Chisinaul si regimul separatist de la Tiraspol chemati sa reia negocierile

Mediatorii din partea Misiunii OSCE, Federatiei Ruse si Ucrainei, in comun cu observatorii Uniunii Europene si Statelor Unite in procesul de negocieri in problema transnistreana, au lansat un apel, in care cheama Chisinaul si Tiraspolul sa reia negocierile in cel mai apropiat timp.


Potrivit unei declaratii aprobate miercuri, 21 martie, la Viena, atat mediatorii cat si observatorii sunt ingrijorati de lipsa dialogului politici intre cele doua parti implicate in conflict, informeaza Stirea de Garda.
Ei si-au exprimat disponibilitatea de a organiza in cel mai apropiat timp, o noua runda de negocieri in formatul „5+2”.


Negocierile in problema transnistreana, programate pentru 15-16 februarie curent, au esuat din cauza „lipsei de consens intre participanti”. Astfel, participantii la negocieri nu pot ajunge la un numitor comun de mai bine de un an, negocierile fiind sistate in februarie 2006.


Autor: RGN
Sursa: http://www.rgnpress.ro/


« precedenta   salt la stirea   urmatoare » 


Comentarii:

un comentariu

Am depus actele p/u redobindirea cetateniei romane inca in anul 2003 14 august.De atunci nu am avut nici-un semn de viata de la ambasada.Avem 6 ani de cind eu cu sotia am depus actele.Cum poate sa se intimple asa ceva.Cum pot sa-si bata joc de oameni in halul asta.Va rugam frumos daca se poate sa avem parte si noi de cetatenie romana.Multumesc anticipat.
A comentat cetatean basarabean pe 04.03.2009, ora 17:08
 COMENTEAZA 


2