Ungaria nu vrea ca Romania sa deschida un alt centru de vize la Chisinau

Primul pas in calea simplificarii regimului de vize pentru calatoriile cetatenilor basarabeni in tarile Uniunii Europene va fi inaugurarea, la 25 aprilie, a Centrului unic pentru eliberarea vizelor la Ambasada Ungariei la Chisinau.Puterea de la Chisinau face astfel un nou pas oficial catre racirea accentuata a relatiilor cu Romania, dorind sa arate ca – deocamdata – nu exista nici o cale de reconciliere. Romanii de peste Prut vor fi pusi astfel in situatia sa capete vize si pentru a intra in Romania de la Ambasada Ungariei, informeaza Prompt Media. De altfel, Basarabia a anuntat mai demult aceasta intentie, iar replica Ministerului roman al Afacerilor Externe a intarziat peste masura sa dea un raspuns oficial.Noul Ambasador al Ungariei la Chisinau, Mihaly Bayer, a anuntat ca Centrul Unic de Eliberare a Vizelor(CUEV), va fi deschis oficial pe data de 25 aprilie 2007.Deschiderea va fi inaugurata de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei si de Franco Frattini vicepresedintele Comisiei Europene.


Reamintim ca CUEV va avea sediul la Ambasada Ungariei la Chisinau, care, impreuna cu partenerii sai, va lansa o pagina electronica oficiala in acst sens (www.cac.md). Pentru a facilita eliberarea vizelor, in cadrul centrului va functiona, non-stop, un telefon - robot care va raspunde la cele mai importante intrebari.Referindu-se la initiative Romaniei de a deschide un Centru in cadrul Ambasadei sale la Chisinau, Ambasadorul Ungariei a spus ca Misiunea Ungariei a insistat asupra realizarii proiectului in cadrul ambasadei sale, inainte ca Romania sa devina membru al Uniunii Europene si pregatirile erau pe sfarsite. Bayer a mai adaugat ca deocamdata nu vede necesitatea deschiderii unui centru similar la Chisinau.


Autor: Presa RGN
Sursa: http://www.rgnpress.ro/


« precedenta   salt la stirea   urmatoare » 


Comentarii:

3 comentarii

E si normal(adica anormal)ca ungaria nu doreste deschiderea a 2 consulate Romanesti
in Moldova.Rusii si ungurii sunt dusmanii poporului Roman !
A comentat Slavic (Franta) pe 20.03.2007, ora 21:57
Mai Parsiva Natie ca BOZGORII nu am vazut pe lumea aceasta. Credetema pe cuvant.
A comentat Dan pe 20.03.2007, ora 22:01
Ungurii din Romania sunt speriati de Unirea Basarabiei cu Romania pentru ca ponderea lor in Romania ar scadea de la 6% la circa 4%.Multi din ei nu-si dau seama ca de fapt Romania ar deveni si mai democratica prin aceasta.
Ungurii din Ungaria sunt speriati ca prin unire Romania va fi de trei ori mai mare si de trei ori mai populata decat Ungaria.
A comentat Ion pe 22.03.2007, ora 20:25
 COMENTEAZA 


2