Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

2 mai 2024, ora locală: 23:14

 

Republica Moldova s-ar putea alătura Uniunii Europene în condiţii speciale

adăugat 23 mai 2008, 13:34, la Ştiri de Top

Polonia si Suedia vor propune Uniunii Europene sa formeze, impreuna cu Ucraina, Moldova, Georgia, Armenia si Azerbaidjan, organizatia "Parteneriatul Estic", potrivit Unian, citat de Rador. Cele doua tari intentioneaza sa supuna propunerile lor privind noua politica fata de vecinii din est spre examinare ministrilor de externe ai UE. In "Parteneriatul Estic" vor intra cele 27 de state membre ale UE si cele cinci state mentionate mai sus, printre care şi Republica Moldova, precizează Hotnews.

In cadrul acestei organizatii se vor discuta probleme privind anularea vizelor, introducerea zonelor de liber-schimb si incheierea unor acorduri strategice. De asemenea, se vor realiza unele proiecte mici in domeniul schimburilor de studenti, al protectiei mediului si energetic, precizează sursa citată.

Potrivit Hotnews, Belarus ar putea adera si ea la aceasta initiativa exclusiv la nivel de experti. Rusia va putea fi invitata sa colaboreze numai in cadrul initiativelor locale, cum ar fi, de exemplu, rezolvarea problemelor Kaliningradului. Spre deosebire de "Uniunea Mediteraneana", "Parteneriatul Estic" nu va avea un secretariat propriu, el urmand sa fie coordonat de Comisia Europeana si finantat din bugetul politicii de vecinatate.

Potrivit Deutsche Welle, citat de Hotnews, Franta, care urmeaza sa preia presedintia UE, sustine propunerea Poloniei. S-au aratat interesate si Germania, Marea Britanie si Olanda, insa cu Italia si Spania mai trebuie dusa munca de lamurire. Dupa cum a mentionat comisarul european Danuta Hübner, politica comuna pe directia estica este in interesul tuturor tarilor, nu numai al statelor cu care se invecineaza Uniunea Europeana.

UNIMEDIA precizează că vectorul principal al politicii externe a Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană. Anterior, vectorul declarat era integrarea în Uniunea Rusia - Belarus, dar acesta a fost modificat după ce în 2003 preşedintele Voronin a refuzat să semneze memorandumul Kozac, care prevedea formarea unui stat de tip federaţie cu Transnistria.

Amintim că la 16 mai preşedintele Vladimir Voronin a semnat decretul privind constituirea Comisiei naţionale pentru integrare europeană, care şi-a propus dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Membrii acestei comisii sunt demnitari de cel mai înalt rang, printre care preşedintele, prim-ministrul, deputaţi, miniştri şi consilierii prezidenţiali.

Autor: UNIMEDIA
Sursa: www.unimedia.md
O veste imbucuratoare!
Sper ca proiectul sa fie sustinut de tarile UE si mai ales Franta care va prelua presedintia UE.
Poate se va misca in sfarsit carul.
A comentat 1918 23 mai 2008, 14:03
Doamne, in sfarsit oare se va uita si bunul dumnezeu la noi, sa-i fie mila macar de acest copii nevinovati, care la sigur merita o viata cat de cat mai buna? Sa fie intr-in ceas bun.
A comentat ue 23 mai 2008, 16:53
"R.M s-ar putea alatura UE in conditii speciale", ba, asta carea-i scris titlul, n-am nicio nevoie dar bati campi puisor, delirezi la greu si mananci rahat cu polonicul. Te intreb asa, amical, tu gandesti un pic, asa, cat de cat !?? Eu zic ca nu, oameni ca tine traiesc din iluzii, pana la urma-i treaba ta ca esti un aiurit, problema e ca tu dezinformezi puisor, in prostia ta, creezi iluzii si incerci sa le vinzi pe piata, lucru grav. Da-ti ba doau palme si te trezeste ca e pacat sa mori in somn. Cei de la Unimedia sunt niste dobitoci, asta se stie, nu-i o noutate, dar, faptu ca voi cei de la "Basarabeni. ro, publicati ceea ce spun niste gugustiuci fara ceier, asta, chiar ma dezamageste, sa fim realisti, chestia cu UE e o goanga.
A comentat furnica 23 mai 2008, 17:03
pt furnica: ai tot dreptul sa nu fii deacord cu ce sriu cei de la unimedia dar te rog mult sa respecti Politica de Utilizare a Siteului
A comentat Alexandru, Timisoara 23 mai 2008, 18:10
As vrea sa cred , dar ceva nu-mi da voie. Astea de la UNIMEDIA , cam totul e in culori roze, totul in puf de lebada. Ceva nu se leaga aici.
Dar,stii, daca crezi mult in miracole, ele si se infaptuesc !!!
A comentat j. PHILIPS 23 mai 2008, 19:52
TRAIASCA ROMANIA MARE !!!
Treziti-va moldovenilor, fiti RASISTE !!! cu rusii ,facetii sa va respecte. MANDRITIVA CA SUNTETI ROMANI !!!
A comentat Slavic (France) 23 mai 2008, 20:05
pt. Alexandru, care-i politica acestui sit m-ai ciorap flausat, imi sugerezi cumva ca trebuie sa va periez, sa va lingusesc pt. a-mi expune un punctul de vedere pe sit ! Ba alifie, infigete in viata inca vreo 10-15 ani si tot pe atat mai invata prin scoli pt. a putea sa avem o discutie decenta.
A comentat furnica 23 mai 2008, 20:38
Europa a fost isterizata in 2006, de navalirea hoardelor de romani si bulgari in vest la aderarea lor in ianuarie 2007. Oare acum sunt dispusi sa acorde drepturi economice si libera circulatie la inca cateva zeci de milioane de persoane? Astfel de titluri a doar scopul de crea iluzia unei solutii rapide si pe un viitor apropriat.
A comentat cod 23 mai 2008, 20:42
pt furnica: In primul rand invatate sa fii civilizat, aici nu te-a jignit nimeni ceeace se cere si de la tine sa pastrezi limita decentei. Pentru acest fapt vei fi sanctionat prin limitarea accesului la acest site timp de o saptamana!
A comentat Alexandru, Timisoara 23 mai 2008, 20:47
Nu exista termen de sanctionare pe o perioada de o saptamana conform Politicii de utilizare Basarabeni.Ro

Utilizatorul "furnica" a incalcat Politica de utilizare a site-ului si a primit BAN(*) pentru o perioada de 30 de zile.

Va rugam sa respectati Politica de utilizare.
A comentat Watcher 23 mai 2008, 22:58 | mergi sus ▲
furnica are dreptate ,dati-mi si mie ban dobit...... si o sa fti siguri ca un campus are si el ban :)) . Scrie sus portal destinat basarabenilor ,pai ce p*** mea nui lasati sa comenteze liber ? astai nii graiul si astai realitatea
A comentat Ioan 24 mai 2008, 11:50 | mergi sus ▲
Uitandu-ma pe unimedia la articolul asta am constatat ca ei au dorit sa verifice activitatea si numarul cititorilor care comenteaza pe site-ul lor.sau chiar sunt niste ratati
A comentat ioan 24 mai 2008, 12:04 | mergi sus ▲
In luna noiembrie 2006 a fost lansat portalul unde se pot gasi informatii despre legislatie - obtinerea cetateniei, admitere, permis de sedere, permis de munca, ultimele stiri de cacat si informatii despre OSB si alte organizatii de acest gen.


A comentat Ioan 24 mai 2008, 12:13 | mergi sus ▲
Daca asta ti-e graiul, "dobit....", atunci... BAN!
A comentat Watcher 25 mai 2008, 15:51 | mergi sus ▲
Din pacate stirea este cu erori la fel ca stirea de la Basa-Press. Partneriatul Estic nu este o organizatie.
A comentat IM 25 mai 2008, 19:01 | mergi sus ▲
Cea mai mare parte a Romaniei este deja intregata in cele mai purtence structruri de pe planeta.Crede-ti ca va v-om lasa pe dinafara atata timp cind noi sunt inauntru.NICIODATA.
A comentat Micael 26 mai 2008, 21:34 | mergi sus ▲
Cea mai mare parte a Romaniei este deja intregata in cele mai puternice structruri de pe planeta.Crede-ti ca va v-om lasa pe dinafara atata timp cind noi sunt inauntru.NICIODATA.
A comentat Micael 26 mai 2008, 21:36 | mergi sus ▲
Ba Micael mai lasa tu structurile alea puternice.Republica Moldova daca va intra in UE ,nu va intra datorita Romaniei in nici un caz,pentru ca Romania nu hotaraste nimic din punct de vedere politic in UE,si vor intra datorita intereselor UE in Republica Moldova,mai ales pentru zona de influenta si multe alte marsavii .
A comentat Lacustra 27 mai 2008, 11:09 | mergi sus ▲
Sa dea Dumnezeu sa pazeasca toti Romanii de pretutindeni!!!
A comentat Lacustra 27 mai 2008, 11:11 | mergi sus ▲
Michael si care sunt organizatiile alea puternice nu cumva Masoneria si alte minciuni?
A comentat Lacustra 27 mai 2008, 11:13 | mergi sus ▲
Ma da de ce trebuie Voronin sa hotarasca soarta poporului!!Cind Basescu a intins miina sa VA ajute sa intrati in UE.el ia intors spatele........cei frica sa piarda tot poporul????????sigur ca toti pleaca,da de ce nu?aici ce?sa -ti plingi de mila cind ei se inbogatesc?NUUU..DACA AR AVEA MINTE DE CEVA TIMP ERAti IN UE.TRAIESC CU-N POLITICIAN DIN ROMANIA SI STIU PREA MULTE DAR DE CE SA MAI SCRIU,CA DA...CE MAI CONTEAZA ACUM.DACA A PROMIS POPORULUI MOLDOVENESC CA VA INTRA IN UE.IN 2012 SA VA AJUTE DOMNUL CA PA MINE NU MA MAI INCALZESTE VORBELE LUI DULCI!!!CHIAR NE SUNTETI SIMPATICI!VATI NASCUT LIBERI ,NU SCLAVI!!SUCCESE!!
A comentat Melek 16 noiembrie 2008, 13:31 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1093 secunde