Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 aprilie 2024, ora locală: 07:19

 

PCRM este impotriva istoriei romanilor, care se va preda din nou in scoli

adăugat 05 octombrie 2009, 21:32, la Ştiri de Top

Istoria romanilor nu trebuie sa fie reintrodusa in scoala, iar elevii trebuie sa invete istoria integrata. Declaratia apartine deputatului comunist, Grigore Petrenco, ca si raspuns la anuntul facut de premierul Vlad Filat privind revenirea la istoria romanilor.

“Noi intotdeauna am pledat pentru depolitizarea acestei chestiuni si pentru ca in scoli sa fie introdusa istoria integrata. Traim in Republica Moldova si din cate cunosc nici in Romania nu se invata istoria romanilor. Nu trebuie ca istoria sa fie un obiect de propaganda a cuiva in scoli”, a declarat astazi Petrenco, afirmand ca istoria integrata a fost recomandata de europeni.

Ieri, prim-ministrul, Vlad Filat, la o ceremonie festiva dedicata Zilei Pedagogului, a declarat ca istoria romanilor va fi reintrodusa in scoli, dupa o absenta de 3 ani.

Istoria integrata a fost introdusa in scoli in 2006, insa manualele editate pentru acest curs au provocat un adevarat scandal. Marea majoritate a profesorilor de istorie au refuzat sa predea temele din noile carti, anuntand ca acestea "elogiaza Partidul Comunistilor". Mai mult, din manualele de istorie integrata lipsesc teme importante, precum “Unirea din 1918” sau “Foametea din 1948”. In schimb, pagini intregi contin poze cu Lenin sau alte "personaje nefaste ale istoriei", dupa cum spun istoricii.

Valul de proteste a determinat expertii europeni sa evalueze noile manuale, iar Comisia europeana impotriva intolerantei a stabilit ca acestea au un continut discriminatoriu si a recomandat revizuirea mai multor teme.

Expertii nationali au declarat ca autoritatile comuniste de atunci au folosit cerintele europene privind studierea istoriei integrate intru promovarea viziunilor politice in scoli.

Autor: stireazilei.md
Sursa: www.stireazilei.md
Vrem istoria de doua milenii cea adevarata, nemodificata de marile imperii pentru a-si ascunde crimele si a se da drept mari aducatori de civilizatie sau de libertate. Ma refer atat la ultimul imperiu, cat si la primul. Pana azi constiinta este amneziata incat nu ne dam seama cat de mult rau ne-a facut Imperiul Roman, care a distrus cu o furie si o perfidie nemaivazuta urmele civilizatiei milenare a tracilor, inclusiv a getodacilor. Slugoii Imperiului Roman si azi ne insufla ca deja nu mai avem nici in sange, nici in cultura, nici in limba nimic getodac, nimic autohton - cuceritorii Romani ne-au fericit intratata incat e o rusine sa nu te consideri si tu roman. Sa invete Roma Istoria plina de sange a Romanilor, la Chisinau si pretutindeni unde getodacii n-au disparut niciodata - sa se invete ISTORIA GETODACILOR SI A URMASILOR LOR DESTOINICI (de ajuns cu mancurtzii si slugoii).
A comentat joi 05 octombrie 2009, 21:48
Romanii au asimilat Getodacii, pastrindu-le traditiile si obiceiurile, istoria. Pe cind imperiul rus a facut tot posibilul ca Moldovenii sa uite limba, traditiile, Istorua. Am fost impusi sa vorbim o moldoveneasca rusificata, zeci de ani sa hranim Moscova. Si sa studiem istoria Moldovei care, dupa hotarirea cremlinului incepe cu anul 1917. Unde am fost noi pina la acest an? Care imperiu ne-a daunat mai mult?
A comentat Aurica 06 octombrie 2009, 05:38
Invatati istoria ROMANILOR tzaranoilor dar mai intai invatati sa PRONUNTATI CORECT ROMANESTE! Exemplu: nu se spune "she vrai" ci "ce vrei". Ati inteles betivanilor?
A comentat commiekiller 06 octombrie 2009, 06:28
Pentru commiekiller Dementule. Nu inteleg, de ce chiar si acolo unde stai (casa de nebuni) ai acces la internet!
A comentat sabina 06 octombrie 2009, 06:41
Pentru commiekiller Sint nenorocitule din Constanta. Nu-mi face neamul de ris, chiar daca esti descreerat
A comentat sabina 06 octombrie 2009, 06:51
comunistii se tem de adevar, pot sa linisteasca svarsitul de acu lea venit
A comentat vabo 06 octombrie 2009, 07:46
Mesaj moderat
A comentat commiekiller 06 octombrie 2009, 08:48
Ptr Sabina Sa incerc din nou ca vad ca domnii mi-au moderat mesajul. Mai inculta lui tata , se scrie "descreierat" nu "descreerat"! Nu te-au invatat ROMANESTE in Republica Moldoribentropia?
A comentat commiekiller 06 octombrie 2009, 17:46
Vad ca nu ti-a mai venit mintea la cap commiekillere,tot looser ai ramas.Ancerci sa-i anjuri pe unii,neuitandu-te la nasul tau,degradatule ce esti.Ti se pare ca esti buricul pamantului,si-i poti anjosi pe cei ce vor sa cunoasca un simplu adevar.Noi macar stim ce-i aia bautura si putem conduce paharul,dar de-alde voi care aiuresc de la o gura de bere sunt la orice colt.Nu-ti bate capul degeaba,caci cuvintele tale sunt egale cu zero.
A comentat Tatka 06 octombrie 2009, 19:39
Takta (ce-i mata, rusoaica) ai dreptate. Asta e tot ce puteti sa faceti; sa beti ca porcii si sa barfiti cu ciuda si venin MANDRA NATIUNE ROMANA careia i cersiti cetatenia si pasaportul. CERSETORILOR! n-AM SA VA DAU NIMIC. hahahaaaaaaaaa
A comentat commiekiller 06 octombrie 2009, 20:01 | mergi sus ▲
Nu sunt rusoaica,nu te anina de maicamea gunoiule!Nimeni de la tine nu cere nimic.Ai vrea sa bei tu cat beau eu,nesimtitule!Daca tu bei de nu te mai trezesti,asta nu anseamna ca toata lumea e alcoolica.Nimeni nu cere de la tine.Macar de-ai avea ceva bun,dar esti varza frate,daca meriti sa fii numit astfel.Eu nu-mi voi permite niciodata sa-mi anjur nationalitatea,an special originea.
A comentat Tatka 06 octombrie 2009, 20:14 | mergi sus ▲
pentru commiekiller. Nimeni nu cerseste cetatenie,cum au perdut-o parintii nostri asa ar trebui sa-o dobindeasca
A comentat cabanos 06 octombrie 2009, 20:22 | mergi sus ▲
commiekiller, nici aici nu scap de tine, scarba? si pe site-ul asta incerci sa pacalesti lumea ca esti roman din RO, provocator imputit?
A comentat ex-SIS 06 octombrie 2009, 20:47 | mergi sus ▲
nu ti-a dizbatut nimeni demult 2 dinti? se gasesc doritori pe site-ul asta
A comentat ptr commiekiller 07 octombrie 2009, 05:55 | mergi sus ▲
"Frumoase mesaje"! Mai bine sa va intreceti la cuvinte proaste si injosiri, care nu va face fata nici la unul, urcati macar pe o jumatate de treapta mai sus si incercati sa analizati articolul. Si lasati stramosii in pace, mai bine incercati sa faceti pentru tara voastra macar 1% din ceea ce au facut ei.
A comentat 07 octombrie 2009, 06:22 | mergi sus ▲
Un individ precum Commiekiller trebuie ignorat. Pur şi simplu. Iar acest forum trebuie să fie un spaţiu de discuţie civilizată. Între basarabeni în primul rând dar şi între românii pe o parte şi de alta a Prutului.
A comentat Marius Filip 07 octombrie 2009, 07:19 | mergi sus ▲
Bunicii vostri nu au pierdut cetatenia romana , ea le-a fost data cadou de bunicii mei si poporul roman. Moldovenii din Basarabia nascuti inainte de 1918 si dupa 1939 NU AVEAU cetatenie romana, aceasta LE-A FOST DATA , asa cum o vreti voi acum. Dar cdaca spuneti ca "vreti asa de mult " sa fiti cetateni romani, de ce nu faceti referendum si ANULATI/ANIHILATI republica Moldova si tot ceea ce inseamna cetatenie moldoveneasca? Mai mai, cum se face ca pe voi moldovenii v-a gasit dragostea de mine si Romania abia acum in ultimii ani? UNDE ATI FOST dupa '90 cand v-ati separat de tatuca USSR? Chiar si in anul 2000, se dadea cetatenie romaneasca pe baza unei simple cereri, la judecatoria locala! Unde ati fost atunci, aburitilor? Va spun eu; Romania nu avea un plan coerent, economia era in cadere libera iar voi erati mandrii maldaveni. Ei, dragii mei-stati dracu acolo in Moldova voastra si nu mai cersiti cetatenia si pasaportul romanesc ca acesta nu e accesoriu de buzunar la moldovanii care vb rusa si dispretuiesc poporul roman! Nu il mai scoateti pe bunelu' la inaintare ca aceluia tot noi u-am dat cetatenia romana. Daca duma voastra nu ar fi votat ptr Unire in 1918-SI NU POPORUL MOLDOVENESC- acum nu ati mai fi avut pretentii de cetatenie. Dupa cum am spus, faceti-va tara voastra acolo, in Maldavskaia si nu mai apareti pe aici. Sa vedeti in cateva luni cum anulam noi programul de acordare a cetateniei romane ptr maldavani. Stati acasa BA!
A comentat commiekiller 07 octombrie 2009, 08:08 | mergi sus ▲
mda .... nu credeam sa-i dau dreptate lu commine.comic ... da nebunu are dreptate. si oricum sunt prea multe cicatrici si dezamagiri intre noi .
tin minte si acum cand veneau basarabenii in anii 90 si vorbeau rusa si se mandreau ca ei sunt moldoveni. atunci romania era vai de ea ca am fost distrusi de unltimii ani de comunism . rm statea mai bine la ei nu a fost foamea care am indurat-o in anii 88 si 89 .
in concluzie FIECARE CU PI.ZD.A MASII. si io am fost invatat la scoala , de bunici , de intelectuali ca aia din rm ne sunt frati .... dupa ce am vazut ce gandesc .... sunt pe dracu frati .....si ei vad defctele romanilor da pe ei nu se vad....nu se vad cand vorbesc rusa intre ei .... cand zic ,, noi moldovenii , voi romanii \\\" ...nu se vad cand dupa intrarea in ue aplica 1 milion pt. cetatenie dar pana atunci au fost de 10 ( zece ) ori mai putini aplicanti.....nu se vad cand la referendum sau cand sunt intrebati de apartenenta etnica se declar moldovani iar cand vor burse, hartii de roman etc. se declara cu mare tupeu romani.....
romanii nu va mai cred si nu va vor in tara lor. pentru noi sunteti straini . voi cu gura si manuta voastra ati facut asta .
noi avem alte prioritati. de la 1812 suntem cu ochii catre vest si orice roman asta are in cap voi sunteti catre rusi .
A comentat roman 07 octombrie 2009, 08:32 | mergi sus ▲
Sunteti chiar faini domnilor..De unde atita istorie si valori umane in voi. Chiar sunteti patetici in declaratiile dumneavoastra. Desi respect dreptul la opinie al fiecaruia, v-as sfatui sa terminati cu aberatiile, sa fim oameni seriosi si sa nu semnam cu pseudonime. E ft haios cind citesti ultima vreme mesajele de pe acest forum dar oare e un forum pentru clowni?.....Sunt sigur ca romanii sunt diversi iar la guvernare sunt cei mai destepti romani(nu ca la noi) dar in fine cei cu orientari ,,de vest,, lasati-ne in pace, invadati UE si toti va considera tigani si stranieri, nu faceti decit sa invrajbiti aceasi natiune, sa negati intr-un fel patria,istoria etc. Terminati cu timpeniile ca deveniti ridicoli, nu are cum ca toti romanii sa gindeasca ca voi
A comentat pentru romici 07 octombrie 2009, 10:03 | mergi sus ▲
Bai pentru romici pe 07.10.2009, ora 13:03!


Cea mai mare parte a romanilor incep sa va perceapa ca straini multietnici si antiromani, vorbitori de mai multe limbi, dar mai ales de rusa, ucraineana si gagauza. Si din ce in ce mai multi romani isi dau seama ca populatia de la est de Prut este diferita de noi romanii in ceea ce priveste mentalitatea, limba, istoria, civilizatia si cultura. Iar guvernantii care mai incearca sa va ajute, sa va finanteze, vor fi eliminati de electoratul roman la vot. De ce sa cheltuim niste bani cu straini care se dovedesc a ne fi dusmani? Si care sunt cei mai inveterati inamici ai romanilor daca nu cei care au profitat de prostia guvernantilor romani si au invatat la noi pe banii contribuabilului roman?
A comentat iesean 07 octombrie 2009, 10:14 | mergi sus ▲
hai lasa-ma . serios. tu zici ca basescu e un om destept( de boc sau parlamentari nici nu mai comentez , e inutil , romanii stiu cum sta treaba) . e vezi, asta e diferenta intre romani si basarabeni.
de restu ce sa mai zic .. ...am zis ce am avut de zis in postarea de mai sus .
A comentat tot io 07 octombrie 2009, 10:18 | mergi sus ▲
ma refer la postarea de la 11:32 ( roman )
A comentat tot io 07 octombrie 2009, 10:20 | mergi sus ▲
Pentru commiekiller, Mai killeru-le, intradevar iti indpettatesti pe deplin porecla. Nu meriti nimic mai mult decit sa fii ignorat
A comentat sabina 07 octombrie 2009, 10:40 | mergi sus ▲
Hai lasa-ma ieseanule daca voi avea nevoie de o reprezentare a ,,realitatii,, sau o lectie de democratie din Romania, voi alege cineva din Transilvania si nu un moldovean care ca la frate ti-ar infibge primul cutitul in spate.
Gindestete ca prin depesa de la 28.06.1940 se putea cotropi toata moldova de la Romania...Ai fi avut aceelasi comentariu sa fi fost in republica sovietica si dupa 8 ani de neocomunism :D?
Eu care voi fi in Romania si dupa alegeri, voi fi curios chiar guvernarea aleasa de majoritatea romanilor (cum ai zis tu) va schimba politica fata de R.Moldova. Crede-ma, vezi bine ce scrii pu ca eu ca cetatean al RM considerandu-ma de nationalitate roman imi creezi oarecare repulsii. Descriminindu-ne nu obtineti nimic, aveti dreptul sa faceti orice dar nu sa ne ingraditi dreptul de a ne considera romani.
Personal, stiu cit de cit ISTORIA ROMANILOR, si caracterul specific romanului de tradare (sry dar e asa poate moldovenii mai putin) si prin urmare vorbele unor astfel de oameni ca tine nu ma influenteaza deloc dar sunt multi tineri care se ingrozesc la comentariile voastre
A comentat Victor 07 octombrie 2009, 10:41 | mergi sus ▲
moderatori,supravegheati mai bine commentariile,sau introduceti inregistrarea sau macar cenzurarea unor commenturi ca altfel discutiile se trasforma intr-un fel de piata centrala
A comentat 07 octombrie 2009, 11:02 | mergi sus ▲
victore hai ca ma faci sa rad. alegi tu transilvaneni ...ai zis-o..:) . cu privire la politicieni ce sa zic . ei fac ce vor ei nu ce vor romanii. prezenta la vot nu va fi mai mare de 40 % si deci ala care va castiga nu va avea mai mult de 20 % sustinere printre romani. oricum una va spune in campanie si alta va face .

acu pt. comunistul cu impresii de bolsevic. dute ba in rusia sau cuba . incearca china . acolo nu o sa mai ai impresia ca esti ,, la piata \" . o sa-ti spuna ei ce sa zici si cand nu o sa spui poezia lor .....te cenzureaza . dute la voronin ca cre ca cu el te intelegi bine
A comentat pt. victor si cenzura14:02 07 octombrie 2009, 11:18 | mergi sus ▲
si inca ceva victor. noi romanii nu suntem de nationalitate roman ( si ungurii din romania sunt de nationalitate romani ) noi suntem etnici romani ( popor roman ) ce locuiesc intr-un stat unde 90 % din cetatenii ei sunt etnici romani . nationalitate romana au toti ( si tiganii ) ca asa scrie in hartiii ( pasaport ).
A comentat roman 07 octombrie 2009, 11:28 | mergi sus ▲
Da, sincer aleg fiindca se simte influenta europeana mai bine(mai ales germana) in rest, da ceilalti romani sunt cu o alta mentalitate fata de moldovenii din RM dar nu ft mult peste ( asta impresia mea) .....Nu stiu poate sunt niste stereotipuri dar cam asa ceva au si ,,unii,, romani fata de moldovenii de aici, considerind minoritatile majoritati, echivalind basarabenii cu moldoveni rusificati - poate este intr-o oarecare masura corect, dar sunt si ft multi care gindesc romaneste si politicienii romanii stiu ft bine acest lucru..
Cit priveste politica, e chestia cetatenilor romani (eu din motive birocratice nu o posed) de a se prezenta sau nu la vot.Eu cred ca votul va fi reprezentativ si daca spui ca nu inseamna ca ceva nui bine in democratia asta i fasa din Romania.
p.s Am o intrebare catre tine ieseane, strict personal, daca ai dreptul de vot, cu cine votezi?
A comentat victor 07 octombrie 2009, 11:34 | mergi sus ▲
Nu stiu ce ai inteles dar pentru mine nationalitatea se echivaleaza cu etnia, apartin natiunii romane. Cetatenia reprezinta apartenenta la stat
A comentat pu roman 07 octombrie 2009, 11:37 | mergi sus ▲
ADMINISTRATORI NU PUBLICATI COMENTARIILE CU INJURATURIMCUVINTE ABUZIVE SI DISCRIMINARI ANUMITI SUBIECTI NU AU HABAR CE-I AIA LIMITA SI BUN SIMT IN FELUL ASTA SE VOR INVATA MINTE,NU PERMITETI ORICAROR SPECIMENE PRINTRE CARE roman,roman din iasi,comiekiller CARE IN FONT SUNT ACEIASI PERSOANA SAU MAI SIMPLU INTRODUCETI INREGISTRAREA, CHIAR PUTETI TOLERA TOTI PROVOCATORII CARE INTRA PE AICI? DERANJEAZA.
A comentat 07 octombrie 2009, 11:47 | mergi sus ▲
victore ce mentalitati vorbesti tu ? au hoti si ei la fel ca restu romanilor ( rus la interne , boc cel mic astia sunt ff cunoscuti . pascany oare cum crezi ca a facut banii . stiu nu e etnic roman ) si hai sa vedem unde a fost ales primar cel mai xenofob om dupa vadim : in cluj . 2 mandate . si cine zice ca sa sa introduca pasaport la restu romanilor ? sau miticii aia ..as putea continua la nesfarsit cu astia care crezi tu ca ,, sunt mai europeni " . da daca asta e parerea ta o respect.
acu cu aia rusificati.fratele meu astia rusificati cum le spui tu dupa mintea mea sunt majoritari .am expus mai sus argumentele mele ( as putea sa-ti dau ex . din viata mea pesonala ff recente da nu cred ca e cazu )
si daca tu crezi ca in romania e democratie adevarata si ca ex.comunistii actualii mari democrati ( basescu , iliescu, nastase, geoana etc ) reprezinta vointa romanilor pai sun ko . no coment . da iti spun atat : alegeri prezidentiale 2004 . total alegatori 18 milioane ( io credeam ca sunt 16 da vad ca statistica ma contrazice ) deci total 18 mil. voturi basescu primul tur 3,5 milioane ( deci 1 din 5 romani ) . voturi basescu turul 2 5 milioane ( multi au votat anti nastase care devenise un fel de voronin al ro ) . deci in cel mai bun caz basescu reprezinta vointa a 29 % din romani . sub o treime .
si oricum ceea ce a promis ( abureala ce a dato la alegatori ) nu a indeplinit.

A comentat tot romanul 07 octombrie 2009, 11:53 | mergi sus ▲
gresit . nationalitate au toti locuitorii romaniei ce poseda acte romanesti ( pasaport , buletin ) . etnie difera . asa se si spune . cetatean de nationaliate roman etnic maghiar sau roman sau ..... ce o fi el
A comentat pt. pu roman 07 octombrie 2009, 11:56 | mergi sus ▲
Ok, accept parerea ta despre realitatile romanesti pentru ca ai de unde sa stii mai bine, dar in privinta RM si a rusificarii este si o problema a Romaniei. Eu cred ca sunt rusificat acum ca vin la studii in Ro sper sa scap de aceasta riie si sa ajut cum pot ,,romanizarii, societatii de aici, proces inevitabil in viitor.... Datele statistice din RM arata ca aici locuiesc 70 % moldoveni (romani) vorbitori de grai romanesc si 30 % etnii(rusa,ucr,gagauzi etc). Analizind rezultatele la alegerile parlamentare din iulie putem concluziona ca aprox 30 % din modoveni sunt rusificati dea binelea si au o viziune prorusa, iar restul sunt divizati in 2 tabere : proromani si pentru statalitate prevalind ultimiii prin urmare dorinta de ,,apropiere,,, de Romania nu o manifesta decit 30 % din populatie(parerea mea)
Asta e efectul spalarii de creiere al guvernarii comuniste dar daca guvernarea de acum va intreprinde pasii corecti, la fel si Romania cred ca majoritatea populatiei va fi pro-romana, dar asta nu intr-un timp scurt. La urma as vrea sati spun ca traim intr-o lume plina de stereotipuri si suntem oricum influentati sau dominati de cineva (Iasiul era socotit oras evreiesc - no ofence ;)) )dar trebuie sa ne alegem singuri felul de a fi si cred ca comiti o mare greseala dind dovada de atita indiferenta si trufie fata de romanii de aici
A comentat victor pentr tot romanul 07 octombrie 2009, 12:14 | mergi sus ▲
Posibil sa ai dreptate, dar in documentele care le solicita statul roman am intilnit separat:1care este cetatenia2 care este nationalitatea?
Eu cred ca sunt lucruri diferite, de ex pu basarabeni.
A comentat ptu roman 07 octombrie 2009, 12:17 | mergi sus ▲
bine cum zici tu . io nu am vorbit din stereotipuri ( e adevarat ca am dat ca exemplu si referendumurile unde numai 2 % se declara romani ). mare parte din ideiile ce le am despre moldovenii din rm ( nu rusii din rm sau gagauzii ) mi l-am format din interactiunea cu oameni. in ro ( in anii 90 ) in eurpa ( londra si italia mai ales ) . pe net unde ( mai ales pe bloguri ) am vazut ceea ce gandesc sau dau impresia ca gandesc .
acu proromanii de ce nu se declara romani si atat. uite in uk daca intrebi un scotian , englez , galez , irlandez ( mai ales ei ) ce e nu-ti va spune ca e britanic. io daca vine unu si ma intreaba ce sunt ( deci nu un roman ) spun ca sunt roman .
nu sunt trufas ( desi romanii au obiceiul ff prost sa stea cu nasul pe sus ...astia din transilvania si bucuresti bat topul :)) ) sunt dezamagit , scarbit .
acu te intreb io cei 30 % care inca mai cred/simt ca sunt romani de ce nu se declara romani . io asta nu pot sa inteleg . le e rusine . nu cred cu adevarat.ii intereseaza numai cand aplica pt hartii....? spune-mi tu te rog
A comentat romanul 07 octombrie 2009, 12:31 | mergi sus ▲
fratele meu ma uit ca boul in pasaport si vad mare si clar :CETATENIA/NATIONALITY/NATIONALITE : ROMANA .
TOTI UNGURII,TIGANII,ARABII CU ACTE DE ROMANIA AU NATIONALITAE/CETATENIE ROIMANA DAR LA REFERENDUM , PESTRADA CAND II INTREBI SE DECLARA DE ETNIE MAGHIARA , RROMA,IRANIANA ETC.

SI LA STIRI VEZI : CETATEAN DE NATIONALITEA ROMANA A FURAT LA ROMA. CETATEANUL ESTE DE ETNIE RROMA ( SAU ROMAN DUPA CAZ )
EU SUNT ETNIC ROMAN ( FAC PARTE DIN POPORUL ROMAN ) CETATEAN DE NATIONALITATE ROMANA.
CAND O SA-MI DE ACTELE DE UK O SA FIU ETNIC ROMAN DE NATIONALITATE BRTANICA

PE SCURT IO SUNT ROMAN
A comentat romanul pt.15:17 07 octombrie 2009, 12:38 | mergi sus ▲
scuze pt. literele lispa sau in plus . m-am grabit si nici corecturi nu am facut
A comentat romanul 07 octombrie 2009, 12:42 | mergi sus ▲
Eu personal nu am cetatenia romana, desi m-am considerat tot timpul roman, acum vad pe forumuri ca sunt numit (sintem numiti la general) rus,betivan, milog pu facilitatile romane (un fraier de mai sus). Spune-mi de ce? Nici n-am apucat sa pasesc pe pamantul romanesc si deja atita ura...
E problema birocratiei care este defapt peste tot ca au fost acceptati in ro tot felul de oameni care probabil strica reputatia in anamblu a moldovenilor din RM, eu nu am de unde sa stiu desi cunosc cazuri cin in ue (Italia) moldovenii fiind intrebati ce nationalitate sint au rasp rusi pentru ca italienii nu agreaza romanii dar asta e ceva particular si solutie la aceasta problema nu vom gasi noi doi. Asta e sintem romani cu defectele noaste (multe de altfel) iar eu personal in strainatate nu miii rusine sa declar aceasta desi oficial inca nu sunt. Personal, vin in Romania pentru studii mai bune ca aici si pentru a inlatura stereotipurile de genul : ,, romanii nu ne vor binele, isi vor bate joc de noi, nu avem loc linga ei etc...,, care exista in RM. Deci, ma adresez tututror romanilor de pe acest forum sa ma intimpinati cu toleranta si bunavointa :D Cit privesc patriotii si cei care tipa sus si tare ca sunt romani am intilnit multe cazuri si la BAC avind tema anexarea Baasarabiei aleg dezvoltarea economica a Greciei Antice doar pentru a primi o nota justa
A comentat pu romanul 07 octombrie 2009, 12:45 | mergi sus ▲
Victore, eu nu-ti pot spune inca pentru cine voi vota la presedintia Romaniei pentru ca nu m-am hotarat inca. Dar cert voi vota pentru acea pesoana care va manifesta raceala si realism in privinta basarabenilor si va spune clar ca anuleaza toate avantajele de care se bucura acum basarabenii in Romania. Basescu nu mai iese presedinte daca nu ia o atitudine in mod clar antibasarabeana. El crede ca va castiga 2 - 3.000 de voturi de la basarabenii care au cetatenie romana, dar va pierde milioane de voturi ale etnicilor romani, mai ales ale celor din Moldova adevarata, adica romaneasca.


Victore, noi romanii moldoveni va cunoastem cel mai bine pe voi basarabenii. Stim cam ce va poate pielea, vizavi de Romania si cetatenii romani. Stim ca daca ati putea, ne-ati desfiinta ca popor. Si atunci, noi de ce sa va ajutam? Ba din contra! Sa va feriti de romanii moldoveni, pentru ca daca va fi vreodata vreun conflict etnic intre romanii moldoveni si basarabeni, cred ca .... Oricum, noi romanii moldoveni din Moldova, restul tarii si urmasii lor nascuti in toata Romania suntem peste 10.000.000. Sa dea bunul Dumnezeu sa nu mai fie niciodata vreun conflict intre noi si voi, asa cum a fost in 1940 cand ati atacat si omorat ostasi romani in retragere. Deci ostasi romani care s-au lasat omorati si de basarabeni numai pentru a nu provoca atunci un conflict care era in dezavantajul Romaniei. Strabunicul meu de pe mama a fost omorat de basarabeni in timp ce se retragea din Basarabia in 1940. Nu de jidani, ca si astia au facut urat, ci de basarabeni care credeau ca rusii le vor aduce paine, miere si lapte. Si s-a vazut ce a urmat. V-au saturat rusii de .....
A comentat iesean 07 octombrie 2009, 13:01 | mergi sus ▲
parerea mea personala ( subiectiva ) e ca romanii nu pot diferentia intre romanii falsi si astia adevarati ( nu poti sti ce e in capu omului ) . asa acu vazand ei ca marea parte a cetatenilor rm ( le spun asa indiferent de ce se considera ei : moldoveni , rusi , gagauzi , ukrainieni,romani ) se dau drept romani numa asa ocazional si din interes plus jicniri, insulte etc ( si romanii fac la fel ). deci dupa toate astea si neputand face diferenta ii baga pe toti in aceeasi oala . sa fie siguri ca nu scapa nici unul . plus ca cu nu mai cred daca vine unu si zice ca e roman.

altii rectioneaza asa pt. ca sunt frustrati. au crezut ca moldovenii le sunt frati ( asa au invatat la scoala , asa li s-a spus la tv. etc. ) si cand vad ca multi sunt romanofobi sau romani de nevoie ii baga pe toti in aceeasi oala : rusi ( nici acesti romani nu pot face diferenta si prefera sa-i bage pe toti in oala asta de frica sa nu scape vreunu )

alta cauza e ca asa e romanul . e mai mistocar,xenofob etc. aici exceleaza transilvanenii si bucurestenii.nu vedeti cum vorbim noi intre noi. da treaba e ca dupa ce ne cacam pe noi tot ROMANI ne declaram . nici nu am auzit vreunu sa zica ca el e de etnie bucurestean desi ... au o atitudine extrem de naspa asupra restului ,,provincialilor " cum zic ei .
A comentat roman pt. pu romanul 07 octombrie 2009, 13:04 | mergi sus ▲
Bai da esti tare! Mai facut zau sa rid :D Sa va desfiintam ca popor? asta-i buna =)) Si cum iti inchipui tu asta? ESti departe de realitate mult mai multi basarabeni au cetatenie romana si basescu va lua 99 % si oricum va cistiga campania chiar daca tie asta nuti place. VAd ca esti departe tare de realitate si istorie si rau pus pe moldoveni. Nu stiu posibil sa fi vorbit cu persoane diferite ( tu nu esti romanul nu?) dar iti spun ca asemenea idei sunt nefondate pu ziua de astazi, de ce conflicte vb? Eu doresc doarc concilierea relatiilor intre romaniii din romania si cei din RM. Dnul iesean, vezi bine ce scrii pentru ca acesta este un portal destinat apropierii basarabenilor de Romania nu pentru toti smintitii care vorbesc din auzite (pentru ca asta faci tu)
Pentru mine este o ofensa de a ma numi basarabean pentru ca sub acest nume am fost anexati la 1812 de cind ne se trage soarta.... Basarabia reprezenta cele 3 judete din sud-estul tarii moneda de schimb dupa razboaie intre rusi si turci. Basarabia care a fost anexata la 1812 reprezenta 49% din Moldova
A comentat victor 07 octombrie 2009, 13:16 | mergi sus ▲
Nu pot sa nu fiu deacord :) Am inteles ca am replicat unei persoane dupa care ai intervenit tu iar eu am crezut ca e aceeasi persoana. Srry acum vad diferenta. Dar sincer ma enerveaza asemenea iesire nefondate si fara argumente adevarate si reale ca de ex a dnului iesean. Nu inteleg ce fel de nationalism timpit e asta si de ce valori morale se conduc unii..... Ok ne vedem frate in Romania si cu tine draga iesene cred ca am sa dau de multi cu idei din astea, asta e fiecare cu parerea sa cu nivelul sau de dezvoltare intelectuala. Bafta tututror!
A comentat victor pu romanul 07 octombrie 2009, 13:23 | mergi sus ▲
victore raspunsul la intrebarea de ce romnul din reactioneaza asa il ai daca citesti toate postarile mele anterioare ( romanul , tot romanul ,pt. victor si cenzura ) .
eu spre exemplu ti-am explicat atitudinea mea in postarea de la 16:04 . ff multi romani au reflexele mele . nu zic ca e bine . asta suntem noi .
A comentat roman pt. victor 07 octombrie 2009, 13:31 | mergi sus ▲
...de ce romanul din iasi reactioneaza asa.....
A comentat roman pt. victor 07 octombrie 2009, 13:33 | mergi sus ▲
Bai, domnule, ce fel de roman esti tu? Pai romanul e roman. si basarabeanul e altceva! Victore, moldovenii sunt romanii care locuiesc mai ales intre Prut si Carpati. Voi nu sunteti moldoveni, deci nici romani! De ce sa te jenezi de etnonimulde basarabean? E un etnonim ca oricare altul, adica nici mai urat, nici mai frumos ca oricare alt etnonim. Dar cand spui ca esti moldovean, apoi atunci apar confuzii. Noi romanii moldoveni suntem urmasii lui Dragos, Stefan cel Mare, Alexandru Ioan Cuza, Eminescu, Ion Creanga si multe alte personalitati importante ale culturii,civilizatiei si istoriei Romaniei. Voi basarabenii ii aveti pe Mateevici, Grigore Vieru, Druta, Puskin care a trait un timp la Chisinau si multe alte personalitati importante pentru cultura si civilizatia voastra polietnica dintre Prut si Nistru. Ce au in comun cele doua grupari de personalitati importante pentru Romania si Basarabia? NIMIC! Si atunci, nici noi romanii moldoveni nu prea avem nimic in comun decat ca suntem tari vecine. Asta e credinta mea si a altor concetateni de-ai mei. Si cu asta pun punct polemicii.
A comentat iesean 07 octombrie 2009, 14:30 | mergi sus ▲
Sorry! Imi pare rau, dar nu prea obisnuiesc sa corectez inainte de a posta. Sunt cam pripit! Am gresit si corectez in cele ce urmeaza:



NIMIC! Si atunci, nici noi romanii moldoveni nu prea avem nimic in comun cu voi basarabenii decat ca suntem tari vecine. Asta e credinta mea si a altor concetateni de-ai mei.
A comentat iesean 07 octombrie 2009, 14:35 | mergi sus ▲
Sorry eu iesisem in capitala statului vecin si agresor :D Eram cu zibetul pe buze gindindu-ma la ,,destramarea poporului roman de catre basarabeni,, anuntata de dn iesean. Intr-adevar timpeniile se memoreaza mai bine. Dn iesean publica te rog identitatea ta ca sa stiu cu cine vb. Eu la ai mei 18 nu vreau sati tin un curs de istorie (desi ai merita-o)

Cit priveste dnul roman, am inteles pozitia ta din penultimul comentariu 16.04 si cred ca e o parere chiar obiectiva caci eu cred la fel

A comentat Victor 07 octombrie 2009, 15:08 | mergi sus ▲
Si inca ceva, nu-mi spune cine sunt si n-am sa-ti zic cine esti. Fiecare are dreptul la autodeterminare si la o identitate proprie
A comentat victor pu ieseean 07 octombrie 2009, 15:10 | mergi sus ▲
Victore, nu inteleg de ce te superi. Doar suntem reprezentanti ai unor popoare si culturi diferite si e normal sa gandim diferit. Tu ai conceptiile tale, iar eu pe ale mele. Trebuie sa le respectam ca sa nu ajungem la disensiuni. Deci fara suparare!
A comentat iesean 07 octombrie 2009, 15:33 | mergi sus ▲
poti sa te superi pe prostie.............? eu respect punctul tau de vedere atita cit tu imi respecti drepturile. Un drept fundamental ar fi dreptul la autodeterminare, autodeterminare la provenienta etnica .... SUNT ROMAN SI PUNCTUM. Tie clar? Moldovean de peste Prut e ok? Nu am cind sa umblu cu documente dar nu demult am vazut intr-un castel din Polonia Harta Moldovei lui Stefan cel Mare si acum inteleg ca strainii inteleg adevarul nostru dar cum singuri ni-l negam vom ramine dezbinati mullt timp. Mi-ai demonstrat destul valorile tale si cunostintele istorice, vad ca toata concversatia asta s-a transformat intr-un nonsens concluzionand ca am pierdut timpul degeaba
A comentat victor pu iesean 07 octombrie 2009, 16:08 | mergi sus ▲
Mă borîtură ţigănească! Tu încă mai vrei să fii cu mine în aceleaşi hotare?Te-ai uitat cîndva în oglindă să vezi ce bou te priveşte de acolo?Ca să-mi fii părtaş trebuie să-ţi schimbi capul cu altă minte.Te-au făcut cei din şatra care trecea pe la voi prin localitate şi acum te socoţi mare Român?Ba eşti tot Indian cît de mult nu te-ai spăla pe bot cu săpun turcesc DURU pentru că al vostru nu aveţi!Să ştii că DURU la noi e pentru spălat curu! Apoi mai bine pe maică-ta stateau călare ruşii şi erai la minte un pic mai deştept, era-i porc, dar nu bou!
A comentat P-u KOIMAN KULLER 07 octombrie 2009, 20:40 | mergi sus ▲
Victor,nu face să polemizezi cu ei că ei mor de foame şi se tem că le vom păpa ce mai au.sunt nişte putori care nu doresc să lucreze dar să trăiască bine pe seama altora.Ei cred că dacă ne reunificăm apoi noi vom lucra iar ei nu.Ba chiar o să ne lucreze ei nouă că ruşii ne-au învăţat a pune la treabă pe cineva aşa că nu pierde timpul la vorbe goale.Ei se tem doar de foame,dar dacă or lucra bine au să primească merinde iar dacă nu mardeală.
A comentat Pentru Victor 07 octombrie 2009, 20:54 | mergi sus ▲
Observ si aici comentariile de tip comuniste, indoctrinate-care cer moderatorului sa modereza mesajele care nu convin clasei mincitoare sau clasei moldovenilo. De ce sa cenzureze comentariile mele, maldaveni? Nu va place adevarul? Nu va place ca spun lucrului pe nume, cum ca voi doriti doar acte romanesti si va dati mari maldaveni? De ce va tot preacurviti si va inchinati pasaportului romanesc plangang ca niste copii retardati ca \"sunteti romani\" in timp ce CHIAR PE ACEASTA PAGINA mylti comentatoro moldoveni (voi) faceti deiferenta si atrageti atentia ca sunteti moldoveni, basarabeni, \"aveti cetatenia moldoveneasca \" si altele. DE CE NU VA DATI ROMANI, domnilor si lasati dracu orice expresie care include cuvantul \"moldovean\", \"moldovenesc\" si derivatele acestora? OARE VOI CHIAR NU SIMTITI NIMIC ROMANESTE? Nu am stiut ca basarabenii (si nu doar evreii ) au atacat armata romana in retragere dar PENTRU CEI CE MA ASCULTA, va atrag atentia ca atunci cand am fost in rep. Md (am fost de multe ori) au avut loc doua incidente in care masini mi-au taiat calea EXTREM DE AGRESIV, aproape impingandu-ma de pe sosea. Masina mea avea nr de Ro. Nefiind un cacacios, le-am dat replica; de asemenea am intodeauna la mine o vergea din otel ptr cei prea zelosi. DECI ATENTIE ROMANI! MERGETI IN MOLDOVA SI CONVINGETI-VA DE SENTIMENTELE ACESTORA FATA DE ROMANIA , INAINTE SA I RIDICATI IN SLAVI PE MOLDOVENI SI SA I NUMITI FRATI. Inca o data: MERGETI ACOLO SA VA CONVINGETI. vA ASIGUR CA VA VETI SCHIMBA ATITUDINEA FATA DE ACEST \"POPOR\". Am fost si eu odata ca si voi-mare iubaret de moldovenii frati. APOI M-AM LECUIT PE VECIE!
A comentat commiekiller 08 octombrie 2009, 07:38 | mergi sus ▲
nu ne temem de nimik . saraci sau nu e treaba noastra .
NU VREM STRAINI IN ROMANIA. voi sunteti straini numai 2 % sunt romani .
obisnuitiva cu ideea.
pa.
A comentat pt.comentariul.23:54 08 octombrie 2009, 07:47 | mergi sus ▲
Am inteeles pozitia cica ostila a romanilor pu moloveni.
A comentat victor 08 octombrie 2009, 10:09 | mergi sus ▲
Am inteeles pozitia cica ostila a romanilor pu moloveni.

In replica lui commiekiller, bai eu sunt sofer si mai porceste mergand ca soferii cu numere din Romania n-am vazut dar dac zici ca ti-au taiat-o depasestei si opreste-i si vergeaua de otel peste bot asa eu am vazut facind inclusiv de catre un sofer basarabean in Ro :D

Cit priveste atitudinea ta fata de basarabeni, o respect si sunt intr-o oarecare masura deacord cu nationaismul de care dispui, eu as scrie la fel pe un forum transnistrean
A comentat victor 08 octombrie 2009, 10:13 | mergi sus ▲
vreau sa'ti raspund la o intrebare, ca tot atita ne intrebi unde am fost pina in 90'.......eu cred ca miscarile ce au loc acum in republica, chiar luind si revolutia din 7 aprilie 2009 a fost un pas enorm doar multumita tinerilor care sunt intre 18 -25 de ani...te mai intrebi unde am fost pina in 90'????asa deci....nu au fost batrini la revolutie pentru ca sunt comunisti si fricosi si nici nu prea au fost persoanele cu virsta medie, deoarece sunt plecati la munca grea peste hotare....si inca ceva:persoanele cu virsta inaintata intrec dupa numar persoanele cu virsta intre 18-25....acum ne intrebam...de unde vin voturile atit de multe pentru PCRM??? este evident, nu??? Eu as dori doar sa zic ca noi,cei tineri in momentele da fata avem alte dorinte precum : democratia(care am asteptat'o de foarte multi ani) , avem o dorinta si stima chiar fata de Romania si am dori sa facem o schimbare ,chiar sa anihilam Rep. Moldova daca asta ar fi cea mai mare problema , pentru ca suntem un popor cu acelasi singe..si nu conteaza cum ne'am numi in fata legii dar e important sa fim oameni si sa traim in pace!!!! Se zice ca tinerii aduc schimbarea si mai intii de toate ar trebiui sa fim auziti noi , dar cu o asemeni massmedia unde'ti astupa gura, cu siguranta adevarul niciodata nu iese la iveala, de asta persoane ca si tine:commiekiller considera ca noi ne folosim de Romania si ca nu avem nici o stima si suntem niste comunisti.............sa stii ca nu este asa , pur si simplu niciodata nu ai vrb cu un tinar sa'ti spuna cit de mult si'ar dori acea libertate! Astfel te indemn sa depui un efort pentru a ne intelege ca nu decidem noi, sa fi fost puterea in mainile tinerilor crede'ma demult eram si noi in Europa si eram sa construim o strinsa legatura cu Romania, crede'ma!!!!!!!!!
A comentat p'u commiekiller 10 octombrie 2009, 12:49 | mergi sus ▲
Nu inteleg de ce polemizati atata cu acest specimen retardat si frustrat asa zis "commiekiller".O fi fost vreodata in Basarabia cu gacica lui si un basarabean de-al vostru i-o fi pus-o mai bine si de atunci va uraste in draci...Ignorati-l.Eu din cati prieteni si cunostinte am,nici unul nu va uraste sau are ceva impotriva voastra,dimpotriva,va considera romani,chiar daca unii dintre voi nu stiu inca lucrul acesta,si nu din vina lor.
A comentat Baxter 10 octombrie 2009, 14:38 | mergi sus ▲
CE PROST ESTI ,, BAXTER "
A comentat CE PROST ESTI 10 octombrie 2009, 16:13 | mergi sus ▲
baxter ft corect a spus, iar tu cel care a postat ultimu esti prost, si ft prost ! SA MOARA COMUNISTII IN RUSINE, FOAMETE SI BATAI
altceva nu meritati dracilor !
A comentat danny 10 octombrie 2009, 19:37 | mergi sus ▲
moderatori introduceti va rog inregistrarea!!!!! si stergeti comentariile cu caracter discriminatoriu,abuziv si aberant. commiekiller este un retardat psihopat extemist si venetic de ce nu chiar un provocator comunist care intrece masura. habar nu are ce indruga acolo si unica solutie ca acest specimen,descendent inrudit cu dinozaurii sa se potoleasca este ca dvs sa introduceti inregistrarea. Deranjeaza prea mult!!! Va rog luati masuri!!!!
A comentat 10 octombrie 2009, 20:05 | mergi sus ▲
danny baiatule cetatenii rm nu sunt romani. sunt rusi , gagauzi ,ukrainieni si etnici moldoveni.
A comentat tot io 10 octombrie 2009, 20:27 | mergi sus ▲
ptr.tot io, De unde dracu scoti Etnie Moldoveneasca? bai toanto sau tontule, sti macar de unde provine denumirea de Moldovean?, puneti mana pe carte si cultivativa si dupa aceia deschideti gura( ma refer la cei Inculti)
A comentat chris 10 octombrie 2009, 20:38 | mergi sus ▲
desteptu lu peste prajit . asa zic ei ca nu sunt romani ci moldoveni . asa zic pe strada cand ii intrebi la recensamant la o petrecere cand ii intrebi ce sunt si iti raspund ,, noi suntem moldoveni ".
numai cand aplica pt cetatenie de roman si vor burse sau vize zic ca sunt romani . si vorbesc in rusa mai bine si mai mult ca in romana.
A comentat tot io 11 octombrie 2009, 08:09 | mergi sus ▲
tot io stai mai bine in satra ta de tzigani boratzi si nu te fa de ras printre oameni normali care au creier spre deosbire de tine
A comentat 11 octombrie 2009, 17:42 | mergi sus ▲
borati sunteti voi ba sholdovenilor. si ipocriti . va deranjeaza adevaru rusiii pooli.
A comentat pt. 20:42 12 octombrie 2009, 06:29 | mergi sus ▲
pTR \\\\\\\"VA ROG LUATI MASURI SI PTR bAXTER- Idioteluul lui tata, te deranjeaza adevarul, ha? Hai mars in Moldova sa vezi cum se iau masuri impotriva tzaranilor ca tine. Ce masuri as lua pe KKuru tau daca te-as prinde, maldavene! Si ptr Baxter- nu -ti fie frica ca nimeni ni i-a traso prietenei mele; decat sa si-o traga cu un maldavan nespalat, mai bine s-ar spanzura. Coincidental am cunoscut mai multe fete din Rep Md si TOATE INAFARA DE UNA sunt cuplate cu romani. Apropos Baxter, si-a facut mata buda sau se ccacca tot le groapa (buda turceasca)? Ca am fost in Moldova si am vazut cat de nespalati sunteti Nici macar wc din lemn , ca la tara nu aveti si o groapa la care va cacati ca porcii. IMPUTITILOR! Nu-i de mirare ca rep Md este in fruntea tarilor boli de piele . Am un sfat moldovani jegosi: SPALATI-VA PE KKUR SI PE GURA CA SA STIM SI NOI CARE-I DIFERENTA!
A comentat COMMIEKILLER 12 octombrie 2009, 09:09 | mergi sus ▲
commiekiller trateaza-te ca esti GRAV BOLNAV PSIHIC. continua sa traiesti in lumea ta plina de ura psihopatule.si nu ne vorbi noua de adevar ca habar nu ai ce-i aia,ai auzit si tu cuvantul asta pe strada si te dai mare si tare aici cu copy/paste, diagnostiguul tau e de venetic sovinist si tampit iar locu tau e la casa de nebuni nu printre OAMENI
A comentat 12 octombrie 2009, 12:37 | mergi sus ▲
Dragi basarabeni, iertati-ma va rog ca am schimbari de personalitate, acum sunt lucid si va pot spune ca n-am nimic cu voi, chiar va iubesc. Cateodata ma transform intr-un nenorocit prost la gura si comentez pe-aici, dar in realitate sunt baiat bun. Offf, ce viata de ratat frustrat am, imi cer iertare :))
A comentat COMMIEKELLER 12 octombrie 2009, 15:15 | mergi sus ▲
Bre,CommicKiller,bine ca mai ai si momente de luciditate din cand in cand si recunosti singur ca esti nebun.
Stii cum se zice nebunii si copiii sunt cele mai sincere persoane din lume ! LOL !
A comentat micael 12 octombrie 2009, 17:28 | mergi sus ▲
pu Comik
ia auzi, te dai mare si tare pe aici, ca esti roman roman, exact cum critici tu poprul moldovean, in acelasi mod va critica pe voi o Europa intrega.. dar oricum fiecare are parerea lui, tu spui ca moldovenii sunt nishte betzivi.. europa spune de romani ca sunt nishte tzigani lipsiti de cultura... dar afirm, nu toti sund de parerea asta.. asa ca iao mai moale. ca toti suntem oameni!!!
A comentat aleahim 12 octombrie 2009, 19:29 | mergi sus ▲
aleahim, basarabenii sunt tigani cersetori si lipsiti totalmente de civilizatie si cultura. In curand va scoatem din UE, pentru ca le aratam europenilor ca sunteti rusi periculosi, raketi criminali si betivani. Sau nu esti la curent cu betiile si bataile basarabenilor in UE si SUA? Basarabenii se ocupa si cu traficul de carne vie. Sunt multe basarabence care fac trotuarul la negru in Italia, Spania si SUA. Personal stiu cativa proxeneti basarabeni care lucreaza la Roma cu o multime de curve din Basarabia si Ucraina. Ei sunt deja in vizorul politiei, dar nu stiu de ce se intarzie arestarea.
A comentat Alex, roman din Iasi 12 octombrie 2009, 19:57 | mergi sus ▲
Si inca o vorba pe romaneste, aleahim. In mine, roman moldovean, aveti un dusman teribil. Voi actiona in UE pentru divulgarea si arestarea tuturor delincventilor basarabeni, ucraineni si rusi.
A comentat Alex, roman din Iasi 12 octombrie 2009, 20:00 | mergi sus ▲
Alex,periculos mic si rautacios ce esti tu ,am o intrebare pentru tine : Acum dupa ce ai devenit impotent de nici fanteziile sexuale imaginare nu te mai satisfac,ai devenit peste noapte tot in imaginatia ta nebuna justitiar european ! :-))

Bre,omule,ai vazut prea multe filme cu cowboy-i si te crezi unul dintre ei nascut pe continentul european ! LOL !
A comentat micael 13 octombrie 2009, 15:29 | mergi sus ▲
Din cate vad sunt aici niste persoane romane care jignesc moldovenii de peste Prut! O intrebare: Voi traiti aici de stiti cine suntem? Sunt sigura ca ceea ce expuneti e din auzite... Oare nu ati studiat temele istoriei in care se zice ca teritoriul tarii noastre incepand cu 1812 a fost colonizat din toate partile de catre Imperiul Rus. De aceea si s-a schimbat cultura. Iar ceea ce se face actual, aceasta este nu altceva decat rezultatul unei propagande facuta de comunisti. Nu va faceti impresii false despre aceasta tara. Fiti prietenosi. Dar acei care au ceva contra Romaniei sa stiti ca-s niste orbi care se supun ideologiei lui v0ronin
A comentat Valeri 30 noiembrie 2009, 18:58 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.3698 secunde