Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

27 aprilie 2024, ora locală: 23:54

 

Posibila unire cu Romania a Basarabiei, invocata din nou de analistii de la Chisinau

adăugat 27 februarie 2008, 13:42, la Eveniment

Pentru a doua oara Portalul Ava.md revine la tema unui posibil scenariu de evolutie politica a situatiei din Basarabia, evolutie care ar duce la disparitia sa ca stat si unirea cu Romania, transmite Romanian Global News. Al treilea scenariu propus de analistul de la Ava.md se refera la teza ca Moldova este o tara neformata ca stat, un "pustiu geopolitic" intre Est si Vest. Amintim ca primul scenariu de evolutie politica a situatiei din RM propus de Ava.md tinea de unirea Basarabiei cu Romania, iar al doilea - de aderarea Basarabiei la UE, transmite Deca Press, preluata de Romanian Global News. "In Moldova exista multi specialisti care vorbesc despre criza statalitatii moldovenesti. Adica acestia catalogheaza R. Moldova printre asa-zisele «state nefondate» sau «state slabe», dupa modelul tarilor Chad, Etiopia etc.", scrie Ava.md. Reiesind din asta, Basarabia trebuie sa se astepte la o stare de permanenta revolutie", dupa modelul Georgiei si al Ucrainei. Potrivit analistului de la Ava.md, problema Basarabiei nu trebuie cautata atat in simbolica de stat (care, in principiu, este simbolica Romaniei), in denumirea unitatilor banesti (comuna cu cea din Romania), cat mai degraba in faptul ca o mare parte din statalitatea basarabeana a fost paralizata de puterea autoritara comunista. Reiesind din faptul ca puterea tarii este astazi "concentrata in mainile presedintelui Voronin", adica in mainile "clanului Voronin", UE, SUA, Rusia, Ucraina, Turcia si chiar Bulgaria "se implica deschis in problemele interne ale Moldovei, de fiecare data pretinzand anumite «concesii»". In continuare, citim ca Basarabia ar putea disparea ca stat daca situatia social-politica din prezent a acesteia nu se va schimba. "Fara o «revolutie de sus» («de jos» nu poate fi, intrucat acea parte de populatie care ar fi capabila de aceasta de mult timp se afla peste hotare) Moldova va continua sa se disperseze economic, social si, in cele din urma, politic, orientandu-se treptat catre «unica salvare» - unirea cu Romania", conchide Ava.md, care promite ca va mai reveni la subiect.

Autor: RGN
Sursa: www.rgnpress.ro
multa vorba, putine fapte! cei de la chisinau au scaunu mare! nu cred ca vor ceda sub nici o forma...:(
A comentat hudic 27 februarie 2008, 18:21
LA TREABA,FRATILOR.UNITIVA...POATE CA VOM IZBUTI CEVA...MAI PUTINA VORBA,MAI MULTA ACTIUNE...
A comentat romeo c 27 februarie 2008, 22:19
Romeo..esti un visator..si din vise nu traieste nimeni inca.. Unire cu cine? cu rusi.gagauzi.bulgari.samd??????Cu ''maldavani'' doritori de libera circulatie in Europa.cu raketi.cu traficanti de fiinte umane..cu un dezastru economic.social ..samd? U esti dispus ca din salariul tau sa platesti jumatate .ptr a moderniza RM.si nici atunci nu e sigur ca banii vor ajunge acolo..Si Rusia crezi ca nu se va baga? Singurul moment prielnic a fost in 1991..si un eveniment asa de important se petrec odata la 150-200 de ani
A comentat Webber 28 februarie 2008, 11:03
Webber...Tu probabil ca foarte putin stii despre RM, si asta este problema ta.Tu intr-un mod foarte vulgar, agresezi verbal o buna parte, mai bine zis toata populatia RM.''maldavani'' nu sunt numai betivi si "raketi", asta ii stereotip prostesc!nu neg faptul ca si in RM sunt momente nu prea bune, dar nici in Romania nu-i mai bine.
A comentat bla 01 martie 2008, 15:44
ne vom uni,sun in afara tzarii si 80% din oamenii cu care am sdiscutat(moldoveni) pe aceasta tema doresc o unire cit mai rapida.da doamne.astept acest moment care va fi cel mai frumos moment din viatza trista a basarabiei.
A comentat vovica 15 martie 2008, 04:18
"UNIRE,UNIRE,UNIRE"-Dar stiti cum a ajuns Basarabia in minile rusilor?Ar fi bine ca poporul sa stie cum a fost .sa se scoata in sfirsit din arhive documentele originale iscalite de guvernele de atunci ,in baza carora Basarabia binevol de catre Bucuresti se da in veci rusilor.Daca nu ma gresesc pe la 1812.pentru ca iau eliberat de turc.Dezicere binevol-oare nu-i o tradare. Peste vreo 100 de ani ,cum spune rusul (pod shumoc) folosindu-se de haos ,cind bolshevicul Lenin facea rasturnare de stat in Piter ,toamna 1917,in1918 Rominia isi ea Basarabia inapoi,uitind de documentele iscalite. In diplomatie ,pe plan international este ofapta nu prea buna ,asa ceva nu se stimieza in lume. cum a spus Gai Iulii Cezar-*iubesc tradarea, urasc tradatorii*. Cine a tradat macar odata ,nu mai am incredere nici odata. Stalin n-a uitat,si in 1938 a luat Bas. inapoi. As vrea sa stiu Regele MIHAI a spus macar un cuvint impotriva?
Bine,in secolele trecute.Acum.O conditie de a fi primita Rominia in comunitatea europeana, ca si pentru toate statele, este, SA NU AI CONFLICTE, PROBLEME ,PRETENTII T E R I T O R I A L E cu statele vecine. Dar ce facem cu BUCOVINA DE NORD,BASARABIA,BUDJACUL,INSULA SHERPILOR de pe Dunare .vezi harta .granita a fost pe Nistru ,pina la marea Neagra. Reni,Izmail, totul e in Ucraina, dar asta a foft MOLDOVA.
Rominia iscalind BAGAREA in europa automat a tradat toate bucatile astea de pamint.
Acuma vorbesc toti de unire. Nu uitati ca Rominia si-a perdut independenta odata cu integrarea in europa.Unirea trebue sa se hotarasca la Bruxel. Va dati seama-se string francejii ,englezii ,spaniolii ,portugejii si multi altii si se gindesc sa ne dea voe sau nu sa ne unim.dar mai intii de toate Moldova trebue primita in europa. Sunt o multime de conditii pentru primire, dupa care Moldova pina cind nu corespude nici la una. Ce facem cu conflictul din Transnistria .Moldova trebue sa se dezica de transnistria ,trebue sarecunoasca independenta lor.Atitea ani au trecut si nici un rzultat.din contrta ei acolo tot mai mult vorbesc de independenta,nu doresc convorbiri cu Chisinau. Va da-ti sema care-i situatia -Tiraspolul nu doreste nimic comun cu Chisinau ,Chisinaul nu recunoaste Transnistria.Conflict intern. Nu ne primeste nimeni in europa.FRATII ROMINI is in europa ,dar voi vreti unire.Lozinci ,tipete,emotii.Pe diferite saituri moldovenii doresc unire.Mii straniu sa citesc ca vinoveti sunt rusii in faptul ca in istorie am fost tradati de romini.
Cititi ,studiati istorie sunt multe lucruri interesante despre noi -moldovenii. Inca STEFAN CEL MERE se uita spre rusi,pe urma DMITRII CANTEMIR tot cu rusii,mai tirziu tot rusii au fugarit turcul ci nu EUROPA . Carturari de pe timpul cela,(DOSOFTEI) spunea --Lucoarea ne vine de la resarit. Istoria a dovedit faptul.
Si la urma-S-a interesat cineva,a fost sondaj public ,sau vreun referendum,-NUMAI CINSTIT SI OBIECTIV,-CITI ,CE PROCENT DE ROMINI VOR UNIRE CU NOI CU MOLDOVENII.
A comentat j.PHILIPS 16 martie 2008, 01:19
Romanii care nu doresc unirea cu Fratii nostri de peste Prut, nu merita sa traiasca in Romania, cum spunea cineva, decat o tara mica la mila Aliatilor, mai bine o tara mare in mocirla. Secole de razboaie, milioane de oameni morti, pentru a ne proteja integritatea, teritoriala au murit degeaba. Intelegeti ca nu tine de noi din Romania, ci de voi, UNIREA. Noi nu putem face nimic, de aici, puterea e in mainile voastre, dar din pacate, mai bine stati si doar vorbiti. Va e frica, poate stiti de cei 11 frati de peste prut arestati de autoritatile de la Chisinau, pentru ca si-au exprimat pe un forum, dorinta unirii cu Romania. In toate marile orase, studentii romani, alaturi de cei basarabeni, au facut mitinguri, pentru a atrage atentia acestui lucru. Iti garantez ca la o dorinta a populatiei in unirea cu Romania, noi va vom sustine, dar din pacate, voi alegeti pe aceelasi presedinte, comunist, care este infuentat de Moscova. Poporul are puterea, dar din pacate frica si nepasarea sunt mai tari. Toti sunteti Daci.....toti suntem o natiune. Dupa cum ati observat guvernul Romaniei, a oferit cetatenia romana unui numar foarte mare de Moldoveni si tot voi spuneti ca nu va vrem. In loc sa tot dati vina pe rusi, pe Voronin, pe Putin, pe ucrainieni, mai bine v-ati exprima dorinta de unire.
A comentat Alex 05 iulie 2008, 10:05
viva ROMANIA MARE,

A comentat regalian 13 septembrie 2008, 18:18
Am cateva cuvinte cu "j. Philips": Dragul meu, in primul rand nu cred ca este o tradare din partea Moldovei de a-si lasa Basarabia in mainile rusilor in 1812. Trebuie sa cunosti contextul ca sa iti poti da o parere, dar din nefericire, probabil, nu ai prea avut sansa de a studia adevarata istorie :(.
Suntem la inceput de secol XIX, principatele romane erau sub suzeranitate turceasca, fiind de fapt monede de schimb inter cele 3 mari imperii din regiune: Imp. Otoman, Imp. Tarist si Imp. Habsburgic. In secolul trecut mai fusesera cedate, ca schimburi de teritorii intre otomani si habsburgi Bucovina si Oltenia (care a revenit la tara mama dupa cateva zeci de ani, tot in urma acestor jocuri politice). In 1812 se incheia razboiul de 6 ani intre turci si rusi, iar rusii revendica Basarabia, avand interesul clar de stapanii gurile Dunarii (si comertul aferent) si, ca urmare a planului lor general a inainta spre Mediterana (rusii intotdeauna au vrut asta). Iar in privinta eliberarii de turci, e un fapt minor, tarile romane nu au scapat de turci asa cum afirmi tu (si aici se poate vedea inca o data cat de bine cunosti istoria, dar de, ne bagam si noi in seama) ci s-a instaurat un Protectorat rusesc asupra principatelor; pe scurt Rusia a capatat si ea ceva din puterea asupra tarilor romane de la otomani, principatele erau sub suzeranitate otomana si sub protectorat rusesc. Asa ca noi nu am dat Basarabia ca sa scapam de turci, de fapt noi nici nu eram in stare sa facem ceva ca si stat (mai rau decat e acum RM) noi nici domnitorii nu ni alegeam, ci veneau impusi de afara de la turci (ai auzit probabil si tu de domniile fanariote).

Iar refertor la anul 1918: Rusia era intr-un razboi civil intre armata rosie si armata alba, sustinatori ai vechiului sistem. Lenin, pentru a-si castiga simpatie, si pentru ca nu putea fi sigur de Moscova, sa nu mai vorbim de granita de V a imperiului. Asa ca a dat liber acestor zone sa isi hotarasca singure soarta. Astfel s-au reintregit si Romania si Polonia (care a castigat enorm mai mult teritoriu decat Romania). Si tot asa ca ii sustii pe rusi, si spui "iubesc tradarea, dar urasc tradatorii" cine a lasat Romania singura pe frontul de est? daca nu mama-Rusie? Si astfel obigati la umilinte din partea nemtilor?
Si continuand te citez pe tine: "Cine a tradat macar odata ,nu mai am incredere nici odata." chit ca e o constructie cam gresita gramatical.

Stalin :) Stalin nu ar trebui privit atat de natural si nu ar terbui uitat cine a fost cu adevarat, cel mai mare dictator al lumii, omul pentru care iadul nu e suficient de adanc. Hitler este condamnat pt moartea a circa 7 milioane de oameni, cam de 3 ori si jumatate Bucurestiul, dar Stalin a ucis 36 de milioane de oameni, cam o Romanie actuala si jumatate sau de 2 ori si un sfert populatia Romaniei mari la momentul 1940...
Si inca un lucru care demonstreaza slaba ta cunoastere a istoriei: in 1940 la conducerea statului roman se afla carol al II-lea, care a abdicat in urma dezmembrarii Romaniei Mari, lasand la conducerea statului pe generalul (pe atunci si mai tarziu maresal) Ion Antonescu. Nicidecum Mihai I care si-a preluat toata puterea deabia in 1944 dupa ce l-a dat jos pe Antonescu (pana atunci a fost rege, dar nu a avut autoritate).

Si te rog sa te pui in situatia Romaniei, in 1940. Aliatii traditionali, Franta si Anglia, erau in razboi cu Hitler, Franta deja ocupata iar Anglia se batea pentru suprematia in propiul spatiu aerian. In Atare conditii Germania nazista si Rusia sovietica faceau legea pe continent. Si au facut-o urmand pactul Ribbentrop-Molotov. Au impratit Polonia intre ei (partea de Polonia ocupata de rusi nu a mai fost eliberata niciodata, acum face parte din ucraina si Belarus), au anexat tarile baltice si Basarabia romaneasca.

Iar cat despre problema cu UE: nimeni nu a spus ca Romania isi pierde independenta o data cu intrarea in UE, ceea ce spui tu acum este o totala ineptie.
Citatele pe care le aduci tu din personalitati romane sunt total neavenite, e la fel ca la stiri, se ia interviu unei persoane care vrea sa sustina o idee X iar la montaj se selecteaza numai ceea ce intereseaza si din 3 secvente se reda o total alta parere decat ceea ce a vrut sa exprime respectivul perosnaj. Nu se poate nega faptul ca romanii, aflandu-se la granita marilor imperii, s-au folosit cand de interesele otomane, cand de cele poloneze, cand de cele ungare, cand de cele vest-europene, cand, ce drept mai tarziu, de cele rusesti.
ne-am aliat cu fiecare pe rand impotriva altuia din lista de mai sus, de fiecare data in dorinta de a scapa de celelalt. Stefan cel Mare a fost suzeran Poloniei petru a-l ajuta sa lupte cu turcii, a cerut si ajutorul ungurilor impotriva turcilor care incercau sa isi extinda influenta in zona noastra si pe urma s-a folosit si de turci ca sa nu ii mai vina polonii in cap. E un lucru firesc de care nu mi-e rusine: decat sa fii pasalac turcesc mai bine platesti un vecin sa te aiba-n paza daca tu esti mic si nu poti. La fel a facut si D. Cantemir pentru a se descotorosi de influenta turceasca, a luptat alaturi de rusi. iar saracul Dosoftei, cred ca se rasuceste in mormant, probabil ca se referea ca rusii pozau in aparatorii ortodoxiei, in noua Roma, iar el la vremea aceea nu avea de unde sa stie ca asta este o scuza ca rusii sa se infiltreze in Balcani pana la Marea Mediterana.
Iar inca un lucru care nu mie rusine sa-l afirm: Romania si-a capatat independenta in 1878 in urma alierii cu rusii dornici de a destabiliza Imperiul Otoman. Dar rusii, de, tot rusi, au luat Dobrogea de la turci si au dat-o Romaniei la schimb cu zona Bugeacului (pe atunci in componenta Romaniei si data Romaniei cu scopul de a-i tine pe rusi departe de Dunarea de jos).

Iar in privinta unirii cu Moldova, cati romani ar fi de acord, dragul meu, numai cei care ar judeca cu stomacul ar fi atat de tampi sa nu fie de acord. Din cat am discutat eu cu romanii (sunt din Bucuresti, si am cunoscut tara-n lung si-n lat fiind pasionat de calatorii) putini au spus ca nu ar vrea unirea, dar este vorba de partea inculta a populatiei, careia daca cineva si-ar bate capul sa le explice pe intelesul lor situatia, cred ca si ei ar zice din tot sufletul ca vor unire. Iar costurile nu ar fi chiar atat de mari, sa nu exageram...

Si nu in ultimul rand am uitat sa ma leg si de urmatoarea meteahna din discursul tau: ai spus, in primul aliniat al comentariului: "in baza carora Basarabia binevol de catre Bucuresti se da in veci rusilor". Pai cum, papucii mei, sa aiba Bucurestiul macar o vorba in povestea asta cand stim cu totii ca in 1812 capitala Moldovei era la Iasi, iar Bucurestiul era doar capitala Tarii Romanesti.
Bag de seama ca tu ori nu ai nici o cunostiinta temeinica de istorie si te bagi in seama pe principiul "vorbeste ca sa nu taci" ori, mai rau esti vreun fel de militant comunist care inca mai lucreaza la indobitocirea populatiei.
A comentat Vlad90 14 septembrie 2008, 10:36
Daca vorbim de greseli vlad,uite:"Stefan cel Mare a fost suzeran Poloniei petru a-l ajuta sa lupte cu turcii"-ei suzeran sau vasal ii tot acolo!da?..:)Vlad,ai calatorit prin lume ai vorbit si cu vre-un basarabean pe tema unirei?Intreb nu pentru ca basarabenii nu doresc acest lucru,pur si simplu ar trebui sa ne intrebati si pe noi!!!Philips are dreptate zicind ca romania si-a pirdut independenta aderind la UE,insusi Basescu a declarat ca intrind in UE singuri, nu va fi posibila unirea directa cu RM,ci doar in cazul cind acesta va adera si ea la UE!
Oricum respect fata de cunostintele tale in istorie!si mai mull respect pentru ca ai avut rabdare si te-ai straduit sa scrii asa un comentariu-cred ca ai batut orice record al acestui site(vorbesc serios-fara ironie!):)!
A comentat Viktor 14 septembrie 2008, 13:36 | mergi sus ▲
Exemplul unificarii germaniei,nu-ti spune nimik,Viktore.Aceasta va fi si cale pe care noi o urmarim in Unificarea Basarabiei cu Patria Mama,dar pentru aceasta ne trebuie bani,multi bani si sa creasca influenta Romaniei in UE,pt ca nu degeaba suntem a 7-a tara ca marime,trebuie sa devenim cat mai curand posibil si ca importanta,sau voi credeti ca acest lucru nu se va intimpla niciodata!
A comentat micael 14 septembrie 2008, 15:59 | mergi sus ▲
Da, recunosc ca poate am gresit cate ceva, am scris comentariul fara al reciti temeinic. De vorbit, am vorbit cu putini basarabeni, trebuie sa recunosc, dar stiu ca si ei sunt romani si, daca ar fi in cunostiinta de cauza (adica daca ar cunoaste istoria adevarata nu cea impusa de Moscova, si daca ar cunoaste si vestul si estul) ar alege fara sa gandeasca mult unirea. Acesta este si scopul meu, motivul pentru care am scris si continui sa scriu pe acest site, sa lamuresc fratii romani acolo unde pot sa le fiu de folos.
Iti multumesc sincer pentru aprecierile tale si iti doresc toate cele bune si ca bunul Dumnezeu sa te ajute in toate ce vrei sa le faci!
A comentat Vlad90 14 septembrie 2008, 20:10 | mergi sus ▲
Baieti si frati!Nimeni nu invinue Ro ca a aderat la UE,e un pas foarte important pe care sper ca il vom face si noi.Majoritatea puneti intrebarea unirei de parca ar fi unica solutie buna si din punct de vedere politic si moral(nu stiu din ce cauza),nu uitati ca Tara Romaneasca si Tara Moldovei si-au desavirsit statalitatea diferit una de alta, si sute de ani au existat aparte intretinind puternice relatii amicale,dar numai atit!Inteleg ca Basarabia nu e Tara Moldovei ci doar un mic teritoriu din aceasta si oricum revenirea la patria-mama este un lucru inevitabil,insa la moment acest lucru e imposibil,vor trebui inca citeva decenii ca spiritul national si romanismul sa reinvie adevarat...In caz contrar orice unire nu va fi statornica si va provoca mari conflicte politice interioare!
A comentat Viktor 14 septembrie 2008, 21:09 | mergi sus ▲
Din pacate ai dreptate, in felul in care se prezinta situatia acum, e mai bine sa mai amanam cu unirea. Trebuie, mai intai, ca basarabeni sa scape de indoctrinarea de tip sovietic si sa realizeze cu adevarat ca sunt romani, si deabia dupa asta o unire viabila ar fi posibila...
A comentat Vlad90 14 septembrie 2008, 22:24 | mergi sus ▲
pai dragi moldoveni,,, suntem moldoveni nu? voi vreti unire??????da si eu la fel doresc sa devenim o tara puternica insa fara unire... oare nu putem sa deveniim si noi un stat suveran bine dezvoltat fara a ne uni cu romanii sau rusii sau cine mai este pe acolo???? treaba lor... noi suntem MOLDOVA , noi nu suntem romania sau rusia.. noi kiar cu un teritoriu ait de mic putem devani un stat destul de dezvoltat.. si asdta doar dak sse va schimba odata si pt totdeauna conducerea statului.. nu vom trai cu comunistii cu marele voronin.....
A comentat leila 15 octombrie 2008, 17:26 | mergi sus ▲
Banuiesc ca leila e femeie ca ma bufneste rasul. Femeile si politica sunt ca doua linii paralele. Leila spune-mi si mie daca nu te deranjez prea tare care este bunul cel mai exportat in momentul de fata de RM si care este procentul din Produsul Intern Brut pe care il acopera acest bun. Dupa ce facem un calcul simplu in care vedem cam ce poate produce RM si cam care sunt necesitatile minime abia atunci poti vorbi de independenta. Cat : Benzina si Motorina o importi din romania, cat gazele vin de la rusi / cat energia electrica vine de la cernavoda iar tu produci vin care nici macar nu respecta normele de export nu vad cum poti tu sa iti pastrezi independenta. Doar daca ii invatam pe oamenii din moldova sa se incalzeasca la foc de tabara * si in speranta ca exista destule paduri, sa mearga cu bicicleta iar agricultura sa o faca cu boii si cu magarii. Adica poti sa fi independent daca ai de gand sa traiesti ca in secolul 13. Daca vrei o masinuta si un apatament atunci vezi ca otelul il importati de la Sidex iar masinile din strainatate. Pentru toate e nevoie de valuta. Valuta se obtine in general prin export. Ce exporta RM? Pentru cine credea ca am disparut ... inca sunt pe aici... ma mai amuz din cand in cand citind mesajele puerile ale unora...
A comentat intrebatorul 16 octombrie 2008, 18:25 | mergi sus ▲
salut intrebatorul!chiar mi-a fost dor!ok,am inteles atitudinea ta fata de doamne si domnisoare!ai da nu-i pe asta!..Vad ca intradevar ai anumite cunostinte(pina acum credeam ca le ia-i doar din net)!acum fara nici o ironie!daca moldova e dependenta fie de ro fie de rusia.tu ce propui intr-un solutionarea acestei probleme???numai nu arunca fraze goale privitor unificarea RM si RO intelegi ca-i imposibil la moment!
A comentat Viktor 16 octombrie 2008, 18:46 | mergi sus ▲
Vlad90, muti romani intelectuali nu doresc unirea cu Basarabia. Motivul e simplu:

1. basarabenii sunt rusofoni, rusofili, antiromani, antieuropeni si antiamericani, ceea ce ar provoca instabilitate in Romania si frictiuni cu UE si SUA;

2. basarabenii au mentalitate comunista si sunt totalmente necunoscatori ai economiei de piata si impotriva economiei de piata ceea ce ar afecta profund relatiile sociale si economice ale Romaniei;

3. Basarabia nu dispune de nici o resursa economica, nu are iesire la Dunare si Marea Neagra, nu are munti si nici o pozitie strategica care sa aduca ceva pozitiv Romaniei. Din contra, noi romanii ar trebui sa-i sustinem economic ceea ce ne-ar scadea mult standardul de viata;

4. basarabenii ar fi calul rusesc in cadrul Romaniei, asemenea calului troian. Romania s-ar umple de spioni ai Rusiei care ar sabota-o din rasputeri pe plan politic, economic si strategic;

5. daca unirea nu s-a realizat in 1992, apoi cu cat trece vremea, cu atat mai mult unirea nu va avea loc niciodata. Ne diferentiem din ce in ce mai mult ca mentalitate. Ei au mentalitate ruseasca, iar mentalitatea romaneasca se europenizeaza din ce in ce mai mult.

Ma opresc aici cu convingerea ferma ca unirea Romaniei cu Basarabia este imposibila acum si cu atat mai mult in viitor. De fapt pe xi ce trece aceasta posibilitate se indeparteaza tot mai mult.

Ma opresc aici, desi
A comentat ieseanul 16 octombrie 2008, 19:20 | mergi sus ▲
domnilor,sunt sigura ca multi romani dar si moldoveni isi doresc aceasta reintregire.e adevarat ca moldova nu dispune de foarte multe resurse,dar se poate industrializa,se pot construi fabrici si se poate cultiva terenul.se pot face multe lucruri dar cu cine sa discutam,cu cine sa vorbim despre asta...regele mihai nu mai are nici o autoritate in plus nu are urmasi(baieti)..dar noi oamenii avem puterea de a schimba ceva.cu cat suntem mai multi cu atat mai bine.ganditi-va la asta,trebuie sa punem romania pe picioare(nu sa stam din fata televizorului sa comentam deciziile oligarhilor) iar un teritoriu in plus care candva a fost al nostru,in care traiesc romani de-ai nostrii nu va fi de prisos.in amintirea lui mihai viteazul,alexandru ioan cuza si ferdinand....haideti sa facem ceva in numele lui Dumnezeu !
A comentat chloe 01 noiembrie 2008, 08:55 | mergi sus ▲
Faceti domnita ceva daca vreti, dar cred ca va inselati in multe privinte.
A comentat Toreador 01 noiembrie 2008, 17:17 | mergi sus ▲
Nu inteleg de ce estul Moldovei (sau ce a mai ramas din Basarabia din ce au dat sovieticii Ucrainei) doreste inca sa stea intr-un asa-zis stat. RM se aseamana ca putere a statalitatii cu Kosovo si nicidecum cu tari din Africa, alea sunt de zeci de ani state, de la decolonizare practic.
Stiti cum e, fiecare cum isi asterne asa doarme. Daca nu se simt romani, si cred ca nu au ce cauta alaturi de neamul lor din Romania atunci sa stea in acest "stat" fantoma la mana mafiilor rusesti.
A comentat Sabie 25 februarie 2009, 21:36 | mergi sus ▲
in contextul realitatilor politice,sociale si economice din ziua de azi o eventuala unire a basarabiei cu romania nu ar fi posibila.Chiar daca majoritatea romanilor din romania ar fi deacord inca mai exista multe prejudecati fata de basarabeni,multe dintre ele cu parere de rau sunt reale.Alegerile din aprilie vor fi castigate de comunisti,iar daca cineva sa oboseste sa citeasca programele electorale a partidelor politice din Republica Moldova nici-un partid nu prevede o asociere sau unire cu Romania,iar rusii si ucrainenii din republica nu ar fi deacord cu unirea in nici intr-un caz,o asemenea reactie de protetest ar putea fi intalnita si din partea maghiarilor din Transilvania (maghiarii sunt ostili moldovenilor in general).Basarabenii se deosevbesc din ce in ce mai mult de restul romanilor,limba,mentalitatea,cultura evoluiaza in fiecare zi astfel discrepantele dintre cele 2 maluri a Prutului sunt in ce in ce mai mari
A comentat paul 10 martie 2009, 18:02 | mergi sus ▲
Webber e un agitator Pro-RUS,avem o gramada de astfel de AGENTZI DE INFLUENTZA in Romania, care sunt pe listele de plati ale KGB-ului.Deci FRATII NOSTRI BASARABENI,nu va lasati AMARATZI la suflet de asemenea GUNOIE.
A comentat Vanatoru 27 martie 2009, 14:55 | mergi sus ▲
27 MARTIE 2009-O zi SFANTA pentru ROMANIA ,murdarita de RUSIA

<H1>BASARABIA, PAMÂNT STRAMOSESC ROMÂNESC</H1>

<b>\"În numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara: Republica democratica moldoveneasca (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunare, Marea Neagra, si vechile granite cu Austria,<H2> rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani, din trupul vechii Moldove,</H2> în puterea dreptului istoric si dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor, de azi înainte si pentru totdeauna <H1>se uneste cu mama sa România\".</H1></b>-Asa glasuia actul istoric al unirii Basarabiei cu tara MAMA,Romania.

Si tocmai astazi cand celebram <b>91 ani de la unirea Basarabiei cu tara mama </b> guvernul Pro-RUS condus de SLUGA lui PutinKGB,<b>Vladimir Voronin a ORDONAT EXPULZAREA a peste 160 de PATRIOTI ROMANI</b> veniti in BASARABIA sa SARBATOREASCA maretul eveniment al UNIRII cu TARA MAMA,ROMANIA.

Televiziunea Pro-RUSA Antena 3 a incercat,SCHILOD si SCABROS sa impuna imaginea unui PNLPatriciu Pro-UNIONIST.
O televiziune PRO-RUSA,Antena 3,apara DREPTURILE PATRIOTILOR ROMANI UNIONISTI?
Incredibil,apropo de ipocrizie la infinit...
Cand cu totzii stim ca STAPANUL oligarhului MAFIOT Patriciu este RUSIA....
Strategii dezgustatoare de imagine a la \"Independentu`\"OprescuKGB.

<H2>Trãiascã unirea Basarabiei cu România, de-a pururea si totdeauna!</H2>

<H1>MOARTE RUSIEI!</H1>
A comentat Vanatoru 27 martie 2009, 14:56 | mergi sus ▲
nu se va realiza niciodata unirea cu rep. moldova pt ca in contextul actual este imposibil
A comentat hannibal 21 mai 2009, 16:50 | mergi sus ▲
si rusia va fi pe vecie o superputere...nimeni nu ne poate face sa scapam de plosnitele astea slave
A comentat hannibal 21 mai 2009, 16:53 | mergi sus ▲
Romania isi poate continua drumul spre culmile dezvoltarii si fara rep.Moldova
A comentat hannibal 21 mai 2009, 16:55 | mergi sus ▲
Fratilor, speranta moare ultima. Moldova este parte din aceste meleaguri ce sunt de drept ale noastre. Avem istorie de mii de ani, pamantul nostru-i trupul si sangele stramosilor nostri, si noi ne plecam capul sovieticilor? Moldova-i bratul retezat al patriei mama, nu lasati pe nimeni sa va spuna altfel prin tratate bine plasmuite si prin alte manevre politice. Oricum ar fi, unirea va avea loc odata si odata. Inimile noastre o cer prea mult, iar Dumnezeu exista! Sper sa primim ce meritam, pe urma curajului si a sangelui varsat de bravii nostri frati...
A comentat Decebalus 07 decembrie 2009, 12:31 | mergi sus ▲
Va intereseaza unirea Barabiei cu Romania? Voteaza si tu si da mai departe. Un click conteaza. http://www.petitieonline.ro/sondaj-s56460047.html
A comentat Roman Basarab 12 decembrie 2009, 17:56 | mergi sus ▲
LA ACESTĂ DATĂ CONDUCEREA LA VÎRF A R MOLDOVA(BASARABIEI) ESTE CLAR PENTRU ADERAREA R. MOLDOVA LA U.E. ŞI PENTRU REUNIFICAREA ŢĂRII , NUMAI CĂ ACEASTĂ REUNIFICARE NU ESTE POSIBILĂ ÎN VIITORUL FOARTE APROPIAT DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC DIN CEL PUŢIN DOUĂ MOTIVE . MAI ÎNTÎI POATE CEL MAI SERIOS DINTRE MOTIVELE CARE ÎMPIEDICĂ REUNIFICAREA IMEDIATĂ ESTE PREZENŢA TRUPELOR RUSEŞTI DE OCUPAŢIE ÎN TRANSNISTRIA ---HALAL NEUTRALITATE ---- CONFORM UNUI PRINCIPIU FUNDAMENTAL AL U.E. NU POT ADERA LA U.E. ŢĂRI CU POTENŢIAL RIDICAT DE INSTABILITATE MILITARĂ , DECI NUMAI DUPĂ REZOLVAREA PROBLEMEI TRANSNISTRIEI R. MOLDOVA SE POATE GÎNDI LA O REUNIFICARE . ÎN AL DOILEA RÎND TRATATUL DE LA LISABONA ÎMPIEDICĂ O NOUĂ LĂRGIRE A U.E. MAI DEVREME DE 20 DE ANI!!!!!!!!TOTUŞI EXISTĂ POSIBILITATEA REALĂ SEMNĂRII UNUI TRATAT DE ASOCIERE R. MOLDOVA -U.E. CARE PRESUPUNE ÎNTRE ALTELE ŞI RELAXAREA REGIMULUI DE VIZE PENTRU CETĂŢENII R.MOLDOVA ŞI FACILITAREA ACCESULUI CETĂŢENILOR R. MOLDOVA PE PIAŢA MUNCII A U.E. ........DEPINDE ÎNSĂ CINE VA IEŞI LA ANTICIPATE PENTRU CĂ ACTUALA CONDUCERE A P.C.R.M ESTE DE ORIENTARE PRO RUSEASCĂ IAR ÎN CAZUL(DOAMNE FEREŞTE) A REVENIRII COMUNIŞTILOR LA PUTERE TOATE EFORTURILE DE ACUM A LUI FILAT ŞI GHIMPU DE APROPIERE DE U.E. SE VOR SFÎRŞI BRUSC IAR U.E. NE VA TRÎNTI UŞA ÎN NAS .........SĂ SPERĂM CĂ SE VOR ÎMPLINI VORBELE LUI BĂSESCU :COMUNIŞTII NU AU REUŞIT NICĂIERI ÎN EUROPA ........ŞI NU VOR REUŞI NICI ÎN REPUBLICA MOLDOVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.........................MĂCAR DE-AR FI AŞA
A comentat DORU PENTRU FRAŢII BASARABENI 12 decembrie 2009, 19:03 | mergi sus ▲
eu cred ca cetatenii RM trebuie ajutati de catre statul roman indiferent daca acestia vor sau nu unirea cu RO, este o datorie morala absoluta. Politica actuala a conducerii Ro mi se pare foarte buna, in sensul sprijinirii aderarii RM la UE. Insa aderarea la UE (ce sa mai vorbim despre unire) sunt probleme foarte delicate din cauza situatiei nasoale create de sovietici in acest teritoriu...asta este...oricum ar fi, moldovenii de peste prut trebuie sprijiniti neconditionat, macar atat sa faca si Ro
A comentat oltean 12 decembrie 2009, 21:04 | mergi sus ▲
Alo, oltean! Daca vrei sa-ti dai averea basarabenilor, poti sa o faci si fara sprijinul celorlalti romani. Dar mai bine ar fi sa mergi tu in Basarabia si sa grohai si tu ruseste pana nu vei mai putea suporta. Si mai lasa-ne in pace cu datoria morala a romanilor fata de basarabeni. Dupa referendumul lor privind independenta si cu existenta doar a 2% romani intre Prut si Nistru, Romania nu mai are absolut nici o datorie fata de basarabeni. Basarabenii actuali sunt straini de neamul romanilor moldoveni. Ori straini fiind de neamul nostru, atunci hai sa ajutam toata omenirea sa traiasca mai bine! Dar pe noi cine ne ajuta?
A comentat Marcel din Iasi 13 decembrie 2009, 10:49 | mergi sus ▲
ÎNTREBAREA ESTE NU DACĂ SE VA FACE REUNIFICAREA CELOR DOUĂ ŢĂRI ROMĂNE CI CÎND SE VA FACE MULT STIMATĂ DOAMNĂ SAU DOMNIŞOARĂ leila !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat SANDU PENTRU leila 26 decembrie 2009, 11:25 | mergi sus ▲
MULŢI DINTRE BASARABENII CARE STUDIAZĂ ÎN ROMĂNIA SUNT MAI ROMĂNI DECÎT ROMĂNII NĂSCUŢI ÎN ROMĂNIA . ÎNSEAMNĂ OARE CĂ DACĂ BASARABENII AU FOST SUB OCUPAŢIE RUSEASCĂ PESTE 50 ANI TREBUIE SĂ LE ÎNTOARCEM SPATELE!!!!!!!!!!!!!! EU SUNT DIN ARAD ŞI DACĂ STAI PROST CU ISTORIA ROMĂNILOR TREBUIE SĂ ŞTII CĂ PÎNĂ LA MAREA UNIRE DE LA 1 DECEMBRIE 1918 BANATUL , CRIŞANA , ŢARA OAŞULUI , MARAMUREŞUL ŞI BUCOVINA AU FOST SUB OCUPAŢIE AUSTRO-UNGARĂ !!!!!!!!! SAU POATE NU ŞTII CE ÎNSEAMNĂ OCUPAŢIE STRĂINĂ IAR ÎN CAZUL ACESTA AM SCRIS DEGEABA!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat LIVIU PENTRU Marcel din Iasi 26 decembrie 2009, 17:56 | mergi sus ▲
Va spun o vorba pentru Moldeveni!!! Vi se pune multe pe tava dar vad ca nu apreciati!!!cetatenie,ajutor financiar ,multe alte sprijine trezitiva la realitate!!!mereu romania de cand e Basescu la conducere va intins o mana care ati refuzatooo!!!nu stiu pana cand Basescu va sta cu mana intinsa spre voi!!!poate il doare mana ii amorteste!!!ascultati de vorbele lui cat mai este la putere!!!profitati de vorbele si grijile lui frumoase oferite voua!!!nici un alt presedinte roman nu ia pasat de voi decat Basescu!!!el este regele vostru si al nostru!!!Iasul mereu a fost condus de ratati!!!dar acuma zace o echipa tanara de fii a lui Stefan Cel Mare!!!un fel de samurai internationali care va face legea cum vrem noi insemnand ca vrem dreptate si vrem la fel ce vrea si Basescu!!!nu suntem politicieni dar suntem Patrioti ai iasului si ai Romaniei care am cutreierat Lumea intreaga si ne-am intors cu sange ferbinte si inraiti contra celor care isi bate joc de tara noastra!!!ii voi pedepsi!!!nu ne temem nici de moarte nici de puscarie!!!daca legea nu va fi dreapta ne facem noi dreptate sa scapam de satanele care ne-au distrus tara ne=au vandutooo!!!Mesaj pentru Moldova!!!pentru oamenii de rand!!!fiti uniti pentru a va uni!!!sunteti ai nimanui daca refuzati mana intinsa a Romaniei!!!tatal meu a fost nascut in basarabia eu in Romania,tatal meu a fost in cel de al doilea razboi mondial!!!deci am dreptul sa va chem sunteti o parte din mine!!!veniti la unire cat mai sunt portile deschise!!!romania este lumina tarii voastre!!!nu va indepartati de romania ca se va intuneca viata voastra in saracie!!!daca voi oamenii de rand sunteti deacord sa va alaturati!!!Doveditio!!!si daca vor fi politicieni in Moldova sau in lume care sunt contra vom scapa de iei!!!de acesti tradatori!!!care se gandesc numai pentru iei si nu la tara lor!!!ii vom baga in pamant sa dispara rasa asta de tradatori ce a mai ramas si in romania si in basarabia!!!este o vorba!!!mai bine mor eu cu dusmanul meu si sa o duca bine neamul meu!!!vorba de a lui Stefan cel Mare!!!sunt si patrioti din astia care ii le pasa de suferinta neamului nostru!!!
A comentat fiul lui Stefan Cel mare.Iasi 25 ianuarie 2010, 12:27 | mergi sus ▲
IMPORTANT, NOI SUNTEM ROMANI AICI IN ROMANIA DE EST, NUMITA DE RUSI ...BASARABIA.. INSA NU UITATI CA ROMANIA DE EST ERA MULT MAI MARE, SUNTEM DUSI DE NAS DE RUSI, SI VOI CEI DIN ROMANIA AR TREBUI SA VA FIE RUSINE CA VAU CALCAT SLAVII IN PICIOARE, PE ONOARE SI PE TOT CE AM AVUT MAI SFINT, SI NICI SA NU VA TREACA PRIN CAP SA PUNETI LA INDOIALA SINGELE NOSTRU, AR FI MAI BINE DACA VATI GINDI CUM SA LUATI INAPOI CEI E AL VOSTRU, SUDUL ROMANIEI DE EST , CETATEA CHILIEI, NORDUL.. CETATEA HOTIN,, SI SA NU PUNETI IN COMPARATII ALTE LUCRURI FARA VALOARE...NOI TREBUIE SA GASIM ACELE RADACINI CARE NE VOR UNI SI NU CELE CE MI LE AU IMPUS RUSII CASA NE DESPRATA. NOI SUNTEM ROMANI SI TRAIM IN ROMANIA DE EST.
A comentat ION TIU 02 februarie 2010, 14:55 | mergi sus ▲
NOI SUNTEM ROMANI, DRAGI CETATENI AI ROMANIEI NU JUDECATI LUCRURILE FACUTE DE CEI DE PESTE PRUT DE STINGA CA AR FI MAI BUNI CA CEI DE PESTE PRUT DE DREAPTA ...ASA NOI NU UNIM PE NIMENI CI DIN CONTRA. FITI ATENTI LA CE VA IESE DIN GURA CA RUSII DOAR ASTA SI ASTEAPTA SA NE OMOARE CU INSASI CUVINTELE NOASTRE SPUSE DE NOI NE GINDITE, SUNTEM UN POPOR NE-UNIT STIM ASTA INCA DE LA HERODOT... CARE A ZIS CA TRACII AR PUTEA FI UNUL DINTRE CELE MAI PUTERNICE POAPOARE DIN LUME DACA SE VOR UNI..PROBLEMA ESTE CA EI NU SE VOR UNI NICIODATA....ASA SUNTEM NOI... SI AR FI BINE SA LUCRAM FIECARE CU EL INSUSI...SI SA DEPASIM , MATERIALISMUL SI EGOIZMUL UNUL FATA DE ALTUL, UNIREA TREBUIE SA AIBA LOC ODATA...SI DACA NU VOM GINDI...BINE CU CAPUL...VA CURGE SINGE NEVINOVAT....
EU SUNT GATA SA MOR DOAR CA ROMINIA MARE SA REVINA ....
A comentat ION TIU 02 februarie 2010, 15:01 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1733 secunde