Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

26 aprilie 2024, ora locală: 14:59

 

România a câştigat la Haga peste 30 de miliarde de dolari

adăugat 03 februarie 2009, 14:55, la Ştiri de Top

CIJ a repartizat României aproximativ 80% (9.000 de kilometri pătraţi) din suprafaţa de 12.000 de kilometri pătraţi aflată în dispută. În această arie se află resurse de gaz şi de petrol în valoare de peste 30 de miliarde de dolari.

Decizia Curţii Internaţionale de la Haga are în primul rând o semnificaţie economică importantă. Astfel, potrivit Agentului României, Bogdan Aurescu, în suprafaţa de apă şi în subsolul aferent care au fost date României se găsesc 70 de miliarde de metri cubi de gaze naturale şi circa 12 milioane de tone de petrol (aproximativ 93.600 de barili).

Valoarea comercială a acestor resurse de hidrocarburi este substanţială. La un preţ de 400 de dolari pe mia de metri cubi, resursele de gaz primite de România prin decizia de marţi echivalează cu 28 de miliarde de dolari. De asemenea, în cazul resurselor de petrol, calculate la un preţ de 40 de dolari pe baril, cele 93.600.000 de barili echivalează cu circa 3,7 miliarde de dolari.

Gazul câştigat poate asigura independenţa României de exporturi pentru aproximativ 15 ani şi jumătate, judecând după o medie de circa 4,5 miliarde de metri cubi de gaz importaţi anual.


Autor: Adrian Deoanca
Sursa: cotidianul.ro
Salut cu nespusa bucurie aceasta hotarare dreapta a Curtii Internationale de Justitie de la Haga! Sper din tot sufletul ca acesta sa fie primul pas in repararea nedreptatilor teritoriale si mentale care au marcat neamul nostru romanesc in anul de trista aducere aminte 1940! Doamne ajuta sa renasca Romania Mare in hotarele sale firesti de la 1918!
A comentat ALEC-BM 03 februarie 2009, 16:41
Fiecare drum, incepe cu un pas...
A comentat bocanel 03 februarie 2009, 18:09
Asta era si de asteptat.
Haholii de pe vremurile de dupa al II-lea razboi mondial au avut numai de cistigat teritorial, au hapanit teritorii de la toti vecinii sai-cred ca a venit timpul sa intoarca datoriile.
Aceasta eu cred ca e numai inceputul.
A comentat Ivan Turbinca 03 februarie 2009, 18:19
Sant total de acord cu primul comentariu..
A comentat ApolloRO 03 februarie 2009, 18:21
Nu a castigat nici Romania nici Ucraina. Doar Rusia. Acest lucru numaidecat i s-a reprosa la alegeri lui Yushenko si ca rezultat la putere vor veni Bolshevicii acolo.
Tineti minte ca Ucraina e ultimul zid de aparare contra la Rusi. Va cadea acest zid vom ceda si noi.
Faptul ca multe teritorii Romanesti sunt in ucraina, aceasta problema vom putea ridica abia cand R.Moldova se realipi la patria Mama.

Romania astazi a castigat 30 miliarde. Dar cine stie cat cu adevarat vor costa consecintele.

P.S: Daca Rusii ar fi coenterisati ca Romanii sa piarda acest proces, noi am fi pierdut, din pacate.
A comentat 300 03 februarie 2009, 20:50
Hotarirea instatei internationale este profund injusta si nedreapta, iar actiunea reprobabila a romaniei care a ales sa se foloseasca de relatia de vasalitate pe care o are in raport cu statele occidentale si america, pentru a fi ajutata sa prejudicieze grav interesele legitime ale unui stat suveran demonstreaza inca odata ca romania de mai mult de un secol este in mod permanent un factor major de destabilizare, insecuritate si conflict in sud estul europei!Hotarirea acestei instante (care o descalifica) demonstreaza ca aceasta institutie nu mai reprezinta nimic pe plan international si este o mostenire a razboiului rece ce a creat un precedent periculos care in anii urmatori va duce la escaladarea in mod grav a conflictelor internationale! HOTARIREA CURTII INTERNATIONALE DE INJUSTITIE demonstreaza in mod clar pentru toata lumea ca romania prin politica sa de creare permanenta de conflicte si tensiuni intre state a jucat un rol major in crearea neintelegeruilor care au dus la prabusirea fostei yugoslavii , in beneficiul direct al romaniei care a devenit astfel tara cea mai mare din zona balcanica SI A ATRAS ASTFEL ZECI DE MILIARDE DE DOLARI IN INVESTITII STRAINE iar conflictul singeros din transnistria a fost creat de romania pt a subjuga independenta si suveranitatea republicii noastre suverane!
A comentat ROMANUL DIN BASARABIA 04 februarie 2009, 10:15
Moldova o sa aiba in viitor mari probleme cu ukraina iar cistigul pe care l-au obtinut romanii in mod fraudulos, noi o sa-l platim ukrainenilor cu virf si indesat! Romanul fura si moldoveanul patimeste! O sa ia ukrainenii si pielea de pe noi din cauza romanilor!
A comentat Tina 04 februarie 2009, 10:19
Romania n-a cistigat nimik! Hotarirea a fost data in defavoarea adevarului si a dreptatii pt ca mari companii occidentale de cind cu criza economica si cu criza gazelor au mari interese in zona! Zona a fost concesionata unor firme americane la uin pret derizoriu cum s-a facut si cu petrom, iar rominul nu zice nimic pt ca generatia actuala datorita faptului ca pe timpul lui ceausescu a fost grav infometata timp de 25 ani , de unii ajunsesera sa-si manince propriile fecale, a ramas cu creierul nedezvoltat si de aceea cea mai mare parte a rominilor au un coeficient de inteligenta asemanator animalelor! Romanul nu stie ce-i cu el e multumit daca are cei 2 litri de bautura contrafacuta pe care o consuma zilnic si precum prkul di cocina un troc cu laturi! Astia sint fratii nostri de peste prut! Hai sa ne unim degraba cu ei!
A comentat mirsea druk 04 februarie 2009, 10:30
Pentru MOLDOVEANUL(romanul)DIN BASARABIA SI PENTRU TINA: Amandoi sunteti niste statalisti si comunisti in gandire.Cum puteti sa spuneti asemenea aberatii.Din pacate mentalitatea sovietica si bolsevica este inca la moda in R.M.Auzi:"independenta si suveranitatea republicii noastre suverane".Apropo marea parte a moldovei se afla in Romania.R.M.este doar o mica parte a moldovei.STEFAN CEL MARE este inmormantat la BACAU,ROMANIA.MIHAI EMINESCU,ION CREANGA LA IASI.I.L.CARAGIALE LA PLOIESTI.Acestea de mai sus nu arata ca suntem un singur popor.Dar pentru voi statalistii(adepti lui Vasile Stati)care considerati ca vorbiti "limba moldoveneasca" ca aveti alta istorie decat cea romana este greu sa va convinga cineva ca ati fost si inca mai sinteti indoctrinati cu astfel de idei de adeptii lui Stalin care mai sunt la guvernare in R.M.Sper ca la alegerile de anul acesta cei care gandesc ca voi doi sa fie cat mai putini,iar marea majoritate sa voteze partidele cu adevarat democratice,pentru ca daca vin iarasi comunistii RM se izoleaza si mai mult de lumea libera si civilizata si se apropie de mama RUSIA.
A comentat ApolloRO 04 februarie 2009, 11:23
Tovarăşi basaraboi comunişti şi tovarăşe basaravaci comuniste! De beţi şi tâmpiţi ce sunteţi, vorbiţi numai enormităţi. Voi puneţi pe seama ţării noastre întâmplări din gubernia voastră. Mai porcilor rusnaci! Staţi în coteţul vostru şi nu mai scoateţi râtul pentru că vi-l tăiem. Fiţi siguri de asta!
A comentat Justiţiarul 04 februarie 2009, 11:31 | mergi sus ▲
Pt. Justitiarul:
Da-ti seama ce vorbesti. Stim cu totii ca aveti obiceiul sa vorbiti mult dar la nevoie sa va kkti in pantaloni si sa tremurati ca kktul.

La fel nu sunt de acord cu "ROMANUL DIN BASARABIA" si in special cu Tina. O logica mai prosteasca eu n-am mai vazut. Aiureli comuniste.

Ce tine de insula, intr-adevar e o dreptate istorica ceea ce s-a intamplat. DAR din pacat acuma nu era timpul. Acum cu aceasta castiga numai rusii.
Problema aceasta trebuia ridicata peste vreo 30-40 de ani. Parerea mea. Si nu numai problema aceasta, dar si problema teritoriilor romane din Ucraina.
In fine. Vedem ce consecinte vor fi.
A comentat 300 04 februarie 2009, 11:49 | mergi sus ▲
St cel Mare e ingropat la Putna! Auzi , la Bacau, se cunoaste ca romanilor li s-a urcat la cap! Sint de acord cu cele spuse aici de concetatenii mei! Am vazut la televizor, pe romani, cit de spurcata e natia aceasta de-si zice romaneasca! Romanul e ca porkul! Am vazut la Iasi un betiv de roman de 250kg care a cazut intr-o groapa si au venit de la salvare si pompieri si l-au legat cu o funie ca pe animal de l-au ridicat ca se cacase pe el! Romanu n-are creier e ca porku si de aia a ajuns de risul si batjocura tuturor! Romanu e gras ca porku si prost ca dobitocul!
A comentat Mircea din Ungheni 04 februarie 2009, 13:14 | mergi sus ▲
300, ţine-ţi aprecierile pentru tine şi mai bine comuniştii voştri ar lua măsuri să nu mai posteze pe forumuri toţi nebunii şi beţivii comunişti din Basarabia. Ştiu că voi aveţi un spital psihiatric la Costiujeni. Internaţi-i pe toţi acolo şi nu le mai permiteţi să aibă acces la Internet. În caz contrar, cred că presa română şi autorităţile române vor trebui să înştiinţeze mass media europeană, UE şi alte foruri internaţionale de "corectitudinea comunisto-voronistă" pe perioada desfăşurării scrutinului electoral.
A comentat Justiţiarul 04 februarie 2009, 13:20 | mergi sus ▲
Mircea din Ungheni = impusca-te in creier dobitocule. Vrei sa zici ca la noi asa ceva nu este? Trebuie sa fii dobitoc tampit sa judeci tara dupa anumiti indivizi. Dar in Rusia asa ceva nu este? Dar in state?
Sa zici vreo insulta in adresa romanilor e ca si cum te-ai injosi singur pe tine. Tu tot esti Roman dobitocule. Eu inteleg ca Ungheniul e plin de rusofoni, veniti in perioada comunista in acest oras Romanesc, care iti spala creierii cu fel de fel de prostii. Dar trebuie sa ai o minte imbecila de clasa a 4-a sa nu intelegi ca toata ura pe care tu o adresezi romanilor e defapt scopul comunistilor. Noi intre noi ne certam dar comunistii rusofoni ai nostri se rad si cu curu de noi, cat de tampiti suntem.
Judeca cu capul inainte de scrie ceva, sau nu scrie nimic.
Acest site basarabeni.ro este pentru cei care militeaza pentru rezolvarea nedreptatii istorice si dispartirii dintre frati. In loc ca sa ne gandim toti impreuna cum sa facem noi aceasta dreptate noi ne mancam intre noi ca cainii. RUSINE BASARABENILOR!!!!
RUSINE ROMANILOR!!!! RUSINE FRATILOR!!!!

Pentru Justitianul:
Nu fi atat de agresiv frate. Daca pretinzi a fi corect si inteligent mai intai studiaza problema si dupa aia critica!!!
Daca 2 din 10 spun ca Romanii is porci asta nu inseamna ca toti asa gandesc!!!!
A comentat 300 04 februarie 2009, 13:34 | mergi sus ▲
Mi-e rusine si mie scirba ca fac parte dintr-o natie in care majoritare sint personaje ca romanul din Romania de mai sus care spunea ca Stefan e inmormintat la Bacau iar Eminescu si Creanga la Iasi! Probabil ca romanii din Romania n-au auzit in viata lor de aleea scriitorilor de la cimitirul Bellu din Bucuresti, unde fiecare basarabean adevarat atunci cind merge in Romania se duce sa depuna flori! De fapt dupa mizeria si paragina de acolo, din cimitir, si gunoaiele aruncate iti vin in minte fara sa vrei ginduri propagate in mass media de la Moscova, cum ca originea si leaganul natiunii romane s-ar afla in nordul subcontinentului indian si nu in zona muntilor orastiei! Despre Putna ce sa mai zic, oare citi romani de pe acest forum s-au inchinat macar o data in viata la mormintul sfint al lui Stefan? pe care romanii din romania nu se opresc niciodata sa se laude ca e la ei in tara! Ca marele Stefan e ingropat in ctitoria sa de la Putna stiu toti basarabenii, intrebarea pe care si-o pun insa multi este daca romanii din romania merita sa se afle la ei in tara avind in vedere lipsa de interes care de cele mai multe ori este chiar nesimtire, pe care o au foarte multi romani fatza de propria lor istorie! Stramosii romanilor din Romania, le-au lasat o istorie mareata, dar natiunea romana care are si cetatenie europeana e atit de INCALIFICABILA incit nu are nici macar bunul simt sa o cunoasca! 90% din cei care au cetatenie romana , nu o merita DUPA CUM NU MERITA NICI TARA IN CARE TRAIESC! Romania le-a oferit totul, inclusiv un viitor european si ei in schimb dau nesimtire si gunoaie aruncate pe jos, de a ajuns Delta Dunarii nu o rezervatie a biosferei ci o groapa de gunoi, plina de cutii goale de conserve si sticle de plastic! 90% din romani meritau sa se nasca in republica democrata Congo si tare as fi fost curioasa daca si atunci mai manifestau atitudinea agresiva si plina de superioritate fata de cetatenii republicii moldova care n-au uitat niciodata sa fie romani!
A comentat Dana din Balti 04 februarie 2009, 13:41 | mergi sus ▲
Dana, tot respectul meu.
Apropo, eu am fost la putna si m-am inchinat marelui domnitor roman.
Dar la bucuresti la cimitiru Bellu din pacate nu am fast fiindca stii tu cum e cu banii si cu timpul, mai ales cand inveti lucrezi in Iasi.
Numaidecat voi merge cu prima ocazie. Mersi ca ne-ai reprosat acest fapt. Intr-adevar trebuie vizitate lacasele sfinte ale romanimii.

Apropo drept completare la cuvintele Danei, cine a fost la cimitirul Armenean din Chisinau unde sunt odihniti marii luptatori al intregului neam romanesc? Ion si Doina Teodorovici, Vieru de exemplu?
A comentat 300 04 februarie 2009, 13:51 | mergi sus ▲
Dana de la Balti, te asigur ca toti romanii stiu de Putna si toate celelalte chestiuni pomenite mai sus. ApolloRo este un provocator comunist basarabean de pe teritoriul Basarabiei. Deci repet, postarea provine de pe teritoriul Basarabiei. Iar tu cred ca esti din aceeasi categorie cu ceilalti basarabeni comunisti, rusofoni si antiromani care va credeti altceva decat ceea ce sunteti in realitate. Dar daca voi sunteti mai destepti decat romanii, cum se face ca sunteti republica cea mai saraca de pe tot globul pamantesc? Pentru ca trebuie sa fi auzit si tu, biata de tine, ca saracia inseamna prostie.
A comentat un roman din Iasi 04 februarie 2009, 14:01 | mergi sus ▲
Ei, concetatenii mei romani, cu aceasta ocazie vedem si noi ce vecini avem la estul tarii noastre. Tot cu aceasta ocazie, rog pe toti romanii responsabili ca pe masura posibilitatilor lor sa ia masuri contra acestor vecini, dusmani dovediti ai natiunii romane. Si ganditi-va la "Doina" lui Eminescu:

"Cine-au îndrăgit străinii,
Mâncă-i-ar inima câinii,
Mânca-i-ar casa pustia,
Şi neamul nemernicia!
Ştefane, Măria ta,
Tu la Putna nu mai sta,
Las' arhimandritului
Toată grija schitului,
Lasă grija sfinţilor
În sama părinţilor,
Clopotele să le tragă
Ziua-ntreagă, noaptea-ntreagă,
Doar s-a-ndura Dumnezeu,
Ca să-ţi mântui neamul tău!"

Deci sa luam atitudine si masuri impotriva strainilor basarabeni care ne batjocoresc neamul, unii din ei locuind chiar si mancand paine romaneasca in tara noastra. Sa-l asteptam noi pe Stefan cel Mare sa-i pedepseasca pe basarabeni? Nu suntem noi oare in stare sa-i trimitem peste Prut in tara lor?
A comentat Ziarist.Ro 04 februarie 2009, 14:24 | mergi sus ▲
Majoritatea celor care au postat aici ar trebui sa-si numere neuronii din cap...Se pare ca sunt cam putini la numar! Gandiri primitive si lipsire de orice logica! Pacat!
A comentat Alec-BM 04 februarie 2009, 14:25 | mergi sus ▲
Pt ziarist.Ro = mda, si asta e concluzia ta? Dupa 3 comentarii?
Apropo eu tot sunt basarabean si tot stau in romania. Vrei sa ma invinuesti ca-ti mananc painea? Indrazneste! Fata de tine paparati, eu painea o castig muncind. Tu barfind.

Alec-BM = mersi. Intr-adevar poate trebuie sa-mi numar neuronii. Atata efort depus in lupta pentru Romania Mare, pentru ca la un moment dat tot Romanii sa ma trimata acasa si sa ma numeasca rusofon imbecil.
A comentat 300 04 februarie 2009, 14:31 | mergi sus ▲
Gargara, 300! Tu asa crezi ca poti realiza Romania Mare? Muscand mana care te hraneste? Ma lipsesc de asa concetateni. Daca stai in Romania si mananci o bucata de paine romaneasca, fie ca muncesti sau nu, atunci cine iti da dreptul sa clevetesti si sa barfesti tara care te hraneste? Nu-ti convine, valiza si la gara! Chisinaul comunisto-voronist te asteapta!
A comentat un roman din Iasi 04 februarie 2009, 14:39 | mergi sus ▲
un roman din Iasi = in primul rand fa-mi te rog copy/paste unde EU am clevetat tara.
In al doilea rand, muie, cine ti-a zis ca tara ma hraneste? Poate din munca mea pe care o fac aici, dau un ban la stat (prin impozite) care te hraneste pe tine parvenitule.
Stai linistit marsavenie ca nu am facut nici facultate pe banii statului, nici in camin nu am stat si nici macar n-am cerut asta. Asaca din buzunarul tau eu nimic n-am luat.
Auzi, musc mana care ma hraneste. Ba poponarule tu de fapt cum de indraznesti sa vorbesti cu mine asa. Ce rau i-am facut eu tarii boule? Cand am muscat-o? Cand m-a hranit?
Tara hraneste numai parveniti cum esti tu. Restul oamenilor se hranesc singuri, marla.

Daaa, cu asa oameni romania putrezeste. Trezeste-te romanie, caci o sa te manance parazitii...
A comentat 300 04 februarie 2009, 15:20 | mergi sus ▲
mi se face rau cand deschid site-ul asta si cand vad cati oameni tineri si cu bube in cap sunt pe lumea asta, ma frati si surori exista in ziua de azi psihologi si psihiatri care ar putea sa va dea o mana de-ajutor.
A comentat n.bumbac 04 februarie 2009, 15:27 | mergi sus ▲
n.bumbac - mersi si tie.
A comentat 300 04 februarie 2009, 15:28 | mergi sus ▲
toate porcariile pe care le scoateti pe gura si cei ma fac sa cred ca ne meritam soarta, mai mult de-atat nu pot sa spun, un neam de oameni prosti, plin de tradatori si curve, fiecare se crede mai destept decat restul, dar comparandu-se cu cei pe care-i crede prosti este si el la randul sau un prost!
A comentat n.bumbac 04 februarie 2009, 15:30 | mergi sus ▲
Pentru 300: nu ma refeream la tine, frate! Citeste si ultimul meu comentariu postat la articolul "Voronin nu vrea ca Romania sa-i fie frate mai mare", am un mesaj si pentru tine acolo! Si nu te mai lamenta, du lupta in care crezi mai departe! Mai presus de a fi roman, basarabean, rus sau ungur, conteaza sa fii OM!
A comentat ALEC-BM - pt.300 04 februarie 2009, 15:43 | mergi sus ▲
Ati aflat deja noutatile? Guvernul liberal al Romaniei a vindut rezervele de gaze naturale de pe platoul continental al insulei serpilor la o firma cu un capital de 200 lei! TRAIASCA ROMANIA SI POLPORUL ROMAN! ROMANI SINTETI O ETNIE HANDICAPATA SI PUTUROASA CARE NU SINTETI IN STARE DE NIMIC! STRAINII VIN LA VOI IN TARA CU DOI LEI SDI PLEACA CU MILIARDE DE DOLARI! TARILE DIN JURUL VOSTRU NU AU NICI 5% DIN BOGATIILE VOASTRE SI SINT CU MULT PESTE VOI CA DEZVOLTARE! SINTETI UN KKT SI NU MERITATI SA VA NUMITI OAMENI
A comentat vlad tepes 04 februarie 2009, 15:49 | mergi sus ▲
ma sperii cand vad de cata ura sunt capabili unii, chiar daca nu am fi un singur neam cu aceleasi radacini, tot nu s-ar ajunge aici, si cand te gandesti ca ieri s-a dat o solutie finala prin care Romania a pierdut Insula Serpilor - un simbol al culturii si civilizatiei romane (latine) - la fel cum a pierdut si alte teritorii. stiti oare ca este posibil ca Actul de Constituire a Statului Roman sa fi plecat cu tot cu tezaur la moscova? v-ati pus problema ca s-ar putea ca ungurii din inima Transilvaniei sa intenteze si ei Romaniei un proces prin care sa dovedeasca precum ca Transilvania a apartinut austro-ungariei,prin urmare este a ungarieie si se poate da si in acest caz o sentinta definitiva care sa "satisfaca" ambele parti.! a mai ramas sa ceara voronin ceva si bulgaria restul si ne-am scapat de toata problema, macar nu vom avea motiv de ura.
A comentat n.bumbac 04 februarie 2009, 15:58 | mergi sus ▲
O SA RIDA SI AFRICANII DE VOI! ROMANIA EXISTA PT CA STRAINII INCA N-AU TERMINAT SA VA FURE TOT SI BECHTEL INCA N-A TERMINAT DE CONSTRUIT AUTOSTRADA CARE O SA COSTE UN MILIARD DE DOLARI KILOMETRUL! TOT CE POT SA VA SPUN E CA DACA AS FI ROMAN AS CERE AZIL ¨POLITIC IN CONGO! ROMANIA A AJUNS TARA LUI DANILA PREPELEAC! TRAIASCA PRESEDINTELE VORONIN, E DE 100 ORI MAI DESTEPT DECIT GUVERNUL VOSTRU LA UN LOC! SINTETI O SPURCACIUNE SI UN CCT E MAI DEMN CA VOI! Cea mai mare insulta pentru un moldovean e sa-l numiti roman! NOI CU SDARACIA NOASTRA SINTEM DEMNI, N6AVEM RESURSE, DAR VOI VINDETI TOATA BOGATIA VOASTRA LA STRAINI PE NIMIC IN VREME CE BATRINII VOSTRI MOR DE FOAME LA TARA PRIN CASE IAR COPII MICI MOR PRIN SPITALE DE AVETI CEA MAI MARE MORTALITATE INFANTILA DIN EUROPA, MAI MARE SI DECIT IN REPUBLICA NOASTRA! A SPUS BINE CINEVA DE MAI SUS CA SINTETI UN POPOR DE ANIMALE, VORBITI MULTY DAR TOT CE PUTETI SA FACETI E SA VA CACATI PE VOI! DUCETI-va IN GRAJDURI SA STATI CA NU AVETI DEMNITATE OMENEASCA! SINTETI UN CCT CARE IMPUTE LUMEA PE UNDE TRECETI!
A comentat lon Creanga 04 februarie 2009, 16:02 | mergi sus ▲
Pt. Alec-BM:
Frate, stiu ca sunt multi imbecili la mine in tara. Si ma doare sufletul cand constientizez ca multi gandesc asa.
Dar sa stii frate ca sunt la fel de multi cei care se cred romani si care nu neaga istoria si neamul!
A comentat 300 04 februarie 2009, 16:08 | mergi sus ▲
Alo, cine mai e cu mintea treaza si judeca romaneste, haideti pur si simplu sa ignoram comentariile comuniste de gen Ion Creanga!!!
La fel si comentariile imbecile din partea romana de gen Ziarist.Ro/unil de la Iasi.

Eu asa am sa fac pe viitor.
A comentat 300 04 februarie 2009, 16:13 | mergi sus ▲
mai bine ma faceam psihiatru, faceam la bani, cacalau!
A comentat n.bumbac 04 februarie 2009, 16:26 | mergi sus ▲
Bre,fratilor,sunteti atat de prosti incat va injurati singuri,mai cititi si voi o carte ceva sau macar un site de istorie ca acesta

http://www.archweb.cimec.ro/a_istorie.htm

ca ati inceput sa turbati de cat de prosti sunteti voi romanii de pe ambele maluri ale Prutul .
Bre,oameni buni,daca veti sa aveti o minima sansa in aceasta viata atunci puneti-va cu burta pe carte sau cel putin nu mai poluati site-urile cu imbecilitatile voastre,ca prostii indiferent cat de multi ati fi de pe ambele maluri ale Prutului nu mai au absolut nicio sansa sa-i influenteze pe ceilanti care stiiu prea bine ca suntem romani cu totii si impartasim aceiasi limba si traditii.
Spor la invatat tampitilor de pe ambele maluri ale Prutului !
A comentat micael 04 februarie 2009, 16:27 | mergi sus ▲
Pt. Justitiarul

Tu esti acela care da aiurea din gura pe jurnal.md? Ai intrat si aici ca sa-ti arati prostimea? Sa nu indraznesti sa spui ca si forumul acesta este manipulat de o singura persoana, borhotule!
A comentat Printesa 04 februarie 2009, 16:30 | mergi sus ▲
micael bine spus, dar cred ca unora ar trebui sa le explici ce-i aceea o carte si la ce foloseste ca ei saraci cu duhul cum sunt o sa creada ca i-ai injurat.
A comentat n.bumbac 04 februarie 2009, 16:31 | mergi sus ▲
Justitiarul, dk nu stii cn sunt, atunci afla ca pe jurnal.md folosesc pseudonimul "Lilly".
A comentat Printesa 04 februarie 2009, 16:33 | mergi sus ▲
Unicii care gandesc inainte de a scrie un comentariu aici sunt "300" & "Micael". Bravo! Toate comentariile pe care le scrieti au un sens si sunt gandite bn. Ma scuzati, dar eu cred ca ceilalti nici nu stiu pe ce lume traiesc si "latra" fara nici un sens. Bravo Micael si 300! Astia oameni cu capul pe umeri!
A comentat Printesa 04 februarie 2009, 17:00 | mergi sus ▲
Stând şi citind acest forum, am observat că partea basarabeană a fost prima care a jignit în mod repetat şi vulgar partea română. Deci Prinţesa, poate gândeşti tu, dar nu suficient. Ce faci tu pentru a-ţi educa conaţionalii basarabeni needucaţi sau prost educaţi în spiritul înţelegerii între popoare?

Eu ştiu că RM e o republică polietnică, deci populaţia, teoretic, ar trebui educată în spiritul înţelegerii şi toleranţei interetnice. Cu atât mai mult ar trebui ca basarabenii să respecte poporul roman, aşa cum respectă poporul rus, mai ales că românii sunt pentru basarabeni un popor străin care locuieşte în altă ţară. Iar românii nu prea merg în Basarabia. Din contră, mult mai mulţi basarabeni vin la noi în România.

Xenofobia în Basarabia poate duce la tragedii, la conflicte cu urmări nebănuite şi irecuperabile. Astăzi aveţi conflicte cu românii, mâine s-ar putea să aveţi conflicte cu găgăuzii şi aşa mai departe. Deci sper ca basarabenii cu capul pe umăr să condamne ferm orice tendinţe xenofobe, să cultive în rândul celor certaţi cu legea respectul pentru popoarele străine, cu atât mai mult vecine. Cine ştie, poate odată în viitor veţi avea nevoie şi de ajutorul românilor. Şi atunci noi s-ar putea să nu vi-l dăm. Asta pentru că e normal să nu îţi ajuţi niciodată duşmanii.
A comentat Laura din România 04 februarie 2009, 17:43 | mergi sus ▲
pt Laura din Romania: draga Laura, sunt indoctrinati basarabenii mei pana in maduva oaselor, au trecut printr-o perioada (probabil cea mai eficienta d.p.d.v al spalarii creierelor) in care tinerii pioneri erau invatati sa-si denunte mama si tata pt ca aveau apucaturi burgheze, la ce sa te mai astepti de la astfel de persoane, as avea mult mai multe de spus dar risc sa devin plictisitoare, un singur lucru pt mine este important, ca sunt tineri de varsta mea care mai sunt interesati de tara lor si cunosc adevarul istoriei, restul sunt pleava care se aseaza precum bate vantul, crede-ma ca daca ar fi sa li se dea functii, bani si toate astea, ar spune cu totii intr-un glas ca sunt romani si i-ar injura pe rusi, oarecum e trist sa vezi cum gandesc unii oameni. si totusi nu inteleg de unde atata ura intre romani si basarabeni? cred ca aici este valabila fabula "vulpea si strugurii" si mai exact, au fost toate bune si frumoase atunci cand primeau toti cetatenie intr-o luna de zile, dupa care vindeau repatrierile cu 1500$, au mai fost si alte avantaje, dar acuma de cand s-a schimbat legea cetateniei si nu mai pot obtine pasapoarte sunt tare suparati unii dintre ei, ca pana la urma tot la bani se ajunge,pa
A comentat n.bumbac 04 februarie 2009, 18:06 | mergi sus ▲
Iata ca vecini nostri din Basarabia, marea majoritate, crapa de invidie ca RO a castigat o parte din ceea ce era de drept al nostru, daca e sa privim corect suntem tot in pierdere pt. ca stanca era a noastra. Sincer, nu ma astepta la o asa mare ura din partea moldovanilor. Ramai stupefiat de cata rautate zace in acesti oameni.
A comentat nu exista roman sa nu se bucure... 04 februarie 2009, 18:12 | mergi sus ▲
A comentat 300 04 februarie 2009, 18:15 | mergi sus ▲
ba prostule, comentarii gen:"....Stim cu totii ca aveti obiceiul sa vorbiti mult dar la nevoie sa va kkti in pantaloni si sa tremurati ca kktul." sa i le spui lu` mata si tactu inainte de culcare ...., moldoboi ce sunteti.
A comentat pt. "300" 04 februarie 2009, 18:22 | mergi sus ▲
ultimile doua comentarii imi apartin ! de cand nu am mai intrat pe aici am si uitat ....
A comentat furnica 04 februarie 2009, 18:25 | mergi sus ▲
Pt. "Ion Creanga", ba cap mare plin cu taratze, in primul rand, nu spurca acest nume pe care nu esti demn sa-l pronunti nu sa-l porti, in al doilea rand, esti prea prost ca sa-ti raspund la aberatiile pe care le debitezi. delireaza in continuare, succes !
A comentat furnica 04 februarie 2009, 18:30 | mergi sus ▲
Propun ca urmatorul proces pe care Ro il va intenta la CIJ de la Haga sa fie impotriva R. "Moldova". Subiectul dezbaterii, interzicerea autoritatilor din spatiul dintre Prut si Nistru de a folosi denumirea de Moldova, numele provinciei istorice din RO, deasemeni, denumiri si insemne care apartin de poporul roman si RO. R. Pruto-Nistreana cred ca li se potriveste cel mai bine, locuitorii, normal ca se vor numi pruto-nistreni, cel putin eu asa-i voi numi mereu.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 18:40 | mergi sus ▲
Nu stiu ce ati patit voi cu totii. Chiar nu stiu. De unde atata ura in voi?
Oare basarabenii sunt mai rai decat romanii? Oare romanii sunt mai rai decat basarabenii?
In primul rand suntem aceeasi rasa in piz..da masei!!!! Daca nu recunoasteti faptul ca suntem cu totii romani, recunoasteti macar ca sunteti oameni!!!
DE UNDE-I URA DOMNILOR????
Voi Basarabenii Comunisti sunteti gata sa-i rupeti gatul oricui numai sa nu va numeasca nimeni ROMANI! De ce v-ati dezis asa de usor de buneii vostri, de neamul vostru, de originea voastra? De ce? Pentru ce???
Pentru o bucata de paine? Pentru dreptul de a va duce in Moskova la constructii? Pentru ca acolo rusii sa va tina de ROBI??? Pentru ce?

Voi Romanilor, sunteti gata sa ne rupeti gaturile doar pentru ca suntem basarabeni!!!! DE CE? PENTRU CE?
Ca suntem fratii vostri? De ce v-ati dezis de noi asa de usor? Cine va dat acest drept? Pentru asta au luptat stramosii nostri? Pentru asta au murit mii si mii de romani? Pentru ca intr-o buna zi, sa va eie UE-ul sub aripioara si voi sa va bagati p..la in noi?
Si ce daca o mana de oameni va injura cu spume la gura??? Lasati-le sa latre!!!
Cineva de aici a zis ca daca noi suntem cea mai saraca tara din lume atunci asta vorbeste despre cat de inteligenti suntem.
Si? Daca NOI suntem prosti si va vorbim de rau, atunci de ce voi ne raspundeti cu aceeasi moneda??? Va coborati la nivelul lor, va puneti si voi in 4 labe si incepeti sa latrati. Si dupa asta pretindeti sa fiti mai destepti???

"NOI NU CONTAM!!!! NUMAI TARA CONTEAZA!"

Romania e faramitzata, Romania e de la tisa pana la nistru. Si in loc ca sa luptati pentru ca s-o intregiti, voi o faramitati si mai tare.
Ce fel de Romani sunteti??? Ce fel de oameni sunteti? Bani, manele, fete, shansoane, bautura - asta e scopul vietii voastra? Pentru asta luptati???
Sunteti patetici!!!

Credeti ca politicienii vor rezolva aceasta problema? NU!!!! Mai intai de toate OAMENII trebuie sa se impace si dupa aia se vor impaca si statele.
UNIREA NU DEPINDE DE VORONIN SI NICI DE BASESCU!!! DE NOI DEPINDE!!! DE FIECARE!!!

Daca am sa reusesc sa conving un basarabean ca e roman va fi o mare victorie pentru ROMANIA!!! Daca am sa reusesc sa convind un roman ca basarabenii sunt de fapt fratii lor va fi o mare victorie pentru ROMANIA!!!
Si daca in afara de mine va ve-ti implica si voi, atunci Romania Mare va avea un viitor.

NOI NU CONTAM, NUMAI TARA!!!!

N-o sa ma convingeti sa nu mai lupt pentru Romania. Stefan cel Mare, Eminescu si Vieru mi-au prezintat prea destule dovezi ca sunt pe calea cea dreapta.
Sper ca noi Romanii, toti Romanii de pretutindeni nu le vom dezamagi pe cei care ne-au scris istoria cu penitza de aur!!!!
A comentat 300 04 februarie 2009, 18:48 | mergi sus ▲
pt furnica: da, te inteleg ca unele comentarii te aduc in asa stare, dar cum ramane cu radacinile noastre ale celor care am fost nevoiti sa plecam de acasa pt a face o scoala serioasa sau pur si simplu pt a intelege ceva din viata asta care-i tare scurta, eu ma consider romanca si consider ca m-am nascut pe pamant romanesc, nu am de gand sa-mi iau mormintele strabunilor mei sa le port cu mine in rucsac sau aveti o ppropunere mai buna?
A comentat n.bumbac 04 februarie 2009, 18:54 | mergi sus ▲
Cei care imi scriu mesaje pls prezinta-tiva.
"pt. "300" " e prea vag ca sa inteleg cine mi-a scris.

Si apropo de repros:
N-am dreptate? Sa vedem: Ai curajul sa te intalnesti cu mine si sa-mi zici in fatza ca sunt un rusofon imputit din basarabia?
Ai acest curaj?
Numai ca vreau mai intai sa-ti spun ca pentru mine cea mai mare injuratura e sa ma numeasca cineva Rus.
A comentat 300 04 februarie 2009, 18:56 | mergi sus ▲
te crucesti frate, pe cuvant,cine ne judeca pe noi ca facem autostrazi nu stiu cum, ca ne vindem bogatiile pe nimic,...bla,bla... Doamne, Doamne, Dumnezeul nostru, incredibil, niste cretini din republica bananiera Pruto-Nistreana se cred analisti in probleme romanesti si isi dau cu presupusul neavand stiinta despre RO nici la nivelul unui elev de clasa a II-a, auzi frate, incerca sa ne dea lectii acesti avortoni, ultimile gaini din Europa, singura "tara" cu sistem comunist din Europa, cei mai prosti de pe acest pamant numit Terra, inchipuiti-va oameni buni, aceste specimene isi dau cu parerea despre o tara ca RO, tara care un avans cam de 100 de ani lumina in fata.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 18:58 | mergi sus ▲
pt. 300. eu ti-am scris ! oricand iti spun in fata tie si tuturor cozilor de topor.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 19:01 | mergi sus ▲
Ok frate. Spune cand si unde, ne intalnim, vorbim. Si totodata ai sa-mi arati daca poti sa-mi rupi clantul.
A comentat 300 04 februarie 2009, 19:04 | mergi sus ▲
300,frate,eu al naibii sa fiu,am curaj sa ma intalnesc cu tine ,daca faci cinste cu un vinulet de la tine de prin partile Basarabiei si eu cu o tuiculita de prin partile Olteniei .LOL !
A comentat micael 04 februarie 2009, 19:05 | mergi sus ▲
Furnica,da o incolo de treaba ca exagerezi cu 100 de ani lumina,sper ca stii ca in anii lumina se masoara dinstanta dintre galaxii,nicidecum evolutia pamantenilor ! LOL !
A comentat micael 04 februarie 2009, 19:10 | mergi sus ▲
Micaele, frate, cred ca intelegi tare bine ca nu despre tine vorbeam :)
M-a adus la nebunie fraza "Staţi în coteţul vostru şi nu mai scoateţi râtul pentru că vi-l tăiem" din comentul A comentat Justiţiarul pe 04.02.2009, ora 13:31
De aia si am scris "Stim cu totii ca aveti obiceiul sa vorbiti mult dar la nevoie sa va kkti in pantaloni si sa tremurati ca kktul."
Sigur ca nu se referea la un popor intreg. Fraza era adresata doar celor care vorbesc urat pe forumuri dar in realitate sunt niste fricosi si marlani.

Sincer sa-ti spun cu tine as bea o tuica cu cea mai mare placere:) fiindca tare demult n-am intalnit oameni cu care as putea vorbi constructiv despre aceasta mare durere pe care o avem in sufletul nostru romanesc.
A comentat 300 04 februarie 2009, 19:12 | mergi sus ▲
pt. n bumbac. Din pacate pt. tine in R Pruto-Nistreana esti in minoritate, 2% , cred ca va trebui sa te muti in RO sau sa te obisnuiesti sa fii umilita, lucru inacceptabil, de acesti imbecili care-si spun cu fala moldovani. Am sa-ti spun un lucru, eu sunt moldovean get-beget din Borzesti, locul unde s-a nascut Stefan cel Mare, e o comuna de razesi din jud. Bacau, ii urasc atat de mult pe acesti avortoni, incat fereasca Dumnezeu sa-i prind vreodata in diferite ipostaze, nu pot sa cer cuiva sa ma creada, vai de ei si de mama lor, cu piatra iadului ii voi arde indiferent de consecinte. Sigur, vor fi viteji asa ca "300" care vor spune textul deja arhicunoscut cum ca noi, romanii, ne...k. pe noi de frica nu stiu cui, mare viteaz acest "300", hmmm, vai de capul tau avortonule.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 19:18 | mergi sus ▲
Bre,300,nu ma supar eu pe tine chiar acum cand am inceput sa te si cunosc cum si ce gandesti(oricum esti bravo,chiar daca te mai intampla sa mai derapezi si tu uneori,dar e de inteles mai ales cand suntem provocati de unii si de alti).
Mie personal nu-mi tare tandara cand diversi basarabeni ne fac in fel si chip(e de inteles,mai sunt si oameni ce ajung sa creada idioteniile cripto-comunistilor de peste Prut),oful meu cel mare este atunci cand se gasesc alti "destepti"de asta data din Patria Mama care raspund provocarilor de peste Prut si creaza falsa impresia cum ca vezi Doamne,am fi doua popoare diferite ce intimplator se injura in aceiasi limba ! LOL !
A comentat micael 04 februarie 2009, 19:23 | mergi sus ▲
pt. 300.
vino in RO , eu sunt din Borzesti Bacau, te astept la Adjud, nod de cale ferata important , mergem doar noi doi pe malul Siretului si se intoarce unul singur la casa si familia lui. Probabil ca tu vei fi acela, asta e. eu in R Pruto-Nistreana nu voi veni niciodata, oameni cu caracter sunt raritati pe acolo. Apropo, iti platesc drumul pana la mine, pe onoarea mea, daca ai dubii, poti sa alegi locul unde sa ne intalnim.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 19:26 | mergi sus ▲
Bre,Furnica,sunt curios la ce te gandesti u cand spui "incat fereasca Dumnezeu sa-i prind vreodata in diferite ipostaze".Sunt tare curios,mai ales ca te adresezi unei doamne ! :-)
A comentat micael 04 februarie 2009, 19:30 | mergi sus ▲
micael, azi nu am glume in program!
A comentat furnica 04 februarie 2009, 19:31 | mergi sus ▲
Micael: Cand am derapat vreodata frate?
Nu stiu, poate intr-adevar nu ma exprim bine sau ce naiba.
Frate, nu astepta te rog de la mine ca sa vorbesc numai de rau basarabenii si romanii numai de bine!!!
Eu sunt realist, am si eu o parere, stiu prea bine ca nu suntem cu totii perfecti.
Sunt romani bulangii, sunt si basarabeni aiuriti si nu crede ca le voi trata intr-un fel pe unii si in alt fel pe altii!!! Pentru mine toti suntem de aceeasi mama. Si daca unul a zis ceva ce nu mi-a placut indiferent la ce adresa e venita am sa zic tot ce gandesc despre dinsul.
Referitor la neajunsurile Romanilor din Romania stim prea bine ca sunt si eu niciodata n-am sa neg faptul acesta. Daca va suparati ca le zic atunci naspa de voi.

Patria nu se alege, frate, de aceea va accept cum sunteti. Cateodata ma supar pe voi dar asta nu inseamna ca ma dezic de voi. Si de la voi astept acelasi lucru!!!
A comentat 300 04 februarie 2009, 19:32 | mergi sus ▲
Furnica,ai evoluat si tu,scoti lumea la interval pe "faleza" Prutului asa cum cred ca tot tu te-ai exprimat odata.
Frate,eu dat fiind ca-s oltean si te calc pe coada,unde ai de gand sa ma scoti la interval,oare cumva pe "liziera" Carpatilor ?!!! LOL!
A comentat micael 04 februarie 2009, 19:37 | mergi sus ▲
Furnica,eu te inteleg ca n-ai chef de glume cu mine,dar se pare ca ai chef de glume cu basarabenii,asa ca frate,drumurile noastre indiferent daca vroim sau nu acest lucru se vor intersecta,pai nu se poate astfel !!!
A comentat micael 04 februarie 2009, 19:41 | mergi sus ▲
300,mai inteles gresit,derapezi asa cum mai derapam cu totii cateodata,atata tot .:-)
A comentat micael 04 februarie 2009, 19:44 | mergi sus ▲
Pt. Furnica:
Frate, cand ti-am citit commentul ma radeam in hohote :) Pe bune acuma din ce film ai auzit fraza "mergem doar noi doi pe malul Siretului si se intoarce unul singur la casa si familia lui. "
Esti copil de clasa a 10-a sau un handicopat cretin. Dar vezi daca ai peste 20 e bine sa mergi la medic. Ca nu e in regula ceva cu capul tau. Esti periculos pentru societate.

Te invitam de fapt la un dialog. Sa-mi explici tu punctul tau de vedere, sa-ti explic si eu. Sa analizam toate argumentele "pro" si "contra" pentru a ajunge la un numitor comun ca sa nu mai vorbesti urat despre basarabeni si eu la randul meu sa te inteleg pe tine si de unde ii atata ura in cuvintele tale.
Dar vad ca n-ai cu cine vorbi. Si apropo daca tot esti asa de viteaz de ce nu vii in Basarabia, acolo sunt destui nebuni care ar accepta modul tau de a rezolva problemele.

Mda, a fost tare :). Dar tu crezi in ceea ce ai spus? Intelegi ca e o amenintzare oficiala? Si se pedepseste cu legea?
Ar fi bine sa-i puneti ban domnilor admini.

Pt. Micael
Posibil ca te-am inteles gresit frate. Sper ca ma intelegi ca toti suntem oameni. Toti avem o parere. Nimeni nu e perfect. Si e bine ca e asa. important e sa militam pentru aceleasi idealuri. Cum ramane cu tuica?
A comentat 300 04 februarie 2009, 20:02 | mergi sus ▲
micael, am facut armata in Oltenia, va cunosc bine, am cunoscut oameni exceptionali acolo, nu zic, erau si lichele, ma refer la cadrele militare, olteni in marea majoritate, oameni cu care mergi la razboi si nu poti sa crezi vreodata ca-l poti pierde, nu aveau teama de nimic si de nimeni, la inceput am crezut ca-s nebuni, nu, nu erau, asa-i croita armata romana, dar, daca n-ar exista acest DAR ce bire ar fi.Cu romanii nu am nimic, niciodata, cu adevaratii romani, in schimb cu cei care-s de meserie "roman", din start imi este dusman, indiferent din ce zona sunt . sa ma ierte Dumnezeu, nu-i suport pe moldovanii din R. Pruto-Nistreana, de fapt in Moldova nu-i suporta nimeni pe corciturile dintre Prut si Nistru, un lucru care e bine sa-l stie toata tara. Nu pot sa agreez niciodata ideia ca avortonii din R P-N incearca sa ne fure numele provinciei noastre sfinte, istoria, traditiile si inaintasii. NICIODATA. Micael, cu tine pot eventual sa ma intalnesc la o sticla de vin din zona Bohotin.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 20:27 | mergi sus ▲
pt. "300", ba prostule, scuteste-ma de apelativul "frate", nu esti frate cu mine, niciodata. Ceva mai sus erai zmeu-zmeuros, ti-am propus sa te intalnesti cu un roman care "tremura de frica " , asa cum ne-ai definit mai avortonule, ti-am propus sa vedem cine si cum tremura, asa se regleau anumite neintelegeri cu ceva timp in urma in comuna noastra, in mare taina si barbateste. Pt. cretini catine as mai reinvia odata aceasta traditie. Ban trebuie sa-ti dea tie ba avortonule, pt. prostie crasa si port ilegal de creier.Ce dialog sa am cu tine, ti-am citit postarile, te crezi un un mic zeu, si pe mine ma pufneste rasul pt. ca stiu ca esti un mic si neinsemnat zero.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 20:41 | mergi sus ▲
micael, am facut armata in Oltenia, va cunosc bine, am cunoscut oameni exceptionali acolo, nu zic, erau si lichele, ma refer la cadrele militare, olteni in marea majoritate, oameni cu care mergi la razboi si nu poti sa crezi vreodata ca-l poti pierde, nu aveau teama de nimic si de nimeni, la inceput am crezut ca-s nebuni, nu, nu erau, asa-i croita armata romana, dar, daca n-ar exista acest DAR ce bire ar fi.Cu romanii nu am nimic, niciodata, cu adevaratii romani, in schimb cu cei care-s de meserie "roman", din start imi este dusman, indiferent din ce zona sunt . sa ma ierte Dumnezeu, nu-i suport pe moldovanii din R. Pruto-Nistreana, de fapt in Moldova nu-i suporta nimeni pe corciturile dintre Prut si Nistru, un lucru care e bine sa-l stie toata tara. Nu pot sa agreez niciodata ideia ca avortonii din R P-N incearca sa ne fure numele provinciei noastre sfinte, istoria, traditiile si inaintasii. NICIODATA. Micael, cu tine pot eventual sa ma intalnesc la o sticla de vin din zona Bohotin.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 21:02 | mergi sus ▲
Ti-am scris un coment asa de frumos, pacat ca nu mi-au dat voie sa-l postez...

Eu zic ca tu sa-ti inchizi pliscul. Daca n-ai sa-l inchizi cu timpu cineva o sa ti-l inchida.
Capu aplecat, ochii in pamant si afara gunoiule. Sa nu te mai vad pe saitul acesta.

Daca ai fi cu adevarat asa de jmecher cum te prezinti nu te-ai fi laudat.
Gunoiule.
A comentat 300 04 februarie 2009, 21:32 | mergi sus ▲
pt. "300" unde vezi tu ca ma laud mai tampitule! lauda nu este natura mea mai avortonule, tocmai de asta va urasc pt. ca sunteti laudarosi, fuduli, puturosi, necivilizati si super prosti.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 21:46 | mergi sus ▲
"300' spune-i lu` mata sa-ti inchida pliscul ba cacanarule, te bateai cu pumnul in piept mai adinioari ca esti mare si tare . Ti-am demonstrat ca esti un zero, dai cu ciocul, ciochistule, cand e vorba de fapte te faci ca ploua, morti matii de jigodie.Lu` tactu sa-i spui sa stea cu ochi in pamant, asa v-ati nascut asa o sa muriti doar v-au invatat rusii cum sa stati in geninchi. Ramaneti acolo putorilor.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 21:56 | mergi sus ▲
Ia-te bai, te-am invatat sa ne injuri cu un cuvant nou "laudarosi"

Ba prostule, fara mine ai fi ajuns la injuratura aceasta?

Te lauzi boule, te lauzi, citeste-ti comenturile prostule.
M-am saturat de tine gunoiule. Esti un nimic si nimic vei fi toata viatza. Mi-i mila de tine. Animal-o.

Gata nu-ti mai raspund la nici o replica, n-am sa ma pun si eu in 4 labe ca sa te latru pe tine.
A comentat 300 04 februarie 2009, 22:00 | mergi sus ▲
Animal-o, ce mi-ai demonstrat tu? Jit-o crezi ca eu nu te tin minte de mai devreme? Crezi ca eu am uitat ca esti din Iasi? Si acuma imi zici ca esti din alta parte? Ii clar cu tine, cred ca toti au inteles asta.
Ca fapt divers boule, cand ai sa te maturizezi si ai sa vrei cu cineva pe bune sa te intalnesti sa rezolvi o problema, niciodata nu-i propune locul intalnirii undeva prin pizdiusheni. Propui un loc unde stii prea bine ca ajungi si tu si eu.
Citeste ce mi-ai scris boule. Daca eu ti-as scrie sa vii in Carpati la muntele Pulescu sub copacul numarul 34. Ai fi venit? Daca ai avea putina maturitate in cap m-ai intelege, ca astfel de propuneri is total aiurite.
Si inca ceva daca vrei sa-i faci ceva cuiva cu adevarat nu prin vorbe. Atunci tu vii la dinsu, dar nu il chemi la tine. Asta boule stiu toti!

Asaca e clar cu tine am mai zis-o esti un nimic.
Si mai mult nu-ti raspund la replici.
A comentat 300 04 februarie 2009, 22:08 | mergi sus ▲
300- ba moldoboule, ti s-a terminat benzina :)))), mergi ba pruto-nistreanule de-ti ia masa la WC si nu mai delira pe sit-ul asta ca incepi sa devii penibil . Nu vezi ca te incurci in vorbe mai avortonule.
A comentat furnica 04 februarie 2009, 22:14 | mergi sus ▲
Furnica,ia explica frate mai detaliat de ce nu-i suferi pe basarabeni ?
Care o fii povestea ta,de ai ajuns sa-i crezi dusmanii tai,ca mie imi sunt frati si ca frati vom murii indiferent ce mai spune unul sau altul despre ei :Cum ca vorbesc pasareste sau cine stie ce alte limbi extreterestre ?!!!
In afara ca vorbesc ruseste mai ai oare vreun alt motiv pentru care esti asa de pornit impotriva lor,pentru ca te rog sa ma crezi ca eu nu-i urasc nici macar pe rusi sau pe bozgori asa cum ii urasti tu pe basarabeni.
Chiar nu pot pricepe chestia asta la voi,pa bune si crede-ma ca fac eforturi sa ma pun si in pieta ta,dar nu reusesc nici cu dat draqu` sa te inteleg !:-)
A comentat micael 04 februarie 2009, 22:41 | mergi sus ▲
Vă rog să încetaţi această "discuţie"! În caz contrar voi fi nevoit să vă "amendez"! Cred că ar fi util să mai citiţi încă o dată politica de utilizare basarabeni.ro http://www.basarabeni.ro/politica-de-utilizare/

Nu vă arătaţi calităţile şi superioritatea înjurând şi amenintand pe cei care au făcut-o deja!
A comentat Moderator 05 februarie 2009, 00:03 | mergi sus ▲
Aveti perfecta dreptate domnule Moderator.
Din partea mea imi cer scuze pentru injuraturile vorbite.
A comentat 300 05 februarie 2009, 00:07 | mergi sus ▲
am aruncat o privire iute peste comentariile de inceput ale vizitatorilor acestui site si am ramas oripilat. nu inteleg cum romanii basarabeni pot ataca Romania, descalificandu-i acest succes, (pentru ca, de fapt este prima reusita a diplomatiei romanesti, de multe ori ezitanta in gesturi, caduca si intarziata) confirmand paraca zicala de pomina a lui voronin - Romania -ultimul imperiu al Europei. La aflarea deciziei am trait o bucurie intensa, iata ca mai exista instante care pot face dreptate, este in acelasi timp,cred, si un gest simbolic, care recompenseaza si mai sterge din nelegiuirile istorie. sa ne bucuram sfios, cu moderatie pentru ca toti suntem romani, cu voia sau fara voia noastra.....
A comentat talex 05 februarie 2009, 01:25 | mergi sus ▲
Bre,fratilor,tocmai am vazut un scurt filmulet despre Buconiva de Nord,despre Cernauti si m-a durut sufletul cand ma gandeam ca acolo sunt inca romani sub dominatie straina si noi ne certam si ne ironizam aici in loc sa ne dam mana unii altora si sa avem grija de toti impreuna .

Fuck Russia,Fuck Ukraine !
A comentat micael 05 februarie 2009, 01:58 | mergi sus ▲
Voi,basarabenilor,de bine, de rau sunteti independenti si oricand puteti cere revenirea Basarabiei la Tara Mama,dar romanii din Basarabia de Sud si Bucovina de Nord n-au aceasta fericita posibilitate,de aceea nu trebuie sa-i uitam si sa facem impreuna tot posibilul sa-i recuperam si pe ei din conglomeratul Ukrainiano-Rus,ce este un stat artificial ce nu poate sa reziste inca prea mult timp in aceiasi componeta .

Hai sa fim uniti si sa dezbatem orice problema in sens constructiv si agurmentat,pentru ca am dovedit-o cu totii ca suntem in stare de asa ceva,hai cel putin sa incercam,pentru ca de la incercare pleaca totul .

Traiasca Romania Mare,Romania stramosilor nostri !
A comentat micael 05 februarie 2009, 02:07 | mergi sus ▲
PT. LAURA

Draga Laura, eu nu le pot face nimic basarabenilor care nu stiu pe ce lume traiesc & va dusmaneste & injura fara motiv. Dar eu am respectat, respect & voi respecta Romania cat voi trai. Sunt foarte aproape de aceasta tara. Nu ar trebui sa fim dusmani nici cu Rusia, nici cu Romania, cu nici o tara. Cu mai multi ani in urma popoarele se dusmaneau & au declansat razboaie. Acum suntem in 2009, trebuie sa ne multumim cu ceea ce avem & cu pamanturile pe care stramosii nostri le-au lasat & sa nu ne lacomim la alte teritorii care nu ne apartin, cum spunea odata un basarabean prost:"romanii vor fi alungati din RO & din UE". Eu cred ca trebuie sa ne ajutam unii pe altii, dar vezi tu ca nu toti basarabenii gandesc ca mine. Asta e, eu nu pot face mai mult decat sa respect romanii & RO. Am incercat sa le spun & celorlalti, dar nu toti sunt de acord cu mine. Asta e...

PT. 3OO

300, Faci niste comentarii minunate & bn gandite. Dar trebuie sa accepti & parerea lui Micael. Are & el dreptate. Dk eu, tu & ceilalti care gandesc ca noi ne vom uni, poate vom reusi sa formam o RO Mare. Sa-i lasam la o parte pe boii de tipul Ion Creanga, ecc. & sa RESPECTAM RO, CACI VOM FI RESPECTATI LA RANDUL NOSTRU! Apropo, chiar nu merita sa te intalnesti cu Furnica. Sa te duci tu pana acolo ca sa-i asculti prostimea? Chiar nu merita! Dar... fa cum vrei, ti-am dat doar un sfat, & nici nu stiu dk chiar vroiati sa va intalniti cu adevarat.

PT. MODERATOR

Bravo, n-am cuvinte. Am citit ceea ce era scris pe "politica de utilizare". Poate dk vor citi si altii s-or mai modera. Chiar n-are sens sa ne mai injuram atata. Pt. mine ROMANII IMI SUNT FRATI, & oricat i-ar injura basarabenii pe ei, nu-mi voi schimba opinia. Sa le fie rusine celor care injura persoane pe care nici nu le cunosc! Asta a fost parerea mea. Va salut.
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 04:15 | mergi sus ▲
Mda, cred ca putini pot sa ramana indiferenti dupa ce citesc comentariile de pe acest forum.
Eu zic sa facem altceva. Decat sa invartim rahatul aiurea, sa demonstram cat de ignoranti, urati la suflet, intoleranti etc. suntem. Mai bine ne-am dezlipi de la calculator, am iesi afara si am planta cate-un pom acolo, unde se afla fiecare in momentul de fata, la Chisinau, Balti, Iasi, Craiova etc.. (Informatii despre metodele de plantare le gasiti pe google). Cred ca am fi in cazul asta de mai mare folos pentru Tara.
Ce-ar mai creste fondul silvic :-)))
A comentat Gummy Bear 05 februarie 2009, 06:39 | mergi sus ▲
Da, după ce am citit şi eu postările de pe acest forum, îmi dau seama că lumea românească ţine de la Prut până la Tisa. La est de Prut este neantul rusesc duşmănos, ilogic, comunist, xenofob şi mai ales antiromânesc. Noi românii trebuie să ne vedem de nevoile noastre şi să reducem la minimum orice contact de orice natură cu Pruto-Nistria şi pruto-nistrenii. Şi cu asta am spus totul.
A comentat BalaurRo de la Iaşi 05 februarie 2009, 06:57 | mergi sus ▲
A propos, când vom avea un proces la CIJ pentru anularea dreptului Pruto-Nistriei de a-şi însuşi termeni care aparţin culturii, istoriei şi civilizaţiei române? Cred că mass media românească şi autorităţile române trebuie să mediteze şi asupra acestui lucru şi să purceadă cât de curând la acţiune. Mult succes, dragi români!
A comentat BalaurRo de la Iaşi 05 februarie 2009, 07:04 | mergi sus ▲
PT talex: draga talex, daca ai citit cateva dintre comentarii ai fi vazut si pareri ce sunt asemenea cu a ta, nu putem avea toti aceeasi parere. daca o sa te rog sa-ti faci timp sa te documentezi mai bine in privinta Insulei Serpilor sa vezi cata importanta istorica are aceasta stanca pt noi romanii, cum au numit-o unii, vei simti si tu poate ca de fapt Romania a pierdut, a pierdut un simbol prin care se poate dovedi ca este una din primele civilizatii din aceasta zona a Europei. Insula in sine nu a apartinut niciodata ukrainenilor, a apartinut elinilor, romanilor, imperiului otoman, dar nicidecum rusilor sau ukrainenilor, abia prin 49 s-a semnat o hartie prin care conducatorii de atunci ai Romaniei cedau de "buna voie" insula care mai este si in ziua de azi un punct strategic foarte important in zona marii negre. Mi-as dori sa fie asa cum spui tu adica sa fi castigat Romania, dar din pacate nu este cum vrem noi. daca mai esti interesat de astfel de subiecte intereseaza-te si despre cazul Rosia Montana, unde iarasi au fost gasite niste galerii romane unice in Europa, care adapostesc vestigii arheologice foarte valoroase, si aici se incearca reducerea din importanta a acestui aspect. in concluzie banii guverneaza lumea inclusiv pe noi :-)
A comentat n.bumbac 05 februarie 2009, 07:11 | mergi sus ▲
pt micael: pot sa-ti adresez o intrebare, daca nu te deranjeaza bineinteles? tu chiar esti originar de prin partile Olteniei? nu-mi vine sa cred ca exista tineri nascuti in
tara care sa fie intr-atat de preocupati de Basarabia, dar ma si bucur in acelasi timp.
A comentat n.bumbac 05 februarie 2009, 08:45 | mergi sus ▲
DOMNUL FURNICA NU ESTE UN CAZ IZOLAT, IN URA SA DIAVOLEASCA REPREZINTA POPORUL ROMAN IN INTREGUL SAU SI ASA GINDESTE CEA MAI MARE PARTE A ACESTEI ETNIII CARE SE NUMESTE SI SE AUTOINTITULEAZA ROMANEASCA! ROMANII E DESTEPTI DIN NASTERE SI NUMARA NEURONII DIN CAPUL MOLDOVENILOR? INSA LA O DISCUTIE LOGICA NU ADUC CONTRAARGUMENTE LA AFIRMATIILE BASARABENILOR CI NUMAI JIGNIRI, INSULTE SI DACA AR PUTEA LOVITURI, PE CARE CEA MAI MARE PARTE A POPORULUI ROMAN LE-AR DA CU BUCURIE BASARABENILOR CA DUOPA ACEEA SA FUGA CA NISTE LASI SI SA SE ASCUNDA PRIN PODURI SI PIVNITE ASA CUM AU FACUT IN INTREAGA LOR ISTORIE!
A comentat ION CREANGA 05 februarie 2009, 09:33 | mergi sus ▲
Pentru cei pe care ii chinuie complexul superioritatii pe acest forum vreau sa le reamintesc un vechi proverb romanesc:
PROSTUL NU E PROST DESTUL, DACA NU E SI FUDUL.
A comentat Gummy Bear 05 februarie 2009, 09:38 | mergi sus ▲
PENTRU DOMNULFURNICA si pentru ceilalti romani adevarati de pe acest forum, pe care-i rog cu umilinta sa intre pe articolul AMBASADA BULGARIEI LA CHISINAU si sa-i raspunda la 3 intrebari unui basarabean prost si cu doar 2 neuroni in cap care nu-si cunoaste propria istorie! Va multumesc si dupa cele scrise acolo poate ca dumneavoastra veti intelege de unde este radacina unei uri irationale antiromanesti avind in vedere ca fiecare dintre noi basarabenii am avut atunci stramosi ingropati in gropi comune sau deportati! As mai vrea sa va pun o intrebare aici Avind in vedere ca basarabenii intre 1918 si 1940 au fost timp de 22 ani contribuabili ai statului roman DE CE romania nu ne-a lasat atunci macar arme sa ne aparam pamintul sfint pe care la aparat stefan cel mare toata viata, si ne-a lasat ca pe oi in calea lupilor, daca armata romana si autoritatile de la bucuresti au fost zatit de lase incit s-au retras fara sa traga un foc de pusca, insa dupa ce au trecut prutul o parte din soldati si toate unitatile legionare s-au razbunat in mod crunt pe evrei omorind zeci de mii (inclusiv femei si copii) in pogromurile din nordul moldovei pe motiv ca acestia erau simpatizanti comunisti(ceea ce in unele cazuri era adevarat) si abatind astfel atentia opiniei publice din romania de la BASARABIA ABANDONATA unde sute de mii de basarabeni(care pe atunci aveau mare respect fata de romania si se credeau demni cetateni ai natiunii romane) erau asasinati si aruncati in gropi comune( vezi cazul fintina alba care nu a fost un caz izolat si unde au fost masacrati 24000 romani) sau deportati in siberia, kazahstan, oceanul inghetat de nord sau extremul orient!
A comentat Belleurrul 05 februarie 2009, 10:27 | mergi sus ▲
Pt. Printesa:
Mersi.
Pt. Belleurrul:
Exagerezi.
Pt. BalaurRo de la Iaşi:
Poti sa-mi explici si mie pls din ce comenturi ai inteles?
Stii peste multi multi ani (sa-ti dea Domnul multa sanatate) ai sa ajungi si tu la patul de moarte (cu totii suntem muritori), o sa-ti vina nepotii si stranepotii sa te vada pentru ultima oara si tu ai sa le spui: "Copilasii mei, stramosii nostri cum au fost Stefan Cel Mare, Mihai Viteazu, Al. I. Cuza, au luptat pentru o tara Mare, frumoasa si unita. Iar eu am luptat pentru a o destrama. M-am dezis de o jumatate de Moldova pentru ca acum xx de ani in urma un magari din Republica Moldova m-a injurat. Asa si voi sa faceti, mai bine tradati patria, mama si neamu decat sa va lasati sa va injure Moldovenii." Iti place cum suna? Pai asa s-o faci - frate. Este foarte logic ceea ce ai inteles tu. Bravo!!! Jos palaria!
A comentat 300 05 februarie 2009, 11:21 | mergi sus ▲
Belleurul, îţi voi răspunde eu la întrebare. Când armata română s-a retras din Pruto-Nistria, hoardele de pruto-nistreni atinşi de morbul comunismului, jidanii, ruşii şi ucrainenii în mod special, au atacat armata română, au omorât şi umilit ostaşi români. S-a ajuns chiar la situaţii când trupele ruseşti, care înaintaseră în Pruto-Nistria mai devreme decât prevedea dictatul rusesc, protejau ostaşii români de hoardele pruto-nistrene. Ei, dar v-au învăţat ruşii minte după aceea. V-a ieşit vouă comunismul pe nas!

Iar România a plătit cu vârf şi îndesat faptul că va protejat în cei 22 de ani. Câţi pruto-nistreni ar fi murit oare în foametea din Imperiul Rus (Holodomorul) dintre anii 1932 - 1934 dacă voi nu eraţi protejaţi în componenţa României? Mulţi dintre voi poate nici n-aţi mai exista astăzi ca să clevetiţi împotriva românilor. Dar asta e, România nu mai trebuie să aibă încredere niciodată în pruto-nistreni. Eu, familia şi prietenii mei, cel puţin, suntem împotriva unirii.

De la Prut până la Tisa, Dunărea şi Marea Neagră este România. Avem aici tot ce ne trebuie, aşa că nu avem nevoie de duşmanii pruto-nistreni în ţara noastră.
A comentat BalaurRo de la Iaşi 05 februarie 2009, 12:51 | mergi sus ▲
Da mai Balaur, porecla ti se potriveste.
Si cu ce v-am atacat domnule? Daca ne-ati luat armele? Oameni limitati. Nestiind istoria vorbesc aiurea. In Fine.

Daca tu si familia sunteti impotriva unirii inseamna ca nu sunteti romani. Ce n-ai zice cum nu mi-ai reprosa VOI NU SUNTETI ROMANI.
Sunteti cine sunteti numai nu romani.

Pa. Sper sa pleci din tara cat mai curand. Tu si familia ta. Esti ca si Rusii din Moldova. Spurcati si needucati au venit in tara straina ne mananca painea si duc o politica antinationala.
AFARA!!!!!
A comentat 300 05 februarie 2009, 13:23 | mergi sus ▲
Pt. Balaur

De cate ori sa-ti mai spun ca NU TOTI BASARABENII SUNT ANTI-ROMANI, frate? Cum sa-ti demonstrez? In ce limba sa-ti spun? N-am ce-ti face, ti-ai pus coarnele in gard & de-acolo nu le mai scoti (vorba basarabeana). Ce sa mai latru degeaba, oricum nu poti intelege & orice ti-as spune nu ai vrea sa te imprietenesti cu basarabenii. Nu-ti spun cu porci de-alde Ion Creanga, Iulik ecc., dar macar cu 300, de exemplu, care, din cate deduc, nu este anti-roman. & spre informarea ta (dar cred ca stiai), nici eu nu sunt contra Romaniei & a poporului roman. Sper ca-ti vei schimba ideea despre basarabeni intr-o buna zi & vei vedea realitatea, vei deschide ochii singur, ca eu nu stiu ce sa-ti mai spun ca sa te conving ca nu este asa cum crezi tu. Are dreptate 300, chiar nu ar suna bine daca le-ai spune nepotilor & stranepotilor tai ca te-ai dezis de RM doar pentru ca un debil & depravat de basarabean te-a injurat. Sper ca & basarabenii nostri sa deschida ochii & sa-nteleaga ca daca nu vor injura vor fi & ei respectati la randul lor de romani. Sper ca intr-o zi vei vedea cum stau lucrurile, Balaure.

Gummy Bear

Bravo! In fond ai dreptate. Plantand plante se reduce poluarea aerului. Iata unul care face ceva folositor pt. ambient & nu insulta pe nimeni. Bravissimo!

Pt. N. Bumbac

Draga mea, nu toti sunt ca tine & ca Balaur. Mai sunt & foarte multi romani care nu sunt anti-basarabeni. Aia sunt oameni cumsecade & nu rasisti ca tine & ca Balaur.

O zi buna la toti forumistii, romani & basarabeni!


A comentat Printesa 05 februarie 2009, 13:33 | mergi sus ▲
300, să-ţi fie ruşine. Neam de neamul meu ne-am născut români şi români am rămas. Străbunii mei sunt înmormâtaţi pe acest pământ, în apropiere de Prut. Străbunii mei au servit România iar mulţi au murit prin războaie apărând România. Şi tu vii şi-mi spui că eu nu sunt român? Ca român nu pot accepta să-mi intre în ţară o populaţie ruso-comunistă, fără Dumnezeu şi fără morală, fără istorie, o adunătură din toată Asia care să ne tulbure nouă stilul de viaţă românesc.

O bombă nu o bagi în casă, ci o duci cât mai departe de casă. Aşa şi cu pruto-nistrenii comunişti, plecaţi dracului din România. Aveţi republica voastră "cu o economie înfloritoare", vorba lui Voronin al vostru. Atunci nu mai năvăliţi peste noi ca nişte hoarde migratoare. Ne-am săturat de migratori. În istoria noastră zbuciumată nu am dus lipsă de aşa ceva.

Măcar acum să trăim şi noi liniştiţi, fără să fim jenaţi de popoare migratoare rusofone sau slavofone. Noi iubim limba română, nu ne trebuie ruseasca voastră. E clar, 300?
A comentat BalaurRo de la Iaşi 05 februarie 2009, 13:40 | mergi sus ▲
Balaurica, tu, familia & prietenii tai sunteti RASISTI de prima clasa. Parca basarabenii ti-au dat foc la casa, domnule, de esti asa de pornit contra noastra. Mai rau ca pisica cu cainele, mult mai rau. Nu stiu eu ce ai, dar parca ai veni de pe alta planeta sau ai sta in hibernare. Trezeste-te & priveste in jur, ca stai tare rau (se vd). Vezi tu, fa ceva...
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 13:44 | mergi sus ▲
Pai si neamul meu e roman. Parintii si bunicii mei la fel au fost romani. Strabunii meu au luptat cu stefan cel mare umar la umar
Si acuma tu imi zici ca eu de fapt is comunist rus si ma trimiti acasa!!!
Pai si eu am acelasi drept pentru tara ca si tine. Daca ma alungi tu pe mine atunci te voi alunga si eu pe tine.
A comentat 300 05 februarie 2009, 13:49 | mergi sus ▲
300, nu poti sa negi ca Balaur e roman. Poti sa spui orce, dar nu spune asta, te rog frumos. In cazul acesta exagerezi. Pa!
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 13:50 | mergi sus ▲
Prinţesa, eu te respect pe tine şi pe n.bumbac. Chiar şi pe 300 care nu a fost antiromân întotdeauna. Dar câţi mai sunt ca voi în Pruto-Nistria? Dar câţi pruto-nistreni cu respect pentru noi românii mai există între Prut şi Nistru? Pot fi uşor număraţi. Cei 1 - 2 procente de români basarabeni sunt de mult timp în România. Aşa că nu-mi schimb părerea. Să-ţi dea Dumnezeu noroc în viaţă, Prinţeso! La revedere!
A comentat BalaurRo de la Iaşi 05 februarie 2009, 13:50 | mergi sus ▲
pt Printesa si pt toti cei de buna credinta (stiti la ce ma refer, cei cu mintea limpede carora le place adevarul ,indiferent cat de crud ar fi) NU le mai raspundeti la cei ce scriu mesaje PROVOCATOARE gen pruto-nistreni, mars incoace sau incolo, daca nu vom mai reactiona la prostiile lor, crede-ma ca la un moment dat se vor plictisi si nu vor mai scrie nimic, gresim mult pt ca le oferim exact ceea ce-si doresc ATENTIE! imediat ce apare o prostie pe site-ul asta scrisa de vreun oligofren, sarim cu totii si-l facem sa se simta bine, adica bagat in seama. nu sunt impotriva discutiilor in contradictoriu care pastreaza o anumita linie de decenta, dar derapaje de genul celor scrise mai sus nu-si au locul aici.
A comentat n.bumbac 05 februarie 2009, 13:53 | mergi sus ▲
Da, are dreptate 300, nu am observat ca Balaur a scris "popolatie ruso-comunista". Scuze, 300. Hai sa nu-i spunem ca nu e roman & atunci poate, mentionez poate, & el nu ne va numi ruso-comunisti, desi procentele sa ne numeasca "romani" sau "basarabeni" sunt minime. Dar... facem & noi o incercare.
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 13:56 | mergi sus ▲
Si cand am fost antiroman frate? Cand m-ai prins? Ia zi-mi? Ca eu nu tin minte asa ceva :)
A comentat 300 05 februarie 2009, 13:58 | mergi sus ▲
Printesa - ai dreptate :) hai macar sa incercam.
Desi intr-adevar sansele sunt minime.
A comentat 300 05 februarie 2009, 14:00 | mergi sus ▲
Balaure, chiar de sunt putini pro-romani in RM, sunt si aceea, din fericire... Tot respectul din partea mea pt. romanii pro-basarabeni. Vad ca acuma este & respectul tau pt. basarabenii pro-romani. Asta vroiam eu: sa respecti basarabenii pro-romani, nu sa respecti basaraboii. Iti multumesc! Pa!

N. Bumbac, TREBUIE sa le dam atentie & sa le "deschidem" mintile. Fac & eu o incercare, poate voi putea sa le schimb parerile, dar imi dau seama din ce in ce mai mult ca incercarile mele sunt zadarnice. Poate ai dreptate, ar fi bn sa-i ignoram, dar ar trebui & sa fie educati.
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 14:07 | mergi sus ▲
300, moldovenii sunt români, vorbesc româneşte, sunt ortodocşi aparţinând de Mitropolia României pe stil nou şi trăiesc conform unor norme româneşti moştenite din moşi-strămoşi.

Ştefan cel Mare a fost român (chiar dacă pe vremea aceea se spunea Moldova) şi a vorbit româneşte. Mama lui era munteancă, tatăl lui era moldovean. Dar ambii parinţi erau români. Cum poate cineva să-i numească moldoveni sau basarabeni pe rusofonii dintre Prut şi Nistru? Ruşine! E degradant pentru noi românii, iar românii moldoveni în special! Etnonimele de moldovean şi basarabean aparţin culturii, civilizaţiei şi istoriei românilor.

Majoritatea zdrobitoare a populaţiei pruto-nistrene este rusofonă, ucrainofonă şi găgăuzofonă. Ce are această populaţie slavofonă şi turcofonă în comun cu românii? Nimic! Dar aceasta populaţie polietnică are nevoie de o legitimitate istorică, geografică, politică etc. Şi atunci, cu o neobrăzare ieşită din comun, cu o lipsă crasă de bun simţ, populaţia polietnică pruto-nistreană îşi însuşeşte elemente ale istoriei şi civilizaţiei poporului român. Mai mult, distorsionează şi falsifică aceste elemente de civilizaţie şi istorie românească după bunul plac. Ruşine!

Deci România trebuie să ceară imperativ schimbarea numelui republicii voastre, să apeleze eventual la CIJ de la Haga.
A comentat BalaurRo de la Iaşi 05 februarie 2009, 14:15 | mergi sus ▲
Pt. Printesa:
Merita sa incercam macar. Numai ca vreau sa mai adaug, nu numai pe romanii care sunt contra basarabenilor, ci si pe basarabenii care sunt contra romanilor.

Haideti mai intai sa clarificam un lucru:
Eu intr-adevar le INTELEG pe basarabenii din Moldova care sunt anti-romani.
DAR, una e sa le intelegi si alta e sa le dai dreptate.
Eu sunt total contra pentru ca fratii sa se urasca intre ei.

De ce eu le INTELEG pe anti-romanii basarabeni:
1) 70 de dictatura comunista, spalare a creierilor, educarea lor in stil comunist. Fapt istoric CARE DEJA S-A INTAMPLAT si care nu ai cum sa-l negi.
2) Cum si am zis de repetate ori noi suntem frati, sper sa ma intelegeti corect ca pe langa toate plusurile pe care le avem, mai exista si unele minusuri care sunt specifice natiei romanie. Unul din aceste minusuri ca avem obiceiul sa judecam un popor intreg pentru faptele unor persoane. Din pacate acest minus este pe ambele maluri a prutului. De aceea daca un roman din romania le zice ca sunt prosti atunci toti basarabenii vor crede ca toti gandesc asa si la randul lor le va uri pe dinsii. Din pacate :(
3) Buneii nostri ne povesteau ca romanii in perioada interbelica se purtau urat.
Avand eu personal o discutie cu un barbat de varsta a 3-a, acesta mi-a zis ca l-o batut romanii ca nu stia romana. Cand l-am intrebat ce i-au facut rusii, el mi-a raspuns ca cu rusii era mai bine.
Aici vreau sa fac o mica explicatie:
Rusii nu bateau in public, ei pur si simplu ucideau in secret. E mult mai nasol, dar oamenii care au ramas in viatza despre asta NU STIAU. De aceea impresia despre romani a ramas negativa.
Nu vreau sa ating subiectul: de ce romanii le bateau pe basarabeni in perioada interbelica. A fost. uitam. important e sa nu sa mai repete
4) Politica dusa in perioada 1991-2001 de catre functionarii de stat. Au furat totul ce se putea. De la 10 miliarde $, am ajuns la 1.5 doar in 10 ani. Toate evenimentele se asociau cu independentza, limba romana etc.
De aceea in 2001 cand comunistii au venit la putere, oamenii nu au votat pentru comunisti ei au votat CONTRA democratilor care au furat tara.
5) Nivelul scazut de intelectualitate din sate, care la fel era artifical creat de catre regimul comunist in URSS.

De aceea eu le inteleg INSA NU le dau dreptate.
Lupt si in continuare voi lupta pentru informarea basarabenilor ca de fapt ei au fost amagiti!!!

Vreau ca Romanii anti-Basarabeni macar sa citeasca ce am scris. Si sa ma inteleaga.
A comentat 300 05 februarie 2009, 14:27 | mergi sus ▲
Balaure, chiar te-ai pornit rau contra noastra. Nu e adevarat ceea ce scrii mai sus (ca ma respecti pe mine si pe 300), tu esti contra basarabenilor in general & nu contra basaraboilor. Asa ma faci sa-nteleg ca stai & contra mea. Tu nu poti fi niciodata sincer. Imi pare foarte rau ca gandesti asa. Eu voi iubi intotdeauna Basarabia & Romania, & n-o sa ma las influentata de oameni ca tine. Sa nu respect eu Romania doar pt. ca stiu ca un iesean nu respecta Basarabia? Asta niciodata. Eu Romania o respect pt. Micael & pt. persoanele ca el, & il respect & pe el, pt. ca el & ceilalti ca el au stiut intotdeauna sa respecte Basarabia & basarabenii.
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 14:28 | mergi sus ▲
Draga domnule ma bucur mult ca toti moldovenii au vazut ce voiau de fapt romanii, sa apuce basarabia iar dupa aia basarabenii sa fie dispretuiti si considerati niste oameni lipsiti de drepturi si batjocoriti mai rau decit in 1940 cind viteaza natiune romana i-a abandonat pe basarabeni in fata rusilor fara sa traga un singur foc de pusca, iar la cele trei intrebari pe care le-am pus eu la sfr articolului despre ambasada bulgariei , datorita faptului ca li s-au prajit brusc toti neuronii nici un roman nu a raspuns nimic! As vrea sa-i spun dlui Balaurescu un lucru , foamete a fost numai in ukraina si nu in Rusia sau alta republica, vad ca fac romanii o asociere absurda pt ca in perioada anilor 30 pamintul basarabiei a dat cele mai mari productii de griu si porumb din romania! In schimb datorita romanilor in 1946-47 in republica moldova a avut loc din cauza secetei cea mai cumplita foamete din istoria europei cind au murit mai mult de o jumatate de miilion de moldoveni! Pare absurd ca spun ca din cauza romanilor desi moldova era de doi ani in cadrul URSS? Romanii sint vinovati pt ca in anul 1918 cu ajutorul celor 80000 militari ce au patruns in republica democratica moldoveneasca(un siretlic al romanilor care si-au pastrat o parte din armata mobilizata desi prin pacea din FEBRUARIE 1918 de la Buftea au cedat dobrogea intreaga bulgarilor, au concesionat pe 90 ani petrolul germaniei si si-au desfiintat complet armata la presiunea puterilor centrale care din cauza descompunerii armatei tariste in urma revolutiei ar fi ocupat in 7 zile romania- nu am spus-o eu a spus-o Ionel Bratianu, primul ministru de atunci la intrebarea regelui Ferdinand despre cite zile va rezista romania in absenta totala a sprijinului armatelor tariste-cititi lucrarile de specialitate)! Dupa ce cu ajutorul armatei romane basarabia a fost realipita romaniei pe acest teritoriu nuj au putut fi create formele sovietice de dezvoltare a agriculturii, timp de un sfert de secol basarabenii au lucrat pamintul din postura de tarani liberi, iar in 1946 cind a inceput seceta din Moldova, si sudul Ukrainei care a durat doi ani autoritatile de la Moskova au trimis ajutor decit kolhoznicilor ukrzaineni, moldovernii care abia fusesera inregimen,tati in colhozuri de un an nu au primit nimic deoarece erau considerati kulaci care-si ascund grinele sa nu le predea autoritatilor, si au de unde sa manince! Daca adunam cei o jumatate de milion de moldoveni morti in 46-47 cu cei o jumatate de milion ucisi sau deportati in 40 fac un milion de oameni, care au murit in mai putin de 10 ani doar din cauza ca au crezut ca sint romani si au sperat ca fratii lor din romania nu-i vor trada asa cum l-a tradat Iuda pe Isus Hristos! BASARABENII DIN ORHEI, DIN SOROCA SI DE PE INTREG CUPRINSUL BASARABIEI SE ADUNAU TOTI PINA LA UNUL SA APERE MOLDOVA STRABUNA! Asa a fost la Podul Inalt, la Razboieni, la Codrii Cosminului si ori de cite ori pamintul sfint al moldovei, din stinga sau din dreapta prutului era pus in primejdie si multi dintre ei au murit pentru a o apara, dar cind a fost vorba sa ne dea ajutor fratii romani din dreapta prutului s-au cct pe ei si s-au ascuns si ne-au lasat in ghiarele rusilor( cum cred ca au facut si neamurile acestui balaurRO care acum se arata scirbit de nerecunostinta basarabenilor si de sila pe care o au acestia cind aud numele de roman)! Numai cainii ling mina celui care-i loveste(stapinului)! Daca voi va considerati animale e optiunea voastra, insa noi sintem oameni care nu ne vindem tara pentru un troc de laturi!
A comentat BELLAURRUL 05 februarie 2009, 14:32 | mergi sus ▲
Ai perfecta dreptate, 300, mai bn nici nu se putea sa le lamuresti situatia romanilor. Sper ca Balaur iti va citi cu interes & atentie comentariul, &, in primul rand, sper ca VA INTELEGE, desi, repet, sansele ca va intelege sunt minime. Speram & incercam... Mai bn sa incerci, decat deloc... & eu ii inteleg pe basarabeni, insa le dau dreptate numai atunci cand au.
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 14:36 | mergi sus ▲
300, e posibil să fi fost aşa. Dar faptul că pruto-nistrenii au luptat împotriva armatei române care i-a salvat de holodomor nu-ţi spune nimic? Au fost vremuri tulburi, pruto-nistrenii au fost contaminaţi de comunism. Credeau că vin comuniştii ruşi şi le dau numai miere şi lapte, egalitate şi libertate să facă fiecare ce vor. Şi permanent au avut o atitudine duşmănoasă împotriva românilor. Abia după 1940, când au văzut ce le poate pielea ruşlor, au devenit proromâni. dar a fost prea târziu. Şi sper din tot sufletul să nu mai avem nimic în comun cu pruto-nistrenii!
A comentat BalaurRo de la Iaşi 05 februarie 2009, 14:38 | mergi sus ▲
Balaur:
In republica Moldova traiesc:
72% romani
21% ucraineni + rusi
7% alte nationalitati

Republica Moldova se numeste asa fiindca este o parte din moldova mare care este o regiune romaneasca!!!!!
Stefan cel Mare era Moldovean, DAR TOTI MOLDOVENII SUNT ROMANI!!!!!
Ce nu-i clar aici?
Eu pur si simplu nu te inteleg, sorry.

Sau poate eu ceva nu am zis corect? Pai corecteaza-ma.

Partea a 2-a ca foarte multi romani din basarabia vorbesc ruseste. De ce? Vezi comentul de mai sus.
Trebuie sa le ignoram? Sau poate incercam sa-i deschidem ochii romanilor de acolo?

Acuma inchipuie-ti ca tu esti unul din cei 72% de romani. Imageneaza-ti ca si tu ai fi fost zombat de catre regimul URSS-ului, numai pls nu-mi zi ca aceasta e imposibil. Este posibil daca te educa in stil rusesc de mic copil dar parintii tai sau is omorati in razboi sau in lagarele de concentrare.
imagineaza-ti!!! Si tu nu ai fi vrut ca pe tine cineva sa te trezeasca? Sa-ti povesteasca cine esti tu de fapt? Ca tu nu esti rus, si nu esti rob? Ti-ar fi placut?
A comentat 300 05 februarie 2009, 14:38 | mergi sus ▲
Belleurre, ai facut un adevarat rezumat despre istoria Basarabiei :-). Cu parere de rau iti spun ca degeaba l-ai scris, pt. ca Balaur mi-a spus ca nu-si va schimba parerea. Eu & 300 INCERCAM sa-l \"trezim\" & SPERAM ca se trezi, dar sansele sunt, cum spuneam, minime. INCERCAM & SPERAM...
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 14:46 | mergi sus ▲
300, & in cazul acesta sunt de acord cu tine. Poate se va trezi "din somnul cel de moarte" Balaur. Asteptam & speram ca-si va da seama pe ce lume traieste & care este adevarul, chiar dk imi dau din ce in ce mai mult seama ca procentele scad vertiginos.
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 14:52 | mergi sus ▲
Printesa, poate el nu va ceda. Si Dumnezeu cu dansu. Dar mai sunt inca 21 mil de Romani din care macar jumatate s-ar fi gandit macar. Merita efortul. Eu din tot sufletul sper ca merita :)
important e ca noi sa nu cedam.
A comentat 300 05 februarie 2009, 14:55 | mergi sus ▲
300, eu nu vreau să vă mai înţeleg. Vreau chiar să nu mai ştiu de existenţa voastră, adică să stăm fiecare în ţările noastre şi să nu ne mai deranjăm. Noi suntem orientaţi spre vest, voi sunteţi orientaţi spre Rusia. Deci nu mai avem nimic în comun. Şi ruşii s-au luptat între ei ca nişte bezmetici. Ia în considerare luptele dintre roşii şi albi până când s-a instaurat pe deplin comunismul rusesc. Ia în calcul şi ororile staliniste pe care le-au comis tot soldaţii ruşi împotriva altor ruşi. Nu mai vorbim de atâtea şi atâtea conflicte sângeroase între ruşi când s-au omorât ei intre ei.
A comentat BalaurRo de la Iaşi 05 februarie 2009, 14:56 | mergi sus ▲
Pt. BalaurRo de la Iaşi:
Ca idee, noi nu suntem orientati spre Rusia. Alta treaba guvernul nostru.

Ce pot sa-ti zic. Ai dreptul la aceasta parerea. Dar tu nu ai dreptate.
Oricum vom fi o tara candva. Vrei tu sau nu vrei. Eu am sa ma lupt pentru aceasta.

Poti sa ma opresti dar pt asta ai nevoie de un pistol si cel putin de un glonte.
A comentat 300 05 februarie 2009, 15:02 | mergi sus ▲
Da, chiar merita pe deplin efortul. Ai dreptate, mai sunt 21 mil de romani & nu toti gandesc la fel ca el. Sa nu cedam, ca dk facem asta, romanii se kka apoi pe noi & ne iau la misto spunand ca ei sunt superiori & noi basaraboi. Dar nu-i adevarat, suntem & noi oameni ca & ei! Sa-i trezim! Sper ca dupa tot acest discurs se va produce vreun efect asupra lui Balaur & asupra a celorlalti ca el. Astept & sper, chiar dk sunt procente minime.

Balaurica, dk voi sunteti orientati spre vest, atunci noi suntem orientati spre est & nu spre Rusia, prostutule! Din contra, avem foarte multe lucruri in comun & cred ca nu e necesar sa ti le enumar, fiindca tu le stii.
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 15:09 | mergi sus ▲
Domnule BalaurRO ne-ai jignit aici si ai tot scris ca noi Basarabenii avem doi neuroni in cap! As vrea sa-ti vad argumentele la cele 3 intrebari, desi ma indoiesc serios ca coeficientul dvs de inteligenta va poate permite sa dati un raspuns! Nu cred ca in afara de idei fixe si argumente de doi bani pe care in lipsa de altceva vi le sustineti prin jignirii si injurii inteligenta dvs de roman adevarat mai poate creea ceva! Imi dau seama ca faceti parte din acea asa numita PULIME de care politicienii de la bucuresti au nevoie o data la 4 ani ca dupa aceea sa o scuipe si sa o dispretuiasca! In cazul dvs cred ca meritati asta pe deplin!
A comentat Belleurrul 05 februarie 2009, 15:12 | mergi sus ▲
Fratilor pro-romani & pro-basarabeni, sa ne luptam impreuna cu 300 pt. o Romanie Mare!
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 15:13 | mergi sus ▲
Basarabeanul din occident o anunta pe distinsa DOAMNA BUMBAC ca a raspuns mesajului acesteia de la sfirsitul articolului INTERVIU CU EMILIAN-GALAICU PAUN , mesaj aflat la sfirsitul articolului mentionat si pe care si alti mari aparatori ai culturii rromanesti sint invitati sa il citeasca!
A comentat Basarabeanul din Occident 05 februarie 2009, 15:24 | mergi sus ▲
Belleurrul, bou ai fost, şi bou ai să rămâi toată viaţa ta de rus. Am fost şi eu la Moskova, iar unii ruşi spun că "berbeci aţi fost şi berbeci veţi rămâne pentru veşnicie".

Belleurrul, în primul rând ai o memorie extrem de scurtă. Ca la o găină. Vezi, eu nu spun că ai memorie de porc, ci de găină comunisto-voronistă. Eu nu am vorbit niciodată de neuroni pentru că nu sunt medic. Cred că Furnică, medicul român din Bacău, a vorbit. Dar cu "memoria" ta de găină, normal că nu faci diferenţa. Iar cuvintele vulgare pe care le împroşti peste tot sunt caracteristice polietnicilor pruto-nistreni şi demonstrează din plin ce fel de bestii trăiesc între Prut şi Nistru.

Eu cu profesia mea pot vorbi de nişte cătuşe bune şi o puşcărie teribilă pentru tine şi tot neamul tău cel rusofon. La sta mă pricep, potaie. Aşa că pleacă la dracul în Siberia ta şi nu mai împuţi cu prezenţa ta Republica Pruto-Nistreană!

Pentru 300 şi Prinţesa: Guvernul unei ţări reprezintă chintesenţa voinţei şi puterii de judecată a unui popor. Aveşi un preşedinte şi un guvern eminamente ruso-comunist, deci asta este voinţa şi limitele gâdirii şi educaţiei populaţiei pruto-nistrene. Iar după ştiinţa mea, Rusia este la peste 1000 de Km est de republica voastră pruto-nistreană. Ce să vă urez? La mai mult şi la mai mare Republicii Pruto-Nistria cu un asemenea "prezident" şi un asemenea guvern! Să vi-i ţină Dumnezeu sănătoşi şi să vă conducă încă mulţi ani de aici înainte. Nu asta îşi doresc pruto-nistrenii?
A comentat BalaurRo de la Iaşi 06 februarie 2009, 11:24 | mergi sus ▲
Nu asta is doresc.
Eu am incercat sa-ti explic situatia de acolo, dar vad ca nici macar nu mi-ai citit comenturile de mai sus.
Daca nu citesti explicatiile inseamna ca pur si simplu nu vrei sa intelegi. Ai idei paranoice care ti se par corecte si nu vrei sa te uiti in jur sa-ti schimbi parerea. Stii cine a mai fost ca tine? Hitler, Stalin - la fel de paranoici, la fel de increzuti in cauza lor.
"Cei care uita istoria risca sa o repete" - frate.
Imi pare rau pentru tine.
Sa stii frate, nu tot ce arata frumos, e frumos in realitate si nu tot ce e urat, e urat.
Viziunea asupra unor lucruri se schimba daca analizezi si iti dai interesul. Comunistii tot ne ziceau noua ca Romanii sunt paduchiosi si rapanosi. Daca nu incercam sa analizez situatia, probabil imi ramanea acea parere negativa despre Romani. Acum ma uit cu totul cu alti ochi la pb. si vad ca rusii de fapt ne-au mintit si tot ce au vrut e sa ne disparta de frati.
Ceea ce faci tu acuma prin a discrimina Basarabenii este de fapt vointza KGB-ului. Asa s-o tii frate, bravo tie. Rusii nu-ti plac, dar le indeplinesti ordinele!!! Bravo. Si cine dupa asta e comunist rusofon???
A comentat 300 06 februarie 2009, 11:47 | mergi sus ▲
ce sa mai adaug...in sfirsit va-ti potolit setea....:) asta pentru cei ce au scris pe top...iar referitor la cazul dat bravo ROMANIA acuma se vede roadele...aderarii la UE...si pupincurismul fata de SUA...dar e bine si asa ...decit nimic, mundru si cu pilotii rupti in CURios cum sunt cei de la conducerea RM
A comentat doswin 06 februarie 2009, 12:23 | mergi sus ▲
300, tocmai am vorbit cu cineva care a făcut un voiaj de informare în Pruto-Nistria. Mai mult nu pot să-ţi spun decât că nu este situaţia chiar aşa roz cum o prezinţi tu. Cred că mai degrabă ai dori tu să fie cum spui, dar cum nu întotdeauna dorinţele pot fi transpuse în realitate . . . . .

Sunt sigur că eşti un intelectual basarabean, închis în turnul lui de fildeş, şi care nu cunoaşti situaţia de facto din republica ta. Să dea Domnul Dumnezeu să mă înşel, iar tu să ai dreptate. Atunci te-aş felicita şi cred că aş dori să te întâlnesc. Cine ştie, poate am deveni chiar prieteni. Dar asta numai dacă vei avea tu dreptate, iar eu mă voi fi înşelat în privinţa discernământului populaţiei dintre Prut şi Nistru. Să auzim de bine! Îţi doresc succes în activitatea ta, de orice fel ar fi ea!
A comentat BalaurRo de la Iaşi 06 februarie 2009, 12:33 | mergi sus ▲
Pacat, 300. :-(. Vad ca incercarea noastra de a-l "trezi din somnul cel de moarte" pe Balaur nu a functionat. :-(. Tot nu si-a scos "coarnele din gard".

Balaure, imi pare foarte rau ca tu continui sa crezi ca toti basarabenii sunt ca Belleurrul sau ca Iulik. Foarte rau. :-((. Zau asa, Balaure, eu nu am vazut inca niciodata oameni care sa fie asa de porniti contra basarabenilor. Pacat ca nu-ti mai vin mintele la loc... Te rog sa nu ne mai numesti rusofoni & tara noastra sa nu o mai numesti Pruto-Nistria, noi aici o numim RM. Ma intreb, oare cum ai reactiona & ce-ai spune dk de exemplu un basarabean de pe acest forum ar fi in fata ta? Acum profiti de faptul ca nimeni nu te-ar putea intalni sa va certati "pe viu" & nu virtual, pe forum. Dk ai sta in fata unui basarabean de pe acest forum, sunt sigura ca te-ai mai modera cu injuraturile (cred ca nu esti in stare sa injuri in asa hal un basarabean care-ti sta in fata).
A comentat Printesa 06 februarie 2009, 15:51 | mergi sus ▲
Prinţesa, aş ucide orice pruto-nistrean duşman al românilor dacă acesta m-ar jigni în faţă sau dacă l-aş auzi. Şi te rog să mă crezi că nu-i "iubesc" nici pe unguri aşa de mult cum vă "iubesc" eu pe voi rusofonii pruto-nistreni. Orice jignire pe care pruto-nistrenii o aduc românilor şi României va fi plătită scump de către voi.

Ca primă măsură, am destituit doi basarabeni care lucrau la Iaşi la o anumită firmă. Nu îţi voi spune care, dar indivizii ştiu. Şi dacă mai aud pe vreun pruto-nistrean că bârfeşte România . . . . . cred că va ieşi mult mai rău.

Oricum, populaţia, presa de la noi şi autorităţile noastre încep a lua măsuri contra duşmanilor pruto-nistreni care s-au oploşit pe la noi. Iar de veţi ajunge vreodată să aveţi nevoie de români, apoi . . . . dar mai bine nu mai spun nimic şi vom acţiona la timpul oportun.

Cu tine şi cu 300 nu am nimic atâta timp cât sunteţi politicoşi şi nu ponegriţi poporul român. Da, dar unul pentru toţi şi toţi pentru unul. Imi pare rău că provii dintr-o populaţie atât de rău famată.
A comentat Balaur 06 februarie 2009, 16:40 | mergi sus ▲
Bre,Balaure,tu tot prin jungla traiesti sau crezi ca daca vezi la TV tot felul de magistrati corupti,crezi ca vei ramene nepedepsit!
Bre,nebunule,mai ia niste medicamente,poate te mai linistesti putinel !

Doamne,s-au inmultit nebunii de atata democratia tanara si de proasta calitate ! :-)
A comentat micael 06 februarie 2009, 17:07 | mergi sus ▲
Apropo eu tot lucrez la o firma din Iasi. Nu sunt sef dar in schimb stiu multi basarabeni de aici inclusiv unii care si-au creat propriile firme, cu angajati, apropo romani. Acum ar trebui la randul meu sa rog prietenii mei sa destitueze si ei din functie 2 romani.
Si la ce vom ajunge?

Tie ti se pare normal aceasta? De fapt da, tie ti se pare normal aceasta. Ok, daca mai aud inca macar vre-un caz de genu asta (si sa ma confirm daca ceea ce zici tu e adevarat), atunci promit ca voi crea o asociatie non-guvernamentala care se va preocupa cu drepturile basarabenilor din Romania.
Vrei sa ajungem la asa masuri nimernice?
La urma urmei daca nu accepti ca Basarabenii iti sunt frati, macar accepta ca Romania e o tara democratica. Si metodele tale totalitariste vor fi pedepsite cu legea.
Ca idee, 90% din Basarabenii veniti in Ro, sunt pro Romania si sunt simpatizantii acestei tari, altfel ei nu ar fi venit aici.
E rau, ca exista asa pareri in Romania, desigur ca eu nu cred in ceea ce ai spus tu depsre cei 2 basarabeni. Fiindca asa ceva chiar daca se face, nu se discuta.

Trebuie urgent ceva de facut, daca nu vom face atunci Romania se va molipsi iarasi de virusul totalitarismului.
A comentat 300 06 februarie 2009, 17:29 | mergi sus ▲
300,frate,ar trebuii sa va grupati si voi chiar si intr-unul fel de asociatie daca doresti si sa fiti mai vocali in cererea drepturilor voastre,cum ar fi redobandirea cetateniei si altele.
Succes !
A comentat micael 06 februarie 2009, 17:47 | mergi sus ▲
300, problema ştii care este? Noi vom cere măsuri din partea guvernului român ca nici un basarabean să nu poată avea afaceri în România. Sau cel puţin să le impună nişte condiţii încât să nu mai aibă chef de afaceri în ţara noastră. Românii nu fac afaceri în Pruto-Nistria.

Şi orice atac antiromânesc al basarabenilor sper că va fi pedepsit. Şi vor suferi şi basarabeni nevinovaţi. Tu de ce nu iei măsuri cu cerşetorii basarabenii care distorsionează adevărul istoric, care ne jignesc pe noi românii şi ne fac în tot felul?

Iar în firma tatălui meu, eu fac ce vreau. Nu veni tu să-mi impui cu ce oameni să lucrez. Dacă nu-mi plac, îi destitui. Dacă cineva mă deranjează cu prezenţa lui, îi dau salariul pe o lună înainte, şi dosfidania!

Pruto-nistrenii rusofoni comunişti nu pot fi fraţii românilor. Tu poate eşti român sau poate ai un interes doar să treci drept român. Dar ce să facem cu marea majoritate a pruto-nistrenilor?

Şi încă o treabă! Orice organizaţie de apărare a drepturilor unei populaţii străine pe teritoriul ţării noastre, va încinge şi mai mult treburile. În această chestiune, românii vor fi la unison, te asigur. Cel mai bine ar fi să contribui la domesticirea pruto-nistrenilor, vizavi de comportamentul lor faţă de un popor străin. Când un cetăţean român greşeşte în Italia, chiar dacă este doar ţigan şi nu român, toţi românii de acolo au de suferit. Aşa va fi şi cu voi!
A comentat BalaurRo de la Iaşi 06 februarie 2009, 18:46 | mergi sus ▲
Uitati un banc tare cu olteni,poate va mai relaxati si voi putin,constipatilor,mai ales astia din Patria Muma !

Doi olteni în vacanţă.La ora 3 dimineaţa,unul îl trezeşte pe celălalt:
- Marine!
- Ce-i?
- Deschide ochii şi spune-mi ce vezi?
- Cerul.
- Şi?
- Şi Luna.
- Şi?
- Şi Carul Mare.
- Şi?
- Şi Carul Mic.
- Şi?
- Şi... Ioaneee!... ăştia ne-au furat cortu'.
A comentat micael 06 februarie 2009, 19:16 | mergi sus ▲
Inca unul

Cică un OZN a aterizat la olteni şi primarul unui sat îi sfătuieşte pe locuitori ca, în caz că văd un extraterestru, să vorbească clar, răspicat şi nu prea mult.
Gheorghe era la coasă… coseşte el ce coseşte şi vede ceva mic, verde, şi cu ochii bulbucaţi în iarbă. Se duce la el şi-i zice:
- Eu, Gheorghe, cosaş, cosesc...
La care creatura din iarbă zice:
- Eu, Ghiţă, pădurar, mă c.c!
A comentat micael 06 februarie 2009, 19:18 | mergi sus ▲
Da, Micaele, ar trebui să ne veselim şi să fim prieteni cu toate poparele vecine României. Dar oare vor şi cei de peste Prut? Tu de ce le permiţi să-ţi scuipe şi calălalt obraz? Dar totuşi e bine că poţi să fii vesel. În seara asta eu nu pot fi vesel pentru că sunt supărat pe pruto-nistreni.
A comentat BalaurRo de la Iaşi 06 februarie 2009, 19:23 | mergi sus ▲
Asta chiar ca-i bun :

de ce ar vrea olteni sa semene vaca lor cu o girafa ? pentru ca sa poata paste in curtea vecinului si sa o mulga ei
A comentat micael 06 februarie 2009, 19:24 | mergi sus ▲
Balaure,relaxaza-te frate,ca nu o schimbi tu lumea,ci niciunul dintre noi.
Suntem aici doar ca sa ne dam cu parerea asupra unui subiect sau altu`.
Nu uita sa razi,ca mai tarziu o sa ai probleme cu inima si crede-ma nu se merita sa fim asa rai unii cu alti,indiferent care sunt optiunile noastre politice sau ... whatever :-)
A comentat micael 06 februarie 2009, 19:28 | mergi sus ▲
Sunt la un concurs de bancuri in Second Life si afurisitii nu stiu bancuri decat cu olteni,dar sunt bune trebuie sa recunosc:

Aflat la o rudă în Bucureşti, un oltean iese dimineaţa pe balcon să-şi scuture rogojina. Din neatenţie, se apleacă prea mult şi cade. Speriaţi, trecătorii se adună în jurul lui.
- Ce s-a întîmplat? întreabă unul.
- Nu ştiu, neică, abia picai şi eu, răspunse olteanul.
A comentat micael 06 februarie 2009, 19:32 | mergi sus ▲
Cum s-a inventat dansul Căluşarii? Mărin, cu casa grea, la Caracal, acolo unde s-a răsturnat ştiţi voi ce, avea o singura budă în curte la 12 membri ai familiei. Şi pe cînd Mărin dimineaţa îşi deşerta maţele cele groase de resturi de fasole, copiii, cum veneau la budă, se strîngeau în faţa uşii şi aşteptau tropăind de zor pe loc de nerăbdare şi dorinţă. Mărin dinăuntru trăgea din cînd în cînd cîte o băşină la care cei de afară tropăind "I-auzi una", "I-auzi două"

------------------------

cum vopsesc olteni gardul?Repede,repede,sa nu se termine vopseaua. LOL
A comentat micael 06 februarie 2009, 19:35 | mergi sus ▲
Da Micaele, dar eu nu suport jignirile aduse de străini românilor. Pe aici în Moldova cresc resentimentele împotriva basarabenilor. Mulţi urmăresc pe forumuri atacurile lor la adresa noastră. Iar pe malul Prutului am auzit că recepţionează televiziunile lor care de asemenea ne atacă pe noi. Oricum, s-au dovedit a fi cu 10 feţe, cum se spune pe aici. Poate nu toţi, dar majoritatea.
A comentat BalaurRo de la Iaşi 06 februarie 2009, 19:36 | mergi sus ▲
De ce oltenii sunt muzicieni?Pentru ca dorm pe sol si vorbesc cu fa.
--------------------------------
2 blonde se plimbă pe stradă.
- Vezi barul ăsta? E deschis 24 de ore pe zi!
- Ce proastă eşti! E deschis mai mult.
----------------------------
Din pacate bancurile s-au terminat,sper ca v-ati distrat copios si de acum incolo avand creierul mai oxigenat sa nu mai fiti asa rai,ca m-am cam saturat sa pic ca prostul la mijloc intre voi ! LOL !
A comentat micael 06 februarie 2009, 19:47 | mergi sus ▲
Cred ca nu mai intru in veci pe site-ul asta!...Mi s-a facut prea mare scarba.
A comentat George 06 februarie 2009, 21:51 | mergi sus ▲
Si eu astept alegerile de peste Prut si disparitie cripto-comunistilor de la putere si ma retrag in anonimatul din care am aparut !
A comentat micael 06 februarie 2009, 23:22 | mergi sus ▲
Uitati aici oameni de mare valoare care au castigat procesul de la Haga impotriva Ukrainei,cel mai mult dintre afirmatiile lui Aurescu,mi-a placut in mod deosebit aceasta fraza,pentru ca se refera indirect si la noi forumistii :

"Cel mai mult mă bucură că am reuşit să depăşim tragismul nostru ‘mioritic. Eram obişnuiţi să spunem mereu că nouă nu ni se dă drepate, nici atunci când avem, că toţi conspiră împotriva noastră. Generaţia mea nu mai gândeşte aşa. Am văzut şi pe forumurile ziarelor că mulţi au început să gândească la fel ca noi. O văd şi la studenţii mei, de aceea sunt optimist".

Fratilor,e timpul sa evoluam si noi,si sa ne batem cu argumente si contra-argumente,fara ironi si alte mici malitiozitati !

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/838817/Cine-este-domnul-Aurescu/
A comentat micael 07 februarie 2009, 01:05 | mergi sus ▲
Dragi forumisti, cred ca degeaba latru eu, ca Balaur tot nu ma aude, tot face din capul lui & tot sta contra la toti basarabenii in general, ca dk nu statea, nu ne chema pruto-nistreni pe toti, ci numai pe unii ca Iulik, de exemplu. Cred ca macar eu & 300 meritam sa fim chemati BASARABENI. Ar fi cea mai mare bucurie pt. mn sa nu mai aud ca cineva ne spune pruto-nistreni sau basaraboi.

S-ar putea, Balaure, sa devenim & cei mai buni prieteni "de pix" dk tu iti schimbi atitudinea fata de basarabeni, asta nu-i exclus.
Crezi ca un basarabean nu te-ar ucide dk l-ai jigni in fata. & tu ai plati scump dk ai jigni un basarabean in fata un basarabean. Nu crede ca esti cn stie cn.
Suntem frati, Balaure. Asta inseamna ca dk tu spui ca provin dintr-o populatie atat de rau famata, provii & tu de acolo. Un timp Ro & RM erau o singura tara, asa ca pot considera ca & noi suntem romani ca & voi, dar ca sa ne diferentiem, pt. ca acum RM este o tara autonoma, ne numim basarabeni, dar in suflet eu sunt romanca. Tine bn minte asta. & inca cv mai tine minte: basarabenii. PUTEM fi & SUNTEM frati cu romanii, nu poti nega asta. Noi VREM sa fim prieteni cu popoarele vecine & SUNTEM, numai ca tu nu prea vezi asta. Imi pare rau... :-((. Esti trist frate, toate serile... Ce sa-ti fac? Asa vrei tu, sa fii dusmanul basarabenilor. Mai, ce prostie! Sa stai tu cu fata "sifonata", doar pt. ca unii basarabeni, tip Iulik, te injura. Chiar nu merita. Lasa-i in pace & ai sa vezi ca nu o sa te injure asa din senin, iti garantez.
Scriu & eu un banc, cu care sper sa-ti alung tristetea macar un pic:

O doamna batrana ii spune unei prietene:
-Sotul meu avea viciul de a-si manca unghiile, dar in sfarsit am reusit sa-l fac sa termine!
-Da? & cum ai facut?
-Simplu, i-am ascuns dentiera...
A comentat Printesa 07 februarie 2009, 05:59 | mergi sus ▲
Prinţesa, oare de ce noi românii nu-i putem considera fraţi pe rusofonii pruto-nistreni? Tu poate eşti româncă, dar nu te-ai născut în România. Prin urmare avem concepţii şi educaţii diferite, cetăţenii diferite, limbi şi culturi naţionale diferite etc. Noi îi avem pe Eminescu, Caragiale, Rebreanu, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Avram Iancu etc. Voi o daţi cu Puşkin, Gogol, Petru cel Mare, Stalin, Lenin şi tot poporul rus. Deci diferenţele sunt strivitoare, ecrasante.

Nu putem fi fraţi, de aceea ne şi bârfiţi. Fraţii nu se bârfesc. Eu din Moldova sunt frate şi mă împac perfect cu oltenii, ca să nu mai vorbesc de transilvăneni, munteni şi ceilalţi români. Dar cu populaţia dintre Prut şi Nistru nu pot să mă împac pentru că este străină de spiritul şi civilizaţia română

Tu trebuie să-ţi aperi ţara ta care este diferită de a mea. Eu trebuie să-mi apăr ţara mea care este diferită de a ta. Asta este esenţa diferenţelor dintre noi.
A comentat Balur 07 februarie 2009, 14:14 | mergi sus ▲
Corectez Balur, cu BalaurRo de la Iaşi. Nu am fost atent, scuze!
A comentat BalaurRo de la Iaşi 07 februarie 2009, 14:16 | mergi sus ▲
Balaure,de unde tot scoti texte de genul "fratii nu se barfesc",bre frate,tu ai o impresie prea idealista despre poporul roman,chiar trebuie sa-ti reamintesc ca in urma cu vreo 2 ani,guvernul era gata,gata sa dea o lege tampita prin care vecinii sa se parasca nu stiu pentru ce anume,am uitat,norocul ca au sarit ziaristi si societatea civila ca arse in sus si pana la urma tampiti de la Bucuresti au retras lege,ca daca nu ajungeam de rasul curcilor in toata Europa.
Hmm si apropo,nu incerca sa le sugerezi basarabenilor ca toti ceilanti din Patria Mama gandesc ca tine !
Tu cum D-zeu citesti textele mele,oare de-a indoaselea si intelegi ca as fi anti-basarabean sau cum,ori pentru tine nu conteaza ce zic ,dat fiind ca-s din patria mama ca tine,trebuie neaparat sa gandesc ca voi !
Bre,voi astia de pa la Iasi,am observat ca ati schimbat tactica cu mine,m-ati vazut ca sunt nebun si le iau apararea basarabenilor neconditionat si ati inceput sa incercati sa-mi intrati pe sub piele,astfel incat sa ma faceti sa fiu mai tolerant in ceea ce priveste micul vostru razboi impotriva basarabenilor,in sensul :Ce tot ne certam intre noi pentru niste basarabeni "rusofoni si mai stiu eu cum" !
Bre,baieti,va anunt ca nu sunt politician sa-mi "cumparati tacerea " prin diverse metode subversive si ca sa ma intelegeti mai clar va spun doar atat : O sa fiu de partea basarabenilor cat oi trai,pentru ca cei care mi-am insuflatat dragostea pentru neam si tara au fost unii ca :Paunescu,Iosif Sava,Vieru,Vadim Tudor si alti.
Avete capito,amici !
A comentat micael 07 februarie 2009, 15:45 | mergi sus ▲
miroase a mizerie pe acest forum,ar fi bine sa se cenzureze unele opinii!
A comentat rosa 07 februarie 2009, 16:58 | mergi sus ▲
mai balaur prost si scirnav ce esti am o inpresie ca esti de la dl. resetnicov din hoarda, tu de mine ai auzit ma numesc fat frumos-moldovean-adica roman, ma tem ca o sa fiu nevoit sati scurtez trupul de un cap,
tu nu esti roman-dobitoc,sau furnica cum te mai chemi
A comentat sergent 07 februarie 2009, 17:36 | mergi sus ▲
micael, non credo che hanno capito, padure fara uscaturi nu este.
traeasca romania mare.
A comentat sergent 07 februarie 2009, 17:41 | mergi sus ▲
Ca idee Balaure, de la 90 in coace in basarabia s-a invatat istoria romanilor si limba romana.
Stiai? Asta inca odata da dovada ca esti un bou care si-o intins coarnele si nu vra sa cedeze macar tu crapa. Ma scuzi de comparatie, dar pe buna asa te vad eu.
Cunostintele tale sunt la limita minima, analizatorul logic sau e stricat sau nici macar n-o existat vreodata, da trombofonu canta si face doar galagie.

Apropo esti Parvenit. Asta tu mai sus ai demonstrat-o. La firma lui taica-meu fac ce vreau. Numai un parvenit putea sa zica asa ceva. Stii ce inseamna pentru mine parvenit?
Pe langa semnificatia lui din dex, pentru mine un parvenit inseamna boschetar. De ce? Fiindca tu nu ai nimic al tau, esti boschetar totul absolut totul ce te inconjoara e strain e a mamicei, taticului numai nu al tau. Uite de asta tu pe noi niciodata n-ai sa ne intelegi fiindca esti un boschetar intelectual, parvenit. Tu nu ai judecata, fiindca taticu ti-a cumparat-o.
Toata viatza ta tu nu te-ai luptat pentru existantza asa cum o fac oamenii normali, dar ai apelat la ajutorul taticului tau. De aceea tu judeci ca un boschetar, tu nu stii ce inseamna viatza ca urmare nu stii ce inseamna cu adevarat sa existi. Pentru tine totul ce se petrece in jurul tau e o joaca.
De aceea parerea ta despre basarabeni nu e obiectiva ci una aiurita, nereala.

Mi mila de tine. Tu nu stii ce inseamna viatza, nu stii cat e de interesant sa traiesti. Si niciodata n-ai sa constientizezi cu adevarat ce ne-au lasat stramosii, ce bogatie.
Repet esti un parvenit uite de asta tu asa de usor cedezi basarabia, Fiindca parvenitii nu s-au luptat niciodata pentru tara, ei sunt niste paraziti care nu aduna ci numai cheltuie. Tu nu vrei sa lupti pentru tara tu vrei numai s-o exploatezi. E mai usor sa cedezi decat sa cuceresti. Asta e mantalitatea parvenita.

De azi inainte parerea ta pentru mine nu mai conteaza. Ma bucur ca esti parvenit, fiindca daca ai fi un om intelectual cu o astfel de judecata atunci chiar ca era pericol in romania, dar asa....mizeria nu se ia in considerare.
A comentat 300 07 februarie 2009, 19:08 | mergi sus ▲
Balaure, nu-l lua in considerare numai pe Puskin, ci & pe Vieru. Lenin & Stalin sunt ai Rusiei, asa ca nu-i pune intre marii oameni a RM. Las-o dracu' pe Rusia, vb de RM acum. Cu URSS uneasca-se cn vrea. Mie nu-mi mai vb de Rusia, ca mi-e scarba & ma enervezi. Cum poate fi, Balaure, limba diferita in RM & Ro? Cum D-zeu noi doi ne intelegem & vb pe acest forum? Mai reflecteaza, Balaurica.
Voi spune pana la moarte ca ROMANII SUNT FRATII MEI, indiferent de ce s-ar intampla & de ce tu mi-ai spune, asa ca te sfatuiesc sa nu te chinui degeaba, ca oricum nu ma convingi.
Iti multumesc f mult pt. ca "respecti" basarabenii. Nu te astepta la mai bn din partea noastra. Cum iti asterni, asa dormi, & te vom respecta atat cat ne respecti & tu pe noi.

Micaele, sa stii ca eu nu ma gandesc ca romanii toti sunt anti-basarabeni, cum Balaur se gandeste ca TOTI basarabenii sunt anti-romani, vazand ca ne caracterizeaza pe toti ca fiind rusofoni, & nu a spus niciodata ca doar insii ca Iulik sunt boi. Poate cateodata a spus & cv asemanator, dar in general pt. el suntem rusofoni. Nu stiu altii, dar eu voi respecta persoane ca tine, pt. ca ai stiut intotdeauna sa respecti basarabenii. & Balaur va fi respectat... cand va respecta, desigur. Pt. mine respectul este cheia vietii. In ziua de azi RESPECTUL E UN LUCRU F IMPORTANT. & ia aminte, Micaele: o persoana care respecta un popor strain NU poate fi nebuna (poate pt. Balaur da. Dar asta e...). Cred ca ai inteles asta de cv timp, Micaele: & eu voi fi de partea romanilor, atata timp cat in Ro exista persoane ca tine. Io ti ho capito, e spero che anche tu abbia capito me.

BRAVO SERGENT! Semnez & eu; TRAIASCA ROMANIA MARE!

Iar tu, 300, ai ca intotdeauna dreptate!
A comentat Printesa 09 februarie 2009, 05:03 | mergi sus ▲
Pentru basarabenii care ponegresc romanii am o rugaciune:
"Iarta-i doamne ca nu stiu cine sunt" Noi romanii oricum trebuie sa-i iertam ca , prin absurd, daca ne sunt toti dusmani, deasemeni trebuie sa-i iubim.
A comentat ionel 09 februarie 2009, 09:54 | mergi sus ▲
Ionel, iubeste-i tu pe basarabeni ca eu unul nu mai pot. Tu nu trebuie sa-ti iubesti niciodata dusmanii. Mai lasa morala crestina la o parte si coboara cu picioarele pe pamant.
A comentat Dumitru 10 februarie 2009, 09:09 | mergi sus ▲
Semnat azi,02:07:2015 ,ora :16(01):07(06)'Ziua SI :La :/: SI 4(01):07(06)'Ziua si incetat ora :16(01) : 31(03)'Ziua SI :La :/: SI 4(01) :31(03)' Ziua ,de mine ,Vasilescu D.L.A.Monica,CNP=2690127390690(SAALLZZNNNNNS)/CA :cod personal asigurat :0270169(SZZLLAA):/:1969 ,SI:La Grupa Sangvina SI:La Grupa Sanguina :A2 ,Rh ;pozitiv ,de cetatenie unica Romana ,nascuta in RSR devenita Romania inainte de Marea Revolutie din 1989 ,nu stiu in ce conditii si fata de mine ! si nationalitate Romana .
Mesaj pentru Cancelarul Angela Merkel/ Presedintele Americii de Nord ,Centrele si de Sud !/Biserica Crestina ! .
Va rog sa verificati prin organele abilitate ,de ce sunt in pericol si acum ,nascuta inocenta
si lasata asa sa-mi dau seama si mi-am dat la timp ! si cand ar fi trebuit sa mi se spuna !?,incercand sa o fac singura pe Justitiara Demiurgica ,dar nu sunt auzita de nimeni ! ,
ca sunt din ce in ce mai otravita si nu stiu de ce ? pentru ca nu mi se spune ! ,banuind
ca si fratele meu Vasilescu A .Adrian CNP=1670918390736 (SAALLZZNNNNNC) cu
Grupa Sangvina SI:La Sanguina :01 ,Rh:pozitiv ,stabilit in Canada Quebec ,situata in
America de Nord ,este in pericol din cauza mea !,fiind anihilat politic de cand era minor,
sub 18 ani ,fiind in cunostinta de cauza dar atras in plasa ca sa nu mapoata ajuta mai tarziu ,fiind casatorit a 2 a oara ,cu femeie nu virgina ,pierzand niste drepturi ,care nu le-a dat el nici eu ,nefiind in cunostinta de cauza ,nu stiu de ce nu mi-a dat inapoi si dreptul acesta minor ,decat sa fie dat peste hotare Printesei Diana de Wales,devenita
MaicaDomnului cu pruncul si facand copiii in locul lui ,prin schimbarea rolului si daca mi-l dadea mie erau eu maica Domnului cu pruncul ,dar s-a vazut ca nici Fecioara Maria
cu pruncul nu s-a vrut sa fiu ,locul fiind furat de Printul William si Printesa Ecaterina Elisabeta Midelton fosti duci de Cambridge ! . care au 2 copiii de sange albastru divin ,
si ne rad in nas ca lumea le sta la picioare ca s-a nascut viitoarea Regina a Marii Britanii si Regele Romaniei ! si ca voi sunteti stimlui pentru simturi penru ei ! .Nu eu am dorit asta ! Eu am vrut-o pe ea stimuli pentru simturi pentru noi si moartea caprioarei ,pentru caasa scrie intr-o carte de-a mea de probleme de chimie clasa 7-8 (roman) , crezand
ca exista un contract scris in acest sens ca ea sa fie asta si familia sa fie retribuita dupa moartea ei ,fara mostenitori de sange ! ,insa ca sa nu moara mi-a luat identitatea mie
prin intemediul Printului William al Marii Britanii si Romaniei si viata si ce tebuia sa i se intample ei s-a vrut sa mi se intample mie ! care nu sunt in cunostinta de cauza ! ,
ca sa nu moara si sa nu-mi cer drepturile politce atentand la viata mea si familiei lor ,
vibratia spune ca si la Printul Philip consort ,care se pare ca este tatal meu din negura de vremi sau a contribuit la nastera mea !?,nu stiu in ce fel !? ,eu fiindnascuta in anul 1969
si ea in anul 1982 ,cand eu aveam 13 ani ! ,banuind ca si nepoatele mele din a 2 a
casatorie sunt in primejdie din cauza lor !? ,avand cifre proaste ,cred,in certificatele de nastere din cauza mea ! ca dand rolul lui de Maica Domnului cu pruncul a vrut rolul meu
politic si militar de statele lumii si apoi sa fiu cu pruncul ! ? ,acelasi lucru vrand si copiii de sange ai printului Charels ai Marii Britanii ,amintiti printul William si Printul Hary care schimba indentitatea cu Printesa Ecaterina Elisabeta Midelton si ea cu mine direct si indirect ! ,mutilandu-si ei familia pentru ca exista si Printul Charles ai Marii Britanii nu are
demnitate si onoare sa-i omoare ! si se mutumeste sa fie sluga ! incercand s-o faca pe nevinovatul si sa incerece altii sa ma omoare dupa ce m-a ucis el ,nu numai in acte ! cand s-a casatorit ,in taina , cu D-ra Diana Spencer devenita Missis inainte de casatorie ! ,nascand copii sai de sange Hristosi din p.d.v. religios ,dar nu stiu de ce ? din culpa religioasa sau pentru ca a devenit Print prin handicarea mea cu ocazia nasterii mele ,
in anul1969 si sotia sa Printesa de Wales pentru ca era el Print in locul ei ?!,ca altfel ce era daca se casatorea si nu era Print ? mutiland poporul roman ,ca nu a recunocut ceva
in legatura cu el ! dar ne-a vrut morti ca hristosi pe mine si Adrianin locul copiilor lui de
sange ,nu stiu cand ? cand a inceput sa se afle sau au fost introdusi in identitatea lui ,
fiind 2 persoane pe un singur nume Printul Charles Geroge Philip Arthur ! ,bagati inidentitatea lor ,cred ca fortat ! ca sa conduca ei in locul lui moartea noastra ! sa distruga natia romana si anglicana devenita engleza ,dovedindu-se ,toti 3 ,tradatori ai ambelor tari ,care le-au vrut "intregi " distrugand Lumea si Globul Pamntesc ca sa nu se poata dovedi nimic ! ? ,ca sunt in plus ! cu acordul unora dintre noi ! alti tradatori de neam ! .
Va rog sa investigati prima casatorie a lui drian,amintit ,pentru ca eu am dus un Acatist
pentru casatorie pentruel simine la Biserica Catolica din Focsani numita ,pe atunci Sfantul Anton ,la un angajat bisericesc ca era inchisa Biserica ,nu era slujba ,dar era cineva acolo ,cred ca era in anul 2001 ! si ca iesind de la Biserica mi-a iesit in cale cumnatul lui din prima casatorie ,numit Dobre Puiu ,si asa s-a intrat in legatura cu Angelica Dobre ,prima sotie ,nu stiu exact in acte cum il cheama pe numele lui mic pe cumnat ! si cred ca nu intamplator mi-a iesit in cale !? ,oricumne cunosteam ,parintii lui fiind vecini in Focsani Str Rodnei nr 34 Jud Vrancea Romania cand traiau ei, casa fiind vanduta de mult timp ! si vreau sa stiu daca Biserica catolica este implicata in aceasta fapta ,castoria durand doar 5luni si cu logodna inainte si i s-a tras moartea tatalui meu genetic/biologic/natural Vasilescu D.L.Antonica CNP=1280819390682 (SAALLZZNNNNNC) zidar ,sange dublu albastru triplu divin ,nu stiu in ce mod ,cred ca politic !? fiind eu apoi expusa mortii ! nefiind in cunostinta de cazua si avand tratament in cap ,cu
neuroleptice ca sa nu simt vibratia si pericolul sa ma apar si sa lupt pentru mine pentru
rolulurile mele dublu politice si miliatre inclusiv de natura religioasa ,care erau vanate de altii si eu sa fiu in locul ei Moartea caprioarei ! ,de atunci trecand mult timp ,si s-a vazut
ca si hristosii originali ,amintiti ,s-au dat la viata mea direct si indirect ! si la viata familiei sale de sange ! ,acceptand orice compromis !,in loc sa se salveze pe ei au incercat sa-mi ia rolurile politce si sa-mi lase mie rolul lor si ei de exterminare a voastra ! ,ca sa fiti voi ultimii de bagat sabia in mine si apoi sa platiti cu viata ! Am incercat si pentru voi o salvare din "ochii verzi "si nu numai ,si prin predicare ,ca Vergine Annunciata de Antonello Da Messina ,cod 08 x 1:43 ,in conditii de otraveli ,de abuzuri ,de absolventa de studii superioare aprofundate farmaceutice medicale,fara compromisuri ,cod :08 x 1:34 , dar s-a vazut ca nu se vrea si nu sunt vruta !
Va rog sa verificati si a 2 a casatorie a lui Adrian,amintit ,cu Corina Alexandra Coros Olah
din Cluj ,stabilita in Canada Quebec, pentru ca i-a fost recomandata de un preot ortodox din Canada ,la spovedanie si a lui si a ei ! ,preotul spunand ca ea este potrivita pentru el de la spovedania lor ! ,mentionand ca este singur si ca nu-l ia nimeni in casatorie ,nu stiu de ce ? nu gasea sa se casatoareasaca ! iar canadiencele nu se uita decat cat au in cont bani ! ? nu vor sa se marite cu straini ,in general ! ,avand 2 ocazii
dar fiind refuzat ,una fara facultate,modesta si alta bogata cu studii cred ! ,proprietara unde a stat cu chirie in Canada Quebec ! . Sper sa fie fericite ca le-am pus la punct pe toate ! nu stiu dacade la ei sau de la noi ! fiind in relatie stransa ,neputand sa ne facem viata din cauza voastra ! Si noi ne-am arata patrioti dar a fost incercata totat lumea ! si
s-a ajuns la concluzia ca ne-ati mutiat degeaba si nici voi nu sntei fericiti !
Cand oi fi eu fercita si sa fiu casatorita cu copii mei de sange naturali ,atunci sa aveti si voi parte de fericire si copii sanatosi ! .
Din a 2 a casatorie Adrian are 2 fete ,nepoatele mele de sange care nu sunt nascute din virgina ,ca voi unele ? si nu stiu daca are vreo importanta asta ! ? nu numai din punct de vedere religios ! ?,in cazul ca nu ma marit si am drptulla scunul impartesc si nunumai ,nu am nepoate de sange din virgina si cred ca ausi cifre proste incertificatele lor de nastere ,ca in acte sunt curve ,si acum inghit si ele otravuri si le curge sange din nas !,ca sa se marite virgine ! sau sa faca scoala ca nu stiu dacaau dreptul acesta ! ,nu stiu ce acte au si cine le-a nenorocit ! Sa se aleaga praful de copii de sange ai Ecaterinei Elisabeta Midelton ,si sa fie mutilati politic pana ajung mari ,nu sa stea pe CNP-ul meu si viata mea ! si sa se creada Monica si copii sai mostenitorii tronurilor si a totul ! fara mine ! si fara nepoatele mele de sange ? cred? sa nu aiba concurenta ? vreau sa stiu daca sunt dovezi ? ca a furat mesaje de pe ID -ul meu conectat la Romtelecom ,inspecial de pe Eurogrand,ca am scris ceva demult sdespre asta ,cerand relatii internationale ,
dar mesajul a fost furat in timp ce-l scriam ,despre ele ? ! si implicatia Ecaterinei Elisabeta Midelton inviata mea ,fara sa-i dau voie ! si credca ei nu i-a convenit mesajul acela ! .De cand fiica unei stewardese curve si ea curva a ajund Printesa de Wales si conduce lumea si Globul Pamntesc ? ,dorinsd sa-mi transforme tara in prostituatele ei !
contribuind pe ascund la otravirea mea pana se termina razboiul eu sa nu mai fiu si sa
ramana ea cu totul ! Biserica a sustinut-o pe ea ! ? ce face ? un copil de-al ei ,de sange ,inseamna copii mutilati de la noi din patrie ! si nu mi se pare corect !
Cred ca exista un contract intre aceste 2 tari Romania (fosta RSR) si Marea Britanie ,
prin care noi suntem de sacrificiu stiind ca avem probleme de granita si "ochi verzi ",iar ea este stimuli pentru simtuli si in ansamblu Moartea Caprioarei ,cand se termina treaba! se pare ca sunt dovezi ! ,ambele pentru mine ! dar si eu am muncit ca sa-mi dau seama si sa sezizez unde trebuie si se pare ca nu sunt auzita ceea ce inseamna ca printul Charles al marii Britanii este sluga ,fiu de sluga ,la Ecaterina Elisabeta Midelton ,nu stiu
in trecut la cine a fost ,poate laneamurile mele ,care nuaveau identitatea lor ! si si-au batut insa joc de ei ,prin romani si anglicani ,cerandu-le creierul meu strivit si apoi si pelvisul distrus ,prin otravire si nu numai ! ,fiind virgina si acum la cei 46 de ani ai mei impliniti ! si aparandu-mi 3 probleme la pelvis din anul 2013 ! ,dar credca otravirile pentru pelvis sunt introduse in tara imediat dupa moartea tatalui de sange ,amintit ,
mort in anumite conditii si fata de pelvisul meu si identificarea sangelui meu ! ,iar
acum banuiesc ca sunt pepiata otravuri cancerigene pentru pelvis ,ca s-a auzit caam probleme si poate se cancerizeaza ! O banuiesc pe Printesa Ecaerina Elisabeta Midelton
fosta Ducesa de cambridge ,nu stiu in ce conditii ,?,ca este implictain asta! .
Va rog sa verificati de ce Biserica ortodoxa din Canada nu avrut sa o boteze pe prima fiica de sange a lui Adrian ,nepoata mea de sange ,amintit ! in Canada ,ortodoxa ,Adrian fiind ortodox ,provenind dintr-o familie de ortodoxi ,si ca si mine este ascuns botezul nostru ! ,nu stiu din ce motive ? Cred ca suntem botezati special amandoi ,nu stiudupa ce Apostoli si Evanghelisti si avem drepturi sa fim casatoriti si avem copii de sange ,amandoi ,nu prin pacate stramosesti si ca femeie a unui singur barbat !,
,unsi cu niste alifii speciale ,ca suntem ortodoxi ! ca nu eram noi ,aveam identitati duble
amandoi ,ca voi toti ! si niste drepturi suplimentare sexuale ,pe care sunt curioasa daca le-au avut altii in locul nostru ? si daca au stiu de botezul nostru secret ? nu am nici o fotografie de la botezul nostru ! si daca am fost filmati !? apartinand de Biserica Ovidenia
din Str Vovidenia nr 11 A ,fosta strada 11 :06:1948 ,devenita Biserica Ovidenia dupa
Revolutia din 1989 ,amintita , nu stiu cum s-a numit inainte ,preot era Ciuta ,care a avut
un fiu in Germania ,mort de acum 1 an ! la o varsta de peste 80 de ani ! .
Pentru ca in famila mea de sange amintit au fost sacrificii pentu noi ca sa fim cum trebuie casatoriti si unsi ! si s-a paltit in verun fel din partea familei mele de sange ,
penruaceasta dar uzufructul casatoriei l-a luat altcineva cu identitatea noastra ! .
Nu stiu cine a stiut de botezele acestea atat de secrete ,ale noastre si cine s-a folosit de drepturile noastre ! si ce au cerut in schimb? ca noi suntem ca identitati clone ! ,care vor sa fim noi sacrificati si uzufructul sa-l ia ei ! ,cine nu sunt oameni ! au facut lucrul
acesta ! .Nu stiu daca Vasilescu Aurelia actrita de teatru si film ,pe atunci cred,ca lucra ,
daca a facut vreo filmare cu noi ? si ea este moarta ! dar pe certificatul de deces al tatalui amintit ,de sange , este scris si semnat de ofiter de stare civila Aurelia Cristea ,nu intamplator ,si ea murind ca" hristos " (sfanta) calcata de tren ! ,dar cred ca are legatura cu noi amandoi ,pentru ca la mostenitori suntem trecuti amndoi si Certificatul de deces ,original,este semnat asa ":Adimaria" Municipiului Focsani " ,in loc de Primaria Municipiului Focsani ,si nu stiu daca si Primaria a avut vreun avantaj ,nu stiu care ? in locul nostru din aceasta ! ? sau identitati de-ale lor !?,Act de deces nr 48 din 14 ianuarie 2004 ,Certificat de Deces in 2 exemplare ,in care pe unul ,pe dosul sau, este o stampila, violet ,si semnat cu pixul albastru ,nu intapplator !, ca s-a primit o indemniatie de inmormnatare ,de pensionar,legala, de la Primarie de 6 000 000 lei vechi ,un ajutor pentru cei cu pensii mici de muncitori si stema sigamaringeana ,la mijloc !,pe fond gri ! si pe celalalt exemplar este scoasa stema sigamaringeana si nu este scris nimic ! ,nestampilata ,foaia deosebit de alba ! intamplator ?,dar nimic nu este din intamplare, am murdarit ,eu ,pe dosul Certificatului de Deces cu stiloul auriu din Ungaria cu amestec de cerneala de pe timpul lui Ceusescu ,cu care am scris la examenul ,meu, de Bacalaureat 1987 si la cele 2 admiteri ,ale mele, la facultate 1987si 1988 IMF Iasi din Str Universitatii nr 16 Iasi Facultatea de Stomatologie -Farmacie ,Specializarea Farmacie ,
fiind intrata in anul 1988 a 2 a pe lista ,in al 2 lea an de incercare la acelasi IMF Iasi ,
fiindu-mi furat locul 1 de pe lista,si nu numai ! si nu stiu ce avantaj as fi avut atunci ? si
acum ? daca reuseam razboiul mai devreme ! si in alte conditii?! ,in prezent fiind pensionata pe caz de boala cu handicap amandoua cu gradul 2 (roman) de invaliditate:accentuat in anul 2010 ! ,neavand servici si fiind abuzata de Psihiatria Focsani,din cauza ca am fost data afara mai intai de la fosta Farmacie 24 Focsani devenita dupa Revolutia 1989 Multifarm 1 din Focsani Str B-dul Unirii nr 49 si apoi de la Sensi Blu 1 Focsani din B-dul Bucuresti Focsani ,cand aveam 36 de ani ,si am venit din excursie din Canada Quebec ,banuind ca au avut o intelegere sa ma dea afara de la amandoua ,nu stiu ce avantaje au avut din asta ! .
Spuneam ca prima nepoata de sange Laura Christine Vasilescu nu a fost botezata in Canada intr-o Biserica ortodoxa ,pentru ca s-a refuzat ,un singur preot a acceptat sa o boteze dar a cerut chirie pe Biserica pentru botez sau inmormantare ei ? De veriifcat ?
Adrian a spus ca a cerut extrem de mult ,poate ca s-a boteze cum trebuie ,ca altfel o boteza ca sa fie inmomnatata de vie cand avea sa fie maritata si nu numai ,dar a fost un refuz altfel ! Si nu facut efortul desi stia ca are identitate de romanca si voua va facea rau ! Nu a vrut si a prefereta sa vina sa o boteze in Romnaia ,la Cluj ,unde m-am dus si eu ! ,costand si acesata dar poate nu asa de mult cat s-a cerut acolo ! fiind botezata
nu stiuin ce stil ? am intrbat de Biserica ,ca mi s-a parut deosebita de-a noastra si mama
mi-a spus ca este protestanta !
Nu stiu de celalalta nepota Sophie Marie unde a fost botezata ? cred ca in Canada ,ca nu am fost invitata ?nici nu as fi avut bani !,daca dupa stilortodox sau altfel ,am inteles ca toate cultele bisericesti sunt crestine ,dar difera intre ele prin ceva ?!poate si legate de sex,casatorie si stil ! Nu iteleg de ce Corina care si-a facut atunci si cununia religioasa
de ce nu a trecut la ortodoxi ,dupa sot cum se face? ,In Ardeal nu sunt biserici ortodoxe ? sau la noi in Focsani nu avrut sa vina sa fie botezata ? nu a apelat ? dar poate si mama
i-a spus ca nu o vrea de nora ! poate de cand a luat-o !,nu stiu de ce? a parut rece cu ei acolo ? si i-a spus ca copii facuti in afara casatorie nu au noroc ! ,probabil ca logodna nu este acelasi lucru ,este o fagaduinta ,dar nu este legala bisericesc ! cel putin la noi !?
Printul Charles al Marii britanii estesluga nu stiu cui ? poate a lui EcaterinaElisabeta Midelton ,care a stat si este ,diect si idirect , prin identitatea Regina Elisabeta a 2 a Marii Britanii si nu este titulara ca Regina Elisabeta a 2 a a Marii britanii nu stiu de cand ?
Nu stiu de cand trebuia sa cedeze tronul ? si ce obligatii are fata de mine ? si fata de
bunicul meu genetic/biologic/natural Vasilescu D.Leonida ! ? ca eu am dreptul sa fiu Regina a Romnaiei pe tronul Romaniei ca Regina a Romaniei stil Elisabet 1 ,prin identitaea ei ca nr 1 ,virgina ,cu studii superioare fara comrpomisuri ,nr 1 la scoala !
si nota 10 la nastere ,copil de nota zece,sanatoasa clinic !
Va rog sa feceti verficari aprofundate ,legale si de actionat in justitie si stiti voi ce trebuie facut in situatii din acestea ! Pe mine cine ma apara !?
Vasilescu D.L.A.Monica ,specimen de semnatura in Banca :Vasi 08 .mesaj luat ora :
18(01):56(05) 'Ziua Si:La:/: Si :6(01):56(05)'Ziua ,luat dupa 1 min ? !
A comentat Vasilescu D.L.A.Monica CNP=2690127390690 (SAA 02 iulie 2015, 15:57 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.6664 secunde