Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

23 aprilie 2024, ora locală: 15:44

 

Federalizarea Basarabiei pe agenda Rusia-SUA

adăugat 05 iulie 2009, 19:29, la Ştiri de Top

Kremlinul a insistat ca in discutiile dintre cei doi presedinti sa se regaseasca si subiectul fostelor state sovietice

Statele Unite si Rusia au agende proprii pe care doresc sa le abordeze cu prilejul intalnirii de azi, Moscova inten­tionand sa discute mai multe pro­ble­me regionale, printre care cele legate de Ucra­ina, Caucaz, Asia Centr­ala si Republica Moldova, conform agentiei RIA Novosti. Presedintele rus Dmitri Medvedev va dis­cu­ta cu omologul sau ame­­rican Barack Obama timp de cinci ore in cursul zilei de azi. Pozitiile celor doua parti cu privire la Republica Moldova sunt ireco­nciliabile la o prima vedere: Washingtonul sus­tine retragerea forte­lor militare ruse din Trans­­nis­tria, in vreme ce pre­mi­erul rus Vladimir Putin a impus un mora­to­riu asupra Tratatului pri­vind fortele conven­tionale din Europa care ii permite la nevoie sa suplimenteze numarul militarilor rusi de la Nis­tru. Compro­misul cel mai convenabil va fi fe­de­ralizarea Basa­rabiei care va impaca inte­re­sele imediate ale Rusiei cu cele declarate ale Americii.

Agentiile de presa de la Moscova arata ca Rusia intelege importanta pentru Washington a problemelor legate de Afganistan, Iran, Irak, Orientul Mijlociu si Coreea de Nord, dar ras­punde la randul sau cu o agenda proprie, legata de Ucraina, Republica Moldova, Caucaz, Asia Centrala.

Dincolo de disputa privind interesele strategice in fostul spatiu sovietic, unde Washingtonul nu va accepta niciodata ca Moscova sa isi mentina prerogativele speciale, cele doua state par incapabile sa inteleaga ca singura miza este mentinerea securitatii in Eurasia, care si-a pierdut axa sistemica in urma dezmembrarii URSS si a incheierii confruntarii ideologice, arata RIA Novosti.

Cinci ore de discutii

Peste cinci ore de con­vorbiri vor avea presedintii rus si american Dmitri Medvedev si Barack Obama in timpul summitului lor de la Moscova, prilejuit de vizita pe care o incepe azi in Rusia liderul de la Casa Alba. Serghei Prihodko, consilierul presedintelui rus pe probleme politice, a indicat vineri ca partile au convenit ca vizita presedintelui SUA sa fie una de lucru, "pentru a reduce la minimum ceremoniile protocolare si pentru ca accentul sa fie pus pe partea de continut".

Consilierul de la Kremlin a indicat ca, luni, sunt mai intai planificate convorbirile dintre cei doi lideri in format restrans, cu participarea ministrilor de Externe si a consilierilor, urmand ca, dupa aceasta runda care va dura o ora, sa aiba loc discutii in plenul delegatiilor celor doua tari, timp de doua ore si jumatate. La incheierea discutiilor, cei doi presedinti vor semna documente si vor avea o conferinta de presa comuna in fata celor peste 855 de ziaristi acreditati la Moscova cu aceasta ocazie. Dupa conferinta de presa, cei doi presedinti, impreuna cu sotiile lor, vor continua dialogul in cadrul unui dejun oferit de presedintele rus in onoarea oaspetelui sau american la resedinta Gorki din afara Moscovei. O noua intalnire intre Medvedev si Obama va avea loc si marti, in a doua zi a vizitei sefului Administratiei americane, pentru a face un bilant al rezultatelor discutiilor, a mai indicat Prihodko. Tot marti, presedintele Obama are planificata intrevederea cu premierul Vladimir Putin.

Bani pentru Voronin

Duma de stat din Fede­ratia Rusa a aprobat vineri acordarea creditului de 500 de milioane de dolari Republicii Moldova, la solicitarea Administra­tiei de la Chisinau. Proiectul de lege privind modifi­carile in bugetul Rusiei a fost acceptat fara inter­ventii si interpelari. Docu­mentul prevede introdu­cerea schimbarilor in pro­gramul creditelor de stat, partea bugetului Federa­tiei Ruse care este secreta.

Autor: George DAMIAN
Sursa: www.ziua.ro

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei, la alegerile repetate din 29 iulie pe cripto-comunisti ☭ ,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei !!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate !

Ardeti buletinele batranilor care inca nu s-au trezit la realitate si mai cred in cripto-comunistii acestia fripturisti si machiavelici !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .

Nu vă vom uita niciodata :Valeriu Boboc de 23 de ani ,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Pink - Dear Mr President subs in romanian SOS Moldova

http://www.youtube.com/watch?v=biYav5QGZ1A

Basarabia Lui Dumnezeu

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/

"Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." - Eminescu
A comentat micael 05 iulie 2009, 22:26
Actualul presedinte al R.Moldova nu cred sa ca va admite varianta federalizarii, oricate zoi nu ar fi turnate peste capul lui. Deaceea el ar putea fi inlaturat cu ajutorul partidelor opozante sustinute, cat n-ar fi de straniu, de Transnistria si... Romania. Asa este, cu regret, cum se cheama ea, femeia aia ..... politica.
A comentat onica 06 iulie 2009, 03:31
Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." - Eminescu.
-------------
Voi sunteti de la Roma sau de la Sarmisegetuza? Ce atii facut cu Decebal? Ce ati facut cu barbatii si femeile Daciei? Voi ati ucis si ati violat? Pentru asta se cuvine nu fala, dar pedeapsa si blestem de la regele Decebal pe care l-ati tradat si ati trecut de partea Romei si a lui Traian. Cu ce va mandriti tradatorilor? Eminescu va intreba uitandu-se tinta in ochi: Toata greco-tiganimea e nepoata lui Traian?! "Voi sunteti urmasii Romei?!.."

A comentat anii 06 iulie 2009, 03:43
Pentru anii. Demagogia este punctul de forta al comunistilor. Vrei sa spui ca ,,Bessarabia eto isconno russcaia zemlea,,? Daca nu atunci accepta ca Eminescu a mai spus ca ,,Suntem romani si punctum!,,
A comentat zico 06 iulie 2009, 05:49
Vreau sa spun ca sunt macar daco-roman, daca nu dac liber.
A comentat anii 06 iulie 2009, 08:09
Nu sunt de acord ca trebuie sa devenim simple judete si sa umblam la 400 de km pentru o simpla adeverinta, ca nu sunt urs sau elefant, ci romani ca altii. Cine socoate ca are in cap putini gargauni si nu se poate conduce pe sine, si nici pe sotia sa, si nici pe familia sa, si nici regiunea in care traieste si trebuie de invitat pe cineva sa ne conduca - acela e dintr-un partid de handicapati sau de vanduti, de care nu vreau sa stiu, sa aud, cu atat mai mult sa votez. Nu vreau sa fiu folosit ca ... de niumeni nici de la rarsarit si nici de la apus. De ajuns de cate ori ne-au folosit ca moneda de schimb sau necuvantatoare, ca robi sau carne vie in conflictele marilor puteri. Un milion de basarabeni pusi pe altar intre 1940-1949 cred ca e de ajuns. E timpul sa nu mai credem nimanui, sa ne luam in maini si singuri sa ne hotaram soarta.
A comentat anii 06 iulie 2009, 08:35
daca nu vom avea coloana vertebrala si vom umbla cu fofarlica, vom fi tratati cu respect. Nimeni nu e conciderat handicapat daca are demnitate. Iar povestea cu moneda de schimb si simplele judete e de adormit copiii. Ce s-a intamplat in 1940 - 1949 din cauza ,,eliberatorilor,, si slugoilor lor a fost. In concluzie - e f usor sa etichetezi pe cei care nu au opinia ta, e f usor sa te ascunzi in capita cu fan si e f usor sa fii un nimeni. Fara suparare.
A comentat zico 06 iulie 2009, 09:18
Rectificare
daca vom avea coloana vertebrala si nu vom umbla cu fofarlica, vom fi tratati cu respect....
A comentat zico 06 iulie 2009, 09:19
din cauza slavilor fascisti din stepa ,este posibil sa fim martorii unui nou pact ribbentrop-molotov,la care a cascat gura si mancurtul voronin(Sirbu la nastere)
A comentat moldovalahul 06 iulie 2009, 10:08
Pentru anii si alti cetateni ai republicii dintre Prut si Ucraina!


Tovarasi pruto-nistreni! Romania nu va ameninta statalitatea. Ba chiar din contra, va sprijina statalitatea. Romania ar fi bucuroasa sa aiba un alt vecin decat Ucraina in partea de est. Dat fiind ca pruto-nistrenii au alta mentalitate, alte conceptii si traditii decat decat romanii, noi nu dorim sa va avem intre fruntariile noastre. Asa ca sa dea bunul Dumnezeu sa deveniti liberi cu adevarat si sa va mentineti independenta un mileniu intreg.


Dar de ce nu sunteti independenti acum? De ce aveti trupe rusesti pe teritoriul vostru in momentul de fata?
A comentat Balaur 06 iulie 2009, 10:42 | mergi sus ▲
Balaure, parcă mai înainte mi-ai spus că eşti în stare să treci şi Prutul pt. a-ţi salva fraţii basarabeni! Şi acum ce-i cu tine? Cine îţi bate minţile? Cine te pune să scrii astfel de comentarii? Eşti jalnic, PRUTO-TISANULE! Nu noi basarabenii, ci tu eşti un curvar cu 7 feţe! De ce ai scris acel comentariu pt. mine când ai venit din Germania? Ai vrut să mă uimeşti? Bine că m-am trezit la timp! Sau poate nu l-ai scris tu, dar altcineva sub pseudonimul tău, ca să-mi facă o bucurie??? Nici nu ştiu ce să mai cred! Cum comentezi asta?
A comentat Prinţesă 06 iulie 2009, 11:07 | mergi sus ▲
Cand am venit din Germania, ti-am scris intr-adevar ceva. Nu-mi amintesc prea bine ce. Dar cand vad ce emanatii cretine ies capul unor pruto-nistreni, apoi cred ca am fost prea indulgent cu voi. Bai, tineti minte, voi ati fi o belea prea mare pentru romani ca sa dorim sa fiti parte integranta a tarii noastre. Stati acolo cu toti polietnicii vostri si nu va legati de o tara straina!


Inteleg ca nu vreti sa aveti nimic in comun cu romanii. Bine, nici noi nu dorim sa avem de-a face cu voi! Dar atunci lasati-ne in pace si nu va mai legati de noi. Facet voi acolo in republica voastra orice, dar nu jigniti pe romani pentru ca aici cresc sentimentele antibasarabene si viitorul va fi dur cu voi. Nu ne provocati ca s-ar putea sa ne razbunam! Poate ca stii vorba lui Ion Creanga: "L-as lasa eu in pace, dar nu ma mai lasa el acuma!" Asa ca nu doresc sa simtiti vreodata revansa noastra, dar sunt sigur ca ar fi deosebit de dura!


Daca ar fi dupa mine, chiar azi as interzice pruto-nistrenilor sa mai intre in Romania. Dusmanul trebuie strivit, si nu primit in tara noastra. Nu exportati prostia si dezordinea de la voi in alte tari. Eu, familia mea, prietenii mei si multi alti romani din estul Romaniei ne dezicem de voi, ne dezicem de tinutul dintre Prut si Nistru afectat iremediabil de comunism, totalitarism, rusofonie si rusofilie! Nu noi va afectam independenta! Doresc a fiti fara nici o legatura cu Romania timp de 1.000 de ani! Fie ca Prutul sa fie un zid inexpugnabil pentru noi romanii si pentru voi pruto-nistrenii! Asa sa ne ajute Dumnezeu!
A comentat Balaur 06 iulie 2009, 11:42 | mergi sus ▲
Balaur ,spune acestea la doritorii vostri de o Romanie mare,ca din partea noastra nu sunt probleme,in afara de 2-3 cretini, unire nu doreste nimeni
A comentat Independence day 06 iulie 2009, 11:50 | mergi sus ▲
Balaur,daca noi suntem "pruto-nistreni" atunci nu tye superi daca va voi chema carpatieni... suna frumos..nu?
A comentat Independence day 06 iulie 2009, 11:58 | mergi sus ▲
I-auzi, frate, ce mă sperie ăsta! "Chiar azi aş interzice basarabenilor să mai intre în România." Hai du-te bre şi spune-i lui Băsescu aşa ceva, pt. ca mai apoi să te scuipe între ochi! Şi nu ne mai băga pe toţi în aceeaşi oală, că nu toţi gândem la fel! Eu nu râvnesc la teritoriul României! Am Ţara mea, o iubesc şi mă mândresc cu ea! La sfârşitul acestei luni voi trece prin România ca să mă întorc în R. Moldova în vacanţă! Poate vii şi-mi blochezi drumul, eh, Balaure! Nimeni nu-mi interzice să-mi vizitez fraţii români când vreau eu, darămite tu! Iar dacă ne unim sau nu cu România, mie mi-e totuna. Mă mândresc cu Ţara mea şi cu Opoziţia, că ţine cu poporul! E bine aşa, PRUTO-TISANULE? Nimeni şi nimic nu poate să-mi ia identitatea mea de româncă din Basarabia! Tot respectul pt. românii care-i înţeleg, susţin şi ajută pe basarabeni. Ăştia sunt FRAŢI adevăraţi ai basarabenilor!
A comentat Prinţesă 06 iulie 2009, 12:26 | mergi sus ▲
Bre INDEPENDENCE DAY DACA NUMAI 3 CRETINI VOR SA SE UNEASCA CU ROMANIA DE CE SINT 1,5 milioane de cereri de cetatenie romana? Eu respect pe toti basarabenii care respecta romania si poporul roman! Vremea unirii si podurilor de flori a trecut din cauza voastra dar cu ajutorul Romaniei s-ar putea sa ajungeti in uniunea europeana in citiva ani! Daca vreti sa ajungeti in rusia e treaba voastra dar n-ar trebui sa mai cereti dupa aceea cetatenie romana! In Basarabia sint 20% romani, 25% rusofoni si peste 50% mancurti indobitociti aprozape complet! Stimez mult pe cei care nu si-au tradat neamul si limba stramosilor dar ceilalti care amesteca 3 cuvinte romanesti cu 2 rusesti imi provoaca doar scirba!
A comentat doina 06 iulie 2009, 14:08 | mergi sus ▲
BRE INDEPENDENCE DAY MARELE STEFAN NU VA TRADAT IN 1484 CIND A CEDAT TOT BUGEACUL SI SUDUL REPUBLICII V OASTRE DE ACUM TURCILOR FARA LUPTA? STEFAN CEL MARE A FOST ROMAN PT CA S-a nascut in Romania si a cerut sa fike ingropat in Romania! De ce va tradat si n u s-a luptat cu turcii si a cedat jumatate din basarabia iar cind turcii au atacat moldova romaneasca a ucis peste 100000 de turci la Podul Inalt si la Razboieni iar pe polonezi i-a NIMICIT LA cODRII cOSMINULUI ? Tot mai sustineti ca sinteti urmasii lui Stefan care va tradat si va lasat prada turcilor? Pe romani ca i-au gonit pe rusi in 1941 vad ca-i scuipati dar pe Stzefan cel mare vad ca il respecta pina si porcu de Voronin! SA VA DEA DOMNUL MINTEA DE PE URMA!
A comentat doina 06 iulie 2009, 14:15 | mergi sus ▲
Mai simplu ar fi ca Moldova sa se uneasca cu Romania ...iar Transnistria sa devina enclava rusa ...(poate fara orasul Tighina)..asha va fi multumita toata Lumea
A comentat Je 06 iulie 2009, 15:00 | mergi sus ▲
Mai simplu ar fi ca Moldova sa se uneasca cu Romania ...iar Transnistria sa devina enclava rusa ...(poate fara orasul Tighina)..asha va fi multumita toata Lumea
A comentat Je 06 iulie 2009, 15:08 | mergi sus ▲
Doina, Stefan e Mare si Sfant. Daca tii mbine mintea a fost canonizat de Patriarhia Romana. El n-a tradat pe nimeni. Dar de multe ori a trebuit sa faca fata multor tradatori din interior si sa se bata chiar si cu unii dintre ai sai. Stefan cel Mare e Cel mai Mare Roman si aceasta e axioma deja. Pe noi, bsarabenii, imprejurarile istorice ne-au tradat si indecizia Occidentului. Marile puteri ne-au jucat pe degete mereu. Chiar si acum nush ce fac Medvedev si Obama. Poate vom afla maine.
A comentat gloria 06 iulie 2009, 15:46 | mergi sus ▲
Hitler, Putin, Obama ... toti sunt cotropitori si imperialisti, doar ca prin metode diferite ... de cand independenta tarii noastre si a istoriei noastre strabune trebuie s-o judece nu stiu ce straini obsedati de putere si bani?
A comentat Laurentiu 06 iulie 2009, 16:35 | mergi sus ▲
Pe Cioronin asta, cand cineva il judeca pentru tradare? Vad ca a inceput sa vanda tot cat mai este la putere? La puscarie cu el! Tradatorul trebuie judecat conform constitutiei tarii! ... mai mult ca sigur ca a incalcat jumate din ea.
A comentat Dima 06 iulie 2009, 16:40 | mergi sus ▲
Care independenta, fratilor?Ca de cand tot vorbim despre ea si tot nu se mai vedeeeee!
Si....acushi vom costa 500 de milioane de-ale
rusilor... shi vom duce jugul mai departe. Ca de...ne este frica de unirea cu fratii de peste Prut.
A comentat gloria 06 iulie 2009, 17:49 | mergi sus ▲
Bravo,fratilor,nu va lasati intimidati de caractere mizere ca Balaur ,Doina,independence Day,Anii,pentru ca se pare ca au fost batuti in cap cu parul cand erau mici si acum delireaza non-stop numai prostii ! LOL !
De la un timp incoace am impresia ca au aparut si foarte multi provocatori printre noi,care urmaresc cu tot dinadinsul sa bage hara intre noi,romanii de pe ambele maluri ale Prutului,dar haideti ca noi sa ne pastram intelepciunea si sa le uram in cor un sincer :FUCK YOU ALL ! LOL !
A comentat micael 06 iulie 2009, 21:53 | mergi sus ▲
Votati PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Singurele partide care pentru prima oara din anii `90 incoace,de la independenta castigata fata de Imperiu Sovietic ☭,Imperiul Raului ,asa cum a fost supranumit de Roland Reagan,Presedindetele american ce a castigat Razboiul Rece,nu v-au tradat ,respectandu-va intru totul dorinta voastra de a scapa de comunisti ☭ si spre a va indrepta cu adevarat spre structurile occidentale,In NATO si UE,in care Romania va duce dorul si va asteapta cu bratele deschise,ca astfel sa ingropam si sarma ghimpata care inca ne impunge inimile si care desparte,frate de frate !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti si tragetii in teapa pe toti lupii ticalositi !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 06 iulie 2009, 21:54 | mergi sus ▲
Nu mai vreau in Imperiul Raului. Cine vrea -- sa se duca acolo. Drum bun si carare batuta.
A comentat zico 06 iulie 2009, 23:09 | mergi sus ▲
Michaele se cunoaste ca esti oltean dupa cit esti de nesimtit! Comentariile mele nu se refereau la romanii din basarabia pt ca daca esti roman trebuie sa ai aceleasi drepturi in romania chiar daca esti nascut la capatul lumii!
A comentat doina 07 iulie 2009, 08:54 | mergi sus ▲
In schimb nu pot sa-i sufar pe cei care sint de partea rusiei dar vor sa-si in suseasca istoria moldovei care e o parte a istoriei romaniei! Balaure din Iasi ai dreptate, insa nu total, pt ca pamintul basarabiei a dat romani care sint mult mai romani decit romanii din romania! Nu toti pot fi bagati in aceiasi oala insa majoritatea se pare ca sint inca in deriva! Iar pt PRINTESA care scrie ca ori e romanca ori nu e si e basarabeanca vreau sa-i spun ca ori esti roman ori nu esti! Nu se poate ca o zi sa spui ca esti roman si a doua zi sa spui ca imi scot sula din priza si ma duc la mine in tara! Daca simti ca esti roman trebuie sa-ti duci crucea pina la capat! Nu se poate sa fii si basarabean si roman in acelasi timp ci ori roman rusificat din basarabia sau roman originar din basarabia! Daca te simti roman trebuie sa te simti acasa oriunde in cei 238394 km patrati din romania! Singura cerinta este sa cunosti si sa respecti istoria romaniei si a poporului roman!
A comentat doina 07 iulie 2009, 09:04 | mergi sus ▲
micaele, esti o jivina olteana de ultima speţă. Nesimtit e putin spus. Oltenii sunt de obicei romani destepti, dar tu faci exceptie. Daca ai avea un graunte de minte în tărtăcuţa de pe umeri, ti-ai da seama ca esti extrem de vulgar, infantil sau senil si schimonosesti limba romana mai ceva ca un rusofon pruto-nistrean. Tu nu vii cu idei pentru ca nu esti competent de asa ceva, dar repeti aceeasi placa stricata la infinit. Esti tu capabil sa participi la o dezbatere de idei? Nu! Tu repeti ca un papagal doar infantilismele tale la nesfarsit si in necunostinta de cauza.

Iti dau cateva sfaturi. Mai intai, nu mai folosi barbarisme, pentru ca doar analfabetii sau cei lipsiti de idei isi ascund neputinta folosind barbarisme. Apoi, nu te baga ca musca in curul calului si unde nu pricepi absolut nimic. Tu nu vei intelege niciodata ca unii basarabeni, prin antiromanismul lor deşănţat, contribuie la o isterie in masa antibasarabeana, in special a moldovenilor din judetele limitrofe. Oamenii citesc mizeriile lor si le raspandesc. Si uite asa, prin Iasi, si alte orase din est, multi romani moldoveni sunt capabili de orice impotriva basarabenilor si dezvolta un sentiment de ura care ar putea sa aiba repercursiuni grave. Pai sa stii ca pe aici se spune ca daca ii dai unui basarabean un deget, el iti taie toata mana. La fel procedeaza si rusii si ucrainenii. Si care-i atunci diferenta dintre ei? Eu la grosolanie voi raspunde tot grosolan. Nu voi intoarce niciodata si celalalt obraz pentru a ma palmui un strain pruto-nistrean!
A comentat Balaur 07 iulie 2009, 09:21 | mergi sus ▲
Doina, poate ca nu am eu chiar mereu dreptate, dar eu vad negru inaintea ochilor cand un mancurt pruto-nistrean imi jigneste poporul si tara. Si eu respect pe romanii basarabeni. Ii respect si pe ceilalti, majoritarii rusofoni si antiromani, daca nu-mi jignesc istoria, cultura si neamul meu romanesc. dar cum poate suporta un roman sa vada ca un pruto-nistrean imi bălăcăreşte tot ce avem noi romanii mai scump? Iti repet si tie, Doina! Eu la grosolaniile pruto-nistrene voi raspunde tot grosolan. Si nu numai eu. Multi de pe aici la noi imi spun ca nici nu se merita macar sa intram pe site-urile pruto-nistrene, si ca ar trebui sa-i ignoram in totalitate. Dar trebuie sa-i facem sa nu mai intre in tara noastra toata pleava pruto-nistreana. Au republica lor, sa faca bine sa stea acolo la ei! Nu suntem noi perfecti, dar pleava rusofona dintre Prut si Nistru este enorm de mult in urma noastra. Si ei trebuie sa stie acest lucru. Sper ca ma intelegi.
A comentat Balaur 07 iulie 2009, 09:34 | mergi sus ▲
Dragă Doina, nu ştiu dacă m-ai înţeles. Eu am scris că sunt ROMÂNCĂ DIN BASARABIA, DECI NU SUNT RUSOFONĂ. SUNT DE PARTEA ROMÂNIEI ŞI A ROMÂNILOR DIN ROMÂNIA CARE RESPECTĂ ROMÂNII DIN BASARABIA.
A comentat Prinţesă 07 iulie 2009, 09:46 | mergi sus ▲
E foarte grav cand fratii se cearta intre ei. Ma bine sa facem prin actiuni concrete, de la persoana la persoana, ca aceasta situatie absurda sa nu mai existe intre noi. Cum poti sa dispretuiesti o tara atat de frumoasa ca Romania si un pamant atat de romanesc ca Basarabia! Daca negam acest lucru, stramosii se supara si de asta nu ne merge bine nimanui.
A comentat zico 07 iulie 2009, 11:06 | mergi sus ▲
Doina,cetatenii R.M. isi fac pasaport roman pentru a circula prin UE fara probleme, nu pentru ca se simt romani sau mai stiu eu ce.Acest fapt ,insa,nu trebuie sa te indignese, pentru ca e un drept de care trebuie profitat si moldoveanul asa si face.Inchipuieti un pic, ce era sa fie, daca Romania nu era in UE si acelasi drept iar fi fost acordat de un stat european(ex.Italia ,caci se spune ca romanul e rezultatul fuziunii intre daci si romani, adica italienii de acum) Imi este groaza sa ma gandesc la haosul ce sar crea in Ro. .Asa ca luati si va linistiti,dati exemplu de un comportament civil,nu fiti razisti.
A comentat Independence day 07 iulie 2009, 12:01 | mergi sus ▲
Balaure, tinand cont de comportamentul si textele tale vreau sa te intreb, nu cumva esti Cornel Ivanciuc?
A comentat Gummy Bear 07 iulie 2009, 12:19 | mergi sus ▲
Am pasaport romanesc si sunt cetatean roman nu neapart ca sa circul prin Europa. Am de 7 ani acest pasaport si chiar nu am fost in nici o tara europeana, dar ma simt roman la mine acasa. Asta e, fratilor. Si nu nmai fiti asa de rautaciosi ca nu va sade bine deloc.
A comentat zico 07 iulie 2009, 13:07 | mergi sus ▲
Gummy Bear, ai aparut si tu comunistule? Cine este Cornel Ivanciuc? Probabil un alt pruto-nistrean, nu? Eu vreau sa va spun la toti pruto-nistrenii rusofoni si comunisti ca vom lupta sa constientizam guvernantii nostri ca acordarea de drepturi romanesti pruto-nistrenilor trebuie facuta cu extrem de multa precautie si reticenta. Sa primeasca cetatenia doar cei foarte putini care sunt romani cu adevarat si care simt romaneste. Sa se cerceteze stramosii solicitantilor pana la anul 1900.

Si tu, şto delaeşi, tovarişci Gummy Bear? Cum o mai duci, rusnacule comunist? Inca n-ai pierit?
A comentat Balaur 07 iulie 2009, 15:15 | mergi sus ▲
Doina si Balaur,va ard eu mai tarziu,acum urmaresc funerariile lui Michael Jackson si n-am timp de voi,rabdare.
E posibil sa-mi aduc si eu niste amici pe site,asa ca pregatiti-va sufleteste,ca o sa iasa fum din voi,mai ales din tine,balaure,ca tot te dai mare cocos aici ! LOL !
A comentat micael 07 iulie 2009, 15:42 | mergi sus ▲

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 07 iulie 2009, 15:45 | mergi sus ▲
cei care vor sa urmareasca funeraliile lui Michael Jackson in direct pe net,fara publicitate si cu posibilitatea de a alege unul dintre cele 4 ferestre care transmit live din diverse locuri ale L.A. o puteti face aici :

http://www.cnn.com/live/
A comentat micael 07 iulie 2009, 15:50 | mergi sus ▲
Nu fi prost, Micaele, dar tu habar nu ai in ce te bagi. De ce trebuie tu sa te certi cu romanii tai pentru strainii pruto-nistreni?


Bai, frate, pruto-nistrenii au fost, sunt si vor ramane antiromani, rusofoni si rusofili pentru totdeauna. Ei stiu ca romanii i-au ocupat, jandarmul roman i-a palmuit, ca romanii sunt fascisti etc. Iti spun eu care am dormit cu plata in case taranesti de la ei, am avut legaturi cu invatatori si alti cetateni din targurile lor de pe malul Prutului etc. etc. Asa ca sunt in cunostinta de cauza de cum judeca ei si de ce le poate pielea. Am fost si la Balti, Bender, Tiraspol, Giurgiulesti etc. Apoi ca sa-ti spun drept, prefer de o mie de ori ungurii decat adunatura polietnica, indigesta si romanofoba de pruto-nistreni. Ungurii sunt cinstiti, directi si deosebit de atenti cu deosebirile dintre etnii. Sunt opozanti politicosi, cinstiti si pe fata ai romanilor. Nu te barfesc in fata asa cum o fac pruto-nistrenii. Mai mult ca sigur ca intre ei ne barfesc. Am stat prin Transilvania si Ungaria in case unguresti tocmai pentru a-i cunoaste mai bine. Ce mai, sunt oameni demni care nu se preteaza la nimicuri, la tampeniile pruto-nistrene. Stiu ce vor. Cu ei te poti intelege, iar daca ai un prieten ungur, apoi prieten ramane.

Dar ce am vazut in Pruto-Nistria? E jale! In general populatie nesimtita, prost crescuta, te barfesc in fata, tara ta si neamul tau ca la usa cortului. Curve cu 10 feţe. Una spun, alta gandesc si alta fac. Isi schimba comportamentul, atitudinea, vorba din 5 in 5 minute. Te poti astepta de la ei la orice. Nu au cuvant, onoare si nici nu inspira incredere. Poate sunt dur, dar de la Balaton (Ungaria) am mers direct intr-un targ basarabean de pe malul Prutului. Diferenta de la cer la pamant. Nu in ceea ce priveste starea materiala, ca nu asta ma interesa, ci calitatea oamenilor, spiritul si comportamentul lor. Citeste presa lor, fituicile bulevardiere sau tabloidele Moldova Suverana si Saptamina, rumega judecata unor pseudoziaristi cum ar fi Viorel Mihail, etc. etc.


Micaele, frate roman! Mergi si tu in Ungaria si apoi in Pruto-Nistria si apoi mai vorbim! Daca nu vei trai aceasta experienta, apoi nu avem ce vorbi. Pana atunci, e bine sa sezi, sa cugeti si sa taci, asa cum spun romanii transilvaneni. Sa auzim de bine!
Micaele!
A comentat Balaur 07 iulie 2009, 16:48 | mergi sus ▲
Balaure, iar generalizezi! Tu nu-ţi dai seama că aşa cum sunt şi români anti-basarabeni, tot aşa sunt şi basarabeni anti-români. Cum te-ai simţi tu dacă şi eu m-aş apuca să-i numesc pe toţi românii pruto-tisieni, curve cu 10 feţe, ţigani ş.a. Eu nu vă numesc în acest fel, pt. că ştiu că nu toţi românii sunt la fel. Respect poporul român şi obiceiurile acestuia şi crede-mă că nu suntr eu unica care face acest lucru. Mai sunt şi alţi basarabeni, puţini, e adevărat, dar mai bine-aşa decât deloc. Te rog frumos să nu-mi jigneşti Patria mea cu Poporul său, numind-o Pruto-Nistria şi respectiv pe basarabeni, pruto-nistreni. Respectă-i pe basarabenii care te respectă! Pe ceilalţi dă-i dreak cu Rusia şi slavismul lor. Crede-mă, dacă îţi vei schimba părerea şi comportamentul faţă de basarabeni, noi basarabenii pro români vom privi cu alţi ochi la tine. Nu îndemna pe cel care ne respectă să ne devină duşman (aici vorbesc de Micael şi de cei ca el). Te asigur că şi Gummy Bear îşi va schimba părerea despre tine (şi mulţi alţii) decă şi tu la rândul tău îţi vei schimba atitudinea faţă de fraţii tăi. NU uita:respectă şi vei fi respectat! Sănătate!
A comentat Prinţesă 07 iulie 2009, 17:52 | mergi sus ▲
Bre,Balaure,frate,ai grija ca am avut sansa si am intrat intr-o trupa de soc pe Unimedia.MD,carora le-am povestit despre cei ca tine,si fratele meu,crede-ma pe cuvant de onoare ca nu ti-ai dorii sa ai de-a face cu ei,pentru ca daca eu te iau mai pe ocolite,te intep cu ironii fine,ca asa imi place mie sa fiu,insa ei sunt mai cu vana in ei,iti spun verde de paris in fata ce cred ei despre tot acest atat de straniu razboi fraticid romano-roman,deci fratele meu,eu un singur lucru nu inteleg la tine :Ce cauti pe acest site ?
Oare iti face placere sa -i injuri pe basarabeni sau tu chiar crezi ca iti apari tara in fata romanilor de peste Prut ?!
Come on,frate,fii serios,ca stiu ca esti intelegent si intelegi prea bine ce vreau sa spun !

Uite,frate,iti propun un pact pe care daca il vei respecta nu o sa ne ciocnim ca doi cocosi degeaba aici :Nu-i mai critica si nu-i mai injura pe basarabeni pana pe 29 iulie,pentru ca se lupta si ei sa scape de comunism si nu au timp sa mai intre in asemenea dispute sterile despre romanism ?
Ok,frate ?
A comentat micael 07 iulie 2009, 18:38 | mergi sus ▲

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 07 iulie 2009, 18:57 | mergi sus ▲
STRIGĂT de 7 APRILIE 2009

Să nu ne condamnaţi şi nu ne plangeţi
Ne-am săturat să stăm cu doru-n piept --
Ce rău facut-am de-a fost să ne creşteţi
Voi, taţi şi mame de pe internet?

Voinţa noastră a secat răbdarea
Curajul a purces la acţiuni,
Şi s-a aprins în flăcări disperarea,
Şi n-am mai vrut să fim ,,cuminţi,, şi ,,buni,,

Am zis că limba noastră este sfântă,
Există doar un singur adevăr:
Copilul niciodată n-o să mintă
Pe Dumnezeu şi îngerii dn cer.

Să fim uniţi în astă vreme cruntă
Bunei, vă rog preamult: nu ne trădaţi,
Veniţi acasă, mame, de la muncă,
Veniţi şi voi din lumea largă, taţi.

Vom fi-mpreună şi vom fi o forţă,
Stăpâni pe viaţă şi pe astă ţară...
Aprilul luminează ca o torţă
Şi ne aprinde-n suflet primăvara.

A comentat copil 07 iulie 2009, 19:58 | mergi sus ▲
Bine, Micaele! Primesc provocarea ta si nu mai intru pe site-urile pruto-nistrene pana pe 29 iulie. Dar cu o conditie: sa nu vorbeasca de rau despre romani si Romania. Iar daca pruto-nistrenii fac treaba asta, nici n-ai sa mai stii de existenta mea.Eu nu fac altceva decat sa raspund la grosolaniile unora din ei. Si crede-ma ca sunt multi tineri romani pe aici care-i vor pedepsi dur pe mancurtii si barfitorii antiromani din Pruto-Nistria. Sentimentele antibasarabene sunt in dezvoltare pe aici.


Iar tu Printesa, eu generalizez pentru ca si pruto-nistrenii tai generalizeaza. Pentru voi romanii sunt fascisti, tigani etc. etc. Adica curva ia prajina si sparge capul la tot satul. Asa si pruto-nistrenii tai. Ei calici, cersetori lipiti pamantului, dar ne fac pe noi asa cum sunt ei. Cu alte cuvinte, daca pruto-nistrenii ignora existenta romanilor si Romaniei, si noi la randul nostru ne vom vedea de treaba. Noi nu dorim sa ne facem dusmani in mod inutil. Dar la dovezi de dusmanie, vom raspunde pe masura!
A comentat Balaur 07 iulie 2009, 20:09 | mergi sus ▲
Balaure,pai tocmai asta-i beleau,ca dupa 6 aprilie au aparut multi,forte multi agitatori care ne injura fara un motiv anume,numai ca sa ne atraga in capcana si sa inceapa balul nebunilor,eu pe astia ii ignor,rar se intampla cand le mai dau o replica scurta ca nu cumva sa ajunga sa creada ca au dreptate in absurditatea lor,asa ca incearca sa-i ignor pana pe 29 iulie .
A comentat micael 07 iulie 2009, 21:17 | mergi sus ▲

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 07 iulie 2009, 21:18 | mergi sus ▲
Uite de fapt mess-ul meu,poate ne vom cunoaste mai bine si iti vom explica cum vedem noi lucrurile,astia care credem sincer romanismul basarabenilor si in reunificarea celor doua maluri ale Prutului .

Micael_Nicolas@yahoo.com


Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 07 iulie 2009, 21:21 | mergi sus ▲
Bai Balaure, fati un concediu si fa o plimbare prin Europa ca sa vezi cu ochii tai . Bai pidarule ,bai boritura tiganeasca umbla ma prin Europa si vei vedea multime de tigani ( cu pasaport roman in buzunar) nu basarabeni cum aiuresti tu .Cine ma a mincat lebedele in Austria in parc ,basarabenii? Cine violeaza si omoara prin Italia ,basarabenii?Prin Spania pe magazine era scris ca este interziz sa intre romanii si animale in magazin , nu de basarabeni mergea vorba. Bai nespalatule chit noi o sa fim pruto-nistreni ,tu personal (nu toti romanii) ,am sa te numesc tigan borit ,pidar .Bai risule ,uite cum generelizezi .Pruto-nistrenii sunt antiromani . Adica toata populatia , asa am inteles.A fi antiroman inseamna a nega absolut totul ce e romanesc. Bai ,eu nu pot sa fiu antiroman , prea multe lucruri au fost si exista in Romania cara imi sunt foarte aproape . Eu sunt antiprosti, antimagari ca tine !
A comentat j.PHILIPS 07 iulie 2009, 23:42 | mergi sus ▲
jPHILIPS, polietnicule pruto-nistrean! Ca orice ţigan comunist, calic si cerşetor din Respublika Pruto-Dnestrovskaia, iei prăjina, ca o curvă, şi spargi capul la tot satul.


Spre ştiinţa ta, ţiganii, fie că sunt de la vokzal iz Kişâniov, fie de la Soroca, din România sau orice altă parte a lumii, au două defecte congenitale de comportament: cerşetoria, la fel ca şi pruto-nistrenii comunişti polietnici, şi agresivitatea combinată cu hoţia, tot la fel ca şi pruto-nistrenii rusofoni comunisto-bolşevici. Nu v-aţi insuşit voi pe nedrept un etnonim românesc, nişte denumiri, personalităţi si sintagme româneşti?

Noi românii avem un dicton:

"Nici răchita nu-i ca pomul,
Nici ţiganul nu-i ca omul"

Iar eu adaug şi alte versuri auzite pe aiurea la români:

"Şi nici un rusofon pruto-nistrean,
Nu mai este moldovean"!

Voi scrie o urătură cu versurile astea.

In rest, te las pe tine să adaugi versurile care lipsesc dacă ştii cât de cât limba română.



Problema e alta însă. Acum ,din România, ţiganii pleacă în masă pentru a merge în ţări mai înstărite, mai bogate şi care nu ştiu încă să se apere de ţigani. La noi ţara se purifică de ţigani, şi ăsta e un lucru teribil pentru noi românii şi pentru ŢARĂ.


Dar la voi în Pruto-Nistria, ţiganii sunt sechestraţi de politica idioată a idiotului de Voronin şi a comuniştilor lui idioţi. Iar ţiganii se prăsesc precum iepurii, în timp ce pruto-nistrenii comunişti şi polietnici sunt impotenţi si neputincioşi de atâta băutură, de atâta vodcă. De aceea şi vă pleacă femeile peste hotare, pentru a găsi ceea ce le lipseşte in cocina voastră comunistă. Aşa că in curând toată Pruto-Nistria va fi o Sorocă la scară mărită, o ţigănie uriaşă între Prut şi Nistru. Am fost în târgul ţigănesc Soroca şi o asemenea concentraţie de ţigănime pe metrul pătrat doar in Respublika Pruto-Dnestrovskaia mai poţi întâlni. Şi tu eşti impotent sau eşti ţigan rusnac sau polietnic, jPHILIPS? Uite vezi, nu mai generalizez, ci particularizez la o anumită categorie de pruto-nistreni polietnici. Şi încă una, jPHILIPS, eu nu generalizez că toţi pruto-nistrenii sunt ţigani şi cerşetori, ci doar comuniştii polietnici sau rusofoni. Pruto-nistrenii romani ştiu că sunt urmaşii lui Decebal, Burebista, Traian, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu etc, ştiu că au în spatele lor o istorie aproape trimilenară. De aceea nu se pretează la ţiganisme şi alte pruto-nistrisme ilogice şi banale de felul celor pe care le comit ţiganii şi o mare majoritate din pruto-nistrenii fără identitate naţională şi cu o istorie de doar 18 ani. Doar sunt într-un fel sau altul urmaşii veneticilor aduşi călare pe cai sau tancuri din pustiurile Asiei.


Sărac cu duhul mai eşti, jPHILIPS! Ca orice rusnac, grohăitor de limbă rusă, ucraineană sau găgăuză. Să ştii ca limba rusă îndobitoceşte. Iar amestecată şi cu alte limbi, te face de-a dreptul idiot. Caracterul polietnic, comunismul bolşevic, lipsa unei identităţi naţionale şi a unei istorii veridice, crearea de mituri istorice de tip bolşevic etc - toate astea vor continua să menţină Pruto-Nistria ca cea mai calică, mai saracă si mai înapoiată ţară, cel puţin din Europa, dacă nu chiar din toată lumea. Hai să trăieşti, jPHILIPS! Eu iţi doresc sănătate şi la mai mare cu Respublika Pruto-Dnestrovskaia.




PS: Dacă nu mă provocai, eu nu mai interveneam pe forumurile voastre. Dar tu jPHILIPS să nu te mai iei la întrecere cu un român moldovean cu o istorie aproape trimilenară, pentru că vei ieşi întotdeauna pe locul al doilea şi te faci de râsul lumii! Trebuie să conştientizezi că nu-i puteţi voi, pruto-nistrenii, întrece in niciun domeniu pe români! Ca urmaşi ai dacilor şi romanilor, noi avem o istorie de peste două milenii, deci suntem un popor prea vechi pentru a fi depăşiţi în inteligenţă de o adunătură polietnică care formează un stat vechi de 18 ani. Să ne trăieşti, nene jPHILIPS! Do svidaniia, tovarişci po rabote!
A comentat Balaur 08 iulie 2009, 07:25 | mergi sus ▲
Pentru Balaur.
"Sa primeasca cetatenia doar cei foarte putini care sunt romani cu adevarat si care simt romaneste."
Sunt cuvintele tale. Subscriu. In sfarsit ti-a venit si tie mintea la cap.
A comentat Gummy Bear 08 iulie 2009, 09:08 | mergi sus ▲
Bre,Balaure,se faci neica,se pregatesti sa-ti dai licenta in aforisme porno si injurii deocheate !
Frate,ai grija ca sunt la un pas sa fiu banat pentru spam din nou pe Unimedia si s-ar putea sa-mi fac putin timp pentru tine ! LOL !
A comentat micael 08 iulie 2009, 09:23 | mergi sus ▲
Votaţi PL, PLDM sau AMN !

Forza PLDM, PL si AMN !
A comentat micael 08 iulie 2009, 09:24 | mergi sus ▲
mi-a placut poezia ta, copil. Spune-le tuturor buneilor sa voteze PL, PlDM sau AMN. Daca vor face cum o sa le spui, vor fi cu constiinta curata in fata ta si a lui Dumnezeu.
A comentat gloria 08 iulie 2009, 20:02 | mergi sus ▲
nu va certat dragii mei , mom trai mai bine toti. speram daca vom merge la alegeri toti unit si vom da sos comunistii...... bafta tuturor si capul sus..
A comentat ancuta 09 iulie 2009, 10:25 | mergi sus ▲
sos betivul si echipa sa bine spus ma sus, si aici sa fim uniti.
A comentat 09 iulie 2009, 11:10 | mergi sus ▲
anii, te respect frate. Si voi toti ceilalti, nu v-ati gandit niciodata ca toate problemele acestui neam au inceput atunci cand v-ati tradat sangele dacic si v-ati imprumutat numele calailor stabunilor vostri?Doriti un viitor?Aflati intai trecutul!
Traiasca Dacia Mare!
A comentat Dacia 10 iulie 2009, 02:13 | mergi sus ▲
va certati ca niste cretini intre voi.trezi-ti-va la realitate.lasa-ti mandria la o parte!!!
A comentat edy 14 iulie 2009, 09:23 | mergi sus ▲
bai ''balaure'' iesi in p**da matii de-aici.ai venit doar sa bagi raca.
A comentat edy 14 iulie 2009, 09:34 | mergi sus ▲
bai balaure si alalalt micael vad ca voi nu prea aveti ce face pe-acasa.unu se da smecher ca a colindat ungaria si moldova si altu se lauda cu fra-su.voi doi sunteti de fapt niste "guri-mari".
A comentat rfg 14 iulie 2009, 09:48 | mergi sus ▲
pt. jphilips:bai moldovean rusificat sa nu vii tu sa-mi spui ca romanii sunt niste tigani. iesi in p**da matii d-aici. ii urasc pe tigani cel mai mult(hittler avea dreptate) si sa nu vii tu sa-mi spui ca sunt tigan!!!
A comentat romanu 14 iulie 2009, 09:58 | mergi sus ▲
RFG,frate,mersi pentru compliment,insa daca ai fi citit mai bine comentariile mele de mai sus,ai fii inteles ca m-am laudat cu frati-miu,tocmai ca sa-l linistesc putin pe Balaur,dar e ok frate,merge si asa,chiar m-ai facut sa rad cu pofta ! LOL !
A comentat micael 14 iulie 2009, 11:52 | mergi sus ▲

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 14 iulie 2009, 11:58 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1978 secunde