Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 21:49

 

Putin vine joi la Bucureşti, dar este foarte supărat

adăugat 02 aprilie 2008, 19:12, la Eveniment

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va veni mâine la Bucureşti pentru a participa, vineri, la reuniunea Consiliului Rusia - NATO, deşi reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitrii Rogozin a afirmat că summit-ul de la Bucureşti va fi cel mai scandalos summit din istoria existenţei alianţei. Venirea lui Putin în capitala României a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Kremlinului. În ediţiile sale de azi, presa rusă menţionează că delegaţia Rusiei, condusă de preşedintele Vladimir Putin, totuşi, va merge la Bucureşti, deşi este foarte nemulţumită de formatul în care se va desfăşura acesta. În context, aceasta menţionează că Putin nu va avea posibilitatea să se adreseze direct reprezentanţilor mass-media, deoarece lucrările Consiliului Rusia-NATO se vor desfăşura cu uşile închise, acuzând conducerea Alianţei că nu i-ar permite delegaţiei Rusiei să se expună pe marginea includerii Georgiei şi Ucrainei în Planul de Acţiuni privind aderarea la NATO. În replică, conducerea NATO a declarat că nu înţelege reacţia negativă a Rusiei, precizând că, din 2002, formatul reuniunii a rămas neschimbat, iar Rusia participă la lucrările acestuia în calitate de membru cu drepturi egale. "Potrivit regulamentului, reprezentanţii statelor-membre îşi vor ocupa locurile la masa rotundă în ordine alfabetică. Astfel, Putin urmează să-i aibă drept vecini pe preşedintele României, Traian Băsescu şi premierul britanic, Gordon Brown. Şedinţa va fi prezidată de secretarul general al NATO, iar presa va fi prezentă doar la început, după cuvântul de salut şedinţa urmând să se desfăşoare cu uşile închise. Deoarece Rusia este membru cu drepturi depline, nu este corect, faţă de ceilalţi lideri, ca Putin să aibă cuvântul de salut în prezenţa presei", se arată în răspunsul cartierului general al NATO.

Autor: Liliana Istrate
Sursa: www.presa.md
putin,jigodie mare
A comentat Dorin 02 aprilie 2008, 22:22
imi spui si mie te rog unde sau in ce este Rusia membru cu drepturi depline? am inteles din cele ce-am citit mai sus ca este membru Nato. oare nu stiti ca Rusia are drept de veto in privinta hotararilor pe care le ia Nato in Europa si atat, nu-mi vine sa cred ca nu stii ca rusia este impotriva Nato?
A comentat n.bumbac 03 aprilie 2008, 01:19
Sa bea o vodca si sa fumeze o mahoarca sa-i treca supararea...
A comentat George 03 aprilie 2008, 07:45
pentu toti trei « Dorin » n.bimbak » George mai aveti de batut multe matanii si mult tre sa dati de pomana pina sa aveti si voi in rominiea asa un presedinte, dakati atras atentiea rusiei nu ea trebuit nimik dela nimeni sasi ridice ekonomiea ear voi ati avut nevoie de sprijinul NATO, dar ce folos ei va inkid okii kaci eu nau nevoie de voi in NATO, dar Nato are nevoie de voi pentru a se apropiea de rusi, mai deskideti kitiun oki
A comentat ZAITZ 06 aprilie 2008, 00:05
ZAITZ, tu ai intr-un fel dreptate, in ceea ce spui, putin intradevar este un presedinte bun pentru tara lui, la altceva am vrut sa atrag atentia.
autoarea textului de mai sus a scris ca "Deoarece Rusia este membru cu drepturi depline...", a zis ca este membru cu drepturi depline in NATO, de unde dracu a mai putut scoate asa prostii pe gura, pardon, pe tastatura, rusia este adversarul NATO!!! easaraca nu stieca atunci canda fost creata alianta nord atlantica, principalul motiv a fost sa se poata proteja de dusmanii din est!!!!
A comentat n.bumbac 07 aprilie 2008, 22:01
n.bumbac- 1949,Primul secretar general al NATO a spus asa cuvinte.
NATO- Trebue pentru a tine America deasupra Europei . Uniunea Sovietica in afara Europei si Germania sub Europa.
Dar de atunci multe sau schimbat.
A comentat j. PHILIPS 07 aprilie 2008, 23:25
George - Putin, nu foloseste tutun si alcool. Propune altceva ,de exemplu ceva de sport.Dar tutunul si vodca tio lasa pentru tine.
A comentat j. PHILIPS 07 aprilie 2008, 23:31
Dorin - Putin nu e jigodie cum spui tu, dar e BARBAT in sensul plin al cuvintului. E stimat in toata lumea (in afara de unii handicapati din Moldova si Romania).Pentru politica si actiunile sale, chit in tara atit si in afara.Necomparinduse cu ai nostri presedinti.Moldova,Romania.
Tine minte si tu un lucru foarte important.<A fi BARBAT ,e putin sa te nasti. Trebue sa dovedesti.> Se descifreaza in felul urmator --- Daca ai doua OUA intre picioare inca nu inseamna ca esti barbat.
Fii sanatos!!!!! OBIECTIV nu CURVA!!!!
A comentat j. PHILIPS 07 aprilie 2008, 23:47
j.PHILIPS-pupa-l in cur pe idolul tau KGB-ist.
A comentat George 08 aprilie 2008, 04:46
George - Mai intii de toate citeste ~ Broscuta cea isteata~ .Pentru intelectul tau marginit. Cum o citesti imi spui, imedeia iti propun altceva.
A comentat j. PHILIPS 08 aprilie 2008, 18:55 | mergi sus ▲
AS vrea sa stiu si eu un raspun de la cineva daca are palcerea sa imi raspunda tina-nd cont de unirea Moldovei cu Romania .........care ar fii avantajele de ambele parti ca nu prea se vede ca ar avea sens....???????
A comentat Ionack 08 aprilie 2008, 20:11 | mergi sus ▲
Si dupa parerea mea ori ce as fi ar trebui sa hotarasca asta doar prin votul populatiei nu a unor oameni .....dupa ce se va vota si in Romania si in Moldova se va vede'a daca va fii sau nu unire .....asa ca calmativa oamenilor si priviti lumea asa cum este nu cum o vrea fiecare......
A comentat Ionack 08 aprilie 2008, 20:17 | mergi sus ▲
Ionack - doresti avantaje<
--- Din doua saracii poti face doar o saracie mai mare.
A comentat j. PHILIPS 08 aprilie 2008, 20:55 | mergi sus ▲
pentru "Ionack"- in primul rand incearca sa te exprimi fara cacofonii, citez: " .....asa ca calmativa oamenilor si priviti lumea ", in al doilea rand as incerca sa-ti raspund la intebarile tale despre avantaje si dezavantaje. stai linistit ca Unirea nu se va petrece in curand, cel putin nu in urmatorii 4 ani. in al doilea rand daca s-ar petrece o astfel de minune, avantajele pentru moldova ar fi imense. nu ti le spun pt ca sunt prea multe, iti spun un "dezavantaj": moldovenii nu ar mai putea merge la "zarabotca" in rusia, unde stau in conditii suspecte (cunosc o multime de cazuri) si unde sunt umiliti mai rau decat niste sclavi.
P.S. vezi in DEX ce inseamna cacofonie.
A comentat n.bumbac 09 aprilie 2008, 19:55 | mergi sus ▲
pt n.bunbac lasa cacafoniile fratioare ca nu de asta era vb si nu te lua de nimicuri si treci direct la subiect ca sa inteleg si eu .............pana la urma ce au Rusii cu Moldoveni ca din chite sti eu sint independenti Moldoveni nu D-le Bumbac
A comentat Ionack 09 aprilie 2008, 22:00 | mergi sus ▲
PT: N: BUMBAC......Si lasa ca stiu care e boala Romanului (sa nu se poata ......de grija vecinului) dar sa stii ca RO abia intreata in UE cred ca e mai bine sa stea linistita pana se vede cu adevarat integrata la care sa atraga pe cineva dupa ea cred ca ar fii un lucru mai bine gindit si la curent .SI sa stii ca toate ca am intrat in UE nu avem drepturi pina nu trec cei doi ani de proba asa ca dupa cum am ami zis si repet(nu zice HOP pina nu sariti)
A comentat Ionack 09 aprilie 2008, 22:05 | mergi sus ▲
pt PHILIPS.........dar daca ramane MOLDOVA SAU ROMANIA singure crezi ca se vor dezvolta mai mult???? Unde ar fii idealul......
A comentat Ionack 09 aprilie 2008, 22:07 | mergi sus ▲
Pt philips.................Eu inteleg ca Romania cu Moldova nu prea arata sanse de unire prin motive istorice dar as vrea o explicatie ...cum ar putea in ambele situatii sa se comporte pt a se dezvolta ??? Ce sa-ar putea face ????sau poate sa imi mai zica cineva raspuns la asemenea intrebare????
A comentat Ionack 09 aprilie 2008, 22:10 | mergi sus ▲
pt. Ionack - nici odata. In ziua de azi numai un marginit complect nu poate intelege, ca ro. ori md. nu poate raminea singure in afara vietii .Ro. e stiut bineinteles,ca sia gasit locusorul. Deocamdata cam subred dar cu timpul se va aranja.Acum MD.ar trebui sa se concretizeze in sfirsit. Realitatea e ca vrem ori nu , ne place ori nu dar depindem de Rusia . Ionack - idealul e sa fim realisti . Sa numim lucrurile cu numele lor. Principalul e sa fim in relatii bune si foarte bune cu toti in jurul nostru.
Pentru cei ce tipa in gura mare. Asa probleme o sa le hotarasca POPORUL ambelor maluri.
A fost cindva un gaghiu cu numele LENIN. (Apropo - il stimez foarte mult. Va dati seama, mic, chel, si intrun imperiu asa mare si puternic cum era Rusia atunci, sa faci , intrun timp foarte scurt , asa dezordine. Asta nu oricine ar putea sa faca. Avea cap pe umeri. Dar acum ai nostri se misca intre ei . Unul promite celuilant verzi si uscate . Dar pina la urma fuga in UE. Tot camasa sa e mai aproape. Altul se duce cu translator la summet in Romania. De risul chinilor. Daca intre ei nu se impaca,nu se inteleg, vrei altii straini sa vina sa faca ordine la tine acasa?
Apoi mai baeti si fete care vati dus in Romania la studii. LENIN - printre bune si rele a mai spus si voua ceva. INVATATI, INVATATI si iar INVATATI!!!!!!! SPECIALITATEA. Nu va bagati in namolul asta de politica . Asa va pare PUTA PAPUSA . Dar e mult mai serios decit va pare.
A comentat j. PHILIPS 09 aprilie 2008, 22:52 | mergi sus ▲
Ionack - Dupa parere mea si a altor invatati, ar trebui pe rind ,pe rind cu totii sa ne ducem sa invatam in Romania - de exemplu, la Cluj, ingineri, sa ne inbogatim cunostintele si in genere sa devenim oameni civilizati.
Pentru a se dezvolta nu trebue nimic de facut. Vine DUBLU W BUSH si aduce tot. El e atotputernic. Urmarem summetul. a aparut BUSH la aeroport. Cum comentau jurnalistii. Film comedie. ~Atentie! W. AI VAZUT CUM A PASIT, AI VAZUT CUM A PRIVIT ,AI VAZUT CUM A RIDICAT MINA, CE INSEAMNA GESTUL ASTA s.a.m.d. Principalul era TONUL cu care comentau. La un moment dat mi sa parut ca IESUS HRISTOS NU MAI INSEAMNA NIMIC. Uite asta e MINTUITORUL!!!! Daca ceva - un sunet , imediat vine cu colaci in coada si sa rezolvat.
A comentat j. PHILIPS 09 aprilie 2008, 23:37 | mergi sus ▲
PHILIPS, si unde crezi ca ve-i ajunge pastrand relatiile bune cu Rusia? ce vei obtine fiind realist,dar stand cu mainele-n san...NIMIC..daca vrei sa obtii ceva trebuie sa misti macar un deget! Si nu blama pe cei care isi exprima dorinta,ei nu "tipa" asa cum zici tu,ci isi cer dreptul la integrare!!! Daca nu stiai,chiar ei reprezinta poporul ambelor maluri si ei o sa hotatasca!!! Bine ca recunosti "ca sa devenim civilizati"trebuie sa mergem in Romania la studii...
P.S. Apropo...de prezenta lui Putin la summit nu ai nimic de spus??? nu crezi ca depasea buna cuviinta,ca se dadea cine stie ce "atotputernic", nu Bush s-a dat in spectacol(cum crezi tu) ci parsivul ala de la Kremlin......
A comentat ana 10 aprilie 2008, 10:07 | mergi sus ▲
ana, este o vorba inteleapta pe care o stie toata lumea: "sa dam cezarului ce-i a cezarului", adica sa recunoastem fiecaruia meritele cuvenite si aici l-as avea in vedere pe "parsivul ala de la kremlin", cum bine ai spus si sunt intr-un fel de acord cu tine, dar nu pot sa nu recunosc ca putin este un presedinte care isi iubeste tara si ca datorita lui rusia are un cuvant greu de spus la nivel mondial.
intr-un interviu acordat in Romania in care bush a fost intrebat in ce relatii este cu putin acesta a raspuns ca a avut o relatie interesanta cu putin ca este un lider puternic si bun pentru tara lui si a mai adaugat: " i like him" adica ii placea de el si il apreciaza ca si presedinte. tot bush a mai fost intrebat intr-un alt interviu daca putin este cel care trage sforile in momentul de fata sau altcineva, bush nu a negat nici nu a confirmat lucrul acesta, a ocolit intrebarea, dar raspunsul este evident, la summit-ul de la bucuresti lucrurile s-au desfasurat asa cum si-au dorit rusii (stiti bine cazul ukrainei si gergiei) s a m d.
o alta chestiune pe care o pun eu este faptul ca basarabenii isi pun mari sperante in basescu, care ne-a promis ca va pune problema Basarabiei in discutie la summit si anume alipirea acesteia la romania.
nu s-a tinut de cuvant, adica nu a pus astfel problema. si ca dovada este declaratia summitului care are 50 de aliniate si in care este scris ceva despre moldova care este pusa laolalta cub georgia... cam asta scrie in deciziile summitului:
43. Suntem preocupaţi de persistenţa conflictelor regionale în Caucazul de Sud şi în Republica Moldova. Naţiunile noastre sprijină integritatea teritorială, independenţa şi suveranitatea Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei şi Republicii Moldova. Vom continua să sprijinim eforturile pentru o rezolvare paşnică a acestor conflicte regionale, având în vedere aceste principii.


44. Am făcut deja eforturi serioase pentru transformarea forţelor şi capabilităţilor noastre în conformitate cu obiectivele noastre politice, în special cu priorităţile stabilite de Directiva Politică Generală şi experienţa din teatrele de operaţii. Vom continua acest proces pentru a ne asigura că Alianţa rămâne capabilă să îşi îndeplinească angajamentele sale operaţionale şi să îndeplinească întreaga sa gamă de misiuni. Operaţiunile Alianţei subliniază necesitatea de dezvoltare şi dislocare în operaţiuni a unor forţe moderne, interoperabile, flexibile şi sustenabile. Aceste forţe trebuie să fie capabile să desfăşoare, în urma deciziei Consiliului (NAC), operaţiuni de apărare colectivă şi de răspuns la crize, în interiorul şi în afara teritoriului Alianţei, la periferia acestuia, precum şi la distanţă strategică, cu sprijin redus sau fară sprijinul naţiunii gazdă. Ne vom asigura, de asemenea, că avem capabilităţile necesare pentru a răspunde provocărilor de securitate şi în evoluţie ale secolului 21 şi, pentru a face aceasta, ne vom transforma, adapta şi reforma în consecinţă.- abureli si iar abureli
A comentat n.bumbac 10 aprilie 2008, 10:51 | mergi sus ▲
fraieri lasati politica pt. cei competenti nu m-ai scoateti an evidenta prostia care ne predomina dar ne este rusine sa o recunoastem. deci una din cacafoni este biserica catolica a doua este ion luca caragiale si...?
A comentat m.lolita 03 mai 2008, 16:02 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1171 secunde