Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 20:13

 

PREMIERA MONDIALA: Noua generatie BMW Seria 7 – vezi toate informatiile si o galerie foto ampla

adăugat 11 iunie 2015, 16:11, la Sport • Articol publicat de Octavian Balan

Tehnologiile de ultimă oră ale noii generații Seria 7 privind designul ultrauşor, sistemul de propulsie, şasiul, sistemele de operare şi control şi conectivitatea inteligentă combină plăcerea de condus emblematică pentru marca BMW, cu confort şi o experienţă specială la interior.

Potrivit bavarezilor, noua lor navă-amiral este un sedan de lux care îşi propune să rescrie standardele pieţei! Ce atuuri are și cum arată automobilul vă spunem chiar în cele ce urmează, iar în viitorul apropiat vă vom oferi și un articol amplu exclusiv dedicat evenimentului de prezentare.

BMW 750Li xDrive M Sport (G12) '2015

BMW Seria 7 primește proporţiile caroseriei armonioase şi limbajul liniilor şi formelor ce crează o formă puternică şi uşoară, care ascunde dimensiunile impunătoare, printre care se află și lungimea mărită cu 9 mm, ceea ce îi permite să fie cel mai lung model construit vreodată de BMW. Înălțimea a fost mărită cu 4-7 mm, iar lățimea și ampatamentul au aceleași valori – 3070 de mm pentru ampatamentul standard și 3210 mm pentru cel în versiunea long.

Cea mai mare schimbare de design are loc la nivelul părții frontale, unde observăm două grile de aerisire mari și scoase în afară, iar blocurile optice au renunțat la celebrele „angel eyes” în favoarea unor forme noi, blocurile optice fiind lipite cu grilele în stilul noilor SAV-uri BMW. Pe partea laterală bosajele roților sunt mai umflate pentru a pune un accent mai mare pe roți cu aspect nou și pe silueta modelului, iar la posterior observăm stopurile sculptate atent, cu o multitudine de forme și cu trimiteri spre stopurile performerului BMW M4. Totodată, nu putem să nu remarcăm și forma montantului C care scoate în evindenţă curba Hofmeister și reflectă precizia tehnică cu care este construit întregul automobil.

bmw_750li_xdrive_m_sport_15

bmw_750li_xdrive_m_sport_16

La interior, acolo unde își vor dori să ajungă cel mai mult viitorii clienți, multe butoane au cedat locul ecranelor tactile. Germanii spun că calitatea finisajelor și a materialelor folosite a crescut, iar o parte din formele de la bord au fost modificate pentru a fi mai elegante.

În lista de elemente introduse în habitaclul lui Seria 7 se numără locurile din spate ce pot oferi un confort maxim grație sistemului Executive Lounge, cu funcţie de rabatare a scaunului pasagerului faţă pentru mai mult loc pentru locurile din spate, cu funcţie de masaj extinsă şi program Vitality, asistat de întindere pentru călătoriile lungi. Acoperişul din sticlă Sky Lounge Panorama are iluminare LED (15 000 de LED-uri vizibile pe timpul nopții), la deschiderea ușilor pasagerii sunt întâmpinați de covorul de lumini Welcome, iar suportul de smartphone are staţie de încărcare prin inducţie.

Pachetul M Sport, pachetul de design Pure Excellence şi BMW Individual Design Composition vor fi disponibile pentru noul BMW Seria 7 încă de la lansare. Acestea subliniază calităţile dinamice, eleganţa exclusivistă şi ambianţa luxoasă ale automobilului şi demonstrează posibilităţile vaste de personalizare ale automobilului.

bmw_750li_xdrive_m_sport_14

Noul BMW Seria 7 vine cu un pachet bogat de inovaţii precum utilizarea plasticului ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) în structura caroseriei, motoarele din noua generaţie cu cele mai noi tehnologii BMW Group, sistemul hybrid plug-in pentru noul BMW 740e, sistemul de şasiu activ Executive Drive Pro – cu reglaje proactive ale trenului de rulare pe baza informaţiilor oferite de o cameră video cu vedere steroscopică şi de sistemul de navigaţie, butonul Driving Experience Control cu mod ADAPTIVE și farurile BMW cu laser – o premieră absolută pentru acest segment.

Inovațiile inovatoare ale noului BMW Seria 7 includ și extinderea sistemului iDrive pentru a include un Touch Display (ecran tactil) şi control al gesturilor BMW, precum şi Touch Command – o tabletă pentru controlul de la distanță a funcţiilor din automobil. Nou este și BMW Head-Up Display, cu suprafaţa de proiecţie cu 75% mai mare, avertizare la trafic transversal, asistare a controlului direcţiei şi al benzii, protecţie activă în caz de coliziune laterală, Surround View – vedere de jur-împrejur cu imagine 3D View, şi sistem Remote Control Parching, responsabil de parcare asistată de la distanţă.

Potrivit lui Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design:„Obiectivul principal în dezvoltarea noului automobil a fost crearea unei viziuni a luxului modern şi depăşirea aşteptărilor clienţilor. În viziunea BMW, luxul modern îşi are rădăcinile în cele mai avansate tehnologii şi atenţia la detalii extrem de fine. Această generaţie BMW Seria 7 este cea mai luxoasă, cea mai confortabilă şi – per total – cel mai bun automobil pe care l-a construit vreodată BMW în această clasă.”

bmw_750li_xdrive_m_sport_2

Așa precum o spuneau germanii și înainte de prezentare, soluţiile BMW EfficientLightweight contribuie la reducerea masei noilor modele BMW Seria 7 cu până la 130 de kilograme faţă de generaţia anterioară. Elementul central este structura Carbon Core a caroseriei sedanului, un produs al transferului tehnologiei din dezvoltarea modelelor BMW i. Noul BMW Seria 7 este primul automobil din segmentul său care combină CFRP produs industrial cu oţel şi aluminiu. Conceptul inteligent al caroseriei utilizează această abordare a materialelor combinate pentru creşterea rezistenţei şi rigidităţii celulei pasagerilor.

În plan tehnic, noul BMW Seria 7 este disponibil inițial cu o versiune actualizată a motorului V8 benzină şi cu versiuni cu şase cilindri dispuşi în linie benzină şi diesel, din cea mai nouă generaţie de propulsoare a BMW Group. Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte, şi aceasta fiind o dezvoltare nouă. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, care poate fi comandat ca opţiune, a fost și el revizuit pentru a fi cât mai eficient.

bmw_750li_xdrive_m_sport_4

Cum arată gama de motorizări de lansare? Avem versiunea 730d, cu propulsorul de şase cilindri în linie care dezvoltă o putere maximă de 265 de cai și un cuplu maxim de 620 de Nm, obţine în ciclul de teste UE un consum de numai 4,5 litri şi emisii de numai 119 g de CO2 per km. Următorul în listă este BMW 740e plug-in hybrid. El dispune de tehnologie BMW eDrive și este oferit atât în variantă cu ampatament mărit și tracțiune pe o punte, cât și în variantă cu ampatament mărit și tracțiune integrală.

Sistemul are cel mai mic motor din gamă, o unitate turbo cu patru cilindri în linie care are 1997 de centimetri cubi și livrează 258 de cai putere între 5000 și 6500 de rpm. Cuplul maxim al motorizării respective este de 400 de Nm și este disponibil între 1250 și 4800 de rpm. Fiind vorba despre un hibrid, unitatea cu ardere internă este asistată de un motor electric de 95 de cai putere și 250 de Nm, cele două motoare totalizând 326 de cai putere. Accelerarea de la 0 la 100 de km/h este realizată în 5,6 secunde pentru versiunea 740e, 5,7 secunde pentru 740Le și 5,5 secunde pentru 740Le xDrive. Viteza maximă este de 240 de km/h și de 120 de km/h în modul electric. Autonomia în modul 100% electric este de 40 kilometri, cu excepția variantei xDrive, care poate parcurge 37 de kilometri în acest mod. Consumul mixt variază între 2,1 și 2,3 litri la sută, în funcție de varianta aleasă, iar emisiile CO2 ale acestei variante sunt de 49 de grame pe kilometru în regim mixt.

Vârful de lanse este varianta 750i xDrive, disponibilă și cu ampatament mărit. Ea are un V8 TwinPower Turbo de 4395 de centimetri cubi și 450 de cai putere, în timp ce cuplul maxim este de 650 de Nm disponibil între 1800 și 4500 de rotații pe minut. Accelerarea de la 0 la 100 de km/h necesită doar 4,4 secunde, iar consumul mixt variază între 8,1 și 8,5 litri la sută, în funcție de varianta selectată.

bmw_750li_xdrive_m_sport_9

Cât despre ceea ce ține de comportamentul rutier al automobilului, germanii spun că tehnologia sofisticată a şasiului, cu perfecţionări ale diferitelor detalii şi cu sisteme suplimentare de control, îmbunătăţeşte atât dinamica noii generaţii BMW Seria 7, cât şi calitatea călătoriei. Configuraţia standard include suspensie pneumatică pe ambele punţi cu reglarea gărzii la sol şi Dynamic Damper Control – control dinamic al amortizoarelor.

Totodată, îmbunătăţiri suplimentare ale confortului, dinamicii şi siguranţei sunt aduse de cea mai nouă actualizare a sistemului Active Steering, care acum poate fi în premieră comandată în combinaţie cu BMW xDrive. Acesta asigură manevrabilitate crescută la viteze mici, reducând semnificativ diametrul de bracare şi contribuie la un mai bun control la viteze mari.

Vânzările noii generații BMW Seria 7 vor demara la sfârșitul acestui an, prețurile de pornire urmând să apară puțin mai târziu. Premiera publică a limuzinei bavareze va avea loc la început de toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

 

 


Autor: Dionis Nicolai
Sursa: www.autostrada.md


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Sport

Mercedes-Benz lansează cel mai performant şi mai rapid E-Class vreodată! E63-ul AMG S care prinde suta în 3.4 secunde
Mercedes-AMG a dezvăluit astăzi vârful de iceberg în gama de modele E-Class, cel mai nou şi mai performant E63 AMG şi versiunea E63 AMG S a acestuia! Sport sedanul german vine să îşi ridice titlul de cel mai rapid în segment cu cifre şi date tehnice care te vor lăsa fără replică.
Noua generaţie a lui E63 a renunţat la monstrul [...] mai mult
Organizatorii Jocurilor Olimpice 2016 vor oferi sportivilor şi turiştilor substanţe împotriva insectelor
Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro a anunţat că va oferi substanţe împotriva insectelor tuturor sportivilor, voluntarilor şi angajaţilor, ca o măsură de combatere a virusului Zika.Produsele respective vor fi oferite de unul dintre sponsorii competiţiei, compania Off, care a precizat că va distribui mostre [...] mai mult
Francezii au stabilit aseară un record la UEFA EURO! Meciul Franța-Islanda s-a terminat cu 5-2
Franța a eliminat Islanda în sferturile de finală UEFA EURO 2016, după un categoric 5-2, și a devenit cea de-a patra echipă calificată în semifinale. În prima repriză, au marcat 4 goluri, fiind prima echipa care reușește acest lucru în istoria UEFA EURO.
Islandezii au început bine meciul și au trimis primul șut pe poarta [...] mai mult
EURO 2016: Sărbătoare în Islanda după victoria
Întreaga Islandă a fost în sărbătoare luni seara, după victoria înregistrată de echipa națională de fotbal a acestei țări împotriva selecționatei Angliei (2-1), în optimile de finală ale EURO 2016, calificată drept "incredibilă" de postul public de televiziune RUV.
O mulțime impresionantă, [...] mai mult
EURO 2016: Italia a învins Spania cu un scor de 2-0 și joacă în „sferturi” cu Germania
Italia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European din Franța după ce a învins reprezentativa Spaniei, 2-0. Primul gol al partidei a fost marcat de Chiellini în minutul 33. Fundașul italian a fost pe fază la o lovitură liberă provocată de Sergio Ramos la marginea careului și după ce De Gea a respins [...] mai mult
VIDEO//Cine sunt cei opt candidaţi care vor lupta pentru postul de preşedinte al FIFA
Principalii favoriţi din cei opt candidaţi la şefia FIFA sunt consideraţi Salman Bin Ebrahim al Khalifa și Gianni Infantino.

Procesul de depunere a candidaturilor pentru președinția Federației Internaționale de Fotbal s-a încheiat luni la miezul nopţii. Astfel, opt candidați vor lupta pentru fotoliul prezidențial al FIFA.
Pe lângă cei [...] mai mult
(FOTO) Noul Audi Q7 s-a ales cu un pachet de tuning de la ABT!
ABT, tunerul de casă al celor de la Audi, a prezentat primul pachet de modificări pentru noua generație Q7. Momentan, tuningul ABT presupune doar accesorii estetice.
Unul dintre cele mai populare SUV-uri pe piața din Moldova, Audi Q7 este gata să apară pe străzile de la noi din țară cu o nouă generație. Prețurile au fost deja publicate, mașina a fost [...] mai mult
Prilej de bucurie în Ingolstadt. Audi lansează noua generaţie a lui A4!
Mai spaţios, mai performant, mai uşor şi mai eficient şi mai..proaspăt! Este noul model Audi A4, prezentat astăzi în premieră mondială, cu care puteţi face cunoştinţă în cele ce urmează. 
Producătorul de automobile din Ingolstadt a prezentat astăzi primile imagini oficiale ale noului model, disponibil din start în două versiuni [...] mai mult
(VIDEO) BMW îţi face o incursiune în cel mai nou Seria 7 Individual!
Cel mai nou model lansat la uzina bavareză de la Dingolfing, limuzina BMW Seria 7, are o misiune grea de realizat. Aceasta nu doar că trebuie să atingă standardele impuse de rivalul său Mercedes-Benz S-Class ci şi să le depăşească. Iar dacă la nivelul tehnologiilor moderne, inginerii au venit cu temele făcute, atunci designul dar şi dotările maşinii [...] mai mult
Misiune IMPOSIBILĂ pentru FC Milsami și FC Saxan. Vezi adversarii echipelor nostre în Champions League și Europa League

FC Milsami, FC Sheriff, FC Dacia și FC Saxan sunt cele patru formații din R. Moldova care au intrat astăzi în urnele la tragerea la sorți pentru preliminariile Ligii Campionilor, respectiv Europa League.
Calificată în premieră în preliminariile Champions League, campioana FC Milsami va evolua direct în turul doi preliminar, [...] mai mult

randat în 	0.2956 secunde