În cadrul programului  4 localități din raioanele Telenești, Florești ți Soroca. Valoarea totală a proiectului este de 112 milioane de dolari. Grație acestui proiect  se prognozează o creștere  a numărului de călători, al afacerilor din zonă, precum și reducerea costurilor de operare a vehiculelor.

Mai multe companii din regiune  raportează deja reducerea costurilor de întreținere a mijloacelor de transport, datorită ameliorării calității drumului.  

„Transportatorii de mărfuri și de pasageri care activează pe traseul Sărăteni-Soroca au declarat că grație reparației capital a acestui traseu ei au reușit să reducă cu minim 40% cheltuielile pentru reparație și întreținerea autoturismelor. Cu banii economisiți ei au continuat să-și dezvolte afacerile și au majorat salariile șoferilor”, ne spune Inga Burlacu, Director comunicare și documentare al Fondului Provocările Mileniului.

„Unele porțiuni de drum au trecut deja două ierni și practic nu s-au atestat defecte. În prezent trebuie să reparăm doar o parte a marcajului și pot să constat cu satisfacție că calitatea lucrărilor efectuate este foarte bună. Acest drum ar putea să reziste și la o coloană de tancuri, dacă șenilele ar fi anvelopante cu un material elastic, ne spune managerul de proiect Hakob Petrosyan.

Perioada de viață a acestui drum este de 20 de ani și el urmează a fi preda Administrației de Stat a Drumurilor pe parcursul acestui an.

„Acest proiect a fost realizat spre binele oamenilor, indiferent de puterea care se află la guvernare. Am reușit să demonstrăm că în țara noastră pot fi duse până la sfârșit proiecte complexe, care pot schimba calitatea vieții oamenilor, ne spune Valentina Badrajan, directorul executiv al Fondului Provocările Mileniului Moldova.

Lucrările de reabilitare a acestui traseu au demarat în 2012 și fac parte din Programul Compact al Corporației Provocările Mileniului, finanțat de Guvernul SUA.