Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

28 aprilie 2024, ora locală: 20:07

 

Ca pe vremea lui Stalin: Comisarii kaghebisti intra cu cizmele in libertatea presei si interzic Pro Tv Chisinau

adăugat 12 decembrie 2008, 11:40, la Ştiri de Top

Consiliul Coordonator al Audiovizualului din R. Moldova refuza sa prelungeasca licenta de emisie a postului de televiziune ProTV Chisinau, asa cum prevede legea. Potrivit Unimedia, directorul televiziunii, Catalin Giosan, a declarat ca va ataca decizia in instanta. Conducerea kaghebisto-comunista a lui Voronin invoca pretinse incalcari legate de lipsa programelor de stiri pentru persoanele cu deficiente de auz, volumul de publicitate si inlocuirea unui jurnal de stiri realizat de PRO TV Bucuresti.

Declaratia directorului ProTV Chisinau:

"PRO TV considera nejustificat refuzul CCA si precizeaza ca argumentele prezentate sunt total nefondate si nu pot constitui temei pentru negarea dreptului legal de a ni se prelungi licenta. Pe parcursul a 10 ani, PRO TV a respectat cu strictete legislatia Republicii Moldova, precum si toate conditiile licentei. PRO TV va ataca in instanta refuzul CCA de a prelungi licenta, care expira la 23 decembrie 2008, si declara ca va folosi toate caile legale pentru a-si proteja drepturile si interesele in Republica Moldova.

Autor: Unimedia.md
Sursa: www.unimedia.md
Aici pute a revolutie ... Cat sa ma rabdam ... Ne rusifica pana in oase astea ...
A comentat Radzyck 12 decembrie 2008, 12:52
castiga cel mai puternic- trist,dar adevarat!
A comentat andrei 13 decembrie 2008, 14:55
R.Moldova nu tre sa existe,noi sintem ROMANI,iar toti criminalii ca Voronin si gasca tre de pus la perete,VREM REVOLUTIE ,DORIM UNIRE!! JOS COMUNISTII CRIMINALI!UITATIVA CUM TRAESTE TARANUL!!!E MINTUIT!
A comentat bandalac ion 13 decembrie 2008, 16:59
Este foarte mare diferenta intr-e stirile PROTV Bucuresti si PROTV Chisinau, am in vedere continutul stirilor, Bucurestiul relateaza despre tot ce se intimpla in viata politica a Romaniei in masura egala in ce priveste politicii romani, dar stirile PROTV Chisinau demostrativ ignorau unii politici din Moldova. Pai asa nu merge daca sunteti liberi, trebuie sa spuneti lucrurilor pe nume, si conluziile ramine sa le facem noi cei de acasa.
A comentat lucifer 13 decembrie 2008, 18:49
Da,.,.,.,.,multi debili mai sunt pe lume,.,.,.,.,.,VREM REVOLUTIE,VREM UNIRE.La noi e raul cel mai rau,.,.,.,Miroase a revolutie.,.,.,.,.,
A comentat STELISTUL 13 decembrie 2008, 20:19
Nu se va intimpla topate astea daca vom fi un popor solidar
A comentat Nike 14 decembrie 2008, 09:52
Si totusi asta e cel mai bun post TV din tara noastra,cum pot sa-si bata joc de noi?
A comentat Cristina 14 decembrie 2008, 10:29
VREM REVOLUTIE
A comentat dan 14 decembrie 2008, 12:57
voronin TREBUIE INPUSCAT
A comentat SEER 14 decembrie 2008, 12:58
Da iaca mie nu-mi pare rau de ProTv.
Postul asta nu promoveaza nici o idee adevarata, buna, pozitiva, ca lumea in sfarsit...
In Romania orientarea lui este americano-manelista, iar in Republica Moldova...
... in Republica Moldova a inceput cu stangul si eu, personal, nu pot sa-i iert o chestie. De ce ProTV, care era unicul postTV din Romania cu studioul local la Chisinau, facea buletine de stiri in limba rusa? Pentru cine?
Asa ca e mai bine sa inchida cuibul ala de vipere prefacute in care au crezut atatia romani basarabeni.
Si nici pentru Sarbu ala al lor nu-mi pare rau. Acuma, Sarbule, gandeste liber... liber de ProTV Chisinau. Ti-ai trait traiul, ti-ai mancat malaiul
A comentat Gummy Bear 14 decembrie 2008, 18:28 | mergi sus ▲
Gummy Bear,frate,daca nu esti de acord cu ceva,nu trebuie ca acel ceva sa se fi desfinteze.Stii ca la TVR exista emisiuni in limba maghiara sau in Italia sau Spania(e adevarat pe posturi locale dar)exista la radio si tv de acolo emisiuni in limba romana.
ASTA-I DEMOCRATIA,INVATATI-O !
Iar cu promovarea ideilor adevarate,bune,asta piata trebuie sa le ceara,pentru ca asa cum a zis cineva"degeaba infiintezi nu stiu cate posturi tv de cultura,daca ratting-ul acelor posturi este ft scazut,de exemplu TVR Cultural"
Si la Bucuresti s-a inchis odata O-TV la presiunile lui Nastase,dar la presiunile societatii civile si mai ales a EU,au fost obligati sa-l deschida sau in Uk exista ziare care tin PE FATA cu anumite partide si nimeni nu se gandeste macar sa le inchida,pentru ca acolo societate e deschisa,democratia chiar exista,asa ca pacat ca gandesti asa traind si in Patria Mama din cate am inteles.
Nu uita :"NU TREBUIE SA MA OMORI DACA CUMVA NU ESTI DE ACORD CU MINE !"

A comentat micael 14 decembrie 2008, 19:23 | mergi sus ▲
Micaele, te-ai propishit pe basarabeni.ro?
Trebuie sa-ti spun ca ai cam exagerat cu "piata trebuie sa le ceara". Cred ca stii ca exista o cerere pe piata (si inca una destul de consistenta) de droguri, sa zicem. Hai sa le vindem atunci, ca piata cere!!!
Pe langa asta, nu cred ca oamenii asteapta sa vada la stiri violuri, accidente, incendii, omoruri si, in general, tot rahatul de rutina al mahalalelor manelizate.
Pe mine chiar ma roade o banuiala ca oamenii astia, alde Sarbu, Diaconescu si altii de teapa lor, sunt platiti sau, ma rog, stimulati cumva ca sa-i faca pe romani sa nu gandeasca mai sus de un anumit nivel. Si chiar banuiesc ca sunt stimulati chiar de unii romani. Pt. ca si aici piata cere...
Si te rog, lasa-ma cu VRAJELILE cu societatea deschisa. Stii tu ca in UK, acolo unde zici tu ca societatea e deschisa, au deschis-o intr-atat, incat politistii au dreptul sa-ti verifice mailul? Cica pentru a lupta impotriva terorismului. Apropo, si in Romania s-a adoptat recent o lege care obliga toate companiile de telecomunicatii sa stocheze timp de jumatate de an datele cu privire la fiecare client. Intelegi ce inseamna asta? Adica se va inregistra cand ai apelat/contactat pe cineva, cat ai vorbit/comuncat si mai ales CE ai vorbit/comunicat.
Si ultima chestie. A dori sa fie desfiintata o chestie nu este egal cu a o desfiinta. Si asta e democratie, INVAT-O: sa-ti doresti orice vrei si sa fii respectat in aceasta dorinta a ta. Alta este cand incep sa-mi pun in practica dorintele si prin asta incalc libertatea altora.
MI-AM dorit ca PROTV sa dispara. Dar nu eu l-am desfiintat la Chisinau. Imi pare rau...
A comentat Gummy Bear 14 decembrie 2008, 22:51 | mergi sus ▲
Gummy Bear,frate,citesc comentarile in graba,se mai intimpla sa nu prind toate subintelesurile,ai si tu dreptatea ta in ceea ce priveste ca societatea trebuie educata intr-o anumita directie,dar de aici si pana la impunerea unor anumite politici de stat cum se intimpla in Basarabia,cand o mana de oameni conduc si dirijeaza tot asa cum le convine lor mai bine,unde pur si simplu nu prea exista concurenta deloc,se casca o prapastie destul de mare intre cele doua sisteme.
Iar exemplu tau cum ca in UK politistii au dreptul sa-ti verifice corespondenta,uiti sa precizezi ca doar celor suspectati de activitati ilegale si teroriste cad sub incidenta acelei legi,iar nu cei ce au o alta optiune politica in afara puterii de facto cum se intimpla in Basarabia cand se confisca calculatoare daca esti critic la adresa cripto-comunistilor.
Iar chestia cu "vrajelile" e haioasa trebuie sa recunosc.
Cateodata am strania impresie despre voi basarabeni cum ca,vezi Doamne,noi am si aceia persecutati si neindreptatiti,iar peste Prut e totul ok,liniste si pace.
Bre,fratele meu,eu am vreo 70 de canale tv dintre care vreo 10 de documentare,6 ori 7 de stiri romanesti si straine,4 ori 5 programe publice ft utile si interesante;Voi cate aveti in Barasarabia si cate dintre ele sunt controlate de cripto-comunisti?!
Frate,se pare ca intram putin si in filozofie fara voie noastra cand spui "MI-AM dorit ca PROTV sa dispara. Dar nu eu l-am desfiintat la Chisinau. Imi pare rau...",faptul ca ai dorit un asemenea lucru este negativ prin sine insusi cu tot respectul ti-o spun,eu am fost revoltat si profund indignat cand Adrian Nastase a inchis O-TV-ul ,si crede-ma O-tv-ul e chiar un program ce propaga incultura si prostia,dar in constitutie sta scris ca omul are dreptul la INFORMARE,ci nu la altceva,asa ca e dreptul meu la ce ma uit si nimeni nu poate sa-mi interzica acest lucru,e ca si cand ai crede in celebra afirmatie absurda si neadeavarata si pe care multi o atribuie in MOD ERONAT BIBLIEI :"Crede si nu cerceta !"
In ultimul timp nu prea mai comentez asa de des cum o faceam inainte,asa ca nu stiu daca m-am propasit sau nu pe aici.:-)
A comentat micael 15 decembrie 2008, 01:01 | mergi sus ▲
micaele, iti multumesc pentru intrebarea cu privire la canalele TV. Am sa ma interesez si am sa-ti raspund daca fenomenul "televiziune" a facut aparitia deja intre Prut si Nistru.
Cat traiam in RM, mai auzeam din cand in cand de la oamenii care au fost peste hotare despre televizoare si alte chestii de genul asta. Pe urma, de abia cand am venit in Romania, am vazut pentru prima data un televizor si un calculator. De la inceput m-am speriat pentru ca nu intelegeam cum incap oamenii intr-o cutie asa de mica. Dar cu timpul m-am obisnuit. In general mi-am schimbat mai multe obiceiuri de cand am venit in Romania. Am inceput sa ma spal pe cap. Nu mai port opinci. Am renuntat la mamaliga. Ii fain pe aici. E civilizatie.
Acolo la noi se manca om pe om, e salbaticie, frate. :-)
A comentat Gummy Bear 15 decembrie 2008, 10:07 | mergi sus ▲
UNIRE! ATAT... AR FI DE AJUNS!
A comentat corina 15 decembrie 2008, 13:37 | mergi sus ▲
LOL,Gummy Bear,frate ,am facut aceea comparatie ca sa arat ca daca ar fi mai multe surse independente de informare,cu atat mai bine pentru cetetanii respectivi,in niciun caz nu consider Basarabia o "salbaticie"cum spui tu !
Idea este ca voi o duceti ca pe timpul lu` Nastase,cand existau si in Patria Mama destule posturi tv si radio,numai ca doar cateva erau cu adevarat independente si de "opozitie"
Tin minte si acum cum indiferent pe ce post tv comutam,il vedeam pe Nastase si promisiunile lui idioate,de ajunsesem in asemenea hal incat faceam orice numai sa nu vad vreun jurnal de stiri in care se vorbea despre marile realizari ale lui Nastase,dar nu o uit si nici nu o iert niciodata accidentul rutier de la Mihailesti in care murit cam 20 de oameni si unde Nastase a dat ordin ca a doua zi sa se afalteze zona astfel incat nici macar mortii sa nu mai ii putem plange cum se cuvine si care s-a trasformat mai apoi in inceputul sfarsitului lui Nastase care a fost de o aroganta incredibila,de parca devenise peste noapte stapanul Romaniei.
Eu asta nu inteleg la voi basarabeni,cu exceptia lui "Babacu",voi nu sunteti revoltati de prostia crasa a cripto-comunistilor de la Chisinau,sunteti torelanti cu incompetenti,sunteti mai acizi la adresa politicii dambovitene decat fata de politica nu numai anti-romaneasca,dar si anti-sociala a politrucilor de la Chisinau.
De ce sunteti asa si acceptati toate cretinismele unor lideri iresponsabili si anti-romani sau anti-moldoveni cum vreti voi sa-i ziceti?!
Asta chiar ca nu o pricep,asa cum nu inteleg anti-basarabismul unor moldoveni din stanga Prutului.
A comentat micael 15 decembrie 2008, 16:29 | mergi sus ▲
Hmm,Gummy Bear,uitai sa precizez un amanunt,e pacat ca ai renuntat la mamaliga,e delicioasa mai ales cu lapte ,branza,peste.
Nu pot sa realizez cat de mult mai occidentalizat eu insumi,dar la mamaliga n-o sa renunt cat o-i trai. :-)
A comentat micael 15 decembrie 2008, 16:38 | mergi sus ▲
Micael, aceeasi intrebare, daca tot am inceput sa sterilizam discutia: De ce sunteti asa si acceptati toate cretinismele unor lideri iresponsabili si anti-romani (de pe maluriule Dambovitei)?!
A comentat Gummy Bear 16 decembrie 2008, 06:28 | mergi sus ▲
intrebare bonus: Sau poate crezi ca politicienii vostri sunt mai responsabili si pro-romani pentru ca nu-si spun comunisti? La cei 87,5 de ani pe care ii ai (cica asa reiese din spusele tale) atata minte ai?
De ce ati fost asa si ati acceptat aproape 30 de ani toate cretinismele lui Ceausescu?
A comentat Gummy Bear 16 decembrie 2008, 08:16 | mergi sus ▲
pute,a mizerie ,pute,freatilor...stam pe o gramada de gunoi ,si pina cind?
A comentat rosa 16 decembrie 2008, 08:17 | mergi sus ▲
Bre,Gummy Bear,nu stiu cum ai ajuns tu la concluzia ca as avea 87 ani,dar e ok.
Ma tem ca nu inteleg prea bine intrebarile tale,dar o sa trec peste aparentele mici ironii si o sa-ti raspund,cu toate ca nu inteleg precis ce anume insinuezi prin"cretinismele unor lideri iresponsabili si anti-romani de pe malurile Dambovitei",daca prin aceasta fraza faci referire la epoca comunista din ROU,iti raspund ca Ceausescu a facut si o multime de lucruri bune,mai ales in domeniul constructiilor,dar daca te referi la idioti actuali gen Basescu,Geoana,Tariceanu ect,te anunt ca tranzitia politica in ROU nici pe departe nu s-a incheiat,ne mai trebuie minimul 10 ani pana cand vom avea si noi politicieni europeni si responsabili in adevaratul sens al cuvantului.
Deci dupa cum vezi nu am nici cea mai mica retinere sa critic clasa politica de pe malurile Dambovitei,oare cand vei deveni si tu ca Babacu,sa critici si sa injuri cripto-comunistii de la Chisinau?!
Eu nu ma mandresc nici cu era comunista din ROU,nici cu clasa politica actuala de la Bucuresti.
Oare tu te mandresti cu clasa politica actuala sau trecuta de la Chisinau ?!
A comentat micael 16 decembrie 2008, 13:24 | mergi sus ▲
Micaele, vezi ca esti baiat cuminte si stii care e raspunsul. Cred ca ceea ce ai scris se potriveste si situatiei din Republica Moldova.
Un alt baiat cuminte (poate prea cuminte), Dorin Chirtoaca a spus ca Republica Moldova se afla in situatia Romaniei de acum 10 ani. Asadar, cred ca ne vor trebui vreo 20 de ani pana cand vom avea si noi politicieni europeni si responsabili. Asta in cazul in care Europa va mai exista in formatul in care este ea azi.
In ceea ce priveste critica clasei politice bucurestene, nici nu te-am vazut injurand-o, nici nu te indemn s-o faci. E complet inutil. La fel e si in cazul comunistilor. Cainii latra, caravana trece. Ma intelegi?
La ultima ta intrebare raspunsul este nu. Dar banuiesc ca puteai sa-ti dai seama si singur.
Vreau totusi sa adaug ca imi place ce a facut Ministerul Transporturilor condus (din pacate) de un rus si anume Miron Gagauz.
1. A facut ordine in gari.
2. A construit intr-un an de zile o linie de vreo 70 de km care ocoleste Tighina, eliminand astfel dependenta de Transnistria in privinta transportului feroviar
3. A redirectionat trenurile spre Moscova si alte orase mari din CSI spre nordul Basarabiei, cu acelasi scop
4. A construi o linie pana la Giurgiulesti, un port moldovenesc pe Dunare.

Ministrii vostri pretins responsabili si romani, cati km de linie ferata sau de autostrada au facut in 19 ani? Repet, Gagauz a facut 70 de km de cale ferata intr-un an. Si cred ca daca ar avea fonduri pe care le manuiesc shmecherii vostri, ar fi facut demult si autostrazi, doar ca se descurca omul cu ce poate.
A comentat Gummy Bear 17 decembrie 2008, 07:01 | mergi sus ▲
Gummy Bear,frate,nu m-ai vazut criticand clasa politica de la Bucuresti pentru ca suntem pe un site dedicat basabenilor si problemelor lor,dar asta nu inseamna ca-i respect pe cei ce conduc momentan destinele acestui neam.Departe de mine asa ceva.
Dar daca vrei sa "inveti" ceva din cum ii injuram noi pe "papagalii de la Bucuresti",intra pe ziua.ro de exemplu si ai sa inveti multe injuraturi originale.LOL
Vad ca ii "apreciezi"pe cripto-comunisti doar pentru ca au facut o amarata de cale ferata de 70 de Km,iar cei de la Bucuresti n-au fost in stare sa termine o autostraza de 200km in 20 de ani,sunt total de acord cu tine aici si chiar propun sa ne reunificam mai repede in Romania Mare,barem sa conduca cripto-comunistii toata tara daca sunt asa de muncitori si seriosi.:-).
Revenind acum la seriozitate iti spun ca eu imi doresc sa se schimbe intreaga infrastructura fevoriara a acestei tari,astfel incat sa nu mai fac 14 -16 ore de la Timisoara la Constanta,ci sa fac 5 - 6 ore cu TGV-ul ultra rapid ca in Franta,Germany,USA.
Stii la ce imi plange sufletul ca lipseste in Patria Mama :Lipsa autostrazilor care sa lege tara de la vest la est si de la nord la sud sau bazele sportive la stadarde occidentale(de 10,15,20 de mii de locuri)sau spitalele private unde este adevarat ca dai un ban in plus,dar ai speranta cel putin ca nu ajungi asa de repede la morga,in Bucuresti de exemplu exista o criza acuta a gradinitelor pentru copilasi care sunt sensibili si nu poti sa-i ingramadesti pe cate 30 - 40 in aceiasi clasa,pentru ca este nebunie curata si multe alte lucruri care lipsesc Romaniei cu desavarsire.
Stii ce am observat la voi basarabenilor din nefericire:Voi va multumiti extrem de repede cu putin,nu o sa uit niciodata "satisfactia" lu` Babacu,cand tembelii de la Bucuresti marisera bursele studentilor basarabeni care invata in tara cu citiva banuti,de parca ii imbogatisera cu acei gologani in plus.
Noi,fratilor,am invat cum sa castigam cat mai multe drepturi salariale,un exemplu concludent in acest sens sunt pretentiile profesoriilor care cer o majorare de 50% astfel incat dupa negocierile de rigoare cu guvernul sa obtina si ei macar o marire de 25 - 30 %,care totusi inseamna mai mult decat procentul cu care obisnuieste guvernul in astfel de situati sa accepte un compromis care se invarte undeva intre 7 si 15 %.
Hmm,crede-ma NATO poate se va destrama intr-un viitor oarecare,dar UE va dainui mult si bine,oricum aceasta organizatie are 60 ani,deci mai mult decat jumatatea varstei fostului URSS si din cate mi-am dAt eu seama pina acum,UE-ul abia in ultimele doua deceni a incercat sa devina cu adevarat functionala,pana acum a existat doar ca zona de liber schimb,ca zona economica.
A comentat micael 18 decembrie 2008, 17:17 | mergi sus ▲
da curvele romine --de ce nu au inrat in lupta cu armata a 14-a in 92///se rideau de basarabeni-----luptativa prostilor
A comentat iulik 27 decembrie 2008, 19:15 | mergi sus ▲
Bai boule de iulik, curve sunteti voi basaraboii. Noi romanii nu am ras de voi basarabenii, ci v-am compatimit si am ramas uimiti si indurerati de cat de rusinos ati luat-o la goana din fata rusilor. Noi nu mai avem nici o treaba cu Basarabia comunista si rusofona. bateti-va voi cu cine vreti, aliati-va cu cine vreti si faceti ce vreti voi in micuta voastra republicuta. Noi romanii vrem doar sa nu mai avem nimic de-a face cu voi. E clar, berebecule?
A comentat Balaur 28 decembrie 2008, 17:25 | mergi sus ▲
PENTRU "BALAUR"

N-ai tu ce sa-l faci pe Iulik berbec, ca are perfecta dreptate. Si nu te teme, ca nu mai ajungem noi la voi. Ne descurcam si singuri. Daca Voronin va continua asa, sint sigura ca poporul moldovenesc il va condamna la spinzuratoare pentru ca-si bate joc de noi, si cind va fi schimbat presedintele, se va imbunatati si situatia Moldovei si, repet, n-o sa ajungem niciodata la voi. Si tine minte asta: SUNT FOARTE MINDRA CA M-AM NASCUT BASARABEANCA SI NU ROMINCA SI IMI IUBESC FOARTE MULT TARA MEA NATALA.
A comentat Lilly 31 decembrie 2008, 10:59 | mergi sus ▲
acuma intelegeti de ce noi (tara) o sa mai suferim inca multe secole pentru ca unii se opresc mai mult sa injure si sa critice pe cineva (cine-vine primul in minte) decat sa gandeasca, te certi pentru ideie ,pentru un cuvant dar daca nu ai deloc motive, te certi pentru semnele de exclamare dar ce e intradevar important maine o sa facem,si la urma urmei cine esti ca sa vb despre ce au facut altii cand altii au patit ceva , nu ma intelegeti gresit tatal meu a fost la lupta in Benderi noi am trait in Raionul Slobozia si nu am vazut pe niciun Roman sa rada in plus erau si state diferite nu stii despre legi despre granite? Moldova nu a cerut niciun ajutor atunci! iartu balaur trebuie sa mai intelegica tot ce se intampla in general intro tara sunt deciziile conducatorilor nu a intregului popor (exceptie revolutii......)
Am vrut sa spun:nu aveti voie sa vb despre un popor asa cuvinte.
Problea este ca sursele media ,in limba materna, Romana, sunt pe cale de disparitie si asta este foarte rau pentru Republica Moldova. deceia, (legat de subiectul despre care ar trebuii dsa vb) sa gasim o solutie sa participam si noi pentru capatarea licentei pentru ProTV.
Si Votati Data viitoare cu partidele tinere infiintate, cu aspiratii Nationale
NU MAI aveti incredere in partidele comuniste oamenii de alura comunista si cu batranii conservatori sau cu Rosca(MOTOC) care nu mai merita niciun respect.
lista cu cei ce trebuie impuscati (macar confiscate averile) obligatoriu sa mentioneze:
Rosca(Motoc)
Smirnov
Snegur
Olesca (Gospodarul)cu tatsu Vladimir
Lucinschii
care intradevar fac rau tarii si pana acum sug banii din noi!

Sa fim sanatosi si anul 2009 sa ne aduca tuturor ceva vise implinite.
A comentat likefight 02 ianuarie 2009, 11:19 | mergi sus ▲
Lilly,draga mea,La multi Ani !
Iar Basarabeanca,Olteanca,Maramureseanca =Romanca,fie ca-ti place,fie ca nu !
A comentat micael 02 ianuarie 2009, 15:38 | mergi sus ▲
Si noi basarabenii avem radacini romane, e drept, dar de ce avem frontiera intre aceste doua tari? Poate era mai bine ca Moldova si Romania sa fie o tara unica cum era in istorie, si atunci ma consideram si eu romanca pe deplin. Vezi Micaele ca Balaur zice ca nu mai vrea sa aiba de-a face cu noi basarabenii, ce poti sa-i raspunzi la o asa declaratie? Ca esti basarabean si ca ai in comun cu romanii doar limba si citeva traditii. Asta cred eu, dar fiecare se gindeste in felul lui, ce sa faci? La Multi Ani si tie si la voi toti!
A comentat Lilly 03 ianuarie 2009, 08:29 | mergi sus ▲
Pentru Lily
Voi da-ti dovada ca nu cunoasteti de unde veniti si unde vreti sa ajungeti.LIMBA SI CITEVA TRADITII-foarte putin pentru cei ce nu realizeaza ca limba e piatra de temelie a unui popor iar i ceea ce priveste traditiile toate sunt la fel,cu mici diferente intre in Ardeal,Oltenia etc.Despre frontiera---cunosti putina istorie,iar frontiera nu e din partea Romaniei ci a Basarabiei,iar sirma ghimpata e special pentru boii si berbecii ca Iulik(sa nu iasa in Europa ca ne fac de ris).Sanatate
A comentat oleguts 03 ianuarie 2009, 09:04 | mergi sus ▲
Mai Oleguts, as vrea sa-ti fac o intrebare: dar romanii nu se dau de ris in Italia si-n toata Europa ca multi dintre ei traiesc in colibe de carton si umbla cu furatul? Hai las-o balta ca nu sunteti mai buni ca noi basarabenii. Eu cred ca VOI N-ATI MERITAT SA INTRATI IN UE.
A comentat Lilly 03 ianuarie 2009, 10:12 | mergi sus ▲
@Lilly: Tare pornită eşti împotriva noastră, a românilor!!! Care'i baiu?? eşti mai pornită decît un ungur împotriva vecinului său ardelean!! Ia moderează-te, linişteşte-te! românii nu sunt balauri Nu ne vrei stai în banca ta! Nici noi nu vă vrem cu forţa! la mulţi ani!
A comentat AdrianS 03 ianuarie 2009, 14:23 | mergi sus ▲
Lilly,draga mea,chiar daca in ultimul timp redescoperindu-mi istoria,tara si neamul am devenit patriot,totusi sa stii ca nu consider poporul Roman buricul pamantului.
Eu sincer va inteleg atunci cand sunteti injurati si injositi in fel si chip de romanii de dincoace de Prut,voi romanii de dincolo de Prut va retrageti in carapacea voastra,imbracati haina moldoveneasca si rispotati la randul vostru si ne faceti in fel si chip !
E absolut firesc sa se intimple asa,pentru ca instinctul de autocoservare a fiecaruia dintre noi intra pe scena si isi face datoria,dar spune-mi tu acum :Oare merita sa te simti ofensata cand te ataca totii tampiti ce nu stiu pe ce lume traiesc,dalminteri ceva istorie ?!
Eu nu cred ca merita .Tu ce crezi ?!
Pentru mine personal esti romanca moldoveanca desigur,dar romanca inainte de toate .
A comentat micael 03 ianuarie 2009, 14:35 | mergi sus ▲
AdrianS,dar ce a zis frate,Lilly asa de rau,de incepurati sa sariti la gatul ei,cum D-zeu tot interpetati voi mesajele de ajungeti asa de usor s-o criticati sAu voi cautati neaparat nod in papura si samanta de scandal !
Pai daca e asa,atunci pregatitiva sufleteste ca o sa aveti de furca cu unul d`alde mine,mai ales acum cand sunt si mai experimentat in managerierea unor astfel de situati neplacute la inceput de an. LOL
A comentat micael 03 ianuarie 2009, 14:43 | mergi sus ▲
PT. ADRIANS & MICAEL

AdrianS: este in comentariul tau o fraza care spune-asa: "Romanii nu sunt balauri." Vreau sa-ti spun ca nici noi basarabenii nu suntem "boi", "basaraboi" sau "berbeci". Si apoi eu nu l-am injurat pe nimeni spunandu-i "Balaur". Asa si-a scris el numele.
Daca nu va vreau stau cuminte in banca mea, dar voi nu ne injurati si spuneti ca nu avem dreptul sa intram in UE ca va dam de rusine, ca daca-i cazul pot sa lungesc si eu cu injuraturi de felul de mai sus pagina aceasta facand vreo alte 40 de comentarii. Nu e o problema pt. mine. NU VREAU SA FIM CALCATI IN PICIOARE DE VOI! N-O SA MA DAU BATUTA! N-am vrut sa va stric inceputul de an, am vrut doar sa-mi caut dreptatea. Daca concetatenii mei se retrag "in carapace", cum zici tu Micaele, eu sint una care nu se retrage. Nu vreau sa devin dusmanca voastra, voi vreti asta. Voi sta in "banca mea" numai atunci cand ve-ti sta si voi. Sanatate.
A comentat Lilly 04 ianuarie 2009, 07:54 | mergi sus ▲
Oameni buni, voi chiar nu va dati seama ca ceea ce faceti voi acum ....asta se si vrea??? oare conteaza atat de mult ca esti basarabean sau roman?? sau conteaza ceea ce simti, ceea ce ai fost educat sa simti? ca va vrem sau nu....e o mare prostie...si noi si voi am evolua daca am fi impreuna, desi unii mi-ar sari in cap la asta...Incercati sa intelegeti ca va place sau nu suntem frati...buni sau rai, dar frati!!! si nu uitati un lucru...putina cunoastere e un lucru periculos...nestiindu-ne istoria comuna ajungem la sacrificii si insulte inutile...daca voi continuati sa acceptati tot ceea ce vine din partea Rusiei cu resemnare atunci acest lucru va va lovi si pe voi si pe noi...Pe voi, pentru ca nu veti mai avea prea multe sanse sa le scapati o a treia data, iar pe noi, pentru ca, poate doar asa, vor intelege si ai nostri, ca au facut o mare prostie lungind o situatie care se putea solutiona mai demult....
A comentat Mirela 04 ianuarie 2009, 21:28 | mergi sus ▲
Lilly::: cine vrea sa va calce in picioare fraţilor??? noi, românii??? scuzaţi-mă, dar, în cazul acesta ar trebui să vă treziţi!!.. dacă asta credeţi cu convingere mai bine rămâneţi singuri cu mama Rusia. O zi bună
A comentat AdrianS 05 ianuarie 2009, 06:13 | mergi sus ▲
N-ai prea inteles, Adriane. Eu n-am vrut sa ma cert cu voi. Am vrut doar sa intelegeti ca nu vrem sa fim injurati in fel si chip, ca in cazul asta e clar ca "imbracam haina moldoveneasca si va-njuram si noi", cum a spus Micael. Bine, suntem frati, cum spune Mirela, dar nu trebuie sa ne-njuram reciproc si sa spunem ca "nu mai vreau sa am de-aface cu voi", cum spunea Balaur, ca asa clar ca vor fi rele relatii intre noi. Pt. mine sunteti prietenii mei (am locuit in Romania aproape un an cand faceam scoala primara), de aceea sunt foarte legata acestei tari. Te gresesti cand spui ca tinem cu rusii (eu una nu tin). SUNTEM PRIETENI, FRATI, VECINI,dar nu berbeci s.a., de aceea as fi fericita ca Balaur sa priveasca cu alti ochi la noi si sa facem odata PACE pt. totdeauna.(ca suntem frati, nu?) Si noi de pe celalalt mal al Prutului suntem basarabeni-romani, dar, cred eu, basarabeni intai de toate, ca daca spui ca esti roman R. Moldova parca nici n-ar exista. Facem pace sau nu?
A comentat Lilly 05 ianuarie 2009, 08:37 | mergi sus ▲
Lilly, noi astia din dreapta Prutului suntem romani, inainte si mai presus de orice, si doar apoi ieseni, bacauani, vasluieni etc. Noi simtim romaneste, am fost educati romaneste, toti spun ca sunt romani fara nici o exceptie. Ei bine, ai vrea tu ca eu sa spun ca sunt mai intai iesean si apoi roman?

Si inca un lucru. Noi nu suntem in razboi cu voi, asa ca nu vad ce pace am putea stabili noi cu voi. Si nici nu cred ca noi romanii ne-am simti mai bine cu rusofonii basarabeni si cu mafia basarabeana pe pamantul tarii noastre Romania. Nu vreau sa va jignesc, dar e mai bine ca voi sa stati acolo in republica voastra prospera si frumoasa, iar noi in tara noastra. Iar frati nu putem fi cu rusofonii. Asa ca nu va mai dati in stamba ca suntem frati, pentru ca noi nu judecam ruseste, nu vorbim ruseste si nu avem nici un compotament rusesc. Deci majoritatea strivitoare a romanilor nu cred ca vor sa aiba ceva de-a face cu Basarabia si basarabenii. Traim in lumi totalmente diferite, cu conceptii diferite, cu cultura si istorie diferite, chiar daca istoria voastra s-a mai intersectat din cand in cand cu a noastra. Sper sa-ti fie clar ceea ce am vrut eu sa-ti spun.
A comentat Balaur 05 ianuarie 2009, 09:22 | mergi sus ▲
Bine, e inutil sa vorbesc cu voi, oricum ROMANUL CU ROMAN TINE(ca nu-i prost sa tina cu altul). Daca nu vrei sa fim prieteni atunci stai cuminte si nu ne-njura ca va lasam si noi in pace si ne vedem de treburile noastre. Am vrut sa ne-mpacam, dar vad ca nu se poate...
A comentat Lilly 05 ianuarie 2009, 10:17 | mergi sus ▲
In ordine! Normal ca romanul tine cu romanul. Asa cum si basarabeanul tine cu basarabeanul si cu rusul. Sange la sange trage!
A comentat Balaur 05 ianuarie 2009, 13:02 | mergi sus ▲
Eu n-am spus ca tin cu rusii, din contra nu tin cu ei. Se vede ca n-ai citit bine comentariul pe care i l-am scris lui AdrianS.
A comentat Lilly 05 ianuarie 2009, 15:14 | mergi sus ▲
Lilly,lasa-l pe Balaur in pace,ca tipul traieste in timpuri preistorice,dar draga mea cu toate ca nu-i gresita nici formula basarabeni romani totusi parca suna aiurea,nu ti se pare ?!
Pentru ca Basarabia este o provincie romaneasca ce trebuie sa ajunga singura la concluzia ca etnic,cultural,traditional apartine neamului romanesc si ca sa nu cumva sa intelegi gresit iti spun ca noi toti impreuna din toate proviinciile romanesti ca de exemplu:Ardealul,Dobrogea,Oltenia,Basarabia formam neamul romanesc si Romania ca Stat.
Deci daca voi apartineti cultural,traditional neamului romanesc ,trebuie ca intr-o buna zi sa si reveniti in trupul tarii,ca astfel sa formam din nou o parte din Romania Mare,pe care stramosii nostri comuni au faruit-o in 1918.
A comentat micael 05 ianuarie 2009, 15:55 | mergi sus ▲
Iti multumesc pt. intelegere, Micaele. Tu esti unicul care sta de partea mea, restul s-au urcat toti peste mine. Noi cei din stanga Prutului vrem sa formam o "Romanie Mare", dar cu persoane de-alde tine, nu de-alde Balaur, Oleguts sau AdrianS. O zi frumoasa!
A comentat Lilly 06 ianuarie 2009, 07:21 | mergi sus ▲
Pentru Balaur.
Este asa o zicala basarabeana: Bou la bou rage, iar magar la magar trage. Sper ca ai inteles aluzia.
In ceea ce priveste educatia si simtul tau romanesc innascut, vreau sa-ti marturisesc ca intrezaresc in el (mai ales in felul cum te exprimi) o puternica tenta moldoveneasca si chiar indraznesc sa presupun ca aceasta (tenta) are un substrat basarabean. Cu alte cuvinte, mi se pare ca esti un basarabean care a stat 2 ani in Romania si brusc ai devenit MARE ROMAN care nu vrea sa aiba nimic de a face cu rusofonoii si mafia basarabeana etc. etc. De aceea, ma alaturi lui Lilly si-ti spun ca ne descurcam si fara tine. Asa e cel mai usor, cand vezi ca fratele tau are o problema (cu rusofonii sau cu mafia) te dai cu fundul la gard si sa spui ca el nu-ti este frate. Asta numesti a simti si a gandi romaneste? Se observa stilul (de gandire romanesca). Si in 1940 tot asa a fost. Cand bulile de la Bucuresti au vazut ca pute a ars, si-au luat castrafusele si au lasat Basarabia pe mana rusilor. Cred ca au facut-o pentru ca peste aproape 60 de ani un mare roman ca tine sa ne faca rusofoni si mafioti. Apropo, ai vazut aseara in jurul orei 18.00 emisiunea de la TVR1. Acolo niste istorici, tot romani, printre altele, au recunoscut clar faptul ca in cazul Basarabiei si a Bucovinei de Nord, precum si in cazul Ardealului era vorba de o cedare "fara sa se traga vreun foc de arma". Bravo. Asa sa faceti si in continuare! Cum apare vreo dificultate, scapati de ea si spalati-va pe maini. (probabil ca asta inseamna a simti romaneste). Iar, asa cum a zis Eminescu, locului ne tinem, cum am fost asa ramanem...
A comentat Gummy Bear 06 ianuarie 2009, 08:28 | mergi sus ▲
rectificare:
Iar NOI locului ne tinem,
cum am fost asa ramanem
A comentat Gummy Bear 06 ianuarie 2009, 08:37 | mergi sus ▲
Bravo Gummy Bear! Inca unul din putinii care gandeste corect ca Micael. Iti multumesc ca ma sustii si nu "te retragi in carapace", dar continui sa lupti pt. dreptate.
Ceva pt. Balaur: ai dreptate cand spui ca sange la sange trage(dar aminteste-ti ca eu nu tin cu rusii, si cred ca nici Gummy Bear nu tine, din spusele lui)!!!
A comentat Lilly 06 ianuarie 2009, 09:04 | mergi sus ▲
Mai Gummy Bear, sunt roman din dulcele4 targ al Iesilor, asa ca feresca-ma Dumnezeu sa fiu basarabean rusofon. Stati bai acolo in republica voastra si nu va mai dati ceea ce nu sunteti. De unde pana unde sunt romani rusofonii basarabeni? Uite de exemplu, eu sunt infinit mai bine educat decat tine si nu te fac pe tine nici basarabou si nici berbec. basarabean. In fond, din aceste doua epitete, tu alege-l pe cel care ti se potriveste mai bine. Rusine sa-ti fie, rusule! Mai citeste codul bunelor maniere si apoi mai intra pe forumuri. Pana atunci, ciocul mic, cat mai mic!
A comentat Balaur 06 ianuarie 2009, 13:56 | mergi sus ▲
Lily,
oleguts e basarabean,doar ca nu se afla ca tine la rascrucea prostilor,stie ce vrea si n-o sa-mi fie niciodata rusine ca-s roman,mai mare rusine trag cu ,,Moldovenii"(uite si tu la fabrica de staruri,nu stiu sa impleteasca o propozitie),niste retardati(evident nu toti).Mai bine ar spune ,,Fabrica de idioti".Rusine,au toti cite 18-20 de ani dar nu stiu a vorbi,un nivel de cultura sub nivelul critit.
A comentat oleguts 06 ianuarie 2009, 21:28 | mergi sus ▲
D-le, daca te-ai dat cu romanii stai acolo unde stai, ca nu te obliga nimeni sa te intorci inapoi daca "tragi rusine cu moldovenii". Si-apoi noi vorbim foarte bine chiar daca nu chiar romaneste (adica ca la Iasi) si nu ma fa proasta ca nici nu ma cunosti. Eu voi fi intotdeauna fidela tarii mele si n-am s-o parasesc si n-am sa spun niciodata cuvinte rele despre patria mea, fie ea cum o fi. Ai facut si tu cum a zis Gummy Bear:"ai vazut ca miroase a ars si ai plecat lasindu-ti tara pe mana rusilor". Insa n-ar fi trebuit sa faci asa: ar fi trebuit sa te unesti semenilor tai si sa-ti ajuti tara sa infrunte greutatile, macar cu cuvintele( ca asa se face daca vrei sa ai o tara prospera), dar tu ce-ai facut? Ti-ai parasit tara facandu-te MARE ROMAN si acum o dai de rusine spunand cs nu stim a vorbi, ca suntem idioti, prosti, retardati ecc. ecc. Rusine sa-ti fie tie, nu noua, ca vorbesti de rau despre tara ta si nu-i tii macar parte!
A comentat Lilly 08 ianuarie 2009, 13:17 | mergi sus ▲
D-le Balaur, am si tie sa-ti spun cateva cuvinte, nu te teme, ca nu te-am uitat! Iti spun a 10-a oara ca EU SI GUMMY BEAR NU TINEM CU RUSII si nu mai continua sa ne numesti rusofoni, ca pot sa te ofensez si eu spunandu-ti tigan roman, de ce, nu se poate? Si apoi nu cred ca esti asa de bine educat vazand modul in care vorbesti cu noi (ma refer la Iulik, la mine si la Gummy Bear). Si-apoi cum indraznesti sa spui ca nu ne-ai facut boi, basaraboi sau berbeci? Ce-ai scris tu in comentariul acela pt. Iulik? Ia mai citeste-l o data, si poate-ti vei aminti de cele spuse! Vazand ca l-ai pus pe Gummy Bear sa aleaga intre "bou", "basarabou"si "berbec", un epitet care i se potriveste mai bine (eu cred ca nu i se potriveste nici unul pt. ca este baiat destept, educat si care stie cat de pretioasa este tara lui si o apara cu orce pret, bravo lui), te pun si eu sa alegi un epitet dintre: "tigan", "baiat needucat", "prost" si idiot". Care ti se potriveste? Stii, eu cred ca toate te caracterizeaza! :))). Rusine sa-ti fie, romanule, de felul in care vorbesti cu lumea! Cum vezi; si eu "am imbracat haina moldoveneasca ca tot basarabeanul si va-njur in fel si chip. Se poate... Cine-a spus nu?Doar si voi romanii a-ti facut-o!!! O facem si noi pt. a ne apara. Pacat ca Iulik nu ti-a raspuns cu o alta injuratura de aceea basarabeana!:) Ca o meriti din plin dupa ceea ce i-ai spus. Si mai controleaza-ti cuvintele! Si inainte de ai spune lui Gummy Bear sa mai citeasca codul bunelor maniere fa-o tu mai intai, ca ma gandesc ca el l-a citit deja, ceea ce tu cred eu ca nu ai facut! Mai modereaza-ti ura contra basarabenilor si o s-o facem cu siguranta si noi! Si baga-n cap ca EU SI GUMMY BEAR NU TINEM CU RUSII!!!
A comentat Lilly 08 ianuarie 2009, 14:01 | mergi sus ▲
Mai Lilly, tigani sunteti voi basarabenii. Noi nu cersim, dar voi basarabenii cersiti la drumul mare. Deci care e mai tigan dintre romani si basarabeni? Si-ti mai spun un secret. Nici prin gand nu mi-a trecut vreodata sa polemizez cu basarabenii daca nu ma simteam jignit de grosolania voastra mujiceasca sau cazaceasca la adresa romanilor. Apoi ma jigneste si impostura voastra. Voi sunteti nu numai cei mai calici din Europa, dar si cei mai mari impostori pe care i-a creat vreodata omenirea pana acum. Va impopotonati cu un etnonim care nu va apartine. De fapt l-ati furat de la romani. Nu aveti dreptul la numele de moldoveni. Numele de basarabeni mai treaca-mearga, desi si asta e romanesc. Banuiesc ca ai putintica glagore in capatana ta, macar cat un graunte, ca sa ne dai si noua romanilor dreptate. Daca va abtineti de la jigniri la adresa noastra, nici noi, eu cel putin, nu ma mai leg de voi. Asa ca roaga-i pe mujicii tai basarabeni sa nu atinga Romani cu nici un cuvant, iar eu nu mai intervin pe forumurile voastre. E clar, fato! In caz contrar .... voi interveni si prin alte parti cu articole in mass media europeana etc.
A comentat Balaur 08 ianuarie 2009, 15:00 | mergi sus ▲
Nu stiu eu cine cerseste. Cand locuiam in Romania erau sarmani copii cersetori la toate colturile strazii!!! Si nimeni nu vedea sau nu facea nimic pt. ei! Daca te linestesti eu cel putin n-o sa te mai jignesc, dar nu cred ca o sa-i pot convinge si pe ceilalti ca prea mult le-ai dat de cap. Si nu poti tu spune ca Gummy Bear s-a nascut "din buruieni", chiar daca ai scris asa ceva in alt articol! Daca te linistesti iti promit ca nu-ti mai spun un cuvant in plus!
A comentat Lilly 08 ianuarie 2009, 15:14 | mergi sus ▲
In caz contrar, DACA CONTINUI SI TU CONTINUI SI EU. Sper sa-ti fie clar!
A comentat Lilly 08 ianuarie 2009, 15:46 | mergi sus ▲
Dumnezeule, ce usor ne jignim romanii(inclusiv Basarabenii) intre noi, bine cam asta fac toti latinii dar oricum asta a fost blestemul istoriei noastre.
"Balaur" baiatule asa cum tu ii faci pe basarabeni mafioti sau cersetori tot asa fac si ardelenii neciopliti sau muntenii neciopliti pe moldovenii din Romania lenesi si cersetori si pot asa continua cu toate popoarele latine(si nu numai) pana in Portugalia.
Tu confunzi situatia materiala a unei tari la un moment dat cu nationalitatea poporului cea ce e absolut pueril si aberant.
Basarabenii sunt si au fost intotdeauna romani si indiferent cat o sa scri tu pe aici despre "mafioti basarabeni" eu tot frati romani o sa-i consider cat timp oi trai si tot asa o sa-mi educ si copiii sa-i considere.
A comentat Maris 08 ianuarie 2009, 17:13 | mergi sus ▲
Marius, sper ca ti-ai gresit numele si nu te cheama Maris. Tu educa-ti copiii cum vrei tu in Basarabia. Eu nu i-am auzit pe ardeleni facandu-ne pe noi asa cum spui tu. Iar tu Lilly, educa-ti confratii tai comunisti sa nu ne jigneasca si nu veti avea probleme cu romanii, cel putin cu noi astia care suntem cu pseudonimul Balaur. Iar daca Gummy Bear nu s-a nascut din buruieni, atunci s-a nascut din flori. Deci e bine sa fie pace intre popoarele noastre. Dar oare Gummy Bear, alias XXL sau unionistul si toata hoarda lor de comunisti sunt de acord? Sau voi nu ati fost educati sa respectati popoarele straine, mai ales ca suntem si vecini? Deci, intr-un cuvant, nu ne jigniti, iar noi nu vom mai avea motive sa va apostrofam. Iar in tara voastra faceti ce vreti si educati-va cum vreti voi. Sper ca e clar acum!
A comentat Balaur 08 ianuarie 2009, 17:27 | mergi sus ▲
Balaure,mai pliveste-ti vocabularul,ca vorbesti cam buruienos...Si nu mai fa spume pe aici,ca basarabenii sunt asa si pe dincolo...Am cunoscut si eu cativa,si pot sa spun ca mi-au placut,erau oameni de caracter.Pana la urma,oricat ai latra tu,cei care se considera romani chiar SUNT romani,si au tot respectul meu.
A comentat George 08 ianuarie 2009, 20:05 | mergi sus ▲
Balaur, de ce cauti nod in papura? Am inceput oare noi sa te jignim??? Nu mi se pare. Vroiam doar sa te aduc cu picioarele pe pamant, cu binisorul, fara jigneli, dar tot parca esti de pe alta lume. Ce ti-am facut noi, ti-am dat foc la casa de esti asa de pornit impotriva noastra? Nu degeaba stau toti impotriva ta, chiar si romanii. Si cum a spus Maris (sau Marius, daca crezi ca a lasat o litera), SUNTEM FRATI FIE CA ESTI TU SAU NU DE ACORD. Si eu, ca si George, am cunoscut romani foarte de treaba (ca nu faci tu de unul singur Romania, cum se spune: dintr-o frunza nu faci pom), si pot sa spun ca mi-a placut si mie cum m-au tratat (evident nu cu jigneli). George, Micael, Maris si toti ceilalti care considera basarabenii oameni cumsecade pot sa fie siguri ca vor fi la randul lor respectati de noi basarabenii si de generatiile viitoare (si nu uita, Balaure, ca si tu vei fi respectat daca vei respecta). E
A comentat Lilly 09 ianuarie 2009, 05:04 | mergi sus ▲
N-AM VRUT SI N-AM CREZUT CA O SA AJUNGEM LA PUNCTUL DE A NE JIGNI UNII PE ALTII. :(
A comentat Lilly 09 ianuarie 2009, 05:21 | mergi sus ▲
Lilly, nici eu nu va voi jigni pe voi basarabenii daca nici voi nu ne jigniti pe noi romanii. Iar cei care tu zici ca sunt impotriva mea sunt de fapt basarabeni aclimatizati in Romania. Eu locuiesc in partea dreapta a Prutului si vreau sa te informez ca nu exista roman care sa nu condamne iesirile antiromanesti ale basarabenilor. Si trebuie sa mai stii ca datoria sfanta a oricarui roman este de a-si apara tara cu orice are la indemana. Nu te lasa amagita de faptul ca romanii nu vor sa raspunda la jignirile voastre! De fapt noi nu vrem sa coboram la nivelul vostru. Dar paharul s-a cam umplut cu ultimele iesiri antiromaneasti ale basarabenilor care-si zic unionistul, marele ochi, XXL si ceilalti, iar sentimentele antibasarabene, in Romania de est cel putin, sunt in crestere. Continuati asa si in mod sigur vom avea un conflict deschis si dureros. Iar daca in curand Voronin mai toarna putin gaz pe foc, conflictul va fi de neevitat si poate de neuitat. Sunt sigur de asta. Asa ca nu te amagi ca doar eu am o atitudine deschisa fata de grosolania multor basarabeni la adresa Romaniei. Mai ales ca multi din voi ati profitat din plin de banii contribuabilului roman pentru a studia in tara noastra. Deci luati masuri si nu mai barfiti popoarele straine. Sau ca sa fiu mai explicit, nu mai injurati atata Romania. Nu suntem cu nimic datori sa va suporta nebunia. Nici nu prea mai mergem in Basarabia. Mergi la vama voastra la Prut si vedeti cati romani mai trec in Basarabia si cati basarabeni vin la noi. Si apoi sa mai vorbiti.
A comentat Balaur 09 ianuarie 2009, 06:37 | mergi sus ▲
Deci, Lilly, respectati-ne si va vom respecta. Suntem tari vecine si avem obligatia elementara sa ne respectam. Iar daca marele ochi, gummy bear, carolina panfil si toti basarabenii antiromani isi vor tempera pornirile antiromanesti, va fi pace intre noi. Noi nu avem nici un interes sa va lovim. Dar nu ne loviti nici voi. Si acum sper ca va e clar ce asteptam de la voi.
A comentat Balaur 09 ianuarie 2009, 06:42 | mergi sus ▲
Citat din Balaur:
"datoria sfanta a oricarui roman este de a-si apara tara cu orice are la indemana."
Asa voinic trebuia sa fii in 1940, cand tu sau stramosii tai, nascuti din mame violate si razviolate de turci pe la margini de drumuri ati parasit, fara sa aparati cu sfintenie cu ce ati avut la indemana, o treime din teritoriile romanesti (Ardealul de Nord, Bucovina de Nord si Basarabia).
De atunci si pana azi sangele vostru semiturc s-a mai diluat substantial cu cel tiganesc, astfel incat aveti acolo o hoarda de lepadaturi bastarde manelizate care au doar buletinul romanesc prin care, cica, isi dovedesc originea romana.
P.S. putem continua in acelasi stil. Vreau sa mai adaug ca am remarcat gradul tau de informare in ceea ce priveste nick-urile folosite de cei care posteaza aici comentarii. Din pacate nu am timp de pierdut cu asemenea prostii, prin urmare inteleg ca tu ai, deci, esti angajat sa faci asa ceva. Adica esti un provocator de pe forumuri. Sper ca te ajut sa-ti indeplinesti cu succes misiunea de sobolan.
A comentat Gummy Bear 09 ianuarie 2009, 10:31 | mergi sus ▲
Apropo, Balaure,
Daca tii mana pe pulsul sentimentelor antibasarabene din Romanai de Est, eu zic sa dai chiar tu drumul la acel conflict deschis si dureros despre care tocmai ne-ai avertizat.
E timpul sa iesi din underground si sa incepi o lupta sfanta si deschisa cu tot ce ai la indemana.
Hai, da-i bataie! Astept sa te vad la stiri sau macar pe internet sa scrie despre tine. Mult succes la facut laba.
A comentat Gummy Bear 09 ianuarie 2009, 11:16 | mergi sus ▲
Te-ai trezit, buruienarule? Credeam ca ai bunul simt sa renunti la atacurile inpotriva romanilor. Daca ai fi cat de cat istet, ai putea sa ma ataci pe mine, si nu Romania si poporul roman.

Si spre informarea ta, Romania a gresit cand a accepta Basarabia intre frontierele sale. Intre cele doua razboaie ati coalizat cu rusii si ucrainenii. De ce? Pentru ca sangele vostru asiatic a reactionat instinctiv. Cum sa reziste romanii in 1940 daca insasi basarabenii polietnici majoritari credeau ca va fi mai bine cu rusii si au atacat armata romana? Speram din tot sufletul ca basarabenii sa nu mai intre niciodata in componenta Romaniei. Iar conationalii vostri nu au observat rezerva romanilor din Iasi in raport cu basarabenii? Ei bine, aceasta rezerva sar raceala in raporturile noastre se va accentua. Si pot sa-ti mai spun ca daca mai vrei sa ne porcaim "a la basarabeasca", nu ma voi da inapoi. Iti voi raspunde cu aceeasi moneda, ba chiar inzecit mai dur. Asa ca daca esti cat de cat istet, nu mai ataca Romania si poporul roman. Veziti de ciorba ta comunisto-voronista din Basarabia, si nu mai avem nici o treaba. Am fost inamici la al doilea razboi, nu trebuie sa mai fim. Sa ne vedem fiecare de drumul nostru. Voi cu estul, noi cu vestul.
A comentat Balaur 09 ianuarie 2009, 11:50 | mergi sus ▲
Inteleg ca salariul tau depinde de numarul comentariilor pe care le postezi, dar te rog nu scrie asa de aberant. Mai verifica si tu niste date istorice. Inteleg ca pentru un turco-tigan ca tine, la care sangele asiatic are o proportie de cel putin 89,5%, este greu pur si simplu sa inveti alfabetul, daramite sa posezi elementare deprinderi de gandire critica, asa ca apreciez efortul.
Totusi, vreau sa-ti aduc la cunostinta ca cei care s-au aliat cu rusii (de ucraineni nu vorbim acum) ati fost voi, adica Romania. Si in primul razboi modial si in al doilea(23 august 1944 iti spune ceva?). E si normal, ca doar sangele asiatic la sange asiatic trage, nu-i asa? V-ati mai aliat cu rusii si in 1877-78. Sper ca asta nu vei nega. De atunci au aparut prin Romania multi copii cu nume Rusu si Cazacu. Oare de ce ;-)?
In general, astept de la tine acta, non verba. (desi tu, cu sangele tau asiatic turco-tiganos, nu cred ca stii de aceasta maxima latina). Adica ia si tu o bata in mana si du-te sa-i casapesti pe rusi si rusofoni. Iti propun sa incepi cu Targu Frumos, unde cel putin o treime de populatie sunt rusofoni romani.
Succes.
A comentat Gummy Bear 09 ianuarie 2009, 12:34 | mergi sus ▲
ADRESAT D-LUI BALAUR...

Spui ca nu ne mai vei jigni si o sa-ti vezi de
treaba ta, dar eu vad ca esti foarte departe de asta, si cred ca nu o sa te linistesti degraba cu insultele, ca asa e caracterul tau, din tantar faci armasar! Nu mai stii ce sa mai spui si zici ca romanii care stau impotriva ta sunt de fapt "basarabeni aclimatizati in Romania". Si Oleguts e basarabean si sta impotriva mea, dar eu n-am spus niciodata ca-i roman, desi la inceput am crezut ca era. Si sunt si romani care nu condamna iesirile antiromanesti ale basarabenilor, cum ar fi George, Maris sau Micael (ca nu toti sunt ca tine). Si-ti spun ca sa stii ca este si datoria mea de a-mi apara tara, este ceea ce fac acum. Si nu spune tu ca nu raspunzi la jigniri! Nu! Tu jignesti basarabenii pe zi ce trece tot mai mult! Tu crezi ca toti romanii stau in contra noastra (a basarabenilor), dimonstrand asta prin fraza "sentimentele antibasarabene sunt in crestere cel putin in Romania de est", dar nu e adevarat, pt. ca cand locuiam in Romania (chiar in Romania de est), persoanele de acolo ma tratau foarte bine si ma respectau, si eu, cum ar trebui sa faca o persoana cumsecade, ii respectam pt. ca meritau din plin. Acolo sunt persoane educate! Am observat ca cu cat mai mult te duci spre centru, cu atat persoanele sant mai "romanizate" si mai needucate. Cu voi clar ca vom avea un conflict deschis si dureros, adica il avem deja ca tu l-ai inceput. Stiu ca putini romani trec vama Basarabiei si ca multi basarabeni trec vama Romaniei, dar tu considera ca nu toti se opresc in Romania, ci se duc in Spania, Italia, Franta, prin Romania, si ma numar si eu printre ei (considerand ca acum iti scriu din Italia, de aceea merg pe groaznicele drumuri romanesti in fiecare august cand ma reantorc in tara. Sper ca ai inteles ce am vrut sa-ti spun.
A comentat Lilly 09 ianuarie 2009, 13:18 | mergi sus ▲
Lilly draga, nu te mai necaji si supara din cauza unor balauri care, nici macar nu reprezinta tipologia romanului, chiar daca-i roman.Dupa cum se exprima cred ca este cam vagabond.Cred ca atunci cand ne vom cunoaste mai bine, mai in esenta, vom vedea ca suntem din acelasi neam toti, cum spunea Eminescu "De la Nistru pa'n la Tisa.Asa sa ne ajute Dumnezeu.
A comentat Ionel 09 ianuarie 2009, 20:17 | mergi sus ▲
Bai Lilly, tu ai o minte de gaina, asa ca nu prea pricepi tu ce cred romanii despre voi. La Iasi exista o contrareactie la atacurile bastarzilor basarabeni, la voronismele basarabene, la emanatiile "eminenţelor roşii" voronin, stepaniuk, stati si ceilalti rusofoni comunisti pruto-nistreni. Iar daca ai fost tu pe la Iasi, nu ai observat tu raceala, rezerva romanilor din aceasta parte de tara? Stii ce se spune pe aici? Ca basarabenii sunt curve cu 10 feţe. Iar daca vei sta pe aici si te vei preface ca esti romanca, vei auzi si tu aceste cuvinte cu care va onoreaza romanii ieseni.
A comentat Balaur 09 ianuarie 2009, 20:46 | mergi sus ▲
Pt. "Balaur"
Sunt chiar din Ardeal nu din Basarabia si sincer nu inteleg de ce esti asa pornit pe basarabeni. La urma urmei si ei sunt romani ca si noi doar ca au avut nenorocul sa fie ocupati de sovietici mai multa vreme decat noi.
Cat despre injective interprovinciale ele exista si sti foarte bine asta daca ai crescut si traiesti in Romania asa cum exista in mai toate tarile. Hai sa-ti dau alt exemplu in care ardelenii de data asta erau numiti ungureni de catre regateni. Daca nu ma crezi citeste primele versuri din Miorita.
Sau daca vrei un exemplu din partea asta a Carpatilor poti vedea adjectivul "mitici".
A comentat Maris 10 ianuarie 2009, 00:53 | mergi sus ▲
Bre,Balaure,nu stiu cate capete ai,dar ai picat prost frate,intre o basarabeanca,un ardelean si un oltean. LOL
A comentat micael 10 ianuarie 2009, 02:14 | mergi sus ▲
Bai Balaure, daca am eu minte de gaina, atunci tu ai minte de cocos! :). Multe persoane pe forumul acesta stau de partea mea si toti gandesc ca mine. Au toti minte de gaina? Eu chiar nu cred. Esti tu acela care are gargauni in cap. Si nu spune tu ca iesenii sunt antibasarabeni, ca eu am locuit prin acele parti si stiu cum e lumea (tu crezi ca toti sunt ca tine?) Si stii ce se spune pe la noi? Ca sunteti tigani puri, ca cum a spus Gummy Bear, sangele s-a amestecat bine si ati devenit turci care locuiesc in Romania si pretind ca sunt romani. Nu mai putin de 80% din basarabeni spune ca sunteti tigani, sau romi [mai balaureste ;)] Si nu ne negati, ca si voi ati locuit in Basarabia, doar ca ati fugit ca mucosii in 1940. Morala; cate capete ai, mai Balaure, dar niciunul n-are minte. Toate au gargauni. :) Asta cred eu ca Micael a mai trebuit sa scrie in comentariul sau. Poate ar fi vrut, numai ca a uitat.:) Iar pt. Ionel: nu ma opresc pana nu-i vine mintea la loc si se opreste si el (ma refer la Balaur). I-AM SPUS CA DACA CONTINUA EL CONTINUI SI EU. Dar se vede ca asta nu intelege pt. ca nu se opreste. Sunt sigura ca ar intelege si s-ar opri daca i-as spune turceste (ca doar e semiturc), ;) dar problema este ca eu turca nu stiu a vorbi :). Poate stie cineva din voi. SOS... AJUTATI-MA!!!
A comentat Lilly 10 ianuarie 2009, 06:15 | mergi sus ▲
Alo basarabeanco Lilly! Daca noi romanii suntem tigani, apoi voi, care sunteti cersetorii Europei, ce sunteti? Raspund eu: sunteti tiganii migratori si cersetori ai mileniului trei. Si la noi la Iasi se spune ca basarabenii sunt curve cu 10 feţe si sunt tigani cersetori si migratori. Va ascundeti printre marfuri, prin lazi de gunoaie, pe oriunde numai pentru a putea iesi din republicuta voastra comunista. La noi pana si tiganii sunt mai demni ca voi, traiesc mult mai bine decat basarabenii si circula omeneste prin lume. Dar voi calatoriti ca iepurii ascunsi prin toate mijloacele de transport de marfa. Va inecati traversand Prutul inotand, va riscati viata sau libertatea trecand clandestin frontierele Romaniei si altor tari etc, etc. Ce mai, halal de asa populatie ajunsa in stare de faliment spiritual si material.

Si inca o chestie, Lillisor! Eu nu mai interveneam pe forum daca buruienarii tai basarabeni, populatie fara istorie, fara identitate si fara limba nu atacau iarasi Romania.

A comentat Balaur 10 ianuarie 2009, 15:25 | mergi sus ▲
Balaure,noroc cu oameni ca tine,ca daca nu, ce s-ar face saraca Romanie,cine ar apara-o in fata atator amenintari.LOL
Bre,trogloditule,dupa cum vezi a inceput sa-mi placa sa va iau la misto pe voi astia ce va credeti cu cate capete peste basarabeni.
Crede-ma,nu e bine sa-ti doresti asa ceva,mai ales acum cand am acumulat si ceva experienta in acest sens,iar de continui tactica sa ma ignori si sa ii jignesti pe basarabeni,iti spun ca nici eu n-am nevoie de atentia ta,dar tu o sa ai parte de atentie din partea mea...cu varf si indesat ! :-)
Ce draqul,bre,voi ati innebunit de-a binelea,incat jigniti asa fara nicio jena o doamna sau domnisoara,doar pentru ca vi s-a pus voua pata pe basarabeni .
Iar cand basarabeni ataca Romania,lasa-i frate sa o atace pentru ca este si tara lor,singura diferenta intre noi si ei este :Noi injuram Bucurestiul de mama focului,ei injura Romania,nemaifiind in stare sa se raporteze la Romania ca la Patria lor Mama.
Deci,nu te mai infoia in pene aici,nu te mai da mare patriot,pentru ca dintru inceput ai gresit abordare.
Aparati tara de rusi,americani,extreterestri,dar nu de basarabeni !
A comentat micael 10 ianuarie 2009, 17:45 | mergi sus ▲
Bai Micaele, daca esti senil sau infantil, stai in casa ta si nu-ti baga nasul unde nu-ti fierbe oala. De cand este Romania tara basarabenilor? Tu iti dai seama ce prostii ies din capul tau?

Mergi bai in Basarabia si sa vezi ce ruseste vei fi tratat. Mergi domnule in Pruto-Nistria sa vezi ura basarabeana la adresa romanilor. Mergi in iadul acela comunist sa simti atitudinea antiromaneasca pe pielea ta de natarau prost crescut. sau tie iti place sa fie Romania balacarita de o populatie rusofona fara identitate nationala, fara istorie si fara civilizatie? Sau tu nu te-ai convins nici macar de pe forumuri ca daca unui basarabean ii dai un deget, el iti taie toata mana? Sau ti-e dor cumva de "inteligenta comunista", de calicia si saracia basarabeana?

Eu, si multi de pe aici la noi, am fost cu mult timp in urma pentru unire, dar ne-am convins ca basarabenii ar fi destructivi pentru Romania. Asa ca esti totalmente nestiutor, baietas. Si pana n-ai sa mergi sa stai macar o saptamana la ei, nu mai latra aiurea!
A comentat Balaur 10 ianuarie 2009, 18:54 | mergi sus ▲
bai d-le balaur!
citi arginti iei pentru ce scrii?
esti "subtire"dar cred ca faci destul rau cauzei noastre;nu esti constructiv.
las-o mai moale,nu vorbi in numele altora.
vorbesc in cunostinta de cauza
A comentat un roman 10 ianuarie 2009, 20:06 | mergi sus ▲
Bre,Balaure,textele pe care mi le zici tu,le-am mai auzit frate,nu-i nicio noutate in tot ceea ce spui,rugaminta mea este :Nu mai intara lumea de pomana pe acest site !
Iar de mai apare cate unul ca Iulik care interpeteaza istoria intr-un mod mai personal si mai original,nu-ti da tie dreptul sa-i pui pe toti basarabenii in aceiasi oala dupa care sa o umpli cu tot felul de invective si prosti.
Ne-am inteles ,amice !
Iar cat priveste caracterizarea pe care mi-o faci mai sus,e ok frate,nu ma supar,numai ca ai grija sa nu repeti acelasi lucru si cu basarabenii ca pana acum,pentru ca am sa-ti raspund eu de fiecare data in locul lor. LOL
A comentat micael 10 ianuarie 2009, 23:35 | mergi sus ▲
Ce s-a intamplat Balaure, inca nu ti-au venit gargaunii la loc? Nu te linistesti tu cu una cu doua. Sa stii ca eu n-am ajuns in Italia prin lazi de gunoaie, dar am ajuns ca un om cult cu avionul. Si chiar daca cineva a ajuns numai el stie cum intr-o tara straina, sa stii ca a plecat acolo sa-si gaseasca un servici mai bine platit pt. a-si putea intretine familia si nu ca sa fure si sa violeze si apoi sa omoare femei nevinovate cum faceti voi romanii si cum am auzit si la stiri. Spre informarea ta, iti spun ca dupa o intervistare facuta italienilor, 1 din 2 nu va vrea acolo, si nu pt. ca sunt rasisti, cum a spus Adrian Mutu, dar pt. ceea ce faceti cand ajungeti acolo stiind ca nu va trebuie munca mare pt. a intocmi actele si pt. a pleca. Si Bulgaria a intrat in UE o data cu voi, dar aceea nu se duc sa faca porcarii ca si voi. Vrei tu sa spui ca tiganii vostri traiesc mai bine ca basarabenii?! Da-ti peste gura, ma, ca traiesc in colibe si miroase a rah** din urma lor, Evident sunt si bogati (care traiesc insa furand). Ce? Circula omeneste prin lume? De ce nu te duci si tu in Italia (ca doar va e foarte usor cu actele), pe la Roma, Milano, pe la marginea orasului unde nu-i vede nimeni, sa vezi in ce colibe traiesc? Sunt insa si romani de treaba care au venit in Italia cu alte scopuri, onesti, care lucreaza pt. familie. Eu pe aceea nu-i numesc tigani. Si vreau sa-ti spun ca nici eu nu-ti mai spuneam un cuvant daca te linisteai. Si vreau sa-ti mai spun ca e si normal ca basarabenii sa va urasca si sa va batjocoreasca, doar voi ne tratati la fel. MORALA: AI MULTE CAPETE, DAR NICIUNUL N-ARE MINTE! :)

Apropo, ca sa stiti daca sunt doamna sau domnisoara, va spun ca sunt o domnisoara de 14 ani.
A comentat Lilly 11 ianuarie 2009, 06:03 | mergi sus ▲
Lilly, o copila de 14 ani nu poate fi domnisoara. Cred ca ai scris gresit si ai 24 de ani. Doar asa se explica ca esti la lucru in Italia. Si aici ai dreptate, basarabenii ne urasc, dar si noi romanii le vom raspunde cu aceeasi moneda, ba chiar si mai dur. Iar tu cum de ai reusit sa i9nveti limba romana? Ai invatat-o de la italieni?

Si Lilly, spune conationalilor tai ca noi romanii nu vrem sa mai fim deranjati de prezenta basarabenilor rusofoni prin tara noastra.
A comentat Balaur 11 ianuarie 2009, 06:32 | mergi sus ▲
Chiar n-am gresit nimic, Balaure. Am 14 ani si nu 24. Daca ai avea gargauni in cap ti-ai da seama ca frecventez inca scoala si nu lucrez nicaeri. (Am pretins eu oare ca lucrez?). Limba romana am invatat-o cand eram la scoala in R. Moldova (ca nu m-am nascut in Italia). E clar acum?
A comentat Lilly 11 ianuarie 2009, 07:28 | mergi sus ▲
Bine, Lilly. Eu sunt cu 10 ani mai in varsta decat tine. Dar daca tu esti o copila, de ce te bagi in politica? Iar daca te-ai nascut in Basarabia, ai studiat mai intai limba rusa sau limba "maldavineasca" (cum va denumiti voi basarabeasca voastra)? Oricum, stii putintel limba romana desi ai studiat-o ca limba straina.
Cunosti si ceva literatura romana, de exemplu Eminescu, Cosbuc, Caragiale, Alecsandri, Liviu Rebreanu? Sau doar asa un pospai de limba romana vorbita pe la coltul strazii?
A comentat Balaur 11 ianuarie 2009, 11:21 | mergi sus ▲
Balaur,voi tiganii in special tu tot ce mai aveti omenesc in voi e limba romana,asa ca taci si nu vorbi in zadar caci totuna stiu adevaratii romani cine sinteti voi,sa-ti sxplic eu:sinteti gunoiul venit din India o rasa de oameni care nustiu ce e o gospodarie o familie,copiii nu stiu ce e o casa,la scoala nici n-au fost,au crescut practic in strada.Asa ca inchide gura,caci dreptatea ta o so faca numai tiganii!!!
A comentat Petru 11 ianuarie 2009, 16:12 | mergi sus ▲
Balaure, chiar daca am 14 ani eu nu ma consider o copila, ci chiar destul de matura si independenta. Si chiar daca am asa o varsta, nu pot sa ma bag in politica? Sa stii ca pe mine ma intereseaza. Si sa stii ca in Basarabia se studiaza limba romana (si nu maldavineasca cum crezi tu), engleza sau franceza si rusa (recunosc ca se studiaza si aceea). Si de aceea limba romana este limba noastra si nu o studiem ca limba straina. Ca sa cintelegi mai bine iti spun ca noi studiem ca limbi straine doar franceza, engleza si rusa. Si, la sfarsit iti mai spun c-am invatat si poezii de Eminescu, Vasile Alecsandri si ca stiu si multe texte scrise de Ion Luca Caragiale (si sa nu ma mai ai de proasta). Apropo, daca esti de acord iti voi aduce la cunostiinta si vreun scriitor italian, ca au scris texte, poezii si romante foarte frumoase!
A comentat Lilly 11 ianuarie 2009, 16:47 | mergi sus ▲
Bravo, Lilly! Esti o fetita basarabeanca desteapta si destoinica, cum sunt putini basarabeni. Dar ia pune tu un calificativ buruienarului basarabean care-si zice Petru! Daca esti destoinica cum cred ca esti, il vei condamna pe acest calic cersetor polietnic sau rusofon care nu are nici macar cei 7 ani de-acasa!

Probabil ca trece mai greu prin criza identitara, se simte tigan ca orice calic basarabean cersetor si crede ca si altii sunt tigani calici ca el. Bai Petru, la noi si tiganii sunt mai demni decat tine!
A comentat Balaur 11 ianuarie 2009, 19:56 | mergi sus ▲
Pt. Petru

Mizerabil trebuie sa fi ca sa poti scrie asemenea ineptii!
A comentat Maris 11 ianuarie 2009, 23:13 | mergi sus ▲
Wow,Lilly,daca ai intr-adevar doar 14 ani,trebuie sa recunosc ca esti o tanara domnisoara precoce ce dai dovada de o inteligenta foarte placuta,chiar daca se mai intimpla sa derapezi putin,dar e de inteles atunci cand esti provocata de un balaur,mica princesa ! :-)
Am doar o curiozitate draga mea :Oare te consideri a fii si Romanca pe langa faptul ca esti Moldoveanca din dreapta Prutului ?
A comentat micael 12 ianuarie 2009, 00:39 | mergi sus ▲
Petre,frate,nu ma mai derajaza absolut deloc daca o persoana ca tine ne eticheteaza "tigani",mai obisnuit deja cu asemenea lovituri sub centura,numai ca uiti un singur lucru,norocul tau ca esti basarabean si nu vreau sa te jignesc,dar in acelasi timp cand scrii in aceia limba pe care o inteleg si eu,tu oare ce esti ?!
Gandestete inainte de-a vorbi aiurea in tramvai !
Balaurul cu toate pacatele sale si cu toate prostiile pe care le zice este roman,si tu deasemenea,dar inca n-ai aflat acest lucru ! :-)
Mai documenteazate,timpul inca nu este pierdut ! LOL
A comentat micael 12 ianuarie 2009, 00:51 | mergi sus ▲
"Tigan" poate nu-i caracteristica ta, Balaure, dar aceasta este din pacate realitatea multor persoane din Romania care traiesc din cersit, pe strada, nu au o casa, si nimeni nu-i ajuta cu nimic. Asta e... Trebuie sa recunosti aceste lucruri, caci din pacate sunt adevarate. Sunt sigura ca Petru cu acele cuvinte nu s-a referit la toti romanii, ci doar la aceea care nu stiu a trai omeneste, asa ca, sincera sa fiu, eu cred ca nu trebuie condamnat, caci cum am spus mai sus, asta e realitatea, din pacate, a multor persoane fara nici un sprijin de la altii. Si pana la urma vezi ca am dreptate eu? Multumesc mult de complimente (la fel si lui Micael). Fii sigur ca daca iti vei schimba atitudinea fata de basarabeni, se va mai modera si Petru. Asadar continua asa ca mergi inspre bine, si repet, in viitor, DACA VEI FI CUMINTEL SI NU VEI MAI ARUNCA CU FOC :) NU TE VA MAI JIGNI NIMENI, FII SIGUR DE ASTA.

Draga Micaele, stiu ca e greu de crezut, dar am intradevar 14 ani. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca esti foarte comic cand scrii comentariile, dar si foarte destept in acelasi timp. Vreau sa-ti spun ca printesa nu va mai derapa daca nu va mai fi provocata de balaur :) ceea ce a incercat sa faca mai sus, dar in caz contrar va mai continua. Si ca sa-ti iau curiozitatea de pe suflet, iti spun ca ma consider a fi si romanca pe langa faptul de a ma considera si basarabeanca. Chiar daca pt. mine basarabeanca intai de toate, ORICUM SANTETI FRATII NOSTRI DE PESTE PRUT SI NIMENI NU POATE NEGA ASTA.
A comentat Lilly 12 ianuarie 2009, 05:01 | mergi sus ▲
Lilly, stii tu ce inseamna dictonul latin "Quod erat demonstrandum?"? Basarabenii nu se dezmint, asta-i realitatea, iar eu, printre alti romani, trebuie sa deschid ochii multor romani, cum ar fi naivul Micael, care cred ca "saracii" basarabeni tare ii mai iubesc pe romani si trebuie sa ii ajutam sa nu mai cerseasca pe toate coclaurile.

Da, si in Romania cersesc unii tigani, dar nu intotdeauna pentru ca nu au unde sta si nu au ce manca. S-au descoperit multe cazuri cand un tigan cersetor dupa ce a cersit intr-un loc, a mers cateva strazi mai departe si s-a urcat in masini de 50.000 de euro. Apoi au intrat cu acea masina in adevarate palate tiganesti. Asta pentru ca la tigani, cersitul e un mod de a trai, de a exista, si nu neaparat un semn al saraciei.

Dar la basarabeni, cersitul e un semn al saraciei materiale si spirituale, e o adevarata politica de stat, intretinuta atat de Voronin cu toata haita lui de comunisti, cat si de cea mai mare parte a basarabenilor insisi. Nu se lamenteaza ei tot timpul si cersesc ajutoare de pe la toti? Si nu cersesc oricum, ci sume fantastice pe la americani, UE si alte organisme internationale pe care apoi le barfesc asa cum numai basarabenii stiu s-o faca. In acelasi timp, ei cultiva sentimente antiamericane, antieuropene, antiromanesti in mod special si prorusesti iarasi in mod special. Chiar si multi din asa-zisa opozitie democratica impartasesc aceleasi valori prorusesti si antieuropene numai ca mai voalat, mai pe ascuns, mai in secret. Ai inteles tu toate astea, domnisoara Lilly? Quod erat demonstrandum?
A comentat Balaur 12 ianuarie 2009, 06:44 | mergi sus ▲
Iar tu Lilly, e posibil sa fii romanca din cei 2% romani care mai traiesc in Basarabia actuala. In acest caz crezi tu ca e bine sa-ti barfesti originea etnica daca esti romanca? Am vorbit recent cu niste cetateni din Balti care studiaza sau lucreaza la Iasi. Stii ce mi-au spus? Nu! Au spus ca ei nu sunt nici maldavani si nici basarabeni, ci rusi iar unul ucrainean. Pai daca traiti in RM, de ce nu sunteti maldavani? Au raspuns: Noi suntem ai lui Klimenko, si nu putem fi decat rusi. Si mai vorbeau ceva de slaveanâi, chiriliţe (cel putin asa am retinut cuvintele) si multe alte bazaconii. Oricum, esentialul retinut de interlocutorii romani este ca acesti "basarabeni" nu se considera nici maldavani si nici basarabeni, ci de-a dreptul rusi si ucraineni. Dar cred ca tu cunosti deja toate aceste lucruri.
A comentat Balaur 12 ianuarie 2009, 06:58 | mergi sus ▲
Boule cu lauri, esti un caz irecuperabil.
Imi pare rau ca am pierdut atata timp explicand unui tembel ca tine niste lucruri evidente. Te-ai pus tu sa judeci dupa cativa rusi si un ucrainean de la Balti cum e situatia in RM. Tu, boule, te lauzi cu nivelul de trai, tu cu Iasul tau care e centrul CELEI MAI SARACE REGIUNI DIN EUROPA UNITA? Sunteti mai saraci chiar decat Bulgaria. Da, tu cu regiunea ta de Nord-Est! Tu, care cica reprezinti Romania, cu UDMR in toate legislaturile (Uniunea Democrata a MAGHIARILOR din Romania, daca nu stiai) ne scoti ochii ca s-au gasit doi rusi si un ucrainean care tin cu Kilmenko (care nu a trecut si nu va trece vreodata pragul electoral, deci este un ratat politic). Tu, cu Romania ta in care la putere nu mai este nici un partid in denumirea caruia sa fie cuvantul ROMAN ne reprosezi ca la noi se declara romani doar 2%, ma, boule in pubertate. Ati terfelit si ati compromis ideea de Romania Mare tu si cu boul tau isteric Vadim, ma, idiotule. Tu chiar crezi ca ai vreu drept moral sa ne inveti ceva. Acopera-ti fundul, c.r belit ce esti. Mai umbla prin tara asta a ta si vezi cum stau lucrurile, scoate ochelarii roz si recunoaste ca de la Banat si Crisana pana in Carpati nimeni nu suporta moldovenii. A sris-o si Preda in \\\"Cel mai iubit...\\\".
Ascunde-te, te rog, pana te maturizezi la minte (macar).
A comentat Gummy Bear 12 ianuarie 2009, 11:07 | mergi sus ▲
BuruienaruIe Gummy Bear (adica urs de guma), esti pr0st de ingheata apele. Ce ai tu in tartacuta ta de guma de pe umeri? caca rusesc? Ca altceva nu poti avea. Intreaba tu pe rusii, ucrainenii si gagauzii die Pruto-Nistria daca se considera basarabeni sau maldavani! Si vezi ce o sa-ti raspunda. Le e rusine cu asa o lifta, cu lifta voastra polietnica, fara demnitate, fara limba si istorie.

Eu umblu si am umblat suficient in toata Romania. Si o cunosc foarte bine pentru ca e tara mea, tara romanilor si ma mandresc cu tara mea, poporul meu si limba mea. Dar tu faci parte din cea mai primitiva republicuta, si din populatia cea mai primitiva din spatiul euroasiatic. Nu aveti pereche la prostie, incultura, saracie si calicie. Nu aveti istorie, nu aveti o limba, nu aveti nici macar legitimitate etnica. Nu sunteti nimic si nu aveti nimic. E clar, basarabene rusofon? Sau esti doar un pruto-nistrean polietnic cu capul plin cu paie? Primeste tot dispretul meu si al colegilor mei! Rusine sa-ti fie!!
A comentat Balaur 12 ianuarie 2009, 12:56 | mergi sus ▲
Balaure, poate ai dreptate de chestia aia cu cersitul, dar de ce d-le, nu se duc sa munceasca zi de zi cum fac oamenii normali? E mai frumos sa umbli cu cersitul? Bine, asa e modul tiganesc de-a face, dar cum nu totdeauna cersesc din cauza saraciei, asa nu totdeauna cersesc pt. ca asta e "modul lor de-a trai". De aceea tiganii se-mpart in 2 grupuri: cei care cersesc din cauza saraciei si cei care cersesc pt. ca asta e "modul lor de-a trai". Si cu asta cred eu ca ne-am clarificat. In Basarabia, insa, eu n-am vazut atat de multi copii sa cerseasca ca in Romania. (Sa cerseasca cei maturi, dar nu sa-i puna pe copii, in caz ca cersesc pt. ca asta e "modul lor de-a trai", si sa trimita copiii la scoala pt. ca au tot dreptul, dar si datoria de-a se duce.) In Basarabia copiii care nu au unde sta sunt plasati in case de copii si in cele mai multe cazuri cersesc batranii. Nu vor sa plece la azil pt. ca au o casa pe care nu vor s-o paraseasca, dar nu pot nici sa ajunga la sfarsitul lunii pt. ca au o pensie mizerabila, fiind nevoiti sa cerseasca, pt. ca asa s-a gandit ca trebuie sa fie, capatana lui Voronin (sau Cioronin, cum l-a poreclit o data nu stiu cine). Si-apoi sa stii ca eu nu barfesc Romania, ci sunt foarte legata acestei tari. Tiganii ca tiganii, nu-i suport si gata, dar romanii de treba eu ii respect foarte mult.

Sa stii ca in Basarabia nu locuiesc numai asa zisii de tine "maldaviani", dar sunt si rusi, ucraineni, gagauzi, bulgari ecc. si poate acei doi indivizi de care vorbesti sunt un ucrainean si un rus, nu poate fi exclus. Noi basarabenii suntem nevoiti sa invatam rusa la scoala (desi eu stiu numai cateva cuvinte), pt. ca daca mergi la Chisinau 1 persoana din 10 vorbeste numai rusa pt. ca e de nationalitate rusa sau pt. ca e basarabean dar prefera sa vorbeasca ruseste. "Chirilite" sau "slaveanai", ceea ce ti-au spus cei doi inseamna: cu cuvantul "chirilite" cred ca vroiau sa-ti spuna ca in Rusia se scrie in chirilica, sau, ca sa-ntelegi, cu litere rusesti, si cu "slaveanai" poate vroiau sa-ti spuna ca rusa este o limba de origine slava. Ti-am spus asta din putinul ce-l stiu, caci plecand in Italia n-am mai putut sa-mi continui studiile de limba rusa si-acum stiu numai sa citesc in "chirilica". Asa ca, cum a spus si Gummy Bear, nu pune tu situatia RM ascultand ce spune un rus si-un ucrainean.

Apropo, vazand ca inca nu studiez latina (la anul voi merge la liceu si-mi voi alege unul unde se studiaza), imi spui si mie ce inseamna "Quod erat demonstrandum?"? :)
O zi buna!
A comentat Lilly 12 ianuarie 2009, 13:39 | mergi sus ▲
Uite un text plin de argumente sustinute de date concrete. Multumesc, ca tare imi pasa de respectul/dispretul tau, Bula.
P.S. Apropo, cunosc niste oameni care in Romania ocupa posturi destul de vajnice (si nujnice) si cand merg la intruniri internationale, prefera sa nu-si puna ecusonul cu "Romania". Probabil din cauza rusinii pentru Pruto-Nistria.
Ia du-te tu prin Covasna si Harghita si intreaba-i pe ungurii de acolo ce se considera ei. Ia du-te tu in Bacau si Iasi si intreaba-i pe ceangaii vostri ce se considera ei. Ia du-te tu prin Dobrogea si Botosani (si la Targu Frumos nu uita sa intri) si intreaba-i pe lipovenii de acolo cine se considera ei. Ia du-te tu prin Maramures si intreaba-i pe ucrainenii de acolo drept cine se considera ei, ia intreaba-i tu pe Oradeni, Targu-mureseni, Satmareni etc. drept cine se considera ei? Dupa poti sa casti hauca pe-aici. Borhotule.
A comentat Gummy Bear 12 ianuarie 2009, 13:44 | mergi sus ▲
Balaure, nu ne mai numi primitivi, ca nu am ajuns noi chiar in halul asta. Sa stii ca rusii sunt rusi si nu pot pretinde ca sunt basarabeni. Si, te rog eu, nu ne mai jigni spunand ca "nu suntem nimic si nu avem nimic", ca suntem si noi oameni ca si voi si cred ca fiecare tara are o limba, o cultura si o istorie proprie (chiar si RM, chiar daca istoria si limba noastra e legata de Romania).
A comentat Lilly 12 ianuarie 2009, 13:51 | mergi sus ▲
Gummy Bear,fratele meu,aveti de invatat de la acei cetateni romani de etnie maghiara,rusa,tiganeasca care se declara pe sleau ceea ce sunt, ei nu zic cum spuneti voi din nefericire ca sunteti moldoveni,uitand sa spuneti ca sunteti si romani.
Faptul ca traiti intr-o Replubica numita Moldova,nu trebuie sa negati apartenenta voastra la neamul romanesc,pentru ca si pentru noi este greu sa va integem de ce faceti asemenea confuzie si greseala.
Fratele meu,timoceni din Serbia se declara pe sleau Romani,nord bucovineni din Ukraina la fel se declara Romani,asa ca este foarte suparator pentru noi faput ca afirmati prin omisie faptul ca sunteti doar moldoveni sau cum e cazul lui Lilly care se declara a fii mai intai moldoveanca,abia dupa aceea romanca.
In patria mama,fratilor,situatia de fapt e tocmai pe invers,ne declaram toti la unison Romani,abia dupa aceea ardeleni,olteni,moldoveni etc,
Incercati sa ne intelegeti si voi pe noi,asa cum incercam sa va intelegem si noi pe voi .
A comentat micael 12 ianuarie 2009, 15:17 | mergi sus ▲
E si normal ca ma consider mai intai basarabeanca si apoi romanca, asa cum tu, Micaele, te consideri roman si apoi ardelean ecc. Doar m-am nascut in Basarabia si nu in Romania, la Bucuresti sau mai stiu eu unde. Scuze de expresie, dar nu mai latra ca degeaba latri si eu tot n-am sa-mi schimb opinia. Bine?
A comentat Lilly 12 ianuarie 2009, 15:43 | mergi sus ▲
Domnişoarelor, doamnelor, domnilor! cineva de pe forumul acesta este atît de pătimaş că are prostul nărav de a citi doar cuvintele care par mai sonore! Români! faceţi bine şi citiţi tot ce se scrie, reacţionaţi după ce înţelegeţi ce se scrie! Nu pot să înţeleg insultele aduse de către basarabeni românilor, nu accept insultele aduse de către români basarabenilor. Fraţilor, sunt mîndru că sunt ardelean dar în primul rînd sunt român. Observ, cu tristeţe, că la basarabeni predomină sentimentul invers, mîndria de a fi basarabean uitînd sau negînd valorile românismului. Nimănui nu îi este permis ca văzînd în România un sat de ţigani să spună că românii sunt ţigani. Nimănui! Să nu uităm că studenţi basarabeni sunt bursieri ai statului român! Foarte bine dar atît timp cît ne repectă. Sunt chestiuni elementare. Respectaţi înainte de a pretinde respect! Încetaţi a ne terfeli . Nu cîştigaţi nimic.. ba dimpotrivă. O zi frumoasă!
A comentat AdrianS 12 ianuarie 2009, 15:55 | mergi sus ▲
@Lilly: Posturile tale le voi ignora cu desăvîrşire. Toată stima pentru cei care se cred ÎNCĂ români. Salutari
A comentat AdrianS. 12 ianuarie 2009, 15:58 | mergi sus ▲
Mai Gummy Bear, am si eu o curiozitate: ce tot insisti ca Balaur sa mearga la Targu-Frumos? Ce are el de vazut acolo de trebuie sa plece asa de urgent? Am vazut in comentariile tale fraze de tipul:"sa-ncepi razboiul de la Targu-Frumos","si pe la Targu-Frumos nu uita sa intri". Vreau sa stiu si eu de ce tot il trimiti tu acolo?
A comentat Lilly 12 ianuarie 2009, 16:22 | mergi sus ▲
AdriaS, sunt mandra ca sunt basarabeanca, dar nu neg ca ROMANII SUNT FRATII MEI.
A comentat Lilly 12 ianuarie 2009, 16:27 | mergi sus ▲
Lilly, desi esti o copilita, iti acord tot respectul meu pentru felul cum judeci lucrurile. Iti voi raspunde la intrebarea ta, cu un citat de pe Wilipedia:

"Expresia "quod erat demonstrandum" (adesea redusă la acronimul Q.E.D.) este folosită în terminologia matematică şi înseamnă "ceea ce trebuia demonstrat". La rândul ei, expresia latină este echivalentul expresiei greceşti á½…περ á¼”δει δεá¿–ξαι (hoper edei deixai), folosită frecvent de mulţi matematicieni greci antici, precum Euclid sau Arhimede.

Expresia Q.E.D. este relativ frecvent folosită în zilele noastre la sfârşitul unei demonstraţii matematice pentru a sublinia completitudinea demonstraţiei şi pentru a arăta că s-a ajuns la rezultatul dorit. Totuşi, prezenţa acestei abrevieri nu este atât de frecventă azi aşa cum a fost de-a lungul a multor secole trecute, când limba latină a fost preponderent limba ştiinţifică a europenilor şi nu numai a acestora."

Daca tu esti romanca, apoi trebuie sa stii ca mai presus de toate esti romanca, si apoi basarabeanca. Asta nu inseamna ca nu-ti iubesti plaiul natal. Pai cum, romanii din Serbia nu-si iubesc tinutul? Dar cred ca tu confunzi cetatenia cu etnia. Si noi romanii din Romania suntem moldoveni, dobrogeni, ardeleni, olteni etc. Dar totiu suntem mai intai romani. Sa te ajute Dumnezeu sa te realizezi in viata!
A comentat Balaur 12 ianuarie 2009, 16:51 | mergi sus ▲
Balaur stii ce sa-ti spun eu:ar fi mai bine sa le dai sfaturi tiganilor din Italia sa-si gaseasca de lucru si nu sa faca porcarii.
A comentat Petru 12 ianuarie 2009, 17:32 | mergi sus ▲
Maris:Tu poti sa citesti pe silabe esti:Tu-poi!!!
A comentat Petru 12 ianuarie 2009, 17:40 | mergi sus ▲
Micael:Eu in primul rind m-am referit la tiganii care sunt pe stada si nu fac altceva ca sa fure ori sa cerseasca si explica-mi te rog ce na-m zis corect?Si altceva tu esti LOL!!!:-(
A comentat Petru 12 ianuarie 2009, 17:48 | mergi sus ▲
Sa va spun ceva:eu nu-s roman si nus rus dar sint moldovean din Republica Moldova sa va fie clar romanilor si nu comentati cum vorbesc caci nus roman si vorbesc moldoveneste ati inteles ori sa va repet!!!Nu-n zadar am pasaportul in care scrie Republica Moldova si nu Romania.
A comentat Petru 12 ianuarie 2009, 17:56 | mergi sus ▲
Multumesc, Balaure, pt. ca mi-ai raspuns la intrebare. Poate se mai intampla sa ne mai confundem, dar eu stiu ca sunt cetateana basarabeanca (sau moldoveanca, cum se spune la noi in Basarabia), cu origini romane, de aceea iti spun totdeauna ca ROMANII SUNT FRATII MEI. Cred ca m-am clarificat cu lucrul acesta. Iti multumesc din nou pt. raspuns. Eram foarte curioasa.
A comentat Lilly 12 ianuarie 2009, 18:11 | mergi sus ▲
Sa stiti ca nu mi-a placut deloc ceea ce a scris Petru. Exagerat! Nu mai vorbesc cu el, ca nu cred ca o sa-nteleaga. E tintit pe argoment, ce sa mai latru degeaba?
A comentat Lilly 12 ianuarie 2009, 18:17 | mergi sus ▲
Stii, Balaure, ma tot gandesc ca era mai bine daca nu-ti spuneam ce varsta am. Nu-mi place sa fiu considerata o "copilita". Dupa parerea mea sunt destul de mare. Dar parerea altora este alta, din pacate...
A comentat Lilly 12 ianuarie 2009, 18:25 | mergi sus ▲
moldova pentru ROMANIA este un ocol plin cu rusi si cu mancurti
A comentat TANI 12 ianuarie 2009, 18:54 | mergi sus ▲
Bre,fratilor,Lilly si Petru,cu tot respectul v-o spun:Habar n-aveti pe ce lume traiti !
Eu daca sunt tolerant cu voi,nu inseamna ca trebuie sa ma luati de prost asa ca va rog eu moderativa mesajul si nu ma jigniti de pomana,ca poate nu va permit.
Eu sunt foarte atent la cuvintele pe care le folosesc,tocmai pentru ca nu vreau sa va ranesc fie chiar si din greseala,asa ca incercati sa dati dovada de un minim respect atat timp cat nu v-am jignit cu absolut nimic in afara faptului de a-mi exprima opinia.
A comentat micael 12 ianuarie 2009, 19:18 | mergi sus ▲
Petre,daca eu sunt tigan,tu ce draqu` esti,african ce canta rumba,rumba,dansand in jurul focului sa vina ploaia! :-)
A comentat micael 12 ianuarie 2009, 19:24 | mergi sus ▲
Sincera sa fiu, Micaele, eu nu cred ca te-am jignit cu nimic. Poate te-ai suparat ca ti-am spus "sa nu mai latri". Imi cer mii de scuze daca te-am ofensat, dar eu tot basarabeanca ma consider si ti-am spus pur si simplu ca n-o sa ma convinga nimeni sa-mi schimb opinia. Cat despre Petru, am scris si mai sus ca nu-mi place deloc cum se exprima, si-asa ca nici sa nu-ti treaca prin cap ca eu sunt aliata lui. O zi buna!
A comentat Lilly 13 ianuarie 2009, 05:17 | mergi sus ▲
TANI, pentru noi romanii, Basarabia este un teriroriu populat cu fel de fel de etnii slave, mai puţin etnia romană. Se spune ca romanii lipsesc aproape în totalitate intre Prut şi Nistru. Au fost exterminaţi de ruşi sau au venit in Romania, dar din cei 2% romani declaraţi la referendum, nu mai sunt intre Prut şi Nistru decât vreo 0,5% romani. Iar faptul că voi abuzaţi de un etnonim romanesc este un fapt culpabil si la care va trebui să renunţaţi. Este un rapt, o impostură care în curând va ajunge la forurile internaţionale şi care vă vor obliga să vă luaţi un etnonim slavon aşa cum este marea majoritate a populaţiei dintre Prut şi Nistru. Noi romanii vă dorim să aveţi succese, stimaţi locuitori de orice etnie dintre Prut şi Nistru!
A comentat Codruţ Iordache 13 ianuarie 2009, 06:33 | mergi sus ▲
Stimate domnule Codrut Iordache,
Cred ca toate problemele pe care cu gratie le-ati elucidat in comentariul Dvs trebuie sa fie adresate direct forurilor internationale. Va rugam sa nu mai pierdeti timpul cu acest forum creat si sutinut de tinerii romani basarabeni, ci sa contactati direct institutiile statului roman abilitate sa se ocupe de aceste probleme. Noi, chiar daca am vrea (desi nu vrem), n-am putea sa ne privam in mod oficial de etnonimul de roman. Dvs insa, cred si sper, aveti suficienta "trecere" (scuzati exprimarea mai putin academica) pe la forurile internationale la care, va rugam umil, sa apelati pentru a face ca adevarul (din punctul Dvs de vedere) sa triumfe. Mult succes!!!
P.S. sa stiti ca va stam la dispozitie si putem, din partea noastra, a basarabenilor romani, sa va facem rost de nr. de telefon al lui Voronin, al reprezentatilor Ministerului de Externe si Integrare Europeana de la Chisinau s.a. pentru a va pune in legatura cu factorii de decizie din Pruto-Nistria si, eventual, a convoca, la initiativa Dvs, o sedinta interguvernamentala (pentru ca, banuim noi, ati stabilit deja cu reprezentantii Guvernului Romaniei agenda unei astfel de intalniri). Va multumim mult.
A comentat Vasilica Sula 13 ianuarie 2009, 07:35 | mergi sus ▲
Bai Vasilică Sulă, inlocuieste-l pe S cu P in ambele tale nume si vei putea fi mandru de numele tau basarabean. Si eu cer ca republica dintre Prut si Nistru sa-si schimbe denumirea romaneasca cu una care sa defineasca identitatea voastra polietnica: Respublika Pruto-Pridnistrovie. Iar de numerele de telefon ale sefilor vostri comunisti nu avem nevoie. Bagati-vi-le in fund si stati acolo in Respublika Pruto-Pridnistrovie, pentru ca in acest caz noi nu va vom deranja absolut deloc. Dosfidania, tovarishci pruto-pridnistrovici!
A comentat Balaur 13 ianuarie 2009, 09:39 | mergi sus ▲
Pai, uite tu, Balaure, impreuna cu umbra ta, care este Codrut Iordache, luati-va de maina si mergeti la forurile europene si internationale unde sa cereti ca Republica Moldova sa-si schimbe denumirea.
Ca in bancul ala:
- Domnule, urasc fotbalul
- Pai, cu problema asta nu la mine, la sotia mea trebuie sa mergeti
Sper ca m-ai inteles. (intreb asta, pentru ca vad ca ajunge cam greu mesajul).
A comentat Gummy Bear 13 ianuarie 2009, 10:19 | mergi sus ▲
Da' cine dracu' te-a invatat rusa, Balaure? :-)
A comentat Lilly 13 ianuarie 2009, 12:30 | mergi sus ▲
Lilly, daca intr-adevar ai 14 ani, ceea ce eu nu prea mai cred, atunci ar fi bine sa eviti a intra in discutii politice. Iar eu nu stiu ruseste, pentru ca nu sunt basarabean si neam de neamul meu s-a nascut in Romania intre Prut si Siret. Nu crezi ca, tu fiind parte feminina, e bine totusi sa ramanem in limitele decentei? Sau poate esti barabat?
A comentat Balaur 13 ianuarie 2009, 13:33 | mergi sus ▲
Am vrut doar sa-ti spun ca la 14 ani eu nu ma mai consider o copila, cum ma consideri tu, dar cred ca sunt deja adolescenta. Am 14 ani si sunt parte feminina, Balaure, ce-ti mai trece prin cap, ca sunt barbat???!!! Tu ai innebunit cu totul!!!

Si cred ca, cat de cat, stii macar cateva cuvinte in limba rusa, nu poti nega asta.
A comentat Lilly 13 ianuarie 2009, 13:55 | mergi sus ▲
Da, Lilly! Ai dreptate. Stiu doar cateva cuvinte rusesti pe care le-am auzit la basarabenii care au invatat prin Iasi. Am avut cativa colegi de facultate din Basarabia care au incercat sa-mi faca teoria chibritului ca basarabenii si limba rusa sunt cei mai....si cei mai.... Cand am vazut la ce ii duce capul, am rupt orice legatura cu ei.

Dar pe la noi nu prinde limba rusa. Iar tu nu te uita ce spune ursul de cauciuc, ca in Romania sunt lipoveni si toate prostiile. Cauta tu pe Internet, pe Google sa vezi cati rusi, lipoveni sau ucraineni sunt in Romania! Intamplator, am bunicii de pe mama in judetul Botosani, si afirm cu mana pe inima ca nu exista nici un rus sau lipovean in tot judetul. Mi-am petrecut vacantele de vara pe acolo. Singurii care vorbesc acum ruseste pe acolo sunt basarabenii care vin la piata centrala din Batosani si vand peste afumat si alte produse alimentare. In rest, botosanenii sunt 100% romani. La fel si la Targu-Frumos, nu exista picior de rus sau de basarabean. Numai romani 100%. Individul urs de guma e un provocator comunist ordinar care nu merita nici o atentie din partea noastra, a romanilor.
A comentat Balaur 13 ianuarie 2009, 14:30 | mergi sus ▲
Dar Gummy Bear ne face noua, romanilor, un serviciu imens. Adica le arata guvernantilor romani cat de periculosi pot fi basarabenii daca primesc cetatenia romana. Quod erat demonstrandum! Nici ca se putea un serviciu mai bun sa le dea peste cap lui Basescu si Boc cu acordarea in continuare a cetateniei romane unor indivizi care nu au nici un respect pentru tara noastra.
A comentat Balaur 13 ianuarie 2009, 14:35 | mergi sus ▲
Nu stiu eu, ca la Botosani sau la Targu-Frumos n-am fost, dar sa fie acolo numai romani 100% asta nu prea cred.
A comentat Lilly 13 ianuarie 2009, 14:38 | mergi sus ▲
Bre,basarabenilor,nu credeti ca a sosit timpul sa iasa si unul dintre voi in fata si sa se ia la harta cu persoane ca aceste ce nu stiu nimic altceva decat sa injure Romania si sa ne faca tigani ,asa cum ii mai temperez eu pe durii din Patria Mama care se leaga de voi si va fac in fel si chip.
Fratilor,stiu ca este placut si reconfortant sa vedeti cum se injura doua persoane din regiuni diferite ale Patriei Mame pentru cauza voastra,pentru reinvirea Romanismului in Basarabia,dar daca cel putin unul dintre voi nu ma ajuta si nu ii tempereaza pe ceilanti basarabeni care interpeteaza istoria noastra comuna dupa ureche,atunci nu voi reusi sa fac minuni nici eu de unul singur.
Noi astia care suntem mai moderati si ne dorim refacerea unei bune parti din ROMANIA MARE,hai sa ne dam o mana de ajutor unii altora, astfel incat persoane mai de extrema dreapta de ambele maluri ale Prutului care nu fac altceva decat incita la violenta verbala gratuita,sa fie reduse daca nu la tacere,atunci cel putin la moderatie.
Pentru ca una este sa ma injur cu un moldovean de pe la Iasi si alta sa intru nedorit in acelasi joc trivial si jignitor cu un basarabean,adept al moldovenismului si a altor asemenea inepti .
Mesajul acesta l'am copiat intr'un folder astfel incat sa am posibilitatea sa-l postez de mai multe ori in speranta ca pana la urma se va gasi un basarabean adevarat,cunoscator intr-ale istoriei care sa-si asume "rolul de mediator" pe care mi l-am asumat eu aici,asa cum m-a acuzat cineva tendentios pe acest site odata. Numai bine !
A comentat micael 13 ianuarie 2009, 15:50 | mergi sus ▲
Rusofonii trebue batuti chiar in strada,la Chisinau ! Lasati polemica e nevoe de actiuni CONCRETE ! Daca NU ! Asa si o sa ramati BACANI !!! govori po ruskii,govori na normalinom yazike.
A comentat Rasistul ROMAN din Chisinau 14 ianuarie 2009, 03:22 | mergi sus ▲
PT. "RASISTUL ROMAN DIN CHISINAU

Asta s-o crezi tu!!! De ce nu iei o bata si incepi tu actiunea de pe bulevardul Stefan cel Mare, la tot Chisinaul? Ia-te de mana cu Oleguts, Balaur, AdrianS, Codrut Iordache si toti cei care stau contra basarabenilor si formati o banda unita si puneti-va pe lucru. Cine locuieste in Romania, nu-i nici o problema, sa opereze in Romania contra basarabenilor de acolo. Cine stie, poate va vad prin ziare, la televizor, si, si mai rau, aud ca stati la racoare, ecc. Curaj, va urez succes!
A comentat Lilly 14 ianuarie 2009, 04:58 | mergi sus ▲
Boule cu lauri, de asta ce zici?
http://www.flacarais.ro/cms/site/f_is/news/mesterii_pamantului_2150.html
Apropo, de puritatea etnica a Moldovei (tale): http://ro.wikipedia.org/wiki/T%C3%A2rgu_Frumos
Documenteaza-te si de-aci:
http://www.crlr.ro/
Blegule, sterge-ti mucii de sub nasul tau, duapa aia o sa te ocupi de problemele altora, ai inteles, labagiule?
A comentat Gummy Bear 14 ianuarie 2009, 10:47 | mergi sus ▲
Boule, aici e un articol despre cei 100% de romani din judetul Botosani
http://www.evenimentul.ro/articol/craciunul-lipovenilor.html
si aici e tot despre aia:
http://www.telembt.ro/craciun_pentru_2.000_de_botosaneni-a4395.html
Mai ai argumente?
Boratura, ascunde-te.
A comentat Gummy Bear 14 ianuarie 2009, 11:00 | mergi sus ▲
Urs de Guma, buruienar migrator te-ai nascut, si buruienar ai sa mori. Deh, asa patesc toti cei prasiti intre buruieni sau cei migrati pe pamantul romanesc.

E posibil sa fie si ceva rusi, dar intr-un procent infim, si nu mai vorbesc ruseste. Oricum, in afara de basarabeni, nimeni nu vorbeste ruseste pe aici. Lipovenii doar tin sarbatorile religioase ca si basarabenii. Doar prin asta se diferentiaza ei de noi romanii.

Dar incearcati sa vi-i luati inapoi in Pruto-Nistria voastra. Noi nu avem nevoie de lifte straine, inclusiv pruto-nistreni, pe pamantul nostru. Dar ce, crezi ca acesti rusi vor sa plece la calicia si nevolnicia pruto-nistreana? Au dat de osanza pe aici si nici nu vor sa auda de Pruto-Nistria.
A comentat Balaur 14 ianuarie 2009, 11:11 | mergi sus ▲
Judetul Botosani are 500.000 de locuitori. Doar 900 sunt rusi si ucraineni si 900 sunt armeni. Dar toti vorbesc romaneste asa ca prezenta lor nu se observa. Le place mai mult romana melodioasa si frumoasa decat asprele limbi rusa, ucraineana si armeana, totalmente nemuzicale, cacofonice si consonantice. Ei doar tin sarbatorile pe vechi. Iar la noi numeni nu-i impiedica sa tina sarbatorile cum vor ei, pe cand la Chisinau voi ati furat bradul, ati arestat porci si magari de rade Europa de voi cu gura pana la urechi.

Dar in astia 2.000 de oameni intra si romani care traind in satele lor s-au obisnuit sa tina sarbatorile pe vechi. Oricum, pe aici doar pruto-nistrenii (basarabenii) vorbesc ruseste. Ceilalti vorbesc romaneste, adica "po normalinom iazâcom".
A comentat Balaur 14 ianuarie 2009, 11:36 | mergi sus ▲
Debilule, astept de la tine date concrete (informatii, statistici, sondaje) ca aia ce ai scris tu is niste baliverne pe care ti le inchipui tu.
Arata si tu un site in care sa scrie ca rusii lipoveni au fost intrebati daca vor sa plece din Romania dar marea lor majoritate au declarat ca NU, pentru ca aici au dat de osanza.
(ti-am explicat, pentru ca vad ca te afunzi tot mai mult in delir si nu faci distinctie intre lumea inchipuita de tine si realitatea inconjuratoare)
A comentat Gummy Bear 14 ianuarie 2009, 11:44 | mergi sus ▲
Apropo, tu crezi ca Pruto-Nistria este patria istorica a rusilor lipoveni?
Adica esti debil, nu-i asa?
A comentat Gummy Bear 14 ianuarie 2009, 11:46 | mergi sus ▲
Bai boule mancurt, te bag in originea ma-tii de curva la rusi, cine dracu crezi tu ca nu le da voie sa plece la matusca Rusia, buruienarule? Vor sa plece rusnacii, drum bun, nu-i opreste nimeni. Pot sa-si vanda proprietatile, si valea! La fel si tu, vrei sa pleci in Siberia, cine te opreste, otreapa, pui de golan din buruieni? Ia-ti valiza si mars in Rusia, porcule!

A comentat Balaur 14 ianuarie 2009, 11:52 | mergi sus ▲
Belitule, nu te umfla in pene. Judetul Botosani (apropo, unul dintre cele mai prapadite judete, unde lumea, pana la venirea basarabenilor, nici n-a stiu ce inseamna peste, mai ales un peste afumat bun, asta reiese din balivernele tale) nu are 500.000 de locuitori, ci cu aproape 50 de mii mai putin. http://en.wikipedia.org/wiki/Boto%C5%9Fani_County
Date concrete, debilule! Ca delirul tau nu ne intereseaza, ma intelegi?
A comentat Gummy Bear 14 ianuarie 2009, 11:52 | mergi sus ▲
Apoi Pruto-Nistria (Basarabia) nu este o republicuta polietnica unde domina rusii si ucrainenii? Sa plece la voi sau in Rusia daca nu le convine la rusnaci! Noi nu avem nevoie de porci si basarabeni!
A comentat Balaur 14 ianuarie 2009, 11:55 | mergi sus ▲
Oricum, la 1800 de rusi, ucraineni si armeni, raman peste 449.000 de romani. Asa ca nu te da atotstiutor, mancurtule buruienar!
A comentat Balaur 14 ianuarie 2009, 11:59 | mergi sus ▲
Chiar esti un caz irecuperabil.
Dragu' tatii, te rog frumos, da-i afara pe rusnacii, porcii si basarabenii din Romania. Hai, sa te vad! Ca doar gura e de tine.
Apropo, mai semneaza si tu cu un alt nume din cand in cand (Codrut Iordache, de exemplu) ca sa credem si noi ca din astia ca tine sunt macar 10-20 :-)
Oricum, sa stii ca esti un belit ingust la minte care face mai mult rau Romaniei, decat bine.
A comentat Gummy Bear 14 ianuarie 2009, 12:03 | mergi sus ▲
Bai, buruiana rusa, scrie si acolo ca sunt 98% romani, iar restul de 2% sunt tigani, armeni, rusi, ucraineni, poloni si alte natii. Asa ca mai taci dracului din gura ta spurcata. de ce nu faci comparatie cu Pruto-Nistria sa vezi ce procent de maldavani basarabeni aveti voi si ce procent de alte populatii straine aveti? Dar la voi toti "gavariti po normalinom iazâcom", asa ca numai dracul stie ce natii mai sunteti. Oricum voi pruto-nistrenii traversati o criza oribila de lipsa de identitate. Nu aveti istorie, nu aveti o limba nationala, nu aveti domnitorii vostri care sa se fi nascut acolo si sa fi trait acolo etc. vad ca vi-l insusiti si pe Eminescu. De ce? Eminescu nu a calcat NICIODATA pe pamntul Pruto-Nistriei! Iar cand se refera la Basarabia, are in vedere sudul care este acum la Ucraina. Nicidecum nu se refera la Pruto-Nistria cu stoliţa Kişâniov. E clar acum, buruienarule? Dar ia spune tu, cum v-a descris Puskin, poetul vostru national Basarabia, si mai ales stoliţa Kişâniov? Eu am ras cu gura pana la urechi citindu-i poeziile despre tiganii basarabeni si muierile lor pe care le "ardea" africanul bufon!
A comentat Balaur 14 ianuarie 2009, 12:13 | mergi sus ▲
Bai mancurt nenorocit, Iordache e angajatul tatalui meu. E roman 100% si va "iubeste" la nebunie pe voi basarabenii. Si el spune ca sunteti curve cu 10 feţe! El a mai fost si asta-vara prin Pruto-Nistria, asa doar ca sa vada cum mai evolueaza o societate primitiva.
A comentat Balaur 14 ianuarie 2009, 12:17 | mergi sus ▲
Urs de Guma, am vorbit cu colegii mei, vreo 15, si daca ii rog, toti isi vor expune pe acest forum "mareata dragoste" pe care o poarta ei polietnicilor pruto-nistreni. Esti de acord? Sa vezi ce diatractie o sa avem!!! mama, mama!!! Rasul curcilor...nu alta!!!
A comentat Balaur 14 ianuarie 2009, 12:28 | mergi sus ▲
Debilule, te intreb: 98% inseamna 100%? Daca da, atunci esti debil.
In al doilea rand, daca tot despre rusi vorbim.
Conform ultimului recensamant, in RM peste 94% s-au declarat ca fiind de alta etnie decat cea rusa. Consulta statistica.md.
In al treilea rand, Eminescu A CALCAT pe pamantul Basarabiei. Aici se dovedeste ca esti un super/arhi/mega ingust la minte. In drumul lui de la Iasi la Odesa, unde a urmat un tratament, nu avea cum sa evite teritoriul actualei RM.
Poate tu, tiganule turcit, nu stii poezia lui, Doina, dar acolo, cel mai mare scriitor roman a scris ca spatiul romanesc este "de la Nistru pan' la Tisa".
Idiotule, remarci cuvantul Nistru?
Bolandule, astept ca si ceilalti 15 tembeli sa scrie aici, ca poate va iau cei de la Socola.
Va propun in general sa va faceti un club al onanistilor anonimi si sa va autoexcitati in grup cu privire la problematica pruto-nistreana si alte subiecte care va excita.
Mult succes la facut laba.
Astept postari.
A comentat Gummy Bear 14 ianuarie 2009, 12:57 | mergi sus ▲
Pentru berbecul de gummy bear:

Pe vremea lui Eminescu, in Basarabia mai traiau romani. Acuma, numai 0,5 procente si poate nici atata. Restul, polietnici rusi, ucraineni, bulgari, gagauzi si alte populatii. Acuma romanii traiesc numai intre Prut si Tisa.

Iar cand a mers la Odesa, Eminescu s-a imbarcat la Constanta. Sau dupa stiinta ta, de la Constanta la Odesa, Eminescu trebuia sa treaca in mod obligatoriu si prin Basarabia? Mai ca prost mai poti sa fii. D-l Balaur inca este un domn cu voi. Eu as da afara de la lucru pe toti basarabenii din Iasi.
A comentat Dracula 14 ianuarie 2009, 13:25 | mergi sus ▲
Belitule de Dracula-Balaur. Eminescu a facut drumul ODESA-IASI prin Basarabia. Documenteaza-te, boratule. (Sa vedem cat te tine imaginatia la inventarea numelor cu care vrei sa semnezi).
Si in general, impotentule, de ce tot ameninti. Eu zic sa incepi concedierile in masa ale basarabenilor din Iasi. Da-i drumul!
(poate nu stii ca cetatenii RM nici nu au dreptul al munca in Ro, decat daca isi fac permis de munca). Iar cei care lucreaza in conditii legale, spre fericirea a noastra a tuturor, au facut-o cu ajutorul unor altfel de oameni, nu beliti frustrati de alde voi, care, impotenti fiind, nu stiti sa invatati nici macar biografia poetului nostru ROMAN. Mai bine v-ati muta la Istanbul, turco-tiganilor ce sunteti. Acolo va e locul.
Bine a zis Eminescu.
Voi sunteti urmasii Romei? Niste rai si niste fameni,
I-e rusine omenirii sa va zica voua oameni.
A comentat Gummy Bear 14 ianuarie 2009, 13:59 | mergi sus ▲
A comentat Gummy Bear 14 ianuarie 2009, 14:06 | mergi sus ▲
Bai, buruienar prost ce esti, lasa romanii in pace sa lucreze. Noi lucram aici, nu ne distram ca tine, mancurt pruto-nistrean. Pai noi suntem vreo 15 romani aici si putem sa facem o bascalie din tine de sa rada toata suflarea pruto-nistreana.

Ce-a fost a fost, dar in viitor nu va mai fi. Noi nu putem permite strainilor rusofoni pruto-nistreni sa ne deranjeze. Noi suntem romani bastinasi in tara noastra. Cu ce drept veniti voi strainii basarabeni aici sa ne deranjati? Stati strainilor in tara voastra ca noi nu va deranjam acolo. Cati romani ai vazut tu sa lucreze in Basarabia? Iar eu mi-am incheiat sarcina: am vrut sa ma conving inca odata, daca mai era nevoie, ca pruto-nistrenii sunt curve cu 10 feţe. In acest mod contribui si eu la tragerea de urechi a guvernantilor nostri care poate ar indrazni sa mai dea cetatenii strainilor basarabeni. Sa vada si ei de ce sunteti voi in stare. Bomba nu ti-o bagi in casa, ci o indepartezi cat mai mult de casa. E clar omule? Eu va las in pace daca si voi nu va legati de Romania si romani.
A comentat Balaur 14 ianuarie 2009, 14:47 | mergi sus ▲
Si inca o chestie, mai neispravitule basarabean. Eu vara de vara mi-am petrecut vacantele la Ipotesti la bunicii din partea mamei. Mama mea s-a nascut la Botosani, dar de fapt a locuit la Ipotesti pentru ca acolo au bunicii casa. Ai fost tu vreodata la Ipotesti, basarabene?
A comentat Balaur 14 ianuarie 2009, 14:51 | mergi sus ▲
Mai limitatule, tu vezi ca nici Ipotestiul nu te-a ajutat. Ca degeaba ai petrecut acolo vara de vara. DEGEABA! Nu se lipeste nimic de tabula rasa din capul tau. Nici nu esti in stare sa inveti biografia celui mai mare scriitor al nostru.
Bula, eu astept sa-mi scrie toti cei 15 beliti despre care te tot lauzi.
Tu intelegi ca esti impotent frustrat sau mai vrei dovezi?
A comentat Gummy Bear 14 ianuarie 2009, 15:27 | mergi sus ▲
balaur si cu gummy, voi asa vorbiti? nu vii rusine, pot sa mor de ris, dar noua Romania voastra nu ne trebu, si ce daca venim aici si invatam? k asa statul roman ne da burse si ce folos k dupa asta nu putem lucra, noi suntem aclasi neam, insa dupa ce am auzis aceste 2 discutii intre voi,... mi-i greata tot mai tare, si ce dk stam in Romania, pot sa traiesc si in Canada, k tot mai repede cred k o sa primesc drepturi si cetatenie, mare lucru...Romania o tara de tigani!!!!!!!!!
A comentat cristina 14 ianuarie 2009, 15:54 | mergi sus ▲
Bre,Gummy Bear ,fratele meu,bravos,imi place de tine ca ai evoluat enorm de mult in ultimul timp.Imi amintesc ca in urma cu doar cateva luni in urma cand se mai intampla sa dai peste astfel de caricaturi,de draci si de balauri,ne bagai pe toti in aceiasi oala cu ei,pe cand acum ii ironizezi separAt pe totii acesti frustrati care habar n-au pe ce lume traiesc,dar se trezesc si ei vorbind aiurea in tramvai ! LOL
A comentat micael 14 ianuarie 2009, 16:04 | mergi sus ▲
Cristina,draga mea,nu trebuie sa spui ca suntem o tara de tiganii,de ce ne jignesti pe totii din cauza catorva capcauni,oare merita sa generalizezi o stare de fapt doar pentru prostiile pe care le debiteaza unii dintre noi.
Mai gandestete si tu inainte de-a vorbi,ca nu o sa ajungem nicaieri niciodata daca vom intra intr-un cerc vicios de injuraturi,inepti si neadevaruri.
A comentat micael 14 ianuarie 2009, 16:12 | mergi sus ▲
Bre,Balaure,uite un articol despre prezenta lui Eminescu in Basarabia,ca parca tu ziceai ca a ajuns la Odessa cu un OZN,ca pe vremea aceia inca nu se invetasera avioanele,mi se pare !LOL
A comentat micael 14 ianuarie 2009, 16:25 | mergi sus ▲
A comentat micael 15 ianuarie 2009, 00:38 | mergi sus ▲
Bai Balaur sau Dracula (ce nume iti mai inventezi?) Inca nu te-ai linistit? Mai ai sa ne jignesti? Uite cate persoane ai bagat tu in oala, incepand de la Iulik.
"Noi nu avem nevoie de porci si basarabeni" (o fraza scrisa de tine intr-un comentariu). Sa stii, dragul meu ca nici noi basarabenii nu avem nevoie de criminali ca unii dintre voi si pt. ca in Basarabia sunt putini romani, iti aduc la cunostiinta ca nici italienii nu au nevoie de voi (mai ales de tiganii care traiesc practic pe strada, violeaza femei si omoara persoane nevinovate). Si chiar vreau sa vad si eu daca-i dai afara pe basarabenii din Romania. Hai, curaj! Eu si Gummy Bear te sustinem! Eu stiu, poate si Cristina te sustine ca si noi. Si inainte de a latra priveste macar cu coada ochiului la site-urile recomandate de Gummy Bear. Borhotule!
A comentat Lilly 15 ianuarie 2009, 14:20 | mergi sus ▲
CA LA MOLDOVENI MULTE SPUNEM PUTINE FACEM. MINCIUNA A PUS STAPINIRE PE SUFLETELE NOASTRE. ADEVARUL NU NE INTERESIAZA, MINDRIA S-A EGALAT CU PAMINTUL. IN REZULTAT AVEM UN GUVERN PE CARE IL MERITAM.PROBLEMA NOASTRA ESTE REZULTATUL INDIFERENTEI NOASTRE DE NOI INSINE. CETATENII R.M. PERMIT GUVERNULUI SA CALCE IN PICOARE ADEVARUL, SI EL ACIASTA O FACE FARA NIC O FRICA FIIND CONVINS CA NU VOR FI CONDAMNAT DE POPOR. DREPT EX. PRIMARUL OR.CHISINAU ALES DE POPULATIA OR. CHISINAU.GUNERNUL R.M. SE COMRORTA FATA DE EL CA FATA DE TOT POPORUL MOLDOVENESC. CINE II PERMITE, NOI!
A comentat UN OM CU SUFLET 16 ianuarie 2009, 22:12 | mergi sus ▲
Lilly, "fetita" de 54 de ani, daca ai fi mai isteata, ca de inteligenta nici nu poate fi vorba, ti-ai vedea de treburile tale femeiesti si nu ai interveni pentru un basarabean de tot rasul, cum este individul Gummy Bear. Stai tu acolo in Basarabia ta, ca in Italia nu esti si nici nu vei ajunge dacat pentru a face trotuarul. Si sa-ti fie clar, eu nu reactionez decat ca raspuns la jignirile voastre basarabene la adresa romanilor si Romaniei. In rest, va ignor in totalitate.
A comentat Balaur 17 ianuarie 2009, 06:55 | mergi sus ▲
Fratilor. Marele Vieru e i stare grava, dupa un accident, iar voi ce faceti, va ciorovaiti ca niste nenorociti, fie romani sau moldoveni... Eminescu sa va judece, dobitocilor!!!
A comentat Babacu 17 ianuarie 2009, 13:33 | mergi sus ▲
Balaure, tu te crezi cel mai intelept, mai, mai, mai... Stai acolo cu intelepciunea ta balaureasca si nu jigni pe altii. Nici eu nu avea sa reactionez daca nu-l jigneai pe Iulik.

Nici n-am crezut si nici n-am sa cred ca Gummy Bear este un baiat \"de tot rasul\". Se vede ca devine baiat cuminte daca nimeni nu-l jigneste, in caz contrar i se umple paharul, asa cum mi se intampla si mie cand cineva injura Basarabia si poporul ei. Asa ca mai linisteste-te si nici Gummy Bear, nici eu n-o sa mai avem de-a face cu tine. NIMENI NU-TI VA ADRESA UN CUVANT.

Vrei sa ma crezi ca am 14 ani si ca locuiesc in Italia, bine, daca nu, nu inventa prostii de tot felul.
A comentat Lilly 18 ianuarie 2009, 07:28 | mergi sus ▲
Lilly, tu ai avut, de fapt, pseudonimul Carolina Panfil si parca ai locuit o perioada in Canada. Acum nu te mai da drept cine nu esti si nu-ti mai da nici o varsta care nu-ti sta bine. Poate esti tanara ca in basmele romanesti daca cunosti vreunul. Dar 14 nu ai si nici nu vei mai avea.

Si constientizati faptul ca, daca tu, Gummy Bear si ceilalti basarabeni nu mai jigniti Romania si poporul roman, nu numai ca nu va voi mai jigni, dar chiar veti avea toata stima mea. Faptul ca nu ne veti mai injura ma va face sa am o stima pentru toti locuitorii Basarabiei, de orice etnie ar fi ei.

Deci, sa auzim de bine, si iti spun ca ma doare sufletul pentru disparitia fulgeratoare a marelui roman basarabean, poetul Grigore Vieru. Pentru ca el s-a declarat roman si a aparat valorile romanesti cu bune si rele. Nu am auzit ca Grigore Vieru ar fi injurat vreodata Romania ca la usa cortului, asa cum au facut-o alti basarabeni. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
A comentat Balaur 18 ianuarie 2009, 09:45 | mergi sus ▲
Crede ce vrei Balaure. Spune-mi tu cum sa-ti demonstrez ca am 14 ani si ca locuiesc in Italia. Sunt dispusa sa-ti demonstrez, dar cum? Spune-mi, ca eu n-am idee.

La noi toti ne pare rau de pierderea marelui poet Grigore Vieru. D-zeu sa-l odihneasca...
A comentat Lilly 20 ianuarie 2009, 05:51 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	1.0304 secunde