Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

4 mai 2024, ora locală: 08:33

 

(FOTO & VIDEO) Lansarea Campaniei Pro Cetatenia Romana

adăugat 21 mai 2009, 14:06, la Ştiri de Top

Studentii basarabenii au lansat astazi la Casa Studentilor din Capitala Campania de sustinere a redobândirii cetateniei române pentru basarabeni si bucovineni - “Pro Cetatenie Româna”.

Ziaristilor prezenti in numar mare, liderii Organizatiei Studentilor Basarabeni din Bucuresti si din Timisoara le-au explicat proiectul Campaniei care se va desfasura in mai multe centre universitare din Romånia.

Studentii basarabeni cer sustinere publica pentru aplicarea Ordonantei Guvernului României OUG nr. 36/2009 pentru modificarea si completarea Legii cetateniei române nr. 21/1991, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 259 din 21 aprilie 2009.

Campania Pro Cetatenie are scopul de a informa si sensibiliza opinia publica româneasca si europeana asupra temei redobândirii cetateniei românesti.

La obiectiile ridicate de unii ziaristi – care au evidentiat ostilitatea unor voci europene fata de masura acordarii cetateniei basarabenilor si bucovinenilor care au fost privati de acest drept natural ca urmare a acordului Hitler – Stalin, studentii au replicat aratånd ca intre obiectivele campaniei se afla si acest aspect – explicarea nevoii acestei legi in context european.

S-a argumentat faptul ca românii din vechea provincie româneasca, Basarabia, trec printr-o criza identitara majora. Pretutindeni in fostul spatiu ex-sovietic populatia de origine româneasca are inca de suferit.

Legea este de o importanta covârsitoare pentru toti românii din afara granitelor României, privati de dreptul lor natural, cetatenia, datorita consecintelor pactului Ribbentrop – Molotov.

|n dezbaterea care a urmat s-au evocat evenimentele care au avut loc recent la Chisinau, revolta tinerilor impotriva regimului dictatorial-comunist si aspiratia fireasca catre libertate si democratie – evenimente care au mobilizat si studentii basarabeni, aflati la studii in România.

Intreaga societate româneasca a urmarit cu sufletul la gura drama tinerilor basarabeni, deveniti victime ale unor salbatice represiuni comuniste.

Tocmai din aceste motive organizatiile studentesti ale basarabenilor din Bucuresti si din Timisoara s-au hotaråt sa anunte simultan un vast proiect de informare si sustinere a masurii legislative promovate de guvernul Romåniei si anuntata de presedintele Traian Basescu in data de 14 aprilie, ca raspuns la agresiunea regimului comunist de la Chisinau fata de proprii cetateni – basarabenii de etnie romåna.

Studentii au aratat ca dramele si suferintele românilor captivi din fostul lagar sovietic sunt necunoscute inca. Prin intermediul acestui proiect se ofera sansa de a fi aduse la lumina datele acestei situatii, astfel incât cei din tara sa se poata implica in mentinerea identitatii nationale in rândurile românilor din Basarabia.

Masura acordarii cetateniei române, care apartine de drept celor care au avut de suferit de pe urma consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov, reprezinta o minima forma de protectie, in scopul garantarii drepturilor democratice care decurg din calitatea de cetatean european.

Cetatenia româna, respectiv europeana, au mai spus liderii studentilor basarabeni, reprezinta o modesta compensatie pentru chinurile pe care românii uitati in afara granitelor le-au indurat de aproape 80 de ani.

CONFERINTA DE PRESA:









GALERIE FOTO:










Autor: Basarabeni.ro
Sursa: www.basarabeni.ro
Sper ca cu ajutorul vostru, studenti basarabeni, sa ne recuperam cetatenia romana furata acum citeva decenii de catre marile puteri ale sec. xx. Suntem romani basarabeni separati de acel hotar comunist, si ne dorim din tot sufletul sa fim un tot intreg...
A comentat Alis 21 mai 2009, 16:17
Ma bucur sa vad ca,Natiunea Romana nu se lasa cazuta de nedreptatile trecutului,numai recistigindune drepturile firesti in granitele firesti ale Poporului Roman vom fi un Popor Intrg ,demn de trecutul si viitorul nostru. Sper in trezirea constintei nationale Romane si nu va lasati influentati de vociile exterioare care is au interesele lor ,numai de noi depinde viitorul Poporului Roman cit de mult ne dorim a ne face dreptate si recistigarea sentimentului demnitati Nationale.Toti Suntem Romani si vrem o singura Romanie,nu au dreptul sa hotareasca alti pentru noi,ajunge cu sirma de la Prut.Poate ca ar fi timpul sa nu mai ne pese de ce vor alti pentru noi si sa hotarim ce vrem noi pentru noi;O singura Romanie si felicitari pentru tot ceia ce faceti
A comentat F Gigi 21 mai 2009, 18:25
Bravo, bravo
suntem solidari cu voi, sa cream un alij durabil pentru redobandirea cetateniei pt romanii din Basarabia ocupata, acest lucru nu mai poate fi tolerat.
A comentat Virgil Romanu 21 mai 2009, 18:53
Bravo baieti! Tineti-va tare! ;)
A comentat Basil 21 mai 2009, 20:15
Speram ca prin alegerile repetate ce vor avea loc pe 28 mai,sa castigam noi, tinerii,tot ce s-a intimplat in luna aprilie merita un final fericit pentru noi si pentru tarisoara noastra,caci acolo stau parintii,prietenii si fratii nostri...
A comentat alisa(ialask) 21 mai 2009, 21:00
BAFTA!!!
A comentat alisa(ialask) 21 mai 2009, 21:06
doamnee ajuta!!!!!!
BASARABIA PAMANT ROMANESC
A comentat anca 21 mai 2009, 22:01
Traiasca Romania Mare ! Respect baieti pentru curaj, noi suntem alaturi !
A comentat RomaniaMare 22 mai 2009, 05:09
eu nu prea inteleg, dar....in anii '90 nu s-a rezolvat nimic cu unirea si nationalitate intr-o unica ROMANIEI...oare de ce nu intelegeti ca sunt interese politice...hai sa fim realisti!!! eu va doresc bafta si multa rabdare
A comentat ira 22 mai 2009, 05:33
sînteţi toţi proşti, aşa zişi romîni
A comentat oleg 22 mai 2009, 05:51 | mergi sus ▲
o să cîştigaţi robie Romaniei
A comentat oleg 22 mai 2009, 05:54 | mergi sus ▲
rămîneţi acolo, idioţilor
A comentat oleg 22 mai 2009, 05:56 | mergi sus ▲
Oleg, chiar nu vezi ca timpul vostru, al corciturilor, se cam duce? Cniazul Oleg e la Moscova, tu ce mai cauti pe aici?
A comentat Babacu 22 mai 2009, 06:12 | mergi sus ▲
cum pot lua legatura cu unul din voi?
un contact, ceva.
A comentat angela 22 mai 2009, 07:57 | mergi sus ▲
MAI OAMENI DE NIMIC CE SINTETI VOI VINDETI TARA PE UN BLID DE LATURI CE IN MOLDOVA SE DA LA PORC! LUPTATI DAR PENTRU DREPTUL CELOR 10 MILIOANE DE MOLDOVENI DIN ROMANIA SA AIBA DREPTUL SA INTRE IN CSI SI SA SE UNEASCA CU PATRIA LOR MAMA! NU VINDETI TARA ROMANILOR CA AICI IN MOLDOVA SUVERANA SI INDEPENDENTA O SA VA ASTEPTE 25 ANI DE INCHISOARE PENTRU VOI SI FAMILIILE VOASTRE CARE SINT COMPLICE LA CRIMA DE INALTA TRADARE A PATRIEI! NU E TIMPUL TRECUT SA VA PREDATI AUTORITATILOR LEGITIME SI SA DEMASCATI CO%MPLOTUL FASCIST ROMANESC CARE CAUTA SA DUCA EUROPA DIN NOU IN RAZBOI SI ROMANIA LA PIEIRE TOTALA!
A comentat VLADIMIR 22 mai 2009, 08:26 | mergi sus ▲
Se pare ca Vladimir a fost ofensat de soarta foarte mult. Sa chemam medicul de garda !
A comentat RomaniaMare 22 mai 2009, 08:29 | mergi sus ▲
nu vad nimic rau,la ce se gindesc "patriotzii" aceshtea care sustzin sustzin sus shi tare Moldova,raminetzi aici shi o sa fie bine.... pe naiba! o sa murim totzi de foame, nici blidul de laturi nu lom avea shi deash avea posibilitate azi mash apuca sami fac pachetul de documente pt. cet. rom
A comentat VaseOK 22 mai 2009, 09:14 | mergi sus ▲
Indiferent de critici si provocari mergeti cu capul sus. Sustinem atat proiectul cu redobandirea cetateniei cat si Harta Romaniei Mari!
A comentat Alex 22 mai 2009, 09:41 | mergi sus ▲
bai KGB-istule!
Da pe copii din aprilie cine i-a nenorocit?cine a violat fetele in comisariate KGB-iste?cine a omorit tineri ca bradul?pentru ce?...
CSI este o comunitate de provincii rusesti.
...te bat rusii daca vorbesti moldoveneste(romaneste )in Chisinau.Se rasuceste in mormint Stefan cel Mare .Curaj feciori.Bravo!
A comentat moldovalahul 22 mai 2009, 09:45 | mergi sus ▲
draga angela, ne poti scrie pe adresa organizatiei: osb_buc@yahoo.com.
OSB Bucuresti
A comentat pentru angela 22 mai 2009, 10:18 | mergi sus ▲
Noi Romanii din Italia suntem de partea voastra. Va admiram pentru curajul vostru si pentru initiativa pe care speram ca o veti duce la bun sfarsit. Aveti tot sprijinul nostru.
Daca doriti informatii despre noi ne gasiti pe siteul: http://www.associazionetheworld.it

Doamne ajuta.
A comentat Elena 22 mai 2009, 10:21 | mergi sus ▲
Pai din cate vad Basarabia are numa drepturi si obligatii cam care ar fi ? sa auzim in Romania o gramada de basarabeni care ne injura, sau ne fac tigani, sau poate mai bine suna "romani de cacat" fraza auzita pe buzele multor basarabeni. In fine mai mult de atat sa auzim basarabeni care nu stiu romaneste sau care folosesc Romania ca rampa de plecare spre Occident si nici decum din patriotism cat de departe poate sa duca ipocrizia asta ? Dupa parerea mea si a altora ar trebui sa se introduca macar un test de limba pentru majoritatea personajelor de peste Prut. Traiasca Romania Mare dar fara rusii si comunistii din Basarabia.
A comentat H8Squad 22 mai 2009, 10:47 | mergi sus ▲
P.S. nu sustinem nici un proiect al simplificarii acordarii cetateniei romane mai mult cerem inasprirea si introducerea testului de limba obligatoriu. Opriti invazia de gunoaie si ipocriti si asa avem destui autohtoni iar basarabeni adevarati nu mai exista sunt morti !!!
A comentat H8Squad 22 mai 2009, 10:57 | mergi sus ▲
eu vreau sa stiu cat la suta din populatia Republicii Moldova doreste unirea cu Romania! Ca vor tinerii din imagini, e foarte bine, dar eu cred ca acesti tineri reprezinta un procent foarte mic! Din cate stiu eu, parerea despre romani acolo nu este una stralucita, multi ne fac "tigani" pe acolo; cum ar fi sa-i facem si noi pe basarabeni "jidani, gagauzi, pui de rusi" sau alte asemenea?
A comentat paul ns_tm 22 mai 2009, 11:09 | mergi sus ▲
H8Squad,ai inceput bine si pe urma ai stricat totul.Ia mai intai sa-ti tii tu Gunoiul tau acasa(tu inclusiv) de ce va imprastiati prin toata Europa. EU- ZONA CURATA. AFARA GUNOIUL ROMAN DIN EUROPA!
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 11:11 | mergi sus ▲
Acesti tineri din imagine ,sunt plazmati in laborator. Laboratorul Seviciilor Secrete Romane.Cu ei se fac experimente.R.Moldova nu doreste unirea cu Romania
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 11:16 | mergi sus ▲
R.Moldova+Romania = Prieteni.Nu mai mult...
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 11:19 | mergi sus ▲
Moldovalahul ,se vede ca n-ai fost niciodata la Chisinau.
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 11:21 | mergi sus ▲
"Moldova mea": tu din ce experiment faci parte? "Avortonii post-sovietici"?
A comentat paul ns_tm 22 mai 2009, 11:22 | mergi sus ▲
"R.Moldova+Romania = Prieteni.Nu mai mult..." - ba, dupa ce ii faci pe romani gunoi, cum ai zis mai sus, acuma o dai pe prietenie? hotaraste-te ce si cum, de ja o arzi aiurea "frate" basarabean! Decat sa se uneasca Tara cu unii ca voi, mai bine vin cei ca tinerii din imagini in Romania definitiv, si ii lasa pe cei ca tine intre Prut si Nistru
A comentat paul ns_tm 22 mai 2009, 11:26 | mergi sus ▲
deja*
A comentat paul ns_tm 22 mai 2009, 11:26 | mergi sus ▲
Nuuu.., te gresesti, ce e al tau ,e al tau, eu sunt din experimentul "Moldova-Tara independenta"
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 11:27 | mergi sus ▲
Esti de parerea ca nu poate sa existe prietenieintre doua State
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 11:30 | mergi sus ▲
Da ce chiar nu aveti GUNOI deloc in tara aceia perfecta a voastra?
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 11:31 | mergi sus ▲
la felul in care vorbesti limba romana, imi pare bine ca vrei sa stai separat de romani.
Sau contrazi-ma: tu nu vorbesti romana, tu vorbesti limba "moldoviniascî"!
La revedere si sovietizare placuta in continuare
A comentat paul ns_tm 22 mai 2009, 11:32 | mergi sus ▲
Ti am dat o speranta mica "PRIETENIA" da tu si pe aceia o strici.
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 11:33 | mergi sus ▲
Char dca-ti scriam intr-o romana suerioara, gandul meu era acelas.DOZVEDANIA!
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 11:36 | mergi sus ▲
fata de cei ca tine, simt cel putin dispret! Invata sa scrii corect in limba romana, si apoi poti sa imi oferi ce doresti tu, pana atunci pentru mine esti demn de dispret! (si toti cei care sunt ca tine)
A comentat paul ns_tm 22 mai 2009, 11:36 | mergi sus ▲
Dispret reciproc.
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 11:38 | mergi sus ▲
vreau cetatenia si romania mare..........singele apa nu se face...........
A comentat mercyry 22 mai 2009, 12:03 | mergi sus ▲
Comunistii sint disperati! Au ajuns sa puna antiromani pe toate forumurile! In realitate in moldova nu mai crede nimeni in moldovenism! Exista rusofonii si gagauzii care vor cu rusia, batranii care vor cu comunistii si indirect cu rusia si toti cei sub 40 ani care impreuna cu basarabenii din occident vor cu romania! Moldovenismul este antiromanism si antieuropenism! Moldovenismul in moldova a devenit un concept asociat comunismului si saraciei si de aceea e sortit complet esecului!
A comentat belleurrul 22 mai 2009, 12:24 | mergi sus ▲
romania mare ii aproapre ,ding dong
A comentat Chisinau,Romania 22 mai 2009, 12:35 | mergi sus ▲
Vreau sa fiu roman in tara mea ROMANIA MARE, nu mai vreau sa fiu asanumitul "rus" in Romania. Vreau unirea Basarabiei cu Romania, dar visul asta mi se pare tot mai departe. Eu totusi continui sa visez si sa lupt, nebagandu-i in seama pe toti Gica Frana de partea dreapta cat si de cea stanga a Prutului.
Traiasca Romania Mare!!!
A comentat eu 22 mai 2009, 12:54 | mergi sus ▲
Da poate vreau Moldova cu granitele lui Stefan cel Mare.
A comentat MD 22 mai 2009, 12:58 | mergi sus ▲
Doamne, ce naivi suntem cu totii... (ma refer la actiunea asta cu cetatenia.ro). Dumnezeu sa ne miluiasca pe noi, prostii...
A comentat Gummy Bear 22 mai 2009, 13:55 | mergi sus ▲
(Moldova mea) bai tantalaule,in cauza unor "patrioti "ca tine toata lumea rade si cu fundul de maldaveni,am ajuns sa ne conduca tara minoritatile nationale si pensionarii. Oare e atat de greu de inteles ca viitorul tarii e in mana tinerilor? Scoate-ti nasul din curul lui Voronin si mai esi afara si vrzi ce se-tampla,apare o generatie noua de copii crescuti si educati de bunici si rude,parintii si-i vad doar in poze. Tu stii patriotule cum se castiga o bucata de paine pentru a-ti hrani familia? Stii tu oare, pui de comunist, ca poporul nu are un cuib al sau unde locui? ti-ai inchipuit vre-o data cum poate o familie din 4 persoane trai intr-o camera de15 m2 si veceul si bucataria comuna?
A comentat zamolxis 22 mai 2009, 15:08 | mergi sus ▲
Oamenui mari, voi credeti ca daca ramanem tot asa o sa avem vriun viitor? Partea ruseasca nu lasa sa decurga asa cum vrem noi? Acesta este un razboi de dominatie in care castiga nu cel ce are pamanturi multe ci acel care are oameni mai multi. INAINTE PENTRU ROMANIA SI PENTRU UN NIVEL DE VIATA MAI BUN.
dOMNUL SA NE AJUTE PE TOTI...
A comentat Igor 22 mai 2009, 16:33 | mergi sus ▲
Zamolxis,ce ai tu impotriva minoritatilor nationale si a pensionarilor.In al doilea rand, nu ai de acum ce vorbi,intrebarile celea sa le pui mai intai tie si la romanii tai .Voi ce v-ati rezolvat deacum toate probleme,aveti toti ville luxoase,aveti toti Mercedesuri , copii vostri nu umbla nici unul pe drumuri,inca un pic si intreceti S.U.A.Sa te uiti mai intai in gradina ta.Ufff..nu suport cand cineva le tranteste asa fara sa se gandeasca.Traiasca Republica Moldova!!!!!
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 19:30 | mergi sus ▲
Republica Moldova nu exista, traiasca Romania Mare !!! Traiasca unirea Basarabiei cu Romania dea pururea si pentru totdeauna !!!
A comentat RomaniaMare 22 mai 2009, 20:56 | mergi sus ▲
Ro.Mare, se vede ca traiesti pe Luna.Exista R.M. si inca cum exista.
A comentat Moldova mea 22 mai 2009, 21:08 | mergi sus ▲
DEMONSTRATI FRATILOR CA SUNTETI OAMENI SERIOSI SI CA VA PASA DE APROAPELE VOSTRU.ATI AUZIT DE TRAGEDIA CARE SA ABATUT ASUPRA FAMILIEI SCLEAROV DIN CHISINAU,EUGEN SE AFLA IN GERMANIA -HAI SA DAM MANA CU MANA CEI CU INIMA ROMANA-Kontonummer 326255084 BLZ 79020076. BANK;HYPOVEREINSBANK WURZBURG VERWENDUNGSZWECK: SCLEAROV EUGEN, GEB. 09.09.1990
BIC CODE: HYVE DEMM 455
IBAN CODE: DE 12790200760326255084 .LASATI PALAVRAGEALA SI TRECETI LA FAPTE CONCRETE,EUGEN ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU.CAND UN OM ARE NEVOIE DE AJUTOR ,IL AJUTI NU-L INTREBI DE NATIONALITATE. NU EXISTA POPOARE RELE,EXISTA OAMENI RAI.
A comentat tgh 22 mai 2009, 21:20 | mergi sus ▲
Si cu kaghebistul Ion iIiescu cel care a semnat recunoasterea asa zisei Republici' ce faceti?
Cu tov. Constantinescu care a semnat Tratat cu Ucraina , cedand teritorii romanesti' ce faceti?
A comentat razbunatorul 23 mai 2009, 02:42 | mergi sus ▲
cand un rus are nevoie de ajutor ii dai un bocanc in gura, cand nu are nevoie de ajutor ii dai un glontz in cap ;), razbunatorul persoanele despre care tu vorbesti si la care faci referire pentru cultura ta generala nu sunt nici unul romani in cazul lui ion iliescu taicasu a fost bolsevic convins agent NKVD si komintern iar mama lui a fost tiganca el fiind var cu cioaba tiganul sef si uite asa tiganii au castigat o gramada de drepturi in defavoarea oamenilor albi romani, in cazul lui emil constantinescu istoria lui este in felul urmator el provine din Basarabia mai exact din Orhei si este jidan s-a alipit in '94 aliantei Cheia in mare condusa de catre PNTCD si PNL care fusesera intoxicate cu securisti si nimeni nu a banuit cine ii constantinescu iar toata lumea si-a pus sperantele in el crezand ca o sa fie eliberata cu adevarat de sub comunismul cu fatza umana propus de iliescu si au fost 4 ani de o relativa libertate si valori democratice datorita faptului ca PNTCD si PNL erau la guvernare dar pe urma a fost trasa linie si a reiesit clar ca nu am castigat nimic de fapt ba mai mult am pierdut mult mai mult , ca am clarificat pe scurt cine sunt cele doua personaje. la intrebarea ce facem cu ei vin si te intreb io pe tine ce faceti voi cu Voronin ca noi cetatenii romani nu mai putem intra in rEP mOLDOVA fara viza, si Basarabia a cedat teritorii ucrainei asa ca nu mai veni sa arati cu dejtu' cand la tine in curte ii la fel ;)
A comentat H8Squad 23 mai 2009, 12:44 | mergi sus ▲
Adaugire: am respect pentru basarabenii care ies pe strazi si lupta alaturi de nationalistii romani fara nici un interes, pentru basarabenii care numa latra cand nu e cazul si care pun acordarea cetateniei pe primul loc inainte de a face ceva nu am decat ura si flegme in fatza. Iar o alta intrebare care o am pentru basarabenii pentru care am doar dispret si flegme este : de ce nu ati depus cereri de cetatenie inainte ca Romania sa intre in EU ?? Trag linie si pun punct astept raspunsuri la aceasta intrebare. Auf wiedersehen and 88 for all White Nationalist all around the World United we all win !!!!
A comentat H8Squad 23 mai 2009, 12:49 | mergi sus ▲
Pt H8Squard. Zecile de mii de dosare sunt depuse inca din 2002, dar Romania a intrat in UE in 2007. Cele peste 600000 de cereri au fost depuse timp de o luna in anul 2007, deoarece se zvonea ca toti basarabenii vor primi cetatenie ....
A comentat Marius 23 mai 2009, 13:45 | mergi sus ▲
O.S.B. , ducetiva acasa , Moldova are nevoie de voi.Bratele voastre pot fi taman la tzanc pentru agricultura .
A comentat Moldova mea 23 mai 2009, 16:54 | mergi sus ▲
Moldova mea,bre securistule,in ce secol sau mileniu ai impresia ca traiesti ?!
Reformulez ca sa pricepi mai usor :Ai impresia ca traiesti in mileniul trei dupa Hristos sau inainte de Hristos sau tu oi fii vreun ateu fost-KGB-ist ce n-ai auzit de astfel de lucruri in viata ta de pana acum si in mod deosebit ca in era moderna, inteligenta este la mare pret si la mare cautare in lumea civilizata,desigur,iar nu in pustiile Siberiei.
Slav te-ai nascut in URSS,sclav esti si cu aceasta mentalitate de sclav vei murii,securistule !
Sa-ti fie tarana usoara,sobolan rosu marcat cu ☭ pe creier ca o adevarata bovina comunista ce esti ! LOL !
A comentat micael 23 mai 2009, 17:45 | mergi sus ▲
Va invitam sa descarcati, sa printati afisul Campaniei si sa-l lipiti pretutindeni, pentru a intelege cat mai multi romani cum arata Romania, de fapt, si de unde si pana unde se intind Basarabia si Bucovina, teritoriile de dupa sarma ghimpata.


A comentat Vlad 23 mai 2009, 17:47 | mergi sus ▲
sunt de acord că sîntem o naţiune şi normal că dorim să reîntregim ţara,dar să ne întrebăm romînii de la Bucureşti vor unire sau nu ?
A comentat leo222 23 mai 2009, 18:38 | mergi sus ▲
Bravo baietii de la OSB!La sapa sa se duca astia care nu decat sa comenteze si sa va critice.
A comentat Unire 23 mai 2009, 19:10 | mergi sus ▲
pentru leo222 amice de ce numa romanii de la buCUResti ar conta ? sa zicem ca romanii de la buCUResti ar vrea unire dar nu vor ceilalti din restul tarii ce faci atuncia, sau ce crezi ca numa buCURestiul decide soarta tarii ? ha ??? realizezi ca s-ar face un referendum si nu stiu cati romani va mai plang de mila din moment ce voi veniti aici vorbind limba rusa si cu aere de rusi......
A comentat Hauptkampflinie 25 mai 2009, 12:26 | mergi sus ▲
Eu, roman de la Iasi, nu doresc unirea teritoriului dintre Prut si Nistru cu Romania. Si ca mine gandesc inca foarte multi romani de pe aici. Aceasta unire ar aduce un aflux de straini vorbitori de rusa si antiromani in tara noastra. Apoi despre mentalitatea lor de tip comunist nici nu se merita sa mai vorbim. Apoi ne-ar afecta cheltuielile cu pensiile si salariile pentru vreo 3 milioane de dusmani rusofoni. Asa ca mai bine stam fiecare in tarile noastre si traim fara sa stim unii de altii.
A comentat Remus 25 mai 2009, 12:37 | mergi sus ▲
PENTRU TOATA LUMEA-LASATI PROSRIILE LA O PARTE,TOTI SUNTEM ROMAANI,DOVADA E CA NU SUNTEM UNITI.EUGEN SCLEAROV E IN STARE GRAVA.CINE POATE DA AJUTOR BANESC? AVETI CONTUL MAI SUS.
A comentat tgh 25 mai 2009, 16:45 | mergi sus ▲
cred ca Remus are dreptate, ca el gandesc totusi si foarte multi moldoveni (basarabeni). intr-adevar o unire acum ar aduce o groaza de complicatii administrative si in RM si in Romania (iar trecerea de la raion la judet pt MD, etc), economice, sociale si evident politice. prefer sa ne intelegem normal ca tari vecine, nu sa largim fortat Romania (care si asa are problemele ei). in plus, mie (ca basarabean) nu mi-ar conveni sa ma duc la capitala tocmai la Bucuresti, in cazul unei uniri. mai bine fiecare in tara lui.
A comentat RM 25 mai 2009, 17:33 | mergi sus ▲
Fratilor, din cele relevate de voi mai sus, imipare foarte rau ca nu va agreati atit de mult incit faceti chiar atac la persoana, eu cred ca redobindirea cetateniei in mare parte este o greseala, un regim special de vize intre Romania si RM ar fi o solutie maibinevenita la moment deoarece se vor solutiona citevai intrebari de baza care ne framinta pe toti, una din ele mai primordiala ar fi "Doresc moldovenii cetatenie romana deoarece simt ca au fost lipsiti de acest drept, sau au nevoie de cetatenie pentru a evada in europa". si polemicile in care se dadeau unii din voi eu cred ca sunt de prisos deoarece haideti sa rercunoastem cu totii ca fiecare natiune isi are neajunsurile sale, ceia ce ne demonstreaza si istoria extrem de mare a acestor doua state, asa ca ar fi bine sa veniti cu propuneri in vederea solutionarii situatiei create la moment si sa va certati atita deoarece pare a se transforma intrun joc copilaresc " Eu pe tine mam suparat, imi iau jucariile si plec"
A comentat Vladimir_Moldova 25 mai 2009, 20:32 | mergi sus ▲
Pentru Vladimir_Basarabia!

Daca e sa fim drepti, Vladimire, corect ar fi sa-ti spui Vladimir_Basarabia. Nu de alta, dar moldovenii sunt romani si se creaza confuzii. Din aceasta confuzie deduc ca Voronin si comunistii lui ar trebui sa schimbe numele republicii voastre pentru a nu se mai crea asemenea confuzii. In acest fel s-ar elimina si multe frictiuni dintre tarile noastre. Ati fi evident altceva decat romani, si atunci toate ar fi in regula. Acum romanii se simt frustrati, furati de un nume care este pur romanesc si care face parte din patrimoniul istoric, geografic si cultural romanesc. Sper ca e clar. Numele de Moldova nu va apartine, dragi basarabeni. Numele de Moldova este romanesc si apartine numai si numai poporului roman.

Si intr-adevar, dragi basarabeni, nici majoritatea romanilor si nici majoritatea basarabenilor nu doresc unirea. De ce sa primim in Romania cateva milioane de straini antiromani si vorbitori de alte limbi decat romana? Avem si asa aproape 2 milioane de straini in tara noastra. De ce sa ne mai incarcam si cu altii?

Iar in ceea ce priveste spusele tale RM precum ca

"in plus, mie (ca basarabean) nu mi-ar conveni sa ma duc la capitala tocmai la Bucuresti, in cazul unei uniri."

afirm cu toata responsabilitatea ca resedinta de judet in Romania rezolva absolut orice problema sociala, cetateneasca etc. Nu este nevoie sa mergi la Bucuresti decat eventual sa cauti un loc de munca mai bine platit sau sa studiezi acolo pentru ca nu-ti mai place Iasiul, Clujul etc.

Deci Bucurestiul, capitala tarii nostre, nu poate rezolva problemele sociale, iar legea impune ca resedinta de judet sa rezolve absolut toate problemele dintr-un anumit judet. Romanul, deci, merge la judet pentru a rezolva absolut orice problema. Si cum ar putea Bucurestiul sa se ocupe de rezolvarea problemelor a peste 20 de milioane de romani?
A comentat Ovidiu 26 mai 2009, 03:55 | mergi sus ▲
Ovidiu, imi pare rau, dar acest nume(Moldova) ne apartine de la Dumnezeu si nu putem face nimic .In realitate problema nici nu e in nume dar in modul vostru de a gandi gresit(prea mut nationalizm tip fasist in gandirea voastra) . Ucraina, ar trebui sa ceara de la S.U.A. orasul Odessa ,caci e un nume de un oras ukrainean...????? Exemple ca acesea sunt foarte multe.
A comentat Moldova mea 26 mai 2009, 11:51 | mergi sus ▲
pt."Moldova lui";
Bai prietene,dupa ce ca v-au chinuit rusii atitia ani:(deportari,asasinate,puscarii,foamete, rusificare(scris cu litere chirilice,botezat cu nume rusesti),harti facute de stalin cind era beat,prin care a cedat din tara altei tari, si multe, multe alte nenorociri,dintr care cea mai mare un gard de sirma intre frati,tu tot batut in cap esti.este o vorba romaneasca :"si f.... si cu banii luati".tu esti ala.
A comentat moldovalahul 26 mai 2009, 12:35 | mergi sus ▲
Basarabia mea, un oras e un oras, iar a fura denumirea istorica a unei tari sau provincii straine este alta problema. De altfel cred ca in curand, intre Romania si Basarabia se vor pune aceleasi probleme ca si intre Grecia si Macedonia. Si asta pentru ca voi rusofonii dintre Prut si Nistru nu aveti dreptul la un nume romanesc de tara si popor care nu va apartine. S-ar putea ajunge si la Haga etc. Iar Voronin si comunistii lui ar face bine sa schimbe orice denumire care aminteste de Romania, Moldova si poporul roman si astfel nu vor mai fi frictiuni intre cele doua tari. Si asa limba rusa este de facto limba voastra nationala, asa ca nu a-ti avea ce pierde. De ce sa traiti intr-un stat fantoma, cu o denumire furata, fara istorie si origine etnica, cand ati putea recurge la limba, cultura si istoria ruseasca si totul se va rezolva. Cei 1 - 2% care au fost romani sunt de mult timp in Romania. Cei cativa care au mai ramas, ii va fugari Voronin si clica lui. Asa ca va urez tot ce va doreste Voronin, Rusia si clica lor comunista din enclava . . . . . pe care va trebui sa o redenumiti cu un nume rusesc.
A comentat Ovidiu 26 mai 2009, 12:43 | mergi sus ▲
Da da da toti cei care mor de foame din r.m. acuma is numa o suferinta ca is mari romani dar reamintesc ca inainte de '89 mai exat in perioada '80-'89 cand in Romania era foamete "fratii" nostri in r.m. ne vindeau alimente la pretz triplu si sa nu uitam cum romanii care mergeau acolo la frontiera erau batjocoriti si li se lua mancarea si tot ce aduceau de acolo.... hai sa o ardem cu adevarul in fatza nu de alta dar mnoah vad ca acuma toti suferinzii de peste Prut sau trezit mari romani si cand vin aici ii auzi pe strada cum o ard in ruseste..... stati dreacu acolo ca noi nu avem nevoie de voi, vrem doar teritoriul care a apartinut Romaniei nu toate corciturile ruso-comunisto-voroniniste !!!! Basarabenii adevarati au murit in deportarile facute de rusi.
A comentat Sleipnir 26 mai 2009, 13:28 | mergi sus ▲
Sleipnir, nu vorbi prostii. Inainte de '89 romanii nu mergeau in URSS. Asa ca nu acuza degeaba. Apoi, in ce ma priveste, sa nu ne trebuiasca teritoriul dintre Prut si Nistru care ar veni oricum cu populatia care vorbeste ruseste si care traieste acolo. Sunt comunisti, dusmani ai romanilor si vorbitori de limba rusa. Sa se duca in Rusia daca vor, dar sa nu vina in Romania. Noi ar trebui sa tratam teritoriul si locuitorii rusofoni din stanga Prutului asa cum ii tratam pe chinezi si mongoli. Adica interdictie de a intra in tara noastra.
A comentat Ovidiu 26 mai 2009, 14:20 | mergi sus ▲
Fratilor,creai un nou slogan electoral .

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei, la alegerile repetate din 26 iulie pe cripto-comunisti ☭ ,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei !!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .
Nu vă vom uita niciodata :Valeriu Boboc de 23 de ani ,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Haideti criticati-ma sau daca doriti puneti-va mintea la contributie si imbunatatiti-l . LOL !


Apropo Babacule,asta-i varianta soft pentru blogul Stelei ca sa nu ma mai modereze toata ziua . LOL !
A comentat micael 26 mai 2009, 16:02 | mergi sus ▲
O mica imbunatatire,marca personala . LOL !

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei, la alegerile repetate din 26 iulie pe cripto-comunisti ☭ ,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei !!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .

Nu vă vom uita niciodata :Valeriu Boboc de 23 de ani ,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Pink - Dear Mr President subs in romanian SOS Moldova

http://www.youtube.com/watch?v=biYav5QGZ1A

Basarabia Lui Dumnezeu

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/
A comentat micael 26 mai 2009, 16:21 | mergi sus ▲
Bre micael, frate, creasi tu sloganul, dar il facusi cam prea lung (parerea mea)... Eu raman la varianta \"Moldova fara Voronin, Moldova fara comunisti!\", scurt, clar si la obiect... LOL!
A comentat Babacu 26 mai 2009, 17:02 | mergi sus ▲
Cu cat vom inventa mai multe sloganuri si cat mai originale cu atat mai bine !
Accept legile concurentei,ca doar traiesc in democratie. LOL !
A comentat micael 26 mai 2009, 17:37 | mergi sus ▲
Pentru Ovidiu,
Vad ca nu cunosti trecutul tarii tale si duci in eruare si pe altii. Daca e sa ne aducem aminte de la istorie, Moldova nu a fost furata de la Rominia, Moldova a existat din sec 13 si hotarele ei erau intre Siret si Nistru, la nordul actualei Rominii era teritoriul Transilvaniei si Bucovinei, iar Tara romineasca se situa la sud de Carpati, si doar datorita trimei incercari de a unifica aceste teritorii sub conducerea lui Mihai Viteazu in 1600, sa format Rominia, in scurt timp sa destramat inirea deoarece au foft hartuite de razboaie aceste teritorii, in 1918 a avut loc a doua unire, formarea Rominiiei mari, mai tirziu in 1940 moldova afost rupta in doua, o jumatate raminind pe teritoriul rominiei, ca acum sa auzim ca "Moldova" este furata de la romini. iar denumirea de basarabeni au aduso rusii.
Asa ca Ovidiu cind spui asemenea afirmatii trebuie sa te gindesti bine deoarece aceste comentarii seamana a fi discriminatorii.
Sa nu rascolim trecutul, sa luam drept exemplu Germania... Dar oricum sunteti in relatii bune. si de ce in al II lea razboi mondial ati inceput contra germaniei, si apoi contra "Basarabiei", si nu se primeste ca se omora frate pe frate, deoarece multi romini erau stabiliti cu traiul in moldova.
A comentat Vladimir_Moldova 26 mai 2009, 18:11 | mergi sus ▲
Mai ,Ovidiu, mai:1. - ce tara mai are numele de Moldova ,de la cine puteam sa furam acest nume...?2.-ce l-ati inregistrat undeva ca sa spuneti ca e patrimoniul vostru...? Si inca una vreau sa-ti spun (poate ti-ar sta mai usor..) ,tara in care traiesc se chiama: REPUBLICA MOLDOVA. Neintelegerea intre Macedonia si Grecia e pe cale de a fi rezolvata.Grecia e gta sa recunoasca acel Stat, numai cu un calificativ, ca exemplu :"Republica Macedonia" ,"Macedonia de Sus","Macedonia Noua","Macedonia-Skopje", dupa cum vezi cuv. "Macedonia" e citit in toate aceste exemple.(ceia ce si se putea de asteptat de la un Stat european,civil si democrat ca Grecia)
A comentat Moldova mea (Romania voastra) 26 mai 2009, 20:50 | mergi sus ▲
Eu cred ca cel care se zbate pt a avea o viata mai buna si mai linistita ar fi bine sa numai fie lovit in cap de catre partidul comunist....si amenintarile din partea domnului Voronin si al altor compatrioti ar fi bine sa le tina pt ei caci cine sapa groapa altuia va cadea singur in ea...si asa ka moldova se trage din neamul rominesc si nu ar trebui sa ne inchideti gurile ka nu aveti dreptul,avem si noi multe drepturi la fel cum le aveti si dumneavoastra...pur si simplu d-voastra sunteti presedinte statului dar numai konduceti tara cum o fac alte Tarile cu regim Democrat...si numai dati exemple de ele ca tara noastra nici nu arata ca ele....Vam stimat acum 5ani dar acum la cit rau leati facut cetatenilor moldoveni nu meritati nici un pik de respect,,,niki celui mai rau animal prinzi mila de el cu timpul dar la dumneavoastra se vede trufia si ura...........
A comentat aurelia 26 mai 2009, 23:24 | mergi sus ▲
si daka doreai sa nu ne tragem in alta tara e numai vina la cei care o konduk noi neam saturat de vorbe false si fara nici un viitor....asaka trebuia sa va asteptati la o asa numita revolutie..din partea tineretului moldovean.....Ii sustin pe cei kare se zbat pt viitorul nostru si le doresc sa nu se lase sa o tina tot asa,,,,,,,,,,,,,,,,

A comentat aurelia 27 mai 2009, 00:09 | mergi sus ▲
nu va lasati fricosi dar sa ne unim fortele si sai dam jos pe cei kare nu accepta purul adevar,si inca ceva la cit ati furat tara nu cred ca ati mai avea ce lua sufletele noastre nu le veti avea,,,,
A comentat aurelia 27 mai 2009, 00:16 | mergi sus ▲
cei care au demarat campania Pro Cetatenie trebuie sa inteleaga doua lucruri:

1.Nu se rezolva problemele prin strigate gen "dati-ne inapoi teritoriile", asa cum faceau alde Rosca si Burca in 1990-91, incingand spiritele, ci lucrand inteligent si metodic, ca acele teritorii sa revina in timp la matca istorica.

2. Nu se deviaza in niciun caz de la principiul "jus sangvini", stabilit de legea romaneasca, lege care prevede dreptul la cetatenia romana a tuturor cetatenilor care si-au pierdut-o fara voia lor, fara deosebire de etnie.
Or tocmai asta face campania Pro-Cetatenie. Tipa in gura mare despre teritoriile noastre pierdute, dand temei Ucrainei si Rusiei sa acuze Romania de iredentism, subrezind pozitia tarii noastre. Iar punerea accentului pe principiul ETNIC al cetateniei, adica "cetatenia pentru etnicii romani" e de natura sa atate spiritele si sa provoace tensiuni interetnice in Basarabia. Toti locuitorii Basarabiei sunt romani, toti cei care provin din fosti cetateni romani. Iar printre ei sunt si rusi si ucraineni si gagauzi. Sa tinem minte asta.

In 1990 Rosca a dinamitat din interior Frontul Popular in 2 moduri:

1. Insistarea asupra unui mesaj ultranationalist tipator romanesc gen Republica Romana Moldova.

2. Cand a pus problema ca Frontul Popular sa fie numai "al nostru", adica al romanilor.

Consecinte:

Transnistria si Gagauzia au secesionat, minoritatile etnice au fost lasate la cheremul fortelor pro-ruse, care au si castigat in 1994. Am pierdut batalia de atunci pentru ca nu am fost suficient de inteligenti ca sa delimitam graul de neghina, iar KGB-ul a reusit sa puna lat Miscarii Nationale.

OSB B si OSB T nu sunt altceva decat "copilasii" lui Rosca, ei aplica azi aceleasi metode pe care le-a aplicat kaghebistul Rosca pentru a torpila miscarea noastra nationala si a stavili tendintele de reunire cu Romania.
Numai ca trenul s-a dus, baieti! N-o sa va reuseasca de data asta. Va promitem.
A comentat Somalezul 27 mai 2009, 00:23 | mergi sus ▲
Somalezul mare dreptate ai, Respect tie !!!
A comentat Sleipnir 28 mai 2009, 14:34 | mergi sus ▲
Ovidiu stiu o gramada de cazuri de oameni care mergeau in URSS iti zic clar ca nu vb prostii, in legatura cu rusoi si comunistii care ar veni la o eventuala anexare te asigur ca ar fi destui si nu vei putea sa faci nici o diferentiere vor trebui tratati la fel ca si tiganii (pe care nimeni nu ii suporta) si ca toate ciorile pamantului care vin azi in Romania sanki la studiu..... asa ca eu zic ca sa te mai gandesti, in plus exista o gramada de rusi si porci comunisti de peste Prut care au primit cetatenii romanesti si iar cunosc cazuri concrete, asa ca atunci cand acuzi pe cineva ca vorbeste prostii intai intereseaza-te despre ce ii vb. Numai bine !!!
A comentat Sleipnir 28 mai 2009, 14:38 | mergi sus ▲
Pentru Pruto-Nistria mea, Vladimir, Sleipnir si alti pruto-nistreni:

Voi ati invatat istoria sovietica si sovietici rusofoni si rusofili veti trai toata viata. Noi ne-am nascut romani, bunicii, parintii, toata populatia dintre Prut si Carpati stiu ca sunt romani, vorbesc, traiesc si se inchina romaneste. Stefan cel Mare insusi era pe jumatate muntean, pentru ca maica-sa Oltea era din Targoviste, capitala de atunci a Valahiei (Muntenia). Stefan cel Mare si Eminescu nu au fost niciodata intre Prut si Nistru.

Strabunii nostri dintre Carpati si Prut au muncit si au luptat din greu, au varsat sange uneori, pentru a infaptui unirea romanilor din Moldova istorica si din Muntenia intr-un singur stat pentru a ne apara mai usor. Si-apoi "unde-i unul nu-i putere, la nevoi si la durere. Unde-s doi puterea creste, si dusmanul nu sporeste". Asta este crezul nostru si asa va ramane pe vecie! Noi am luptat in mai multe razboaie pentru a apara Romania, pentru a o pastra intreaga intre Prut si Tisa. Basarabia istorica nu este intreaga si nu cred ca se va mai intregi vreodata!

Nu atentam la pamantul dintre Prut si Nistru desi a fost in Evul Mediu al nostru. Pastrati-l voi si sa va stea in gat. Va respectam independenta, si atunci ce mai vreti? Lasati-ne in pace! Cei mai multi romani de pe aici nici nu vor sa stie de existenta voastra. Nu ne intereseaza ce este si ce se intampla la est de Prut! Mai puneti 10 garduri de sarma ghimpata pe Prut si mentineti vizele si impuneti si interdictie tuturor romanilor sa nu mai calce vreodata intre Prut si Nistru. Sa va traiasca si sa va conduca Voronin, Tkaciuc, Grecianii etc inca 1.000 de ani! Le urez succes! Dar sa ne lase pe noi romanii in pace!


In acelasi timp sper ca si basarabenii sa nu mai aiba voie sa intre in Romania. Ati ajuns ca popoarele migratoare din Mongolia! Nici picior de pruto-nistrean sa nu mai treaca vreodata Prutul! Banuiesc ca ati observat deja ca Romania incepe sa se gandeasca de doua ori inainte de a va da voua cetatenie. Cati romani cer oare cetatenie pruto-nistreana?

Urez sanatate si succese lui Voronin si celorlalti conducatori comunisti pruto-nistreni, nord-coreeni etc! Si sa dea Domnul Dumnezeu sa va mai conduca inca 1.000 de ani! Abia asa vom putea pretui si noi romanii la justa valoare cat de bine este la noi si cat de . . . . . . la altii ca alde voi!
A comentat Ovidiu 28 mai 2009, 15:49 | mergi sus ▲
Ovidiu esti un prost couae sunt nascut si crescut in Banat deci exclus pruto-nistrean, mai exact cetatean roman cu cetatenie acordata familiei mele la anul 1900 de catre regele Carol I "Prin gratia Lui Dumnezeu si vointa nationala Rege al Romaniei" asa ca amice ai gresit persoana care sa o faci pruto-nistreana, in al doilea rand cand am vorbit mai sus despre romanii care se duceau in URSS mai exact in Basarabia amice faceam referire la bataia de joc la care erau supusi romanii din garnitele actuale ale tarii de catre gunoaiele "pruto-nistrene" care azi cer cetatenii romanesti deci te rog mult alta data cand ai de gand sa ma ataci citeste bine ce scriu.... Nu dau doi bani pe majoritatea basarabenilor desi sunt unii pe care ii respect si imi sunt prieteni apropiati, dar asta nu inseamna ca as fi de acord cu o unire cu acel teritoriu. Asa ca amice daca tu nu intelegi ce vreau sa zic ii problema ta, mi se rupe de Basarabia si nici nu vreau sa ii vad anexati daca la 1918 sloganul era "Vrem Ardealul fara ardeleni" in momentul de fatza daca s-ar pune problema unei uniri as zice vrem "Basarabia fara basarabeni" de aici reiese clar ca fara corciturile alea ruso-mongolo-kazahro-comuniste. Sa speram ca va veni ziua aia cand vom lua Basarabia ca in '41 cu glorie si onoare, cu soldatii romani marsaluind in eliberarea teritoriului dintre Prut si Nistru, cu deportarile bestiilor rosii si gunoaielor tradatoare aservite lor.
A comentat Sleipnir 28 mai 2009, 21:16 | mergi sus ▲
daca se va pune vreodata problema unirii R MOLDOVA cu ROMANIA, MOLDOVENII TREBUIE SA MERITE CU ADEVARAT SA DEVINA CETATENI AI ROMANIEI.
A comentat niki 22 octombrie 2009, 21:45 | mergi sus ▲
Noi nu avem nevoie de teritoriile voastre, nu dorim sa va luam nimic din ce aveti voi. Nu va ia nimeni cu forta, de fapt, sa stiti (va spun asta ca sa stati linistiti) daca voi tot mai aveti un procent catusi de mic pentru aceasta unire, daca veti face un sondaj si la noi pe aceasta tema, sa fiti siguri ca nu veti obtine nici macar cat aveti voi. ASA CA STATI LINISTITI ca noi nu avem ce sa facem cu voi. NU NE TREBUIE SA UMPLEM TARA DE DUSMANI. FIECARE SA STEA IN TARA LUI LINISTIT. SI SA STITI CA AVETI MARE DREPTATE: VOI CHIAR NU SUNTETI ROMANI DAR SA STITI CA NICI MOLDOVENI NU SUNTETI SI NICI MACAR RUSI NU SUNTETI. IMI PARE RAU CA VA SPUN ASTA.
A comentat niki 22 octombrie 2009, 22:01 | mergi sus ▲
si mai terminati cu EMINESCU IN SUS SI EMINESCU IN JOS, ca EMINESCU nu este al vostru. El este al nostru. Este MARELE POET ROMAN care s-a nascut si a trait pe teritoriul nostru. Voi sa va laudati cu poetii vostrii, nu cu ai nostrii. Ce treaba aveti cu romanii?
A comentat niki 22 octombrie 2009, 22:09 | mergi sus ▲
si ce tot va e teama ca vine ROMANIA peste voi? Ce sa faca cu voi? ce sa va ia, saracia? sa cheltuie banii cu voi? SA NE CHINUIM DIN CAUZA VOASTRA? PENTRU CE? MERITATI VOI SACRIFICIUL ASTA DIN PARTEA NOASTRA? sa ne umpleti tara de rusi si de comunisti, de oameni rai, de mafioti, sa ne faceti numai zile negre? Noi vrem sa traim linistiti in tara noastra.
A comentat adi 22 octombrie 2009, 22:20 | mergi sus ▲
SA VA INTRE FOARTE BINE IN CAP: NOI ROMANII NU DORIM SA NE UNIM CU VOI PENTRU CA VOI NU MERITATI ACEST LUCRU. DE OAMENI CA VOI SA TOT FUGI, SA TOT FUGI, SA TOT FUGI... PANIMAI?
A comentat adi 22 octombrie 2009, 22:24 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.3459 secunde