Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

20 aprilie 2024, ora locală: 05:22

 

EXCLUSIV Union.md / Eugen Tomac: Basarabenii care protestează împotriva Președintelui Băsescu sunt comuniști

adăugat 23 ianuarie 2012, 10:58, la Eveniment • Articol publicat de Alexandru Rîșneac

traian-basescu,presedintele-romaniei,eugen-tomac,basarabeni,vladimir-voronin,

Am rămas surprins să constat că și la ChIșinău a fost organizat un miting în fața Ambasadei României, unde câțiva tineri (maxim 20), își exprimau nemulțumirea față de actuala administrație din țară. De fapt tonul a fost dat chiar de Vladimir Voronin, Președintele Partidului Comuniștilor din R. Moldova, care a anunțat în urma cu câteva zile că este solidar cu revendicările opoziției îndreptate împotriva Președintelui Traian Băsescu. Nu este surprinzător acest lucru, deoarece în timpul regimului Voronin relațiile între București și Chișinău au fost înghețate, datorită propagandei antiromânești promovate de comuniști. Pot susține că de fapt, basarabenii care protestează împotriva Președintelui Băsescu sunt comuniști.

În România, din nefericire, un demers civic a fost confiscat de către partidele politice  aflate în opoziție. Uniunea Socialistă, formată din Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal, încreacă să-i dezbine pe românii care locuiesc peste hotare, exact după metodele pe care le aplica Partidul Comunist înainte de 1989 în comunitățile românești. Nu este întâmplător nici faptul că singurul lider politic din R. Moldova care automat s-a alăturat opoziției românești a fost chiar președintele comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin.

Nu inteleg ce i-ar putea determina pe basarabeni sa protesteze  împotriva Președintelui Băsescu: poate faptul că a flexibilizat regimul de obținere a cetățeniei române sau pentru că, în plină criză economică, a sustinut mărirea numărului locurilor de studii pentru tinerii basarabeni până la 5000 de burse?

Eu aș insista asupra faptului ca basarabenii să nu răspundă unor provocări din partea celor care sunt deranjați de preocuparea profundă a Președintelui Băsescu făță de Basarabia. Nu trebuie uitat faptul că președintele Partdiului Social Democrat, Adrian Năstase, a blocat, în perioada în care a fost prim-ministru, procedura de acordare a cetățeniei române pentru basarabeni. În acea perioadă, doar 200 de basarabeni au obținut cetățenia română, iar în prezent peste 200 000 de români și-au reintrat în drepturi, așa cum este firesc.

Toate manifestații organizate peste hotare împotriva Președintelui Băsescu sunt acțiuni susținute de simpatizanții partidelor politice din România și nici decum nu sunt mișcări spontane, așa cum susțin organizatorii.

Sigur că libertatea de exprimare este una dintre principiile de bază ale democrației, dar insist asupra faptului ca basarabenii să nu răspundă unor provocări care au drept scop să sporească neîncrederea care poate fi ușor sesizată între cele două maluri ale Prutului. Președintele Băsescu este singurul șef de stat al României care a militat și susținut fără rezerve apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană și a condamnat public consecințele pactului Ribbentrop – Molotov asupra românilor basarabeni. Cred că ar fi nedrept ca astăzi să trecem cu vederea efortul extradordinar pe care România l-a făcut în ultimii ani.

Eugen Tomac, Secretar de stat pentru românii de pretutindeni


Autor: UNION.md
Sursa: www.union.md
Eugen Tomac,istoria inregistreaza doar fapte concrete. Salvarea Romanilor Basarabeni este Comunitatea Latina.
A comentat Actorul Vasile Butnaru 23 ianuarie 2012, 12:03
Aia care nu protesteaza sunt comunisti ! Cat despre Basescu doar a mimat interesul pentru romanii din afara granitelor asa ca trebuie sa se dea la o parte si sa lase pe cineva competent.
A comentat Ciumpalacu' 23 ianuarie 2012, 15:11
La TV s-a vazut clar pancarda cu simbolica Noii-drepte, iar in interviu s-au declarat "conservatoristi". Comsomolistii au fost cu cateva zile mai inainte si au protestat contra ambasadorului RO si al incidentului din vama Galati-Giugiulesti, nu contra lui Basescu.
A comentat ion 23 ianuarie 2012, 19:50
Iată de ce A ORDONAT Călăul OCUPANT RUS putinKGB slugoilor abjecţi ai COLOANEI a -5-a RUSE DE MANIPULARE ÎN MASĂ să declanşeze O NOUĂ LOVITURĂ DE STAT în Ţara NOASTRĂ MAMĂ ROMÂNIA!!!!

Iată ce ascunde COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă despre Preşedintele Traian Băsescu,iată de ce este atacat de SLUGILE RUSIEI:


*A iniţiat INTERCONECTAREA reţelelor de GAZE şi CURENT ELECTRIC peste Prut SCĂPÂND Basarabia de ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze şi curent.
*A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI Pactul Ribentrop-Molotov.
*A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE din Basarabia.
*A introdus în Strategia de Apărare a României PERICOLUL prezenţei ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE şi şi-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR în caz că Basarabia CERE AJUTORUL.
*A dispus DUBLAREA numarului de BURSE STUDENŢEŞTI pentru basarabeni.
*A obtinut MĂRIREA BURSEI pentru STUDENŢII ROMÂNI basarabeni
*A avut grijă ca MII DE COPIII ROMÂNI basarabeni să se bucure de TABERELE din Ţara Mamă(litoral,deltă,munţi)
*A LUPTAT 6 ani cu CIORONIN să deschidă cele două noi consulate la Bălţi şi Cahul !
ACUM,în 2011 A REUŞIT să deschidă şi Consulatul din Ungheni.
*A promis SCHIMBAREA legii CETAŢENIEI,A SCHIMBAT-O!
*A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a ÎNFIINŢAT!
*A rezista PRESIUNILOR URIAŞE RUSEŞTI(vezi războiul gazelor,South Stream,santajul cu “secuimea”) şi NU A ABANDONAT Basarabia!
*A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATĂ CRIZA din Ţara Mama,le-a oferit.

*A înfiinţat în Ţara Mama 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBÂNDIREA CETAŢENIEI ROMÂNEŞTI.
*A sprijinit LICEELE ROMÂNEŞTI din Transnistria
*A trimis în Basarabia zeci de jandarmi şi pompieri cu toate echipamentele necesare şi astfel au fost salvaţi sute de ROMÂNI basarabeni
*A oferit Basarabiei ajutorul Ţării Mamă ROMĂNIA- 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie pentru a reface până în iarnă 1000 de case distruse sau avariate
*Astfel ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grâu,faină,zahăr şi ulei de gătit au ajuns la Obileni la sărmanii ROMÂNI basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL în urma catastrofei inundaţiilor!
Şi a facut asta în condiţiile în care,pe fondul inundaţiilor catastrofale care sufocau şi România, era “tocat” zilnic de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă de peste Prut-Antena3-RealitateaTV
*Ţara Mamă plăteşte CEL MAI MARE PREŢ DIN LUME pentru gazele ruseşti(peste 500 de dolari mia de metri cubi faţă de 150 cât plăteşte Basarabia acum).Este UN PREŢ POLITIC pentru că Preşedintele Băsescu NU VA ABANDONA NICIODATĂ Basarabia în ghearele Călăilor OCUPANŢI RUŞI!!!
*NU A CEDAT şantajului RUSESC exercitat prin SLUGILE Franţa şi Germania şi a preferat ca Ţara Mamă SĂ NU INTRE ÎN SCHENGEN decât să ne abandoneze pe NOI,ROMÂNII basarabeni!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 24 ianuarie 2012, 13:38
Tentativa de LOVITURĂ DE STAT din Ţara NOASTRĂ MAMĂ ROMÂNIA,ordonată de Călăul Ocupant RUS putinKGB,E EŞUAT!

Este ULTIMA ZVÂRCOLIRE a CIUMEI ROŞII BOLŞEVICE.


Doar că spre deosebire de LOVITURA DE STAT KGB din 1989,care l-a adus la putere pe iliciKGB,SLUGOIUL SCÂRBAVNIC al Moscovei,(cel care A BLOCAT RE-UNIFICAREA de la ALBIŢA din 1991),acum MAJORITATEA FRAŢILOR ROMÂNI şi-au dat seama cu cine au de a face:

PSD este PCRM-PD-ul de peste Prut aşa cum
PNL este PLDM-ul de peste Prut.
Iar Ponta şi Antonescu AU SABOTAT ŞEDINŢA SOLEMNĂ DEDICATĂ UNIRII din Parlamentul ROMÂNIEI!

Ponta şi Antonescu au dovedit încă odată că sunt VIERMII TRĂDĂTORI care ling tălpile ciubotelor Călăilor OCUPANŢI RUŞI,un fel de REŞETNIKOVI paraşutaţi de KGB în Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA.

Iar PSD-PNL împreună(USL) sunt alianţa PCRM-PLDM-PD=

COLOANA a-5-a RUSĂ de MANIPULARE ÎN MASĂ.

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 24 ianuarie 2012, 13:42
Alături de FRAŢII ROMÂNI de peste Prut care nu au căzut pradă NIT-urilor spălătoare de creiere-Antena 3-RealitateaTV,

NOI ROMÂNII basarabeni SUNTEM SCUTUL,SPADA şi BUZDUGANUL
celui DE-AL DOILEA ALEXANDRU IOAN CUZA,
BĂSESCU din Basarabi RE-ÎNTREGITORUL!


MOARTE RUSIEI!
2012-RUSIA A PIERDUT DEFINITIV BASARABIA!

RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara NOASTRĂ MAMĂ ROMÂNIA este în plină desfăşurare!

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 24 ianuarie 2012, 13:43
Nici aici nu scapa lumea de toti agaricii pusi sa dea like-uri pe net lu' udrea.

Nesimtitilor, tratati romanii din RM ca pe niste oi bune doar pentru a va vota.

Interesele Romaniei in Basarabia raman aceleasi indiferent cine va conduce Romania.

Informati-va mai bine despre marele anti-Comunist carmaci fost membru FSN alaturi de tovarasul Ion Iliescu http://ro.wikipedia.org/wiki/Basescu
A comentat tonomat de vodca 26 ianuarie 2012, 22:36
Atenţie la FORUMIŞTII KGB tip "tonomat de vodca" cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut forumurile şi blogurile de pe ambele parţi ale Prutului!

FORUMIŞTII KGB împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE.

Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!!

AFARĂ CU ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE şi cu slugoii ei,TONOMATELE din presă şi TV-COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă!

"tonomat de vodca",MANIPULATOR KAGHEBIST,nu intelegi?

RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 februarie 2012, 16:14
Tentativa de LOVITURĂ DE STAT ordonată de
Călăul Ocupant RUS ne-PUTIN-ciosu KGB,A EŞUAT!

PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 februarie 2012, 16:15
Cum sa nu fim contra lui Basescu? Am stat la coada pentru a-l vota, insa el ne-a folosit ca pe un atribut din "latex". Acuma-i este in cot de noi. Numai Legea 130/2011 "pentru ratificarea Acordului dintre Romania si Republica Moldova in domeniul securitatii sociale" chit ne v-a afecta. Se vede de la o posta ca se distanteaza de noi.

A comentat Efim 05 februarie 2012, 19:41 | mergi sus ▲
Nu inteleg ce i-ar putea determina pe basarabeni sa protesteze împotriva Președintelui Băsescu: poate faptul că a flexibilizat regimul de obținere a cetățeniei române sau pentru că, în plină criză economică, a sustinut mărirea numărului locurilor de studii pentru tinerii basarabeni până la 5000 de burse?
De ce domnul Tomac nu intelege ce i-ar putea determina pe basarabeni sa protesteze împotriva Președintelui Băsescu? Basescu a flexibilizat procedsul de obținere a cetățeniei române pentru mancurtii si prapaditii din Basarabia, pentru ca adevaratii romani din Basarabia de mult timp si-au redobindit cetatenia, au ramas numai nostalgicii dupa URSS, care insa au vazut ca reinvierea imperiului nu poate avea loc si deaceia s-au intors cu fata spre UE, insa cu ghindul tot la Rusia sunt. Si ultim d-le Tomac, unui prostalan numai nu i se arata ca ati suplimentind locurile de studii pentru basarabeni in realitate i-ati lipsit de ultima speranta de a face studii in Romania, deoarece ati deschis filiale la asa numitele UNIVERSITATI din Cahul si Balti, unde isi fac meseria niste bosorogi de profesori, care ideie nu au despre materie, oare ce nu stiiati ca aici totul se cumpara si se vinde. Nu da doamne absolventii acestor universitati sa nimereasca sa lucreze in Romania, ca v-ati prapadit, v-ati dus la ripa. Ce-i drept nici nu prea are cine face studii, ca in realitate vre-o 15% din absolventii liceilor basarabene ar putea face fata cerintelor.
A comentat Efim 05 februarie 2012, 19:56 | mergi sus ▲
"Nu da doamne absolventii acestor universitati sa nimereasca sa lucreze in Romania, ca v-ati prapadit, v-ati dus la ripa"
A comentat Efim 05 februarie

TOVARĂŞUL "Efim" e din gaşca lui TUDOR COJOCARIU proaspăt racolat de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă de peste Prut,filiala PSD-PNL-KGB.
E derbedeul acela KAGHEBIST care atacă Romanian Global News şi care a înfiinţat LA ORDINELE MOSCOVEI acel JEGOS AŞA-ZIS "Club Liberal pentru respubliKAKA maldavski" la Bucureşti .
Tot acest Tudor Cojocariu-KGB a fost şi unul din cei care ne-a "lucrat" pe NOI ROMÂNII Basarabeni cu AŞA-ZISUL studiu al KAGHEBISTULUI SOROS.
Acest AŞA-ZIS studiu KGB este o MANIPULARE RUSEASCĂ ORDINARĂ,ANTI-ROMÂNEASCĂ,ANTI-UNIONISTĂ ,CU SCOP UNIC DE DESCURAJARE a politicii de acordare de burse pentru ROMÂNII basarabeni de către Preşedintele BĂSESCU.

Atenţie deci la FORUMIŞTII KGB cu mii de nume-tip TOVARĂŞUL "Efim" cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut forumurile şi blogurile de pe ambele parţi ale Prutului!

FORUMIŞTII KGB împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE.

Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!!

AFARĂ CU ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE şi cu slugoii ei,TONOMATELE din presă şi TV-COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă!

TOVARĂŞE "Efim",MANIPULATOR KAGHEBIST,nu înţelegi?

RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara NOASTRĂ Mamă ROMÂNIA ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 09 februarie 2012, 15:00 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.3110 secunde