Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

8 mai 2024, ora locală: 17:16

 

Presa ucraineană: Romania este o hienă a Europei de Est care a anexat teritorii de la vecinii săi

adăugat 27 mai 2009, 09:35, la Ştiri de Top

"Insă şi pentru hiene vin uneori vremuri grele şi asta pentru că cei care deţin puterea in această lume nu au nici pe de parte intotdeauna nevoie de ele", işi incheie portalul de la Odesa timer.od.ua articolul in care dă o interpretare proprie istoriei Romaniei.

La vremea sa, Winston Churchill a numit Polonia "o hienă a Europei de Est", dar se pare că Churchill nu avea dreptate - alta e ţara est-europeană care merită mai mult calificativul de hienă, iar ţara respectivă este Romania, a scris marţi portalul informaţional de la Odesa timer.od.ua, citat de NewsIn. Iar pentru a da greutate afirmaţiilor sale, autorul articolului "Romania Mare sau Hiena, subspecia est-europeană" face ceea ce el numeşte "o incursiune in istorie".

Romanii, descendenţii ocnaşilor exilaţi de Imperiul Roman

Romania ca stat a apărut in 1877, scrie timer.od.ua, cand in fruntea principatelor unite ale Valahiei şi Moldovei a fost incoronat regele Carol I. Noul stat, prin insăşi denumirea sa - Romania - işi sublinia descendenţa din Imperiul Roman, care existase cu 1.500 de ani mai devreme. Portalul notează ironic că o descendenţă indepărtată exista totuşi - actualul teritoriul al Romaniei a fost folosit de romani ca loc de surghiun pentru concetăţenii lor certaţi cu legea - un gen de loc de exil cum era insula Sahalin (din vecinătatea Japoniei - n.red.) pentru Imperiul Rus - o fundătură indepărtată, salbatică şi rece. Deci, intr-o anumită măsură, romanii aveau legătură cu Roma - o parte din strămoşii lor erau ocnaşi exilaţi, scrie publicaţia ucraineană.

"Anexarea" Dobrogei

In 1878 regatul a primit primul supliment teritorial - pentru susţinerea morală a Rusiei in timpul războiului ruso-turc din 1877-1878 a primit Dobrogea de Nord. Picanteria situaţiei constă din faptul că la inceputul războiului Principatul unit era vasal al Imperiului Otoman şi, teoretic, trebuia să-i susţină pe turci. Aşadar, prima anexare teritorială era de fapt o plată pentru trădare - romanii au ales momentul cand suveranul slăbit a ajuns in stare de război şi au smuls o parte din teritoriul acestuia, linguşindu-se in acelaşi timp pe langă un nou suveran, scrie autorul articolului postat pe timer.od.ua.

Următoarea anexare a fost aşteptată de Romania tocmai 35 de ani - pană in 1913. In sud-vestul ţării se desfăşura cel de al doilea război balcanic, iar Bulgaria lupta concomitent impotriva Serbiei, Greciei şi a Imperiului Otoman - intreaga armată bulgară era prinsă pe numeroase fronturi. Anume acest moment a fost ales de Romania pentru a-l lovi pe vecin pe la spate - fără să intampine vreo rezistenţă, armata romană a trecut frontiera şi a avansat pana in apropiere de Sofia. Bulgaria nu avea altceva de făcut decat să capituleze. Conforma tratatului de la Bucureşti, Romania a primit de la Bulgaria Dobrogea de Sud. Aşadar, a doua anexare teritorială a venit in urma loviturii neanunţate, pe la spate, date unei ţări care la acel moment lupta din răsputeri cu forţe ale inamicului ce o depăşeau cu mult.

"Ocuparea" Basarabiei, Bucovinei si Transilvaniei

In anul următor - 1914 - a inceput Primul Război Mondial, insă Bucureştiul nu se grăbea să ia parte. El aştepta şi se targuia. Şi doar după ce Antanta a promis romanilor Transilvania care aparţinea Ungariei armata romană a inceput manevrele militare. Rezultatele acestora au fost jalnice - in patru luni "urmaşii romanilor" au pierdut partea cea mai mare a teritoriului său, inclusiv capitala - Bucureştiul. Iar la 7 mai 1918 chiar au semnat un armistiţiu cu Germania şi aliaţii acesteia. Şi doar succesul trupelor Antantei in Balcani din toamna anului 1918, care au determinat transferul trupelor germane şi austriece spre vest, a permis romanilor să reintre in război. Ei au făcut acest lucru la 10 noiembrie 1918 - exact cu 24 de ore inainte de incheierea Primului Război Mondial. De altfel, scrie site-ul ucrainean, pe romani nici nu-i preocupa prea mult războiul mondial - ei erau interesaţi de noi teritorii, fără să ţină cont cui aparţin acestea - duşmanilor sau prietenilor de altădată. Incă din ianuarie 1918 armata romană, folosindu-se de războiul civil şi de anarhia de pe teritoriul fostului aliat - Rusia - trece Dunărea şi Prutul, ajunge la Nistru, ocupă Basarabia şi o anexează la sfarşitul lunii noiembrie. La inceputul anului 1919 aceeaşi soartă era impărtăţită şi de o parte a Austriei - ducatul Bucovina. Iar pentru Transilvania lupta a durat pană in august 1919, insă şi aceasta a fost acaparată. De notat că pe niciunul din teritoriile menţionate romanii nu constituiau o majoritate etnică, avand maxim 35 la sută, susţine publicaţia ucraineană. Astfel, sub lozinca "unirii tuturor romanilor" şi folosid slăbiciunea vecinilor, Romania a rupt din ei bucăţi din teritoriu, iar legalitatea acestor anexări este contestabilă.

Romanizarea forţată si asimilarea minorităţilor

"Pai şi nu este asta o hienă?", se intreabă sarcastic, ca o concluzie a istoriei repovestite, portalul timer.od.ua.

Pe teritoriile acaparate, mai scrie publicaţia, a inceput imediat romanizarea intensă. De exemplu, in Basarabia in 1918 a fost adoptată o lege a naţionalizării conform căreia toţi locuitorii Basarabiei deveneau supuşi ai Romaniei şi erau obligaţi să vorbească şi să scrie in limba romană. Exilarea limbii ruse din sfera oficială a avut repercusiuni in primul rand asupra miilor de funcţionari şi angajaţi. Potrivit unor estimări, zeci de mii de familii de cinovnici (funcţionari ai statului - n.r.) concediaţi din cauza necunoaşterii limbii sau din motive politice au rămas fără vreo sursă de existenţă. Procese similare aveau loc şi in Transilvania şi in Bucovina. Populaţia locală răspundea prin revolte armate, care erau inăbuşite de armata romană regulată. Adică prosperarea in comun cu populaţia teritoriilor anexate a eşuat in mod evident, simte nevoia să explice publicaţia ucraineană.

"Insă şi pentru hiene vin uneori vremuri grele şi asta pentru că cei care deţin puterea in această lume nu au nici pe de parte intotdeauna nevoie de ele", işi incheie portalul de la Odesa timer.od.ua articolul in care dă o interpretare proprie istoriei Romaniei.

Virulentul articol la adresa Romaniei publicat de acest site intervine in condiţiile in care in ultimele zile s-au intensificat declaraţiile acide dinspre presa sau diverşi politicieni de la Kiev inspre Bucureşti. Atacurile au fost starnite de o declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu făcută recent la Piatra Neamţ in care explica de ce Romania nu poate semna un acord de frontieră cu Republica Moldova - Romania consideră inutilă semnarea unui tratat de frontieră "care să facă din şeful statului roman un partener al lui Ribbentrop şi al lui Molotov", a spus Băsescu, subliniind că acest demers ar fi impotriva obligaţiilor asumate de statul roman. Declaraţia a starnit nemulţumirea Chişinăului, dar şi critici din partea ministrului ucrainean al apărării, Iuri Ehanurov. Luni, Partidul Comunist din Ucraina a afirmat că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu reprezintă un pericol pentru integritatea teritorială a Ucrainei, pentru că in acest fel preşedintele Băsescu formulează revendicări teritoriale asupra teritoriilor statelor vecine Romaniei.

Autor: ZIUA Online
Sursa: www.ziua.ro
pai eu as spune imputiciunilor astora de c...c...ti ucraineni ca Basarabia inglobeaza Bucovina de nord si este pana la marea neagra...deci sa taca si sa-si faca bagajele si sa se duca fiecare c..c...t pe la ucraina lui si sa plateasca Romaniei tot ceea ce a furat din zacamintele teritoriului ocupat ilegal de porcii sovietici, ca ucraina nici nu exista pana in 1945.Jigodiile auzi la ei...hahaha ma fac sa rad.
A comentat Românul 27 mai 2009, 10:06
Daca sunteti tot asa de revoltati ca si mine, va sfatuiesc sa lasati comentarii pe site-ul respectiv. Stima~
A comentat thinker 27 mai 2009, 10:40
UKRAINA ESTE UN STAT IN PRAGUL DEZMEMBRARII SI A FOST CREAT CA O EXPRESIE A FASCISMULUI DE TIP RUSOSOVIETIC CARE A DUS O POLITICA DE GENOCID IMPOTIVA STATELOR SI POPOARELOR EUROPENE!
A comentat @ 27 mai 2009, 10:52
нахабна брехня ! тільки убогість і злість ! Позор українці !
A comentat Павлов 27 mai 2009, 11:54
Băsescu cred că vrea să repete scenariu lui Sacașvili din august 2008. Numai că el trebue să țină cont că face parte din NATO și poate declanșa un nou război mondial, dacă va fi susținut de ALIAȚI mai războinici din alianță?
A comentat Botna 27 mai 2009, 13:24
As dori macar odata Ucraina sa inteleaga un singur lucru. Fara Rusia Tarista sau Sovietica nu poate sa existe ca stat in istoria universala. As dori ca Ucraina sa-si accepte soarta de stat sclav al Rusiei asa cum se stie inca dinainte de Ivan cel Groaznic
A comentat Carol 28 mai 2009, 03:51
Si ar mai fi un mic detaliu. Oare dece nu vorbesc ucraineeni de Corpul Militar al lui Vlasov din care jura credinta lui Hitler. Sau de miile de ucraineeni din trupele auxiliare germane de la Stalingrad. Oricare ar fi raspunsul, tradare este dupa oricare standard de legislatie militara. Asa ca dragilor, Propaganda Sovietica inca mai exista in forta Uniune mai mult sau mai putin.
A comentat Carol 28 mai 2009, 04:02
In cazul unui razboi mondial, regiunile de la estul UE vor fi spulberate primele. Urmeaza apoi interventia in Rusia a Chinei si a celorlalte tari democrate. Asa ca nu va hazardati intr-un razboi cu NATO pentru ca in mod foarte sigur Basarabia si Ucraina vor fi spulberate de pe fata pamantului. Cred ca si noua nu ne-ar fi usor. Iar specia umana si specia rusa s-ar putea sa dispara pentru totdeauna.
A comentat Vox Populi 28 mai 2009, 08:40
romanii si rusii sunt niste nemernici,nu-si doresc decat sa castige teritorii si teritorii de la cn apuca,de-acum dak suntem mai saraci si nu avem echipamente militare (noi moldovenii si ucraineni) chiar puteti sa ne batjocoriti? va rog frumos sa fie pace,romania,rusia=pace,liniste
A comentat pacea.... 28 mai 2009, 14:11
Hello pacea! Primeste salutari de la un roman din Iasi! Fii linistit omule! Romania nu te ameninta sub nici o forma! Mai mult, Romania nu ameninta RM si nu o va ameninta niciodata. Noi romanii nu amenintam nici o tara straina, inclusiv ce a mai ramas din Basarabia. Asta pentru ca Basarabia istorica nu mai este intreaga in acest moment.

Voi, cei dintre Prut si Nistru paziti-va de Rusia si Ucraina, pentru ca Rusia si Ucraina au dezmembrat Basarabia. Unde va este iesirea la Dunare si Marea Neagra? Unde este nordul Basarabiei? Unde sunt Chilia,Cetatea Alba, Tighina? Unde sunt cetatile si parte din pamantul sfant al lui Stefan cel Mare care au fost rapite de rusi din trupul sfant al Romaniei? In Ucraina, nu? Iar Rusia are si acum armata la voi si tine sub ocupatie o parte a teritoriului vostru.

Si atunci cum va ameninta Romania? Cum poti sa fii atat de orb, cu ochii si cu mintea, sa nu observi ca nu Romania este dusmanul republicii dintre Prut si Nistru?

Pacea, chiar daca ati vrea voi, unirea cu Romania si implicit cu UE nu cred ca mai este posibila. Tot ce spun rusii, ucrainenii si comunistii basarabeni este o facatura politica pentru a nu observa voi basarabenii, rusii si ucrainenii de rand cum va chioraie stomacul de foame. Stati dragi basarabeni acolo in republica voastra si nu veti avea nici o neplacere din partea Romaniei. Tara noastra doreste pacea si nu atenteaza la tari straine. Si am dori ca si voi, basarabenii, sa veniti din ce in ce mai rar prin Romania.

Da! Si noi romanii avem pretentia ca basarabenii sa ne lase in pace, sa nu mai apeleze cu nimic la Romania si poporul roman. Sper ca intelegi romaneste, nu?
A comentat antiprostin 28 mai 2009, 15:11 | mergi sus ▲
antiprostin ai perfecta dreptate. Totusi eu unul am avut in familie rude care au luptat pentru Basarabia pina la Stalingrad. Fiul meu este pe jumatate basarabean. Si ma tot intreb pina cind Romania va fi o amenintare pentru natia slava? Iar aceste provocari exista tocmai pentru ca suntem prosti ca natiune si nu protestam la scena deschisa. Exista in Romania o carte scrisa in 1919 de Colonelul Antonescu, viitor Maresal al Romaniei, cartea se numeste Romanii. Poate ar trebui sa o cautati si sa o cititi toti acei care voi sa stie dece trebuie sa fim uniti. Eu unul nu permit sa fiu judecat ca om, ca roman de unul a carui tara este mai mult de jumate teritorii straine, de oameni care traiesc in tari capusa, uneltele celor ce vor cu orice pret sa refaca un Imperiu care nu a facut altceva decit sa jefuiasca poporul din care eu fac parte. Eu spun ajunge si nu ma feresc. Traiesc in USA, muncesc cu rusi si ucraineeni si nu ma feresc sa le spun in fata ceea ce gindesc. Interesant este ca imi dau dreptate. Probabil si ei s-au saturat de gogosile ce se pun pe tava de atita amar de vreme.
A comentat Carol 29 mai 2009, 03:10 | mergi sus ▲
Daca cineva are de comentat la cele spuse mai sus de mine si nu intelege prea bine limba Romana si nu cea Moldoveneaca (nu stiu sa scriu in Kirilica), il invit sa caute in web site-uri internationale de istorie universala sa vada cit de mult si usor se falsifica istoria in folosul unora, ca de prosti gasim sa fim si noi crezuti.
A comentat Carol 29 mai 2009, 03:19 | mergi sus ▲
Carol, sa traiesti române! Eu doresc doar sa-ti spun ca 1 - 2% din populatia dintre Prut si Nistru se simt romani. Restul, polietnici si mancurti, oportunisti si fripturisti, Dumnezeu cu ei. Eu sunt roman din Iasi si neam de neamul meu a luptat, iar unii au murit in razboaie, pentru a realiza si apara Romania, aceasta Dacie din zilele noastre. Si eu la randul meu voi lupta chiar cu pretul vietii daca va fi nevoie pentru a apara tara noastra Romania. Ei bine Carol, acum Romania este provocata masiv de Ucraina si republica comunisto-voronista dintre Prut si Nistru, instrumentele Moscovei. Iar cum datoria sfanta a oricarui roman este sa-si apere tara si neamul romanesc, intru si eu pe site-urile din Basarabia pentru a fi la curent cu provocarile care emana de la antiromanii dintre Prut si Nistru. Si afirm ca desi acest pamant a fost romanesc, acum este profund antiromanesc. Intre Prut si Nistru ai impresia ca esti in Rusia. Se vorbeste numai in ruseste, se judeca si se gandeste in ruseste, in sfarsit maica Rusie este omniprezenta in republica comunista dintre Prut si Nistru. Ceea ce ma doare insa e faptul ca aproape toti sunt antiromani pe fata, fara perdea. Nu poti discuta normal cu un basarabean, fara a ataca Romania si pe romani. In gandirea lor primitiva, Romania e vinovata de saracia lor, de faptul ca Voronin si clica lui fura de prapadesc pamantul etc. Ce mai la deal la vale, Romania este vinovata in conceptia basarabenilor, ucrainenilor si rusilor chiar pentru faptul ca exista pe acest pamant. Din fascisti nu ne mai scot. Urmareste si tu presa lor si te vei convinge. Basarabia sfartecata de rusi si ucraineni ne considera pe noi romanii dusmani. Ei considera ca fiind normala situatia ca sudul si nordul Basarabiei istorice sa faca parte din Ucraina. Deci pana aici s-a ajuns. Si tu crezi ca acest teritoriu, acest stat capusa, acesti polietnici antiromani declarati mai pot trai in buna intelegere cu noi si cu lumea civilizata si democratica? Pe Prut se ciocnesc doua conceptii, doua civilizatii totalmente diferite: civilizatia romaneasca care este eminamente europeana, si civilizatia de tip asiatico-mafiot de sorginte ruseasca. Si simpla existenta a Romaniei si poporului roman in aceasta zona a lumii ii enerveaza atat pe polietnicii basarabeni, cat si pe rusi si locuitorii statului incropit aiurea Ucraina. Asta pentru ca Romania este un termen cu care ei se compara, iar ccomparatia este in defavoarea lor. E de datoria oricarui roman sa ne aparam tara, limba si stilul nostru romanesc de viata. Sa auzim de bine, Carol!

A comentat antiprostin 29 mai 2009, 04:05 | mergi sus ▲
MAI Antiprostine, scrii numai prostii, in Republica Moldova sint romani cam 40% din populatie(respectiv 80%) din cei sub 40 ani! Uita-te la rezultatul alegerilor, unde cu tot furtul masiv al comunistilor, partidele proromanesti au obtinut un rezultat important! Trebuie sa intelegi ca un sfert din populatie sint rusi, ucraineni, bulgari si gagauzi iar cei peste 60 ani sujfera in mare parte de dementa senila si nu poti sa-i aduci pe calea cea buna pt ca nici nu cunosc grafia latinaNenorocirea Moldovei este ca datorita situatiei economice care nu-ti permite sa crestii copii , trei sferturi de milion din populatia activa a plecat sa munceasca in toata lumea iar comunistii si rusofonii, care reprezinta administratia si puterea economica au ramas! In Moldova rusificarea de acum prin posturile tv e mult mai intensa decit inainte cind exista URSS, acum pina si la gradinita copii sint indemnati sa invete rusa! Insa cu toate astea miscarea unionista proromaneasca se consolideaza! Vorbesti niste prostii pt ca te lasi provocat de oamenii pusi de comunisti sa modereze discutiile ope toate siturile! Putina lume in moldova are acces liber la internet!
A comentat belleurrul 29 mai 2009, 07:26 | mergi sus ▲
Bre Carol si Antiprostin,mari romani sunteti voi !!!
Bre,baietii,am o singura pretentie de la voi :Cand va mai varsati veninul pe aici,va rog eu frumos,nu mai luati numele lui Antonescu sau al altor mari romani in desert,ca daca ati fii trait pe timpul lor,demult ati fi ajuns in fata plutonului de executie pentru inalta tradare !
Am o intrebare pentru voi,smecherilor :Ce ati face daca o parte din Ardeal ar ajunge iarasi sub unguri,oare i-ati acuza repede pe ardeleni ca nu mai au nimic de a face cu romanismul si sa ne lase in pace ca ne descurcam si singuri ?
Bre,tampilor,daca s-ar intimpla asa ceva,mai devreme sau mai tarziu am ajunge si noi,oltenii si munteni sclavi pe la slavii turcizati sud-dunareni,iar voi moldovenilor ati avea aceiasi soarta ca a basarabenilor acum,adica de sclavi la slavii estici,la ukrainieni si rusi,dar voi sunteti asa de incuiati incat mintea voastra de gainari veleitari nu poate sa-si depaseasca conditia si sa vada ca in unitate consta puterea noastra ca neam impotriva celorlante neamuri care ne inconjoara si tot ne hartuiesc cu aberatiile lor !
Imi pare asa de rau ca mi-am iesit putin din forma si sunt oarecum suprasaturat de idiotieniile voastre ,ca deh,asa e omul creat,entuziast la inceput de drum si mai sters cand crede ca a ajuns la capat de drum.
Dar cine stie,poate vreunul dintre voi o sa aiba nesimtirea sa ma bage din nou in mana,ca atunci o sa ne cunoastem cu adevarat,acesta fiind doar un scurt "preludiu" de bun venit ! LOL !
A comentat micael 29 mai 2009, 15:17 | mergi sus ▲


Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei, la alegerile repetate din 26 iulie pe cripto-comunisti ☭ ,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei !!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .

Nu vă vom uita niciodata :Valeriu Boboc de 23 de ani ,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Pink - Dear Mr President subs in romanian SOS Moldova

http://www.youtube.com/watch?v=biYav5QGZ1A

Basarabia Lui Dumnezeu

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/

"Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." - Eminescu
A comentat micael 29 mai 2009, 15:18 | mergi sus ▲
auzi desteptule(antiprostin)nu intra in detalii in ceea ce nu cunosti.cel putin noi basarabenii am stat sub ocupatie tarista 106 ani si comunista altii aproape 50 ani,in acest timp am fost deportati, infometati, impuscati,urmariti,spionati si torturati si totul doar cu un singur scop de a ne distruge neamul si istoria.dar noi am rezistat provocarii am rezistat presiunii,poate inca nu s-a ajuns la limita prosperarii(din punct de vedere cultural)dar sun bucuros ca ma pot numi roman-basarabean(moldovean)si nu rus sau ukrainean.acum spune tu prin ce ati trecut voi ca sa ne judeci cine suntem noi.daca te consider asa destept de ce nu a declarat rom.razboi rusiei in1940.eu iti spun...ca sa scapi tu cu bine noi am fost ce-i okupati.asa ca ai grija cu bazaru...
A comentat bardar 29 mai 2009, 21:42 | mergi sus ▲
micael, vad ca esti citit, treaba face ca eu te sfatui sa mai citesti insa si carti al caror aspect arata de exmplu: 1. Finlanda a avut aceeasi soarta cu Stalin inaintea Romaniei insa a luptat si chiar asa de mica cum este a reusit sa fringa Armata Rosie. Noi nu am fost in stare de asta. 2. Romania in incepind cu tarul Petru cel mare pina la Stalin a fost invadata si ocupata de 17 ori si chiar si in situatii de alianta trupele rusesti s-au comportat ca trupe de ocupatie. 3. Am vazut in istorie ca oameni ca tine care privesc viitorul intr-un mod numai personal sau numai din punctul de vedere al politicii care ii satisface propriul interes, au ajuns in final sa fie pusi la zid si executati. Ce vreau eu sa scot in evidenta este ca vorbesti doar din cartile de istorie oficiala (ce se invata in scoala) si din ce-ti pica pe internet. Ar trebui baietel sa pui un pic mina pe tratate de istorie serioase cu detalii complete si fara poze colorate frumos si poate iti va schimba imaginea asta palida de luptator inversunat al Romaniei. As vrea sa cauti pe internet se gasesc harti oficiale vechi si de exemplu sa te uiti cu atentie la granita de Rusiei pe la 1600. Ma simpt jugnit sa vad ca exista oameni care nu stiu despre ce vorbesc dar se baga si ei in seama. Marele Balcescu spunea "Istoria este cartea de capatii a fiecarui natiuni". Si pentru ca te-ai simtit jignit de faptul ca am pomenit de Antonescu, iti mai dau un citat de-al lui, "cine nu cunoaste bine istoria, risca sa o repete", apare in cartea Romanii. Reactia ta si/sau a altora este tipic romanesca, ca babele pe sant. In timpul asta adversarii isi intaresc pozitia si asteapta momentul pentru urmatoarea miscare, incurajati de simplul fapt ca cei mai multi romani nu fac nimic semnificativ sa-i opreasca.
A comentat Carol 30 mai 2009, 06:01 | mergi sus ▲
As ruga viitori comentatori sa faca bine sa-si faca temele inainte de a cere provocari la discutie. Esti cu mult mai interesant daca vorbesti despre trecut si prezent in acela-si timp sa ai un pic habar despre cei vorba. filmele istorice romanesti nu specifica prea mult subiectul dezbatut aici dar exista carti al caror continut este c-am greu de digerat pentru cei cu stomac sensibil precum cel al iubitorilor de partide politice istorice (PL PNT). Acum dragi mei astept eu din partea voastra REPLICA.
A comentat Carol 30 mai 2009, 06:12 | mergi sus ▲
Carol, ai multa dreptate in cele ce spui! Dar vezi tu, fiecare popor din jurul Romaniei isi face propria istorie asa cum ii convine mai bine. Studiaza putin istoria Ucrainei facuta de ei insisi, istoria Bulgariei si Ungariei facuta iarasi de ei insisi. Toate aceste popoare sunt mostenitoare ale popoarelor migratoare care au trecut pe aici peste stramosii nostri geto-daci, dar au pretentia ca ele au fost primele care s-au asezat aici pe un pamant absolut gol si pustiu. Iar pentru a vedea cat de false sunt aceste teze ale vecinilor nostri, as ruga pe basarabeni sa treaca in revista cum Basarabia actuala ciuntita a fost si inca este colonizata cu rusi si alte populatii straine de populatia bastinasa dintre Prut si Nistru. Dar acesti colonisti din fundul Rusiei si din alte parti sustin ca ei sunt cei care au drepturi in zona, si nu populatia bastinasa. Cum vedeti voi lucrurile astea? Pentru ca eu stiu cum vad aceste lucruri basarabenii obisnuiti (am fost acolo pentru a ma informa) si am ramas stupefiat, uluit de ceea ce spun cea mai mare parte din ei.
A comentat Antiprostin 30 mai 2009, 08:44 | mergi sus ▲
Carol,poate nu oi fii eu doctor in istoria romanilor,dar si tu neica,vorbesti asa ca sa nu adormi,daca tu consideri ca Romania exista ca stat de pe timpul lui Petru cel Mare.
Spune-mi tu mie acum,ce as trebui sa-ti raspund la o asemenea aberatie,poate doar atat;Romania a aparut ca stat pe harta lumii in 1859,nicidecum in secolul al 18-lea cand Petru era tarul Rusiei.!!
Iar exemplu Filandei e de-a dreptul comic,"uitand" cu buna stiinta sa specifici ca filandezi erau sprijiniti la greu de britanici,mai urmareste amice si tu discovery channel si nu ma lua cu teorii sovietice.
Si totusi ca sa isi fac hatarul,am sa-ti amintesc ca in `1939 in urma pactului Ribbentrop-Molotov,Romania a trebuit sa cedeze teriorii din cauza ca aliantul nostru traditional in Europa,Franta pur si simplu incetase sa mai existe,era sub ocupatie nazista si cu o Italie fascista la randul ei,Romania se afla singura intra Germania nazista si Rusia Sovietica.
Plus ca aveam un rege afemeiat in persoana lui Carol ll,a carui minte numai la problemele tarii nu statea,niste partide slabe care se mancau intre ele asa de rau incat aproape in fiecare an se schimba guvernul s.a.m.d
Tu cand acuzi Bucurestiul ca a cedat Basarabia fara sa traga un foc de arma,uiti faptul ca nu am avut incotro,pentru ca nicio tara din lumea asta mare nu cedeaza teritorii asa pe ochi frumosi,cum a facut rusia cu alaska odata.
A comentat micael 30 mai 2009, 17:23 | mergi sus ▲
nu uitati ca peste trecut este totusi mai inportant prezentul,orikit de dulce ar fi trecutul nostru pe atit de amar ne este prezentul.
A comentat 30 mai 2009, 17:35 | mergi sus ▲
Ca sa stie "bulibaki"ori "haholi"cum le spun la ukraineni in partile noastre, ei ca stat au aparut pe harta europei in 1991 cand sa destramat Uniunea Sovetica.Dar ROMANIA a fost ca stat pe harta Europei incepand cu Dacia care sa luptat cu imperiul Roman. Asta care scrie articolul din odesa,spune ca meleagurile Romaniei era locul pentru detinutii Romei,atunci pot sa-i aduc aminte ,daca nu stie ,ca pe valea Niprului inparateasa Russiei Ecaterina a doua ii exzila pe toti criminalii,bolnavii de lepra,boli psihice s-ii lasau sa moara. Si au devenit "haholi" acei care au supravetuit. Ei sa-l pupe-n fund pe Gorbacev ca sant stat.' 'el"spune ca din 1918 Romania a rumanizat Besarabia, dar ei din 1991 tot au ukranizat partea de sud de la Reni pana la Mare.In scolile din satele romanesti de pe malul stang a Dunarii,se invata in limba ucraineana.Nepotii mei cu greu inteleg romana. Nici rusii n-au impus limba rusa -cum ukrainenii acum.Pentru-ca se tem ca Romania va cere pamanturile, dar ei vor spune ca toti sant ukraineni,romani
nu-s. Sa nu mai spuna ala din articol ca romanii sant lasi, cei mai lasi sant ei haholii .
Eu cand faceam armata,din toate cei mai lasi si vanzatori erau ukrainenii, nimeni nu-i suporta,cum dadeai ceva gres ei fugeau la ofiter si-i spunea,drept pe urma luau batae ,ca tot aflam.asa ca sa inchida gura.
30-05-09 ora 22-58
A comentat Romanu,din basarabia 30 mai 2009, 19:59 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1879 secunde