Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

23 aprilie 2024, ora locală: 20:47

 

Lăcătuș Igor - avocat basarabeni.ro


Avocat în cadrul Baroului Timiș, România

Originar din Basarabia, născut în localitatea Șișcani, raionul Nisporeni, Republica Moldova, de la finalizarea gimnaziului în localitatea de baștină, Lăcătuș Igor a urmat studiile liceale la Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” din orașul Moinești, județul Bacău, România, în perioada 2000 – 2004, fiind bursier al Statului Român. După obținerea diplomei de bacalaureat cu profil de istorie - stiințe socio–umane și-a continuat studiile universitare la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în perioada 2004–2008. După licențierea în drept, a urmat în intervalul 2008–2010 cursul de master la Facultatea de Drept din cadrul aceleiași universități din Timișoara, specializarea carieră judiciară, obținând diploma de master cu cea mai ridicată medie din cadrul specializării de masterat.

Experienţă:

Pe parcursul studiilor de licență și postuniversitare a fost remarcat și apreciat de mediul profesoral al facultății de drept, astfel încât debutul activității sale de avocat din anul 2010 nu putea fi altul decât în cadrul unei societăți profesionale de avocați, dintre cele mai apreciate în partea de vest a României și nu numai, a domnului prof. univ. dr. Viorel Paşca – conducătorul Şcolii doctorale din cadrul Facultăţii de Drept din Timişoara.
După promovarea examenului de definitivare în profesie, avocatul Lăcătuș Igor și-a continuat activitatea profesională începând cu ianuarie 2013 și până în decembrie 2018 în cadrul Cabinetului de avocat Moțec Ștefan (consul onorific al Republicii Cehe la Timișoara), cu sediul profesional în Timișoara.

În scurt timp de la implicarea sa în activitatea cabinetului și-a manifestat interesul și priceperea profesională în cultivarea și dezvoltarea echipei de avocați din cadrul biroului de avocați, fiindu-i în prezent delegat rolul de avocat coordonator al Departamentului de litigii, de gestionare a procedurilor de insolvență și de executare silită.
În prezent este avocat titular al Cabinetului individual de avocatură LĂCĂTUȘ Igor, cu sediul profesional în Timișoara, România și își continuă activitatea de avocat în domeniul afacerilor judiciare.
Avocatul Lăcătuș Igor este specializat în proceduri administrative și jurisdicționale, ce privesc interesele personale și de comunitate ale basarabenilor, care își urmează studiile în România și a celor care își desfășoară activitatea profesională și locuiesc în granițele geografice ale României, precum și a celor istorice din afara țării.
De asemenea, este specializat într-o gamă largă de activități de consultanță juridică în afaceri, în operațiuni de registrul comerțului, precum și în litigii civile, dreptul muncii, contencios administrativ-fiscal, drept internațional, protecția persoanelor și a familiei și chiar drept penal.
De la intrarea sa în profesie a dobândit o experiență bogată de asistență și reprezentare juridică a persoanelor fizice și juridice române și/sau străine, având inclusiv asociați/acționari originari din Republica Moldova, în fața instituțiilor publice (Autoritatea Națională Pentru Cetățenie, Oficiului Român pentru Imigrări, Inspectoratele Teritoriale de Muncă, etc.), precum și în fața instanțelor de judecată, locale și naționale, cu o impresionantă rată de soluții favorabile în disputele judiciare și din afara pretoriului instanțelor.
Datorită calităților sale profesionale și umane, începând cu anul 2012, Lăcătuș Igor este avocat colaborator în cadrul Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Timișoara.

Printre alte rezultate profesionale, începând cu decembrie 2017 și până în decembrie 2018, a fost membru al organizației internaționale Global Law Experts din Londra (GLE), fiind desemnat de departamentul de cercetare al Experților Globali și de Comitetul pentru nominalizări, în calitate de avocat expert litigii pe teritoriul României.

Portalul Basarabenilor din România vine în sprijinul dumneavoastră și vă recomandă pe avocatul basarabeni.ro.

Contact:
Mobil: (004) 0742 500.853
E-mail: avocatbasarabeni@gmail.com / avocat.igor.lacatus@gmail.com

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

randat în 	0.0251 secunde