Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

26 aprilie 2024, ora locală: 01:54

 

Cetatenia romana, castigata la ruleta ruseasca

adăugat 19 februarie 2009, 12:13, la Ştiri de Top

In timp ce zeci de mii de români asteapta ani de zile pentru a dobândi cetatenia româna - un drept pe care l-au pierdut samavolnic in 1940 -, smecherii vorbitori de limba rusa reusesc sa obtina documente care sa le asigure libera circulatie in Europa. De la simplii cetateni de origine rusa ai Republicii Moldova, care nu au nimic comun cu România, pâna la oficiali ai conducerii de la Chisinau, toti se dau buni români doar pentru a-si vedea liberi de afaceri in Uniunea Europeana.

Alegerile parlamentare de la Chisinau scot la iveala cazuri interesante. Admiratorii secerii lui Lenin si ai ciocanului lui Stalin, aprigi dusmani ai tot ceea ce inseamna Romania si roman, au iesit acum la iveala ca fiind cetateni ai Romaniei. Un exemplu edificator si scandalos este cel al actualului ministru al educatiei de la Chisinau, comunista Larisa Savga, candidat la functia de deputat pe listele Partidului Comunistilor condus de Vladimir Voronin, care are si cetatenie româna, potrivit unui reprezentant al Comisiei Electorale Centrale de la Chisinau, citat de Unimedia. Romanca Larisa nu ar avea sanse prea mari de a intra in Parlamentul de la Chisinau, fiind pe pozitia 63 pe listele comunistilor.

Larisa, cea care il interzice pe Iorga

Interesant de remarcat este faptul ca doamna ministru al educatie a emis, anul trecut, un ordin prin care interzice mai multi autori romani in Republica Moldova. Printre cei interzisi de romanca Larisa se numara Nicolae Iorga, Alecu Russo si Nicolae Titulescu. Cartile interzise faceau parte dintr-un lot de donatii provenite din orasul Calarasi, din Romania, pentru localitatea cu acelasi nume din Republica Moldova. De ce nu au fost cele 57 de titluri de carte pe placul Larisei si al altor comunisti de la Chisinau? Pentru ca aveau in titlu cuvintele "Romania" si "roman" si pentru ca abordau tema unirii. La insistentele Ministerului Educatiei de la Chisinau, din lista de 3.000 de volume, au fost scoase 57 de titluri, iar Ministerului Culturii a mai eliminat alte 14 carti "periculoase". Iata cateva exemple de literatura considerata nepotrivita dincolo de Prut: "Dictionar francez-român" (contine cuvantul roman in titlu), "Istoria românilor" de Nicolae Iorga, "Rascoala" si "Padurea Spânzuratilor" de Liviu Rebreanu, "Al. Ioan Cuza - Domnitorul Unirii", "Istoria românilor" de Constantin Dragan si o carte cu acelasi nume de Vlad Georgescu, "Tricolorul României", "In apararea României Mari", "Faurirea României Mari" de D. Balaet, "Basarabia - pamânt românesc", de Nicolae Titulescu, "Istoria unirii românilor", de I. Lupas. In mod special, ministrul educatiei, Larisa Savga, a eliminat "Istoria lui Stefan cel Mare", de Nicolae Iorga, "Cântarea României" de Alecu Russo, "Calea Victoriei", de Camil Petrescu, "Letopisetul Tarii Moldovei", de Ion Neculce.

Comunistii au patru români

Un alt candidat pe lista Partidului Comunistilor din Republica Moldova cu cetatenie româna este naistul Constantin Moscovici, clasat pe locul 34 în lista electorala. Alte doua persoane cu cetatenie romana sunt Rotaru Doina-Maria (nascuta în 1975, sef adjunct al Directiei tehnologii de asigurari medicale, Compania Nationala de Asigurari în Medicina) si Gheorghe Rotaru (nascut în 1954, inginer-constructor, director, "RemComCim" SRL, din localitatea Cimislia). Comunista Olga Untila, directorul Centrului de Posta din localitatea Calarasi, a depus cererea de obtinere a cetateniei române. Acum doi ani, la recomandarea presedintelui Vladimir Voronin, Parlamentul de la Chisinau a adoptat o lege prin care sunt impuse o serie de restrictii la ocuparea functiilor publice pentru persoanele care detin alta cetatenie decat cea moldoveneasca. Primarul municipiului Chisinau, liberalul Dorin Chirtoaca, si el cetatean roman, a depus o plângere la CEDO împotriva Guvernului Republicii Moldova pentru încalcarea dreptului de a fi ales in functia de deputat.

Roman de 2.000-3.000 de euro?

In cercurile basarabene de la Paris circula tot mai des zvonul ca o cetatenie romana poate fi obtinuta foarte usor, pentru o "taxa" modica de "doar" 2.000-3.000 de euro. Multi romani au auzit de astfel de cazuri, mai ales ca beneficiarii acestui mod de "incetatenire" rapida sunt cetateni de origine rusa ai Republicii Moldova. Acestia se lauda in gura mare, in baruri sau la metrou, cum au devenit cetateni ai Uniunii Europene, cu pasaport romanesc, si acum pot circula liber in Europa, fara sa mai astepte vize si sa plateasca taxe. O practica care nu ar fi o noutate, un grav exemplu avand loc acum doi ani la Consulatul Romaniei de la Chisinau.

«Stafia antiromanismului bantuie Europa»

Am discutat situatia cel putin ciudata de la Chisinau cu o românca din Basarabia, actualmente stabilita la Paris, Violeta Gritcan, reprezentanta Grupului de Initiativa Culturala "Connexion-Moldavie". Violeta Gritcan locuieste de câtiva ani la Paris si a depus in tot acesti ani demersurile pentru dobândirea cetateniei române.

Ce zici despre situatia politicienilor comunisti cu cetatenie romana?

M-am intrebat daca aceste persoane, care slujesc comunistii, avand inalte functii in stat si diverse responsabilitati, au avut aceleasi dificultati in obtinerea cetateniei romane cum avem noi, muritorii de rand. In ce limba au depus, oare, juramantul fata de Romania, in romana sau in "moldoveneasca"? Cum se simteau cand seful lor spiritual, Vladimir Voronin, acuza Romania, tara ai carei cetateni sunt, ca este "ultimul imperiu" din Europa?

Cum consideri cazul ministrului educatiei?

Imi inchipui ca si doamna ministru al educatiei a depus si ea un dosar ca toata lumea, in baza faptului ca parintii s-au nascut cetateni romani, pe care regimul comunist ocupant i-a deposedat fara voia lor de aceasta cetatenie! Ei bine, sa ajungi sa slujesti pe cei care au calcat in picioare acest drept al romanilor basarabeni de a fi cetateni romani este o tradare! Cred ca statul roman, prin intermediul Ministerului Justitiei, ar trebui sa se autosesizeze urgent! Pentru a curma aceasta practica odioasa foarte raspândita in Republica Moldova, de a fi duplicitar, sa fii pe listele Partidului Comunistilor, dar sa pretinzi a fi fara de partid, sa te inchini si lui Dumnezeu, si lui Lenin, sa tragi spre Uniunea Europeana, dar sa te tii cu ambele maini de Comunitatea Statelor Independente, sa implementezi Procesul de la Bologna, dar sa tergiversezi semnarea unor acorduri in domeniul invatamantului cu Bucuresti, sa ai cetatenie romana, dar sa promovezi antiromanismul, sa fii ministru al educatiei si sa lasi luni de zile carti destinate elevilor basarabeni in vama! Dupa ce criteriu a semnat doamna ministru, cetatean roman, interzicerea cartilor "Cantarea Romaniei" de Alecu Russo sau "Istoria lui Stefan cel Mare" de Nicolae Iorga? In baza antiromanismului promovat de tovarasii sai si a "moldovenismului" ridicat la rang de cult in Republica Moldova? O stafie bantuie Republica Moldova, stafia antiromanismului!

Ai depus cerere de dobandire a cetateniei romane, dar pana acum nu ai primit raspuns. De ce?

Cazul meu nu este foarte diferit de cel al zecilor de mii de tineri basarabeni care au depus cerere de redobandire a cetateniei romane, in baza faptului ca bunicii nostri s-au nascut in Romania Mare, cetateni romani. Deosebirea ar fi ca l-am depus fara probleme, la Consulatul Romaniei din Paris in 2005. Fiind masteranda in istorie la Sorbona, mi-am ales ca subiect de cercetare Basarabia, intre Rusia sovietica si Romania, vazuta din Franta. Un vis al meu ramane sa pot cerceta unele aspecte ale istoriei Bsarabiei din perioada 1918-1940 in bibliotecile si arhivele romanesti, dar nu in calitate de student strain. In ultimii doi ani nu am primit nici un raspuns concret din parte Directiei Cetatenie. Am primit in acesti ani doua raspunsuri, unul in 21 decembrie 2007, prin care eram anuntata ca in dosarul meu depus in 2005 lipseste cea mai importanta piesa - bonul de achitare a platii pentru publicarea in "Monitorul Oficial"! Desi, din cate cunosc, dosare incomplete nu se accepta. Asadar, presupun ca este vorba de o eroare sau de o neglijenta din partea serviciului consular. Prin intermediul unei persoane din Romania am achitat (inca o data) in ianuarie 2008 suma de 85 de RON, bonul de plata l-am trimis imediat la Directia Cetateniei, impreuna cu scrisoarea primita de la ei, in care ma anuntau ca nu am achitat. Dupa inca 6 luni, timp in care am incercat de zeci de ori sa vorbesc cu cineva de acolo pentru a afla daca au receptionat si inregistrat "piesa" lipsa din dosar, am primit o scrisoare din partea Directiei prin care mi se cerea asa, din senin, cazierul judiciar roman si cel moldovean. Am semnat si declaratia despre mentinerea resedintei in afara Romaniei si declaratia precum ca nu am intreprins si nu voi intreprinde actiuni impotriva statului roman! Mi se pare ca functionarii de la consulat nu au idee despre ce inseamna acest parcurs pentru a fi roman cu acte in regula!

Ce ti-au spus de la Consulatul Romaniei la Paris?

Unul din responsabilii Ambasadei din Paris mi-a recomandat prieteneste sa fiu mai discreta, sa las lucrurile sa mearga in cursul lor, fara zgomot, pentru ca voi redobandi cetatenia in mod sigur! Un functionar al Directiei Cetatenie mi-a spus ca acum sunt in lucru dosare depuse in 2002-2003.

Autor: Emil Neacsu
Sursa: www.gardianul.ro
eu cred ca rusii sau comunistii care si-au luat pasaport romanesc s-au descurcat si si-au indeplinit scopul, acela de a calatori in Europa. dupa parerea mea criticati prea mult rusii de parca ei sunt vinovati de toate relele din Moldova
A comentat eu 19 februarie 2009, 13:05
Of, doamne... Ce interviu virgin.
Saracii oameni... Saraci cu duhul, din pacate.
Draga Violeta Gritcan (asa am inteles ca te cheama), mai bine ai solicita cetatenia franceza. Te-ar costa mai putin timp, nervi si IN MOD SIGUR mult mai putini bani. Insa daca vrei cu tot dinadinsul sa primesti cetatenia romana, eu zic sa obtii intai cetatenia unei tari arabe (Siria, Egipt, Liban, Autonomia Palestiniana etc.) dupa care poti cu incredere sa soliciti cetatenia statului roman. Rezultatul pozitiv este garantat in proportie de 99,99%
Am si o sugestie pentru autorul articolului. Domnule Neacsu, pastrati acest articol si republicati-l peste un an. Sunt sigur ca va fi la fel de actual (poate va fi nevoie de o updatare a pretului cetateniei, in rest va fi valabil inca vreo 10 ani, la sigur).
Mult succes tuturor!!!
A comentat Gummy Bear 19 februarie 2009, 13:28
:)) De acord cu Gummy Bear in ceea ce priveste valabilitatea articolului (~10 ani!!!) :))))

Mda... :|
A comentat Philadelphia 19 februarie 2009, 13:47
Eu personal cunosc o persoana nascuta in moldova de origine rusa(care uraste tot cei ROMAN) detine pasaport,buletin de identitate,permis de conducere ROMANESTI FALSE. Locueste clandestin in franta la paris si isi vede de treaba.L\'am pus la curent pe consolul ROMAN de la paris,dar nu sunt luate nici o masura. Cele mai frumoase din fetele noastre tot sunt luate de rusnachi,pe mine personal ma derangeaza faptul asta precum ca eu sunt divortat si singur.
A comentat Un ROMAN basarabian din Franta 19 februarie 2009, 17:25
Va felicit Basarabeni.ro pentru preluarea acestui articol,care este foarte interesant,chiar daca aceasta realitate o cunosc multi.Legat de dn ministru pacat ca detine cetatenia romana pentru ca nu este demna de ea prin multe decizi pe care le-a luat s-a dovedit ca este anti romanca si ca ar trebui sa i se retraga cetatenia.Dar oare ar putea sa se sesizeze vre-o oficialitate din Romania?Nu cred,ar fi poate un caz unic in aceasta problema a cetateniei.
A comentat Gogu 19 februarie 2009, 20:40
Pentru "UN ROMAN BASARABIAN DIN FRANTA"scuza-ma ca intervin dar iti urmaresc de mult comentariile si vreau sa-ti spun(n-am putut sa ma abtin acum)ca corect se scrie basarabean si nu "basarabian"Inca o data scuza-ma si te rog sa nu te superi.Si eu sunt un roman ,dar din Germania.
A comentat Gogu 19 februarie 2009, 21:43
pt Gogu : Nu,deloc nu ma supar,sincer.
Recunosc ca comit o multime de gresel ortofrafice,pt ca am ceva timp decand sunt in franta si nu prea comunic ultimul timp cu compatriotii. Sanatate
A comentat Un ROMAN basarabian din Franta 19 februarie 2009, 23:55
Mda, ce pot sa zic, e drept ce ai scris in articol, insa din pacate tu nu esti singura care asteapta.
Eu am depus actele in 2003. M-au insemnat acolo ca am depus actele in 2004, mi-au zis ca actele sunt la comisie si pana in prezent nici un raspuns.
O istorie din mii si mii.

Ce tine de comunisti care detin pasaport. Pai asta e si raspunsul la intrebarea tuturor romanilor anitbasarabeni:
Singuri le dati cetatenie, dupa asta suferiti din cauza lor dar ne invinuiti pe toti noi.

Noi romanii avem mii si mii de plusuri, dar marsevenia aceasta cu cetatenie si in general cu coruptia cu sigurantza nu e unul din ele.

In cetatenie deja nu mai am sperantze. In 6 ani cat stau in RO si astept REDOBANDIREA cetateniei, intr-adevar as fi putut da actele in orice alt stat si deja mi-ar fi ACORDAT-O demult. Insa din principiu nu o fac.
Oricum Tarfele de la directia cetatenie vor fi pedepsiti odata si odata. Fiindca ceea ce fac ei nu e omenesc. Ati vazut cat le revine lor de la stat? Le dau acesti bani pentru a acorda 250 cetatenii zilnic!!! Si ei ce fac? Cate 250 in luna? Si asta IN CEL MAI BUN CAZ!!!

Ca rezumat, ma simt Roman doar in suflet, pe hartie ma voi vedea post-mortem credca, peste 150 ani dupa....

Asaca nu va stricati dispozitie stimati romani:)
Important e ce ii in suflet!!!! Romanismul din suflet nimeni nu va poate lua! Si nici acorda. Asta depinde numai de voi!!! Mandriti-va de acest drept.
Actele se fac de birocrati, dar sufletul romanesc se face timp de secole prin victoriile marilor nostri Domnitori, Savanti, Scriitori, Poeti, Patrioti!!!

Ridica-ti fruntea, mai sus Romane!!!
A comentat 300 20 februarie 2009, 01:30
A mai aparut un monitor oficial P1 cu acordare de cetatenii http://cetatenie.info.tm/ si toti is cetateni izraeliti cu an inregistrare dosar 2007-2008, adica proaspeti. Si de ce so fi repezit evreii sa isi faca cetatenie romaneasca? So fo trezit patriotismul in ei?
A comentat doi 20 februarie 2009, 10:34
Mai tine minte cineva cum promitea Base ca le da la toti studentii care au invatat sau invata in Ro cetatenie romaneasca? Pana acuma nu-l lasa Tariceanu sa o faca, acum tine il mai tine? La fel ca si cu taxa auto, ziceau s-o scoata si pan la urma au micsorat taxa lu Tariceanu cu 1/3
A comentat doi 20 februarie 2009, 10:38 | mergi sus ▲
Politicienii sau is in opozitie sau is la putere, tot gunoaie mincinoase raman
A comentat 2 20 februarie 2009, 10:39 | mergi sus ▲
Pt Un roman basarabean din Franta: Eu sunt de 1 an in Germania si duc o lupta intensa cu invatarea limbii germane(e cam grea). Norocul meu este ca locuiesc cu fratele meu,si ca ma-i cunosc cativa romani pe aici,cu care ma ma-i intalnesc cate o data si vorbim.De asemenea la calculator am internetul in limba romana(google.ro).In rest peste tot numai in germana. Sanatate si tie. BASARABIA PAMANT ROMANESC
A comentat Gogu 20 februarie 2009, 20:39 | mergi sus ▲
pt Gogu : nicul meu in skype :boneym1617
Daca doresti mai schimbam o vorba.
A comentat Un ROMAN basarabian din Franta 21 februarie 2009, 01:26 | mergi sus ▲
Să ştiţi că & eu mă găsesc în aceeaşi situaţie a lui Gogu: în zona în care stau sunt puţini basarabeni & români, de aceea vb română numai cu ai mei & am posibilitatea să mi-o păstrez & pe acest forum. Nu trebuie să pierdem comoara cea mai scumpă pe care o avem: limba română. Aşa că, Gogule, să nu-ţi fie frică că nu vei putea învăţa germana, o vei învăţa, dat că stai în acea ţară. & mie îmi era frică că nu voi putea învăţa niciodată italiana (îmi părea că persoanele vb repede, repede), dar uite că acum o ştiu & mă strădui să menţin limba română. Cunosc mulţi basarabeni & români care aproape că au uitat româneşte, dar văzând că sunt români, vb întotdeauna cu ei româneşte & folosesc italiana numai cu italienii. Asa că nu te teme, vei învăţa germana mai devreme sau mai târziu. Încearcă mai degrabă să menţii limba română. O zi bună!
A comentat Prinţesă 22 februarie 2009, 05:52 | mergi sus ▲
Atat timp cand folositi fraze generale de genul "vorbitori de limba rusa" - veti ramane demne doar de atentia studentilor-basarabeni din Romania. Aruncati niste fraze la care nu va ganditi si nici nu prea intelegeti.

Великий, могучий, правдивый, свободный русский язык.
A comentat Eu 02 martie 2009, 15:54 | mergi sus ▲
sunt de acord cu "Eu"
A comentat Liana 02 martie 2009, 20:13 | mergi sus ▲
altii asteapta ani buni ca sa primeasca cetatenie cand uni la "doar"2-3 mii euro isi o fac..e nedrept fata de noi.insa si eu daca as avea atatia bani mias faceo......ii sustin!
A comentat jojo 11 iulie 2009, 15:17 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1167 secunde