Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 11:25

 

Eu nu doresc să fie retrasă Armata a 14-a din Moldova, Dumitru Diacov

adăugat 30 aprilie 2010, 09:10, la Politică

Diacov, Lupu, PD, Armata a 14-a

Eu nu doresc să fie retrasă Armata a 14-a din Transnistria, acesta a fost răspunsul lui Dumitru Diacov în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV la o întrebare formulată de deputata liberală Corina Fusu.

Să înţelegem, oare, din această afirmaţie că preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, susţine tacit interesele lui Smirnov în Transnistria şi a influenţei ruseşti în regiune?

Să înţelegem că Partidul Democrat nu va milita niciodată pentru rezolvarea concretă a conflictului transnistrean şi va duce o politică de "vasal" faţă de Rusia?

Iată întrebările la care ar trebui să răspundă în continuare Dumitru Diacov.


Autor: Lucian Tănase
Sursa: www.hotnews.md
"Să înţelegem că Partidul Democrat nu va milita niciodată pentru rezolvarea concretă a conflictului transnistrean şi va duce o politică de "vasal" faţă de Rusia?"
Cu regret, raspunsul ar putea fi anume acesta.De ce? - Probabil ca exista careva motive serioase. Mai intai se tine cont de faptul ca influenta Rusiei in spatiul ex-sovietic e in asecnsiune dupa alegerile din Ucraina. UE n-a intzeles sau n-a vrut nimic sa intzeleaga atunci cand Ucraina cerea un raspuns cat de cat clar referitor la perspectivele de aderare in UE. La fel e si in cazul R.Moldova. Membru asociat nu e membru al UE, ba inca si pentru aceast statut se fac negocieri pentru inceputul inceputului de inceput al asocierii impreuna cu Azerbadjanul, Palestina, Algeria, Maroc, Belarusi etc. S-a uitat cu desavarsire de Politica de vecinatate, conform careuia deja se ajunsese la etapa liberalizarii regimului de vize, insa UE nu vrea acest lucru, deaceea ne-a indepartat in alte structuri si formule - Parteneriat Estic, membrii asociati etc.etc. care au o perspectiva mult mai neclara si mai indeparatat in timp. In context geopolitic de acum Diakov la fel ca altii isi da seama ca revenirea R.Moldova alaturi de Ucraina in sfera de influentza a Rusiei dupa urmatoarele alegeri din R.Moldova este inevitabila. Romania singura poate fi cuprinsa in aceeasi sfera odata cu constructia conductei de gaze ce va ocoli Romania si dupa ce si Polonia va fi atrasa mai aproape de sfera intereselor Rusiei. A cere acum retragerea trupelor ruse din transnistria e un act de sinucidere pentru orice partid ce intentioneaza sa participe la alegeri. Opinia, "binecuvantarea" Moscovei e hotaratoare. UE nici in cazul Ucrainei, nici in cazul R.Moldova n-a vrut si nu vrea sa acorde nici macar acele libertati si facilitati in regimul de vize pe carele acorda Rusiei. Comparati prevederile Codului vizelor in UE - pretul unei vize pentru cetatenii Rusiei e de 2 ori mai mic, iar termenul de acordare e de 10 zile - iarasi de 2 ori mai redus decat in R.Moldova, unde nici nu se pomeneste de acest nou cod al vizelor UE din 5 aprilie a. c. Restul sunt vorbe in care nici cei mai naivi dintre naivi nu le pot da crezare.
A comentat tel 30 aprilie 2010, 10:00
Diacov: "Eu nu doresc să fie retrasă Armata a 14-a din Moldova"

Atunci du-te-n p**** mati, la rusi!
A comentat BB 30 aprilie 2010, 10:12
tradatorul e tradator... dar nu stiu dece nu ma mira faptul, tot timpul am stiut cine e licheaua
A comentat Oţel 30 aprilie 2010, 10:25
da mai bine acums a zica toti ce cred s azica adevarul aca apoi s anu ajungem in electorat cu ei , In Basarabia tot are o masca si trebuie ca sa o dam jos!!!
A comentat ela 30 aprilie 2010, 12:00
Acesta e adevarat piderast nu altii care or sa faca parada pe piata.
A comentat viorel voinu 30 aprilie 2010, 15:53
CONFORM ARICOLULUI 42 DIN BAZELE FUNCŢIONĂRII U.E. NU POT ADERA LA UNIUNE ŢĂRI SAU ZONE CU POTENŢIAL MARE DE CONFLICT ARMAT .............DE FAPT PE ASTA SE ŞI BAZEZĂ IMPERIUL ROŞU
A comentat DIN PĂCATE 30 aprilie 2010, 16:18
VAI DE MINE CUM SE POATE....CUM DE O TACUT PANA ACUM...UITATI-VA OAMENI BUNI CUM O INTRAT NAIBA IN PARLAMENT SI INCEPE SASI ARATE COLTII.LUMEA TREB SA-SI DEA SEAMA CINEI PARTIDUL DEMOCRAT IN FRUNTE CU LUPU.NUMAI GIMPU E UNICUL CARE NU MINTE,SPUNE CE SIMTE.TREBUIE SUSTINUT.NU UITATI.
A comentat RM 30 aprilie 2010, 16:47
ESTE ROMÂN ADEVĂRAT
A comentat SUSŢINERE TOTALĂ PENTRU GHIMPATU 30 aprilie 2010, 17:43
catre tel.am incercat si eu inzadar sa caut oponenti pentru discutii pe saiturile ''basarabeni.ro'',dar nai cu cine-nu-ti irosi intelectul.dumitru cantemir in ''descrierea moldovei'',despre naravul moldovenilor,spunea-moldovenii nu tin dusmania,dar nici ...prietenia.referitor la vizitatorii saiturilor ''bas.ro'' me-am facut ferma convingere,ca 70 procente din o suta sunt ...''bidle'',care in afara de scoatere si bagare nu stiu a mentine discutia.succes.
A comentat grig 30 aprilie 2010, 19:42
P-ru grig.De ce numiti cu asa cuvinte persoana,care comenteaza asa cum simte el.Daca parerea lui nu coincide cu a D-voastre asta nu inseamna ca treb injosit.
A comentat RM 30 aprilie 2010, 20:28 | mergi sus ▲
RM, Daca nu tii greu sa mai citesti odata primele doua coment.Fii deacord ,diferenta mare de intelect. Unul citeste ,ghindeste ,analizeaza . Altul arunca cu petre in strada . Cu parere de rau majoritatea in Moldova-s din astea . Cu turma , "стадо" e mai usor de manipulat si de facut "revolutii", de acaparat puterea . Apoi vom vedea daca nea mai raminea timp si de problemele statului.Ma refer la conducatori din Moldova (prezent si trecut). Uite cum -tel spune , probabil ca exista careva motive serioase . Vezi foto lui Diakov. A fost prins exact in momentul chind a raspuns la intrebare , a raspuns cu privirea .Uite cum spune cu regret ca sunt lucruri care voua (cei de rind)nu vii dat sa le cunoasteti . Chind o sa fiti in locul meu ,poftim , Adica acces la lucruri mari .Dar pina chind jucativa dea democratia si libertatea presei. Inca inainte de alegerile din Ucraina eu am zis ca suntem vecini cu Rusia , avem frontiera comuna . Nistru !!!!Rusia e pina la Nistru .O inteleg toti , dar unii numesc lucrurile pe fata , altii continua sa injure si "carativa de la noi"scriu pe forumuri . Cu parere de rau ei cred ca e patriotizm ,vitejie . Asta se numeste - a bate apa in piua !!!!!
A comentat j.PHILIPS 30 aprilie 2010, 22:34 | mergi sus ▲
Daca armata pleaca - e bine sau rau? daca arpleca sa nu mai revina - ar fi bine. Dar daca pleaca temporar ca apoi sa revina is sa ne "ELIBEREZE" cum stiu rusii "a elibera" de "romani-fascisti" "nedobitie" (am cunoscut acest lucru), atunci e rau de tot. Nu mai vrem ca fiecareal treilea basarabean sa fie deportat, impuscat, inchis in "gulag", distrus moral si fizic, precum a fost dupa ce in 1940 Antonescu s-a dezis de Basarabia si Bucovina, de obligatiile de aparare a populatiei conform Actului Unirii si Constitutiei Romaniei si ne-a lasat prada in calea "eliberatorilor". Cu tot cu "scut" Romania e o tzara extrem de slaba si inapoiata, tot asa ca in 1940 (comparativ cu tzarile din Occident) si AR FI CEA MAI MARE GRESEALA SA CREDEM CA SE VA GERTFI PENTRU A NE APARA DE RUSIA. Niciodata. Se va gandi doar la sine, asa cum a procedat de cate ori avea cele mai mici disensiuni cu Rusia din cauza Basarabiei sau R.Moldova. Deci in concluzie - noi cei din R.Moldova vom fi mai linistitzi, mai siiguri si cu mai putzine pericole daca situatzia va ramane cea de azi, in care Rusia e prezenta cu pacificatori pe malul stang, dar nu se amesteca prea mult ca atunci cand avea trupe si pe malul drept. Cel putzin - N-AU SA AIBA NICI UN MOTIV DE A NE ELIBERA DE CINEVA.
A comentat vicu 01 mai 2010, 12:13 | mergi sus ▲
P-ru PHILIPS.Se vede ca sunteti o persoana citita echilibrata,cumpatata.Nu toti isi pot controla emotiile,sau saturat de intuneric-vor lumina.Deaceia fiecare din noi ne alipim de acel lider,care ni-i aproape de sufletul fiecaruia,in speranta,ca prin sustinerea noastra comuna sa ne duca in lumea civilizata.deaceia fiecare contribuie cum poate.
A comentat RM 01 mai 2010, 12:57 | mergi sus ▲
RM. nu stiu e bine sau rau sa te alipesti la vreun lider . Eu nus alipit la nimeni . NU mai doresc dezamagire. Ma simt mai comfortabil in centru . Cu multi ani in urma ,prin 90 eram foarte activ , apoi mam dezamagit chind am inteles cinei omul in peata la tribuna si cinei in veata , cum ghindeste ,cum vede oamenii cei ce mai ieri stateau in peata si scandau pentru alfabet ,limba si neam . multe as da numai multi de pe aici sa cunoasca liderii de azi si de partea cealalta , nu numai de cele ce spun in public. Sanatate !!!
A comentat j.PHILIPS 01 mai 2010, 13:16 | mergi sus ▲
PHILIPS.Si eu ma regasesc printre activistii anilor 90 si ma bucur ca si D-voastre faceti parte din jeneratia anilor 90.Acum sunt convins ca sunteti cu sufletul p-ru valorile nationale.Asa sentimente nu trec asa de usor.Am sperat multe,iar din 2005,la fel ca si D-v am ramas dezamajit.Insa fiecaruia i se mai da o sansa.Sa ne mai dam noi insine o sansa si sa punem umarul,p-ru a da posibilitate macar copiilor nostri de a avea o viata mult mai buna.Nu va suparati.:)
A comentat RM 01 mai 2010, 14:52 | mergi sus ▲
Sunt din aceeasi generatie care la 1988-91 nu scapam nici o sedinta a cenaclului "A.Mateevici" la Teatrul de Vara si nici un miting pe PMAN, la care ii aduceam numaidecat pe fata si baiatul meu de 9-10 ani ca sa se patrunda de spiritul si idealurile pentru care ne jertfeam. Nu stiu ce au simtzit altii, dar nu odata mi se parea ca autoritatile ne provoaca pentru a ne depista si apoi a umplea cu noi Siberia. Cu toate astea n-aveam frica nici de procurorul Didenko, de prim-secretarul Grosu sau altzi demnitari locali si nici de moarte. Dupa ce 1 milion de basarabeni au murit dupa 1940 in anonimat fara ca numele lor sa fie amintite macar odata la vreo slujba in R.Moldova sau Romania - jertfa noastra parea minuscula. Daca va amintitzi rusofonii ne preintampinau ca ne vor sugruma nu cu mainele lor, ci ale propriilor nostri "patriotzi" (pe care atunci era greu sa-ti imaguinezi ca erau atat de coruptibili si vandutzi Moscovei). "Frontul popular" initziat in R.Moldova la fel ca in Tzarile Baltice si Ucraina la comanda KGB-ului si-+au jucat rolul de absorbtzie a patriotzilor adevaratzi sub un drapel de forma natzional si anihilarea adevaratzilor patriotzi. N-am sa uit cum Fluxul publica in fiecare numar necrologuri ale tinerilor sefi de filiale al PPCD din raioane, anihilatzi probabili - era ca un fel de dare de seama fatza de cei care le-au dat misiunea de distrugere dinauntru a miscarii de eliberare nationala... Au trecut doua decenii, multe adevaruri ies la suprafatza. Si unul din ele e urmatorul: de la Sf Stefan cel Mare judetzele de la est de Prut n-au avut si inca nu au macar o siungura conducere preocupata de interesele populatziei autohtone - totzi au fost sluji ori la turci, ori la rusi, ori la sovietici ori acum la "smecherii" din dreapta Prutului, numai nu la basrabenii discriminatzi, tradatzi, furatzi, jefuitzi, manipulatzi etc. Doamne, cand vok avea o conducere ce isi va bate capul si de noi?
A comentat virski 01 mai 2010, 17:49 | mergi sus ▲
Pai mai virski, ce treaba ai tu cu Stefan cel Mare, care a fost domnul nostru si care este cel mai mare roman din toate timpurile? Stefan cel Mare nu a calcat niciodata prin gubernia voastra, asa ca abandoneaza ideea de a te mai lega de romani si domnitorii nostri. Tu vezi-ti de Stalin, Petru cel Mare, Puskin, Tolstoi si toti rusii tai de la inceputurile lumii.
A comentat urmas al lui Stefan cel Mare 01 mai 2010, 18:24 | mergi sus ▲
Roagte Domnului - tradator al Moldovei lui Sf. Stefan cel Mare - ca sabia a Sa din muzeiele Turciei sa nu mai intre inca o data in Bucuresti de azi!
A comentat pr urmas al lui Sf Stefan 01 mai 2010, 18:30 | mergi sus ▲
Omule de la 01.05.2010, ora 21:30, tradatori ai lui Stefan cel Mare sunteti voi basarabenii. De fapt ce vorbesc eu, voi sunteti straini de Stefan, asa cum sunt eu strain de Papua sau Zambia. Voi sunteti venetici sau urmasii violurilor soldatilor sovietici asupra basarabencelor. Sunteti o adunatura de venetici de pe toate meleagurile Asiei si Rusiei sau niste bastarzi imputiti care nu au nici un drept sa se refere la istoria romanilor. Si tocmai voi veneticii si buruienarii basarabeni sa vorbiti de Stefan cel Mare? Rusine impostorilor! Cersetori fara identitate!
A comentat urmas al lui Stefan cel Mare 01 mai 2010, 18:42 | mergi sus ▲
imi incalc cuvintul de a nu mai citi comentarii la ''bas.ro'',dar o fac pentru ''urmasul lui st.''.in primul rind,se vede ca esti sfadit cu istoria-stefan cel mare a fost domnitorul moldovei,dar de ''tara romaneasca'' pe timpurile lui nici nu se pomenea.dimpotriva,daca ar fi fost numit el altfel decit ''moldovean''-istetul raminea fare cap.desigur e magulitor sa-l socoti pe st. cel mare al tau,deoarece asa personalitate n-a avut nici muntenia,oltenia,transilvania si maramuresul luate impreuna.ba mai mult,pe munteni st.cel mare i-a ciomagit in repetate rinduri pentru tradare in luptele decisive cu turcii ,iar bucurestiul de doua ori a fost trecut prin foc si sabie.poate de atita si te numesti ''urmas''-dupa legea razboiului...femeile erau folosite de invingatori. pina in prezent ''romancile'' sunt socotite prostituatele europei,dar necatint la aciasta,moldovenii au lasat urmasi cit de cit mai prezentabili-in rest romanii sunt o adunatura de corcituri cu rromii,adica cu fostii locuitori ai indiei dintre riurile ''ti'' si ''ga'',deaici sa tras ca-s ''tigani''.am fost in citeva zone din ro.pe care lea palit norocul si au scapat de invaziuni-dar mai bine le aveau-deoarece mai pociti oameni n-am vazut...asa ca nu-l mai inscrie pe st.cel mare in rindurile romanilor,deoarece toata lumea stie,ca aciasta e o natiune artificiala.in 1859 cind a fost unirea principatelor s-a iscat mare zarva-moldovenii vroiau ca tara nou-formata sa fie numita ''moldova'',muntenii-''muntenia'' etc.pina la urma s-a aguns la un compromis-deoarece toate principatele vorbesc limba ''romana''-sa fie numita ''romania''.asa ca natiunea aciasta abia a implinit 150 ani.daca ar fi patimit stramosii noii natiuni macar un sfert din povara basarabinilor...-demult vorbiati tiganeste,ori o stilcitura de limba unguriasca ,deoarece nu-i secret,ca ''romanii'' sunt curve cu doua feti-asta o stia si stefan cel mare.unde se pomeneste de ''roman'' in ''miorita'',s-apoi din timpurile straveci a aguns maxima-''nimic nu e mai frumos decit un flacau moldovan pe un cal persan''.iata care-i istoria,dar nu cuvinte insirate fara sens.inteleg,adevarul e crud-dar e asa.
A comentat grig 01 mai 2010, 20:30 | mergi sus ▲
grig, porc de basarabean fara identitate! Stefan cel mare a domnit in primul rand intre Prut si Carpati. Zona dintre Prut si Nistru este tiganeasca 100%. Cesetoria este sportul national al tiganilor basarabeni. Cersetoria basarabeana este cunoscuta in toata lumea, de la Vladivostok, pana in Portugalia si continentul american. De la cate tari ati cerut voi pomana, tigani care miros a cacat? Mai imputiti mai debili creaturi ca in Pruto-Nistria nu exista pe fata pamantului. L-ai citit pe Puskin cu blestemul lui pentru Kisiniov si tiganii basarabeni? Inca de pe atunci basarabencele erau cunoscute ca fiind curve internationale. Iar tiganimea cersetoare basarabeana provine din veneticii adusi din Asia si violul basarabencelor de catre soldatii lui Stalin. Halal de asa populatie tampita si mirositoare a tigan si a cacat. Intregul pamant dintre Prut si Nistru miroase a tigan si a cacat. Si asta pentru ca nu aveti canalizare si va cacati in dosul caselor. Primitivism total basarabean. Voi traiti inca pe la anul 1200 - 1300. In schimb aveti ceva cu care va mandriti: bautura si curvele basarabene sunt renumite in Europa. Bordelurile din Europa sunt pline de basarabence si ucrainence. Daca basarabencele in majoritate sunt urate si ordinare, apoi ucrainencele sunt brava.
A comentat un iesean 01 mai 2010, 20:47 | mergi sus ▲
mai urmasule lui Stefan cel Mare , tu in serios socoti ca Stefan cel Mare a fost roman??????Totus as crede ca glumesti . Daca in serios ,sa stii ca ai fost botezat de un popa nebun. Si la voi in regiune nu sunt scoli !!
A comentat j.PHILIPS 01 mai 2010, 20:49 | mergi sus ▲
gric, tigan cersetor basarabean! Daca voi avea vreodata ocazia, apoi pe basaraboi i-as casapi. Creaturi fara de etnie si identitate nationala! Adunatura de pe tot cuprinsul Asiei si Rusiei! Blestem si foc asupra voastra asa cum a proorocit Puskin! Foc si razboi polietnicilor fara de identitate nationala, asta v-o doresc!
A comentat un iesean 01 mai 2010, 20:52 | mergi sus ▲
Oho, un alt tigan fara identitate si fara istorie! j.PHILIPS, pe maica-ta ce asiatic a futut-o de a iesit o creatura oribila ca tine? Bai tigan din Soroca sau de pe coclaurile Asiei, stai in bordeiul tau tiganesc si nu bate campii pe aici. Blestemul lui Puskin sa te ajunga si pe tine si toata adunatura de tigani basaraboi!
A comentat un iesean 01 mai 2010, 20:56 | mergi sus ▲
j.Philips, un concitadin te-a depistat unde traiesti si ce fel de tigan borat cersetor esti. Ia spune tu tigane, unde stai la cersit pentru ca as vrea sa te cunosc? Poate facem un duel, la fel ca si Puskin, poetul tau national, care totusi te-a blestemat atat pe tine cat si pe toata muierimea preacurvita din Basarabia. Nevasta-ta e tot tiganca basaravaca cersetoare de Basarabia? Huideo la cotet, tigane basarabean!
A comentat un iesean 01 mai 2010, 21:01 | mergi sus ▲
Pute a kacat si a tigan numai cand spui basaraboi si basarabovaci. Pute Kishiniovul de iti vine sa vomiti. Se simte mirosul Kishiniovului si targurilor imputite basarabane de la km departare. Faceti-va canalizari si closete, boraturi mirositoare a kacat si a tigani de Soroca si Iargara!
A comentat un roman din Iasi 01 mai 2010, 21:07 | mergi sus ▲
Tigani cersetori basaraboi. Iata ce spune Puskin despre voi:
"PROKLEATÎI GOROD KIŞINEV" (BLESTEMATUL ORAŞ CHIŞINĂU)

"Sredi neistovîh ţîganok
Ia, kak Orfei sredi vakhanok.
V crugu koketok moldovanok,
Pojalui, Bog sredi bolvanok.

Zato mej grustnîh moldovan
Ne lani v ovraghe livinom.
Vernee, lev mej obezian.
Ia - koni arabskii Alimadan
V smirennom tabune oslinnom."

În limba română:

"Printre-ale ţigănimii mutre
Eu sunt Orfeu ca printre cutre.
Eu printre moldovence proaste
Sunt Zeu al vechilor năpaste.

Iar printre moldoveni sunt eu
Nu căprioară, dar un leu.
Mai bine zis, printre maimuţe
Sunt leu şi cal de Almadan,
Tu al măgarilor tăpşan."




"Prokleatîi gorod Kişinev!
Tebea braniti iazîk ustanet,
Kogda-nibudi na greşnii krov
Tvoih zapacikannîh domov
Nebesnîi grom, konecino greanet..."

În româneşte:

"Blestemat oraş Chişinău,
Am obosit să-ţi zic de rău.
Cândva pe-acoperişul tău,
Peste-ale tale case slute
Va bubui un tunet greu!"
A comentat un roman din Iasi 01 mai 2010, 21:14 | mergi sus ▲
Mai baieti, sunteti mult mai slabi dechit imi inchipuiam.Nui interesant . Multime vida !
A comentat j.PHILIPS 01 mai 2010, 21:15 | mergi sus ▲
Sa dea Dumnezeu cel sfant sa se adevereasca blestemul lui Puskin referitor la cersetorimea pruto-nistreana!
A comentat Mai vreti cearta, tigani cersetori basaraboi? 01 mai 2010, 21:16 | mergi sus ▲
Multime vida esti tu creatura cersetoare. Mars la cotet, cersetor fara identitate nationala, fara istorie si civilizatie! Primitivii basaraboi si basarabovace nu merita sa traiasca in Europa!
A comentat un iesean 01 mai 2010, 21:19 | mergi sus ▲
Bai cat imi place Puskin ca le zice pe nume tiganilor cersetori urat mirositori, adica puturosi, din Basarabia. Bai cersetorilor, voi nu mirositi, voi putiti. Pute a tigan peste tot in cocina voastra basarabeana!
A comentat al 3-lea iesean 01 mai 2010, 21:22 | mergi sus ▲
daca zici ca iesti ''iesean'' situatia se simplifica.toti dregatorii bucurestiului nici odata n-au avut la inima ''moldova'' romineasca-poate ca,genedic,n-au uitat pina in prezent sapuneala pe care lea facut-o stefan cel mare,deaceia in tinutul acesta nici odata nu s-au investit bani seriosi.aproape doua decenii am cutreerat ro. in lung si lat,dar ca in tinutul acesta asa mizerie,alcoolizm,incesturi[e si normal daca nu te trezesti din fasa] si criminalitete...n-am vazut nicaeieri.cum traiesc basarabenii-tinutul asesta nici cind nu-i vor agunge din urma.cit despre soldatii lui stalin,blegulei,ei au stat in ro.pina in 1958.cind esti nascut-poate si tu esti enicer camuflat...dar daca zici ca st.cel mare na avut ce cauta in basarabia,apoi inseamna ca manastirea capriana a construit-o sfintul duh,cetatea soroca etc.la fel...imi pare rau ca mi-am pierdut timpul cu un hanticapat care in afara de zberat si cuvintele iesite din fund,nu-l mai interesiaza decit curvele...incirca tiganci-ele-s mai bune ca ucrainelele.
A comentat grig 01 mai 2010, 21:24 | mergi sus ▲
Maine la Universitate bubui toti cersetorii de burse basarabeni pe care-i prind. Huideo in cocina voastra, cersetorilor! Afara din Romania!
A comentat al 3-lea iesean 01 mai 2010, 21:24 | mergi sus ▲
grig, veneticul lui tata Stalin! Eu studiez la Universitatea "Al. I. Cuza" din capitala Moldovei adevarate si romanesti. Stefan cel Mare nu a calcat pe teritoriul vostru puturos. Eu si colegii mei fe fata aici suntem romani, demni urmasi ai lui Stefan cel Mare, Cuza, Eminescu, Alecsandri si toata floarea inteligentei romanesti. Ca urmare, daca ne mai enervezi, maine ai sa auzi ca 5 - 6 sau 7 basaraboi venetici si cersetori de pe la noi ajung la spital. Plecati de pe la noi, aveti loc in Rusia pana la peninsula Kamceatka si insulele Kurile. Scutiti-ne de prezenta voastra pe meleagurile noastre romanesti!! ! Altfel ne impingeti spre crime. Chiar vreti sa va scoatem in furci din Romania?
A comentat al 4-lea iesean 01 mai 2010, 21:34 | mergi sus ▲
p.s.nu dejeaba italienii ni-ci in magazine nu va dau voie sa intrati-cu violurile voastre deacum ati ajuns sa vorbiti in prezenta italienilor in italiana...ha-ha-ha.va spun pe secret-incepind de la nistru pina in vladivostok mai bine sa te dai drept tigan decit roman-asta nu e natiune-ci ''diagnoza...''.ha-ha-ha..............................
A comentat grig 01 mai 2010, 21:51 | mergi sus ▲
mai grig cu mintea scurta! Manastirea Capriana si cetatea Soroca, care de altfel e populata de tigani tigani, au fost construite in alte timpuri, posibil si in timpul lui Stefan cel Mare. Dar Stefan cel mare a fost domnul Moldovei romanesti, al Moldovei istorice adevarate, si nu al imposturii pruto-nistrene. Moldovenii antici erau romani si aveau constiinta romanitatii lor. Nu uita ca Stefan insusu era pe jumatate muntean, var cu Vlad Dracul, alias Vlad Tepes. Conjunctura a fost de asa natura ca Muntenia a fost ocupata de turci inaintea Moldovei, iar turcii au pus un domn in totalitate aservit lor. Dar Stefan nu putea sa lupte impotriva muntenilor, care erau poporul lui maica-sa Oltea. Problema este insa ca voi basarabenii actuali nu mai sunteti moldoveni de foarte mult timp. Voi sunteti o stransura de prin Kirghistan, Tatarstan, Uzbekistan si alte lifte asiatice. De s-ar scula Stefan cel Mare ar face un carnagiu cu toata lifta basarabeana care nu are istorie si identitate si este purtatoarea unui sange impur. Bai basaraboilor, mai bine mai dansez decat sa va mai culturalizez. Mintea voastra stricata de sangele impur de prin Asia nu prea poate fi culturalizeat. Stii, voi sunteti Untermenschen! Dar din nefericire, voi Untermenschenii v-ati oplosit langa hotarele Romaniei si ati navalit chiar si pe teritoriul Romaniei. Taceti drak din gura sau va taiem raturile porcesti si tiganesti chiar de maine. Baga-v-as in pi...zda mamei voastre de lifte spurcate basarabene! Traiasca Puskin si poporul rus care au caracterizat asa de frumos maimutele tiganesti basarabene:
"Printre-ale ţigănimii mutre
Eu sunt Orfeu ca printre cutre.
Eu printre moldovence proaste
Sunt Zeu al vechilor năpaste.

Iar printre moldoveni sunt eu
Nu căprioară, dar un leu.
Mai bine zis, printre maimuţe
Sunt leu şi cal de Almadan,
Tu al măgarilor tăpşan."
A comentat un alt chefliu de sambata seara 01 mai 2010, 22:01 | mergi sus ▲
p.s.1-deacum ma plictisisem si zic sa citesc mai atent poiezia lui puskin-e tradusa de un repetent de-al de voi...oamenii care pomenesc de eminescu, alexandri nu pot sa se exprime in asa mod.ca sa va inchipuiti cum a fost traducerea din puskin,va dau un exeplu din eminescu cind se afla in spital;''pe-o carare lunga-scurta,se ducea un om venind,n-avea cap si n-avea burta,si tacea mereu vorbind''.c-am in asa mod a fost traducerea-in original e destul de simpatica.cit despre dorinta voastra de a ne carabani din ro.,-e tirziu baieti.eliberarea pasapoartelor a luat asa amploare,ca mai degraba voi veti lua desajele si veti pleca la patria voastra dintre riurile ''ti'' si ''ga''-cu trasurile si caii pe corabie nu dau voie...ha-ha-ha.....................................
A comentat grig 01 mai 2010, 22:28 | mergi sus ▲
p.s.2.tinutul dintre prut si nistru a fost alipit la rusia dupa pacea incheiata la kucuk-kainarji in 1812-atunci in a-l acui spatiu era pina atunci basarabia...romanii fricosi si tradatori de doua ori ne-au cedat si tradat-in 1812 si 1940.''voi sunteti urmasii romei...''nu pomeni ca st.era juma-juma munten,stalin insa era pur-gruzin si mai patriot decit rusii...aveti pica pe basarabeni din simplul motiv-sunt mai destepti ca voi...
A comentat grig 01 mai 2010, 22:52 | mergi sus ▲
Sf Stefan cel Mare a repurtat o biruinta la Lipnic - localitate care se afla zi in raionul Briceni, R.Moldova. Iti dai sema ce cunostintze ai la Istoria Romanilor atunci cand afirmi ca voievodul n-a calcat pe teritoriul Basarabiei?!.. Si apoi a mai avut o biruintza la Cetatea Alba si alta la Hotin, iarasi teritorii ex-basarabene. Nu citesti istoria fiindca probabil spune adevaruri amare si incomode pentru cei ce se cred dintr-o nazie superioara basarabenilor si slavilor, adica isi imagineaza ca le-ar fi permis sa faca din ei orice, fara nicio teama de dumnezeu, asa ca furerul si maresalul.
A comentat pt al 4-lea iesan 02 mai 2010, 04:21 | mergi sus ▲
Basarabene de la 02.05.2010, ora 07:21! Voi cunoasteti istoria romanilor facuta de rusi care sunt renumiti pentru distorsionare datelor si minciunilor conform cu intentiile lor imperiale. Numai ca si voi basarabenii, care acum sunteti un amestec barabar din cele 3 rase umane si metisii lor, sunteti campioni la dezinformare, distorsionarea adevarului si minciuna cu nimic mai prejos decat rusii si ucrainenii. Educatia ruseasca, bat-o vina! Din aceasta cauza cred si eu ca Romania nu ar proceda corect daca ar accepta ca Basarabia sa faca parte din statul roman. Eu, cel putin, am oroare de prezenta populatiilor basarabene de tip zombi dintre Prut si Nistru. Eu sunt roman moldovean si cu toate astea simt ca Basarabia si basarabenii sunt mai departe de noi decat Africa si africanii de exemplu. Si majoritatea romanilor simt la fel, cel putin pe aici la Iasi si in toata Moldova adevarata, Moldova istorica, daca nu in toata Romania. Dar sfatul meu pentru basarabeni ar fi sa se tina departe de tara noastra si de romani. Noi nu va agream, iar la randul vostru nici voi nu ne agreati. Deci de ce sa ne jignim si injuram, cand s-ar putea ca popoarele noastre, care sunt atat de diferite, sa traiasca in pace, iar la nevoie nici sa nu se cunoasca. Asta am avut de spus, si tineti minte ca cel putin eu, familia mea si romanii pe care-i cunosc, nu dorim sa ne balacarim toata ziua cu jigniri si prostii idioate specifice populatiilor dintre Prut si Nistru. Cred ca ati avea de castigat daca ati da dovada de seriozitate si s-ar evita eventualele violente, pentru ca trebuie sa stiti ca romanii sunt rabdatori, dar deja s-a ajuns la punctul critic cu insolenta basarabeana. Si atunci care scapa din voi vor trece Prutul inotand. Iar Basescu si toate autoritatile romane trebuie obligate sa monitorizeze comportamentul basarabean insolent la adresa romanilor. Iar daca nu vor lua ei masuri, ATUNCI VOM LUA NOI!
A comentat Ovidiu Rotaru 02 mai 2010, 05:17 | mergi sus ▲
AI SĂ-I SĂRUŢI ÎN C . R. PE TOŢI BASARABENII ASTA AI SĂ FACI GUNOIULE
A comentat PENTRU AL 3 LEA IEŞEAN 02 mai 2010, 05:31 | mergi sus ▲
pentru o.r. ci-ar crezi in nestramutata forta a natiunii romane...crezi ca lipovenii de pe dunare,transilvania plina de magiari,puzderia de tigani-care pe timpul lui ceausescu nici nu se vedeau,i-ar acum ai impresia ca te afli in bombei ori kalicuta,-va vor apara semintia de dezastru...citi arabi,asiatici ori negroizi au aparut in ultimii 10 ani in ro.vor mai veni,deoarece se vinde ''cetatenia'' romana pe nimic-2200dolari,i-ar statul care se stimeaza,de pilda canada,numai viza de resedinta-99000dolari.culmea-vedete negroide ii invata pe romani a trai...daca peste vre-o 20 ani veti dori sa vedeti cum arata un roman-moldovean jet-bejet,sa ma contactati-in ultimii 250ani in familiile ambilor parinti n-au fost venetici.cit despre viitorul ro.in planul pastrarii geneticului natiunii...-e foarte cetos.sa nu vie vremea sa cautati azil in md.-cazuri sunt...
A comentat grig 02 mai 2010, 07:53 | mergi sus ▲
E oribil sa citesti ceea ce posteaza pe site acesti tineri fara de bun simt, dar si fara cultura generala suficienta, dupa cum se constata din greselile gramaticale crase, desi unii par a fi studenti la Universitatea dei Iasi!!! Oare injuria, prostia si necuviinta sa-i caracterizeze pe romanii de pretutindeni? Oare acest tip de discurs sa-i uneasca pe toti? I-as ruga pe fiorosii patriotarzi sa nu ne faca de rasul lumii si al rusului \\\"binevoitor\\\".
A comentat Noi 02 mai 2010, 08:17 | mergi sus ▲
A infipt cu cutitul in spate, prin spate !!!
Asa fac numai sacalii de tradatori de NATIUNEA ROMANEASCA !!!
A comentat Mariana 02 mai 2010, 11:42 | mergi sus ▲
A comentat Mariana 02 mai 2010, 11:50 | mergi sus ▲
Pentru toti basarabenii si romanii care comenteaza. Aveti grija se pare ca pe site posteaza agitatori. Nu ii luati in seama. Nu le faceti jocul.
A comentat FBI 02 mai 2010, 12:19 | mergi sus ▲
Se pare ca articolul meu postat pt Hotnews md a suscitat mult interes din partea provocatorilor, oare de ce?
A comentat Lucian Tanase 02 mai 2010, 15:56 | mergi sus ▲
ESTE EVIDENT ACEST LUCRU . . .SINCER CHIAR M-AŞ FI MIRAT CA GUNOAIELE BOLŞEVICE SĂ NU-ŞI BAGE NASUL AICI !
A comentat PENTRU FBI 02 mai 2010, 16:25 | mergi sus ▲
Puskin de la Chisinau a zis:

\"Printre-ale ţigănimii mutre
Eu sunt Orfeu ca printre cutre.
Eu printre moldovence proaste
Sunt Zeu al vechilor năpaste.

Iar printre moldoveni sunt eu
Nu căprioară, dar un leu.
Mai bine zis, printre maimuţe
Sunt leu şi cal de Almadan,
Tu al măgarilor tăpşan.\"

Ce blasfemie! Iar basarabenii au statuia lui Puskin in parcul central din Chisinaul blestemat de Puskin. Bravo voua! Ha! Ha!
A comentat Mircea Bradateanu, Iasi, RO 02 mai 2010, 18:31 | mergi sus ▲
&&





Ma intreb cind se va termina ura dintre frati.
A comentat Lori 02 mai 2010, 20:22 | mergi sus ▲
Lori, care frati? De la Adam si Eva?
A comentat un roman 02 mai 2010, 20:57 | mergi sus ▲
PĂI NOI SUNTEM FRAŢI DACĂ NU AI ŞTIUT NUMAI CĂ UNII (OAMENII NORMALI ) AU SUPT ŢÎŢA LU MAMA IAR ALŢII CA TINE ŞI CA ALŢII AU SUPT ŢÎŢA LU TATA .....
A comentat PENTRU UN ROMAN 03 mai 2010, 01:01 | mergi sus ▲
Adunatura de nebuni. Probabil ca Stefan cel Mare v-ar fi taiat urechile la toti fara a face discriminare intre malurile Prutului. Eu sunt din Bucuresti dar tocmai m-am intors dintr-o calatorie in Moldova. In ciuda saraciei mi-a placut ce am vazut. Chiar si dupa 70 de ani de comunism si rusificare fortata mai exista inca multi romani adevarati acolo cu toate ca s-au nascut in timpul ocupatiei ruse. Peisajul si oamenii sunt la fel ca si in Moldova din stanga prutului, m-am simtit ca si in Romania chiar daca intradevar exista o importanta minoritate rusa. Cine calatoreste in ambele tari si e cat de cat obiectiv isi da seama usor ca granita dintre ele este artificiala neavand nici baze istorice nici demografice si ca defapt Romania se termina la Nistru. Armata a 14 a se afla in Moldova tocmai pentru a pastra aceasta granita artificiala. In alta ordine de idei, din respect pentru istorie le amintesc fratilor moldoveni ca Stefan cel Mare este inmormantat la Putna si ca avea capitala la Suceava in actuala Romanie, totodata el a fost ajutat sa urce pe tronul Moldovei de catre varul sau Vlad Tepes care domnea la Bucuresti. Deci Stefan cel Mare este trecutul nostru comun, si un personaj istoric care ar trebui sa ne uneasca si sa ne fie exemplu nu sa ne dezbine cum am vazut in comentariile anterioare. Nimeni nu are dreptul sa il revendice numai pentru el. Pe de alta parte sunt dezamagit de aerul de superioritate manifestat de unii dintre romanii din Romania fata de cei din Basarabia si imi cer scuze pentru jicnirile aduse de ei punandu-le pe seama ignorantei si a lipsei de cultura. Ii inteleg pe basarabenii care sunt dezamagiti de Romania si care s-au simtit abandonati in 1940 dar le amintesc ca am incercat sa-i eliberam dar ca dusmanii nostrii au fost mai puternici. Am pornit la razboi impotriva Rusiei staliniste dar din pacate am fost invinsi. Au murit sute de mii de romani pe frontul de est in lupta cu rusii. Din pacate situatia acum este la fel de complicata iar Rusia la fel de puternica si expansionista. Singura solutie pasnica este sa acordam cat mai multe cetatenii celor care vor sa redevina romani si in acte. De aceea cred ca trebuie urgentat si simplificat procesul de redobandire a cetateniei. NUMAI BINE TUTUROR ROMANILOR, LASATI CERTURILE SI JICNIRILE PROSTESTI DEOPARTE SAU PASTRATI-LE PENTRU DUSMANI. SA NU UITATI CA SUNTEM FRATI CHIAR DACA ALTII AU VRUT SA NE INVETE CA E ALTFEL!
A comentat UN ROMAN DE PE MIJLOCUL PRUTULUI 03 mai 2010, 07:54 | mergi sus ▲
Pentru romanul de pe mijlocul Prutului

Ai perceput gresit comentariile celor care jignesc. Ei nu sunt cetateni romani sau moldoveni care au pareri contrare fie ele chiar exprimate intr-un mod porcesc. Tinta lor este sa bage zanzanie si sa stii ca de multe ori reusesc. Motivul este de a crea sau impulsiona crearea sau intarirea unor idei negative fata de subiectele (cum ar fi unirea) care ar putea pune probleme celor care asa cum scria cineva mai sus "au supt la tita tatei".
A comentat FBI 03 mai 2010, 08:10 | mergi sus ▲
Pentru toti acesti agitatori, dedic videoclipul:
http://www.youtube.com/watch?v=Sq2VrpIlZZQ

A comentat FBI 03 mai 2010, 08:14 | mergi sus ▲
''rominului de pe miglocul prutului[cum ai ajuns acolo...] si lui fbi''-tin sa va atentionez ca nu-mi lucreza o tasta si scriu cu litere mici si fara semnele de exclamare-intrebare,folosesc.....atitea ori am fagaduit sa nu mai scriu ''comentarii'' la ''bas.ro'',dar cred ca aciasta e ultima oara.nu pot lasa fara raspuns aceste doua ''perle''.unul a inceput-o cu stilul obisnuit-obraznic si a terminat-o cu ''proletari din toate tarile,uniti-va'',i-ar altul a inceput sa bata din palme,dar pina la urma a dat de inteles ca e ''gei''.am vrut sa tin o maxsima persiana pina la urma,dar ca sa n-o uit,iat-o;odata doi prosti s-au aciuat la umbra unui copac si auzindu-le discutia copacul,s-a...uscat.nu vreau sa fiu copac...dar sa trec la subiect.pe mine insusi faptul ca sunteti plini de orgoliu,crezind ca cuvintele voastre sunt adevar in ultima instanta,ma face sa cred ca ati invatat o istorie pe care eu n-o cunosc.poate imi faceti rost de ea...iata in fata mea sta deschisa ''descrierea moldovei'' de dumitru cantemir,editia 1956,bucuresti,unde la pag.77 e scris in punctul 23, ''...se vede limpede cu cita sfintenie tineau odinioara boerii moldovei ca sa urce in scaun numai cei din os domnesc''.i-ar un arogant vrea sa ne demonstreze,ca domnia lui stefan cel mare s-a inceput datorita lui varu-sau...aciasta superioritate,iata,vedeti voi,datorita muntenilor...bla-bla-bla duc la neintelegerea dintre maluri...adevarul e,ca in timpul domniei lui vlad tepes [1456-1462;1476] stefan nu ia ciomagit pe munteni-in afara de anii acestia-ori de cite ori.aciasta-i sii scirba cea mai mare a basarabenilor-ca sunt tratati ca de sortul doi...incaltea,in asa mod sunt tratati c-am 350 000 de basarabeni care lucreza in rusia-e si de inteles,alta cultura,ambiitile imperiale...dar fratii, rataciti in vremuri si regasiti, trebuiesc barem sa nu fie ofensati...hau[dupa cum spune capetenia peilor rosii]-eu tot am spus.nu credeti ca cu muntenia s-a inceput ''roma'',altfel se primeste cum eu personal am fost martor la o sceneta.o doamna venita in ospetie din fundul siberiei i-l dragostea pe un pusti de 4-5 ani,el,desigur,vroia sa scape din miinile tantei necunoscute si vorbea in limba lui materna.cu cita umilinta ea a exclamat-vai cit e de mic si stie romaneste...doamna la sincer era increzuta,ca toate natiunile invata in primul rint limba rusa peurma celelalte...morala sta la suprafata...hau.
A comentat grig 03 mai 2010, 20:23 | mergi sus ▲
AUUU,IESENILOR,CEATI BAGAT LIMBA IN CUR,ORI VA PLACE SA UMBLATI CU PANTALONII IN VINE.VEDETI CA AICI VAU PUS DEACUM DOMNITOR,DAR VOI UMBLATI CU POEZIILE TRADUSE DE UN DEBIL.NU SE TRADUCE ''MOLDOVENCE PROASTE'',CI ''COCHETE MOLDOVENCE''.BRAVO,GRIG.
A comentat dac 04 mai 2010, 04:03 | mergi sus ▲
Mai bine te tineai de fagaduiala si nu mai scriai comentarii. Acum daca tot ai scris nu pot sa iti urez decat multa sanatate si succes. Din pacate pentru tine nu te pot ajuta fiindca nu sunt nici psihiatru nici veterinar. Oricum nici nu stiu care dintre ei ar trebui sa te consulte fiindca nu am reusit inca sa te cataloghez ca specie. Daca te hotarasti sa mergi la veterinar fa un bine si ia-l si pe domnul "dac" cu tine fiindca de el sunt sigur ca isi are locul in specia maimutelor agitate si obraznice. Multa sanatate (mintala) va doresc dragii mei si incercati sa nu ma mai deranjati cu comentarii aberante sau grobiene.
A comentat pentru grig si dac 04 mai 2010, 13:10 | mergi sus ▲
Bai drac sau diavol, ca tot une e, tu ori nu intelegi ruseste, ci doar ucraineste, ori esti prost de-a binelea. Ia uite pe ruseste ce a scris Puskinul tau:

"Sredi neistovîh ţîganok
Ia, kak Orfei sredi vakhanok.
V crugu koketok moldovanok,
Pojalui, Bog sredi bolvanok.

Zato mej grustnîh moldovan
Ne lani v ovraghe livinom.
Vernee, lev mej obezian.
Ia - koni arabskii Alimadan
V smirennom tabune oslinnom."


"Printre-ale ţigănimii mutre
Eu sunt Orfeu ca printre cutre.
Eu printre moldovence proaste
Sunt Zeu al vechilor năpaste.

Iar printre moldoveni sunt eu
Nu căprioară, dar un leu.
Mai bine zis, printre maimuţe
Sunt leu şi cal de Almadan,
Tu al măgarilor tăpşan."
A comentat Ciuciu 04 mai 2010, 14:18 | mergi sus ▲
Ia zi drac, are dreptate puskinul tau sau nu?

Sredi neistovîh ţîganok
Ia, kak Orfei sredi vakhanok.

Si-un dobitoc cu 4 picioare intelege ce inseamna "ţîganok", numai tu rusule comunist nu vrei. Tu bagi cacatul puskinist sub pres precum motanul care stie ca altfel va fi pedepsit.
A comentat Ciuciu 04 mai 2010, 14:21 | mergi sus ▲
drac, dar ia uite ce mai scrie poetul tau national despre Chisinau:

"Prokleatîi gorod Kişinev!
Tebea braniti iazîk ustanet,
Kogda-nibudi na greşnii krov
Tvoih zapacikannîh domov
Nebesnîi grom, konecino greanet..."

adica:

"Blestemat oraş Chişinău,
Am obosit să-ţi zic de rău.
Cândva pe-acoperişul tău,
Peste-ale tale case slute
Va bubui un tunet greu!"
A comentat Ciuciu 04 mai 2010, 14:23 | mergi sus ▲
Ei drac rusofon si rusofil, are sau nu puskinul tau dreptate? Oare mirosea Chisinaul si atunci a kakat si tigan asa cum se intampla azi?
A comentat ciuciu 04 mai 2010, 14:25 | mergi sus ▲
Dar stii drac, Chisinaul pute urat de la porcii de rusi. Stii ca porcii fac mizerie mare in cotet, pe langa treuca si pute ingrozitor. Daca plecati voi in tara voastra, sa vezi ca dispare putoarea din Chisinau.
A comentat ciuciu 04 mai 2010, 14:27 | mergi sus ▲
IMI PARE NESPUS DE BINE CA NECARTURARII AU REACTIONAT PROMT SI FARA INTIRZIERE.VOI SA MA INVATATI PE MINE RUSESTE,DE VREME CE MI-AM FACUT STUDIILE LA MOSCOVA,NEMAIVORBIND, CA GINDESC IN ACIASTA LIMBA.EI BINE,SA PRESUPUNEM CA PUSKIN SA EXSPRIMAT ASA CUM VRETI VOI-MA ROG,ARISTOCRAT TRIMIS IN SURGIUN PE UN MELEAG RECENT COTROPIT[1823],DUPA SPLENDIDUL PETERSBURG,DESIGUR A NIMERIT INTR-O FUNDATURA UNDE SE DISTRA SCRIIND VERSURI HAIOASE.OM CU TOTUL DINTR-O ALTA CULTURA,UNDE IN FRANCEZA SE VORBEA DIN FASA...DAC CUM COMENTATI VOI MORAVURILE VOASTRE DESCRISE DE ALEXANDRI IN ''CHIRITE'',ORI SI MAI TAIOS DE MARELE EMINESCU IN SCRISOAREA A III ''SMINTITI SI NATARAI''.ASTA E CEA MAI BLINDA COMPARATIE.PA,PAPAGALILOR NECARTURARI.M-AM PLICTISIT DE VOI.
A comentat dac 04 mai 2010, 16:54 | mergi sus ▲
drac, rusnacule venetic! De ce nu pleci tu in Rusia ta? Daca te mandresti asa tare cu negroteiul african puskin, mergi acolo in tara lui. Stii tu ca maica-sa era nepoata unui sclav abisinian pe nume Abraham Hannibal? Sau tu nu stii, veneticule, unde este Abisinia? Deci asa, poetul national al rusnacilor, inclusiv rusnacilor venetici, este un descendent al sclavilor negrotei africani. Mars in pi.zda mamei tale in Rusia, porc de rus! Cemodan, vokzal, rossia!
A comentat Ciuciu 04 mai 2010, 17:25 | mergi sus ▲
PARCA TEMA ARTICOLULUI ERA RETRAGEREA ARMATEI RUSE DIN MOLDOVA. VAD CA DISCUTIA A DEGENERAT INTR-O DISPUTA STUPIDA INTRE AGITATORI RUSI SI NAIVII CARE LE FAC JOCUL. ASA SUNT RUSII, ASA INCEARCA SA NE DEZBINE SI SA NE FACA SA UITAM DE ADEVARATELE PROBLEME. SE PARE CA PE UNII DINTRE NOI AU REUSIT SA-I FACA SA SE CERTE PE TEME STUPIDE DAR MAI SUNT INCA SUFICIENT DE MULTI ROMANI CARE VAD CA PE O DATORIE IN A-I SCOATE PE MOLDOVENI DIN GHIARELE RUSIEI. NE MANDRIM CA ARMATA ROMANA A AJUNS PANA LA STALINGRAD SI ASTEPTAM CLIPA CAND VOM GASI DIN NOU NISTE ALIATI IMPREUNA CU CARE SA LE DAM LOVITURA FINALA. RUSII POT CONTA PE DUSMANIA NOASTRA SINCERA SI CONSTANTA.
A comentat 04 mai 2010, 20:27 | mergi sus ▲
A te mandri cu ce?... Cu aliantza cu Hitler si toti descreeratii fascisti. Hitler il recunoastea de arian doar pe un singur roman - maresalul, iar pe restul romanilor ii considera inferiori si in final posibil ca ar fi procedat cu ei la fel ca cu tziganii, evreii, slavii. TREBUIE SA FII BOLNAV LA MINTE CA SA UMBLI AZI CU ASEMENEA PROSTII IN TARTACUTZA. Rusii i-au pus pe romani in 44-45 sa se elibereze pe ei insisi de fascisti, sa va fereasca domnul de a mai repeta greselile si oroile trecutului. Nu cautati dusmani si dusmanie ca ei si asa apar foarte multi, fara sa ti-i doresti. Uitati-va cum au procedat cu patriotii de azi din guvernul Poloniei si trageti concluzii...
A comentat nic 05 mai 2010, 07:38 | mergi sus ▲
aţi ajuns ! pînă aici va fost bie că vaţi descis faţa acuma oamenii cine sunteţi
A comentat vabo 05 mai 2010, 09:13 | mergi sus ▲
Sigur ca ne mandrim. Chiar daca alianta era cu Hitler era indreptata impotriva lui Stalin. Oricand un razboi impotriva tiranilor comunisti este ceva cu care te poti mindrii. Si in afara de asta scopul era unul just, eliberarea Basarabiei. Asa ca trebuie sa incepem sa ne cinstim eroii in razboiul anticomunist de eliberare a tarii purtat impotriva Rusiei staliniste si sa comemoram infrangerea si pierderea Basarabiei in loc sa sarbatorim prosteste de 9 mai. Din pacate greselile si ororile strecutului se repeta chiar acum sub ochii nostrii in Basarabia.
A comentat 05 mai 2010, 13:32 | mergi sus ▲
A comentat sting 05 mai 2010, 13:40 | mergi sus ▲
rusia trebuie de urgenta sa-si retraga armata de pe teritoriul transnistriei si sa lase populatia autohtona in pace sa fie libera ,dar acest lucru nu poate fi facut decat cu presiunea europei occidentale precum si a romaniei pentru ca republica moldova ,va deveni mai devreme s-au mai tarziu parte a romaniei
A comentat romanu 05 mai 2010, 14:03 | mergi sus ▲
pentru 05.05.2010, 16.32
Antonescu mai intai nu trebuia sa abandoneze fara nici o impuscatura basarabia si bucovina si sa le permita batjocora si deportarile in Siberia a adevaratilor romani. Daca eram rusi sau ucraineni - nimeni nu era deportat. Prina asta a incalcat Actul Unirii si basarabenii au tot motivul pentru a cere judecarea macar morala piost-mortem a celora care i-au tradat si au calcat in picioare garantiile de securitate stipulate in 1918 la Unire. Vinovatul numarul unu e Antonescu, care a folosit Basarabia ca pe o carte la jocul de carti. De aici au pornit suferintele ingrozitoare ale basarabenilor si bucovinenilor, pe care statul roman inca multe veacuri nu le va putera cu nimic compensa. Sa nu va fie de mirare ca basarabenii nu uita aceasta tradare si nu mai au incredere intr-o alta unire. Sa va aliati macar siu cu a doua putere a universului - Antihrist ei nici in ruptul capului nu vor dori sa se uneasca cu cei care i-au tradat. Si n-o sa va ajute nicio alianta, caci n-aveti dreptul moral. Insasi Dumnezeu nu va fi de acord. Dar cu fortza a fost posibil pe timpul dictaturii fasciste, dar in Europa unita de azi, metodele fasciste n-au nici o perspectiva, ele duc in prapastie, autodistrugere, descompunere totala. Basarabia poate fi cucerita numai intr-un singur caz - DACA VA VETI CONFORMA EREI LUI HRISTOS IN CARE TRAITI SI PRINCIPALEI LEGI A NOII CREDINTZI - IUBESTE-TZI APROAPELE CA PE TINE INSUTZI!. CU DRAGOSTE CRESTINEASCA NEPREFACUTA, PROFUNDA, DEPARTE DE GANDURI DESARTE SMECHERESTI - ORICINE POATE FI CUCERIT SI BASARABIA LA FEL.
A comentat nic 05 mai 2010, 16:47 | mergi sus ▲
PENTRU CIUCIU.UN MARE ACTOR ARMEAN,MARE IUBITOR DE CHEFURI,LA MIJLOCUL FILMARII UNUI FILM ARTISTIC-DEVENIT MAI TIRZIU ''DE CULT'',A FOST REPROSAT DE REJISOR CA SA TERMINE CU BAUTURA,DEOARECE ERAU DATE PESTE CAP TOATE PLANURILE.DUPA 10 ZILE DE ''ABTINERE'',ARTISTUL INTR-O DIMINEATA A IESIT DIN CORT EXCLAMIND-''EU AM INTELES DE CE PROSTII CONDUC OMENIREA-EI NU BEAU''.DE LA INCEPUT URMARESC DISCUTIA,DAR SPUN CU CERTITUDINE-MAI MARE PROST CA ACEST ''CIUCIU'' N-AM MAI VAZUT.CHIPURILE,MAMA-SA LUI PUSKIN ERA NEPOATA UNEI SCLAVE...EI SI...IN PRIMUL RIND,DE LA STRAMOSUL SAU HANIBAL PINA LA INSUSI PUSKIN DIFERENTA E DE 100 ANI.PLUS LA ACIASTA,HANIBAL SE TRAGEA DIN NOBILIMEA ETIOPIEI,DAR A NIMERIT LA TURCI SI CADONAT LUI PETRU I CA TROFEU.IN AFARA DE ACIASTA,JUMATATE DIN SCRIITORII RO.SUNT EVREI,DAR ACIASTA NU LE MICSOREAZA VALOAREA...PACAT CA A DISPARUT DIN SAIT ''GRIG''-UN SAC DE INTELEPCIUNE.JOS PALARIA.
A comentat docent 05 mai 2010, 17:55 | mergi sus ▲
Vad ca dupa judecata ta este mai vinovat Antonescu cel care a abandonat Basarabia ( fiind constrans de imprejurari) decat Stalin cel care a cucerit-o. Vad ca sunt mai vinovati romanii fiindca nu v-au putut salva de rusi decat rusii care v-au omorat sau deportat. Este aberant. Asa de tare te-au indoctrinat comunistii incat nici nu mai poti judeca. Nu inteleg de ce faci referire la DUMNEZEU fiindca comunistii tai, cei fata de care esti asa de indulgent sunt ATEI. Se cunosc atatea crime ale comunistilor rusi impotriva bisericii. GANDESTI LA FEL CA IN BANCUL:
- MAI BASARABENE DE CE NU-I IUBESTI TU PE ROMANI?
- CA L-AU BATUT PE TATA
- SI UNDE-I TATAL TAU ACUM?
- L-AU OMORAT RUSII
A comentat pentru nic / un banc 05 mai 2010, 21:48 | mergi sus ▲
DA ! SA VINA "GRIG" INTELEPTUL NOSTRU, BASARABEANUL MINUNE CARE IMPARTE DREPTATEA MUSCAND ROMANII OBRAZNICI DE FUND CU GURA SA AURITA DE PROFET. INTOARCETE "GRIG" CACI DEZBATEREA NU MAI ARE NICI UN ROST FARA COMENTARIILE TALE PROFUND ANTIROMANESTI CONDIMENTATE CU AROMA ADUSA DE VANTURILE DE LA EST CARE IN DRUMUL LOR CATRE CHIRINAU DEZMIARDA SI BUDIGAII SOLDATILOR ARMATEI A 14 A INTINSI LA USCAT PE SARMA GHIMPATA CE DESPARTE MOLDOVA DE TRANSTISTRIA. INTOARCETE BUNULE GRIG, MURIM DE DORUL TAU!
A comentat 05 mai 2010, 22:09 | mergi sus ▲
"Daca eram rusi sau ucraineni - nimeni nu era deportat."

nic, daca erati rusi sau ucraineni mureati in timpul holodomorului de foame, sau deveneati cu totii canibali. De fapt meritati atunci soarta Ucrainei in care au pierit de foame peste 7 milioane de oameni, iar astia doar cei inregistrati. Pacat, mare pacat ca Romania v-a acceptat in 1918 si va protejat de holodomor.
A comentat Ciuciu 06 mai 2010, 03:12 | mergi sus ▲
Vreau sa vad statuia lui ANTONESCU la CHISINAU. Ulterior ii vom construi o staluie si la Tiraspol. Nu mai e mult pana atunci.
A comentat lev 06 mai 2010, 13:16 | mergi sus ▲
Atat in Romania cat si in RM traiesc romani..... astia care va certati ca ati mari romani sau moldoveni de fapt sunteti toti din PCRM, de parca romanii adevarati mananca din gard. A ....si referitor la Stefan cel mare si sfant, "asa sfant asa popor....."
A comentat "Asa sfant, asa popor" 06 mai 2010, 13:21 | mergi sus ▲
OAMENI BUNI, DE CE VA CERTATI CA BOI DE LA LIMBA ,STEFAN CEL MARE ETC ETC ? VA FIERBE SINGELE DE URA PRIN ACUZELE CE LE ADUCETI UNI FATA DE ALTI .. VA ROG SA MA IERTATI,DAR NICI UNI NICI ALTI NU AVETI SUTA LA SUTA DREPTATE .. SUNTETI PATRIOTI DAR FARA SA VA CUNOASTETI TRECUTUL .. DE ACEEA VA CERTATI . PENTRU CA NU CUNOASTETI REALITATEA,IAR DACA CIT DE CIT O CUNOASTETI O FOLOSITI PLINI DE O MINDRIE GRESITA .. NU SUNT UN ISTORIC SI NICI UN OM CU STUDII SUPERIOARE ,DAR, CINE VREA SA CUNOASCA ADEVARUL DESPRE TRECUTUL NOSTRU , CINE SUNTEM , DE UNDE VENIM NU ARE NEVOE DECIT SA FIE SINCER SI SA CERCETEZE ISTORIA . INCEPUTUL ISTORIEI NOASTRE INCEPIND DE LA TRACI .. UNU DIN BASARABENI, NE FACEA PE NOI ROMANII TIGANI . ALTUL ,ROMIN, FACE BASARABENII TIGANI .. RAU . SUNTETI OAMENI SLABI .. OAMENI BUNI , MOLDOVENI DE PESTE PRUT SUNT UNA SI ACEASI CU ORCE ROMAN . MOLDOVENILOR DE PESTE PRUT , INCEPUTUL VOSTRU INCEPE DOAR DE LA STEFAN CEL MARE ? ORI DE LA TRACI ,DACI ? SPUNE TI MI CE FEL DE TRIBURI ERAU ACOLO ? SUB CE COMANDA AU FOST ? CINE STAPINEA ACEA PARTE ATUNCI ? DACA VOI SUNTETI DACI ATUNCI CUM SPUNETI CA NU SUNTETI UNA CU DACII DIN ROMANIA ? CUM SPUNETI CA NU SUNTETI ROMANI ? MOLDOVEAN,ARDELEAN,OLTEAN,MARAMURESAN,MUNTEAN ,BANATEAN E TOT UNA .. CA NE NUMIM DACI ORI ROMANI NU CONTEAZA . CEEA CE CONTEAZA ESTE CA SUNTEM UNA . INDIFERENT CUM NE NUMESC CE I DIN JUR ORI NOI INSINE .. PENTRU UNII SLABI DIN BASARABIA INTREB, UNDE SE AFLA CAPITALA DACIEI ? PESTE PRUT ORI PE TERITORIU ROMANIEI ? DACA IN ROMANIA ATUNCI CUM PUTETI SPUNE CA VOI MOLDOVENI SUNTETI INAINTEA NOASTRA ? HA .. BOILOR, NOI SUNTEM UNA . HAIDE TI NU VA MAI DATI DESTEPTI SI MARI CU PROSTIILE .. NOI NU TREBUE SA NE BATEM INTRE NOI CI CU STRAINII CARE NE TOT ATITA SI UNEORI NE SPALA CREERUL .. UNIRE DRAGI FRATI .....
A comentat DECEBAL 25 noiembrie 2011, 01:35 | mergi sus ▲
Raul se afla in noi. Declaratia prorusa a lui Dumitru Diacov este Raul din Noi. Un dusman din mijlocul nostru este mult mai periculos decat o 1000 de vrajmasi din exterior !!! "OSTASI,VA ORDON: TRECE-TI PRUTUL "!!!
A comentat WOLF DACIAN 25 noiembrie 2011, 14:22 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.3645 secunde