Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

2 mai 2024, ora locală: 11:17

 

PCRM la un pas de destrămare

adăugat 17 octombrie 2009, 16:10, la Politică

Ieşirea la rampă a lui Vladimir Ţurcan, unul din fruntaşii Partidului Comuniştilor, mâna dreaptă a liderului comunist, Vladimir Voronin, cu apelul contra alegerilor anticipate este în viziunea a doi lideri de opiniei, Petru Bogatu şi Valeriu Saharneanu, o surpriză, cu atât mai mult că Ţurcanu a lăsat să se înţeleagă că părerea lui este împărtăşită şi de alţi colegi de fracţiune. În acelaşi timp, un alt lider de partid, Victor Stepaniuc, la fel a lăsat să se înţeleagă că fracţiunea PCRM ar putea vota pentru Marian Lupu în calitate de preşedinte. De cealaltă parte, Grigore Petrenco, în mod radical, respinge orice discuţie la această temă, informează Vocea Basarabiei.

Expertul şi fostul deputat, Anatol Ţaranu, şi fostul preşedinte al SIS, Tudor Butnaru, şi-au expus părerea la acest subiect în cadrul emisiunii „Istoria în mişcare” de la postul de radio „Vocea Basarabiei”. Potrivit lui Butnaru, o parte din PCRM, conştientă că are toate şansele să rămâne în afara Parlamentul în cazul unor alegeri anticipate, putea să ia o decizie să meargă înainte cu noua guvernare şi chiar să se gândească la crearea unei formaţiuni de centru-stânga. De cealaltă parte sunt radicalii Petrenco, Tcaciuc, care exclud posibilitatea votării preşedintelui ţării. Fisurile din PCRM sunt evidente, ele nu mai pot fi ţinute în secret, spune Butnaru.

La rândul lui, Anatol Ţaranu afirmă că Ţurcanu nu este membru declarat de partid. Voronin l-a ales mâna sa dreaptă, peste noapte i-a oferit gradul de general de divizie pentru anumite servicii, dar acesta nu a dorit să fie membru de partid. Anterior, comportamentul lui Ţurcanu era ca a unei persoane sus-puse, acum este complet altul. Prin gestul său el încearcă să demonstreze că în PCRM a dispărut dictatura şi că mulţi încep a vorbi altfel.

Întrebaţi ce cred despre rolul lui Vladimir Ţurcanu în evenimentele de la 6-7 aprilie, inclusiv retragerea poliţiştilor din clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei şi negocierea arborării drapelelor UE şi al României, şi dacă nu din aceste motive s-a făcut conciliar, Ţăranu a răspuns că Ţurcanu înţelege că ar fi mai bine să fie anchetat având calitatea de deputat decât fără această calitate.

Totodată, Ţaranu afirmă că va fi dificil noii gvernări să introducă reformele în condiţiile în care 48 de deputaţi vor pune permanent beţe în roate. În acest sens, ar fi binevnite alegerile anticipate, în care comuniştii nu ar lua nici 20 la sută din sufragii, dar interesele R.Moldova trebuie să fie mai presus de toate.

Participanţii la emisiune susţin că în condiţiile în care se află ţara la ora actuală, este absolut necesar de a evita alegerile anticipate, care, în mod evident, i-ar aduce Alianţei pentru Integrare Europană mult mai multe locuri în Parlament.

Autor: Vocea Basarabiei
Sursa: hotnews.md
Romania este numai una.Steaua este numai una .Traiasca GARDA DE FIER .Traiasca legionarii.
A comentat Romania Italia 18 octombrie 2009, 12:44
Sa traiti bine
A comentat Romania 18 octombrie 2009, 12:45
Voronin daca eram acolo cand ai batut si omorat ,iti taiam cu mana mea personal gatul ,te decapitam si luptam pana nu ma mai radicam din tarana ,fara maini si picioare va taiam jugulara cu dintii,mergeam imbracat in dinamita sa va omor gaborii si sa ma ma arunc in aer cu tot cu voi,nu instig ,ar trebuii sa aveti numele gaborilor care au batut si omorat poporul si sa fie omorati cu tot cu familii ,as fii murit pentru libertatea democratia poporului meu roman si pentru tara mea Romania,acolo este poporul nostru si tara noastra Romania.Romania trezete-te.Aici este poporul meu roman istoric si va fii.Aici e Romania istoric si va fii .Aici e Romania.Desteapta-te romane.
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 12:51
Basarabia ,acolo este poporul meu roman.Basarabia acolo este tara mea Romania.
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 12:53
Cand au fost atentatele teroristice in America ,Casa alba a scapat neatinsa deci atentatele au fost regizate si inscenate de America,ca si in Anglia si Spania ,nici un atentat teroristic nu a distrus nimic important si nici nu au fost atentate teroristice asupra sediilor ,domicililor sefilor statelorsi nu au fost atentate teroristice asupra nici unui sef de stat ,spaniolii au ales bine ora si locul ucigand romanii .
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 13:46
Bravo Spania ati ucis intentionat in atentate teroristice romanii deci America este pe mana cu Uniunea Europeana la inscenat si regizat atentatele teroristice ca si in Anglia .Felicitari ,America si Uniunea Europeana pentru omorurile teroristice si crime ,ucigasilor.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 13:49
Rusia este impreuna cu America si Uniunea Europeana inca de la revolutia romana.Revolutia romana a fost falsa regizata sa para reala ,nu a fost revolutie a fost genocid ,nu a fost lovitura de stat .Romania a regizat revolutia ucigand propriul popor ca si America si Uniunea Europeana ca stau de atunci ca vor face pe mana cu arabii atentatele teroristice in America si Uniunea Europeana pentru a avea motiv de razboi teroristic si democratie pentru a putea ocupa tarile si sa fie tarile in sclavie ,ei zic ca este vorba de dezarmare insa nu este asa,biserica a fost implicata ,au fost crime facute de servicile secrete internationale si mondiale ,a fost terorismul acestor tari sa declanseze razboi teroristic si de democratie pentru asta si-au ucis tarile propriile popoarele intentionat ,criminalilor nenorociti.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 13:56
Rusia este impreuna cu America si Uniunea Europeana de la revolutia romana ca stiau de atunci ca vor face tarile impreuna atentatele teroristice in America si Uniunea Europeana intentionat si deliberat pentru ca apoi sa aibe motive sa atace impreuna aceste state in razboi pe motiv de terorism si democratie ,motivul fiind faptul ca sant tari de ocupatie si nu aveau motive sa declanseze razboi,pentru ca era in avantajul acestor state ,astfel si-au ucis propiile popoare puterile care sant statele impreuna incepand cu Romania ,America Spania ,Anglia,ati ucis intentionat sa aveti motiv de ocupare si razboi,v-ati ucis propiile popoare in propiile tari mintind ,regizand pentru motive de razboi si democratie astfel l-ati ucis si pe Ceausescu ,pentru vitor raboi teroristic si democratie de atunci era revolutia cu tenta teroristic si stiati de atunci ca veti face intentionat atentatele teroristice in America pe mana cu arabii ,ati avut de atunci planurile voastre de a va creea propiile atentate teroristice omorandu-va intentionat prpiile popoare ati ceeat asasinarea popoarelor voastre ca state in propiile voastre tari pentru motive de razboi teroristic si democratie,criminalilor
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 14:06
Nu a existat democratia,nu va exista democratia.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 14:07
Rusia impreuna cu America si Uniunea Europeana ati pus la punct dinainte atentatele teroristice in America si Uniunea Europeana inca de la revolutia romana de la revolutia romana v-ati ucis Romania America si Uniunea Europeana propiile popoare pentru ca ati vrut sa fiti tari de ocupatie si vroiati motive sa vada tarile si popoarele pentru ca nu aveati motive de razboi teroristic si democratie ,v-ati creat motive,pentru razboi teroristic si democratiescopul vostru era razboiul teroristic si democratia,pentru motiv teroristic si democratie,criminalilor.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 14:13 | mergi sus ▲
Rusia impreuna cu America si Uniunea Europeana au pus la punct planuri inca de la revolutia romana de a creea atentate teroristice regizate si pe mana cu arabii sa aibe motiv de razboi teroristic si democratie astfel ucigandu-si propiile popoare in propiile tari ca Romania America Spania Anglia,criminalilor.Rusia America si Uniunea Europeana au fost inca de la inceput impreuna in asasinarea popoarelor pentru a provoca razboi mondial teroristic si pentru democratie,criminalilor
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 14:18 | mergi sus ▲
Rusia impreuna cu America si Uniunea Europeana au ucis propiul meu popor roman in Romania cu acordul Romaniei ,Romania si-a ucis intentionat propiul popor in Romania intentionat ,Romania si-a ucis propiul popor la o revolutie romana falsa regizata sa para reala ,revolutia nu a fost lovitura de stat.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 14:22 | mergi sus ▲
Criminalilor
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 14:23 | mergi sus ▲
Traiasca Romania
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 14:23 | mergi sus ▲
Rusia a fost impreuna inca de la inceput cu America si Uniunea Europeana adica de la revolutia romana in Romania cu intentia de a provoca razboiul contra arabilor astfel de la revolutia romana mai bine zis inainte de revolutia romana au pus la punct planul sa isi ucida Romania ,America si Uniunea Europeana propiile popoare pentru a creea motive de ocupatie cu razboi teroristic si democratia,criminalilor.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 14:35 | mergi sus ▲
Rusia a fost implicata impreuna cu America si Uniunea Europeana in atentatele teroristice din America si Uniunea Europeana ,ajutandu-i cu tarile foste satelit comuniste inca de la revolutia romana in Romania ,Rusia impreuna America si Uniunea Europeana cu Romania si-au ucis propiile popoare in revolutie romana si atentatele teroristice in America si Uniunea Europeana inca de la inceput au ucis stiind ca vor face atentatele teroristice America si Uniunea Europeana asupra propiilor popoare,ucigand intentionat propiile popoare si au ucis poporul roman la revolutia romana in Romania si-au ucis propiile popoare sa creeze motive pentru motive viitoare de razboi teroristic si democratie ca tari de ocupatie ajutati de Rusia impreuna cu Rusia ,pentru Rusia lucreaza tarile satelit foste comuniste ,au ucis in revolutia romana Romania propiul popor ,au ucis intr-o falsa revolutie romana regizata sa para reala ca si atentatele teroristice din America si Uniunea Europeana ,criminalilor.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 14:52 | mergi sus ▲
Rusia ne-ai ucis poporul roman in Romania impreuna cu Romania ,America si Uniunea Europeana poporul in Romania in anul 1989 la o falsa revolutie regizata sa para reala care nu a fost lovitura de stat sa ajuti America si Uniunea Europeana pentru scopurile tale si a lor ,pentru a crea motive de raboi ca terorismul si democratia,criminalilor.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 14:58 | mergi sus ▲
Ati creat motive de razboi cu Romania America si Uniunea Europeana Rusia ,criminalilor.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 15:00 | mergi sus ▲
Ai creat motive de razboi Rusia,criminalilor.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 15:01 | mergi sus ▲
Rusia ati ucis cu plan comun cu America si Uniunea Europeana inca de la revolutia romana in Romania romanii si ati creat impreuna inca de la revolutia romana planu vostru pus la punct cu atentatele teroristice de a ucide prpiile popoare America pe americani si Uniunea Europeana de a ucide propiile popoare ,asta inseamna respectul intre voi sa va uvideti popoarele asta inseamna increderea si viitorul asa santeti tari asa ati ucis romanii la revolutia inexistenta in Romania pentr razboi teroristic si democratie ,criminalilor
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 15:10 | mergi sus ▲
Ati ucis propiile popoare in propiile voastre tari,criminalilor.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 15:13 | mergi sus ▲
Nu vrem biserica mondiala
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 15:30 | mergi sus ▲
Nu vrem Noua Ordine Mondiala.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 15:31 | mergi sus ▲
Rusia v-a pacalit America si Uniunea Europeana
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 15:41 | mergi sus ▲
Moarte Rusiei.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 15:42 | mergi sus ▲
Rusia ati fost pacaliti de catre America si Uniunea Europeana
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 16:10 | mergi sus ▲
Rusia v-au pacalit America si Uniunea Europeana
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 16:11 | mergi sus ▲
Rusia ati fost pacaliti de America si Uniunea Europeana
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 16:12 | mergi sus ▲
Rusia santeti pacaliti de America si Uniunea Europeana Romania si Moldova .Rusia santeti morti
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 16:13 | mergi sus ▲
Rusia santeti pacaliti de America si Uniunea Europeana
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 16:14 | mergi sus ▲
Rusia santeti morti
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 16:15 | mergi sus ▲
Avem un singur popor roman,avem o singura iubire Romania ,avem o singura tara Romania.
A comentat Om 18 octombrie 2009, 16:52 | mergi sus ▲
Romania
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 16:52 | mergi sus ▲
Traiasca Romania
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 16:53 | mergi sus ▲
Sa traim bine
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 16:54 | mergi sus ▲
Sa traiti bine
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 16:54 | mergi sus ▲
Poporul va fii Romania
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 16:56 | mergi sus ▲
Libertate si democratie
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 16:57 | mergi sus ▲
Un singur popor ,o singura inima ,o singura tara.Traiasca romanii ,traiasca Romania.
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 16:59 | mergi sus ▲
Noi poporul santem Romania
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 17:00 | mergi sus ▲
Poporul este Romania
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 17:01 | mergi sus ▲
Traiasca Romania
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 17:02 | mergi sus ▲
Vrem Romania
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 17:05 | mergi sus ▲
Basarabia ,acolo este tara mea si neamul meu cel romanesc ,acolo EU sa mor as vrea ,acolo vreau eu sa traiesc.
A comentat Italia Romania 18 octombrie 2009, 17:32 | mergi sus ▲
Aici este Uniunea Europeana aici este UE ,EU sant Uniunea Europeana si sant UE ,Romania si roman este UE si Uniunea Europeana ,sant UE,santem UE,UE este Romania,Romania este UE ,UE este Uniunea Europeana Romania si roman ,roman este Uniunea Europeana si UE.
A comentat Italia Romania 18 octombrie 2009, 17:39 | mergi sus ▲
Poporul roman si Romania santem UE si santem Uniunea Europeana.Uniunea Europeana sant UE si sant romanii si Romania .O singura Uniune ,o singura uniune a tarilor ,o singura tara Uniunea Europeana ,o singura inima ,un singur popor al Uniunii Europene,EU sant Ue si sant Uniunea Europeana ,Romania este Uniunea Europeana,Uniunea Europeana este Romania,Uniunea Europeana sant romanii romanii sant Uniunea Europeana .Sa traiti bine.
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 17:44 | mergi sus ▲
Pentru Rusia M ultras UE .Moarte Rusiei .Rusia santeti morti.Traiasca legionarii
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 17:46 | mergi sus ▲
Traiasca legionarii
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 17:47 | mergi sus ▲
Traiasca Romania
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 17:47 | mergi sus ▲
Nu exista basarabeni ,exista romani cetateni europeni,nu exista Basarabia, exista Uniunea Europeana.
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 17:51 | mergi sus ▲
Nu exista basarabeni ,exista europeni.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 17:52 | mergi sus ▲
Ziarul vostru nu se numeste Basarabeni,ziarul vostru se numeste Europeni.
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 17:53 | mergi sus ▲
Basarabia priveste harta Romaniei in Iugoslavia,Croatia Slovenia Cehia si Austria si apoi zi harta Romaniei pentru ca Romania este istorica este harta Romaniei,instrainata de lasi ,vrem Romania
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 23:08 | mergi sus ▲
Priveste Basarabia harta Romaniei in Ucraina ,Transmura ,Burgenland,Transcarpathia santem istoric o singura harta de romani santem istoric Romania,vrem Romania
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 23:11 | mergi sus ▲
Priveste Basarabia sarbii si croatii priveste harta Romaniei ,priveste poporul roman ,priveste Romania.
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 23:14 | mergi sus ▲
Avem istoric o tara si un popor a unui domnitor ,avem acelasi sange in vene si frati vom fii pana atunci cand moartea ne va despartii avem aceeasi tara pana vom murii ,va fii o tara si un popor a unui domnitor.
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 23:17 | mergi sus ▲
Avem acelasi sange latin in vene si frati vomfii pana atunci cand moartea ne va despartii ca nimeni niciodata gie nu o sa ne desparta ,am radicat Romania si sincer o iubesc tu de ce nu vorbesti Voronin ce ai fact poporului cam nefiresc este UndErground sanse Putin e cum morziii matttti cand Romania vosrbeste despre mine,Romania trezestete .Aici e Romania.
A comentat Interesant 18 octombrie 2009, 23:49 | mergi sus ▲
Dedicam, pentru Basarabia, pentru basarabeni ,care sant romani si poporul nostru roman si pentru Basarabia ,care este Romania noastra ,Bug Mafia ,melodiile<CAND TE LOVESTI DE REALITATE>si <AICI E ROMANIA >si melodia ,de la Morometii <ROMANIA TREZESTE-TE >Aici este Romania.Sa traiti bine.
A comentat Italia 18 octombrie 2009, 23:57 | mergi sus ▲
Noi santem golani,noi santem poporul si Romania ,noi santem romani,noi santem Romania.
A comentat Romania 19 octombrie 2009, 00:00 | mergi sus ▲
Am fost in zeci de trai si orase pe Terra ca in Romania,peste tot aceleasi smecherii cu teritorii si felia,de la masini bancomate la tunuri si la droguri pentru gaborii din tari nu am decat foc focuri ,aici se nu meste demorat ,turnatori mor cu amortizorul impuscati in cap,,am baietasii cu droguri noi de te ia voma ,nu sant cu gramul sant cantitati la tona si armele sa luceasca in felinare nu santem fraieri si santem singurii sub soare ,ne considerati rai ,poate santem zei .Salut.
A comentat Pyramida 19 octombrie 2009, 00:20 | mergi sus ▲
Sa traim bine
A comentat Italia 19 octombrie 2009, 00:22 | mergi sus ▲
Noi santem romani ,noi santem romani,noi santem in Romania pe veci stapani.
A comentat Italia 19 octombrie 2009, 00:34 | mergi sus ▲
AFARA ! CU COMUNISTII !!!
A comentat TMT 19 octombrie 2009, 01:52 | mergi sus ▲
Treceti batalioane romane Carpatii
A comentat Italia 19 octombrie 2009, 01:57 | mergi sus ▲
BA,da voi sunteti rau PALIT la cap !!! (lol )))
A comentat TMT 19 octombrie 2009, 01:57 | mergi sus ▲
================================
PEDERASTI DE COMUNISTII !!!!!!!!!!!!!!!!
================================
A comentat Mariana 19 octombrie 2009, 02:01 | mergi sus ▲
Luptam pana murim ,luptam pana la ultimii,traiasca romanii ,traiasca Romania
A comentat Italia 19 octombrie 2009, 02:02 | mergi sus ▲
Nu lasam capul plecat ,ca stramosii nostrii lasi ,nu lasam capul plecat pana nu se mai radica din tarana.
A comentat Italia 19 octombrie 2009, 02:03 | mergi sus ▲
Traiasca legionarii
A comentat Interesant 19 octombrie 2009, 02:04 | mergi sus ▲
Vrem Romania
A comentat Interesant 19 octombrie 2009, 02:04 | mergi sus ▲
Trăiască PCRM şi PSD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat Tiron 19 octombrie 2009, 06:18 | mergi sus ▲
Bai ,astea de mai sus ,interesantul si italianul sunt fugari de la CODRU. Baetii au mari probleme cu tartacuta. Cineva poate sa le recomande vreun medic sai ajute . Pacat de baeti , faceti-va mila de ei .
A comentat TU 19 octombrie 2009, 21:55 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.4294 secunde