Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 09:30

 

(VIDEO) Se va uni România cu Republica Moldova?

adăugat 30 aprilie 2010, 12:52, la Integrare Europeană

Ghimpu, unire, uneune europeana

"Unirea României cu Republica Moldova este o temă foarte importantă, dar şi delicată. Sunt unionist, dar acum avem alte probleme de rezolvat", a recunoscut preşedintele moldovean, Mihai Ghimpu, în cadrul unui interviu acordat pentru Pro TV România.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a ţinut să spună încă de la început că unirea acestor două state nu reprezintă o prioritate nici pentru el ca preşedinte, şi nici pentru partidul pe care îl conduce sau alianţa politică din care face parte.

Cu toate acestea preşedintele Ghimpu a menţionat că, deşi, numărul cetaţenilor moldoveni care sunt "pentru" unirea celor două ţări este din ce în ce mai mare, acesta ar fi insuficient, la un eventual referendum pe această temă, pentru că "ideologia comunistă şi-a realizat scopul, cetăţenii au fost manipulaţi, amăgiţi", a explicat preşedintele.

În opinia lui Mihai Ghimpu, populaţia Moldovei este dezorientată: "Pe de o parte, ei uită că bunicii lor au fost deportaţi în Siberia, unii nu s-au mai intors, alţii au fost chiar împuşcaţi.. Şi pe de altă parte, iată că şi în 2001.. şi în 2005 ..şi în 2009 au votat Partidul Comuniştilor, ceea ce demonstreaza că sunt rătăciţi."

În opinia şefului statului moldovean, o unire a Republicii Moldova cu România se va realiza după ce moldovenii vor deveni membri cu drepturi depline în Uniunea Europeană. "Sunt unionist, dar acum avem alte probleme de rezolvat", a conchis Mihai Ghimpu.

Amintim că în perioada 27-28 aprilie 2010, Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, s-a aflat într-o vizită oficială în România.


Autor: UNIMEDIA cu referire la protv.ro
Sursa: www.unimedia.md
Eu nu intzeleg de ce nu se spune adevarul curat-curat: ROMANIA NU MAI ARE DIN 2007 DREPTUL SA MUTE HOTARUL SPRE EST NICI CU UN CENTIMETRU, fiindca hotarul pe Prut e al UE, dar nu al Romaniei. Nu poate Romania sa inchida hotarul nici pentru o natiune din cele 27 din UE si nici sa-l deschida pentru o eventuala unire cu R.Moldova. Hotarele tuturor tarilor-regiune ale Ue (inclusiv ale Romaniei) se intind acum de la Prut pana la Atlantic, Mediteraniana si Marea Nordului. E O CASA COMUNA CU O CONDUCERE COMUNA. Si in aceasta casa Romania nu poate sa invite sau sa aduca pe cineva din afara UE, adica extracomunitari, inclusiv ruda apropiata R.Moldova. DE AJUNS SA SE DISCUTE DESPRE CEEA CE DE 3 ANI NU POATE FI REALIZAT JURIDIC. Unirea poate fi doar intre UE si R.MOLDOVA sau invers, dar nicidecum intre una din componentele UE (Romania) si R.Moldova. IAR ACEST TIP DE UNIRE CU TOATA UE SE CHIAMA ADERARE LA UE, de care conducerea UE in anii apropiati nici nu vrea sa discute. Atunci de ce sa batem apa in piua?! Mai bine sa punem la cale lucrurile pragmatice mici dar reale, decat UTOPIA inirii bilaterale intre Romania si R.Moldova sau invers.
A comentat lori 30 aprilie 2010, 18:59
AI ŞI TU O PARTE DE DREPTATE .... NUMAI CĂ CE IARĂŞI TREBUIE SPUS FOARTE CLAR ESTE URMĂTORUL LUCRU ..SINGURA ŞANSĂ REALĂ DE INTEGRARE ACCELERATĂ A ARTIFICIALEI R. MOLDOVA ÎN U.E. ESTE RECUNOAŞTEREA UNEI STĂRI CONCRETE ANUME EXISTENŢA DE FACTO A DOUĂ STATE ROMÂNEŞTI NUMAI CĂ , ŞI REPET . .NUMAI CĂ DUPĂ CUM SPUNEA ŞI JOSE MANUEL BAROSO ..... ATÎTA VREME CÎT CETĂŢENII ACESTEI ŢĂRI ( R .MOLDOVA ) NU SE VOR SIMŢI CONFORTABIL CU LIMBA PE CARE O VORBESC ( SĂ NU-I SCHIMBE NUMELE ÎN MOLDOVENEASCĂ) ACEASTĂ ŢARĂ NU SE VA PUTEA UNI CU ROMÂNIA ( . . . ŞI CÎTĂ DREPTATE ARE ! ! ! )
A comentat PENTRU lori 01 mai 2010, 05:57
Prea multe semnificatii politice se pun pe termenii "roman"-"moldovean" si "limba romana" - limba moldoveneasca". Si DEGEABA, fiindca ori ca in Romnania se vorbeste "moldoveneasca" ori ca in R.Moldova - "romana" - nu asta conteaza, conteaza ca e UNA SI ACEEASI LIMBA. Eu pot aduce argumente ca acesta limba e denumita gresit ca arapartine urmasilor Romei, omanilor, ca e mai degraba limba traco-geto-dacica romanizata si identitatea noastra nu e cea de navalitori si colonizatori, adica de venetici Romani pe pamanturile Daciei, ci de autohtoni adevarati - traco-geto-daci. Si din acest punct de vedere termenul de limba si identitate moldoveneasca e mai potrivit finndca tzine de autohtoni, bastinasi, dar nu de gunoaiele Imperiului Roman ramase pe aici. "Mold" e o radacina extrem de semnificativa in engleza si inseamna "etalon", "model", "forma", "matritza", "izvor","albie" etc. si de aici raul Vltava in nai nulte limbi latine se chiama "Moldava", impreuna cu cascada Moldava, localitatea ceha Moldava, un oras slovac cu Moldava in nume si o localtate germana cu Moldau in nume.
DECAT SA NE LUPTAM PENTRU SUPRIMAREA TERMENULUI "moldav" SI EXTINDEREA TERMENULUI "romanesc" asupra unor noi arii de teritorii (cu scopuri de expansiune militara sau politica) - MAI BINE E SA SE RECUNOASCA CA INTRE ACESTI DOI TERMENI NU EXISTA RELATII DE ANTAGONISM, EXCLUDERE RECIPROCA, VRAJVA, ci poate exista relatii de CONTINUITATE in timp si spatiu. In caz contrar - o parte va defaima numele de "moldav", iar alta cea de "roman" si din aceasta confruntare vor avea de castigat TERTZE PARTZI, neprietene.
A comentat lori 01 mai 2010, 07:01
NU ESTE VORBA DE SUPRIMAREA TERMENULUI DE ,, MOLDAV,, DINPOTRIVĂ ..... PUR ŞI SIMPLU ESTE VORBA DE FAPTUL CĂ BASARABENII VORBESC LIMBA ROMÂNĂ ( ESTE ADEVĂRAT UNII DINTRE EI O LIMBĂ ARHAICĂ DAR ASTA DIN CAUZA OCUPAŢIEI SOVIETICE ) EI DA DUPĂ CUM PROBABIL ŞTII ROMÂNIA ARE MAI MULTA REGIUNI IAR MOLDOVA PÎNĂ LA PRUT ESTE UNA DINTRE ELE ............. DAR ÎN TOATE REGIUNILE , MOLDOVA , AREDALUL , MUNTENIA (ŢARA ROMÂNEASCĂ ) SE VORBEŞTE LIMBA ROMÂNĂ
A comentat PENTRU lori 01 mai 2010, 07:12
BAROSSO ARE ŞI DREPTATE BASARABIA SE VA RE-UNI CU ROMÂNIA DOAR ATUNCI CÂND MAJORITATEA LOCUITORILOR SE VOR SIMŢI CONFORTABIL CU LIMBA (ROMÂNĂ) PE CARE O VORBESC ...LA ACEASTĂ DATĂ PUŢIN MAI MULT DE 30 % DINTRE BASARABENI RECUNOSC CĂ VORBESC LIMBA ROMÂNĂ ...... TOTUŞI ACEST PROCENT ESTE ABSOLUT REMARCABIL DACĂ NE GÎNDIM CĂ DOAR CU UN AN JUMATE ÎN URMĂ PROCENTUL ROMÂNILOR DECALARAŢI ÎN R. MOLDOVA ERA CAM DE 2 (DOI ! ! !) LA O SUTĂ DE BASARABENI .............. ÎNSĂ DIN CIFRELE DIN ARHIVA NAŢIONALĂ SE ESTIMEAZĂ CĂ NUMĂRUL VORBITORILOR DE LIMBĂ ROMÂNĂ DIN BASARABIA ESTE DE PESTE 75 %
A comentat de acord cu pentru lori 01 mai 2010, 09:27
Baroso gandeste cu notiuni europene - tzine cont de opinia oamenilor, pe cand comportamentul romanilor de la Bucuresti este asemanator cu cel al Dictaturii fasciste de pana la 1940 in Basrabia, cand basarabenii nu erau considerarti de oameni, ci de vite, inferiori rasei de vitza de Romani, deoarece aveau sange de la slavi, pe care fascistii germani ii considerau slavi-sclavi. DE CE BUCURESTIUL AZI TREBUIE SA DICTEZE CUM SE NUMESTE LIMBA PE CARE AM DEPRINS-O CU LAPTELE MATERN SI CE IDENTITATE TREBUIE NUMAIDECAT S-O AM, PENTRU A NU MA DISCRIMINA SI BLAMA IN PUBLIC. Eun act de viokare a drepturilor omului si a drepturilor comunitatilor locale, de care UE ar trebuie sa ia act - este inadmisibil acest lucru intr-o tzara UE. Numai atingerea acestei chestiuni e o IMORALITATE si O AGRESIUNE NATZIONALISTO-FASCUSTA.
A comentat 01 mai 2010, 09:56
BAROSSO GÎNDEŞTE NORMAL ............CUM SE POATE NUMI UN POPOR (ROMÂNII DIN BASARABIA) CARE SUB ,,ÎNŢELEAPTA,, CONDUCERE A BOLŞEVICILOR A SCHIMBAT NUMELE LIMBII ROMÂNE ÎN MOLDOVENEASCĂ .... A RECUNOAŞTE ADEVĂRUL ÎNSEAMNĂ CUMVA IMORALITATE SAU AGRESIUNE FASCISTĂ BOLŞEVICULE
A comentat PENTRU 01.05.2010 01 mai 2010, 10:43
In 1812 numele de roman si limba romana nu exista, iar daca si vreo data era folosit - se avea in vedere notiunea nu de urmas al Romei, ci de asemanare latina, romanica, dar nu identitate romana identitica cu a Romanilor din Roma. Eram pe atunci moldoveni si am fost rupti din trupul Moldovei si am ramas moldoveni fara nici o schimbare si pana la tatucul Stalin si dupa el si vor ramane inca mai multe secole, in timp ce numele de Roman- romin va fi foarte curand absorbit de etnia rromeasca care isi pregateste tzara sa sub soare cu numele RRomania. Bucurestiul deja e bucuria rromeasca, alte regiuni la fel cad in mainile mafiei manelistilor, dar in Basarabia nu vor indrazni, fiindca noi am fost in alte imperii decat cel Roman si suntem o bucatzica si de Rusi depe timpul tzarului si de Sovietici, fatza de care avetzi o frica biologica.
A comentat iar 01 mai 2010, 11:21
CEA CE NUMEŞTI FRICĂ BIOLOGICĂ EU AŞ NUMIO REPULSIE NATURALĂ PENTRU BOLŞEVICI......... ŞI ÎNTRADEVĂR LA 1812 LIMBA ROMÂNĂ SCRISĂ ŞI VORBITĂ NU EXISTA ....ÎN FORMA ACTUALĂ ADAUG EU DUPĂ CUM ACEASTĂ FORMĂ ACTUALĂ NU EXISTA PENTRU NICI O LIMBĂ DIN LUME PENTRU SIMPLUL MOTIV CĂ TOATE LIMBILE AU EVOLUAT DAR NU CRED CĂ ÎNŢELEGI SENSUL CUVÎNTULUI ,, EVOLUŢIE ,, CARE ESTE FOLOSIT EXTREM DE RAR DE BOLŞEVICI
A comentat PENTRU IAR 01 mai 2010, 12:02
În opinia şefului statului moldovean, o unire a Republicii Moldova cu România se va realiza după ce moldovenii vor deveni membri cu drepturi depline în Uniunea Europeană. "Sunt unionist, dar acum avem alte probleme de rezolvat", a conchis Mihai Ghimpu. Mihule , iti spun eu ce ai de facut in primul rind . Cere de la Barosso lista conditiilor pentru a adera la UE. Studiaza bine . Apoi vreai tu sau nu dar va trebui sa te dezici de Transnistrie . Nu vezi tu bucata ceia de pamint cum nu-ti vezi urechile fara oglinda . Daca nu o recunosti ,e conflict intern . Ce zice Barosso ? Tu fiind roman adevarat , ai fost pe la Base , lai intrebat cum se face . Nu avem pretentii teritoriale cu vecinii. Adica si cu Ucraina . Adica se dezice oficial de Bucovina de nord si alte teritorii. Pina sau vazut bagati .Apoi sa inceput . Dane inapoi paminturile. Apoi va trebui sa faci ordine in curtea ta - In rep .Moldova , ca sa te poti apropia de UE . Nui asa de simplu cum viseaza Ghimpu. Da , Gimpule ,poate nu cunosti ,dar astea din UE in frunte cu Barosso au oprit aderarea oricarui stat pe un timp nelimitat .Ba , da naivi mai sunteti daca credeti cu adevarat ca pe Barosso il intereseaza chit de putin problemele rep. Moldova. Mai este o problema pe care eu nu o cunosc si as vrea ca cineva sa lamureasca . Odata cu semnarea tratatului de la Lisabona ,cumva ar veni ca UE deja are conturi de un stat ,nu 27de state . Va fi un presedinte ,in guvern,un parlament.Ar trebui de inteles ca asa probleme ca aderare unor state noi tot se va hotari mai simplu ,sau toti 27 vor vota . Sa vedem de chind Turcia se baga in UE, Franta a fost impotriva si unde-i Turcia , sta acasa . Ghimpu rezolvind conditii de aderare ar trebui sa tina cont si de asa lucruri . Daca voteaza toti 27 , Moldova absolut nu are sanse .Pe cine o sa asculte germanul ,pe roman sau pe rus? Sa fim seriosi domnilor Ghimpu si Base . Ar trebui sa mai scada tonul cuvintarilor ,sa se ghindeasca putin. El ce nu intelege ca nu poate sa le faca nici un rau rusilor. Chind ultima data a fost cineva sa se intereseze prin Molodva (nu ma refer la Chisinau)Cei intereseza pe oameni , in ce limba vorbesc -romana sau moldoveneasca .Am impresia ca majoritatea traiesc intro lume ,Ghimpy ,nepotul sau si o parte mica complect in alta lume!!!!

A comentat j.PHILIPS 01 mai 2010, 12:24 | mergi sus ▲
HAHAHA E UNIONIST DAR ARE ALTE PRBLEME UNIREA AR FI POSSIBILA SHI AZI DAR POLITICAI MARE,DAR NIMARUI NUI TREBUIE UNIREA CU ASHA MIZERABILI CA ROMANII...PRESIUNEA RUSEASCA LA STRINS PE GHIMPU DE CR SI NU MISHKA BINE IA FACUT ASHA SI TREBU,shag v levi shag v pravo rastrel E SI NORMAL, DAR ROMII LASA SA STEA CU GURILE CASAKATE SA ASTEPTE UNIREA
A comentat Igor 01 mai 2010, 12:40 | mergi sus ▲
CONDUCEREA MOLDOVENEASCA NU GÏNDESHTE ABSOLUT DELOK SIAU PUS O IDEIE PROASTA ÏN CAP SI MERG DUPA IA KA BOII ,TIN UNA SI BUNA CAS ROMANI CE NU DELOK ADEVARAT E INFLUENTIAZA SI PE TINERII LIAU DAT CREEERUL CU PUDRA SI TOTUI OK...........VREAU UNIRE CU CONFLIKT INTERN SI PLUS DE ASTA IN EUROPA CINE O SAI IA IN EUROPA PE ASHA DE MARI CORIUPTIONISTI CARE NUMAI FURA BANII DIN STAT!!!!!!!!!!TRANSTRIA O SA FIE INTOARSA ATUNCI CÏND O SA INTRE IN RELATII BUNE CU RUSII DAR PINA ATUNCI O SA INVIRTA INPREJURUL CAPURILOR LOR PROASTE.......IN UCRAINA SE SKIMBA SITUATIA IN ORCE CAZ MERG LA BINE AU AJUTOR AU TOT CE AR FI SA FIE SI LA MD ASHA, ROMII NUMAI VORBESC DAR MARE LUCRU NU FAC IN AFARA DE PROMISIUNI SI POLITIKA.
A comentat IGOR 01 mai 2010, 12:54 | mergi sus ▲
Ai dreptate. Germania si Franta dupa ce au fost puse financiar pe braci de smecheriile bancare ale SUA au intzeles ca sunt trasi pe sfoara si unica salvare e de a avera sustzineraea Rusiei contra SUA. Mai exista cativa membri UE care fac jocul SUA, printre care fusese Polonia si acum a ramas doar Romania. Nucleul UE va pedepsi RO pentru smecheria de a pune in prim plan interesele SUA si nu a ale UE, care vede in RU o salvare de la defoltul ce i-l progrmeraza SUA. Nu potzi fi sluga la doi stapani, la fel si la Dumnezeu su si AntiHrist.
A comentat pt j.PHILIPS 01 mai 2010, 18:45 | mergi sus ▲
DE CE MAI VRETI CETATENIA ROMANA MAI PATRIOTILOR ??? daca nu sunteti romani, de ce faceti cozi sa depuneti actele pt cetatenia romana? aveti putina demnitate si nu ne mai insultati Romania degeaba, mai rasisti si mai analfabeti ca voi nu am vazut. Acestia care se declara moldoveni si carora le curg balele sa aiba pasaportul roman sunt niste adevarate CURVE. Nu avem nevoie de voi, stati acolo in tara voastra ''independenta''

A comentat Stefan 02 mai 2010, 18:06 | mergi sus ▲
ÎN GENERAL GUNOAIE CA VOI NU MERITĂ BĂGATE ÎN SEAMĂ ( LA PROST NU-I BUCURIE MAI MARE NUMAI SĂ-L BAGI ÎN SEAMĂ ) DA TOTUŞI NU V-AR STRICA PUŢIN SEX ORAL LA TOŢI TREI IAR DACĂ O SĂ VĂ PLACĂ MĂ SACRIFIC ŞI PENTRU NEVESTELE VOASTRE ... AŞA MĂCAR O DATĂ
A comentat PENTRU ŞTEFAN ŞI IGOR , CIUCIU &# 02 mai 2010, 18:33 | mergi sus ▲
"Canii latra - caravana trece." La tema: PANA A AJUNGE LA UNIRE AR FI BINE MACAR SA NE DEPRINDEM A FI BUNI VECINI, BUNI PARTENERI, BUNI PRIETENI, iar acest lucru inpune conses, discutii, cedari reciproce, la fel ca intr-o familie. Evident ca asteptarile sunt mari di ambele parti si cerintele inaintate la fel. Dar in spiritul tolerantei europene se pot gasi solutii pentru a coexista, a ne stima reciproc interesele specifice ale fiecarei parti, exluzand rolurile de frate mai mare si mai mic, dictatul, amestecul direct sau indirect, pretentiile si intentiile din trecutul interbelic. Romania are dreptul de a avea relatii deosebite cu NATO si SUA, dar asta nu inseamna ca R.Moldova e datoare s-o copie intocmai, ea se poate multzumi si cu actualul parteneriat cu NATO, evitand cheltuili suplimentare din bugetul si asa sarac in scopuri militare. R.Moldova are drepturi la relatii specifice cu fostele republici ex-sovietice si cele din CSI, inclusiv cu Rusia si aici n-ar trebui sa apara nici un fel de gelozie sau instigari la actiuni antirusesti. Din contra Romania ar putea beneficia de relatiile R.Moldova cu CSI si Rusia pentru a-si promova marfurile spre pietzele acestor tzari. In toate se cere multa rabdare, chibzuintza si onestitate, deschidere, incredere reciproca. Un prim exemplu reusit ar putea fi actuala colaborare in cadrul expozitiei de la Shanhai.
A comentat lic 02 mai 2010, 21:59 | mergi sus ▲
Eu sunt contra oricaror relatii cu republica vecina din est. Estul, Republica de la Chisinau, Ucraina si Rusia, numai greutati ne-au adus si numai rau ne-au facut si pot sa ne faca. De ce cheltuieste Basescu bani pentru niste straini care au fost intotdeauna cu 7 fetze? Orice contact al romanilor cu basarabenii ne-au lasat un gust amar. Guvrnanti romani actuali! Veti pierde votul romanilor daca nu incetati cheltuielile si ajutoarele acordate strainilor din est. De ce nu dezvoltati temeinic Moldova istorica adevarata care este romaneasca 100%? Banii acordati strainilor basarabeni ar fi mai bine sa fie investiti pentru bunastarea romanilor si nu a strainilor din Republica de la Chisinau.
A comentat Gica Contra 03 mai 2010, 03:05 | mergi sus ▲
Domnule Basescu, Domnule Boc si ceilalti guvernanti romani! Incetati investitiile pentru bunastarea strainilor de oriunde ar fi ei si mai ales pentru cei din Basarabia pentru ca sunt si cele mai mari. Oare romanii nu au greutati la ora actuala? Oare toti romanii traiesc la nivelul tarilor UE incat sa dati banii contribuabililor romani strainilor de oriunde ar fi ei si mai ales celor din Basarabia? De ce nu vreti sa constientizati ca amestecul de populatii din stanga Prutului nu merita atentia si pomenile Romaniei in detrimentul romanilor si facute pe seama contribuabilului roman? Basarabenii au fost, sunt si vor fi dusmanii Romaniei oricati bani si oricate ajutoare veti arunca voi acolo. Si asta v-o spune un roman din Iasi care cunoaste bine amestecul barbar de limbi si populatii din republica rusofona si rusofila dintre Prut si Nistru. Guvernanti romani! De ce cheltuiti banii romanilor pentru a transforma amestecul acela de populatii dintre Prut si Nistru in altceva decat au fost, sunt si vor fi, adica in niste straini de neamul nostru romaneasc?
A comentat Gica Contra 03 mai 2010, 03:19 | mergi sus ▲
Tzi s-a cam invechit refrenul. Repetzi la infinit una si aceeasi ca o placa sonora defecta cu "idei" preluate dintr-un arsenal invechit si de trista amintire. Oricum, la referenum vei avea posibilitatea sa te pronuntzi - suntem intr-un stat democratic, nu in dictatura.
A comentat pt Gica Contra 03 mai 2010, 03:44 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Integrare Europeană

traian-basescu,
Traian Băsescu cere oficial unirea României cu Republica Moldova. ”Este timpul să începem să acţionăm şi în România”
Traian Băsescu cere oficial unirea României cu Republica Moldova. Liderul PMP, Traian Băsescu,a cerutconduceri partidului unirea României cu Republica Moldova.
Fostul președinte al României a mai cerut a supus aprobării Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară și elaborarea unei legiprin care primarii să [...] mai mult
Juncker: Statele din Balcanii de Vest pot adera la UE în 2025
Aderarea Statelor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană este posibilă în 2025, a declarat, duminică, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, scrie Mediafax.
Declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene au fost făcute în contextul în care acesta a efectuat o vizită [...] mai mult
ȘEFUL TRUPELOR SUA ÎN EUROPA: „PACIFICATORII” RUȘI DIN TRANSNISTRIA - NUMAI PACIFICATORI NU SUNT
Generalul Ben Hodges, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, a făcut un comentariu referitor la armata rusă staționată în regiunea transnistreană, într-un interviu acordat publicației ucrainene Censor.net.
 
Potrivit generalului american, presiunea Rusiei asupra vecinilor săi vine pentru a-i împiedica pe aceștia [...] mai mult
Piramida financiară din poliție a fost betonată cu prevederea 25%
În legea privind politica bugetar-fiscală pentru 2017, a fost aprobată o prevedere prin care colaboratorii poliției vor încasa ca bonus salarial 25% din volumul amenzilor aplicate cu implicarea lor. Pentru implementarea prevederii, la 1 martie 2017 Guvernul a aprobat Regulamentul privind procedura de stimulare financiară a agenților constatatori [...] mai mult
Putin l-a invitat pe Dodon la Moscova si l-a felicitat pentru victoria sa din turul II al alegerilor prezidentiale



Vladimir Putin l-a felicitat pe Igor Dodon pentru victoria sa de la alegerile prezidentiale si l-a invitat in Rusia, scrie Ria Novosti





Presedintele rus, Vladimir Putin a subliniat ca rezultatul votului demonstreaza sprijinul larg al alegatorilor pentru ideile lui Dodon privind stabilitatea sociala si economica, dar si pentru construirea [...] mai mult
(VIDEO) #KILLER VIP: MATRIOSKA PLAHOTNIUC-USATÎI
Un asasin care a ratat două ținte a devenit muniție electorală, înghițit de relația complicată a lui Vlad Plahotniuc cu Renato Usatîi.
Războiul lor aparent nu-i împiedică să împartă același proiect de țară: Igor Dodon. Unul lucrează la vedere, celălalt – din umbră.
Aceasta-i o poveste despre [...] mai mult
Autoritățile R. Moldova, NEDUMERITE: În Transnistria au loc „competiții militare”, pentru PRIMA dată cu implicarea tehnicii de luptă
Exerciții militare din nou în Transnistria. De această dată, pentru prima oară va fi utilizată, în următoarele două săptămâni, tehnică militară. Potrivit autorităților autoproclamate din Transnistria, aceste „competiții militare” au drept scop dezvoltarea interacţiunii forţelor militare ale Federaţiei Ruse cu structurile [...] mai mult
Prima ATENŢIONARE publică de la Maia Sandu pentru conducătorii unor instituţii publice:
Candidata PAS la funcţia de preşedinte al R. Moldova, Maia Sandu, a trimis, astăzi, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe şi Comisiei Electorale Centrale din R. Moldova o atenţionare publică "vizând răspunderea pe care urmează s-o poarte conducătorii instituțiilor statului pentru obstrucționarea dreptului de vot al cetățenilor [...] mai mult
Maia Sandu, despre Crimeea, relațiile cu Rusia și federalizarea Moldovei: „Știu că Putin respectă oamenii puternici”
Candidatul la funcția de președinte, Maia Sandu, a acordat un interviu pentru publicația rusă Kommerstant, în care a vorbit atât despre planurile sale pentru politica interne, cât și despre relațiile cu Rusia, în cazul în care va deveni președinte. Sandu spune că acestea „vor putea fi îmbunătățite dacă [...] mai mult
Reacția lui Igor Dodon la retragerea lui Marian Lupu: Sandu este candidatul convenit de Nuland cu Plahotniuc
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a venit cu o primă reacție la retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. El a promis că socialiștii se vor mobiliza și mai mult, iar mișcarea ar fi fost „coordonată la Washington”.
Citiți integral mesajul lui Dodon:
Ceea ce trebuia de demonstrat.
Ceea ce spuneam de cîteva [...] mai mult

randat în 	0.2763 secunde