Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

8 mai 2024, ora locală: 02:42

 

Planul "Ungaria Mare" tinteste Romania

adăugat 04 mai 2010, 15:19, la Externe

Ungaria Mare, Covasna, Harghita, conflict, maghiari,

Nepasare sau tradare la Bucuresti

Ungaria se pregateste pentru preluarea euroregiunilor cu etnici maghiari * Inclusiv cu partide neonaziste, paramilitare, de tip Jobbik * Mass media maghiara s-a infiltrat in Ardeal si indoctrineaza populatia * SRI monitorizeaza atent fenomenul, dar politicienilor romani nu le pasa * UDMR incurajeaza noua stare de fapt

Autoritatile centrale de la Bucuresti pierd in ultimul timp tot mai mult controlul asupra judetelor Covasna si Harghita. Micile comunitati de romani din zona nu mai beneficiaza de nici un fel de drept fiind supuse unui adevarat proces de epurare etnica, organizat parca dupa un plan foarte bine pus la punct. Lupta mocnita, care se da de ani de zile pe Tinutul Secuiesc, pare ca sta sa izbucneasca in orice moment. Acesta este si motivul pentru care serviciile secrete romanesti se afla in ultimul timp in alerta maxima cu privire la un conflict interethnic de anvergura, ce se anunta imminent. Asta mai ales in urma alegerilor din Ungaria, castigate luna trecuta de catre formatiunea politica a lui Viktor Orban, Fidesz, aliata cu Jobbik, un partid de extrema-dreapta, de tip nazist, care cere refacerea Ungariei Mari.

Dupa cum se stie, noul premier maghiar, Viktor Orban, s-a declarat pentru autonomia maghiarilor in Romania, pentru ca limba oficiala in Harghita, Mures si Covasna sa fie maghiara, iar statul roman sa recunoasca Tinutul Secuiesc. Ajuns la putere, Orban, ajutat si de Gabor Vona - liderul extremistilor de la Jobbik – are acum la indemana mai multe parghii care il pot ajuta sa-si vada visul implinit. In acest sens, lucreaza in favoarea maghiarilor si Uniunea Europeana, care sprijina formarea unor euroregiuni compuse din regiuni si comunitati aflate de o parte si de alta a frontierelor de stat, proiect ce se bucura chiar si de finantare europeana. Iar Orban si ai lui fac presiuni la UE tocmai pentru ca euroregiunile sa fie structurate pe principii etnice, fapt ce ar duce practic la formarea Ungariei Mari din cateva euroregiuni.

PDL pune umarul la obtinerea autonomiei

O lovitura si mai puternica vine insa chiar din Parlamentul Romaniei, dupa ce, la inceputul acestui an, s-a facut un prim pas care permite autonomia. Mai exact, PDL a “rasplatit” intrarea la guvernare a UDMR-ului cu aprobarea proiectului liderilor maghiari din Romania privind reformarea regiunilor din tara noastra, dupa sistemul euroregiunilor. Astfel, din 2013, dupa modelul UE privind sistemul euroregiunilor, ar putea renaste Tinutul Secuiesc ce ar urma sa aiba guvernare locala autonoma, bazata pe limba si etnie, chiar si transfrontaliera (ideea Parlamentului European de a structura continentul dupa modelul SUA). Va reinvia in acest mod HarCov-ul, cu Muresul, dar si cu sectiuni din Cluj, Bihor, Salaj si Satu Mare. Iar maghiarii isi freaca mainile de bucurie, si nu ascund faptul ca noua organizare administrativa a Romaniei este un prilej perfect pentru formarea de “regiuni de dezvoltare secuiesti”, un prim pas in “gestionarea propriului destin”, adica a obtinerii autonomiei.

Magyar Polgari Part, primul partid antiromanesc din Romania

In urma cu doi ani, o instanta romaneasca, mai exact Tribunalul Bucuresti, a admis cererea de inregistrare a Partidul Civic Maghiar, formatiune a organizatiilor secuiesti care isi propun autonomia asa-zisului "Tinut Secuiesc". Evenimentul a reprezentat o premiera pentru Justitia romana, care, cu alte cuvinte, a aprobat inscrierea unei organizatii cu caracter secesionist si antiromanesc. Ba mai mult, instanta a admis ca denumirea partidului sa fie transcrisa si in limba maghiara, chiar daca prevederile din Constitutia Romaniei stipuleaza ca limba romana este limba oficiala, si nu maghiara. Astfel a luat nastere insa "Partidul Civic Maghiar - Magyar Polgari Part" (PCM-MPP), ce are ca scop declarat obtinerea autonomiei teritoriale a asa-zisului Tinut Secuiesc.

Civicii maghiari sustinuti puternic din Ungaria

Imediat dupa infiintare, PCM s-a inscris in alegerile locale. Tot imediat au inceput si “miscarile” in zona. Conducerea PCM Mures a fost de altfel vizitata, imediat la scurt timp de la infiintare, chiar de catre vicepresedintele FIDESZ, Kover Laszlo, fost sef al Serviciilor Secrete din Ungaria, care a dorit sa-si arunce o privire in zona Muresului, precum si a Harghitei si a Covasnei. De asemenea, fost sef al serviciilor secrete maghiare a vrut sa vada, la fata locului, si modul in care este organizat noul partid al civicilor maghiari, Asta poate si pentru ca atat PCM, cat si UDMR, sau alte asociatii maghiare din Romania, sunt puternic sustinute financiar de catre Guvernul ungar. Cu bani din Ungaria, de exemplu, s-a pus pe picioare si proiectul Televiziunii Maghiare din Transilvania, detinuta de fundatia "Janovics Jeno", al carei presedinte este fostul ministru al telecomunicatiilor, UDMR-istul Zsolt Nagy. Astfel, pe langa finantarea primita de la bugetul de stat al Romaniei, via fundatia “Communitas”, Nagy a primit 1,2 milioane de euro si de la Ministerul ungar al Informaticii. Iar acesta este doar un exemplu. Pe de alta parte, UDMR nu este un partid politic, ci, conform statutului, tot o asociatie, Uniunea beneficiind, in aceasta calitate, de finantari de la bugetul de stat din Romania si Ungaria. In plus, liderii UDMR au creat in Romania o adevarata padure, foarte luxurianta de ONG-uri si fundatii cultural-social-umanitare, toate profitabile economic, care alimenteaza partidul. De altfel, mai multi lideri politici romani, printer care si presedintele Uniunii Liberale a Maghiarilor din Romania, au acuzat aceste fundatii ale UDMR de a fi facilitat transferuri ilegale de fonduri primite de la Budapesta (via Fundatia "Illyes") sau de la bugetul Romaniei. De asemenea, exista suspiciunea ca aceste fundatii ar fi sponsorizat campania UDMR si diferite afaceri ale unor oligarhi membri, sau apropiati de UDMR, precum Paszkany Arpad Zoltan sau Janos Kurko. De asemenea, au existat acuzatii ca fondurile au fost folosite pentru a sponsoriza edituri sau cotidiane conduse de lideri UDMR, precum Marko Bela sau Verestoy Atilla.


Autor: Andrei Ghiciusca
Sursa: www.agentia.org
DOAMNE DUMNEZEULE !!! PAZEZSTE NATIUNEA ROMANEASCA DE PAGANI si TRADATORI TZIGANO-PSD-isti !
================================
TREZESTETE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat ROMAN basarabean 04 mai 2010, 22:15
nu mai credeti toate prostiile! bozgorii niciodata nu o sa obtina transilvania.
A comentat RFG 05 mai 2010, 07:21
"Ungaria Mare", "Bulgaria Mare" , "Serbia Mare", "Romania Mare" - daca hotarele Romaniei sau Ungariei au devenit transparente si nu exista decat formal extinzandu-se la dimensiunile Europei MARI, la ce bun sa mai aduni teritorii, pe care din capul locului se stie ca nu pot sa le ingradesti de cineva ca ale tale, private, nationale, fiindca te-ai pomenit ca nu mai ai hotare la indemana si nici pamantul carecrezi ca e al natiunii tale, de fapt nu-ti mai apartine, oricine poate veni din Europa sa are dreptul sa-l cumpere, sa se aseze, sa locuiasca ca la el acasa si n-ai cum sa te opui, caci ti-ai data acordul sa locuiesti in Comunitatea Europeana a tuturora. Dar lumea o tzine pe vechi, nu vrea sa vada realitatea si croieste in van planuri natzioinaliste de latzire, invrajbindu-se si distrugandu-si propriul confort. Omul ramane cu insticte primitive si in veacul XXI.
A comentat nai 05 mai 2010, 09:03
ar fi timpul ca oamenii puterii in romania sa se trezeasca din somn .Sa asi ia gandul de la cum sa fure ce a mai ramas din tara si sa i-a atitudine , pai cum in centrul romaniei sa faci tu maghiarule ce vrei? sau vrei ca noi romanii sa-ti amintim adevarata istorie,precum voi ati venit v-ati stabilit in campia panoniei peste populatia existenta ,ca daca ne suparam sa ne luam si noi teritoriile inapoi va treziti cu jumatate din ungarie luata ca pamantul romanesc adevarat se intinde de la nistru la est la tisa la vest , maghiarilor, fiti bucurosi ca aveti si asa stat . vadeti-va lungul nasului ca nu noi am venit peste voi in ardeal ci voi peste noi,nenorocitilor. vedeti voi cine este poporul roman tras din daci si romani ,latin cu religie ortodoxa , pe viitor o sa vedeti voi pe dracu de la noi daca nu va vedeti de treaba voastra ! Pe de alta parte fac apel catre demnitari romani, care in loc sa i-a atitudine ,nu stiu cum sa asi tradeze tara ,sa si-o vanda in interesele proprii ,s-au vreti ca in scurt timp iar sa facem varsare de sange pentru teritoriile pe care am fost din anainte de hristos ca populatie bastinasa ,rezolvati aceasta problema inainte de a se porni cel de-al 3lea razboi mondial si ultimul ,ca noi avem o unire de facut in urmatorii 10 20 de ani la est , .....fratii nostri stiu de ce!
A comentat romanu 05 mai 2010, 14:39
Dupa un al treilea razboi mondial, pe care si-l doresc tot mai multi descreerati si frustati, unirea, ce nu-ti da pace sa dormi, va mai fi posibila nu pe pamant (caci nu va mai ramane fiinta vie ca in zona Cernobil), ci doar in pamant, daca va mai avea cine sa ne acopere. Fara frica de Dumnezeu constiinta indivizilor sau chiar al unei intregi natiuni se descompune, abereaza, cauta singura moartea.
A comentat md 06 mai 2010, 01:31
una la mana ,consider ca noi toti ar trebui sa facem comentarii strict la articol , a2a la mana , domnul pseudonim md. ar trebui sa nu se contreze cu parerea libera a fiecaruia de a comenta si de a-si expune punctul de vedere, iar daca nu vedem faptul ca avem o justitie romaneasca corupta care tradeaza tara si intelegem ca citez ,descreerati si frustati . vor al 3 lea razboi mondial , asta inseamna ca ,....domnule dumneata ori nu intelegi, ori nu vrei sa intelegi ca eu nu sunt pentru un razboi ,doresc pace si armonie pe intreg teritoriul globului dar ca nu ar trebui sa ripostam, la nevoie sa ne dam viata in cazul ocuparii teritoriului nostru de catre alte tari vecine ,....daca dumneata socoti ca nu trebuieste facut nimica cand o tara oricare ar fi ti-ar pretinde teritorii in vederea ocupatiei, inseamna ca ori nu gandesti, ori esti rau intentionat, ,vrem pace si armonie dar daca se impune vreodata sa mergem sa luptam pentru vreun teritoriu romanesc ocupat ,atunci as face-o fara nici un dubiu. pe de alta parte tin sa iti dau dreptate in pozitia fata de al 3 lea razboi mondial ,cum am zis ,daca vom avea vreodata probleme cu teritoriul nostru romanesc atunci este clar ca se va ajunge la razboi
ori in contextul unui razboi ,fiel el si de mica anvergura in situatia data , acesta se va isca un nou si un nou val de pretinderi de teritorii, ceea ce in viziunea mea ar duce la al 3lea razboimondial .....nu pot vedea ca cineva doreste sa ami i-a teritoriul stramosesc si eu sa nu lupt cu acesta pentru integritatea si linistea poporului meu/al nostru/ al tuturor romanilor , nu fac concesii ca stai sa vezi ca cedam un teritoriu si suntem siguri ca situATIA se va schimba peste 100 de ani , fix ca poporul nostru se stinge in razboi vom lupta ca niste gladiatori pentru apararea neamului. deci spunanad treaba asta sunt aparatorul ideii ca ori invingem cu glorie ,ori murim cu lacrimi dar in ambele contexte sa ne pastram mandria de popor brav si luptator , fac o paranteza , romania a fost nevoita sa cedeze federatiei ruse basarabia si nordul bucovinei , iar acu ,cati oameni unioisti sunt la ora actuala acolo,? mult mai putin ca acu 20 de ani ca acu 30 ani ,ca acu 80 ani si asa mai departe , .Domnule ,pentru moldovenii din republica exista la ora actuala 3 rezolvari pentru viitor ,una si cea mai buna ar fi ca in decurs de 10 15 ani poate sa dea DUMNEZEU sa fie mai putini basarabia sau ce a mai ramas din ea , sa se uneasca cu romania si impreuna sa incercam sa dam jos oamenii corupti ,tradatori de tara si fara DUMNEZEU de la putere, sa incercam sa facem totul in interesele cetateanului, lucru care eu nu il vad de la caderea dictaturii lui ceausescu, deci intr-o bunastare a tuturor cetatenilor ramasi in aria romaniei(romania in situatia de fata nu poate sustine cetatenii din interiorul ei ,si acest lucru se vede pe plan economic, politic educational ,sanitar infrastructural ,etc,etc romanii pleaca din tara ,avem atatia care au plecat tocmai din cauza ca nu pot duce o viata cel putin mediocra in interior ,deci cu alte cuvinte saracie lucie din cauza intereselor internationale dar si din cauza politicienilor nostri care nu doresc sa apere interesele catatenilor tarii ci urmaresc sa le apere pe ale lor, imbogatindu-se singuri!dragii mei politicieni corupti ,de ce doriti numai voi sa o duceti bine si sa lasati poporul in saracie , cand puteti sa aparati interesele cetatenilor tarii si astfel voi politicienii o duceti bine datorita suportului pe toate planurile ale romaniei ,deci cu alte cuvinte ,asta trebuie sa vada si lumea ca oricum politicienii o duc bine dar daca apara interesele omului da rand ,atunci si oamenii de rand traiesc bine si voi traiti bine, nemaifiind nevoie sa ne mai plece floarea romaneasca ,tineretul nostru in alte tari si sa ni-i pierdem ,ci sa ramana in tara si sa cladim impreuna statul unitar ROMANIA ) a 2a posibilitate a republicii moldova este aceea de a ramane independenta ,in situatia aceasta va ramane in sfera influentei slave , deci saracie si nimic important adica asa cum sunt si cum o duc la ora actuala fratii nostri de peste prut ,caci si la ei ne confrutam cu aceeasi problema ,,tinerii pleaca din tara din cauza saraciei si perecliteaza dezvoltarea republicii ca stat -in acest context viitorul va fi poate mai rau ,sau a3a rezolvare ,cea a ocupatiei slave practic anexarea prin forta armata a teritorului dintre prut si nistru de catre ucraina sau depinde de context federstia rusa dar mai probabil a ucrainei -nu cred intr-o a 2 a urss,deci voi alegeti fratilor ,vreti cu noi si sa contribuim la bunastare ,practic sa refacem tara sau fara noi independenti in saracie sau si mai rau neindependenta si anexata ca parte a ucrainei ca astia si asa ne-au luat sudul basarabiei romanesti precum si a bucovinei de nord, deci ce ar mai fi in continuare decat incercarea pe viitor anexarii teritoriului republicii moldova la ucraina unde discriminarea va fi in floare ca cum o sa permita slavii sa prospere o populatie majoritar slava ...... deci chem pe toti romanii ,veniti sa ne unim ,sa contrubuim toti la bunastarea natiunii ,sa dam jos coruptia si sa luam initiative pentru cetateni caci doar asa putem lupta cu inamicii cei care vor sa ne i-a tara sa ne cucereasca si in final sa ne asimileze ca teritoriul nostru e unul bogat , haideti toata suflarea romaneasca (unde e majoritate)sa ne unim si sa cladim o noua romanie nu mare doar ca teritoriu ce o romanie independenta ,civilizata ,plina de oameni muncitori care asi traiesc zilele in pace si armonie ,sa nu ne mancam intre noi ci sa ne unim fortele pentru a cladi adevarataromanie mare in cuget si in simtiri , si s-o maii luam si pe aia dreapta ,si din punct de vedere financiar,ca la ora actuala degeaba esti mare si prost ,dar noi va trebui sa cladi m o societate prospera ,prolifica unde motoul este munca ,omenia si cinstea , haideti dara sa facem pe viitor in asa fel incat omul care munceste sa aiba si sa n-aiba numa ala ce nu munceste ,sa fie deschidere de locuri de munca ca in varianta democratica omul sa poatA ACCEDE FARAPROBLEMA LA UN LOC DE MUNCA potrivit profesiei lui .unde omul sa munceasca si sa aiba lucru ,care acum NU SE INTAMPLA ACUMA IN REPUBLICA MOLDOVA ca si in ROMANIA muncesti n-ai nu muncasti ,tot n-ai ,adica pentru ce sa muncesc eu aici daca tot n-am pe ce muncesc eu aici ,pe un salariu de mizerie ,? las ca ma duc in spania italia franta germania unde muncesc dar stiu pentru ce - asta e valabil acum - ce doresc eu este sa schimbam teritoriile vestice ale celorlalte tari cu teritoriul stramosesc sa stam langa parintii si fratii nostri, sa muncim toti, sa nu mai fie hotie si toti sa fim multumiti de recompensa baneasca ,racompensa care ne va aduce la dezvoltarea tarii aici la noi ,sa nu muncim pentru dezvoltarea altora ci sa muncim pentru dezvoltarea copiilor nostri ce vor urma .ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU
A comentat romanu 06 mai 2010, 19:50


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Externe

Proteste în mai multe orașe din România. Mii de persoane au ieșit în stradă pentru susținerea șefei DNA
Aproximativ 1.500 de oameni s-au strâns astăzi în fața Guvernului din București pentru a-și exprima susținerea față de șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi. Sute de protestatari au ieșit în stradă în alte orașe ale țării, precum Cluj, Sibiu, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova şi Galaţi, informează digi24.ro .
Imediat [...] mai mult
DONALD TRUMP A PROMULGAT NOILE SANCŢIUNI ECONOMICE AMERICANE ÎMPOTRIVA RUSIEI
Preşedintele american Donald Trump a promulgat miercuri noile sancţiuni economice împotriva Rusiei, care au fost adoptate de Congresul SUA pentru a pedepsi Moscova, pe care o acuză de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, a anunţat Casa Albă, transmit AFP, Reuters şi DPA.Noile sancţiuni economice au fost aprobate [...] mai mult
UN JURNALIST DE LA NTV A LUAT UN PUMN ÎN TRANSMISIUNE DIRECTĂ DE ZIUA VDV-ULUI
Un jurnalist de la postul rusesc NTV a luat un pumn în față de la un bărbat vizibil în stare de ebrietate în timp ce se afla în transmisiune directă, scrie TVRAIN.ru. Incidentul ar fi avut loc astăzi, 2 august, în parcul Gorki din Moscova unde are loc un eveniment dedicat zilei VDV ( trupele aeropurtate ale Federației [...] mai mult
ROGOZIN A ȘTERS POSTAREA DE PE TWITTER ÎN CARE AMENINȚĂ ROMÂNIA
Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, a șters toate postările ce țineau de conflictul cu autoritățile române din contul său pe Twitter.
 
Asta după ce, acum câteva zile i-a fost interzis să survoleze spațiul aerian al României, avionul cu care venea fiind nevoit să facă cale întoarsă, fără să ajungă în [...] mai mult
ROGOZIN AMENINȚĂ ROMÂNIA: „AȘTEPTAȚI RĂSPUNS, NEMERNICILOR!
Vicepremeirul rus Dmitri Rogozin a comentat decizia autorităților române de a nu permite avionului în care se afla oficialul rus să tranziteze spațiul aerian român, scrie deschide.md
 
Rogozin scrie pe pagina sa de Twitter: „Autoritățile României a supus pericolului pasagerii avionului [...] mai mult
SAAKAȘVILI A RĂMAS FĂRĂ CETĂȚENIA UCRAINEI
Fostului guvernator al regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, i-a fost retrasă cetățenia ucraineană. După cum menționează Serviciul de Stat pentru Migrație, acest lucru a fost cauzat de informațiile false pe care acesta le-a oferit atunci când a primit pașaportul, menționează Meduza, citată de tv8.md 
 
Motivul [...] mai mult
Discursul lui Trump după ce a dispus bombardamentul din Siria: Precedentele încercări de a-l influența pe Assad durau ani de zile
În noaptea spre 7 aprilie, Statele Unite au autorizat un atac cu rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad. Publicăm discursul ținut de Donald Trump imediat după lansarea rachetelor. 
Trump s-a referit [...] mai mult
Romania, intr-o situatie complicata dupa alegerile din R. Moldova si Bulgaria.



Dupa alegerile din Republica Moldova si din Bulgaria, Romania s-a trezit intr-o situatie geopolitica mai mult decat complicata, spun analistii de politica externa.





Romania este inconjurata de tari care au acum la conducere presedinti sau premieri cu accentuate orientari filo-ruse. Situatia se poate complica si mai mult, daca Donald Trump schimba [...] mai mult
Alegeri SUA | Clinton a obținut cu 200.000 de voturi mai mult decât Trump
Candidata democrată Hillary Clinton îl devansează pe președintele ales, republicanul Donald Trump, în ce privește numărul de voturi obținute prin sufragiu direct la nivel național, o situație care, dacă va fi confirmată de cifrele definitive, ar putea relansa apelurile la reformarea sistemului electoral din SUA, scrie Agerpres.

Conform [...] mai mult
(VIDEO) Președintele Poroșenko îl PIERDE pe cel mai INFLUIENT aliat al său: „Nimeni în viața mea nu m-a MINȚIT în halul acesta”
Fostul președinte al Georgiei și guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, care este cunoscut ca un aprig luptător contra corupției, a demisionat astăzi din funcție. Acesta a spus că s-a saturat și a obosit să mai fie mințit de autoritățile centrale, care doar promit că se vor face reforme.
Potrivit ex-președintelui Georgiei, Ucraina are nevoie [...] mai mult

randat în 	0.2184 secunde