Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

26 aprilie 2024, ora locală: 18:52

 

Organizaţiile Studenţilor Basarabeni cer mărirea numărului de burse pentru tinerii din Basarabia

adăugat 17 august 2009, 12:17, la Ştiri de Top

Către: Preşedintele României, Traian Băsescu

Guvernul României

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei

Ministerul Afacerilor Externe



Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Asociaţia Tinerilor Basarabeni din Iaşi şi Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din cadrul Ligii Studenţilor din Galaţi, cunoscute ca fiind cele mai reprezentative şi de tradiţie organizaţii de profil din ţară, apărătoare ale drepturilor românilor-basarabeni şi promotoare ale valorilor spirituale româneşti printre rândurile studenților basarabeni, vin cu un apel către Statul Român în vederea măririi numărului de burse acordate pentru tinerii români din Republica Moldova.

Astfel vă adresăm acest mesaj, prin care precizăm faptul că în acest an au fost depuse cele mai multe dosare pentru concursul de admitere. În aceeaşi ordine de idei, menţionăm că tinerii din Republica Moldova au dus la schimbarea regimului comunist prin opţiunea lor electorală, fiind forta determinantă la protestele din 6-7 aprilie. Anume tinerii care-şi fac studiile în România au fost un catalizator al procesului de schimbare a regimului comunist din Basarabia, de aceea considerăm că un număr mai mare de burse este absolut necesar pentru tinerii etnici români din Republica Moldova în vederea unui viitor European pentru ţara noastră.

În acest sens Organizaţiile Studenţilor Basarabeni din România vin cu rugămintea către Statul Român să-şi asume un program naţional prin care să aducă alături de Ţara Mamă tinerii etnici români din Basarabia, un program care să apropie tinerii de România şi de valorile culturale şi educaţionale româneşti. Credem cu tărie că datoria României este de a-i asigura cu locuri de studii cu bursa în România pe tinerii etnici români din Basarabia.

De asemenea cerem respectarea Hotărârii Guvernului nr. 968 din 13 octombrie 2000 pentru modificarea art. 1 din Hotărârea Guvernului nr. 689/1994 privind acordarea unor burse de studii, doctorat şi specializare, a altor forme de sprijin pentru tineri de origine etnică română sau pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinatate.

Propunem ca locurile ramase vacante de la licee să fie redistribuite la universităţi pentru a pregăti tineri specialişti performanţi în domeniile de care Republica Moldova are nevoie.

Întrucât sesizările anterioare ale Organizatiilor Studentilor Basarabeni din Romania către autorităţile statului român vizavi de situaţia studenţilor basarabeni au avut un răspuns pozitiv, apelăm la sprijinul şi înţelegerea dumneavoastră şi de această dată şi sperăm că spiritul şi solidaritatea exprimată deseori faţă de românii din Basarabia să se concretizeze în acţiunile pe care le veţi întreprinde.

În speranţa că veţi răspunde apelului nostru, vă asigurăm de întregul sprijin.

Cu deosebit respect,

Vlad Durnea, vice-preşedinte OSB Bucureşti

Răcilă Sergiu, vice-preşedinte OSB Bucureşti

Iurie Mocanu, preşedinte OSB Timişoara

Dan Caranfil, preşedinte ATB Iaşi

Alexandru Jurcăneanu, peşedinte CSBB Galaţi





Autor: Basarabeni.ro
Sursa: www.basarabeni.ro
mi-au dat si lacrimile cind citeam acest mesaj. frumos spus.... sper ca basescu va purcede si la actiuni nu numai la declaratii
A comentat 17 august 2009, 12:26
mai multe burse ar apropia si mai mult Rep. Moldova de Romania, dar trebuie si alte actiuni. Succes in ceea ce faceti! Bucuresti, Iasi, Timisoara -RULZ!
A comentat elena 17 august 2009, 12:36
CU MARE RESPECT SI STIMA fata de acest grup organizator,va multumim p/u tot ce faceti p/u basarabeni,speram ca avizul vostru va fi auzit,si asteptam 20 aug,bafta SI MEREU SUNTEM CU VOI,ai vostri frati
A comentat marina 17 august 2009, 12:37
Bravo organizatorilor! pacat ca nu s-au alaturat si dezorientatii de la Brasov acestui demers.Se vede ce le intereseaza pe liderii studentilor de la Brasov,au ramas numai cu denumirea de organizatii si asociatii a studentilor basarabeni si bucovineni...fapte domnilor studenti..nu vorbe!
A comentat Walter din Brasov 17 august 2009, 12:50
Va multumim din suflet ca simtiti ce simtim si noi!!! Sper ca acest mesaj va fi auzit si aplicat!!! Va multumim. OSB the best! Bafta pt admitere
A comentat Luminitza 17 august 2009, 12:53
saracutzu d tn..
A comentat imthe1 17 august 2009, 12:57
bravo OSB......bravo !!!!!!!!!!!
A comentat www 17 august 2009, 13:04
Pun cate o bere la membrii OSB shi lui Basescu, daca trec... :))
A comentat Sandu 17 august 2009, 13:59
un mesaj extraordinal,super,speram ca vom trece
A comentat liubov 17 august 2009, 15:18
este buna initiativa celor din organizatiile studentesti, dar trebuie si o initiativa de a-i incuraja pe tinerii din Moldova sa vina in Romania la studii. Unii nici nu vor sau nici nu stiu ce inseamna sa inveti in Romania, nu stiu ca au burse, cazare gratis si multe altele. Ar fi de dorit sa stie tinerii de asa lucruri.
A comentat marinos 17 august 2009, 15:53 | mergi sus ▲
va multumim din suflet OSB...mesajul vostru ne-a atins inimile...poate cu ajutorul lui Dumnezeu, acest mesaj va fi ascultat...
A comentat anisoara 17 august 2009, 16:47 | mergi sus ▲
atat de bine spus, numai cu speranta ca se va face totul in favoarea noastra si traim...o sa reusim, eu sint convinsa!
A comentat roxco 17 august 2009, 17:03 | mergi sus ▲
dlui Durnea un multumesc aparte!!!
A comentat roxco 17 august 2009, 17:05 | mergi sus ▲
BuGMafia"Fratilor incodata" respect pentru cei care ne sustin si sa speram ca va fi si actiuni. Basescu ramine dupa tine.
A comentat Andrew 17 august 2009, 19:08 | mergi sus ▲
salut OSB , un multumesc enorm pentru ceea ce faceti .... Sa aperam ca toti cei care au depus actele sa fie primiti cu bratele deschide de catre universitatile Romane ... Dumnezeu sa ne ajute :)
A comentat Dorin 17 august 2009, 19:30 | mergi sus ▲
Multumim mult acestui mesaj , cum a fost spus anterior m-a atins si pe mine profund .

Rau pentru organizatiile de tip GIB cluj , brasovul nu inteleg de ce nu sa alaturat .

Multumesc inca odata . Bafta
A comentat Octavian Mindru Basarabean 17 august 2009, 19:55 | mergi sus ▲
Felicitari pt munca care o depuneti pt noi basarabenii din Romania!!!!
Sper, imi doresc enorm de mult sa mareasca nr de locuri pt k am intrat la master cu taxa, e f scump pt mine!
bafta in continuareeeeeeeee
A comentat lika 18 august 2009, 06:27 | mergi sus ▲
Multzumim mult. Shi ajutatzi-i pe cei care vor veni anul asta la studii sa nu ramina indiferentzi, sa se includa shi ei in activitatea voastra. Succese
A comentat Liliana 18 august 2009, 06:58 | mergi sus ▲
sper ca acei de sus vor auzi rugamintea noastra si vor mari locurile pt basarabeni
A comentat basarabia 18 august 2009, 08:48 | mergi sus ▲
Stati dracu de maldaveni imputiti in patria voastra mult iubita si pupativa-n fund cu rusii. Noi nu mai avem nevoie de alti nemernici care urasc romanii si care vor doar sa profite de pasaportul nostru. Si nici nu vrem sa ne cheltuim banii pe burse ptr cururile voastre nespalate. HAI MARS LA VORONIN.
A comentat commiekiller 18 august 2009, 08:54 | mergi sus ▲
commiekiller un moldovean pus la cale..el e un idiot, si cei care l-au pus la fel..mars tu la voronin ca de oamenii lui esti pus sa scrii asha ceva, si nimeni nu va raspunde la provocarile astea..
A comentat danny 18 august 2009, 09:38 | mergi sus ▲
eu cred ca nu numai el un magar comunist, mai sunt altii care lasa comenturi proaste... nu merita luati in seama.
A comentat doina 18 august 2009, 09:42 | mergi sus ▲
daca erai romin scriai moldoveni si nu maldaveni,se vede deodata ca esti un comunist ...,nu te enerva ca nuti i-au pinika din mina ta...tot e ok,stii cu asa... nu o sa enervezi pe nimeni,deoarece astefel de mesaje de astea ohooo cite sunt...oameni bafta in continuare si spre succes
A comentat marina 18 august 2009, 17:34 | mergi sus ▲
ma bucura mult acest mesaj,sper k dnul Basescu sa ia atitudine. pt comunistul de mai sus: vai de capul tau,mai bn ti-ai cauta de facut altceva decat sa faci dispozitie rea la oamenii.
A comentat nika 18 august 2009, 20:35 | mergi sus ▲
Mama da\\\' destepti mai sunt maldavanii astia; cica daca as fi roman as scrie moldoveni, nu maldavani. Serios? Poate ca vorbesc si moldoveneste nu? Bai taranoilor nespalati, nu vedeti ce penibili sunteti? Stati la coada ca taranii si cersiti bursa muncita de mine, va ingramaditi ca oile la ambasada sugand penisul romanilor ca sa va lase aici. MARS GUNOAIE COMUNISTE IN MOLDOVA VOASTRA DE RAHAT! Mars!!!!!!!!!
A comentat commiekiller 18 august 2009, 21:58 | mergi sus ▲
si nas da sa te vad in fata si sa vorbesc cu tine commiekiller.............ma inchipui ce mumie si ce prostanac esti de vorbesti asa ceva...........esti un sugaci care nusi da seama la vorba........de as vorbi cu tine in fata teas face de risul lumii........credema............timpiti si prosti ca tini am pod la uscat.........si pe multi ca tine iam pus la punct.......spunei mamicutei tale sa te duca iar la gradinita si apoi la scoala sa inveti bunele maniere si sa vorbesti frumos............un om cu cap si cu minte nu ar vorbi niciodata asa ceva
A comentat mary 19 august 2009, 00:13 | mergi sus ▲
Din cate am observat eu aici,exista cineva care agita spriritele sh asta in mod normal e un trimis al noii opozitii basarabene:PCRM sau PPCD,care nu agreaza deloc faptul k tinerii sunt din ce in ce mai aproape de valorile sh sufletul romanesc. Evident,k asta nu le convine sh atunci vin cu mesaje de acest gen,incearca sa duca in eroare opinia publica,precum k noi,romanii basarabeni cersim bursele statului roman sh ne folosim de cetatenia romana pt a ajunge in Europa,iar romanii de peste Prut nu ne agreaza deloc,urandu-ne de moarte.
Draga commiekiller,e vai de capul tau! Cu ash o atitudine nu sperii pe nimeni,ba dinpotriva,oamenii isi dau seama de anumite lucruri. Orice om intreg la cap n-ar vb ash de oamenii care au acelash sange ca sh al lui. Sa va fie rushine pt ceea ce incercati sa faceti!
Oricum basarabenii sunt parte componenta a neamului romanesc,iar tu esti un mare nesimtit dak incerci sa treci peste acest adevar.
A comentat Cory 19 august 2009, 06:02 | mergi sus ▲
Terminati cu sloganurile astea comuniste cu care v-au indobitocit in moldova gen "agit spiritele", Dduc in eroare opinia publica", "agitator", "trimis din partea..." etc . Vi se citeste mentalitatea comunista pe fata mai soldovenilor. DE asta ni va vrem. Si nici voi pe noi. Vreti doar pasaportul. Daca pleaca Base de la putere o sa vedeti ca imigratia cu voi va scadea iarasi la cotele din 2007, adica aproape inexistenta. Faceti-va un drum in viata singuri/ cu rusii numai nu cu noi MAI MOLDOVENILOR. Ma aprind cand vad cum unii moldoveni care au cetatenia romaneasca dar obtin si o alta a treia renunta la cea romaneasca in favoarea celei md si italiene. ASTA SUNTETI; NISTE PROFITORI DE RAHAT!
A comentat commiekiller 19 august 2009, 07:13 | mergi sus ▲
Tu esti un magar imputit,nici nu ai fost la scoala ca sa cunoasti adevarul dsp Basarabia. Cetatenia romana e dreptul nostru,deoarece ne-a fost luata abuziv,iar Basarabia este o bucata de pamant furata de marele Imperiu Rus ink din 1812. Cu ce suntem noi vinovati k cineva ne-a dezbinat? Raspunde,Commiekiller!
A comentat Cory 19 august 2009, 07:39 | mergi sus ▲
salutare tuturor!!!nu ascultati mesaje de astea in care se vb prostii,noi suntem parte a statului rominesc si basta,cineva daca n-a invatat istoria neamului rominesc e problema lui,de parca ai fi una din persoanele(nu vreau sa supar pe nimeni dar sunt exceptii) de virsta a treia si ai fi cu mentalitatea sovetica asa am impresia...,sa speram ca se indeplineste ceea ce e scris in aviz,ms tuturor
A comentat marina 19 august 2009, 07:51 | mergi sus ▲
Commiekiller munceste din greu,nu stiu ce serviciu are,dar se pare ca e prea obosit de spune numai aiureli.Ar trebui sa-l credem,caci el lucreaza pentru bursa noastra.Sa traiesti,mai killere,fiindca fara munca ta nu vom avea bursa.Sa mai faci lucruri de caritate ca-ti sade bine.Numai nu cu vorba,ci cu fapta.ca din cite vad,nu te prea pricepi la vorbit.Bafta celor ce au dat documentele pentru studiile in Romania.
A comentat Tatka 19 august 2009, 08:34 | mergi sus ▲
intr-un ceas bun sa fie!
A comentat Randy 19 august 2009, 08:51 | mergi sus ▲
frumos spus Tatka.. :D
poate inainte persoane de astea mai aveau ceva succes..iar acum toti stiu ca ei sunt pusi de cineva, ca nu pot fi nicidecum romani care ar dori sa ofenseze fratii din Basarabia..
IGNOR PENTRU ASHA CHESTII CA cOMMIEKILLER..nici oameni nu-mi pot permite sa ii numesc
A comentat Danny 19 august 2009, 08:58 | mergi sus ▲
bravo Tatka!
Danny,de acord asta e un magar autentic! el macar nici nush de ce a scris lucrurile astea. a pus intentionat de mafia de la Chisinau.
A comentat Cory 19 august 2009, 09:08 | mergi sus ▲
killere.....da ce muncesti ma tu,a?ca din replicile tale reiese ca la URBAN,dute mai taran cu mintea spalata si pune mana pe o carte d istorie,s dupa asta vb
A comentat Dora 19 august 2009, 09:17 | mergi sus ▲
Commiekiller ai un vocabular de tigan ce sa zic.Acum vezi cum isi exprima opinia moldovenii si cum ti-o exprimi tu romanasule. Moldoveni aveti si voi in parte de est a Romaniei, si vezi ca noi tot moldoveni suntem chiar daca ne desparte un rau semnificant pt noi si Romania. Ai pune mana pe o carte si ai invata istoria neamului tau si ai sti mai multe de unde pana unde s-a ajuns aici. Din cate vad eu sunt niste nescoliti de romani care nu isi respecta neamul. Vai ce sa zic sunt uimita mai fratilor. Si inca ceva stai cu rahatul tau in cap ca te inglozi in el ,si in rest noi suntem dominati de cunostinte si demnitate si asta e invidia ta ;). Bafta din suflet pt cei care asteapta rezultate la facultati in Romania pt ca stiu ca este foarte tensionat la fel si pt mine . Have a nice day.
A comentat Luminitza 19 august 2009, 11:08 | mergi sus ▲
FELICITARI.
VOI CEI DI OSB DIN TARA PUTETI FACE DACA DORITI MAI MULT DECIT UN DEPUTAT SAU UNGRUP DE DEPUTATI.
MERGETI INAINTE CERETI SI VI SE VA DA, CADETI SI VA ETI RIDICA.
ADUCETI MAI MULTI STUDENTI IN VESTUL PRUTULUI LA STUDII E DREPTUL LORA SI E OBLIGATIA VOASTRA SI E VICTORIA TUTURORA.
A comentat ION CONDREA 19 august 2009, 13:59 | mergi sus ▲
Ar fi minunat daca d-nul Basescu ar raspunde afirmativ la aceasta Chemare. Aceasta ar face fericitsi mai multsi oameni, shi pe unii i-ar face sa se spinzure de ciuda..............
A comentat mihai 19 august 2009, 15:24 | mergi sus ▲
Iti raspund cory cu o intrebare. Daca ziceti ca cetatenia romana este dreptul vostru, de ce toti ati aplicat pentru ea acum in ultimii ani? Va gasit iubiea de Romania sau de UE? De ce in referendumul din 94 majoritatea moldovenilor au votat ptr inependenta? Uita-te pe net sa vezi atatea lichele basarabaene cetateni romani renunta la cetatenia romana cand iau o alta italiana etc dar o pastraza pe cea moldoveneasca plus alta straina? Unde va este patriotismul fata de Romania maldavanilor? Am fost in Moldova de cateva ori. NICI URMA DE ROMANISM. Dar voua nu va convine adevarul! Credeti ca statul roman nu stie de toata mascarada iubirii moldovenesti? Bineinteles ca stim toti. Sa vedeti dupa septembrie cate dosare vor mai fi aprobate. Base e singurul care va sustine. Imigratia va fi redusa la cotele din 2007. VETI VEDEA!
A comentat commiekiller 19 august 2009, 15:31 | mergi sus ▲
Draga commiekiller,
tu probabil nush k din '90 oamenii tot incerca sa-sh redobandeasca cetatenia? stii cati oamenii au depus cereri de redobandire in perioada 1990-2000? sh stii cine are cetatenia romana?rusii veniti in Basarabia,ai nostri doar cativa o detin.
Cat dsp referendumul din '94: crezi k oamenii ametiti de valul rus nici nu au stiut ce vor,pe cand autoritatile au putut usor sa falsifice rezultatele plebiscitului. De ce esti tu asa de sigur k asta a fost dorinta poporului?
Sh de ce ma rog te iai de cei care obtin cetatenia Italiei?? tu ai proceda la fel,sa fii in locul lor. Imagineaza-ti k dak ar renunta la cetatenia moldoveneasca,atunci detinand-o pe cea romana,le-ar fi ff greu sa mai vina in tara,pt k cei de la granite le fac mari probleme romanilor:ii streseaza in vami,ii urmaresc prin oras,le controleaza viata. Deci ,oamenii aleg cetatenia moldoveneasca pt k n-au de ales sh pt k tre sa vina acasa,la copii,la parinti. tu n-ai face la fel?
De unde vrei tu patriotism? De la rusi?? niciodata!!! probabil n-ai fost niciodata in comunitatile in care valorile sh traditiile romanesti sunt respectate?? ai fost sh tu pana in Chisinau sh ti-ai facut impresie dsp patriotismul basarabenilor.
A comentat Cory 19 august 2009, 16:02 | mergi sus ▲
Bravo bravo daca voi nu dati nimic normal ca e bravo.
Parca ati schimbat ceva pe la voi.
De ce nu faceti programe, scoala, ÎN ROMÂNĂ ..acolo ?
De ce nu cereti ????
pentru ce sa tot plateasca romanul cand acum ati putea s-o faceti si voi acolo ?
Nu se vede unde am ajuns ? credeti ca ne mai trebuie surplus ?
Cereti cel putin si la voi sa doneze, hai ca POATE facem parte jumatate voi jumatate noi dar nu asa ...hai pe spatele romanului ...bravoo avem drepturi , ce drept d-le ? cotizati ceva ? Nu ar fi cazul deacum ?
A comentat Ionescu 19 august 2009, 16:49 | mergi sus ▲
ba comikiler prost ce esti...si eu sunt roman, nascut in Romania, am trait in Romania, sunt din Cluj...si daca esti tu asa roman cum zici...zi-mi si mie mam de unde esti ca toti prietenii mei din cluj agreaza basarabenii si ii considera frati...iar de prostiile ce zici tu ca se dezic de cetatenia romana cind primesc a treia dar o pastreaza pe cea md...esti un prost...aceasta e imposibil din punct de vedere legal...daca un stat iti cere sa te dezici de cetatenia altui stat tre sa te dezici de toate si nu doar de una...mai citeste in dreptul international daca mai poti citi...mu.stule ce esti...si daca intradevar esti roman ascundete la intuneric...mie sila de asa romani pagini si prosti ca tine...care slava Domnului nu sunt asa de multi
A comentat :) 19 august 2009, 17:48 | mergi sus ▲
iar d-neta dn Ionescu ar trebui sa cunosti ca in progrmul scolar din Republica Moldova se studiaza limba si literatura Romana...istoria ROMANA...mai informeazate...iar cotizatii au platit basarabenii indejuns kind in 1940 au fost vinduti de o gasca de fricosi rusilor pt a salva chipurile intregul...ce cotizatie mai vrei de la ei...mai invata istorie si vei vedea ca basarabia a suferit lafel de mult ca ardealul...dar iata de ardeal nu zici ca nu tre sa fie al Romaniei...au iti place industria ardealului...sau poate zici ca si ardelenii sunt niste dobitoci unguri???
A comentat :) 19 august 2009, 17:53 | mergi sus ▲
nu vreau sa ma jalui,dar ce crezi ca noi nu cerem nimik,nu facem nimik,pur si simplu deai sti cum tinerii si nu numai se straduie sa faca ceva schimbind politica asta comunista,ai vazut ce sa intimplat pe 7 aprilie(cite persoane au decedat,si familii distruse si copii cu vieti zdruncinate)si asta e un pas spre schimbare cind tu zici ca noi nu vrem sa schimbam nimik,e o lupta grea poate tie iti pare ca noi vrem doar cetatenie si atit,dar ne straduim si noi dar cu putinul ajungem si noi spre fratii de dupa prut unindune macar sufleteste daca nu putem lua granita,si nu este de vina poporul,da sunt o multime de rusi care profita si baga bete in roti,dar cite putin macar am obtinut si noi un vot repetat,ca sa schimbam mentalitatea si cu asta sa fim mai uniti cu voi,este politica poate nar fi trebuit sa o atingem,pur si simplu este necesar ca sa intelegi,doamne ajuta sa fim admisi!!!INCA O DATA SUNTEM UN POPOR UNIC ROMIN,CHIAR DACA ESTE GREU SAI LAMURESTI UNEI PERSOANE MAI IN VIRSTA CARE DECLARA CE EL STIE SI A INVATAT ISTORIA UNIUNIII SOVETICE SI ATIT SI NU STIE NIMIK cu putinul tinerii vor aduce la urechile lor un singur lucru''un popor romin este un neam cu acelasi singe pe vecie''cu parere de rau nu toti inteleg,bafta si succes...
A comentat marina 19 august 2009, 17:56 | mergi sus ▲
commiekiller să trăieşti! Şi eu am fost de mai multe ori în Basarabia şi am rămas profund dezamăgit de antiromânismul basarabenilor. Eu am călcat Basarabia de la nord la sud şi de la vest la est. Dar nu-i nevoie decât să treci pe la Albiţa la Leuşeni şi să vezi ce duşmani avem noi românii chiar pe malul Prutului. Ne fac cu ou şi cu oţet toate lighioanele basarabene. În momentul de faţă nu mai sunt români în Basarabia. Sau dacă mai sunt, atunci sunt extrem de puţini. Unii tineri mai pretind că ar fi români pentru a beneficia de burse, ajutoare şi toate celelalte avantaje. Dar între ei înjură şi dispreţuiesc România şi poporul român.

Nu le place nici cum sună cuvântele român şi România. Mulţi mi-au spus că ar accepta numele de Dacia pentru ţara noastră


Le citesc şi presa şi forumurile. Eu i-aş cere lui Băsescu şi celorlalţi guvernanţi români să-i scoată pe toţi basarabenii afară din ţara noastră. Pot să-i accept chiar pe unguri, dar nu vreau să-i ştiu pe basarabeni în ţara noastră. Şi acum salut commiekiller!
A comentat un român huşean din Huşi, Rom& 19 august 2009, 17:58 | mergi sus ▲
ai da ce bravo mai sunteti...ai da ce bravo...tu-un roman husean...ea zimi mie unui amarit de basarabean daca pretinzi ca stii asa multe cu ce ati salvat voi Romania in 1940 cum spunea un tinar roman mai sus??? nu cu basarabia...daca voi sunteti asa patrioti si intelegeti de ce atunci nu zici nimic ca noi nu am vrut sa fim dati rusilor in '40 dar ne-ati dat...de ce nu zici nimic de acest lucru...iar ce vrei tu...mai puneti poftele in cui...noi avem dreptul la romanism...nu e al tau si nici a altuia cum Eminescu, Creanga, Stefan cel Mare nu e a cuiva personal e al tuturor si noi am platit cu singe pt romania...am platit turcilor, tatarilor, rusilor, polecilor...am platit cu siberia...au tu nu stii aceste lucruri dar noi stim...am platit cu foamea...deoarece in '40 am fost aruncati prada rusilor....si acum tu zici pleaca mirsevenie de basarabean???cine ti-a dat tie asa drepturi???
A comentat basarabean 19 august 2009, 18:11 | mergi sus ▲
Si ce-ati dori voi mai baieti ? V-am facut noi astia de astazi ceva greutati sau nedreptati ? Noi ne-am rezolvat problemele singur de ce nu faceti voi un pustiu de bine sa procedati la fel ?
Faptul ca inca mai stati cu fundul in dpua parti spune multe despre voi.
Si apoi daca tot umblati cu prostii sa va plateasca Stalin studiile daca tot doriti mocaciuni, el a facut ce-a facut, eu nu tin minte sa va fi facut noi ceva din ceea ce tot aiuriti pe acolo, scuze de smecheri si de nemuri proaste, ce voi ii platesti vecinului ceva ? pai daca e asa ia intoarceti tata teritoriul ca ia ama dracului pe toti de puslamale ce sunteti cu tot cu datoriile voastre si apoi vom plati ca va punem si pe voi la plata.
daca tot considerati ca cei de astazi trebuie sa va tina pe voi sunteti pur si simplu niste nerusinati si veti fi tratati ca atare.
A comentat Ionescu 19 august 2009, 18:29 | mergi sus ▲
d-n ionescu ai fii mai linistit ca ontocmai asa si baga si europa bani in romania cu sacu da vad ca banii europenii ii primesti ca pe ai tai deparca iai facut tu cu mina ta si nu francezii, iata acum un partid olandez care a intrat in parlamentul european a intrat cu lozinca romania si bulgaria afara din ue deoarece au zis ca mincati prea mult din bugetu comunitar...si nu cerseste nimeni burse...numarul de burse care se acorda cetatenilor basarabeni e in stricta concordanta cu banii ce vin de la europeni...daca nu stiai...asa ca nu te desface in patru deparca imi dai tu mie ceva bani din buzunarul tau...mai linistestete
A comentat basarabean 19 august 2009, 18:40 | mergi sus ▲
Ionescu si toti ceilalti sunt niste comunisti.....adica de-a lungul istoriei Basarabia a fost arunvata de RO in gura dusmanilor fara mila iar acuma e abandonata in mod barbar???Ce foloase ati mai vrea voi RO sa aveti de la populatia aceasta dezorientata si pierduta de frica militiei....si mila nu cerem,, doar un pic de respect...Iar pentru Basescu, respect enorm pt ca e un om inteligent si ne-a inteles dilema.Ce frati sinteti voi killer, Ionescu si toti cei alt de voi? Pt ca romanii adevarati nu zic asa ceva!Plus la asta, sunt sigura ca sunteti niste persoane lipsite de scrupule, care si-au uitat si fratii buni, de mama....deoarece pt voi doar $$$ conteaza....
A comentat 19 august 2009, 18:43 | mergi sus ▲
iar ce tine de teriotiru ce teriotoriu vrei inapoi domnule???ai facut tu ceva teritoriu??? ai nascut tu in gradina ta basarabia??? kind merg studentii romani in germania si primesc burse germane ce zici mai tata???au e bine asa??? au asa si trebuie deparca nemtii au nevoie sa va dea burse...
A comentat basarabean 19 august 2009, 18:44 | mergi sus ▲
Dute d-le si te plimba ma si enervezi pentru ca nici n-ai idee cat ne taxeaza pentru orice prostie in plus, va place sa vorbiti fara sa aveti habar.
Orice plus de rahat ne costa pe noi astia mici, de asta am intrat in rahat grupa mare.
Sa-l f.t in gat pe Basescu de prost ce pentru ca ne face asemenea greutati pe voi oricum va doare undeva, datii inainte cu bravo, ma ce-as vrea si eu
Unde sa strig bravo ? N-aveti pic de rusine, si nici macar nu incercati sa rezolvati ceva ca s-ar putea acum
Care ban vine de la UE ? mai exact sa stiu si eu, sa-i f.t in gura si pe aia ca de la noi palmasii vine baieti. Noi care o sa intram din ce in ce in rahat si mai mare de la timpiti de-alde Besinescu
A comentat Ionescu 19 august 2009, 18:49 | mergi sus ▲
In germania cu voi f.tuva mama voastra de golani
A comentat Ionescu 19 august 2009, 18:51 | mergi sus ▲
Va scade rating-ul fratilor.Va plangeti ca niste copii.Ar trebui sa va multumiti de ceea ce aveti,noi macar un Presedinte normal nu avem.Pe voi toata ziua sa va duca an spate si seara spuneti ca v-au zdruncinat.Nemultumitului Dumnezeu ai ia darul.Sunteti niste egoisti.Numai lumea din satele moldovenesti nu vor sa auda de Romania,in rest majoritatea spera la sustinerwea ei.Voi nu pretuiti ceea ce aveti.Beti putina apa,caci o sa va treaca,lasati enervarea la o parte.
A comentat Tatka 19 august 2009, 18:58 | mergi sus ▲
:))) ma amuzi ba prostule...esti asa de limitat incit nici nu iti inchipui de ce vb...ei bine e parerea ta...democratie ce mai vrei...dar sa iti dea domnul sa te vada pe tine altii asa cum vezi tu basarabenii...kit muncesc oamenii de aici tu nici ideie nu ai zis ne mai zici faceti si voi ceva...romania cu munti...mare...aur petrol, gaze...nu poate iesi din criza de 20 de ani si tu ne zici noua sa facem singuri???mai zici ca ii agream pe rusi...pai daca unii ca tine ne ajuta asa de tare ce sa facem sa stam cu fata la soare sa asteptam ploie...de ai sti cum luptam noi aici sa schimbam mentalitatea sa mergem in directie europeana...si tu vorbesti de noi ca de niste oameni de mina a 2...sau iti place tie cum se vb de romani in italia...asa vb si tu de basarabeni...te plasezi sus deparca ai fi pe olimpul inteligentii iar noi niste plebei prosti...lasa domnule nu mai fi tu asa dobitoc si mitocan prost...ca nu suntem noi romanii basarabeni cu nimic mai prejos...
A comentat basarabean 19 august 2009, 18:58 | mergi sus ▲
Mult stimată doamnă sau domnişoară basarabeană! România a plătit cu mult prea mult sânge încercarea de a vă elibera pe voi basarabenii. Din cauza acestor încercări am ajuns să fim ocupaţi de ruşi, să ni se introducă comunismul deşi nici un român nu a dorit asta. Deci România nu a arvunit Basarabia, dar nu a fost pregătită sau nu a putut să-şi apere acele pământuri în acel moment istoric. Dar acum nu mai sunt români în Basarabia, aşa că nu mai există nici un motiv pentru a ajuta nişte străini de neamul nostru. Ia priviţi dumneavoastră pe Wikipedia la Chisinău şi vedeţi că acest oraş are 76,1% moldoveni, dar absolut nici un român. Iar asa zişii "moldoveni" din Basarabia nu sunt de fapt moldoveni. Asta pentru că noi moldovenii suntem români, vorbim româneşte şi trăim în România. Deci aşa zişii "moldoveni" basarabeni sunt străini de neamul românilor, deci şi de neamul moldovenilor care sunt cea mai numeroasă şi mai importantă ramură a românilor.
A comentat un român huşean din Huşi, Rom& 19 august 2009, 19:07 | mergi sus ▲
Sa ma pis daca te amuzi istetule , nu am ce am cu tine cat am cu ai mei in speta conducera de tot kktul pe care-a avut-o vreodata Romania. Tara de kkt ce-am ajuns sa tinem toate lichelele posibile pe spatele nostru.
Auzi numai ce vor sa faca acum cand deja e cutitul la os.
Apropo - pricepi tu ce-i aia democratie ? sau pentru ce muncesc eu ?
e cumva jecmanirea mea sa va tin pe voi in spate ?
De unde p mei crezi ca are Băsinescu bani sa va tina ? Cad asa din aer ? Bravooooo ia uite ce dac si ia uite cum suge romanii..să ne sugă ..mă da ce-o să ne sugă el odata si odata f..tui mama lui de porcoman
A comentat Ionescu 19 august 2009, 19:08 | mergi sus ▲
bine...d-nule din Husi...sa presupunem ca nominalizarea pe care ati facuto e veridica...dar v dau aceeasi intrebare pe care o dau si paginilor de comunisti de la noi...cum clasificati dstra ca sunt romani si ca vb limba romana sau nu...daca sincer inca nu am vazut in moldova om care sa vb limba moldoveneasca deoarece aceasta in principiu nu exista...si obiceiurile sunt fix aceleasi...deci cum puteti zice ei nu mai sunt romani??? ba nu ei sunt...doar ca au fost manipulati si li sa impus ca sunt moldoveni...dar sunt popor roman...sunt neam latin...ginta latina...si chiar prin absurd sa fie asa cum ziceti d-stra sunt inca romani care se declara deschis romani in md...dar care nu au cetatenia...caci daca va uitati atent este un procent oarecare...care stiu desigur mai bine istoria neamului care se declara romani si atunci ce e de facut cu aceia....or acei care vin in romania la studii sunt in perfectiune cunoscatori de limba romana si demonstreaza ca sunt romani...deci nu ii primim deoarece...vin de peste prut???
A comentat basarabean 19 august 2009, 19:13 | mergi sus ▲
Un mare multumesc pentru varsarea de sange,consider ca nu ar fi corect sa scoti ochii cuiva cu aceasta fapta eroica.Tu crezi ca noi am dorit acest comunism.Ce sa mai spunem noi.Pamantul Siberiei e pavat cu oasele basarabenilor.Noi nici an ziua de azi nu putem scapa de comunism si tu te plangi de parca ai trai an epoca de piatra.Ar trebui uitat trecutul,fiindca asta e singura arma ampotriva noastra.Paaaaaaaaa.
A comentat Tatka 19 august 2009, 19:20 | mergi sus ▲
esti un imbecil incult ionescule prost ce esti...nu inteleg cum cu nivelul tau de cultura mai cunosti si internet...tu inafara de bani nu vezi nimic mai departe...ti-ai vinde si mama pt 10 eur...sa te ineci tu cu banii tai spurcati...doar la vorbe te pricepi...daca ai munci asa cum zici nu ai mai avea timp si putere sa stai acum pe net....si mai zici dupa toate ce scrii ca basarabenii nu sunt romani si batjocuresc romanii pai dupa asa adresari mie sila de tine...oricum prin prostia ta amuzant esti :-)))) la culme...esti un prost care nu poate face un ban si crede ca daca nu ar fi basarabenii ar deveni milionar...daca esti lenes nu ai ce da vina pe tara...in rahat traesti din vina ta....oamenii muncitori si in tarile sarace o duc bine...da tu un derbedeu nu faci nimic
A comentat basarabean 19 august 2009, 19:21 | mergi sus ▲
Stimaţi tovarăşi şi tovarăşe din Basarabia! Din ce în ce mai mulţi români se conving de justeţea faptului că în Basarabia nu mai trăiesc români, sau dacă mai sunt, atunci sunt extrem de puţini. Foarte mulţi români au luat contact cu înjurăturile voastre, cu zoaiele specific basarabene aruncate în direcţia României. Eu personal filmez sau fotografiez ocările voastre şi le arăt românilor care nu au posibilitate să vă citească. Şi alţii fac la fel.
În consecinţă, Basescu şi toţi guvernanţii români vor trebui să înceteze de a mai ajuta o populaţie străină de neamul românilor. În caz contrar, vor plăti scump ajutarea pe timp de criză a unei populaţii străine de neamul nostru. Toate aceste ajutoare sunt din sudoarea contribuabilului român, nu din a celorlalţi europeni. Şi asta pentru că fondurile europene vin strict pe proiecte, pe obiective economice şi sunt controlate de ei. Şi cu asta punct! Nu mai am ce discuta cu voi, tovarăşi basarabeni! Şi aşa nu înţelegeţi voi ce înseamnă şi cum se mănâncă chestiile astea!
A comentat un român huşean din Huşi, Rom& 19 august 2009, 19:26 | mergi sus ▲
D-le da ce gentilom te dai, nu ti se apleaca ?
Vrei rezolvare la smecherii ?
Faceti scoala romana, o platiti din banii vostri ca asa se face dacavrei ceva din ce in ce mai mult.
Care e problema ? Nu se poate ? Cel putin ati cerut asa ceva ?
Nu se poate pentru ca sunteti romani ? aaaa, bravos, ia veniti voi frumusel si stabiliti-va aici - doar sunteti romani ce puii mei- o sa platiti cot la cot cu noi si nu va spune nici dracul pas- cotizati, sa vedeti numai ce frumustete e sa te suga altii.
Sunteti moldovani - ducetiv-a unde-a cantat cucul cantetcul de duca.
va place si una si alta ? ..era sa zic eu ce sa mai faceti
Apropo ce anume faceti voi pentru ceea ce primiti ?
Va tot laudati cu mosi stramosi dar de fapt va place sa sugeti cat puteti pe spatele altuia, voi nu faceti absolut nimic desi ati putea.
Nu au iesit democratii lui peste ?
Lăsati motivele de smecherit, suntem plini de idioti ca voi, incercati sa miscati ceva, ca nu vi se rup salele.
Va mai si laudati ca prostii ca sunteti multi - pai tocmai de aia baieti
A comentat Ionescu 19 august 2009, 19:28 | mergi sus ▲
Ionescule,tare rau de gura mai esti,nu fi te rog prostul din poveste.Arati cat de degradat esti.Arata ca esti demn de a fi destept si nu viceversa.Oameni ca tine sunt la tot coltul.A tunat si v-au adunat.
A comentat Tatka 19 august 2009, 19:28 | mergi sus ▲
fff corect basarabean !

ma si mir cum acest Ionescu,un necarturar razvratir impotriva sortii si a prostiei poate calcula codul anti-spam care se cere inainte de publicarea msg
A comentat 19 august 2009, 19:28 | mergi sus ▲
Tâcă Taka nume de rus băşinos, eu n-am venit la nimeni sa-l omor cu dari din cauza mea, mi-ar fi prea ruşine.
A comentat Ionescu 19 august 2009, 19:34 | mergi sus ▲
daca ai fi mai atent nimeni nu tea injurat pe aici,doar tu vb lucruri urite sii ii numesti in tot felul,astai demnitate de romin...
A comentat marina 19 august 2009, 19:37 | mergi sus ▲
Nesimtitule si incultule,daca nu stii originea numelui nu aiuri an zadar.Numele meu e de origine greaca.Daca mata te-a facut din basini,nu anseamna ca toata lumea e basinoasa.Freac-o la culcare,copil prost ce esti.
A comentat Tatka 19 august 2009, 19:38 | mergi sus ▲
am in vedere primul tu sa fii injurat,ai inceput tu deodata sa vb urit,mda se vede ca nai ce face...
A comentat marina 19 august 2009, 19:39 | mergi sus ▲
e problema fiecariua ce crede insa va zic un lucru daca in asnamblu cetatenii romani nu ar fi multumiti cu politica partidului de guvernamint nu ar mai vota PDL si base...dar asa...ciocu mic cum zicea un parlamentar roman...iar ce tine de ionescu... :-))))) iti mai zic odata nu e tara de rahat si nu te fura nimeni...esti un derbedeu lenes si puturos care nu lucreaza da crede ca ii iau cei 1000 de basarabeni care vin la invatat pinea de la gura...mare cotizatii mai plateste el...scutestema d-le...munceste da nu vb prostii...vezi tu tara e de rahat toti sunt de rahat el unu sa gasit ca munceste pt toi si e nedreptatit..... iar tu roman din hunedoara....daca ai studii supeioare dupa cum incerci sa te dai nu ai insulta facindune necarturari...da nu inteleg ce scrii deoarece indrugi niste prostii mai mari ca Romania mare...si daca iti pare ca esti ft erudit mergi de iti ia premiu nobil nu te mai murdari cu noi basarabeni incarturari :)))))))
A comentat basarabean 19 august 2009, 19:39 | mergi sus ▲
cer scuze pt greseala...roman din husi....
A comentat basarabean 19 august 2009, 19:41 | mergi sus ▲
Basarabene ia vina tata traieste aici si nu mai da din clanta ca m-ati spart cu idioteniile voastre
Cine e puturosul ? Am venit noi pe acolo sa cerem ceva ? Ia inchipueti ca am veni
Nu voi ati venit gârlă ?
Unde e macar reciprociatea ?
Auzim ?
Daca tot esti specialist stii cat ni se suge din salar pentru cacaturi ? Ia spune
A comentat Ionescu 19 august 2009, 19:45 | mergi sus ▲
basarabean, eu am colindat Basarabia şi ştiu ce vorbesc. Am plătit şi am stat câte o noapte prin casele unor basarabeni. Am plătit şi pentru mâncare. Nu că basarabenii nu ar fi ospitalieri, dar aşa am considerat că era bine, să le plătesc chiar mai mult decât cereau pentru că erau bătuţi de soartă. Dar când auzeau că suntem români, îşi schimbau comportamentul. Mulţi spuneau cam aşa: "Dragi moşulu, da amu aşa şi dacî ştiem cî sânteţ români di pisti Prut, di la Vaslui zâci? apu aşa şî nu m-a legam eu la cap cu dumneata." Urmau alte "drăgălăşenii" cum ar fi fasciştii români, palma "jandarului" român, că eu sau noi din Vaslui l-am "furat" pe Ştefan cel Mare, că am furat pământul "Moldovei" (care Moldovă????) ;i multe alte inepţii basarabene. Şi voi ne cereţi acum să vă considerăm români???? Niciodată străinilor!!!!!
A comentat un român huşean din Huşi, Rom& 19 august 2009, 19:46 | mergi sus ▲
Si mai trantiti inca si "ciocu mic" ?
Adica eu te tin si ..ciocu mic
Chiar ma faceti cum prind unul de-alde voi sa-l altoesc ... nesimtiti ce sunteti
A comentat Ionescu 19 august 2009, 19:48 | mergi sus ▲
mai repet odata persoanele de virsta inaintata au fost invatati in uniunea sovetica,invatati de rusi care souneau''bai tu esti moldovean care romin''pe ei i-au invatat o istorie sovetica,noi cei tineri care invatam istoria pop.roman,ne straduim sai aducem la o gindire normala,ce vrei tu daca ei au fost siliti sa invete limba rusa si sa scrie in chirilica ce tot te anini de acestia din sat care au o virsta mai mare,de ce nu vrei sa vezi ce vb acestia care au invata istoria pop.roman...
A comentat marina 19 august 2009, 19:53 | mergi sus ▲
Roman husean,ceea ce ai vazut tu e conceptia batranilor basarabeni.Voronin a divizat tara in 2 clanuri,mai rau pe etnii.Batranul nostru crede tot,fiindca ia uns ochii cu miere.Nu-s toti asa cum tu crezi.Acesti oameni au fost mintiti,ei realitatea nu o cunosc.Te asigur ca daca veneai la Cahul,se gaseau multe familii ce erau sa va sustie.Anume cu stfel de oameni pe care i-ai cunoscut,tara nu progreseaza,tineretul pleaca peste hotare.La ce sa stau aici,la bursa de 300 lei,daca oprimesc,caci la noi numai cei orfani si cei din Tiraspol.Ami pare rau ca si voi suntetu influentati de unele prostii.
A comentat Tatka 19 august 2009, 19:57 | mergi sus ▲
un ex foarte bun,spre ex bunicamea spunea ca rusii ii povesteau ca romanii sunt asa si asa ca ei bat elevii cu rigla peste mina si multe altele,dar rusii asa si asteapta,asa ca generatia noua stie ea mai bine ce e drep si ce nu,nu injurati oameni ca nu va aratati fata unui om decent...
A comentat marina 19 august 2009, 19:58 | mergi sus ▲
spunetzi va rog cind vor fi rezultatele admiterii la universitatzile din Romania pentru studentii din Rep. Moldova??????????
A comentat jenelu 19 august 2009, 20:42 | mergi sus ▲
MESAJ PT. BASARABEAN. prietene la utimele alegeri PREZENTA LA VOT A FOST DE 39% iar din astia 39% PDL SI BASESCU A FOST VOTAT DE 30% ( vorbesc de europarlamentare dar si de alerderi parlament romania uninominal) . deci comunistul securist (actual mare democrat )la anver si PARTIDUL SAU ARE NUMAI 12% DIN 16 MILIOANE ROMANI CU DREPT DE VOT. restu nu sunt de acord sau nu-i intereseaza de basescu si asazisa ,, democratie " . daca ai sa observi pe net romanii sunt nervosi si ff agresivi cand vine vorba de bani dati la altii (din taxe accize amenzi ) indiferent de subiect sau persoana/persoane ( uitate pe antena 3 sa vezi acolo injuraturi catre guvern si guvernanti ) . A DA SI VEDETI CA IN MOLDOVA TRAIESC NUMAI 2% ROMANI ( ATAT S--AU DECLARAT LA RECENSAMANT DUPA 19 ANI DE LA PLECAREA ARMATEI ROSII _ UITATIVA LA TARILE BALTICE ACOLO RUSII SUNT FF MULTI SI TOT NU SE CACA PE IEI _ ) IAR BANII DE LA UE : ROMANIA A DAT IN 2008 1,35 MILARDE EURO( ADICA SCLAVII CARE PLATESC TAXE) LA BUGETUL UE SI A PRIMIT ( TOT OLIGARHII IAU BANII CA EI SUNT LA PUTERE) 1,8 MILIARDE FONDURI NERAMBURSABILE . DAR NUMAI PANA IN 2013 ( ATUNCI E GATA CU FONDURILE PREADERARE SI POST ADERARE )VA FI ASA CA DUPA AIA UE( URSS-UL EUROPEI ) VA LUA MULT MAI MULT DECAT DA INAPOI( CUM SE INTAMPLA IN UNGARIA). DECI NIMIK DA NIMIK NU E MOCA DOMNUL BASARABEAN. NU TE MAI LUA DE ROMANI CA HABAR NU AI TU CE GANDESC SI CE-I DOARE PE EI . DA SUNT SI OAMENI CARE SAR CALUL , RECUNOSC .
A comentat .... 19 august 2009, 21:07 | mergi sus ▲
Măi dar îţi sar nervii când vezi numai idioţenii. Te crucesti cum de le vin in cap atatea prostii.
Tâmpesti de draci nu altceva , după ideile democrate ale lui Basarabean noi am tras de ne-a iesit ochii din cap, calici vai de kurul nostru numai noi stim ce-am tras să iesim dintr-un kkt, ca să intrăm în altul, cotizatii, intreţinere si doici pentru ei, hăh.. care dupa ce se dau mari patrihoti lălăesc toata ziua numai gogosi de astea, ii doare si foarte tare undeva din moment ce n-au băietii nici un interes sa-si faca si ei ceva propriu.
Nu se poate, sau nu vreti ? Incercati ca nu doare.

Hai că poate ar ţine gogoasa când ai avea cu ce, nu s-ar băga de seamă, dar cand pe noi deja ne-au facut praf si pulbere din dări pentru tot soiul de aiureli s-a intins coarda la maxim si nervii la fel. ...sa fereasca sfantul de altceva....

De ce nu cereti domnilor "bravo" ajutoare sa va faceti acolo scoli daca tot va jeluiti ca nu aveti ? Ajutăm o dată si bine, tragem o dată vă dăm si camaşa de pe noi dar GATA, nu la nesfarsit, la nesfarsit inseamna altceva, veti voi bucurosi nevoie mare ca aveti de unde dar noi nu suntem sac fara fund, si inca mai vrem ..da da iaca aia ...
Băsinescule f.tute'n gura de dobitocul satului si idiotul pamantului ce esti, am sa te blestem cate zile voi avea in fiecare zi, ti-a mai merge poate ...poate, dar mult in nici un caz, din cauza ta am ajuns sclavi pentru tot soiul de ciumeti.
A comentat Ionescu 19 august 2009, 22:10 | mergi sus ▲
imi pare foarte rau de astia, care din pacate vad in moldoveni numai uscaciuni, dar ce ramine cu restul padurii?? vad ca va place foarte mult sa va bateti cu bulgari de noroi si sa va murdariti atit pe voi cit si pe noi. Da istoria noastra a fost dura ,fapt ce ne-a facut mai puternici, iar cit tine de rusificare, la posturile voastre se intimpla acelasi lucru cu limba engleza, va englificati fratilor!! sunt fraze din care jumatate din cuvinte sunt termeni englezesti, am mai vrut sa zic un lucru imi pare rau de voi fiindca sunteti atit de limitati si nici nu aveti idee cit de mult pierdeti fiinda voi nu stiti o limba in plus pe linga engleza voastra, noi stim din start 3 limbi , imi pare rau de voi ca nu puteti citi adevaratele opere ale literaturii ruse in original, Dostoievky sa. nu puteti asculta muzica lui Rachmaninov, Skryabin. Tceaikovky, da ce sa ma chinui degeaba ca presupun ca nici nu ati auzit de asa nume, dar asta nu inseamna ca noi suntem doar in rusa avem mai multe posibilitati ca voi, daca va place sa ne ofensati nu aveti de cit..... cit despre timpitii despre care vorbeati mai sus ca ii inscrii pe camera aia sunt copii orfani care traiesc fara parinti din cauza ca nu au ce minca si faptul ca vorbesc asa nu e vina lor, ci e treaba voastra ca nu-i puteti accepta. Iar cit tine de burse, nu aveti frica se dau si in multe alte tari!! P>S Ura si invidia va maninca in primul rind pe voi si daca ne socotiti viermi atunci sa stiti ca in timpul vietii ne prefacem in fluturi asadar cu cit de mult va impotriviti tot n-o sa scapati de istoria care leaga aceste 2 tinuturi
P.S2 v-as sfatui sa ascultati macar citeva din operele compozitorilor de mai sus ca nici habar nu aveti ca spargatorul de nuci e scris de un compozitor rus!!
A comentat bluedove 19 august 2009, 22:19 | mergi sus ▲
O recomandare pentru basarabeni, mai bine va preocupati de ce vreti cu adevarat la romania : ceatenie, reunificare, ajutor sau poate nimic.
Un lucru e clar, nu romanii frustrati vor decide pozitia romaniei fata de basarabia, indiferent de optiunea aleasa.

Desi daca pretinzi cetatenie si ajutor din partea statului roman pretinzi un drept pentru tine precum si tu recunosti un drept al romaniei pentru basarabia. Cele doua merg mana in mana.
A comentat reunificarea, singura solutie 19 august 2009, 23:22 | mergi sus ▲
Pentru reunificare, singura solutie.
Nu conditionati lucrurile si nu uitati enorma datorie a Statului Roman pentru sutele de mii de basarabeni nimiciti in Siberii doar pentru faptul ca n-au vrut sa se declare ca-s rusi, ci romani. Azi nepotilor lor li se intoarce o mica farama din ceea ce ei cu adevarat merita. Basarabenii au aceleasi drepturi la redobandirea cetateniei la fel ca cei plecati in State, Canada, Israel, Franta etc.,si chiar mai mult decat ei. In caz contrar ar trebuie platite reparatii pentru daunele suferite de cetatenii abandonati de stat la 28 iunie 1940. Stiti ca imediat dupa aceasta data s-au inceput deportarile in Siberia si Kazahstan. Adica s-a preferat mai bine sa sufere basarabenii cu tot cu promisiunile de garantie si de de aparare din Actul Unirii decat sa se traga macar o singura impuscatura din partea armatei.
A comentat tre 20 august 2009, 01:50 | mergi sus ▲
Ptr acela care se semneaza cu :), esti absent baiete! Nici o tara nu iti poate interzice cetatenia altei tari si nu exista un mecanism sa ti-o ia. De asemenea nici un stat nu iti poate lua cetatenia locului unde te-ai nascut. Vai de capul tau. Habar nu ai de nimic. Iar voi moldovenilor daca vreti Romania si va bateti cu pumnii in piept ca sunteti romani (ha ha ha) atunci faceti referendum. Nu mai stati ca tiganii la coada si va impingeti ptr pasaportul romanesc. Sunteti jalnici! Citesc in acest cotidian ca un tanc rusesc sta falnic cu teava inspre Romania. Cum de permiteti voi mascaricilor, DACA VA DATI ROMANI BASARABENI, ca "monumentul" ala sa stea acolo? Am mai vazut unul la Cahul. Comunismul zace in voi si nu e leac. Continuati sa bozgoriti in ruseste peste tot, chiar si aici in Romania, nu aveti nici cel mai mic respect ptr voi sau natie. Cica natia moldoveneasca vorbitori de ruseste, DAR I"NDEPENDENTI". Ha ha. Am fost in Md de MULTE ORI. I invit pe romanii care se iubesc asa de tare cu moldovenii sa viziteze si ei tara unde romanii sunt priviti ca invadatori gata sa le ia insula pustie. Mergeti fratilor si va garantez ca va saturati de moldoveni pana peste gat. Moldovenii in marea lor inteligenta sttau la coada la pasaport cand pot intra in Romania prin referendum/unire ( ceea ce eu nu as vrea), dar voi vreti si capra si varza; vreti sa fiti moldoveni dar si cu pasaport romanesc in buzunar, ca nu strica. Daca moldovenii ar putea lucra in UE, cati ar mai vrea pasaport romanesc? FOARTE PUTINI. Si noi stim asta. Sper ca in curand delirul acordarii cetateniei milioanelor de nespalati comunisti din Basarabia SA SE STOPEZE. Vedem dupa alegerile din toamna/Romania.
A comentat commiekiller 20 august 2009, 06:13 | mergi sus ▲
tre, tu ori eşti prost, ori o faci pe-a prostul!


Din 1941 până în 1945, şi chiar mult după 1945, românii au murit cu sutele de mii, cu milioanele chiar luptând pentru eliberarea Basarabiei. Românii au făcut eforturi supraomeneşti încercând să repare istoria, încercând să recupereze ceea ce era al lor, ceea ce le-a fost furat pe nedrept de alte popoare. Nu ne-au ţinut însă puterile pentru a face mai mult. Iar pentru că nu am putut face mai mult, asta nu e vina României şi românilor, ci a soartei. Adevărul este însă că noi românii am făcut eforturi supraomeneşti pentru a reface vechea Dacie strămoşească dintre Nistru şi Tisa lăsată nouă de Burebista şi Decebal. Însă atât au putut face ţara noastră şi poporul nostru în acel moment istoric.

Dar hai s-o luăm şi altfel! Voi basarabenii de ce nu faceţi ceva pentru a vă elibera pământul stămoşesc al Basarabiei de sub ocupaţia Ucrainei sau a cazacilor de la Tiraspol? Basarabia cu sudul, nordul şi Transnistria chiar ar avea ceva valoare în Europa şi în lume. Dar cu calitatea teritoriului pe care îl aveţi acum sub control, chiar că nu valoraţi mai nimic. Dacă ai cunoaşte toată România dintre Prut, Tisa, Dunăre şi Marea Neagră, ai vedea ce înseamnă o ţară căreia Dumnezeu i-a cam dat totul pentru a fi o ţară normală, binecuvântată de Dumnezeu, cu nimic mai prejos decât cele mai frumoase şi mai dotate ţări de pe pământ. Avem Deltă, câmpii mănoase, dealuri, munţi maiestuoşi, râuri mari înspumate şi bune de produs electricitate, ieşire foarte largă la Dunare, lacuri naturale şi de acumulare, ieşire la Marea Neagră, porturi fluviale şi maritime, fenomenale staţiuni de odihnă şi tratament cu mofete şi ape minerale etc. etc. etc. Poate ne lipseşte încă spiritul de bună administrare, de bună gospodărire a tuturor acestor bogăţii cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu. Dar şi acesta este în curs de dezvoltare. Iar eu, prietenii mei, concitadinii şi conjudeţenii mei şi toţi românii la un loc mulţumim Domnului Dumnezeu pentru toate aceste daruri minunate cu care ne-a înzestrat ţara. În plus avem o limbă frumoasă, o istorie, o civilizaţie a noastră a românilor, o identitate naţională, chiar dacă toate acestea poate nu sunt chiar perfecte. Dar noi suntem mândri că suntem români, că avem toate aceste lucruri şi nu am da noi nimănui tot ce avem românesc pentru altceva străin.

De aceea, eu şi toţi românii mei nu mai putem accepta ca nişte basarabeni zvăpăiaţi, nejudecaţi şi fără bun-simţ, comunişti, rusofoni şi rusofili pe deasupra să ne acuze pe noi de lipsurile lor, de neputinţa lor, de lipsa lor de identitate naţională, de faptul că aveţi o ţărişoară căreia îi lipsesc toate atributele unei ţări normale. Eu nu mai pot accepta ca voi să ne cereţi nouă fel de fel de concesii şi favoruri, dar în acelaşi timp să aruncaţi zoaiele voastre basarabene asupra românilor şi României care actualmente sunt o ţară şi un popor străine vouă. Deci suntem popoare străine basarabenilor! Voi vorbiţi mai ales ruseşte şi vă închinaţi ruşilor! Noi vorbim româneşte şi ne închinăm lui Ştefan cel Mare, lui Mihai Viteazul, lui Mihai Eminescu, Avram Iancu, Alexandru Ioan Cuza şi mulţi alţi români care au slujit cu credinţă şi devotament acest popor al nostru.

Vouă vă place să scorniţi vini imaginare la adresa românilor, dar nu vă vedeţi imensa vină de a fi abandonat teritoriul vostru în mâna ucrainenilor sau a cazacilor de la Tiraspol. Având în vedere antiromânismul vostru visceral, vă îndemn să vă rezolvaţi problemele voastre în ţărişoara voastră şi uitaţi de România şi români care sunt străini de limba rusă, de mentalitatea şi biserica rusă!
A comentat un român huşean din Huşi, Rom& 20 august 2009, 06:30 | mergi sus ▲
Mi-am adus aminte. Saptamana trecuta o prietena basarabeanca si prietenul ei roman au venit pe la mine si am abordat problema cetateniei ; chiar si ea spus ca nu ar fi de acord ca cetatenia romana sa fie data tuturor celor care o vor (din basarabia) pe motiv ca acestia nu vor Romania ci doar pasaportul. Si inainte sa ma faceti mincinos, trimis de..., sau alte comentarii comnuniste va asigur ca e adevrat. Exista o alta fata (Ana Maria) daca nu ma insel care comenteaza pe Unimedia. Ea este nascuta in moldova; a spus CLAR ca moldovenii sunt de fapt niste oameni care trancanesc in ruseste peste tot dar care IN MOD SIGUR nu le pasa de Romania ci doar de pasaport. Si ea este moldoveanca. Dar cate exemple nu sunt. Mai cunosc (indirect) o moldoveanca care a plecat in state cu Green card dar careia i-a venit cetatenia romana intre timp. Nu a mai venit inapoi sa si-o ia spunand ca acum e in State si nu-i mai trebuie. Nu stie idioata ca cetatenia americana se ia dupa 5 ani de stat acolo, timp in care ea nu poate intra in UE in vizita, fara viza.Nu mai vorbesc de needucatii care renunta la cea romaneasca daca o capata pe a treia, fiindu-le frica ca Voronin le ia cetatenia moldoveneacsa, CEEA CE EL NU POAPE, dar incultii nu stiu sa consulte legea sau un avocat. Ma rog, exemplele sunt NENUMARATE. Vreti pasaport romanesc dar nu renuntati la porcaria numita pasaport moldovenesc. DACA VRETI ROMANIA, RENUNTATI LA NOTIUNEA DE MOLDOVEAN SI CETATENIE MOLDOVENEASCA IN MASA! Dca nu vedeti-va de treaba ca noi ne-am saturat de patriotismul vostru ieftin! Hai PASHLI!
A comentat commiekiller 20 august 2009, 06:36 | mergi sus ▲
posibil ca acest document va contribui la marirea termenului de aducere la cunostinta a rezultatelor admiterii....nu? pentru ca se spune ca pe 20 august...si astazi e deja 20...si nimic...poate cineva sa-nmi raspunda?
A comentat Mariana 20 august 2009, 07:22 | mergi sus ▲
Rezultatele vor fi pana pe data de 27 august,a declarat PRO TV-ul.Posibil astazi sau peste cateva zile.Bafta!!!
A comentat Tatka 20 august 2009, 07:44 | mergi sus ▲
"Propunem ca locurile ramase la licee sa fie redistribuite la universitati ptr a pregati tineri specialisti performanti in domeniile in care Republica Moldova are nevoie"-zice autorul articolului de mai sus. Asta ori e prost ori e tampit! Asta de idee; sa iei locurile ramase vacante de la licee si sa le bagi la facultate. Pai liceul e aceeasi mancare de peste cu facultatea? Poate moldovenii o sa ceara in curand ca si locurile de la gradinita sa se bage la facultate! Sa continuam; "ptr a pregati tineri specialisti....ptr rep md". SERIOS? Adica noi sa platim bursa/ cazare pentru ca maldavanii vorbitori de rusa sa plece in Moldova sau Europa scoliti SI PLATITI DE NOI, POPORUL ROMAN!!!! De parca nu avem ce face cu banii, decat sa scolim rusofonii! Oare nu avem la noi in tara copii de scolit, abandonati, bolnavi si fara mama si tata; copii care sunt amarati, care au nevoide de haine, mancare si un acoperis deasupra capului? Sa se dea acestor bani creselor si gradinitelor din tara, sa se dea spitalelor si IMM-urilor- NU MALDAVANILOR IUBITORI DE PASAPORT ROMANESC! Maldavanii sa se scoleasca la ei; daca te uiti in lume si vri sa studiezi in Germania, Sua sau Japonia PLATESTI DE-TI SA CAPACELE! Numai noi suntem atat de prosti sa platim ptr scolarizarea atator venetici. Acest lucru trebuie sa se schimbe. SI SE VA SCHIMBA, V-O PROMIT EU. Am sa initiez o motiune semnata de cati mai multi romani pe care am s-o trimit parlamentului si presedintelui, indiferent care va fi acel presedinte pana cand strang sem,naturile. NU MAI VREM CA BANII NOSTRI SA FIE CHELTUITI PTR STRAINI! Vreti scoala in Romania? Platiti ca pentru renovare de tancuri aveti bani!!!!!!!!
A comentat commiekiller 20 august 2009, 07:51 | mergi sus ▲
multumesc organizatorilor acesui proiect.emotiile noastre sunt la maxim.speram ca vom fi admisi si rezultatele vor fi publicate cit mai repede!multumesc
A comentat Irina 20 august 2009, 08:01 | mergi sus ▲
Nu va intrebati de ce s-au depus asa de multe cereri anul asta??? Raspuns: s-a modificat legea cetateniei si in concluzie orice prost din RM isi dorea sa vina in Romania nu pentru a studia ci pentru as redobandi cetatenia romana, iar dupa asta strainii il asteapta cu paine si sare pentru ca e sclav.
A comentat ener 20 august 2009, 08:07 | mergi sus ▲
Vad ca multi sunt iritati pentru ca nu sustin ideea ca romania are un drept asupra basarabiei asa cum ei au un drept pentru cetatenia romana.

Dar daca cineva sustine ca RM trebuie sa fie un stat independent si nu parte a romaniei, inseamna ca a renuntat la datoria pe care statul roman o avea fata de el.
Daca pretinzi cetatenie si ajutor din partea statului roman, recunosti ca esti roman, daca recunosti ca esti roman din basarabia recunosti drepturile romaniei asupra basarabiei. Daca sustii suveranitatea moldovei, atunci inseamna ca nu mai poti pretinde alte lucruri de la un stat strain cu care nu mai ai legatura.
Recunoasterea independentei moldovei in defavoarea dreptului istoric al romaniei, sterge deasemenea orice datorie istorica a romaniei pentru regiunea si persoana in cauza.

PS : Sunt multi basarabeni refugiati in romania dupa 40 si 44 care si au pierdut proprietatile si multe din bunurile personale, cu ei cum facem? Pana la urma si ei au drept asupra ce li sa luat, si nu am auzit de retrocedari sau despagubiri in acest sens.
A comentat reunificarea, singura solutie 20 august 2009, 08:09 | mergi sus ▲
Pentru ce ati mai facut agitare in aprilie atunci??? Pentru ce a fost tot cardobaletul ala.......pentru ca sa va zbateti sa veniti in Romania la studii????? Ati capatat democratie acum si invatamantul puneti-l la punct si gata invatati.
A comentat ener 20 august 2009, 08:10 | mergi sus ▲
Pentru reunificare, singura solutie.
Corect, cei refugiati in Romania merita retrocedarea averilor. Dar cine va retroceda sau va raspalti enorma dauna morala famililor lasate prada de statul roman, imprastiate in pustie si distruse moral si fisic dupa 28 iunie 1940? Adevaratii patrioti basrabeni, chuiar pan Halipa care a semnat Actul Unirii, nu putea in 24 de ore sa paraseasca pamantul natal. Au facut-o veneticii regatenii, care au venit in Basarabia cu traista in batz - nici unui basarabean nu i s-a permis sa fie in administratia locala. Si acum regatenii dupa ce au furat Basarabia timp de 20 de ani li se cuvine retrocedari, dar basarabenilor autohtoni, care au ramas sa tzina piept - nici macar cetatenie pentru urmasi. Rusine sa va fie - atzi calcat in picioare actiul unirii si socotitzi ca se mai poate de 10 ori de iunit si tradat in continuare ca la 28 iunie 1940! Pe pan Halipa din Sfatul Tarii dupa razboi singuri l-atzi dat pe mana rusilor si a infundat Siberia - ce gandea oare el despre Unire si Romania trecand prin 8 lagare - gulaguri ale mortzii. Ar mai semnat vereo data vreo unire?! - Nesimzitzilor!
A comentat tre 20 august 2009, 08:40 | mergi sus ▲
Inainte de a rosti cuvantul sfant Unire, judecati-i pe cei in viatza sau mortem pe cei care au incalcat prevederile Actului Unirii. Rasplatiti pagubele moarale si materiale - altfel vetzi face si in continuare din Basrabia si basrabeni moneda de schimb in jocurile geopolitice murdare. Noi nu suntem vite de vanzare si drepturile de cetatzeni de pana la 1840 si dupa sunt aceleasi ca la totzi locuitorii Romaniei. Altfel nu va spalatzi de rusine si va va judeca si blestema generatziile viitoare. Maine in situatia basrabenilor si bucovinenilor se poate pomeni orice alta regiune - sa nu dea Domnul! Si atunci dupa ocupatzia strainilor sa va facem noi examen la cunoasterea limbii romane.
A comentat tre 20 august 2009, 08:58 | mergi sus ▲
commiekiller wei chiperi,bursele basarabenilor nu se dau degeaba se dau in rezultatul muncii depuse la invatatura.Adica pe merit.
A comentat prc 20 august 2009, 09:02 | mergi sus ▲
heey, relax people! pentru ce atata vorba aiurea?, oricum nimeni nu-si v-a scimba parerea, daca il v-a citi pe \"tre\" sau pe \"commikiler \" ala, fiecare devine si mai increzator in parerea lui de pana atunci, si din contra, ii ia apararea si mai mult, nu sunt psiholog, dar sunt lucruri evidente, asa ca.... sa speram la mai bine si.. tineti-va agitatiile pentru voi!
A comentat niko 20 august 2009, 09:23 | mergi sus ▲
Tre ura ta din pacate ti a demonstrat limitele, ironia face ca eu sa fiu dintre urmasii refugiatilor din basarabia, rude nu am decat in romania, rudele mele din basarabia au fost deportate in siberia.Din pacate faci parte din categoria care este pe ideea "romania sa ne dea". Oricata frustrare ai avea, nu ai dreptul nu sa nu acuzi romanii, ci sa nu acuzi romania. Atunci cand iti urasti tara cum o urasti tu, te ai spalat pe maini de romania de mult.

Eu sunt basarabean, tu din pacate esti doar un cetatean al RSSM.
A comentat reunificarea, singura solutie 20 august 2009, 09:25 | mergi sus ▲
tre, tu esti cetatean al RM, deci pentru Romania esti un strain. Ramai tovarasele acolo in republicuta ta ca romanii nu au nevoie de ceea ce este al vostru. Te trag cumva romanii sa viiin Romania? Iar romanii nu au avut ce fura din Basarabia pentru ca nu aveati nimic atunci, asa cum nu aveti nimc nici in ziua de azi. Ati avut voi cumva vreodata petrol, mine de fier, mine de carbune etc, sau munti sau alte bogatii naturale? Deci ce puteau sa ia romanii de la voi? Poate paduchii vostri! Da, poate ca romanii v-au furat paduchii pentru a-i vinde in Europa. Iti amintesc ca intre cele doua razboaie mondiale, Romania era unul din primele state producatoare de petrol de pe glob. Si acum in Romania functioneaza nenumarate sonde si mine de aur, fier, carbune etc. Asa ca ciocul mic, tovarase comunist pruto-nistrean rusofon si rusofil! Cere despagubiri lui Stalin si poporului rus pentru ca rusii v-au deportat, rusii v-au omorat, rusii v-au saracit! Si tot rusii or sa va extermine daca continuati sa fiti prosti si tampiti. Romania v-a salvat in schimb de foametea sovietica planificata din anii 1933 - 1934, cand au murit de foame multe milioane de ucraineni (Holodomorul) si alti nerusi.

Si eu cred ca, in 1918, Romania nu trebuia sa accepte Basarabia in fruntariile sale. Romania nu trebuia sa ajute Basarabia in acele momente si azi ati fi fost ucraineni. Ati fi avut in acest fel o identitate nationala, o istorie, o limba si un Taras Sevcenko. In consecinta, Basarabia nu mai trebuie sa intre niciodata, dar absolut niciodata in componenta Romaniei! Ati fi ca un "chetroi" mare legat de gatul tuturor romanilor. Cand te frigi odata cu ciorba, trebuie sa sufli si-n iaurt. Din cauza basarabenilor, a pierdut Romania Bucovina si tinutul Hertei. Blestem asupra voastra, rusofonilor!
A comentat Ionel 20 august 2009, 09:31 | mergi sus ▲
bacomikiler...te rpg frumos uitate in dreptul international. daca vrei sa fii austriac tre sa te dezici de orice cetatenie chiar si romana chiar daca o obtii prin nastere...nu conteaza...austriecii iti dau voie sa ai doar cea austriaca si nu ii intereseaza in rest nimic..tre sa te dezici si de restu 10 cetatenii...uitate nitel ca eu am invatat acest lucru da tu vb ca un profan...
A comentat :) 20 august 2009, 13:26 | mergi sus ▲
si inca ceva... chiar daca platim noi studiile basarabenilor aici la noi...si chiar de nu ne unim...si chiar de ei pleaca in republica sa lucreze vom avea in schimb acolo oameni care stiu ce inseamna romania...care stiu romana...si care in sfirsit poseda o gindere romaneasca...astfel vom avea ca vecini frati care ne vor fi recunoscatori da nu dusmani care cred ca iam tradat
A comentat :) 20 august 2009, 13:30 | mergi sus ▲
Mai baietzas!numit:)! gresesti! TU CE SCOALA AI? Tu nu intelegi ca nici un stat nu poate sa-ti ia o cetatenie? Tatal meu are 3, eu am doua. Pe mine nu ma intereseaza dac Romania sau ceallta tara "imi spune | sa me dezic de o cetatenie-I dau imediat in tribunal international! Ma INDOIESC FOARTE MULT CA Austria inerzice doua cetatenii, chiar am cunoscut un baiat cu cetatenie austriaca si canadiana. In Europa dar si Austria exista NENUMARATI OAMENI care au mai mult de o cetatenie, inclusiv austriaca. TU VREI SA IMI SPUI CA IN AUSTRIA , UNII CETATENI NU AU DECAT CETATENIE AUSTRIACA SI ATAT? Scuza-ma dar...esti dement? Spune-mi si mie d-le doctor in drept international O lege a oricarei tari, a rep md care DISPUNE retragerea cetateniei unui cetatean pe motiv ca are 2 cetatenii. ASCULT CU ATENTIE! Daca nu poti raspunde , TACI DRACU PTR TODEAUNA! mA FACI SA VB CA MOLDOVENII SI SA TE NUMESC UN ELEMENT TRIMIS DE COMUNISTI PTR A DEZINFORMA MOLDOVENII.
A comentat commiekiller 20 august 2009, 13:45 | mergi sus ▲
pTR :) aRNOLD SCHWARZENNEGER ESTE guvernator de California si nascut in Austria. Are cetatenie austriaca si Americana. I-a luat Austria cetatenia austriaca ptr ca Arnold a devenit cetatean american? Dumnezeule cata prostime!
A comentat COMMIEKILLER 20 august 2009, 13:55 | mergi sus ▲
Ba commiekiller, ba cacaceosule dispari de aici f***te in gura ca ne faci de rusine pe noi romanii si tot neamu romanesc HHHHHHHHUUUUUUUUU, astea ca tine trebuesc pusi la vid frate!
A comentat Florin 20 august 2009, 14:20 | mergi sus ▲
PTR Florin: F**** pe mata moldovene jegos. Nu te mai da roman, ca-ti rup gura basinos nespalat! Z-da matii sa-ti frece gura de pisalau zabalos!
A comentat commiekiller 20 august 2009, 14:33 | mergi sus ▲
bai romini voi shi vati ahuit?de noi moldoveni sa va bateti jok?da voi sinteti mai kakasiosi si puturos decit noi moldovenii bai!!!gandonilor shi sinteti...
A comentat da 20 august 2009, 14:51 | mergi sus ▲
Stiti de ce statul Roman plateste burse studentilor basarabeni,fiindcavorbesc mai frumos si stiu ce-i aia demnitate,ei niciodata no sa-si permita sa insulte fara un motiv anume,asa cum o face commiekiller si multi altii.Mai,voi singuri nu stiti ce doriti,sunteti cu fundul in 10 luntre.Ba vorbiti de burse,ba si ca voi ni la platit,ba nu vreti sa avem cetatenie,ba spuneti ca nu va stimam.Sunteti niste provocatori,ce insufla oamenilor basarabeni neincredere.Cum puteti declara ca nu va adora nimeni si nimeni nu vrea sa auda de Romania?Sunt multi cetateni ce merita cetatenia,astia-s cei ce au iesit pe 7 aprilie la protest,nu cei ce au distrus Parlamentul.Rusine voua,va faceti tara de rasul lumii.Sunteti niste provocatori.Multi romani ne sustin,nu uitati ca Moldova e si peste Prut.
A comentat Tatka 20 august 2009, 15:19 | mergi sus ▲
Buna!Imi pare rau sa vad cele scrise pe forum! Sunto persoana culta, insa acum chiar vreau sa spun ceva la adresa lui commiekiller si Ionescu!
Ba...sunteti niste retardati si niste BOI cu "B" mare, ce faceti voi valva aici pe sait, imputitilor. Va considerati romani, si scrieti doar cu greseli, boilor! Voi nu meritati sa fiti numiti romani deloc! Cred ca sunteti tigani prosti care trebuie si ei sa comenteze ceva!
Invatati istoria si o sa mai aflati poate ca..ca suntem un popr, asta daca stiti sa cititi..in primul rand, si in al doilearand toate universitatile din Romania iau studenti basarabeni la studii caci sunt mai harnici si mai destepti. Cand i-am aratat unui BOU de roman diploma mea de clasa a 9-a si de Bac s-a mirat cate de bine invatam...caci voi sunteti niste puturosi si jegosi!

Spuneti ca vrem sa profitam de pasaportul vostru, boilor? Mi- rusine sa zic ca sunt din Romania, ca toata Italia si Spania e umpluta de voi jegosilor si doar crime faceti acolo, in timp ce basarabenii sunt cinstit si muncesc onest!
A comentat cristy 20 august 2009, 15:20 | mergi sus ▲
Bravo romin din Husi ! Eu rus tot asa spun tu la moldaveni nu trebui noi lui prieteni da nu voi.Voi nu puteti face prieteni pe moldavani da ei cu mine se prietenesk mai bine ka tine.Voi nu aveti de mincare noi le dam lor tot, kiar shi voua gaz.Mai este o liaka şi Ungaria a si ei o parte de la voi da moldoveni a si uneaska ku maldova de peste Prut pentru ka voi nu suntetsi buni de a fache prieteni pe nimini.
A comentat Alex 20 august 2009, 16:35 | mergi sus ▲
jos putoarea bolsevika noi suntem romani si punktul fratilor "unire" !!!!!!!!! sa dam sirma ghimpata jos de la prut
A comentat Mitika 20 august 2009, 16:54 | mergi sus ▲
bai bou de comikiler ce esti...iti zic ca asa e legea internationala da tu cu tribunalele...eu am faculta de drept de la cluj...mai ai intrebari ca tare mai esti prost...daca iti zic ca la om normal ca daca vrei sa ai cetatenia austriaca, rusa de exemplu tre sa te dezici de restu da tu nu ca un bou ca asa si tu dai in tribunal...uitate te rog in carti om incapatinat si prost ce esti
A comentat :) 20 august 2009, 17:03 | mergi sus ▲
comikiler prost ce esti...ce o s afaci tu??? o sa rupi gura...tu esti un fricos si jumate...numai de vb si injurari esti bun...vam vazut eu pe voi in treaba deodata dati cu curul inapoi si hai din nou la vorbe....bai prostule ce esti sa-ti fie rusine ca te-a nascut maicata roman....dar nici tu nu stiii ce esti ca ai deja 2 cetatenii si mai zici de noi...tradatorule...daca ai cea romana ce iti mai trebuie inca...noi vrem sa avem cetatenia romana deoarece suntem romani...deoarece tara noastra istoric e romana....bai nespalat ce esti tu...sa nu mai zici nimanui ca esti roman...iti faci de rusine neamul...doar sa vb prostii esti bun
A comentat basarabean 20 august 2009, 17:08 | mergi sus ▲
=)) nice articol.... sper doar sa nu fie ca si ala cu ProCetatenia numai pentru imagine...sau da? hai sa fim seriosi, asemenea cereri s-au scris nu o singura data si s-au scris si la Brasov si la Cluj si la Iasi... acum pur si simplu le-ati mai luat textul odata, l-ati pus intr-o coloana si v-ati semnat voi ca "nemuritorii statutului"...pt k astfel de actiuni sa fie auzite ele trebuie sa aiba o anexa cu semnaturi ale oamenilor care doresc lucru' asta- a muuuuuultor oameni, nu a numai presedintelui pe PR care e la OSB si care pune registrul celor 5 organizatii din obisnuinta-> copy->paste...
A comentat indigo 20 august 2009, 17:55 | mergi sus ▲
cind apar rezultatele admiterii la universitatile din ro??? cine stie???
A comentat eris 20 august 2009, 18:04 | mergi sus ▲
hahahaha Cristy asta e tare funny! S-a umflat branza in tine mai 'cultule"? Taci bai tzaranoiule-uita-te cum vorbesti tu; incerc sa ma abtin sa nu mai injur pe toti care ma injura pe mine sau pe Ionescu Dra pe tine draga Cristy am sa te bag de unde te-a scos doamna mata tzaranca! hahahahaahaa La fel si ptr basarabean de mai sus si pentru toate taraturile carora nu le convine ca nu le dau pasaport romanesc. Sa va lingeti pe bot, maldavanilor! Si pentru takta rusu, nu statul plateste pentru burse ci POPORUL ROMAN. Statul roman este lefter rusnece, daca nu platesc eu impozitele! Nu va mai agitati ca furtuna intr-un pahar cu apa ca noi stim cine sunteti. DACA MAINE VI SE DA DREPTUL DE A LUCRA IN UE, DIN 800 000 DE DOSARE, DACA MAI AR RAMANE 100 000 PE ROL. Restul de "patrioti romani basarabeni" s-ar kka pe pasaportul romanesc. NU-I ASA DRAGILOR MALDAVANI? SIGUR CA DA, SI ASTA O STITI VOI MAI BINE DECAT MINE!
A comentat commiekiller 20 august 2009, 18:11 | mergi sus ▲
comikiler...esti prost de nu mai poti...iti zic si eu ca faci de rusine romanii...sa taci ca esti prost esti un retardat...uitate boule pe google si unde vrei ca arnold...gubernatorul nu are cetatenie austriaca...tare mai esti prost tare..doamne cum de te mai tine pamintul...zi-mi ba boule de unde esti ca poate trec pe acolo sa iti sterg vreo palma de prost ce esti
A comentat :) 20 august 2009, 18:13 | mergi sus ▲
Ptr :)- mai bine bou decat vaca la Paris. Spune-mi viteazul meu codul de lege moldovenesc prin care un cetatean al republicii Moldova este obligat , prin acea lege sa nu aiba decat o cetatenie, in caz comntrar cetatenia tarii de nastere se retrage. ASTEPT SA-MI COMUNICI NUMARUL DE LEGE SI ANUL ! -ca sa nu te injur.
A comentat commiekiller 20 august 2009, 18:16 | mergi sus ▲
ce rizi prostule...de frica rizi...stii cine esti tu...un hoit fricos ca de altceva nu esti bun...ce zici tu acolo ca vei rupe ca vei face...sa te vad odata in oki...sa dea domnu sa te cunosc...ca doar de vorbe sunteti buni astia ca tine...te dai mare cu tasta in fata da??? si de pasaport...daca asa te intereseaza...da am depus la cetatenie romana...dar ca sa stii si tu la creierul tau prost eu am deja de 7 ani cetatenie franceza si locuiesc in franta...iar cea romana o fac deoarece asa cred corect...si ca as avea mari avantaje...ori tu crezi ca in europa e mai presus pasaportul roman ca cel francez...ai da prost mai esti...aspropo francezii kind intreaba daca sunt originar din franta le zic ca sunt roman din basarabia....moldova si sa stiic a ei stimeaza mult mai mult romanii basarabeni...mai jigodie proasta ce esti
A comentat basarabean 20 august 2009, 18:19 | mergi sus ▲
Ba commiekiller...tu esti...sau te prefaci ca esti...nici nu ar trebui sa vb cu voi..dar daca te-as sti in fata..BOULE...au inghiti cuvintele...si APROPO..ma-ta e o jegoasa si taranca nespalata!
A comentat 20 august 2009, 18:20 | mergi sus ▲
dragul si scumpul meu confrate...din pacate...republica moldova ca si romania si SUA si multe alte tari permit multipla cetatenie...deci poti sa ai si 10 cetatenii nu intereseaza pe nimeni nimic...dar iti zic ca daca de exemplu eu traiesc in austria de 10 ani....depun la cetatenie...si totu ii ok...austriecii imi zic...bine frate totu ii ok...doar uite mergi in ro...si depune cerere sa te dezici de cetatenie deoarece nu ai dreptu sa mai ai alta cetatenie decit cea austriaca....si ce ziceai tu mai sus ca moldovenii se dezic de cea romana pt a obtine alta cetatenie...esti prost...in fine recunoaste nu ai cunostinte in domeniu...nu vb de alte prostii care le indrugi...nu intru eu in lupte interetnice...dar aici cu cetatenia o dai in bara...cam ca si cu toate
A comentat :) 20 august 2009, 18:24 | mergi sus ▲
Mai :) idiotule iti mai explic o data ; esti un fraier. Nici un stat nu poate lua cetatenia locului unde te-ai nascut, nici daca ai comis 1000 de crime. BOULENE. ARATA-MI LEGEA BOULE SI NU MAI BATE CAMPII.Moldovean prost!
A comentat commiekiller 20 august 2009, 18:25 | mergi sus ▲
bai prostule ce esti nu iti ea nimeni cu forta cetatenie...daca vrei sa btii alta cetatenie tu ca un om cu cap pe umeri care din pacate nu il ai...te duci si te dezici singur de ea...or ace stat nu iti mai da cetatenia....si mata-i proasta...tu si cu geografia stai rau...daca clujul e in moldova la tine...esti bou...uitate pe harta...tu cel putin tu stii unde traiesti lepadatura ce esti...
A comentat :) 20 august 2009, 18:27 | mergi sus ▲
Ptr basarabean hahahah-proasta-i moldoveanca nespalata de mata :) Daca stai in Franta, conform idiotului de mai sus nu poti avea 3 cetatenii. Nu-i asa? Raspunde-i boului aluia.Apropos ce faci in Franta? Speli vase? De ce nu te duci in patria moldova sa i ridici pe nespalatii aia? Ha?
A comentat Commiekiller 20 august 2009, 18:29 | mergi sus ▲
Pentru Alex, porcul rusnac din Basarabia!

Bai animal rus, Rusia va fi ocupata in curand de China. Ai sa vorbesti chinezeste, caine! Rusii sunt cancerul globului pamantesc si trebuie sa dispara de pe fata pamantului. Moarte voua rusilor stalinisti bolsevici! Ce as mai lupta eu impotriva voastra, porcilor!
A comentat Alex romanul 20 august 2009, 18:39 | mergi sus ▲
ia mai esti prost bai boule...cum de te mai tine lumea...iti zic ca la un om intreg ori tu nu poti citi...sunt tari unde poti sa ai si 10000 de cetatenii...lii totuna...uite asa e si in franata...da sunt tari unde poti sa ai doar una...ca prost mai esti
A comentat :) 20 august 2009, 18:39 | mergi sus ▲
in franta traiesc...si invat...cuvint necunoscut pt tine...in moldova merg des....deoarece si acolo e casa mea...dar ce sa iti zic tie unui retardat... ce ai vazut tu mai mult dekit monitorul tau...taran prost ce esti
A comentat basarabean 20 august 2009, 18:42 | mergi sus ▲
nu va mai enervati oameni ce sa le faci daca nu vor sa rtecunoasca advarul ca noi SUNTEM FRATI DE A LOR SI VREM SA NE APROPIEM DE EI SUFLETESTE...chiar daca sunt lucruri ca cetatenie,bursa si bla bla bla,totusi nu vrem sa va furam piinika oameni buni...ei nu vreti sa ne credeti nu ma contez ...
A comentat marina 20 august 2009, 18:42 | mergi sus ▲
Hai baieti, lasati injuraturile ca ne dau astia afara de aici. Bine d-le :) tine-o pe a ta, ai tot dreptul. Adevarul ramane in piciore si anume. Moldovenii vor pasaportul romanesc ptr acces in UE si pentru a iesi din Moldova cea saraca. Dovezile sunt incontestabile; MAJORITATEA celor 800 000 dosare au fost depuse in ultimii ani, ceea ce arata clar interesul moldovenilor ptr UE, nu ptr Romania. Am fost in Moldova si am vazut antiromanismul majoritatii (85%). Moldovenii sunt clar orientati spre Rusia, o dovada certa este folosirea limbii ruse pe larg in societate. SRI-ul romanesc stie asta si procesul imigrarii va fi stopat. Multumesc ptr audienta.
A comentat commiekilles 20 august 2009, 18:46 | mergi sus ▲
pentru alex rom.
bai idiotule ceausesc gandonovici,romania este sida pamintului,uitativa citi tigani aveti voi riiosilor...cind a luptat stefan cel mareturcii au pedut dar au facut o natie numita ROMANIA..ai sa\\\\\\\'i pupi in fundul curului tu pe rusi da nu ai sa luptii idiotule
A comentat mis 20 august 2009, 18:53 | mergi sus ▲
offfff o vazut el ca se vb in rusa da macar ai vazut cine vb ''rusii''pe care nici nu poti sai alungi...,mai ce...mai bine nu ma enervez degeaba
A comentat marina 20 august 2009, 18:54 | mergi sus ▲
eu n\'am degind sai alung din tara...mai bine pe voi care rupeti limba ca adica sunteti ROMINi vas alunga...adica daca buneii nostri vorbesc in rusa,ce trebuie sa\'i alung?aaa?spunemi
A comentat mis 20 august 2009, 18:59 | mergi sus ▲
Mai incompetentule,numele meu nu e rusesc ci grec,e asa de greu de anteles.Rusul ala de alex,daca cu adevarat era rus nu se scria "Alex",plus la atat nu scria an latina.Daca cunostea romana nu era sa omita principalele verbe.E clar ca e un provocator.Prostilor,va-ti bagat an tarate si va mananca porcii.Nu mai aiuriti si nu insultati mamele cuiva.Va dati tari pe net,insa pisati batul cand sa va vedeti cu cineva.Se pare ca nu ati fost batuti niciodata.Asa o educatie proasta aveti.Nu mai scoateti nici o vorba,caci sunteti varza,niste ratati,pierduti.
A comentat Tatka 20 august 2009, 19:00 | mergi sus ▲
ma, dar multi prosti sunt pe blogul asta! mai aveti sa va certati?
probabil sunteti someri, sau idioti care stau in casa aiurea, si se cearta pe net!
fiecare are parerea sa si... se pare ca nimeni nu si-o schimba, gata, game over, duceti-va la culcare!
A comentat alyn 20 august 2009, 19:00 | mergi sus ▲
bai romanasilor(killer si Ionescu s.a.m.d)te-as ruga sa vii prin botosani(daca vrei sati dau nr de tel. ma anunti)ca sa vezi prietenii nostri romani ce parere au despre noi.Si sa mai vezi astia ca voi cum mananca pizdeala(dar s nu incurci...pizzdda. cu pizdeala!!!!!!!)ce pot sa-ti zic--esti de cacat.atat.eu stiu ca o parte din romani nu pot suporta basarabenii(e si normal)dar dc nu-ti place de noi-atunci se intreaba estu si nordul romaniei de ce cumpara produse alimentare de la noi?tigari?bauturi alcoolice?ca-s mai ieftine-stiu.daca nam fi noi ,estul si nordu ar beli .... concret.si nu te mai va mai plangeti.
A comentat eugenjanel 20 august 2009, 19:03 | mergi sus ▲
bravo eugen macar tu aici ai o mare dreptate...bravo tie
A comentat mis 20 august 2009, 19:15 | mergi sus ▲
Janele, (mata e tiganca) as fi inclinat sa-ti accept invitatia sa vedem cine mananca p....cum i spui tu, dar nu am drum prin Botosani. Si sa vin pana acolo doar sa-ti rup botu' nu se prea merita.
A comentat commiekiller 20 august 2009, 19:21 | mergi sus ▲
aaaaa.wai pidar--tu esti moldovean!ah ta sosca!(toti ceilalti romanii nu stiu de numele asta-JANEA)asta-i pidddar de la noi.
A comentat introdu rezultatul (numeric) 20 august 2009, 19:37 | mergi sus ▲
si pentru mama o sa raspunzi (daca nu in fata mea atunci in fata lui Dumnezeu(el o sati arate)o s fii si tu parinte(daca nu esti ipotent sau daca nu o so futa pe femeita toti si tu o s-o io lingi numai(sorry de exprimare)
A comentat 20 august 2009, 19:40 | mergi sus ▲
daca vii in botosani poti exact nici mai mult nici mai putin --sa mi-o sugi(mie si la altii)bai cacatule chiar as vrea s te vad!
A comentat 20 august 2009, 19:44 | mergi sus ▲
toti basarabenii si romanii care au scris aici--si cativa...vau facut sa va enervati SA STITI CA ASTIA IS MOLDOVENI DE LA NOI(ei nu0- romani)dar mai bine e sa nu va sticati nervii.lasatii ca mai trebuie.sorry inca odata pt exprimare (pentru cei care o s citeasca commenturile)
A comentat 20 august 2009, 19:48 | mergi sus ▲
buhahahahahaha .... nice thread =))

Ma mandresc ca sunt basarabean, sincer de tot !!! buhahaha

basarabeadp@gmail.com
A comentat Victor 20 august 2009, 19:57 | mergi sus ▲
Hai ma cacanar din Bacau mars de-aici laba trista!
A comentat commiekiller 20 august 2009, 20:09 | mergi sus ▲
commiekiller dute si te culca, nu mai deranja lumea cu comentarii care nu fac decat sa enerveze pe altii si sa strice reputatia acestui site, care din cate stiu e unul informativ, nu unul in care se cearta toti moldovenii.
A comentat Andrei 20 august 2009, 20:18 | mergi sus ▲
eu taaare tare vreau sa fiu admisa in iasi:(taaaaaaaaaaaare
A comentat eu:) 20 august 2009, 20:21 | mergi sus ▲
eee loome,cum vb voi aici,tinerii istea sau chinuit sa faca un blog unde sa intilneasca toti romaniai de pretudindeni si basarabenii nostri plecati in rom sa gaseasca limab comuna nu sa se trimita si sa se faca cu ou si cu otes..putin respct
A comentat liudmila 20 august 2009, 20:26 | mergi sus ▲
Ce prostie .... nu discutie dar o piata adevarata... in care dupa cum vad s-au implicat niste puturoshi.. care isi permit f multe ... ma cine sunteti voi ( kiler , ionescu si toti gemenii astora ) ? daca va permiteti sa vb asa prostii ... daca injositi tara si conducatorul vostru ... ca sa va spun ca nu meritati sa purtati numele de roman ...
Ati facut impresia unor oameni inculti de tot... doar cu vocabularul prost care-l aveti,
ce v-au facut basarabenii personal ca sunteti atit de iritati ? v-au furat pamantul, banii, sau nu va ajunge loc ?
mai dati-va sama ce vb... ca nu face-ti fata deloc .... imputiti site-ul asta ... care ar trebui fi stimat !
BASESCU om mare si sa speram sa fie auzita rugamintea basarabenilor... pt ca ne alaturam la fratii nostri din Romania.
N-a mai ramas mult, bafta tuturor !!!
A comentat Lenuta 20 august 2009, 20:37 | mergi sus ▲
Mi se pare ciudat sa vad asemenea comentarii cu privire la moldoveni. Chestia e ca avem legiuni intregi de razboinici de dulap care nu fac doi bani in viata reala si mai trag si ei niste satisfactii marunte din comentariile lor handicapate. Tara e napadita de tiganie, gunoaie si caini vagabonzi si pt unii problema sunt tinerii moldoveni care vin in propria lor tara. Dar poate e mai bine pe undeva sa nu vina, ca daca vad cum sta treaba, sigur or sa vrea sa fuga inapoi!
A comentat buzzhawk 20 august 2009, 20:45 | mergi sus ▲
MAI OAMENI BUNI, VOI SUNTETI OAMENI SERIOSI SAU VA TINETI DE BASCALII PE SITE-UL ACESTA ? CE DUMNEZEU AVETI ? TOCMAI ACUM CAND S-AU INFAPTUIT ATATEA SI MAI AVEM UN PAS PANA LA UNIRE, VOI VRETI SA ABANDONATI ? VA SPERIE UNIREA ? VOI NU INTELEGETI CA O VOM DUCE TOTI MAI BINE IMPREUNA DUPA UNIRE ? HAI REVENITI-VA, CACI AVEM O UNIRE DE INFAPTUIT, NU MAI BATETI CAMPII CU PROSTII. SI VOI PROVOCATORILOR ANTIROMANI SI ANTIUNIRE, MAI STATI IN BANCA VOASTRA, CACI DUPA UNIRE VA FACEM NOI ROMANII PASAPORT PERMANENT IN SIBERIA LA PRIETENII VOSTRII RUSI CARE VA IUBESC SI VA VOR SCLAVII LOR PENTRU ETERNITATE.
A comentat Ducele 20 august 2009, 22:17 | mergi sus ▲
LA Alex romanu.voi avet multi prosti nu facetsi prieten pe cine vorbeshte limba vostra. kinezi este prietini ku noi da nu ku voi kum la Brejnev erau prieteni ku voi.voi nici ku moldoveni nu poti prieteni ei vorbesk romaneshte da voi tot okareshte la el.Eu makar rus da shtiu putsin rominesk da voi nu rusesk cine mai prost?Xa?Vrei sa lupti cu mine dece nu venit la lupta la Nistru.Te temi sa mori da noi nu temem sa lam ce i a noastra stai linistit degraba venim la voi daka tu nu fugit la Europa.Noua trebui sa nu mai vrei voi pe Moldova e bun ce face tu.
A comentat Alex 20 august 2009, 23:24 | mergi sus ▲
Razboinicul luminii! Alex ia si te culca baiatule ca iti curg mucii din nas, ma doare direct in cot ca tu stii romana, zi multumesc ca esti respectat in moldova si nu invrajbi poporul. Suntem o parte a istoriei si nu putem nega acest lucru, mai ales dictatura comunista, nu te invinuiesc ca esti rus, doar ca esti mai limitat decat un copil. As vrea sa vad cum ai putea sa privesti in ochii mamelor ce si-ar pierde copii intr-un razboi despre care zici ca nu avem curaj. Esti un nesimtit. Noapte buna
A comentat andrei 20 august 2009, 23:36 | mergi sus ▲
Andrei,da ştii că are ceva el dreptate cînd spune că ne mîncăm noi cei de-un neam ca nişte cîini printre gard,regretabil e faptul că în toată această hărmălaie prevalează conaţionalii din Romania.E trist că cei care au avut acces la valorile naţionale ale neamului nostru nu le pot împărtăşi cu cei lipsiţi de ele.Cu adevărat se zice-cînd doi se ceartă al treilia cîştigă.
A comentat Dumitru 20 august 2009, 23:48 | mergi sus ▲
Pentru Alex porcul de rus cazac!

Huideo porc de rusnac, eu nu ti-as dori vreodata sa ajungi sa ne cunosti in lupta pe noi romanii, urmasii lui Stefan cel Mare si Sfant si ai lui Mihai Viteazul! Bunicul mi-a povestit adesea cum luptau romanii din muntii Sucevei si Neamtului cu cazacii sovietici pana in 1958 cand rusii s-au retras din Romania. Daca ai sti tu cati cazaci au pierit in Romania!!!!! Noi cand spunem cazaci rusi, intelegem tot ce poate fi mai urat si mai barbar pe lumea asta. Daca tu porc de rusnac cazac vrei sa fii luptator pe Nistru, apoi lupta-te cu basarabenii tai bolsevici! Ce treaba avem noi romanii cu basarabenii polietnici? Romanii traiesc intre Prut, Tisa, Dunare si Marea Neagra. Pe Nistru traiesc polietnicii basarabeni cu care nu avem noi romanii nici o treaba. Hai Alex, porc de rusnac cazac, la abator cu tine ca vin chinezii si musulmanii peste Moscova si va fac salam! Sa-i ajute Dumnezeu si Allah sa distruga Rusia, imperiul raului, cancerul globului pamantesc. Multe se vor linisti pe glob dupa ce Imperiul Rus, un adevarat imperiu al raului, va fi distrus de chinezi si musulmani! Eu voi lupta cot la cot cu chinezii cand va fi cazul!
A comentat Alex, roman din Iasi 21 august 2009, 05:24 | mergi sus ▲
Sunt din Chisinau. Am citit doar unele din polemici mai "aprinse". Pot spune doar ca si la noi in Basarabia si in Romania si chiar peste tot exista asemenea atitudine fata de problema "moldovenismului", "romanismului" etc. Un om bine ieducat, care cunoaste catus de putin istoria neamului romanesc, intelege ca vinovatii acestor tragedii nationale au fost si sunt marile tari, care au rezolvat si rezolva si astazi in locul nostru destinele popoarelor mici. Nu trebuie sa ne invrajbim intre noi, care suntem, vrem ori nu vrem, acelas neam si sange. Doar printr-o unire de ginduri bune, intelegere si iertare reciproca putem birui. Eu nu sunt politician, nici chiar intelectual get-beget nu ma socot, dar traindu-mi anii am avut timp sa cunosc f. multa lume si pot spune ca nu este chiar atit de grava problema aceasta cum ne-o doresc unii s-o interpreteze.
Ma rog bunului Dumnezeu sa ne dee putere si ratiune buna. Si mai doresc mult, ca fiicamea sa fie acceprata la studii in Romania. Doar educind tinara generatie prin cultura si patriotizm v-om avea izbinda.
Iertata sa-mi fie interventa mea, daca am gresit cu ceva, fata de cineva.
A comentat Stas 21 august 2009, 06:16 | mergi sus ▲
Aha! Da pe Cine uraste mai mult Europa, Pe Romani sau pe Moldoveni..................
A comentat snf edmn 21 august 2009, 07:12 | mergi sus ▲
Auzi, Alex, roman din Iasi...te consideri roman? Citeste atent articolul meu: Ce are una cu alta, ba RETRDATULE? In primul rand, nu ca as tine parte Rusiei, dar Rusia e o putere mondiala, cea mai mare, si niciodata nu va fi acaparata de nimeni. Tu roman bou ce eti..uite-te la stiri...asta tu o sa inveti mai degraba sa vorbesti ruseste...retardatule..ca Rusia o sa va aiba pe toti... de aia... tu chiar nu vezi ca noi vrem sa scapam de Comunism si vrem in Romania? Ar trebui sa fiti mandri ca avem constiinta nationala , si vrem in Europa, cu voi romanii, dar daca esti un incult, ce sa-ti fac?
Si eu nu inteleg, ce-i cu discriminarea asta?
A comentat cristy 21 august 2009, 07:25 | mergi sus ▲
Mari boi mai sunteti cu totii , aruncati cu pietre unii in altii cand maghiarii si secuii in Romania si vecinii mei rusi isi fac de cap , si rad de noi. . La 1859, cei ce au faurit Romania au ales ca al doilea scop al
politicii de stat unirea tuturor romanilor . Cred ca nu degeaba, ci pentru a intari Romania si a ne feri pe noi de slavii , de care atat de mult mam saturat.Vrem noi sau nu suntem legati unii de altii prin sangele bunicilor nostri . sa stiti ca chiar daca sunt din Transnistria am un bunic ce a fost inrolat in armata romana in timpul celui de-al doilea razboi,
iar eu imi iubesc mult limba si citesc multa literatura romaneasca adusa la noi ca prin contrabanda.
Daca voi invoca modelul unirii si statorniciei
germane vei spune ca nu suntem ca ei ,desi
suntem mult bine organizati ca rusii ,spre exemplu .
Eu cred ca cei ce mai sus au negat unele valori romanesti sunt niste adevarati mancurti ,care se intilnesc in numar mare,dupa cum vad si in Romania dar,nu in asemenea cantitati ca in RM, cred ca din cauza lor avem trupe de ocupatie in Transnistria iar Romania nu mai este romaneasca de 20 ani fiind o piata de desfacere umila ,si fara drept la cuvant,a UE cu un injositor pact bilateral romano-ucrinean
semnat si ,fara o politica nationala coerenta
si indrazneata asa cum ar trebui ea sa fie.Tot
acei mancurti in cantitati uriase merg in Romania doar pentru burse si cetatenie , afectand imaginea mea, a celui ce sta acasa pentru ca RM sa ramana macar putin romaneasca ,ori merge la studii pentru a se intoarce din nou acasa si a fi un bun profesor de romana.
Eu cred ca ar fi timpul ca toti romanii sa isi uneasca fortele , ca ne mananca toti din toate partile !
A comentat Ion din Tiraspol 21 august 2009, 07:30 | mergi sus ▲
Chiar nu are un coordonator site-ul? Sau îl interesează cît rahat mai poate să încapă? Pute rău de tot. Mai opriţi-vă sau mutaţi-vă activitatea la WC dacă nu vă puteţi stăpîni, căcăcioşilor.
A comentat Moşu 21 august 2009, 07:32 | mergi sus ▲
DACA MOLDOVENII DORESC ROMANIA ATUNCI SA SE DEZICA DE CETATENIA MOLDOVENEASCA. DACA VRETI PASAPORT MOLDOVEBESC ATUNCI SA FITI ROMANI, NU MOLDOVENI. PRIMIREA DE CTRE UN NUMAR FOARTE MARE DE MOLDOVENI A PASAPORTULUI ROMANESC IMPLICA DREPTURILE ROMANIEI ASUPRA A CEEA CE AZI SE NUMESTE REPUBLICA MOLDOVA. NU PUTETI FI SI MOLDOVENI SI ROMANI IN ACELASI TIMP!
A comentat commiekiller 21 august 2009, 07:41 | mergi sus ▲
Dezicerea putinilor romani constienti de cetetenia RM ar ansemna dezicerea Romaniei de
pamantul Basarabiei alegandu-se cu cam 20% din populatia ei , pe care va fi nevoita sa o duca in spate careva timp.Eu personal nu vreau sa fiu
un nesimtit de parazit . Da mai dati-ne si voi niste teste la capatarea cetateniei ca primiti toti bolsevicii si necunoscatorii de limba romana in tara
A comentat Ion din Tiraspol 21 august 2009, 08:00 | mergi sus ▲
Ma....commiekiller...chiar unicul lucru corect l-ai spus pana acum.. ca nu putem fi Moldoveni si Romani in acelsai timp..corect... Insa, eu personal as renunta poate ca la cetatenia Moldoveneasca, dar un lucru ma tine...am familie, parinti, rude in Moldova...si nu pot...
Daca ne-am uni..am fi romani!
A comentat =) 21 august 2009, 08:00 | mergi sus ▲
Domnilor basarabeni! Baiatul meu a spus doar ceea ce gandeste el despre atacul asa zisului rus din Basarabia.
Cert e ca nu e rus, ci un calic basarabean care viseaza praznic! V-as sugera sa nu semanati vant, pentru ca veti culege furtuna!


Eu nu am nimic impotriva basarabenilor cinstiti si care isi vad de nevoile si neamul lor. Dar voi va faceti ca nu ati inteles insinuarile basarabeanului Alex care o face pe-a rusul. Aceste insinuari se aud pe la multi basarabeni care doresc varsare de sange. O fi rus sau basarabean, nu putem noi sa stim. Dar cert este ca multi basarabeni cu care am luat noi contact in Basarabia ne trateaza pe noi romanii ca si cum am fi niste piese de sah si vin si ne elibereaza, si ne iau ei cand vor si cum vor pentru ca le apartinem lor. De asta va napustiti voi ca barbarii asiatici, ca popoarele migratoare dupa cetatenia romana?

Ce poate simti un roman cand un basarabean ii spune ca Transilvania si Moldova adevarata si alte provincii romanesti asa si pe dincolo? De ce nu va ingrijiti voi de Gagauzia voastra, de Transnistria, de nordul si sudul Basarabiei? Mai lasati Romania in legea noastra a romanilor! Eu stiu ca romanii nu se baga peste voi in republica voastra, deci ar fi de dorit ca nici voi sa nu mai faceti insinuari si sa nu mai aduceti jigniri romanilor, chestiuni care sunt de natura sa mobilizeze tineretul nostru la actiuni dure antibasarabene. Asta pentru ca tinerii romani mai ales ii percep acum pe basarabeni ca pe un corp strain deosebit de primitiv si periculos. Daca mai judecati rational, chiar doriti asemenea lucruri sa se intample?
A comentat Un roman matur din Iasi 21 august 2009, 08:13 | mergi sus ▲
Ai ajuns di nou la vorbele mele; vrei sa fi di roman si moldovean pe motivul ca ai rude in "tara". Si ce daca ai rude in tara???/ Avand pasaport romanesc vei putea sa-ti vizitezi neamurile cu exceptia cazului in care vorbele mele se adeveresc si populatia de moldoveni a moldovei nu te va considera un roman fascist. De ce ti-e frica? Ca moldovenii te vor ura si nu-ti vor da drumul inauntru. Asa este dragule, asta e realitatea-moldovenii urasc romanii. Poate de-aia unora ca mine nu le convine ca voi moldovenii sa capatati pasapoarte romanesti. Stim ca moldovenii nu ne considera de-ai lor, nu-i asa? Iata o idee! Aratati ca sunteti romani nu moldoveni si renuntati la cetatenia moldovo ribentropeasca. Nu va fie frica. Moldova este oricum un pseudo stat, mai mult pe hartie. Eu sincer as renunta IMEDIAT la porcaria de cetatenie moldoveneasca si de tot ceea ce inseamna Rep MD; ea nu exista, Basarabia exista.Dar v-au spalat la creieri si au inventat o tara ptr voi-se numeste Rep Md.
A comentat commiekiller 21 august 2009, 08:16 | mergi sus ▲
Commiekiller, Moldova este o provincie romaneasca, iar moldovenii sunt romani, fondatorii si aparatorii Romaniei. Dar basarabenii nu sunt nici moldoveni si nici romani, deci de ce sa ia ei cetatenia Romaniei? Nu esti satul de straini? Iti mai trebuie si rusi in tara? Sa ramana ei in Basarabia lor cu cetatenia tarii lor, iar noi sa stam in tara noastra cu cetatenia noastra romaneasca. Asa este normal sa fie si asa va fi. Altfel va fi rau pentru ei.
A comentat Alex, roman din Iasi 21 august 2009, 08:26 | mergi sus ▲
Commiekiller ,mesajul comentat de tine nu este al meu ,citeste terog putin mai sus .

Romanului matur din Iasi
Basarabenii filorusi merita batuti si aici si in Basarabia.Eu sunt din RM si ti-o spun cu cea mai mare certitudine ca atitudinea ta cum ca basarabenii sa-si caute de-ale lor iar cei din Romania sa-si tina mainile acasa nu ne face cinste si cu ea nu rezolvam o problema in care , vrem sau nu suntem implicati.
Republica Moldova este o parte al spatiului vital romanesc , si la urma urmei eu nu vreau
ca poporul meu , prostit si injosit ,sa ingenuncheze din nou .Spui ca ar fi bine sa nu va implicati ?.. da poate , dar rusii nu ne intreaba daca ii vrem sau nu . sa admitem ca ne lasati pe mana lor ,dar chiar crezi ca situatia Romaniei este atat de stabila iar occidentul nu opoate vinde ca odinioara ,pretuindu-o in metri cubi ori in barili spre exemplu.In acest caz din nou veti ceda, oare ce ar urma ? Poate restul Moldovei .
Intelege din 1940 si pana acum nu s-au schimbat prea multe iar chestiunea Basarabiei este una de onoare nu doar pentru Romania ci si pentru toti cei ce se simt romani .
A comentat Ion din Tiraspol 21 august 2009, 08:53 | mergi sus ▲
Da, stiu-mesajul meu a fost ptr romanul matur din Iasi. Referitor la "toti cei care se simt romani" -aratami-i si mie. Ca am fost in Basarabia de nenumarate ori si am vazut cata iubire nemarginita aveti ptr noi. DE CE ATI APLICAT TOTI PTR PASAPOARTE in ultimii ani? Ce ati facut pana acum? De ce trancaniti in ruseste peste tot, aratind cu degetul spre Romania si vorbindu-ne de rau? Nu ami da inainte cu romanismul dil Basarabia. Chiar ieri l-am intrebat pe un prieten de-al meu din Basarbia care asteapta rezultatele le admitere, ca el ce se simte? Roaman sau maldavan? Moldovean-mi-a raspuns. I-am raspuns imtepat ca atunci sa stea la el acasa, nu sa studieze aici pea pe banii poporului roman. (ne-am cam aprins). CARE ROMANISM? CARE IUYBIRE DE ROMANIA? NE CREDETI PROSTI? Alex roman din Iasi are dreptate-STATI ACOLO-NOI NU VA VREM AICI. SI NICI VOI PE NOI. Gata cu maimutarelile false!
A comentat commiekiller 21 august 2009, 09:03 | mergi sus ▲
commiekiller.............ce ai zis tu mai devreme e absurd, imi sugerezi sa ma dezic de parinti si de tot cei mai scump in inima,eu nu cred ca poate cineva asa ceva...........nu conteaza pentru mine cine e la putere,comunismu sau cine stie cine,eu sunt din RM si sunt mindru de asta pentru ca un popor puternic e acela care trece prin greutati.......si nu toti care vin in rominia sunt asa cum ziceti voi..........sunt si oameni cinstiti care isi vad de interesele lor..........
A comentat magu_mc 21 august 2009, 09:34 | mergi sus ▲
commiekiller
Vrei sa-ti spun cine sunt vorbitorii de romana din Basarabia ?
Intelege , spatiul urban este preponderent rusofon si filorus , chiar in mare parte antiroman
Dar alte 60% dinpopulatie sunt la tara vorbind limba romana si purtand cultura romaneasca fiind in cea mai mare parte inconstienti de asta.
Nu vreau sa arat cu degetul dar rusii au avut grija ca la noi cea mai mare parte din masmedia
sa faca propaganda pentru ei, romania a facut ceva mai putin .Si vreau sati amintesc ca regimul sovietic a lasat mult mai multe urme decat regimurile socialiste din alte tari.
Dar in toate astea este si o parte buna , clasa intelectuala este in proportie de 90% romaneasca , mergi in sate si cei mai muncitori si cumsecade tarani iti vor spune ca sunt romani
A comentat Ion din Tiraspol 21 august 2009, 09:34 | mergi sus ▲
voua rominilor ar trebui sa va fie rusine...in '40 vati lasat fratii la suferinta,o bucata din cea fost odata o familie romina...voi sunteti niste lasi care va e frica de tot ce e rus...voi,nu noi care ne infruntam cu ei in fiecare zi..........credeti ca noua ne e bine???credeti ca ne place ca toti vb in rusa???voi nu stiti nimic...prin auzite nu puteti face concluzii,veniti sa locuiti 2 luni si veti fi schimbati mintel veti fi mai maturi......nu veti mai da declaratii pe care nici nu le intelegeti...om fi noi periculosi...asa ne face viata,caci noi supravietuim si nu traim...rog rominii sa se gindeasca inainte sa jigneasca basarabia,pamint ce la tradat.........
A comentat magu_mc 21 august 2009, 09:47 | mergi sus ▲
Toate comenturile sunt destinate numai OSBistilor... Sunteti buni la - Lins CURU - !!!
Asa ca succes in continuare...
A comentat GOD 21 august 2009, 09:51 | mergi sus ▲
sau gasit aici niste rusofili care vorbesc atatea porcarii din numele unui popor intreg. rusine!
A comentat dan 21 august 2009, 09:53 | mergi sus ▲
^magu_mc^ - bucurate si mandreste-te ca esti din RM...de aia avem comunisti...ca avem PATRIOTI ca TINE.... Retardatule!!!! Jos handicapatii si prostituatele din POPOR!!!
Rusine Magarilor de OSB!!!!
A comentat GOD 21 august 2009, 09:55 | mergi sus ▲
Domnule Ion din Tiraspol, ai si nu ai dreptate. Ai dreptate ca populatia basarabeana nu ar trebui sa permita sa fie injosita si batjocorita de veneticii rusi.


Dar nu ai dreptate in ceea ce priveste capacitatea Romaniei de a se apara. Fii convins ca Romania are o armata redutabila, capabila sa lupte si sa distruga orice dusman care ne-ar invada tara. Apoi NATO nu a vandut niciodata si nici nu-si va vinde niciodata membrii. Un atac asupra Romaniei ar declansa un razboi care ar duce la distrugerea acelui inamic sau la sfarsitul lumii. Iar romanii actuali ar lupta cu fanatism pentru apararea pamantului nostru dintre Prut, Tisa, Dunare si Marea Neagra.


In alta ordine de idei, in ceea ce spui tu ""restul Moldovei". Probabil vrei sa zici Moldova istorica romaneasca, Moldova adevarata. Apoi sa stii draga Ioane ca romanii moldoveni sunt romani fanatici, constienti de faptul ca stramosii nostri au faurit Dacia si apoi Romania, ca moldovenii au initiat si au luptat din greu pentru faurirea Romaniei, ca stramosii ne-au lasat cu limba de moarte ca datorie sfanta apararea Romaniei care este nucleul stravechii noastre Dacii. Noi nu ne putem lipsi de toate frumusetile cu care Dumnezeu a harazit Romania pe pamant. Oare care roman din Moldova ar renunta la Transilvania si Maramures care sunt izvorul principal din care au rasarit moldovenii? Eu, sotia si acesti doi baieti ai mei mergem lunar fie la Poiana Brasov, fie la Sibiu, fie la castelele din Transilvania, fie la Sinaia, Predeal etc. Oare care roman moldovean ar renunta la delta Dunarii, la Transfagarasan, la lacul Balea, la minunatele vai ale Oltului si Muresului etc. si de dragul cui? Asa ca sa nu ne facem iluzii cu privire la Moldova. Ea este romaneasca, locuita de romani in proportie de peste 99% si care se mandresc ca sunt romani. Acum eu am treaba, dar te las Ioane sa te mai certi cu baietii mei pe care-i educ sa fie romani adevarati, romani fanatici daca vrei. Asa iimaitin in casa si invata sa faca compuneri, sa mai caute prin carti etc. daca .
A comentat Un roman matur din Iasi 21 august 2009, 09:59 | mergi sus ▲
Ptr magu_mc. Foarte bine ca esti din REPUBLICA MOLDOVA, TARA TA, Precum zici stai alaturi de POPORUL TAU MOLDOVEAN , iubiti-va mult si NU MAI AVETI PRETENTII DE LA POPORUL ROMAN! Stati la voi in tara mult iubita, ati inteles. NOI NU VA VREM, VA UARAM SI VA DISPRETUIM aproape tot atat cat si voi pe noi. Suntem chit.
A comentat commiekiller 21 august 2009, 10:17 | mergi sus ▲
^commiekiller^ - intr-o masura oarecare sunt de acord cu tine...dar cu Ura ai exagerat putin... :))))) :P
A comentat GOD 21 august 2009, 15:39 | mergi sus ▲
Spuneti-mi va ro acestea sunt rezultatele finale ale admiterii basarabenilor in rominia
A comentat Antonina 21 august 2009, 17:21 | mergi sus ▲
ROMANULUI MATUR DIN IASI

In primul rand vorbind despre tradare si vindere m-am referit la cardasia de la Munchen.
Asi vrea sa se inteleaga ca majoritatea basarabenilor sunt doar o turma de oi ,dar intelectualii, ma refer la mediul universitar ,
vor sa faca basarabia din nou pamant romanesc cu ori separat de Romania.
Daca tot spuneti ca va este scump tot ce este romanesc cum va poate aranja situatia actuala a Romaniei care priveste fara a face nimic la secuii si maghiarii care isi fac de cap
si cum a putut semna tratatele de frontiera cu Ukraina (nu e vorba de pamant ci de demnitate) Si cum puteti lasa balta asemenea pamanturi ca Cadrilaterul Basarabia Banatul de sud ... Pentru care stramosii nostri si-au varsat sangele !Poporul roman merita osoarta mai buna !
A comentat Ion din Tiraspol 21 august 2009, 19:52 | mergi sus ▲
Ion din Tiraspol! In Romania sunt undeva intre 1.200.000 si 1.400.000 de cetateni vorbitori de diverse graiuri sau dialecte ale limbii maghiare. In Transilvania locuiesc sub 1.000.000, concentrati mai ales in judetele Harghita (cam 75 - 80% din locuitori) si in Covasna (cam 60 - 65% din locuitori). Si e liniste si pace acolo, nu ca in Basarabia.


Multi din secuii din Covasna si Harghita sunt de fapt romani maghiarizati. Ei nu sunt unguri, dar vorbesc un grai sau un dialect maghiar. Exista si un procent oarecare de secui cu ADN unguresc, dar mult peste 50% din ei sunt de fapt romani maghiarizati sau urmasi proveniti din familii mixte. Nu-ti fa griji in privinta lor. Biserica, unii intelectuali extremisti si unii politicieni ii instiga doar pentru interese. Iar ei sunt o populatie foarte organizata, ca orice populatie educata. Dar masa mare a secuilor nu doresc tulburari etnice. Un secui din Covasna imi spunea ceva in genu acesta: Sotia mea este romanca. Cand m-am casatorit, parintele (reformat) mi-a spus sa-mi iubesc si sa-mi respect sotia ca pe propriul meu corp. Ei, dar intre timp, secuii nu mai sunt in guvernul Romaniei si preotii reformati au devenit extremisti si-mi cer sa divortez. Dar ce s-ar intampla cu cei doi copii pe care-i am cu ea? Vine popa sa mi-i creasca sau ii las pe drumuri? M-ar bate Dumnezeu. Dar eu zic cum zice popa si fac cum stiu eu ca e bine si-mi cresc copiii langa nevasta mea. Iar copiii mei vor fi buni cetateni romani.

NB: Deci cetateni romani, dar nu etnici romani, desi ei sunt pe jumatate romani.

Deci au si ei dileme, iar romanii sunt extrem de toleranti. La ce bun ar duce masurile dure? La ceva cam in genul lui Milosevici in Iugoslavia.


Conform normelor democratice, si daca nu ating suveranitatea si integritatea statului roman, au si ei dreptul sa se exprime, sa protesteze, cu un cuvant, sa se refuleze. Dar marea majoritate a acestor secui sunt oameni foarte muncitori, seriosi si cinstiti. De fapt ei nu cer decat autonomie. Dar in Covasna sunt cam 35 - 40% romani. In Harghita sunt doar vreo20 - 25% romani. Iar un procent destul de ridicat sunt din familii mixte. E greu sa iei masuri impotriva celor cu sange romanesc, chiar daca .... Romanii au fost, sunt si trebuie sa fie oameni mai presus de orice! Asta daca integritatea tarii nu sufera atingere. Altfel devenim extrem de crunti, si sa-i fereasca Dumnezeu pe dusmani de razbunarea noastra!
A comentat Un roman matur din Iasi 21 august 2009, 20:38 | mergi sus ▲
Romanului matur din Iasi
Tot timpul ati fugit de punctele chee ale replicilor mele cautand sa criticati doar pe cele slabe.
Da sunt doar un licean care pe alocuri poate avea un punct de vedere mai putin corect ,dar un lucru l-am inteles la sigur-ambii iubim Romania , doar ca fiecare o concepe in chipul
sau .Cred ca asta este problema poporului nostru . Da , puteti spune multe ,dar totusi suntem un singur popor , cel putin din punct de vedere stiintific .Toate afirmatiile cum ca Romania ar fi doar de la Tisa pan la Prut sunt
doar o incercare de eschivare de la o lupta continua maostenita ,care este pentru noi una de onoare . Sa stiti ca am intrat in dialog
nu pentru a ma contra ci pentru acomunica cu cei ce gandesc ca mine , din pacate nu i-am gasit aici .
A comentat Ion din Tiraspol 22 august 2009, 06:44 | mergi sus ▲
Ion din Tiraspol, ce pot sa-ti spun eu! Tu esti roman si iubesti Romania. Cinste tie ca nu ti-ai uitat poporul din care te tragi si limba pe care au vorbit-o stramosii nostri. Dar cati mai sunt ca tine intre Prut si Nistru? Nu mai vorbesc de Transnistria! Foarte putini dupa cati am intalnit eu in vizitele mele acolo la voi. Doar cativa intelectuali isi mai amintesc si-si respecta stramosii din care se trag. In rest, tot o apa si-un pamant! Limba rusa peste tot!
A comentat Un roman matur din Iasi 22 august 2009, 07:48 | mergi sus ▲
Roman matur din Iasi
Stiti dece Romania de astazi are un teritoriu atat de restrans? Deoarece tot timpul a intrebat pe asta si pe celalalt daca vor unire ori nu . Marii nostri vecini din est , ca si altii , nu au acest prost obicei .
Daca tot veni vorba de mediul din Basarabia , am mai spuso , la oras se vorbeste 60% rusa
mai ales dupa 2001 , in Chisinau pana la data asta situatia fiind alta.La sate ,mediul rural constituind peste 60% , oamenii sunt
purtatori inconstienti ai culturii si limbii
pur-romanesti . Intre acesti romani , din pacate , inca mai circula legendele sovietice
despre ""capcaunii romani '''' , dar va asigur ca asemenea prostii ies doar din gura lepadaturilor si ai celor interesati , taranii muncitori si cumsecade lafel ca marea masa a intelectualilor sunt proromani . Va asigur
ca la aceste afirmatii am fost destul de obiectiv.
Ar fi bine sa pomenesc si mediul universitar
care este o enorma fabrica de romanasi , orice ''moldovian '' inteligent ce trece prin coridoarele universitare iese deacolo un adevarat roman . Aici asi vrea sa multumesc
sincer fratilor de peste Prut care ne-au inarmat cu literatura si au pregatit in universitatile lor o puternica clasa de pedagogi . In un cuvant tot sistemul educational din RM e al nostru cu mici exceptii . La parererea mea cel mai important
lucru este straduinta noastra constanta si neobosita in comun , aici imi amintesc si cuvintele istoricului roman Neagu Giuvara , care spunea ca -leahu si turcul dau odata incaodata si incaodata pana reusesc , iar noi
ne aruncam prima data in lupta neanfricati si invaluiti de entuziasm , dar dupa primul esec ne retragem modest .

A comentat Ion din Tiraspol 22 august 2009, 09:52 | mergi sus ▲
Ion din Tiraspol, Romania nu poate lua cu forta un teritoriu a carui populatie nu doreste sa traiasca in Romania, chiar daca acel teritoriu ii apartine istoric si de iure, adica prin lege. In schimb daca in urma unui referendum, peste 51 - 52% din populatie ar vota unirea cu Romania, doar atunci noi romanii, impreuna cu NATO si UE am dezvolta si am apara acel teritoriu cu arma in mana daca ar fi cazul. In cazul unei uniri prin referendum national intre Tisa si Nistru, nimeni si nimic in lume, cu atat mai putin Rusia, deci absolut nimeni nu ar mai putea face nimic impotriva unirii. In 1918 a fost marea greseala de a nu se fi organizat un referendum in care basarabenii sa-si fi dat adeziunea la unire. In plus, situatia de la al doilea razboi mondial nu va mai exista niciodata. Acum are loc un proces de globalizare, iar evolutia omenirii nu mai permite ca Rusia sa cotropeasca tari straine asa cum a facut-o atunci.

Uite, Moldova cu Muntenia s-au unit in 1859 prin vointa libera a populatiei romanesti din aceste doua principate romanesti. Nimeni in lume nu mai poate distruge aceasta unire. Transilvanenii s-au adunat cu mic cu mare la Alba Iulia pe 1 decembrie 1918 si au votat Unirea. "Noi vrem sa ne unim cu Tara!" a fost deviza lor. Ei bine, aceasta data este acum Ziua Nationala a Romaniei, iar ardelenii sunt mandri de a fi romani acum.

De ce-ti spun treburile astea? Pentru ca, daca basarabenii ar iesi cu sutele de mii in PMAN de la Chisinau si ar cere la unison "Noi vrem sa ne unim cu Tara!", atunci Rusia nu ar putea decat sa asiste neputincioasa la vointa de nezdruncinat a romanilor basarabeni de a se uni cu Tara. Insa niciodata, pana acum, in PMAN de la Chisinau nu au fost sute de mii de romani basarabeni care sa strige "Noi vrem sa ne unim cu Tara!" asa cum au facut romanii transilvaneni!

Unirea este ca o casatorie. Trebuie sa-ti dai acordul, trebuie sa strigi tare DA!, trebuie sa o vrei, sa demonstrezi tuturor ca o vrei. Numai in acest caz, in aceste conditii ar fi legala, viabila si vesnica unirea romanilor basarabeni cu toti ceilalti romani si ar trai in familia romaneasca, cu bune si rele, dar intr-o familie mare romaneasca care i-ar ajuta sa se dezvolte si i-ar apara. Nu stiu daca tu stii cantecul romanesc "Hora Unirii". Daca nu, informeaza-te! Cauta online "Hora Unirii" si ascult-o fiule pentru ca este unul din cantecele mari ale natiiunii romane!
A comentat Un roman matur din Iasi 22 august 2009, 13:59 | mergi sus ▲
Romanului matur din Iasi
Sa stiti ca am fost pe 7 apriilie in la miting in unul dintre cele mai rusificate orase-Balti , unde tinerii strigau sloganul ''Romania nu uita Basarabia-i ata '' . Chiar daca in acel oras se vorbeste in proportie de 90% rusa , oamenii de acolo avand o atitudine extrem de ostila fata de tot ce inseamna element autohton in Basarabia indiferent de etnonim , au iesit mai multi oameni decat la mitingul organizat de PCRM a doua zi , in care lucratorii au fost scosi fortat la pauza de masa.
Basarabia romaneasca are un viitor pentru-ca tinerii intradevar sunt in mare parte romani
doar ca romania ar trebui sa creeze premizele politice ale acestei uniri , lucrand mult mai mult pe plan ideologic si mai ales implicanduse in treburile interne ale RM .
Si asi vrea sa se inteleag ca RM nu este independenta ci ostateca datorita ocupatiei militare si mai ales din cauza vidului informational din sate .In casele basarabenilor intra doar cateva posturi TV ,
spre exemplu pe 7apriilie cu totii am privit pe
undele emise prin efir desene animate .Astfel
cea mai mare parte a romanilor inconstienti de la sate sunt izolati informational .

A comentat Ion din Tiraspol 22 august 2009, 16:32 | mergi sus ▲
Ion din Tiraspol! Romania ca stat democrat, membru al UE si NATO, nu-si poate permite sa se implice in RM, care se zice ca este independenta, dar de fapt este sub ocupatie ruseasca. Sa speram ca Basarabia va avea un viitor romanesc, deoarece numai dupa o eventuala unire cu Romania se va putea dezvolta Basarabia in mod plenar. In cazul unei uniri, nu numai Romania va ajuta Basarabia, ci si toate tarile din UE. Dar unirea depinde in primul rand de basarabeni, si apoi de romani. Daca basarabenii ar fi hotarati si ar actiona decisiv pentru unire, atunci Romania, care este extrem de sensibila la problemele nationale ale romanilor din vecinatate, nu ar putea refuza. Dar asta presupune o mobilizare totala a basarabenior, un curent majoritar pro unire, ceea ce nu cred ca se poate realiza cu comunistii rusofili la putere. Voronin este o sluga credincioasa a lui Putin si Medvedev. El executa poruncile de la Moscova fara sa tina cont de suferintele oamenilor. Prin urmare, Voronin si clica lui comunista ar reactiona urat la orice ajutor din partea Romaniei.
A comentat un roman matur din Iasi 22 august 2009, 17:47 | mergi sus ▲
Romanului matur din Iasi
Eu cred ca acest drum este cel mai bun , chiar daca s-ar putea si altfel .
Pentru a capata aceasta majoritate de partea noastra nu este nevoie de un proces atat de lung precum pare la prima vedere .
Daca veti consulta o harta ce reflecta distribuirea densitatii populatiei pe teritoriul RM , veti observa ca cea mai inalta densitate
se inregistreaza pe malul Prutului . Niste emitatoare puternice pe partea dreapta a granitei incomode ar rezolva problema accesului la informatie , iar introducerea micului trafic i-ar face pe romanii mei inconstienti sa inteleaga ca pe malul drept locuiesc oameni asemenea lor . Diferenta nivelului dezvoltarii economice i-ar atrage pe rusi , eu cunosc cativa care regreta din acest motiv pierderea momentului unirii de la inceputul deceniului trecut . Orasele noastre au inceput sa vorbeasca rusa deoarece sunt preponderent rusesti iar comunistii i-au facut sa se simta la noi destul de comod.Noi trebuie sa le demonstram ca ei nu vor fi din nou discriminati ca in perioada cand basarabenii foloseau des fraza '' valiza-gara Moscova !'' ,pentruca de asta ei se tem cel mai mult . Eu cunosc si o persoan ce constientizeaza faptul ca este roman dar ,
se teme de unire din cauza atitudinii pe care o au cei din Romania fata de noi . Defapt eu am intrat in dialog pentruca am fost indignat de anumite replici venite din ambele parti .
Dar sa stiti , ca eu doresc unirea chiar daca asi ajunge sa fiu nitel dispretuit de fratii mei de peste Prut . Stiu ca meritam aceasta atitudine din cauza unor greseli , iar eu chiar daca nu am particicipat la ele trebuie sa-mi asum responsabilitatea ca membru al acestui grup de romani cam deochiati .
A comentat Ion din Tiraspol 23 august 2009, 12:19 | mergi sus ▲
Ion din Tiraspol! Romanii poate au o atitudine dispretuitoare fata de basarabeni ca raspuns la cuvintele de ocara pe care le-au adresat basarabenii romanilor. Dar in Romania fiecare in parte se bucura de respectul pe care si-l face singur, si nu intereseaza pe nimeni din ce parte a tarii esti. Peste jumatate din romanii originari din Moldova istorica locuiesc in Transilvania, Banat, Muntenia si Dobrogea. Cine-i dispretuieste acolo? Da, esti tratat cu dispret daca te dovedesti a fi bandit, hot sau mai stiu eu cum. Iar drepturile minoritatilor sunt mult mai respectate in Romania decat in RM. Uite, in aceasta vara am fost la Jurilovca si la Gura Portitei la pescuit si odihnit pe malul marii. Poti sa cauti aceste localitati pe Youtube Romania. Acolo sunt multi lipoveni vorbitori de limba rusa. Cine-i dispretuieste pentru asta? Ai auzit tu vreodata pe vreun rus sau ucrainean din Romania plangandu-se de discriminare sau rele tratamente? Nici ungurii nu se pot plange de asta. In nici o tara din Europa minoritarii nu se bucura de mai multe drepturi si mai mult respect ca in Romania. Romanii sunt oameni foarte pasnici, iar respectul ti-l faci singur pentru ceea ce faci, cum te comporti si nu pentru ceea ce esti ca etnie. Iar romanii din dreapta Prutului in nici un caz nu ar merge sa locuiasca in Basarabia decat cazuri izolate cum ar fi casatorie etc.

Privitor la introducerea micului trafic de frontiera. Pai cine se opune? Romania in nici un caz. Romania ar primi fonduri europene pe care le-ar folosi cu RM pentru implementarea unor proiecte comune daca s-ar introduce micul trafic. Ar avea de castigat si romanii, dar mai ales basarabenii.


Ioane, vino in Romania, fii om cinstit si traieste-ti viata cinstit aici si vei vedea ca nimeni nu se va lega vreodata de locul tau de bastina, de faptul ca esti din Basarabia. Sunt mult peste 1.000.000 de romani nascuti in Basarabia care muncesc si traiesc aici in Romania, si niciunul din ei nu am auzit ca ar vrea sa se intoarca vreodata in RM pentru ca aici este dispretuit. Ceea ce spui tu cu dispretul sunt minciuni comuniste.
A comentat un roman matur din Iasi 23 august 2009, 14:50 | mergi sus ▲
3 bube : numai 2 % se declara romani. comunismul inca are jumate din voturi si este prezent in toate structurile . vizele ipuse romanilor. si aceeasi caseta obositoare cu jandarmu roman , ne-ati tradat ( desi in ww2 au murit 300.000 romani pe frontul de est +raniti + disparuti + capturati). ba pt. basarabia a invadat romania urss si dupa ce am pierdut, urss-ul si stalin au hotarat granitele .
A comentat io 23 august 2009, 15:23 | mergi sus ▲
Romanului matur din Iasi
Sper ca noii oameni ce ar putea veni la conducere in RM , ma refer la opozitie , nu vor fi doar o reancarnare a vechilor \'\'politicieni\'\'.
Eu cred ca ei nu au dat acel vot comunistilor datorita atitudinii cetatenilor , si gandesc ca viitoarele actiuni si necoruperea celor patru formatiuni va depinde direct de cultura politica a oamenilor de rand .Prin pozitia noastra i-am facut sa mearga contra voii Moscovei ,dar totusi Rusia este o tara cu multe parghii .
Daca nu ne vom schimba atitudinea nu vom vedea ,chiar dupa venirea lor in forta la carma RM ,mari schimbari spre bine , si de niciun Mic Trafic nu va putea fi vorba ,doar daca elita ar vedea un avantaj economic pentru sine in asta .
Sper ca nu vom ajunge in situatia in care se afla Rusia . Nu-i doresc nici unui popor si nici unui individ sa se pomeneasca cu o asemenea dictatura la el acasa .
A comentat Ion din Tiraspol 23 august 2009, 17:05 | mergi sus ▲
LUI IO
Intelege , fosta RSSM (Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca )a avut o situatie cu totul deosebita fata de alte Republici sovietice fiind o parte din alt stat .Cum ai putea oare sa desparti frate de frate ? In RSSM masina de propaganda a lucrat pemanent la maximum posibil formand un sistem intreg de prejudecati. Aceste ''legende'' sunt defapt o parte componenta a unui organizm creat de bolsevici cu care avem de luptat el fiind adevaratul nostru dusman.
Vizele pentru romani sunt intradevar una dintre incercarile ocupantilor de a face Romania sa se descurajeze in chestiunea Basarabiei .
In 1941 noi eram intre ciocan si nocovala ,fiind nevoiti sa alegem, Romania a facut alegerea corecta , gresita a fost strategia lui Hitler , care nu vroia sa asculte expertii militari , iata din ce cauza noi am fost faramitati si invadati
A comentat Ion din Tiraspol 23 august 2009, 17:45 | mergi sus ▲
ion sincer te inteleg dar sa mor daca inteleg tupeul unora ( nu toti se exclud 2% ) de a cere ceva sau pretinde ceva de la romania si romani cand ei se declara moldoveni( deci alta etnie nu are legatura cu provincia istorica ) . e ok nu am nimik impotriva daca ei asa vand situatia ( dupa 19 ani nu mai tine gluma ca au fost indoctrinati ) uite in statele baltice sunt multi rusi (cam 20%), multe interese ruse si ei sunt in ue si nu au uitat cine sunt . ceva nu se leaga si crede-ma ca romanii au multe defecte da nu sunt tampiti.
A comentat tot io 23 august 2009, 19:18 | mergi sus ▲
sunt de acord cu ion din iasi . lasa-i pe astia cu viata lor si vino in europa . ideal ar fi sa sari si de romania uite elvetia e faina sau germania .in uk e nasol acu
A comentat io 23 august 2009, 19:23 | mergi sus ▲
La noi 90% din rusofoni ( ukraineni rusi gagauzi bulgari evrei-adica toate minoritatile ce constituie cam 40%) Locuiesc la orase , la sate sunt majoritatea aborigenilor , dar ei sunt doar niste tarani usor manipulati de unica televiziune ce intra in toate casele , care este controlata de comunisti.Dar toti \'\'moldovenii\'\' ce sunt capabili sa deosebeasca negrul de alb dupa ce trec prin scoli devin romani , deacea intelectualii din RM in proportie de 90%sunt romani .
A comentat Ion din Tiraspol 23 august 2009, 19:31 | mergi sus ▲
bun da cu japca dragoste nu merge. dar ei NU VOR sa vada. pleaca de acolo . uite tu ai merita cetatenia sau macar bursa . nu pentru ceea ce spui ci pentru ca gandesti ( poate nu crezi tot ce spui , eu nu te cunosc :)) )
A comentat io 23 august 2009, 19:39 | mergi sus ▲
Lui IO

Basarabia este si va ramane pamantul nostru , al tuturor romanilor chiar daca acolo nu va mai ramane nici un roman . Crezi ca afirmatia e cam naiva ? Daca noi vom avia o dorinta permanenta si nestinsa , pe care vom sti sa o materializam in actiuni intelepte , chiar viclene, afirmatie va fi valabila in orice circumstante . Cat de straniu nu ar suna un procent considerabil de rusofoni sunt proUnire atrasi de partea economica , aborigenii neputand aprecia macar aceste prioritati .
Vreau sa ajung la acea ca nu poti impune un om sa aleaga intre doua parti cand el este incapabil sa le conceapa , iar intelectualii ar trebui sa aleaga pentru prostime .

















A comentat Ion din Tiraspol 23 august 2009, 19:54 | mergi sus ▲
ok . ti-am zis te inteleg da vezi ca e putin imperialista viziunea ta . si uiti un lucru . poate o sa te supar dar tre sa-ti spun . cei mai multi din ro. ( sincer , sunt mai bine de jumate ) nu mai sunt interesati de unire din 2 motive majore :1 vor un nivel de trai ridicat si atat nu-i intreseaza de alti ,, frati" si 2. cand vad ca ,, prostimea " zice ca e X si ei sunt Y ( ma refer la romani ) zic ca n-au de ce sa se uneasca cu tara plina de X. imi pare rau da asa sta treaba . sa-i obligi sa se uneasca ar fi un dezastru
A comentat io 23 august 2009, 20:08 | mergi sus ▲
eu am renutat la romania ( nu la romani ) m-am saturat de asa-zisa democratie si ,, am plecat in lume " . momentan in londra . in viitor nu stiu. vreau sa-mi traiesc viata .
A comentat io 23 august 2009, 20:12 | mergi sus ▲
Sa stii ca am obosit sa-mi vad tara in viata de zi cu zi si in cartile de istorie in postura de jertva , indeplinind mereu rol de tara-tampon ori prezervativ , fii deacord trebuie sa schimbam ceva , sa avem o situatie politico-economica buna si sa ducem o viata decenta.
Asta ma doare mai mult ca unirea , si chiar nu ne putem revansa ? Sa stii ca multi basarabeni,ca si mine , considera Romania prima lor patrie , nu pentru cetatenie , ci pentru-ca au fost astfel educati .
Sa stii ca daca asi fi indiferent asi merge in Rusia asi vorbi rusa pe care am anvatato destul de bine in scoala si m-asi declara rus+o sotie rusoaica ... Moscova si Petersburg sunt o insula europeana in o adevarata mongolie .
A comentat Ion din Tiraspol 23 august 2009, 20:26 | mergi sus ▲
la mine acasa nu arata nici o televiziune romana:( daca m-ai invart antena cumparata arata neclar moldova 1,:(( prima solutie in rezolvarea problemelor ar fi o televiziune libera , sa stie toti ce e rau si ce e bine ..nu tot sa aud una si aceeasi..m-am saturat..ma umfla rasul de prostia celor de la televiziune dar in acelasi timp mi se rupe inima..nustiu daca mai exista scapare de viata asta..pe an ce trece incetez sa sper ca maine de va schimba si maine va fi o zi mai buna:((
A comentat din transnistrina 24 august 2009, 16:10 | mergi sus ▲
DOMNULUI din TRANSNISTRIA
Nu trebuie sa cazi in disperare , ci trebuie , la fel ca toti romanii constienti , sa te intrebi ce ai facut si ce ai de facut pentru tara ta .
A comentat Ion din Tiraspol 24 august 2009, 17:57 | mergi sus ▲

Nume: rudolf leonard
E-mail: rudolfleonard@yahoo.com
Telefon: 0757205495
________________________________________

olnav la 24 de ani Mã numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani ºi bani prea puþini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratãrii afecþiunilor de care sufãr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adãpost de noapte din Sibiu ºi nu pot muncii pentru cã medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufãr de cirozã hepaticã, ulcer, leucemie ºi scoliozã toracicã ºi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mã adresez oamenilor cu suflet ºi credinþã în Dumnezeu sã mã ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mã pot ajuta cu mici donaþii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei).
va rog ajutatima daca nu pot sa mor va inplor din inma ajutatima sa continui tratamentul va inplor va multumhesc anticipat
A comentat RUDOLF LEONARD 26 august 2009, 10:46 | mergi sus ▲


Bolnav de cancer la 24 de ani

Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei).

Vă rog ajutaţi-mă dacă nu pot să mor.

E-mail: rudolfleonard@yahoo.com

Telefon: 0757205495

Vă mulţumesc anticipat.

Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor???

Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. Trimite acest mesaj tuturor celor care ar putea să dea o mână de ajutor.

A comentat rudolf leonard 17 octombrie 2009, 07:48 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.7901 secunde