Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

4 mai 2024, ora locală: 04:08

 

Preşedintele OSB Timişoara intimidat de serviciile moldoveneşti

adăugat 28 iulie 2009, 09:20, la Ştiri de Top

În cursul dimineţii de azi Preşedintele Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara a fost sunat de pe un număr ascuns şi ameninţat de un domn care s-a prezentat ca fiind Corneliu Balan, de la SIS. Acesta într-un mod imperativ a soliciat să fie anulat de urgenţă autocarul organizat pentru plecarea la Bucureşti sau tinerii care vor participa la alegeri să voteze cu comuniştii şi să prezinte dovezi în acest sens.

Vă cităm mai jos discuţia telefonică:

Corneliu Balan: Bună ziua, cu Iurie Mocanu !

Iurie Mocanu: Da eu sunt, spuneţi...

Corneliu Balan: Sunt Corneliu Balan, de la SIS
Ascult-ăncoa mai băiete! anulează tot amu' deplasarea ! Sau asigură-ne ca toţi vor vota pentru noi! Şi să ne dai dovezi...

Iurie Mocanu: Plecarea nu va fi anulată în nici un caz şi să ştiţi că nu mă intimidaţi deloc cu tonul ăsta agresiv, mai mult decât atât, votul este liber şi secret, cine va considera necesar sa voteze pentru "voi", va vota.

Corneliu Balan: Gata vorbăraia, tu m-ai înţeles ? Eu am spus tot ce era de spus!

Iurie Mocanu: Eu am spus tot ce era de spus mai devreme.

Corneliu Balan: Tu m-ai înţeles ori nu ?

Iurie Mocanu: Să aveţi o zi cât mai frumoasă.

Corneliu Balan: Sper că ai înţeles că altfel ne vedem în Moldova sau în Timişoara, la revedere.

Iurie Mocanu: Vă salut !”


Un alt incident legat de plecarea basarabenilor din Timişoara la vot s-a petrecut joi în data de 23.07.2009 la sediul OSB din Timişoara. Un domn care s-a prezentat ca fiind ba de la Poliţie ba de la Jandarmerie, bineinţeles a refuzat să se legitimize a solicitat membrilor OSB lista persoanelor care urmează sa plece la Bucureşti şi traseul.

Menţionăm că Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara NU a furnizat nici un fel de informaţie legată de liste şi de traseu pe care îl va avea autocarul şi nu va face nici un fel de presiuni la adresa participanţilor să voteze un anume partid.

Considerăm că evenimentele mai sus menţionate sunt o sfidare grava făcută la adresa Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara. Vrem să precizăm că nu ne intimidează deloc, că romanismul şi tricolorul ce flutură-n sufletele noastre nu pot fi smulse de nimeni, niciodata, nicicum. Nu ne rămâne decât să ne bucurăm că acţiunile noastre îngrijorează "cămăşile fără de culori" din Republica Moldova şi să mergem înainte cu fruntea sus ! a declarat pentru Basarabeni.ro preşedintele OSB Timişoara Iurie Mocanu.

Autor: Basarabeni.ro
Sursa: www.basarabeni.ro
asta-i circ ieftin......
A comentat fat frumos 28 iulie 2009, 09:22
avea glas ca la planeta moldova?
A comentat fat frumos 28 iulie 2009, 09:23
si daca ramuri bat in geam/ si ciuma rosie votam,/ ne vom baga ceva in neam/ si
in siberii emigram... (sms pt basarabia)
A comentat daniel 28 iulie 2009, 09:26
cazul este grav insa fara dovezi solide nu spune nimic. Eu totusi sper ca nu e manarie de-a OSB timisoara...
A comentat Verde 28 iulie 2009, 09:27
JOS COMUNISTII ! NU ne sparieti voi dracilor !
A comentat Ion-John 28 iulie 2009, 09:29
Si eu am primit asa apel vineri, sunt din Cluj.
A comentat Incredibil 28 iulie 2009, 09:38
Si tu ai primit asa apel????
Care este numele tau, INCREDIBILULE din Cluj?
A comentat hasdeu 28 iulie 2009, 09:45
Ha-ha-ha!!! Stimati cititori, tocmai ati avut ocazia sa vedeti cum nu trebuie facuta o stire sau articol. Zvonistica 100%. Chiar daca cele spuse in articol sunt adevarate, la capatul celalalt al firului putea fi orice individ pus pe farse. Puteam fi si eu, la o adica! Ha-ha-ha!
A comentat Ostenitu 28 iulie 2009, 10:03
Oameni buni, nu va jucati cu asemenea lucruri!!!!!!!
Trebuie sa fim uniti si sa facem tot ce nesta in putinta!!! Nu va intimidati...., nu facem noi jocul nimanui.....
JOS comunismul! JOS hotia!!!
LA LUPTA FRATILOR!!!!!
A comentat RN 28 iulie 2009, 10:11
Are dreptate RN, cu asa ceva nu se glumeste, nu cred ca cei de la OSB ar fi postat asa material daca nu era sa fie adevarat. Ma bucura faptul ca aveti curajul sa publicati asa material. Nu cred ca orcine ar avea asa c**ie
A comentat Andrei 28 iulie 2009, 10:14 | mergi sus ▲
Nu o sa zic ca acest "articol" este cvasi-penibil, nu este nici macar "circ", cum la catalogat Fat Frumos, la circ vezi lucruri interesante nu improvizatii de 2 lei.

Nu o sa va zic nici faptul ca la capitolul "dezinformare" sau "strategie" (banuiesc ca asa ati numito voi) sunteti pe o scara de 0 la 10 undeva pe la 1, asta cu tot cu punctul din oficiu. Sunt atatea tratate si documente legate de electorale si voi umblati cu "avortari" de incepatori, daca tot bagati macar faceti asta "cu coaie" (vorba ta).

Nu o sa comentez nici afirmatia ca nu este o organizatie afiliata politic, nu ii vad rostul. Mai baieti cucuieti, nu va-ti gandit la faptul ca NU MERGE! Pentru că in instituţie se face politică. Dacă nu s-ar amesteca politica, ar merge. Cum vrei să meargă dacă şi aci se amestecă politica?

NU va zic ca o sa mergeti pe strada si o sa auziti "Iată-l pe mititelul veninos şi ridicol, care se sbătea ieri în noroiu, cât e de mare acuma, cât e de arătos şi de senin. Priveşte emfaza desgustătoare a parvenitului!Vezi ce indiferenţă crudă pentru suferinţele semenilor şi tovarăşilor lui de adineaori!"

NU am zis eu .... Caragiale, pe la sfarsitul 1800.


Cu o incredibila satisfactie,
3,14
A comentat 3,14 28 iulie 2009, 10:17 | mergi sus ▲
Fratilor, suntem alaturi de voi in aceste momente grele cand e nevoie de multa solidaritate si unitate. Suntem alaturi de OSB
A comentat Alex 28 iulie 2009, 10:25 | mergi sus ▲
Fratilor, atentie la provocatori care incearca sa ne dezbine! Se stie ca regimul de la Chisinau face intimidari, asa putea sa-l sune si pe Iurie. Acestia care scriu ca articolul este o minciuna sunt tot de la SIS pentru a-si acoperi faptele. Sa fim solidari cu tinerii de la OSB!
A comentat ATENTIE LA PROVOCATORI 28 iulie 2009, 10:35 | mergi sus ▲
Curaj dragi studenti basarabeni. Va respectam pt ca nu lasati capul jos.
A comentat Paul 28 iulie 2009, 10:39 | mergi sus ▲
Jos Comunistii, Baravo Mocanu, te sustinem, VOTAI SCHIMABREA
A comentat Aurel 28 iulie 2009, 10:39 | mergi sus ▲
Bravo ....nu va lasati intimidati,luptati mai departe ....cartite de gen 3,14,marlani ai SIS-ului si tradatori din tabere opuse vor fi oricand ...fiti cu okii in patru .....succes va doresc...maine un VOT ANTICOMUNIST
JOS Criminalii din Basarabia!
A comentat EU 28 iulie 2009, 10:46 | mergi sus ▲
JOS COMUNISTII!!! JOS DICTATURA!!!
VOTATI PL sau PLDM!!!
A comentat iri 28 iulie 2009, 11:44 | mergi sus ▲
La cat de analfabeti is SIS...Nici nu ma mira faptul ca ameninta prin telefon:))))Mai bine se prezenta Super Man era mult mai infricosator si il credeau mai multi copii..:)Jos Comunistii..si toti analfabetii si alcoolicii impreuna cu ei..CRIMINALI CE OMOARA OAMENI NEVINOVATI!!!
A comentat Eugen 28 iulie 2009, 11:44 | mergi sus ▲
de ce nu puneti mana pe telefon si sunati de urgenta la politie. nu va lasati intimidati. cea mai buna aparare este atacul. mergeti la politie, ei vor sti mai departe sa sesizeze SRI-ul in legatura cu prezenta in Timisoara a unor agenti ai SIS, daca nu stiu deja
A comentat Mircea 28 iulie 2009, 11:52 | mergi sus ▲
dgeaba rideti si nu credeti k apelul o fost pe bune...st studenta in RO, dar acuma st in RM nu va inamginati cum intimidata lumea pe aici.vin cu argumente ieftine, stupide si absurde,la intilniri electorale fac poze la aia care comenteaza si ii ameninta ca o sa le faca probleme:)) ba chiar au ajuns sa umble pe la casele oamenilor batrini & saraci, sa le dea cite 5-10lei(md;)) pt a mai "culege" ceva
asa k tot ce e posibil sa fi avut atita CREEEER sa intimideze prin telefon, tzaranii de ei...
A comentat deft 28 iulie 2009, 12:24 | mergi sus ▲
citesc comentariile si ma amuz...... copilasi voi astia care credeti ca tot ce zboara se mananca, nu mai fiti atat de naivi, voi chiar credeti ca asa se lucreaza? :)))))
A comentat fat frumos 28 iulie 2009, 12:31 | mergi sus ▲
hmm...... Inseamna ca tu stii mai multe fat frumos..... sau poate ne dai si noua mai multe informatii?:))))
A comentat RN 28 iulie 2009, 14:18 | mergi sus ▲
RN spune-mi ce te intereseaza :)))
A comentat 12 28 iulie 2009, 15:06 | mergi sus ▲
Lasa-i ma Fat Frumus ... Stii vorba aia "Prosti, prosti dar multi!"

Nu e doar un citat din nuvela "Alexandru Lapusneanu" de Costachi Negruzzi (pentru necunoscatori) ci o realitate a vietii cotidiene si de astazi.Acum prostia zilelor noastre nu inseamna altceva decat naivitate in forma pura…

De ce spun aceasta? Pentru ca in timp ce astazi la prima ora imi sorbeam cafeaua linistit si citeam presa, am dat si peste "articolul" in cauza pe secatura asta de site. De ce nu incercati sa va puneti creierile somnoroase in miscare; Unde s-a mai vazut ca in plin "razboi" diplomatic sa sune SIS-ul si inca sa se prezinte ,,, Hai mah, fiti seriosi, voi credeti ca asa stau lucrurile.?

Presimt deja cum unii vor ramane revoltati pe 3,14 si cu un nod in cat zicandu-si:nu e teapa, e pe buna dreptate… Trebuie sa fii nebun sa crezi. Daca tot sunteti atat de solidari si tari in coaie cazul putea fi mediatizat mult mai bine (nu va mai descriu canalele media ) dar desigur aici apar probleme de credibilitate, valabilitatea apelului. Asa?

Dar cu toate acestea vor fi suficienti naivi (ma abtin sa spun prosti desi asta sunt) care sa-si spuna ca OSB te sustinem! Jos Serviciile Secrete! Si desigur veti gasi tot felul de scuze, unele mai putin intemeiate decat altele: Am fost solidari cu ei! Au avut parte de toata sustinerea noastra! Saracii baieti,ii suna SIS-ul... etc., etc. Ca in realitate lucrurile stau altfel e cu totul alta poveste.

Problema e ca si organizatorii acestei tombole sunt suficienti de naivi/prosti sa creada ca vor rezolva ceva.

Si se pare ca ideea nu este noua (se putea mai original) cu toate ca in plasa cad din randul acelora care sunt "prosti, prosti, dar multi…"

Nu sunteti primii care vor sa intre in viata noastra incaltati si cu papucii plini de noroi, si nu vreau sa dau nume, dar spatiul acesta virtual a fost infestat in ultima vreme de atata prostie.

Si ca sa inchei, mai vreau sa re-amintesc ca nu sunteti primii care apeleaza la aceleasi metode pentru asi vinde imaginea.

Deci nu sunteti nici macar primii pe piata.

Cum sa transformi un produs sau un serviciu intr-un brand de clasa mondiala? Cititi ca poate asa invatati si voi scheme noi.E o carte de Al Ries, Laura Ries. Titlul? Cautati ca doar de aia aveti net.

Cu cel mai a dracu respect,
3,14
A comentat 3,14 28 iulie 2009, 15:18 | mergi sus ▲
dar tu ai citit cartea? eu nu cred, daca o citeai, nu aveai cum sa faci o astfel de referinta la imaginea osb-ului acum. nu esti tu prost, dar nici cautat nu esti. peace&love!
A comentat lol 28 iulie 2009, 15:29 | mergi sus ▲
Lol?... O sa fiu direct si la subiect. Daca vrei sa purtam o discutie/dezbatere referitoare la carte, No Problem ... Dar ia si un carnetel ca poate iti ei si notite...

Am facut referinta la carte ca e singura care mi-a facut din ochi de pe raft si e mai pe intelesul tuturor. Ca daca dadeam ca exemplu diverse stretegii si turneie electorale sub acoperire, campanii "stralucite" si citate din diverse tratate electorale cam aici se termina totul.

Nu am nimic cu OSB-ul (ar vrei ei) doar ca hai sa fim "pamanteni".

Appo mi-a placut "nu esti tu prost, dar nici cautat nu esti."

Cu cea mai mare placere,
3,1415926535897932384626433832795028841971693993751058209749445923078164062862089986280348253421
A comentat 3,14 28 iulie 2009, 15:49 | mergi sus ▲
VINITI BAIETI LA VOTARE SI NU VA FUTETI CU MINTEA
A comentat CHIRTOACA 28 iulie 2009, 20:03 | mergi sus ▲
Maine o sa fie evaluarea finala intre asa zisa "Minciuna comunista" si "Adevarul democrat"

I'm watching you
A comentat 3,14 28 iulie 2009, 20:18 | mergi sus ▲
Ce urat se mai exprima unii... Rusine, fratilor.












Ce urat se m exprima unii...Lasati, baieti, palavrageala asta si votati maine liberalii. O sa fie cel mai bun lucru pe care o sa-l faceti. Jos komunismul!




A comentat zico 28 iulie 2009, 20:21 | mergi sus ▲
mi-ar placea sa discut cu cineva cartea, dar cu siguranta nu cu tine, pentru ca deja o dai la intoarsa. sa stii ca mare placere nu imi face sa comentez aici, mi s-a parut ca stii despre ce vorbesti si de aceea am vrut sa vad cam ce stii tu despre carte...in fine...poti sa dai diverse stretegii si turnee electorale sub acoperire, campanii "stralucite" si citate din diverse tratate electorale, dar degeaba! "Pamantul nu ne-a facut sa intelegem Universul"...sa stii exemple si citate e foarte bine, inseamna ca esti documentat (jos palaria), dar trebuie sa le si intelegi ca sa le "dai" altcuiva. p.s. ma bucur ca ti-a placut vorba mea.
A comentat lol 28 iulie 2009, 20:56 | mergi sus ▲
VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA VOTATI CHIRTOACA
A comentat VOTATI CHIRTOACA 28 iulie 2009, 21:38 | mergi sus ▲
Dragi studenti moldoveni,
nu va lasati intimidati, nu raspundeti la provocari,
pactul ribbentrop-molotov poate fi anulat doar daca actionam pe cale pasnica, cu mult calm, multa minte si infinita perseverenta (Gandhi a scuturat jugul colonial in India in acest mod, este singurul posibil)
Sa va ajute Dumnezeu,
si sa stiti ca inca exista milioane de romani care nu au uitat de fratii lor de sange abandonati sub cizma ruseasca
A comentat Adrian M 29 iulie 2009, 06:37 | mergi sus ▲
Da voi Romania ...p cine sustineti din opozitie?
A comentat Titans RM 29 iulie 2009, 12:24 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.2034 secunde