Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 aprilie 2024, ora locală: 01:36

 

Pravda: Rusia trebuie sa se implice in disputa dintre Kiev si Bucuresti, daca nu doreste baza NATO in Insula Serpilor

adăugat 27 septembrie 2008, 08:43, la Ştiri de Top

In opinia publicatiei de la Moscova, fara sprijinul Rusiei, Ucraina nu-si va putea pastra in continuare jurisdictia asupra Insulei Serpilor

Ucraina va pierde cu siguranta dreptul la zacamintele importante de petrol si gaze naturale de langa Insula Serpilor in favoarea Romaniei, in cadrul procesului in curs de derulare la Curtea Internationala de Justitie (CIJ) de la Haga, si aceasta numai din cauza actiunilor actualei puteri de la Kiev, care a schimbat platoul bogat in hidrocarburi pe recunoasterea "holodomorului" (foametei din anii 1932-1933) ca act de genocid impotriva poporului ucrainean, comenteaza vineri ziarul rusesc Pravda, citat de Agerpres.

"Impresia este ca Romania va castiga intr-adevar litigiul de la Haga impotriva Ucrainei. Vantul bate dinspre Vest. Daca in cazurile precedente de conflict intre Ucraina si Rusia, Occidentul s-a situat de partea Kievului, in actuala disputa cu Bucurestiul, Vestul sprijina Romania. Insa acest lucru nu este deloc surprinzator, intrucat, pentru Bruxelles, Romania reprezinta 'Occidentul', iar Ucraina - 'Rasaritul'", a explicat pentru Pravda cum este perceputa in Rusia desfasurarea litigiului de la Haga Vladimir Jarihin, director-adjunct al Institutului pentru tarile CSI din Moscova.

La randul sau, politologul ucrainean Vladimir Scaciko, a tinut sa accentueze ca disputa de la CIJ este axata "pe statutul Insulei Serpilor". "Daca instanta internationala va recunoaste formatiunea maritima drept o stanca - asa cum insista Bucurestiul - atunci suprafata platoului continental al Ucrainei se diminueaza de trei ori. Daca CIJ decide ca Insula Serpilor este totusi o insula atunci situatia se inverseaza. Pretul disputei - cel putin 10 milioane de tone de petrol si 10 miliarde metri cubi de gaze naturale", a explicat el pentru Pravda.

Drapelul romanesc pe Insula aSerpilor

In problema platoului continental din Marea Neagra, politologul ucrainean considera ca Ucraina a facut prima concesii fata de Romania atunci cand a acceptat sa semneze, in 1997, Tratatul politic de baza. A doua mare concesie a Kievului in fata Bucurestiului s-ar fi produs in 2004, fara a se preciza in ce anume a constat aceasta. Potrivit aceluiasi expert ucrainean, Occidentul este interesat sa preia controlul asupra zacamintelor de hidrocarburi de langa Insula Serpilor, unde "Romania aspira sa-si arboreze drapelul".

Evocand tacerea presedintelui ucrainean Viktor Iuscenko, care nu a luat pozitie in timpul derularii fazei orale a procesului dintre Kiev si Bucuresti la CIJ, publicatia rusa considera ca "misterul acestei lipse de reactie atat din partea presedintiei, cat si a diplomatiei de la Kiev" se descifreaza mai simplu decat s-ar crede. "Iuscenko a schimbat platoul continental de langa Insula Serpilor bogat in hidrocarburi pe sprijinul Congresului american in problema recunoasterii foametei din 1932-1933 ca act de genocid impotriva poporului ucrainean", scrie Pravda.

Decizia finala a Curtii Internationale de Justitie de la Haga este asteptata la inceputul anului viitor. In cazul unei hotarari in defavoarea Kievului se vor revolta nu numai micile partide ultraradicale extraparlamentare, ci si Partidul Regiunilor (al fostului premier Viktor Ianukovici) si Blocul Iuliei Timosenko. In consecinta, o deciziei a CIJ in favoarea Romaniei ar putea provoca o criza politica cu efecte imprevizibile in Ucraina. Cel mai probabil, impotriva presedintelui Iuscenko se va declansa procedura de destituire, asa cum deja au amenintat comunistii din parlamentul de la Kiev, intrucat "tacerea sa" a fost calificata drept tradarea intereselor nationale.

Sanse mici de castig pentru Ucraina

In ceea ce priveste sansele de castig ale Ucrainei in litigiul cu privire la delimitarea platoului continental si a zonelor economice exclusive cu Romania in Marea Neagra, politologul ucrainean Vladimir Staciko apreciaza ca acestea sunt "minime". Situatia se complica pentru Ucraina si din cauza faptului ca pana la Tratatul Ribbentrop-Molotov (1939) Insula Serpilor a apartinut Romaniei, adauga publicatia rusa.

Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, Insula Serpilor a intrat in componenta RSS Ucrainene, in cadrul regiunii Odesa. Bucurestiul in pledoaria sa orala la Haga a pus accentul pe "injustetea" anexarii insulei, insa, dupa cum aminteste Pravda, Romania a exercitat presiuni in problema Insulei Serpilor inca de pe vremea dictatorului Nicolae Ceausescu.

Intrucat Romania a fost in timpul celei de-a doua conflagratii mondiale aliata Germaniei naziste, dupa razboi nimeni nu a bagat in seama pierderile sale teritoriale din Marea Neagra, considera jurnalistii de la Pravda, apreciind ca "insinuarea" in legatura cu retrocedarea Insulei Serpilor de catre Ucraina partii romane ar putea fi tratata ca o "incercare" de revizuire a rezultatelor celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Sprijinul Rusiei

In opinia publicatiei de la Moscova, fara sprijinul Rusiei, Ucraina nu-si va putea pastra in continuare jurisdictia asupra Insulei Serpilor. Daca merita ca Rusia sa se implice in disputa ucraineano-romana? Pravda considera ca da. Si nu din cauza resurselor de hidrocarburi din platoul continental al Marii Negre, ci pentru ca Ucraina este pentru ea la fel de "ruda" ca si Belarus. In plus, Rusia, prin implicarea sa, ar neutraliza sentimentele antirusesti din Ucraina si nu ar trebui pe viitor sa contracareze bazele militare NATO din Ucraina.

In ce fel Moscova ii poate ajuta pe "fratii slavi ucraineni", se intreaba retoric Pravda si tot ea raspunde. In opinia ziaristilor rusi, in cazul unei decizii a CIJ in defavoarea Ucrainei, Rusia poate ridica problema Insulei Serpilor si a platoului continental din Marea Neagra la ONU, intrucat prin statutul sau in cadrul acestei organizatii ar putea asigura o victorie a Kievului in fata Bucurestilor.

Autor: Z.O.
Sursa: www.ziua.ro
Ia sa nu-si mai bage Rusia nasul peste tot si ar face un bine umanitatii!
A comentat Alec-BM 27 septembrie 2008, 09:34
Eu cred ca nici nu se va baga Rusia nasul in aceasta problema in masura in care ar putea . Asa , putin praf de a inchide ochii o sa faca .Voi chiar nu intelegeti ca cea mai cointeresata in a va da insula e Rusia. Voi o so capatati inapoi, dar Rusia isi rezolva o multimea dea probleme. Eu mam pus in locul lor .Ce fac eu in asa situatie. Fac putin praf , dar cu ghindul si dorinta ca fraerii din birou de la Haga sa recunoasca litigiul in favoarea Romaniei . Atunci arunc o suma frumusica de banuti , ca am de unde, pentru al descredita pe actualul presedinte pro-Bush. Si la urmatoarele alegeri chistiga alt presedinte pro-Putin. Paralel se duce lucru de a recunoaste Transnistria. ( Uite aici e pericolul, ca eu nu vad absolut nimic cu ce ar putea Romania sa sperie Ucraina sau sa o cointereseze sa nu faca prostia asta asa mare pentru noi- recunoasterea Transnistriei ). Dupa o secunda e recunoscuta si de Rusia. Si atunci as vrea sa vad ce argumente veti avea voi cu Basescu impreuna ca Rusia e vinovata in toate. De palavragit se poate ca nu se plateste bani ,dar mai trebue si de argumentat. Mai departe. Ucraina trece complect prorusia.Se duc de ripa toate planurile SUA fata de Marea Neagra ,de a face un mic ezut al sau si sai alunge pe rusi de acolo.Ati inteles deja care e problema. Interesele SUA la marea neagra. Si daca ei vad ca perd atitea oare o sa lese Romania asa din capul ei .Eu nu cred.Totul depinde de europeni.Daca vor socoti ca au gasit sursa de energie alternativa sa nu depinda de gazul si petrolul rusesc si vor da insula Romaniei ,e o mare gresala!!!Rusii asta si asteapta , deaceia si asa pasiv se uita la problema. Nu-mi place ca practic pe canalele rusesti de TV nu se trage atentia la probl.
Cum a spus Micael- o fi recesie in america dar nu lasa ei totul balta si sa uite de interese asa mari .
Si in final . Mie personal mii in virful pu... de interesele cuiva pe undeva. Ma interesaza numai una - TRANSNISTRIA. Sa no perdem complect. Tov. capitan inteleg ca are ce are cu apa, corabii, insule. Insulita parca e mica ,dar ecoul poate sa fie mare.
A comentat j.PHILIPS 27 septembrie 2008, 17:27
Salut,
Rusia nu se baga in respectiva problema si din cauza cu nu doreste o Ukraina puternica la frontierele sale. Care cunosc actuala Ukraina este un cadou dat de rusi din mai multe state Europene (Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania Rusia si in final Krimeia tinutul tatarilor izgoniti de la tar pina la Stalin). Apoi ce sa se mai bage daca Insula Serpilor a fost induta cum am fost vinduti si noi de catre romani. Nici un caz nu se bazeaza transferul de putere de la pacea din Paris din 1947.
Cum mai stiti si Romania si Ukraina sint tari antipatice Rusiei dar mai mult este Romania.
A comentat ION CONDREA 27 septembrie 2008, 17:44
Pentru PHILIPS:

Basarabene, tu nu esti, absolut deloc, informat despre procesul de la Haga dintre Romania si Ucraina. Desi a fost a Romaniei, noi nu revendicam stanca, ci apele teritoriale romanesti pentru ca Ucraina procedeaza ca si cum Romania nu ar exista. Dreptatea este deci de partea Romaniei. Si apoi pe noi nu ne intereseaza interesul tau, ci ne intereseaza interesul nostru, al romanilor. Asa ca nu te mai baga ca musca in cu... calului!
A comentat un oarecare 27 septembrie 2008, 19:06
ION CONDREA, Romania nu v-a vandut pe voi basarabenii, ci a fost obligata prin forta armelor sa va cedeze. Dar daca crezi in mod gresit ca Romania a vandut Basarabia, atunci de ce si actuala Basarabie si-a vandut nordul si sudul cu iesirea la Dunare si Marea Neagra? In plus, v-ati vandut si Transnistria si acum nu mai stiti cum sa va indreptati tradarea. Daca esti prost si nu stii ce vorbesti, mai bine taie-ti limba si arunc-o la porci sau caini!
A comentat un oarecare 27 septembrie 2008, 19:31
Mai ,un oarecare, eu mi-am spus prima parere. Mai este si a doua .Mia spus cineva aici ca daca ceva ,il chemam pe tata. Si acum tata are putine probl. financiare, dar copiii ahuesc fara supraveghere. Poate asta nu va place ,pe care eu cred ca o simtiti. Le fu...interesele tatalui la Mare. Si el chind o sa-si rezolve treburile va lua o curea. Tu ,un oarecare vei fi primul care o sa treci la executie.
Stiu eu bine a cui a fost insulita aia.
Si te interesaza numai interesul tau . Bravo natie. " Unire". Bagavas prin ...........!!!!!
A comentat j.PHILIPS 27 septembrie 2008, 20:18
PHILIPS, insulita aceea, de faqpt o stanca, a fost dintotdeauna a Romaniei. Rusii ne-au luat-o in 1958. Dar insula a fost a romanilor dintotdeauna. Si nu mai jigni poporul roman cu afirmatiile tale de doi bani. Daca esti bolnav de logoree, trateaza-te!
A comentat un roman oarecare din Iasi 27 septembrie 2008, 20:29
Si da, ma intereseaza soarta Romaniei. Este tara mea si soarta tarii mele ma intereseaza, asa cum si pe tine te intereseaza soarta Basarabiei si a Rusiei.
A comentat un roman oarecare din Iasi 27 septembrie 2008, 20:31
To Mircea de la Iasi (un roman oarecare din Iasi):
Ma bucur ca ai revenit. Vad ca iti place sa cacaresti basarabenii in continuare. Ba chiar vroiam sa te intreb de unde in sufletul tau atata ura in adresa basarabenilor. Vreau sa te inteleg pe tine si pe cei ca si tine. Sunt de acord sa-ti explic de unde e atata ura la basarabeni in adresa romanilor, numai ca vreau sa fac o paranteza si sa-ti spun ca eu nu fac parte din cei ce va urasc. Basarabenii va urasc din cauza ca timp de 70 de ani pe teritoriul basarabiei s-a dus o politica antiromaneasca, se facea propaganda ca romanii sunt niste paduchiosi etc. etc. Sa nimeresti in romania pe timpurile cela era tot atat de complicat cum si sa zbori pe luna. Cei care erau proromani erau impuscati ca tradatori ai patriei...etnia romana era nivelata la etnia tiganilor. Era asa o propaganda antiromaneasca incat sa zici ca esti de pe teritoriul moldovei(de altfel romaniei mari) era ca si cum ai zice ca esti prost...moldovan era echivalentul cuvantului prost.....Si dea lungul timpului trecand 2 si jumate de generatii...oamenii au inceput sa creada in ceea ce ziceau comunistii...ei intr-adevar credeau ca moldovenii si romanii sunt 2 popoare diferite, ca romanii sunt paduchiosi si nu merita atentie.
Dupa anii 90, s-a produs revolutia la noi in tara, pare ca s-au trezit spiretele pro Romanesti, era bine si frumos, insa a durat foarte putin. de ce? Iti zic eu de ce. Razboiul din transnistria in urma carei am pierdut 70% din industrie, industria care mai ramasese depindea de rusia la 100%. Iti dau un exemplu ca sa ma intelegi. Uzina de tractoare din Chisinau era o uzina mare pe vremuri, insa motoarele pentru tractoare se asamblau in ucraina. Tot metalul pentru tractoare vinea de la uzina din rabnita(prezent sunt controlul separatistilor), inginerii toti erau rusi. Si dupa destramarea URSS ce a ramas? Practic doar incaparile din chisinau in care se asamblau tractoarele...metal nu mai avem din cauza ca am pierdut transnistria, motoare nu mai avem din cauza ca s-a destramat urss si ucraina e alta tara deja. In asa fel din 10 mii angajati au ajuns afara fara de lucru cam toti. Si in asa fel s-au oprit practic toate uzinele, fabricele etc. Oamenii au ramas fara lucru=> fara bani...s-a inceput o saracie extraordinara. Oamenii mureau de foame...si stii cum a judecat mintea flamanda? Democratie+Unire Romania => foamete, razboi si vremuri grele. Asa asociatii s-au facut. Fiindca la conducere erau proRomani. La alegeri oamenii l-au scos pe snegur si l-au bagat pe lucinschi la putere...dar asta.....asta a furat ceea ce a mai ramas, pe timpul lui din capitala s-a furat tot fierul din chisinau, tevele de apa, se furau sarmele de electricitare etc. etc. s-a raspandit coruptia nemaipomenita practic in toate sferile ale vietii omului + s-a dezvoltat crima organizata. Apropo lucinschi tot era democrat. Si atunci oamenii s-au enervat rau pe democratii astea care de fapt n-au adus nimic decat dezastru in tara, si au votat in 2001 pe voronin. De fapt ei n-au votat cu comunistii ei au votat contra la democrati care au adus prapad in tara.
Deci asta e scurta istoria noastra, de ce basarabenii nu va iubesc pe voi...fiindca proRoman se asociaza cu saracie+razboi.
Acuma vreau sa va aud pe voi. De ce voi asa de tare nu ne iubiti pe noi basarabenii, chiar pe cei care sunt proRomani si cei care va lauda in toata gura in Basarabia ca sunteti cei mai buni?
A comentat 300 27 septembrie 2008, 22:37
Ma, roman din Iasi, tu nai inteles nici o pu....Eu daca am spus ca stiu , inseamna ca stiu ca a fost a Rom.
Pe tine te interesaza numai Rom .de azi ori cum spune tov. capitan- Romanii de pretutindeni.Mai tu din Iasi ,eu am vrut sa trag atentia la ceia ca de la un bob va creste o avalansa in care puteti perde mai multe si mai importante .

Bine ,timp mai este , vom trai si vom vedea. Sincer sa-ti spun eu nu vreau sa se intimple asa cum am scris mai sus. Tu ar fi bine sa-ti pui un nume , nu un oarecare, ca e posibil sa te intreb cindva de rezultate, asa chind nu vom mai avea ce discuta.
De soarta Rusiei ma interesaza nu mai mult chit si pe ei soarta Basarabiei. Ce nam face noi toti, adica ne laudam ,tipam, ne umflam in pene ca suntem cineva , dar cu realitatea ne socotim chind vine timpul. Si singur tu intelegi foarte bine lucrurile astea, dar e asa cum stim si vedem .
A comentat j.PHILIPS 27 septembrie 2008, 22:43 | mergi sus ▲
Ma Mircea , tu ai fost asta .Nu mi-am dat seama ca nu discutam cu tine, nu mariti sa perd timpul .
A comentat j. PHILIPS 27 septembrie 2008, 22:47 | mergi sus ▲
Apropo totul ce au facut democratii pentru a saraci tara, eu sunt la 90% convins ca a fost un joc bine organizat a rusilor.

Acuma la subiect:
Philips: ai o pozitie interesanta desi eu nu sunt de acord cu ea. Rusiei nu-i convine atat ucraina cat si romania sa aiba insula asta, si nici Romaniei nu-i convine. Pentru toti le convine mai tare ca aceasta insula sa devina stanca. Fiindca de altfel, oricine ar plasa acolo o baza militara, ar avea control asupra iesirii din dunare, si este un punct strategic. Si deamu dac tot rusii n-o pot lua, atunci ei vor face tot posibilul ca insula sa devina stanca.
Si inca una, pentru ce-i care nu stiu, Constantinescu a semnat cu Ukraina acordul ala cu granitele doar pentru ca sa poata intra in nato si UE. Orice om sanatos la cap ar face acelasi lucru.
Romania intr-adevar isi apara interesele ei si corect face. Eu la fel nu vreau sa schimb dracu cu tats-o. O ucraina puternica e la fel de periculoasa cum si Rusia. Si daca ucraina de pe acuma vorbeste cu antipatie fata de moldova si romania, ce o sa se intample cand ucraina va ajunge la nivelul de trai cum e in Marea Britaniei de exemplu? Nu nu deci eu sunt pentru Romania si contra la toti dracii care ne fac sau ar putea face probleme pe viitor.
A comentat 300 27 septembrie 2008, 22:50 | mergi sus ▲
Pt. 300- Ce insemnatate are o insulita (stinca) pentru rusi in comparatie cu litoralul Ucrainei de la Marea Neagra. Daca intra Georgia intreaga (cu Abhazia) si Ucraina in NATO ce i raminea Rusiei , ce litoral .Lor le trebue Ucraina intreaga , cu tot cu Bucovina si sudul Basarabiei ,si vor face totul sa nu sa se destrame Ucr.Numai ca trebue schimbat presedintele proBush.
Mi se pare ca gresesc acei care inca socot ca Rusia e asa cum a fost cu 10 ani in urma. Si iaras , trebue sa ne socotim cu realitatea .
Apropo, 300, rusii daca nu pot sa ee insula , atunci in orice moment o dau in schimbul Ucrainei. Dupa strategie , teritoriu, insemnatate s.a., fii de acord , ucraina e mai sus dechit o stinca .
A comentat j.PHILIPS 27 septembrie 2008, 23:21 | mergi sus ▲
Bre,fratilor,haideti sa nu-i punem lu` Mircea de la Iasi toate pacatele lumii in spinare,pt ca poate fi la fel de bine altcineva cu opinii aproximatix similare cu ale lu`Mircea din trecut.Observ o schimbare la voi,Basarabenilor care imi place nespun de mult:Ati inceput sa nu mai suportati toate cuvintele grele si nedrepte care se pot spune aici si in acelasi timp nu mai raspundeti prin la fel de multe cuvinte grele si urate.:-)Vedeti ,asta inseamna ca am inceput sa ne cunoastem intre noi,sa ne cunostem punctele vulnerabile si sensibile si sa le ocolim,iar nu sa le scoatem in evidenta intr-un mod dur si neplacut.Uite asa incepe a se faurii Romania Mare prin comunicare si prin ajungerea la aceiasi concluzie ca indiferent de unde scriem si citim aceste mesaje,fie din Basarabia,fie din Oltenia sau Bucuresti suntem Romani cu toti si aceiasi limba o impartasim.
A comentat micael 27 septembrie 2008, 23:46 | mergi sus ▲
Dragi romani din Basarabia. Noi: moldoveni,olteni,valahi,dobrogeni,maramureseni,ardeleni,banateni,bucovineni, aromani(machedoni) din Romania,Moldova,tarile balcanice(sint romani in Serbia,Bulgaria,Grecia,Albania,Ukraina-cititi Sienkiewicz-sintem la origine(Geneza) parte dintr-un mare popor,numai ca nu am avut coaie sa ramanem uniti si ne-au calcat pe git si ne-au dezradacinat "imperiile" din Rasarit sau Apus, pe care unii dintre voi vad ca le si multumiti,pentru cit rau ne-au facut .Asa ca tot in Unire va sta puterea noastra,chiar daca in UE nu prea se pune problema asa,da uitati-va la ungurii ca sint mai destepti ca noi in aceasta mare problema.
A comentat Fratele valah 28 septembrie 2008, 12:01 | mergi sus ▲
Ardealul e cu noi.Asta bine,ca prea ii duceam dorul.
A comentat micael 28 septembrie 2008, 12:33 | mergi sus ▲
Catre 300 si PHILIPS: Ma numesc Paul Moraru si sunt locuitor al Iasului. Eu nu urasc basarabenii, dar voi nu mai vorbiti urat de noi romanii si de tara noastra Romania. Nu am nimic cu voi, dar trebuie sa ne respectam ca doua popoare care din intamplare sunt vecine. Va respect si pe voi basarabenii si pe unguri cu conditia sa ne respectati si voi. Iar stanca numita Insula Serpilor a fost romaneasca. Acum Ucraina ar vrea sa i9ntre si pe platforma continentala a Romaniei, ca si cum tara noastra nu ar exita aici cu aceleasi drepturi ca si Ucraina. Asa ca nu mai comentati si nu mai fiti de partea Ucrainei pentru ca aceasta tara nu respecta nici legile internationale si nici vecinii, oricare ar fi ei.
A comentat Paul Moraru, un roman oarecare din Iasi 28 septembrie 2008, 17:01 | mergi sus ▲
Si a propos PHILIPS, voi basarabenii de ce ati tradat nordul si sudul Basarabiei? De ce continuati sa nu revendicati aceste doua teritorii care au fost di9ntotdeauna ale Basarabiei? Asa ca nu mai luati partea Ucrainei care a furat Basarabiei tot ce avea aceasta mai valoros.
A comentat Paul Moraru 28 septembrie 2008, 17:07 | mergi sus ▲
Buna Paule,
Moldova de peste Prut nu are nici un drept sa revendice Sudul Basarabiei si Bucovina de Nord deoarece cind au fost luate de catre Rusi dupa tratatul de la Paris din 1947 au apartinut Romaniei atunci Romania trebue sa le revendice. Sa stii ca nu se va intimpla nici odata deoarece tradatorul nu poatesa recunoasca ca e tradator (Romania). Sa la apartinut teritoriul respectiv Valahiei de Sus (a Moldovei din stinga Prutului) erea datoria Moldovei sa le revendice. Dupa cum stii o buata depamint care apartine dintr-o alta tara nu are nici o putere sa revendice un alt teritoriu rupt din tara mare si anexat la un alt teritoriu.
Ref la orecare este doar un orecare. Mai multa, multa de toate ii doresc daca nu are nici nu va avea de unde. Rroma-nule insula a fost cadonata in 1948.
Pt. romanii din Moldova romana sa va deschid ochii putin. In perioada comunista voi ati fost cei mai saraci si la prezent asa e si de ce? Lui Ciausescu nu i-a pasat de moldovenii din RO toate investitiile comuniste au fost in Oltenia si Transilvania. Voi ati fost dusi la munca in respectivele zone. Atib dezmagherizat Tg. Mures ati ridicat Bucurestiul s.m.alte. Cind dupa revolutie RO a picat in cadere libera voi ati fost primii care au supt morcovele. Vau luat in ris Bucurestenii si in toate locurile unde ati muncit. Si la prezent nu sinteti luat in seama de restul. Eu nu ma bucur ca in acea poveste am fost si noi cu rusii. In Moldova industria dupa Nistru a fost si restul dependenta total din exterior. Din ce cauza? Din cauza voastra si a noastra. Si in fine voi va tineti cu un cam mai sus fata de moldovenii de peste Prut care sa stiti ca mereu o sa va dea in frunte si o sa-l va dea jos. Si unde o sa ajungem ? Nu departe frate.
A comentat ION CONDREA 28 septembrie 2008, 23:55 | mergi sus ▲
Paul,frate,stii ce imi pare in neregula la tine:Faptul ca esti aparatorul unui stanci oarecare sau a unui insule(imi este egal cum se interpeteaze a fi)pustii,care este importanta la randul ei si pentru mine,dar sa-i consideri pe basarabeni straini ca pe unguri,wow,asta-i chiar ignoranta si rea vointa din partea ta.Sincer nu prea pot sa-mi inchipui care sunt relatiile voastre ,a celor ce vietuiti aproape de granita nefireasca si neagra pe care alti au ridicat-o ca un blestem ce s-a trasformat intr-un cosmar asupra noastra,asupra neamului romanesc,cu basarabenii care trec Prut si fac afaceri sau se stabilesc in cetatea Iasului sau prin imprejurimi,dar sa le renegi dreptul de a fi si de a se considera romani,doar pentru ca tu te simti poate putin mai evoluat si mai superior decat ei,doar pentru ca ai avut sansa sa traiesti printre ai tai,sa vorbesti si sa gandesti in romaneste inca din frageda pruncie,neavand ghinionul lui 300 si poate al altora,care au invatat romaneste la scoala cu profesori ce vorbeau in pauza in limba rusa.Un sincer nu pot sa inteleg un lucru la voi,cei de prin Moldova si mai ales de pe la Iasi si anume:Sunteti foarte sensibili la injuraturile si la limbajul mai colorat al Basarabenilor.Bre,fratele meu,nu vreau sa par ironic sau rautacios,dar se pare ca datorita multelor biserici ridicate de Stefan cel Mare,ati inceput sa va credeti voi sfinti prin partea aceea de Romanie si sa aveti pretenti cam prea mari de la niste care au patimit mult de-a lungul istoriei trecerii neamului romanesc prin istorie si nu sunt cu nimic mai prejos decat no,astia din Patria Mama.Sper sa nu te superi pe mine pt acest comentariu mai acid,dar eu am o experienta de cateva luni bune pe acest site,si pot sa zic ca am inceput sa pricep cat de cat cum si ce gandesc basarabeni.Si daca n-ai fi rau intentionat din start si ai avea si putina rabdare si curiozitate in ai cunoaste,ai observa ca ei interpeteaza diferit istoria sau diverse fapte ale oamenilor politici romani de pe ambele maluli ale Prutului.Deci in concluzie:hai sa lasam rautatile la o parte si sa vorbim frumozs intre noi si mai ales sa nu raspundem la provocari,indiferent din care parte a Prutului ar veni ele.Nu se merita si n-am ajunge nicaieri.Cu respect.
A comentat micael 28 septembrie 2008, 23:58 | mergi sus ▲
Ion,frate,de unde scoti asemenea ipoteze ametitoare.Fratele meu,pe timpul lu`Ceausescu,nu se luau doar moldoveni(cum zici tu)sa munceasca prin capitala sau prin alte zone ale tarii.Scuza-ma Ioane,dar pur si simplu nu pot sa cred ce afirmati de-a dreaptul socante scoateti din palarie.Sincer sa fiu,am cam obosit sa fiu singurul nebun de pa aici care sa explice lucruri cu calm si respectuos.Fratele meu,la Canalul Dunare-Marea Neagra,la Casa Poporului sau Palatul Parlamentului cum ii spune acum,ect,n-au muncit si n-au murit doar moldoveni(pt ca moldoveni n-au fost sclavi ceilorlanti)si au munciti toti romani din toate regiunile tarii,au fost deportati si olteni si alti in Baragan,cand peste noapte i-a securitatea pe sus pentru ca erau considerati chiaburi sau mosieri,iar chiaburi si mosieri nu mai intrau in planurile comuniste in a dezvolta o societate multi-lateral dezvoltata.Chiar am un vecin(acum pensionar)care a fost trimis fortat sa lucreze la Casa Poporului,unde a lucrat trei sau sase luni,dupa care era schimbat de altul din alt colt al tari,pt ca aveam o conducere schizofenica care se temea sa nu fie sabotata si dezvaluita.Iar faptul ca Dej si Ceausescu au incercat sa modifice balanta populatiei de etnie maghiara din centru tarii si sa o echilibreze cu populatie romaneasca este adevarat,iar acum cei care fac politica bruta si fara prea mult morala se simt mai confortabil acum cand balanta populatiei din Ardeal este majoritar romaneasca de aproape 4/1,dar sa afirmi ca moldoveni au fost mai dezavantajati in aceasta privinta in detrimentul celorlanti e o simpla inventie rau-voitoare,pentru in Romania nu s-a facut si nu se face diferenta intre diferitele regiuni ale tari.Fratele meu,asa cum cunosc eu istoria voastra,asa o stiti si voi pe a astora din tara.Vorbim din carti si noi,si voi,asa cum m-a acuzat cineva odata pe aici. :-)
A comentat micael 29 septembrie 2008, 00:33 | mergi sus ▲
Pentru "un oarecare": Romania n-a fost obligata prin forta armelor sa ne cedeze pe noi basarabeni. Nu a avut loc nici o lupta pentru apararea Basarabiei. Trupele sovietice au intrat nestingherit in Basarabia, nefiind impedicate de nici un soldat roman. Nu s-a tras nici un foc de arma intru apararea ei. Nu a murit nici un soldat aparandu-i pe fratii lui basarabeni. (nu ma refer aici la cei care, avand Germania Nazista in spate au venit sa elibereze Basarabia).
Republica Moldova nu a cedat sudul Basarabiei prin forta armelor. Basarabia de atunci (in momentul dezmembrarii ei) nu avea armata, armata ei era armata romana, care s-a retras umil fara sa opuna rezistenta minima. Astfel cei de la Bucuresti si-au cumparat linistea si pacea ca sa nu cumva sa le fie deranjate fundurile nobile de grija unor dobitoci din Basarabia. Totul e foarte clar.
Nordul, cu exceptia judetului Hotin (la care se aplica aceeasi lamurire cu armata romana si Guvernul Romaniei) nu a facut parte din provincia istorica Basarabia. Era grija Romaniei sa-si apere inca o parte dintr-o provincie a ei: Bucovina de Nord. Aici rusii chiar nu au avut nici un drept legitim sa si-o ceara. Romania a tradat si tradeaza in continuare (prin reprezentantii ei politici) cauza romanilor din afara granitelor ei.
A comentat Gummy Bear 29 septembrie 2008, 09:03 | mergi sus ▲
vorba ceea:,,Dupa razboi-multi eroi..."
Ce a fost - a fost, si nu mai intorci nimik.
Nu va certati aiurea si nu cautati vinovatul.Nimeni dintre noi(Basarabia si Romania) nu e sfant.Fiecare vinovat de situatia creata.Avem o problema comuna,
si impreuna trebuie sa o rezolvam.
Asa ca, FII AI DACO-ROMANILOR, UNITI-VA !
A comentat Watcher 29 septembrie 2008, 12:56 | mergi sus ▲
Gummy Bear,fratele meu,incearcati sa gasiti si sa utilizati alt cuvant in afara de "tradatori"cand va referiti la "vanzarea voastra"rusilor.Am ajuns deja de ceva timp la conluzia ca "noi" si "voi"interpretam diferit istoria la care apelam cu toti aici.Fratele meu,noi cand am intors armele contra nazistilor,am facut-o in speranta ca vom fi in tabara invingatorilor cum s-a intimplat si cu Italia nazista,numai ca noi nu am avut norocul sa ajungem sub sfera de influenta a americanilor,ci am ajuns sub rusi.Si Rusii ce au facut?Drept pedeapsa pentru curajul nostru de a merge cu nazisti pana aproape de Crimeea(daca nu ma insel),n-au luat doar Basarabia,dar si nordul Bucovinei si o parte din Maramuresul istoric,iar Basarabia istorica au rupt-o in doua,luand sudul Basarabiei si alipindu-l Ukrainei.Tu spui mai sus De ce n-am tras niciun glont in apararea voastra?Fratele meu,ai idee ce-ar fi insemnat daca am fi facut acest lucru?Acest lucru insemna ca am innebuit de-a binelea,sa intoarcem iarasi armele impotriva aliatilor nostri,impotriva URSS-ul si sa declaram razboi nu numai URSS-ului,dar ci aliatilor acestora,adica:americanilor,englezilor,ect.Fratele meu ,cateodata trebuie sa accepti infragerea,umilinta la care esti supus,pentru simplu fapt ca ai devenit in imposibilitatea de-a riposta,de-a a te mai ridica de la pamant.Deci nu ne mai acuzati de tradare sau vanzarea,pentru ca istoria n-a fost asa de simpla pentru o interpretam noi aici,pentru ca in acele momente era periclitata insasi existenta statului Roman,putand sa ajungem in situatia tarilor romane de la inceputul secolului 19,si acum n-ati mai fi avut voi pe cine sa acuzat de tradare si indiferenta.Iar cand ne acuzi in ultima ta fraza de mai sus,ca politicienii romani tradeaza cauza romanilor din afara granitelor tarii,pai fratele meu,nici nu pot sa fie prea vocali in aceasta delicata problema,pt ca vor incepe si Sarbii,Ukrainieni,Bulgari sa ne acuze de neo-imperialism cum deja o fac de ani buni incoace cripto-comunistii de la Chisinau.In aceste probleme trebuie sa fim discreti,pt ca nu sunt Rusia sa ne permitem sa intram cu tancurile in alta tara,doar intru apararea drepturilor minoritatii romanesti de acolo.Eu am spun odata si va mai provoc si a doua oara:Incercati sa va puneti in situatia noastra,cand majoritatea te acuza,iar tu trebuie sa cauti solutii viabile la acele probleme?Cu respect.
A comentat micael 29 septembrie 2008, 13:11 | mergi sus ▲
Micael, studiaza mai bine evenimentele istorice dintre anii 1938 - 1945, pentru ca le incurci urat de tot. Apoi voi acolo in Oltenia aveti o imagine romantata despre Basarabia. Eu am 25 de ani si nu am fost niciodata acolo, si nici nu cred ca ma voi duce acolo desi aceasta tara e la 15 sau 18 km departare de Iasi. Insa colegi, prieteni si vecini care au fost in Basarabia au o parere nu tocmai buna despre basarabeni. In primul rand sunt vorbitori de limba rusa, ucraineana si gagauza. Numai 2% au fost romani, dar acestia sunt deja prin Romania. De aceea cred, Micael, ca vorbesti la modul ideal, fara sa cunosti mstarea lucrurilor din aceasta republica comunista ex-sovietica.
A comentat Paul Moraru 29 septembrie 2008, 15:45 | mergi sus ▲
Micael, eu acum cateva zile am intrat pe acest forum. Dar am mai citit unele carti facute de basarabeni (Petru Lucinski de ex) si care se refera la Romania, si pot sa-ti spun ca toti vorbesc de rau tara noastra. Am cunoscut si cativa studenti colegi basarabeni, si pot sa afirm in cunostinta de cauza ca toti se identificau altceva decat fratii romanilor. In schimb aveau niste pretentii de la statul roman cum nici romanii nu au inca. Ei, si apoi Doamne, apara-ne de asa-zisii "frati" basarabeni comunisti si rusofoni, ca de dusmani ne aparam si singuri! De ce sa primim coloana a 5-a rusofona sa ne pericliteze tara? Ne sunt suficienti maghiarofonii, nu crezi?
A comentat Paul Moraru 29 septembrie 2008, 15:54 | mergi sus ▲
Gummy Bear, ursule gumat / cleios, probabil ca te indoi dupa cum bate vantul cand e vorba de rusii tai. Luati voi Tinutul Hotinului si Bugeacul pentru ca sunt tinuturi basarabene. Doar Bucovina de Nord este romaneasca, si am pierdut-o din cauza Basarabiei. Daca Basarabia nu se unea cu Romania in 1918, Bucovina de Nord era acum a Romaniei.

ION CONDREA, Moldova romana e mult, mult, infinit mai dezvoltata decat Basarabia. Pai noi aici la Iasi producem bunuri pe care Basarabia nu va putea sa le produca niciodata in secolul XXI. Sa vorbim numai de Fabrica de Medicamente, Combinatul de Utilaj Greu, fabricile chimice, de fibre sintetice, de confectii etc, etc. care au fost construite in timpul lui Ceausescu. Iasul a fost si va fi unul din cele mai mari centre industriale ale Romaniei. Dar ghinionul Iasului este ca e la o azvarlitura de bat de frontiera cu Basarabia.

Sa mai vorbim de combinatul de la Galati, santierele navale de la Galati, Combinatul de la Savinesti, de langa Piatra neamt, de FCH Suceava si de multe alte fabrici si combinate din Moldova romaneasca. Asa ca vorbesti doar ca sa atati pe romani. Iar asta cred ca ii va face pe romani extrem de reticenti fata de basarabeni, in special pe noi astia din Moldova. In plus, voi sunteti de cultura si civilizatie rusa, noi romanii de cultura si civilizatie neoromanica, europeana.
A comentat Paul Moraru, un roman oarecare din Iasi 29 septembrie 2008, 16:13 | mergi sus ▲
Paule,frate,spune unde gresesc,ca asa sa arunci zvonul si sa nu-l agurmentezi nu tine,oricum ar fi trebuie sa recunosc ca nu sunt doctor in istoria romanilor.Spun si eu ce-am auzit de la oameni cu carte din tara aceasta care cunosc in amanunt situatia istorica si actuala a Basarabiei.Referitor la cartile scrise de basarabeni despre Romania,asta nu este nimic altceva decat rodul campaniei anti-romanesti dusa de guvernul cripto-comunist de la Chisinau de 8 ani de zile,cum e si cu dictionarul acela idiot romano-moldovenesc.Fratele meu,eu nu i-au in serios ce spun tampiti aceia subordonati lui Voronin si Moscovei,pt ca inca nu mi-am pierdut mintile sa fac acesta lucru,doar amintesteti dezinformarea masiva de care am avut noi parte in timpul revolutiei din 1989,cu cei peste 60.000 de mii de morti si raniti si altele asemenea.Fratele meu,o tare mare si importanta cum tinde sa devine Romania,nu se poate speria de 1.500.000 de rusi si de ukrainiei,vorba aceea se decurca tarile baltice in care populatia rusofona e destul de aproape de 50% si nu ne vom descurca noi la populatie aproximativa 26 milioane locuitori cat am fi in Romania Mare cu niste minoritari maghiari,rusi si ukrainieni de apromativ 3 mil. Si acum sa-i si tu comparatia cu marile tari europene ca Anglia de ex. unde traiesc milioane de mulsumani,in Germania la fel traiesc milioane de turci si se prognozeaza ca in 10 ori 15 ani Romania insasi va deveni tara de emigranti,asa ca imi e tot una daca am 1.500.000 de etnici straini sau 3.000.000 .Pacatul tau stii care e:ii consideri pe acei basarabeni care s-au declarat moldoveni in procent de 75%straini,doar pt ca ei nu s-au declarat pe sleau romani.Fratele meu,e logic,pt ca daca maine s-ar face un referendum al populatiei in ROU si in acele chestionare ar aparea intrebarea:Ce sunteti D-voastra?Iti spun eu ca ar aparea un procent oarecare si de:olteni,dobrogeni,ardeleni etc.Trebuie sa stii sa si interpretezi un referendum,nu numai sa-i cunosti cifrele.
A comentat micael 29 septembrie 2008, 17:57 | mergi sus ▲
Pt. Ion Condrea
Ai auzit tu ceva Ioane si vezi Doamne ti-ai propus sa ne "trezesti" din somnul cel adanc pe noi romanii din Moldova Medievala, cum le place strainilor sa spuna! Iti multumesc pt grija ta, dar, sincer, nu era cazul! De Ce ? In primul rand ca nu suntem adormiti in al doilea rand pt ca ceea ce tu spui sunt niste informatii hilare, nici macar partial adevarate. Sa-ti explic de ce, ar fi bine domnilor din Basarabia sa luati aminte, Moldova dintre Carpati si Prut, o voi numi Moldova Medievala(MM), inca de la constituirea Romaniei Moderne si dupa unirea cea mare, aducerea Transilvaniei, as spune chiar pana in zilele noastre, MM a avut un mare handicap, anume, nu a avut o econmie dezvoltata, nu aveai cum sa compari campurile petrolifere din Subcarpatii Getici, exploatarile carbonifere din bazinul Olteniei, campia Baraganului si nu in ultimul rand Bucurestiul, f puternic centru industrial si cultural, asta in Muntenia, Oltenia, apoi, Transilvania avea si are o industrie extrem de puternica, bogatii supterane, aur, argint, gaz metan( cel mai bun din lume-99,99% puritate), fier, cupru etc.., asadar, cum vrei mai Ion negativ sa ne comparam noi, cei din MM, cu ceilalti. Si totusi, MM nu e ceea ce crezi tu si multi alti ca tine, indivizi care nu vor sa se documenteze corect in aflarea adevarului si isi dau cu presupusul, unii chiar din RO. Asadar, in MM dupa razboiul al II-lea, toti presedintii, inclusiv Ceausescu, au, sa zicem, plantat pe langa ceea ce era , alte industrii, au dezvoltat agricultura care era la pamant, au construit mult sau poate putin, e discutabil, dar in niciun caz nu se poate spune ca MM a fost defavorizata fata de celelalte provincii. Cateva ex.: unul din cele mai mari combinate petrochimice si siderurgice din Europa de est ,CPCh Borzesti si(de la Onesti-20000 salariati), SIDEX(lucrau 40000 de salariati), Santierul Naval Galati,urias, combinatele petrochimice si chimice de la Savinesti si Bacau , uzina de avioane URA (Bacau), Fabrica de rulmenti de la Birlad, Antibiotice Iasi, CUG Iasi, doar cateva uzine uriase, de fapt sunt f multe, e drept, ceva mai mici. Cu exceptia combinatului de la Savinesti toate-s in functiune si azi, e drept, unele au devenit mai mari sau mai mici, cu toate aceste nu poti face comparatie cu puternica industrie din sudul tarii sau di vestul tarii.
A comentat FURNICA 29 septembrie 2008, 18:19 | mergi sus ▲
Nu stiu cine a spus aici pe sit, dar a spus corect, voi, cei din Basarabia, nu va puteti compara cu MM in urmatorii 100 de ani la nici un capitol, pardon, exceptand vinurile, dar stai sa vezi, in MM sunt niste vinuri de mare rafinament asa ca-i discutabil si acest capitol. Asta-i adevarul gol golut, sigur, pt. cine-i realist si nu se imbata cu apa. Romanii din MM, da, au migrat in zona Ardealului, din considerente pur economice, erau f multi la o suprafata relativ mica, cea mai puternica natalitate din RO :), iar economia regiunii nu putea absorbi atata populatie. Faptul ca au plecat la munca nu este o ruisine, sa nu muncesti e o rusine, asta da,acum marea majoritate lucreaza in tari din vestul Europei iar guvernanti din RO se roaga de iei sa vina acasa, mai nou li se vor da credite avantajoase 25000 euro,numai sa se intoarca. Deci, Ioane, nu prea stii tu ce-i pe aici pri MM, ai auzit si tu la unu la altu,pe ghicte, dar nici cu ghicitul nu le ai.
A comentat FURNICA 29 septembrie 2008, 18:42 | mergi sus ▲
ori sinteti pe linga adevarata problema,ori sinteti pusi sa aruncati fumigene.au fost atitea cozi de topor pe ambele maluri ale Prutului ca una in plus sau in minus in acest dialog parca nu mai conteaza."sintem romani si punctum",a spus un baiat mai destept ca voi.noroc ca sint si pareri pozitive si constructive(majoritatea),dar am pretentii de la toti.
A comentat fratele valah 29 septembrie 2008, 18:58 | mergi sus ▲
Romanii din RO, cred cu tarie acest lucru, nu-i urasc pe romanii basarabeni, dar, n-as putea sa spun ca-i iubesc,de-si, e logic ca exista iubire devreme ce nu-i ura, problema-i cata-i !?. E f putina, asa la vreo 2 %, daca-i sa vorbim in procente. Care-ar fi motivul de nu sunt asa iubiti basarabenii? De departe, dupa parerea mea, pricipalul motiv e factorul cultural, de aici pleaca totul, sigur, mai sunt si altele. Orcine din RO a intrat in contact cu basarabenii a observat o diferenta de mentalitate in ceea ce priveste modul de abordare a lucrurilor. De ex. basarabenii vin in Romania la studii sau cu diferite treburi, foarte rar in sens invers, ei bine, 90 la suta din ei vorbesc ruseste fara sa tina cont de conjuctura, MARE GRESEALA, URIASA. Nu stii ce sa crezi despre persoanele in cauza, ca-s idioti, ca-s needucati sau ca fac intentionat acest lucru, evident pe fondul lipsei de educatie, dar de un lucru sunt absolut sigur, sunt imediat clasificati ca fiind rusi ,deci, persoane non grata, pt. cine nu stie, rusii, de la ultimul razboi incoace sunt extrem de antipatizati in RO. Iar cand vezi tineri basarabeni, vrem nu vrem trebuie spus, urmasi ai marelui STEFAN vorbind ruseste, de-si stii f bine ca nu au nicio treaba cu rusi, ca neamuri vorbesc, pur si simplu te gandesti daca nu cumva suntem blestemati sa vedem orbecaind la nesfarsit acesti "nenorociti" de oameni carora le spunem basarabeni. Dincolo de aceste aspecte care tin de incompatibilitatea valorilor dintre cele doua populatii mai trebuie spus ca au, toti basarabenii, plantat undeva in capul lor o povestioara care suna cam asa: mi-o spus bunelul ca romanii erau rai, ca ne-au ocupat si ne-au tinut sub ocupatie, ca ne-au vandut in al doilea razboi mondial, ca ne sunt datori cu burse, cu cetatenie, cu ajutoare, cu energie electrica, cu orice... Asta iti vor spune 98% din asa-zisii romani basarabeni, domnilor, asta nu e mentalitate romaneasca, nu,nu, asa ceva va face numai si numai rau, daca sunteti amarati, am fost si noi si mai suntem o parte, daca nu aveti, nici noi n-am avut mereu, daca nu puteti, nici noi na-am putut mereu, toate aceste sunt pe deplin intelese si acceptate intr-un fel sau altul, dar, lipsa de demnitate si viclenia din care unii din voi dati dovada nu vor avea trecere NICIODATA in RO. Pt. cei 2% romani din Basarabia, intotdeauna, RESPECT ! Apropo, Ioane, tu in care cantitate te afli, sigur, exista o marja de eroare, sa nu zica ca acolo :).
A comentat Pt. 300 29 septembrie 2008, 19:37 | mergi sus ▲
o rectificare! comentariul de mai sus a fost pt. domnul "300".
A comentat FURNICA 29 septembrie 2008, 19:47 | mergi sus ▲
Pt cel care mi-a scris coment:
In primul rand si voi sunteti urmasii lui Stefan, si dak ar fi in viatza si ar vedea ce faceti voi tradatorilor de neam cu romanitatea var trage in teapa pe toti!!!
In al doilea rand, tot ce ai scris mai sus, de ce noi suntem asa, eu am explicat foarte clar in comentul de mai sus.
Da! Acuma va cunosc, asta sunteti voi, viclenilor si serpilor, barfitorilor si umilitilor!
Niciodata n-am zis ce ne tineti parte, cu exceptia catorva persoane.
Ce sa va zic, am zis si v-o mai zic. Personal pe mine nu ma deranjeaza politica. Daca am sa vreau, pot pleca in orice colt al lumii si n-as trai mai rau decat o fac acuma. Ce tine de neam stiu una, voi nu meritati ceea ce au meritat stramosii vostri! Si anume unire! Dar voi sunteti oameni, sunteti muritori. O sa treaca un an, doi,10, o suta si pana la urma va veni generatia care merita unire. Pentru asta si lupt, nu pentru azi, nu pentru maine. Nu lupt pentru mine, ci cum a zis Stefan cel Sfant, pentru copiii copiilor mei!
Daca voi nu vreti unire cu basarabia, atunci noi va vom uni la noi!!!! Eu m-am nascut pe un pamant romanesc! Si am sa lupt pana la capat pentru ca romania sa fie mare si puternica! Daca tara mama a putrezit atunci Fiica Basarabia, va trezi pe mama Romania din somnul putrefactiei.
Cum a zis Lapusneanu "daca voi nu ne vreti, atunci noi va vrem".
Nu ma intereseaza oamenii si parerile voastre putrede. Ma intereseaza ideea! Noi suntem Romani! Nu voi, nu cei din basarabia ci NOI TOTI! Vreti voi sau nu vreti.

P.S: Si apropo stii ce inseamna romanul de azi? Este cel care mereu nu e multumit de tara sa. Este cel care-si schimba patria pentru Italia. Este cel care vorbeste de romania. Este cel care face rau Romaniei. Cand aud cum colegii mei romani vorbesc despre tara lor, ma doare inima. Cum poate un om sanatos sa vorbeasca atat de urat despre tara sa. Si de ar avea motive. Romania e mare, e bogata, e frumoasa. Economia a crescut. Mediu de viata s-a ridicat. Ce poate fi mai fericit decat asta? Ce poate fi mai frumos decat sa-ti vezi tara cum infloreste? Si in loc ca sa se mandreasca, isi batjocoresc tara! Invatati-va sa va respectati pe voi! Si doar dupa aceasta incercati sa ne judecati pe noi.
Si mai invata istoria frate. Referitor la povestioare ai dreptate, noi toti avem povestioare de astea. Dar daca ai citi istoria ai vedea ca e drept. Nu e poveste ceea ce a fost. E realitate istorica. Nu e propoganda antiromaneasca. E adevar. Dar ti oricum nu vei crede in asta. Tu esti orb de ura fara pricine.
A comentat 300 29 septembrie 2008, 22:45 | mergi sus ▲
Pt. Paul Moraru
Pavel cunosc foarte bine tara stiu unde sint zacamintele si unde-s smecherii. Tara Daca a atras si romanii si austriecii si ungurii in fine partial si pe rusi.
Mau bagat in cap ca Lumina este a lui Ilici (Lenin). Asa crezi si tu ca Ciausescu va supradezvoltat pe voi moldovenii din Vestul Prutului . Vrageala. Poti sa le numeri pe degete uzinele si fabricele create de Ciausescu. Dar ele functioneaza la prezent ? Majoritatea dorm si vor dormi cele ramase nu au mult din veata. Mie imi pare rau. Frate nu poti sa deschizi ochii nu vezi Moldova cum e saraca putin iti cunosti partea ta de tara. Sa stii frate ca lui Ciausescu ia fost foarte frica de rusi, foarte in considerente el nu a bagat prea multi bani in Moldova prea riscant. Ce a mai ramas din ivestitiile din Oltenia el va dat vou. Galatul cu sa nu investesti in Galati caci el a fost industrializat (sau dezvoltat port comercial) de sute de ani.
Iasul este Iasi cum sa il lesi fara investitie.
Putin.
Sa-ti spun ceva. Ce im-i zic romanii din tara nici odata nu iti vor spune tie despre voi moldovenii din Vestul Prutului. Tu nu poti sa cunosti cum sinteti fata de ei mai ales de Bucuresteni.
Sa nu crezi ca eu sint anti-roman, nu. Eu port porecla de roman si cetatenia de roman care am primit-o de la Napoleon. Nu o meritam deoarece nu sintem romanizati am fost Daci si vom fi Daci cu o limba 70 % latina care se numeste ROMANA.
Eu sint CONDREA. Deschide internetul si vezi in toata lumea sint foarte multi de CONDREA si ma trag din Iesanul si Siminitkii.
Problema nosatra este ca nea-ti vindut rusilor, apoi va considerati fratii mai mari cu care o dati in bara cu cetatenii din Estul Prutului. Si un necaz foarte mare care ne face sa fim rai unul fata de altul este frontiera de peste Prut. Ca sinteti teposi si dati tape si sinteti mincinosi se pate repara cu scoaterea frontierei de pe Prut va vor ajuta Moldovenii de dincolo.
Sintem abatuti de la tema.
Insula Serpilor e a noastra si va fi a noastra. Si delimetarea platoului maritim se va mari in favoarea tarii.
Ma bucur ca statul roman a ridicat capul fiind in adormire dupa ce le-au impuscat pe Antonescu.
Sinteti de acord?
A comentat ION CONDREA 29 septembrie 2008, 23:35 | mergi sus ▲
Ioane,m-ai bagat de tot in ceata cu fraza asta:"Tara Daca a atras si romanii si austriecii si ungurii in fine partial si pe rusi."Frate,Daci suntem cu toti ,numai ca suntem Daci romanizati.Adica?Vorbim in mare parte o limba neo-latina,pe care se pare ca am mostenit-o din amestecatura de Daci cu Romani din antichitate,pentru ca atunci cum se explica ca eu am invatat limba italiana de la tv.Daca incerci macar sa citesti un articol din presa italiana este imposibil sa nu-ti dai macar seama despre ce este vorba.Bre,frate,comunisti aceia de dinainte de `89 cu Ceaucescu in frunte au ridicat Romania si au pus-o economic vorbind pe picioare.Apartamentele acestea din care scriem mesaje aici au fost ridicate de comunisti inainte de `89.Dupa revolutie,cretini nostri conducatori n-au fost macar in stare sa termine si sa finiseje blocurile ridicate de Ceaucescu,dalminteri sa mai construiasca si altele.Ioane,frate,cu tot respectul si regretul iti spun ca esti pe dinafara in ceea ce priveste realitatile din ROU,din perioada comunista si din cea actuala.Mai vino frate,mai fai o vizita in tara sa-ti actualizezi impresiile pe care le ai despre noi astialanti de dincoace de Prut.Tu imi amintesti de o intimplare tragico-comica pe care am auzit-o si eu de la cineva :Cica dupa revolutie o tanara frantuzuoaica se hotareste sa faca o vizita prietenilor parintilor sai.Ajunge in ROU,este bineprimita,cazata,avand la dispozitie toate facilitatile de care se bucura omul modern,hey si dupa ce se lamureste ea cum stau lucrurile aici ii face o marturisire socanta gazdei sale si ii zice asa:Wow,credeam ca voi romani stati in corturi,dormiti pe unde apucati,am crezut ca sunteti foarte inapoiati gen Africa.:-).Frate,cam asa ne judeci si tu pe noi sau mai bine zis ii judeci pe moldoveni din tara.
A comentat micael 30 septembrie 2008, 00:26 | mergi sus ▲
Ioane,in legatura cu frontiera de pe Prut,voi,Basarabenilor n-ati fost nici macar in stare sa scoateti sarma ghimbata care exista de-a lungul frontierei Romano-Romane si tot pe noi ne acuzati ca suntem rai cu voi.In legatura cu Ceaucescu si cu rusi.Frate,Romania a fost prima tara din lagarul socialist care cum necum ia convins rusi sa-si ia tancurile si militari "uitati" pe meleagurile tarii vreme de 14 ani,in care au avut loc cele mai oribile crime si faradelegi comise pe teritoriul Romaniei de fortele de ocupatie ruse.Poate numai ungurii au mai facut prapadul pe care l-am facut rusii intre anii 1945-1959(daca nu ma insel)cand au stapinit Ardealul intre anii 1940-1944 si au nimicit romanii ca pe caini prin prisma dictatului de Viena.Fratilor,va rog eu,deveniti mai responsabili cand faceti asemenea afirmatii dure,pentru ca,cat as fi eu de patriot si de nebun,nu prea mai reusesc sa-i conving pe cei din tara sa fie mai torelanti si ingaduitori la asemenea cuvinte foarte dure ale voastre.Sincer va spun,ma doara inima cand citesc asemenea comentari iresponsabile.Frate,ma injuri o data ,ma injuri de doua ori,imi faci tara care este si a ta(daca ai vedea si ai intelege acest lucru)de rahat,din tradatori nu ne scoateti ,ba pe deasupra ne mai faceti si tigani,deci se pare ca incep incet ,dar sigur sa o i-au pe urmele lu`"intrebatorul"si sa-mi descarc si eu naduful,ca doar om pacatos sunt si eu,iar nu sfant.
A comentat micael 30 septembrie 2008, 00:57 | mergi sus ▲
De geaba le explici basarabenilor cum sta treaba in Romania, crezand ca poate lii ajuti sa inteleaga, astea-s cretini n-ai cu cine discuta, in premanenta te contrazic, ei stiu mai bine decat tine ce se intampla la tine-n batatura, cum a fos si cum este, idiotenie cu carul la astea. Nu voi mai discuta cu niciun basarabean de pe acest sit din simplu motiv ca nu vad nici o urma de creier la acesti indivizi. Auzi la el " mai cititi istorie" ei care falsifica istoria ne invata istorie, ba, ca prost mai esti.
A comentat FURNICA 30 septembrie 2008, 07:29 | mergi sus ▲
Puteti voi sa va laudati cu industria voastra cat incape. Oricum toata e vanduta la straini. Puteti sa produceti cate medicamente vreti, oricum tot voi pe voi fa f..teti si va calaresc strainii. Si oricum medicamentele produse la Iasi costa mai ieftin in Republica Moldova decat in Romania, m-am convins de multe ori. Va mai trebuie vreo 20-30 de ani ca sa ajungeti la nivelul tarilor cu dezvoltare medie in p[rivinta curateniei si igienei elementare. Gari mai murdare ca in Romania nu am vazut nicaieri in lume si cand zic nicaieri, am in vedere NICAIERI, nici chiar in prapadita si comunizata Republica Moldova, pentru ca lumea are simtul elementar al igienei. In privinta asta sunteti de cateva ori mai iresponsabili si nespalati decat orice tara vecina. Si apropo, puteti sa castigati cate procese vreti la Haga si alte curti, cu insula Serpilor sau fara ea tot marea majoritate a populatiei o sa fie f...tuta de smecherii si baietii destepti de la Bucale si nimeni nu va vedea nici un ban sau vreo crestere a PIB-ului. Asa pricajita cum e, Republica Moldova nu are aurolaci, iar aici in Romania cu PIB-ul de 5 ori mai mare pe cap de vita furajata vezi TURME de aurolaci in orice orasi mai mare. STOLURI, HAITE, ma intelegeti?
Republica Moldova a adus OZONE in Romania si faima internationala. Romania a umplut Basarabia cu manele (noroco ca nu le prea accepta lumea) si dupa aia va mirati ca va crede lumea tigani. De ce pe unguri, care au un procent mai mare de tigani nu-i face nimeni tigani? Pentru ca ungurii nu se tiganesc, nu au un comportament tiganesc nici in relatiile interumane, nici in menaj, nici in alte chestii. La voi insa tigania e la ordinea zilei. Chiar si regele Mihai nu a rezistat la o emisiune si a spus ca ceea ce este in Romania nu poate fi numit democratie ci tiganie curata.
Si sa nu-mi ziceti ca nu va plac si voua rusii?
A comentat Gummy Bear 30 septembrie 2008, 09:21 | mergi sus ▲
Pacat de dreptate. Dar ce ai sa faci.
Tradatori ati fost. Tradatori si sunteti.
Pentru ce sa va iubim? Pentru ca ne-ati tradat?
Zici de sarma ghimpata Micael? Tu ai risca-o sa o scoti? Fiindca daca o scoatem atunci dimineatza tancurile rusesti sunt in chisinau si la amiaza sunt deja la Bucuresti. Risti? Eu as risca. Dar eu sunt singur. Mai risca cineva cu mine? Stiam eu cacanarilor. Sa barfiti doar puteti furnicarilor. Sa stai cu curu la caldut, sa stii despre comunisti din carti si sa strigi in gura mare ca "De geaba le explici basarabenilor cum sta treaba in Romania,astea-s cretini n-ai cu cine discuta" poate fiecare. Parvenitule ce esti tu. Dar cum tu indraznesti sa ne judeci pe noi. Noi timp de 70 de ani am citit istoria pe ascunselea si o stim mai bine decat voi. Ati uitat de limba si de neam mancurtilor. V-au luat de pomana in europa doar ca sa nu le reveniti rusilor. Ca mai aveti niste resurse naturale nu din alta cauza. V-au dat acces in europa sa vedeti cum traieste lumea, cat de tare oamenii isi stimeaza strabunii si istoria, cat de tare isi iubesc pamantul si tot n-ati invatat nici o lectie din astea. Traiti pe degeaba fara nici un rost. Fara nici un scop si mai ziceti ca suntem cretini?
Daca ai sa te mandresti cu ceva, atunci mandreste-te doar de ceea ce singur ai facut cu mana ta. Tu personal parvenitule ai facut ceva pentru tara ta? Si ne judeci pe noi ca nu va iubim? Pai nu pe voi pe TINE fiindca este o putoare parvenita.
Ceea ca vorbesti pe acest sit cu unul dintre basarabeni e o cinste pentru tine, fiindca normal nu ai merita-o.
A comentat 300 30 septembrie 2008, 11:47 | mergi sus ▲
Micael mesajul nu a fost in adresa ta. Scuze dak m-ai inteles gresit. Pentru tine a fost doar intrebarea cu gardul ghimpat.
A comentat 300 30 septembrie 2008, 11:50 | mergi sus ▲
PT. 300 & bear

Cine ti-a zis ca ne dorim ca voi sa ne iubiti ba coada de topor, esti tampit sau idiot !? Personal, eu imi doresc sa nu aud de voi, sa nu mai calcati prin Romania si se termine odata cu tampenia asta de"frati romani", voi nu sunteti frati nostri sunteti o adunatura de corcituri si asa veti ramane pt. mine. Doar 2% sunt romani acolo in rest cozi de topor, rusi, ucrainieni si tigani. Stati la voi in cocina voastra pe careo tot laudati , nu veniti in garile noastre murdare, cine va cheama, cum ati stat 70 de ani departe mai stati 700 ca nu e suparare. Sunteti stat independent, v-am recunoscut acest lucru, aveti limba proprie, aveti tot ce va trebuie stati naibi acolo sau mergeti unde vreti numai nu in RO. Numai nu impungeti de prosti ce sunteti, singurul stat din Europa, excuzand Belarusul cu dictatura lor, in care exista regim comunist la putere, cretinii naibi si indraznesc sa comenteze si sa faca comparatie.Ce veniti ba in Ro sa studiati daca sunteti asa destepti, de ramaneti aici pe capete, isi fac cruce profesori din RO cat de needucati si prosti sunteti si mai comentati ca voi stiti istorie, bai pamant de flori, habar nu ai cum te cheama si pe ce lume traiesti cu adevarat si te dai mare zmeu, esti un mare c....t, asta esti! Poate impresionezi pe cei de la gradinita, pt. mine esti maimutoi si cum ziceam stati cat mai departe de RO, nu ne intereseaza republica bananiera cu moldoboii ei.
A comentat FURNICA 30 septembrie 2008, 12:37 | mergi sus ▲
Taci si suge. Ti-am zis ca sa nu te mai aud ceva vorbind in adresa noastra? Loc pentru gunoi e la gunoi. Inchide gura. Situl asta e pentru oameni. Parvenitii si manelistii nu au ce cauta pe un asemenea sit.
A comentat 300 30 septembrie 2008, 12:43 | mergi sus ▲
Pt. gummy bear

ba prostule, n-ai nimic in capul ala, il porti ilegal, stie politia de la voi acest lucru ?
Peste tot in lumea asta capitalismul inseamna in mare parte economie privata, asta inseamna peformanta, de asta a dat chix comunismul, ba pampalaule, pt. ca nu avea performanta, da, exista moralitate in comunism, singurul lucru bun, ceea ce in capitalism e intr-un mic procent, asta-i partea rea a capitalismului, imoralitate cat cuprinde. Noi ne dorim ca toate fabricile din RO sa cumpere, NU NE INTERESEAZA CINE, BA CRETINULE, poti tu sa intelegi asta, ca-i strain, ca-i schiop, surd, sau chior, nu are importanta, important e sa existe locuri de munca bine platite si sa mearga treaba pt. ca nimeni n-o sa plece in America cu fabrica in spate, tot aici ramane, asta nu poti tu intelege, cap sec. Da, in Ro sunt si gari murdare, si multe lucruri care nu ne fac cinste, DAR, lucrurile minunate din aceasta tara nu le-ai vazut ba prostule, doar pana-ntro gara mizerabila ai ajuns! Se vede treaba ca rau intentionat, repet, carativa din RO si nu mai calcati pe aici, nu va vreau, nu va plac, stati in cocina voastra.
A comentat FURNICA 30 septembrie 2008, 12:51 | mergi sus ▲
Pai daca nu va intereseaza cine va cumpara, vindeti-va nemtilor si declarati-va un land al Germaniei, ca tot n-o sa care nemtii Romania cu ei in spate, in schimb brusc veti avea un temei pentru tafnosenia voastra. CRETIN esti tu si cu tot neamul tau de boi cu ochelari de cal care nu vad padurea din cauza copacilor. Manelist clandestin ce esti, prostanac carpatin-mioritic. He-he
A comentat Gummy Bear 30 septembrie 2008, 14:18 | mergi sus ▲
FURNICA,frate,din cauza ta am inceput s-o iau si eu razna,si chiar cred in oamenii acestia ca pana la urma o sa se trezeasca si o vada realitatea asa cum am inceput s-o vedem si noi dupa`89.Deci incearca sa si controlezi limbajul la adresa basarabenilor ca m-am cam saturat sa fiu prins la mijloc in schimburile voastre reciproce de injuraturi si sa devin agresiv din cauza atitudinii tale dure si al limbajului vadit provocat.Crede-ma ca stiu sa injur si eu si nu prea cred ca o faci fata,pentru ca se stie ca niciun roman nu injura mai abitir ca olteanul.:-)
A comentat micael 30 septembrie 2008, 14:39 | mergi sus ▲
Apropo de gari.
Majoritatea strainilor care nu vin cu avionul ajung in Romania intr-o gara mizerabila. Dupa aia va mirati ca lumea nu are imagine corecta despre tara voastra. Pai gara este cartea de vizita a oricarui oras.
Si apropo de lucruri minunate din Romania. Adu-mi un exemplu, numai mai prudent, ca sa nu te "bat" tot cu el. Astept un exemplu despre un lucru cu adevarat MINUNAT din Romania
A comentat Gummy Bear 30 septembrie 2008, 14:51 | mergi sus ▲
Gummy Bear ,fratele meu,cand injuri pe vreun roman de pe aici,nu-l mai injura cu tot neamul lui si nu ne mai face manelisti,ca nu tuturor ne plac manelele,iar cat priveste "prostanac carpatin mioritic" trebuie sa recunosc ca e o injuratura foarte originala care m-a facut sa rad cu pofta,chiar daca o sa fiu injurat rau de tot pt ca am recunoscut acest lucru.Frate acum vorbind serios,in anii `90 si noi strigam in gura mare ca nu ne videm tara la straini,ca nu privatizam nimic si la sfarsitul anilor`90 am fost aproape de colaps economic,pe cand asa daca avem fabricile si uzinele privatizate ,am castigat si bani pe vanzandu-le si nu mai avem nici gauri negre la buget,pt ca dupa `90 toate acesta fabrici au inceput sa fie conduse doar de incompetenti pusi pe pile si pe comisioane mari ,directori.Si ce faceau acesti oameni ajunsi in functii de conducere,de directori?Nu le pasa de fabrica si de muncitori,ei urmareau sa-si scoate cat mai repede bani cu care i-au mituit pe reprezentanti statul ce i-au pus in aceea functie.Pe cand,daca o fabrica e privativata,patronului nu-i convine sa faca la fel ca directorul pus de stat,pt ca si-ar fura sungur palaria,asa ca patronul investete in fabrica ,o modernizeaza si in citiva ani o scoate pe profit si incepe sa castige si el.Si prin aceste privatizari am prins doi iepuri dintr-o lovitura:Am scapat de coruptia specifica statul,am eliminat si o gaura neagra in bugetul statului si am creat concurenta in care cel mai tare supravietuieste,iar cel slab si necompetitiv da faliment sau se reprofileaza pe alt segment de productie.Asta-i frate,economia de piata care fac din occident sa fie ravnit de emigrantii din toata lumea.
A comentat micael 30 septembrie 2008, 15:05 | mergi sus ▲
Bre,frate,Gummy Bear,am fost in Italia si pe o pajiste sau park,ce o fi fost nu stiu,am vazut numai gunoaie, hirtii si pungi de tot felul luate si imprastiate de vant(si asta era in ROMA,capitala eterna).Frate,nu stiu unde ai vazut tu gari mizerabile,prin ce orasel marunt din ROU,dar du-te frate in Constanta,Brasov,Timisoara,Oradea si spune-mi atunci daca te-ai simtit in ROU sau orasele mari ale Europei si ai sa observi ca in afara auto-strazilor nu mai este prea mare diferenta intre vest si est.Daca o iei la pas prin satele din ROU,da frate,e asa cum zici tu,dar hai sa fim seriosi,nu cred ca voi traiti intr-o curatenie si ordine nemteasca in Basarabia.Deci hai sa exagerem lucrurile de pomana,pt ca nu se merita.
A comentat micael 30 septembrie 2008, 15:23 | mergi sus ▲
300,este posibil ca tancurile rusesti sa ajunga la Chisinau,dar sa ajunga la Bucuresti nu mai apuca.La cata ura avem avem noi pe rusi,am fi in stare sa devenim si KamiKaze ca palestinieni si sa ne aruncam in aer langa rusi si sa-i luam cu noi pe lumea cealanta,in iad.Trebuie neaparat sa i-au o pauza in a mai comenta pe acest site,pentru ca simt ca ma schimb din pro-basarabean intr-un personaj negativ pentru voi,si sincer nu-mi doresc sa ajung sa spun prostii pe aici si sa vorbesc mai colorat.Sincer mi-ar parea rau sa ajung intr-o astfel de situatie,pt ca va doresc binele si incerc sa va fac sa pricepeti ca numai europa si romania este sansa voastra sa va dezvoltati economic si sa va emancipati ca oameni si ca mentalitate.Cu respect,300.
A comentat micael 30 septembrie 2008, 15:52 | mergi sus ▲
Sincer de aceasi parere cu micael, de asta am si tacut in ultima perioada. Cand vezi fenomene de tipul lui ION CONDREA sau j. Philips care nu au alt scop decat sa se bage in seama, sau altii care nu au altceva mai bun de facut decat sa ne spuna noua ca dansii cunosc mai bine Romania decat noi cei care traim aici. Sau alte fenomene care nu vor decat sa arate ca noi romanii, ungurii, si italieni suntem cei mai buni in Europa la injuraturi.
Respectele mele in schimb pentru cei care adopta o pozitie echilibrata si rationala.
A comentat Vlad90 30 septembrie 2008, 16:30 | mergi sus ▲
pt. micael

Oltene, uite care-i problema, tu poti sa spui copiilor tai,daca ai, sau cui vrei tu cum si ce sa vorbeasca, dar nu mie, n-o fa pe grozavu cu mine, esti oltean,si cei cu asta,f bine, eu is moldovean get-beget,ce crezi ca ma sperii bai putza verde. Eu va cunosc f bine, nu imi este frica de tine sau de voi oltenii, NICIODATA. Iti sugerez sa nu te bagi unde nu-ti fierbe oala, asta ca un avertisment.
A comentat FURNICA 30 septembrie 2008, 16:31 | mergi sus ▲
FURNICA,frate,am zis ce-am zis ca sa te mai linistesti putin si sa nu incepi sa crezi ca esti buricul pamantul,iar cel care face pe grozavu` aici esti tu,amice,tot ce-ti ceri este sa fi mai retinut in jigniri si injuraturi pt ca frate,asta e un site public pentru asftel de probleme decat cele microbiste tip steaua ,dinamo sau altele.Adica eu tot comentez aici de vreo 6 luni in prostie,incerc sa impui un stardard al limbajului civilizat, chiar daca este pe contre sau polemic si te trezisti tu dintr-o data mai cu mot si incepi sa vorbesti cum ai facut-o mai sus.Hey,si apropo ,nici eu nu ma sperii asa repede daca e la adica si incepi cu smecherii.Te rog eu frumos nu-mi da ocazia sa dovedesc oamenilor acestora ca pot fi si scarbos si nesimtit la o adica.Stii cum e:E mai usor sa injuri decat sa explici!Si daca ma duce capul sa explic lucrurile cum o fac de obicei pe site acesta,imagineazati cum ar fi sa injur sau sa fiu ironic intr-un mod mai subtil si mai inteligent.Crede-ma, ma duce capul si la acest fel de lucruri.Deci ia-o logic ca sa pricepi unele lucruri?Daca tu incepi aici sa folosesti un limbaj sub-urban si sa-i jignesti pe basarabeni la gramada,luindu-te de grupul lor,automat basarabeni vor incepe sa ne injure si pe noi la gramada,adica:In loc sa zica ca tu esti asa si pe dincolo,vor incepe sa zica ca Romani sunt asa si pe dincolo,si in acest fel ma vor injura si pe mine si Vlad90 din cauza ta?Pricepi frate,si crede-ma am mai fost injurat de cateva ori pe aici si nu mai vreau sa fiu injurat si din cauza ta.Injurati-va fratilor,la persoana intai,daca va credeti cu sange in instalatie.
A comentat micael 30 septembrie 2008, 18:14 | mergi sus ▲
pt gummy bear

In idiotenia ta nu realizezi multitudinea de lucruri deosebite pe care Romania le are, esti optuz omule, dar degeaba eu iti spun, e ca si cum ai spune unui nebun ca e nebun, in zadar ii explici ca are probleme cu capul el nu realizeaza, la fel si tu, nu realizezi ca esti idiot. As putea sa te ajut sa treci peste acesta ipostaza jenanta. Uite, un lucru minunat, ca tot vroiai un ex.,este ca accept sa discut cu tine, daca realizezi acest lucru, as accepta sa te ajut sa scapi de idiotenie. Gandeste-te bine la oferta mea.
A comentat FURNICA 30 septembrie 2008, 18:16 | mergi sus ▲
pt micael
Esti de 6 luni, hmm, ma faci sa rad, eu sunt de ani buni pe siturile din RM, ma gasesti pe UNIMEDIA, CURAJ, evident, pe BASARABENI.ro, nu ma lua cu vechimea in munca si cu texte tampite, zi ceva inteligent daca vrei sa vorbim si nu te mai erija in jandarmul acestui sit. In ceea ce priveste limbajul, crede-ma, am folosit manusi fine, discut cu orcine functie de cum merita. Metoda ta de "negociator" e una perdanta din start, asta pt. tu esti nou pe aici si probabil in nota bunului simt incerci sa echilibrezi unele aspecte, nu zic, diplomatia e intotdeauna f buna, dar, nu si aici omule, eu ii cunosc bine pe pseudopatriotii acestia din RM, au metalitate ruseasca, oricat ai incerca sa le exlici ce si cum, geaba iti racesti gura. Tu nu vezi ca ei confunda RO si pe noi ,romanii, cu o entitate care le este permanent datoare dar cand vine vorba de responsabilitatile lor fata de acesta entitate, atunci avem gari murdare, suntem tigani, paduchiosi si ...mioritici, etc. Fi realist omule, lumea se imparte in doua, luptatori si lingai, nu-i mai apara pe cei din urma ca te vei inbolnavi si tu. Cine ia votat pe comunisti, cine a acceptat limba moldoveneasca, cine injura si scuipa Romania in ultimul hal,hmm, nu cumva politicenii din RM pe care acesti "romani" de meserie de pe diferite situri iau votat. DA, sunt cativa romani in Basarabia care merita respect, restul, sa fim seriosi is in adormire sau is zombati asa cum e Ion Condrea si alti ca el, poate avem norocul ca ei sa se trezeasca vreodata, speranta e un lucru bun, deci sper. In niciun caz nu cred ca trebuie sa ne complacem in a dialoga ocolind adevarul numai de dragul unor sentimente, e o mare greseala. Romania nu este o tara bananiera, poporul roman nu este unul oarecare, cine priveste fara respect acest adevar il voi trata cum merita. Iata ca ti-am explicat in cateva fraze care-i esenta acestor dialoguri, dealtfel, normale in contextul dat
A comentat FURNICA 30 septembrie 2008, 18:51 | mergi sus ▲
FURNICA ,fratele meu,dar nu ti-am cerut sa nu spui adevarul,te-am rugat doar sa folosesti un limbaj cuviincios,atata tot.Pentru adevar ma lupt si eu aici,ca doar nu sunt nebun sa inventez lucruri doar de dragul basarabenilor si nu erijez in jardamul acestui site,pt ca sunt si eu tot om si imi cunosc limitele,dar nici nu pot sa accept ca din cauza ta si a altora ce par a fi mai duri pe aici ,sa ma injure si pe oamenii acestia.Deci daca avem opinii diferite,nu-i o problema asta pt mine,dar militez pt abordarea lor intr-o maniera civilizata,iar nu in genul lu` Gigi Becali care crede ca daca e miliardar la apucat pe D-zeu de picior,pentru oricat ai aprecia investitiile lui la Steaua,el tot un narod ramane.Cu respect.
A comentat micael 30 septembrie 2008, 21:57 | mergi sus ▲
Pt. FURNICA
Da se vede tipicul de roman din tine get beged. Ai un vocabular si un intelect de boschetar. Ce fel de roman mai esti ? Probabil ca provii din turci si tatar dar tu esti tigan sau rrom cum vau botezat europenii.
Asa sa o tii ca un adevarat tradator de roman.
A comentat ION CONDREA 30 septembrie 2008, 23:01 | mergi sus ▲
Pt. 300
Ai comentat mai sus dur dar corect. Cei care inteleg situatia (persoanele cu creer) cred ca nu se vor supara.
Eu nu te inteleg de ce porti numele de 300 ? Iti este frica de SRI ? Sau nu ai nume de botez (se refera si la altii).
A comentat ION CONDREA 30 septembrie 2008, 23:05 | mergi sus ▲
Pt. Mihai (mai bine suna mai romaneste)
Nu te amenint nici pe tine nici pe nimeni din Romania. Va spun doar adevarul care il cunosc si pe care il vad din afara cercului (ma refer a tarii). Si eu sint frate roman (prer sa fiu Dac dar ce sa fac eu si altii ca mine ca sa revenim la denumirea tarii noastre Dacia?) si am domiciliu in tara dar peste Prut frate. Si imi iubesc tara mai mult decit voi care numai dati din limba. Ca si mine sint sute de mii dar care isi iubesc tara mare dar care va pun la punct (intelectual sau brutal) deoarece voi va credeti mare patrioti. Ce naiba. Credeti ca pe moldovenii de peste Prut ii puteti folosi ca un prezervativ si apoi sa-l aruncati la gunoi. Va isalati nu vedeti ca moldovenii va imbratca prezervativul voua pe cap, prezervativ in care voi ati terminat si care vi-l imbraca fara sa ziceti ceva. Ma-m referit ca sa ma intelegeti mai bine caci intelectual nu puteti intelege bine. Sa stii si tu sa stie si altii. Mama nici odata nu va fi linistita pina cind nusi va avea fii inpreuna. Asa si Romania nu va avea liniste pina la reunificare. Greselile din trecut (vinderea o parte din tara rusilor) vor sinera mereu din rana de pe Prut.
A comentat ION CONDREA 30 septembrie 2008, 23:23 | mergi sus ▲
Ma FURNICA ,o bucata de timp ai lipsit. Tin minte cum facuse-i o obraznicie si nustiu cine mai de sus tia interzis, mi se pare ca o luna. Bine , de la inceput vreau sa spun ca intrebatorul mia zis ca eu nu stiu sa leg doua cuvinte, poate . Dar am sa ma starui ca sa intelegi asa cum pot. Recunosc ca vocabularul nu e asa de finisat, romanizat ca la unii. Si deci , ai lipsit . Fara tine ,sa spun ca era pasiv, putin mai interesant, lucrurile mergeau mai domol. Ai aparut. Si pe loc forfota, agitatie, viata, mai interesant, mai aprins. Totul e bun ,dar vezi tu ca in toate este o margine , o granita. Sa incerci ceva. Sa ei o bucata de material elastic care se intinde (rezina , cauciuc )nu stiu cum e corect in romana. Incearca sa o intinzi . Sa vezi cum pleaca de o data usor, pe urma mai greu ,incepe azartul, tii interesant, inca un pic ,inca un pic .. si , deodata chind te trasneste peste bila. Cei asta ?,sa rupt!!!
FURNICA ,fii atent. Tu ai sarit gardul deja, ai trecut granita cu obrazniciile tale.
Ai folosit multe murdare la care eu nu prea vreau sa ma opresc. Una mia fost foarte interesant. Luptatori si lingai. Tu unde te socoti? Daca a doua , bine, fie . Dar la prima sa nai indraznaela . Sa va fie rusine \\\"luptatorule\\\". Tu , stii ce inseamna cuvintul asta. Cuvintul asta la voi nu se lipeste, sare ca mazarea de la perete .Sa nu mai folosesti asa ceva in adresa ta.
As mai scri ,dar...Eu sa te vad pe tine in treaba. In treaba care caracterizaza un barbat. Nu te ghindi la curve! Ca ai doua oua intre picioare inca nu inseamna ca esti barbat, trebue sa dovedesti prin fapte . Nu ca tine prin injuraturi. A fost foarte demult, aveam vreo 10 ani chind bunicul mia spus vorba asta. Baga de seama sa nu vina timpul si sa-ti para rau ca ai trait ca un ....... .
A comentat j.PHILIPS 30 septembrie 2008, 23:24 | mergi sus ▲
Fratilor ude am ajuns de la tema pentru comentarii Insula Serpilor.
Cita ura avem intre noi. De unde o fi?
Va spuneu de la tradare. Cei tradati nu uita ca au fost tr adati si tradatorii doresc sa o mai tradeze inca odata.
Cineva spune ca doresc sa ma fiu luat in seama. Te informez acel cineva ca nu doresc dupa cum vezi nu des imi fac aparitia cu comentarii. Va informez ca Dac sint cu mentiunea in pasaport ca cetatean roman dar va rog sa ma nu ma confundati va rog cu un tradator sau cu un tigan (ii respect pe tigani ca minoritate dar nui respect pe romanii care sint tigani nu din etnie ci din purtari).
Iarasi ma abat de la tema.
Voi romanii care at-i tradat moldovenii de peste Prut afirmati ca nu iati tradat. Bine. Dar pe cine ati mai tradat ? Pe familia regala ati tradat-o. Ati obtinut democratia inapoi dar de ce continuati sa-l tradati mai departe pe rege. Ma refer la Rgele Mihai.
Miros ca nici tradarea Regelui Mihai nu v-o asumati.
A comentat ION CONDREA 30 septembrie 2008, 23:37 | mergi sus ▲
Totus, ce facem cu insula, o luam ,ori o lasam. Sa vedeti ,daca se intimpla ceva foarte urit pentru Basarabia , la care eu nici nu vreau sa ma ghindesc , ei tot o sa spuna ca nu au tradat .Voi chiar nu vedeti ca lii in pu.. de Basar. si Trans. Despre ce vorbim noi . Unul spune ca nu a fost in Basar. niciodata, dar a auzit de la prieteni . Baaa, sa vezi ca ei acolo-s vorbitori de limba rusa, ca ei acolo nu mai sunt romani. Si el a inteles totul cine sunt Basarabenii.

Ba Vlad90, eu am venit pe aici nu sa ma bag in seama, dar sa te bag pe tine in ..... .... !Asta asa ca o bagare in seama. Acum e tirziu , dar am la tine niste intrebari ,ca stiutor de istorie veridica si alte stiinte. Pe mine!
A comentat j. PHILIPS 01 octombrie 2008, 00:00 | mergi sus ▲
Dragi romani! Eu va sfatuiesc sa nu va certati din cauza basarabenilor. Nu se merita. Micael, daca vrei sa te convingi de justetea acestui lucru, viziteaza omule Basarabia si vei vedea ca vorbesti doar ca sa te afli in treaba. Noi astia din Moldova ii cunoastem mult mai bine pe basarabeni si stim ce le poate capul. Ce mai, vorbitori de rusa, mentalitate de rusi, pretentii de ocupanti rusi si toate cele. In plus, saracie si prostie cat nici nu-ti poti tu imagina. E clar, omule?
A comentat un husean 01 octombrie 2008, 03:47 | mergi sus ▲
baieti,cum se numeste articolul?
basarabenii vs romanii?..
In ceea ce priveste declaratiile de mai sus a unor tipi romani ca basarabenii is niste prosti saraci sau mai stiu eu ce,pot sa le raspund cu aceleasi cuvinte!
si inca pot adauga ca-s niste tigani paduchiosi!
Fratilor cum voi a sa ne primiti in romania la fel va vom primi si noi in moldova!..
Si ideele astea ca cineva ii izolat fie in romania fie in moldova is exprimate de niste tipi lipsiti de personalitate care asteapta recunoasterea si bunavointa celor din jur doar prin exclamatia:"eu is roman" sau "eu is frate cu tine!",frate,frate de brinza cu bani,ati auzit probabil?
si cel mai tare imi place cind citesc vre-un comentariu in care romanii se pling ca-n basarabia nu i-au "primit bine"!pune pe ginduri:oare au luat vre-o bataie buna:)?fratilor fiti barbati in orice si veti obtine respectul si recunoasterea chiar si a negrilor din Congo!
Acesta-i principala diferentiere a noastra,ca basarabenii deobicei isi exprima momentan sentimentele da romanii le ascund rabdator si asteapta o ocazia potrivita,cu alte cuvinte is mai fatarnici(nu toti,dar majoritatea!cunosc din propria experienta!)
P.S:romanii ca romanii da romancile is misto;)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat Viktor 01 octombrie 2008, 06:41 | mergi sus ▲
Pentru ,,un husean"
Si ce daca vb limba rusa?Inseamna ca suntem tampiti?Sau retardati?Nee...pe langa limba romana, mai cunosc o limba(si asta nu ma incurca deloc).Te rog sa vizitezi Rep. Moldova, iti garantez ca o sa-ti skimbi parerea despre noi.Stii, o sa-ti reptroshez ceva:am vb cu multi ,,moldoveni" de-ai vostri, de prin vaslui, tulcea, si stii ce ma uimit? faptul ca sunt atit de tampiti si nu stiu tsarile ce se invecineaza cu statul lor.Nee ,,frate", basarabenii nu sunt prosti: in scoli invatsam mult mai mult decat voi! ce se preda la noi in licee, la voi se preda doar la universitate, fraierule...
Asa ca sa nu-mi spui tu mie cum sunt basarabenii! Nu arunca cu pietre in curtea vecinului.
A comentat Watcher 01 octombrie 2008, 06:52 | mergi sus ▲
pt. PHILIPS

Sfinte Philips, iarta-ma ca am sarit gardul in gradina Edenului, acolo unde stau cei fara de pacat, asa ca tine, dar mai ales inteleptii si vitejii si nu in ultimul rand cei care vorbesc frumos. PHILIP, omule, ce zici tu ca vinzi pe aici? HMM ? Ba, ia asculta aici, tu nu intelegi ca eu tratez omul dupa cum merita, pune-ti ochelarii si citeste mai departe, deci, zici ca am trecut granita, care granita , BAAA, nu va mai sclifositi ca curvele la p..,a, auzi text la el "...ai trecut granita cu obrazniciili tale", :)))), ma faci sa rad cu asemenea tampenii, iar eu iti spun, asa ca un bonus, ca am vorbit f. frumos cu cateva accente absolut necesare. Tu stii f. bine, vad ca iti aduci aminte, ca daca incep sa vorbesc urat o sa trebuiasca sa inchideti calculatoarele sau sa ma dea afara adminul. Pai eu in aceasta zona traiesc, zona crepusculara, pricepi tu asta, cat despre textul cu luptatorii si lingai, aici o sa ma opresc un pic sa-ti explic cateva detalii, depistez la tine o urma de creier, s-ar putea sa intelegi. Cand spuneam ca lumea se imparte in doua, in lingai si luptatori, este evident ca e vorba de o figura de stil, dar, in acelasi timp este un adevar absolut, ma gandeam la proverbul "capul plecat sabia nu-l taie, Doamne ce urasc proverbul asta, cum ziceam, sunt f.f. multi indivizi care merg pe mana acestui proverb, din inconstienta in marea majoritate, fara sa-si de-a seama ce drum au ales, partea proasta nu e ca au ales un drum, poate chiar li se potriveste, problema e ca din cand in cand ei ridica capul, lucru nepermis pe acest drum, sigur, exista un alt drum pe care poti merge cu capul ridicat, e un drum al naibi de greu, putini sunt cei care-l folosesc, mai mereu ploua si bate vantul, dar cand iese soarele, destul de rar, simti ca merita in viata asta sa
stai cu capul ridicat. Cred ca daca ati fi corecti cu voi, atentie, CORECTI, asa cum de f putine ori ati fost in viata voastra de pana acum v-ati putea fiecare din voi vedea pe care din cele doua drumuri va aflati. Sigur, nu e usor sa te cunosti pe tine insuti, un mare filosof a facut din asta un deziderat, spunand ca e elementul primordial in arta cunoasterii, dar asta-i deja altceva. Deci, PHILIP, privitorule, vezi pe ce drum te afli, imi pare rau ca trebuie sa-ti spun, pe drumul meu nu esti, dar ai putea veni, te previn din nou, vreme-ai urata aici. Sunt un om liber, fara prejudecati si resentimente, care nu are nevoie de aprobarea celorlalti pentru a exista si orice ar spune altii despre mine nu imi provoaca nici o emotie, nici pozitiva nici negativ. Da, gresesc de multe ori, dar spre deosebire de cei cu capul plecat, imi recunosc greseala si o repar in timp util, ca doar nu-s Dumnezeu cel fara de greseala.
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 06:53 | mergi sus ▲
Se adreseaza doar celor care joaca rolul cozilor de topor.
Ori o faceti ca sinteti prosti ,ori sinteti pusi sa jucati rolul mancurtilor:(din cauza rusilor ne certam intre noi).Concret, ce a-ti facut pentru UNIRE,care ne va face mai puternici?
Sotii Teodorovici,d-ul Ilascu,Eminescu ,Mihai Viteazu si alti si multi alti romani patrioti ,asta vor si au vrut :o TARA MARE si puternica,sa nu ne calce in picioare alte natii.Ce e asa de greu de inteles!
A comentat Fratele valah 01 octombrie 2008, 06:53 | mergi sus ▲
Pt WATCHER

citez din lectura acestui mare Prost.

".......in scoli invatsam mult mai mult decat voi! ce se preda la noi in licee, la voi se preda doar la universitate, fraierule..."
Ba Prostule, du-te de-ti termina clasa a-V a si apoi vino sa-ti da-i cu parerea despre invatamantul romanesc. Pote cineva, sanotos la cap, sa faci vreodata comparatie intre invatamantul din RO si cel din RM ca si calitate, sunteti cu 100 de ani in urma in acest domeniu mai pacaliuciule. Bine ca nu doare prostia ca ai muri in secunda unu. A intrebat si el niste amarati de pri Vaslui ceva si cine stie bietii oameni ce-or fi raspuns, iar savantul, ca asa va numiti voi in RM, ce si-a zis: ba, ca prosti mai sunt astia, de fapt tu esti un mare prost unde mai pui ca are si diploma.
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 07:12 | mergi sus ▲
probabil invatamintul in RM nu-i la un nivel inalt!..
Dar tu FURNICA,ai gasit doar pe basarabeni ca sa-ti arati superioritatea?..
A comentat Viktor 01 octombrie 2008, 07:19 | mergi sus ▲
Furnica, in limba romana se scrie oBtuz, nu oPtuz. Ti-am zis-o asa prieteneste, ca sa-ti dai seama ca nu numai eu sunt idiot. Mai au si altii probleme cu capul, tinerea de minte si, prin urmare, gramatica. Astept de la tine un exemplu plauzibil de un lucru cu adevarat minunat din Romania. Te-as sfatui sa fii mai modest, adica sa nu te incluzi pe tine in aceste lucruri, pentru ca asta ma face sa cred ca esti scapat de la Socola si suferi de grandomanie (oare cine esti in visele tale? Napoleon sau Iulius Caesar, sau poate Iulius Mall;-)?).
Apropo, in expresia "fii realist, omule" verbul "a fi" se scrie cu doi de "ii". Nu stiu ce scoala ai facut, dar mai ai mult pana sa ma inveti limba si istorie. (ia-ti un servetel ca sa nu-ti faci spume la gura, bolandule :-) si pune-ti un cantec cu Nicolae Guta, ca sa te linisteti un pic, cred ca asta e unul din lucrurile cu adevarat minunate din Romania in conceptia ta :-))
A comentat Gummy Bear 01 octombrie 2008, 07:43 | mergi sus ▲
Pt GUMMY BEAR

Mai Arici-Pogonici, eu fac greseli gramaticale nu din necunoastere ci datorita faptului ca ma grabesc si nu am timp sa recitesc. Uite acum uitandu-ma vad si alte greseli, supt in loc de sub, nu am pul articolul hotarat "l" mereu, am mancat din litere, da, sunt greseli normale cand scrii repede si nu faci corecturi. Si nu mai folosi cuvinte a caror sens nu-l cunosti, de ex.: modestie, gramatica, pt ca esti un novice care se scalda in ipocrizie iar cand vrei sa spui ceva mai intai gandeste-te si apoi spune ce ai de spus si nu invers. Parerea mea e ca nu cunosti gramatica limbi romane nici la nivelul clasei a-V-a, de istorie nu pot sa spun, dar m-ar mira sa aud ceva interesant de la tine.
Cu multa modestie iti spun ca pe noi doi ne desparte o "biblioteca", daca tot ai adus vorba de studii.
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 08:39 | mergi sus ▲
cateva rectificari la textul de mai sus

Uite, acum..
..limbii romane
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 08:43 | mergi sus ▲
Sa fac un rezumat din ceea ce am citit aici:
Suntem frati. Suntem de la aceeasi mama. Suntem facuti cu acelasi deget! Suntem Romani cu alte cuvinte.
De-a lungul timpului in toata europa cuvantul "Roman" si cuvantul "c.rva" sunt sinonime. Si acum am inceput si eu sa cred in asta. De ce? Cititi mai sus. Si ve-ti intelege de ce.
Ce natie mai e pe lume care atat de dur si maxim de injositor vorbeste despre fratii lor?
Cine decat noi? Romanii injura basarabenii. Basarabenii injura Romanii. Oltenii pe Moldoveni. Moldovenii pe olteni. Sa lasam basarabia la o parte. Voi romanii intre voi nu va injurati? Sa fim seriosi:). Eu tare bine vad cum oltenii injura fetele din moldova(romaneasca): Daca e moldovanca inseamna ca e c.rva, din start si fara prea multe discutii. Asta suntem noi. ROMANI!!!
Suntem ca si cainii, ne mancam intre noi pentru un osisor aruncat de cineva.

Si acuma ma gandesc, de ce noi suntem asa?
Ce ne face pe noi sa fim asa? Rusii? Europa? America? Eu zic ca noi. Noi ne facem sa fim asa cum suntem. De ce noi romanii atat de tare nu iubim rusii? Ce ne-au facut ei? Ne-au luat basarabia? Ne-au comunizat? Ne-au ocupat? Pai asta nu au facut-o ei!!! NOI LE-AM PERMIS sa ne faca asta!!! de ce? Fiindca noi suntem ca si cainii. Ne mancam intre noi! Nu suntem uniti. Eu n-au facut nimic decat ceea ce face lupul in padure. Stiti ca lupul e sanitarul padurii? Asta se invata in gradinita. Mananca pe cel mai incet si cel mai slab iepure. Pentru ca daca e slab inseamna ca e bolnav. Daca e bolnav inseamna ca va molipsi toti iepurii din padure. Si ca rezultat vor muri cu totii. Asta face lupul, curata padurea de boali. Asta ne-a facut si rusu, a curatat lumea de boala fricii, boala urei intre frati si boala dezmimbrarii.
Va place sa fim in rol de prada? Pai asa suntem timp de 400 de ani. Asta suntem noi. Noi suntem prada. Noi suntem robi.
De ce? Fiindca noi suntem caini. Dar cainii sunt devotati stapanului si totodata isi musca semenii.
Asta ni-i soarta!!! Sa fimi robi! Romania a nimerit in UE, dar tot au ramas robi. Basarabia e independenta, si tot suntem robi. Robilor!

Si cand ma gandesc, ce am putea face in situatia in care ne aflam? Doar un singur lucru putem face! Sa fim uniti! Sa ne iubim. Sa ne iubim atat de tare incat chiar daca un frate asculta manele, sa inchidem ochii pe asta si oricum sa ne iubim. Sa ne iubim atat de tare incat daca un frate vorbeste rusa noi sa nu-l judecam ci in schimb sa-i zicem: "frate nu te inteleg, te rog macar arata-mi prin gesturi ce vrei sa-mi spui, caci nu vreau sa ma intorc cu spatele la tine, vreau sa te ajut daca ai nevoie de ajutor, fiindca ai sa-mi ajuti si tu cand am sa am nevoie eu de ajutor"
Sa ne iubim atat de tare incat atunci cand vine un rus sau un ungur la noi sa nu aiba nici un dubiu in capul lor cel prost ca noi, unul pentru celalat, nu vom rupe capul lor dar vor incerca sa ne supere.
Ca iubirea noastra intre toti romanii de pretutindeni sa fie atat de puternica incat sa vada toti din lume ca cu noi nu e de glumit!!!
Atunci ne vor lasa odata-n pace!!!

Frumos, dar trist, pentru cu dupa ce voi apasa "Trimite Mesajul", peste catva timp am sa va injuraturi in adresa mea, batjocori si diferite interpretati a cuvantului "iubim".
FURNICA va zice ca-s prost si ca el nu are nevoie de noi basarabenii. Gummy Bear - va zice ca-s naiv si ca el nu are nevoie de Romani. Fratele Valah iarasi va comenta ceva antibasarabean. j.Philips i-a reprosa lui.
Micael va incerca sa linisteasca spiretele. Si pentru asta va fi numit prost tot de Romani.
Si tot asa. S-a porni o a doua runda de injuraturi, dar sensul, sensul nici macar nu va fi inteles. Scopul injuraturilor va fi doar pentru ca sa se afle oamenii in treaba.

Si nimic nu se va schimba. Nimic!
Vor trece ani, si noi vom fi bunei, si nepotii nostri vor vorbi la fel in asemenea situri. Cu aceleasi cuvinte, cu aceleasi injuraturi.Si nimic nu se va schimba nici peste 1000 de ani. Fiindca noi suntem robi. Si nicicum nu ne putem dezrobi.
Pacat.
A comentat 300 01 octombrie 2008, 08:53 | mergi sus ▲
pt. Viktor

Mai Viktore, este evident ca ai inteles gresit, eu nu ma consider superior NIMANUI, deci nici basarabenilor, sigur, s-ar putea trage aceasta concluzie, dar, iti spun ca este una gresita.Nu neg faptul ca exista forme diferite de vedere si de abordare a unor subiecte, doar atat, nimic mai mult.
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 08:54 | mergi sus ▲
Pentru Furnica.
Ai remarcat bine: ne desparte o biblioteca. Daca esti analfabet nu trebuie sa dai vina pe graba. Daca te uiti pe tastatura vezi ca literele "b" si "p" se afla destul de departe una de alta, deci ai scris cu buna stiinta oPtuz in loc de oBtuz, din care deducem ca nu stii ortografia cuvintelor obisnuite din vocabularul unui om cu studii medii. Nu mai zic de alte greseli cu cratime, articole etc. din care se vede ca liceul si tu ati fost doua notiuni incompatibile.
Pe langa aceasta lipseste concretica. Te laudai cu nu stiu ce lucruri MINUNATE din Romania si nu am auzit nici un e exemplu.
Sa nu crezi ca eu nu pot, urmandu-ti pilda sa te numesc prost, incult, analfabet, idiot, insa pe langa toate astea spre deosebire de mine ai creierul infectat de manele si lumea ta este ca o telenovela redata prin manea: dusmanii se oftica, iar tu esti smecher Nr.1 care le trage tepe la fraieri. Succes la batut apa in piua.
A comentat Gummy Bear 01 octombrie 2008, 09:19 | mergi sus ▲
pt 300

Povestioara ta este ca un pandispan cu mult sirop, nu e rea, nu, categoric nu, dar ce pacat ca e doar o utopie. Mai "300", Dumnezeu ca-i Dumnezeu si nu l-au iubit toti oameni, dar tu, ce, vrei sa te iubeasca toti . Naiv mai esti omule. Nu realizezi ca confectionezi iluzii, sigur, nu sunt niste iluzii otravite dar e ca si cum te-ai imbata cu apa, de ce sa te inbeti cu apa cand este atata vin . Cat despre rusi si lupul sanitar, hai sa fim oameni, lucrurile sunt mult, mult mai complicate de-si in principiu sunt de acord cu unele aspecte.Uite, pt. faptul ca iti doresti un lucru nobil, iubirea, ma gandesc ca ar fi frumos sa incepi prin a ne iubi pe toti, fara frontiere, indiferent de culoare, limba sau statut social, mai cred ca ar trebui sa nu-ti pese daca NU ti se va raspunde cu aceasi moneda, hmm, poti tu face asta !?? Daca ma intristeaza ceva in ceea ce-ti doresti este ca, tu, si multi ca tine, din pacate, aici ma includ si eu, cauti o iubire de-o vara, cum zice cantecul celor de la VANK(parca), de iubirea lui Dumnezeu ai auzit vreodata, s-o cauti neaparat omule, asta-i cu mult mai presus de orce iubire, cea de pe pamant e doar de-o vara, ma repet, e trecatoare. Nimic in lumea asta nu e la voia intamplarii, absolut nimic, uite, de ex.: gummy bear, crezi ca Dumnezeu nu stie ca-i mare pacatos dar il lasa in pace, pt. ca trebuie sa mai creasca nitel. :))
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 09:43 | mergi sus ▲
Pentru Furnica.
Sunt pacatos pentru ca ti-am zis si ti-am demostrat ca esti un analfabet?
Apropo, cuvantul "desi" se scrie fara cratima.
Pune mana pe o carte de gramatica. Dupa aia poti sa vii sa ne inveti limba. De istorie nu mai zic nimic. Daca nu stii sa citesti si sa scrii, cum vrei sa inveti instorie? Din auzite? (DESI nu ma indoiesc ca aproximativ asa o stii).
A comentat Gummy Bear 01 octombrie 2008, 09:52 | mergi sus ▲
Pt. GUMMY BEAR

Ba cretinule, pt ca tu asta esti, ti-am mai spus.
De profesie sunt inginer, asta asa ca o paranteza,cand eu invatam despe unghiul obtuz, tu, cretinule, la fel ca si acum nu stiai pe ce lume traiesti. Ba cretinule, nu e o chestie de taste, e o chestie care vine din subconstient cand gresesti, teorie universal valabila. Nu-mi doresc un dialog cu tine pt. ca nu vad nicio urma de creier , e o conditie obligatorie pt. mine. Repet, nu cunosti gramatica nici la nivelul clasei a-V-a, daca vrei iti demonstrez ca esti cretin.

A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 10:03 | mergi sus ▲
pt. GUMMY BEAR

Mai mult ca sigur ai luat toate cuvintele pe care le-am scris si ai facut o comparatie cu dictionarul in fata, poate gasesti ceva greseli,:) asa procedeaza cretinii. Am facut mai multe greseli dar cunostintele tale mult prea mici in ale gramaticii nu-ti permite sa le vezi. Stai sa vezi ca si-a adus si lupa.

Iata un text cu o mie de greseli scris de un cretin, pe nume GUMMY BEAR.

"Pentru "un oarecare"( GHILIMELELE PUSE AIREA: Romania n-a fost obligata prin forta armelor sa ne cedeze pe noi( LIPSESTE VIRGULA) basarabeni( TEXTUL EXPRIMA O BANALITATE) . Nu a avut loc nici o lupta pentru apararea Basarabiei( VAI, CE PACAT). Trupele sovietice au intrat nestingherit( NESTINGHERITE, ai vrut sa spui) in Basarabia, nefiind impedicate(IMPIEDICATE, cretinule) de nici un soldat roman. Nu s-a tras nici un foc de arma intru apararea ei(TEXT DE CLASA A DOUA). Nu a murit nici un soldat aparandu-i pe fratii lui basarabeni[APARANDU-SI FRATII BASARABENI, greseli de clasa a-IV-a]. (nu ma refer aici la cei care, [virgula pusa aiurea]avand Germania Nazista in spate au venit sa elibereze Basarabia).
Republica Moldova nu a cedat sudul Basarabiei prin forta armelor[text anemic]. Basarabia de atunci (in momentul dezmembrarii ei) nu avea armata, armata ei era armata romana,[AUZI, PERLA, NU AVEA ARMATA DAR AVEA ARMATA] care s-a retras umil fara sa opuna rezistenta minima. Astfel {LIPSESTE VIRGULA]cei de la Bucuresti si-au cumparat linistea si pacea ca sa nu cumva sa le fie deranjate fundurile nobile de grija unor dobitoci din Basarabia. Totul e foarte clar.
Nordul, cu exceptia judetului Hotin (la care se aplica aceeasi lamurire cu armata romana si Guvernul Romaniei[TEXT INTRADUCTIBIL]) nu a facut parte din provincia istorica Basarabia. Era grija Romaniei sa-si apere inca o parte dintr-o provincie a ei:[punctele puse fara rost, trebuia virgula mai cretinule] Bucovina de Nord[IAR BUCOVINA DE NORD NU ESTE O PROVINCIE, cretinule]. Aici[virgula lipsa] rusii chiar nu au avut nici un drept legitim sa si-o ceara[ text de analfabet]. Romania a tradat si tradeaza in continuare (prin reprezentantii ei politici) cauza romanilor din afara granitelor ei[NU ERA NEVOIE SA MAI SCRII "ei", se subantelege].

Ba cretinule, vezi cata gramatica stii, ti-am mai spus, nici la nivelul clasei a-V-a nu esti.
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 10:34 | mergi sus ▲
ce am zis?:)
Nimic nu cedam, toti incearca sa descrideteze unul pe celalalt.
to furnica:
Da mai, eu sunt in stare sa va iubesc fara ca sa astept iubirea voastra in loc. Deja de 5 ani o fac. Nu va urasc chiar atunci cand ma priviti cu ura.
A comentat 300 01 octombrie 2008, 10:50 | mergi sus ▲
Bine ca ne-ai anuntat ca esti inginer. Acum se lamuresc mai multe mistere, unul dintre care tampenia de nepatruns prin care cred ca ai reusit sa miri toata lumea. Sper ca nu vei nega ca in Romania invatamantul superior scoate doua tipuri de absolventi: intelectuali si ingineri.
Sper ca nu uiti sa adaugi peste tot unde este si nu este cazul un "ing." la numele tau de imPecil. (scuza-ma, am confundat in graba "p" cu "b"). Ca sa-ti arat ca la gramatica romana stai mai jos decat o scoala alolingva in clasa a II-a, vreau sa spun ca "a cincea" se scrie "a V-a" si nu "a-V-a". Esti un magar care degeaba are cetatenie romana, pentru ca in afara de magarie tiganeasca nu a insusit nimic in viata lui de inginer.
A comentat Gummy Bear 01 octombrie 2008, 11:07 | mergi sus ▲
NU vreau sa supar pe cineva, dar sunt impus de situatie: Cum sunt vazuti romanii in Europa? Ce inseamna pentru un european cuv. ,,roman"? roman= tsigani, hotsi, ucigashi, curve(ma iertati) si dupa astea urmeaza Hagi, Mutu sh.a.m.d.
Ce folos, furnico, ca esti roman si arati cu degetul la noi, ca suntem moldoveni(basarabeni) ? Incercatsi sa va aratatsi superioritate fatsa de noi, insa nu vi se primeshte.
Nu zic ca TOTSI, romanii sunt asa,doamne fereshte. Insa, vorba ceea:,,Nu exista padure fara uscaciuni".Asa ca, furnico,dute si te mai inverzeshte...

A comentat Watcher 01 octombrie 2008, 11:46 | mergi sus ▲
pt.GUMMY BEAR

ba cretinule, ti-am spus profesia pt. a te ajuta sa intelegi , macar atat, ca stiam f bine cum se scrie obtuz,dar mai ales ce inseamna, nu din alte considerente, in plus, doar in mintea ta, aia de retardat, ingineri din RO sunt altceva decat intelectuali, asta in cazul in care stii ce inseamna intelectual, fugi repede si te uita in dictionar. Practic, nu are importanta ce meserie am, absolut de loc, am intalnit pe alte situri doctori, profesori, unul era strungar, care-i problema, sigur, nu-i nicio problema intre oameni normali, exceptand cretini care vad oriunde ceva defaimator. Sincer, ma amuza felul in care te zvarcolesti incercand sa demonstrezi, odata in plus, cat de idiot esti. Cretinule, tu ce meserie ai? Nu cumva esti liber profesionist, hmm!?
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 11:52 | mergi sus ▲
Bai, avorton de alien, boratura de babuin, amestecatura de gibon stelist si tiganca de la Obor. Intr-o companie de oameni normali, unde conteaza comunicarea cat de cat culta ai sta cu ciocul mic, ca un inginer ce esti. Oricine in Romania si-ar da usor seama de ce este in stare mintea unui inginer cu diploma. (in primul rand este in stare sa adauge "ing." peste tot la numele lui) Nu degeaba este vorba aia cu intelectuali si ingineri. Chestia pe care inginerii romani pot s-o faca perfect este sa dea tepe la fraieri, incepand cu proiectele comandate de guvern si administratii locale si terminand cu cei mai mici clienti. Avem miliarde de exemple: de la proiecte de autostrazi, concepute si administrate de ingineri (sa nu-mi zici ca nu-i asa), pasaje gen Baneasa, unde 100 de metri se construiesc 5 ani si terminand cu proiecte pt. firme, srl-uri si proiecte individuale unde fraierii vine (dezacrodul este intentionat, sterge-ti spuma de pe buze) la domnii ingineri ca sa le faca si ei un proiect, sa le organizeze si ei un santier, sa le faca si ei rost de materiale de constructii s.a.m.d. Cunoastem.
Vrei un sfat sincer. Ia-ti o punga de seminte, pune-te in fata televizorului si priveste un meci din campionatul national, scuipand in voie la stanga si la dreapta. S-ar potrivi de minune cu conditia ta de absolvent de politehnica (asta in cazul in care n-ai terminat scoala de subingineri si te dai mare aici pe forum).
Unde lucrez eu? La ANDDPPN. (Asociatia Nationala De Dat Prostilor Peste Nas).
Cretina-i ma-ta. Iar retardat ii penisul lui tac-tu, de nu a reusit sa te faca intreg ini nici o privinta.
A comentat Gummy Bear 01 octombrie 2008, 12:24 | mergi sus ▲
pt. WATCHER

de ce-ti ceri scuze cand cu buna stiinta scuipi pe obrazul nostru, al romanilor. chiar nu trebuie, nu linge unde ai scuipat, ai un pic de demnitate mancurtule. Devreme ce aduci in discutie asemene aberatii e limpede ca undeva in creierul tau micut care pluteste lejer exista o satisfactie, evident, in acest caz "romanii" de meserie din Basarabia dispar, se substituie de la subiect, ei apar doar cand RO are ceva de oferit, jigodiile.
Europa ne vede in functie de ochi cu care se uita, daca comenteaza, nenea Fritz de la coada tractorului sau madam Bovary de la pescaria din deal, apoi n-ai ce sa le ceri, ei vad prin prisma capacitatii lor de a intelege lucrurile. Nu surprinde pe nimeni in RO ca unii europeni asimileza roman cu tigan, occidentalul de rand prea multa minte n-are, prin comparatie, cei din Europa de est sunt super destepti,cu toate aceste sunt oameni de cultura in toate aceste state care cunosc, stiu cine, ce si cum e Romania. Parerea acestora e importanta pt. noi in rest e can-can. Uite in italia, tiganii sunt amprentati, nu si romanii, toti tiganii, indiferent de tara din care provin, inclusiv din Italia. Cat despre faptul ca arat cu degetul, da ce-ai vrea sa spun despre basarabeni, ca sunteti frumosi, destepti si harnici, te intreb, esti normal la cap,voua nu vi se potriveste niciunul din aceste cuvinte, e vina mea, asta-i realitatea. Mai cunosti vreun stat in Europa, excluzand Belarusul,cu un asa grad ridicat de prostie. Nu voi ati ales comunismul, cand pana si rusii s-au lepadat de el, nu voi batjocoriti prin vorbele alesilor vostri RO, nu voi ati inventat limba moldoveneasca, o aberatie, si ai tupeu de nesimtit sa intrebi de ce va privim ca pe niste ca..ti.
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 12:27 | mergi sus ▲
pt. GUMMY BEAR

Ba cretinule, tu numai nu impungi de prost ce esti, in plus, observ ca ai inceput sa-ti iei masa la WC, pofta buna cretinule si nu uita sa-ti iei pastilele.
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 12:35 | mergi sus ▲
Bre,fratilor,mai urmariti si voi "Cronica Carcotasilor" sa vedeti acolo greseli gramaticale ale oamenilor politici,de televiziune,etc si nu va mai certati atata pe motivul care din voi scrie mai corect gramatical romaneste,pt ca ,fratilor,niciun dintre noi, cei de pe acest forum nu este de calibrul regretatului patriot si lingvist roman George Pruteanu.Si apropo,Furnica,ai trecut prea repede peste comentariul extraordinar al lu` "300" si am impresia ca esti prea grabit numai in a jigni si a te razboii cu noii tai "amici" de pe aici si devii de o superficialitate foarte neplacuta pentru ceilanti utilizatori ai acestui site.

A comentat micael 01 octombrie 2008, 13:12 | mergi sus ▲
in creerul ala mic de furnica, ajunge ceva?
ce site e acesta? B-A-S-A-R-A-B-E-N-I-P-U-N-C-T-R-O

Stii ce inseamna asta?Sau e prea complicat pt. cerebelul tau de furnica?Site-ul e pt basarabeni si pt romanii ce sustin basarabenii.Daca ai ceva impotriva, fa tu un site, antibasarabeni.ro

La bine, cu bine se raspunde.MULTUMESC la toti romanii care m-au ajutat, nu uit asta, si cu prima ocazie, o sa ajut si yo.

Insa tie ,furnico, iti doresc sa ajungi in situatia in care suntem noi! Da Doamne sa treci prin ceea ce au trecut basarabenii !
Atunci(de asta ma indoiesc pt ca ai IQ prea mic) o sa vb altfel.
A comentat Watcher 01 octombrie 2008, 13:13 | mergi sus ▲
To Furnica si Gummy Bear:
Ia cititi comentul meu de mai sus. Acolo sunt o gramada de erori. Chiar eu m-am speriat cand l-am citit a doua oara :).
De ce nu ma injurati si-mi ziceti ca-s prost?
Haideti bre! Umiliti-ma! De ce nu? Hai si ne-om arunca cu c.cat unul in altul. De ce nu?
A comentat 300 01 octombrie 2008, 13:40 | mergi sus ▲
pt. WATCHER

zici ca esti inteligent, hmm, bun, bravo. Da, ia zi, n-ai vrea sa te supun unui test, asta pt a vedea cat de mare este IQ tau, ar fi si pt mine o ocazie buna de a-mi spulbera un crez, anume ca nu cred ca ai IQ > 80. Hmm, ce zici, te incumeti, ia zi, ai sange-n bocanci ca vad ca esti mare si tare pe faleza?
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 13:42 | mergi sus ▲
sa ma supui unui test? cine dreaq te crezi? amaritule... mai bine testeaza-ti IQ-ul tau!
cat despre mine, nu-ti fa griji...
cauta-ti de treaba...
A comentat Watcher 01 octombrie 2008, 13:56 | mergi sus ▲
pt. 300

Mai "300", daca-i fi citit ceea ce eu am scris cu mult mai inainte cu siguranta mesajul tau nu ar fi aparut, ma refer la ultimul.
De obicei nu critic greselile de ortografie ale cuiva anume, din simplul motiv ca toti gresim voit sau nevoit, azi a fost o exceptie, am avut un clinci c-un cretin, mi se intampla f rar. De obicei ma intereseaza mesajul ca si substanta, asa se face ca nu am bagat in seama daca-i gresit sau nu, daca tu zici ca da, asa o fi, e problema ta pe care probabil o vei rezolva intr-un fel sau altul. Apropo, nu te obliga nimeni sa-mi citesti mesajele catre altii, sigur, ai dreptul sa nu fii de acord cu mine, asta nu iseamna ca nu trebuie sa-mi respecti opinia. Daca esti mai destept, f bine, lumineaza-ma si pe mine, astept.
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 14:02 | mergi sus ▲
Pt. Furnica nascuta dintr-un limbric, produs al mizeriei din Gara de Nord, Bucuresti.
Debilule:
In lipsa argumentelor plauzibile vad ca ai inceput sa iei masa la WC cat toata lumea impreuna de pe acest forum. Felicitari! E clar ca esti inginer, ai inventatr un mecanism prin care mananci la cacao de nu te poate intrece nimeni. (nu uita o vorba romaneasca: unde-i unul, nu-i putrere).
A comentat Gummy Bear 01 octombrie 2008, 14:09 | mergi sus ▲
Doamne, Doamne, cum ai facut lumea asta, e drept, frumoasa dar ce pacat ca-i pacatoasa ! Watcher, omule, nu deschide subiecte pe care nu le poti duce pana la capat, stii, ar fi bine sa-ti insusesti acesta sugestie, te-ar feri de unele neplaceri pe viitor!
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 14:11 | mergi sus ▲
pt GUMMY BEAR

ma cretinule, esti incapabil sa produci un text care sa exprime ceva, cat de cat inteligibil, de asta te numesti cretin, si nu ma mai plagia, sigur as putea sa te invat cateva lucruri, dar bag seama ca ai chemare cu predilectie catre zona discutiilor de mahala, nu cobor pana acolo, nu pt ca ar fi o problema dar tu nu cunosti limbajul. Cretinule, sunt din Moldova si nu din Bucuresti, una la mana, a doua chestie e ca acest mesaj e ultimul trimis catre tine. Sa nu uiti sa-ti iei patila inainte de culcare, iti va calma considerabil durerea.
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 14:24 | mergi sus ▲
FURNICA,Gummy Bear,Watcher,fratilor,mai iesiti afara si luati o gura de aer proaspat sa ma mai aerisiti si voi si sa va mai calmati putin,ca tare mi-e greu sa va citesc mesajale,sper sa nu va tina mult acesta incordare a muschilor,nu de alta,dar stiti cum este cand muschii se supra-incalzesc,va dor.:-)
A comentat micael 01 octombrie 2008, 14:25 | mergi sus ▲
Veze-ti de treaba, ,,frate" ... >:-]
A comentat Watcher 01 octombrie 2008, 14:25 | mergi sus ▲
,,Veze-ti de treaba, ,,frate" ... >:-] "
a fost pt. furnica.
A comentat Watcher 01 octombrie 2008, 14:27 | mergi sus ▲
Pentru Furnica-limbrica:
Daca zici ca esti din Moldova, trebuie sa ingelegem prin asta ca nu ai nimic in comun cu Gara de Nord din Bucuresti? Aha! Inseamna ca esti limbricul traitor in mizeria si molozul Garii din Iasi care a stat nereparata 10 ani, pentru ca un ROMAN, PATRIOT si, probabil, inginer, gandindu-se cu multa responsabilitate si spirit civic la tara lui a ciordit (termen de origine tiganeasca utilizat si practicat pe larg in Romania europeana) valiza cu banii destinati repararii gari si a tuns-o din gara respectiva.
Furnica, la trup mare la cap mica, tine minte:
boratii, tiganosii, nespalatii, agramatii, tafnosii nu vor avea niciodata trecere la noi, basarabenii, care spre deosebire de romanii din Romania pretuim nu DOMNIA, ci OMENIA.
Din start ai luat o pista gresita si pe acest forum vei fi aruncat in gat de toti si fiecare in parte.
Esti un dobitoc ingamfat. Locul tau e untr-o gasca de manelisti in spatele blocului in care stai.
A comentat Gummy Bear 01 octombrie 2008, 14:46 | mergi sus ▲
Cretinule, ai inceput sa aberezi non stop, ti-am mai spus, mergi de-ti ia pastilele prostane ca ai sa mori in chinurile, apoi mergi la un medic psihiatru sa te vada, e spre binele tau. Pt. cultura ta de idiot, corpul ingineresc din Romania este extrem de apreciat in occident, n-o spun pt ca sunt din aceasi bransa, pe orcine intrebi in RO iti va confirma acest lucru,sa obtii o diploma in domeniu ingineresc in RO este foarte greu, comentariile tale cu privire la acest lucru, pe onoarea mea, sunt a unui prost cum numai in RM poti gasi, care habar nare cu ce se mananca ingineria, daca cu prostul nu te pui, are mintea odihnita. Trebuie sa cunosti multa matematica , fizica sau chimie, poti tu pricepe acest lucru, ba prostule. La cat de prost esti, sincer, m-as mira sa stii inmultirea si impartirea. Esti un parazit care sta pe bani parintilor, Doamne ce blestem pe oamenii aia sa aiba un cretin in intretinere. Du-te ba pampalaule de-ti cauta un loc de munca,dupa mintea ta, asta e, vezi la spatii verzi, vinde melci, scoici, fa ceva, apucate de munca si iti fa un rost in viata asta ca faci umbra pamantuli degeaba.
A comentat FURNICA 01 octombrie 2008, 16:21 | mergi sus ▲
pt. FURNICA, Gummy Bear si restul lumii : cititi politica de utilizare a site-ului !
A comentat admin 01 octombrie 2008, 17:49 | mergi sus ▲
Nu pot sa cred ca am ajuns sa citesc politica de utilizare a acestui site,pentru ca nici nu stiam ca exista asa ceva pana acum. :-)
A comentat micael 01 octombrie 2008, 18:25 | mergi sus ▲
Pt. Furnica.
Parazit esti tu si cu prietenii tai, bagati si intretinuti pe banii publicii ca sa stati pe forumuri sa le suflati in fundul rusilor si sa bagati zazanie intre romanii din Romania si cei din Basarabia. Mai bine, asa cum ti-am zis du-te, ridica-ti salariul de la secu', ia-ti punga de seminte si pune-te la televizor sa privesti ceva fotbal ca sa se odihneasca mintea ta de inginer. Auzi la el: n-o spun pentru ca sunt din aceeasi bransa(se scrie cu doi de e, dar pt. mintea ta de ingamfat cu diploma e greu sa inteleg sau sa tii minte sau cont de vreo regula gramaticala). Da' de ce ma rog zici asta? Te-ai convins pe propria piele de superioritatea scolii ingineresti romanesti? Da-mi un exemplu concret de apreciere din partea occidentalilor. Lipseste concretica. Faptul ca se obtine greu diploma in domeniul ingineresc nu inseamna neaparat ca scoala este este buna. Daca ai fi stiut un pic de logica si ti-ai fi incordat cat de cat neuronul (unicul) ai fi gasit si alte cauze cum ar fi : pregatirea proasta a studentilor in liceu, coruptia profesorilor, programe de studiu tampit si greoi facute, dezordinea si samavolnicia generala in sistemul de invatamant.
In concluzie: turnatorule profesionist stai in banca ta ca nu avem ce invata de la tine. Imbarligatorii, barfitorii, invidiosii, manelistii nu au trecere aici. O sa te convingi de asta de nenumarate ori, imbarligatorule.
P.S. noroc de baietii care administreaza site-ul, altfel ti-as fi descris adevaratele tale valori.
A comentat Gummy Bear 01 octombrie 2008, 18:55 | mergi sus ▲
Ma Furnica, hai ma ,mai lasati putin mai jos agitatiile. Mai sunt teme. Gata bre , vati racorit putin , ajunge, destul .Furnica , nu te supara,dar vreau sa-ti spun ceva(nu te supara - sa nu intelegi cumva gresit, adica mam speriat de tine ) Uite bre, ai mai fost pe aici, tiau interzis(nu de bun ce esti sau te crezi). Gummy Bear, Watcher s.a.demult sunt pe aici. Comentam ,ne mai certam putin ,avem opinii diferite la unele probleme, discutam.Si inca la nimeni inafara de tine Admin. nu a preintimpinat . Ai sosit tu ,a sosit si admin .Am vrut sa vad de la cine sa luat totul .Si ce crezi , da ma , ai ghicit , tu furnico .Gummy Bear si ceilalti nu iam vazut pe aici asa duri . Tu Furnica de vreo chiteva zile ai dovedit sa te certi cu toti de pe forum. De ce esti asa de rau, tea botezat cred ca un popa nebun. Ma , intelegi , de a te certa cu toti nu e nevoe sa fii inginer, se poate si fara studii, e foarte usor. Dar de a gasi limba comuna cu toti e foarte greu. Toti suntem diferiti. Trebue sa cauti cheita sufletului sa stii cum sa te porti cu fiecare in parte. Dar de certat cu toti e simplu - trimiti pe toti in pu.. si gata!!! Eu nam de ghind sa ma cert cu tine . Nu mii interesant. Asa chite odata ,cuiva care se baga fara sapun , da .Asta e o perdere de timp. Mai rezultativ e sal vad la ochi si dupa aceia sa poarte dinti de aur . Asa da . Dar pe forum sa te certi vreo chiteva zile in sir nu-ti face fata .
Hai mai lasati cu asta , uite chite articole sunt si asteapta comentate.
Eu nu astept nimic bun de la tine in adresa mea. Daca pe Micael olteanul care nu tia zis absolut nimic rau, tu lai murdarit de sus in jos. Sincer iti spun , citeam si nu intelegeam nimic, cautam cauza ce tia facut sa te aprinzi asa . Nu te vedeam nici intrun fel . Dar azi e culmea . Ma Furnica am impresia ca tu ori nai citit , ori nai inteles nimic ce a vrut sa spuna 300 pe 01.10.2008 ora11.53 . Intradevar frumos coment. Dar tu lai intors pe dos, lai facut utopist. Spunemi ,vreai sai alungi pe toti de pe forum, ori astai modul, stilul tau de comunicare cu oamenii .
Daca o tii asa , mi se pare ca o sa simtim iar lipsa ta . Vezi mai sus !!!
A comentat j.PHILIPS 01 octombrie 2008, 22:17 | mergi sus ▲
Pt. GUMMY

Doamne, Doamne, ce-mi place cand se oftica Gummy c......., a vazut o greseala si repede striga, EVRIKA, cand el este analfabet sadea.
Ia sa-i corectez ultimul comentariu, i-am mai corectat unul plin de greseli, asa, la sange, citez: " Parazit esti tu si cu prietenii tai, bagati si intretinuti pe banii publicii[ "PUBLICI" CU UN SINGUR "i"] ca sa stati pe forumuri sa le suflati in fundul[ CORECT ERA"IN FUND" NEARTICULAT] rusilor si sa bagati zazanie intre romanii din Romania si cei din Basarabia. Mai bine, asa cum ti-am zis[LIPSA VIRGULA] du-te, ridica-ti salariul de la secu', ia-ti punga de seminte si pune-te la televizor sa privesti ceva fotbal ca sa se odihneasca mintea ta de inginer. Auzi la el: [CORECT ESTE " AUZI LA EL, CITEZ: "n-o spun pentru ca sunt din aceeasi bransa(se scrie cu doi de e, dar pt. mintea ta de ingamfat cu diploma e greu sa inteleg[CORECT ERA" INTELEGI"] sau sa tii minte sau cont de vreo regula gramaticala)". Da' de ce ma rog zici asta? Te-ai convins pe propria piele de superioritatea scolii ingineresti[ TEXT DE ANALFABET, CORECT ERA " TE-AI CONVINS PE PROPRIA PIELE DE SUPERIORITATEA SCOLII ROMANESTI DE INGINERIE?] Da-mi un exemplu concret de apreciere din partea occidentalilor. Lipseste concretica[CONCRETETEA SI NU CONCRETICA, C.........] Faptul ca se obtine greu diploma in domeniul ingineresc nu inseamna neaparat ca scoala este[ E SUFICIENT UN SINGUR "ESTE", ANALFABET CU GURA MARE] este buna. Daca ai fi stiut un pic de logica[ CORECT ERA, ' DACA AI FI AVUT UN PIC DE LOGICA] si ti-ai fi incordat cat de cat neuronul (unicul) ai fi gasit si alte cauze cum ar fi :pregatirea proasta a studentilor in liceu, coruptia profesorilor, programe de studiu[ DE STUDII, MA` GRAMATICA] tampit [TAMPITE AI VRUT SA ZICI]si greoi facute, dezordinea si samavolnicia generala in[DIN] sistemul de invatamant.
In concluzie: turnatorule[TURNATOR PROFESIONIST, REPETENTULE] profesionist stai in banca ta ca nu avem ce invata de la tine. Imbarligatorii, barfitorii, invidiosii,[ SI MANELISTI AI VRUT SA SPUI] manelistii nu au trecere aici. O sa te convingi de asta[CORECT ERA, "O SA TE CONVINGI DE NENUMARATE ORI"] de asta" de nenumarate ori, imbarligatorule.
P.S. noroc[ CU "N" ] de baietii care administreaza site-ul, altfel ti-as fi descris adevaratele tale valori.


Pai uite ca tocmai ti-am aratat care-i valoarea ta, e multimea vida. Poti tu sa-mi faci o asemenea corectura, evident ca nu.
Tot nu vrei sa spui ce profesie ai, iti este rusinica !? :)) Papagal bengalez, cu doua clase si liceul in fata casei.
A comentat FURNICA 03 octombrie 2008, 17:16 | mergi sus ▲
Ma` PHILIPS, pt. cultura ta, eu nu ma cred bun sau rau, dar daca unii inteleg asta, e problema lor, iar ceea ce crezi tu despre mine,sincer, nu ma intereseaza! Apropo, tu ce profesie ai, mie nu-mi este rusine cu profesia mea, iar faptul ca am zis ca sunt inginer a fost intr-un anumit context pt. ai explica unui nevolnic care incerca, in prostia lui, sa-mi explice cum se scrie un cuvant pe care-l gresisem, evident, din neatentie, un cuvant care are mare legatura cu domeniul meu, asta daca stii sa citesti ca de scris nu prea stii, in fine, nu cred ca-i important pana la urma acest lucru, important e sa comunicam. Daca este important sa fii inginer, tractorist, masturbator de curcani, asa ca GUMMY BEAR,profesor sau doctor pt. ati expune un punct de vedere pe un sit, categoric nu are importanta, cel putin nu pt. mine, observ ca va inhiba acest lucru, asa se face ca am devenit curios ce meserie aveti. Observ ca pe acest forum sunt numai "domnisoare" pe care le urecheste mamicutza lor(adminul) daca vorbesc ceva mai uratel! HMM, pai daca mergi pe WWW.curaj.ro, vei constat ca vocabularul celor de acolo raportat la al meu este ultra urat, mai mult, o sa zici" vai, dar ce frumos vorbea FURNICA in comparatie cu astia", acolo adminul nu zice nimic, mai mult te face cu oua si cu otet. Ce zici de comentariul lui "300", ala-i comentariu? Am inceput sa nu mai vad bine, imbatranesc, peste 3 zile implinesc 25 de ani, in fine, numai asa se explica faptul ca am avut sentimentul ca vad la tine o urma de creier, dar nu, era doar vantul. Cum poti sa spui asemenea aberatii, cum ca ala-i comentariu, aia-i o poezie plangacioas pe care o spun babele la claca in sat ca sa adoarma copii, asa ca tine. Hai dute de te culca, ca-i tarziu si incepe programul pt. cei mari.
A comentat Pt. j.PHILIPS 03 octombrie 2008, 18:22 | mergi sus ▲
rectific, din greseala am scris j.PHILIPS la comentariu in loc de FURNICA.
A comentat FURNICA 03 octombrie 2008, 18:23 | mergi sus ▲
Furnica,frate,lasa-ne bre cu corecturile tale de clasa 3-a.Altceva nu ai mai bun de facut decat sa ne intoxici cu corecturile tale.Am inteles,esti destept,ai si diploma,cinste tie.Numai incerca sa te gandesti ca oameni acestia au stat o gramada de amari de ani sub rusi si de aceea vorbesc ei mai astfel decat ceilainti,vorba aceea,mai fac greseli romanii nascuti in Diaspora care vorbesc romaneste doar acasa,dar ei.Nu pot sa cred de ce nimicuri te iei!
A comentat micael 03 octombrie 2008, 18:53 | mergi sus ▲
pt. MICAEL

Ba, tu vezi bine sau ai dioptriile prea mari, corecturile sunt pt. un agramat care se erijeaza in mare cunoscator a gramaticii limbii romane. Nu-ti place, nu citi, dar mai ales nu te baga ca chiloti in c.r, alegi-ti subiectele care te intereseaza si dialogheaza cu cine crezi ca poti avea un dialog. Daca eu spun nimicuri, e logic ca tu spui lucruri interesante, ia lumineazama cu inteligenta ta. Ia sa vedem, alege un subiect la care te pricepi mai bine si comenteaza-l, uimeste-ma cu ce deosebit ca de nemicuri zici ca esti satul. Apropo, nu mai vorbi in numele altora, e o chestie de bun simt, nu cred ca te-a autorizat cineva, asta in cazul in care nu esti isusi adminul acestui sit. Deci, ia sa "aud" ceva destept. Astept!
A comentat FURNICA 03 octombrie 2008, 19:12 | mergi sus ▲
cateva rectificari la text

..ia lumineaza-ma...
...ceva deosebit...
..el insusi...
A comentat FURNICA 03 octombrie 2008, 19:19 | mergi sus ▲
Furnica,stai calm bre,se pare ca n-ai observat,o sa imi permit eu sa-ti spun atunci,comentariu lu` j.PHILIPS a fost cel de inchiere a acestui subiect,asa ca incerca sa-ti muti atentia asupra a altceva decat aceasta pagina,pentru ca aici s-a tras cortina deja. :-)
A comentat micael 03 octombrie 2008, 19:24 | mergi sus ▲
Pt. Furnica la cap mica.
Faptul ca tu gresesti si tot tu te corectezi e deja simptomatic.
Mai pot adauga ceva si de la mine:
- alegE-ti (nu alegi-ti);
- ca chilotiI in c.r (cuvantul "chiloti" in propozitia data trebuie sa fie articulat).
- uimeste-ma cu ceVA deosebit (du-te si mananca si nu manca litere :-)
- daca l-ai fi ascultat pe regretatul Pruteanu, ai fi stiut ca e o greseala sa incepi o propozitie cu deci, plus ca e un semn de snobism gramatical.
Nici nu ma asteptam sa-l fi ascultat vreodata. Probabil ca pe alt post TV era in ziua si la ora respectiva un meci de fotbal care pentru un inginer e mult mai important.
- pentru mintea ta imbarligata de manele unde dezacordurile E cool ultima corectura:
mare cunoscator AL (nu "a") gramaticii.
Ai facut scoala la unguri?
Ti-am zis, imbarligatorii si tafnosii vor fi aruncati in gat pe acest forum.
A comentat Gummy Bear 04 octombrie 2008, 13:51 | mergi sus ▲
Mai GUMMY, eu ti-am mai spus, tu esti c....n, am incercat sa te ajut sa nu mai aberezi cu tot felul de texte specifice retardatilor, gen:".. asculti manele, ...mananci seminte, s.a." texte pe care le auzi in FERENTARI de la asa-zisii smecherasi de cartier, oameni care nu au nimic in cap dar absolut nimic, exceptand cateva texte copiate de la altii pe care le repeta pana la sf. vietii, culmea culmilor e ca lucrurile in ceea ce ma priveste stau exact invers de cum le descrii tu, asta, asa ca o paranteza, nu ascult manele, nu mananc seminte iar de regretatul prof. Pruteanu ma leaga amintiri deosebit de placute, Dumnezeu sa-l odihneasca! Eu gresesc pt. ca ma grabesc, graba e in firea mea, tu gresesti pt. ca nu te duce mintea GUMMY, asta-i diferenta, esti f. limitat. Vad ca la orice comentariu pe care-l faci ma plagiezi, nu e suparare, dar, odata in plus se vede ca te zbati ca pestele pe mal, mergi GUMMY BEAR de termina-ti cele opt clase obligatorii, nu trebuie sa te jenezi ca ai ramas repetent. Trebuie sa recunosc ca-mi placi intr-un anumit fel, chiar si asa c.....n cum esti, ai veleitati de luptator, daca aveai si creier ce bine mai era. Tocmai am scris ultimul mesaj catre tine. Nu am resentimente fata de nimeni, deci, nici fata de tine. Iti doresc mult noroc!
A comentat FURNICA 04 octombrie 2008, 17:33 | mergi sus ▲
Am o propunere pentru The Watcher,adevaratul administrator al acestui extraordinar site.Va rog eu frumos,creati o pagina speciala pentru durii de pe ambele maluli ale Prutului asa precum ati facut si pentru studenti basarabeni,nu de alta,dar sa nu imi mai pierd timpul cu asemenea mesaje de 2 lei si sa stiu prea bine ce pagina sa ocolesc,pentru ca sincer nu vreau sa am de a face cu asemenea baieti rai de cartier,ca mi-e frica. :-)
A comentat micael 04 octombrie 2008, 18:06 | mergi sus ▲
Pt. Furnica.
Parca ai fi cumatra aia din banc. Nu e proasta, dar n-are tinere de minte. E a doua oara cand trimiti ULTIMUL mesaj catre mine. Plus ca ai cerut o data sa-ti corectez mesajele. Ai uitat? S-a supaiat copilasu' mamii. Saracutzu'. Scoate batistutza ca sa-ti sufli mucii.
Bai, bolovane, inginer-turnator ce esti, relaxeza-ti neuronul si lasa-te in voia amintirilor ce te leaga de Pruteanu, daca asa ceva exista. Cel mai bine ar fi sa-l urmezi in lumea celor drepti. Traiesti degeaba (mai ales fiind inginer). Cu alte cuvinte, dispari de pe-aici. Tafnosii cu nasul pe sus care incearca sa ne invete limba, cultura, carte, umbland ei insisi in rahat pana la genunchi, cu manele la tot coltul, cu orase murdare, jerpelite si cu turme de aurolaci nu vor avea trecere pe-aici. Nu avem ce invata de la cei ca tine.
Du-te si matura cojile de seminte dupa tine.
A comentat Gummy Bear 04 octombrie 2008, 18:35 | mergi sus ▲
Pt. Micael

Ba pr....e, ti-am mai spus, nu te mai baga singur in seama. Ai grija sa nu ajungi ca Gummy, sa repeti aceleasi texte la infinit, el macar e retardat, are o scuza.
A comentat FURNICA 05 octombrie 2008, 07:27 | mergi sus ▲
Furnica,frate,ce faci bre,te bagi singur in seama sau cumva te recunosti in cuvintele mele de mai sus si nu ti-a rabdat inima sa nu imi dai o replica, inceteaza frate,de a fi smecher jignidu-ma prin ...Ma simt penibil rugandu-te a 2-a oara sa nu ma faci sa imi dau drumu` aici la partea spurcata a eului meu,pentru ca trebuie sa recunosc ca n-am mai apelat la ea din copilarie,adica de vreo 15 ani,asta nu inseamna ca am uitat sa fiu si murdar in exprimarii,iar nu numai decent si civilizat.
A comentat micael 05 octombrie 2008, 14:14 | mergi sus ▲
Acum, dupa ce toate furnicile si alti paduchi si paduchiosi de pe forum s-au potolit cat de cat, putem reveni si la subiectul articolului.
Dragii mei, degeaba va agitati. Noi, oamenii simpli din Republica Moldova, dar mai ales din Romania, vom plati in continuare gazul la suprapret. Nimeni dintre noi, cei care semnam in acest forum nu va simti nimic din castigarea procesului de la Haga in favoarea Romaniei. Gurvernul Romaniei are semnat contractul pentru gaze cu firma intermediara pana in 2025. Ia calculati, cati ani veti avea atunci? Si chiar in cazul in care contractul va fi reziliat si Romania va incepe sa extraga gazul pentru a-si acoperi consumul intern, credeti ca se va gandi cineva sa-l vanda mai ieftin pentru consumatorul final decat este in prezent? Aiurea! Nu vom primi nimic, nici o scutire, nici o facilitate. Vise!
Bine a zis Eminescu:
Cu umbre care nu sunt, v-au-ntunecat vederea
Si v-au facut sa credeti ca veti fi raplatiti...
A comentat Gummy Bear 06 octombrie 2008, 06:53 | mergi sus ▲
Eu cunosc ca si alti cititi si invatati romani proverbul ,,ca mortul dela groapa nu se mai intoarce,, si ce a fost pierdut trebue pus cruce,. Nu luati in deradere asa cum a-ti facut-o de 20 de ani.,/ Rusia este o surerputere si de cand lumea si pamantul pestele mare l-a inghitit pe cel mic intro fractiune de secunda./ Timpurile pe care le traim ne indeamna mai mult la calm,diplomatie ,respect si mai ales la buna intelegere si vecinatate.,Decat sa va tineti de glume,mai bine tratati cu Moscova ca poate n-e da si noua tezaurul ca sa iesim din criza,./
A comentat Impaciitorul 15 ianuarie 2010, 08:55 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.6146 secunde