„Această criză a început în luna februarie, când două partide au decis să lanseze o coaliție minoritară. Astăzi, acei doi lideri să-și asume toată responsabilitatea. Într-o democrație matură, ei ar trebui să-și dea demisia. Astăzi, trebuie să scrim pe frontispiciul Guvernului SOS. Gaburici s-a sacrificat, nu este decât o victimă colaterală, iar noi toți suntem victime”, a declarat Iurie Leancă.

Totodată, liderul Blocului Popular European din Moldova susține că , în viitorul apropiat, ar trebui să fie rezolvate o serie de probleme. „Să ne ocupăm de corupție și sărăcie, fiindcă în ultimele luni s-au mimat acțiunile de reformă. Este nevoie de un Guvern puternic. Ce facem cu evaziunea fiscală, cu contabilitatea dublă, investițiile străine, reforma în justiție. Se impune plecarea la Bruxelles și negocierea unei misiuni de experți care să vină la Chișinău, dar și negocierea cu FMI”, a mai adăugat Leancă.

Premierul Chiril Gaburici și-a anunțat astăzi demisia. Demnitarul a spus că odată cu aceasta, nu va exista suspiciunea că ancheta în cazul studiilor sale nu s-a desfășurat corect și transparent. „Subiectul diplomei mele, de fapt lipsit de importanță obiectivă în contextul situației economice actuale a Republicii Moldova, va fi scos de pe ordinea de zi. Astfel, opinia publică se va focusa pe problemele reale ale țării”, a spus Chiril Gaburici.