Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 11:23

 

(UPDATE) Un fost lider LSBR, actual presedinte UNTB Sibiu promoveaza filmul comunistilor de la Chisinau despre 7 aprilie

adăugat 11 iulie 2009, 18:37, la Eveniment

Ca şi cum toţi românii refuză să gândească şi înghit mizeriile unui regim dictatorial cum este cel condus de ex-generalul de miliţie Vladimir Voronin, o mână de cadre didactice de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) au fost prezenţi zilele trecute la Sibiu pentru a ne relata adevărul despre „revoluţia“ de la Chişinău. O revoluţie ratată, dar care are să facă numai rău statului moldovean tocmai pentru că a fost pusă la cale, fireşte de aici, din România.

Văzuţi de aici, din România, dascălii şi studenţii din Republica Moldova par nişte extratereştrii, nişte personaje decupate din romanele lui Tolstoi sau Cehov. Toleranţi în faţa abuzurilor pe care regimul Voronin le-a demonstrat imediat după alegerile din Aprilie, dar critici la adresa de-monstranţilor şi a opoziţiei politice, o victimă, două, trei etc nu contează. Problemele sunt în capul celor care nu înţeleg că „Republica Moldova are ritmul ei, sistemul ei şi cine nu înţelege, asta e ...“.

Surprinzătoare a fost şi relaţia de strânsă prietenie a grupului de studenţi basarabeni reuniţi la Sibiu sub titulatura Uniunii Naţionale a Tinerilor Basarabeni (UNTB) cu trimişii la Sibiu ai universităţii de stat din Republica Moldova. Surpriza a mers până acolo încât liderul studenţilor basarabeni din Sibiu, Virginia Bîlici, a dirijat mesajul pro-comunist, tolerant şi promotor al crimelor şi abuzurilor la adresa libertăţilor oamnului. „La Chişinău nu a fost o revoluţie, pentru că dacă era o revoluţie trebuia să aibă un program, trebuia să vină cineva să spună clar. Dar a fost o diversiune pentru că la Chişinău nu s-a strigat împotriva comuniştilor, nu s-a strigat împotriva lui Voronin. Sa cerut schimbarea, dar nu a comuniştilor, ci a întregii clase politice, pentru că nu există o alternativă“, a susţinut liderul UNTB Sibiu, Virginia Bîlici.

Şi pentru ca totul să fie dus până la capăt, celor prezenţi le-a fost distribuit un film de 10 minute, pe suport CD, în care, decupat din context sunt puşi la zid toţi liderii opoziţiei de la Chişinău. Tentativa de manipulare a regimului comunist din Republica Moldova suferă grav de în puţin două puncte. Primul, totala absenţă a comuniştilor din film. Al doilea, fixarea subiectului doar pe mesaje rupte din evenimente ante-“revoluţie“. Tânărul dascăl Nicolae Ţveatcov, membru al PCR din Moldova, mi-a lămurit dilema dorinţei de prezentare publică a producţiei diversioniste: „Este o comandă a partidului făcută la postul public de televiziune, dar nu este poziţia oficială a Universităţii“. Corect, este suficient doar că membrii PCRM promovează şi distribuie astfel de producţii.

Rămâne totuşi un mister legat de liderului UNTB Sibiu, Virginia Bîlici. Dacă la manifestările de contestare a regimului Voronin organizate la Sibiu se declara solidară cu cei ieşiţi în stradă la Chişinău, acum caută scuze pentru un regim criminal. Cu certitudine, această duplicitate are rădăcini în calitatea de membru al PCRM, calitate ţinută la secret de liderul UNTB.

Dacă pe 3 iunie opoziţia din Republica Moldova a reuşit să ţină în şah comuniştii dirijaţi de Vladimir Voronin, poate să însemne un prim semnal de normalitate, însă insuficient pentru a pune republica pe traseul firesc, cu adevărat democratic.









Nota Redactie:
Pozele sunt puse cu generozitate la dispoziţie de Uniunea Tineretului Comunist din Moldova pentru stiri.romanism.net


UPDATE

Reuniunea fondatorilor viitorului LSBR, la Bucuresti



Reuniunea fondatorilor viitorului LSBR, la Bucuresti


UPDATE (2) 12.07, 13:30



UPDATE (3) 13.07, 18:00




UPDATE & Titlu: Basarabeni.Ro


Autor: Dacii Liberi
Sursa: www.daciiliberi.ro
Vai de capu' lor!..nu ca ar fi asta vreun Eveniment asa cum il intituleaza Osb'ul,insa spor la dezvaluiri daca asta e scopul vostru,pt ca mai exista multe altele:) .Bafta!
A comentat Haha 11 iulie 2009, 18:50
Bravo. Sa spunem lucrurilor pe nume!
A comentat Marin 11 iulie 2009, 18:53
Iaca na... Se misca comunistii si in Romania! ;))
A comentat lYNX 11 iulie 2009, 18:54
probabil au paduchi in creieri
A comentat gloria 11 iulie 2009, 18:55
fata aia ori e boldava de boala down si e putin retardata sau e un extremal neinteles,cum sa le spui mai ales celor care sunt aici in rominia ca albul e negru si nu invers.
A comentat verdeshul 11 iulie 2009, 18:56
Da sibiu ce face doarme ei nu vad pe cine au acolo ca colega si ca ceo fi ea acolo.nu pot sa o puna la punct.ori ati adormit cu totii.
A comentat 11 iulie 2009, 18:57
Acum am inteles si eu ce e cu acest LSBR
A comentat Voda 11 iulie 2009, 18:57
sigur ca impertinenta nu are limite, probabil ca le-au crescut paduchi in creier si impreuna cu raia de sorginte comunista isi fac efectul oriunde s-ar afla
A comentat gloria 11 iulie 2009, 19:00
Voda,
ce legatura are asta cu LSBR ?
in articol e scris clar, Virginia e de la UNTB.
A comentat oxana 11 iulie 2009, 19:05
cum credeti cine a votat pe 5 aprilie cei 5 procente pentru comunisti?
A comentat Andrei 11 iulie 2009, 19:06 | mergi sus ▲
vai de capul tau, pute locul sub tine de proasta ce esti, chiar la sibiu tea-i dus cu propaganda comunista? acolo nici ceasca na reusit sa-i intimideze pe localnici, au avut de cine ride sibieni bravo tie toanta ce esti
A comentat chris 11 iulie 2009, 19:07 | mergi sus ▲
Oxanocika, aceasta Virginica era in LSBR. Sunt din Sibiu si stiu despre ce vorbesc.
A comentat Voda 11 iulie 2009, 19:13 | mergi sus ▲
Voda, ai fost si tu la evenimentul cu pricina? :D
A comentat lINX 11 iulie 2009, 19:16 | mergi sus ▲
Voda,
tocmai de asta, "ERA" , nu mai este.
A comentat oxana 11 iulie 2009, 19:19 | mergi sus ▲
Nu, dar au fost colegii mei si o sa va dau un link cu video. acush il caut pe baiat sa puna video pe youtube sa vada toata lumea
A comentat Voda 11 iulie 2009, 19:19 | mergi sus ▲
De ce nu se autosesizeaza autoritatile romane sa-i expulzeze pe activistii comunisti din Romania, avand in vedere ca in tara noastra propaganda comunista si partidul comunist sunt interzise prin lege ? Nu cumva ne paste si pe noi romanii inca o dictatura comunista ? Ce dracu se intampla in tara asta? Nu ne ajunge cat am suferit de pe urma lui Ceausescu, mai vrem inca un Voronin si in Romania ?
A comentat liviu 11 iulie 2009, 19:24 | mergi sus ▲
Si cei de fatza chiar nu au reactionat in nici un fel?

Bine, astept cu nerabdare video! :D
A comentat lYNX 11 iulie 2009, 19:25 | mergi sus ▲
Cum ati putut primi aceasta comunista in organizatii?
A comentat Nicu 11 iulie 2009, 20:27 | mergi sus ▲
liviule... nu stiu daca esti cetatean roman sau moldovean (ca etnic esti roman oricum) dar partea trista e ca ce ai afirmat mai devreme e fals... Romania nu are voie sa expulzeze pe nimeni pentru ca e filorus sau filocomunist... de fapt partidul comunist nu e interzis in Romania , a fost doar vreo saptamana imediat dupa revolutie... pe urma a venit bunicuta si a bagat comunismul in legalitate... Cat priveste propaganda... a venit cu materiale electoarale? pentru ca singura limitare conform legilor romane e sa faci campanie electorala in afara perioadei de 30 de zile dinainte de alegeri (asta e valid pentru partidele din Romania) asa ca nu stiu ce treaba are legislatia romana cu partidul comunist din Moldova. Pe de alta parte, sa fim seriosi evenimentul de la sibiu nu o sa schimbe cu nimic imaginea pe care cetatenii romani o au fata de voronin si partidul sau... Daca Voronin se simte atat de nedreptatit de ce a expulzat in perioada respectiva jurnalistii romani din Basarabia? Insa parere proprie , daca voi nu va ajutati singuri, nici dracu nu o sa va scape de comunisti...
A comentat daniil 11 iulie 2009, 20:33 | mergi sus ▲
Bine dar cum ramane cu mesajul de la 7 aprilie"TRAIASACA,TRAIASCA,TRAIASCA SI-NFLOREASCA:ARDEALUL,MOLDOVA SI TARA ROMANEASCA?Se pare ca avem agenti comunisti pretutindeni.Haideti sa schimbam ceva spre bine in tara noastra.Sa iesim la vot pe 29 iulie si sa facem alegerea corecta.Poate acum Dumnezeu ne va auzi.Votati opozitia
A comentat tatka 11 iulie 2009, 20:43 | mergi sus ▲
Bilici nu a facut niciodata parte din LSBR. LSBR fiinteaza incepand cu aceasta luna, iar Bilici este la untb de la inceputul primaverii. Unii dintre membrii LSBR o cunosc personal, iar despre faptul ca a fost membra PCRM, sau inca mai este, nu am aflat decat la inceputul primaverii. Cert este ca numele Virginiei Bilici nu a fost niciodata asociat din punct de vedere formal/juridic/legal cu LSBR. Cel mai de bun-simt argument ar fi ca pentru insasi denumirea de LSBR s-a optat abia la sfarsitul lui mai, moment in care Virginia Bilici era deja de ceva vreme untbista. Este la mintea gainii ca administratorii site-ului basarabeni.ro, sau cel putin mincinosul care a postat stirea, dezinformeaza. A devenit o practica uzuala asta, nu e nimic nou.
A comentat Tudor (primul presedinte al LSBR) 11 iulie 2009, 20:45 | mergi sus ▲
Traiasca Romania Mare!
A comentat Tudor Cojocaru( primul care a fugit si s-a as 11 iulie 2009, 20:50 | mergi sus ▲
pacat. Un sfat pentru OSB Bucuresti si Timisoara, sincer va inteleg, dar incercati in articolele pe care le postati sa fiti obiectivi si intransigenti, cat de cat, incercati sa fiti cei mai buni si nu va lasati influentati de conflicte de interese, luptati pentru interesele studentilor basarabeni si pentru nimic altceva.
A comentat D... 11 iulie 2009, 21:01 | mergi sus ▲
Intelegeti ca astfel faceti jocul partii adverse (care este ea stii si singuri).
A comentat D... 11 iulie 2009, 21:03 | mergi sus ▲
tudore,familia ta nu e chirila saudarie.Te inseli amarnic,acum am aflat ca Virginia face parte din LSBR.
A comentat tatka 11 iulie 2009, 21:06 | mergi sus ▲
Totul va depinde de ce se va vota pe 29iulie... De preferat ar fi sa votati unitar... ca altfel exista si riscul ca opozitia sa nu se inteleaga si sa nu poata forma un guvern... Din ce am vazut eu in presa romaneasca primarul Chisinaului are atitutinea cea mai transanta ... insa voi ar trebui sa stiti mai bine... si tot de voi depinde ce votati... Cat priveste Romania Mare... e cale lunga pana acolo... cu atat mai mult cu cat toata Europa depinde de gazul rusesc...
A comentat daniil 11 iulie 2009, 21:07 | mergi sus ▲
Serios? Supremul, Eroul Tudor Cojocaru este cel care a fugit cand colegii sai au rupt panoul moldo-francez?(primul) Dam si eu care vedeam in el un ,,Zeus al romanitatii'' in devenire :P
A comentat D... 11 iulie 2009, 21:07 | mergi sus ▲
tatka de unde ai aflat? dovezi...
A comentat D... 11 iulie 2009, 21:09 | mergi sus ▲
Nu va prea inteleg,, parca luptati pentru democratie.. libera exprimare.. de ce va pasa cine si din ce partid facea/face parte?

A comentat Eu 11 iulie 2009, 21:16 | mergi sus ▲
tatka familia lui Tudor este Cojocaru. Presedinte al LSBR.
A comentat andrei 11 iulie 2009, 21:19 | mergi sus ▲
oo Virginia :-) e in UNTB? eu stiam ca e membru fondator de jura si de facto al Aliantei Studentilor Basarabeni din Romania, sau acum se numeste LSBR?
A comentat M.. 11 iulie 2009, 21:20 | mergi sus ▲
simplu,am cautat in google.md despre ea.este si un articol asemanator cu acesta,pozele sunt aceleasi.Conteaza trecutul fiecaruia,caci oamenii sunt influentati de ei,iar democratia nu tine cont pe fosti sau actuali comunisti
A comentat tatka 11 iulie 2009, 21:23 | mergi sus ▲
Sunt studenta din R. Moldova in Sibiu, si am fost la evenimentul la care au participat profesorii de la USM, si din pacate nu am vazut CDul pro-comunist.

"Dacii Liberi" e un ziar de scandal care incearca sa-si castige popularitate prin iata asa aberatii, nu e prima data cand recurge la asa minciuni ..

A comentat Din Sibiu 11 iulie 2009, 21:27 | mergi sus ▲
Pt colegii de la OSB, am o rugaminte, daca se poate sa nu practicati metodele PPCD-iste si sa va vedeti de studentii basarabeni la nivel local, nu mai fiti asa de marshavi si nu mai atacati alte persoane, oare de ce face ti acest lucru, oare prin asemenea articole ajutati basarabenii din Timisoara? cu ce se simt ei mai bine? li s-a rezolvat vre-un loc in camin mai bun? au ajuns sa nu mai aiba probleme? Si de ce ati bagat si LSBR-ul? fiindca nu sunteti acceptati ca ati dat-o'n baraa? sunteti jalnici cu astfel de articole. Nu am vazut ca LSBR-ul sa va atace. Am vazut mai mult o tentativa de dialog, dar dupa cum se vede nu ai cu cine. Pacat
A comentat Nicu 11 iulie 2009, 21:32 | mergi sus ▲
Domnisoara din Sibiu. pozele iti spun ceva? fata este comunista sau nu? de ce sa ne dam dupa gard?
A comentat Ion 11 iulie 2009, 21:32 | mergi sus ▲
Uitati ce spune Cojocaru lu comunista asta pe blogur ei: http://virginiabilici.wordpress.com/about/#comment-18
A comentat anti comunist 11 iulie 2009, 21:34 | mergi sus ▲
Articol de prost gust ''dishovii'' intr-un cuvant.Site creat pentru barfe.Ar trebui inchis aici subiectu acesta,daca Mocanu stie ca nare habar cu ce se mananca OSB-u si lumea stie de acest lucru, a gasit un mecanism prin care sa-si faca reclama dishovaia!!
A comentat Andrei 11 iulie 2009, 21:38 | mergi sus ▲
iubita studenta din sibiu ... vrei te rog sa reformulezi mai apasat chjestia aia cu "din pacate nu am vazut CDul pro-comunist" ... ? adica, sa inteleaga si fraierii .... ce iti pare rau ? ca nu l-ai vazut ca sa intelegi cum manipuleaza? ori .... esti deja spalata la creieri ? ori tatuca e de-al lor ?
A comentat DDl 11 iulie 2009, 21:39 | mergi sus ▲
Nu vad vreo problema, in asociatie nu s-a promovat nici O idee politica, deciziile se luau prin majoritatea voturilor. Chiar si eleborarea comunicatelor de presa se facea de catre un grup destul de larg.
A comentat "DOmnisoara din Sibiu" 11 iulie 2009, 21:40 | mergi sus ▲
REFUZ,REZISTSUNT ANTICOMUNIST.VOTATI OPOZITIA:AMN,PL SI PLDM.
A comentat tatka 11 iulie 2009, 21:41 | mergi sus ▲
Jos Comunistii!!! Jos Jigodiile rosii!!! Expulzati din Romania ca nu pentru asta au venit aici la studii sa faca propaganda!!!
A comentat ANTI COMUNIST 11 iulie 2009, 21:41 | mergi sus ▲
baietii (sau fetele) de la basarabeni.ro, uneori sunteti mai absurzi decat va credeam. care e logica cu LSBR-ul ? va explicat cineva mai sus clar ca numele organizatiei a luat nastere la sfarsitul lui mai, pe atunci Bilici era deja in UNTB.

faptul ca ati mentionat si la sfarsitul ultimelor poze "viitorul LSBR" inseamna ca va recunoasteti singuri prostia.
A comentat oxana 11 iulie 2009, 21:42 | mergi sus ▲
Cred ca si la comunisti se iau deciziile prin majoritatea voturilor. Afara din tara cu voi
A comentat Anatol 11 iulie 2009, 21:43 | mergi sus ▲
"din pacate" fiindca am impresia ca am scapat ceva ... sau acest "ceva" nici nu a avut loc ?!?!?
A comentat "din Sibiu" 11 iulie 2009, 21:43 | mergi sus ▲
pai zi-mi si mie ce este acel ceva, ca poate l-am scapat amandoi ... separat si fara intentie, desigur ...
A comentat DDL 11 iulie 2009, 21:47 | mergi sus ▲
PT Oxana, ''baietii (sau fetele) de la basarabeni.ro'' aia inseamna Mocanu care sta acuma undeva in fata monitorului cu site-u deschis si ii tremura cu ru pt ca si-a dar seama ce k k t a postat pe site.
A comentat Andrei 11 iulie 2009, 21:49 | mergi sus ▲
Auzi Tudore. Argumentul tau e f slab . Se vede f clar ca ea a fost in LSBR, si vb de primele voastre intruniri.. Sunt poze , dovezi reale. Si pana la urma daca va numiti o liga atat de puternica , ar trebuie sa faceti o selectie mai eficienta in ceea ce priveste membrii care adera sau chiar membrii fondatori.
A comentat Marina 11 iulie 2009, 21:50 | mergi sus ▲
Daca sa stai sa analizezi bine ce a zis Tudor c
Cojocari totoul iese bine,dar faptul ca pana la un moment dat a participat Bilici cu ei la intruniri aia nu inseamna ca e lider LSBR pt ca LSBR nici acuma nu este infiintata cu actele la mana.
A comentat Andrei 11 iulie 2009, 21:54 | mergi sus ▲
D... care esti, in fine . Ca sa lupti pentru interesele basarabenilor, trebuie sa ai si o echipa buna. Dar vezi cum e ... nu prea mai exista lideri la ora actuala credibili. Si sesizari, precum au facut OSB-ul is binevenite. Crede-ma! E trist sa afli ca printre noi exista si tradatori, insa e mai trist cand nu-i cunosti..
A comentat Marina 11 iulie 2009, 21:57 | mergi sus ▲
Eu as zice ca Mocanu sta acum in fata monitorului si nu mai poate de ras. Iar cu ru va tremura voua, dupa cum se vede din comentariile voastre. Va dati de gol "prieteni" incet incet...
A comentat Heh 11 iulie 2009, 21:59 | mergi sus ▲
Studenta in Sibiu! Bilici nu are nici o legatura cu LBSR pt ca la Sibiu e UNTB din martie!
e clar o dezinformare! Asa ca ar fi mai bine sa rectificati! daca tot ati luat textul de la "Dacii Liberi" fiti buni si luati si titulu care e acolo.. Asa e corect!
"COMUNISTII LUI VORONIN IN ACTIUNE DIVERSIONISTA LA SIBIU"
A comentat Stepanida Apostol 11 iulie 2009, 22:02 | mergi sus ▲
Cica poze, si? chiar daca e asa, fiecare sa creada ce vrea!

Ca lider i-a adunat pe basarabenii din Sibiu impreuna,
nu a facut politica in asociatie niciodata!

Si de 7 aprilie eram toti in Piata Mare din Sibiu cu lumanari!

Dacii Liberi e un ziar care nu are nici un pic de credibilitate in Sibiu (acesta referitor la declaratii si informatii privind promovarea CDului), imi pare rau sa va dezamagesc.
A comentat me 11 iulie 2009, 22:06 | mergi sus ▲
LSBR=Liga Studentilor Basarabeni din Romania, care vrea sa fie federatie de organizatii, Stepanida, faptul ca e acum in UNTB nu inseamna ca nu poate fi in LSBR, chiar daca nu e, a fost printre initiatori. Farewell
A comentat Petru 11 iulie 2009, 22:06 | mergi sus ▲
Andrei . Cuvantul murdar sau marsav cum ii spui tu e ala(dishovii). Urat.
A comentat Marina 11 iulie 2009, 22:07 | mergi sus ▲
Acum am inteles ca tot acest LSBR ii defapt un balon de sapun :( care tocmai s-a spart, ii trist, chiar am crezut ca in sfarsit basarabenii din romania s-au adunat impreuna, dar mai bine afli acum decat dupa nustiu cat timp. Sunteti penibili cu aceste comentarii, nu mai incercati sa va scoatei ca va faceti mai mult rau. Pozele vorbesc de la sine si cu fata asta si cu tot cu liga voastra
A comentat Ina 11 iulie 2009, 22:07 | mergi sus ▲
Uitati ce spune Cojocaru lu comunista asta pe blogur ei: http://virginiabilici.wordpress.com/about/#comment-18
A comentat anti comunist 11 iulie 2009, 22:11 | mergi sus ▲
JOS COMUNISTII, HHHHHHHHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUU
A comentat Marcel 11 iulie 2009, 22:12 | mergi sus ▲
DDomnisoara din Sibiu. Sincer daca iti place sa fii manipulata sau sa faci parte dintr-o asociatie sau organizatie ce sunteti voi, din punctul meu de vedere, fantoma, ca pana acuma nici nu stiam ca existati. Si cand zic asta , ma refer la activitatea voastra profesionala. Apropo, sa nu uitam ca suntem in Romania . Si daca nu stii aici cenzura e infima, comparativ cu cenzura din R. Moldova.
A comentat Marina 11 iulie 2009, 22:13 | mergi sus ▲
Daca aveti ochi, atunci cititi ce-i scrie Cojocaru comunistei. Sa intelege clar ca fac parte din aceeasi piesa. Probabil acest LSBR pt asta a fost creat.Acum totul este clar
A comentat Valik 11 iulie 2009, 22:14 | mergi sus ▲
D-ra Oxana . Cunoastem f bine faptul ca radacinile actualului LSBR se trag de la primele intruniri(Timisoara, Bucuresti). Asa ca hai sa nu ne mai ascundem dupa degete. Si sa stim sa lasam capul jos.... atunci cand gresim. E un lucru nobil.
A comentat Marina 11 iulie 2009, 22:18 | mergi sus ▲
Ce tot va spalati pe maini mai baieti? Aceasta comunista a plecat din LSBR catre UNTB. In poze se vede clar cum se linge cu Cojocariu. ce tot vorbiti aiurea. dati-va arama pe fata si cereti-va scuze.
A comentat Tudor 11 iulie 2009, 22:18 | mergi sus ▲
Bravo baieti ca i-ati demascat, acum cine stie care sun oamenii din spatele lor, ca is si comunist asta-i calr. Asa lucreaza rusii, mare atentie la acest lsbr
A comentat RaDu 11 iulie 2009, 22:22 | mergi sus ▲
PT. ME. E f usor sa aduni o gloata de figuranti. E mai greu sa promovezi valorile adevarate.
A comentat Marina 11 iulie 2009, 22:23 | mergi sus ▲
MS Petru ca ai confirmat spusele mele de mai devreme . E adevarat, a fost printre initiatori, adica fondatori.
A comentat Marina 11 iulie 2009, 22:25 | mergi sus ▲
Initial a fost creat UNTB la nivel national pt a controla miscarile studentilor basarabeni din Romania . Se spune ca acest UNTB este o structura a SIS-ului, dealtfel si Cornel Radauta care nu are nici-o treaba cu viata studenteasca este cel care a format din spate acest UNTB. Acestia au fost descoperiti ca sunt o facatura a SIS-ului si au cam murit. Ca o alternativa SIS a creat acest LSBR , iarasi pt a sti toti pasii studentilor din Romania. In concluzie, ambele aceste uniuni sunt ale SIS-ului, dar chipurile se bat cap in cap. V-ati prins lume?
A comentat Ira 11 iulie 2009, 22:26 | mergi sus ▲
da ma....chiar.... ce desteapta esti Ira...
!!!!
A comentat 11 iulie 2009, 22:30 | mergi sus ▲
Nu pot sa cred... Chiar in asa hal, bei Feghea, tu mai nu te imbalai cu asheia, shi amu deam te dai cu curu la gard, animala ! Shtim noi tat !
A comentat REFUZ REZIST SUNT ANTICOMUNIST ! 11 iulie 2009, 22:36 | mergi sus ▲
Iaca dupa asta tare dezamagit am ramas eu de aceste organziatii. Ele sunt turnatoare la SIS. Rusine sa va fie tradatorilor
A comentat Mariana 11 iulie 2009, 22:40 | mergi sus ▲
Mariana, da da si tot ce zboara se mananca..
A comentat me 11 iulie 2009, 22:48 | mergi sus ▲
Avem o dedicatie pentru LSBR si prietenii lor, comunistii: Parazitii - Moartea intreaba de tine :D http://www.youtube.com/watch?v=p4GfJ8cqNlg

Sa vad mainile anticomunistilor in aer!!! :D
A comentat DJ 11 iulie 2009, 22:50 | mergi sus ▲
Bai Feghea Cojocariu, aceasta comunista e iubita ta , de ce nu spui la lume? Ia uitati-va aici cum acesti 2 hulubasi comunisti se iubesc . I-am descoperit : http://virginiabilici.wordpress.com/about/#c omment-18
A comentat Agent 11 iulie 2009, 23:26 | mergi sus ▲
Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 12 iulie 2009, 00:57 | mergi sus ▲
Pt toata lumea, legat de acest articol de dezinformare, initial trebuia sa fie si OSB-ul in LSBR, dar care a fost exclus de catre ceilalti fiindca sunt niste lichele PPCD-iste, initial s-a dorit sa se lucreze cu toate organizatiile, insa pe parcurs din ele au demonstrat ca nu merita sa fie reprezentative. Acum OSB-ul disperat ca au fost exclusi ataca cu nerusinare niste organizatii din tara care chiar muncesc. Intrebare pt cititori: ati vazut cumva vre-un articol a vre-o uneie organizatii din LSBR care arunca cu noroi in OSB? eu nu. Fiecare isi vede de proiectele lor, numai osb-istii ataca murdar, cauta pe bloguri poze, scriu articole de denigrare si dezinformare, care sunt tipic ppcd-iste. Cine din echipa osb a scris acest articol? poate cineva asa ceva dintre ei? va zic eu cine--numai al de Buga-ppcd-ist din talpa si securit putea sa scrie asa ceva fiindca durnea, racila, mocanu si in ca 2, care cica sunt osb, nu pot scrie un art de genu. Si voi restu care da-ti comentarii, sau tot ei sunt, credeti toate prostiile astea. Informativa un pic din mai multe surse inainte de a crede balivernele acestor nesimtiti. Ei nu stiu sa lucreze cinstit, stiu numai sa arunce cu mizerie in altii.
A comentat Nicu 12 iulie 2009, 06:26 | mergi sus ▲
Nu va mai indreptatiti atata ca sunteti penibili, hai lasane cu explicatiile tale de 2 bani, LOL, si apropo la sursa ii preceizat sursa foarte clar si ii dat link-ul de unde ii PRELUAT articolul. Nici atat nu poti sa vezi aparator de comunisti. Cred ca din astea ca tine erau in PMAN si aruncau cu pitre LOL
A comentat pt Nicu 12 iulie 2009, 08:21 | mergi sus ▲
A comentat Marcel 12 iulie 2009, 08:41 | mergi sus ▲
PENTRU CA VA ESTE GREU SA ACCEPTATI REALITATEA, COMENTATI CA TEXTUL DIN REVISTA DACII LIBERI ESTE O COMANDA FIE COMUNISTA, FIE DE OPOZITIE. TEXTUL ESTE SCRIS DIN REALITATEA CELOR DOUA ZILE DE DISCUTII DE LA SIBIU. CD-UL PUS IN IMAGINE ESTE PRIMIT DE LA UNUL DINTRE DASCALII PREZENTI LA SIBIU, CARE S-A STRADUIT SA IL DISTRIBUIE CELOR PREZENTI LA DISCUTIILE PE SECTIUNI DE A DOUA ZI! DACA ERA O DEZINFORMARE PENTRU CE S-AR FI DAT NUMELE CELOR IMPLICATI? JUDECATI LA RECE, NU PARTIZAN.
A comentat DACII LIBERI 12 iulie 2009, 10:20 | mergi sus ▲
PENTRU CA VA ESTE GREU SA ACCEPTATI REALITATEA, COMENTATI CA TEXTUL DIN REVISTA DACII LIBERI ESTE O COMANDA FIE COMUNISTA, FIE DE OPOZITIE. TEXTUL ESTE SCRIS DIN REALITATEA CELOR DOUA ZILE DE DISCUTII DE LA SIBIU. CD-UL PUS IN IMAGINE ESTE PRIMIT DE LA UNUL DINTRE DASCALII PREZENTI LA SIBIU, CARE S-A STRADUIT SA IL DISTRIBUIE CELOR PREZENTI LA DISCUTIILE PE SECTIUNI DE A DOUA ZI! DACA ERA O DEZINFORMARE PENTRU CE S-AR FI DAT NUMELE CELOR IMPLICATI? JUDECATI LA RECE, NU PARTIZAN.
A comentat DACII LIBERI 12 iulie 2009, 10:23 | mergi sus ▲
Ira!!! deja e prostie crasa ce spui tu! Vad ca lucrurile au degenerat. E normal ca nimeni sa nu ia in considerare sfaturile unui comentator necunoscut... dar totusi, nu iau apararea nici unei parti, si nicu are dreptate pe undeva, nu la partea cu lichele ppcdi-ste(acuza asta deja e invechita si cum bine stim nu prea mai e valabila), nu la faptul ca a fost exclusa sau nu din LSBR (discutabil) are dreptate acolo unde spune ca articolul este cu rea vointa si se vrea a fi defaimator la adresa unora care sunt nevinovati. nici eu nu am vazut pe siteurile celorlalte organizatii articole defaimatoare la adresa osb-ului. Poate doar demersul acela al LSBR-ului, pentru a face un fel de consiliu de redactie in care sa fie cate un reprezentant din fiecare organziatie pentru site-ul basarabeni.ro sau revista nu am inteles clar din demersul repsectiv(nu este defaimator,rectific, ci mai degraba exprima o cerere care nu stiu cat este de valida) . Articolul este preluat cu atat mai mult nu ati fost la fata locului... deci nu stiti cum s-au intamplat lucrurile cu adevarat. Nu ma faceti sa imi pierd respectul pe care il am pentru voi. Cum am spus si mai sus, eu am sustinut proiectele voastre care nu mi s-au parut ppcdi-ste sau mai nu stiu cum... reveniti la normalitate, va rog eu, urmati-va obiectivul declarat si nu atrageti atentia la conflicte de interese.
A comentat D... 12 iulie 2009, 10:52 | mergi sus ▲
Cand a fost iesirea de pe 7 apilie seara in Piata Mare din Sibiu,Virginia a spus in prima faza ca ea crede ca ar trebui sa stam numai 15 -20 de minute cu lumanari in mana departe unul de celalalt dupa care sa plecam in mod organizat acasa(de ce a vrut sa stam numai atat si sa se ascunda???) .Apoi a declarat la interviul de la Realitatea TV ca a iesit in semn de solidaritate cu protestantii de la Chisinau.(http://www.realitateasibiu.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=7234:MAR%C5%9EUL-T%C4%82CERII---Elevii-%C5%9Fi-studen%C5%A3ii-basarabeni-care-studiaz%C4%83-la-Sibiu-sunt-%C3%AEngrijorati-de-evenimetele-de-la-Chisinau-_2009-04-07-21-21-04&catid=12:social&Itemid=13 ) La Chisinau oamenii strigau Vot repetat !!! Jos comunismul !!! Traiasca,traisca si infloreasca Moldova Ardealul si Tara Romaneasca!Vrem Unire !!!! Dar ea cand l-a vazut pe un baiat Vlad ce s-a alaturat \"marsului tacerii\"(tip ce a fost la Chisinau pe 27 martie 2008 la aniversarea Unirii din 1918 imbracat in costum traditional http://credinta.noastra.googlepages.com/b022.jpg/b022-full;init:.jpg ) ce avea pe el un hanorac scris cu mesajul \"Basarabia Pamant Romanesc\" si care a adus Harta Romaniei din perioada interbelica,i-a spus sa ia harta sa nu se vada la TV pt ca nu vrea sa se interpreteze?Ce sa se interpreteze?Ca poate o vad comunistii si ii aplica o corectie cand se va intoarce in R.M.?Sau ce? A doua zi,pe 8 aprilie au aparut afise in caminele studentesti cu mesaje de solidaritate ale romanilor din Sibiu,ce ii indemnau pe studentii romani cat si basarabeni sa iasa la un nou protest in Piata Mare la ora 18:00,Virginia si-a \"sfatuit\" colegii basarabeni sa nu mearga pentru ca nu este organizat de catre basarabeni. Adica romanii vor sa ii sprijine moral pe basarabenii in idealurile lor si ea se opune.DE CE ????? Apoi in zilele urmatoare la UNTB Sibiu s-a primit un comunicat de la colegii de la Bucuresti pentru demararea campaniei \"Carte romanesca pentru Basarabia\" http://untb.ro/index.php/cartea-romaneasca-pentru-basarabia.html,campanie care Virginia ne-a adus-o la cunostinta si la care tot ea Virginia s-a opus categoric agumentand ca nu este nevoie de carti de literatura romana in Republica Moldova cu atat mai putin de istorie a romanilor si ca ea nu vrea acest lucru pentru ca nu e cersetoare.Ulterior oricine aducea argumente si subiecte de discutii inpotriva ei pe grupul de pe yahoo al UNTB Sibiu urma sa fie sters si evident ignorat.DE CE ATATA CENZURA?Cui nu ii comvine si ce? Pe baza celor spuse anterior de mine pe care le declar pe propria raspundere ca sunt adevarate,in concordanta cu cele postate pe site si cu trecutul politic al Virginiei stati si voi si analizati bine si apoi trageti concluzii. Doamne ajuta !
A comentat Alexandru 12 iulie 2009, 11:51 | mergi sus ▲
http://www.sibiustandard.ro/25217/nascuta-in-moldova-indragostita-de-romania.html ) un mod de a prezenta un personaj, pe numele ei Bilici Virginia, moldovan din Chisinau, presedinte al "marii filiale din Sibiu" a Uniunii Nationale a Tinerilor Basarabeni din Romania.
Am putea crede daca nu am cunoaste personajul! Un titlu si o prezentare care te farmeca dar care daca te raportezi la realitate arata de fapt ca acest personaj este expert in manipulare (a presei, a membrilor organizatiei dar si a prietenilor) si propaganda asa cum a invatat-o dealtfel Partidul (cu majuscula, pentru ca se vrea unic…).
Dar ca sa revenim la litera articolului isi vine greata cand citesti despre acest personaj ca este opozant al regimului comunist ... povesti. Mai mult decat povesti - manipulare, manipulare ordinara. In realitate este o comunista avand intreaga structura - mentala, valorica si afectiva a comunistului - intrigant, subversiv, si mai ales fara scrupule, pentru care nu conteaza adevarul ci doar interesul si anume interesul Partidului (tot cu majuscula), adica a Partidului Comunistilor din RM.
Iar daca e sa vorbim de asociatia pe care o conduce Virginia Bilici cu cea mai mare bunavointa nu putem gasi un proiect cat de mic, initiat si finalizat de voinica noastra si despre care sa putem spune: Da!, a adus ceva pentru studentii basarabeni…Da! Ne-a facut viata mai buna…sau mai frumoasa?…sau mai plina?…Mai plina poate…dar cu nesiguranta, cu intrigi si cu alte manipulari marca PCRM.. Dar asta nu mai este de mirare atata timp cat organizatia este un instrument anume unul de indoctrinare si control a studentilor basarabeni din Sibiu si asta cum spun, in numele Partidului sau poate in numele altcuiva…Si ca sa revenim la tonul unui alt articol din presa sibiana (http://www.sibiustandard.ro/25697/moldova-acuza:-revolutionarii-portocalii-pregatiti-la-sibiu.html ) se poate pune intrebarea - "cine se afla in spatele acestui personaj?" Partidul, sau poate Serviciul de Informatii si Securitate al RM - asta daca nu sunt prea ocupati cu anchetarea prietenilor nostri …

Eu Basarabeanul
A comentat "Nascuta in Moldova, indragostita de Rom 12 iulie 2009, 12:15 | mergi sus ▲
Bravo! Felicitarile mele. In sfarsit un argument forte. Esti un adevarat exemplu. Ai toata admiratia mea.
A comentat Marina 12 iulie 2009, 12:22 | mergi sus ▲
NU va mai certati degeaba, pe 29 iulie este pus in joc viitorul nostru, al tuturora, acuma este momentul sa fim uniti, sa aratam celor de la Chisinau ca nu suntem indeferenti, mergeti la vot pe 29 si faceti alegerea corecta, NU COMUNISMULUI!!!!!!!! O dedicatie pentru toti comunistii http://www.youtube.com/watch?v=wd-5jAurlRA (scuze anticipate pentru melodie(necenzurat)). DUMNEZEU SA NE AJUTE.
A comentat Slavic 12 iulie 2009, 12:42 | mergi sus ▲
demersul era intradevar pt site-ul basarabeni.ro care e un proiect initiat de DRRP si trebuie sa fie pt toti basarabenii nu doar pt OSB.
A comentat pentru D... 12 iulie 2009, 12:44 | mergi sus ▲
Tin sa aduc niste precizari. In redactia noastra, la mijlocul lunii iunie a ajuns informatia ca in Sibiu exista niste tineri basarabeni care promoveaza filmul comunistilor, este o realitate cutrematoare (pe atunci nu stiam exact despre cine este vorba), nu putem permite ca acesti tineri sa strice imaginea basarabenilor din intreaga Tara.

Titlul care este scris de basarabeni.ro exprima un adevar, si corect ar fi ca cei de la LSBR si UNTB ca niste oameni maturi sa-si asume responsabilitatea ca au avut (LSBR) si ca au in prezent (UNTB) in componenta lor un lider comunist. Aceasta domnisoara a participat la numeroase intalniri a viitorilor membri fondatori LSBR (aici vorbim de infiintarea legala) ca reprezentant al unei organizatii care nici nu a existat niciodata avand pretentia ca reprezinta basarabenii din Sibiu.

Articolul (textul) nu ataca in nici un fel LSBR. Mentionam ca dupa publicarea articolului am primit un email de la LSBR pe adresa redactiei unde se deziceau de aceasta domnisoara comunista ca nu a fost niciodata in liga si ca titlul este gresit (aici chiar nu conteaza care era denumirea ligii LSBR sau ANSBR sau oricare alta). Ca dovada ca informatia este corecta, prin intermediul site-ului am pus la dispozitia reprezentantilor LSBR pozele UPDATE ca sa nu fim acuzati de dezinformare.

Consideram ca acest fel de informatii trebuie sa ajunga la toti basarabenii din Romania, sa vada cine ii reprezinta.
A comentat basarabeni.ro 12 iulie 2009, 12:49 | mergi sus ▲
Intotdeauna am fost adeptul adevarului, indiferent daca este daunator pentru cineva. Tot respectul pentru cei care spun lucrurilor pe nume. Daca aceste organizatii s-ar respecta, ar recunoaste ca au facut o greseala si ca aceasta comunista a fost in organizatiile lor.
A comentat Slavic 12 iulie 2009, 13:14 | mergi sus ▲
decat sa va invinuiti unii pe altii, mai bine ar fi sa va vedeti de trebutile vostre si sa lasati prostiile astea cu fel de fel de organizatii ale basarabenilor din Romania... pt ca astia nu fac altceva decat sa stranga mana de la mana cate 100mii ca sa mearga la gratare si baute....si cica ei rezolva problemele basarabenilor...HUUUU!!! si daca tot vreti sa faceti cate cava veniti macar mai aproape de R. Moldova si nu de undeva atat de departe
A comentat IS 12 iulie 2009, 13:19 | mergi sus ▲
si inca ceva...aratati-va mai bine patriotismul mergand la vot uniti si hotarati...
A comentat IS 12 iulie 2009, 13:28 | mergi sus ▲
@pentru D... pe 12.07.2009, ora 15:44

Site-ul basarabeni.ro este un proiect initiat de OSB TIMISOARA si ESTE pt toti basarabenii.

Iarasi faceti confuzie cu REVISTA Basarabeni.ro, care a fost finantata (pentru 4 editii) de DRRP!
A comentat Admin 12 iulie 2009, 13:35 | mergi sus ▲
bai basarabeni.ro da ce va freaca pe voi cine sunt pro comunisti si cine sunt pro roskisti si cine sunt pro filatisti si pro chirtochisti? Chiar nu intelegeti ca sunteti manipulati de tot felul de legionari si extremisti si acum ce vreti sa demosntrati ca voi sunteti mai corecti decat altii? Iata, de ce voi cei de la basarabeni.ro nu ati promovat niciodata si un punct de vedere opus celui de care sunteti manipulati cu atata ardoare de catre Toromac, Popescu, Badea si alti legionari? Iaca Bilici asta este o fata care va da de furca si nu va simtiti comod. Invatati-va sa nu fiti plati si scurti la minte si sa intelegeti ca fiecare are propriile convingeri. Poate Bilici va deveni in viitor un sef ceva, dar voi roskisti tot veti fi prostiti in continuare si veti prosti si pe alta lume. Vedeti-va de ale voastre si dupa aia umblati si mazgaliti lumea. Apropo, cati bani va dat Toromac si Popescu ca sa scoati dezinformarea asta? Nu Cubreacov distribuia CD-urile dintr-alea pe la Strasbourg. Nu Roska a facut scenariul din 6-7 aprilie? Nu Buga o scris dezinformarea asta?
A comentat bla 12 iulie 2009, 13:37 | mergi sus ▲
Concurs intre diversele servicii de securitate.... Proba se da drumul unei maimute in jungla sa se ascunda si trebuie gasita... Echipa C.I.A. se intoarce cu maimuta dupa 15 minute... Echipa K.G.B. dupa 30 de minute... Echipa Securitatii Romane vine dupa o ora cu un elefant. - Dar acesta este un elefant domnilor - Vi se pare, la ancheta a recunoscut ca e maimuta
A comentat Glumetul 12 iulie 2009, 13:37 | mergi sus ▲
Iaka si Glumetul cu a lui 3 kapishi...:)
A comentat andrei 12 iulie 2009, 13:47 | mergi sus ▲
Traiasca basarabeni.ro, traiasca adevarul. Traiasca toate organizatiile!
A comentat John 12 iulie 2009, 13:47 | mergi sus ▲
Voronin se duce la dracu sa-l faca mai tanar,dracu ii zice: te duci in PMAN si dai ceasul inapoi.
Se duce Voronin la ceasul din PMAN dar nu ajungea asa sus la ceas,vede un student si ii zice : Uite, iti dau 200 de dolari, da si tu ceasul inapoi sa ma fac mai tanar Ia studentul banii, incepe sa dea ceasul inapoi.Voronin ajunge asa, ca pe la 20 de ani si zice: Gata, stop, ma simt perfect!Dar studentul: nu, nu, nu, dau ceasul inapoi pana ajungi in burta la ma-ta, ii dau astia 200 de dolari sa faca avort sa scapam odata de tine!!!
A comentat Glumetul 12 iulie 2009, 14:11 | mergi sus ▲
De ce va certati intre voi in timp ce careva de la SIS din Moldova isi bate joc de voi postand unele comentarii la aceasta discutie, voi chiar nu vedeti ca cineva incearca sa ne provoace, daca aveti acuzatii asupra materialului postat de basarbeni.ro inaintatile celor de la Dacii Liberi, iar daca nu puteti aduce dovezi concrete impotriva acestui articol ar fi mai bine sa va abtineti, daca nu ati observat aici se dictuta despre politica murdara a comunistilor, iar pozele postate nu cred ca au fost montate, si va zic cu siguranta ca nu exista ex-comunisti, din partidul comunist nu se iese ci se trimite (ex: M.Lupu) pentru a dezinforma sau manipula oamenii din afara partidului. Astfel de srategii sunt folosite de fostele agentii КГБ (actual ФСБ si SIS), iar acelui agent care ne urmareste pe acest site si tuturor comunistilor si "MILITIENILOR" care au participat la intimidarea, violarea elevelor(minorilor), maltratarea, omuciderea si provocarile din aprilie si pana azi le pot spune un singur lucru: "SUNTETI PARAZITI SOCIETATII" ( ca sa inteleaga si vorbitorii de "limba moldoveneacsa" : ПАЗОР НАЦИИ). FRATILOR TREZITIVA, SUNTEM UN INTREG NU VA DIVIZATI, DOAR IMPREUNA PUTEM SCHIMBA CEVA IAR COMUNISTII STIU ACEST LUCRU SI LE ESTE FRICA DE NOI, DE GENERATIA NOASTRA, NOI SUNTEM VIITORUL!!!!!
A comentat Slavic 12 iulie 2009, 14:45 | mergi sus ▲
Bai Slavic, du-te si trateazate si nu cauta cochite de cai mori pe basarabeni.ro Multi dalbafuti o nascut pamanul ala si pe multi prosti v-o lasat Voronin sa iesiti din tara aia. De ce nu spui ca Voronin il promoveaza pe Roska? Oare nu Roska este viceprim dupa Greceanai - cea care a avut aceeasi atitudine veninoasa ca si Voronin. Cred ca inainte sa cauti gaghebisti, trebuie sa te uiti cine ii naseste pe astea de la basarabeni.ro vei avea surprize sa aflic ca sunt din aceeasi structura cu cei care o sustin si pe tipa asta Bilici.
A comentat bla 12 iulie 2009, 14:58 | mergi sus ▲
Votati PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Singurele partide care pentru prima oara din anii `90 incoace,de la independenta castigata fata de Imperiu Sovietic ☭,Imperiul Raului ,asa cum a fost supranumit de Roland Reagan,Presedindetele american ce a castigat Razboiul Rece,nu v-au tradat ,respectandu-va intru totul dorinta voastra de a scapa de comunisti ☭ si spre a va indrepta cu adevarat spre structurile occidentale,In NATO si UE,in care Romania va duce dorul si va asteapta cu bratele deschise,ca astfel sa ingropam si sarma ghimpata care inca ne impunge inimile si care desparte,frate de frate !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti si tragetii in teapa pe toti lupii ticalositi !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 12 iulie 2009, 15:00 | mergi sus ▲
Auzi " bla " eu nu cred ca te-am insultat asa ca abtinete de injure , eu cred ca noi avem o discutie intelectuala aici, apropo de Roshka, el a fost din totdeauna curva si marioneta cuiva , asta nu este o noutate deaceea nici nu il discut, imi este SCIRBA de el. iar daca incerci sa ma jignesti prin injure asa cum face si handicapatul metntal de Voronin, pentru ca alefel nu-i pot spune, sa-ti fie rusine.
A comentat Slavic 12 iulie 2009, 15:09 | mergi sus ▲
Am urmarit discutia, Bravo Slavic, nu te lasa provocat. Eu intru des pe acest site si cred ca acest "bla" intra aici doar pentru a provoca oamenii, urmariti si alte comentarii a lui. Noi suntem oamnei civilizati si nu vom cobari la nivelul acestui "haimana" ca altfel nu pot sa-i spun
A comentat Anton 12 iulie 2009, 15:31 | mergi sus ▲
Anton, haimana esti tu, simplu spus! I-auzi o faci pe desteptul. Iaka cine urmareste si este atent la tot ce se spune aici? Auzi mai Antoane, da ce interese ai tu? Oare nu esti platit cumva de cineva ca sa vezi cum se exprima unii oameni pe aceasta magaleata de fituica?
A comentat bla 12 iulie 2009, 16:20 | mergi sus ▲
V-am zis eu ca-i provocator!!!
Cum sa nu observi asa o flegma cum esti pe acest site =))
A comentat Anton 12 iulie 2009, 16:24 | mergi sus ▲
Bai Anton, esti tu un parazit si tartor al societatii si trebuie sa fii tratat corespunzator, cu diazepam si multa flegma. Cred ca esti tu un provocator roskist si legionar fascistoid.
A comentat bla 12 iulie 2009, 16:47 | mergi sus ▲
Cei de la OSB ar trebui sa se abtina de la acuzatii de prost gust. N-au dreptate catusi de putin, V. Bilici este o comunista UNTB-ista care n-are nicio legatura cu LSBR :)

Din pacate acesti orangutani (Durnea si compania) au ramas inca atarnati de lianele din jungle, si nici de gand sa coboare de acolo.
A comentat Horus 12 iulie 2009, 16:54 | mergi sus ▲
"Anton" si "bla" am o rugaminte la voi, terminati va rog aceasta cacealma publica, daca vreti sa va injurati faceti un schimb de ID-uri de pe messenger sau ICQ si certativa intre voi, ganditiva la imaginea care o facem nou insine in fata celor care acceseaza acest sait din Rusia, Ukraina, Italia, Grecia, Romania, etc. Aveti macar putin respect fata de sine daca nu aveti fata de noi, pls.
A comentat Slavic 12 iulie 2009, 16:57 | mergi sus ▲
Сука
A comentat Nume 13 iulie 2009, 09:10 | mergi sus ▲
Sunt student basarabean si declar ca noi moldovenii adevarati nu o sa ne tradam niciodata tara in fara romanilor care dau burse pt tinerii din moldova ca sa indoctrineze tineretul si sa isi faca informatori pt serviciile de informatii! Noi basarabenii din romania sintem cu comunistii cu Iurie Rosca si cu Marian Lupu! Ceilalti politicieni din moldova sint niste gtradatori ai patriei! Patria noastra este moldova si chiar daca facem un serviciu romaniei ca invatam aici si ridicam nivelul universitatilor din romania care altfel ar fi exluse din sistemul european de echivalare al studiilor pt ca tinerii din romania sint doar cu drogurile si cu bautura si nu au capacitatea intelectuala a unui moldovean, noi moldovenii ne iubim tara noastra unde romanii nu vor avea niciodata vreun drept, decit sa solicite viza!
A comentat student basarabean din romania 13 iulie 2009, 09:28 | mergi sus ▲
ati vazut provocatorul, nu?
A comentat poi 13 iulie 2009, 10:33 | mergi sus ▲
"Student hrena",nu vorbi in numele tuturor.Avem nevoie de sustinerea Romaniei,fiindca contractele din universitatile Moldovei sunt prea mari.Bietii parinti sunt nevoiti sa plateasca de le iese ochii,nu mai spun despre cei de peste hotare.Au scazut notele la BAC,la limba romana pentru a nu putea intra la buget in Romania,la contestare au lasat aceleasi note.Cum tu poti vorbi aiurea.Deschide ochii cit nu e tirziu,departe cu comunistii nu ajungi,doar numai la sapa de lemn impreuna cu diploma rosie din Moldova,caci nu are nici o valoare.Suflai in continuare pe comunisti daca esti cascat
A comentat tatka 13 iulie 2009, 11:32 | mergi sus ▲
Bre,Studentule,chestie cu apararea Moldovei si alte asemenea idiotenii nu le comentez,dar cum puii mei,intelectual fiind tii cu comunistii ?!
Invatamantul din Tara Mama are multe neajunsuri,dar niciodata niciun sistem de invatamant din lume nu o sa scoata om dintr-un cripto-comunist idiot ca tine ! LOL !
A comentat micael 13 iulie 2009, 12:08 | mergi sus ▲
Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 13 iulie 2009, 12:09 | mergi sus ▲
Către aşazis-ul \\\"student basarabean din romania\\\" care nu are curajul sa spună cine este şi care pretinde că \\\"ridica nivelul universitatilor din romania\\\" şi nu stie să scrie încă limba română corect deşi probabil e pe cale să işi finalizeze studiile aici în România,care scrie numele proprii cu litere mici numai aşa în semn de batjocura faţă de ţara care l-a ajutat să aibă o diplomă.SĂ ŞTII CĂ NU TE-AM TRAS EU DE MÂNĂ SĂ VII AICI!!!! PUTEAI SĂ MERGI LA MOSCOVA SAU ORIUNDE ALTUNDEVA!!!!!Adu-ţi aminte că ai venit aici din proprie iniţiativă,şi nu scuipa unde mănanci că tot tu o să lingi....Cât despre regimul comunist,când rostesti cuvântul \\\"comunist\\\" ar trebui să îţi înghiţi limba aia murdară ce nu ştii să o foloseşti decât ca să jigneşti oamenii care sunt mai deştepti ca tine,pentru că regimul comunist nu a ştiut decât să aducă teama,groază,moarte,foamete,durere,chinuri,miniună,cenzură,ură în lume şi tu il urci in slăvi aproape mai ceva ca pe Dumnezeu.UITĂ-TE AICI LA : \\\"soviet story\\\" http://s4.transfer.ro/storage/transfer_ro-6e69ff64163f3e.zip SĂ VEZI REALITATEA DESPRE COMUNISM !!!
Şi te invit să vezi şi un scurt documentar care spune cu totul altceva decat ce susţii tu că românii nu au nici un drept asupra Moldovei : http://anchete.realitatea.net/video_451942_moldova-sfasiata_336811.html
A comentat Alexandru 13 iulie 2009, 13:09 | mergi sus ▲
Ma mandresc cu tine Alexandru. Am citit toate comentariile si imi dau seama ca stii despre ce vorbesti nu ca multi altii care bat apa in piua aiurea.
Schimbarea in bine va veni dupa 29 iulie, numai in cazul in care vom merge impreuna la vot si vom vota ceea ce ne spune ratiunea . O minte limpede tuturor in ziua de 29 iulie!!!! Jos COMUNISMUL!!!!
A comentat Livia 13 iulie 2009, 17:02 | mergi sus ▲
Nici daca as fi de la te miri ce sistem secret, sau ma rog, institutie, cum vreti voi sa o numiti; nu as putea rade de mintile luminate de pe acest forum; excluzand persoane de genul lui Slavic, Alexandru etc., pentru ca ar fi foarte dureros...
A comentat Slava 13 iulie 2009, 19:29 | mergi sus ▲
Am cateva obiectii cu privire la articolul respectiv. In primul rand acest eveniment s-a produs in iunie si nu cu cateva zile in urma, asa ca trebuia sa precizati clar acest lucru.
Profesorii de la USM au venit la Sibiu la Invitatia Universitatii Lucian Blaga si nicidecum a domnisoarei Virginia Balici, dar din moment ce Virginia este presedinte la organizatia UNTB si plus la asta studenta la Facultatea de Stiinte Politice, e firesc ca a fost implicata in evenimentele respective.
Este evident ca Virginia nu face partizatat politic pentru nici o formatiune politica, cu atat mai mult pentru comunisti. Daca Pozele pe care le-ai plasat sunt puse la dispozitie de Uniunea Tineretului Comunist, si inca cu "generozitate", e clar ca Comsomolul se razbuna pe domnisoara Virginia pentru ca a parasit organizatia sus mentionata.
Si voi, cei de la basarabeni.ro daca tot sunteti atat de anticomunisti, de ce colaborati cu Uniunia de Tineret a Partidului Comunist din Moldova pentru a face rost de pozele respective.
Virginia Balici nu a fost membru de Partid, si nici nu avea cum sa fie din moment ce era adolescenta cand facea parte din UTCM.
De fapt voi (basarabeni.ro) ati facut cel mai adevarat partizanat politic pentru comunisti atat timp cat ati sustinut Partidul Popular Crestin Democrat (anicamera Partidului Comunist).
A comentat mircea rusnac 14 iulie 2009, 09:50 | mergi sus ▲
Unii din cititori (probabil intentionat) sunt lipsiti de spiritul de observatie, ca sa nu mai existe urme de dubii cu cea mai mare placere va oferim urmatoarele informatii:

Daca ati urmarit comentariile cu siguranta ati vazut precivarile facute de noi:
1. "Tin sa aduc niste precizari. In redactia noastra, la mijlocul lunii iunie a ajuns informatia ca in Sibiu exista niste tineri basarabeni care promoveaza filmul comunistilor, este o realitate cutrematoare (pe atunci nu stiam exact despre cine este vorba), nu putem permite ca acesti tineri sa strice imaginea basarabenilor din intreaga Tara.

Titlul care este scris de basarabeni.ro exprima un adevar, si corect ar fi ca cei de la LSBR si UNTB ca niste oameni maturi sa-si asume responsabilitatea ca au avut (LSBR) si ca au in prezent (UNTB) in componenta lor un lider comunist. Aceasta domnisoara a participat la numeroase intalniri a viitorilor membri fondatori LSBR (aici vorbim de infiintarea legala) ca reprezentant al unei organizatii care nici nu a existat niciodata avand pretentia ca reprezinta basarabenii din Sibiu.

Articolul (textul) nu ataca in nici un fel LSBR. Mentionam ca dupa publicarea articolului am primit un email de la LSBR pe adresa redactiei unde se deziceau de aceasta domnisoara comunista ca nu a fost niciodata in liga si ca titlul este gresit (aici chiar nu conteaza care era denumirea ligii LSBR sau ANSBR sau oricare alta). Ca dovada ca informatia este corecta, prin intermediul site-ului am pus la dispozitia reprezentantilor LSBR pozele UPDATE ca sa nu fim acuzati de dezinformare.

Consideram ca acest fel de informatii trebuie sa ajunga la toti basarabenii din Romania, sa vada cine ii reprezinta. "

2. Noi nu am afirmata ca acesti profesori au vemit la domnisoara comunista si nu stiu cati din studentii de la Stiinte Politice au fost implicati in aceasta magarie rosie.

3. Daca sunteti un pic atenti pozele nu ne-au fost oferite noua de UTC ci la stiri.romanism.net (aici intradevar putem discuta despre o eventuala relatie intre UTC si acest site...)

4. Despre calitatea de membru al comunistior nu trebuie sa discutam mult ca pozele vorbesc de la sine, plus la asta mai sus a comentat cineva ca "nu exista fosti comunisti" (aici sunt perfect deacord).

5. Si ultima mentiune: Basarabeni.ro nu a facut nicodata campanie electorala pentru nici un partid!!!
A comentat basarabeni.ro 14 iulie 2009, 10:40 | mergi sus ▲
Auzi tu, asa numitul \" student basarabean din romania\", daca nu ai stiut, tot roman esti, mai rasfoieste un pic cartile de istorie, poate doar in cazul in care esti venetic de prin Siberia, cu care a fost inundata tara noastra din \'49 si pina in \'89, tara cui trebuie sa o tradam?, asa cum zici tu, \"tara lui voronin\"? ( acest nume nu merita scris cu majuscule) care detine 50% din PIB-ul Moldovei, vorbesti de Romania ca ne indoctrineaza?, argumenteaza acest lucru, sau tu esti tare in gura numai cu basmele care vi se povestesc la sedintele de partid, care tara sa o tradez?, tara in care tineretul este maltratat, tara in care nu se respecta libertatea cuvantului, tara in care tot ce se face se face cica pentru\"POPOR\", care popor? iti zic eu care, acel popor se numeste \"clanul voronin\", tu imi spui mie ca pentru ei trebuie sa lupt? Majoritatea studentilor basarabeni din Romania au incercat si incearca si in continuare sa se intoarca in Moldova, dar ce folos, servici-NU, fonduri-NU, investitori straini-NU, nici macar atata lucru sa faca guvernul Moldovei sa recunoasca diplomele nostre din Romania. Si dupa toate astea tu imi zici mie de tradare? Si apropo, a mai spuns cineva acest lucru intr-un comentariu mai sus, VORBESTE LA SINGULAR, tu cred ca esti o specie pe cale de disparitie, ma refer la studentii si elevii basarabeni din Romania, cu o astfel de mentalitate, cu toate ca parerea mea este ca tu nici macar nu ai fost in Romania, da\'poi sa mai faci si studiile, \"RUSINEA TUTUROR BASARABENILR CE ESTI TU!!!!!!!\" Si inca ceva, daca ai fi cicit statului PCRM ai fi stiut ca ei nici macar nu sunt comunisti conform ideologiei socialiste... Asaca: LOL.
A comentat Slavic 14 iulie 2009, 11:33 | mergi sus ▲
Vai si amar de steaua voastra basarabeni.ro !!! ca ati ajuns la nivel de paparazzi si alte magarii..
A comentat 888 14 iulie 2009, 20:43 | mergi sus ▲
Dupa cate stiu se adera la un partid nu facand poze care sunt plasate pe sit-ul lor, ci scriind cerere si obtinand carnet de mebru.. nu-i asa?
A comentat reclama_ta_poate_fi_aici 14 iulie 2009, 20:45 | mergi sus ▲
Pt Mircea Rusnac.
Sfatul meu :'' Deschide ochii ..... si nu mai visa''
A comentat Marina 15 iulie 2009, 11:38 | mergi sus ▲
888..............888.......... si pot sa continui . Tu nici macar nu esti in stare sa te prezinti...... 888 .
A comentat Marina 15 iulie 2009, 11:42 | mergi sus ▲
D-nule RECLAMA.... ai habar despre ce vb?
carnet de membru........... no comment.
A comentat Marina 15 iulie 2009, 11:44 | mergi sus ▲
Uitativa atent la poza nr 4 , ala din spate care face poza e unul din cei 7 magnifici ppcd-isti- victor ciobanu :=)) trageti singuri concluziile
A comentat ion 15 iulie 2009, 20:45 | mergi sus ▲
da? PPCDist? prin urmare nu era o adunare de partid!!!!!!!!!!!
A comentat eu 16 iulie 2009, 10:01 | mergi sus ▲
Absolut eronat! Nu are Virginia nicio legatura cu comunistii. Lasati trecutul oamenilor in pace si nu mai veniti cu articole din astea ieftine. Invatati sa provocati cu stil!!!!
A comentat Livia P. 18 iulie 2009, 15:08 | mergi sus ▲
P.S. Domnisoara Marina, aveti un ochi critic orb, cat despre celalalt ochi...."se vrea" a fi nobil!!!!
In schimb Mircea Rusnac stie despre ce vorbeste....
O minte limpede tuturor in ziua de 29 iulie!!!! ;)
A comentat Livia P. 18 iulie 2009, 15:18 | mergi sus ▲
A comentat Virginia Bilici 19 iulie 2009, 08:40 | mergi sus ▲
Draga redactie a ziarului "Dacii Liberi" si toti ceilalti care s-au asociat atacului impotriva Virginiei,

Eu am fost coordonatoarea unui proiect, la care a participat si Virginia. Atunci am cunoscut-o pentru prima data. La aceasta scoala de vara au participat tineri de la mai multe partide politice si neafiliati politic. Mi se pare o lipsa de bun simt si profesionalism sa invinuiesti pe cineva doar ca a participat la niste evenimente si s-a asezat intamplator langa niste tineri, membrii ai partidului comunist. Cei au participat macar o data la evenimente serioase, stiu, ca este important ca la scolile de vara si seminare sa fie invitati si tinerii comunisti. Este important sa asculte si ei opinii diferite si nu doar ceea ce se promoveaza de liderii lor de partid. S-ar putea ca oricine dintre noi sa aiba vreo poza langa cineva, care e membru la o anumita organizatie, inseamna asta ca si TU sau EU sau EA e membra la aceeasi organizatie???? Haideti sa me punem materia cenusie in miscare si sa gandim un pic!!!! EU NU CRED IN NIMIC DIN CEEA CE E SCRIS NEGATIV DESPRE VIRGINIA!!!! Si zic ca e mai bine sa va documentati bine. Daca chiar va intereseaza atat de mult subiectul, mergeti la Sibiu si vorbiti cu ea, vorbiti cu cei ce au participat la eveniment si apoi turnati apa murdata in capul unor oameni care nu o merita!

Cu respect,

Natalia
A comentat Natalia 19 iulie 2009, 10:45 | mergi sus ▲
Chiar sunteti banali! Fata are viyiunea ei si are tot dreptul! Cei cu suspiciunile astea ca ar fi "membru PCRM"? Dar pozele ce dovedesc? Ce ati vrut sa aratati prin ele? Sunt niste simple poze. Nu-mi plac cei care fac din tantar armasar si cei care incearca sa dea vina pe altcineva dupa ce fac rahatul. Mai bine intrebati-l pe Filat & Co. de ce a organizat asa prost "revolutia". Liberalii sunt de vina. Da, comunistii trebuie dati jos dar nu cu descreieratii si orgoliosii liberali care vor doar putere si bani.
A comentat seva 19 iulie 2009, 14:08 | mergi sus ▲
Inteleg ca trebuie sa ma repet si nu imi place ....Cand a fost iesirea de pe 7 apilie seara in Piata Mare din Sibiu,Virginia a spus in prima faza ca ea crede ca ar trebui sa stam numai 15 -20 de minute cu lumanari in mana departe unul de celalalt dupa care sa plecam in mod organizat acasa(de ce a vrut sa stam numai atat si sa se ascunda???) .Apoi a declarat la interviul de la Realitatea TV ca a iesit in semn de solidaritate cu protestantii de la Chisinau.(http://www.realitateasibiu.ro/index.php?option=com _content&view=article&id=7234:MAR%C5%9EUL-T%C4%82CERII---Ele vii-%C5%9Fi-studen%C5%A3ii-basarabeni-care-studiaz%C4%83-la- Sibiu-sunt-%C3%AEngrijorati-de-evenimetele-de-la-Chisinau-_2 009-04-07-21-21-04&catid=12:social&Itemid=13 ) La Chisinau oamenii strigau Vot repetat !!! Jos comunismul !!! Traiasca,traisca si infloreasca Moldova Ardealul si Tara Romaneasca!Vrem Unire !!!! Dar ea cand l-a vazut pe un baiat Vlad ce s-a alaturat \"marsului tacerii\"(tip ce a fost la Chisinau pe 27 martie 2008 la aniversarea Unirii din 1918 imbracat in costum traditional http://credinta.noastra.googlepages.com/b022 .jpg/b022-full;init:.jpg ) ce avea pe el un hanorac scris cu mesajul \"Basarabia Pamant Romanesc\" si care a adus Harta Romaniei din perioada interbelica,i-a spus sa ia harta sa nu se vada la TV pt ca nu vrea sa se interpreteze?Ce sa se interpreteze?Ca poate o vad comunistii si ii aplica o corectie cand se va intoarce in R.M.?Sau ce? A doua zi,pe 8 aprilie au aparut afise in caminele studentesti cu mesaje de solidaritate ale romanilor din Sibiu,ce ii indemnau pe studentii romani cat si basarabeni sa iasa la un nou protest in Piata Mare la ora 18:00,Virginia si-a \"sfatuit\" colegii basarabeni sa nu mearga pentru ca nu este organizat de catre basarabeni. Adica romanii din Sibiu vor sa ii sprijine moral pe basarabenii in idealurile lor si ea se opune.DE CE ?????
Apoi in zilele urmatoare la UNTB Sibiu s-a primit un comunicat de la colegii de la Bucuresti pentru demararea campaniei \"Carte romanesca pentru Basarabia\" http://untb.ro/index.php/cartea-romaneasca-p entru-basarabia.html .Campanie pe care Virginia ne-a adus-o la cunostinta si la care tot ea Virginia s-a opus categoric agumentand ca nu este nevoie de carti de literatura romana in Republica Moldova cu atat mai putin de istorie a romanilor si ca ea nu vrea acest lucru pentru ca nu e cersetoare.Ulterior oricine aducea argumente si subiecte de discutii inpotriva ei pe grupul de pe yahoo al UNTB Sibiu urma sa fie sters si evident ignorat.DE CE ATATA CENZURA?Cui nu ii comvine si ce? Pe baza celor spuse anterior de mine pe care le declar pe propria raspundere ca sunt adevarate,in concordanta cu cele postate pe site si cu trecutul politic al Virginiei stati si voi si analizati bine si apoi trageti concluzii :)
A comentat Alexandru 19 iulie 2009, 17:07 | mergi sus ▲
1) ceea ce propunea Virginia se numeste "Flash Mob", se face exact cum explica ea - un numar de oameni fac acelasi lucru intr-un timp nu foarte indelungat si dupa pleca. Aceasta este solutia ideala in cazul in care nu exista autorizare de la politie (care se aplica din timp). Acum o acuzati pentru respectarea legislatiei Romaniei?!?!?!?!?!

2) Baiatul Vlad, cu hanoracul "Basarabia pamant Romanesc" a inteles gresit mesajul studentilor basarabeni venti in Piata. Tinerii erau indignati de fraudarea alegerilor. Comunicatul pe care l-au formulat cu o ora inainte de iesi in centru Sibiului nu avea nici o legatura cu ""Basarabia" pamant romanesc". Prin urmare, s-a pastrat o coerenta intre comunicat si actiuni. Respect!

3) In data de 8 aprilie membrii "Noilor Golani" au lipit afise prin oras, in care S-AU PREZENTAT STUDENTI BASARABENI si au invitat sibienii in Piata! A fost normal ca Virginia sa-i anunte pe colegi ca actiunea nu este a lor. In conditiile in care un grup se prezinta FALS, e evident ca ceva nu e in regula, si e foarte posibila o provocare! BRAVISSIMO VIRGINIA BILICI, a gestionat abil situatia.

3) "Colectarea de carte romaneasca"... am fost si eu acolo, nu s-a specificat nimic despre carti de "Istorie"! Ea si-a expus parerea si a ascultat cu enorma (excesiva chiar) toleranta parerea tuturor, inclusiv a unor provatori care se zbateau in isterie cu toate ca nu era deloc nevoie. Dupa ce i-a ascultat pe toti, si-a schimbat parerea, recunoscand ca locuind in Chisinau nu simte aceste nevoi si a votat PENTRU lansarea campaniei! ADMIRABIL!

4) De pe grup au fost excluse 2 persoane, care au zis ca nu fac parte din asociatie si nici nu au tangente cu aceasta. E normal sa fie scutite de acel "spam" pe e-mail.

VIRGINIA BILICI ESTE O VICTIMA A UNOR FANATICI POLITICI !
A comentat Pentru Alexandru 19 iulie 2009, 18:12 | mergi sus ▲
In timp ce basarabenii se bat intre ei ca sa arate cinei mai tare, rusii si ucrainenii lucreaza bine mersi pe pamantul romanesc. Asta e planul lor, fratilor, sa ne dezbine, sa ne faca sa ne batem noi intre noi, frate pe frate, roman pe roman. Nu va mai certati atata, dragi studenti basarabeni, degeaba mai stigati in gura mare ca vrei UNIREA, daca voi intre voi nu va intelegeti.
A comentat Dumitrita 19 iulie 2009, 21:58 | mergi sus ▲
Diversiune tipic KGB-ista!

Pe vremea sovieticilor astfel de diversiuni au asigurat continuitatea regimului.

Dezbina si stapaneste!

Este de datoria noastra sa ne ferim de si sa militam pentru indepartarea regimului comunist din Basarabia.

Aceste lepre rosii sunt in stare de orice pentru a ramane la putere.

Este regretabil faptul ca Sefa UNTB Sibiu face companie electorala pentru un regim criminal care de 64 de ani incoace tine Basarabia pe loc.

Regretabil ca moartea a 4 oameni, arestarea si maltratarea altor cateva sute nu o induioseaza catusi de putin!

JOS COMUNISMUL!
A comentat Mihai Romanul 19 iulie 2009, 22:27 | mergi sus ▲
Stii cei mai grav? cand fostii comunisti imbraca masti de democrati de mare romani si anticomunisti.... asta se intampla in Romania de 20 de ani incoace si asta o asteapta si pe Moldova.

Sa nu credeti ca opozitia din Chisinau e cu mult mai buna decat comunistii. Sunt aceeasi, doar ca unii poarte masti de proeuropeni si de mari democrati...
A comentat Dumitrita 20 iulie 2009, 18:42 | mergi sus ▲
Mihai Romanul, ai citit declaratia UNTB Sibiu? o gasesti pe blogul Virginiei Bilici.

Declaratie e mult mai credibila decat barfele astea de pe basarabeni!

Daca ar fi facut campanie electorala, tinerii basarabeni din Sibiu nu mai era sa lupte asa pentru ea.

E clar ca e o provocare si minciuna!
A comentat St. Basarabean din Sibiu 21 iulie 2009, 03:38 | mergi sus ▲
Hai lasatine cu dovezile voastre si cu UNTB vostru bahlit. Acu 2 sau 3 sapt. am vazut ce proiecte faceau in Bucuresti... proiectul se numea "Moldova Moea" !!!
A comentat Basarabeanu 21 iulie 2009, 05:28 | mergi sus ▲
Dumitrita, cum n-ar fi opozitia, oricum avem nevoie de o schimbare, asa ca FACETI ALEGEREA CORECTA PE 29 IULIE, ALEGETI OPOZITIA!!!!!
A comentat Slavic 21 iulie 2009, 12:46 | mergi sus ▲
Dumitrita, cum n-ar fi opozitia, oricum avem nevoie de o schimbare, asa ca FACETI ALEGEREA CORECTA PE 29 IULIE, ALEGETI OPOZITIA!!!!!
A comentat Slavic 21 iulie 2009, 12:56 | mergi sus ▲
"Flash Mob"???Glumesti nu?acum te tragi pe partea posterioara spunand ca Virginia draguta de ea a respectat legislatia Romaniei?:)) Vlad nu a facut nimic decat ceea ce faceau si tinerii din Chisinau atunci cand strigau Jos comunismu!Libertate!Vrem unire!Traiasca!Traiasca!Traiasca!Moldova Ardealul si Tara Romaneasca! asa ca declaratia Virginiei ca a iesit in spirit de solidaritate cu cei din Chisinau e din nou buna pt a se sterge cineva la partea posterioara cu ea :)) In 8 aprilie nu au fost membrii ai organizatiei "Noii Golani" care au pus afise prin caminele studentesti si care au iesit in centru pentru ca atunci nu exista asa ceva in Sibiu :) Nu s-au prezentat drept basarabeni ci reporterul acela "inteligent" numit Iuliana Damian a declarat ca basarabenii au iesit din nou in oras pentru ca cei care au iesit nu au vrut sa dea declaratii si reporterii au fost anuntati telefonic de un trecator dupa ce a vazut bannerul din Piata Mare VEZI : http://www.realitateasibiu.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=7250:CU-G%C3%82NDUL-ACAS%C4%82---Ingrijorare-%C3%AEn-r%C3%A2ndul-studen%C5%A3ilor-basarabeni-de-la-Sibiu!_2009-04-08-14-03-57&catid=12:social&Itemid=13 La sedinta despre colectarea de Colectarea de carte romaneasca eu am adus vorba despre cartile de istorie si Virginia a facut o mutra de parca atunci inghitise sare de lamaie ,asa ca ....Daca nu stii despre ce vb mai bine taci sa creada lumea ca esti filozof :)
A comentat Alexandru 21 iulie 2009, 15:36 | mergi sus ▲
Sa inteleg ca tu esti acel Ovidiu Alexandru Herascu, membru "Noii Golani", student din Sibiu originar din Ramnicu Valcia, care cauta insistent adresa de acasa a Virginiei, informatii despre familia ei si data in care se intoarce in Chisinau ... care o insulta pe messenger si se da cu parerea despre Republica Moldova in care nici O data nu fost.

Se pare ca a fost prea generoasa decizia fondatorilor asociatiei studentilor basarabeni din Sibiu de a permite participarea tuturor doritorilor la sedintele organizatiei.

Herry. ascunde-te!
A comentat St. Basarabean din Sibiu 21 iulie 2009, 16:18 | mergi sus ▲
Da eu sunt si nu m-am ascuns deloc ca alte persoane...Adresa Virginiei am vrut sa o fac rost ca sa ii trimit un cadou acasa.Pe Virginia nu cred ca am jignit-o asa tare cand am spus ca e idioata ca a facut campania pro-comunista cum scria pe Dacii Liberi si cum mi-au confirmat si cei care stiau despre ce se intamplase.Informatii despre familia ei nu ma intereseaza sub nici o forma.Nu am fost niciodata in Republica Moldova si imi pare rau ca nu am reusit din motive personale,am vrut sa merg in vara asta sa ma intalnesc cu o fosta prietena din Chisinau si alti fosti colegi de camin basarabeni din Chisinau dar acum nu mai pot gratie sitemului de vize impus de regimul comunist.Cat despre UNTB din Sibiu am privit cu atentie actiunile acesteia si am vazut ca mai sunt si basarabeni care nu cred in nimic din ceea ce se face acolo asa ca dupa modelul cine se aseamana se aduna eu am plecat fara sa ma dea nimeni afara si nu m-a mai interesat ce se discuta acolo absolut deloc.Cat despre amenintare,fii demn/a si spune macar cine esti sa stiu de cine sa ma ascund.
A comentat Alexandru 21 iulie 2009, 16:56 | mergi sus ▲
da-da cadou, ma faci sa rad!

Eu cred ca ai jignit-o, iar inainte de a trage concluzii ar trebui sa te informezi si sa nu crezi tot ce ti se spune.

Ea nu a facut propaganda politica! Si o spun fiindca am fost acolo la dezbatere, am fost de fata! Pe tine nu te-am prea vazut acolo...

A comentat St. Basarabean din Sibiu 21 iulie 2009, 17:02 | mergi sus ▲
da o spun sincer si nu am greturi am vrut sa ii fac cadou niste tricouri cu Basarabia Pamant Romansc ,Refuz rezist sunt aticomunist si o sapca BPR.
A comentat Alexandru 21 iulie 2009, 17:21 | mergi sus ▲
Ovidiu Alexandru Herascu - idiot iesti tu!!!! Fiindca nici un om normal nu ar putea spune asa despre Virginia.Daca iesti anticomunist de ce te porti ca un comunist din 1937.Daca nu iesti capabil sa inteleti pareea altora atunci mai binesa nu iesi ca un paduchi in frunte cu niste idei de idiot.
A comentat angela 22 iulie 2009, 14:22 | mergi sus ▲
Daca aveti ceva sa imi spuneti cautati-ma pe Yahoo ID herry_vl nu vreau sa deschid canal de chat aici :) .Argumentele pe care le-am adus le sustin in continuare si nu sunt sigurul care gandeste asa,sunt oameni din MD si dinRO care cred ca si mine.Si faptul ca ma faci idiot si comunist,ca nu sunt capabil sa inteleg parerea altora nu face altceva decat sa ma gadile.Au mai fost altii cere m-au facut legionar,nazist,imperialist,si au spus ca fac parte din organizatia Noua Dreapta :))
A comentat Alexandru 22 iulie 2009, 14:48 | mergi sus ▲
T-am spus ca iesti un idiot si comunist si daca acest fapt nu face alt ceva decit sa te gadile atunci de ce crezi ca pe alt cineva argumentele tale minciunoase si parerea ta despre alti oameni inclusiv si parera despre Virginia nu face alt ceva decat sa le gadile.
A comentat angela 23 iulie 2009, 19:59 | mergi sus ▲
Angela mai uită-te prin DEX-ul limbii române,citeşte,învaţă şi după să iţi permiti să vorbeşti despre mine :)
A comentat Alexandru 26 iulie 2009, 22:16 | mergi sus ▲
Stiu un lucru sigur.Virginia este o fata extraordinara, si din aceasta cauza este invidata.sa vorbeasca cine cunoaste.presa trebuie sa scrie obiectiv. Devin penibile persoanele care isi ascund frustrarile prin mesaje dure, neadevarate. Virginia, mult succes!!! Vei face multe lucruri frumoase, care iti vor fi de ajutor tie, si celor din jur. Ai un sistem de valori pe care putini politicieni il au.Foarte rau de cei care cred tot ce se scrie.
A comentat Anca Nicolae 14 septembrie 2009, 00:03 | mergi sus ▲
Sunteti penibili toti care va aruncati ca cainii la un os traiti ca oile vi se spune o prostie si credeti in ea ca in ceva sfant INFORMATI-VA ca altfel o sa ajungeti la sapa si nu mai aruncati vorbe murdare si acuzati oamenii degeaba vedeti-va de treaba voastra sunteti jalnici dand cu parerea atunci cand habar nu aveti ce se petrece cu adevarat
A comentat EU 26 aprilie 2010, 07:58 | mergi sus ▲
Era in LSBR si mare treaba, acum nu mai e. LSBR nu are membri ce fac parte din vre-un partid, in schimb OSB are, si inca cati...
A comentat Andrei 26 aprilie 2010, 10:21 | mergi sus ▲
Andrei m-ai spart, da de cojocaru ce zici (fost presedinte LSBR) nu cumva era si ii membru de partit cu carnet la PL. Mai informeazate
A comentat :)) 26 aprilie 2010, 13:32 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.6010 secunde