Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

30 mai 2024, ora locală: 06:36

 

Festivalul “Zilele Basarabiei la Bucureşti”


Festivalul Zilele Basarabiei la BucurestiOrganizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfăşoară între 25-27 martie, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului “Zilele Basarabiei la Bucureşti”. Pe 27 martie 2011 se împlinesc 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România - marele vis al românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Pentru că acum, ca şi atunci împărţim aceeaşi limbă, aceeaşi istorie şi aceleaşi valori, ne dorim ca semnificaţia aceastei date să rămână la fel de vie în cugetul şi spiritul românesc ca şi la 1918.

 

Cu sprijinul partenerilor noştri: Institutul Cultural Român, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Biblioteca Centrală Universitară, Universitatea din București, Casa de cultură a Studenților din București, Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, ArCub, “Vatra Neamului”, Liga Studenţilor Români din Străinătate şi alţii, vom marca 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-un amplu program cultural-artistic.

 

Marea deschidere va avea loc Vineri, 25 martie, la Universitatea Bucureşti-Sala Senatului. Va urma  o  călătorie virtuală în trecut cu  expoziţia de afişe “Utopia podului de flori”semnată Corina Roşca, o proiecţie de film la Casa Studenţilor iar apoi o seară minunată în care ne vom aminti de Unire cu un concert de muzică populară la restaurantul-muzeu “Vatra Neamului”.

 

Sâmbătă, 26 martie, Festivalul continuă la Casa de Cultură a Studenţilor cu un spectacol de teatru în sala mare - "Caviar, Votka şi By-By", o distribuţie de excepţie cu Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Eugen Cristea. Vom stabili în continuare, în cadrul unei dezbateri la Biblioteca Centrală Universitară dacă  “Unitatea românilor de pretutindeni” mai este sau nu actuală. Programul va continua la sediul ICR, cu “Libertatea în imagini”, o expoziţie  cutremurătoare cu fotografii de la 7 aprilie 2009, ziua care a schimbat cursul Republicii Moldova, iar seara va culmina cu un concert incendiar, sută la sută LIVE, în Club JukeBox cu Snails, Alexandrina Hristov, Paralela 47 şi Gandul Mâţei.

 

Ziua de duminică, 27 martie va începe cu o slujbă de pomenire şi depunere de flori la Mănăstirea Cernica, acolo unde îşi află odihna de veci cei care au înfăptuit Unirea. Va urma un moment de reculegere la “Hanul lui Manuc”, locul în care s-a semnat cedarea Basarabiei în 1812.

 

În încheierea festivalului vor fi premiaţi participanţii la  concursul de eseu, poezie şi pictură “Basarabia 1918-2011. Unirea între realitate şi vis”, care ne pot trimite în continuare creaţiile pe adresa: concurs_osb@yahoo.com.

 

Un concert extraordinar în acelaşi Club Juke Box ne va desparţi de ediţia a IV-a a Festivalului. Formaţia Alternosfera îşi va lansa noul album - “Virgula”, alături de trupa Dubass şi DJ Rufus.

 

La Festivalul „Zilele Basarabiei la Bucureşti” vor fi prezenţi importanţi oameni de cultură, personalităţi din mediul academic, ziarişti, analişti, studenţi etc. atât din România, cât şi din Republica Moldova. Sunt aşteptaţi cu drag toţi cei dornici să ni se alăture pentru a demonstra încă o dată unitatea dintre românii din cele două state româneşti.

 

Spot - Zilele Basarabiei editia a IV- a Bucuresti

Asculta mai multe audio rock

 

OSB Bucuresti - Concert de Zilele Basarabiei la Bucuresti

Asculta mai multe audio rock

 

 

Să sărbătorim împreună 93 de ani de la Marele Vis!

 

 

 

OSB Bucuresti - Concert - Lansare album Alternosfera in cadrul Festivalului Zilele Basarabiei

Alexandrina & Band, Snails, Gândul Mâţei, Paralela 47 - 100% LIVE în JukeBox. Concert OSBest în cadrul Festivalului Zilele Basarabiei la Bucureşti. Sâmbătă, 26 martie, ora 20.

 

 

OSB Bucureşti prezintă Concert cu lansare de album Alternosfera, în cadrul Festivalului Zilele Basarabiei la Bucureşti, ediţia a IV-a. Alternosfera, Dubas, The Rufus - 100% LIVE în JukeBox. În cadrul acestui concert, renumita formaţie Alternosfera, lansează în premieră, la Bucureşti, piesele noului album "Virgula".

OSB Bucuresti - Concert - Lansare album Alternosfera in cadrul Festivalului Zilele Basarabiei


Asculta mai multe audio rock

Sâmbătă, 26 martie 2011, ora 17.00, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Libertatea în Imagini”, cuprinzând fotografii realizate în timpul protestelor din 7 aprilie 2009 de la Chișinău, atunci când tinerii basarabeni revoltaţi de falsificarea alegerilor din 5 aprilie 2009 au protestat împotriva regimului comunist de la Chişinau, pentru libertate și pentru un viitor democratic. Expoziţia va fi deschisă în perioada 26 martie – 2 aprilie 2011.

 

OSB Bucureşti lansează “Basarabia 1918-2011. Unirea între realitate şi vis”- Concurs derulat în cadrul Festivalului “Zilele Basarabiei la Bucureşti”, ediţia 2011

 

Pentru că pe 27 martie 2011 sărbătorim cu toţii 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, nu ezita să ne arăţi cât de importantă este pentru tine această dată istorică.

 

Esti tânăr, talentat si nu duci lipsă de  inspiraţie? OSB Bucuresti lansează special pentru tine concursul “Basarabia 1918-2011. Unirea între realitate şi vis.”.  Poţi participa la ambele categorii cu câte o lucrare din cele două categorii de concurs:

 

1. Eseu, Poezie

2. Pictură, Fotografie şi Artă Digitală

 

Trimite-ne lucrările tale până la data de 24 martie 2011 pe adresa de mail concurs_osb@yahoo.com. Un juriu imparţial, format din specialişti în istorie, literatură şi artă îti va aprecia talentul, iar dacă eşti bun, vei fi premiat.  Premiul mare pentru fiecare categorie de concurs este în valoare de 400 de lei.

 

Toate lucrările participante in cadrul concursului vor fi mediatizate şi expuse public. Pentru mai multe detalii, consultaţi regulamentul.

 

Să sărbătorim împreună 93 de ani de la Marele Vis!


OSB Bucureşti lansează “Basarabia 1918-2011. Unirea între realitate şi vis”- Concurs derulat în cadrul Festivalului “Zilele Basarabiei la Bucureşti”, ediţia 2011

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

randat în 	0.0233 secunde