La ședința de vineri a Ministerului Infrastructurii, Serviciul de stat al aviației urma să elibereze permise pentru zbor unor companii aeriene cele mai mari fiind Atlasjet, MAU și Dnepravia.

În cadrul discursului său Saakasvili a declarat că principiul „cerului deschis” nu va schimba nimic, iar prețul biletelor va fi la fel de mare, mai ales dacă „se va păstra monopolul anumitor companii private”.
„Sunt cointeresat ca oamenii să zboare mai ieftin. Iar acolo unde o singură companie obține toate cursele, prețul biletelor nu poate fi mic. Deciziile voastre au făcut ca în Odessa să vină de două-trei ori mai puțini turiști”, a declarat Saakașvili.
„Sunt sigur că deciziile luate sunt dictate de scheme de corupție, de monopolistul concret, pentru că nici un membru de aici nu primește salariu. Salariile sunt primite la proprietarii companiilor concrete”, a adăugat guvernatorul regiunii Odessa.

În curând ședința s-a transformat într-o gâlceavă. „Care este salariul dvs.?”, s-a interesat Saakașvili adresânduse către Antoniuk. Cel din urmă a răspuns că 5,5 mii de hrivne.

„Și trăiți din acest salariu? Câte bilete în Odessa puteți procura cu aceste 5500 de hrive? Sau nu zburați nicăieri, doar mergeți cu Zaporojeț? Nu cred”, a spus Saakașvili.

La care Antoniuk i-a sugerat lui Saakashvili „să oprească pălăvrăgeala”. Acest calificativ la iritat și mai mult pe guvernatorul regiunii Odessa. „Eu nu voi tolera de la omul care tocmai s-a vândut în favoarea intereselor oligarhice acuzații precum că eu pălăvrăgesc”, a strigat Saakașvili.

La rândul său, Antoniuk l-a invitat pe Saakașvili în ospeție însă guvernatorul a refuzat. Potrivit celui din urmă, reforma din Georgia a atras șase milioane de turiști. „Știți cum am atras 6 milioane de turiști? Pentru că nimeni nu i-a indicat guvernul nostru cine să primească permise și cine nu”, a punctat Saakașvili.