Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

4 mai 2024, ora locală: 06:24

 

(foto, video) Traian Băsescu: Ştim care e diferenţa dintre cifrele oficiale şi cele neoficiale referitoare la numărul cetăţenilor români din Republica Moldova

adăugat 11 august 2008, 17:36, la Ştiri de Top

Pactul Ribbentrop-Molotov a rupt naţiunea română în două * Tinerii români din Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Ukraina formează un lanţ viu în jurul României * Ştim care e diferenţa dintre cifrele oficiale şi cele neoficiale referitoare la numărul cetăţenilor români din Republica Moldova. Acestea sunt doar câteva dintre declaraţiile lansate de către preşedintele României Traian Băsescu în cadrul dialogului cu tinerii români de pretutindeni de la şcoala de vară "Comunităţi româneşti şi identitate europeană", care se desfăşoară în perioada 10 - 21 august 2008 în or. Sulina, România. UNIMEDIA a fost la faţa locului şi vă prezintă un reportaj foto şi video.

Referitor la conflictul din Georgia şi legătura acestuia cu conflictul transnistrian, Băsescu a menţionat că, pe moment, nu există pericolul ca scenariul georgian să se aplice şi pentru situaţia din Republica Moldova.



"Deşi autorităţile de la Chişinău spun că românii sunt minoritari, noi ştim care e diferenţa dintre cifrele oficiale şi cele neoficiale referitoare la numărul cetăţenilor români din Republica Moldova", a mai subliniat preşedintele român Traian Băsescu.

În cadrul dialogului, tinerii români din Serbia, Bulgaria şi Ungaria au adresat solicitări preşedintelui României ca statul român să se implice mai activ pentru a proteja drepturile şi interesele cmunităţilor româneşti din afara graniţelor.

UNIMEDIA vă invită să urmăriţi mai jos un reportaj foto:












Autor: Unimedia
Sursa: www.unimedia.md
Hey,fratilor,de cand tot va spun ca Basarabia devine din ce in ce mai interesanta pentru politicienii de la Bucuresti.Oare inainte de 2004 indraznea cineva sa pomeneasca asa de deschis de voi si mai ales sa acuze subtil si cu subinteles ca puterea cripto-comunista de la Chisinau minte in privinta procentului de romani din Basarabia,cand se stie ca toti de acolo sunteti romani,iar limba moldoveneasca e o inventia nenorocita a rusilor,preluata acum de vasali lor inculti de la putere in Basarabia.Lucrurile sunt in plina schimbare si dupa cum observati si singuri a incetat sa ne mai fie teama in a afirma ca voi sunteti romani si ceea ce se intimpla acum in Georgia ,nu se va repeta in Transnitria.Am inceput sa ne redescoperim istoria si sa avem si puterea financiara in a repara greselile istoriei.Stiati ca Bucurestiul are un plan in care sa faca firmele straine care investesc in Romania sa-ti deschida o filiara si la voi in Basarabia ,si astfel sa creasca nivelul de trai si acolo.SCHIMBATI CRIPTO-COMUNISTI DE LA PUTERE LA ANUL SI VOTATI DOAR PARTIDELE DEMOCRATICE AFILIATE GRUPURILOR POLITICE DIN PARLAMENTUL EUROPEAN,ca sa scapati odata pt totdeauna de sub influenta neagra a Moscovei.
A comentat Micael 11 august 2008, 18:36
Vedeti,fratilor,ce a spus Basescu, pro-Basarabia
-- Presedintele Traian Basescu a refuzat sa comenteze de­cla­ratia lui Valeriu Stoica, po­tri­vit careia a vrea Basarabia inapoi este un mod de gandi­re anacro­nic, relateaza Mediafax.
"Imbunati-ma va rog si spuneti-mi ca nu este asa", l-a rugat un student basarabean pe Basescu. "Considera-te imbunat. Nu ma obliga la declaratii care maine vor fi comentate in toata Europa, cu Romania revizionista", a raspuns aceasta. Basescu a mentionat ca Republica Moldova nu poate avea la nesfarsit nesansa unor lideri politici care-si indreapta actiunile impotriva propriului popor. Presedintele roman a mai subliniat ca Ribbentrop si Molotov nu au fost facatorii Romaniei, ci aceia care au spart o natiune in doua, mentionand ca a accepta o teorie, promovata uneori la Chi­sinau, in baza pactului Ribbe­trop-Molotov inseamna chiar a accepta acest pact. (M.I.)
A comentat Micael 12 august 2008, 00:27
Subtil baiatul,nu-i asa?In momente de acestea si mie incepe sa-mi placa. :-)
A comentat Micael 12 august 2008, 00:29
Micael, el nimic nou na spus aici.A mai spus , spune dar as vrea ca sa faca ceva . O sa ma bucur cind tu ,Micael, o sa scrii "vedeti ,fratilor, ce a facut Basescu, pro-Basarabia". Credema ca eu mai bine stiu a fugari vintul si de a ridica praf !
A comentat j.PHILIPS 12 august 2008, 00:50
Partea a doua :
Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca Republica Moldova nu poate avea la nesfarsit "nesansa unor lideri politici care isi indreapta actiunile impotriva propriului popor" si si-a exprimat speranta ca romanii de peste Prut ii vor sanctiona pe acestia la alegeri.
"Lucrurile or sa treaca, pentru ca Moldova nu poate sa aiba la nesfarsit nesansa unor lideri politici care isi indreapta actiunile impotriva propriului popor si eu cred ca romanii din Moldova vor sanctiona la alegeri astfel de politici generate la Chisinau. Asta este speranta mea", a spus presedintele Traian Basescu, luni, la Sulina, in contextul in care unul dintre studentii din Republica Moldova de la scoala de vara la care a luat parte si presedintele i-a spus acestuia ca autoritatile moldovene induc in randul populatiei ideea ca Romania le este dusman.
"Ceea ce noi facem, si probabil ati observat, pentru cei care sunt interesati intr-adevar de pozitia Romaniei si nu de o propaganda mincinoasa, acest lucru este vizibil: Romania nu pierde nicio ocazie sa sustina destinul european al Republicii Moldova", a mai spus presedintele.
Seful statului a subliniat faptul ca Romania nu a raspuns la niciun fel de provocari verbale sau de actiune venite din partea Republicii Moldova desi fata de nicio alta tara din lume nu ar fi avut o asemenea atitudine, relateaza NewsIn.
"Romania trateaza Republica Moldova nu prin prisma atitudinii Guvernului de la Chisinau sau a presedintiei moldovene fata de Romania ci prin prisma grijii pentru cetatenii Republicii Moldova, care sunt romani.", a spus presedintele, care a explicat ca ar fi "ridicol" ca Romania sa incerce sa demonteze propaganda venita din partea Chisinaului. "Sa desfasuram o propaganda ca nu suntem stat imperialist ar insemna ca avem o problema, ori noi nu avem o problema in acest sens", a aratat Basescu.
Presedintele Traian Basescu a participat luni, la Sulina, la scoala de vara "Comunitati romanesti si identitate europeana", destinata tinerilor etnici romani din afara tarii.
A comentat Micael 12 august 2008, 01:01
Micael ,as vrea sal auda si cel de sus pe tov. Basescu.
Intelegi odata ca nu depinde nimic de Basescu. Totul depinde de populatia din rep. Moldova.
1- Schimbata conducerea
2- Schimbat mentalitetul (eu nu am in vedere ca moldovenii sunt cu un cap mai jos ca romanii ori europenii, cum incearca unii sa dovedeasca ca de la mine si altii pute a basarabean, Mircea asta a avut in vedere ca suntem cu un cap mai jos ca voi, si el nu e singurul, cu parere de rau )
3- Schimbata tara ( chitusi de putin adusa aproape de standartele europene, ca sa le fim pe plac nobililor de la Bruxel )
4- Si uite ,Micael, acolo inauntru Europei se poate de discutat de unire.
Dar toata vinzoleala asta a lui Basescu poarta un caracter dclarativ, si atit . De aceia el nu mii interesant.

Paremi-se iar am sarit gardutul cu visurile mele. Trebue sa ma odihnesc.

Micael, multa,multa sanatate!!!
A comentat j.PHILIPS 12 august 2008, 01:38
Daca Ro ar oferi cet macar la jumatate din cei care au depus deja cerere, ati vedea cat demult s-ar schimba situatia spre bine. Sunt fff multi basarabeni care asteapta cu sufletul la gura sa primeasca cet ro, cu actele in regula, inima si sifletul pur romanesc, dar... pana cand sunt doar promisiuni.
A comentat ue 12 august 2008, 09:38
Pe mine ma bucura faptul ca in sfarsit se pomeneste de Basarabia in mod deschis,chiar daca acesta afirmatii o-r fi doar demagogie pura.Sa nu iti inchipui cumva ca as fi pro-Basescu sau ceva,pentru ca in politica romaneasca ii prefer pe cei mai tineri pana 45 ani,care n-au fost scoliti la Moscova precum Critpo-comunistii de la Chisinau sau ca ion Iliescu.Adevarul este ca-i "iubesc" pe toti cei ce dau cel putin sperante basarabenilor intr-un viitor mai bun,pentru ca nu pot sa-i uit pe cei care ne dadeau noua sperante cand ne-am aflat in situatia in care sunteti voi acum.
A comentat Micael 12 august 2008, 11:09
Fratilor de ce sa stopat acordarea cetateniei romane basarabenilor ? Exista prea multe greutati in a ne obtine identitatea.Nu vrem nimic de a statul roman,doar sa fim si noi tratati ca romanii.In Basarabia exista rusi,care nu cunosc nici alfabetul latin,nu tocmai limba romana,dar detin pasaport romanesc.,.,.,.,e o prostie,,.,.,.
A comentat oleguts 12 august 2008, 11:42
moldoveni, basarabeni, olteni, munteni, ardeleni..tot romani suntem..stiti prea bine care e situatia Rep Moldova de azi..stiti prea bine k in mare parte depinde de moscova si de afacerile pe care rusii le fac in basarabia..voi cei ce sunteti basarabeni si invatati pe teritoriul romaniei, voi stiti mai bine ce-i la voi in tara..stiti k acolo rusii controleaza tot..degeaba declaratii la nivel politic ale alesilor nostri, fie el chiar si presedintele romaniei..un fleac..doar poporul e cel care poate schimba soarta Rep Mold..stim prea bine ca noi toti suntem romani k unul a fost Stefan cel mare si Sfant..si stim k romanii sunt majoritari in Basarabia..si chiar de n-ar fi..tot romanesc e pamantul..insa situatia e complicata..atata timp cat rusii controleaza tara in toate domeniile..numai cei de acolo stiu ce se poate face..cei ce traiesc si simt pe pielea lor cum e sa fii umilit in propria-ti tara..si doar ei pot schimba ceva..eu sunt roman..oltean..si am f multi prieteni basarabeni..prietena mea e din Rep Moldova si din cele auzite de la ei mi-am dat seama ca situatia e mult mai complicata decat o stiu multi dintre voi..de la ziar sau tv..asa ca o singura concluzie mai am..basarabia= pamant romanesc, basarabenii= romani..poporul treb sarezolve problema, nu simple declaratii
A comentat h3llboy 13 august 2008, 21:32 | mergi sus ▲
Pai daca vreti cetatenie romana schimbati fratilor conducerea. Sincer noi va vrem. Dar cand ambasadorii nostrii sunt trimisi inapoi in tara de un lider comunist si voi nu reactionati cu nimic. Tin minte si acum o vorba parca din partea unui lider al nato care a zis pentru poporul roman: Noi va ajutam dar ajutati-va si voi! Toate sunt in mainile voastre in functie de cum va dati votul. Acum ceva timp citisem ca mai multi liceeni erau aproape gata sa fie acuzati ca tradatori ai tarii pentru ca au scris pe forum jos comunismul si basarabia pamant romanesc. Cum a actionat societatea civila? In nici un fel! Actionati schimbati ceva si noi romanii de peste prut suntem aici cu mainile intinse.
A comentat intrebatorul 14 august 2008, 01:12 | mergi sus ▲
pentru intrebatorul:
nu inteleg ce are conducerea RM cu refuzul Ro de a (re)acorda cetatenia romana romanilor basarabeni? Multa lume dupa ani de asteptari se dezamageste si incepe sa urasca Ro., sunt si de acestea...Stii cum si-au argumentat rusii invazia din Georgia (Osetia de Sud)? Prin faptul ca in Osetia 90 % din populatie au cetatenie rusa, deci Rusia avea obligatia sa-si apere cetatenii, oriunde ar fi ei... O sa ne trezim intr-o zi cu armara rusa la Chisinau ca sa-si apere cetatenii rusi, care sunt tot mai multi... Ai dreptate, trebuie sa dam si noi din coate, dar e foarte greu pentru populatia in varsta si de la tara sa-si dea seama ce se petrece in jur, este o lipsa totala de informare corecta...
A comentat Vlad 14 august 2008, 07:46 | mergi sus ▲
Basescu multe poate declara, asa cum ne-a promis cetatenie la cei care ne facem studiile in Romania, dar vad ca sunt mai multe vorbe goale,decat fapte.
Pentru Vlad, sa stii ca ai dreptate cu lumea dezamagita care incepe sa urasca Ro...simt ca treptat treptat ma apropiu cu pasi siguri si eu ,din pacate, de aceste idei..dupa 9 ani in Romania...
A comentat d 14 august 2008, 09:30 | mergi sus ▲
Sincer si romanii de aici sunt plictisiti la randul lor cum sunteti voi ca nu primiti burse ca nu vi se aloca burse mai mari ca cetatenia nu se acorda pe loc pentru poporul moldovean. Dar uite noi asa cu bune cu rele dam poporului moldovean gramezi de burse gramezi de cetatenii gramezi pana si energia electrica o livram mai moka in RM. Si cand e vorba de transat voi nu sunteti romani sunteti Moldoveni. Citeam intr-o alta pagina cum ca romania asculta de nato si e cu 2 fete si ca vrea raul poporului moldovean. Pai nu e absurd? Adica in prima faza rugati Romania ca sa va ajute pe urma o criticati ca nu va ajuta destul dar voi nu vreti sa fiti parte din Romania. Vreti ajutor mai mult din partea romaniei vreti sa fiti protejati in cazul in care Rusia face vreo miscare agresiva catre RM dar voi incepeti sa urati Romania. Dar ne vreti aproape. Pai cine sa va mai inteleaga.
A comentat intrebatorul 14 august 2008, 14:57 | mergi sus ▲
Basescu cu bune si rele (eu chiar nu il inghit) cand Romania a intrat in UE v-a facut o propunere de nerefuzat. Uniti-va cu noi sa fiti cetateni europeni. Si RM a spus NU! Suntem stat independent si suntem Moldoveni nu romani. Acum plangeti ca noi suntem rai. Nu fratilor *pentru ca pe unii dintre voi chiar va consider frati. Nu noi suntem rai. Voi sunteti ca alegeti la nesfarsit comunistii la putere desi vreti sa fiti occidentali si democrati. E in puterea voastra sa faceti schimbarea. Mai acum cateva zile am discutat cu un prieten Basarabean care mi-a spus asa. Eu acum sunt cetatean roman. Despre Basarabia nu pot sa iti spun ca isi merita soarta. Pai din pacate daca asta e atitudinea celor care ajung cetateni romani sa isi abandoneze semenii e grav. Noi romanii de aici nu v-am abandonat si nu o sa va abandonam dar doar voi puteti schimba ceva.
A comentat intrebatorul 14 august 2008, 15:37 | mergi sus ▲
pt toti basarabenii ce scriu aici..imi pare sincer rau ca acum nu va pot tine partea insa ce scrie "intrebatorul" e in totalitate adevarat..dk zici u "d" k te-ai saturat de romania dupa 9 ani..pai scuze dar du-te de unde ai venit..si-mi cer scuze k zik asta..insa nu te supara cati studenti romani sunt in moldova si au burse?...noi cei din rom ce bneficii avem in moldova?..eu am fost plecat cu bursa prin strainatate si crede-ma ca desi sunt cetatean european si eu am fost tratat " de cacao"..k sa nu zik altfel..intr-adevar de straini nu de ai mei romani insa asta e...asta e birocratia..mentalitatea..am fost si prin SUA si la fel si acolo desi nimeni nu avea nimik ku tine..nici nu stiau ce-i romania...ma intrebau dk e o prajitura?...sincer eu nu stiu ce ati vrea unii din voi..pai dk unire nu s-a vrut..imbunatatirea rel dintre tari nu se vrea..voi incepeti sa urati roamania...pai plecati fratilor ...si aici comentez pt cei acre urasc romania...in special pt serghei...copile mai iesi si u de dupa cortina aia comunista de la tine din tara si apoi sa vorbesti de politica la nivel statal..stii care-i diferenta intre SUA si Russia?..orice mare imperiu cucereste pt a trai...cele 2 mari puteri asta fac..insa dk cele mai multe din popoare adopta "american style life" de buna voie..rusia impune stilul de viata...ai auzit vreodata de rusificare bai tolomacule?..si dupa nume se vede ca esti cam rus asa ca"no coment" for you beach...scuze ca vorbesc asa insa nu suport atitudinea asta..si ink ceva ba marioneto..in cel de-al 2-lea razboi mondial cand nemtii au ajuns in tara imi povestea bunicul k se comportau exemplar cu roamnii..insa cand rusii au ajuns a inceput dezastrul..strabunicul meu a fost omorat de un comandant rus si nevasta i-a fost violata...asa ca nu-mi spune tu mie cine sunt rusii k o stiu prea bine...si dk u vrei sa fii pro-rusia iti urez draga serghei sa ai parte toata viata ta de dragostea lor...dar lasa-i pe ceilalti sa se bukure de occident si de ibertate...si ramai u in Moldova ta acolo dupa cortina rosie....si inka 1 data felicitari pt intrebtorul...imi place cum gandesti omule...nu de la romani treb sa vina schimbarea ci de la voi BASARABENILOR....in 89 nu au venit altii sa faca revolutie la noi in tara...imi pare rau dk am jignit pe altcineva in afara de rusofilul ala de serghei...
A comentat h3llboy 15 august 2008, 14:08 | mergi sus ▲
Pt Vlad. Poti sa imi spui o singura masura pe care ai luat-o tu care zici ca vrei cetatenie romana si te consideri roman pentru a convinge populatia batrana ca viitorul RM pentru un trai mai bun il reprezinta UE si NATO? Si aici nu ma refer la vandalism desenand harti prin metrou. Ma refer la o discutie cu oamenii astia aratandu-le ca vizeaza viitorul vostru si ca vreti sa traiti mai bine.
A comentat intrebatorul 15 august 2008, 15:34 | mergi sus ▲
pt : h3llboy
si crezi ca s-au potolit de atunci pana acum? Uita-te ce se intampla in georgia cum impusca ziaristii si cum jefuiesc bancile. N-am crezut in viata mea ca un soldat indiferent din ce armata face parte sa intre intr-o banca cand asediaza un oras sa fure bani de acolo. Mi-ar fi rusine sa ma numesc rus. E rusine!
A comentat intrebatorul 15 august 2008, 15:59 | mergi sus ▲
pt intrebator: imi ceri sa-ti spun o masura pentru a convinge populatia batrana... Pai eu locuiesc printre ei, si asemenea "masuri le fac zilnic, cu orice ocazie, numai ca efectul e aproape zero...Si stii de ce? Pentru ca propaganda comunista antiromaneasca, antieuropeana si antiNATO e mult mai puternica, presa libera practic lipseste, nu mai zic de teleradio, totul e controlat de comunisti... Mai grav este ca sunt dezinformati si dezorientati tinerii, si multi tineri gandesc la fel...
A comentat Vlad 15 august 2008, 18:35 | mergi sus ▲
Foarte interesant ce spui Vlad si nu o spun deloc la modul ironic. Chiar nu credeam ca asa stau lucrurile. Ma asteptam la cei in varsta sa isi schimbe foarte greu ideile dar nu si la tineri. Daca ar fi sa iti cer o solutie prin care sa demonstrezi tinerilor si batranilor ca UE si NATO e buna cum ai face? Nu e nici un fel de posibilitate? Chiar atat de mare sa fie convingerea lor? E oarecum absurd. La noi populatia s-a convins singura in momentul in care au aflat ca pe timpul cand noi muream de foame in tarile occidentale gaseai ce la noi nici nu visai. Oare nu li se poate arata si lor lucrurile astea pentru a schimba mentalitati? Chiar sunt curios nu iau pe nimeni peste picior vreau doar sa fiu informat complet. Multumesc inca o data Vlad.
A comentat intrebatorul 15 august 2008, 20:02 | mergi sus ▲
pt intrebator: nici eu nu credeam ca asa stau lucrurile, fiind educat de parinti in spiritul ramanismului, pina cand am inceput discutii in liceu despre cine suntem, ce limba vorbim etc. Am constatat cu stupoare, ca majoritatea colegilor nu doresc sa discute pe aceasta tema, iar o buna parte considera ca suntem moldoveni, dar nu si romani, si au pareri proaste despre romani, considerandu-i tigani... Am ramas socat cand un coleg, el insusi negru ca taciunele, imi spunea ca romanii sunt niste tigani... Eu cred ca asta e rezultatul educatiei primite de la parinti, plus lipsa de informare, mai exact nedorinta de informare corecta, plus frica fata de cel puternic(Rusia), care cred ca la moldoveni e deja genetica, si tendinta istorica de a se da bine cu cel mai tare... poate si rezultatul istoriei integrate, introduse de comunisti in scoli... Nu stiu, dar e vorba de o generatie noua, nascuta dupa 1989! Dar credinciosii, cei care frecventeaza bisericile? Dupa recunoasterea oficial a Mitropoliei Basarabiei, credeam ca toti, sau cel putin marea majoritate vor trece sub obladuirea BOR... Nici vorba, foarte putine parohii au trecut la Mitropolia Basarabiei, majoritatea continua sa se inchine Moscovei si lui Alexii II?! Cat priveste solutii, cred ca o solutie ar fi cea pragmatica: sa se dezvolte Ro in continuare, sa creasca nivelul de trai in UE si NATO, si atunci cei ce gandesc doar cu stomacul vor fi de acord ca e mai bine impreuna in Europa, decat cu rusii... Asa ca acei copii basarabeni, care doresc sa faca carte in Ro, cred ca dau dovada de curaj, nu prea vor fi priviti cu ochi buni in MD, deci trebuie intelesi si sustinuti, dar nu luati peste picior, cum se mai intampla... Marefer la cei de treaba, ca mai nimeresc si "uscaturi"...
A comentat Vlad 16 august 2008, 10:52 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.0949 secunde