Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

4 mai 2024, ora locală: 19:24

 

Ruşii fac pronosticuri apocaliptice: Unirea Moldovei cu România va provoca un puternic cataclism geopolitic

adăugat 19 februarie 2008, 15:44, la Ştiri de Top

Într-un articol de analiză, publicat de portalul rusesc Ava.md, unirea oldovei cu România, în noul context internaţional, pare "un scenariu posibil al vieţii politice de la Chişinău". În cazul în care acest eveniment se va produce, "va fi provocat un puternic cataclism geopolitic, care va da peste cap întreg sistemul de securitate regională a Europei de sud-est". Pe de altă parte, consideră sursa citată, "expansiunea unionistă a României slăbeşte tot mai mult interesul Rusiei faţă de Moldova. Rusia nu mai vinde Moldovei resurse energetice ieftine, iar accesul mărfurilor moldoveneşti pe piaţa rusă este îngreunat. Cetăţenii moldoveni, care lucrează în Rusia, sunt discriminaţi. Rusia, spre deosebire de România, UE, SUA şi alte state occidentale, nu-şi promovează în exterior propriile succese şi nu întreprinde nimic concret pentru a confirma relaţiile de prietenie cu Moldova".

Autor: Igor Burciu
Sursa: www.presa.md
unire fratilor,la gunoi cu rusii....
A comentat nui 19 februarie 2008, 15:59
...la gunoi cu ei,bade !
A comentat tolea 19 februarie 2008, 18:52
S-ar putea ca istoria sa ne ofere inca o sansa. Cosovarii au folosit sansa lor, vom fi oare noi pe potriva? Da Doamne, da nu-u stiu. Tinind cont ca opozitia /daca poate fi numita astfel/ este atitt de dezbinata s-apoi si serviciile secrete rusesti nu-si maninca pinea degeaba, fiti pe pace.
A comentat nea george 19 februarie 2008, 20:15
TRAIASCA ROMANIA MARE !!!
A comentat Petrica :Un Roman basarabian 19 februarie 2008, 20:57
Si pana acum rusii au fost nerusinati, dar dupa ce Kosovo a devenit independenta, mai bine sis dupa ce au dovedit tuturor ca sunt aliati de forma pentru Serbia, vor incerca prin toate metodele inclusiv si cele neconventionale de asi lua revansa, macar in regiunilor separatiste din teritoriul ex-sovietic. Asadar, deacum inainte orice pas facut de ei, in primul rand va fi facut pentru a duce in eroare adversarul si cititorul.
A comentat Ilarion 20 februarie 2008, 02:37

APEL!

La 23 martie 2008, Duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, între orele 12.00 şi 15.00, va avea loc un miting consacrat celei de-a 90-a aniversări de la Unirea Basarabiei cu Patria-mamă România şi necesităţii stringente de reeditare a actului istoric din 27 martie 1918.
Este de datoria fiecărui patriot din aceste teritorii, tânăr sau bătrân, să se înroleze în lupta pentru readucerea teritoriilor româneşti de la est de Prut la trupul Ţării, ca unică soluţie de a ne salva de la pieire şi de a ne integra în structurile europene şi euroatlantice!

Dragi tineri! Voi veţi fi principalii beneficiari de pe urma Reunificării Ţării! Nu ezitaţi!
Anunţaţi-vă colegii, prietenii, rudele, vecinii, cunoscuţii, organizaţi-vă exemplar şi veniţi cu toţii la acest mare eveniment, care ar putea să însemne dacă vom fi mulţi şi uniţi, declanşarea ultimului val al luptei pentru lichidarea consecinţelor Pactului molotov-ribentrop!

Luaţi aminte: Indiferenţa,pasivitatea,frica sau laşitatea ne fac complici la fenomenul de dispariţie a fiinţei noastre naţionale din aceste teritorii!


Deşteaptă-te Române, din somnul cel de moarte!!!

Organizatori: Mişcarea Unionistă din R.Moldova
Asociaţia Antipact Molotov-Ribentrop
Academia de Ştiinţe a Mediului.

A comentat MURM 20 februarie 2008, 07:01
Fratilor,Unirea este Aproape!!!
Jos Rusia obraznica si agresiva!!!
Noi santem Romani!!!
A comentat Nastratin Botezatu 20 februarie 2008, 07:03
Moldova a ignorat sansa de a se uni cu Romania in 1990. Actualmente, Romania este legta la maini de aliantele incheiate cu NATO si UE, si nu poate face multe pentru a incuraja unirea. Cred ca vom mai putea fi uniti doar cand Moldova se va integra in NATO si UE.Din pacate pentru noi, romanii de pe cele doua maluri ale Prutului.
A comentat Catalin, Craiova 20 februarie 2008, 12:39
toti striga unirea...chiar credeti ca voronin si toata gasca aia vor accepta sa li se ia puterea din maini si a pierde posibilitatea de a se imbogati? sa fim seriosi...unde ati vazut in istorie sa se faca vre-o shimbare radicala fara varsare de sange?
A comentat igor 21 februarie 2008, 07:30
Mingea e la noi.Romania nu poate decat sa fie de acord cu unirea, daca asta se vrea.Cum spune Catalin, Romania e legata prin tratate cu UE si NATO.
A comentat Unul din Balti 21 februarie 2008, 09:00 | mergi sus ▲
Jos porcii rusi!Se vb rusa aproape peste tot in toate organizatiile de stat,scoli,transport,parca am fi la Moscova ,nu la Chisinau,ii urasc......Unire fratilor...Sa ne ajute Dumnezeu...
A comentat din Chisinau 22 februarie 2008, 07:32 | mergi sus ▲
Daca mai pierdem si sansa asta, s-a zis cu Romania mare! Desteapta romane!!!
A comentat ROMAN 22 februarie 2008, 12:48 | mergi sus ▲
eu zic ca in acest moment este cam imposibila unirea.
dar mai zic ca in maxim 5 ani unirea o sa fie posibila.
rusi mai sunt bagati in seama in acest moment pt ca au petrol si gaze mult dar cand or sa le termine o sa fie vai de steaua lor
A comentat olteanu 22 februarie 2008, 16:51 | mergi sus ▲
Unirea se va realiza pt k asa trebuie.Este o datorie a tutoror romanilor ce vor sa demonstreze eroilor k nu i-am uitat! sus bratele si strigati ink o data unire
A comentat unirea 28 februarie 2008, 21:35 | mergi sus ▲
Inainte ca Romania sa intre in NATO si UE toti strigau ca unirea e imposibila pentru ca Romania este singura si nu poate infrunta Rusia pentru a infaptui unirea. Acum Romania e in NATO-UE adica nu e singura si acum iarasi se striga ca unirea e imposibila. hai sa fim seriosi. TRebuieca oamenii sa iasa in strada si de asemenea e important ca si SUA sa inteleaga necesitatea unirii si atunci unirea se va infaptui.
A comentat Eesti 03 martie 2008, 19:54 | mergi sus ▲
daca vreti unire mobilizativa fratilor de peste prut si nu stati cu mainile in san...
A comentat roman din bucuresti 03 mai 2008, 12:43 | mergi sus ▲
Atita tinp cit cei de peste prut nu es in strada nu va fi nici o unire, luati exemplu de la nemti, ei sau unit, daca voua comunisti va spala creieru ca: daca o tara este in UE si NATO nu se poate face unire, este o minciuna ptr. ca Basarabia e o regiune a Romaniei, aici sint Interesele rusilor sa va tina la distanta, un tanpon intre rusia si NATO, totul depinde de voi daca vreti sa traiti in minciuni sub ocupatia rusilor prin voronin
A comentat Chris 03 mai 2008, 13:28 | mergi sus ▲
Fostii activisti PCR hotarasc si pina astazi destinele Tarii.Fostii activisti ai PCUS hotarasc destinele asa numitei R.Moldova.Sau schimbat multe si nu sa schimbat nimic.Majoritate fura pe rupte -UNIREA e buna numai inainte de alegeri,dupa...
A comentat Alexei Paluta,Bucuresti 03 mai 2008, 18:10 | mergi sus ▲
Chris - Lamureste-mi te rog, ca eu nu inteleg.
Dupa tine , care este procedura de unire?
Uite mai sus, citeste, toti spun sa esim in strada ,cu minile in sus si sa strigam UNIRE.
Toata procedura asta trebue infaptuita pe trepte,etape,pasi. Primul pas am inteles, esim in strada si strigam......
Dar mai departe eu nu prea inteleg ce trebue de facut.
Sa presupunem la fantastic - punem la vot intrebarea pe ambele maluri, si mai fantastic ,ca 80% pentru,pe ambele maluri, si cum socoti tu ne unim automat. NU!
De la Bruxel nu da voe. Si atunci te trimitem pe tine la Bruxel sa rezolvi. Tu le lamuresti la europeni ca noi suntem un neam , nepoti dea lui Stefan, singe si vita de Daci s.a.m.d.
Ei o sa-ti spuna ca nu sunt impotriva unirii, da poftim unitiva.Dar problema care-i, ca Moldova nu prea corespunde conditiilor de intra in UE si NATO. Atunci pleaca Romania din UE si NATO.
Interesant - e de acord macar un roman sa plece din UE si NATO pentru a se uni cu Moldova!


OLTEANULE - Cred ca ai auzit de BP Anglia.Lucreaza de mult timp in Rusia , petrol ,gaz. Dupa ei - gaz in Rusia , pe vreo 400 ani , numai ca trebue extras. Coditiile climaterice si de transportat e cam greu.
Asa ca vai de steaua lor - nui degraba. Daca e vai de steaua lor , atunci si vai de steua noastra la toti.
Tu cum socoti, cind se termina la ei tot , vai de steua lor. Dar noi esim in strada chintam, dansam ,poezii si griul creste de la sine.
A comentat j. PHILIPS 03 mai 2008, 18:20 | mergi sus ▲
Ptr. Fhilips. eu sint sas de origine, am crescut in romania si in germania, de l Bruxell nu e nici o lege ca nu e voie, in aceias situatie in care este RO cu MD a fost inainte germania, numai ei au fost ma-i destepti au facut reunirea, si nu ca romani de pe anbele maluri ale Prutului, Este Foarte Clar ca nici o Tara din Lume nu isi Doreste UNIREA dintre RO si MD,din interese Politice , dar daca voi insistati Nimeni nu o sa va Inpiedice nici o Tara, nici macr RUSI CA EI AU CELE MA-I MARI INTERESE,nu stiu daca a-i citit un ziar de la rusi, rosi vor sa va aibe sub influenta lor cum este in prezent, eu va urez noroc si inplinirea idealurilor
A comentat Chris 03 mai 2008, 19:04 | mergi sus ▲
Chris - Rusii multe ce vor, si eu multe doresc . Dar realitatea e alta. De acord ca nimeni nu doreste unirea MD cu RO.Si atunci daca tarile din UE , unde e si RO nu doresc , eu nu inteleg cum poate sa se petreaca asa eveniment.Asta-i una. Alta - Germania. Erau deacum in centru UE, ramineau sa se uneasca. In principiu Germ.a stat la temelia formarii UE. Este locomotiva economica a europei. De facto are alte drepturi, valoare, alt cuvint in UE. Pe cind RO lasa de dorit .Si principalul - poporul in marea majoritate a fost de acord, In MD e cu totul alta situatie. Un procent foarte mic doreste unirea. Un pic mai multi ar dori in UE. Cu forta nici vorba. Mare pericol de un razboi ca acel din Transnistria si dea mai rupe ceva din Basarabia, de a mai federaliza.

O mare gresala a fost alegerea lui Voronin , si nu fara ajutorul lui Basescu si altor patrioti.Atunci trebuea ales un om, nu radical nationalist, si nici un fel de PRO.Dar un om intradevar cu minte in cap, intelept, cu adevarat sa doreasca sa faca ceva pozitiv pentru tara.
Dupa parerea mea, ar trebui de dus un lucru foarte mare cu poporul. De lamurit, de convins, de aratat avantajele unirii. Din toate punctele de vedere de aratat veata din Europa . De educat asa ca ei singuri sa doreasca unire . Eu nu inteleg cum poti sa-i unesti cind marea majoritate-s impotriva.Uite si directia spre care trebue de lucrat. Nu lozinci, ca noi vom arata voua , noi vom face asa si asa.
Bine , Voronin cu banda sa pun pedici la astfel de lucru - de acord. O mare gresala a fost alegerea lui Voronin!!!!!!!!!!!!!
A comentat j. PHILIPS 03 mai 2008, 23:22 | mergi sus ▲
unireeeeeeeeeeee
A comentat madalin 19 august 2008, 16:02 | mergi sus ▲
UNIRE UNIRE UNIRE ..nu tre sa renuntam la gandul ca intr-o buna zi vom fi o singura tara ..tineti capul sus si nu uitati ca noi suntem romani si si tre sa ne unim ca sa fim o familie...nu va lasati calcati in picoare de rusii ei sunt niste gunoaie ce incearca doar sa ne invrajbeasca...la gunoi cu rusiiii
A comentat ionut 30 octombrie 2008, 17:32 | mergi sus ▲
Traiasca romanul oriunde ar fii el hai unire sa trecem prutul cu ce avem la indemana bate topoare arme etc si sa strigam in gura mare am reusit si neam reintalnit dupa atata timp .Chiar as vrea ca ligile de fotbal dupa aceasta unire a celor doua tari romane sa se uneasca si ele sa vedem un meci steaua Zimbrul Chisinau asta depinde si de frf
A comentat Vlad 19 ianuarie 2009, 13:58 | mergi sus ▲
seaca doamne prutul o data sa ne intalnim frati de altadata si sa dam mana cu mana ca avem inima romana Forzzza steeaaauuua
A comentat Vlad 19 ianuarie 2009, 14:01 | mergi sus ▲
nu vreau unire
A comentat iulia 31 ianuarie 2009, 16:04 | mergi sus ▲
nu vreau unire
A comentat iulia 31 ianuarie 2009, 16:04 | mergi sus ▲
E opinia ta,majoritatea decide !
A comentat Andu 31 ianuarie 2009, 16:49 | mergi sus ▲
doar romanii o sa-i poata educa pe rusi,sau sa-i alunge,doar au mai facut-o odata,si dak esti basarabean inseamna k esti roman doar cei care n-au sangele stramosilor prin vene se tem de unire!sa ne aparam tara si limba macar ata putem face k sa afle si nepotii nostrii k am existat,caci rusii nu-si tin instoria si traditia si ce credeti ca-i vor invata pe copii nostri?cum sa duca la gura paharul cu votca,jos comunistii!
A comentat eu 31 ianuarie 2009, 18:56 | mergi sus ▲
si queremos union tenemos que luchar para conseguir .Basarabia y bucovina siempre parteneceran de rumania y asi sera para el futuro esto depende solo de nosotros Asi que si queremos uniom tenemos que luchar somos dos paises pero una misma idioma una prueba mas que la union esta cerca
A comentat vlad 07 februarie 2009, 15:22 | mergi sus ▲
pt. vlad, ce vrei sa demonstrezi in afara de faptul ca esti needucat, faptul ca stii un pic de spaniola nu inseamna ca s-o faci pe grozavu.
A comentat furnica 07 februarie 2009, 17:41 | mergi sus ▲
...s-o faci pe grozavul, am vrut sa spun
A comentat furnica 07 februarie 2009, 17:43 | mergi sus ▲
Nu cred ca Vlad e needucat spunandu-ne in spaniola(daca asta e placerea lui)ceea ce gandesti si la cata spaniola cunosc eu,nu pot decat sa fiu de acord cu Vald ce spune intre alte,vorba lui Basescu:"Traim in doua tari ,dar de fapt suntem acelasi neam alaturi de cei din Bucovina de Nord " - intr-o traducere mai personala decat una motamo ! :-)
A comentat micael 07 februarie 2009, 21:54 | mergi sus ▲
Pt. micael.
Moldova nach 15 jahren Unabhängigkeit Oktober 2006, vormittags. Ein dicht gefüllter Hörsaal in der Fakultät für Internationale
Beziehungen der Staatlichen Universität in Moldovas Hauptstadt Chişinău. Der Dekan
eröffnet eine Diskussionsrunde, begrüßt die Studierenden des zweiten und dritten
Studienjahres und stellt sie als die künftige politische Elite des Landes vor. Er heißt die
anwesenden Lehrenden der Fakultät und weitere Studierende und Lehrende der
Pädagogischen Hochschule willkommen und wendet sich dann den Gästen aus
Deutschland zu, die er zu einem Gedankenaustausch über die Rolle der Republik Moldova in
Europa einlädt. Die Gäste aus Deutschland sind Mitglieder einer Studiengruppe1, die der
Einladung des am 1. März 2006 eröffneten Moldova-Instituts Leipzig (MIL) zu einer
Studienreise nach Chişinău unter dem Titel "Republik Moldova - der künftige Nachbar der
EU. 15 Jahre Unabhängigkeit: Wertewandel und europäische Perspektive" gefolgt sind.2
Einige Aspekte dieses Themas durchziehen auch die Diskussion im Hörsaal. Die deutschen
Teilnehmer fragen danach, wie die künftige politische Elite dieses Landes ihre Verantwortung
bei der Demokratisierung und Modernisierung der Gesellschaft sieht; die moldauischen
Studierenden drängen auf Antworten und wünschen Empfehlungen dazu, wie die EUOrientierung
ihres Landes in Mitteleuropa und speziell im Lande des Hoffnungsträgers
Deutschland auf wohlwollende und befürwortende Resonanz stoßen kann. Zahlreiche
Redebeträge, darunter ausführliche und erhitzte zum zivilgesellschaftlichen Engagement der
Studierenden - verstanden als notwendiges Korrektiv zu einer durchaus mit Skepsis
verfolgten Regierungspolitik - beginnen mit den auf Identitätsstiftung zielenden Worten .

astept raspuns.
A comentat furnica 08 februarie 2009, 06:44 | mergi sus ▲
Traducere__Daca vrem uniune trebuie sa luptam pentru a optine.Basaraba si bucovina tot timpul au facut parte din romania si asa o sa fie pe viitor asta depinde doar de noi Asa ca daca vrem unire trebuie sa luptam.Santem doua tari dar aceasi limba o proba in plus ca unirea este aproape p.s- este bine si straini sa inteleaga ce se intampla cu republica moldova .Trebuie sa spunem in toate limbile pamantului ca basarabia si bucovina e pamant romanesc.Sa inteleaga si cei din vest.la lupta vrem bucovina si basarabia inapoi
A comentat vlad 08 februarie 2009, 15:26 | mergi sus ▲
initial numele basarabia a fost dat tarii romanesti din cauza dinastiei intemietoare a acestui voievodat familia basarabilor Acestia in luptele lor impotriva tatarilor 1328 au luat in stapanire stepa cuprinsa intre carpatii vrancei dunare- marea neagra si o linie mergand de la confluenta trotusului cu siretul la capul codaesti la sud de cetatea alba nu departe de gura nistrului .Ulterior acest teritoriu a fost cedad in secolul 15 de alexandru basarb voevodatului moldova in cadru careia i-a ramas numele de basarabia .In anul 1484 turci cuceresc malurile dunari si mari negre cu chilia si cetatea alba iar in anul 1538 cuceresc tighina si restul teritoriului de acum incolo numit de ei buceag dar de restul europei si romani bucovina .Aceasta este basarabia istorica pana in anul 1812 In anul 1713 turci iau sub stapanire cetatea hotinului si tinuturile adiacente.In anul 1812 rusia ocupa teritoriul de est al moldovei dintre prut si nistru pe care la alarurat tinutului hotin si basarabiei luate de turci denumind asamblul basarabia si trasformandu-l intr-o gubernie impartita in zece tinuturi .hotin soroca balti orhei lapusna tighina cahul bolgrad chilia si cetatea alba capitala guberniei fiind stabilita la chisinau .Teritoriul basarabiei astfel extins spre nord pana la hotin coincide partial ci teritoriul republici moldova in timp ce partea de sud bucovina si ceea de nord cea mai mare parte a fostului judet hotin intra astazi in componenta ucrainei
A comentat vlad 08 februarie 2009, 15:54 | mergi sus ▲
adica moldoveni astia inputiti ne intorc de la granita si noi vrem unire sa moara tot neamu lor de analfabeti asta inseamna ca nu ne vor
A comentat ovidiu 29 martie 2009, 16:31 | mergi sus ▲
ovidiu are dreptate trei sute de romani au fost intorsi de la granita cu republica moldova dai dracu de moldoveni
A comentat luhian 29 martie 2009, 16:50 | mergi sus ▲
ovidiu+ Iuhian
astia care ne intorc de la granita sunt niste cetateni care executa ordinele primite de la comunisti.mai mult ca sigur sunt si etnici rusi .pentru ca cei cu gandire romaneasca nu au ce cauta in asemena posturi. oricum,nu poti invinui toata tara pentru comportamentul de oligofren ce caracterizeaza marii sobolani rosii,comunistii.
A comentat gabi h 29 martie 2009, 21:06 | mergi sus ▲
Moldova trebe sa se uneasca cu Romania desi asta va fi foarte greu,ei au facut deja un pas important-au deschis ochii.
A comentat ..... 08 aprilie 2009, 19:57 | mergi sus ▲
DE CE VGuvernul de la Chisinau a considerat acest act drept "un factor serios de destabilizare in Europa". Veaceslav Untila, liderul Aliantei Moldova Noastra, a precizat ca nu este vorba despre un precedent pentru criza transnistreana, deoarece "in Transnistria nu avem un conflict etnic, ci unul politic". Liderul socialistilor de la Chisinau este mult mai ingrijorat si acuza UE si SUA pentru "subminarea definitiva a autoritatii ONU".

Oficialii transnistreni examineaza masurile necesare recunoasterii internationale dupa modificarea statutului Kosovo, relateaza agentia Infotag. Surse apropiate Ministerului de Interne de la Tiraspol sustin ca separatistii propun trimiterea unor oficiali in Rusia, Belarus, Armenia si Kazahstan pentru a cere acestor tari sa recunoasca independenta Transnistriei.



Intelegeri secrete urmaresc impartirea Republicii Moldova intre Rusia si Romania.

Dupa recunoasterea independentei Kosovo, Republica Moldova ar putea deveni "jertfa" unor intelegeri secrete intre Rusia si Occident, arata politologul Roman Mihaes, citat de Info-Prim Neo. Precedentul kosovar ar putea duce la proclamarea independentei de catre Transnistria si apoi la unirea Republicii Moldova cu Romania. Scenariul a fost prezentat, pentru cotidianul rus "Nezavissimaia Gazeta", de catre o sursa din Ministerul de Externe rus. Daca Transnistria va fi recunoscuta de Rusia si o parte din satelitii sai, va aparea problema existentei a ceea ce a mai ramas din Republica Moldova, pe motiv ca ea este o alta formatiune statala, cu alt teritoriu si cu alta motivatie de existenta statala decit cea de la proclamarea independentei, sustine expertul, preluat de MEDIAFAX.

Declararea independentei Kosovo a fost intimpinata total diferit pe cele doua maluri ale Nistrului.

Publicitate

Guvernul de la Chisinau a considerat acest act drept "un factor serios de destabilizare in Europa". Veaceslav Untila, liderul Aliantei Moldova Noastra, a precizat ca nu este vorba despre un precedent pentru criza transnistreana, deoarece "in Transnistria nu avem un conflict etnic, ci unul politic". Liderul socialistilor de la Chisinau este mult mai ingrijorat si acuza UE si SUA pentru "subminarea definitiva a autoritatii ONU".

Oficialii transnistreni examineaza masurile necesare recunoasterii internationale dupa modificarea statutului Kosovo, relateaza agentia Infotag. Surse apropiate Ministerului de Interne de la Tiraspol sustin ca separatistii propun trimiterea unor oficiali in Rusia, Belarus, Armenia si Kazahstan pentru a cere acestor tari sa recunoasca independenta Transnistriei.



REM UNIRE'
A comentat M.V.S 08 mai 2009, 10:33 | mergi sus ▲
afara cu ungurii din tara plecatii curvelor
A comentat nazistu 21 mai 2009, 14:39 | mergi sus ▲
PAREREA MEA ESTE CA ROMANII SUNT ROMANI INDIFERENT DE CE PARTE A PRUTULUI SE AFLA, ASA CA FITUI IMPREUNA ROMANILOR SI UNITI-VA!!!
A comentat cally 23 iunie 2009, 20:46 | mergi sus ▲
`FITI*
A comentat CALLY 23 iunie 2009, 20:46 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1461 secunde