Washingtonul solicita intensificarea actiunilor intreprinse de conducerea R. Moldova pentru dezvoltarea institutiilor democratice

Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA David Kramer a sugerat conducerii R. Moldova sa-si intensifice actiunile intreprinse in vederea dezvoltarii institutiilor democratice, asigurarii libertatii presei si combaterii coruptiei. Oficialul american a facut aceste declaratii in cadrul unei intrevederi cu presedintele R. Moldova Vladimir Voronin.


Potrivit unui comunicat al Presedintiei, David Kramer a apreciat in termeni pozitivi modul in care s-au desfasurat alegerile bascanului in UTA Gagauz-Yeri, subliniind ca asigurarea caracterului democratic si corect al apropiatelor alegeri locale va constitui un semnal bun privitor la evolutiile din RM.


La randul sau, Vladimir Voronin a reconfirmat intentia conducerii RM de a continua consolidarea si dezvoltarea institutiilor democratice, accentuand interesul autoritatilor pentru desfasurarea unor alegeri locale libere si transparente.


In cursul intrevederii au fost, de asemenea, discutate aspecte privind implementarea Programului „The Millenium Challenge Account”, perspectiva reluarii negocierilor in problema transnistreana si solutionarii politice definitive a conflictului.


Recent, Colleen Graffy, un alt asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Condoleezza Rice, a declarat ca libertatea presei in RM este in pericol, in conditiile in care autoritatile moldovene si-au asumat, prin acordul semnat in cadrul Programului „Provocarile Mileniului”, finantat de SUA, responsabilitatea sa lupte impotriva coruptiei. „Acest lucru, insa, sustine ea, nu poate fi facut fara mass media independente si puternice”. Ea a facut aceste declaratii in legatura cu situatia de la posturile „Antena C” si „Euro TV”, precum si cu decizia CCA de a nu acorda frecventa de emisie postului de radio „FM 103.5” din Balti.


Autor: Info-Prim Neo
Sursa: http://www.azi.md/


« precedenta   salt la stirea   urmatoare » 


Comentarii:

4 comentarii

Nu pot sa cred ca V.Voronin a declarat asa ceva, sau va ramane doar la stadiul de declaratie. Daca in R.Moldova ar avea loc alegeri libere si transparente, partidul kommunist ar dispare de pe esicherul politic.
A comentat andrei costas pe 07.03.2007, ora 09:21
Andrei,nu prea sunt deacord cu tine ca daca in Moldova ar fi alegeri libere si transparente,atunci partidul comunist ar disparea...Comunistii au un electorat stabil,care ii va mentine pe pozitii...Atunci ma intreb de ce la alegerile din 2005,UE SI OSCE au recunoscut a 2-a zi alegerile ca fiind corecte?Imi spune cineva de ce?
A comentat Marcel pe 07.03.2007, ora 15:41
UE si OSCE au recunoscut alegerile in R.Moldova dar, se pare ca ai uitat Marcel, cate sute de mii de cetateni cu drept de vot nuse aflau in asa zisa tara. Cati basarabeni sunt stabiliti in Romania? Cati studenti se afla in toate centrele universitare romanesti? Ma refer la cei cu cetatenie a R. Moldova si cu drept de vot? Cate centre de votare au fostdeschise la alegerile din 2005? La Bucuresti nu au reusit sa voteze toti cei care sau prezentat la ambasada. Cei din Timisoara, unde au votat? Da cei din Cluj? Electoratul lui Voronin si al PCM sunt batranii care nu stiu multa carte si cei care nu merg la vot.
A comentat andrei costas pe 07.03.2007, ora 23:31
Aici ai perfecta dreptate,nu am luat in calcul ca nu s-au deschis centre de votare peste tot unde era necesar.Ai dreptate
A comentat Marcel pe 08.03.2007, ora 01:00
 COMENTEAZA 


2