şi Europa Centrală.

Baconschi și Frattini au purtat discuții despre relațiile Republica Moldova - Uniunea Europeană, despre securitatea energetică, Conferinţa Marea Adriatică - Marea Neagră, precum şi teme ale actualităţii internaţionale, cum ar fi reforma Consiliului de Securitate al ONU sau noul concept strategic al NATO.


Autor: Jurnal.md
Sursa: www.jurnal.md
Va multumi de sustinere fratilor !!!
A comentat Oţel 21 aprilie 2010, 19:20
NIMENI NU CONTESTĂ BUNELE INTENŢII ALE ROMÂNIEI .. . . . .NUMAI CĂ ACESTE NEGOCIERI DE ADERARE CHIAR ALE ROMÂNIEI LA U.E. AU DURAT APROAPE 14 ANI IAR ATUNCI NU EXISTA TRATATUL DE LA LISABONA (CARE INTERZICE EXPLICIT ORICE EXTINDERE A U.E.) ..NU ZIC CĂ ATÎTA VOR DURA ŞI NEGOCIERILE R. MOLDOVA DAR ESTE BINE SĂ NU NE GÎNDIM LA O ADERARE RAPIDĂ ...... PE DE ALTĂ PARTE AR EXISTA (TEORETIC ) O SOLUŢIE PENTRU INTEGRAREA IMEDIATĂ ŞI RAPIDĂ A R. MOLDOVA ÎN U.E . ŞI ANUME UNIREA BASDARABIEI CU ŢARA ...... FAPTUL CĂ R. MOLDOVA ESTE AL DOILE STAT ROMÂNESC AR FI UN MOTIV SUFICIENT PENTRU CA MAI MARII U.E. SĂ ACCEPTE ACEASTĂ UNIRE ...... NUMAI CĂ LA ULTIMELE SONDAJE NUMAI UN SFERT DIN POPULAŢIE ----MAJORITATE TINERI SUNT DE ACORD CU UNIREA ...INTERESANT TOTUŞI CĂ NUMĂRUL SOLICITĂRILOR DE RE-DOBÎNDIRE CETĂŢENIE ROMÂNĂ DIN PARTEA CETĂŢENILOR R.MOLDOVA ESTE APROXIMATIV 1 600 000 PERSOANE ..... DE FAPT APROAPE JUMĂTATE DIN POPULAŢIA BASARABIEI ŞI RITMUL CERERILOR DE RE-DOBÎNDIRE CETĂŢENIE ROMÂNĂ CREŞTE CAM CU 2000 CERERI PE ZI
A comentat ION 22 aprilie 2010, 05:17
ION, se vorbeste si cred ca se va si adeveri ca se va micsora drastic ritmul de acordare a cetateniei romane strainilor, inclusiv strainilori basarabeni. Si se impune cu atat mai mult reducerea drastica, daca nu chiar anularea numarului de cetatenii acordate basarabenilor. Altfel Romania nu poate adera la spatiul Schengen. Iar noi nu suntem dispusi sa renuntam la asta de dragul strainilor de aiurea sau din Basarabia, care dupa ce obtin cetatenia barfesc si injura Romania pe toate drumurile. Aveti tara voastra, sa fiti sanatsi si sa traiti in ea si nu in tari straine!
A comentat Marcel 22 aprilie 2010, 07:05
desigur că fiecare dintre noi avem dreptul la o părere pesonală inclusiv tu numai că interesul general al ROMÂNIEI IMPUNE RE-DOBÎNDIREA ACCELERATĂ A CETĂŢENIEI PENTRU CIE CARE AU PIERDUT-O ÎN 1940 INDIFERENT DACĂ LA UNII LE PLACE SAU NU ........GUNOAIE DE OAMENI CARE BÎRFESC SE AFLĂ PE AMBELE MALURI ALE PRUTULUI IAR CEEA CE ZICI TU CU SPAŢIUL SCHENGEN NU ESATE CAUZATĂ DE BASARABENI .....DA SI NVENI VORBA IA ZI TU DA REPEDE CARE ESTE ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI ŞI CARE ESTE SEMNIFICAŢIA EI ...................... DIN 1990 1 DECEMBRIE 1918 ESTE ZIUA CEA MAI SUBLIMĂ DIN ISTORIA ROMÂNIEI PENTRU CĂ ATUNCI TOŢI ROMÂNII AU TRĂIT ÎNTR-UN SINGUR STAT LA ACEA DATĂ BASARABIA FĂCEA PARTE DIN REGATUL ROMÂNIEI POTE NU AI ŞTIUT ........................ IAR ÎNTREBAREA ACTUALĂ NU ESTE ,,DACĂ,, SE VOR RE-UNIFICA CELE DOUĂ ŢĂTI ROMÂNE CI MAQI DEGRABĂ ,, CÂND,, SE VA REALIZA ACEST DEZIDERAT ................. APROPO EU NU SUNT BASARABEAN ....... ŞIMANDAN LIVIU INEU STRADA GEORGE COŞBUC NR 26 B JUDEŢ ARAD 02570511002 (DREAPTA PRUTULUI)
A comentat pentru marcel 22 aprilie 2010, 16:09
Domnule Şimandan Liviu din Ineu! Primiţi toată stima mea, dar nu ştiţi ce vorbiţi. Dumneavoastră îi cunoaşteţi pe basarabeni? Ei bine, sunt sigur că nu. Atunci aflaţi că basarabenii nu mai sunt moldoveni, adică români, de foarte multă vreme. Eu locuiesc în Vaslui, am fost la ei şi ferească Dumnezeu peste ce păgâni rusofoni şi filoruşi am dat acolo. Aproape toţi sunt antiromâni, posedaţi de o ură viscerală la adresa noastră, a românilor. Aceşti păgâni basarabeni ar distruge România şi mâine dacă ar putea. Orice alţi duşmani ai României sunt doar nişte copilaşi pe lângă basarabeni. Sărăcia cronică, cerşitul milei, mentalitatea retrogradă de tip medieval, lipsa creierului, lipsa de logică etc. sunt doar câteva "atribute" ale acestui amestec barbar de populaţii. Ar fi bine să mergeţi acolo la ei să-i vedeţi cu proprii ochi şi să-i auziţi cu propriile urechi, deşi eu vă sfătuiesc să nu mergeţi. Dar dacă sunteţi o fire romantică şi vreţi să trăit pe cont propriu decăderea umană le extrem, atunci vizitaţi aceast minuscul imperiu, asemănător Turnului Babel. Cred că nici în Rusia nu se vorbesc atatea limbi ca la ei.
A comentat Marcel 22 aprilie 2010, 16:58
Marea majoritate a românilor moldoveni ne opunem intrării străinilor basarabeni în România. Nici măcar ţăranii de pe malul Prutului nu doresc populaţiile basarabene în ţara noastră. Avem şi aşa multe greutăţi, dar dacă mai vin şi bandiţii basarabeni peste noi, atunci cred că îi luăm în furci într-o bună zi. Băsescu & comp. nu ştiu sau nu vor să ştie ce fel de fiinţe sunt populaţiile basarabene. Pe ei îi intereseazî doar să le fie lor bine şi cât mai rău ţării şi românilor. Dixit, domnule Şimandan Liviu din Ineu!
A comentat Marcel 22 aprilie 2010, 17:07
ÎMI PARE RĂU CĂ TE DEZAMĂGESC DAR NU ŞTIU DE UNDE AI DUMNEATA INFORMAŢII DESPRE MAREA MAJORITATE A ROMÂNILOR CARE NU DORESC RE-UNIFICAREA ŢĂRII ..................EU CHIAR CUNOSC ŞI LUCREZ CU BASARABENI ŞI TE ASIGUR CĂ NU AVEM PROBLEME DE COMUNICARE ........................ ACUALUL CURENT ANTI-ROMÂNESC EXISTENT ÎN BASARABIA ESTE ,,MERITUL,, EXCLUSIV AL BOLŞEVICILOR CARE DEZINFORMAT O POPOLAŢIE RUSIFICATĂ FORŢAT DE MAI BINE DE 60 DE ANI ................. SĂ ŞTIŢI CĂ , CHIAR DACĂ ÎN MOD EVIDENT NU AVEM ACEEAŞI PĂRERE ÎN PRIVINŢA BASARABENILOR TOTUŞI EU VĂ RESPECT CA OM DEALTFEL CUM AR TREBUI SĂ O FACĂ FOARTE MULŢI CARE INTRĂ PE ACEST SAIT ŞI CARE AU LIPSIT LA LECŢIA DE BUN SIMŢ........... CU RESPECT LIVIU Ş
A comentat PENTRU DOMNUL MARCEL 22 aprilie 2010, 17:21
Domnule Liviu Ş, aveţi vă rog tot respectul meu. Nu contest că sunt şi basarabeni normali, numai că aceştia sunt foarte puţini şi nu prea mai locuiesc în Basarabia. Dacă locuiţi în Basarabia şi cunoaşteţi limbile care se vorbesc acolo, desigur că nu aveţi probleme de comunicare. Oare cunoaşteţi şi rusa, şi ucraineana, şi găgăuza, şi bulgara etc etc? Iar curentul antiromânesc de care pomeniţi este o tradiţie naţională la populaţiile basarabene. În ceea ce priveşte reunificarea ţării insă Doamne iartă-mă! Populaţia română din nord-estul României, cel puţin, nici nu vrea să audă aşa ceva. Oare de ce să ne legăm la cap cu o populaţie alogenă, duşmănoasă românilor şi care ar trage Romania cu mulţi ani în urmă? Păi basarabenii traiesc incă în antichitate la nivelul mentalului colectiv. Această adunătură de populaţii a regresat şi încă regresează în comparaţie cu ţările şi teritoriile de unde au venit. Ruşii basarabeni sunt mai înapoiaţi decât ruşii din Rusia. la fel şi celelalte populaţii. Aşa că e bine să nu ne gândim la "reunificare" pentru că asta ar crea greutăţi incomensurabile ţării noastre, greutăţi pe care acum nici nu le putem bănui. Iar dacă stăm strâmb şi judecăm drept, apoi teritoriul actual al Basarabiei nu prea valorează mare lucru. Pământ de agricultură avem noi berechet. Câteva hectare în plus sau în minus nu prea contează. Să auzim de bine, domnule!
A comentat Marcel 22 aprilie 2010, 18:03
ION ALDEA TEODOROVICI A SPUS :NOI NU AVEM CE IMPARTI,NOI AVEM A ADUNA ,NEAMUL, DOINA, DATINA.cred ca aceasta fraza e suficienta pentru cei ce vor sa auda si sa vaza.
A comentat tgh 22 aprilie 2010, 18:49
Lui Marcel, "expertului" de la Vaslui in ATZATZAREA VRAJBEI SI NEINCREDERII: Parerea ta personala sa tzi-o tzii pentru tine si gashca ta, da sa n-o impui shi altora repetand ca un papagal teze de sorginte fascista despre inferioritatea populatziei basarabene. Esti ingust la minte sau handicapat si nu potzi intzelege de ce in Basarabia se vorbesc mai multe limbi si ca nu e nici un pericol in asta. Da, daca vrei ca toata viatza sa te limitezi doar la o singura limba - treaba ta, dar n-ai de ce sa-i urasti pe poliglotzii basarabeni - problemea e a ta. Ura naste ura si scuipatul in sus cade tot pe tine. Cu atat mai mujlt ca tema articolului se referea nu la Vasluiul tau, ci la tot spatziul UE. Si circulatzia libera a cetatenilor R.Moldova in toate tzarile UE nu depinde de asa "expertzi" ca tine.
A comentat ian 23 aprilie 2010, 04:21 | mergi sus ▲
Cred ca ati deviat putin de la subiect.
Vreau sa spun ca stirea asta e o vrajeala de 0,2 bani. Nu veti vedea nici o eliminare a vizelor, nimic!!!
Fiecare se descurca cum poate.
Baieti, apucati-va de treaba, nu asteptati sa va rezolve microbii/gunoailele din guvern problemele.
Nu puneti speranta in ei.
Eu nu va poarta de grija deloc.
Nu deveniti ostateci ai mismasurilor lor si ai sperantelor voastre desarte!
Mult succes
A comentat Gummy Bear 23 aprilie 2010, 07:21 | mergi sus ▲
NU VREAU SĂ DESCURAJEZ PE NIMENI DAR NEGOCIERILE DE ADERARE A ROMÂNIEI LA U.E. AU DURAT APROAPE 14 ANI ... IAR ÎN ROMÂNIA .....TOATE PARTIDELE POLITICE AU PUS UMĂRUL CUM SE ZICE LA ACEST EFORT NAŢIONAL DE ADERARE LA U.E. ....NU LA FEL SE PREZINTĂ SITUAŢIA ÎN STÎNGA PRUTULUI ÎN MOD EVIDENT DACĂ PCRM (DOAMNE FEREŞTE ) REVINE LA PUTERE VISUL FRUMOS CARE SE NUMEŞTE U.E. SE VA SPULBERA RAPID ..... JOS BOLŞEVICII
A comentat UN ROMÂN BASARABEAN 23 aprilie 2010, 07:45 | mergi sus ▲
mai că nu se poate adăuga nimic
A comentat BRAVO tgh 23 aprilie 2010, 07:47 | mergi sus ▲
pt marcel.... cretinel retardat .....(retard sever)....
A comentat sergiu 23 aprilie 2010, 08:39 | mergi sus ▲
ian şi sergiu, staţi în ţara voastră şi lasaţi-ne pe noi în legea noastră românească. Ştiam că basarabenii sunt vulgari, dar nici chiar aşa. Şi noi vorbim unele limbi europene (engleză, franceză, germană, italiană etc). Totuşi voi vorbiţi foarte prost limbi care nu sunt europene şi pe care nu le înţeleg europenii. Dar în sfârşit, staţi acolo în CSI-ul vostru, vorbiţi-vă limbile voastre slave şi nu ne mai deranjaţi pe noi. Cu atâtea limbi masacrate de voi, nu e de mirare că sunteţi lipsiţi de orice logică şi judecată. Mă şi întreb de ce nişte publicaţii străine, cum sunt cele basarabene, apar în grila portalului ziare.ro. E o mare ruşine pentru portalul ziare.ro să coboare până la a permite publicaţiilor unor populaţii străine de poporul nostru să-şi facă campanii de publicitate în Romania. Dar probabil că banii nu au miros şi deci se permite orice chiar şi unor duşmani înveteraţi ai poporului român.
A comentat Marcel 23 aprilie 2010, 13:31 | mergi sus ▲
pt Marcel - ai pareri preconcepute, la sigura n-ai fost decat poate o singura data in Basarabia si te-ai speriat ca nu cunosti rusa si intr-adevar te simtzi prost. Basarabenii se simt ca la ei acasa si in Romania, si in Italia, si in Israel, nemaivorbind de CSI, caci oriunde daca va gasi o limba comuna de comunicare - fie romana, fie rusa. Iaroameni buni si saritori la nevoie sunt si printre romani, si printre rusi, si printre evrei, daca stii sa te comporti si nu ararti ca un salbatec scapat din jungla. Pe catde buni sau rai sunt basarabenii intreaba-i pe angajatorii italieni, spanioli, portughezi si chiar rusi. Nimeni din ei nu-i va confunda pe basarabeni cu alte etnii, inclusiv cu romanii sau rusii, fiindca cum muncesc basarabenii si basarabencele peste hotare - stie toata lumea. Isi au un nume de cinste pe merit, numai pe aici se gaseste cate unul alde tine care scormoneste la radacina si cauta ... cauta...cauta... Stii ce, nu-ti mai spun.
A comentat ian 23 aprilie 2010, 16:13 | mergi sus ▲
Iata cateva cifre sugestive despre acordarea de cetatenie in Bulgaria, comparati cu Romania:
A total of 5773 people have been granted Bulgarian citizenship since the start of 2010, Bozhidar Dimitrov, Minister without portfolio responsible for Bulgarians abroad, told Bulgarian news agency Focus on April 23 2010.

Of the 5773 Bulgarian passports, 4200 have gone to Macedonian nationals and the rest have gone to applicants from Moldova, Serbia, Ukraine and Israel, Dimitrov said.

The number of newly-issued passports means that for the first four months of 2010 Bulgaria has issued almost the same number of Bulgarian passports as the whole of 2008, when about 6000 people got one.

In 2009 the number was 9040, Dimitrov said. This means that if the rate for 2010 remains the same, close to 20 000 people would get Bulgarian passports in 2010...The trend for thousands of newly-filed applications was continuing, he said, noting that most of the applications had come from Macedonia and Moldova.
http://www.sofiaecho.com/2010/04/23/891995_bulgarian-citizenship-the-latest-numbers
A comentat nicu 23 aprilie 2010, 16:47 | mergi sus ▲
Dece Romania stat cu o populatie de 2 ori si ceva mai mare decat a Bulgariei si cu o diaspora in jurul hotarelor de zeci de ori mai mare decat a Bulgariei - si in anii trecuti si in prezent - acorda cetatenia cu un fel de zgarcenie si cu tzaraita, mereu parca cu frica ce va spune UE? De ce Bulgaria nu se teme sa acorde cetatenie oricui are macar o vitza de neam bulgaresc, fara a pune conditzia ca s-a nascut pana la 1940 si nelegand nici intr-un fel de teritoriul din trecut al Bulgariei. Comparati cate acte se cer la consulatul bulgar si cate cel romanesc si vetzi ajunge la concluzia ca nici pe departe procedura de la noi n-a fost simplificata. Cum lucreaza functionarii bulgarii de au reusit deja numai in 3 luni ale anului 2010 sa acorde 5.773 cetatenii - se vede de la o posta cine si cat de eficient lucreaza. Comparati si cu acordarea vizelor pentru moldoveni - la consulatuul bulgar si la cel romanesc. Paradoxal, dar cei care nu se declara sa le fir basarabenilor nici frati si avocati - tac si fac mult mai mult, fara publicitate.
A comentat ion 23 aprilie 2010, 17:03 | mergi sus ▲
Da, bulgarii acorda cetatenie celor care au vitza de neam bulgaresc si nu au luptat contra Bulgariei. dar voi basarabenii nu aveti vitza de neam moldovenesc, si deci romanesc, pentru ca numele de Moldova vi l-ati luat in mod fraudulos. In plus, cand ati facut parte din Romania, ati luptat impotriva romanilor. Un bunic de-al meu a fost grav ranit de basarabeni si ne spunea ca unii colegi de-ai lui, militari, au fost ucisi de basarabeni. Iar romanii cei care va cunosc bine spun ca pe tot globul pamantesc nu ai sa gasesti curve mai mari decat basarabenii, curve cu sapte fetze, nici macar cu doua fetze. Asa ca mai bine sa va vedeti de tara voastra si de rusii vostri, iar pe noi mai lasati-ne in plata domnului. Nu vedeti cat de straini suntem unii cu altii din punct de vedere cultural, istoric, identitar, lingvistic, religios si al mentalitatii?
A comentat husean 23 aprilie 2010, 17:17 | mergi sus ▲
DIN 1990 PÎNĂ LA ADERAREA ROMÂNIEI LA U.E. AU EXISTAT 1217 CERERI RE-DOBÎNDIRE CETĂŢENIE ...... IAR LA DIRECŢIA CETĂŢENIE LUCARU 3 (TREI) ANGAJAŢI CÂTE 4 ORE PE ZI , DOUĂ ZILE PE SĂPTĂMÂNĂ .............. DE LA 1 IANUARIE 2007 PÎNĂ ÎN PREZENT EXISTĂ OFICIAL ÎNREGISTRATE 1 612 000 CERERI RE-DOBÂNDIRE CETĂŢENIE ROMÂNĂ IAR ACEST RITM CREŞTE CU 2000 DE PERSOANE PE ZI ....... CU TOATE CĂ NUMĂRUL ANGAJAŢILOR A CESCUT LA 250 DE OAMENI CARE LUCREAZĂ 5 ZILE PE SĂPTĂMÂNĂ ...... NUMĂRUL IMENS DE DOSARE FACE CA DIN PERSPECTIVA SOLICITANŢILOR PRELUCRAREA DOSARELOR SĂ SE FACĂ RELATIV ÎNCET.......
A comentat PENTRU ION 23 aprilie 2010, 17:24 | mergi sus ▲
ian, eu lucrez la o firma romanesca de soft din Iasi care trimite angajatii de multe ori in deplasare de lucru pe 2-3 luni si chiar mai mult in Germania, Spania si Elvetia (Geneva). Straine basarabean, voi basarabenii sunteti totalmente necunoscuti in Europa. Prin urmare, nimeni nu-i cunoaste pe rachetii basarabeni si deci nu pot sa-si dea cu parerea despre ei. Cum sa faci aprecieri despre cineva care lipseste cu desavarsire? Si apoi in mod cert, basarabenii care lucreaza in UE o fac la negru si presteaza munci de sclavi. Si atunci, cum sa mai aiba si pretentii sclavii basarabeni care lucreaza la negru?
A comentat Marcel 23 aprilie 2010, 17:38 | mergi sus ▲
A comentat PENTRU DOMNUL MARCEL pe 22.04.2010,

Oare cineva din voi a invatat istoria la scoala, stiati ca din 1939 pina 1991 am fost sub jugul rusilor, adica toate organele de conducere au fost aduse din URSS si toata elita politica si intelectuala au fost deportate in Siberia, se studia in limba rusa etc. dar pina in 2009 sub jugul comunistilor? Crede-ma ca daca romania era in situatia RM apoi voi aveati o economie ca in statele din Africa si posibil Obama iti era verisor!!!!!!!!!!!!!
In RM se vb foarte multe rusisme dar acestea sunt efectele URSS-ului. Te sfatui sa te informezi apoi mai deschide gura... Si voi ati capsunatit in Spania "in vilele de lux" sau prin hambarele lor, daca ai dori sa spui ca moldovenii sunt robi apoi mai informeazeta ca aceasi situatie o aveti si voi cu romii vostrii care si-au pus cortuirile in centrul Romei. Posibil nu suntem cunoscuti ca la scoala la geografie se invata statele mai mari, numai cei care invata stiu ca exista si RM si ca e un stat micut si care a fost calcat in picioare din toate directiile. Eu sunt de peste Prut fratica si din sat care este si in Rominia " Poganesti".
A comentat Mihail 24 aprilie 2010, 07:15 | mergi sus ▲
Mihail, noi nu suntem fraţi. De când pot fi românii fraţi cu amestecul slavon din Basarabia? Poate de la Adam şi Eva. dar aşa suntem fraţi cu toţi humanoizii de pe mapamond. Chiar dacă eşti de pe malul Prutului, şi eu locuiesc în apropiere, asta nu înseamnă că nu suntem străini. Şi popoarele noastre sunt străine. Istorii diferite, limbi diferite, tradiţii diferite, inclusiv cele religioase, mentaltăţi diferite ca de la cer la pământ etc. Deci dacă totul este diferit între noi, atunci putem fi înrudiţi doar de pe Adam şi Eva, la fel cum suntem înrudiţi şi cu mongolii, tătarii şi turcii din care se trag strămoşii voştri ruşi, găgăuzi, ucraineni şi celelalte lifte basarabene.
A comentat Marcel 24 aprilie 2010, 09:14 | mergi sus ▲
A comentat PENTRU DOMNUL MARCEL pe 22.04.2010,


Marcele, dupa cum iteleg tu esti neam doar cu mama si tata. Un cunoscut (frate de al tau de pe malul drept al Prutului) care e din Albita si acu e la Iasi, mi-a spus ( la o asemenea conversatie ca; cine suntem?) ca el e tot moldovean ca si mine si noi noi toti suntem ROMANI (FRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATI), doar ca eu locuesc in RM, ceia ce rezulta ca tu consideri romani doar pe cei din oglinda (in care te uiti tu). Bunicu a fost roman dare venind la rude nu a mai putut sa se intoacra, deci nu am nici 0.0000000000000000000001 ml singe slavon, printre altele eu tot doresc redobindirea cetateniei .......................
A comentat Mihail 24 aprilie 2010, 10:20 | mergi sus ▲
A comentat PENTRU DOMNUL MARCEL pe 22.04.2010,

(Printre altele)
UTA-Gagauza se trag de la Turci si sunt finantati de ei la fel cum Transnistria e finantata de Rusia.
Informeazate..............!!!
A comentat Mihail 24 aprilie 2010, 10:24 | mergi sus ▲
DE LA NISTRU PÎN LA TISA TOT ROMÂNU PLÎNSUMI-SA ....................... AŞA SCRIE ÎNTR-O POEZIE A LUI EMINESCU
A comentat EU 24 aprilie 2010, 10:29 | mergi sus ▲
Mai si citesti?????????????????
A comentat TU? 24 aprilie 2010, 10:37 | mergi sus ▲
Se invoca de unii sangele slavon si se scoate concluzia - avetzi sange slavon, deci voi basarabenilor nu sunteti romani, de parca slavoni nu exista si la sud de Dunare si romanii de-a lungul frontierei cu Serbia, Bulgaria si din Macedonia n-ar avea amestec de vitze slavone sau rromesti, ba romesti intr-un masura vizibila. Nu exista natziune pura, altceva ca urmasii legionarilor de altadata propaga ideia fascista ca o natzie poate fi superioara alteia si deci natia pura a arienilor sau romanilor aredreptul de a-i desconsidera pe slavoni, rusi, moldoveni basarabeni, evrei etc., ba au si experientza din timpul dictaturii fasciste al lui Antonescu de distrugere fizica a etniilor inferioare, bolsevice, sclave. Visul unora de a aduce in Romania la putere un guvern al "noii "strambe" in mintea unora capata contururi reale si nu intamplator pe acest sait in permanentza ni se aminteste noua basarabenilor ca pamantul e romanesc, dar noi basarabenii nu suntem romani, deci urmeaza sa devenim sclavi sau sa plecam la rusi, daca nu dorim ceva mai rau. ACEASTA E FATZA FASCISMULUI OBISNUIT, care are mana libera fara nici o interventzie din partea autoritatilor. Romania, incotro?
A comentat mih 24 aprilie 2010, 10:54 | mergi sus ▲
'Nu exista natziune pura' acestea sunt cuvintele tale, ' nu exista paduri fara uscaturi' dar din pacate tu faci parte din clasa uscaturilor care se descompun deja in substante organice. apropo daca ai invatat istorie , apoi Antonescu a primit ordin de la taicato Adolf Hitler de distrugere a etniilor (daca nu era ars pe rug) dar el a salvat foarte multe pesoane permitindule sa fuga sau sa se ascunda!
A comentat Moartea pentru mih 24 aprilie 2010, 12:39 | mergi sus ▲
Pe cati evrei "i-a salvat" de la viata dictatura Antonescu - sa veditzi si sa vedetzi in Basarabia si Transnistria, unde urmele lagarelor facute de Antonescu in 1941 (cu un an inainte de Hitler) sunt inca proaspete. Moarte unui om e un pacat, dar a 300.000- 500.000 mii, cum crezi ca va poate trece fara urmari din partea Domnului? Si pentru aceste crime in fatza umanitatii se mai poate invoca vinovatzii ca noi "eroi" demni de urmat si de propagat si pe acest site?! Criza economica scoate la suprafatza "gunoie" din trecut, dar nici SUA, nici NATO, nici UE n-o sa va permita o revansa a fascizmului romanesc sub drapelul UE. Cu fascistii nu putem fii frati si nici ne putem uni. E o ideologie care a adus jertfe de sute de mii armatei romane, o infrangere morala pe secole inainte, piedrderi materiale colosale si de teritorii. Daca va fi promovata tacit de guvernanti - va aduce la acutizarea relatziilor interentice si destramarea statului. Neofascizmul e groapa dar nu salvarea, e ultimul srtadiu de descompunere morala. A TRECE DE LA DICTATURA COMUNISTA LA CEA FASCISTA - ce poate fi mai ORIBIL! Amenintarile ce le faci contravin legilor Statului ROMAN si UE si sunt pe constiinta celora caredadacesc Noua Stramba in Romania.
A comentat mih 24 aprilie 2010, 13:57 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.2164 secunde