Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

7 mai 2024, ora locală: 21:30

 

Moldova - ţara nepoţilor lui Ghimpu

adăugat 01 octombrie 2009, 23:07, la Eveniment

Via Vlădutz SRL de pe Facebook o poză extrem de reuşită, numai bună pentru ce urmează să scriu mai jos. Iarăşi o să mă acuze lumea de limbaj şi stil dur în exprimare, dar lucrurile sunt dure în sine: unchiul - preşedinte de Parlament şi de ţară; un nepot, Dorin Chirtoacă - primar; alt nepot, Corneliu Ghimpu - guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. Este adevărat, Chirtoacă l-a tras în sus pe Ghimpu cu tot cu Corneliu . Aici să corectez un pic poza, la numele guvernatorului trebuie, cred, schimbată o literă - din M în C.



Ce este Republica Moldova? Ce adunătură de oameni fără minte suntem noi, moldovenii? Explicaţi-mi, pentru că mă depăşesc aceste judecăţi etno filozofice. Merităm să fim săraci, merităm să fim groapa de proşti, de servitori, zilieri ai Europei dacă nu demonstrăm un pic de verticalitate în gândire. Noi nu ne respectăm, respectiv nici politicienii nu ne respectă. Ar trebui să ripostăm pentru că actuala putere ne face proşti pe faţă. Noi în schimb înghiţim găluşca puturoasă şi ne continuăm viaţa. Eeeh, fraţilor. Noul şef peste Banca Naţională se numeşte Corneliu Ghimpu, iar numele de familie nu este o coincidenţă. Omul este ruda - nepotul lui Mihai Ghimpu. Cu alte cuvinte, nepotism fără nici un ascunziş. Înţelegeţi de ce sunt extrem de supărat? Pentru că nici nu se ascund. Asta da transparenţă! De fapt bătaie de joc oameni buni.



Cu ce sunt mai buni liberalii decât comunişii? Voronin a avut un fiu mare businessman şi un nepot mare agent secret: este vorba de Reşetnicov, şeful pe Serviciul de Informaţii şi Securitate. Dacă Ghimpu nu are fii, îi suplineşte lejer cu nepoţi. Mai are? Hai, hai, că funcţii bănoase mai sunt. Încă nu ştim toţi viceminiştrii, şefii de agenţii, departamente, surprize o să mai apară. Numai eu ştiu cel puţin încă un nepot de-a lui Ghimpu… Se numeşte Viorel. Dar ce explicaţii puerile ni se oferă în cazul Guvernatorului nepot. Ghimpu spune şi nu roşeşte: “nu eu l-am propus, l-a propus altcineva”. Oare cum vor reacţiona moldovenii? Presa va lasă lucrurile aşa?



A existat un caz oarecum similar în România. Imediat după ungerea guvernului Boc presa a aflat că o nepoată de-a premierului a fost numită într-o funcţie importantă în cabinetul unchiului. Nu vă zic ce presiune mediatică a urmat, ce dezbateri lungi-prelungi se făceau pe marginea cazului. În rezultat, Boc a apărut în faţa presei să spună că, de fapt, el nu ştia de această numire şi că nepoata lui nu va mai fi angajată. O lecţie bună din partea unei ţări în care democraţia încă şchioapătă rău. În Moldova, însă, drăcia dracului, apare Ghimpu şi recunoaşte senin că ştie, este de acord, iar noi tăcem? Nu este normală această stare de fapt, oricât de bun specialist nu ar fi nepotul, locul lui nu este acolo. Refuz să cred orice mi s-ar spune despre Corneluş Guvernuş. Ni se sfidează capacitatea de a gândi, suntem consideraţi pitecantropi, noi moldovenii, de un tiran. Da, da, Ghimpu este tiran, dictator. Fix ca Voronin. Cine a blestemat Moldova de scapă de dracul şi dă de fratele său geamăn? Are o plăcere diavolească de a închide microfoanele în Parlament - îi sticlesc ochii tocmai. Aşadar ce facem? Eu promit să continui dezbaterea acestui subiect. O să pornesc şi o campanie împotriva acestor democraţi vopsiţi din roşu în albastru. Mari nesimţiţi!



PS: Îl respect mult pe Dorin, un tip deştept, deschis la minte. Ne cunoaştem încă de pe timpurile când era la Comitetul Helsinki pentru Apărarea Drepturilor Omului. Dar cred că nu-şi dă seama în ce troacă s-a băgat şi că va fi mâncat. Trebuia de mult să-l şuteze pe Ghimpu din partid. Dorin, Dorin, o să pierzi mult din cauza unchiului pe care îl ţii în spate. Deci, te respect, dar îţi sunt în opoziţie în aceste condiţii. Îmi pare rău.

Autor: Vitalie Cojocari
Sursa: cojocari.ro
Pt autor : Nu fateti PANICA !
In stat trebue infiltrati oamenii nostri !
si dati afara mancurtii comunistii si alte gunoaie mafiote PRO-rUSESTI !

Bravo Mihai GIMPU !
A comentat Victor 01 octombrie 2009, 23:44
Alarmism gratuit. Cica Ghimpu e tiran ca nu-i lasa pe comunisti sa aiureasca pe langa subiect de fiecare data cand vor ei si le inchide microfonul! Pai foarte bine! Las sa se invete sa vorbeasca civilizat si la subiect, conformul regulamentului, si de dorit in limba oficiala a statului!

Si referitor la nepotism, cum ramane cu cealalta fata a problemei, discriminarea pe baza de rudenie sau mai stiu eu ce? Adica voi ziceti ca unei persoane, chiar daca este un profesionist si poate cel mai bun candidat ar trebui sa-i fie interzis apriori sa obtina un anumit post numai pentru ca este nepotul nustiu cui? Eu as zice ca asta e discriminare pura. Si apoi nu cred ca interesul public consta in lipsa nepotismului, ci mai degraba in avea cei mai buni si cei mai pregatiti oameni in functii publice.

Iar nepotismul ca atare este o problema doar atunci cand sunt promovate persoane fara pregatirea necesara si doar pe baza de rudenie. Si nu cred ca e cazul aici.

Din partea mea, toti Ghimpii au demonstrat ca sunt oameni de calitate, asa ca, cu cat mai multi, cu atat mai bine )))
A comentat Adoreus 02 octombrie 2009, 02:11
Vitalie,a cui joc faci baiatu'?Stiai ca acest Ghimpu a fost props de cateva ori sa fie presedintele Victoriabank si din considerentul ca era fiul lui Gheoghe Ghimpu si nepotul lui Mihai i sa refuzat aceasta functie????????Nu dovedeste aceasta ca el chiar e un adevarat profesionist????
Lasati-i sa lucreze o bucata de timp si apoi criticatii..
"E usor a scrie versuri
Cand nimic nu ai a spune,
Insirand cuvinte goale
Ce din coada au sa sune"
M.Eminescu
A comentat iulia 02 octombrie 2009, 06:01
Corneliu Ghimpu este o persoana deosebita, este foarte destept, si este un profesionist de care mai putin sunt in Moldova. Din pacate, nu toti sunt capabili sa vada in el in primul rind o candidatura buna pt BNM..dar sunt orbiti de relatia de rudenie cu M. Ghimpu.
A comentat L. 02 octombrie 2009, 06:43
Ghimpu a anuntat astazi ca renunta la candidatura... a fost un pas extrem de grav in politica. am votat cu liberalii in dorinta ca sa asigure viata buna a primarului Chirtoaca.Daca se v-a merge in anticipate voi vota cu alt partid.Mi-au confirmat acest lucru si alti 5 prieteni.Au calcat pe grebla destul de tare...sant sigur ca comunistii vor avea si dreptul sa provoace anticipatele, cum dupa aceatsa decizie zeci de mii de alegatori au migrat la comunisti.Este foarte serios ceia ce s-a produs. Stiam ca Ghimpu nu e prea rasarit, dar sa fie atat de prost politic si cinic cu alegatorii,de aceste lucruri nu am stiut.Nu este clar cum de cei din coalitie au acceptat acest lucru.Personal cred ca au incercat sa compromita figura lui Ghimpu.dar daca esti prost, nu te salveaza nici aliatii.Imi pare rau de Chirtoaca si votul meu a fost in sustinerea sa...De acum inainte v-a trebui sa se descurce singur.
Un alt aspect. Daca functia procurorului general a fost tratata cu comunistii - e un lucru si mai grav.Si cred ca numirea nonsalanta a guvernatorului BNM o confirma. Ma tem ca s-a facut si un targ pentru functii intre comunisti si liberal...atunci spuneti-mi cu ce-s mai breji astea decat cacatul de Rosca...
A comentat filo 02 octombrie 2009, 07:28
Hm ... am auzit ieri stirea, de la cineva dezamagit, cica -cum? iar incepe cumatrismul si iarasi totul se face pentru un clan? Insa cind am auzit candidatura - nici urma de dezamagire nu mi-a ramas mie. Cunosc persoana ca specialist, ca om, ca manager, are toate meritele si dreptul sa fie guv BNM, iar faptul ca e nepot lui M.G. - in cazut dat doar induce in eroare opinia publica.
A comentat Cristi 02 octombrie 2009, 07:32
Pot confirma si eu in legatutra cu anticipatele. Nu mai votez cu PL, si Ghimpu ar trebui demis pentru trafic de influenta sau ceva asemanator...
A comentat un om 02 octombrie 2009, 07:37
de ce cojocari, boule? pute tare a cacaceala ruseasca de la aiurelile tale!
A comentat Marc antoniu 02 octombrie 2009, 07:42
Daca ar fi Talmaci ruda cu Ghimpu si in functie inca - ar fi un motiv sa fie demis doar ca detine legatura de rudenie. Functia de Guvernator al bancii nationale trebuie sa fie apolitica...Bine ca am votat cu altii,macar sa nu-mi fie rusine acum.Ghimpu ar trebui maturat din fnctie, iar liberalilor pentru viata lunga, le sfatui sa scape cat mai repede de el.daca merg in anticipate nu fac mare branza cu cohorta lor de nepoti si rude. voturile alegatorilor se vor risipi la alte partide, unii migrand si spre comunisti din pacate...
A comentat Andrei 02 octombrie 2009, 07:43
Sa vedem, fratilor, pe cine aleg ca Procuror general... Ca cam se caca in capul nostru dupa ce i-am votat. E bine, totusi, tara sa-si cunoasca eroii inainte de anticipate...Vad ca ar trebui facuta ceva curatenie pe esicherul liberal...
A comentat Dorin 02 octombrie 2009, 07:47 | mergi sus ▲
De ce cojocari si nu cojocaru, boule? nu intelegi care-i deosebirea? ultimele evenimente de la chisinau arata ca desi conditiile au fost foarte vitrege Dorin Chirtoaca s-a descurcat foarte bine! Daca sunt oameni foarte capabili, de ce sa nu le se permita sa lucreze? Bou moldovenesxc ce esti!
A comentat Marc Antoniu 02 octombrie 2009, 07:48 | mergi sus ▲
Lui Ghimpu i s-o ridicat abureala la cap de cand e presedinte si aici si acolo. Sa vina mai repede Lupu, ca de mutra prostului asta ne-am saturat.Alta treaba e Chirtoaca, dar fac niste manevre in ultimul timp,ca maine-poimane nu v-a da nimeni un ban pe ei...doar poate prostii...
A comentat Karol 02 octombrie 2009, 07:51 | mergi sus ▲
nu vroiam anticipate, dar poate este mai bine sa-i mai votam odata....
A comentat vice 02 octombrie 2009, 07:56 | mergi sus ▲
am sperat sa se mai schimbe ceva in tara asta. degeaba...vad ca isi bat joc de noi ca si comunistii...cred ca mai departe v-a fi si mai si...am tot tratat cu parintii sa-i voteze. acul le zic - sa se duca in p...da masii...
A comentat Victor 02 octombrie 2009, 08:03 | mergi sus ▲
Ce este moldovanul de la rasarit de Prut? Este un dobitoc foarte prost si invidios! vai de capetele voastre!
A comentat Marc Antoniu 02 octombrie 2009, 08:19 | mergi sus ▲
Stau si ma gandesc daca merita sa iau acest articol in seama ? Mai bine zis pentru tine Vitalie chiar il Bag in seama.
Cand va aud pe o parte din voi k va da-ti mari si tari k-l cunoasteti pe Dorin si k-l repsectati pana la stele si inapoi ... apoi mi se face sila de voi.
Ai ajuns tu sa nu vezi o diferenta dintre Ghimpu si Voronin? Ii atribui tirania lui Ghimpu ? Daca nu era el apoi Alianta nu era sa fie ,nu era sa fie posibil castigul de la 29 si crede-ma k nici Filat nu era sa fie pe arena.El a mentinut ideea si lupta.
Si as vrea de fapt sa va vad fatsa in fatsa cu el ...sa-i ziceti tot ce ganditi si sa vedeti raspunsu' ...O sa deveniti voi din rosii albastri.
Nepotismul ? Ai gasit si tu mai Cojocari despre ce sa scrii intr-un articol...
Si pe langa asta mai si spui de pe unde ai preluat ... ai ridicat arhiva ziarelor romanesti si ti-ai mai adus aminte din discutiile cu bunicii despre Olegutsa ...
Fie el nepot sau nepoata.Stii care e ideea ?
Scopul ?
Democratie,Integrare Europeana,Respecatarea Drepturilor Omului ,Economia de Piata si etc.Asta uneste Echipa -Alianta nou formata.
Iar dintr-o tara atat de mica nu m-as mira daca vreun unchi de-al tau mai Vitalie Cojocari va detine vreo functie -Si daca asa va fi o sa ma bucur k am incredere in Alianta .Iar u si mai tare ...Dar atunci ai sa taci.
A comentat U know me Already 02 octombrie 2009, 19:58 | mergi sus ▲
Frate frate dar tot ne caca pe dispate. Articol nechibzuit,si in general,incep a ride. Cind ei bagau ai lora oameni ai nostri nui comentau,dar aici,Paparatsia lukreaza 100%(ma duc sa ma uit in viceu poate ei si pe acolo sunt) :))))
A comentat Andrew 03 octombrie 2009, 20:12 | mergi sus ▲
marcantoniu esti cumva "ruda" pe linia prostiei cu romanul din iasi?semanati zau
A comentat auzi tu 03 octombrie 2009, 20:28 | mergi sus ▲
Victoraş e dezamăgit, pt. că nu s-a produs nici o scimbare în RM de la alegerile din 29 iulie. Dar cum ai vrut tu bre, să se facă schimbări în 3 zile, ca-n poveste? Off, moldoveni, moldoveni hapsâni! De parcă Ghimpu e nuştiu cine cu puteri supranaturale, nu e om ca şi toţi ceilalţi şi face schimbări cu ciocanul. Încercaţi să înţelegeţi şi voi politicienii; şi referitor la articol: nu cred că are vreo importanţă dacă unul este rudă cu altul sau nu. Important e să fie capabili în lucrul pe care îl fac!
A comentat Prinţesă 04 octombrie 2009, 05:45 | mergi sus ▲
sunt totalmente deacord cu Printeza si as vrea sa adaug ca se vede bine ca acel care a scris acest articol s-a trezit doar acum.... si imi pare rau ca 8 ani de zile nimeni nu a scris nici un articol cu denumirea "Moldova-tara fiului lui Voronin" atunci cind totul ce era in Moldova era in minile lui Oleg...era ceva firesc sau cum? nimeni nu osbserva da?
A comentat KAtye 04 octombrie 2009, 09:43 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.3052 secunde