Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

28 aprilie 2024, ora locală: 21:01

 

Balul Bobocilor Basarabeni în Timişoara!

adăugat 20 octombrie 2009, 09:04, la Social

Un nou val de tineri basarabeni veniţi la studii în Timişoara. O adiere proaspătă pluteşte deasupra oraşului. Peste tot se aude măcănitul vesel al bobocilor basarabeni care s-au desprins de sub aripa părintească. A sosit clipa în care puful adolescentin se scutură şi ies la iveală penele viguroase ce anunţă că sunt gata să dea piept cu viaţa de student.
Haideţi să-i întâmpinăm cum se cuvine!

Fie că eşti boboc timid şi îţi trebuie hartă ca să ajungi la şcoală sau, dimpotrivă, eşti ditamai gânsacul cu experienţă, OSB Timişoara are plăcerea să te invite la Balul Bobocilor Basarabeni care va avea loc pe 30 octombrie, în Irish Time (Complex Studentesc, str. Daliei, nr. 13 A, lângă May-Day). Dar cum un Bal al Bobocilor nu se poate fără un concurs de Miss şi Mister Boboc, îi invităm pe doritori să se înscrie pe lista de participanţi. Promitem premii surpriză şi distracţie la greu!

Vă puteţi inscrie la osb_tm@yahoo.com, precum si la următorii membri OSB Timişoara:

- Rodica Creangă: 0765441697, rodica_s_c@yahoo.com;
- Octavian Balan: 0745412512, kobain_oktav@yahoo.com.

OSB Timişoara îşi lărgeşte rândurile.

Zece ani în slujba elevilor şi studenţilor basarabeni din Timişoara şi din restul ţării. Zece ediţii ale Festivalului Zilelor Basarabiei. Zece ani de realizări şi succese remarcabile. Zece ani de implicare activă în probleme de ordin social şi cultural.

Tot atâtea motive pentru care experienţa în cadrul OSB îţi va fi de folos pentru viitorul carierei şi pentru formarea personalităţii tale. Deţinătoare a pionieratului ONG-istic basarabean, OSB va demara o campanie de recrutare a noilor membri imediat după Balul Bobocilor din 30 octombrie.

Detalii mai exacte despre cum ai putea să faci parte din echipa OSB vor apărea pe portalul www.basarabeni.ro.

Autor: Ciprian Cozaru
Sursa: www.basarabeni.ro
Bravo baieti, bravo Ciprian ma mandresc, de departe.
A comentat hi ha 20 octombrie 2009, 09:18
La ce ora va fi?
A comentat Katy 20 octombrie 2009, 10:49
Pai din cate am citit eu in articolul de mai sus e o invitatie la un chef si nu e un bal organizat ca la carte, adica printr-un concurs veti stabili miss si mr???? penibil ati ajuns sa faceti chefuri pe care le numiti bal de boboci si pana la urma asta e scopul organizatiei sa faca chefuri si baluri?? si eu care credeam ca se fac proiecte, halal de voi si conducerea voastra
A comentat Neclar 20 octombrie 2009, 12:40
Eu cred ca se vor trage concluzii dupa bal daca a fost reusit sau nu, daca a fost un simpu chef sau nu, daca bobocii si tinerii care vor participa au ramas multumiti sau nu. Pana atunci multa bafta in organizare si din cate stiu eu va fi a 6 editie a balului, cel putin pana acum feat beak-ul a fost pozitiv si nca ceva... nu mai fiti rautaceosi (acei care au neclaritati ma gandesc ca-s bine veniti)
A comentat Alexandru R. 20 octombrie 2009, 13:28
"Lasă bătrâneţea şi nu invidia să sape riduri pe fruntea ta." Thomas Browne

Pentru Neclar
Vino la bal, după vom vedea dacă vei mai avea ceva de comentat.
Eu voi comenta dacă va fi abia după.
A comentat Rebel 20 octombrie 2009, 13:54
Al 6-a bal?????? prima data aud de el, mai scadeti mai baieti, nu umblati cu fofarlica si minciunica :))
A comentat vasile 21 octombrie 2009, 07:30
Dacă eşti Vasea, multe nu ai auzit.
Ce oameni... Ţie exact ce nu-ţi convine "Vasile" ?
Să treci pe la sediu, să vezi de câte ori s-a făcut balul şi restul proiectelor.
A comentat pt Vasile 21 octombrie 2009, 07:39
Mi-ar placea sa vin, chiar daca nu mai sunt boboc!
In liste se inscriu toti doritorii de a lua parte la acest eveniment sau doar persoanele interesate de Miss si Mister Boboc???
Mersi anticipat!
A comentat Katy 21 octombrie 2009, 07:52
Listele sunt pt boboci care vor participa la mis si mister, pt. restu nu e nevoie de invitatie, va asteptam la Irish Time in data de 30 oct.
A comentat @Katy 21 octombrie 2009, 08:09
Primul Bal al Bobocilor basarabeni din Timisoara a avut loc in anul 2004 la Cantina Politehnicii din centrul Complexului Studentesc
A comentat Alexandru R. 21 octombrie 2009, 08:12 | mergi sus ▲
Mersi de raspuns. O sa vin!
A comentat Katy 21 octombrie 2009, 11:05 | mergi sus ▲
Mersi de raspuns. O sa vin!
A comentat Katy 21 octombrie 2009, 11:05 | mergi sus ▲
"Rădăuţă, pui de lele şi viteaz ca o muiere!"





Nu pot să rămân indiferent la chestiile pe care, unii sau alţii mai mult sau mai puţin avizaţi, cunoscători sau nu ai subiectului "Rădăuţă", le postează cu o nonşalanţă ieşită din comun fără a ţine cont că părerile lor chiar influenţează viziunea reală şi corectă a unora despre acest personaj al poveştilor nemuritoare.

Nu ştiu cât de mult se completează ceea ce ştiu eu cu ceea ce ştiu alţii (aviz Corina Ciobanu!!!) şi nu ştiu cât de mult contează pentru cei care vor să se implice cu adevărat pentru binele nostru, al studenţilor basarabeni, însă un lucru este clar … dezbaterile pe astfel de teme nu că sunt necesare, dar chiar se impun (aviz Andy) pentru a-i stabili pe aceia dintre noi care vor doar să ne folosească pentru realizarea dorinţelor lor ascunse.

Şi nu că aş avea eu ceva cu UNTB, dar acest Rădăuţă chiar mă scoate din sărite erijându-se în reprezentantul basarabenilor din România.

Da de când tovarăşe Rădăuţă? Zi-ne şi nouă…Sau nu e necesar să ştim.

Şi din cauză frustrării pe care mi-o provoacă, am dat un search pe net.

Si iacă-tă ce am găsit: "Rădăuţă Corneliu - omul SIS-ului, Rădăuţă Corneliu - mită şi ameninţări, Rădăuţă Corneliu - KGB-ist, Rădăuţă Corneliu - bani dubioşi" ş.a.m.d. … căutaţi şi voi şi o să vă convingeţi.

Oare toţi cei care au scris se înşeală cu privire la acest pamfletar zeflemitor? De ce să se joace el cu destinele noastre? Oare voi, UNTB - iştilor, îl cunoaşteţi cu adevărat pe "şeful vostru"? Eu cred că nu!!!...

Şi să vă spun de ce…

A început prin 2000 cu "Nouă ne pasă", pe atunci era tânăr şi el şi poate puţin necopt şi a cam dat greş, dar a plecat în străinătate să se reculeagă (vezi "Corneliu Rădăuţă - file de poveste") şi s-a întors mai viguros ca niciodată, calat pe ideea unirii basarabenilor din România într-o singură organizaţie.

Dar cum de i-a venit această idee… Poate că cineva i-a spus la întoarcere că dacă ar putea controla masa asta a basarabenilor poate ajunge mare.

Şi a început băiatu…

Spatele îl avea asigurat (cu aşa naş ca Pulbere cine se mai poate mândri - vezi "Despre paţanii vechi şi noi. Scrisoare la Post - Restant"), drept urmare au venit şi niscavai bănuţi şi iată cum acum 2 ani apare UNTB-ul.

Şi dă-i şi luptă, şi dă-i şi luptă şi iată că a găsit şi câţiva adepţi care să conducă vreo două, trei filiale, pe care i-a prostit cu linguşeala sa pe care mulţi o ştiu, cum că le va da, îi va face mari, consolidând "marea masă a UNTB care veghează asupra intereselor basarabenilor". HA, HA.

V-a dat domnilor ceva, sau încă vă mai amăgeşte?

Vă zic eu, vrea doar pentru el, ca să nu rămână un codaş al generaţiei sale, că doar astea e … apropo …întrebaţi-l de colegii lui, sau aflaţi părerea lor cu privire la acest "element" ca să nu-i zic altfel.

De ce zic interesele lui!?…vrea şi el "ciolanul" fraţilor…vrea şi el în politică dragi colegi…şi atunci a avut nevoie de UNTB. De ce? Ca să aibă în spate o entitate pe care s-o scoată înainte şi care să-l propulseze pe "cai mari", să-l facă vizibil.

Şi a reuşit omul. A participat la vreo două, trei campanii electorale, a cunoscut oameni politici, pe care, să-mi fie cu iertare, i-a cam prostit cu rolul său în "modernizarea" basarabenilor, s-a deplasat frecvent şi pe la Chişinău şi pe fondul portiţei lăsate deschisă de plecarea comuniştilor de la putere s-a înfipt în ciolănaş. Şi nu oricum, ca om de legătură a unei puternice formaţiuni politice europene (între noi fie vorba PPEi, pe măiculiţa lor), impins fiind de la spate de câţiva "oameni de bine" (un român şi un italian, ca să vezi!!!) care văd Moldova ca un Eldorado al Estului după căderea lui Voronin.

Şi, călărind acum marele cal alb la care doar visase, Rădăuţă şi-a început galopul către "Regatul Basarabia" pentru a prinde un loc de "sfetnic" la curtea "împăratului" Filat.

Da dragii mei, astă este "cavalerul Rădăuţă", omul care "ne vrea binele".

Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa… (…cum o ştiu eu).



P.S. Pentru orice alte întrebări vă stau la dispoziţie la contact@untb.ro!!!!! !!!!!





Slavic,
A comentat Slavic 21 octombrie 2009, 14:50 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Social

O basarabeancă stabilită la Timișoara a creat prima brânză vegană pe piața românească! Ea și soțul ei vor să deschidă și o fabrică
Ștefan & Marisha - un cuplu de români pasionați și creativi, și-au propus să aducă în premieră pe piața românească gustul adevărat de brânză, într-o formă vegană, care să aducă un plus de viață consumatorilor săi. Neobișnuit de sănătoasă, „brânza” are ca bază nuci de caju și migdale activate, culturi [...] mai mult
ȘOFERII VITEZOMANI, IDENTIFICAȚI DE ACUM ÎNAINTE DE CAMERELE FIXE DIN ȚARĂ

Atenţie, şoferi! Poliţia va veghea dacă respectaţi viteză maximă admisă prin camere fixe montate în întreagă ţară.


A fost semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi astfel agenţii îi vor identifica pe vitezomani cu ajutorul camerelor de supraveghere, special amplasate pentru asta. [...] mai mult
CSJ A AMÂNAT ŞEDINŢA LA CARE URMA SĂ FIE EXAMINATĂ CONTESTAŢIA DOMNICĂI MANOLE
Şedinţa Curţii Supreme de Justiţie în cazul judecătoarei Domnica Manole a fost amânată pentru data de 10 august, orele 10:00.CSJ urma să examineze astăzi contestaţia depusă de Domnica Manole privind demiterea sa din sistem în baza a două avize ale SIS. La 10:00, ora la care a fost anunţată şedinţa, mai mulţi oameni s-au [...] mai mult
TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA, ARS ÎNTR-UN CAMION DIN CHICAGO

Un nou apel de ajutor lansat de conaționali de peste hotare prin intermediul platformelor de colectare de fonduri. De această dată este vorba de un incendiu produs în Chicago, în urma căruia a decedat Dumitru Diordița, în vârstă de 23 de ani.
Flăcările au cuprins camionul în care [...] mai mult
UN AN DE LA REFORMĂ, FĂRĂ INTEGRITATE
La un an de la demararea reformei integrităţii, instituţia responsabilă de verificarea veniturilor şi proprietăţilor funcţionarilor rămâne nefuncţională şi nu are, cel puţin, un preşedinte. Deşi peste 150 de petiţii ce semnalează neconcordanţe între averea reală şi cea declarată de către funcţionari aşteaptă [...] mai mult
JUDECĂTOAREA DOMNICA MANOLE, DEMISĂ DIN FUNCȚIE
Judecătoarea Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, a fost eliberată din funcție. Decretul președintelui privind eliberarea magistratei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit IPN, la începutul lunii iulie, în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate, Consiliul Superior al [...] mai mult
GHEORGHE CAVCALIUC SE VEDE ȘEF LA CNA
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova, colonelul Gheorghe Cavcaliuc se vede director la Centrul Național Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru basarabeni.ro de surse avizate din cadrul CNA. Este cunoscut faptul că, în luna noiembrie, anul curent expiră mandatul actualului [...] mai mult
(VIDEO) Teo se luptă cu cancer de rinichi, are nevoie de ajutorul nostru!
Pe 16 mai 2017, Teodor Dogari / Moroșan - a fost diagnosticat cu tumoare la rinichi (Tumora Wilms).
Teo are doar 8 luni - tumora însă are deja 6.3 cm, niciodată nu a dat semne de boală, fiind mereu fericit, jucăuș și plin de viață.
Tumora Wilms este un tip de cancer renal rar care afectează în special copiii. De asemenea, mai [...] mai mult
Știi, Cristina...Cum e să fii pompier într-un IAD de jucării aprinse de ZIUA SINGURĂTĂȚII ?
Știi, Cristina mă gândeam azi să nu-ți mai scriu nimic, dar s-a întâmplat așa o tragedie care m-a afectat profund și nu am putut să nu-mi împărtășesc gândurile și tot ceea ce am simțit, când am aflat despre această tragedie.Până acum Cristina ți-am spus povești de viață, despre oameni simpli, oameni de lângă [...] mai mult
(VIDEO) O viață, trei țări, zece copii
Doroftei Popescu (83 de ani) din satul Cenac, Cimișlia, a locuit toată viața pe pământul natal, dar a apucat să fie cetățean a trei țări: Regatul României, URSS, Republica Moldova. Are zece copii, toți plecați peste hotare.
A rămas cu dorul, amintirile și pământul pe care îl lucrează mai mult singur. [...] mai mult

randat în 	0.4971 secunde