Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

20 aprilie 2024, ora locală: 12:07

 

650 de ani de la constituirea "statului moldovenesc", o minciuna politica comunista

adăugat 26 februarie 2009, 13:47, la Ştiri de Top

Mai multi istorici basarabeni sustin ca sarbatorirea a 650 de ani de la constituirea statului moldovenesc este o speculatie politica, transmite Info Prim Neo, preluata de Romanian Global News.

Grupul de istorici condamna sirul de actiuni initiat de autoritatile comuniste de la Chisinau cu ocazia marcarii in 2009 a 650 de ani de la "constituirea statului moldovenesc".

Acestia sustin ca ele nu-si au rostul, deoarece cifra este o speculatie politica, transmite Info-Prim Neo. Subiectul a fost dezbatut miercuri, 25 februarie in cadrul unei mese rotunde cu tema "650 de ani de la constituirea Tarii Moldovei: realitate si falsuri".

Presedintele Asociatiei Istoricilor din RM, Sergiu Musteata (foto), a declarat ca "Guvernul RM face o greseala atunci cand speculeaza pe marginea acestor date si incearca sa asigure o continuitate intre statalitatea Tarii Moldovei ca stat medieval si statalitatea Republicii Moldova". "Cautarea radacinilor istorice in statalitatea medievala nu are o justificare suficienta. RM ca stat contemporan isi are inceputurile la 1991. Nu putem sa vorbim despre o statalitate a acesteia cu radacini de 650 de ani", a spus Musteata.

Intrebat daca va face o adresare catre autoritati, acesta a spus: "actualmente nu cred ca avem cu cine discuta. Toata lumea este in campanie electorala si ar fi in zadar sa batem la usile care sunt inchise pentru noi".

Potrivit doctorului habilitat in istorie, profesorul universitar Pavel Parasca, "Moldova exista ca tara inainte de 1359. "Atunci s-a obtinut de fapt independenta Voivodatului Moldovei, si nu a avut loc intemeierea statului. Si daca sarbatorim 650 de ani de la intemeierea statului, asa cum ni se propune, inseamna ca noi comitem un fals istoric", a spus acesta.

Parasca considera ca "evenimentele planificate pentru acest scop au un pronuntat subtext politic - educarea moldovenismului primitiv". "Trebuie sa clarificam niste adevaruri istorice si sa nu ne lasam influentati de directivele care vin de sus si care au o intentie nesanatoasa de a bate stiinta istorica si constiinta etnica a moldovenilor pentru a-i face moldoveni puri, de parca n-ar avea nimic comun cu Romania", a declarat el.

Anul 2009 este consacrat sarbatoririi a 650 de ani de la intemeierea Statului Moldovenesc printr-un decret al presedintelui Vladimir Voronin. Autoritatile intentioneaza sa marcheze acest eveniment prin restaurari de monumente, conferinte si seminare, iar in institutiile de invatamant preuniversitar va fi introdus un curs de lectii cu tematica "Moldova - trecut si contemporaneitate". Se planifica si turnarea unui film artistic si a unor pelicule documentare privind evolutia istorica a statului moldovenesc.

Autor: Info Prim Neo
Sursa: www.rgnpress.ro
Un fals grosier caruia Romania trebuie sa-i puna capat. Autoritatile romane trebuie sa dezvaluie lumii intregi falsul comunisto-voronisto-stepaniukist basarabean despre asa-zisa statalitate "moldoveneasca". Teritoriul dintre Prut si Nistru nu mai are dreptul legal si moral sa posede si sa faca uz de denumiri si glotonime romanesti. Cu ce drept isi insusesc rusofonii pruto-nistreni elemente ale culturii, istoriei si civilizatiei romanesti? Cand vor lua masuri guvernul si autoritatile romane pentru a pune capat acestor faradelegi pruto-nistrene?
A comentat Dorina 26 februarie 2009, 15:00
ne mananca comunistii :) din pacate numai vorba din politicieni.....
A comentat soso 26 februarie 2009, 15:39
Dorina, dar ce s-a întâmplat cu Balaur de nu-l mai văd pe forum??? :-?. Ia dat la bot vreun basarabean şi stă prin spitale? :-))
Mai moderează-ţi ura contra basarabenilor, că vrei tu sau nu, suntem fraţii tăi şi vom împărţi pentru totdeauna tradiţiile şi limba română.
A comentat Prinţesă 26 februarie 2009, 15:58
Printesa, tu de mult timp nu mai ai nimic in comun cu noin nici traditii, nici limba si nici mentalitate. Asa ca nu prea vad cum ai putea tu sa fii sora mea, iar basarabenii rusofoni nu mai sunt si nici nu mai pot fi fratii romanilor.

Cat despre Balaur, el este plecat pentru 3 luni in Germania pentru realizarea unui proiect in care sunt implicati foarte multi bani. Dar pe el nu-l mai intereseaza problemele basarabenilor comunisto-rusofoni. Asa ca probabil nu veti mai auzi de el foarte mult timp.

Si acum imi suna in urechi cuvintele lui: "Nu trebuie sa-i menajam in nici un fel pe pruto-nistrenii comunisto-voronisti! Sa le platim conform legii talionului, si chiar mai mult, pentru orice ofensa adusa Romaniei si poporului roman!"

Dar stii tu ce inseamna "legea talionului"? Englezii ii spun "Eye for eye, and tooth for tooth". Si acum, daca stii bine limbile romana si engleza, cred ca poti intelege ce inseamna acest dicton.

Dar esti tu dispusa sa asculti un sfat din partea unei romance din Iasi pentru o pruto-nistreana: Lupta din rasputeri ca fratii tai polietnici sau rusofoni pruto-nistreni sa nu mai vorbeasca de rau un popor strain, care din nefericire va mai este si vecin! Nu se stie niciodata in viitor daca voi nu veti avea vreodata nevoie de noi, si atunci veti simti ce inseamna sa ai un vecin cu care nu te-ai inteles, un vecin care iti va raspunde cu aceeasi ura cu care ne tratati voi acum!

Sa fii sanatoasa Printesa, si abandoneaza politica si nationalismul rusesc pruto-nistrean daca vrei sa ai succes in viata! Cu rusofonia nu vei face tu prea multe in viata!
A comentat Dorina 27 februarie 2009, 06:28
Am o intrebare pentru Dorina:
Balaure, esti travestit sau bisexual?
A comentat Gummy Bear 27 februarie 2009, 07:02
Cea mai mare prostie pe care am vazut-o vreodata, cum poti sarbatori asa ceva, e o tampenie.
A comentat kind 27 februarie 2009, 08:29
Dorina, îmi pare rău că crezi asemenea lucruri despre basarabeni şi că ne bagi pe toţi într-o oală aşa cum face Balaur. Greşeşti foarte mult spunând că noi basarabenii nu mai avem nimic în comun cu voi românii. Avem foarte multe în comun, numai că tu şi Balaur nu vă daţi seama sau nu vreţi să recunoaşteţi asta. Avem în comun şi tradiţii, dar mai ales limba. Asta nu poţi nega, căci nimeni n-o să te creadă (cu excepţia lui Balaur, că sunteţi de-o teapă. :-). ). Dacă ai avea un pic de minte în căpşorul acela al tău, ai înţelege că noi basarabenii avem în comun cu voi mai ales limba, că dacă nu am avea-o, atunci cum naiba ne-am înţelege pe acest forum??? Acesta este un paradox pentru mine. Chiar nu ştiu cum o iei şi pe asta... Cât despre mentalitate, fiecare o are pe a sa proprie. Ce mentalitate au românii când violează femei nevinovate în occident? La ce se gândesc ei, că în Italia nu sunt pedepsiţi, ci numai în România? Crede ce vrei, ia-o cum vrei, "latră" cât vrei, dar noi basarabenii suntem fraţii voştri!
Cică Balaur este plecat pentru 3 luni în Germania. Mă bucur din două motive:
1. Nu o să-i mai aud tâmpeniile cel puţin pentru ceva timp.
2. Pentru Balaur, deşi este anti-basarabean. (Eu nu vreau răul la nici un român, dat fiind că şi el este român, de aceea fratele meu).
Stiu şi eu ce înseamnă "legea talionului", că nu sunt chiar aşa de prăpădită. "Viaţă pentru viaţă, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte". Aşa se spune, nu? Legea consistă în a pedepsi persoana care ţi-a făcut rău în acelaşi mod. Dar noi nu v-am făcut rău (măcar unii dintre basarabeni), aşa că trebuie să ne respecţi măcar pe mine şi pe 300, dacă nu vrei să-i respecţi pe ceilalţi (e valabil şi pentru Balaur. Informează-l, dar cred că ştie). Eu la ceilalţi basarabeni tip Ivan, nu le pot face nimic, dar cel puţin eu vă respect şi trebuie să-i mulţumiţi lui Dumnezeu că mai există oameni ca mine şi ca 300 în Basarabia.
A comentat Prinţesă 27 februarie 2009, 16:54
Printesa cred ca iti cresc aripi deja cam prea mult va ridicati in slavi, nustiu pentru ce sa va multumesc, pentru niste vorbe si idei personale scrise adica comentarii postate, dar sa nu fiu obraznic o sa zic ca fiecare lupta in felu lui cu asta de acord dar nu va mai pupati unul pe altul frati sa fiti si sa luptati cot la cot cand e nevoie si sa va imbratisati nu cand este bine ci cand ne este mai greu. acest comentariu nu a fost un atac doar o reflectie proprie asupra mesajelor citite mai sus. Succes ;)
A comentat hi hu 27 februarie 2009, 17:19
Hi Hu,frate,dar printesele din antichitatea greaca/spartana au ramas celebre in istorie,de ce vrei tu cu tot dinadinsul sa pui pedici unei reinventeri a vechii povesti de amor,lasa-i frate in pace,ca mie imi place de ei cum iti trimit mesaje criptate de Dragobete :-)

Printeso,sper ca nu te superi pe mine daca mai glumesc,ca de 300 nu ma tem ! :-)
A comentat micael 27 februarie 2009, 17:29
Oameni buni, daca stiti catusi de cat istorie si nu cea care "incepe" in 1359, ci mult mai inainte va veti da seama ca degeaba va agitati si va certati atat. Dorina, fie ca vrei fie ca nu, populatia majoritara din Republica Moldova sunt de etnie romana, au stramosi comuni ca Burebista, Decebal, Traian etc. Referitor la populatia ruso-fona - desigur ca exista in numar mare pe teritoriului Moldovei, la fel cum exista si cea ucraineana si cea gagauza, cea rusa etc., iar majoritatea minoritatilor din Moldova vorbesc limba rusa, daca te intereseaza de ce uite-te peste niste carti de istorie sau pe net si vezi cand si cum s-au asezat pe aceste teritorii si in ce conditii. Nu uita ca in Romania avem o populatie minoritara maghiara, rroma sau tiganeasca, ucraineana, bulgara, sasa etc, fii sigura ca celelalte tari cand aud de Romania, primul lucru pe care-l zic - "tigani". Si nu cred ca este cineva de acord cu acest lucru. Asa ca nu puneti politica actuala cu identitatea pe care o avem. Multa bafta!!!!!!!
A comentat XXX 27 februarie 2009, 19:14 | mergi sus ▲
Pentru Dorina

Din modul tau de a te exprima se reliefeaza o intensitatea aproape bigota, ce caracterizeaza unele concepte pe care ti le-ai insusit ca adevaruri pure.
Ceia ce ma frapeaza pe mine intr-un mod deosebit este faptul ca tu, care pretinzi ca detii niste informatii certe, nici macar nu te-ai deranjat sa cauti care este situatia reala a tarii vecine tarii tale. Mai mult decat atat, pe langa faptul ca iti permiti luxul de a posta, mai diplomat spus, ,,neadevaruri mediocre", care ofenseaza direct o intreaga comunitate de oameni, mai utilizezi si sintagme complet lipsite de sens. Citez:
,,Cu rusofonia nu vei face tu prea multe in viata! ". Draga mea, in primul rand, cuvantul ,, rusofonie" nu exista in limba literara romana. Poate ca exista ca si regionalism (total ilogic) la voi in Iasi. Exista insa cuvantul ,, rusofon/a" care semnifica vorbitor sau vorbitoare de limba rusa. Asadar, avand in vedere semnificatia acestui cuvant, sunt perfect de acord cu tine ca, citez:,, basarabenii rusofoni nu mai sunt si nici nu mai pot fi fratii romanilor" ,,Basarabenii rusofoni" (cetateni ai R.M vorbitori de limba rusa), in mod cert nu pot fi considerati fratii romanilor daca avem in vedere faptul ca ei reprezinta o minoritate etnica, care a emigrat pe teritoriul dintre Nistru si Prut si continua sa vorbeasca limba rusa. Ar fi util pentru tine sa stii ca, nu rusii care reprezinta 5,8 la suta din totalul populatiei, ci ucrainenii sunt minoritatea cea mai numeroasa si reprezinta 8,4% din totalul populatiei. Exista, desigur, si categoria a treia de rusofoni, formata din etnici romani, care datorita procesului de rusificare intensa dus de autoritatile ruse au devenit vorbitori de limba rusa. Nu pot sa accept nici eu ca aceasta categorie de persoane sa fie numiti ,,fratii romanilor,,. Totusi, un alt lucru util sa-l cunosti este faptul ca majoritatea populatie pruto-nistrene este vorbitoare de limba romana - cca. 78.2%. Deci mesajele postate de tine, si sper ca te-am convins, contin o eroare foarte mare intrucat tu faci in ele o generalizare mai mult decat eronata, aproape absurda, calificand toti basarabenii ca rusofoni. Ai fi mai aproape de adevar daca i-ai califica drept ,,ucrainofoni"(in masura in care aceasta exprimare ar fi admisa).
Sfatul meu: Nu fa afirmatii insultatorii, daca nici nu ai idee despre ce vorbesti.
A comentat ancutza 28 februarie 2009, 00:26 | mergi sus ▲
Hi hu, dar de ce spui că trebuie să ne îmbrăţişăm numai atunci când ne este mai greu (cu românii)? Vrei să spui că trebuie să-i duşmănesc şi numai atunci când am nevoie de ei "să mă fac frate cu dracul până trec puntea"? Scuză-mă, dar eşti prea egoist în privinţa asta.

Cât despre Micael: e ok, frate. Am şi eu simţul umorismului. Trebuie să mai glumim, că ne face bine. Mai alungăm stresul.

Ancutza, văd că ţi-ai schimbat un pic părerea despre basarabeni. Mergi pe drumul bun. Mulţumesc!
A comentat Prinţesă 28 februarie 2009, 06:25 | mergi sus ▲
Ancutza, invata mai bine limba romana si apoi mai srie romaneste pe forumuri. Poate in rusa ta se spune oricum vrei tu, dar nu si in romaneste. De ex: Nu fa afirmatii insultatoare . . . . . etc. Te tradeaza si topica ca nu esti romanca, ci slavofona
A comentat Dorina 28 februarie 2009, 10:28 | mergi sus ▲
Pu Dorina

Draga mea, cand ti-am scris pentru prima data, am facut-o din considerentul ca ma adresez unei persoane cu inteleginta cel putin medie. Am gresit enorm. Nu numai ca nu ai adus nici un contraargument la argumentele stipulate de mine, dar mai continui sa scrii aberatii.Am impresia ca esti lipsita nu numai de aptitudinea de a judeca corect, ci iti lipseste in mod vadit, bunul simt.
Daca ai cunoaste ce inseamna metoda logica a deductiei ai ajunge propabil la concluzia rationala ca raspunzandu-ti deja la 2 mesaje ar trebui sa cunosca limba romana.
Mutatis mutandis, faptul ca esti capabila sa ajungi doar la concluzii puerile imi dovedeste inutilitatea efortului meu de ati explica ceva.
Un singur lucru imi mai ramane de spus, intre tine si ,,comunistii -voronisti" nu exista nici o diferenta. Atat tu , cat si comunistii: (1)sunteti incapabili de a judeca sanatos, (2) va este specifica o incapatanare dementa in a crede ca doar voi cunoasteti adevarul, (3)va place sa faceti afirmatii neintemeiate, absurde inchizand ochii in fata realitatii.
Jalnic!!!

PS: Mersi de sfat . L-as urma daca ar veni de la o persoana care stie bine propria sa limba. Dupa cate stiu e acceptabil si modul in care m-am exprimat eu.(,,nu fa afirmatii insultatoare"). Mi-ar placea sa stiu daca si ardelenii, oltenii, banatenii nu sunt romani intrucat si ei au un dialect si mod de exprimare diferit de cel literar.
A comentat ancutza 28 februarie 2009, 13:06 | mergi sus ▲
Pu Printesa

Imi este foarte interesant cu ce abilitati supraomenesti esti inzestrata incat iti este cunoscut ,,drumul cel bun". Tu nu ai inteles deloc opinia mea fata de problema basarabeana si totusi iti permiti sa faci asemenea afirmatii.
Nu ai pentru ce sa-mi multumesti!!!
A comentat ancutza 28 februarie 2009, 13:23 | mergi sus ▲
Ancutza,sincer sa fiu iti urmaresc mesajele de ceva timp si am ramas foarte nedumerit in urma micii tale dispute cu 300 si inca nu m-am prins pe deplin ce si cum gandesti,esti o persoana foarte paradoxala sau mai bine zis complexa,asa ca am o singura intrebare pentru tine : Cu toate ca se observa ca esti romanca din Basarabia,oare esti si pro-unionista ?
A comentat micael 28 februarie 2009, 15:42 | mergi sus ▲
Ancutza, tu esti rusofona sau polietnica pruto-nistreana, sau ce dracu-i mai fi! Deci tu nu esti romanca si nici nu cunosti bine limba romana. Abtine-te sa-i mai jignesti pe romani, si nu vei mai avea probleme cu noi. Tu, voronista si comunista, ne faci pe noi romanii asa cum sunteti voi pruto-nistrenii? Nu-ti este oare rusine? Sau vorba proverbului: "Curva ia prajina si sparge capul la tot satul!" Sa-ti fie rusine, polietnico pruto-nistreana!
A comentat Maria de la Iasi 28 februarie 2009, 20:38 | mergi sus ▲
Maria,nu stiu cum o fi Ancuzta,dar tu sigur esti mahalagioaica ! LOL !
Rusine sa-ti fie in primul rand tie pentru limbajul sub-urban pe care il folosesti,sunt curios ce faci cand barbatul sau prietenul tau nu te satisface cum trebuie,saracul de el,cred ca are frisoane numai la gandul asta,dalminteri sa mai treaca si la actiune ! LOL !
Sper ca o fi fata cuminte si nu o sa-mi raspunzi prea caustic,nu de alta,dar nu ma impresioneaza femeile ca tine ! LOL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 28 februarie 2009, 22:12 | mergi sus ▲
sdsfsfsfdgfg
A comentat Victor 01 martie 2009, 01:19 | mergi sus ▲
Ia mai lăsaţi-o în pace pe Dorina, fraţilor! Ce aveţi cu ea? Voi nu ştiţi că de când s-a dus Balaur în Germania îi ţine locul şi că, mai rău, i-a luat şi simptomele lui "bălăureşti". :-)). Boala asta de ură faţă de basarabeni (a Dorinei şi a lui Balaur) este incurabilă. Degeaba "lătrăm" noi. Boala dispare doar cu voinţa lor. Noi nu avem ce face. Aşa că e inutil. :-)).

Ancutza, în comentariul tău mi-ai dat de înţeles că eşti pro-Basarabia. Iată de ce ţi-am mulţumit: fiindcă mai sunt români ca Micael pe forumul acesta. Dar m-am înşelat, pentru că aici Micael este UNICUL care luptă. Păcat că numai el face acest lucru... Data viitoare exprimă-ţi mai clar opinia.
A comentat Prinţesă 01 martie 2009, 06:15 | mergi sus ▲
E o mare prostie sa urăşti numele de familie al mamei sau al bunicii numai de atâta că el nu corespunde cu cel de azi al tău. De ce intre "moldovean" si " român" nu se vede partea ce a bună a continuităţii, dar aceste noţiuni se pun cap în cap şi se încearcă o relaţie de excludere, vrajbă, incompatibilitate?! La fel şi cu sărbătoarea de 650 ani in cauză - s-o serbeze cine vrea pe tot globul, dar numaidecât şi la Bucureşti, altfel se rupe legătura intre generaţii şi ne pomenim că n-am avut nici o legătură nici cu Ştefan cel Mare şi nici cu Decebal şi am devenit "români" din afara timpului şi spaţiului - de pe Lună.
A comentat ion 01 martie 2009, 09:40 | mergi sus ▲
Ion,excelent comentariu,numai ca vezi tu cripto-comunistii de la Chisinau sunt perversi si sarbatoresc 650 de la formarea statului Moldovenesc ca sa arate in principal ca moldovenii de pe Prut au fost primii si n-au absolut nicio legatura cu neamul romanesc !!!
E ca si cum te-ai pune celebra intrebare : Cine a fost primul,oul sau gaina,cand de fapt aceste doua sunt lucruri sunt strans legate si conectate intre ele,pentru ca nici oul nu poate aparea fara gaina si nici gaina nu ia fiinta din neant,ci iese din gaoacea oului ! LOL !


Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 01 martie 2009, 09:52 | mergi sus ▲
Poţi să declari război interminabil buruienilor, să te lupţi cu ele din primăvară şi până in toamnă, dar să scapi din vedere principalul - plantele de floarea soarelui. O alta variantă: ai rărit şi ai plivit in primele săptămâni plantele de floarea soarelui, ţi-ai concentrat pană in final toată atenţia numai asupra lor şi uiţi cu desăvârşire de lupta cu buruienele, le laşi in pace. Frunzele deja mari de floarea soarelui pot înăduşi şi distruge de la sine orice buruiană. Ăsta e modelul de educaţia pozitivă, fără luptă, fără încrâncenare.
A comentat ionic 01 martie 2009, 10:20 | mergi sus ▲
A comentat locuitoarer al Iasului 01 martie 2009, 15:11 | mergi sus ▲
Micael, daca esti roman, sa-ti fie rusine ca ai o atitudine antiromaneasca. Ai fost tu vreodata in republica rusofona dintre Prut si Nistru ca sa ai dreptul de a vorbi? Nu vorbi tu in numele romanilor pentru ca esti varza. Viziteaza acest teritoriu, suporta grosolania locuitorilor acestei republici si apoi sa le iei apararea. Daca nu-ti vei corecta atitudinea negativa la adresa romanilor si ca roman care ii cunosc pe acesti rusofoni, primeste tot dispretul meu si al multor locuitori ai Iasului!
A comentat roman din Iasi 01 martie 2009, 15:20 | mergi sus ▲
Si vreau sa adaug ca am tot respectul pentru cetatenii de etnie romana din republica dintre Prut si Nistru, si care nu si-au uitat radacinile romanesti. Din pacate, marea majoritate a lor sunt zero.
A comentat roman din Iasi 01 martie 2009, 15:23 | mergi sus ▲
Iasule,nu ma impresionezi,mi s-a cantat de atat de multe ori acesta melodie la ureche incat am devenit impasibil la asemenea sfaturi "binevoitoare"
Rusine sa-ti fie tie,ca daca traiai pe timpul Mariei sale Stefan Voda,de mult nu mai aveai capul pe umeri,norocul tau ca traiesti in democratie si ai dreptul sa-ti exprimi parerea,indiferent care ar fi aceea !
Adica celalante neamuri ale Europei si nu numai,nu renunta la vechile teritorii pierdute intr-o imprejurarea sau alta(ex. Ungariei este elocvent chiar daca teritoriile pe care le revendica sunt acum ocupate intr-un procent covarsitor de alte neamuri) si unul ca tine renunta la Basarabia de parca ar fi mostenirea familiei tale de chiaburi,iar nu parte din neamul romanesc .
Si nu-i baga pe toti iesenii in aceiasi oala cu tine,ca unul ca tine e decat exceptia de la regula iar nu reprezentantul iesilor,iar daca nu crezi,intra pe Unimedia.MD si ai sa intilnesti un co-locuitor de al tau(Mircea.Ro Sau Stefan.Ro,nu mai retin exact) si chiar daca se mai ia la harta cu adepti "moldovenismul" e pro-unionist,asa ca stai calm si nu incepeti iarasi cu smecherii,ca s-ar putea sa-mi sara mustaru` si sa te fac sa suferi online !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 01 martie 2009, 15:58 | mergi sus ▲
Ionic,esti mai idealist ca mine ! LOL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 01 martie 2009, 16:02 | mergi sus ▲
Cine sunt locuitorii si urmasii lui Burebista in ziua de astazi ?
(Romania = Tigani) + (R.Moldova = Rusofoni)= TIGA-RUSO-FONI ???
vedeti ca de atita minatura si rosatura intre voi o sa faceti spuma si bube la cur...unii ne urasc pe noi ...noi ii uram pe altii, altii ii urasc pe ceilalti...si tot asa oare nu v-ati saturat...adevarul istoric e cu mult peste voi, e mult mai pur si adevarat decit prostiile care le ziceti voi...alde Dorini balauri...alde voronofili...si altii anti-romani si anti-basarabani, fiti siguri ca si dupa moartea voastra o sa ne numim ROMANI caci asta e adevarul si altfel n-are cum sa fie...ce dracu doar voi nu sunteti Evrei si noi arabi incit sa ne urim, (plus ca ei macar sunt de natiuni diferite, dar in traditii diferite) dar unii de la voi si de la noi se maninca ca cinii...ar fi bine pe voi toti de teleportat pe luna si sa va mincati acolo nu sa ne farmati ce ne-a mai ramas noua mai drag, un grai, un pamiint, o credinta si un neam....Punct.
A comentat doswin 02 martie 2009, 12:54 | mergi sus ▲
P/u doswin:

Mai antiromanule! Noi romanii nu suntem tigani, dar voi basarabenii sunteti rusofoni si cersetori pe deasupra. Iar romani nu sunteti si nici nu veti mai fi vreodata. Au grija alde Voronin si comunistii rusi de asta. Du-te la Soroca, si-ti vezi confratii. La noi in Romania nu avem nici macar un oras tiganesc asa cum este Soroca. Mult succes sorocenilor si dictatorilor voronisti si comunisti grohaitori de limba rusa!
A comentat un roman 03 martie 2009, 04:03 | mergi sus ▲
Bre 'român din Iaşi', nu o să-ţi repet şi eu aceleaşi lucruri, ţi le-a spus deja Micael. M-am săturat să tot "latru" degeaba. Pffffff... Parc-aş vorbi cu turcii! Voi românii tip: "BalaurRo de la Iaşi", "Dorina", "AdrianS" etc., nu vreţi să înţelegeţi că mai sunt şi basarabeni pro-români, chiar dacă ai menţionat acest lucru în comentariul tău. Atâta-ţi spun: gândeşte ce vrei, fă ce vrei, dar nu-i băga pe toţi în aceeaşi oală. Lasă-l pe Micael în pace, că nu face nimic rău dacă respectă basarabenii. Pentru ceea ce face pe forum eu îi voi purta tot respectul. Cu tine o să fac contrariul, şi când vei respecta persoanele tip "300", dar mai ales pe Micael, care aici pe forum este UNICUL român care luptă pentru o Românie Mare, atunci voi fi şi eu de partea ta. Salut!

Bravo Doswin! Frumos comentariu!
Trăiască România Mare!
Moarte comuniştilor şi trădătorilor de neam şi de ţară! (Vorba lui Micael).
A comentat Prinţesă 03 martie 2009, 04:04 | mergi sus ▲
P/u Printesa:

Pai ce treaba am eu cu Micael, Dorina, AdrianS si 300 de basarabeni si balauri, si zmei si toate cele? Eu imi spun parerea si nu sunt de acord ca un baran cersetor sa ma faca pe mine tigan. Iar grohaitorii de limba rusa nu au fost, nu sunt si nici nu vor fi vreodata romani. E logic, nu? Romanii vorbesc romaneste, au traditii romanesti si traiesc intre Prut si Tisa. Prin Basarabia or mai fi cativa romani (cateva sute sau poate cateva mii), dar nici nu se vad printre toti rusii sau rusofonii de pe-acolo. Tu, printesa, ii fi dintre acesti extrem de putini romani basarabeni. Sa traiesti si la mai mare!
A comentat un roman din Iasi 03 martie 2009, 04:18 | mergi sus ▲
Bre, român prost de la ora 06:03, Doswin a vrut doar să spună că e inutil să ne certăm şi să ne insultăm. Adică tu crezi că s-a numit 'rusofon' singur??? Bre, dă, că nu o fi chiar aşa de prost să se insulte singur pe sine! :-).
Dacă eu sunt rusofonă, ţigancă şi cerşetoare, atunci şi tu eşti ţigan (nu mă refer la toţi românii). De ce voi nu trebuie să fiţi insultaţi iar noi basarabenii, da? Ce suntem noi, nu tot oamenii ca şi voi?
Spui că noi basarabenii nu ne putem considera români şi nici nu vom putea fi vreodată. Dar uite că pe lângă basarabeancă, eu mă consider şi româncă. (Sper să nu mă omori pentru asta, pentru că te-am contrazis). Românii sunt fraţii mei.
Nu e vina noastră că s-a format Soroca, boule, şi n-ai tu ce ne trimite acolo! Apoi acolo trăiesc ţigani în adevărate palate, nu din cerşit! Soroca nu este un oraş de mizerie! Trebuiau să se strângă şi ţiganii într-o parte, să nu ne stea în cale, şi s-a format oraşul Soroca. Ce mai vrei acum???
Este şi rusa o limbă ca toate limbile, aşa că pe tema asta nu se discută.
A comentat Prinţesă 03 martie 2009, 04:41 | mergi sus ▲
Bre un roman ce ai scris eu iti raspund cu orice amanunt \"
\"Mai antiromanule!\" --- ai citit gresit ceea ce am vrut sa spun uitete mai atent si ce a spus Printesa...
\"Noi romanii nu suntem tigani,\"--- acelasi lucru pot sa spun ca noi nu suntem rusofoni, de ce eu tre sa te cred da tu nu ? sau mai bine spus altii, eu nu consider ca romanii sunt tigani , toti, dar pentru un spaniol italian sau alt cetatean UE sunteti toti tigani pe el nu il doare cite procente de rromi sunt si ce nu el isi face concluzia din ce vede la el pe strada unui oras UE...el vede un tigan care cerseste se leaga de oameni, plus ca sunt ne spalati si imputiti, asa va vede el si isi face o concluzie ca toti romaniii sunt TIGANI Corect ? eu zic ca nu, nu e corect esti DEACORD? cred ca da :)...dar cum sa nu ne suparam si noi cei de aici cind unii din Romania isi fac acceasi impresie, generalizind despre noi ca suntem Rusofoni, (cu toate ca rusii de aici nu sunt nespalati si imputiti ca tiganii din Romania plus ca ei mai baga bani in bugetul statului adica sunt incadrati in cimpul muncii adica aduc folos pentru un stat imputit cum e R.Moldova, ca oricum totul e in buzzunarul Baromanelor Voronofili)...aici spec ca mai inteles
\"dar voi basarabenii sunteti rusofoni si cersetori pe deasupra.\" aici demonstrezi ceea ce am spus mai sus prostia si invinuiri fara rost si negindite si spuse din ura prosteasca a unui om.Dar nu stiu eu nu am auzit ca un cet.al R.Moldova sa cerseasca in UE majoritatea lucreaza...si fura dar de cersit nope...asta 100% totusi avem mindrie sa nu cersim ...asa sunt educati multi \" Nu astepta nu cere, ci daca vrei Ia\"
\"Iar romani nu sunteti si nici nu veti mai fi vreodata.\"--- E zau ? ce ai mai spune tu ...te socoti un Dumnezeu sa hotarasti soarta unei natiuni ? coboarate pe pamint si nu mai blama subiecte care deja sunt spuse si puse ca valoare de oameni mai destepti ca tine...de ex: EMINESCU, VIERU si etc...nu te prostii sa spui ca luna nu exista...e acelasi lucru sa spui ca nu suntem romani
\"Du-te la Soroca, si-ti vezi confratii. La noi in Romania nu avem nici macar un oras tiganesc asa cum este Soroca.\" serios si ce e rau in asta, ca in Orasul Soroca sunt multi tigani ...? La noi intr-un oras sunt multi tigani, da la voi aproape in toate, vezi sunt prostii ce vb noi ce are orasul Soroca cu tema subiectului ? vezi ca o luam Haisa prim lanul de porumb...hai sa terminam sa nu ne mai invinuim caci nu suntem la gradinitza...eu doar nu spun ca voi toti sunteti maghiari sau tigani...sa nu confundam minoritatile si Romanii e acelasi lucru si rahat ca si la voi ...doar ca soata va bucurat cu teractul de la 11 septembrie si ati intrat in NATO si UE doar datorita la asta. Ca dealtfel erati unde e si Ucraina acuma,. Vb Parazitilor \"Romania intra in Europa doar cu numele\"...bafta...de la roman la roman...
A comentat doswin 03 martie 2009, 08:33 | mergi sus ▲
Pai, mai printeso, esti si vulgara pe deasupra! Eu nu te-am jignit, dar tu sustii convingerea ca ca daca-i dai unui basarabean un deget, el iti rupe toata mana.

Poti tu sa te consideri si chinezoaica, eu stiu ca voi cei dintre Prut si Nistru nu mai sunteti romani si, sper din tot sufletul, sa nici nu mai fiti romani vreodata. Ce sa-i faci, noua romanilor nu ne plac oamenii cu 3 sau 7 fetze. Iar daca stati binisor acolo in republica voastra comunista cu Voronin al vostru si nu va legati de noi, si noi, la randul nostru, nu va atingem nici macar cu un deget. Lumile noastre sunt atat de diferite si se departeaza continuu, asa ca nu are rost sa vedeti voi paiul din ochiul poporului roman vecin, si sa nu vedem ditamai barna din ochiul poporului vostru basarabean! In consecinta, basarabenilor, ati face bine sa nu va mai scarpinati atata de romani si Romania. Luptati pentru tara si poporul vostru! Ceartati-va cu ai vostri daca vreti, dar lasati-ne pe noi in plata Domnului! Ar fi bine nici sa nu mai stiti de existenta noastra. E clar?
A comentat un roman din Iasi 03 martie 2009, 08:39 | mergi sus ▲
doswin, basarabene, gresesti cand spui ceea ce spui la adresa nostra. Intr-adevar, s-a gresit cand Iliescu a acceptat ca tiganii sa se numeasca rromi. Dar acum se vor lua masuri ca tiganii sa revina la numele lor adevarat, adica ţigan. Eu am fost in Basarabia si am observat ca la voi sunt mult mai multi tigani ca la noi.

Apoi mergi tu la Ciurea si la Grajduri, doua localitati in judetul Iasi, unde sunt palate tiganesti ca in "1001 de nopti", si sa vezi ce bogatani sunt tiganii in Romania. Mai mult, majoritatea tiganilor au plecat si continua sa plece la furat in UE. Profita de slabiciunile legislatiei de acolo. Sa se spele ei pe cap cu toata tigania, pentru ca daca autoritatile romane luau masuri impotriva faradelegilor tiganilor, ne tot acuzau pe noi ca suntem xenofobi si-i discriminam. Acum sa vada si ei ca tiganii nu pot fi educati si sunt hoti si violatori din nastere, de la mama natura.

In ceea ce priveste ce a spus Eminescu, pe atunci poate mai erau romani in Basarabia, dar azi cu regret nu sunt sau sunt extrem de putini. Nu se vorbeste numai ruseste in toata Basarabia? Si atunci sa nu spuneti ca sunteti moldoveni sau romani pentru ca nu sunteti. Moldovenii au fost si sunt romani si locuiesc in Romania. Stefan cel Mare vorbea romaneste, nu ruseste. Eminescu la fel. Si toti cellalti oameni de cultura de la noi au spus si spun ca sunt romani. Si eu sunt mandru ca sunt roman. Dar voi vorbiti ruseste, omule. Asa ca nu o mai faceti pe-a mortul in popusoi! Nu sunteti romani, poate cateva sute sau mii mai sunteti romani. Cred ca mai multi romani sunt in Ungaria decat in Basarabia.
A comentat un roman din Iasi 03 martie 2009, 09:01 | mergi sus ▲
"cei dintre Prut si Nistru nu mai sunteti romani" --- Printesa asta e ne-a exirat natiunea...in sec XX ce prostii mai auzi si pe aici...de la Iasi...Creanga s-ar intorace in mormint cind ar auzi aberatiile acestuia :)))
"sper din tot sufletul, sa nici nu mai fiti romani vreodata" ma da esti prost, ca speri la asa ceva si eu sper ca R.Moldova sa fie un stat al SUA.
"oamenii cu 3 sau 7 fetze" ia uite si asta spune un roman, care a fugi si ne-a lasat in 44 :)))
"Lumile noastre sunt atat de diferite" de exemplu grailul, religia, cultura, istoria, Ioan Cuza, Eminescu, Vieru, etc foarte diferite si departe de cuvintul "indentic"
"Luptati pentru tara si poporul vostru! " parca ai fi un revolutionar din CUBA. Nu mai spune ce sa facem si ce nu...caci singur nu stii ce spui
"Ar fi bine nici sa nu mai stiti de existenta noastra. E clar? " e clar ca nu ai nici un moral si ca oameni ca voi sunt frecosi si lasatori mai mereu asa a fost de ce sa luptam noi pentru ceea ce e o minciuna, bun sfat ne dai...fii mai tolerant si gindeste cu capul deschis
A comentat doswin 03 martie 2009, 09:07 | mergi sus ▲
roman, tu pe mine n o sa ma convingi in ceea ca eu nu sunt roman...prin simplu fapt ca neamul meu e jumatate in romania jumate in basarabia si avind neamuri si aici si dincolo vb aceeasi limba acelasi tinut acelasi port ma numesc logic ? cum ? Rus...pai omule tu chiar crezi ca 50 de ani de istorie comuna cu CCCP schimba ceva ? pentru istorie 50 de ani e un fleac...si nu trebuie de rescris Istoria...ne tragem cu totii din acelasi tesut...si eu stiu ca mai mereu Romanul fuge de probleme lasa tot si pamintul si fratii numai sa scape de probleme, dar asta nu e rezolvarea...asa ca am tacut atunci acum Ucraina are paminturile romanesti si basarabia e pe drumuri...de ce nu face Romania sa ne dea o palma sa zica Voi sunteti romani prosti ce nu recunoasteti asta . alb e alb, negru e negru. Da nu cu vorbe de acestea ati fost acuma e alte vremuri ... vb asa nici voi nu mai sunteti urmasii lui Burebista si Decebal sau al lui Mihai Viteazu sau Stefan cel Mare caci asta era atunci acuma e alte timpuri...Istoria e pentru a o tine minte, de a invatza pe greseli si pentru a raspune la intrebari. Cine sunteti ? De unde veniti ? Ce ati facut ? Va e Rusine ? asta e...si credema eu stiu mai bine locuind aici ce limba se vorbeste si cine o vorbeste, e usor sa-ti faci o parere despre fotbal de exemplu, daca niciodata nu ai jucat sau macar informat...
A comentat Doswin 03 martie 2009, 09:18 | mergi sus ▲
Bre românule din Iaşi: pentru mine, rusofonă, ţigancă şi cerşetoare sunt unele dintre cele mai mari insulte care ar putea să-mi fie atribuite, aşa că ai fost tu primul a mă jigni şi eu "am îmbrăcat haina moldovenească şi ţi-am răspuns cu aceeaşi monedă". E bine?
Cât despre naţionalitatea mea, eu sunt basarabeancă, considerând românii ca fiind fraţii mei, de aceea în sufletul meu este prezent şi românismul. Aşa că tu nu poţi schimba nimic de unul singur, cum a spus şi Doswin.
Să ştii că nici mie nu-mi plac persoanele care-mi ponegresc ţara, aşa că lupt.
Nu eşti tu acela care să-mi spună dacă trebuie sau nu să am legături cu voi românii. Am tot dreptul să ţin România în suflet şi să am legături cu ea.
Apoi ce spui, bre?????? Că în Basarabia sunt mai mulţi ţigani ca-n România?? Pffffff... dar prost mai eşti (scuze de expresie, dar alt adjectiv n-am în acest caz!). Ia mai documentează-te şi ai să afli că România este ţara din Europa cu cea mai numeroasă comunitate de ţigani.
Ia auzi tu ce nume de localităţi româneşti: Grajduri! Da, foarte frumos nume... Satul vacilor! :-)))))
Ia mergi tu, românule, la Soroca, să vezi ce palate au ţiganii acolo...
Ia auzi ce mai mândrie cu ţiganii voştri: cică merg la furat în UE. Dar de ce nu muncesc ca toţi ceilalţi, idioţii? Fiindcă e mai uşor să furi munca altuia. Trăiesc de pe spatele altora, nenorociţii. Nu le e măcar ruşine!
Ai fi violat şi tu pe cineva, că un om cumsecade nu poate spune asemenea lucruri. Nesimţitule ce eşti! Dar de ce nu staţi voi în România, dacă nu ştiţi a vă comporta? Animalelor! Să-ţi dea Dumnezeu să te lecuieşti de prostime! :-). Salut!
A comentat Prinţesă 03 martie 2009, 13:38 | mergi sus ▲
Bre,fratilor,nu-mi vine sa cred ca ati ajuns sa va certati pe tigani !
Tipul asta din Iasi e un tampit,un imbarligator asa cum sunt foarte multi in ROU,noi ne cunoastem,stim ce ne poate pielea la fiecare si sunt sigur ca tipul asta din Iasi isi rade in barba zicandu-si siesi,uite "fraierii",ma bagara si pe mine in seama !
Eu un singur regret am,in ceea ce va priveste pe voi basarabenii ! Voi inca nu sunteti versati,inca sunteti inocenti,romantici,va faceti sange rau doar pentru ca un aiurit de prin Iasi decreta cu de la sine putere,ca voi nu mai sunteti romani,ci alte fiinte mitice ce doar intimplator vorbiti aceiasi limba cu noi,indiferent cum am denumi-o unii sau alti.
Bre,basarabenilor,cu astfel de caractere mizerabile ca tipul de la Iasi,nu trebuie sa veniti cu argumente istorice,stiintifice,logice in cele din urma,ci trebuie sa-i raspunde-ti pe limba lui de parasuta ordinara si sa-i faceti o dedicatie speciala ca sa-i inchide-ti gura: Suck my dick,iar daca sunteti fete,spune-ti cam asa :Lick my ass ,si astfel il veti pune cu botul pe labe imediat ! LOL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 03 martie 2009, 16:07 | mergi sus ▲
A comentat Prinţesă 03 martie 2009, 16:37 | mergi sus ▲
Mda, m-am convins ca nu merita sa mai citesc sau sa postez vreun comentariu aici.
Nu cred ca un om care se respecta si se considera bine crescut, fie el roman sau basarabeano-roman, s-ar cobori pana la nivelul unor oameni fara educatie si fara valori morale.
Micael si Printesa, cred ca va aflati ambii pe aceiasi pozitie, in ce priveste inteligenta si bunul simt...Sunteti ambii reprezentantii a unei clase majoritare, existenta in ambele tari - a mediocritatii grosolane!!! Exista totusi o distinctie: clasa majoritara din R.M s-a format sub aripa ucigatoare de valori a rusilor, iar clasa majoritara din Romania s-a constituit prin abosrbirea virusului tiganesc, care se manifesta in comportamentul omului simplu roman, prin vorba multa, fara prea mult sens, prin injuraturi constante si prin lasitate, iar in politica romaneasca acest virus se manifesta prin sindromul ,, femeie imorala (mai elegant spus) cu 3 fete".
Cunoscand foarte bine si romanii din Romania, si pe cei din R.M, ma bucura enorm faptul ca exista persoane pe amblele maluri ale Prutului, care sunt deasupra acestei clase pline de gortescul omenesc.
A comentat ancutza 03 martie 2009, 22:15 | mergi sus ▲
A comentat istorie 03 martie 2009, 23:24 | mergi sus ▲
Mersi mult Ancuzta,esti foarte draguta !!!
Ce pot sa mai zic la un astfel de comentariu atat de ambiguu incat lasi sa te subinteleaga orice ! LOL !
"Norocul" meu este ca l-am avut pe Ion iliescu presedinte 10 ani de zile si tot in ceata lasa omul,indiferent cat de mult ar fi vorbit sau cum ar fi explicat,la sfarsitul fiecarei cuvantari ramaneam pe ganduri si incercam sa-mi amintesc :Bre,dar omul asta ce a vrut sa zica exact!LOL !
La fel stau lucrurile si cu tine :Ce ai vrut sa zici mai exact ;Ori ca sunt de o mediocritate grosolana sau ca sunt intelegent si cu bun simt?!
Oricum ar fi,nu te mai obosi sa-mi raspunzi ca te-am citit deja si e imposibil sa ma mai surprinzi !
Hai ca m-am spart de ras,spiritul lui Ion Iliescu e viu peste Prut ! LOL !


Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 03 martie 2009, 23:36 | mergi sus ▲
Shi Stanescu parea ambiguu pentru cei care l-au citit toata viata numai pe Alecsandri si Creanga.
Totul se reduce la capacitea cititorului de a se patrunde de ceia ce cisteste... Dar pentru asta uneori este necesar sa fi citit la viata ta si alte carti pe langa ,, Amintiri din Copilarie'' .
Nu cred cred insa ca si are rostul aceasta explicatie, pentru ca oricum vei zice ca am scris ambiguuitati ...

Aurea mediocritas!!!



A comentat ancutza 04 martie 2009, 00:14 | mergi sus ▲
Hai,Ancutza,ca ma distrez,nu gluma ! :-)
Esti un mic filozof,sa inteleg ! Bravo tie ! Sper ca acest lucru sa-ti ajute pe 4 aprlie si sa votezi un partid democratic si pro-european,ca restul e can-can ! :-)


Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 04 martie 2009, 00:56 | mergi sus ▲
Citind atatea tampenii aproape ca am si uitat despre ce era vorba in articol! Ce uita voronin este faptul ca Moldova "constituita la 1359" cu cetatea de scaun la Suceava s-a unit la 1859 cu Valahia si au "constituit" ROMANIA. La 1359 Basarabia era doar o bucata din Moldova. Aceasta "bucata" a fost rupta de rusi din cate imi amintesc prin 1812 din teritoriul Moldovei si nu moldova s-a rupt de basarabia! Deci Moldova (provincia ce apartine Romaniei) este urmasa Moldovei de la 1359 si nu Basarabia. Basarabia este doar o provincie care multumita rusilor s-a abatut de la cursul istoric normal si anume ca la 1859 sa participe la constituirea Romaniei!
RESTUL SUNT DOAR PROSTII! FAPTUL CA BASARABENII VORBESC RUS, CA UNII SUSTIN MOLDOVENISMUL, CA SUNT RUSOFONI, RUSOFANI ETC. NU sunt lucruri ce le pot fi reprosate: politica de rusificare tarista continuata si chiar dusa la extrem de sovietici a lasat urme! Sunt sigur ca Basarabenii (marea majoritate) isi vor schimba optica daca statul roman s-ar implica mai mult.
Sunt sigur ca o parte din "moldovenism" se datoreaza si frustrarii ptr. ca romanii ii considera pe basarabeni "romani de mana a doua" si ptr. ca statul roman face prea putin ptr. ei.
A comentat movu 06 martie 2009, 08:46 | mergi sus ▲
Auzi frate,650 de ani de la constituirea"statului moldovenesc". Dar oare comunistii nu gandesc ca RM(4 milioane) este doar o mica parte din moldova. In Romania sunt alti aproximativ 10 milioane de moldoveni care traiesc intr-un stat care se numeste Romania. Dar urmasii lui Lenin si Stalin continua si in ziua de astazi sa dezvolte ideile tampite si aberante ale acestora. Poate dupa 5 aprilie se va schimba ceva in RM. BASARABIA PAMANT ROMANESC!!!!!
A comentat Gogu 06 martie 2009, 17:22 | mergi sus ▲
Hmm.... Ancutza esti o suka.
Ti-as spune mai multe dar ma abtin.
Ti-o spun asa mai mediocru, caci stii cum noi? Vai de capu nostru, pe langa tine suntem niste nimicuri.
O intrebare doar:
"ma bucura enorm faptul ca exista persoane pe amblele maluri ale Prutului, care sunt deasupra acestei clase pline de gortescul omenesc."
Despre ce clasa vorbeai? De aia care ne face "pruto-nistreni"? Care nu stiu istoria dar deja o judeca? Care fac in tot felul pe basarabeni? Pe mama pe tata tau? Pe rudele tale care au ramas acolo? Aia sunt clasa plina de gortescul omenesc?
Sigur ca pe aia...fiindca pe cei care vor cu adevarat unire, le-ai clasificat intr-o clasa...mai inferioara.


Pentru Animalile de pe ambele maluri a prutului:
Voi, cei din Romania care critica pe Basarabeni, sau cei din Basarabia care critica pe Romani - tineti minte. CEL CARE A INJURAT UN FRATE, VA INJURA CANDVA PARINTELE. CEL CARE A INJURAT PARINTELE, INCITENESTE DE A FI OM IN CLIPA CEEA.
Voi, mancurtilor sunteti o generatie, doar una. Cele zeci poate chiar sute de generatii precedente, traiau cu visul Unirii si a integritatii tarii. Visau o Romanie Mare, Puternica si Frumoasa, o Romanie in care va incapea toti romanii de pretutindeni.
Asa visau stramosii nostri, asa vor visa si copii si nepotii nostri.
Voi generatia stricata, putreda si bleaga - v-ati vandut dusmanului pentru bani. Iudelor!
Basarabia Pamant Romanesc. Punctum.
Cine e contra - la buda, sa va exprimati parerile.
Subiect inchis.
A comentat 300 06 martie 2009, 23:14 | mergi sus ▲
O intrebare pentru nesemtitii care ne numesc Pruto-Nistreni:
Stiti cati romani au cazut in lupta pentru tara? Pentru ca tara noastra sa fie mare si frumoasa? Pentru ca tara noastra sa fie unita? Stiti cati?
V-ati gandit vre-odata cati de Eminescu si de Vieru nu s-au nascut pentru ca buneii lor au cazut pentru patrie?
Cate lumini s-au stins inainte de a se aprinde? Cate visuri neimplenite? Cate iubiri nenascute? Cate vieti pierdute?
Cate dimineti netraite? Cate zambete nedaruite? Cate suflete nelinistite? Cate nevoi netraite?
Si totul jertfit pentru ca stranepotii lor, adica noi, sa traim asa cum se traieste, in casa noastra, in voia noastra, in cultura noastra, in limba noastra!!!
V-ati gandit vreodata cum privesc ei din ceruri la noi? Cum le ve-ti privi voi in ochi cand ve-ti ajunge langa ei?

Cum de puteti fi atat de neresponsabili in fata istoriei si a neamului?

Voi ce-i care ne ziceti pruto-nistreni sunteti in primul rand vinovati!!! Sunteti mai vinovati decat acei basarabeni care va urasc si va considera straini!!! Fiindca acei basarabeni au macar un motiv, au fost ocupati si lipsiti ne cultura si de neam fortat, au fost rusificati fara voia lor.
Dar voi? Ce motive aveti? De ce? De unde e ura asta? Ajutati-ma sa inteleg?
Rusine sa va fie! Rusine sa ne fie si noua!
Cu totii suntem vinovati, ca nu am depus indeajuns efort pentru ne intelege reciproc.
Suntem Romani. Asta conteaza! Limba se invata, cultura se educa, obiceiurile se mostinesc. Dar sangele romanesc e de la Dumnezeu si nimeni nu poate sa-l schimbe sau sa-l fure.
Vom fi respecati de altii daca ne vom invata sa ne respectam pe noi.
A comentat 300 06 martie 2009, 23:48 | mergi sus ▲
In basarabia sunt 2.75 mil de Romani. Nu moldoveni, Nu pruto-nistreni, nu rusi. Romani.
2.75 din 3.4
Rusi + Ucraineni + Gagauzi + Bulgari + alte cacaturi reprezinte doar 22% din populatia tarii (Sursa wikipedia.)
A comentat 300 07 martie 2009, 00:02 | mergi sus ▲
Tu asta din Iasi ma faci pe mine curva aici pe site iao pe dorinutza de manutza shi mergetzi in caminele basarabenilor din Iasi shi spunetzile ce avetzi pe suflet.
A comentat Mihai 07 martie 2009, 03:09 | mergi sus ▲
Mă, da chiar mor de rîs citind toate gogomăniile care le scriţi cu atîta sîrguinţă. Chiar credeîi voi că sunteţi în măsură să comentaţi în numele a celor 26 milioane de români din ambele state? Vreţi voi sau nu, ROMÂNII vor trăi într-un singur stat mai devreme sau mai tîrziu, (e părerea mea personală). Să ştiţi că nu are nici un rost să vă certaţi aiurea, oricum nu obţineţi nimic decît stres şi emoţii negative.
A comentat Valeriu 07 martie 2009, 10:01 | mergi sus ▲
Bravo,300.Mi-a placut ce ai scris.Mi-a mers la inima.
A comentat George 07 martie 2009, 14:40 | mergi sus ▲
Bre,300,daca o sa continui asa,ar fi pacat sa nu incerci sa scrii mai mult decat simple comentarii pe un site.Oricum devii din ce in ce mai convingator si mai plastic in exprimari.Jos Palaria !
A comentat micael 07 martie 2009, 16:26 | mergi sus ▲
Valeriu, dar românii trăiesc deja într-un singur stat. Iar noi aştia din dreapta Prutului suntem mulţumiţi aşa cum suntem acum. Pe dinafara frontierelor au mai rămas relativ puţini români. Cei mai mulţi sunt în Serbia. Iar la voi în Basarabia, spune sursa Wikipedia, trăiesc doar 2 - 4% români. În acest caz, ce pretenţii mai poate avea ţara noastră România? Pentru noi e bine aşa cum este acum.

Întregiţi-vă şi voi republica voastră cu sudul şi nordul de la Ukraina, şi va fi bine şi pentru voi. Iar dacă şi aruncaţi comunismul la lada de gunoi, va fi şi mai bine pentru voi. Să vă dea Dumnezeu o viaţă cu cât mai multe împliniri!
A comentat Florin 07 martie 2009, 16:31 | mergi sus ▲
Bre,Florine,eu nu pot sa inteleg oameni ca tine !
Oare esti chiar asa de limitat in gandire si imaginatie sa nu vezi ca restul de 80% din persoanele care s-au declarat moldoveni la ultimul recensământ sunt in realitate romani,pentru ca moldovean,ardelean,muntean,basarabean etc =roman .
Bre,omule,daca maine s-ar face un recensamant la nivel european(UE),iti spun eu ca nu s-ar gasi nici 2% din populatia uniunii sa se declare europeni,pentru ca foarte multi dintre noi nu suntem inca pe deplin familiarizati cu acest nou concept de EUROPEAN.Hey,la fel se intampla si cu basarabenii,poate li se pare straniu sa se numeasca romani pe sleau asa cum ne numim noi astialanti din Patria Mama,pentru ca ei au ratat Mica Unire din 1859 al lui Cuza,dar nu numai ca au ratat acel moment istoric din istoria noastra,dar au fost supusi si unei deznationalizari fortate si brutale a rusilor in secolul al 19-lea(1812-1918).
De curand am tradus pentru un american casatorit cu o basarabeanca un mic text despre istoria Voievodatul Moldovei(sec.14-sec.19) din engleza in romaneste pentru o anumita cauza a aceluia,hey si atunci am invata multe lucruri noi despre partea aceea de Romanie.
Si stii care a fost norocul nostru ca azi basarabenii inca mai vorbesc romaneste,pentru ca taranii si micii comercianti nu erau interesati de limba rusa,ei isi vedeau de treburile lor zilnice,munceau din greu pamantul si astfel limba romana s-a pastrat vie in Basarabia,pentru ca boierii au fost primii care au tradat pentru un pumn de arginti nu romanismul,ci legatura stransa intre frati.
Iar teza asta idioata despre moldovenism si limba moldoveneasca a fost creata de NKVD(precursorul KGB) in 1924 ,cand Bucurestiul reusisa intr-un final sa reintre in drepturile istorice asupra acestui stravechi pamant romanesc.
Perioada 1918-1940 a fost o gura imensa de oxigen pentru romanismul din Basarabia,el a fost revitalizat si repus in drepturile sale,dar din nefericire s-au facut si foarte multe greseli,dat fiind ca intre 1920-1930 noi am fost o corabie in deriva,n-am avut pur si simplu conducator dupa moarte regelui Ferdinand,10 ani am avut parte de un protectorat al reginei Maria si o regenta slaba a Patriarhului de atunci,Miron Carstea,partidele se hartuiau intre ele cu mult mai aprig decat s-a intimplat vreodata de la revolutie incoace si nu uita ca am avut parte atunci de asasinate politice,prim-ministru impuscat mortal si bineinteles dictatura lui Carol l(1930-1940),garda de fier si multe,multe alte nenorociri de care tu habar n-ai,pentru ca in afara de hip-hop si filme porno n-ai avut parte de altceva in viata ta .
Si la toate acestea mai adauga si deportarile in massa a intelectualilor romani din Basarabia si a milionului de basarabeni ucisi in lagarele de deportare si mare parte a basarabenilor deportati si ucisi ca animalele in Siberia n-au fost doar taranii si oamenii simpli,ci floare intelectualismul romanesc de peste Prut,de aceea acum conduc destinele Basarabiei o mana de politruci nemernici si tradatori,pentru ca adevarati romani din Basarabia de mult se afla sub pamant,idiotule,v-am zis eu voua,norocul vostru ca traiti in democratie,iar nu pe timpul lui Stefan cel mare sau Vlad Tepes,ca demult v-ar fi mancat viermii,javrelor!

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !
A comentat micael 07 martie 2009, 17:46 | mergi sus ▲
Daca tu traiesti acasa, asta nu inseamna ca toti au asa un noroc.
Conf. Wikipedia, 72% sunt moldoveni si 2% de romani, dap, fiindca acestea iau datele din datele oficiale, dar datele oficiale sunt date de comunisti care sunt coenterisati sa nu zica la moldoveni - romani.
Florine - parerea ta ti-am scris mai sus unde sa o bagi.
Aici nu merge vorba de parerea ta, parerea mea. Este o realitate istorica si ea este una.
Daca mintea ta nu e capabila sa inteleaga ce se petrece in Moldova si de ce ai vb in Rusa, atunci lasa te rog sa o faca altii pt. tine. E bine sa stai la caldutz acasa si sa privesti la televizor despre ce vb Voronin in RM si sa-ti faci concluzii...da tu incearca sa traiesti acolo sa vezi cum e.
Acest subiect pur si simplu e inutil sa-l discutam. Unirea care trebuie sa fie e atat de evidenta ca nici nu are nevoie de explicatii.
Nu va place? Duceti-va in siberia.
Eu am venit sa traiesc acasa.

Mc. george & micael. Ma bucur ca macar cineva incearca sa inteleaga.
A comentat 300 07 martie 2009, 17:53 | mergi sus ▲
Bre, fraţilor, dar voi încă nu va-ţi potolit??!!! Voi chiar sunteţi proşti şi nu înţelegeţi că naţionalitatea unui om nu depinde de limba pe care acesta o vorbeşte? Eu am văzut mulţi basarabeni în Chişinău care preferă să vorbească rusa pentru că, cum spunea 300, au stat şi mai stau sub aripa Rusiei. Dacă eu vorbesc italiana, asta nu-nseamnă că sunt italiancă şi nici dacă-mi iau cetăţenie. Tot basarabeancă sunt, iar românii au fost, sunt şi vor fi fraţii mei!
A comentat Prinţesă 08 martie 2009, 06:52 | mergi sus ▲
A comentat Prinţesă 08 martie 2009, 07:44 | mergi sus ▲
Idioţii ăştia de italieni îi bagă pe toţi românii în oală!
A comentat Prinţesă 08 martie 2009, 07:48 | mergi sus ▲
pentru printesa:
ai vazut ce opinii au si-n 99% de cazuri e la fel.
citi romini am intilnit nici unu nu semana a om.
si ai nostri-s buni da rominii de azi au intrecut orce masura.cultura lor e departe si de cea europeana. un turc sii mai normal ca rominu.iar tu zici ca noi tot suntem romini eu nu vreu asa slava.
A comentat vasea777 08 martie 2009, 08:29 | mergi sus ▲
Ia uite, Vasilică, ce fac comuniştii şi Mama Rusia din ţara noastră: http://www.jurnaltv.md/?article=1587
E mai bine cu ei sau cu românii? Eu cred că cu românii, considerând că nu toţi sunt infractori. Vrei tu sau nu, dar eşti român. Trebuie să accepţi asta. Desigur că eşti basarabean întâi de toate, dar românul îţi este FRATE.
A comentat Prinţesă 08 martie 2009, 08:45 | mergi sus ▲
pentru printesa:
eu nu tin nici cu statul rus nici cu cel romin aici e tot politizat fiecare isi joaca cartea sa murdara.eu ma refer la individul romin si cel rus.mi-e strain rominul si atit.nu-l pot eu intelege si nu accept rudenia cu el.sii adevarat ca avem nevoie numai de libera circulatie de-om aveao din alta parte cred ca rar basarabian (cum imi ziceti) s-ar aduce aminte de aceasta rudenie(cum crezi?).
apropo dar esti printesa?atunci cu sarbatoarea!
A comentat vasea777 08 martie 2009, 11:10 | mergi sus ▲
Un 8 martie calduros pentru toate fiintele gingase de pe acest site. Si ce daca avem divergente politice? In primul rand suntem oameni. Nu putem nega faptul ca fara voi viatza ar fi fost mult mai neinteresanta si sumbra. Un sarut calduros din tot sufletul pentru voi! Va iubim, si va respectam asa cum sunteti!!!
La Multi Ani!!!
A comentat 300 08 martie 2009, 11:41 | mergi sus ▲
VOTATI PL,PLDM,
A comentat regy 08 martie 2009, 12:08 | mergi sus ▲
Mulţumesc, 300. Si ţie, Vasea777, dar dacă ţi-ai schimba un pic atitudinea faţă de români, atunci ar fi şi mai bine.
A comentat Prinţesă 09 martie 2009, 13:44 | mergi sus ▲
Vasea777, nu uita că ţi-am mulţumit doar pentru urarea de 8 martie, dar nu te prea am la inimă, pentru că urăşti românii mai ceva ca un ungur pe un ardelean. Oare merită ei să fie duşmăniţi în aşa hal? Merită să fie respectaţi măcar cei ce ne respectă. Doar cu ajutorul României vom intra în UE, nu cu ajutorul Mamei Rusia. Să nu uiţi asta niciodată. Respectă-ţi fraţii! (Mă refer la români în acest caz, dar respectă-ţi fraţii şi în sensul propriu al cuvântului, dacă-i ai). Atât am avut de spus. La revedere, Vasiok!
A comentat Prinţesă 09 martie 2009, 14:06 | mergi sus ▲
Rominia sinteti borta UE,de ce pe harta falsa e reprezentata numai basarabia moldava?De ce nu e kolorata si Basarabia Ukrainiana?(tatarbunar)va temeti?de ukraineni ,stiti ka nic odata nu veti obtine esiria la mare?Asa numitii romini vorbesk Moldava,rominii dintre Siret si Prut sinteti niste tadatori,ati uitat ka sinteti moldoveni si va numarati de romini,nui asa natie,rominii sint alktuiti din 3 natii,Valahi(romi),moldoveni,ungari,daka asa de ce atunc SUA spun ka nui asa natie ka amerikani,Moldova Mare vorbete moldoveneste,rominii sinteti prostii lepadati de dumnezeu,va temeti de rusi ka de draku,ha ha ha!!!!!!!!!
A comentat Gabi 04 aprilie 2009, 14:34 | mergi sus ▲
Rominii sa le sugeti pool..lu moldoveni,sinteti niste popon...,Rusii va fu. in kur ka pe niste kur..,eu sint moldovanul transnistrian si vorbesk moldava,basarabenii kare se konsidera romini,sinteti prosti,le sugeti poo.. tiganilor,aducetiva aminte ce faciau jandarmii romini ku batrinii nostri,daka voi sta sub alegeria,sa vorbesk romina sau sa mor mai bine mor la naiba,popona.. de romini,va inmultiti ka puricii,nimeni nu va iubesk,Stefan a luptat pentru Mooldova Mare nu pentru Rominia PIZD.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat gabi 04 aprilie 2009, 14:43 | mergi sus ▲
Măcar de limbajul pe care-l foloseşti să-ţi fie ruşine, Gabriele, dacă nu-ţi este de ceea ce spui!!! Tu eşti prost, că nici nu ştii a scrie cum se cuvine!
A comentat Prinţesă 04 aprilie 2009, 14:50 | mergi sus ▲
Pentru Gabi:
Bai rusnac imputit si nespalat,stii ce s-a demonstrat stiintific?Ca tot omul se trage din maimuta,(teoria evolutionista a lui Darwin,daca ai auzit de el,desi ma indoiesc,la cata cultura vad ca ai),numai rusul din porc.Tu esti un bun exemplu care sustine aceasta teorie.Sa ma kk in gura ta si a mamicii tale care a adus pe lume un avorton ca tine.
A comentat George 04 aprilie 2009, 15:03 | mergi sus ▲
manca te ar raia si buba neagra,caca te ai sarma ghimpata ,locomotive cu sare si brazi cu varful inapoi! cine mm iti da dreptul sa aiurezi asa? ba daca as fi acum langa tine te as pune in genunchi si ti as baga in ass un castravete din rusia,dar nu pe lungime ci pe latime!
cum mm sa aberezi asa? de fapt stii si tu adevarul neam de traista ce esti! tu ce limba vorbesti ba ra hatule? nu stiu cum aveti tupeul astia rusificati sa spuneti ca Stefan e stramosul vostru! el vorbea rusa ba raie ce esti.vedea te as rupt in fund!
A comentat GABI H 04 aprilie 2009, 19:58 | mergi sus ▲
scuze printesa,dar nu mai suport sa vad scursuri din astea.
A comentat gabi h 04 aprilie 2009, 20:01 | mergi sus ▲
Eu rusificat?Ba cretinule eu sunt roman,pe tine te-a rusificat ma-ta cand sugea p...a la ostasul sovietic.Eu daca as fi acum langa tine te-as pune in genunchi si ti-as da la mu.e si dupa aia as chema-o si pe mamushka ta si pe tot neamul tau de kkt sovietic.
A comentat George 04 aprilie 2009, 20:09 | mergi sus ▲
intre gabi si gabi h e diferenta

george iti inteleg dispretul dar eu ma adresam lui gabi. eu nu am nimic cu tine frate,ci tot dispretul pentru porcul asta sovietic. hai sa traiesti!
A comentat gabi h 04 aprilie 2009, 20:13 | mergi sus ▲
Sorry de greseala!...
A comentat George 04 aprilie 2009, 20:19 | mergi sus ▲
Comunistii sunt cei care au ridicat Basarabia din genunchi,voi romanii sunteti niste misei,debili
A comentat komunistu 14 iunie 2009, 21:17 | mergi sus ▲
romanilor sa-mi sugeti p..la,gandonilor,pidarasi
A comentat komunistu 14 iunie 2009, 21:21 | mergi sus ▲
toponimul "moldav" si "Moldova" este regasit in izvoarele istorice si atribuit spatiului geografic mult mai devreme decat cel de "roman".. "Romania" ca stat apare abia in sec.19
pan atunci nu exista nici macar "tara romaneasca" (cum am invatat din manualele de istorie) -ci Valahia..
A comentat kynt 29 aprilie 2010, 21:22 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.3013 secunde