Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 23:37

 

Minciunile Deutsche Welle despre Catedrala Mântuirii Neamului

adăugat 05 august 2011, 12:05, la Social • Articol publicat de Alexandru Rîșneac

george-damian,catedrala-mantuirii-neamului,deutsche-welle,unguri,paul-tutsek,zsuzsa-hunyadi,600-milioane-euro,

Jurnaliştii Paul Tutsek şi Zsuzsa Hunyadi de la Deutsche Welle au făcut un reportaj despre Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti. Au strecurat în el o serie de minciuni perverse, preluate pe nemestecate de jurnaliştii din România: statul român favorizează Biserica Ortodoxă Română, Guvernul României plăteşte 600 milioane euro pentru construirea unei biserici, şcolile din România se închid într-un ritm alert, laolaltă cu spitalele. Ce imagine rămâne: o ţară habotnică, lipsită de educaţie şi îngrijire medicală. Dar să vedem minciunile de la Deutsche Welle.

Prima minciună: Catedrala Mântuirii Neamului costă 600 milioane euro

Deci ce zice reportajul Deutsche Welle despre Catedrala Mânturii Neamului: “Biserica Ortodoxă Română şi Guvernul vor plăti împreună cele 600 de milioane de euro necesare construirii catedralei, Guvernul a pus la dispoziţie terenul în valoare de 200 milioane euro”. Mai rămân 400 de milioane de euro de acoperit, şi dacă mergem pe calculul celor de la Deutsche Welle atunci Guvernul va mai avea de plătit doar 100 de milioane euro. Ca să nu spunem că cifra de 600 milioane euro e scoasă de Deutsche Welle din burtă: costul construcţiei a fost evaluat la 200 milioane euro (vezi aici).

Ce a ajuns în presă? Catedrala Mânturii Neamului costă 600 milioane euro, bani plătiţi de Guvern. Nu a verificat nimeni nimic, nu a făcut nimeni nici un calcul. Toată lumea citează după ureche un reportaj făcut după ureche. Dă mai bine să zbieri “Guvernul dă 600 milioane euro pentru o catedrală” – chiar dacă este vorba de o minciună sfruntată.

Bineînţeles, este citat minunatul Remus Cernea. Aici “jurnaliştii” Deutsche Welle o dau cu mucii în fasole: una zice minunatul Remus Cernea, alta traduc ei (pe la 00:40). Deontologie. Bineînţeles, apare şi Ceaucescu şi Securitate. Nu se putea fără. Din păcate, lipseşte Dracula – dar putea şi el să fie înghesuit pe undeva.

A doua minciună: o biserică construită la două zile, trei şcoli închise pe zi

“În ultimii 20 de ani peste 4.000 de biserici au fost construite în România, mulţumită sprijinului guvernamental. Statistic, asta înseamnă că la fiecare două zile a fost încheiată construcţia unei noi biserici. Între timp, în fiecare zi sunt închise câte trei şcoli  şi din ce în ce mai multe spitale.” Aşa zice Deutsche Welle.

Trei propoziţii, trei minciuni. Jurnaliştii din România le-au preluat pe nemestecate, fără să facă nici cel mai mic calcul aritmetic. Dacă ne luăm după cele spuse de “jurnaliştii” de la Deutsche Welle în cele 7300 de zile ale ultimilor 20 de ani, a câte 3 şcoli pe zi – ar fi trebuit să fie închise 21.900 de şcoli (nicăieri nu se spune în ce perioadă au fost închise şcolile, aşa că un ascultător oarecare poate prespune că este vorba tot de ultimii 20 de ani). Nu avea România de unde să închidă 21.900 de şcoli, ţara asta are 320 de oraşe şi 2.859 de comune… Dacă ne gândim şi că sunt închise “din ce în ce mai multe spitale” (tot în ultimii 20 de ani?!?!) şi mai facem un calcul ajungem la cifre astronomice.

Dar dincolo de aritmetică, “jurnaliştii” Deutsche Welle nu citează nici o sursă pentru cifrele pe care le prezintă. Poate le-au primit de la minunatul Remus Cernea şi nu s-au mai gândit să verifice. Doar Remus Cernea este fost catindat la preşedinţie şi preşedinte al Asociaţiei Umaniste! L-or fi întrebat pe minunatul Remus Cernea câţi membri are minunata lui asociaţie şi din ce surse este finanţată? Are măcar un sediu?

Lista bezbojnicilor

Acum să vedem ce au înţeles jurnaliştii din dezinformarea propagată de Deutsche Welle. Am adunat mai jos o listă a ruşinii jurnalismului din România. Oameni care preiau o ştire pe nemestecate, pe negândite – fără să verifice. Adevărate relee de dezinformare.

HotNews: Reportaj Deutsche Welle: Guvernul roman sprijina constructia de 600 de milioane de euro a Catedralei Mantuirii Neamului, in timp ce numeroase scoli si spitale sunt inchise

Adevărul: În timp ce şcoli şi spitale sunt închise, Guvernul României construieşte catedrale

Gândul: Reportaj Deutsche Welle despre Catedrala Mântuirii: “În România se termină o biserică la două zile, dar se închid trei şcoli pe zi”

BONUS Gândul, un editorial (adică analiză!): Catedrala Mântuirii Neamului a ieşit prima din criză

România Liberă: Deutsche Welle World: Guvernul României închide spitale, dar construieşte catedrale de milioane de euro

Ştirile ProTV: Deutsche Welle: “In Romania, se inaugureaza 4 biserici pe saptamana, dar se inchid 3 scoli pe zi”

Money Channel: Guvernul dă bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului dar închide şcoli şi spitale

Realitatea TV: Deutsche Welle: Guvernul dă bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului dar închide şcoli şi spitale

Ziare.com: Catedrala umilinţe neamului

Se mai miră cineva că Nicolae Ceauşescu a fost executat sub acuzaţia de “genocid” fiind citată cifra de 60.000 de morţi la Loviluţie? Cine mai stă să analizeze că în decembrie 1989 au murit în total 1104 oameni? Sau că din aceşti 1.104 majoritatea de 942 au murit după fuga lui Ceauşescu? Detalii… Ca şi în 1989, jurnaliştii români “jurnaliştii din România” au rămas nişte simple relee de dezinformare, gata să preia orice scuipat pe obrazul României şi să îl propage cu îndârjire.


Autor: George Damian
Sursa: www.george-damian.ro
Cine sunt “ziaristii germani” care ataca Biserica Ortodoxa Romana, sub acoperirea “presei germane”?
Doi BOZGORI(unguri)de pripas din Targu Mures: Paul Tsusek si Zsuzsa Hunyadi.
Rusine, Deutsche Welle!


Un reportaj oarecare – care oricum incalca minimele norme “deontologice” pentru ca prezinta parerea unui mic dezaxat, Remus Cernea, contra Bisericii care reprezinta 20.000.000 de romani, fara a furniza si opinia autoritatii bisericesti -, practic un atac banal la Biserica Ortodoxa sub pretextul relatarii asupra Catedralei Mantuirii, face valuri in “presa romana”. Dupa parerea mea este o lucratura de-a dreptul jenanta pentru ceea ce ar trebui sa reprezinte Deutsche Welle, post finantat de Guvernul Republicii Federale a Germaniei. Pentru prosti, mai ales pentru prostii din “presa romana”, facatura prinde bine insa, mai ales cand vine manusa ziarelor cu pronuntata directie antiromaneasca si anticrestina. Si-uite asa se titreaza “in draci”: “Presa din Germania comentează faptul că Guvernul României îşi permite luxul să cheltuiască sute de milioane de euro pentru construirea unor biserici, printre care şi o catedrală gigantică, în acelaşi timp în care închide zilnic şcoli şi spitale, din lipsă de fonduri.”

“Această realitate stârneşte nemulţumirea oamenilor, dar şi interesul reporterilor germani de la Deutsche Welle care au realizat un reportaj despre Catedrala Mântuirii Neamului, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ. Explicaţia reporterilor germani, citaţi de ADEVĂRUL, este că astăzi credinţa joacă un rol important în societatea românească şi reprezintă un mare suport pentru viaţa mizeră a multor oameni.” Si altele, si altele, tot asa.

Nu discut despre problema marimii si infatisarii Catedralei pentru ca, de fapt, nu acesta este fondul reportajului. M-ar interesa mai mult comparatia, de exemplu, cu cate sute de milioane de euro din fondurile Guvernului roman sunt cheltuite anual de catre o minoritatea agresiva si antistatala, in loc sa se faca gradinite, scoli, spitale, etc. Sau cine este, de fapt, responsabil de inchiderea spitalelor in zonele romanesti si pastrarea lor in cele unguresti.

Dar haideti sa mergem la radacina atacului. Sa vedem cine reprezinta “presa germana”, nu?!

Ce sa vezi? Cin’ sa fie, cin’ sa fie? Pai nemtii nostri sunt doi reporteri de pripas din “Maros-Vásárhely, Mures” – dupa cum isi scriu chiar ei pe Facebook: Paul Tutsek si Zsuzsa Hunyadi. Deci doi unguri din Romania, nu “reporteri german” si nu “presa din Germania” ci un reportaj facut de un cuplu de ungurasi si transmis de un singur post, fara prea mare audienta in Germania oricum, pentru ca e “de stat”. Doi unguri si ca toti ungurii, se stie, iubitori de ortodoxie si romanism. Ca si cum ar face un reportaj despre cat costa intretinerea Catedralei din Koln doi reporteri turci, pentru un post islamic, sa spunem Press TV. Mai bine o darama, zau!

Pe “neamtul” Tutsek, care apare pe Facebook, in “relationship” cu “nemtoaica” cu nume de masina coreeana, l-am gasit intai pe net cautandu-si “o fata mai mare de 42 de ani” pe un site de “dating”. Oare Zsuzsa stie?


http://roncea.ro/2011/08/01/cine-sunt-ziaristii-germani-care-ataca-biserica-ortodoxa-romana-sub-acoperirea-presei-germane-doi-unguri-de-pripas-din-targu-mures-paul-tsusek-si-zsuzsa-hunyadi-rusine-deutsche-welle/

Reportajul este total mincinos, se bazeaza pe date false si are un profund fond antiromanesc si anticrestin!!!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 05 august 2011, 15:51
PRIN BISERICA NE UNIM CU DUMNEZEU.
NE PACATUIM PACATELE SI CEREM SA NI LE IERTE
IN OCCIDENT DUMNEZEU E LIMITAT. IN TRECUT LA NOI COMUNISTII LE-AU LIMITAT IN OCCIDENT DEMOCRATII, LIBERALII SI MODUL IN CARE SOCIETATEA EXZISTA IL SCOATE DIN EI. DAR NU PE MULT TIMP CI PANA LA MOARTEA CORPULUI CARE FA FI NIMICA DOAR SUFLETUL VA RASPUNDE SI VA RASPUNDE GREU DE TOT.
CINE SUNT EI CARE NE DAU O LECTIE CE SA FACEM IN TARA NOASTRA UNDE SA NE RUGAM SI DE CE SA NE RUGAM.
CE FACEM NOI E RAU CE FAC EI E BINE.
O PUTERE II IMPING PE EI PE CEI CARE DORESC SA-L SCOATA PE DUMNEZEU DIN POPORUL NOSTRU - E PUTEREA SATANICA. O VEZI NU REALIZEZI DAR O SIMTI.
PUTEREA STATNICA CARE E BAGATA IN CORPUL UMAN CARE E LIPSIT DIN PROPRIA CONSTIINTA DE ENERGIA SI PUTEREA DOMNULUI.
CU CREDINTA V-OM MERGE MAI DEPARTE SUNTEM UN POPOR PUTERNIC AVEM GENE PUTERNICE, SUNTEM DACI DOAR NUI ASA
SAI AJUTE DOMNUL SI PE DUSMANI, SA NE AJUTE DOMNUL SI PE NOI
A comentat CONDREA 17 august 2011, 09:58


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Social

O basarabeancă stabilită la Timișoara a creat prima brânză vegană pe piața românească! Ea și soțul ei vor să deschidă și o fabrică
Ștefan & Marisha - un cuplu de români pasionați și creativi, și-au propus să aducă în premieră pe piața românească gustul adevărat de brânză, într-o formă vegană, care să aducă un plus de viață consumatorilor săi. Neobișnuit de sănătoasă, „brânza” are ca bază nuci de caju și migdale activate, culturi [...] mai mult
ȘOFERII VITEZOMANI, IDENTIFICAȚI DE ACUM ÎNAINTE DE CAMERELE FIXE DIN ȚARĂ

Atenţie, şoferi! Poliţia va veghea dacă respectaţi viteză maximă admisă prin camere fixe montate în întreagă ţară.


A fost semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi astfel agenţii îi vor identifica pe vitezomani cu ajutorul camerelor de supraveghere, special amplasate pentru asta. [...] mai mult
CSJ A AMÂNAT ŞEDINŢA LA CARE URMA SĂ FIE EXAMINATĂ CONTESTAŢIA DOMNICĂI MANOLE
Şedinţa Curţii Supreme de Justiţie în cazul judecătoarei Domnica Manole a fost amânată pentru data de 10 august, orele 10:00.CSJ urma să examineze astăzi contestaţia depusă de Domnica Manole privind demiterea sa din sistem în baza a două avize ale SIS. La 10:00, ora la care a fost anunţată şedinţa, mai mulţi oameni s-au [...] mai mult
TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA, ARS ÎNTR-UN CAMION DIN CHICAGO

Un nou apel de ajutor lansat de conaționali de peste hotare prin intermediul platformelor de colectare de fonduri. De această dată este vorba de un incendiu produs în Chicago, în urma căruia a decedat Dumitru Diordița, în vârstă de 23 de ani.
Flăcările au cuprins camionul în care [...] mai mult
UN AN DE LA REFORMĂ, FĂRĂ INTEGRITATE
La un an de la demararea reformei integrităţii, instituţia responsabilă de verificarea veniturilor şi proprietăţilor funcţionarilor rămâne nefuncţională şi nu are, cel puţin, un preşedinte. Deşi peste 150 de petiţii ce semnalează neconcordanţe între averea reală şi cea declarată de către funcţionari aşteaptă [...] mai mult
JUDECĂTOAREA DOMNICA MANOLE, DEMISĂ DIN FUNCȚIE
Judecătoarea Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, a fost eliberată din funcție. Decretul președintelui privind eliberarea magistratei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit IPN, la începutul lunii iulie, în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate, Consiliul Superior al [...] mai mult
GHEORGHE CAVCALIUC SE VEDE ȘEF LA CNA
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova, colonelul Gheorghe Cavcaliuc se vede director la Centrul Național Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru basarabeni.ro de surse avizate din cadrul CNA. Este cunoscut faptul că, în luna noiembrie, anul curent expiră mandatul actualului [...] mai mult
(VIDEO) Teo se luptă cu cancer de rinichi, are nevoie de ajutorul nostru!
Pe 16 mai 2017, Teodor Dogari / Moroșan - a fost diagnosticat cu tumoare la rinichi (Tumora Wilms).
Teo are doar 8 luni - tumora însă are deja 6.3 cm, niciodată nu a dat semne de boală, fiind mereu fericit, jucăuș și plin de viață.
Tumora Wilms este un tip de cancer renal rar care afectează în special copiii. De asemenea, mai [...] mai mult
Știi, Cristina...Cum e să fii pompier într-un IAD de jucării aprinse de ZIUA SINGURĂTĂȚII ?
Știi, Cristina mă gândeam azi să nu-ți mai scriu nimic, dar s-a întâmplat așa o tragedie care m-a afectat profund și nu am putut să nu-mi împărtășesc gândurile și tot ceea ce am simțit, când am aflat despre această tragedie.Până acum Cristina ți-am spus povești de viață, despre oameni simpli, oameni de lângă [...] mai mult
(VIDEO) O viață, trei țări, zece copii
Doroftei Popescu (83 de ani) din satul Cenac, Cimișlia, a locuit toată viața pe pământul natal, dar a apucat să fie cetățean a trei țări: Regatul României, URSS, Republica Moldova. Are zece copii, toți plecați peste hotare.
A rămas cu dorul, amintirile și pământul pe care îl lucrează mai mult singur. [...] mai mult

randat în 	0.4723 secunde