AMBASADA SUA A DONAT 7.000 DE CĂRŢI STUDENŢILOR DE LA USMF

11.09.2007

Ambasada SUA în Republica Moldova a donat 7.000 de cărţi în limba engleză Universităţii de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu”. Cărţile au colectate de la mai multe biblioteci din SUA şi reprezintă literatură de specialitate de valoare, inaccesibilă până în prezent pentru studenţii de la Chişinău, informează AP FLUX.

Colecţia conţine 7.000 de cărţi şi reviste medicale şi acoperă toate domeniile medicinei. Potrivit coordonatorului de proiect, Silvia Ciubrei, care este şi director adjunct al Bibliotecii Ştiinţifice Medicale a USMF, această donaţie suplineşte lipsa literaturii de profil în limba engleză. „Colecţia bibliotecii universitare este foarte mare, de circa un milion de cărţi. Cu toate acestea, literatura în limba engleză aproape că lipsea. Deşi iniţial era foarte dificil să ţinem legătura cu oficialii din Carolina de Nord, deoarece trebuia ca aceştia să studieze necesităţile bibliotecii noastre, bibliotecarii de acolo au reacţionat prompt şi astfel, timp de un an, 12 biblioteci medicale din Carolina de Nord ne-au oferit aceste cărţi, de negăsit până acum”, a spus Silvia Ciubrei.

La rândul lor, mai mulţi studenţi au fost de părere că această donaţie îi va ajuta să asimileze noi cunoştinţe. În opinia Ludmilei Sidorenko, studentă la facultăţii de Medicină generală, literatura faptul că aceste cărţi sunt în limba engleză nu este un impediment pentru ea, deoarece în universitate studiile se fac în limbile rusă, engleză, franceză şi germană.

Solicitat de AP FLUX, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Michael Kirby, a precizat că toate materialele medicale disponibile on-line studenţilor din Carolina de Nord sunt acum disponibile şi studenţilor din Republica Moldova. „Vom încerca ca aceste informaţii să fie accesibile nu doar în Chişinău, ci şi în toate spitalele din ţară”, a mai spus Kirby.

Proiectul a fost iniţiat de către doi bibliotecari din Carolina de Nord, Donna Flake şi Diane Darrow şi vizează trei aspecte: donaţia de carte şi reviste medicale, accesul la baze de date şi reviste şi împrumutul între biblioteci şi face parte din relaţia bilaterală continuă dintre statul Carolina de Nord din SUA şi Republica Moldova, iniţiată în 1999, mai informează AP FLUX.


Autor: AP FLUX
Sursa: http://www.basarabeni.ro/


« precedenta   salt la stirea   urmatoare » 


Comentarii:

nici un comentariu

 COMENTEAZA 


2