Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

2 mai 2024, ora locală: 18:58

 

Seful CSI, Medvedev, pentru Izvestia: Exista sansele unui al treilea razboi mondial. VIDEO-INTERVIU

adăugat 08 mai 2010, 12:25, la Eveniment

al treilea razboi mondial, Basescu, csi, medvedev, NATO, nikita mihalkov, Putin, Rasmussen, Romania, Rusia, SUA

Seful CSI si al Federatiei Ruse, Dimitry Medvedev, la “dacha” sa din regiunea Gorki de langa Moscova, a acordat un interviu corespondentului Izvestia, reprodus integral de Russia Today, CNN-ul rusesc (vezi VIDEO mai jos).

Descheiat la gat, Medvedev s-a intretinut cu ziaristul rus o jumatate de ora rememorand istoria celui de-al doilea razboi mondial si abordand teme grele de politica interna si internationala, in preambulul sarbatoririi “Zilei Victoriei”, pe 9 mai.

La intrebarea legata de relatiile Noii Rusii cu Statele Unite, Medvedev a sustinut ca fosta URSS si SUA “sunt victimele unor stereotipuri”, sechele ramase din era Razboiului Rece. In acelasi timp, el a deplans “reabilitarea fascismului in unele state UE”, fara a da insa exemple dar referindu-se in special la Tarile Baltice, in care rezistenta anti-sovietica a miscarilor nationale, elogiata azi oficial in cele trei tari, a fost inabusita de Armata Rosie (la noi principala organizatie anti-comunista, Miscarea Legionara, fusese deja “rezolvata” prin incarcerarile in lagare, inclusiv naziste, si crimele regimurilor dictatoriale ale lui Carol al II-lea si Antonescu).

Medvedev merge pana intr-acolo incat acuza Tarile Baltice de un comportament “mai fascist” chiar decat Germania. Mai departe, tupeul lui Medvedev urca in crescendo, afirmand populist, pentru mujicul rus, ca daca URSS nu “elibera” Europa, astazi aceasta ar fi fost un “imens lagar de concentrarea”.

De la Hollywood, la Hitler si Stalin, Medvedev ajunge la “lectiile de azi ale razboiului” si ideea planului rusesc de a crea un Sistem de Securitate European diferit de NATO. Georgia este invocata ca exemplu negativ in acest joc geostrategic. Inteligenta ruseasca este de nedezmintit: apropiindu-se de finalul interviului, Medvedev trece de la armele nucleare la urmatoarea intrebare pregatita din avans, privind un “posibil conflict ca cel de-al doilea razboi mondial”.

Cu o lejeritate si rapiditate care tradeaza totusi aranjamentul regizoral (min 22.58), Medvedev raspunde imediat ca “din pacate, acest lucru este posibil”, bla, bla, bla, “accidente se intampla, trebuie sa fim pregatiti si puternici”. Este amuzant cum ziaristul Izvestia nici macar nu clipeste la auzul unor afirmatii atat de grave si trece, apoi, la urmatoarea intrebare.

Alo, Mihalkov, Nikita Sergheevici, se vede ca nu-l consiliezi pe Dmitry Anatolievici la fel ca pe Vladimir Vladimirovici! :) Urmariti singuri mai jos:


Autor: Blog Roncea
Sursa: roncea.ro
In eventualitatea dezastroasa si nedorita a unui nou razboi mondial crede domnul Medvedev ca va fi la fel de norocos ca si stramosul sau Stalin? Eu sper ca nu va fi. Ar face bine totusi sa se mai gandeasca inainte sa ameninte lumea civilizata si democratica . Ulciorul nu merge de multe ori la apa si s-ar putea ca aceste brute fara scupule sa primeasca in sfarsit ceea ce merita. Din fericire pentru omenirea civilizata Rusia desi este la fel de infama nu mai are aceeasi putere ca si in trecut.
A comentat nato 08 mai 2010, 13:28
Rusia dispune de un teritoreiu egal cu a 6-ea parte a globului. In cazul unui razboi nuclear e de ajuns ca numai o fractiune de procent sa nu fie distrusa ca de pe aceasta fractiune sa i se dea o riposta oricarui agresor. Doar un nou descreierat Hitler ar putea sa se incumete sa atace Rusia, ;\la cre viseaza sa i se alature Ro. Cine judeca real va prefera sa se abtzina. RO este atat de inapoiata din punct de vedere stiitific, tehnic, tehnologic, ca nu poate fi decat o unealta a unei alte puteri mai mari. Cu ce scop - pentru fata Morgana Basarabia - mirajul asta deja a dus-o odata in abis, mai vrea sa incerce inca o data - Rusia atat de mult isi doreste sa mai "elibereze" inca o data Romania, dar nu doar pana la Prut, ci pana la Dunare, pana la fratii slavi de la sud - bulgarii si sarbii, despartiti de secole din cauza ciuotului Romania. Bate la usa anul 1941. IUarasi basrabenii si romanii vor fi pe fronturi diferite si vor impusca unul in altul din prostia de a fi sluji la marile puteri. Sa vina americanii si rusii sa lupte ei unul contra altuia si sa verse ei sange, dar nu noi.
A comentat jus 08 mai 2010, 14:03
Romanii si basarabenii nu au cum sa nu evite sa slujasca marile puteri . Din pacate nu putem fi neutrii fiindca nu suntem nici unii nici altii independenti. Trebuie sa alegem o tabara. Intradevar ar fi o prostie sa fim in tabere diferite, de-asta fiind nevoie de unire. Nu ii iubim prea mult nici pe americani dar nu putem uita cat rau ne-au facut rusii si inca ne mai fac.Pentru noi crimele comunistilor au fost cel putin la fel de numeroase si de atroce ca cele ale fascistilor. Nu cred ca Rusia este chiar un adverar invincibil precum spui tu, dar oricum nu cred ca va exista vre un razboi mondial fiindca pierderile umane si economice ar fi prea mari de ambele parti si nu ar merita pentru nimeni sacrificiul. Totusi ipotetic, daca s-ar produce Romania chiar lipsita le tehnologie cum este ar avea datoria morala si argumentele logice si istorice sa se alature lumii civilizate.
A comentat pentru jus 08 mai 2010, 14:23
ÎN CAZUL IPOTETIC CĂ RUSSIA AR ATACA O ŢARĂ N.A.T.O., ....... .ÎN MOD EVIDENT CĂ ,,URSUL RUSESC ,, AR FI PUS CU BOTUL PE LABE........LA ACEASTĂ DATĂ 8 MAI 2010 ŞI DE FAPT CHIAR DE LA SFÂRŞITUL CELUI DE AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL ..........SUPREMAŢIA MILITARĂ A S.U.A. ESTE INCONTESTABILĂ PE PLAN MONDIAL IAR SUA ESTE NUMAI CEA MAI PUTERNICĂ ŢARĂ MEMBRĂ NATO ....... CONFORM DATELOR DESECRTETIZATE ANUL TRECUT DE SUA şi RUSSIA A REZULTAT O SITUAŢIE CEL PUŢIN JENANTĂ PENTRU RUSSIA COMPARATIV CU SUA ...........DE 8 ORI MAI MULTE FOCOASE NUCLEARE .... UN BUGET AL APĂRĂRII DE 8 (OPT) ORI MAI MARE CA AL RUSSIEI ............ C E SĂ MAI VORBIM DE TEHNOLOGIA AMERICANĂ CARE ESTE CU 3 (TREI) GENERAŢII MAI AVANSATĂ CA A BOLŞEVICILOR DE LA MOSCOVA
A comentat AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL ,.....CE I 08 mai 2010, 14:52
MEDVEDEV : E de origine Evreiasca !!!!!!!!!!!!!

================================
Doar asta vroiam sa zic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat Mariana 08 mai 2010, 15:14
Oameni buni, nu fitzi nebuni! Intr-un razboi mondial nuclear nu exista invingatori. observatzi un detaliu intersant - de cate ori se isca pericol de razboi nuclear - de atatea ori se intensifica
vizitele" farfuriilor zburatoarte ale ...cica extraterestrilor. Ateii nu vor sa recunoasca ca sunt aparatele de zbor ale trimisilor lui Dumnezeu, care in timpul zborului spre Luna al americanilor au facut sa explodeze arma nucleara pe care vroiau s-o testeze pe Luna. Nu credetzi in "minusculii" ce se autodeclara a fi "supraputeri" si carecauta executori fideli ai proiectelor lor nastrusnice de "cucerire a lumii". Lumea apartzine bunului Dumnezeu si nimeni nu o va putea cuceri. Colaboratzi la rugaciunea de seara si dimineatza cu PUTEREA ABSOLUTA - DUMNEZEU si statzi linistitzi, nu mai e nevoi sa va inhaitatzi nici cu un nou Stalin, nici cu un nou Hitler. Sunt total depasitzi si far sprijin divin. FITZI-VA VOUA SI NOUA FRATZI NECLINTITZI INTRU ISUS HRISTOS! Amin.
A comentat io 08 mai 2010, 15:23
INTRADEVAR NU E DE GLUMIT CU ASA CEVA SI INTRADEVAR NU AR EXISTA DECAT INVINSI
A comentat 08 mai 2010, 15:38
DA NICI SĂ NE CALCE ÎN PICIORE BOLŞEVICII IARĂŞI NU-I TREABĂ ................. CIZMA BOLŞEVICĂ ESTE ÎN TRANSNISTRIA ŞI PE 9 MAI SOLDAŢII MOLDOVENI DEFILEAZĂ ÎN RÎND CU CEI DIN TRANSNISTRIA .................. UNDE ESTE MÎNDRIA NAŢIONALĂ ???? DACĂ ESTE..... N UMAI GHIMPATU A SPUS ADEVĂRUL PE FAŢĂ .................LI ESTE DE ADMIRAT !!!!!!!!!!!JOS BOLŞEVICIIIIII
A comentat NU E DE GLUMIT ÎNTRADEVĂR 08 mai 2010, 18:40
Putem evita razboiul? - Probabil ca da. Cum?- Razboiul ca orice alta actiune se isca mai intai in minte, in gand, in proiect, apoi se exprima prin cuvinte, din ce in ce mai duri, se vocifera intentiile, se aduca argumente strambe dar plauzibile, intotdeauna egoiste,patriotice, nationaliste si in etapa a treia de la gand, plan ascuns si vorbe, psihoza se trece la actiuni - marunte, de hartuiala si provocare, de testare a inamicului si conturare a aliatilor, de declansarea razboielor economico-financiare si in final de atac cu mijloace de distrugere in masa. Razboiul e o expresie a unui conflict intern din constiinta individuala si colectiva intre privilegiile, confortul psihic si fizic ce a existat si realitatea dura care schimbandu-se a facut sa dispara acel confort si acele privilegii. In l;oc sa se impace cu realitatea, sa-si recunoasca propriile greseli, individul si comunitatea din orgoliu si mandrie cauta vinovati in afara, starneste ura si provoaca conflicte. Actuala criza economica o repeta pe cea din veacul trecut si scoate pe arena partide, personalitati, tari sau grupuri de tari nemultumite si gata sa recurga la forta pentru reimpartirea resurselor energetice, de apa si alimente de pe glob, a sferelor de influenta economica, comerciala, politica si teritoriala, a 'spatiilor vitale". NUMAI CA se uita un lucru, daca al doilea razboi a durat aproape 6 ani, al treilea se poate desfasura in spatiul cosmic si terestru in mai putin de o ora, dupa care tot spatiul vital de pe glob va fi otravit, contaminat pe veacuri inainte cu substante radioactive. Pentru vantul ce mana norii radioactivi nu exista hotare si sa te aperi nu mai ai cu ce. Facti o excursie la Cernopol pe locul minusculei explozii nucleare in 1986 si vedeti ce inseamna razboi radioactiv si caresun consecintele lui.
A comentat vetru 08 mai 2010, 22:27
Cei care doresc pentru sine, pentru oamenii dragi din jur si toata umanitatea sa evite un nou razboi - il pot face acest lucru prin contrapunere in fiecare clipa si zi la ISPITA DE RAZBUNARE ce apare in gand, in vorbe si in fapte. Evitati CUVINTELE "tari" si "urate" - nu numai cu arma, ci de cele mai multe ori printr-un anumit cuvant un om poate fi distrus, nimicit, omorat. Scoala, presa, TV si familia artrebui sa scoata din uz "lexicul razboinic". NU MULTIPLICATI IN JUR URA, BARFA, JUDECATA NEDREAPTA, treceti totul prin ratiune si inima si staruiti-va sa transmiteti spre inmultire doar tot ce tzine de MORAL, FRUMOS, BINE, PACE, IMPACARE.
Intelegeti pana la capat PERICOLUL MANDRIEI (individuale, de grup, nationale) e mecanizmul ce declanseaza in om toata gama de sentimente, senzatii cu efect de DISTRUGERE. Nu intamplator crestinismul acuza mandria ca pe cel mai mare pacat. Nu va dati cuprinsi de psihozele de turma, nu va temeti sa ramaneti in afara turmei, dar cu Dumnezeu. Ascultati mai mult ce va sfatuie in toate siuatiile extreme ale vietii Dumnezeu, dar nu prorocii minciunosi din jur.
Creatorul acestui experiment unical in poate in tot Cosmosul - experimentul Vietii pe Planeta Albastra - ne-a promis ca daca pe Pamant vor ramane macar cativa oameni fideli Lui, adica reprezentand o "samantza buna" de cultivat si pe alte planete, atunci El se va indura si nu va aduce un nou Potop pe de aceasta data de foc pe Pamant. El e la curent cu Toate si cu gandurile si intentiile fiecarui pamantean, inclusiv si cu planurile razboinice ale partasilor lui Lucifer.
A comentat vetru 08 mai 2010, 22:57 | mergi sus ▲
Cernobîl, ai vrut să zici... :)
A comentat lYNX 08 mai 2010, 22:57 | mergi sus ▲
Da, am vrut sa zic Cernobil, desi am intalnit si Cernopol. si am mai vrut sa zic: CAT DE FRUMOASA E ACUM LUMEA DIN JUR, NATURA. CAT DE FRUMOASA E VIATZA. CAT DE FRUMOASA E DRAGOASTEA SI PACEA INTRE OAMENI. BUCURATI-VA, IUBITI-VA SI TRAITZI DIN PLIN ORICE CLIPA.
A comentat vetru 08 mai 2010, 23:35 | mergi sus ▲
pentru admiratorii lui ghimpu-e cel mai perfid ''vacar''.daca era invitat de la COLONITA,prin scrisoare postala,putea sa-si exprime ''fi'' a-l sau cum vroia,dar sa fii in frutea tarii,sa te eschivez de la manifestatia BIRUINTA asupra FASCIZMULUI- trebuie sa scuipi pe poporul tau [consecintele vor aparea in curind],dar mai direct-trebuie sa fii fara gargauni in cap.CUM SPUNEA UN BATRIN NU DEMULT LA PASTI-E OM PROST.EU AS MAI ADAUGA-RAGE DE PROST CEI.......
A comentat IX 09 mai 2010, 12:31 | mergi sus ▲
"Fratzii" adora prostii la conducerea R.M., nebanuind ca din smecheri ajung cei mai prosti tzigani.
A comentat pt IX 09 mai 2010, 12:50 | mergi sus ▲
Foarte curand RM nu numai ca isi va divedi caracteristicile de tzara independenta, ci va intrece RO in mai multe domenii, inclusiv in arta si sport - de asta se tem inapoiatzii de pe Dambovitza, care se cred buricul pamantului.
A comentat md 09 mai 2010, 13:03 | mergi sus ▲
BRAVOO GHIMPATULE SĂ MOARĂ DE CIUDĂ GUNOAIE CA IX ŞI TOŢI MÂNCĂTORII DE CĂ .. T
A comentat PENTRU IX 09 mai 2010, 13:34 | mergi sus ▲
Ce barbar obraznic! S-a imbracat in costum si vrea sa para om civilizat. Se vede de departe ca e rus, urmas al lui Stalin. In acest interviu regizat rusul recurge la obisnuitele amenintari ale barbarilor comunisti. Merge cu propaganda obraznica pana intr-acolo incat pretinde ca gunoaiele comuniste au eliberat Europa. Intradevar e sinistru rusul asta dar cred ca de data asta nu le va mai merge si ca barbarii vor ramane decat cu amenintarile.
A comentat anto 09 mai 2010, 16:49 | mergi sus ▲
rusii,fara ajutorul americanilor si englejilor (aliati) demult erau spanzurati de hitler.
Au noroc rusii de aliati,fara ei nu castigau razboiul. comunism = fascizm !
A comentat ROMAN basarabean 10 mai 2010, 10:37 | mergi sus ▲
BRAVO GHIMPU !!!
A comentat ROMAN basarabean 10 mai 2010, 10:38 | mergi sus ▲
ROMAN basarabean - tine minte si sa povestesti si la altii . In total ajutorul aliatilor a constatat doar 3% din tot ce a fost consumat din 41 -45. Se are in vedere ce a ajuns , sa descarcat,sa consumat . La 6 iunie 1944 ,deschiderea 2-lea front de aliati cu 120 mii, rusii numarau 6 milioane la activ . Daca ai observat 6 iunie e putin inainte de sfirsitul lui august (operatiunea Iasi -Chisinau )22-26 august 1944. Dupa ,a fost mobilizare in Basarabia . Ramasitele armatei romane care au intors armele , polonezii s.a.De ce tot asta . Ca sa-ti dai seama de ce scrii mai sus .
A comentat j.PHILIPS 10 mai 2010, 22:41 | mergi sus ▲
First-Person Shooters cat mai muklte jocuri de acest fel ca sa facem fatza celui deal 3 lea
A comentat Andrei 14 mai 2010, 20:22 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1798 secunde