Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 22:46

 

Mitropolitul Vladimir s-a rugat astăzi pentru ocupanți

adăugat 17 mai 2012, 11:19, la Eveniment • Articol publicat de Alexandru Rîșneac

mitropolitul-vladimir,16-mai-2012,200-de-ani-de-la-anexarea-basarabiei-la-imperiul-tarist,

La rugăminte Partidului Social Democrat, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove Vladimir a oficiat astăzi o liturghie cu ocazia a 200 de ani de la evenimentele din 1812, zi în care Basarabia a ieşit de sub jugul otoman.

Prezent la slujbă, președintele PSD, Victor Şelin, a precizat că dacă actuala Guvernare nu ar vinde Istoria statului Moldovenesc şi nu ar transmite societăţii un mesaj doar pro-românesc, atunci cetăţenii ar înţelege că această zi este înscrisă în Letopiseţ ca dată marcantă, şi că anume din 16 mai 1812 poporul moldovenesc şi-a recăpătat libertatea şi independenţa în valorile spirituale şi culturale asociate de domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt, se arată într-un comunicat al partidului.

Precizăm că urmare a Tratatului de pace semnat pe 16 mai 1812 la București între turci și ruși, o parte a Țării Moldovei, situată între râurile Prut și Nistru, a fost anexată la Imperiul Țarist. Începând din acest moment, Basarabia a intrat sub influența Rusiei, de care nu poate scăpa nici astăzi.


Autor: Mariana Rata
Sursa: www.union.md
sa-mi rup pumnii in capurille voastre goale moldoveni prosti.... trebuia sa ramaneti cu turcii sa va f.ta femeile sa va manance malaiul de mamaliga.... ce dracu vreti timpul a trecut istoria e asa cum e buna sau rea ... romanii sunt tigani penru voi iar rusii porci... nu mai fiti ca curvele.. tampitilor fiti cine sunteti moldovni adevarati ne tragem din romani dar nu mai suntem ca ei de mult si nici nu trebuie sa fim .... ducetiva acasa si vedeti cum lumea zaca in saracie si faceti acolo treaba nu da-ti din limba ca maimutele
A comentat malih 17 mai 2012, 18:50
Iată de fapt ce înţelege prin " moldoveni adevaraţi" TOVARĂŞUL « malih “
un MANKURT « statalist-maldavanist-pragamatic » (adică o slugă a Călăilor OCUPANŢI RUŞI) :

" moldoveni adevaraţi" cu OHRANA-CEKA-NKVD-KGB-GRU-FSB băgate peste tot(partide,oameni de afaceri,biserică,sport,artă,armată,servicii)
" moldoveni adevaraţi" cu tancurile,elicopterele şi rachetele Armatei a-14-a RUSĂ DE OCUPAŢIE peste Nistru
" moldoveni adevaraţi" cu basarabeni bătuţi,ameninţaţi şi arestaţi zilnic de gorilele lui Smirnov-Şevciuk
" moldoveni adevaraţi" cu copiii ROMÂNI basarabeni de peste Nistru închişi în şcoli şi licee şi păziţi cu mitralierele de ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE numai ca să renunţe la LIMBA ROMÂNA STRĂMOŞEASCĂ
" moldoveni adevaraţi" cu alegători goniţi cu puştile de la urne
" moldoveni adevaraţi" cu COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă PCRM-PLDM-PD la putere
" moldoveni adevaraţi" cu 95% din presă OBLIGATORIU RUSEASCĂ
" moldoveni adevaraţi" cu TVR INTERZIS de RUSIA şi CENZURAT de colonelul KGB PlaHOŢniuc
" moldoveni adevaraţi" cu limba "maldavanească" IMPUSĂ DE OCUPANŢII RUŞI în Constituţie
" moldoveni adevaraţi" cu exporturile de vin,fructe,legume supuse ŞANTAJULUI RUSIEI
" moldoveni adevaraţi" cu importul de gaze,curent electric,petrol la fel supus ŞANTAJULUI OCUPANŢILOR
" moldoveni adevaraţi" cu mitropolia "moldovei" creată de KGB şi condusă de colonelul KGB Vladimir şi închinată SATANEI ÎN SUTANĂ generalului KGB Kirill
" moldoveni adevaraţi" cu ADEVĂRATA mitropolie,cea a BASARABIEI,şantajată şi persecutată de agenţii KGB ascunşi sub sutanele pravoslavnice
" moldoveni adevaraţi" cu sărbatorile INTENŢIONAT ţinute de OCUPANŢII RUŞI pe stil vechi pentru a ne rupe de FRAŢII ROMÂNI de peste Prut
" moldoveni adevaraţi" cu o istorie FALSIFICATĂ ORDINAR tot de RUŞI şi băgată pe gâtul copiilor ROMÂNI basarabeni drept ADEVĂR
" moldoveni adevaraţi" cu tancurile-monumente închinate Călăilor RUŞI OCUPANŢI ţinute cu ţevile îndreptate CU URĂ RUSEASCĂ spre Ţara NOASTRĂ Mamă ROMÂNIA
" moldoveni adevaraţi" cu SIS-ul filială a KGB în Basarabia
" moldoveni adevaraţi" cu 9 Mai în loc de 27 Martie,cu « POBEDA » în loc de « DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE ! »
" moldoveni adevaraţi" cu „LENTA RUSEASCĂ” în piept în loc de TRICOLORUL ROMÂNESC SFINŢIT cu sângele BUNEILOR noştri ,MARTIRI ai OCUPAŢIEI şi GULAGURILOR RUSEŞTI
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 19 mai 2012, 21:25
Aştia sunt " moldoveni adevaraţi ?"
NU !
" moldoveni adevaraţi" sunt cei care s-au UNIT cu fraţii lor munteni pe 24 ianuarie 1856 sub moldoveanul adevarat,ROMÂNUL moldovean Alexandru IOAN Cuza.
" moldoveni adevaraţi" sunt cei care ,în 1877 ,UNIŢI şi PUTERNICI acum,împreună cu fraţii munteni ŞI-AU CÂŞTIGAT PRIN LUPTĂ INDEPENDENŢA .
DA !
Aceia erau " moldoveni adevaraţi",cei care CU SÂNGELE LOR AU SFINŢIT liberatatea TUTUROR ROMÂNILOR ,zdrobindu-i pe turci la Plevna,Rahova,Vidin,Smârdan !

" moldoveni adevaraţi" suntem NOI ROMÂNII basarabeni
care chiar în aceste clipe înfăptuim visul de veacuri al TUTUROR ROMÂNILOR,IDEALUL SFÂNT al RE-UNIFICĂRII Basarabiei cu Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA !
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 19 mai 2012, 21:25
MANKURTISMUL e boală grea.
Această boală grea provocată de VIRUSUL MINCIUNII RUSEŞTI se mai numeşte şi "STATALISM","MOLDOVENISM" sau "PRAGMATISM".

MANKURTISMUL la unii ţine de BUZUNAR şi TRĂDARE,dar la alţii e şi RÂNZĂ multă umflată şi hrănită de VICLENIILE şi MINCIUNILE RUSEŞTI numite "respubliKAKA maldavski","limba maldavski" şi "poporul maldavski".

Nemernicii KAGHEBIŞTI din mitroPOPOlia moldovei se folosesc de credinţa noastră STRĂMOŞEASCĂ ORTODOXĂ ca de un "PRIPON",ca de un KNUT,BICI RUSESC viclean prin care să ne "mâne" ca pe vite înspre "ŢARCUL" ELECTORAL al "adevăraţilor" păstrători ai credinţei:
Călăii Ocupanţi Ruşi şi slugile lor din PCRM-PLDM-PD,Coloana a-5-a RUSĂ.

VENINUL RUSESC PRAVOSLAVNIC ne este scuipat în faţă tocmai de urmaşii celor care NE SPÂNZURAU PREOŢII,ne deportau măicuţele şi ne DINAMITAU bisericile şi mânăstirile!
Nemernicii ăştia NE ARDEAU EVANGHELIILE doar pentru că...ERAU SCRISE ÎN ROMÂNEŞTE,în limba STRĂMOŞILOR,a buneilor noştri!
Şi acum TOT EI,
mârşavii,
TOT EI,
ucigaşii,
TOT EI KAGHEBIŞTII
ne învaţă "adevărata" credinţă?

VIPERELE RUSEŞTI MANKURTE care ne tot OBLIGĂ de 200 de ani să învăţăm
ISTORIA LOR-"moldovenească",
limba LOR-"moldovenească"şi
să trăim ÎN ŢARCUL LOR -"moldovenesc"
(a se citi RUSESC),păzit cu TANCURILE "Eliberatorilor",viperele astea ne învaţă "ADEVĂRATA" credinţă?

Cantarean,MARCHEL,VIERMII ăştia MANKURŢI care sunt în stare să spună "ZDRASTI!" şi propriei lor mume,ăştia NE ÎNVAŢĂ ADEVĂRATA CREDINŢA?
Bine le-a zis Vieru-"HUIDEO,POTAIE!"


A comentat Vânătorul de forumişti KGB 19 mai 2012, 22:25
De vina sunt părinții care i-au educat pe acești ”moldoveni”... dar mai vinovati sunt totusi acesti oameni care pun mana si scriu astfel de prostii, fiindca au si eu putere de discernamant. Ierarhii nostri nu stiu, atata tot, nu stiu - oare din ignoranta, cine stie???
A comentat mihai 29 mai 2012, 08:33
domnule Vânător de forumişti KGB dacă tot sunteţi medic şi expert in boala mankruţilor ( boala ta de fapt) de ce nu ai face un sondaj caţi cetăţeni din Republica Moldova suferă de ea , sau mai degrabă există boala asta întradevăr sau e o născoceală din imaginaţia ta de vânător. Apreciaţi că sunt un "statalist-maldavanist-pragamatic" - oare să să laşi ura pentru ce a fost şi să vezi un alt viitor pentru ţara ta înseamnă că eşti statalist-maldavinist-pragmatic? există aşa cuvânt în Basarabia : maldavinist ? sau iar e o fantomă din imaginaţia ta de vânător... ? Nu eşti atât de convingător ca fiind patriot mai degrabă mă convingi că eşti xenofob : urăşti poporul rus (călăi ruşi, s.a.) Mai există azi serviciul KGB(în adevăratul sens) în Basarabia sau doar nişte comunişti retardaţi la minte, cred că aţi rămas cu 200 de ani în urmă nu vă puteţi reveni nici până azi... sau dacă tot aţi rămas acolo ar fi bine să nu acceptaţi anexarea Basarabiei şi să sacrificaţi înreaga Romanie, conducerea ruseacă de atunci a făcut mult rău nu numai nouă, şi ruşii au suferit destul după această conducere... vezi istoria Rusiei ( începutul bolşevismului şi mai departe), dar asta nu înseamnă că trebuie să urâm acest popor din cauza nebunii lui lenin , stalin şi alţi tirani... aşa precum popoarele europene inclusiv evreii nu urăsc poporul german pentru nebunia lui hitler... Îndemnul meu este să nu vă mai luaţi de ce a fost şi cum a fost istoria nu poate fi schimbată bună sau rea, urmează să schimbăm prezentul aşa ca istoria noastră să fie mai bună... nu sunt adeptul statalismului, comunismului şi mankrut nu pot fi am trecut prin război ştiu cum e pe "teren" nu "teorie". Scimbaţi prezentul nu trăiţi în putorile trecutului. Despre credinţă vă pot spune că nu totul se rezumă la biserică... (comunismul a interzis religia preoţii atât basarabeni cât cei ruşi erau deportaţi, extermintaţi ) dar asta nu înseamnă că oamenii au uitat să se roage în română sau rusă. Eliberaţivă de ură şi acceptaţi trecutul puteţi schimba viitorul prin prezent.
A comentat malih 31 mai 2012, 12:41
Iată cât venin poate să scuipe TOVARĂŞUL "malih"-« statalist-maldavanist-pragamatic » (adică o slugă a Călăilor OCUPANŢI RUŞI) care ne învaţă SĂ NU NE URÂM CĂLĂII!
Incredibil CÂT DE PROŞTI ne crede tovarăşul "malih"!!!

A comentat malih ieri la 15:41
"domnule Vânător de forumişti KGB dacă tot sunteţi medic şi expert in boala mankruţilor ( BOALA TA de fapt)"

Sunt MÂNDRU că "BOALA MEA" este PATRIOTISMUL şi DRAGOSTEA DE ŢARĂ.
Da tovarăşe "malih","BOALA MEA" se numeşte "DULCEA ROMÂNIE" a MARELUI ROMÂN Mihai Eminescu!
Şi nu te mai chinui să mă faci "BOLNAV".
Sunt onorat să am aceeaşi "boală" cu Mihai GHIMPU care a fost numit de VIERMELE Voronin "Mihai SCHIZOFRENICUL"(Michel de SCHIZOFRENIE).
Sunt onorat să am aceeaşi "boală" cu MARII ROMÂNI Grigore Vieru,Ion şi Doina TEODOROVICI,Gheorghe GHIMPU,Nicolae COSTIN,Nicolae DABIJA,Ion UNGUREANU!

A comentat malih ieri la 15:41

"oare să laşi ura pentru ce a fost şi să vezi un alt viitor pentru ţara ta înseamnă că eşti statalist-maldavinist-pragmatic?"

"să laşi ura pentru ce a fost"???
Adică SĂ TACI şi SĂ ÎNGHIŢI MINCIUNILE ORDINARE RUSEŞTI înseamnă "să laşi ura"???
Adică SĂ TRĂIM ÎN MINCIUNĂ doar pentru că AŞA VOR Călăii OCUPANŢI RUŞI???

" să vezi un alt viitor pentru ţara ta"???
NOI ROMÂNII basarabeni NU vrem un viitor BAZAT PE MINCIUNIUNILE RUSEŞTI numite "respubliKAKA maldavski","limba maldavski" şi "poporul maldavski"!
AJUNGE!

A comentat malih ieri la 15:41
"există aşa cuvânt în Basarabia : maldavinist ? sau iar e o fantomă din imaginaţia ta de vânător... ?"

TOVARĂŞUL "malih" ,ne crezi proşti sau ce?
Nu vă bateţi cu pumnul în piept ,voi SLUGILE Călăilor OCUPANŢI RUŞI,
nu grohăiţi voi că sunteţi "statalişti" şi "Patrioţi ai Moldovei"???
Nu sunteţi voi MANKURŢII susţinătorii MINCIUNII RUSEŞTI a "MOLDOVENISMULUI"???

A comentat malih ieri la 15:41
"mai degrabă mă convingi că eşti xenofob : urăşti poporul rus (călăi ruşi, s.a.)"

Orice ROMÂN basarabean care s-a trezit din MINCIUNA RUSEASCĂ ÎŞI URĂŞTE CĂLĂII.
Cum să uiţi FOAMETEA şi CANIBALISMUL,DEPORTĂRILE şi GULAGURILE,ASASINATELE,TORTURILE,TEROAREA BOLŞEVICĂ RUSEASCĂ,distrugerea bisericilor cu tancul,uciderea ELITEI INTELECTUALE din Basarabia şi Bucovina ca şi a celei din Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA?
Cum să uiţi peste 200 de ani de DEZNAŢIONALIZARE,RUSIFICARE FORŢATĂ,ROBIE la ruşi?
Cum să uiţi 16 Mai 1812,23 August 1939,28 Iunie 1940 ?
Cum să uiţi că OCUPANŢII RUŞI AU MASACRAT MILIOANE DE ROMÂNI?
Cum să uiţi Fântâna Albă şi Lunca,lagărul de Bălţi,lagărele de la IVDEL şi Karaganda?
Şi DE CE SĂ UIŢI?
Ca să accepţi mai uşor VICLENIILE şi MINCIUNILE ORDINARE RUSEŞTI numite "respubliKAKA maldavski","limba maldavski" şi "poporul maldavski"?

"NIMENI NU ESTE MAI ROB
decât acela CARE SE CREDE LIBER,
fără a fi cu adevărat liber."


-Johann Wolfgang Goethe

Ai auzit tovarăşe "malih"???
Tu şi cu "STATALIŞTII" ca tine vor de fapt ca NOI ROMÂNII basarabeni SĂ FIM MAI DEPARTE SLUGILE Călăilor Ocupanţi RUŞI.

A comentat malih ieri la 15:41
"Mai există azi serviciul KGB(în adevăratul sens) în Basarabia"

Iar o faci pe prostul tovarăşe "malih"???
În Basarabia ca şi în Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA activează COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă PCRM-PLDM-PD şi PSD-PNL-KGB peste Prut.
Ei sunt NOUA ARMATĂ ROŞIE,ARMATA DE DIVERSIUNE comandată de fostul KGB azi numit FSB.
Faci pe prostul?Cu cine?
Cu NOI ROMÂNII basarabeni ai căror bunei AU FOST SCHINJIUIŢI în Siberia???

A comentat malih ieri la 15:41
"urmează să schimbăm prezentul aşa ca istoria noastră să fie mai bună... "

Ei nu mai spune !
Chiar continui să ne iei de proşti???


„cine NU-ŞI CUNOAŞTE TRECUTUL
NU poate înţelege prezentul
şi NU va putea să vadă viitorul”.


Pe UITAREA ORDONATĂ DE Călăii OCUPANŢI RUŞI nu se poate construi decât un prezent de ZOMBAŢI şi un VIITOR DE BOI ÎNJUGAŢI,de SLUGI fără minte ale "PACIFICATORILOR" RUŞI.
Îndrăzneşti să ne ceri NOUĂ ROMÂNILOR basarabeni
SĂ ACCEPTĂM KNUTUL RUSESC PE SPINARE ?

NICIODATĂ !

„CINE CONTROLEAZĂ TRECUTUL CONTROLEAZĂ ŞI VIITORUL.

Cine controlează prezentul controlează ŞI trecutul”.


"1984 "-George Orwell

A comentat malih ieri la 15:41
"aşa precum popoarele europene inclusiv evreii nu urăsc poporul german pentru nebunia lui hitler..."

DE CE MINŢI tovarăşe???
Evreii AU UITAT HOLOCAUSTUL???
Ne iei drept zombaţi???
Nu este zi să nu auzim CUM SE REVOLTĂ EVREII DE AZI la cel mai mic comentariu legat de nazişti,nu trece an să nu ni se impună să vedem la ştiri cum ÎNTREG ISRAELUL şi toată suflarea occidentului ŢINE UN MINUT DE RECULEGERE în ziua când se comemorează holocaustul!
Evreii şi în ziua de azi ÎI VÂNEAZĂ PE NAZIŞTI ,îi arestează şi pe patul de moarte !
Până şi bâtrânii în scaun nu rotile au fost arestaţi şi duşi la proces !
Nu am auzi ca vreun CĂLĂU OCUPANT RUS să fi fost judecat pentru ASASINAREA ROMÂNILOR basarabeni !
BESTIILE OCUPANTE RUSEŞTI nu trebuie să fie judecate la UN NOU NURENBERG ???
Să uităm de HOLOCAUSTUL ROŞU ?

Tovarăşe "malih"(cu nume foarte "moldovenesc"-a se citi RUSESC), nu mai arunca cu minciuni viclene KAGHEBISTE !
Oare câţi boieri sau oşteni RĂZEŞI de-ai MARELUI ROMÂN moldovean Ştefan cel Mare şi SFÂNT se numeau "malih","igor","ivan","serioja","serghei","dodon","mişin","greceanâi",şelin","voronin"???


A comentat malih ieri la 15:41
"Eliberaţivă de ură şi acceptaţi trecutul puteţi schimba viitorul prin prezent."

Iaca se dă din nou de gol tovarăşul "malih" şi spune ce înseamnă de fapt "Eliberaţivă de ură"!

"acceptaţi trecutul "!!!!

Adică ACCEPTAŢI MINCIUNA RUSEASCĂ,
ACCEPTAŢI "Istoria INTEGRATĂ" scrisă LA ORDINELE Călăilor Ocupanţi Ruşi
şi NU "Istoria ROMÂNILOR"
ACCEPTAŢI "limba MOLDOVENEASCĂ" şi dicţionarul "românesc-moldovenesc" şi
NU limba ROMÂNĂ STRĂMOŞEASCĂ
ACCEPTAŢI "poporul MOLDOVENESC" şi UITAŢI CĂ SUNTEŢI ROMÂNI
ACCEPTAŢI "republica Moldova" şi UITAŢI DE Ţara Voastră MAMĂ ROMÂNIA!!!



Asta înseamnă să "ne eliberăm de ură"
după « malih »-VICLEANA SLUGĂ A OCUPAŢIEI RUSEŞTI !!!


Iată cum prin glasul SLUGII KGB DE PE FORUM aflăm CRIMINALELE PLANURI ale MOSCOVEI de a ne spăla creierele!
Iată DE CE NU VOR mankurţii "Istoria ROMÂNILOR" în şcolile din Basarabia!!!













A comentat Vânătorul de forumişti KGB 31 mai 2012, 22:14
NU UITĂRII ordonate de Călăii OCUPANŢI RUŞI!
DA ADEVĂRULUI!



"Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci,
mai ales,
IUBIREA TRECUTULUI,

FĂRĂ DE CARE NU EXISTĂ IUBIRE DE ŢARĂ. "


Mihai Eminescu
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 31 mai 2012, 22:24
Ascultă TOVARĂŞE MANKURT «malih»,
acesta este CREZUL NOSTRU al ROMÂNILOR basarabeni-
CREZUL TUTUROR FRAŢILOR NOŞTRI ROMÂNI:

„Trebuie să stăm de pază şi SĂ NU DĂM DECÂT MORŢI acest pământ de sub picioarele noastre.
Da!
Chiar dacă Rusia ar fi destul de aspră ca să-l ia de la noi; noi înşine nu îl putem da sub nici un pretext, căci de acest pământ e legată demnitatea noastră, de la acest pământ atârnă viitorul nostru.” (…)

„Cuvântul nostru este: de bună voie NICIODATĂ, cu sila şi mai puţin!"

“Rusia voieşte să ia Basarabia cu orice preţ: noi nu primim nici un preţ.

Primind un preţ, am vinde; şi noi nu vindem nimic ! nu dăm nimic şi nu primim nimic.

ROMÂNUL care ar cuteza să atingă acest principiu ar fi un vânzător.»

Mihai Eminescu, (“Cestiunea retrocedarii Basarabiei”), Timpul, 10 februarie 1878, in Opere, vol X, Ed. Academiei, 1989, p.46)

Deci ce sunt cei ca «malih»?
Acum aproape 150 de ani,Eminescu a spus-o :

SUNT VÂNZĂTORI,TRĂDĂTORI DE NEAM ŞI ŢARA!

Auzi TOVARĂŞE MANKURT «malih»,

"ROMÂNUL care ar cuteza să atingă acest principiu ar fi un vânzător.» !

Ah.Era să uit TOVARĂŞE «malih» .
Tu NU eşti ROMÂN moldovean.
Eşti MALDAVANSKY.
Aşa te-a învăţat STALIN.
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 31 mai 2012, 22:26
Eşti dus cu capu frate, cred că ai coşmaruri cu Stalin, mai lasămă cu termenii tăi de doi bani, nimeni nu a zis că sunt pentru stalin sau ruşi esti orb ? mai citeste frate odată... şi mai revino la realitate ca prea cu morţii ai rămas... BASARABIA PĂMÂNT ROMÂNESC...dar din păcate nu mai e aşa demult, din cauza voastra a celor ce dau numai din limba si acuza ba pe unu ba pe altul si nu fac nimic pentru ţară, de ce ? fiindcă e mai uşor să arăţi cu degetul decât să-ţi asumi responsabilitate... sunt basarabean şi numele meu este mălin horia de aici vine "malih"... aberezi la maxim ţi-am mai zis fă ceva pentru viitor lasă morţii acolo unde sunt... maldavskyean eşti tu dacă tot adori termenul asta. Nu-mi mai zice "tovarăş", "mankrut"s.a. eu nu te-am numit handicapat.... şi respectă opiniile altora, nu sări cu furca la stele ... nu convingi pe nimeni asa. Ajută ne să împlinin visul Marii Uniri... nu să urâm ruşii de azi, sper să nu continui cu poeme, ci cu fapte.
A comentat malih 04 iunie 2012, 21:26 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.3459 secunde