Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

28 aprilie 2024, ora locală: 02:40

 

Se simplifica acordarea cetateniei romane

adăugat 11 noiembrie 2008, 13:18, la Eveniment

Sub presiunea proceselor intentate si a numeroaselor luari de pozitie a ONG-urilor preocupate de soarta romanilor din afara frontierelor, Guvernul a modificat prin Ordonanta de Urgenta, Legea cetateniei romane nr. 21/1991. Chiar daca modificarile nu sunt cele asteptate, actul normativ clarifica si reglementeaza o serie de aspecte privind procedurile de dobandire sau renuntare la cetatenia romana, respectiv solutiile pronuntate prin hotarari definitive si irevocabile in materia cetateniei, transmite Romanian Global News.

Cele mai importante modificari propuse de actul normativ vizeaza:

1. Eficientizarea procedurii de acordare si pierdere a cetateniei romane, cu precadere sub aspectul simplificarii acesteia si celeritatii solutionarii cererilor (modificarea art. 14 si art. 30 din Legea nr. 21/1991). in acest sens, proiectul propune eliminarea publicarii extrasului cererii de acordare sau redobandire a cetateniei romane ori de renuntare la aceasta in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.In prezent, aceasta etapa a procedurii nu se justifica, avand in vedere ca:

- pe de o parte aprecierile privind indeplinirea conditiilor pentru a fi cetatean roman nu pot fi facuta de persoanele fizice

- pe de alta parte, Comisia pentru cetatenie are posibilitatea ca ori de cate ori constata necesitatea audierii unor persoane care ar putea da informatii utile in vederea solutionarii cererii, dispune citarea acestora.

De asemenea, publicarea extrasului cererii de acordare sau redobandire a cetateniei romane ori de renuntare la aceasta nu se justifica nici in ceea ce priveste opozabilitatea fata de autoritatile cu competente in aceasta materie intrucat Comisia pentru cetatenie are obligatia, iar nu facultatea, de a le solicita relatii atat cu privire la indeplinirea conditiilor de acordare sau redobandire a cetateniei, cat si cu privire la indeplinirea conditiilor de renuntare la cetatenie si retragerea acesteia.

2. Reglementarea legislativa a unor solutii pronuntate de catre instanta de judecata in materie de cetatenie. in prezent, exista hotarari judecatoresti definitive si irevocabile referitoare la acordarea cetateniei descendentilor fostilor cetateni romani, obligatorii pentru statul roman. De aceea, prevederile legii 21/1991 au fost modificate, avand in vedere, pe de o parte, iminenta unor noi actiuni in instanta, iar pe de alta parte, lipsa unui temei legal in baza caruia statul roman sa acorde cetatenia romana in situatiile care fac obiectul hotararilor judecatoresti.

Potrivit noilor prevederi, cetatenia romana se poate acorda si persoanelor care au pierdut aceasta cetatenie, precum si descendentilor acestora pana la gradul 2 inclusiv, si care cere redobandirea ei, cu pastrarea cetateniei straine si stabilirea domiciliului in tara sau cu mentinerea acestuia in strainatate, daca indeplinesc in mod corespunzator o serie de conditii prevazute de lege (au 18 ani, dovedesc, prin comportament, actiuni si atitudine, loialitate fata de statul roman, au asigurate in Romania mijloace legale pentru o existenta decenta, in conditiile stabilite de legislatia privind regimul strainilor; nu au fost condamnat in tara sau in strainatate pentru o infractiune care il face nedemn de a fi cetatean roman).

3. Clarificarea unor aspecte care tin de protejarea intereselor legitime ale minorilor. in prezent, din practica, reiese nevoia clarificarii situatiei minorilor care, desi au dobandit cetatenia romana in conditiile Legii nr. 21/1991, nu au fost inclusi in certificatul de cetatenie al parintelui sau nu li s-a eliberat certificat de cetatenie. in aceasta situatie, conform proiectului, parintii sau, dupa caz, parintele, cetateni romani, pot solicita transcrierea sau inscrierea in registrele de stare civila romane a certificatelor sau extraselor de stare civila eliberate de autoritatile straine, in conditiile Legii 119/1996.

4. De asemenea, dupa modelul dreptului comparat, au fost completate situatiile in care cetatenia romana poate fi acordata prin reducerea termenelor procedurale. Astfel, in aceasta categorie vor intra, pe langa personalitatile recunoscute pe plan international, cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, respectiv persoanele care au dobandit statutul de refugiat obtinut potrivit prevederilor legale in vigoare.

In plus, situatia din reglementarea actuala potrivit careia procedura este simplificata si in cazul solicitantilor care au investit in Romania sume care depasesc 500.000 Euro a fost modificata, in sensul ca dispozitiile favorabile vor fi aplicate pentru investitii de peste 5.000.000 de Euro. Masura se datoreaza faptului ca de la introducerea acestei prevederi (2003) si pana in prezent realitatile economice determina o reconsiderare a solutiei de acordare a cetateniei romane, prin reducerea perioadei de solutionare a cererii.

Autor: Romanian Global News
Sursa: www.rgnpress.ro
si ce cistigam noi cei care ne-am depus actele pentru redobindirea cet. de la aceste simplificari?
A comentat simplu cetatean 11 noiembrie 2008, 17:07
am depus dosaru in 2002 am fost publicata in munitor partea 3 pe 2004 pe 10 03 2008 am depus o cierere de orjentare cu toate acte necesare si nimic pina in prezent
A comentat nui dreptate 11 noiembrie 2008, 17:53
Cei cu acordarea cetăţeniei din Romania sunt niste prosti. Ori le suntem intr-un loc. In timp rusul nu stă pe loc. Acordă cetaţenilor R.M.cetaţenia Federaţiei Ruse. Majoritatea care nu pot obţine cetaţenia romana scuipă şi i-a cetatenia rusă. Eu am de gind sa fac ka fel. pentru ce imi trebuie bataie de cap si ani grei de asteptare pina cind Basescu o sa-mi dee cetatenie. Ma fac rus si plec unde vreau. da doamne mintea romanului cea de pe urma.
A comentat Valter 12 noiembrie 2008, 06:02
Valter la oameni ca tine le trebuie cetatenie doar sa plece...la multi insa le trebuie sa fie roman cu documente in regula...da ca se acorda f greu cetatenia e bataie de joc nu alta...
A comentat doswin 12 noiembrie 2008, 07:02
A comentat QWERT 12 noiembrie 2008, 11:23
pt valter
la ce ti-ar trebui tie cetatenie romana daca nici macar nu stii sa scrii corect in romana?
go to russia!!!! acolo ti-e locul.........
A comentat ella 12 noiembrie 2008, 11:39
pt Valter
DVS vad ca sunteti oportunist? sau mercantilist?
A comentat Stefan 12 noiembrie 2008, 14:30
Eu cred ca este doar o bataie de joc .. Rascolesc si ei un pic legea ca sa nu zica lumea ca nu se misca. Eu cred ca nu se va obtine mai repede cetatenia ..
Daca nu am dreptate CORECTATIMA
A comentat Liberty 12 noiembrie 2008, 16:15
Frate micael, unde esti? Se pare ca numai oltenii mai tin cu noi, restul stiu doar sa ne injure si sa ne abandoneze in ghearele Ursului, cu teritorii cu tot...!
A comentat Babacu 12 noiembrie 2008, 19:17
vom trai şi vom vedea, la toate-i voia Domnului!
A comentat mariana 14 noiembrie 2008, 16:01 | mergi sus ▲
bai daca ofi asa e bine. eu am apus osarul in 2004 si nimic ce sa fac?
A comentat pit 18 noiembrie 2008, 11:07 | mergi sus ▲
Am nevoie de cetatanie Romana! De ce? Oficial sa fie recunoscut ca-s Roman (nu doar in suflet).
Nu-mi spuneti prostii de tipul ca vreau sa plec - sint un software developer... am posibilitatea sa plec in USA, CANADA etc oricand vreau....insa nu o fac, am in Chisinau un salariu de 1500EU... care-i sensul sa plec undeva?
Vreu oficial statul roman sa-mi dea cetatania buneilor mei care au fost Romani!!!!

Rusine statului Roman ! Astept deja de 7 ani !
A comentat marcel 18 noiembrie 2008, 20:28 | mergi sus ▲
Ba liberty, "CORECTATIMA" se scrie prin liniuntza - "CORECTATI-MA" adica "ma corecti pe mine" .....
A comentat acelasi marcel 18 noiembrie 2008, 20:34 | mergi sus ▲
Asa ai fost vindut de rromani. Daca doresti sa fii parte din fosta Dacie ca cetatean roman nu Dac ai nevoe de 5 mln. de Euro. Daca ii ai care ii problema si cetatenia se vinde ca si patria, nui asa?
Simplificarea e buna in cazul in care nu este facuta de catre rromani ci de catre adevaratii patrioti care au fost numai Dacii.
A comentat ION CONDREA 19 noiembrie 2008, 01:35 | mergi sus ▲
ma minunez citind ultimile comentarii,mai parc-om fi cu totii orbi sinu intelegem k de fapt betile in roate nu sunt puse de autoritatile romane ci de cei care de fapt sunt intr-o barca cu noi adica,Voronin cu intreg partidul de guvernamint care de fapt executa ordinile scumpului sau stapin nimeni altul decit Putin,nu mai asteptati scumpilor cetatenie, pentru k in timpul cel mai apropiat nimeni nu o va vedea,asta in cazul in care nu scapam in primavara de Voronin si cateii lui.
A comentat rosa 19 noiembrie 2008, 13:00 | mergi sus ▲
Pentru ella. Tu vad ca nu stii nici atit cit stiu eu romana. Eu mai am si un avantaj stiu si rusa, tu mai ce stii, nici sa-ti scrii numele cu litera mare. Dar am aspus ceea ce am spus ca cetatenia ne trebuie intoarsa aceasta este datoria Romaniei pentru basarabeni. Am spus doar s-o faca inaitea rusului.
A comentat Valter 19 noiembrie 2008, 16:06 | mergi sus ▲
Penrtu Valter: Noi romanii trebuie sa va dam cetatenii ca suntem obligati sa o facem nu? Da matale ce faci sa obti cetatenia asta ca vad ca tot rusul e la putere pe plaiurile Basarabene. schimba-l pe Voronin arata ca nu mai esti cu comunistii si atunci te credem pe cuvant ca vrei Romania si nu Rusia.
Pt. babacu: Nu v-a abandonat nimeni fratimiu. Suntem inca pe aici. inca stupefiati de ce debiteaza unii si altii. Uite un exemplu concludent. ION CONDREA. De 4 luni de cand citesc site-ul asta nenea ion are o problema. El nu e roman e dac. Se indura cineva sa ii explice ca dacii au fost cuceriti de romani in 106 si ca ceea ce scrie el aici este al dracu de apropoiat cu limba latina. Alfabetul e latin. Ca din limba daca au mai ramas cateva cuvinte precum varza si brad? Ca rromanii cum zice el sau rromi ca la aia se refera de fapt sunt un popor migrator care provin din India de azi si care au fost opriti de boierii romani pe la noi sa ii faca iobagi? Vezi babacule de ce nu am masi scris de multe zile? Pentru ca mereu si mereu stam si explicam lucrurile astea. Dar unii oameni din moldova au o problema. Nu vor sa inteleaga ori poarta ochelari de cal. Au in cap o idee si cu ideea aia se duc pana in panzele albe. Il mai ti minte babacule pe nenea ala de se dadea unionist si el era ferm convins ca e unionist dar el intelegea prin unionism ca republica moldova ar trebui sa ramana independenta? Ehhh... astia sunt oamenii. Eu personal mai arunc un ochi din cand in cand pe aici dar de comentat nu prea imi mai vine cheful. Nimeni nu vrea sa asculte si toata lumea e convinsa ca are dreptate. Daca un frate roman ii spune ca greseste prefera sa il scuipe si sa o tina pe a lui.
A comentat intrebatorul 20 noiembrie 2008, 03:06 | mergi sus ▲
Pentru intrebator: Salut, frate, vad ca aseara n-ai prea dormit... Ma bucur mult ca ai revenit, de cateva zile nu prea a fost cu cine discuta serios... sunt de acord cu tine - nu toti basarabenii s-au trezit "din somnul cel de moarte...", unii inca mai sunt intoxicati de comunism , dar vine din urma generatia tanara, care sper ca va fi mai inteleapta si mai informata ca sa faca alegerea corecta intre dictatura si democratie, intre neam de sange si cotropitori... La noi mai este o problema - procentul mare de rusofoni, sau de familii mixte cu dominatia partii rusofone, si astia sunt foarte agresivi si nerusinati, ocupa posturi influente, sund directori de firme, deci pot influenta opinia publica a celor dependenti de ei sau prost informati... In RM mass-media este 90 % rusofona sau rusofila, in primul rand cea de stat, opozitia este trecuta pe linie moarta, nu o aude nimeni... Asa imi explic eu faptul de ce unii basarabeni sunt antiromani si voteaza comunistii.... Dar speram ca vor veni vremuri bune si pentru noi, avem o sansa unica in 2009 sa scapam pentru totdeauna de comunism! Cu parere de rau, sondajele arata ca sunt prea optimist in aceasta privinta. referitor la cetatenie, ai dreptate, nu toti basarabenii o merita, dar stii ca tocmai cei care nu o merita o au demult, au cumparat-o cand se dadea la toti care aveau bani... Se poate face ceva pentru a simplifica procedura, ca tare mult mai dureaza!
A comentat Babacu 20 noiembrie 2008, 06:08 | mergi sus ▲
Ce inseamna " confirmarea de primire a cererii de intenţie, (cartonaşul roşu în original), eliberata de oficiul poştal la data la care susţineţi că ati trimis scrisorile precum şi, eventual, cu chitanţa poştala de achitare a taxelor aferente şi depunere a scrisorii de intenţie" ? Eu nu prea inteleg ce-i cu taxa-eu pare-se nu am akitat nimic kind am expediat...sau nu tin minte ca a fost ~5 ani in urma... :(
A comentat lenka_vsl@yahoo.com 20 noiembrie 2008, 21:23 | mergi sus ▲
Intrebatorule,frate,iti urez bun venit printre noi din nou ca Babacu.
In legatura cu ION CONDREA,ce aveti fratilor de tot va luati de el !
Tin minte acum cativa ani,tot intervenea un ardelean de prin Oradea parca era,la diferite emisiuni tv de cultura care permiteau si accesul telespectatorilor in direct si tot la fel pulsa ca suntem Daci,ci nu romani,foarte inteligent baiatul defel ,se vedea ca-i citit ,documentat,ca vorbea foarte fluent si argumentat.
In concluzie,Dacii sunt stramosii nostri,iar daca cineva se considera mai mult Dac decat Român,eu nu am nimic de reprosat, acelei persoane. :-)
A comentat micael 20 noiembrie 2008, 23:14 | mergi sus ▲
Pt. ???
Frate tu nu ai creer sau esti dresat la istorie.
Te-ai suparat ca rromanii au emis o simplificare in legea pt. cetatenie ? Frate si cetatenia mea este romana ca si a ta probabil. Dar pe mine nu ma bucura prea tare. Eu privesc lumea si analizes istoria din fapte nu din dresaj. Datorita lui Napoleon esti roman nu romanilor. Romanii au ocupat o parte din Dacie si cei care te-au ocupat nu au fost romani ci ostasi mercenari. A durat putin mai mult de o suta de ani. In timpul acela tehnologia moderna si mas media nu era nici in fantazia scriitorilor. Dacii au fost si sint (EI SINT SI LA PREZENT) un popor puternic. Dupa ce au plecat romanii tinutul Daciei de mai mult de o mie de ani a fost intr-o perioada foarte grea au venit slavii, hunii. Si cine ia schimbat in 1000 de ani. Apoi am fost sub otomani si austro-ungari si cine me-a schimbat graiul ? Nimeni. Dacii din est-ul Prutului au fost sub rusi, i-a schimbat rusii graiul sau limba. Sa stii (-ti) ca nu. Voi iati facut sa fie rai fata de fratii de singe prin tradarea de mai multe ori. Dupa ce Alexandru-Ioan Cuza a reunit tara tara trebuia sa se numeasca din nou DACIA. Franta a fost puterea la timpul respectiv care trebuia sa-si spuna prima cuvintul. Din cauza tariei si vitejiei poporului Dac si frica in viitor am fost recunoscuti ca poporul roman (cum ne convingi tu ca sintem). Ref. la limba romana este foarte dificil sa spui ca NU sau DA este romana sau nu deoarece cca. 70 % este latina, daca si slava.
Dupa cum simt tu nu esti nici roman ci TIGAN. Poate te-au adus pe tine Otomanii si te-au vindut la boerii locali de esti asa de anti-Dac.
Scuze daca nu e asa.
A comentat ION CONDREA 21 noiembrie 2008, 01:03 | mergi sus ▲
Ioane,frate,de ce scrii romani cu doi de r "rromani",pe bune chiar nu pricep,iar daca vrei sa stii marii carturari din bazinul Carpatic de pe la 1600 ,cand a aparut tiparul in Tarile Romane,i-au denumit pe locuitori sai romani,iar nu daci,de aceea si mai mari nostri in 1859 au hotarat sa denumeasca tara Romania,iar nu Dacia,pentru ca fiind un popor latin in mijlocul unei mari de slavi,a trebuit cumva sa ne afirmam si noi ca descendentii latinatatii si acest lucru ne prinde bine acum,daca te gandesti ca nu in toate limbile prescurtarea ROM este sinonima cu tigan,in engleza se zice gipsy,in italiana se zice zingaro,iar asocierea aceasta a fost nascuta in laboratoarele KGB impotriva neamului romanesc,dar mai in toate limbile europene cel putin,Romania vine de la Roma,capitala eterna.
Iar daca vei vedea vreodata Roma cu toate splendorile ei antice care dateaza de mai bine de 2000 ani,te vei simti mandru ca o parte cel putin,limba ca dovada este in mare parte descendenta din latina.
Fa-i doar o simpla comparatie intre civilizatia romana ce dainuie de mii de ani pe batranul continent si cea slava ce a aparut in Europa la sfarsitul mileniului 2.
Maiculita,ce diferenta,nu ti se pare ?!
A comentat micael 21 noiembrie 2008, 01:46 | mergi sus ▲
Trebuie neaparat sa adaug ca mercenarii romani care au cucerit o parte din Dacia,erau adusi din toate partile imperiului si se intelegeau intre ei in latina sau greaca,asa cum noi astazi in Europa ne intelegem in engleza,spaniola,franceza sau ai impresia ca exista azi o singura limba unitara europeana pentru toti europeni ?!
A comentat micael 21 noiembrie 2008, 01:52 | mergi sus ▲
Respectele mele Mihai,
Sint partial de acord cu tine. Eu sint mindru de originea noastra in toate tarile latine europene inclusiv in Grecia si in Turcia. Am fost o natiune tare si vom fi.
Sint mai mindru ca sint de origine Daca si mai putin de origine Romana (e de neacceptat sa porti o denumire a unui ocupant sau un neadevar).
Vechea denumire a tarii poate sa ne ajute mai bine sa ne vedem tara in hotarele ei. Moldovenii din estul Prutului (partea mai mare) nu accepta sa se numeasca romani. Atunci ce e de facut. Sa le impui ca sint romani e imposibil.
Salut.
A comentat ION CONDREA 21 noiembrie 2008, 11:40 | mergi sus ▲
Domnule MIHAI CONDREA, numeste-te dumneata cum vrei, dar noi astia dintre Prut, Tisa, Dunare si Mare vrem sa ne numim romani. Si ne place al dracului de mult acest nume. Si nu ne simtim tigani nici cat negru sub unghie.

Dar ca sa fiu mai pe intelesul dumitale de "dac comunist", ma doare drept in c... de cum consideri dumneata ca ar trebui sa ne numim. Eu vreau sa fiu roman si sunt mandru de acest etnonim. Nu am avut complexe cu el nici in Japonia, nici in Noua Zeelanda si pe aiurea pe unde am mai colindat.

Iar daca basarabenii nu vor sa se numeasca romani, paguba-n ciuperci! Basarabenii de mult nu mai sunt romani si nu mai vorbesc romaneste. Nu asa spun si autoritatile voastre comunisto-rusofone? Ne lipsim de voi "dacii rusofoni" cu mare placere. Ramaneti voi "daci" si intitulati-va tara Dacia Basarabeana sau Ruseasca. Cum va place voua, ca noua tot nu ne pasa.

Sper ca ti-e clar acum, ION CONDREA!!!
A comentat Unul de la Iasi 21 noiembrie 2008, 16:52 | mergi sus ▲
Bre,basarabenilor,va pun o intrebare,ca deh,sunt si eu curios !
Bre,fratilor,voi va considerati mai mult daci decat români,ca am inceput sa ma zapacesc pe site-ul asta? :-)
Eu recunosc,sunt urmasul daco-romanilor,dar acum ma numesc cu mandrie român !
Voi ce sunteti? Babacule,300,J.PHILISH,Viktore !
A comentat micael 21 noiembrie 2008, 17:27 | mergi sus ▲
Ca sa vedeti ca insusi europenii va considera pe voi,basarabenilor,romani,uitati aici un site extraordinar care este inca in constructie,dar e aproape gata,in care se afla deocamdata doar un scurt filmulet.
Daca veti urmari pana la capat filmuletu` sau the video cum e scris acolo,veti vedea la sfarsitul sau ,harta Europei in care, tarile sunt colorate in diverse culori,iar Romania si Basarabia sunt prezentate amandoua in aceiasi culoare,in verde aprins.
Site-ul acesta va fi unul de succes,de acesta sunt sigur,acum imaginativa ce vor crede europeni cand vor vedea ca suntem cu toti acoperiti sub aceiasi culoare?
E usor de prezis:Suntem unul si acelasi neam impartit INCA in doua state romanesti .
Daca nici aici n-a fost mana diplomatiei romanesti ,atunci sunt eu beat si cred prea multe !
Ironia sortii este ca nu-mi place bautura chiar deloc,asa ca sunt curios ce aveti de zis asupra cestui subiect ?

http://dev.europeana.eu/
A comentat micael 21 noiembrie 2008, 18:19 | mergi sus ▲
hmm.... eshti sigur k apare o harta??? eu una nu am vazut nimik...
be shure next time...
A comentat MMM 29 noiembrie 2008, 11:07 | mergi sus ▲
In clipul acela harta exista,numai ca se schimba foarte repede subiectele pe acel site,asa ca se pare ca intrat acolo prea tarziu.
A comentat micael 29 noiembrie 2008, 19:22 | mergi sus ▲
cine ma ajuta si pe mine? trebuia sa se publice in monitorul oficial ca a depus dosarul pt cetatenie in urma cu 4 luni si asteptam aprobarea sau cam asa ceva, unde aflu daca s-a publicat unde caut mai exact, ca dai pe net cautare si nu gasesc nimic va multumesc anticipat, la revedere
A comentat rita 12 decembrie 2008, 09:35 | mergi sus ▲
http://cetatenie.info.tm/ Acesta este site-ul.
A comentat Diana 01 septembrie 2009, 13:32 | mergi sus ▲
de ce noi acestea dintre nistru si prut sintem disconsiderati si de rusi, si de romini CATY.
A comentat CATY 04 ianuarie 2010, 08:39 | mergi sus ▲
NU ESTE VORBA DE DESCONSIDERARE DIN PARTEA ROMĂNILOR........NU GENERALIZA....ÎN TOATE ŢĂRILE EUROPENE EXISTĂ ÎNTRADEVĂR MAI MULTE PARTIDE DAR INDIFERENT CINE CĂŞTIGĂ ALEGERILE POLITICA ŢĂRILOR RESPECTIVE NU SE SCHIMBĂ TOTAL ...........ÎN BASARABIA SITUAŢIA POLITICĂ ESTE CU TOTUL ALTA ADICĂ PARTIDUL COMUNIŞTILOR DE ORIENTARE PRORUSEASCĂ ŞI ALIANŢA PENTRU INTEGRARE EUROPEANĂ CARE ÎNCEARCĂ SĂ ADUCĂ MOLDOVA ÎN U.E. POLITICA PCRM ŞI AIE SUNT TOTAL DIFERITE UNA DE ALTA ..........DACĂ LA VIITOARELE ALEGERI ........DOAMNE FEREŞTE VOR IEŞI COMUNIŞTII MOLDOVA ÎŞI POATE LUA ADIO DE LA U.E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!ĂSTA ESTE ADEVĂRUL .............JOS COMUNIŞTII
A comentat ANDREI PENTRU CATY 04 ianuarie 2010, 12:21 | mergi sus ▲
CU CETĂŢENIA RUSĂ NU PRE AI CE FACE...........ÎN SCHIMB CETĂŢENIA ROMĂNĂ ESTE EUROPEANĂ ...........SE POATE CĂLĂTORI LIBER ÎN U.E. IAR LA ANUL VIITOR ÎN VARĂ ROMĂNIA VA ADERA LA SPAŢIUL SCHENGEN , MAI MULT CETĂŢENII ROMĂNI VOR PUTEA MUNCI CU ACTELE DE ROMĂNIA ÎN ORICE ŢARĂ U.E. PENTRU SALARII CARE AJUNG LA 1500SAU CHIAR 2000 EURO/LUNAR CEEA CE NU ESTE CAZUL ÎN RUSIA ................ ACMA FIECARE CUM CREDE
A comentat ANDREI PENTRU VALTER 04 ianuarie 2010, 12:30 | mergi sus ▲
AI ÎNEBUNIT DE TOT OMULE ??????........LUMEA UNBLĂ DISPERATĂ DUPĂ ACTE ROMĂNEŞTI ........DAR TU VREI ACTE RUSEŞTI ...........................MĂCAR NU TE LĂUDA CU PROSTIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat SORIN PENTRU VALTER 04 ianuarie 2010, 14:41 | mergi sus ▲
FOARTE BINE AI REMARCAT ella .............dute la RUŞI , MĂCAR DE-AR PLECA ŞI COMUNIŞTII ODATĂ CU TINE!!!!!!!!!!!
A comentat DORU PENTRU ella 04 ianuarie 2010, 14:49 | mergi sus ▲
Eu am primit cetăţenia după 7 ani şi 10 luni ............. foarte curînd se va înfiinţa AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU CETĂŢENIE .........PUŢINĂ RĂBDARE!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat MARIUS PENTRU marcel 04 ianuarie 2010, 15:24 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1650 secunde