Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

30 aprilie 2024, ora locală: 04:07

 

Lucian Croitoru a fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de prim-ministru al României

adăugat 15 octombrie 2009, 10:47, la Politică

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Lucian Croitoru pentru funcţia de prim-ministru al României. El are 10 zile la dispoziţie să-şi aleagă echipa guvernamentală şi s-o prezinte Parlamentului.

La consultările de miercuri, liderii PNL, PSD UDMR şi minorităţile l-au propus pe Klaus Johannis. Propunerea nu l-a încântat însă pe şeful statului care a afirmat că îşi doreşte un expert în economie şi finanţe pentru funcţia de premier.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că respinge orice altă nominalizare în afara lui Klaus Johannis, anunţând că liberalii nu vor vota pe nimeni altcineva în Parlament şi că vor sesiza CCR dacă preşedintele Traian Băsescu ignoră majoritate, cerând şi o şedinţă comună a Parlamentului pentru a discuta această situaţie.

Democrat-liberalii au făcut şi ei o propunere de premier, însă au refuzat să anunţe care este aceasta. Conducerea Partidului Democrat-liberal a dorit să-i comunice personal preşedintelui la Cotroceni propunerea pentru funcţia de prim-ministru.

Autor: Realitatea Tv
Sursa: www.realitatea.net
Vai de capul românilor dacă au ajuns să aibă prim ministru maghiar!
A comentat Ion 15 octombrie 2009, 15:46
Vai de capu tau de prost ...ca e neamtz
A comentat Je 15 octombrie 2009, 18:58
Voi singuri tindeţi spre comunizm dacă PSD-ul e şi acum la cîrma ţării şi încă mai spuneţi că moldovenii nu mai pot fără ei.Voi vedeţi paiul din ochiul altuia dar nu şi bîrna din ochiul propriu.E ridicol ca comuniştii care v-au fărîmiţat Ţara şi acum sunt ocrotiţi de voi.Vai de capul vostru şi încă mai împuţiţi şi Europa ci ei.Iată de ce nu dorea nimeni ca să fiţi primiţi în rîndurile UE.Noroc că americanii au pus cuvînt pentru voi.Cînd aţi văzut cum stau lucrurile a-ţi fost şmecheri de a intra în NATO ştiind că lor le-ar trebui cineva să le ţie chiloţii.
A comentat Ion 15 octombrie 2009, 20:25
O sugestie - pentru iesirea din CRIZA politica - un PRIM MINISTRU al Romaniei un TEHNOCRAT Rectorul Universitatii POLITEHNICA Timisoara - Prof.dr.ing.Nicoae Robu (este si Senator PNL) dar este o personalitate STIINTIFICA (Stiinta Calculatoarelor) si Manageriala DEOSEBITA !
A comentat Conferentiar Universitar dr.ing.Viorel Titiha 15 octombrie 2009, 20:26
Ioane, draga, poate ne traduci si in romaneste ce ai vrut sa spui!
A comentat Dan 15 octombrie 2009, 23:30
La proşti nu mă angajez traducător
A comentat Ion 15 octombrie 2009, 23:51
Pentru Dan.
Iti traduc eu ce a vrut sa spuna Ion.
Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul.
A comentat Gummy Bear 16 octombrie 2009, 06:56
Nu vorbi ba tu de UE. SUNTETI CEA MAI SARACA TZARA DIN EUROPA> MAI SARACI DECAT ALBANIA. DA< DECAT ALBANIA.
De fapt ca sa nu mai stricati statisticile europene ar trebui sa fiti trecuti ca STAT AFRICAN.
V-ati intrebat vreodata de ce sunteti cei mai saraci? De harnici si inteligenti ce sunteti =))))
A comentat pt Ion 16 octombrie 2009, 07:03
Am uitat sa adaug. Si cinstiti.
A comentat pt Ion 16 octombrie 2009, 07:05
Daca Romania e asa de rea de ce veniti sa cersiti aici?
A comentat Pomanagii 16 octombrie 2009, 07:06 | mergi sus ▲
ei vor doar burse adica sa le dai bani sa le platesti studiile si cazarea . un lux pt. multi romani.
si mai vor etnicii moldoveni si hartii de roman ca sa poata circula liber in europa .
A comentat vali 16 octombrie 2009, 07:18 | mergi sus ▲
Sa vina sa ne pupe mana pentru asta ca nu ii lasam sa moara de foame. Si incercam Sa le ridicam nivelul cultural Daca nu am fi noi, basarabenii ar fi in evul mediu si acum.
A comentat Pomanagii 16 octombrie 2009, 07:22 | mergi sus ▲
Mi-e scîrbă de voi cu desaga căraţi de la piaţa Cahul merinde iar spre casă vă duceţi cu carul îngămat la vacă.Ba mai şi vorbiţi de cultură apoi la noi nu e primit să tot umbli cu p..a în gură toată ziua.Sunteţi murdari la vorbe.Aţi prins a strica şi Europa cu aşa comportare de vă gonesc pe toţi acasă.Şi încă mai doriţi să investiţi la noi. Doar la curăţat clozetele.Iar ca stat african de bine că voi vă potriviţi şi la culoare.
A comentat Ion 16 octombrie 2009, 14:34 | mergi sus ▲
De ce sunteti voi cea
mai saraca tzara din
Europa?...
A comentat sondaj de opinie 16 octombrie 2009, 14:41 | mergi sus ▲
daca ti-e sile de romani, e simplu: STAI ACASA
A comentat patriot roman 16 octombrie 2009, 14:44 | mergi sus ▲
Sunteţi hoţi şi ne-aţi prădat,de aia
A comentat Ion 16 octombrie 2009, 15:01 | mergi sus ▲
si ce v-am luat ma? tot ce au investit rushii in sholdova?
A comentat patriot roman 16 octombrie 2009, 15:03 | mergi sus ▲
Ptr Ionel tzaranel!- Bufinita-s bufnita in gat de moldovean imbacsit cersetor de nimic! Si ce daca am avea un premier cu nume unguresc; as prefera si un negru din Congo decat pe voi moldovenii-capusa! Auzi frateee cine vorbesteee!! Moldova cara are PIB-ul de 22oo de dolari din care 80% (opt zeci la suta) provin din banii trimisi de dincolo, Romania cu pib de 12500 de dolari (5% din banii de dincolo) Albania cu 6000 $ (plus 50% la negru) -ca si Ro dealtfel! Nu vezi moldovene ca sunteti cea mai imbacsita tara din Europa. Am fost la voi basinosilor si am vazut conditia sociala in care traiti; veceuri turcesti, la groapa peste tot, inclusiv la benzinarii (AM FOST ORIPILAT) si pe drumul dintre Cahul si chisinau NICI O SERA SAU FERMA, cu exceptia unei hale albastre langa cHisinau. Ce produceti voi sarantocilor? Rahat pe bat! Sa le vezi frate "gospodariile"
-niste bojdeuce amarate fara oratanii sau purcei in cotet! Pai vino tzarane la buna-mea sa vezi cate oratanii are pe langa casa, sa vezi pomii in gradina si rosiile, castravetii etc cum sunt aliniate! Bai moldovean rupt in bot de prostie, mars naibii de aici ca duhnesti a bautura, nespalatule!
A comentat commiekiller 16 octombrie 2009, 15:14 | mergi sus ▲
Pînă şi rahatul eşti în stare să-l ducu cu tine.În Europa furaţi tot ce puteţi.Italienii ne mărturisesc cum voi la ei acasă le spuneţi că de la Roma vă trageţi ca apoi peste noapte să le dispară ceva împreună ci voi.Şi chiar se miră aflînd că am avut un trecut comun.Probabil Ceauşescu şi Iliescu v-au învăţat a fura.Noi mai săraci dar cinstiţi.Întrebaţi un german,italian,portughez, cine e mai hoţ românii ori moldovenii şi la cuvîntul "romîn"le este greaţă.Sunteţi bogaţi că furaţi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hoţi!!!!!!!!!!!
A comentat Ion 16 octombrie 2009, 15:15 | mergi sus ▲
cat ma? 22oo de dolari? pai nici africanii nu o duc asa rau

De ce sunteti ma asa saraci?
A comentat patriot roman 16 octombrie 2009, 15:16 | mergi sus ▲
sunt un basaraboi frustrat.
A comentat ionica putza mica 16 octombrie 2009, 15:18 | mergi sus ▲
daca romanii sunt hotzi ce cautatzi la noi? va obliga cineva sa veniti aici?
A comentat pION 16 octombrie 2009, 15:21 | mergi sus ▲
Da ce nu vă place să fiţi hoţi?Atunci nu furaţi!
A comentat Ion 16 octombrie 2009, 15:24 | mergi sus ▲
nu, doar ca nu ne plac basaraboii
A comentat axIon 16 octombrie 2009, 15:26 | mergi sus ▲
Nu e clar ca Ion asta e un diversionist transnistrean care incearca sa bage zazanie?
A comentat spIon 16 octombrie 2009, 15:28 | mergi sus ▲
Daca suntem hoti , tu esti cocota; ce mult imi place cum te prostituezi cersindu-mi cetatenia, moldovene! Hai mai roaga-ne, mai umileste-te pe la ambasada stand ca prostul langa gardul ala inalt. Ce-mi place cum cersesti, taratura! Dar n-am sa-ti dau NIK, milogule; in afara de un sut un fundul ala al tau nespalat! hahahaaaa MILOGII DRACU DE MALDAVENI NESPALATI!
A comentat commiekiller 16 octombrie 2009, 15:30 | mergi sus ▲
am o propunere pentru brandul de tzara al republicii sholdova. AFRICA DE LANGA VOI. ce cool suna =))
A comentat AFRICA DE LANGA VOI 16 octombrie 2009, 15:31 | mergi sus ▲
Eu vin la voi?Trebuie să mă tragi mult de p... ca să accept să trec hotarul spre bulibaşi
A comentat Ion 16 octombrie 2009, 15:33 | mergi sus ▲
iONELE TZARANELE, SPUNE-I LA MATA SA PUNA SENSOR LA GROAPA CA SA ZICI SI TU CA ESTI PRO -EUROPA. Hhahahaaaaaaaaaa
A comentat cOMMIEKILLER 16 octombrie 2009, 15:35 | mergi sus ▲
Eu cerşesc? îţi spun pe şleau:Îmi bag piciorul în cetăţenia voastră,să fiu co-cetăţean cu tine?Uite în oglindă să-ţi dai seama cine eşti dacă mai ai minte.Chiar şi dacă voi fi singurul moldovean fără prăpădita voastră de cetăţenie tot una nu o accept şi nu veţi face voi unirea în veci.Şi urmaşii urmaşilor mei mi-or urma pilda.Bine că citesc şi ei ce scrieţi ticăloşilor!
A comentat Ion 16 octombrie 2009, 15:46 | mergi sus ▲
Ptr Ionel tzaranel- EXCELENT. Nu ai putea sa-i convingi si pe ceilalti 800 000 de milogi moldoveni sa-si retraga cererile de cersetorie? M-as bucura tare mult sa nu ma simt nici un miros de moldovean prin Romania IN VIATA MEA.
A comentat commiekiller 16 octombrie 2009, 15:49 | mergi sus ▲
P-u spION oare aşa slab de cap eşti, de cîte ori spun de Cahul şi nu pricepi de unde sunt?Cînd treceţi pe la Oancea unde-ţi lepezi carul înhămat la vacă ca apoi să vii la piaţă după cumpărături,ce,ai uitat?
A comentat Ion 16 octombrie 2009, 15:54 | mergi sus ▲
Ion, nici noi nu dorim unire,asa ca dormi in pace! 99% din romanii moldoveni nu doresc unire cu pruto-nistrenii cersetori. Iar tu Ioane, ne faci pe noi romanii tigani pentru ca rusii va fac pe voi tigani barani. Rusii importa mobila romaneasca, iar eu am fost ca reprezentant comercial al unei firme cu afaceri cu mobila in Rusia. Si Ioane, daca ai sti cum va zic voua rusii, te-ai ascunde si mai mult in cotetul tau. Rusii au un dispret animalic la adresa voastra. Uite, rusii de la firma importatoare de mobila romaneasca va ziceau printre altele si "tupaie moldovanini" etc. Noi le-am spus ca voi de fapt nu sunteti moldoveni, ci basarabeni. S-au mirat sa auda ca romanii sunt moldoveni, iar cei dintre Prut si Nistru sunt niste impostori, niste hoti care au furat un nume si o cultura ce nu le apartine. Si le-am mai spus ca pruto-nistrenii au facut asta pentru a-si ascunde degenerarea, lipsa de identitate si de legitimitate istorica a populatiei lor polietnice.
A comentat Alex, roman din Iasi, ROMANIA 16 octombrie 2009, 16:17 | mergi sus ▲
iONEL TZARANE, NOI AVEM SUPERMRKETURI SI MALLURI, voi inca pietze de tzarani nenorociti. Uita-te in poze sa vezi ce-i aia un mall. Nuu, nu se mananca, tzaraneeeee!!!
A comentat COMMIEKILLER 16 octombrie 2009, 16:19 | mergi sus ▲
nu mai acordati atata atentie individului astuia cu multuple pseudonime care discrimeaneaza moldovenii(commiekilelr,roman din iasi etc).In realitate e mai mai mult decat sigur o creatura frustrata, colerica,scadalagioaica care asta si cauta pe internet, sa provoace lumea aruncand cu noroi prin insulte aberante izvorate dintr-o ura care demonstreaza ca are tulburari de comportament si probleme psihice
A comentat 16 octombrie 2009, 16:35 | mergi sus ▲
Ptr basaraboiu de mai sue- "multuple"??? La ce tie gandul zdreantzo? Ai vrut sa zici "multpule" cocota moldoveneasca? hahahaaaa
A comentat commiekiller 16 octombrie 2009, 16:52 | mergi sus ▲
foarte interesant de romanii de la iasi oare voi ma nu sunteti moldoveni lepadaturi ce sunteti sa va duca dracu din romania tiganilor ce sunteti me voua si copiilor vostri ati prins taciunilor la net si va socotiti civilizati voi nu stiti a citi ma nrgrilor de la iasi basarabenii sunt bravo mergerti inainte fratilor
A comentat marius bucuresti 16 octombrie 2009, 18:00 | mergi sus ▲
ma da prost mai esti ma alex de la iasi se vede ca nu ai carte ma mir de faptul ca poti scri pe calc oare voi si cu cei dintre nistru si prut nu sunteti un popor prostule mai citeste ca prinde bine matura tiganeasca ce esti
A comentat marius din bucuresti 16 octombrie 2009, 18:06 | mergi sus ▲
pentru comickiller:Nu ti se intoarce de atitea zoi turnate in fiecare zi in capul oamenilor, de ce vorbesti despre lucruri si fapte ce nu le cunosti, adica de ce spui atitia minciuni si rautati. Ai fost tu vreodata in Moldova sa vezi cum traiesc oamenii de aici? Nu prea cred. Eu am fost de nenumarate ori in Romanie , dar nu am vazut case asa de mari si frumoase ca la noi, cu oratanii pe linga casa, cu rosii, castraveti, pomi. Mai degraba la voi am vazut cocioabe darapanate, de nu crezi fa o calatorie prin Moldova voastra, dar si prin Ardeal, ca chiar m=a socat atita saracie. De nu crezi , fa o raita la Mosuni de linga Tr. Mures si convinge-te, sau prin satucurille voastre de prin munti, care nici curent electric nu au. Dar nu asta am vrut sa zic, ci sa fii mai corect in etichetari, ca oriunde in lume, chiar si in Europa sunt saraci. Oare nu ai vazut la televizor romanii tai locuind in tabare improvizate la margini de orase sau cersind pe strazi?
A comentat geny 16 octombrie 2009, 18:24 | mergi sus ▲
Apropo, stim si noi ce inseamna mall si supermarket, ca sunt si la noi, chiar mai frumoase ca acelea care le-am vazut prin Romania. Asta inca o data vorbeste despre faptul ca tu vorbesti numai de dragul vorbitului, fara a avea dovezi sau a cunoaste adevarul.
A comentat geny 16 octombrie 2009, 18:36 | mergi sus ▲
pTR gEN-Mamaaaa dar ce rahat mananci! Cand toata lumea stie cat de sarantoci sunteti , mai ai si tupeul sa zici ca cocioabele alea pe care le-am vazut in mOLDVODKA SE NUMESC CASE? De ce sunt 800 000 de dosare de cersetorie a pasaportului romanesc? De bine ce o duceti, nu-i asa? Mai dai pe voi va poate tine si-n lant si-n noroi si tot ziceti ca e minunat! Fraiere pib-ul vostru este comparabil cu a styatelor supersarace africane, mah cultule. In Moldvodka abia am vazut CATEVA case finisate; marea majoritate sunt doar tencuite primitiv si acoperite cu tabla ordinara, MANCATOR DE RAHAT COMUNIST!
A comentat COMMIEKILLER 16 octombrie 2009, 19:01 | mergi sus ▲
cAND INTRI IN mOLDVODKA PE LA VAMA TE SOCHEAZA LINISTEA RELATIVA, LIPSA TRAFICULUI SI A OAMENILOR. Mergi inainte prin Moldvodka -o pustietate totala; sate si iar sate , case nefinisate, o saracie APROAPE ABSOLUTA. Da, exista si in Romania saracie dar nu ca in Moldvodka, frate. Nu comapra tu catunele din munti cu satele voastr de la drumul mare. De la Cahul la chisinau, pe drumul national mai vezi cate o masina din cand in cand. Mi multi militieni pe la colturi. Vai de kuru vostru sarantocilor. Niste putori. Nu aveti nimic, nici macar nu va cultivati gradinele, lenesilor. Si cum se face moldovene ca toti visati la pasaportul romanesc, daca o duceti asa de bine? Vezi tu vre-un roman la coada la pasaportul modovskaia-nesc?
A comentat COMMIEKILLER 16 octombrie 2009, 19:08 | mergi sus ▲
marius din bucuresti, tu esti bastard de pruto-nistrean oplosit pe la Bucuresti. Pute a limba rusa de la tine. Mai, pruto-nistrene, rusii va fac pe voi tigani. Si asta sunteti de fapt: tigani rusofoni. Si eu mai adaug ca sunteti tigani cersetori. La noi tiganii vorbesc tiganeste, la voi toti tiganii vorbesc ruseste, ucraineste si "maldavneste". Mergi la rusi, mai tupaie moldovanini, sa va "mangaie" ei mai bine si mai frumos. Asa ca mars afara din Romania! À propos, in februarie merg iarasi in Letonia si Rusia. Poate vrei sa neintalnim! Ce zici?
A comentat Alex, roman din Iasi, ROMANIA 16 octombrie 2009, 19:18 | mergi sus ▲
Te invit la mine in ospetie si apoi mai vorbim sa vedem cine maninca rahat. Se vede ca nu ai vizitat decit cocioabele voastre de pe malul Prutului, dar te invit sa vii in centrul , nordul Moldovei, dar ma intii viziteaza satul Mosuni, ca multi au auzit de el, si o sa te convingi ce saracie e si la voi, Si nu ai scris nimic de romanii vostri de prin taberele improvizate de la periferiile oraselor Europei.Si tiam mai zis ca nimeni nu cerseste nimic de la voi, nu avem nevoie de cetatenie romana ca sa plecam in Europa, Aproape 1 mln. de moldoveni is plecati si fara cetatenia voastra.Dar cu toate ca am cetatenia romana nu plec nicaieri si niciodata nu as vrea sa stau in preajma ta, ca pute rau de la tine a prostie.
A comentat geny 16 octombrie 2009, 19:18 | mergi sus ▲
ba da, vad romani stind la coada, dar la coada Europei.De sunteti asa bogati ce cautati prin Europa cersind. Daca zici ca noi cersim cetatenia romana ce nu ne ofera nimic decat satisfactia sufleteasca, voi ce cersiti de la Europa? Chiar as vrea sa stiu.
A comentat geny 16 octombrie 2009, 19:24 | mergi sus ▲
pTR Alex roman din iasi-hahahahaaaaa vezi ca te invita Geny in "ospetie". Sa mananci bine in Romania si sa-ti iei si merinde cu tine in bagaj ca aia au peste sarat-cica e delicatesa-; sa nu uiti hartia de buda ca cocenii lor sunt tare tari si sper ca te poti lasa pe vine cand te kkaci ca moldovenii se cred Nadia comanici si numai din pozitii de-astea isi fac treaba. Vezi sa nu pici in groapa, in rahat ca nu stiu cine te-o scoate de-acolo. Fa-ti si testamentul , ptr nevoie,daca e cazul. Adu ci furculitze ca aia mananca ca animalele cu mainile, am vazut eu. Distractie faina in republica Moldvodka!
A comentat COMMIEKILLER 17 octombrie 2009, 06:52 | mergi sus ▲
COMMIEKILLER, nu eu am fost invitat de geny. Probabil ca tu ai fost invitat. Eu nu am de gand sa merg niciodata la ei. Poate doar trimis de firma la care lucrez si care acum nu are nici un contact cu cineva dintre Prut si Nistru. Desi suntem la vreo 10 - 15 km de ei, basarabenii sunt la ani departare de mine. Mai usor merg in Spania si Germania decat la ei. Totusi trebuie sa-i respectam pe romanii basarabeni, adica pe cei care simt romaneste mai presus de avantaje. Sa auzim de bine!
A comentat Alex, roman din Iasi, ROMANIA 17 octombrie 2009, 08:35 | mergi sus ▲
:)) Mor de ras, cred ca daca te angajai part-time undeva nu era sa dai asa randament ca aici pe site. PAna la urma se va intampla din 2 una, ori te gaseste cineva si e vai de mama ta, ori te adoptam solemn si incepi sa ne iubesti :)) Chiar esti simpatic de aberant !!! LOL
A comentat Lol 17 octombrie 2009, 19:29 | mergi sus ▲
Иван, Нахрен ты с дебилами тратишь? пошли их ты ведь умнее тупорылых!
A comentat Antikiller 17 octombrie 2009, 19:54 | mergi sus ▲
Ptr Lol-Asa e viata prietene. Tot ceea ce putem face e sa radem de moldoveni. In ceea ce priveste 'te gaseste cineva" crede-ma ca asta e rasul cel mai mare.
A comentat commiekiller 17 octombrie 2009, 19:56 | mergi sus ▲
Să ştii că eu în special te provoc ca să pot afla prostiema românească.DA ! E MARE şi se măsoară în COMIEKILLERI
A comentat Ion 17 octombrie 2009, 20:17 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.2306 secunde