Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 01:18

 

„Oriunde destinul ne-ar duce pe aceasta planeta, sa nu uitam tara in care ne-am nascut”

adăugat 19 aprilie 2010, 16:31, la Interviu / Reportaj

„Oriunde destinul ne-ar duce pe aceasta planeta, sa nu uitam tara in care ne-am nascut”

Actorul roman Daniel Ganea, in varsta de 37 de ani, care locuieste in Phoenix, Arizona, i-a acordat un interviu Rodicai Elenei Lupu, interviu ce a fost publicat in saptamanalul „Meridianul Romanesc" din Statele Unite ale Americii. Redam in cele ce urmeaza acest material.

 

-Unde ti-ai petrecut copilaria?

- M-am nascut si am copilarit in orasul Cluj-Napoca. Mergeam foarte mult la bunici si rudenii la Brasov, mama fiind brasoveanca.

-Ce ai vrea sa ne povestesti din acea perioada?

- Pot sa spun din toata inima ca perioada copilariei si a adolescentei a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea pana in prezent, si care nu se poate uita niciodata. Si acum viata este destul de frumoasa, dar parca atunci era si mai frumoasa. Avea o culoare mai deosebita. Cand ma gandesc la anii aceia din copilarie, parca vad, tara mea fiind cea mai frumoasa.

-Ce ne poti relata despre parintii tai?

- Ne bucuram sa-i avem inca in viata, desi la o varsta putin inaintata. Sunt cu noi in SUA si se bucura vazandu-ne pe fiecare implinindu-ne visurile. Au fost din totdeauna cei mai buni educatori, sprijin, ne-au dat curaj in viata. Din copilarie tata era cel mai bun prieten, la care puteam sa-i spunem tot pasul nostru. Urmand modelul dansului am avut mult succes in viata, facand si eu cu copiii mei la fel.

-Mai ai frati si surori si daca da, unde se afla?

- Suntem in viata 5 frati, dintre care eu si cel mai mic ne aflam in SUA, sora cea mare este stabilita in Austia de multa vreme, celalalt frate este la Londra si mai am unul care se afla in Romania. El este cel mai bucuros, nu-i prea place strainatatea si totodata, fiind multumit de toate cadourile trimise de noi spre el, ne transmite mereu ca pana o tinem asa treaba e buna.

-A mai existat cineva cu pasiune pentru teatru si film, in familia ta?

- Da, tatal meu era foarte pasionat si in tinerete a lucrat pentru Teatru National, avand onoarea sa il intalneasca pe Florin Piersic la Cluj in vremea aceea.

-La ce varsta ti-ai dat seama ca poti sa fii actor?

- Imi place de copil teatru si filmele. Imitam actorii si incercam sa fac ceea ce vedeam ca faceau ei. De multe ori fugeam de la scoala numai sa ma duc la filme si la teatru. La 17-18 ani nu am dorit altceva decat sa fiu actor. Eram un adevarat visator si foarte romantic.

-Cine te-a incurajat sa fii actor?

- M-au incurajat mult parintii, familia, prietenii. Dar pe langa toate acestea, mai mult constiinta din mine imi dadea mare curaj si imi soptea mereu sa fac asta.

-In ce an si in ce ai debutat?

- Am inceput in anii 1990 in actorie si model, iar la scurt timp am plecat in SUA definitiv. Tot in aceeasi perioada ma casatorisem, iar pe parcurs incepuseram un bussines, implinind si dorinta sotiei. Nu a fost rau, dar m-a facut sa schiopatez putin in cariera mea datorita imprejurarilor in care ma aflam. Desi mai vizitasem SUA inainte, inceputul si adaptarea au fost foarte grele. In anul 2004 ma mutasem de la Washington in statul Arizona. Imi vandusem compania, incepand o alta, doar cu servicii de limuzine. Prin anul 2007, intr-una din zile cu program foarte incarcat, ma aflam la volanul uneia dintre limuzine, aducand de la aeroport un regizor de filme. Acesta, intrand in conversatie cu mine, m-a intrebat daca mi-ar place sa joc in filme. I-am raspuns ca de copil am studiat in acest domeniu si imi doream mult, insa viata ma dusese in alta directie. Ajunsi la destinatie, mi-a inmanat cartea sa de vizita, spunandu-mi cu zambet: "Niciodata nu e prea tarziu". Atunci parca ma trezisem ca dintr-un somn adanc. Am incercat cu nerabdare sa imi gasesc destinul. Incepand din nou sa lucrez la diferite studii, antrenamente si tot ce se cere pentru industria productiei de filme profesionale de data aceasta. Recent, in anul 2009, am avut privilegiul sa fac parte din echipele de actori de la Hollywood care au participat la doua productii mari de filme: Maneater si Middle Men fiind pe set (scena de filmare) avand diferite roluri, impreuna cu unii dintre marile staruri ale Hollywood-ului, regizori si actori ca: George Gallo, Giovanni Ribisi, Luke Wilson, Kelsey Grammer, Terry Crews, Sarah Chalke, James Caan si multi altii. Tot in anul 2009, in timpul Academiei, am semnat un contract cu una dintre prestigioasele agentii de pe coasta de Vest a Statelor Unite si sa lucrez ca model si actor mai mult in Phoenix, Arizona si Los Angeles, California.

-Ai un mesaj special pentru romanii din strainatate?

- Oriunde destinul ne-ar duce pe aceasta planeta sa locuim, sa nu uitam traditiile si tara in care ne-am nascut, acolo unde, cu putin sau mai mult timp in urma, o Doamne, ce bine am mai petrecut!

-Care sunt actorii tai preferati?

- Robert de Niro, Al Pacino, Will Ferrell, Angelina Jolie, Leonardo Di Caprio, Russell Crowe, Steven Segal. Iar dintre actori romani: Puiu Calinescu, Dem Radulescu, Florin Piersic, Amza Pelea, Jan Constantin, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani si multi altii.

-Dar filmul preferat?

- Titanic, Gladiator, Stepp Brothers (Frati de cruce), King Kong, Pirates of the Caribbean, The 300, Troy, Mr. & Mrs. Smith. Dintre filme romanesti, pe vremea cand eram copil imi placea mult "Pistruiatul" si bineinteles "Stan si Bran". Printre filmele mele preferate, care mi-au ramas in memorie si in inima se numara: "Margelatul", "Nea Marin, miliardar", "Brigada Diverse in alerta", "Drumul oaselor" si multe altele.

-Unde iti place cel mai mult sa joci, pe scena intr-o sala de spectacole, in film, pe micul ecran?

- Am pasiunea de a juca oriunde, dar cel mai mult imi place sa joc in film.

-Care e cea mai mare satisfactie pe care ai avut-o ca actor?

- Cand vedeam ca munca pe care o depuneam pentru a duce un rol pana la capat cu bine imi aducea succes eram cel mai satisfacut.

-Dar cea mai importanta lectie pe care ai invatat-o, din punct de vedere profesional?

- Este si va ramane intotdeauna personalitatea. Desi o am de copil, m-a surprins cand i-am auzit pe regizorii mari de filme de prin universitatile si studiourile din Los Angeles spunandu-ne si invatandu-ne ca ea este prima la care se uita in momentul in care intri pe usa din punct de vedere profesional.

-La ce lucrezi in prezent?

- In prezent lucrez la diferite printari de model, reclame si la doua filme cu doi regizori diferiti. Filmele se cheama "December I Remember", un film de actiune, rolul meu fiind de politist, iar celalalt se numeste "The Trail", tot un film de actiune, rolul meu fiind de lead role, luptator de partea buna in salvarea de vieti, contra criminalilor.

-Ce planuri de viitor ai?

- Pentru ca actoria este o profesie in progres continuu, iar personalitatea mea este poate... una sa zic te tip insistental, planul meu este sa ma slefuiesc in continuare prin studii, antrenamente, meditatii etc. pentru a fi pregatit la zi cu orice.

-Cum ti-ai descrie propria vocatie?

- Inclinatia mea este si va ramane pentru totdeauna cea de actor. Indiferent de valori, lucruri materiale, spirituale, cine sunt acelasi voi ramane pentru totdeauna. Chiar daca vrei sa fii altul, nu te poti schimba total. Cine esti acela vei ramane, chiar daca vrei sa te ascunzi, nu ai sa poti. Acel persoaj care exista in fiinta umana, expune in exterior ceea ce este inlauntrul ei si pentru ce a fost creata si la ce poate fi intrebuintata. Este rau ca de multe ori majoritatea oamenilor sunt condamnati sa priveasca si sa vada propria lor viata spunandu-si "eu n-am sa pot niciodata", in loc sa traiasca talentul pe care l-au descoperit ca il au. Spun asta pentru ca, fiecare dintre noi ne-am nascut cu un talent. Cine ne-a creat a avut talent si a pus si in noi si de aceea suntem talentati. De ce suntem campioni? Pentru ca suntem creati de Unul. Altfel nu am putea sa fim. Stiti zicala romaneasca: "Asa cum e tata, asa e si fiul". Omul poate sa faca aproape orice numai sa aiba bunavointa si credinta.

-Te mai ocupi si de altceva in afara de actorie?

- Sigur ca da, ma mai ocup, dar foarte rar de compania Limuzina, pe care o am si in prezent, si studiez Aviatia si Teologia. Aviatia nu este chiar o pasiune a mea, dar mi-au placut si imi plac avioanele. Iar Teologia si Cosmosul au fost curiozitatea mea din totdeauna, sunt marea mea dorinta de a descoperi ce se ascunde dincolo de perdea.

-Cum este sa te bucuri de faima, de popularitate? Cat este talent si cat munca sustinuta?

- Este frumos si incitant. Am o deosebita satisfactie cand privesc in urma si ma gandesc ca munca ce am depus-o mi-a adus acest succes, ca am reusit sa aduc o bucurie publicului meu. Pentu mine aceasta este cea mai mare bucurie. Talent si munca, acestea doua se impletesc. Nu prea pot una fara cealalta. Munca o depunem noi, iar talentul sau mai bine zis darul si binecuvantarea vin de la Dumnezeu. Precum marturiseau in cartile si biografiile acelor mari actori cum sunt Maria Ploaie, Chuck Norris si multi altii. Ma alatur si spun la fel ca totul vine de la Dumnezeu si nu as putea fi nimic fara EL.

-Cum iti petreci timpul liber?

- Locuind intr-una dintre cele mai calde regiuni ale Pamantului, Arizona, vara imi place sa petrec timpul langa apa (piscina, Ocean, croaziere). La fel imi place sa admir natura, drumetiile la munte (Grand Canion, Flagstaff), vizite la prieteni, rudenii, restaurante de seara, la casinouri, jocuri, Disneyland California etc.

-Ce hobby-uri ai?

- Merg la biserica, ascult muzica, dans, joc fotbal, basketball, billiard. Impreuna cu familia vizitez prietenii, mergem la cinema, teatru, spectocole, plimbari, iarna la munte la schi etc.

-Ce recomandare ai dori sa le faci celor care intentioneaza sa devina actori?

- Inainte sa inceapa aceasta profesie, sa fie foarte siguri ca aceasta este singura pasiune din viata lor. Este o profesie frumoasa, dar nu poti sa incerci sa o inseli pentru ca risti sa te insele ea pe tine.

-Ai un mesaj pentru cititorii nostri?

- Le multumesc tuturor pentru interesul de a citi aceste randuri, si sper sa fie de folos aceste randuri ale mele. Mi-ar face marea placere pe viitor sa ne intalnim personal. Pana atunci, le doresc tuturor mult noroc, sanatate si binecuvintarea lui Dumnezeu peste toti!

(Un interviu de Rodica Elena Lupu, Phoenix, AZ, SUA - Sydney, Australia, preluat din „Meridianul Romanesc")


Autor: Rodica Elena Lupu pentru „Meridianul Romanesc"
Sursa: www.rgnpress.ro


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Interviu / Reportaj

Previziuni SUMBRE. Anatol Țăranu: „Schimbarea guvernării la Chișinău în anul 2018 ar putea într-un mod FATAL să deterioreze relația moldo-română”
Schimbarea guvernării în R. Moldova după alegerile parlamentare de anul acesta ar putea deteriora într-un mod fatal relația moldo-română, consideră analistul politic Anatol Țăranu.
Potrivit acestuia, România nu este doar un vecin pentru R. Moldova. „România devine, într-un ritm foarte rapid, o țară europeană, [...] mai mult
ȘALARU: „MILITARII PLEACĂ PE CAPETE DIN ARMATA NAȚIONALĂ, DEOARECE NU MAI VĂD PERSPECTIVE”

Fostul ministru al apărării despre blocarea participării militarilor moldoveni la exercițiile din străinătate. 



Militarii din Republica Moldova nu au mai participat la vreun antrenament în străinătate din luna februarie, când Igor Dodon blocase plecarea lor la un exerciţiu în România, ce avusese loc în cadrul [...] mai mult
USATÎI A FOST INLCUS ÎN "LISTA NEAGRĂ" A UCRAINEI
Preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost inclus la 21 iulie, de Centrul de analiză şi cercetare „Mirotvoreţ”, în Lista persoanelor acuzate de infracţiuni comise împotriva securităţii naţionale a Ucrainei.

Centrul „Mirotvoreț” este cunoscut prin colectarea [...] mai mult
(video) Acasă la Maia Sandu. Candidata la președinție răspunde la 13 întrebări într-un interviu acordat în apartamentul său
Ziarul de Gardă a realizat un interviu video cu candidata la funcția de președinte al țării, Maia Sandu, la ea acasă, unde i-au fost adresate 13 întrebări.
În interviu, Maia Sandu vorbește despre zvonurile apărute în ultima perioadă la adresa ei, despre închiderea bisericilor, siucidul în rândul tinerilor din cauza [...] mai mult
REPORTAJ // La PAS prin satul de baștină al Maiei Sandu. De ce s-a SUPĂRAT politiciana?
Rădăcini // Descendenta unei familii de gospodari din Risipeni, Fălești, Maia Sandu se bucură de mare respect în satul de baștină
Pe un drum de țară, îngust și înnămolit, înaintând cu greu în cizmulițele lor de cauciuc și sprijinindu-se una pe alta ca să nu cadă, două fetițe, cu rucsacuri cât ele de mari în [...] mai mult
Victor Ciobanu: „DNA nu a trecut Prutul, dar Plahotniuc l-a trecut, în sens invers”
Unionismul nu a fost niciodată un proiect realist nici la Chişinău, nici la Bucureşti. A fost doar exploatat în diferite scopuri obscure şi pentru asta trebuie să aibă finalitate, afirmă editorialistul Ziarului NAȚIONAL Victor Ciobanu.
Într-un interviu pentru ziare.com, Victor Ciobanu avertizează în privinţa probabilităţii fraudării [...] mai mult
Morțile suspecte din „dosarul miliardului”
Pe par­cur­sul lunii noiem­brie 2014, peste 13 mili­arde de lei au fost scoși de la Banca de Eco­no­mii (BEM), Banca Soci­ală (BS) și Uni­bank și trans­fe­rați pe con­turi din stră­i­nă­tate. Pe 27 noiem­brie 2014, o mașină plină cu acte de la cele trei bănci [...] mai mult
Siegfried Mureșan: „Sper că în R. Moldova avem un guvern care să dorească să implementeze reformele”

Un interviu cu europarlamentarul român de la Bruxelles realizat de europalibera.org



La 1 iulie intră în vigoare Acordul de Asociere al Uniunii Europene cu Republica Moldova, semnat acum doi ani la sfârşitul lunii iunie… Ce ar trebui să urmeze? Şi a devenit sau promite măcar acest acord să devină cel mai important generator [...] mai mult
BANII DISPĂRUȚI ÎN ASFALT PRIN CONTRACTE ORCHESTRATE
Bugetul municipiului Chișinău a fost păgubit cu peste 8 milioane de lei prin semnarea, de către primarul Dorin Chirtoacă, a unui contract de împrumut cu o firmă din SUA pentru lucrări de reparaţie a unor străzi. Împrumutul a fost contractat ilegal, iar Primăria Chișinău a folosit drept „argument” [...] mai mult

randat în 	0.1943 secunde